Huvud
Massage

nolitsin

Nolitsin - ett antibakteriellt läkemedel, tillhör gruppen fluorokinoloner. Används i nefrologi och urologi för behandling av ett antal infektiösa och inflammatoriska sjukdomar. Aktiv komponent - norfloxacin (i 1 tablett - 400 mg substans).

Hög känslighet för norfloxacin show Klebsiella, Staphylococcus, Neisseria, Escherichia coli, Legionella, Chlamydia, Shigella, Salmonella, Enterobacter, dysenteri bacill, Haemophilus. Stabilitet för Nolycin manifesteras av streptokocker och anaeroba bakterier.

Efter att huvudkomponenten har absorberats i matsmältningsorganet uppnås maximal koncentration i plasma efter 1-2 timmar, den antimikrobiella verkningen varar 12 timmar. Att äta en måltid minskar absorptionen av norfloxacin. 15% av substansen binder till plasmaproteiner, biotillgängligheten är 30-40%.

Klinisk och farmakologisk grupp

Antibakteriellt läkemedel av gruppen fluorokinoloner.

Villkor för ledighet från apotek

Det släpps på recept.

Hur mycket kostar Nolycin i apotek? Genomsnittspriset ligger i nivå med 250 rubel.

Utformningsform och sammansättning

Medicin Nolitsin 400 mg finns i tablettform i blister med 10, 20 stycken. Bild på förpackningen kan ses i början av artikeln.

Sammansättningen av 1 tablett innehåller:

 • Aktiv substans: norfloxacin - 400 mg;
 • Ytterligare komponenter: povidon, natriumkarboximetylstärkelse, mikrokristallin cellulosa, kolloidal vattenfri kiseldioxid, magnesiumstearat, renat vatten;
 • Skede: Hypromellos, talk, titandioxid, propylenglykol, gul färgfärgssolnedgång (E110) (gul dispersionsfärg, E110).

Farmakologisk effekt

Nolitsin är ett antimikrobiellt läkemedel som skapar höga koncentrationer i urinen. Nolitsin innehåller den aktiva substansen norfloxacin, en substans av kinolongruppen.

Norfloxacin är effektivt mot gram-negativa aeroba mikroorganismer, liksom mot stammar av vissa Gram-positiva bakterier. Verkningsmekanismen för norfloxacin är associerad med undertryckandet av DNA-gyrase-enzymet i celler av mikroorganismer, varigenom syntesen av bakteriellt DNA förhindras. Dessutom bildar norfloxacin komplex med DNA-fragment under spjälkningen av DNA-kedjan, vilket förhindrar överbelastning och stör DNA-syntes.

Det är möjligt att utveckla korsresistens mellan kinoloner.

Indikationer för användning

Enligt anvisningarna till Nolitsin är läkemedlet avsedd för behandling av infektiösa och inflammatoriska sjukdomar orsakade av patogener som är känsliga för norfloxacin. I synnerhet tilldelas den när:

 1. Okomplicerad gonorré i den nedre delen av urogenitalt kanalen;
 2. Flödar i akut eller kronisk form av infektionssjukdomar i njurarna och urinvägarna (uritrit, cystit, pyelonefrit);
 3. Gastroenterit (inflammation i slemhinnan i matsmältningskanalen) av bakteriegenesen, inklusive salmonellos och shigellos;
 4. Infektioner i könsorganen och bäckenorganen (kronisk bakteriell prostatit, endometrit, cervicit, epididymit, orchitis, etc.).

Dessutom kan Nolitsin ordineras för förebyggande av resenärernas diarré, sepsis hos patienter med agranulocytos, återfall av infektionssjukdomar i urinvägarna.

Kontra

Läkemedlet kan endast tas som föreskrivet av läkaren, självmedicinering kan leda till allvarliga negativa konsekvenser. Innan behandlingen börjar, läs de bifogade instruktionerna. Tabletter är kontraindicerade i närvaro av följande tillstånd:

 1. Graviditet och amningstiden
 2. Individuell intolerans mot norfloxacin eller någon av beståndsdelarna
 3. Lever- eller njurinsufficiens;
 4. Ålder under 18 år, eftersom klinisk erfarenhet inte är tillgänglig, och läkemedlets säkerhet för barn och ungdomar är inte bevisad.

Relativa kontraindikationer inkluderar:

 1. Störningar i hjärncirkulationen;
 2. epilepsi;
 3. Aterosklerotiska deponier på hjärnans blodkärl;
 4. Individuell intolerans mot acetylsalicylsyra.

Används under graviditet och amning

Effekten av läkemedlet i perioden med foster och laktation studeras inte. Det är känt att norfloxacin snabbt tränger in i placentalbarriären. Enligt instruktionerna administreras Nolycin under graviditeten om den avsedda nyttan från användningen är högre än den potentiella risken för barnet.

Om läkemedlet ordineras under amning ska amning avbrytas.

Dosering och administreringssätt

Bruksanvisningen visar att Nolicin tas oralt, i tom mage (minst 1 timme före eller 2 timmar efter intag) och dricker mycket vätska.

Den rekommenderade dosen är 400 mg 2 gånger om dagen. Behandlingstiden är från 7 till 14 dagar, om det behövs, spendera en längre behandling.

 1. Med okomplicerad gonorré - en gång i en dos av 800-1200 mg eller 400 mg 2 gånger per dag i 3-7 dagar.
 2. Vid kronisk bakteriell prostatit - 400 mg 2 gånger per dag i 4-6 veckor eller mer.
 3. I bakteriell gastroenterit (shigellos, salmonellos) - 400 mg 2 gånger / dag i 5 dagar.
 4. I akut okomplicerad cystit - 400 mg 2 gånger / dag i 3-5 dagar.
 5. För förebyggande av sepsis vid neutropeni - 400 mg 2 gånger / dag i 8 veckor.
 6. För att förebygga urinvägarna med täta exacerbationer (mer än 3 episoder per år eller mer för 2 månader) återkommande okomplicerade infektioner - 200 mg en gång på natten lång sikt (6 månader till flera år).
 7. För att förhindra resningsdiarré rekommenderas att ta 400 mg / dag 1 dag före avgång, under hela körtiden och 2 dagar efter slutet (högst 21 dagar).

Patienter med nedsatt njurfunktion med QC, som är större än 20 ml / min, är inte nödvändig för dosering.

När CC mindre än 20 ml / min (eller nivån av serumkreatinin 5 mg / dl) och patienter som genomgår hemodialys, halv den terapeutiska dos som administreras nolitsin 2 gånger / dag eller hela dosen av en tid / dag.

Biverkningar

Biverkningar vid behandling av Nolitocin kan förekomma från olika organ och system:

 1. Hematopoietiskt system: sänkning av hematokrit, leukopeni, eosinofili;
 2. Kardiovaskulärt system: vaskulit, arytmi, takykardi, sänkning av blodtrycket;
 3. Muskuloskeletala systemet: tendonit, artralgi, senbrott (vanligtvis på bakgrund av bidragande faktorer);
 4. Allergiska reaktioner: klåda i huden, utslag, svullnad, urtikaria, malign exudativ erytem (Stevens-Johnsons syndrom);
 5. Nervsystemet: hallucinationer, huvudvärk, svimning, yrsel, sömnlöshet; hos äldre patienter - irritabilitet, känsla av rädsla, trötthet, ångest, sömnighet, tinnitus, depression;
 6. Matsmältningssystemet: kräkningar, aptitlöshet, illamående, bitter mun, buksmärta, diarré, pseudomembranös enterokolit (om långvarig terapi), förhöjda levertransaminaser;
 7. Urin System: glomerulonefrit, albuminuri, kristalluri, polyuri, dysuri, urin blödning, ökade plasmakreatinin och blodurea;
 8. Andra: Candidiasis.

överdos

Det uppenbaras av intensiv kräkningar, illamående, yrsel, dåsighet, "kall" svettning. Terapi innefattar hydratisering behandling med tvungna diureser, magsköljning. Specifik motgift är inte utvecklad.

Särskilda instruktioner

Innan du börjar använda drogen, läs speciella instruktioner:

 1. Vid behandling med norfloxacin bör exponering för direkt solljus undvikas. Dessutom ska patienter få tillräcklig mängd vätska (under kontroll av diurese).
 2. När det uppstår smärta i senorna eller vid de första tecken på tendovaginit, är det nödvändigt att avbryta drogen. Under behandling med norfloxacin rekommenderas att man undviker överdriven fysisk ansträngning.
 3. Under behandlingsperioden är en ökning av protrombinindex möjlig (under kirurgiska ingrepp är det nödvändigt att övervaka tillståndet för blodkoagulationssystemet).
 4. I närvaro av en allergisk reaktion mot acetylsalicylsyra azofärgämne E110 (färgämnes Disperse Yellow, E110), kan orsaka överkänslighetsreaktion, tills bronkospasm.

Droginteraktioner

Vid användning av läkemedlet är det nödvändigt att ta hänsyn till interaktionen med andra droger:

 1. Norfloxacin minskar effekten av nitrofuraner.
 2. Samtidig användning med droger som minskar konvulsiv tröskel kan leda till utveckling av epileptiforma anfall.
  Samtidig användning med GCS kan öka risken för tendonit eller fall av ryggningar i senor.
  Norfloxacin kan förbättra den terapeutiska effekten av hypoglykemiska läkemedel (sulfonylureendivat).
 3. Norfloxacin kan förstärka den terapeutiska effekten av cyklosporin och warfarin, i vissa fall, tillämpningen av norfloxacin med cyklosporin, en ökning av serumkreatininkoncentration, så dessa patienter måste kontrollera denna parameter.
 4. Den samtidiga användningen av norfloxacin och antacida innehållande aluminium- eller magnesiumhydroxid, samt preparat som innehåller järn, zink, sukralfat, reducerar absorptionen av norfloxacin (mottagning intervallet mellan dem bör inte vara mindre än 2 timmar).
 5. Med samtidig användning av norfloxacin och teofyllin bör koncentrationen av teofyllin i blodplasman övervakas och dosen justeras. norfloxacin minskar clearance av teofyllin med 25% och utvecklingen av motsvarande oönskade biverkningar kan uppstå.
 6. Samtidig mottagning av norfloxacin med droger som kan minska blodtrycket kan orsaka en kraftig minskning av det. I detta avseende är det i sådana fall, liksom med samtidig administrering med barbiturater och andra läkemedel för allmän anestesi, nödvändigt att övervaka hjärtfrekvens, blodtryck och EKG-parametrar.

recensioner

Vi hämtade några recensioner av personer som använde läkemedlet Nolitsin:

 1. Hopp. Ett bra antibiotikum träffade honom först när min man var ordinerad för inflammation i prostata. bokstavligen över en vecka kom de viktigaste symptomen till intet, kunde fortsätta att behandlas med speciella droger och en smart prost. I jämförelse med andra antibiotika visade sig behandlingen vara snabb och effektiv och oskadlig - även om tarmarna inte lidit.
 2. Oksana. Jag drack en vecka för nolycin och jag kommer inte tillbaka till det igen. Kramper började, ben som om de var trä, jag kan inte böja och unbend. Det verkar som den andra dagen som läkemedlet inte tar, och dessa biverkningar passerar inte. För att se nolitsin har en lång läkande effekt och i mitt fall en lång bieffekt. På något sätt är det nödvändigt att dra tillbaka drogen från kroppen. Jag råder inte alla att ta det.
 3. Julia. Under mina studentår kom jag i problem med blåsor. Hon sprang till doktorn. Efter den brådskande leveransen av de nödvändiga testen frågar läkaren noggrant om jag avser att bli gravid inom en snar framtid och få ett negativt svar, utsett nolycin. Tydligen är läkemedlet allvarligt och på något sätt kan det påverka graviditeten. Efter den första dagen att ta drogen blev det mycket lättare. Men jag drack mycket hur läkaren utsåg.

analoger

Om nödvändigt kan Nolycin ersättas med analoger som innehåller samma aktiva substans. I denna lista är sådana läkemedel som Norbaktin, Normaks, Norfloxacin, Sofazin, Renor, Utibid.

Innan du använder analoger, kontakta din läkare.

Förvaringsförhållanden och hållbarhet

Enligt instruktionerna kan Nolitsin inte förvaras i mer än 5 år från utsläppsdatumet. Kapslarna ska hållas på ett torrt ställe, otillgängligt för barn och solstrålar. Lufttemperaturen får inte överstiga 25 ° C.

Nolitsin - bruksanvisningar, verkliga motsvarigheter och frisättning (tabletter av 400 mg) av läkemedel för behandling av cystit och uretrit hos vuxna, barn och under graviditet. Sammansättning och interaktion av antibiotika med alkohol

I den här artikeln kan du läsa instruktionerna för att använda drogen nolitsin. Det finns recensioner av besökare på webbplatsen - konsumenterna av denna medicinering samt yttranden från läkare av specialister på användningen av antibiotikum Nolitsin i deras praktik. En stor förfrågan är att aktivt lägga till sin återkoppling om drogen: medicinen hjälpte eller hjälpte inte till att bli av med sjukdomen, som observerades komplikationer och biverkningar, eventuellt inte deklarerade av tillverkaren i anteckningen. Analoger av Nolicin i närvaro av existerande strukturella analoger. Används för behandling av cystit, uretrit, pyelonefrit hos vuxna, barn, samt under graviditet och amning. Sammansättning och interaktion av läkemedlet med alkohol.

nolitsin - ett antimikrobiellt medel av en grupp fluorokinoloner med ett brett spektrum av verkan.

Har en bakteriedödande effekt. Det bakteriella DNA-enzymet verkar på det bakteriella enzymet, vilket säkerställer superkonvolving och därmed stabiliteten hos bakteriellt DNA. Destabiliseringen av DNA-kedjan leder till bakteriernas död. Har ett brett spektrum av antibakteriell verkan.

För läkemedelskänsliga Staphylococcus aureus (inklusive stammar av Staphylococcus spp., Methicillin-resistent), Staphylococcus epidermidis, Neisseria gonorrhoeae, Neisseria meningitidis, Escherichia coli, Citrobacter spp., Klebsiella spp., Enterobacter spp., Hafhia alvei, Proteus spp. (Indol-positiva och indol-negativa stammar), Salmonella spp., Shigella spp., Yersinia enterocolitica, Campylobacter jejuni, Aeromonas spp., Plesiomonas spp., Vibrio cholerae, Vibrio parahaemolyticus, Haemophilus influenzae, Chlamydia spp., Legionella spp.

Olika känslighet för läkemedlet har: Enterococcus faecalis, Streptococcus spp. (Streptococcus pyogenes, Streptococcus pneumoniae och Streptococcus viridans), Serratia marcescens, Pseudomonas aeruginosa, Acinetobacter spp., Mycoplasma hominis, Mycoplasma pneumoniae, Mycobacterium tuberculosis, Mycobacterium fortuitum.

Varaktigheten av antimikrobiell verkan är cirka 12 timmar.

struktur

Norfloxacin + hjälpämnen.

farmakokinetik

Efter intag nolitsin snabbt, men inte fullständigt (20-40%) absorberas från magtarmkanalen. Äta saktar ner absorptionen av läkemedlet. Det tränger in i organ och vävnader (parenkym njure, äggstockar, flytande sädeskanalerna, prostata, livmoder, buk- och bäckenorgan, galla, bröstmjölk). Det tränger igenom blod-hjärnbarriären (BBB) ​​och placentabarriären. I liten utsträckning metaboliseras i levern. Utsöndras via njurarna genom glomerulär filtration och tubulär sekretion.

vittnesbörd

Infektionsinflammatoriska sjukdomar orsakade av patogener känsliga för drogen:

 • akuta och kroniska infektionssjukdomar i urinvägarna (uritrit, cystit, pyelonefrit);
 • infektion i könsorganen (cervicit, endometrit, kronisk bakteriell prostatit);
 • gonorré är okomplicerad;
 • bakteriell gastroenterit (salmonellos, shigellos);
 • förebyggande av återkommande urinvägsinfektioner;
 • förebyggande av sepsis hos patienter med neutropeni
 • förebyggande av resenärernas diarré.

Blanketter för frisläppande

Tabletterna täcks med ett skydd på 400 mg.

Instruktioner för användning och dosering

Inuti, på tom mage (inte mindre än 1 timme före eller 2 timmar efter att ha ätit) och drick mycket vätska.

Den rekommenderade dosen är 400 mg två gånger om dagen. Behandlingstiden är från 7 till 14 dagar, om det behövs, spendera en längre behandling.

Med kronisk bakteriell prostatit - 400 mg 2 gånger om dagen. i 4-6 veckor eller mer.

Med okomplicerad gonorré - en gång i en dos av 800-1200 mg eller 400 mg 2 gånger om dagen i 3-7 dagar.

I bakteriell gastroenterit (shigellos, salmonellos) - 400 mg 2 gånger om dagen i 5 dagar.

För att förhindra resningsdiarré rekommenderas att ta 400 mg per dag 1 dag före avresa, under hela körtiden och 2 dagar efter slutet (högst 21 dagar).

För förebyggande av sepsis med neutropeni - 400 mg 2 gånger dagligen i 8 veckor.

I akut okomplicerad cystit - 400 mg 2 gånger om dagen i 3-5 dagar.

För att förebygga urinvägarna med täta exacerbationer (mer än 3 episoder per år, eller mer än två i sex månader) återkommande okomplicerade infektioner - 200 mg en gång på natten lång sikt (6 månader till flera år).

Bieffekt

 • minskad aptit
 • bitter smak i munnen;
 • illamående, kräkningar;
 • buksmärtor;
 • diarré;
 • pseudomembran enterocolit (med långvarig användning);
 • glomerulonefrit;
 • polyuri;
 • urinblödning
 • ökad urea och kreatinin av blodplasma;
 • huvudvärk;
 • yrsel;
 • svimning;
 • sömnlöshet;
 • hallucinationer;
 • trötthet;
 • dåsighet;
 • ångest;
 • irritabilitet;
 • känsla av rädsla;
 • depression;
 • buller i öronen
 • takykardi;
 • arytmi;
 • en minskning av blodtrycket;
 • vaskulit;
 • senbrott (vanligen i kombination med bidragande faktorer);
 • eosinofili, leukopeni, reduktion av hematokrit;
 • hudutslag;
 • klåda;
 • nässelfeber;
 • svullnad;
 • malign exudativ erytem (Stevens-Johnsons syndrom);
 • candidiasis.

Kontra

 • brist på glukos-6-fosfat dehydrogenas;
 • graviditet;
 • amning (amning);
 • barn och ungdomar under 18 år
 • ökad känslighet mot norfloxacin och andra droger från gruppen fluorokinoloner.

Applicering under graviditet och amning

Säkerhet vid användning under graviditet och amning (amning) har inte studerats.

Prenumerera Nolycin under graviditeten bör endast vara för livsbeteckningar, när den avsedda fördelen till moderen överstiger den potentiella risken för fostret.

Om det är nödvändigt att förskriva läkemedlet under amning, bör amning stoppas.

Särskilda instruktioner

Under behandlingen ska Nolitocinabols få en tillräcklig mängd vätska (under kontroll av diurese).

Under behandlingsperioden är en ökning av protrombinindex möjlig (under kirurgiska ingrepp är det nödvändigt att övervaka tillståndet för blodkoagulationssystemet).

Under behandling med norfloxacin bör exponering för direkt solljus undvikas.

När det uppstår smärta i senorna eller vid de första tecken på tendovaginit, är det nödvändigt att avbryta drogen. Under behandling med norfloxacin rekommenderas att man undviker överdriven fysisk ansträngning.

I närvaro av en allergisk reaktion mot acetylsalicylsyra kan azofärgämnet E 110 (färggul dispenser, E110) orsaka en överkänslighetsreaktion upp till bronkospasmen.

Påverkan på förmågan att köra fordon och hantera mekanismer

Försiktighet måste vidtas vid körning av bil och engagera sig i andra potentiellt farliga aktiviteter som kräver ökad uppmärksamhet och hastighet för psykomotoriska reaktioner (särskilt när etanol (alkohol) används samtidigt).

Droginteraktioner

Vid samtidig användning av Nolycin och teofyllin bör koncentrationen av teofyllin i blodplasman övervakas och dosen justeras. norfloxacin minskar clearance av teofyllin med 25% och utvecklingen av motsvarande oönskade biverkningar kan uppstå.

Nolitsin minskar effekten av nitrofuraner.

Norfloxacin kan förstärka den terapeutiska effekten av cyklosporin och warfarin, i vissa fall, tillämpningen av norfloxacin med cyklosporin, en ökning av serumkreatininkoncentration, så dessa patienter måste kontrollera denna parameter.

Den samtidiga användningen av norfloxacin och antacida innehållande aluminium- eller magnesiumhydroxid, samt preparat som innehåller järn, zink, sukralfat, reducerar absorptionen av norfloxacin (mottagning intervallet mellan dem bör inte vara mindre än 2 timmar).

Samtidig användning med droger som minskar konvulsiv tröskel kan leda till utveckling av epileptiforma anfall.

Samtidig användning med glukokortikosteroider (GCS) kan öka risken för tendonit eller fall av ryggningar i senor.

Nolitsin kan förbättra den terapeutiska effekten av hypoglykemiska läkemedel (derivat av sulfonylureor).

Samtidig mottagning av norfloxacin med droger som kan minska blodtrycket kan orsaka en kraftig minskning av det. I detta avseende är det i sådana fall, liksom med samtidig administrering med barbiturater och andra läkemedel för allmän anestesi, nödvändigt att övervaka hjärtfrekvens, blodtryck och EKG-parametrar.

Analoger av läkemedlet Nolitsin

Strukturala analoger för den aktiva substansen:

 • Lokson-400;
 • Norbaktin;
 • Norilet;
 • Normaks;
 • Noroksin;
 • Norfatsin;
 • norfloxacin;
 • Renor;
 • Sofazin;
 • Chibroksin;
 • Yutibid.

Nolycin 400 mg tabletter med cystitis - bruksanvisningar

Instruktioner för användning avser Nolitsin till preparat från gruppen fluorerade kinoloner. Ett modernt antibiotikum uppvisar en kraftfull bakteriedödande verkan mot ett brett spektrum av patogena mikroorganismer. Läkemedlet används på olika områden av medicin för behandling av inflammatoriska infektiösa processer, vars orsakssamband är känsliga för läkemedlets aktiva substans.

Nolicin tabletter - en beskrivning av läkemedlet

Den aktiva substansen Nolycin är norfloxacin. Mekanismen för dess verkan syftar till att inhibera syntesen av proteiner i en mikrobiell cell, vilket leder till förstörelsen av DNA-kedjor och mikroorganismens död. Det antimikrobiella läkemedlet har en bakteriedödande effekt mot många patogener av infektionssjukdomar:

 • stafylokocker;
 • tarm och dysenteri bacillus;
 • enterobacteriaceae;
 • shigella;
 • salmonella;
 • mykoplasma;
 • klamydia, gonokocker;
 • klebsiella;
 • cholera vibrio;
 • Neisseries och andra.

Samtidigt är verkan av norfloxacin okänslig för anaeroba bakterier och streptokocker.

Efter intagning absorberas läkemedlet snabbt, tränger in i alla organ och vävnader, passerar genom placenta och blod-hjärnbarriären. Den aktiva substansens begränsande koncentration i blodet uppnås inom 1-2 timmar. Ätning kan sakta ner absorptionen av den aktiva ingrediensen. Den antimikrobiella effekten av Nolycin kvarstår i 12 timmar efter att tabletten tagits. Det utsöndras från kroppen, huvudsakligen genom njurarna, tillsammans med urinen.

Nolycin produceras i en enda dosform - i form av runda, bikonvexa tabletter i ett filmhölje av orange färg. Varje tablett innehåller 400 mg norfloxacin och ett antal extrakomponenter. Nolycin 400mg är förpackat i blister med 10 tabletter och placeras i kartongförpackningar. I förpackningen finns 1 eller 2 blåsor med tabletter.

Indikationer för användning

Nolicin tabletter ordineras för ett brett spektrum av infektiösa och inflammatoriska patologier:

 • akuta och kroniska sjukdomar i urinvägarna (pyelonefrit, uretrit, cystit);
 • infektion i könsorganen (kronisk bakteriell prostatit, cervicit, endometrit, okomplicerade former av gonorré);
 • akuta tarminfektioner (salmonellos, dysenteri).

Läkemedlet ingår i den komplexa behandlingen av bakteriell gastroenterit. För förebyggande ändamål tas Nolicin för att förhindra resenärens diarré eller septiska komplikationer hos personer med neutropeni.

Instruktioner för användning

I vilken dos och hur mycket att dricka, bestäms Nolycin av den behandlande läkaren, med hänsyn till patientens tillstånd, arten av sjukdomen och eventuella kontraindikationer. Instruktion för läkemedlet förskriver att ta pillret helt 1 timme före måltid eller 2 timmar efter en annan måltid, drick dem med mycket vatten.

Den normala dagliga genomsnittliga dosen är 800 mg, det vill säga 2 tabletter 400 mg i två uppdelade doser (morgon och kväll). Tidsintervallet mellan att ta nästa dos ska vara 12 timmar. Sådana doser vidhäftar behandlingen av bakteriell prostatit, okomplicerad cystit, gastroenterit och för förebyggande av sepsis.

Vid behandling av gonorré (okomplicerad) kan var för sig dricka "chock" dos - 800-1200 mg eller tabletter som tas av standardförfarandet (en tablett två gånger dagligen) under 3-7 dagar.

För att förhindra "resenärens diarré" ska en Nolycin tablett tas en dag före avgång och följa vidare detta intagschema under hela körtiden (men inte mer än 3 veckor).

Patienter med nedsatt njurfunktion och njurinsufficiens enda dos av läkemedlet minskas med hälften när det tas två eller rekommendera att ta hela dosen (400 mg) en gång dagligen. Hos patienter med funktionella sjukdomar i njurarna är det inte nödvändigt att ändra doseringen av läkemedlet.

Hur mycket ska du ta Nolycin? Varaktigheten av behandlingen beror på sjukdommens art. I genomsnitt tar behandlingstiden 1-2 veckor, om det behövs kan läkaren förlänga det. Den längsta administreringen av läkemedlet rekommenderas för att förebygga återfall av infektionssjukdomar i urogenitala nervsystemet. Om exacerbationen inträffar mer än 3 gånger per år tar Nolacine 1/2 tablett på natten i 3-6 månader. För att förhindra sepsis är läkemedlet ordinerat i upp till 2 månader. Vid behandling av kronisk prostatit tas piller i 1-1,5 månader.

Behandlingen av cystit med Nolicin tar i genomsnitt 3-5 dagar. Vid okomplicerad sjukdomsförlopp är denna period tillräcklig för att uppnå en terapeutisk effekt. Dessutom är läkemedlets toxicitet nästan inte uppenbar för en sådan kort tid, därför utvecklas biverkningar inte. Återkoppling om användningen av Nolycin i blåsan tyder på att läkemedlet snabbt klarar av symtomen på sjukdomen, det stannar inflammation, lindrar smärta och smärta vid urinering.

Samma term (upp till 5 dagar) tilldelas användningen av läkemedlet för akuta manifestationer av bakteriell gastroenterit. För att eliminera symptomen på proktit, cervicit, uretrit är en enstaka dos av Nolycin i en dos av 400 mg tillräcklig.

Kontra

Alla restriktioner för mottagande av antibakteriella medel kan delas in i absoluta och relativa.

Absoluta kontraindikationer inkluderar:

 • individuell intolerans av norfloxacin och andra medel från gruppen av fluorokinoloner;
 • perioder av graviditet och amning
 • medfödd brist på ett speciellt enzym (glukos-6-fosfat dehydrogenas);
 • ålder till 18 år.

Bland de relativa kontra vars närvaro innebär inte ett fullständigt förbud framställningsbetingelser, såsom en tendens att allergiska reaktioner på aspirin, aterosklerotiska förändringar i cerebrala kärl och cerebrala cirkulationsrubbningar, njur- och leverinsufficiens, såväl som symtom på epileptiska syndrom (inklusive historia). Sådana tillstånd kräver en balanserad metod för behandling med Nolicin. Han utses med stor försiktighet, i individuella doser och under överinseende av en läkare.

Nolycin är förbjudet under graviditet och under amning. Under dessa perioder ska läkemedlet endast ordineras enligt vitala tecken, och endast i de fall då den förväntade nyttan för moderen överstiger den potentiella risken för negativa konsekvenser för fostret. Om det finns behov av behandling under amning, amning avbryts, barnet överförs till konstgjorda blandningar.

Biverkningar

Under behandling med ett antimikrobiellt medel kan oönskade symtom från olika kroppssystem förekomma. Oftast finns det sidreaktioner från matsmältningssystemet som uttrycks:

 • illamående, kräkningar;
 • brist på aptit;
 • en känsla av bitterhet i munnen;
 • Utseendet av smärta i epigramet;
 • symptom på pseudomembran enterocolit;
 • diarrésyndrom;
 • ökad transaminasaktivitet;
 • förändringar i blodnivåer och ökad koagulering.

Bland de vanliga ingår biverkningar från urinvägarna. En ökning av volymen av urin (polyuri), skärning med urinering, salt urval, protein, eller blod i urinen, manifestationer av glomerulonefrit (inflammation i njuren).

Eftersom nervsystemet tar drogen framkallar huvudvärk, sömnlöshet, trötthet, ökad ångest, ogrundad rädsla, yrsel, tinnitus, irritabilitet eller depression. I allvarliga fall är allvarliga reaktioner möjliga - kramper, fallande blodtryck, svimning, hallucinationer.

Biverkningar som är mycket mindre vanligt - det är allergiska reaktioner, onormal hjärtrytm (arytmi, takykardi), vaskulit symptom, inflammation och bristningar i senor, ledvärk, candidiasis, eller utveckling av erythema malignitet.

Om något av ovanstående symptom inträffar ska läkemedlet avbrytas och rådfråga din läkare om behandlingens gång och möjligheten att byta läkemedel.

Ytterligare rekommendationer

Under behandling med Nolicin rekommenderas patienten att dricka mer vätska och övervaka diuresisförloppet. Innan läkemedlet förskrivs är det nödvändigt att bestämma mikroorganismernas känslighet för aktiv substans, eftersom vissa patogener uppvisar resistens mot norfloxacin. I detta fall kommer läkemedlets effekt inte att vara.

Vid behandling av pyelonefrit rekommenderas att kombinera Nolycin med örtmedicin (t.ex. Kanefronom). Du kan inte förskriva ett antibiotikum samtidigt med antihypertensiva läkemedel för att undvika en kraftig minskning av blodtrycket. När du kombinerar med antacida, vilket minskar surhetsgraden i magsaften, bör du observera ett tidsintervall på 2 timmar mellan att ta mediciner.

analoger

Om nödvändigt kan Nolycin ersättas med analoger som innehåller samma aktiva substans. I denna lista är sådana läkemedel som Norbaktin, Normaks, Norfloxacin, Sofazin, Renor, Utibid.

Beslutet att ersätta det beror helt och hållet på den behandlande läkarens prerogativ, det är inte nödvändigt att välja analoger själv, eftersom detta kan leda till oönskade komplikationer och oförutsägbara konsekvenser.

Kostnad för Nolycin

Priset på ett antimikrobiellt läkemedel i ett apotek beror på antalet tabletter i förpackningen. Nolycin 400mg (10st) kostar från 160 rubelar. Förpackning av ett preparat från 20 tabletter släpps i snitt till priset från 300 till 350 rubel.

Feedback på ansökan

Recensioner om Nolitsin är tvetydiga. Det finns positiva svar där patienter uppmärksammar handlingshastigheten och effektiviteten av läkemedlet och säger att förbättringen sker redan en dag efter starten av behandlingen. Bland de negativa yttrandena läggs tonvikten på läkemedlets toxicitet och den omfattande listan över biverkningar som åtföljer Nolicin.

Vissa patienter hävdar att läkemedelsbehandling var ineffektiv. I detta fall tror läkare att anledningen är användningen av ett antibiotikum utan medicinsk rådgivning och en preliminär bestämning av patogenens känslighet för den aktiva substansen.

Referensnummer 1

Antibiotikum Nolitsin till mig utsedd eller nominerad vid en cystitis. Jag drack det i 5 dagar, två gånger om året. Det var en förbättring i tillståndet, men sjukdomen återföll ofta. Det var nödvändigt att överkolla eller suga på fötterna, eftersom alla smärtsamma symptom återvände med förnyad kraft. Nyligen rådde doktorn att ta Nolitsin som en profylax för en halv tablett om dagen.

Det visar sig att detta läkemedel kan användas under lång tid, upp till tre månader. Jag var rädd för biverkningar, men listan är imponerande, men det gjorde det. Som ett resultat, efter en förebyggande kurs i mer än ett år, återvände symtomen inte.

Referens nr 2

Nolycin behandlades för kronisk prostatit. Jag trodde inte att jag skulle behöva dricka antibiotika, men efter undersökningen upptäcktes att sjukdomen är av bakteriell natur, så att du bara kan bli av med smärtsamma symptom med hjälp av antibakteriell behandling.

På dagen var det nödvändigt att ta 2 tabletter, och i packning av dem bara 10 stycken, så i en månad var det nödvändigt att lagra upp sex förpackningar Nolitsin. Behandlingen är lång, kursen tog en och en halv månad. Så det var nödvändigt att spendera. Av biverkningarna noterade brist på aptit och obehaglig torrhet i munnen, så i slutet av kursen hade jag svårighet att svälja dessa piller. Men resultatet var bra, Nolitsin hjälpte till att klara av sjukdomen.

Nolitsin: är ett antibiotikum eller inte, som det fungerar

Nolitsin är ett läkemedel som tillhör kategorin fluorokinoloner. Det har en antimikrobiell effekt och är mycket effektiv för att behandla sjukdomar i det genitourära systemet. Läkemedlet motstår också infektion med infektionen, vilket framkallar manifestationen och progressionen av venerala sjukdomar, störningar i njurarna och urinvägarna. Men du behöver förstå exakt - Nolitsin är ett antibiotikum eller inte.

Antibiotikum eller ej

Nolicin kallas ofta antibakteriella medel. Ja, när det är bekant med instruktionerna och beskrivningen av läkemedlet, liksom med användningsändamål, anses det som ett antibiotikum. Men Nolitsin är ett antibiotikum eller inte. Detta läkemedel verkar på grund av huvudämnet - nofloxacin från gruppen av fluorokinoloner. Dessa komponenter utmärks av deras effektivitet vid bekämpning av mikrober. Därför används de som grund för antibakteriella medel av ett brett spektrum av verkan. Detta faktum väcker många frågor om Nolitz - ett antibiotikum eller inte. Drogen liknar starkt antibiotika, men samtidigt har Nolitsin en annan kemisk struktur och har inga naturliga analoger. Dessa argument ger inte möjlighet att helt hänvisa läkemedlet till gruppen antibakteriella medel.

På grund av effektens effekt är Nolycin inte sämre än antibiotika, därför borde det tas efter en doktors utnämning. En grupp läkemedel med ett brett spektrum av åtgärder indikerar att medlet kan motstå några patogener.

Före utnämningen utförs en analys av testen och endast då kommer det att vara möjligt att säkerställa närvaron eller frånvaron av positiva resultat i behandlingen från Nolicin.

Nolicin - beskrivning

Nolitsin säljs i apotek i plattor med 10 tabletter. Varje tablett har ett filmmembran. Detaljerad bruksanvisning finns i varje förpackning.

Läkemedlets aktiva substans är norfloxacin, extraglykolat, povidon, natriumstärkelse, kiseldioxid, magnesiumsalter och apoteksvatten.

Läkemedlet är avsett för att arrestera utvecklingen av sjukdomar i det genitourinära systemet, som uppkommer under inflytande i kroppen.

Angivanden för antagning

Bruksanvisning innehåller följande indikationer för behandling med detta verktyg:

 • bakteriella former av prostatit;
 • inflammatoriska processer i endometrium;
 • gastroenterit av bakteriell natur
 • cystit;
 • cervicit;
 • inflammation av njurarna som påverkas av bakterier;
 • uretrit;
 • lätt gonorré.

Det är nödvändigt att börja använda Nolycin också:

 • med katarr i tarmarna och magen;
 • med salmonellos
 • för förebyggande av diarré under resor
 • förhindra septiska komplikationer hos patienter med agranulocytos;
 • med återutveckling av urinvägsinfektioner.

Nolitsin bekämpar mikrober, bakterier, som bildas som ett resultat av infektion i kroppen med sjukdom. Den största fördelen med detta läkemedel är bristen på en beroendeframkallande effekt.

En stor fördel med botemedlet är dess nästan ögonblickliga effekt - inom en timme realiseras bakteriedödande effekt.

Fluoratomen i kompositionen av Nolitsin gör att han kan agera ännu mer aktivt. På grund av detta ökar förstörelsen av bakterier som är känsliga för mediet snabbare och effektivare.

Omedelbart efter in i patientens kropp aktiva substansen påverkar både gramnegativa och grampositiva mikroflora på vilken oftast leda till utveckling av ett stort antal infektioner i njuren och urinkanaler, såväl som den snabba tillväxten av Pseudomonas aeruginosa. Bara Pseudomonas aeruginosa har utmärkt immunitet mot alla antibakteriella medel, men Nolitsin hanterar snabbt sin patogena effekt på kroppen.

Rekommendationer för användning av Nolycin

När behandlingen med Nolicin behandlas i blåsan är det viktigt att noggrant studera informationen som innehåller bruksanvisningen. Följande rekommendationer för användning bör observeras:

 1. Under behandlingen ska du samtidigt använda mycket vätskor - inte mindre än 1,5 liter per dag.
 2. Det är förbjudet att gå ut i solen med sol och sola på stränder och i solarium, eftersom fluorokinolon ökar kroppens känslighet mot ultraviolett strålning.
 3. Om du saknar ett läkemedel, dubbelklicka nästa dos av läkemedlet.
 4. Nolicin är acceptabelt tillsammans med andra droger, men det är förbjudet att kombinera det med medel som innehåller järn, zink, vismut. Om det är nödvändigt att samtidigt ta Nolycin, drick 2 timmar före de angivna komponenterna eller 6 timmar efter dem.

När en patient känner att läkemedlet inte ger de förväntade resultaten, är det trots detta förbjudet att självständigt öka dosen. Först rekommenderas att samråda med en läkare för att klara testen på patogena bakteriers känslighet för detta läkemedel. Om det behövs väljs ett annat läkemedel.

I cystitis är Nolycin ordinerat för både behandling och förebyggande. Det förhindrar utvecklingen av exacerbationer och utvecklingen av återfall. Dessutom rekommenderas läkemedlet att dricka innan du går till exotiska länder, speciellt om diarré uppstår.

Med neutropeni hjälper läkemedlet till att förhindra utvecklingen av sepsis.

Biverkningar

Den aktiva komponenten i läkemedlet kan orsaka följande biverkningar:

 1. Spasmer och smärta i buken, viktminskning, halsbränna, illamående med kräkningar, diarré eller förstoppning, ökad produktion av enzymer i levern. Vissa patienter upplever utvecklingen av pseudomembranös kolit, gulsot, hepatit och inflammation i bukspottkörteln.
 2. Patienten utvecklar sömnlöshet, yrsel och vanliga huvudvärk, depressiva tillstånd. Mot denna bakgrund blir en person onödigt irriterad och kan till och med gå vilse i rymden. Ofta finns det buller i öronen och hallucinationer.
 3. Ytterligare biverkningar av det beskrivna tillståndet är parestesi, kramper, tremor av fingrar på händer, polyneuropati.
 4. Leukopeni, en ökning av antalet eosinofiler, trombocytopeni, en kraftig minskning av koncentrationen av granulocyter i blodplasma, en hemolytisk form av anemi.
  Försvagning av hjärnans arbete, extrasystolen i hjärtkärlens hjärtkärl, sänkning av artärtrycket.
 5. Allergiska reaktioner. De manifesteras av utslag, svullnad, hosta, epidermal nekrolys, vaskulit, malign exudativ erytrema och anafylaktisk chock. Dessutom ökar kroppens känslighet för inflytande av ultraviolett.
 6. Ibland utvecklas smärta och muskelsmärta, lederna blir inflammerade, myasthenia gravis manifesterar sig vid fördjupning, tröst.

Med den uppenbara känsligheten för komponenterna i läkemedlet väljes en annan medicinering. Denna viktiga information innehåller också bruksanvisningar.

Kontra

Använd läkemedlet Nolitsin vid utveckling av blåsor och andra patologier efter godkännande av en läkare. Glöm inte heller kontraindikationerna av läkemedlet, som nödvändigtvis beaktas vid komplex behandling:

 1. Den viktigaste kontraindikationen för att ta är komponenternas intolerans. Om en person tidigare har tagit förberedelser för en grupp fluorokinoloner och kroppen har reagerat negativt på dem, bör Nolitcin-behandlingen överges.
 2. Det är förbjudet att dricka medicinen under barnets lager och även under amning. Under dessa perioder rekommenderas att man föredrar ett säkrare medel för barnets hälsa.
 3. Det är förbjudet att ta medicin för personer under 18 år.
 4. Absolut kontraindikation av Nolycin - Brist på glukos-6-fosfat dehydrogenas i enzymets kropp är en medfödd sjukdom.

Läkare identifierar ett antal punkter som också är viktiga att överväga innan du använder läkemedlet. Möjliga skador och fördelar med läkemedlet bedöms. Kontraindikationer för antagning är:

 • Epilepsi.
 • Aterosklerotiska förändringar i blodkärlen.
 • Problem som orsakas av cirkulationsstörningar i hjärnan.
 • Brist på njure eller lever.
 • Överkänslighet mot acetylsalicylsyra.

Metod för applicering

Tabletten är full, tvättas med en liten mängd vatten. Ta dem senast 1 timme innan du äter.

När Nolicin används måste man komma ihåg att när man dricker tabletter med mat, uppträder för långsam absorption av sina aktiva komponenter, vilket innebär att kraften som påverkar patogener minskar. Det visar sig att medicinen ska vara full i en tom mage. Om detta är obekvämt, kan du dricka medicinen 2 timmar efter att ha ätit.

När Nolitcin-behandling ges, föreskriver en läkare lämplig dos. Därvid tar han hänsyn till en mängd ytterligare faktorer som bestämmer den specifika formen och formen av den underliggande sjukdomen.

När cystitis visas, ta 2 tabletter per dag. Varje innehåller 400 mg aktiv substans - vilket innebär att den dagliga dosen är 800 mg. Mellan mottagningar ska passera minst 12 timmar - en sådan tidsperiod läkemedlet behåller sin aktivitet i kroppen.

För att förhindra sjukdomar som behandlas med Nolicin reduceras dosen exakt 2 gånger - det vill säga ta 1 tablett om dagen.

För att maximera effektiviteten av behandlingen måste följande regler följas:

 1. Drick mycket vätskor med Nolicin. På dagen ska druckas minst 2 liter, och med förhöjning av blåsan ökar volymen av vätska ännu mer.
 2. Neka att dricka alkoholhaltiga drycker.
 3. Undvik överdriven fysisk ansträngning, det borde vara möjligt att följa sängstöd.
 4. Läkemedlet ökar mottagligheten för effekterna av ultravioletta strålar, så att patienter rekommenderas inte att tillbringa tid i solen när man går ut för att använda skyddsutrustning - krämer och sprayer, liksom att bära kläder som täcker kroppen.

Om rekommendationerna från behandlingen inte observeras kan en person utveckla diarré med kräkningar, en kränkning av gastrointestinala funktioner, avvikande åtgärder, snabb trötthet och konvulsivt syndrom.

Det finns inget speciellt läkemedel som kan stoppa eller försvaga effekten av Nolycin på kroppen. I detta avseende utförs endast gastrisk spolning och intag av enterosorbenter med en överdosering.

Resultaten av behandling med Nolicin kommer att vara helt beroende av att dessa rekommendationer följs. Det här verktyget är det mest effektiva i sin kategori. Innan du använder dig själv, bör du alltid rådgöra med din läkare, eftersom du tar en tablett med en preliminär organisation av en fullvärdig diagnos.

Nolitsin under graviditet

Nolitsin är förbjudet för gravida kvinnor och personer under 18 år. En läkare kan mycket sällan utse en kvinna till Noltsin under den period då hon bär ett barn - bara om hon är i verklig fara för sitt liv.

Så, en person som har behandlats med Nolitsins kurs enligt indikationerna är alltid botad av den diagnostiserade sjukdomen. Läkemedelsrecensionerna är positiva. Detta är ett mycket effektivt läkemedel som dödar bakterier när behandlingsregimen följs.

nolitsin

Beskrivningen är aktuell på 2014/07/04

 • Latinska namn: Nolicin
 • ATX-kod: J01MA06
 • Aktiv beståndsdel: Norfloxacin (Norfloxacin)
 • producent: KRKA, Slovenien

struktur

I 1 tablett innehåller Nolycin 400 mg norfloxacin. Hjälpkomponenter: magnesiumstearat, mikrokristallin cellulosa, povidon, renat vatten, vattenfri kolloidal kiseldioxid.

Skalets sammansättning är propylenglykol, gul dispergera färgämne E110, titandioxid, talkumpulver och gipromezola.

Typ av problem

Medicin Nolitsin 400 mg finns i tablettform i blister med 10, 20 stycken. Bild på förpackningen kan ses i början av artikeln.

Farmakologisk aktivitet

Många undrar: Nolitsin är antibiotikum eller inte? Den aktiva substansen har antimikrobiella effekter för stafylokocker, klebsiel, enterobakterier, neisery, escherichia coli, klamydia, legionella, salmonella, shigella och andra infektiösa medel. Läkemedlets verkningsmekanism baseras på interaktionen mellan norfloxacin och DNA-gyrase (enzym av mikroorganismen), vilket leder till destabilisering av DNA-kedjan och efterföljande död av mikroorganismen. Härav kan man dra slutsatsen att Nolycin är ett antibiotikum, eftersom det har en skadlig effekt på bakterier.

Den antimikrobiella effekten kan vara upp till 12 timmar. Antibiotikum Nolitsin kan ordineras för sjukdomar orsakade av mykobakterier, enterokocker. Wikipedia innehåller en komplett lista över mikroorganismer som är känsliga för antibiotikas funktion.

Farmakodynamik och farmakokinetik

Den aktiva substansen absorberas snabbt i matsmältningssystemet, Högkoncentrationer i blodet registreras efter 1-2 timmar efter det att läkemedlet tagits. Biologisk tillgänglighet av läkemedlet når 30-40%. Omkring 15% av det aktiva ämnet binds till plasmaproteiner.

Läkemedlet tas ut genom njursystemet i oförändrad form, och endast en liten del utsöndras genom matsmältningskanalen. Patienter med allvarlig patologi i njursystemet har förändrat farmakokinetiska parametrar.

Indikationer för användning Nolycin (destinationsområde)

Nolycin tabletter, vad är de ifrån? Läkemedlet är förskrivet för behandling av sjukdomar i det genitourinära systemet av infektionsinflammatorisk natur:

Från vad som annars kan nomineras Nolitsin: bakteriell gastroenterit, shigellos, salmonellos. Ytterligare indikationer för användning av tabletter: förebyggande av resenärens diarré och förebyggande av septiska komplikationer hos patienter med neutropeni.

Kontraindikationer (absolut och relativ)

Sammanfattning av beredningen innehåller följande absoluta kontraindikationer:

 • intolerans mot fluorokinoloner;
 • bärande graviditet
 • medfödd brist på enzymet glukos-6-fosfat dehydrogenas.

Läkemedlet används inte i barnläkemedel.

Biverkningar av Nolycin (negativa effekter)

Från genitourinary systemet:

 • hypercreatininemia;
 • glomerulonefrit;
 • polyuri;
 • urinblödning;
 • kristalluri;
 • dysuri;
 • albuminuri.

Från matsmältningsorganet:

 • pseudomembran enterocolit;
 • epigastrisk smärta
 • nedsatt aptit
 • diarrésyndrom;
 • kräkningar;
 • illamående;
 • bitter smak i munnen;
 • ökning av ALT, AST.

Kanske utvecklingen av hallucinationer, huvudvärk, arytmier, takykardi, vaskulit, klåda, svimning, sömnlöshet, svullnad, nässelfeber, exudativt erytem med malign kurs. Sällan registrerad candidiasis, minskning av hematokrit, förändringar i blodtal, artralgi, kemos, ljusfobi.

Instruktioner för användning Nolycin (Metod och dosering)

Hur appliceras Nolicin korrekt? Bruksanvisning rekommenderar att du tar medicinen inuti.

vid infektiösa lesioner av genitourinary system: två gånger om dagen för 400 mg, en kurs om 7-10 dagar.

behandling okomplicerad cystitis utförs inom 3-7 dagar.

Kroniskt återkommande infektionssjukdomar i urinvägarna behandlas inom 12 veckor.

Hur man tar Nolycin med akut gastroenterit av bakteriellt ursprung: två gånger om dagen för 400 mg i 5 dagar. Med cervicit, proktit, uretrit och faryngit, föreskrivs 400 mg norfloxacin en gång.

överdos

Det uppenbaras av intensiv kräkningar, illamående, yrsel, dåsighet, "förkylning"Efteråt. Terapi innefattar hydratisering behandling med tvungna diureser, magsköljning. Specifik motgift är inte utvecklad.

interaktion

Medicinering minskar effektiviteten nitrofuraner, ökar koncentrationen cyklosporin (ömsesidig åtgärd) och indirekta antikoagulantia. Norfloxacin minskar total clearance av teofyllin med 1/4.

Med samtidig behandling med läkemedel som minskar epileptisk tröskelvärde, epileptiforma anfall. Antacida minskar absorptionen av Nolycin. När du tar blodtryckssänkande läkemedel registreras en kraftig blodtrycksfall. Användningen av läkemedel för allmän anestesi kräver obligatorisk kontroll över hjärtfrekvens, blodtryckstal och hjärtfunktion (EKG).

Försäljningsvillkor

Det släpps på apoteket med obligatorisk presentation av receptbelagd medicinsk form med läkarens och institutionens försegling.

Förvaringsförhållanden

På ett mörkt ställe, skydda från barn. Temperaturreglering - upp till 25 grader Celsius.

Utgångsdatum

Särskilda instruktioner

Innan du förskriver ett antibiotikum är det nödvändigt att bestämma känslighet av flora till norfloxacin. Vad är det för? Smittämnen kan vara känsliga för detta läkemedel, och den förväntade terapeutiska effekten kommer inte att uppnås vid rätt tidpunkt.

vid pyelonefrit Nolicin rekommenderas i kombination med växtbaserade läkemedel (till exempel, kanefron). Vid behandling av norfloxacin är recensioner med pyelonefrit mest positiva. monural används också för att behandla sjukdomar i det genitourära systemet. Det faktum att det är bättre att utse, kan bara avgöras av den läkare som är närvarande.

Analoger av Nolycin i Ryssland

Lokson-400, Sofazin, Norfazin, Norillet, Norbaktin, Renor.

barn

I barnläkemedel används det inte. Åldersbegränsningar - från 18 år.

Med Alkohol (Biverkningar)

Alkohol och Nolycin kombinerar inte. Etanolhaltiga drycker har en negativ effekt på leverfunktionen och patientens allmänna tillstånd.

Vid graviditet (tidiga och sena termer)

Nolitsin kan endast ordineras för vitala indikationer i II och III trimestern. I tidiga termer är läkemedlet absolut kontraindicerat.

Recensioner om Nolitcin (yttrande från läkare och patienter)

Recensioner för Nolitsin med cystit är exceptionellt positiva. Läkemedlet snabbt nog för att stoppa alla obehagliga symptom på sjukdomen (frekvent urinering, smärtssyndrom). Nolycin är ett billigt och effektivt antibiotikum för cystit. Endast den behandlande läkaren kan ordinera läkemedlet och förklara hur man tar det med blåsor. Läkarnas kommentarer tyder på att Nolycin är ett av de valfria läkemedlen vid behandling av sjukdomar i urinvägarna.

Pris för Nolocin i Ukraina, var man kan köpa

Priset på tabletter beror på förpackningen: 10 stycken - 90grn, 20 stycken - 195grn. Köp Nolycin i Ryssland kan prissättas till 130 respektive 250 rubel. Om hur mycket medicinkostnader i din region kan du ta reda på telefonens apoteksnätverk.