Huvud
Symptom

Nolitsin-instruktioner för användning i cystit + pris + recensioner + analoger

Nolitsin är handelsnamnet norfloxacin, ett antibakteriellt medel från klassen fluorokinoloner. Läkemedlet har en tablettform av frisättning och produceras av det slovenska läkemedelsföretaget KRKA. Innehållet av norfloxacin i den 1: a tabletten är 0,4 gram. Kostnaden för paket med tio och tjugo tabletter i ryska apotek - cirka 200 respektive 370 rubel.

Är Nolycin ett antibiotikum eller inte?

Nolitsin är ett antibiotikum som hör till gruppen av andra generationens gram-fluorokinoloner. Den aktiva komponenten i Nolycin är norfloxacin. Dess skillnad från andra fluoroquinolonantibiotika i andra generationen är att det endast skapar signifikanta bakteriedödande koncentrationer i mag-tarmkanalen och urinvägarna.

Vad hjälper till med nolycin?

Nolitsin beredning effektivt mot stafylokocker (inklusive meticillin-känsliga stammar), gonokocker, meningokocker, Escherichia, tsitrobakter, Klebsiella, Enterobacteriaceae Proteus (inklusive indol och indol + stammar), Salmonella, Shigella, Yersinia, Campylobacter, Vibrio cholerae, Haemophilus influenzae, Chlamydia, Legionella. Måttlig känslighet för norfloxacin har enterokocker, streptokocker, Serratia, mykoplasma, Mycobacterium, Pseudomonas.

Helt resistenta mot antibiotika ureaplasmas, Bacteroides, peptokokki, peptostreptokoki, fuzobakterii, Treponema, klostridier.

Nolitsin - anvisningar för användning i blåsan

Norfloxacin har bakteriedödande mekanismen av antimikrobiell aktivitet realiseras genom att binda till DNA-gyras och hämning av deoxiribonukleinsyra bakterier. Detta leder till en störning av processen med supercoiling av den mikrobiella DNA-kedjan, dess ytterligare destabilisering och sönderdelningen i mindre fragment.

Norfloxacin absorberas väl när det tas oralt, snabbt når signifikanta terapeutiska värden i matsmältningsorganet och genitourinärsystemet. För att säkerställa fullständig absorption av produkten måste den tas sextio minuter före eller 2 timmar efter en måltid. För att minska risken för oönskade effekter från användningen av Nolycin, måste du konsumera minst 2 liter vatten per dag.

Bortskaffande av antibiotikum från kroppen utförs huvudsakligen med urin. En liten del av norfloxacin utsöndras med avföring.

Antibiotisk förmåga att uppvisa baktericid mot aminoglikozido-, penitsillino-, tsefalosporino-, tetratsiklino-, makrolido- sulfanilamidoustoychivyh och mikroorganismer.

På grund av den specifika strukturen och aktivitetsmekanismen är norfloxacin också effektivt mot bakterier som är resistenta mot nalidix-, oxolin- och pipemidsyror. Stammar av mikroorganismer som är resistenta mot norfloxacin är även resistenta mot dessa preparat.

Vid användning av norfloxacin föreligger risk för att korsresistens uppstår mot andra fluoroquinolonläkemedel. Korsresistens utvecklas på grund av mutationer i gener av bakterier som är ansvariga för kodning av gyras och topoisomeras deoxyribonucleic 4, dvs ändra målet för verkan av fluorokinoloner. Dessutom är förutom den huvudsakliga mutationen det möjligt att ändra permeabiliteten hos bakteriella cellmembran till antibiotika i denna grupp.

Formlösning Nolycin

Nolicin är tillgängligt i form av tabletter belagda med ett filmmembran. Innehållet av antibiotika i ett bord. motsvarar 400: e milligram. Den ursprungliga beredningen finns i förpackningar med tio och tjugo tabletter.

I apotekskedjor säljs produkten på recept.

Rp: Norfloxacini
D.t.d: nr 10 i fliken.
S: Inne i första bordet. var 12: e timme.

Sammansättningen av nolycin

Varje Nolycin tablett innehåller 0,4 gram av den aktiva ingrediensen i norfloxacin. Som hjälpämnen anges: färgämnen, förtjockningsmedel, stabilisatorer etc.

Nolitsin-indikationer för användning

Till skillnad från andra fluorokinolonantibiotika droger norfloxacin skapar baktericida koncentrationer endast i mag-tarmkanalen och det urogenitala systemet. I detta avseende kan nolitsin användas för att behandla patienter med infektioner i det urogenitala systemet (inklusive okomplicerad gonorré), shigellos, salmonella, turistdiarré.

Även medlet kan användas profylaktiskt för att förhindra utveckling av septiska komplikationer hos patienter med neutropeni.

Kontraindikationer till receptet av Nolitsin

Liksom alla fluorokinolonpreparat används norfloxacin inte för att behandla patienter under 18 års ålder.

Nolycin används inte för att behandla kvinnor som ammar eller ammar.

Hemolytisk anemi, svår njursvikt, porfyri, inflammation och senruptur hos patienter som får fluorokinoloner, samt individuell överkänslighet mot fluorokinolon läkemedlet eller hjälpkomponenter, kontraindiceras för norfloksatsian ändamål.

Med omsorg, om det är absolut nödvändigt, preparatet kan ges till patienter med svår åderförkalkning, attacker av epilepsi, njur kombinerade leversvikt, myasthenia gravis.

Också, försiktighet måste tas när Nolycin ges till patienter:

 • med arytmier, brady eller takykardi
 • med en minskning av kalium i blodet (hypokalemi);
 • behandlas med antipsykotiska läkemedel, erytromycin, cisaprid och tricykliska antidepressiva medel.

Eftersom norfloxacin kan påverka reaktionshastigheten rekommenderas det inte att köra bil och arbeta med farliga mekanismer under behandlingsperioden.

Nolitsin under graviditet

Alla preparat av fluorokinoloner är kontraindicerade för användning av kvinnor med en bebis. Strikt kontrollerade studier av säkerheten för norfloxacin för fostret utfördes inte. I detta avseende kan Nolycin under graviditeten endast användas för indikationer på livslängd, förutsatt att det inte finns något säkrare alternativ.

Nolycin med naturlig utfodring är inte heller föreskriven. Om det är nödvändigt att förskriva detta läkemedel är det nödvändigt att överföra barnet till artificiell utfodring.

Hur tar man Nolycin?

Nolitsin med okomplicerad cystit tar fyrahundra milligram två gånger om dagen, under 3 till 5 dagar. Vid akut UTI (urinvägsinfektion), bortanvänds också 0,4 gram var 12: e timme. Kursens varaktighet är från sju till tio dagar.

Nolycin 400 mg bruksanvisningar innehåller information om att läkemedlets varaktighet kan vara upp till 12 veckor vid kronisk, ofta återkommande UTI. I det här fallet tas de första fyra veckorna fyrahundra milligram sr-va var tolv timmar och sedan på 1: a fliken. per dag.

För behandling av akuta, okomplicerade former av gonorré rekommenderas ett enkelt intag av två eller tre Nolycin tabletter (800-100 milligram). Vid behov kan läkemedlet också tas på 1: a fliken. två gånger om dagen i tre till sju dagar.

När smittsam inflammation i reproduktionssystemet rekommenderas att ta norfloxacin från fyra till sexhundra milligram var 12: e timme i 7 dagar.

Patienter med gastroenterit bakpriroda bör äta sr-in i fem dagar till 0,4 gram två gånger om dagen.

För att förhindra utveckling av diarré tar resenärer en Nolycin tablett innan de lämnar och fortsätter kursen (ett bord per dag) fram till slutet av resan (den totala varaktigheten av antibiotikumintag bör inte överstiga tre veckor).

Norfloxacin kan ges till patienter med neutropeniska tillstånd, för att förhindra utveckling av septiska komplikationer. I detta fall föreskrivs Nolicin åtta hundra mg per dag, uppdelad i 2 doser, med en kurs på upp till åtta veckor.

För att förhindra exacerbationer av UTI kan läkemedlet administreras i en dos av tvåhundra milligram, en gång om dagen, varaktigheten av behandlingen fastställs av den behandlande läkaren och beror på frekvensen av återfall. Vid behov kan uppehållstillståndet vara upp till sex månader.

Korrigering av den föreskrivna dosen hos individer med njurspatologi utförs beroende på kreatininclearance.

Nolycin - biverkningar och effekter

Biverkningar från användning nolitsin störningar kan manifesteras genom gastrointestinal dyspeptiska karaktär bitter mun, buksmärta, antibiotikaassocierad diarré, pseudomembranös kolit, dysbacteriosis, trast.

Dessutom är en ökning av levertransaminas i ett biokemiskt blodprov möjligt. Med en liten mängd vätska kan kristalluri förekomma. Glomerulonefrit med mottagning av Nolycin är extremt sällsynt.

En karakteristisk komplikation som utvecklas mot bakgrunden av terapi med några fluokinoloner är fotosensibilisering. I samband med behandlingen rekommenderas att man undviker insolation och använder krämer med hög SPF-skydd.

Med långvarig inträde är senblödning och deras brist (Achilles-senor oftast skadad).

Också allergiska reaktioner, hjärtrytmförstörningar, arteriell hypotoni, krampanfall, extremt tremor, ångest och sömnlöshet är möjliga.

Nolycin och alkoholkompatibilitet

Antibakteriella preparat av fluorokinolonserier är kategoriskt inkompatibla med alkohol. En sådan kombination kan leda till allvarlig förtryck av nervsystemet, upp till koma.

Det bör också beaktas att läkemedlet utsöndras huvudsakligen av njurarna, så Nolocin och alkohol med samtidig mottagning kan orsaka allvarlig förgiftning i samband med störning av användningen av deras metaboliska produkter.

Hos patienter med njursjukdomar eller nervsystemet, ökar kombinationen av fluorokinoloner med alkohol risken för anfall.

Det bör också noteras att mottagningen av alkoholhaltiga drycker helt och hållet försvagar antibiotikans effektivitet. Därför är en sådan kombination farlig inte bara för dess biverkningar, men också för att göra antibiotikabruk absolut värdelös. Med tanke på detta är det möjligt att utveckla den huvudsakliga infektionsinflammatoriska sjukdomen (mot vilken Nolitsin ordinerades) och utvecklingen av purulenta komplikationer.

Kombinationen av norfloxacin och alkohol kan också leda till giftig hepatit och ökar risken att utveckla pseudomembranös kolit.

Nolicin-analoger

Som billigare Nolicin-analoger innehållande norfloxacin är det möjligt att använda:

 • Loksona-400;
 • Normaks;
 • Norbaktina;
 • Norfloxacin (Vertek, Ryssland);
 • Norfloxacin (Obolenskoe FP, Ryssland).

Nolitsin - recensioner för blåsor

Recensioner av läkare om Nolicin för infektioner i mag-tarmkanalen och genitourinärsystemet är som regel positiva. Detta är ett kraftfullt verktyg med hög effektivitet. Liksom alla fluorokinoloner är det dock ganska svårt att tolerera av patienter och har ett stort antal biverkningar och kontraindikationer att använda.

Man bör komma ihåg att Nolycin, liksom alla andra antibiotika, ska ordineras strikt enligt läkarens rekommendation. Självadministration av läkemedlet är inte tillåtet.

Nolitsin eller Monural - vilket är bättre

Det är omöjligt att entydigt säga vilket läkemedel som är bättre. Innan du väljer ons-wah många faktorer måste beaktas för behandling av cystit, såsom patientens ålder, närvaro av olika kontraindikationer, graviditet, återfall, mottaglighet, svårighetsgraden av sjukdomen och förekomsten av komplikationer.

Läkemedlet av valet för behandling av okomplicerad cystit är Monural. Detta läkemedel är unikt i sin sort, eftersom behandlingsperioden är en -2 dagar. Monural tolereras väl av patienter och ger nästan inte biverkningar under och efter behandlingen.

Monural kan också användas för att behandla barn från fem år och gravida kvinnor.

Fördelen med Nolicin är att den kan användas för långsiktiga kurser, i syfte att förebygga exacerbationer.

Artikeln bereddes av:
Infektionssjukdomsläkare Chernenko A. L.

Förmedla din hälsa till proffs! Gör ett möte för den bästa läkaren i din stad just nu!

En bra doktor är en generalist som, baserat på dina symptom, kommer att ställa en korrekt diagnos och ordinera effektiv behandling. På vår portal kan du välja en läkare från de bästa klinikerna i Moskva, S: t Petersburg, Kazan och andra städer i Ryssland och få rabatt på upp till 65% vid antagning.

* Om du klickar på knappen kommer du till en speciell sida på webbplatsen med ett sökformulär och en post till specialisten på profilen du är intresserad av.

* Finns städer: Moskva och podmoskovje, St Petersburg, Yekaterinburg, Novosibirsk, Kazan, Samara, Perm, Nizhny Novgorod, Ufa, Krasnodar, Rostov-on-Don, Chelyabinsk, Voronezh, Izhevsk

nolitsin

Beskrivningen är aktuell på 2014/07/04

 • Latinska namn: Nolicin
 • ATX-kod: J01MA06
 • Aktiv beståndsdel: Norfloxacin (Norfloxacin)
 • producent: KRKA, Slovenien

struktur

I 1 tablett innehåller Nolycin 400 mg norfloxacin. Hjälpkomponenter: magnesiumstearat, mikrokristallin cellulosa, povidon, renat vatten, vattenfri kolloidal kiseldioxid.

Skalets sammansättning är propylenglykol, gul dispergera färgämne E110, titandioxid, talkumpulver och gipromezola.

Typ av problem

Medicin Nolitsin 400 mg finns i tablettform i blister med 10, 20 stycken. Bild på förpackningen kan ses i början av artikeln.

Farmakologisk aktivitet

Många undrar: Nolitsin är antibiotikum eller inte? Den aktiva substansen har antimikrobiella effekter för stafylokocker, klebsiel, enterobakterier, neisery, escherichia coli, klamydia, legionella, salmonella, shigella och andra infektiösa medel. Läkemedlets verkningsmekanism baseras på interaktionen mellan norfloxacin och DNA-gyrase (enzym av mikroorganismen), vilket leder till destabilisering av DNA-kedjan och efterföljande död av mikroorganismen. Härav kan man dra slutsatsen att Nolycin är ett antibiotikum, eftersom det har en skadlig effekt på bakterier.

Den antimikrobiella effekten kan vara upp till 12 timmar. Antibiotikum Nolitsin kan ordineras för sjukdomar orsakade av mykobakterier, enterokocker. Wikipedia innehåller en komplett lista över mikroorganismer som är känsliga för antibiotikas funktion.

Farmakodynamik och farmakokinetik

Den aktiva substansen absorberas snabbt i matsmältningssystemet, Högkoncentrationer i blodet registreras efter 1-2 timmar efter det att läkemedlet tagits. Biologisk tillgänglighet av läkemedlet når 30-40%. Omkring 15% av det aktiva ämnet binds till plasmaproteiner.

Läkemedlet tas ut genom njursystemet i oförändrad form, och endast en liten del utsöndras genom matsmältningskanalen. Patienter med allvarlig patologi i njursystemet har förändrat farmakokinetiska parametrar.

Indikationer för användning Nolycin (destinationsområde)

Nolycin tabletter, vad är de ifrån? Läkemedlet är förskrivet för behandling av sjukdomar i det genitourinära systemet av infektionsinflammatorisk natur:

Från vad som annars kan nomineras Nolitsin: bakteriell gastroenterit, shigellos, salmonellos. Ytterligare indikationer för användning av tabletter: förebyggande av resenärens diarré och förebyggande av septiska komplikationer hos patienter med neutropeni.

Kontraindikationer (absolut och relativ)

Sammanfattning av beredningen innehåller följande absoluta kontraindikationer:

 • intolerans mot fluorokinoloner;
 • bärande graviditet
 • medfödd brist på enzymet glukos-6-fosfat dehydrogenas.

Läkemedlet används inte i barnläkemedel.

Biverkningar av Nolycin (negativa effekter)

Från genitourinary systemet:

 • hypercreatininemia;
 • glomerulonefrit;
 • polyuri;
 • urinblödning;
 • kristalluri;
 • dysuri;
 • albuminuri.

Från matsmältningsorganet:

 • pseudomembran enterocolit;
 • epigastrisk smärta
 • nedsatt aptit
 • diarrésyndrom;
 • kräkningar;
 • illamående;
 • bitter smak i munnen;
 • ökning av ALT, AST.

Kanske utvecklingen av hallucinationer, huvudvärk, arytmier, takykardi, vaskulit, klåda, svimning, sömnlöshet, svullnad, nässelfeber, exudativt erytem med malign kurs. Sällan registrerad candidiasis, minskning av hematokrit, förändringar i blodtal, artralgi, kemos, ljusfobi.

Instruktioner för användning Nolycin (Metod och dosering)

Hur appliceras Nolicin korrekt? Bruksanvisning rekommenderar att du tar medicinen inuti.

vid infektiösa lesioner av genitourinary system: två gånger om dagen för 400 mg, en kurs om 7-10 dagar.

behandling okomplicerad cystitis utförs inom 3-7 dagar.

Kroniskt återkommande infektionssjukdomar i urinvägarna behandlas inom 12 veckor.

Hur man tar Nolycin med akut gastroenterit av bakteriellt ursprung: två gånger om dagen för 400 mg i 5 dagar. Med cervicit, proktit, uretrit och faryngit, föreskrivs 400 mg norfloxacin en gång.

överdos

Det uppenbaras av intensiv kräkningar, illamående, yrsel, dåsighet, "förkylning"Efteråt. Terapi innefattar hydratisering behandling med tvungna diureser, magsköljning. Specifik motgift är inte utvecklad.

interaktion

Medicinering minskar effektiviteten nitrofuraner, ökar koncentrationen cyklosporin (ömsesidig åtgärd) och indirekta antikoagulantia. Norfloxacin minskar total clearance av teofyllin med 1/4.

Med samtidig behandling med läkemedel som minskar epileptisk tröskelvärde, epileptiforma anfall. Antacida minskar absorptionen av Nolycin. När du tar blodtryckssänkande läkemedel registreras en kraftig blodtrycksfall. Användningen av läkemedel för allmän anestesi kräver obligatorisk kontroll över hjärtfrekvens, blodtryckstal och hjärtfunktion (EKG).

Försäljningsvillkor

Det släpps på apoteket med obligatorisk presentation av receptbelagd medicinsk form med läkarens och institutionens försegling.

Förvaringsförhållanden

På ett mörkt ställe, skydda från barn. Temperaturreglering - upp till 25 grader Celsius.

Utgångsdatum

Särskilda instruktioner

Innan du förskriver ett antibiotikum är det nödvändigt att bestämma känslighet av flora till norfloxacin. Vad är det för? Smittämnen kan vara känsliga för detta läkemedel, och den förväntade terapeutiska effekten kommer inte att uppnås vid rätt tidpunkt.

vid pyelonefrit Nolicin rekommenderas i kombination med växtbaserade läkemedel (till exempel, kanefron). Vid behandling av norfloxacin är recensioner med pyelonefrit mest positiva. monural används också för att behandla sjukdomar i det genitourära systemet. Det faktum att det är bättre att utse, kan bara avgöras av den läkare som är närvarande.

Analoger av Nolycin i Ryssland

Lokson-400, Sofazin, Norfazin, Norillet, Norbaktin, Renor.

barn

I barnläkemedel används det inte. Åldersbegränsningar - från 18 år.

Med Alkohol (Biverkningar)

Alkohol och Nolycin kombinerar inte. Etanolhaltiga drycker har en negativ effekt på leverfunktionen och patientens allmänna tillstånd.

Vid graviditet (tidiga och sena termer)

Nolitsin kan endast ordineras för vitala indikationer i II och III trimestern. I tidiga termer är läkemedlet absolut kontraindicerat.

Recensioner om Nolitcin (yttrande från läkare och patienter)

Recensioner för Nolitsin med cystit är exceptionellt positiva. Läkemedlet snabbt nog för att stoppa alla obehagliga symptom på sjukdomen (frekvent urinering, smärtssyndrom). Nolycin är ett billigt och effektivt antibiotikum för cystit. Endast den behandlande läkaren kan ordinera läkemedlet och förklara hur man tar det med blåsor. Läkarnas kommentarer tyder på att Nolycin är ett av de valfria läkemedlen vid behandling av sjukdomar i urinvägarna.

Pris för Nolocin i Ukraina, var man kan köpa

Priset på tabletter beror på förpackningen: 10 stycken - 90grn, 20 stycken - 195grn. Köp Nolycin i Ryssland kan prissättas till 130 respektive 250 rubel. Om hur mycket medicinkostnader i din region kan du ta reda på telefonens apoteksnätverk.

Nolitsin-antibiotikum eller ej

nolitsin

struktur

I 1 tablett innehåller Nolitsin 400 mg norfloxacin. Hjälpkomponenter: magnesiumstearat, mikrokristallin cellulosa, povidon, renat vatten, vattenfri kolloidal kiseldioxid.

Sammansättningen av skalet innefattar propylenglykol, gult dispersionsfärg E110, titandioxid, talk och gipromesol.

Typ av problem

Medicin Nolitsin 400 mg finns i tablettform i blister med 10, 20 stycken. Bild på förpackningen kan ses i början av artikeln.

Farmakologisk aktivitet

Många människor frågar: Är Nolycin ett antibiotikum eller inte? Aktiv substans har antimikrobiell effekt mot stafylokocker, klebsiel, enterobakterier Neisseria, Escherichia coli, Chlamydia, Legionella, Salmonella, Shigella, och andra infektiösa agens. Läkemedlets verkningsmekanism baseras på interaktionen mellan norfloxacin och DNA-gyrase (enzym av mikroorganismen), vilket leder till destabilisering av DNA-kedjan och efterföljande död av mikroorganismen. Härav kan man dra slutsatsen att Nolycin är ett antibiotikum, eftersom det har en skadlig effekt på bakterier.

Den antimikrobiella effekten kan vara upp till 12 timmar. Antibiotikum Nolitsin kan ordineras för sjukdomar orsakade av mykobakterier, enterokocker. Wikipedia innehåller en komplett lista över mikroorganismer som är känsliga för antibiotikas funktion.

Farmakodynamik och farmakokinetik

Den aktiva substansen absorberas tillräckligt snabbt i matsmältningssystemet, toppkoncentrationer i blodet registreras efter 1-2 timmar efter att läkemedlet tagits. Biologisk tillgänglighet av läkemedlet når 30-40%. Omkring 15% av det aktiva ämnet binds till plasmaproteiner.

Läkemedlet utsöndras genom njursystemet i oförändrad form, och endast en liten del utsöndras genom matsmältningskanalen. Patienter med allvarlig patologi i njursystemet har förändrat farmakokinetiska parametrar.

Indikationer för användning Nolycin (destinationsområde)

Nolycin tabletter, vad är de ifrån? Läkemedlet är förskrivet för behandling av sjukdomar i det genitourinära systemet av infektionsinflammatorisk natur:

Från vad som annars kan nomineras Nolitsin: bakteriell gastroenterit, shigellos, salmonellos. Ytterligare indikationer för användning av tabletter: förebyggande av resenärens diarré och förebyggande av septiska komplikationer hos patienter med neutropeni.

Kontraindikationer (absolut och relativ)

Sammanfattning av beredningen innehåller följande absoluta kontraindikationer:

 • intolerans mot fluorokinoloner;
 • bärande graviditet
 • medfödd brist på enzymet glukos-6-fosfat dehydrogenas.

Läkemedlet används inte i barnläkemedel.

Biverkningar av Nolycin (negativa effekter)

Från genitourinary systemet:

 • hypercreatininemia;
 • glomerulonefrit;
 • polyuri;
 • urinblödning
 • kristalluri;
 • dysuri;
 • albuminuri.

Från matsmältningsorganet:

 • pseudomembran enterocolit;
 • epigastrisk smärta
 • nedsatt aptit
 • diarrésyndrom;
 • kräkningar;
 • illamående;
 • bitter smak i munnen;
 • ökning av ALT, AST.

Eventuellt utveckling av hallucinationer, huvudvärk, arytmier, takykardi, vaskulit, klåda i huden, svimning, sömnlöshet, svullnad, urtikaria, exudativ erytem med malign kurs. Sällan registrerad candidiasis, minskad hematokrit, förändringar i blodtal, artralgi, kemos, ljusfobi.

Instruktioner för användning Nolycin (Metod och dosering)

Hur appliceras Nolicin korrekt? Bruksanvisning rekommenderar att du tar medicinen inuti.

När smittsamma lesioner i genitourinary systemet: två gånger om dagen för 400 mg, är kursen 7-10 dagar.

Behandling av okomplicerad cystit utförs i 3-7 dagar.

Kroniska återkommande infektionssjukdomar i urinvägarna behandlas inom 12 veckor.

Hur man tar Nolycin med akut gastroenterit av bakteriellt ursprung: två gånger om dagen för 400 mg i 5 dagar. Med cervicit, proktit, uretrit och faryngit, föreskrivs 400 mg norfloxacin en gång.

överdos

Det uppenbaras av intensiv kräkningar, illamående, yrsel, dåsighet, "kall" svettning. Terapi innefattar hydratisering behandling med tvungna diureser, magsköljning. Specifik motgift är inte utvecklad.

interaktion

Läkemedlet minskar effektiviteten av nitrofuraner, ökar koncentrationen av cyklosporin (ömsesidig verkan) och indirekta antikoagulantia. Norfloxacin minskar total clearance av teofyllin med 1/4.

Vid samtidig behandling med läkemedel som minskar epileptisk tröskel, kan epileptiforma anfall intensifieras. Antacida minskar absorptionen av Nolycin. När du tar blodtryckssänkande läkemedel registreras en kraftig blodtrycksfall. Användningen av läkemedel för allmän anestesi kräver obligatorisk kontroll över hjärtfrekvens, blodtryckstal och hjärtfunktion (EKG).

Försäljningsvillkor

Det släpps på apoteket med obligatorisk presentation av receptbelagd medicinsk form med läkarens och institutionens försegling.

Förvaringsförhållanden

På ett mörkt ställe, skydda från barn. Temperaturreglering - upp till 25 grader Celsius.

Utgångsdatum

Särskilda instruktioner

Före tillsättningen av ett antibiotikum är det nödvändigt att bestämma floraens känslighet för norfloxacin. Vad är det för? Smittämnen kan vara känsliga för detta läkemedel, och den förväntade terapeutiska effekten kommer inte att uppnås vid rätt tidpunkt.

I fall av pyelonefrit rekommenderas Nolicin för användning i kombination med läkemedel av vegetabiliskt ursprung (t.ex. Kanefron). Vid behandling av norfloxacin är recensioner med pyelonefrit mest positiva. Monural används också för att behandla sjukdomar i det genitourära systemet. Det faktum att det är bättre att utse, kan bara avgöras av den läkare som är närvarande.

Analoger av Nolycin i Ryssland

Lokson-400, Sofazin, Norfsin, Norillet, Norbaktin, Renor.

barn

I barnläkemedel används det inte. Åldersbegränsningar - från 18 år.

Med Alkohol (Biverkningar)

Alkohol och Nolycin kombinerar inte. Etanolhaltiga drycker har en negativ effekt på leverfunktionen och patientens allmänna tillstånd.

Vid graviditet (tidiga och sena termer)

Nolitsin kan endast ordineras för vitala indikationer i II och III trimestern. I tidiga termer är läkemedlet absolut kontraindicerat.

Recensioner om Nolitcin (yttrande från läkare och patienter)

Recensioner för Nolitsin med cystit är exceptionellt positiva. Läkemedlet snabbt nog för att stoppa alla obehagliga symptom på sjukdomen (frekvent urinering, smärtssyndrom). Nolycin är ett billigt och effektivt antibiotikum för cystit. Endast den behandlande läkaren kan ordinera läkemedlet och förklara hur man tar det med blåsor. Läkarnas kommentarer tyder på att Nolycin är ett av de valfria läkemedlen vid behandling av sjukdomar i urinvägarna.

Pris för Nolocin i Ukraina, var man kan köpa

Priset på tabletter beror på förpackningen: 10 stycken - 90grn, 20 stycken - 195grn. Köp Nolycin i Ryssland kan prissättas till 130 respektive 250 rubel. Om hur mycket medicinkostnader i din region kan du ta reda på telefonens apoteksnätverk.

 • Onlineapotek i Ryssland
 • Onlineapotek i KazakstanKazakstan
Apotek 36.6
 • Nolicin tabletter. 400 mg N20KRKA
 • Nolicin tabletter. 400 mg N10KRKA
ZdravZona
 • Nolycin 400mg # 10 tabletsKRKA-Rus
 • Nolycin 400 mg 20 tabletter KRKA-Rus
IFK Pharmacy
 • NolitsinKRKA / Vector-Medica ZAO, Ryssland
 • NolitsinKRKA / Vector-Medica ZAO, Ryssland
visa mer
BIOSFÄR
 • Nolitsin 400 mg №10 tabl.p.o.
 • Nolitsin 400 mg № 20 flik.
visa mer

OBS! Information om läkemedel på platsen är en referensgeneralisering, samlad från offentliga källor och kan inte användas som grund för beslut om användning av mediciner under behandling. Innan du använder Nolicin, kontakta alltid din läkare.

"Nolitsin" med cystit: bruksanvisningar - Allt om cystitis

Vid första användningen frågas många: "Är Nolycin ett antibiotikum eller inte?" För att svara på den här frågan är det tillräckligt att lära känna instruktionerna om användning av detta läkemedel. Det beskriver de farmakologiska egenskaperna, sammansättningen, användningsförfarandet och andra viktiga medicinska egenskaper hos preparatet.

Läkemedelsbehandling "Nolitsin" tar en ledande ställning bland droger mot cystit. Han hjälper aktivt i kampen mot patogena mikroorganismer, vilket provocerade den inflammatoriska processen i urinblåsan.

På grund av läkemedlets verkan, återkommer symtomatiken inom några timmar. Dessutom kämpar Nolitsin inte bara med tecken på sjukdom utan förstör också orsakerna till inflammation.

Formulering och beredningens sammansättning

Nolitsin läkemedlet kommer i tablettform baserad på norfloxacin (aktivt medel) hänvisar till en grupp av fluorokinoloner. En tablett innehåller 400 mg aktiv ingrediens. De har en rund form och är täckta med ett orangefärgat skal. På ena sidan av p-piller finns risk.

Förpackad i blister för 10 tabletter. Säljs i en kartong med en eller två blåsor.

Farmakologiska egenskaper

Läkemedlet Nolitsin används i kampen mot olika patogener: salmonella, klamydia, stafylokocker etc. Eftersom den aktiva beståndsdelen i kompositionen är norfloxacin har läkemedlet en antibakteriell effekt.

Läkemedlets verkan är baserad på interaktionen mellan dess aktiva substans och enzymerna för patogena mikroorganismer. Denna åtgärd leder till förstöring av DNA från bakterier och deras ytterligare destruktion.

Effekten av läkemedlet kan varar i 8-12 timmar från det sista administrationsstartet. Nolitsin används aktivt vid behandling av cystit och andra sjukdomar i urogenitalsystemet, provocerade genom multiplikationen av mikroorganismer klass enterokocker.

Nolitsin ett läkemedel med brett spektrum har en uttalad antibakteriell effekt, så att den tillhör den grupp av antimikrobiella medel.

Nolicin farmakokinetik

Efter att ha behandlat bindningen av Nolycin mot antibiotika kan du bestämma läkemedlets verkningssätt. Under mottagningen absorberas den aktiva komponenten av agenset i blodet. Senare adsorberas det i matsmältningsorganens organ.

Den aktiva substansen börjar agera snabbt och stoppar symtomen på sjukdomen. Två timmar senare är topphalten av norfloxacin i blodkompositionen 30-40%.

Huvuddelen av läkemedlet utsöndras med urin, resten - med avföring. Hos personer med njursjukdom kan uttagsprocessen vara annorlunda.

Nolitsin - indikationer för användning

Antibiotikum Nolitsin används aktivt vid behandling av sjukdomar i det genitourära systemet med en infektiös etiologi. Läkemedlet har antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper.

Specialister tillämpar det under behandling:

 • cystit;
 • endometrit;
 • mild form av gonorré
 • pyelonefrit;
 • cervicit;
 • kronisk prostatit.

Dessutom används det för att förhindra vissa sjukdomar i matsmältningssystemet (ett brott mot magen funktionalitet hos resenärer) och blod (infektion i blodet).

Kontra

Det är känt att läkemedel inte föreskrivs utan att en specialist utses. Nolitsin är inget undantag, det har ett antal kontraindikationer, eftersom det finns risk för biverkningar.

Nolitsin är förbjudet i följande fall:

 1. Vid individuell intolerans av dess komponenter (anges i bruksanvisningen), eftersom det finns risk att utveckla anafylaktisk chock.
 2. Under amning och amning, eftersom det finns en risk att utveckla olika laster i barnet. Dessutom kan användning av Nolicin under graviditeten leda till missfall, HRV, stillbirth och "frozen" graviditet.
 3. Personer under 18 år. Urinvägarna i denna ålder bildas inte fullständigt, vilket leder till att norfloxacin (den aktiva substansen Nolycin) ackumuleras i kroppen, vilket kan leda till förgiftning.
 4. Med lågt blodflöde till hjärnan. Det finns risk för svimning, beslag etc.
 5. Med medfödd brist på enzymet G-6-FD (det centrala enzymet av ett sätt att använda glukos).
 6. Med epilepsi och syndromet av kramperande beredskap i hjärnan. Eftersom norfloxacin absorberas i blodet, kan inträdet i hjärncellerna utlösa ett epileptiskt anfall eller konvulsioner.

Specialister rekommenderar inte användning av Nolicin för ateroskleros och njursvikt.

Symptom på överdosering av nolicin

Många har en sådan åsikt att ju mer medicin du tar desto snabbare kommer sjukdomen att passera. Det är inte alls alls. Nolicin ska tas enligt utnämningen av en specialist eller enligt hans instruktioner för användning. När en överdos av läkemedlet i patienten finns olika tecken som skiljer sig från det normala tillståndet.

 1. Matsmältningssystemet - illamående och kräkningar, inflammation i tarmen, kramp i magen, aptitlöshet eller fullständig vägran att ta mat, avföring störning, torrhet och bitterhet i munnen, dålig andedräkt genom att andas.
 2. Kardiovaskulärt system - takykardi, arytmi, sänkning av blodtrycksindex, vaskulit.
 3. Urinvägarna - närvaron av blod i urin, inflammation i njurarna, urineringsfrekvens, observeras vid genomförande av OAM protein och salt i närvaro av urin.
 4. Nervsystemet - sömnstörningar, huvudvärk och yrsel, svimning, trötthet och letargi, ett depressionstillstånd med utbrott av ilska.
 5. Cirkulationssystemet - hög koagulerbarhet av blod, analysen visar ett ökat innehåll av eosinofiler.
 6. Muskuloskeletala systemet - smärta i ledarområdet, ryggning av senor.

Om sådana symptom uppstår, bör akutvård omedelbart krävas, eftersom patienten behöver tvätta magen. Ignorera symtomen kan leda till anafylaktisk chock, koma eller död (mycket sällsynta fall).

Dosering och administrering

Det är viktigt att komma ihåg att dosen av läkemedlet överensstämmer. Läkemedlet används en tablett åt gången, tvättas med en riklig mängd vätska. Receptionen görs en timme före måltiden eller två timmar efter det.

Om du tar Nolycin medan du äter, minskar smältbarheten av läkemedlet och effektiviteten av behandlingen.

Dosering av läkemedlet utser en specialist baserad på kroppens individuella egenskaper och själva sjukdomen. Okontrollerad mottagning av pengar är strängt förbjuden.

Vanligtvis ges patienterna 1-2 tabletter per dag. Den dagliga dosen av det aktiva medlet bör inte överstiga 800 mg, det vill säga inte mer än 2 tabletter per dag. Läkemedlet används inte mer än en gång var 12: e timme. Under detta tidsintervall elimineras den aktiva komponenten av medlet fullständigt från kroppen.

Applicering under graviditet och amning

Barnmottagning Nolitsyn kategoriseras kategoriskt, på grund av att barnets kropp inte är helt formad. Under graviditeten är användningen av läkemedlet möjligt, men endast om effektiviteten av behandlingen är högre än risken för att utveckla konsekvenser för mamman och barnet.

Under behandlingen med Nolycin under amning är det viktigt att följa receptet hos en specialist för att minska risken för att utveckla negativa konsekvenser.

rekommendationer

Under behandlingen med Nolicin kommer patienten att komma över några rekommendationer. De kommer att öka effektiviteten av behandlingen och minska risken för biverkningar.

 1. Vid behandling är det viktigt att använda minst två liter av en vätska om dagen.
 2. Eliminera användningen av alkoholhaltiga drycker.
 3. Neka att äta: stekt, kryddig eller fet mat.
 4. Undvik exponering för solljus. Neka att besöka solariumet.
 5. Undvik ökad fysisk ansträngning eller svåra arbetsförhållanden. För behandlingsperioden är det bättre att ta ett sjukskrivningsblad.

Eftersom frågan: "nolitsin antibiotika eller inte" - demonteras och plockade engagemang nolitsin antibiotika därför att närma sig är det nödvändigt att ta emot c försiktighet och på läkares ordination.

Recensioner om Nolitsine, priser, analoger

Många recensioner om Nolitsin finns på Internet. Recensioner om läkemedlet är helt olika: både positiva och negativa, och neutrala.

Avhandling, sammanfattningen av "recensioner om Nolitsin" läkare och patienter kan presenteras enligt följande:

 • billigt prisvärd;
 • acceptabelt pris / kvalitet förhållande;
 • bra hjälp med urologiska sjukdomar (akut cystit, kronisk pyelonefrit, uretrit etc.);
 • tar snabbt och effektivt bort symptomen på sjukdomen och normaliserar analysen;
 • behandlingsförloppet varar minst en vecka;
 • möjliga biverkningar av läkemedlet enligt bruksanvisningen;
 • Det är ett antibiotikum och rekommenderas därför inte för frekvent användning.
 • ganska många kontraindikationer, så inte alla kommer att vara lämpliga.

Priset på Nolicin tabletter på apotek är ungefär:

 • Nolocin tabletter 400 mg, 10 st. - från 120 rubel;
 • Nolocin tabletter 400 mg, 20 st. - från 230 rubel.

Beroende på apotekskedjan kan priset variera både i stora och mindre riktningar.

Alla individuellt. Om en person Nolitsin hjälper, betyder det inte att det kommer att hjälpa en annan. Därför, som analoger nolitsin (samma aktiva substans i kompositionen), beakta följande: norfloxacin, Norbaktin, Normaks, Norilet, Norfatsin, Sofazin, Glyurenorm, Lokson-400 Deprenorm, Noroksin, Chibroksin, Renor, Yutibid.

Kära läsare, din åsikt är mycket viktig för oss! Om du gillade artikeln eller om du har personlig erfarenhet av denna fråga, vänligen lämna en kommentar. Vi kommer säkert att ta hänsyn till det när du förbereder nya material för dig.

Relaterade artiklar

Nolitsin: i vilka sjukdomar hjälper det och hur?

Nolitsin är ett läkemedel som har en antimikrobiell effekt av ett brett spektrum av effekter och har en uttalad bakteriedödande effekt.

Indikationer för användning

Läkemedlet nolitsin används när det finns infektiösa och inflammatoriska sjukdomar som orsakas av patogener som är känsliga för detta läkemedel.

 • Akuta och kroniska former av urinvägssjukdom, nämligen cystit, uretrit, pyelonefrit.
 • Infektionssjukdomar i könsorganen: endometrit, prostatit.
 • Gonorré, som förekommer utan uttalade komplikationer.
 • gastroenterit,
 • Använd som profylax för uppkomsten av urinvägsinfektioner;
 • Förhindra diarré som uppträder hos resenärer.

Myasnikov och Paleev: Kazakiska botemedel är 10 gånger starkare och billigare. Kraftfull styrka kommer att vara i alla åldrar! Krumpa bara i ett glas. Läs mer »

Sammansättning och medicinska egenskaper

En tablett innehåller 400 mg. Norfloxacin. Hjälpämnen som ingår i kompositionen: povidon, natriumkarboximetylstärkelse, mikrokristallin cellulosa, kiseldioxid, magnesiumstearat, renat vatten som är nödvändigt för hydratisering.

Skalet består av följande komponenter: talk, titandioxid, hypromelos, gul färg med kod E110, propylenglykol. Mekanismen för effekten av detta piller är följande: tabletten, som kommer in i människokroppen, splittrar och bryter integriteten hos DNA från patogena mikroorganismer, varvid de orsakande agenterna förlorar.

Läkemedlet påverkar perfekt gramnegativa bakterier, liksom vissa gram-positiva stammar, nämligen stafylokocker och patogena floror. Läkemedlet är mycket aktivt i bakterier som kallas acinetobacter och enterococcus. På grund av detta används den aktivt som terapeutisk terapi vid behandling av sjukdomar i mag-tarmkanalen.

Bakterierna anaeroba typer, liksom streptokocker, är okänsliga för effekterna av detta läkemedel.

Verkningsmekanism för nolicin

Nolitsin har också ett internationellt namn - norfloxacin, detta namn är icke-patenterat och används därför sällan. Nolitsin avser bredspektrum antibiotika av fluorokinoloner gruppen.

Tillverkaren är läkemedelsföretaget KRKA, som ligger i Slovenien. Drogen har uttalade bakteriedödande egenskaper, det bekämpar den patogena floran som är känslig för detta läkemedel. Praktiskt taget orsakar inte effekten av resistens, med andra ord, orsakar inte beroende av mikroorganismer på komponenterna i läkemedlet.

Det har till syfte att hämma bildandet av enzymer, vilka är nödvändiga för bakteriernas livstid. Mikroorganismer kan inte bilda DNA-spiraler och omedelbart dö. Effekten är märkbar inom en timme efter appliceringen.

Fluoratomen, som är en del av Nolycin, förbättrar signifikant läkemedlets aktivitet. Förutom alla tidigare angivna bakterier neutraliserar läkemedlet Pseudomonas aeruginosa, som i sin natur är tillräckligt resistent mot antibiotika.

Efter det att läkemedlet tagits delas och absorberas det från mag-tarmkanalen och går längre in i blodomloppet och sedan in i vävnaden. Den mest utsatta för genitourinary systemets vävnad. Läkemedlet har ingen effekt på intag i centrala nervsystemet, ben och leder.

Ta drogen på en tom mage. Eftersom vissa typer av livsmedel minskar absorptionen avsevärt. Detta och mejeriprodukter, samt att ta mediciner som minskar surheten i magsaften.

Den högsta koncentrationen av läkemedlet i blodet observeras efter en eller två timmar. Läkemedlet förblir i kroppen i tolv timmar, varefter det sönderdelas i levern och elimineras fullständigt från kroppen genom excretionssystem.

I de fall då patienten har nedsatt njurfunktion väljer den behandlande läkaren den individuella dosen som behövs för att ta emot läkemedlet.

Typ av problem

Läkemedlet Nolitsin är tillgängligt i form av tabletter. Detta är den enda formen av frisättning av läkemedlet. Tabletten har en rund, konvex form, täckt med p / o. Skalets färg är rik orange.

Preparatet packas i blåsor i 10 delar. Kartongboxen består av 2 blåsor. Följaktligen placeras 20 tabletter i en kartonglåda. Du kan köpa hela paketet och en blåsare.

Dosering och behandlingsförlopp

Ta läkemedlet rekommenderas på tom mage, tvättas med mycket vatten. Det är bättre att ta pillret en timme före en måltid, eller två timmar efter den sista måltiden.

Rekommenderade doser: Ta 400 mg (2 tabletter) två gånger om dagen. Behandlingsförloppet är från 7 till 14 kalenderdagar. Vid behov fortsätter behandlingen under en längre period, endast på rekommendation av den behandlande läkaren.

Den rekommenderade dosen beroende på typ av sjukdom:

 • Kronisk prostatit - 400 mg - 2 gånger om dagen i 4-6 veckor och längre.
 • Gonorré utan komplikationer - En gång om dagen 800-1200 mg eller 400 mg. - 2 gånger om dagen i 3-7 dagar.
 • Bakteriell gastroenterit - 400 mg. 2 gånger om dagen i 5 dagar.
 • Förebyggande av diarré hos turister - 400 mg. 1 dag före avresa, samt under resans löptid och 2 dagar efter slutet. Inträdesperioden bör inte överstiga 21 dagar.
 • Förebyggande av sepsis - 400 mg. två gånger om dagen i två månader.
 • Akut cystit - 400 mg. två gånger om dagen i 3 till 5 dagar.
 • Återkommande urinvägsinfektioner med systematiska frekventa exacerbationer. Mer än 3 gånger per år för 200 mg. på natten, under perioden från 6 månader till flera år.

Kontraindikationer och försiktighetsåtgärder

Det är kontraindicerat att förskriva ett antibiotikum i sådana fall:

 • Otillräckligt glukos-6-fosfat dehydrogenas i människokroppen;
 • Graviditet och amning. I vissa fall föreskrivs det under graviditeten strikt enligt indikationerna.
 • Barn under 18 år
 • Personlig intolerans av läkemedelsbeståndsdelarna.

Dessa är alla möjliga indikationer där användningen av ett antibiotikum av denna art inte rekommenderas. Det finns några försiktighetsåtgärder när du tar drogen.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas de personer som lider av följande sjukdomar:

 • Förekomsten av aterosklerotiska förändringar i hjärnans kärl;
 • epilepsi;
 • Störningar i blodtillförseln till hjärnan;
 • Om allergiska reaktioner på administrering av acetylsalicylsyra spåras;
 • Förekomst av patologi i funktionen av njurar och lever.

Det är också nödvändigt att övervaka mängden vätska som förbrukas under läkemedelsintaget.

Om symtom uppstår i form av smärtsamma känslor i senorna, ska läkemedlet avskaffas så snart som möjligt. Under behandlingen är det nödvändigt att utesluta så mycket som möjligt all slags fysisk aktivitet.

Antibiotikum kan i vissa fall orsaka dålig blodpropp, så du behöver kontroll över blodplättarnas nivå i blodet under hela behandlingen. Den person som använder drogen ska inte utsättas för direkt solljus. Det finns en risk att minska den psykomotoriska reaktionen. Det rekommenderas inte att ta alkohol under behandlingen.

Cross-Drug Interactions:

 • Antibiotikum med samtidig mottagning med toefilinom eller cyklosporin ökar deras nivå i plasma.
 • När det tas med warfarin, förbättrar antibiotiken markant sin effekt.
 • Absorptionen av norfloxacin minskar med antagning samtidigt med antacitiska läkemedel.
 • Användningen av kinoler leder till eventuella sönderbrott i senorna.
 • Antibiotikumet ökar och ökar effekten av att ta hypoglykemi.
 • Kombinationen av norfloxacin och nitrofurantoin minskar signifikant effekten av dessa läkemedel på människokroppen.

Biverkningar och överdosering

Under appliceringen av det antibakteriella läkemedlet kan vissa biverkningar uppträda, nämligen:

 • från mag-tarmkanalen - allvarlig illamående, diarré, symtom som indikerar utvecklingen av anorexi, ökad aktivitet av leverenzymer och så vidare;
 • Från centrala nervsystemet finns det allvarliga huvudvärk och yrsel, nervös upphetsning eller slöhet, depression. En person har en oförståelig känsla av rädsla.
 • Mycket sällsynta fall av ryggningar i senor eller utveckling av tendinit.
 • Förekomsten av leukopeni, en ökning av kreatins nivå i plasman.
 • Eventuella allergiska manifestationer i form av hud klåda, nässelfeber.

Om du upplever dessa biverkningar bör du kontakta din läkare. Endast en specialist kommer att kunna ge rekommendationer om ytterligare behandling med läkemedlet. Är det värt att använda eller bättre alls för att ersätta det med en annan lämpligare.

Män, läsa - det är viktigt VIKTIGT! Hyppiga resor till toaletten är en orsak till akut brist. Läs mer »

När en överdos av läkemedlet är möjligt är sådana manifestationer:

 • Allvarlig illamående, frekvent uppmaning att kräka
 • Trötthet och yrsel,
 • Det finns möjlighet till anfall.

Om dessa symptom uppstår, ska du omedelbart byta till att tvätta magen och använda tillräckligt med vatten för att avlägsna drogen så snabbt som möjligt från kroppen.

Hur tar man Nolycin från blåsan?

Mycket ofta används nolycin för cystit, vilket fortsätter i en enkel form. Förloppet av drogen består av användning av 2 tabletter per dag i 3 till 7 dagar. När denna behandling är klar kommer den behandlande läkaren att ge de nödvändiga rekommendationerna om huruvida man ska ta denna medicin ytterligare.

Om blåsan har gått in i kronisk form, så är behandlingen med minst tre månader vid återfall. Efter avslutad behandling är samråd med den behandlande läkaren obligatorisk.

Villkor och hållbarhet, pris

Läkemedlet ska förvaras på ett torrt ställe, otillgängligt för barn, utan direkt solljus, vid en temperatur av högst + 25 C. Hållbarheten för tabletterna är 2 år från produktionsdatumet, vilket anges på förpackningen.

Priset på läkemedlet varierar från 150 till 250 rubel per förpackning.

Analoger av detta läkemedel

Många farmakologiska företag producerar droger med en liknande komposition som nolicin, med bara olika namn. Ibland har analoger ganska påtagliga prisskillnader.

Låt oss överväga några namn på analoger av detta läkemedel:

Sammanfattningsvis kan man säga att nolycin är ett antibakteriellt läkemedel med ett brett spektrum av åtgärder. Det kommer att hjälpa till att hantera många sjukdomar i urinvägarna.

Innan du använder drogen är det alltid nödvändigt att konsultera en specialist. Endast en läkare kan bestämma dosen och varaktigheten av behandlingen som behövs för varje individ. Var frisk!

Nolitsin: bruksanvisningar

Nolitsin är ett läkemedel med antimikrobiell effekt. Läkemedlet tillhör gruppen fluorokinoloner med ett brett spektrum av åtgärder och ingår i läkemedelsregistret i Ryssland.

Aktiva substanser påverkar bakteriella DNA-enzymer - gyrase, vilka ger super-spiral och stabilitet av deoxiribonukleinsyra-mikroorganismer.

Destabiliseringen av målet med deoxiribonukleinsyra främjar nekros av patogena bakterier. Läkemedlet Nolitsin har ett brett spektrum av antibakteriella effekter.

Läkemedlets sammansättning. Nolicin innehåller den aktiva substansen norfloxacin och ytterligare komponenter.

Är Nolycin en diuretisk medicin? Nej, Nolycin är inte ett diuretikum.

Hur fungerar läkemedlet för infektioner?

När läkemedlet träder in i människokroppen börjar den aktiva substansen att agera omedelbart. De aktiva substanserna absorberas från mag-tarmkanalen med 25-45%. Att äta mat hjälper till att sakta ner processen. Aktiva substanser lätt komma in i vävnader och organ, nämligen, det renala parenkymet, äggstockar, sädeskanalens tubuli vätska, prostata, livmoder, bäckenorganen och bukhålan, och galla bröstmjölk.

Tränger lätt igenom placenta och blod-hjärnbarriären. På grund av detta förskriver läkare inte det när de är på sjukhuset. En liten procentandel av läkemedlet förändras i levern. Läkemedlet utsöndras från kroppen med hjälp av njurar. Detta hjälper till med glomerulär filtrering och tubulär utsöndring.

Är Nolycin ett antibiotikum eller inte? Nolitsin är ett antibiotikum och tillhör gruppen fluorokinoloner. Och det är ordinerat för behandling av olika sjukdomar i urinväggen.

Nolicinpreparat: bruksanvisning och dosering

För varje läkemedel är en abstrakt och för att ta reda på hur man korrekt tar drogen och vad det hjälper, måste du börja studera dess beskrivning. Nolocin tabletter tas oralt 1,5 timmar före måltid eller 2,5 timmar efter. Du måste dricka mycket vatten, du kan till och med ha två glasögon.

Livsmedel bidrar till att sänka absorptionen av aktiva ämnen, särskilt sura mjölkprodukter. När en patient är ordinerad med Nolicin-behandling, måste patienten följa flera regler:

 • konsumera mycket vätskor, mer än 2 liter per dag;
 • följ den dagliga mängden urinutmatning;
 • inte fysiskt överexert;
 • Om smärtan i senorna har börjat, bör läkemedlet avbrytas.
 • Det är strängt förbjudet att kombinera nolycin och alkohol;
 • Stanna inte i solen och undvik direkt solljus;
 • Kör inte och arbeta med potentiellt farligt maskineri.

Metod för applicering för behandling av olika infektioner:

 • Den rekommenderade dosen är 400 mg två gånger om dagen. Behandlingsförloppet från en till två veckor. Vid behov förlängs behandlingen.
 • Nolitsin med kronisk bakteriell prostatit, föreskriver läkare 400 mg två gånger dagligen efter måltid, i 1,5-2 månader.
 • Patienter som diagnostiseras med okomplicerad gonorré förskrivs 400 mg två gånger dagligen. Behandlingsförloppet är en vecka.
 • Med gastroenterit av bakterietyp, 400 mg två gånger om dagen i fem dagar.
 • Om patienten ska resa, föreskrivs Nolycin som en profylax av diarré för 400 mg två dagar före resor. Under resan ska patienten även dricka medicinen. Men det är värt att komma ihåg att mer än 3 veckor kan det inte accepteras.
 • För att förhindra sepsis med neutropeni ordineras patienten ett läkemedel på 400 mg två gånger om dagen. Förloppsförloppet - 2 månader.
 • Kvinnor Nolitsin från cystit i akut okomplicerad form, ordineras 400 mg två gånger om dagen. De dricker medicinen i 6 dagar.
 • För att förhindra återkommande okomplicerade urinvägsinfektioner, föreskriver läkare 200 mg en gång. Du måste dricka medicin innan du lägger dig. Förloppsförloppet kan vara flera år.

Nolicin - indikationer för användning

Nolitsins botemedel, vad är det förskrivet till?

Nolicin tabletter är ordinerade för behandling och förebyggande:

 • Infektiösa inflammatoriska sjukdomar som orsakas av en patogen känslig för drogen;
 • akuta och kroniska infektionssjukdomar i det genitourinära systemet (uritrit, cystit, pyelonefrit);
 • infektioner av reproduktionssystemets organ (cervicit, endometrit, kronisk bakteriell prostatit;
 • okomplicerad gonorré;
 • bakteriell gastroenterit;
 • återkommande urinvägssjukdomar;
 • sepsis med neutropeni;
 • diarré;
 • med urinrör hos kvinnor.

Hur effektivt är Nolycin? Enligt statistiken slutade 95% av behandlingen med detta läkemedel i ett positivt resultat. Tabletter är en av de vanligaste vid behandling av infektionssjukdomar.

Om läkemedlet inte hjälper, ersätts det med analoger.

Nolitsin - överdos och biverkningar

En biverkning från Nolicin kan påverka alla organ och system.

 1. På mag-tarmkanalen finns biverkningar i form av illamående, kräkningar, bitterhet i munnen, minskad aptit, diarré, smärta i buken. Utvecklingen av pseudomembran enterocolit och en ökning av hepatitaktivitetsindex kan börja.
 2. Från sidan av urinvägarna kommer patienterna att få inflammerad njursjukdom, dagliga urinutgångar ökar, protein och salter utsöndras i urinen och kreatinin- och ureinnivåerna i blodet stiger. Ibland kan en patient märka blodig urladdning i urinen.
 3. På den del av kardiovaskulärsystemet kan patienten ha hjärtrytm, pulsfrekvens, blodtryck, inflammation i blodkärlets väggar.
 4. Från nervsystemet - svimning, huvudvärk, yrsel, sömnlöshet och hallucinationer. Patienter med avancerad ålder kan plågas av konstant sömnighet, regelbunden trötthet, rädsla och buller i öronen.
 5. På blodets och hemopoiesens del minskar antalet leukocyter och eosinofiler i hematokriten. Blodkoagulerbarhet kan öka.
 6. Från det muskuloskeletala systemet upplever patienten ledsmärta. Tendon kan bli inflammerad eller ens sönder.
 7. Allergiska reaktioner: Hudutslag, klåda, Stevens Johnsons syndrom (detta är när huden och slemhinnan påverkas allvarligt). Utveckling av bronkospasm utesluts inte.

Om patienten har en överdos, börjar han illamående, kräkningar, yrsel, sömnighet och kall svettning. I sådana fall utför den behandlande läkaren hydratiseringsbehandling med hjälp av tvångsdiuré. Även magen tvättas.

Specialister har ännu inte utvecklat specifika motgift. Därför ordinerar läkare Nolitsins ersättare.

Nolycin och kontraindikationer

Det är förbjudet att ta drogen till patienter med brist på glukos-6-fosfat dehydrogenas.

Det accepteras inte av barn och läkare förskriver Nolycin för barn över 18 år. Ta inte Nolycin under graviditet och amning.

Dessutom försöker läkare inte förskriva medicinering till patienter med ökad känslighet mot norfloxacin.

Det är förbjudet att dricka alkohol under behandlingsperioden.

Interaktion av Nolycin med andra läkemedel

Är det möjligt att kombinera Nolycin med andra droger?

Förenligheten med Teofillin och Nolitsin kräver noggrann övervakning av koncentrationen av teofyllin i blodplasman. Om nödvändigt justeras dosen. Den aktiva substansen Nolycin kan minska theofyllin clearance med nästan fyra gånger. Dessutom är utvecklingen av biverkningar inte utesluten.

Nolycin reducerar snabbt den terapeutiska effekten av nitrofuran.

Nolitsin bidrar till att stärka de terapeutiska effekterna av cyklosporin och warfarin. I vissa fall, när norfloxacin används tillsammans med cyklosporin, ökas koncentrationen av kreatininserum hos patienter. Om läkare förskriva dessa två ämnen samtidigt måste du därför regelbundet övervaka dessa indikatorer, annars kommer obehagliga biverkningar att uppstå.

Samtidig administrering av Nolycin med antacida medel, som innehåller magnesium eller aluminiumhydroxid, järn, sukralfat och zink, minskar absorptionen av Nolycin. Därför måste du ta en paus mellan att ta medicinen om två timmar.

Patienter som tog Nolitsin tillsammans med droger som minskade tröskeln till anfall, märkte epileptiforma anfall.

Kombinationer av Nolicin med glukosteroidläkemedel ökar risken för inflammation i senorna.

Nolitsin ökar den terapeutiska effekten av läkemedel i den hypoglykemiska gruppen.

Läkemedel som minskar blodtrycket med Nolicin kan orsaka ett kraftigt hopp i blodtrycket. Därför ska läkare i sådana fall ständigt övervaka hjärtfrekvensen och parametrarna för elektrokardiogrammet och bestämma blodtrycksmetoden.

Nolycin - analoger

Analoger av beredningen har praktiskt taget samma sammansättning och kan användas med samma dosering.

 • Loxon 400;
 • Norbaktinom;
 • Noriletom;
 • Normaks;
 • Noroksinom;
 • Norfatsinom;
 • norfloxacin;
 • Renorom;
 • Med Sofazine;
 • Chibroksinom;
 • Yutibidom.

Nolycin under graviditeten

Vi har redan sagt ovan att Nolitsin är ett antibiotikum och får inte ordineras för behandling av ett barn.

Läkare har fortfarande inte exakt studerat hur Nolycin påverkar amning på en baby och på en gravid kvinnas kropp som helhet.

Läkare kan ordinera antibiotika Nolycin under graviditeten, om det för detta finns allvarliga indikationer, men inte på tidiga villkor.

Om en kvinna dricker eller dricker ett läkemedel under utfodringsperioden, ska barnet tillfälligt överföras till artificiell utfodring.

Särskilda instruktioner

Innan behandlingen med Nolicin startas måste patienten överföra en analys av floraens känslighet till den aktiva ingrediensen. Varför gör det här? Orsaksmedlet för en diagnostiserad infektionssjukdom kan vara känslig för denna medicinering och patienten kommer inte att få den förväntade terapeutiska effekten.

Nolitsin är också ordinerat för pyelonefrit, men i kombination med örtberedningar. Som regel används för detta Kanefron och Monural. Patienter svarar positivt på detta komplex, men man måste komma ihåg att endast en läkare kan ordinera mediciner.

Kategoriskt är det omöjligt att dela Nolitsin med alkohol. I sällsynta fall kan läkare ordinera en analog av Nolycin med ureaplasma.

Hur man tar Nolycin med blåsan

Detta läkemedel har använts i medicin under lång tid. Men samtidigt har många stammar av patogena bakterier ännu inte utvecklat resistens mot starka antibiotika. På grund av att tabletterna har många kontraindikationer, föreskrivs det endast av läkare, och behandlingen är under strikt kontroll. Om du engagerar dig i självmedicinering kan du orsaka stor hälsorisk.

Från blåsan är Nolitsin förskrivet i de fallen om andra droger inte gav ett positivt resultat. Som regel, med cystit hos kvinnor, ordinerar läkare en 4-dagars kurs. Patienterna ordineras 1 tablett var 11: e timme.

Hur mycket kostar Nolitsin? Priset på läkemedlet varierar från 200 till 350 r.