Huvud
Skäl

nolitsin

Nolitsin - ett antibakteriellt läkemedel, tillhör gruppen fluorokinoloner. Används i nefrologi och urologi för behandling av ett antal infektiösa och inflammatoriska sjukdomar. Aktiv komponent - norfloxacin (i 1 tablett - 400 mg substans).

Hög känslighet för norfloxacin show Klebsiella, Staphylococcus, Neisseria, Escherichia coli, Legionella, Chlamydia, Shigella, Salmonella, Enterobacter, dysenteri bacill, Haemophilus. Stabilitet för Nolycin manifesteras av streptokocker och anaeroba bakterier.

Efter att huvudkomponenten har absorberats i matsmältningsorganet uppnås maximal koncentration i plasma efter 1-2 timmar, den antimikrobiella verkningen varar 12 timmar. Att äta en måltid minskar absorptionen av norfloxacin. 15% av substansen binder till plasmaproteiner, biotillgängligheten är 30-40%.

Klinisk och farmakologisk grupp

Antibakteriellt läkemedel av gruppen fluorokinoloner.

Villkor för ledighet från apotek

Det släpps på recept.

Hur mycket kostar Nolycin i apotek? Genomsnittspriset ligger i nivå med 250 rubel.

Utformningsform och sammansättning

Medicin Nolitsin 400 mg finns i tablettform i blister med 10, 20 stycken. Bild på förpackningen kan ses i början av artikeln.

Sammansättningen av 1 tablett innehåller:

 • Aktiv substans: norfloxacin - 400 mg;
 • Ytterligare komponenter: povidon, natriumkarboximetylstärkelse, mikrokristallin cellulosa, kolloidal vattenfri kiseldioxid, magnesiumstearat, renat vatten;
 • Skede: Hypromellos, talk, titandioxid, propylenglykol, gul färgfärgssolnedgång (E110) (gul dispersionsfärg, E110).

Farmakologisk effekt

Nolitsin är ett antimikrobiellt läkemedel som skapar höga koncentrationer i urinen. Nolitsin innehåller den aktiva substansen norfloxacin, en substans av kinolongruppen.

Norfloxacin är effektivt mot gram-negativa aeroba mikroorganismer, liksom mot stammar av vissa Gram-positiva bakterier. Verkningsmekanismen för norfloxacin är associerad med undertryckandet av DNA-gyrase-enzymet i celler av mikroorganismer, varigenom syntesen av bakteriellt DNA förhindras. Dessutom bildar norfloxacin komplex med DNA-fragment under spjälkningen av DNA-kedjan, vilket förhindrar överbelastning och stör DNA-syntes.

Det är möjligt att utveckla korsresistens mellan kinoloner.

Indikationer för användning

Enligt anvisningarna till Nolitsin är läkemedlet avsedd för behandling av infektiösa och inflammatoriska sjukdomar orsakade av patogener som är känsliga för norfloxacin. I synnerhet tilldelas den när:

 1. Okomplicerad gonorré i den nedre delen av urogenitalt kanalen;
 2. Flödar i akut eller kronisk form av infektionssjukdomar i njurarna och urinvägarna (uritrit, cystit, pyelonefrit);
 3. Gastroenterit (inflammation i slemhinnan i matsmältningskanalen) av bakteriegenesen, inklusive salmonellos och shigellos;
 4. Infektioner i könsorganen och bäckenorganen (kronisk bakteriell prostatit, endometrit, cervicit, epididymit, orchitis, etc.).

Dessutom kan Nolitsin ordineras för förebyggande av resenärernas diarré, sepsis hos patienter med agranulocytos, återfall av infektionssjukdomar i urinvägarna.

Kontra

Läkemedlet kan endast tas som föreskrivet av läkaren, självmedicinering kan leda till allvarliga negativa konsekvenser. Innan behandlingen börjar, läs de bifogade instruktionerna. Tabletter är kontraindicerade i närvaro av följande tillstånd:

 1. Graviditet och amningstiden
 2. Individuell intolerans mot norfloxacin eller någon av beståndsdelarna
 3. Lever- eller njurinsufficiens;
 4. Ålder under 18 år, eftersom klinisk erfarenhet inte är tillgänglig, och läkemedlets säkerhet för barn och ungdomar är inte bevisad.

Relativa kontraindikationer inkluderar:

 1. Störningar i hjärncirkulationen;
 2. epilepsi;
 3. Aterosklerotiska deponier på hjärnans blodkärl;
 4. Individuell intolerans mot acetylsalicylsyra.

Används under graviditet och amning

Effekten av läkemedlet i perioden med foster och laktation studeras inte. Det är känt att norfloxacin snabbt tränger in i placentalbarriären. Enligt instruktionerna administreras Nolycin under graviditeten om den avsedda nyttan från användningen är högre än den potentiella risken för barnet.

Om läkemedlet ordineras under amning ska amning avbrytas.

Dosering och administreringssätt

Bruksanvisningen visar att Nolicin tas oralt, i tom mage (minst 1 timme före eller 2 timmar efter intag) och dricker mycket vätska.

Den rekommenderade dosen är 400 mg 2 gånger om dagen. Behandlingstiden är från 7 till 14 dagar, om det behövs, spendera en längre behandling.

 1. Med okomplicerad gonorré - en gång i en dos av 800-1200 mg eller 400 mg 2 gånger per dag i 3-7 dagar.
 2. Vid kronisk bakteriell prostatit - 400 mg 2 gånger per dag i 4-6 veckor eller mer.
 3. I bakteriell gastroenterit (shigellos, salmonellos) - 400 mg 2 gånger / dag i 5 dagar.
 4. I akut okomplicerad cystit - 400 mg 2 gånger / dag i 3-5 dagar.
 5. För förebyggande av sepsis vid neutropeni - 400 mg 2 gånger / dag i 8 veckor.
 6. För att förebygga urinvägarna med täta exacerbationer (mer än 3 episoder per år eller mer för 2 månader) återkommande okomplicerade infektioner - 200 mg en gång på natten lång sikt (6 månader till flera år).
 7. För att förhindra resningsdiarré rekommenderas att ta 400 mg / dag 1 dag före avgång, under hela körtiden och 2 dagar efter slutet (högst 21 dagar).

Patienter med nedsatt njurfunktion med QC, som är större än 20 ml / min, är inte nödvändig för dosering.

När CC mindre än 20 ml / min (eller nivån av serumkreatinin 5 mg / dl) och patienter som genomgår hemodialys, halv den terapeutiska dos som administreras nolitsin 2 gånger / dag eller hela dosen av en tid / dag.

Biverkningar

Biverkningar vid behandling av Nolitocin kan förekomma från olika organ och system:

 1. Hematopoietiskt system: sänkning av hematokrit, leukopeni, eosinofili;
 2. Kardiovaskulärt system: vaskulit, arytmi, takykardi, sänkning av blodtrycket;
 3. Muskuloskeletala systemet: tendonit, artralgi, senbrott (vanligtvis på bakgrund av bidragande faktorer);
 4. Allergiska reaktioner: klåda i huden, utslag, svullnad, urtikaria, malign exudativ erytem (Stevens-Johnsons syndrom);
 5. Nervsystemet: hallucinationer, huvudvärk, svimning, yrsel, sömnlöshet; hos äldre patienter - irritabilitet, känsla av rädsla, trötthet, ångest, sömnighet, tinnitus, depression;
 6. Matsmältningssystemet: kräkningar, aptitlöshet, illamående, bitter mun, buksmärta, diarré, pseudomembranös enterokolit (om långvarig terapi), förhöjda levertransaminaser;
 7. Urin System: glomerulonefrit, albuminuri, kristalluri, polyuri, dysuri, urin blödning, ökade plasmakreatinin och blodurea;
 8. Andra: Candidiasis.

överdos

Det uppenbaras av intensiv kräkningar, illamående, yrsel, dåsighet, "kall" svettning. Terapi innefattar hydratisering behandling med tvungna diureser, magsköljning. Specifik motgift är inte utvecklad.

Särskilda instruktioner

Innan du börjar använda drogen, läs speciella instruktioner:

 1. Vid behandling med norfloxacin bör exponering för direkt solljus undvikas. Dessutom ska patienter få tillräcklig mängd vätska (under kontroll av diurese).
 2. När det uppstår smärta i senorna eller vid de första tecken på tendovaginit, är det nödvändigt att avbryta drogen. Under behandling med norfloxacin rekommenderas att man undviker överdriven fysisk ansträngning.
 3. Under behandlingsperioden är en ökning av protrombinindex möjlig (under kirurgiska ingrepp är det nödvändigt att övervaka tillståndet för blodkoagulationssystemet).
 4. I närvaro av en allergisk reaktion mot acetylsalicylsyra azofärgämne E110 (färgämnes Disperse Yellow, E110), kan orsaka överkänslighetsreaktion, tills bronkospasm.

Droginteraktioner

Vid användning av läkemedlet är det nödvändigt att ta hänsyn till interaktionen med andra droger:

 1. Norfloxacin minskar effekten av nitrofuraner.
 2. Samtidig användning med droger som minskar konvulsiv tröskel kan leda till utveckling av epileptiforma anfall.
  Samtidig användning med GCS kan öka risken för tendonit eller fall av ryggningar i senor.
  Norfloxacin kan förbättra den terapeutiska effekten av hypoglykemiska läkemedel (sulfonylureendivat).
 3. Norfloxacin kan förstärka den terapeutiska effekten av cyklosporin och warfarin, i vissa fall, tillämpningen av norfloxacin med cyklosporin, en ökning av serumkreatininkoncentration, så dessa patienter måste kontrollera denna parameter.
 4. Den samtidiga användningen av norfloxacin och antacida innehållande aluminium- eller magnesiumhydroxid, samt preparat som innehåller järn, zink, sukralfat, reducerar absorptionen av norfloxacin (mottagning intervallet mellan dem bör inte vara mindre än 2 timmar).
 5. Med samtidig användning av norfloxacin och teofyllin bör koncentrationen av teofyllin i blodplasman övervakas och dosen justeras. norfloxacin minskar clearance av teofyllin med 25% och utvecklingen av motsvarande oönskade biverkningar kan uppstå.
 6. Samtidig mottagning av norfloxacin med droger som kan minska blodtrycket kan orsaka en kraftig minskning av det. I detta avseende är det i sådana fall, liksom med samtidig administrering med barbiturater och andra läkemedel för allmän anestesi, nödvändigt att övervaka hjärtfrekvens, blodtryck och EKG-parametrar.

recensioner

Vi hämtade några recensioner av personer som använde läkemedlet Nolitsin:

 1. Hopp. Ett bra antibiotikum träffade honom först när min man var ordinerad för inflammation i prostata. bokstavligen över en vecka kom de viktigaste symptomen till intet, kunde fortsätta att behandlas med speciella droger och en smart prost. I jämförelse med andra antibiotika visade sig behandlingen vara snabb och effektiv och oskadlig - även om tarmarna inte lidit.
 2. Oksana. Jag drack en vecka för nolycin och jag kommer inte tillbaka till det igen. Kramper började, ben som om de var trä, jag kan inte böja och unbend. Det verkar som den andra dagen som läkemedlet inte tar, och dessa biverkningar passerar inte. För att se nolitsin har en lång läkande effekt och i mitt fall en lång bieffekt. På något sätt är det nödvändigt att dra tillbaka drogen från kroppen. Jag råder inte alla att ta det.
 3. Julia. Under mina studentår kom jag i problem med blåsor. Hon sprang till doktorn. Efter den brådskande leveransen av de nödvändiga testen frågar läkaren noggrant om jag avser att bli gravid inom en snar framtid och få ett negativt svar, utsett nolycin. Tydligen är läkemedlet allvarligt och på något sätt kan det påverka graviditeten. Efter den första dagen att ta drogen blev det mycket lättare. Men jag drack mycket hur läkaren utsåg.

analoger

Om nödvändigt kan Nolycin ersättas med analoger som innehåller samma aktiva substans. I denna lista är sådana läkemedel som Norbaktin, Normaks, Norfloxacin, Sofazin, Renor, Utibid.

Innan du använder analoger, kontakta din läkare.

Förvaringsförhållanden och hållbarhet

Enligt instruktionerna kan Nolitsin inte förvaras i mer än 5 år från utsläppsdatumet. Kapslarna ska hållas på ett torrt ställe, otillgängligt för barn och solstrålar. Lufttemperaturen får inte överstiga 25 ° C.

Nolitsin-instruktioner för användning i cystit + pris + recensioner + analoger

Nolitsin är handelsnamnet norfloxacin, ett antibakteriellt medel från klassen fluorokinoloner. Läkemedlet har en tablettform av frisättning och produceras av det slovenska läkemedelsföretaget KRKA. Innehållet av norfloxacin i den 1: a tabletten är 0,4 gram. Kostnaden för paket med tio och tjugo tabletter i ryska apotek - cirka 200 respektive 370 rubel.

Är Nolycin ett antibiotikum eller inte?

Nolitsin är ett antibiotikum som hör till gruppen av andra generationens gram-fluorokinoloner. Den aktiva komponenten i Nolycin är norfloxacin. Dess skillnad från andra fluoroquinolonantibiotika i andra generationen är att det endast skapar signifikanta bakteriedödande koncentrationer i mag-tarmkanalen och urinvägarna.

Vad hjälper till med nolycin?

Nolitsin beredning effektivt mot stafylokocker (inklusive meticillin-känsliga stammar), gonokocker, meningokocker, Escherichia, tsitrobakter, Klebsiella, Enterobacteriaceae Proteus (inklusive indol och indol + stammar), Salmonella, Shigella, Yersinia, Campylobacter, Vibrio cholerae, Haemophilus influenzae, Chlamydia, Legionella. Måttlig känslighet för norfloxacin har enterokocker, streptokocker, Serratia, mykoplasma, Mycobacterium, Pseudomonas.

Helt resistenta mot antibiotika ureaplasmas, Bacteroides, peptokokki, peptostreptokoki, fuzobakterii, Treponema, klostridier.

Nolitsin - anvisningar för användning i blåsan

Norfloxacin har bakteriedödande mekanismen av antimikrobiell aktivitet realiseras genom att binda till DNA-gyras och hämning av deoxiribonukleinsyra bakterier. Detta leder till en störning av processen med supercoiling av den mikrobiella DNA-kedjan, dess ytterligare destabilisering och sönderdelningen i mindre fragment.

Norfloxacin absorberas väl när det tas oralt, snabbt når signifikanta terapeutiska värden i matsmältningsorganet och genitourinärsystemet. För att säkerställa fullständig absorption av produkten måste den tas sextio minuter före eller 2 timmar efter en måltid. För att minska risken för oönskade effekter från användningen av Nolycin, måste du konsumera minst 2 liter vatten per dag.

Bortskaffande av antibiotikum från kroppen utförs huvudsakligen med urin. En liten del av norfloxacin utsöndras med avföring.

Antibiotisk förmåga att uppvisa baktericid mot aminoglikozido-, penitsillino-, tsefalosporino-, tetratsiklino-, makrolido- sulfanilamidoustoychivyh och mikroorganismer.

På grund av den specifika strukturen och aktivitetsmekanismen är norfloxacin också effektivt mot bakterier som är resistenta mot nalidix-, oxolin- och pipemidsyror. Stammar av mikroorganismer som är resistenta mot norfloxacin är även resistenta mot dessa preparat.

Vid användning av norfloxacin föreligger risk för att korsresistens uppstår mot andra fluoroquinolonläkemedel. Korsresistens utvecklas på grund av mutationer i gener av bakterier som är ansvariga för kodning av gyras och topoisomeras deoxyribonucleic 4, dvs ändra målet för verkan av fluorokinoloner. Dessutom är förutom den huvudsakliga mutationen det möjligt att ändra permeabiliteten hos bakteriella cellmembran till antibiotika i denna grupp.

Formlösning Nolycin

Nolicin är tillgängligt i form av tabletter belagda med ett filmmembran. Innehållet av antibiotika i ett bord. motsvarar 400: e milligram. Den ursprungliga beredningen finns i förpackningar med tio och tjugo tabletter.

I apotekskedjor säljs produkten på recept.

Rp: Norfloxacini
D.t.d: nr 10 i fliken.
S: Inne i första bordet. var 12: e timme.

Sammansättningen av nolycin

Varje Nolycin tablett innehåller 0,4 gram av den aktiva ingrediensen i norfloxacin. Som hjälpämnen anges: färgämnen, förtjockningsmedel, stabilisatorer etc.

Nolitsin-indikationer för användning

Till skillnad från andra fluorokinolonantibiotika droger norfloxacin skapar baktericida koncentrationer endast i mag-tarmkanalen och det urogenitala systemet. I detta avseende kan nolitsin användas för att behandla patienter med infektioner i det urogenitala systemet (inklusive okomplicerad gonorré), shigellos, salmonella, turistdiarré.

Även medlet kan användas profylaktiskt för att förhindra utveckling av septiska komplikationer hos patienter med neutropeni.

Kontraindikationer till receptet av Nolitsin

Liksom alla fluorokinolonpreparat används norfloxacin inte för att behandla patienter under 18 års ålder.

Nolycin används inte för att behandla kvinnor som ammar eller ammar.

Hemolytisk anemi, svår njursvikt, porfyri, inflammation och senruptur hos patienter som får fluorokinoloner, samt individuell överkänslighet mot fluorokinolon läkemedlet eller hjälpkomponenter, kontraindiceras för norfloksatsian ändamål.

Med omsorg, om det är absolut nödvändigt, preparatet kan ges till patienter med svår åderförkalkning, attacker av epilepsi, njur kombinerade leversvikt, myasthenia gravis.

Också, försiktighet måste tas när Nolycin ges till patienter:

 • med arytmier, brady eller takykardi
 • med en minskning av kalium i blodet (hypokalemi);
 • behandlas med antipsykotiska läkemedel, erytromycin, cisaprid och tricykliska antidepressiva medel.

Eftersom norfloxacin kan påverka reaktionshastigheten rekommenderas det inte att köra bil och arbeta med farliga mekanismer under behandlingsperioden.

Nolitsin under graviditet

Alla preparat av fluorokinoloner är kontraindicerade för användning av kvinnor med en bebis. Strikt kontrollerade studier av säkerheten för norfloxacin för fostret utfördes inte. I detta avseende kan Nolycin under graviditeten endast användas för indikationer på livslängd, förutsatt att det inte finns något säkrare alternativ.

Nolycin med naturlig utfodring är inte heller föreskriven. Om det är nödvändigt att förskriva detta läkemedel är det nödvändigt att överföra barnet till artificiell utfodring.

Hur tar man Nolycin?

Nolitsin med okomplicerad cystit tar fyrahundra milligram två gånger om dagen, under 3 till 5 dagar. Vid akut UTI (urinvägsinfektion), bortanvänds också 0,4 gram var 12: e timme. Kursens varaktighet är från sju till tio dagar.

Nolycin 400 mg bruksanvisningar innehåller information om att läkemedlets varaktighet kan vara upp till 12 veckor vid kronisk, ofta återkommande UTI. I det här fallet tas de första fyra veckorna fyrahundra milligram sr-va var tolv timmar och sedan på 1: a fliken. per dag.

För behandling av akuta, okomplicerade former av gonorré rekommenderas ett enkelt intag av två eller tre Nolycin tabletter (800-100 milligram). Vid behov kan läkemedlet också tas på 1: a fliken. två gånger om dagen i tre till sju dagar.

När smittsam inflammation i reproduktionssystemet rekommenderas att ta norfloxacin från fyra till sexhundra milligram var 12: e timme i 7 dagar.

Patienter med gastroenterit bakpriroda bör äta sr-in i fem dagar till 0,4 gram två gånger om dagen.

För att förhindra utveckling av diarré tar resenärer en Nolycin tablett innan de lämnar och fortsätter kursen (ett bord per dag) fram till slutet av resan (den totala varaktigheten av antibiotikumintag bör inte överstiga tre veckor).

Norfloxacin kan ges till patienter med neutropeniska tillstånd, för att förhindra utveckling av septiska komplikationer. I detta fall föreskrivs Nolicin åtta hundra mg per dag, uppdelad i 2 doser, med en kurs på upp till åtta veckor.

För att förhindra exacerbationer av UTI kan läkemedlet administreras i en dos av tvåhundra milligram, en gång om dagen, varaktigheten av behandlingen fastställs av den behandlande läkaren och beror på frekvensen av återfall. Vid behov kan uppehållstillståndet vara upp till sex månader.

Korrigering av den föreskrivna dosen hos individer med njurspatologi utförs beroende på kreatininclearance.

Nolycin - biverkningar och effekter

Biverkningar från användning nolitsin störningar kan manifesteras genom gastrointestinal dyspeptiska karaktär bitter mun, buksmärta, antibiotikaassocierad diarré, pseudomembranös kolit, dysbacteriosis, trast.

Dessutom är en ökning av levertransaminas i ett biokemiskt blodprov möjligt. Med en liten mängd vätska kan kristalluri förekomma. Glomerulonefrit med mottagning av Nolycin är extremt sällsynt.

En karakteristisk komplikation som utvecklas mot bakgrunden av terapi med några fluokinoloner är fotosensibilisering. I samband med behandlingen rekommenderas att man undviker insolation och använder krämer med hög SPF-skydd.

Med långvarig inträde är senblödning och deras brist (Achilles-senor oftast skadad).

Också allergiska reaktioner, hjärtrytmförstörningar, arteriell hypotoni, krampanfall, extremt tremor, ångest och sömnlöshet är möjliga.

Nolycin och alkoholkompatibilitet

Antibakteriella preparat av fluorokinolonserier är kategoriskt inkompatibla med alkohol. En sådan kombination kan leda till allvarlig förtryck av nervsystemet, upp till koma.

Det bör också beaktas att läkemedlet utsöndras huvudsakligen av njurarna, så Nolocin och alkohol med samtidig mottagning kan orsaka allvarlig förgiftning i samband med störning av användningen av deras metaboliska produkter.

Hos patienter med njursjukdomar eller nervsystemet, ökar kombinationen av fluorokinoloner med alkohol risken för anfall.

Det bör också noteras att mottagningen av alkoholhaltiga drycker helt och hållet försvagar antibiotikans effektivitet. Därför är en sådan kombination farlig inte bara för dess biverkningar, men också för att göra antibiotikabruk absolut värdelös. Med tanke på detta är det möjligt att utveckla den huvudsakliga infektionsinflammatoriska sjukdomen (mot vilken Nolitsin ordinerades) och utvecklingen av purulenta komplikationer.

Kombinationen av norfloxacin och alkohol kan också leda till giftig hepatit och ökar risken att utveckla pseudomembranös kolit.

Nolicin-analoger

Som billigare Nolicin-analoger innehållande norfloxacin är det möjligt att använda:

 • Loksona-400;
 • Normaks;
 • Norbaktina;
 • Norfloxacin (Vertek, Ryssland);
 • Norfloxacin (Obolenskoe FP, Ryssland).

Nolitsin - recensioner för blåsor

Recensioner av läkare om Nolicin för infektioner i mag-tarmkanalen och genitourinärsystemet är som regel positiva. Detta är ett kraftfullt verktyg med hög effektivitet. Liksom alla fluorokinoloner är det dock ganska svårt att tolerera av patienter och har ett stort antal biverkningar och kontraindikationer att använda.

Man bör komma ihåg att Nolycin, liksom alla andra antibiotika, ska ordineras strikt enligt läkarens rekommendation. Självadministration av läkemedlet är inte tillåtet.

Nolitsin eller Monural - vilket är bättre

Det är omöjligt att entydigt säga vilket läkemedel som är bättre. Innan du väljer ons-wah många faktorer måste beaktas för behandling av cystit, såsom patientens ålder, närvaro av olika kontraindikationer, graviditet, återfall, mottaglighet, svårighetsgraden av sjukdomen och förekomsten av komplikationer.

Läkemedlet av valet för behandling av okomplicerad cystit är Monural. Detta läkemedel är unikt i sin sort, eftersom behandlingsperioden är en -2 dagar. Monural tolereras väl av patienter och ger nästan inte biverkningar under och efter behandlingen.

Monural kan också användas för att behandla barn från fem år och gravida kvinnor.

Fördelen med Nolicin är att den kan användas för långsiktiga kurser, i syfte att förebygga exacerbationer.

Artikeln bereddes av:
Infektionssjukdomsläkare Chernenko A. L.

Förmedla din hälsa till proffs! Gör ett möte för den bästa läkaren i din stad just nu!

En bra doktor är en generalist som, baserat på dina symptom, kommer att ställa en korrekt diagnos och ordinera effektiv behandling. På vår portal kan du välja en läkare från de bästa klinikerna i Moskva, S: t Petersburg, Kazan och andra städer i Ryssland och få rabatt på upp till 65% vid antagning.

* Om du klickar på knappen kommer du till en speciell sida på webbplatsen med ett sökformulär och en post till specialisten på profilen du är intresserad av.

* Finns städer: Moskva och podmoskovje, St Petersburg, Yekaterinburg, Novosibirsk, Kazan, Samara, Perm, Nizhny Novgorod, Ufa, Krasnodar, Rostov-on-Don, Chelyabinsk, Voronezh, Izhevsk

Nolitsin med cystit: bruksanvisningar och recensioner

Nolitsin - ett läkemedel med stark antibakteriell aktivitet från ett antal fluorokinoloner.

Action av Nolycin

Läkemedlets aktiva substans är norfloxacin. Det dödar majoriteten av gram-negativa patogener:

 • E. coli (Escherichia coli);
 • salmonella (Salmonella spp);
 • dysenteri bacillus (Shigella spp);
 • orsaksmedel av proteusinfektioner (Proteus spp);
 • deras syster troll Morganella morganii;
 • orsakssamband med svåra former av lunginflammation Klebsiella spp;
 • trollstav Pfeifer (Haemophilus influenza);
 • Pseudomonas aeruginosa;
 • gonokocker (Neisseria gonorrhoeae);
 • meningokocker (Neisseria meningitides) och många andra.

Gram-negativa asinetobakterier och enterokocker är resistenta mot läkemedlet. Bland gram-positiva bakterier undertrycker norfloxacin snabbt Staphylococcus aureus (Staphylococcus aureus). Läkemedlet har ingen effekt på anaeroba bakterier och svampar, den senare, med hjälp av det faktum att antibiotika förstöra alla mikroflora kan skarpt bli aktiva och orsaka candidiasis och andra svampinfektioner.

Den baktericidala mekanismen för fluorokinoloner är undertryckandet av DNA-gyrase-enzymet som är ansvarigt för att supercoilera DNA-en i mikrobiellcellen. Som ett resultat blockeras de huvudsakliga cellulära processerna, bakterien kan inte reproducera och dö.

Nolitsin och andra fluorokinoloner är resistenta mot beta-laktamaser - speciella enzymer som bakterier i samband med evolutionen har lärt sig att fördela till avvärja angrepp av de första generationerna av antibiotika (penicilliner, cefalosporiner).

Nolitsin tillverkas uteslutande i tabletter som väger 400 mg, belagda med en karakteristisk orange löslig beläggning. I en blister - 10 tabletter. I förpackningen 1 eller 2 blåsor.

Nolycins väg i kroppen (läkemedlets farmakokinetik)

Nolycin är berusad en eller två gånger om dagen en timme före en måltid eller minst två timmar efter det. Tabletten ska tvättas med mycket vatten (1-2 koppar). Samtidigt intag av mat förvärrar absorptionen av läkemedlet i blodet och minskar dess effektivitet.

Andelen metabolism av läkemedlet är relativt låg. I tarmen absorberas endast 30-40% av läkemedlet i blodet, varav 15% är bunden till plasmaproteiner. Oskyddat överskott utsöndras genom tarmen, med urinen och även med gallan (återigen kommer in i tarmarna och börjar på andra cirkeln).

Bundet läkemedelsmolekyler distribueras till alla organ och vävnader, men ojämnt. Bomdet mesta avgör sig i bukhålans och småbäckens organ, ackumuleras i njurarna och organen i den urogenitala sfären. Det är därför som nolicin, som tränger in i blod-hjärnbarriären och kan behandla jämn meningit, används huvudsakligen för behandling och förebyggande av inflammatoriska processer i människans utsöndrings- och reproduktionssystem.

Den maximala koncentrationen av antibiotika i blodplasma inträffar 1-2 timmar efter oral administrering. Effektiv dos varar cirka 12 timmar. Under dagen utsöndras huvuddelen av läkemedlet från kroppen. Ackumulering sker i äggstockarna, livmodern, prostata, urinblåsan, njurarna. För att upprätthålla en konstant koncentration vid akuta inflammatoriska processer är det nödvändigt att ta nolycin två gånger om dagen i intervaller om 12 timmar. Överträdelser av denna rytm leder till en markant minskning av effektiviteten av sin handling.

Vad hjälper till med nolycin?

Läkemedlet används för akuta och kroniska infektionssjukdomar i bäckenorganen och bukhålan:

 • urinvägar - blåsor (inflammation i urinblåsan), uretrit (inflammation i urinröret), pyelonefrit (inflammation i njurbäckenet);
 • könsorgan - endometrit (inflammation i slemhinnan i livmodern), cervicit (inflammation i livmoderhalsen), prostatit hos män, gonorré okomplicerad formulär hos män och kvinnor;
 • tarminfektioner (dysenteri, salmonellos).

Läkemedlet användes för att förhindra resenärernas diarré, men på grund av den stora risken för biverkningar, ökar användningen många frågor.

Det är viktigt för patienten att komma ihåg att om han dricker nolycin enligt läkarens recept, varifrån han inte skulle utses, är det viktigaste att strikt följa den kurs som läkaren rekommenderar, särskilt eftersom det inte är så svårt. Vid akuta manifestationer av sjukdomen druckas tabletter två gånger dagligen i intervaller om 12 timmar, med kroniska patologier i det akuta skedet, dosen är 1 tablett per dag, bäst på natten 2 timmar efter att ha ätit.

Kontraindikationer och komplikationer

Som fallet är med andra starka antibiotika (och frågan "nolitsin ett antibiotikum eller inte" inte ens diskuteras - ja naturligtvis), i bruksanvisningen för mer information om kontraindikationer och risker än om de gynnsamma effekterna av läkemedlet. Tyvärr är det mycket svårare att besegra infektionen som har avgjort i människokroppen än att låta den penetrera.

Så, i vilka fall tas nolycin inte eller tas med försiktighet?

 1. Ålder till 18 (i vissa källor - upp till 15) år.
 2. Graviditet, eftersom läkemedlet lätt övervinner placenta barriären.
 3. Amning - nolycin ackumuleras i mjölk.
 4. Individuell intolerans av fluorokinoloner.
 5. Medfödd brist på enzymet glukos-6-fosfat dehydrogenas, vilket är ansvarigt för tillförsel av celler med syre. I kombination med intaget av fluorokinoloner leder brist på G6FD till svår anemi
 6. Epilepsi.
 7. Ateroskleros av cerebrala kärl.
 8. Lever och njurinsufficiens.

Nolicin i kombination med allmänbedövning kan leda till en kraftig minskning av blodtrycket. Om patienten ska genomgå en operation som inte är associerad med en infektionssjukdom, ska han informera kirurgerna om att han tar nolycin.

Dessutom, före behandlingens början är det obligatoriskt att göra bakteriekultur av urin, avföring eller könsorgansspridning för att bestämma orsaksmedlet för infektion. Om det visar sig vara en mikroorganisma som är oreceptiv eller okänslig för nolycins verkan, måste man leta efter ett annat antibiotikum.

Självmedicinering är kategoriskt oacceptabel - såmed kan du orsaka allvarlig dysbakteri och förgiftning utan att bli av med den underliggande sjukdomen eller överföra den till en svårbar kronisk form.

Varaktigheten av behandlingen bestäms av läkaren strikt individuellt och kan justeras över tiden. I akut cystitis med mild behandling kan en kort kurs ges i form av 2 tabletter på 400 mg per dag i 3 dagar. Med denna kurs känns nästan inte toxiciteten hos nolycin.

I mer allvarliga fall tas drogen 1-2 veckor i samma dos. Att höja det är i alla fall omöjligt - effekten kommer inte att ge, men biverkningarna kan förvärras.

Med pyelonefrit tas nolycin från 2 till 6 veckor. Var tredje dag tas urintester.

Under exacerbation av kronisk inflammation i urinvägarna (inklusive kronisk cystit) är vanligtvis tilldelad en tablett per dag, men det beror på den kliniska bilden och patientens vikt. Kvinnor och män ges vanligtvis samma dos i samma dos.

Biverkningar

Komplikationer av nolycin och andra fluorokinoloner kan påverka olika organ och system. De vanligaste är:

 • sjukdomar i mag-tarmkanalen (illamående, kräkningar, diarré, gallbesvär i munnen, minskad aptit);
 • urinsystemsjukdomar - njurvävnadsinflammation, överdriven urladdning av urin (polyuri), smärta och uppträdandet av blod under urinering, proteinisolering och saltutsöndring, ökande kreatininnivåer i blodet;
 • arytmi, ökad hjärtfrekvens, sänkt blodtryck, vaskulit (inflammation i blodkärlens väggar);
 • huvudvärk, tinnitus, irritabilitet, depression, trötthet, sömnlöshet, yrsel, besvär
 • minskning av det totala antalet leukocyter med en samtidig ökning av nivån av eosinofiler - leukocyter, som är ansvariga för manifestationen av allergiska reaktioner;
 • urtikaria, klåda i huden, andra manifestationer av allergier upp till Stevens-Johnsons syndrom (extremt sällsynt);
 • exacerbation av svampinfektioner (candidiasis, klamydia, etc.).

Inte en dödlig, men mycket obehaglig bieffekt av nolycin har på vävnaderna i lederna och senorna. De förlorar elasticitet, blir inflammerad, skadad och skadad vid varje tillfälle. Sträckning och brottning av ledband är ett smärtsamt och svårläkande trauma, så sport och tungt fysiskt arbete är kontraindicerat vid behandling med nolicin. Hantering av fordon och komplexa mekanismer rekommenderas inte, eftersom läkemedlet minskar koncentrationen av uppmärksamhet.

Interaktion med mat och medicin

Liksom alla starka antibiotika är nolycin oförenligt med alkohol. I bästa fall förväntas patienten ha permanent svaghet och funktionshinder, i värsta fall - allvarliga allergiska reaktioner upp till Stevens-Johnsons syndrom och anafylaktisk chock.

Försvagande absorption av antibiotika mejeriprodukter och droger från halsbränna.

Läkemedlet kan inte tas tillsammans med antidiabetika på grundval av sulfonylurea, teofyllin, nitrofuraner.

slutsats

Nolitsin - mycket effektiv men mycket giftig antibiotikum som används för att behandla bakteriella infektioner i urinvägarna och fortplantningsorganen av män och kvinnor, inklusive akut och kronisk cystit. Det ordineras i fall där behandling med mindre farliga läkemedel är erkänd som inte effektiv. Om läkaren har ordinerat nolycin, bör bruksanvisningen studeras av patienten med största försiktighet för att undvika obehagliga komplikationer. Nolycin är inte ordinerat för barn, gravida och ammande mödrar.

På webben förväntas finnas både negativa och positiva recensioner om nolycin. Den förra är förknippad med oundvikliga biverkningar, den senare med hög behandlingseffektivitet och prisvärda läkemedelskostnader. Förpackning med 10 tabletter kostar 120-150 rubel i apotek, förpackning med 20 tabletter - 200-270 rubel.

Nolycin 400 mg tabletter med cystitis - bruksanvisningar

Instruktioner för användning avser Nolitsin till preparat från gruppen fluorerade kinoloner. Ett modernt antibiotikum uppvisar en kraftfull bakteriedödande verkan mot ett brett spektrum av patogena mikroorganismer. Läkemedlet används på olika områden av medicin för behandling av inflammatoriska infektiösa processer, vars orsakssamband är känsliga för läkemedlets aktiva substans.

Nolicin tabletter - en beskrivning av läkemedlet

Den aktiva substansen Nolycin är norfloxacin. Mekanismen för dess verkan syftar till att inhibera syntesen av proteiner i en mikrobiell cell, vilket leder till förstörelsen av DNA-kedjor och mikroorganismens död. Det antimikrobiella läkemedlet har en bakteriedödande effekt mot många patogener av infektionssjukdomar:

 • stafylokocker;
 • tarm och dysenteri bacillus;
 • enterobacteriaceae;
 • shigella;
 • salmonella;
 • mykoplasma;
 • klamydia, gonokocker;
 • klebsiella;
 • cholera vibrio;
 • Neisseries och andra.

Samtidigt är verkan av norfloxacin okänslig för anaeroba bakterier och streptokocker.

Efter intagning absorberas läkemedlet snabbt, tränger in i alla organ och vävnader, passerar genom placenta och blod-hjärnbarriären. Den aktiva substansens begränsande koncentration i blodet uppnås inom 1-2 timmar. Ätning kan sakta ner absorptionen av den aktiva ingrediensen. Den antimikrobiella effekten av Nolycin kvarstår i 12 timmar efter att tabletten tagits. Det utsöndras från kroppen, huvudsakligen genom njurarna, tillsammans med urinen.

Nolycin produceras i en enda dosform - i form av runda, bikonvexa tabletter i ett filmhölje av orange färg. Varje tablett innehåller 400 mg norfloxacin och ett antal extrakomponenter. Nolycin 400mg är förpackat i blister med 10 tabletter och placeras i kartongförpackningar. I förpackningen finns 1 eller 2 blåsor med tabletter.

Indikationer för användning

Nolicin tabletter ordineras för ett brett spektrum av infektiösa och inflammatoriska patologier:

 • akuta och kroniska sjukdomar i urinvägarna (pyelonefrit, uretrit, cystit);
 • infektion i könsorganen (kronisk bakteriell prostatit, cervicit, endometrit, okomplicerade former av gonorré);
 • akuta tarminfektioner (salmonellos, dysenteri).

Läkemedlet ingår i den komplexa behandlingen av bakteriell gastroenterit. För förebyggande ändamål tas Nolicin för att förhindra resenärens diarré eller septiska komplikationer hos personer med neutropeni.

Instruktioner för användning

I vilken dos och hur mycket att dricka, bestäms Nolycin av den behandlande läkaren, med hänsyn till patientens tillstånd, arten av sjukdomen och eventuella kontraindikationer. Instruktion för läkemedlet förskriver att ta pillret helt 1 timme före måltid eller 2 timmar efter en annan måltid, drick dem med mycket vatten.

Den normala dagliga genomsnittliga dosen är 800 mg, det vill säga 2 tabletter 400 mg i två uppdelade doser (morgon och kväll). Tidsintervallet mellan att ta nästa dos ska vara 12 timmar. Sådana doser vidhäftar behandlingen av bakteriell prostatit, okomplicerad cystit, gastroenterit och för förebyggande av sepsis.

Vid behandling av gonorré (okomplicerad) kan var för sig dricka "chock" dos - 800-1200 mg eller tabletter som tas av standardförfarandet (en tablett två gånger dagligen) under 3-7 dagar.

För att förhindra "resenärens diarré" ska en Nolycin tablett tas en dag före avgång och följa vidare detta intagschema under hela körtiden (men inte mer än 3 veckor).

Patienter med nedsatt njurfunktion och njurinsufficiens enda dos av läkemedlet minskas med hälften när det tas två eller rekommendera att ta hela dosen (400 mg) en gång dagligen. Hos patienter med funktionella sjukdomar i njurarna är det inte nödvändigt att ändra doseringen av läkemedlet.

Hur mycket ska du ta Nolycin? Varaktigheten av behandlingen beror på sjukdommens art. I genomsnitt tar behandlingstiden 1-2 veckor, om det behövs kan läkaren förlänga det. Den längsta administreringen av läkemedlet rekommenderas för att förebygga återfall av infektionssjukdomar i urogenitala nervsystemet. Om exacerbationen inträffar mer än 3 gånger per år tar Nolacine 1/2 tablett på natten i 3-6 månader. För att förhindra sepsis är läkemedlet ordinerat i upp till 2 månader. Vid behandling av kronisk prostatit tas piller i 1-1,5 månader.

Behandlingen av cystit med Nolicin tar i genomsnitt 3-5 dagar. Vid okomplicerad sjukdomsförlopp är denna period tillräcklig för att uppnå en terapeutisk effekt. Dessutom är läkemedlets toxicitet nästan inte uppenbar för en sådan kort tid, därför utvecklas biverkningar inte. Återkoppling om användningen av Nolycin i blåsan tyder på att läkemedlet snabbt klarar av symtomen på sjukdomen, det stannar inflammation, lindrar smärta och smärta vid urinering.

Samma term (upp till 5 dagar) tilldelas användningen av läkemedlet för akuta manifestationer av bakteriell gastroenterit. För att eliminera symptomen på proktit, cervicit, uretrit är en enstaka dos av Nolycin i en dos av 400 mg tillräcklig.

Kontra

Alla restriktioner för mottagande av antibakteriella medel kan delas in i absoluta och relativa.

Absoluta kontraindikationer inkluderar:

 • individuell intolerans av norfloxacin och andra medel från gruppen av fluorokinoloner;
 • perioder av graviditet och amning
 • medfödd brist på ett speciellt enzym (glukos-6-fosfat dehydrogenas);
 • ålder till 18 år.

Bland de relativa kontra vars närvaro innebär inte ett fullständigt förbud framställningsbetingelser, såsom en tendens att allergiska reaktioner på aspirin, aterosklerotiska förändringar i cerebrala kärl och cerebrala cirkulationsrubbningar, njur- och leverinsufficiens, såväl som symtom på epileptiska syndrom (inklusive historia). Sådana tillstånd kräver en balanserad metod för behandling med Nolicin. Han utses med stor försiktighet, i individuella doser och under överinseende av en läkare.

Nolycin är förbjudet under graviditet och under amning. Under dessa perioder ska läkemedlet endast ordineras enligt vitala tecken, och endast i de fall då den förväntade nyttan för moderen överstiger den potentiella risken för negativa konsekvenser för fostret. Om det finns behov av behandling under amning, amning avbryts, barnet överförs till konstgjorda blandningar.

Biverkningar

Under behandling med ett antimikrobiellt medel kan oönskade symtom från olika kroppssystem förekomma. Oftast finns det sidreaktioner från matsmältningssystemet som uttrycks:

 • illamående, kräkningar;
 • brist på aptit;
 • en känsla av bitterhet i munnen;
 • Utseendet av smärta i epigramet;
 • symptom på pseudomembran enterocolit;
 • diarrésyndrom;
 • ökad transaminasaktivitet;
 • förändringar i blodnivåer och ökad koagulering.

Bland de vanliga ingår biverkningar från urinvägarna. En ökning av volymen av urin (polyuri), skärning med urinering, salt urval, protein, eller blod i urinen, manifestationer av glomerulonefrit (inflammation i njuren).

Eftersom nervsystemet tar drogen framkallar huvudvärk, sömnlöshet, trötthet, ökad ångest, ogrundad rädsla, yrsel, tinnitus, irritabilitet eller depression. I allvarliga fall är allvarliga reaktioner möjliga - kramper, fallande blodtryck, svimning, hallucinationer.

Biverkningar som är mycket mindre vanligt - det är allergiska reaktioner, onormal hjärtrytm (arytmi, takykardi), vaskulit symptom, inflammation och bristningar i senor, ledvärk, candidiasis, eller utveckling av erythema malignitet.

Om något av ovanstående symptom inträffar ska läkemedlet avbrytas och rådfråga din läkare om behandlingens gång och möjligheten att byta läkemedel.

Ytterligare rekommendationer

Under behandling med Nolicin rekommenderas patienten att dricka mer vätska och övervaka diuresisförloppet. Innan läkemedlet förskrivs är det nödvändigt att bestämma mikroorganismernas känslighet för aktiv substans, eftersom vissa patogener uppvisar resistens mot norfloxacin. I detta fall kommer läkemedlets effekt inte att vara.

Vid behandling av pyelonefrit rekommenderas att kombinera Nolycin med örtmedicin (t.ex. Kanefronom). Du kan inte förskriva ett antibiotikum samtidigt med antihypertensiva läkemedel för att undvika en kraftig minskning av blodtrycket. När du kombinerar med antacida, vilket minskar surhetsgraden i magsaften, bör du observera ett tidsintervall på 2 timmar mellan att ta mediciner.

analoger

Om nödvändigt kan Nolycin ersättas med analoger som innehåller samma aktiva substans. I denna lista är sådana läkemedel som Norbaktin, Normaks, Norfloxacin, Sofazin, Renor, Utibid.

Beslutet att ersätta det beror helt och hållet på den behandlande läkarens prerogativ, det är inte nödvändigt att välja analoger själv, eftersom detta kan leda till oönskade komplikationer och oförutsägbara konsekvenser.

Kostnad för Nolycin

Priset på ett antimikrobiellt läkemedel i ett apotek beror på antalet tabletter i förpackningen. Nolycin 400mg (10st) kostar från 160 rubelar. Förpackning av ett preparat från 20 tabletter släpps i snitt till priset från 300 till 350 rubel.

Feedback på ansökan

Recensioner om Nolitsin är tvetydiga. Det finns positiva svar där patienter uppmärksammar handlingshastigheten och effektiviteten av läkemedlet och säger att förbättringen sker redan en dag efter starten av behandlingen. Bland de negativa yttrandena läggs tonvikten på läkemedlets toxicitet och den omfattande listan över biverkningar som åtföljer Nolicin.

Vissa patienter hävdar att läkemedelsbehandling var ineffektiv. I detta fall tror läkare att anledningen är användningen av ett antibiotikum utan medicinsk rådgivning och en preliminär bestämning av patogenens känslighet för den aktiva substansen.

Referensnummer 1

Antibiotikum Nolitsin till mig utsedd eller nominerad vid en cystitis. Jag drack det i 5 dagar, två gånger om året. Det var en förbättring i tillståndet, men sjukdomen återföll ofta. Det var nödvändigt att överkolla eller suga på fötterna, eftersom alla smärtsamma symptom återvände med förnyad kraft. Nyligen rådde doktorn att ta Nolitsin som en profylax för en halv tablett om dagen.

Det visar sig att detta läkemedel kan användas under lång tid, upp till tre månader. Jag var rädd för biverkningar, men listan är imponerande, men det gjorde det. Som ett resultat, efter en förebyggande kurs i mer än ett år, återvände symtomen inte.

Referens nr 2

Nolycin behandlades för kronisk prostatit. Jag trodde inte att jag skulle behöva dricka antibiotika, men efter undersökningen upptäcktes att sjukdomen är av bakteriell natur, så att du bara kan bli av med smärtsamma symptom med hjälp av antibakteriell behandling.

På dagen var det nödvändigt att ta 2 tabletter, och i packning av dem bara 10 stycken, så i en månad var det nödvändigt att lagra upp sex förpackningar Nolitsin. Behandlingen är lång, kursen tog en och en halv månad. Så det var nödvändigt att spendera. Av biverkningarna noterade brist på aptit och obehaglig torrhet i munnen, så i slutet av kursen hade jag svårighet att svälja dessa piller. Men resultatet var bra, Nolitsin hjälpte till att klara av sjukdomen.

nolitsin

Beskrivningen är aktuell på 2014/07/04

 • Latinska namn: Nolicin
 • ATX-kod: J01MA06
 • Aktiv beståndsdel: Norfloxacin (Norfloxacin)
 • producent: KRKA, Slovenien

struktur

I 1 tablett innehåller Nolycin 400 mg norfloxacin. Hjälpkomponenter: magnesiumstearat, mikrokristallin cellulosa, povidon, renat vatten, vattenfri kolloidal kiseldioxid.

Skalets sammansättning är propylenglykol, gul dispergera färgämne E110, titandioxid, talkumpulver och gipromezola.

Typ av problem

Medicin Nolitsin 400 mg finns i tablettform i blister med 10, 20 stycken. Bild på förpackningen kan ses i början av artikeln.

Farmakologisk aktivitet

Många undrar: Nolitsin är antibiotikum eller inte? Den aktiva substansen har antimikrobiella effekter för stafylokocker, klebsiel, enterobakterier, neisery, escherichia coli, klamydia, legionella, salmonella, shigella och andra infektiösa medel. Läkemedlets verkningsmekanism baseras på interaktionen mellan norfloxacin och DNA-gyrase (enzym av mikroorganismen), vilket leder till destabilisering av DNA-kedjan och efterföljande död av mikroorganismen. Härav kan man dra slutsatsen att Nolycin är ett antibiotikum, eftersom det har en skadlig effekt på bakterier.

Den antimikrobiella effekten kan vara upp till 12 timmar. Antibiotikum Nolitsin kan ordineras för sjukdomar orsakade av mykobakterier, enterokocker. Wikipedia innehåller en komplett lista över mikroorganismer som är känsliga för antibiotikas funktion.

Farmakodynamik och farmakokinetik

Den aktiva substansen absorberas snabbt i matsmältningssystemet, Högkoncentrationer i blodet registreras efter 1-2 timmar efter det att läkemedlet tagits. Biologisk tillgänglighet av läkemedlet når 30-40%. Omkring 15% av det aktiva ämnet binds till plasmaproteiner.

Läkemedlet tas ut genom njursystemet i oförändrad form, och endast en liten del utsöndras genom matsmältningskanalen. Patienter med allvarlig patologi i njursystemet har förändrat farmakokinetiska parametrar.

Indikationer för användning Nolycin (destinationsområde)

Nolycin tabletter, vad är de ifrån? Läkemedlet är förskrivet för behandling av sjukdomar i det genitourinära systemet av infektionsinflammatorisk natur:

Från vad som annars kan nomineras Nolitsin: bakteriell gastroenterit, shigellos, salmonellos. Ytterligare indikationer för användning av tabletter: förebyggande av resenärens diarré och förebyggande av septiska komplikationer hos patienter med neutropeni.

Kontraindikationer (absolut och relativ)

Sammanfattning av beredningen innehåller följande absoluta kontraindikationer:

 • intolerans mot fluorokinoloner;
 • bärande graviditet
 • medfödd brist på enzymet glukos-6-fosfat dehydrogenas.

Läkemedlet används inte i barnläkemedel.

Biverkningar av Nolycin (negativa effekter)

Från genitourinary systemet:

 • hypercreatininemia;
 • glomerulonefrit;
 • polyuri;
 • urinblödning;
 • kristalluri;
 • dysuri;
 • albuminuri.

Från matsmältningsorganet:

 • pseudomembran enterocolit;
 • epigastrisk smärta
 • nedsatt aptit
 • diarrésyndrom;
 • kräkningar;
 • illamående;
 • bitter smak i munnen;
 • ökning av ALT, AST.

Kanske utvecklingen av hallucinationer, huvudvärk, arytmier, takykardi, vaskulit, klåda, svimning, sömnlöshet, svullnad, nässelfeber, exudativt erytem med malign kurs. Sällan registrerad candidiasis, minskning av hematokrit, förändringar i blodtal, artralgi, kemos, ljusfobi.

Instruktioner för användning Nolycin (Metod och dosering)

Hur appliceras Nolicin korrekt? Bruksanvisning rekommenderar att du tar medicinen inuti.

vid infektiösa lesioner av genitourinary system: två gånger om dagen för 400 mg, en kurs om 7-10 dagar.

behandling okomplicerad cystitis utförs inom 3-7 dagar.

Kroniskt återkommande infektionssjukdomar i urinvägarna behandlas inom 12 veckor.

Hur man tar Nolycin med akut gastroenterit av bakteriellt ursprung: två gånger om dagen för 400 mg i 5 dagar. Med cervicit, proktit, uretrit och faryngit, föreskrivs 400 mg norfloxacin en gång.

överdos

Det uppenbaras av intensiv kräkningar, illamående, yrsel, dåsighet, "förkylning"Efteråt. Terapi innefattar hydratisering behandling med tvungna diureser, magsköljning. Specifik motgift är inte utvecklad.

interaktion

Medicinering minskar effektiviteten nitrofuraner, ökar koncentrationen cyklosporin (ömsesidig åtgärd) och indirekta antikoagulantia. Norfloxacin minskar total clearance av teofyllin med 1/4.

Med samtidig behandling med läkemedel som minskar epileptisk tröskelvärde, epileptiforma anfall. Antacida minskar absorptionen av Nolycin. När du tar blodtryckssänkande läkemedel registreras en kraftig blodtrycksfall. Användningen av läkemedel för allmän anestesi kräver obligatorisk kontroll över hjärtfrekvens, blodtryckstal och hjärtfunktion (EKG).

Försäljningsvillkor

Det släpps på apoteket med obligatorisk presentation av receptbelagd medicinsk form med läkarens och institutionens försegling.

Förvaringsförhållanden

På ett mörkt ställe, skydda från barn. Temperaturreglering - upp till 25 grader Celsius.

Utgångsdatum

Särskilda instruktioner

Innan du förskriver ett antibiotikum är det nödvändigt att bestämma känslighet av flora till norfloxacin. Vad är det för? Smittämnen kan vara känsliga för detta läkemedel, och den förväntade terapeutiska effekten kommer inte att uppnås vid rätt tidpunkt.

vid pyelonefrit Nolicin rekommenderas i kombination med växtbaserade läkemedel (till exempel, kanefron). Vid behandling av norfloxacin är recensioner med pyelonefrit mest positiva. monural används också för att behandla sjukdomar i det genitourära systemet. Det faktum att det är bättre att utse, kan bara avgöras av den läkare som är närvarande.

Analoger av Nolycin i Ryssland

Lokson-400, Sofazin, Norfazin, Norillet, Norbaktin, Renor.

barn

I barnläkemedel används det inte. Åldersbegränsningar - från 18 år.

Med Alkohol (Biverkningar)

Alkohol och Nolycin kombinerar inte. Etanolhaltiga drycker har en negativ effekt på leverfunktionen och patientens allmänna tillstånd.

Vid graviditet (tidiga och sena termer)

Nolitsin kan endast ordineras för vitala indikationer i II och III trimestern. I tidiga termer är läkemedlet absolut kontraindicerat.

Recensioner om Nolitcin (yttrande från läkare och patienter)

Recensioner för Nolitsin med cystit är exceptionellt positiva. Läkemedlet snabbt nog för att stoppa alla obehagliga symptom på sjukdomen (frekvent urinering, smärtssyndrom). Nolycin är ett billigt och effektivt antibiotikum för cystit. Endast den behandlande läkaren kan ordinera läkemedlet och förklara hur man tar det med blåsor. Läkarnas kommentarer tyder på att Nolycin är ett av de valfria läkemedlen vid behandling av sjukdomar i urinvägarna.

Pris för Nolocin i Ukraina, var man kan köpa

Priset på tabletter beror på förpackningen: 10 stycken - 90grn, 20 stycken - 195grn. Köp Nolycin i Ryssland kan prissättas till 130 respektive 250 rubel. Om hur mycket medicinkostnader i din region kan du ta reda på telefonens apoteksnätverk.