Huvud
Symptom

nolitsin

Nolitsin - ett antibakteriellt läkemedel, tillhör gruppen fluorokinoloner. Används i nefrologi och urologi för behandling av ett antal infektiösa och inflammatoriska sjukdomar. Aktiv komponent - norfloxacin (i 1 tablett - 400 mg substans).

Hög känslighet för norfloxacin show Klebsiella, Staphylococcus, Neisseria, Escherichia coli, Legionella, Chlamydia, Shigella, Salmonella, Enterobacter, dysenteri bacill, Haemophilus. Stabilitet för Nolycin manifesteras av streptokocker och anaeroba bakterier.

Efter att huvudkomponenten har absorberats i matsmältningsorganet uppnås maximal koncentration i plasma efter 1-2 timmar, den antimikrobiella verkningen varar 12 timmar. Att äta en måltid minskar absorptionen av norfloxacin. 15% av substansen binder till plasmaproteiner, biotillgängligheten är 30-40%.

Klinisk och farmakologisk grupp

Antibakteriellt läkemedel av gruppen fluorokinoloner.

Villkor för ledighet från apotek

Det släpps på recept.

Hur mycket kostar Nolycin i apotek? Genomsnittspriset ligger i nivå med 250 rubel.

Utformningsform och sammansättning

Medicin Nolitsin 400 mg finns i tablettform i blister med 10, 20 stycken. Bild på förpackningen kan ses i början av artikeln.

Sammansättningen av 1 tablett innehåller:

 • Aktiv substans: norfloxacin - 400 mg;
 • Ytterligare komponenter: povidon, natriumkarboximetylstärkelse, mikrokristallin cellulosa, kolloidal vattenfri kiseldioxid, magnesiumstearat, renat vatten;
 • Skede: Hypromellos, talk, titandioxid, propylenglykol, gul färgfärgssolnedgång (E110) (gul dispersionsfärg, E110).

Farmakologisk effekt

Nolitsin är ett antimikrobiellt läkemedel som skapar höga koncentrationer i urinen. Nolitsin innehåller den aktiva substansen norfloxacin, en substans av kinolongruppen.

Norfloxacin är effektivt mot gram-negativa aeroba mikroorganismer, liksom mot stammar av vissa Gram-positiva bakterier. Verkningsmekanismen för norfloxacin är associerad med undertryckandet av DNA-gyrase-enzymet i celler av mikroorganismer, varigenom syntesen av bakteriellt DNA förhindras. Dessutom bildar norfloxacin komplex med DNA-fragment under spjälkningen av DNA-kedjan, vilket förhindrar överbelastning och stör DNA-syntes.

Det är möjligt att utveckla korsresistens mellan kinoloner.

Indikationer för användning

Enligt anvisningarna till Nolitsin är läkemedlet avsedd för behandling av infektiösa och inflammatoriska sjukdomar orsakade av patogener som är känsliga för norfloxacin. I synnerhet tilldelas den när:

 1. Okomplicerad gonorré i den nedre delen av urogenitalt kanalen;
 2. Flödar i akut eller kronisk form av infektionssjukdomar i njurarna och urinvägarna (uritrit, cystit, pyelonefrit);
 3. Gastroenterit (inflammation i slemhinnan i matsmältningskanalen) av bakteriegenesen, inklusive salmonellos och shigellos;
 4. Infektioner i könsorganen och bäckenorganen (kronisk bakteriell prostatit, endometrit, cervicit, epididymit, orchitis, etc.).

Dessutom kan Nolitsin ordineras för förebyggande av resenärernas diarré, sepsis hos patienter med agranulocytos, återfall av infektionssjukdomar i urinvägarna.

Kontra

Läkemedlet kan endast tas som föreskrivet av läkaren, självmedicinering kan leda till allvarliga negativa konsekvenser. Innan behandlingen börjar, läs de bifogade instruktionerna. Tabletter är kontraindicerade i närvaro av följande tillstånd:

 1. Graviditet och amningstiden
 2. Individuell intolerans mot norfloxacin eller någon av beståndsdelarna
 3. Lever- eller njurinsufficiens;
 4. Ålder under 18 år, eftersom klinisk erfarenhet inte är tillgänglig, och läkemedlets säkerhet för barn och ungdomar är inte bevisad.

Relativa kontraindikationer inkluderar:

 1. Störningar i hjärncirkulationen;
 2. epilepsi;
 3. Aterosklerotiska deponier på hjärnans blodkärl;
 4. Individuell intolerans mot acetylsalicylsyra.

Används under graviditet och amning

Effekten av läkemedlet i perioden med foster och laktation studeras inte. Det är känt att norfloxacin snabbt tränger in i placentalbarriären. Enligt instruktionerna administreras Nolycin under graviditeten om den avsedda nyttan från användningen är högre än den potentiella risken för barnet.

Om läkemedlet ordineras under amning ska amning avbrytas.

Dosering och administreringssätt

Bruksanvisningen visar att Nolicin tas oralt, i tom mage (minst 1 timme före eller 2 timmar efter intag) och dricker mycket vätska.

Den rekommenderade dosen är 400 mg 2 gånger om dagen. Behandlingstiden är från 7 till 14 dagar, om det behövs, spendera en längre behandling.

 1. Med okomplicerad gonorré - en gång i en dos av 800-1200 mg eller 400 mg 2 gånger per dag i 3-7 dagar.
 2. Vid kronisk bakteriell prostatit - 400 mg 2 gånger per dag i 4-6 veckor eller mer.
 3. I bakteriell gastroenterit (shigellos, salmonellos) - 400 mg 2 gånger / dag i 5 dagar.
 4. I akut okomplicerad cystit - 400 mg 2 gånger / dag i 3-5 dagar.
 5. För förebyggande av sepsis vid neutropeni - 400 mg 2 gånger / dag i 8 veckor.
 6. För att förebygga urinvägarna med täta exacerbationer (mer än 3 episoder per år eller mer för 2 månader) återkommande okomplicerade infektioner - 200 mg en gång på natten lång sikt (6 månader till flera år).
 7. För att förhindra resningsdiarré rekommenderas att ta 400 mg / dag 1 dag före avgång, under hela körtiden och 2 dagar efter slutet (högst 21 dagar).

Patienter med nedsatt njurfunktion med QC, som är större än 20 ml / min, är inte nödvändig för dosering.

När CC mindre än 20 ml / min (eller nivån av serumkreatinin 5 mg / dl) och patienter som genomgår hemodialys, halv den terapeutiska dos som administreras nolitsin 2 gånger / dag eller hela dosen av en tid / dag.

Biverkningar

Biverkningar vid behandling av Nolitocin kan förekomma från olika organ och system:

 1. Hematopoietiskt system: sänkning av hematokrit, leukopeni, eosinofili;
 2. Kardiovaskulärt system: vaskulit, arytmi, takykardi, sänkning av blodtrycket;
 3. Muskuloskeletala systemet: tendonit, artralgi, senbrott (vanligtvis på bakgrund av bidragande faktorer);
 4. Allergiska reaktioner: klåda i huden, utslag, svullnad, urtikaria, malign exudativ erytem (Stevens-Johnsons syndrom);
 5. Nervsystemet: hallucinationer, huvudvärk, svimning, yrsel, sömnlöshet; hos äldre patienter - irritabilitet, känsla av rädsla, trötthet, ångest, sömnighet, tinnitus, depression;
 6. Matsmältningssystemet: kräkningar, aptitlöshet, illamående, bitter mun, buksmärta, diarré, pseudomembranös enterokolit (om långvarig terapi), förhöjda levertransaminaser;
 7. Urin System: glomerulonefrit, albuminuri, kristalluri, polyuri, dysuri, urin blödning, ökade plasmakreatinin och blodurea;
 8. Andra: Candidiasis.

överdos

Det uppenbaras av intensiv kräkningar, illamående, yrsel, dåsighet, "kall" svettning. Terapi innefattar hydratisering behandling med tvungna diureser, magsköljning. Specifik motgift är inte utvecklad.

Särskilda instruktioner

Innan du börjar använda drogen, läs speciella instruktioner:

 1. Vid behandling med norfloxacin bör exponering för direkt solljus undvikas. Dessutom ska patienter få tillräcklig mängd vätska (under kontroll av diurese).
 2. När det uppstår smärta i senorna eller vid de första tecken på tendovaginit, är det nödvändigt att avbryta drogen. Under behandling med norfloxacin rekommenderas att man undviker överdriven fysisk ansträngning.
 3. Under behandlingsperioden är en ökning av protrombinindex möjlig (under kirurgiska ingrepp är det nödvändigt att övervaka tillståndet för blodkoagulationssystemet).
 4. I närvaro av en allergisk reaktion mot acetylsalicylsyra azofärgämne E110 (färgämnes Disperse Yellow, E110), kan orsaka överkänslighetsreaktion, tills bronkospasm.

Droginteraktioner

Vid användning av läkemedlet är det nödvändigt att ta hänsyn till interaktionen med andra droger:

 1. Norfloxacin minskar effekten av nitrofuraner.
 2. Samtidig användning med droger som minskar konvulsiv tröskel kan leda till utveckling av epileptiforma anfall.
  Samtidig användning med GCS kan öka risken för tendonit eller fall av ryggningar i senor.
  Norfloxacin kan förbättra den terapeutiska effekten av hypoglykemiska läkemedel (sulfonylureendivat).
 3. Norfloxacin kan förstärka den terapeutiska effekten av cyklosporin och warfarin, i vissa fall, tillämpningen av norfloxacin med cyklosporin, en ökning av serumkreatininkoncentration, så dessa patienter måste kontrollera denna parameter.
 4. Den samtidiga användningen av norfloxacin och antacida innehållande aluminium- eller magnesiumhydroxid, samt preparat som innehåller järn, zink, sukralfat, reducerar absorptionen av norfloxacin (mottagning intervallet mellan dem bör inte vara mindre än 2 timmar).
 5. Med samtidig användning av norfloxacin och teofyllin bör koncentrationen av teofyllin i blodplasman övervakas och dosen justeras. norfloxacin minskar clearance av teofyllin med 25% och utvecklingen av motsvarande oönskade biverkningar kan uppstå.
 6. Samtidig mottagning av norfloxacin med droger som kan minska blodtrycket kan orsaka en kraftig minskning av det. I detta avseende är det i sådana fall, liksom med samtidig administrering med barbiturater och andra läkemedel för allmän anestesi, nödvändigt att övervaka hjärtfrekvens, blodtryck och EKG-parametrar.

recensioner

Vi hämtade några recensioner av personer som använde läkemedlet Nolitsin:

 1. Hopp. Ett bra antibiotikum träffade honom först när min man var ordinerad för inflammation i prostata. bokstavligen över en vecka kom de viktigaste symptomen till intet, kunde fortsätta att behandlas med speciella droger och en smart prost. I jämförelse med andra antibiotika visade sig behandlingen vara snabb och effektiv och oskadlig - även om tarmarna inte lidit.
 2. Oksana. Jag drack en vecka för nolycin och jag kommer inte tillbaka till det igen. Kramper började, ben som om de var trä, jag kan inte böja och unbend. Det verkar som den andra dagen som läkemedlet inte tar, och dessa biverkningar passerar inte. För att se nolitsin har en lång läkande effekt och i mitt fall en lång bieffekt. På något sätt är det nödvändigt att dra tillbaka drogen från kroppen. Jag råder inte alla att ta det.
 3. Julia. Under mina studentår kom jag i problem med blåsor. Hon sprang till doktorn. Efter den brådskande leveransen av de nödvändiga testen frågar läkaren noggrant om jag avser att bli gravid inom en snar framtid och få ett negativt svar, utsett nolycin. Tydligen är läkemedlet allvarligt och på något sätt kan det påverka graviditeten. Efter den första dagen att ta drogen blev det mycket lättare. Men jag drack mycket hur läkaren utsåg.

analoger

Om nödvändigt kan Nolycin ersättas med analoger som innehåller samma aktiva substans. I denna lista är sådana läkemedel som Norbaktin, Normaks, Norfloxacin, Sofazin, Renor, Utibid.

Innan du använder analoger, kontakta din läkare.

Förvaringsförhållanden och hållbarhet

Enligt instruktionerna kan Nolitsin inte förvaras i mer än 5 år från utsläppsdatumet. Kapslarna ska hållas på ett torrt ställe, otillgängligt för barn och solstrålar. Lufttemperaturen får inte överstiga 25 ° C.

Nolicin® (Nolicin®)

Aktiv beståndsdel:

innehåll

Farmakologisk grupp

Nosologisk klassificering (ICD-10)

3D-bilder

struktur

funktionen

Antimikrobiellt medel från gruppen av fluorokinoloner.

Farmakologisk aktivitet

Dosering och administrering

inuti, i 1 timme före eller 2 timmar efter att ha ätit, pressas med tillräckligt med vätska. Den genomsnittliga rekommenderade dosen är 400 mg två gånger om dagen. Behandlingstiden - från 7 till 14 dagar; Om nödvändigt, spendera mer tidsterapi.

Med kronisk bakteriell prostatit - 400 mg 2 gånger om dagen i 4-6 veckor eller mer

Med okomplicerad gonorré - i en dos av 800-1200 mg en gång eller 400 mg två gånger om dagen i 3-7 dagar.

Med bakteriell gastroenterit (shigellos, salmonellos) - 400 mg två gånger dagligen i upp till 5 dagar.

För att förebygga resenärernas diarré - 400 mg per dag för 1 dag före avgång, under hela körtiden och 2 dagar efter slutet (men inte mer än 21 dagar).

För förebyggande av sepsis hos patienter med neutropeni - 400 mg två gånger dagligen i 8 veckor.

I akut okomplicerad cystit - 400 mg två gånger om dagen i 3-5 dagar.

För att förhindra återkommande av okomplicerade urinvägsinfektioner med frekventa exacerbationer (mer än 3 episoder per år eller mer än 2 - i ett halvår) - 200 mg en gång om dagen (på natten) under lång tid (från 6 månader till flera år).

Patienter med nedsatt njurfunktion med Cl-kreatinin> 20 ml / min dosjustering är inte nödvändig.

Vid Cl creatinin 5 mg / 100 ml) och hemodialyspatienter administreras hälften av terapeutisk dos Nolycin 2 gånger om dagen eller en hel dos av läkemedlet en gång om dagen.

Typ av problem

Tabletter, filmbelagda, 400 mg. För 10 flikar. i blåsan; 1 eller 2 blåsor (konturfält) i en kartongbunt.

tillverkare

JSC "Krka, dd, Novo mesto", Shmaryoshka cesta 6, 8501, Novo Mesto, Slovenien.

LLC "KRKA-RUS", 143500, Ryssland, Moskva region, Istra, ul. Moskva, 50.

Telefon: (495) 994-70-70; fax: (495) 994-70-78.

Representation av JSC "Krka, dd, Novo mesto" i Ryska federationen / organisation som accepterar konsumenters krav: 125212, Moskva, Golovinskoye shosse, 5, bldg. 1, fl. 22

Telefon: (495) 981-10-95; fax (495) 981-10-91.

Villkor för ledighet från apotek

Nolycin® lagringsförhållanden

Förvaras oåtkomligt för barn.

Hållbarhet för Nolicin ®

Använd inte efter utgångsdatumet på förpackningen.

nolitsin

Tabletter, filmbelagda orange, rund, något biconcave, med en risk på ena sidan.

Hjälpämnen: povidon, natriumkarboximetylcellulosa stärkelse, mikrokristallin cellulosa, kolloidal vattenfri kiseldioxid, magnesiumstearat, renat vatten (hydratisering).

Skalsammansättning: hypromellos, talk, titandioxid, färgämne solgul (E110) (färggul dispersion, E110), propylenglykol.

10 st. - blåsor (1) - kartongförpackningar.
10 st. - blåsor (2) - kartongförpackningar.

Antimikrobiell beredning av en grupp fluorokinoloner med ett brett spektrum av verkan.

Har en bakteriedödande effekt. Det bakteriella DNA-enzymet verkar på det bakteriella enzymet, vilket säkerställer superkonvolving och därmed stabiliteten hos bakteriellt DNA. Destabiliseringen av DNA-kedjan leder till bakteriernas död. Har ett brett spektrum av antibakteriell verkan.

Till förberedelsen känslig Staphylococcus aureus (inklusive stammar av Staphylococcus spp., Methicillin-resistent), Staphylococcus epidermidis, Neisseria gonorrhoeae, Neisseria meningitidis, Escherichia coli, Citrobacter spp., Klebsiella spp., Enterobacter spp., Hafhia alvei, Proteus spp. (Indol-positiva och indol-negativa stammar), Salmonella spp., Shigella spp., Yersinia enterocolitica, Campylobacter jejuni, Aeromonas spp., Plesiomonas spp., Vibrio cholerae, Vibrio parahaemolyticus, Haemophilus influenzae, Chlamydia spp., Legionella spp.

Olika känslighet till läkemedlet är: Enterococcus faecalis, Streptococcus spp. (Streptococcus pyogenes, Streptococcus pneumoniae och Streptococcus viridans), Serratia marcescens, Pseudomonas aeruginosa, Acinetobacter spp., Mycoplasma hominis, Mycoplasma pneumoniae, Mycobacterium tuberculosis, Mycobacterium fortuitum.

Varaktigheten av antimikrobiell verkan är cirka 12 timmar.

Efter oral administrering absorberas norfloxacin snabbt, men inte helt (20-40%) från matsmältningsorganet. Cmax observeras efter 1-2 timmar och är från 0,8 till 2,4 μg / ml beroende på dosen. Äta saktar ner absorptionen av läkemedlet.

Distribution och metabolism

Den låga bindningen av norfloxacin till plasmaproteiner (10-15%) och hög löslighet i lipider orsakar en stor Vd förberedelse och god penetration i organ och vävnader (renal parenchyma, äggstockar, rörlig vätska, prostatakörtel, livmoder, buk och bäcken, gall, bröstmjölk). Det tränger in i GEB och placental barriären.

I liten utsträckning metaboliseras i levern.

T1/2 är 3-4 timmar. Det utsöndras av njurarna, genom glomerulär filtrering och tubulär utsöndring. Inom 24 timmar efter behandlingen utsöndras 32% av dosen av njurarna oförändrad, 5-8% - i form av metaboliter utsöndras cirka 30% av dosen med gall.

Infektionsinflammatoriska sjukdomar orsakade av patogener känsliga för drogen:

- akuta och kroniska infektionssjukdomar i urinvägarna (uretrit, cystit, pyelonefrit)

- Infektion i könsorganen (cervicit, endometrit, kronisk bakteriell prostatit);

- bakteriell gastroenterit (salmonellos, shigellos)

- förebyggande av återkommande urinvägsinfektioner

- förebyggande av sepsis hos patienter med neutropeni

- Förebyggande av resenärernas diarré.

- amning (amning)

- barn och ungdomar under 18 år

- Överkänslighet mot norfloxacin och andra droger från gruppen fluorokinoloner.

C fÖRSIKTIGHET bör förskrivas med cerebral arterioskleros, cerebrovaskulär sjukdom, epilepsi, epileptiska syndrom, renal / leversvikt, allergiska reaktioner på närvaron av acetylsalicylsyra.

Inuti, på tom mage (inte mindre än 1 timme före eller 2 timmar efter att ha ätit) och drick mycket vätska.

Den rekommenderade dosen är 400 mg 2 gånger om dagen. Behandlingstiden är från 7 till 14 dagar, om det behövs, spendera en längre behandling.

vid kronisk bakteriell prostatit - 400 mg 2 gånger per dag i 4-6 veckor eller mer.

vid okomplicerad gonorré - en gång i en dos av 800-1200 mg eller 400 mg 2 gånger / dag i 3-7 dagar.

vid bakteriell gastroenterit (shigellos, salmonellos) - 400 mg 2 gånger / dag i 5 dagar.

för förebyggande av resenärernas diarré Det rekommenderas att ta 400 mg / dag 1 dag före avgång, under hela körtiden och 2 dagar efter slutet (högst 21 dagar).

för förebyggande av sepsis hos neutropeni - 400 mg 2 gånger per dag i 8 veckor.

vid akut okomplicerad cystitis - 400 mg 2 gånger per dag i 3-5 dagar.

för förebyggande av återkommande okomplicerade urinvägsinfektioner med frekventa exacerbationer (mer än 3 episoder per år eller mer än 2 i sex månader) - 200 mg en gång per natt under lång tid (från 6 månader till flera år).

Patienter med nedsatt njurfunktion med CC större än 20 ml / min Korrigering av doseringsregimen är inte nödvändig.

vid SC mindre än 20 ml / min (eller serumkreatininnivå> 5 mg / dl) och patienter i hemodialys, föreskriva hälften av terapeutisk dos av Nolycin 2 gånger per dag eller en hel dos 1 gång per dag.

Från matsmältningssystemet: minskad aptit, bitterhet i munnen, illamående, kräkningar, buksmärta, diarré, pseudomembranös enterokolit (med långvarig användning), förhöjda levertransaminaser.

Ur urinvägarna: kristalluri, glomerulonefrit, dysuri, polyuri, albuminuri, urinblödning, ökad urea och plasmakreatinin.

Från nervsystemet: huvudvärk, yrsel, svimning, sömnlöshet, hallucinationer. Hos äldre patienter är trötthet, dåsighet, ångest, irritabilitet, känsla av rädsla, depression, tinnitus möjliga.

Från hjärt-kärlsystemet: takykardi, arytmier, minskat blodtryck, vaskulit.

Från muskuloskeletala systemet: artralgi, tendenit, sönderbrott (vanligtvis vid kombination med bidragande faktorer).

På sidan av hematopoiesis-systemet: eosinofili, leukopeni, reduktion av hematokrit.

Allergiska reaktioner: utslag, kliande hud, urtikaria, ödem, malign exudativ erytem (Stevens-Johnsons syndrom).

symptom: illamående, kräkningar, diarré i mer allvarliga fall - yrsel, dåsighet, kall svett, anfall, ett puffigt ansikte utan att ändra de grundläggande hemodynamiska indikationerna.

behandling: magsköljning, adekvat hydreringsterapi med tvångsdiurese och symptomatisk behandling. Det kräver en undersökning och observation på sjukhuset i flera dagar. Det finns ingen specifik motgift.

Med samtidig användning av norfloxacin och teofyllin bör koncentrationen av teofyllin i blodplasman övervakas och dosen justeras. norfloxacin minskar clearance av teofyllin med 25% och utvecklingen av motsvarande oönskade biverkningar kan uppstå.

Norfloxacin minskar effekten av nitrofuraner.

Norfloxacin kan förstärka den terapeutiska effekten av cyklosporin och warfarin, i vissa fall, tillämpningen av norfloxacin med cyklosporin, en ökning av serumkreatininkoncentration, så dessa patienter måste kontrollera denna parameter.

Den samtidiga användningen av norfloxacin och antacida innehållande aluminium- eller magnesiumhydroxid, samt preparat som innehåller järn, zink, sukralfat, reducerar absorptionen av norfloxacin (mottagning intervallet mellan dem bör inte vara mindre än 2 timmar).

Samtidig användning med droger som minskar konvulsiv tröskel kan leda till utveckling av epileptiforma anfall.

Samtidig användning med GCS kan öka risken för tendonit eller fall av ryggningar i senor.

Norfloxacin kan förbättra den terapeutiska effekten av hypoglykemiska läkemedel (sulfonylureendivat).

Samtidig mottagning av norfloxacin med droger som kan minska blodtrycket kan orsaka en kraftig minskning av det. I detta avseende är det i sådana fall, liksom med samtidig administrering med barbiturater och andra läkemedel för allmän anestesi, nödvändigt att övervaka hjärtfrekvens, blodtryck och EKG-parametrar.

Under behandling med norfloxacin ska patienterna få tillräcklig mängd vätska (under kontroll av diurese).

Under behandlingsperioden är en ökning av protrombinindex möjlig (under kirurgiska ingrepp är det nödvändigt att övervaka tillståndet för blodkoagulationssystemet).

Under behandling med norfloxacin bör exponering för direkt solljus undvikas.

När det uppstår smärta i senorna eller vid de första tecken på tendovaginit, är det nödvändigt att avbryta drogen. Under behandling med norfloxacin rekommenderas att man undviker överdriven fysisk ansträngning.

I närvaro av en allergisk reaktion mot acetylsalicylsyra azofärgämne E110 (färgämnes Disperse Yellow, E110), kan orsaka överkänslighetsreaktion, tills bronkospasm.

Påverkan på förmågan att köra fordon och hantera mekanismer

Försiktighet måste vidtas vid körning av bil och engagera sig i andra potentiellt farliga aktiviteter som kräver en hög koncentration av uppmärksamhet och hastighet hos de psykomotoriska reaktionerna (speciellt vid samtidig användning av etanol).

Säkerhet vid användning under graviditet och amning (amning) har inte studerats.

Prenumerera Nolycin under graviditeten bör endast vara för livsbeteckningar, när den avsedda fördelen till moderen överstiger den potentiella risken för fostret.

Om det är nödvändigt att förskriva läkemedlet under amning, bör amning stoppas.

Läkemedlet ska förvaras i en torr, skyddad mot ljus, utom räckhåll för barn vid en temperatur av högst 25 ° C. Hållbarhetstid - 5 år. Använd inte efter utgångsdatumet på förpackningen.

Nolitsin-instruktioner för användning i cystit + pris + recensioner + analoger

Nolitsin är handelsnamnet norfloxacin, ett antibakteriellt medel från klassen fluorokinoloner. Läkemedlet har en tablettform av frisättning och produceras av det slovenska läkemedelsföretaget KRKA. Innehållet av norfloxacin i den 1: a tabletten är 0,4 gram. Kostnaden för paket med tio och tjugo tabletter i ryska apotek - cirka 200 respektive 370 rubel.

Är Nolycin ett antibiotikum eller inte?

Nolitsin är ett antibiotikum som hör till gruppen av andra generationens gram-fluorokinoloner. Den aktiva komponenten i Nolycin är norfloxacin. Dess skillnad från andra fluoroquinolonantibiotika i andra generationen är att det endast skapar signifikanta bakteriedödande koncentrationer i mag-tarmkanalen och urinvägarna.

Vad hjälper till med nolycin?

Nolitsin beredning effektivt mot stafylokocker (inklusive meticillin-känsliga stammar), gonokocker, meningokocker, Escherichia, tsitrobakter, Klebsiella, Enterobacteriaceae Proteus (inklusive indol och indol + stammar), Salmonella, Shigella, Yersinia, Campylobacter, Vibrio cholerae, Haemophilus influenzae, Chlamydia, Legionella. Måttlig känslighet för norfloxacin har enterokocker, streptokocker, Serratia, mykoplasma, Mycobacterium, Pseudomonas.

Helt resistenta mot antibiotika ureaplasmas, Bacteroides, peptokokki, peptostreptokoki, fuzobakterii, Treponema, klostridier.

Nolitsin - anvisningar för användning i blåsan

Norfloxacin har bakteriedödande mekanismen av antimikrobiell aktivitet realiseras genom att binda till DNA-gyras och hämning av deoxiribonukleinsyra bakterier. Detta leder till en störning av processen med supercoiling av den mikrobiella DNA-kedjan, dess ytterligare destabilisering och sönderdelningen i mindre fragment.

Norfloxacin absorberas väl när det tas oralt, snabbt når signifikanta terapeutiska värden i matsmältningsorganet och genitourinärsystemet. För att säkerställa fullständig absorption av produkten måste den tas sextio minuter före eller 2 timmar efter en måltid. För att minska risken för oönskade effekter från användningen av Nolycin, måste du konsumera minst 2 liter vatten per dag.

Bortskaffande av antibiotikum från kroppen utförs huvudsakligen med urin. En liten del av norfloxacin utsöndras med avföring.

Antibiotisk förmåga att uppvisa baktericid mot aminoglikozido-, penitsillino-, tsefalosporino-, tetratsiklino-, makrolido- sulfanilamidoustoychivyh och mikroorganismer.

På grund av den specifika strukturen och aktivitetsmekanismen är norfloxacin också effektivt mot bakterier som är resistenta mot nalidix-, oxolin- och pipemidsyror. Stammar av mikroorganismer som är resistenta mot norfloxacin är även resistenta mot dessa preparat.

Vid användning av norfloxacin föreligger risk för att korsresistens uppstår mot andra fluoroquinolonläkemedel. Korsresistens utvecklas på grund av mutationer i gener av bakterier som är ansvariga för kodning av gyras och topoisomeras deoxyribonucleic 4, dvs ändra målet för verkan av fluorokinoloner. Dessutom är förutom den huvudsakliga mutationen det möjligt att ändra permeabiliteten hos bakteriella cellmembran till antibiotika i denna grupp.

Formlösning Nolycin

Nolicin är tillgängligt i form av tabletter belagda med ett filmmembran. Innehållet av antibiotika i ett bord. motsvarar 400: e milligram. Den ursprungliga beredningen finns i förpackningar med tio och tjugo tabletter.

I apotekskedjor säljs produkten på recept.

Rp: Norfloxacini
D.t.d: nr 10 i fliken.
S: Inne i första bordet. var 12: e timme.

Sammansättningen av nolycin

Varje Nolycin tablett innehåller 0,4 gram av den aktiva ingrediensen i norfloxacin. Som hjälpämnen anges: färgämnen, förtjockningsmedel, stabilisatorer etc.

Nolitsin-indikationer för användning

Till skillnad från andra fluorokinolonantibiotika droger norfloxacin skapar baktericida koncentrationer endast i mag-tarmkanalen och det urogenitala systemet. I detta avseende kan nolitsin användas för att behandla patienter med infektioner i det urogenitala systemet (inklusive okomplicerad gonorré), shigellos, salmonella, turistdiarré.

Även medlet kan användas profylaktiskt för att förhindra utveckling av septiska komplikationer hos patienter med neutropeni.

Kontraindikationer till receptet av Nolitsin

Liksom alla fluorokinolonpreparat används norfloxacin inte för att behandla patienter under 18 års ålder.

Nolycin används inte för att behandla kvinnor som ammar eller ammar.

Hemolytisk anemi, svår njursvikt, porfyri, inflammation och senruptur hos patienter som får fluorokinoloner, samt individuell överkänslighet mot fluorokinolon läkemedlet eller hjälpkomponenter, kontraindiceras för norfloksatsian ändamål.

Med omsorg, om det är absolut nödvändigt, preparatet kan ges till patienter med svår åderförkalkning, attacker av epilepsi, njur kombinerade leversvikt, myasthenia gravis.

Också, försiktighet måste tas när Nolycin ges till patienter:

 • med arytmier, brady eller takykardi
 • med en minskning av kalium i blodet (hypokalemi);
 • behandlas med antipsykotiska läkemedel, erytromycin, cisaprid och tricykliska antidepressiva medel.

Eftersom norfloxacin kan påverka reaktionshastigheten rekommenderas det inte att köra bil och arbeta med farliga mekanismer under behandlingsperioden.

Nolitsin under graviditet

Alla preparat av fluorokinoloner är kontraindicerade för användning av kvinnor med en bebis. Strikt kontrollerade studier av säkerheten för norfloxacin för fostret utfördes inte. I detta avseende kan Nolycin under graviditeten endast användas för indikationer på livslängd, förutsatt att det inte finns något säkrare alternativ.

Nolycin med naturlig utfodring är inte heller föreskriven. Om det är nödvändigt att förskriva detta läkemedel är det nödvändigt att överföra barnet till artificiell utfodring.

Hur tar man Nolycin?

Nolitsin med okomplicerad cystit tar fyrahundra milligram två gånger om dagen, under 3 till 5 dagar. Vid akut UTI (urinvägsinfektion), bortanvänds också 0,4 gram var 12: e timme. Kursens varaktighet är från sju till tio dagar.

Nolycin 400 mg bruksanvisningar innehåller information om att läkemedlets varaktighet kan vara upp till 12 veckor vid kronisk, ofta återkommande UTI. I det här fallet tas de första fyra veckorna fyrahundra milligram sr-va var tolv timmar och sedan på 1: a fliken. per dag.

För behandling av akuta, okomplicerade former av gonorré rekommenderas ett enkelt intag av två eller tre Nolycin tabletter (800-100 milligram). Vid behov kan läkemedlet också tas på 1: a fliken. två gånger om dagen i tre till sju dagar.

När smittsam inflammation i reproduktionssystemet rekommenderas att ta norfloxacin från fyra till sexhundra milligram var 12: e timme i 7 dagar.

Patienter med gastroenterit bakpriroda bör äta sr-in i fem dagar till 0,4 gram två gånger om dagen.

För att förhindra utveckling av diarré tar resenärer en Nolycin tablett innan de lämnar och fortsätter kursen (ett bord per dag) fram till slutet av resan (den totala varaktigheten av antibiotikumintag bör inte överstiga tre veckor).

Norfloxacin kan ges till patienter med neutropeniska tillstånd, för att förhindra utveckling av septiska komplikationer. I detta fall föreskrivs Nolicin åtta hundra mg per dag, uppdelad i 2 doser, med en kurs på upp till åtta veckor.

För att förhindra exacerbationer av UTI kan läkemedlet administreras i en dos av tvåhundra milligram, en gång om dagen, varaktigheten av behandlingen fastställs av den behandlande läkaren och beror på frekvensen av återfall. Vid behov kan uppehållstillståndet vara upp till sex månader.

Korrigering av den föreskrivna dosen hos individer med njurspatologi utförs beroende på kreatininclearance.

Nolycin - biverkningar och effekter

Biverkningar från användning nolitsin störningar kan manifesteras genom gastrointestinal dyspeptiska karaktär bitter mun, buksmärta, antibiotikaassocierad diarré, pseudomembranös kolit, dysbacteriosis, trast.

Dessutom är en ökning av levertransaminas i ett biokemiskt blodprov möjligt. Med en liten mängd vätska kan kristalluri förekomma. Glomerulonefrit med mottagning av Nolycin är extremt sällsynt.

En karakteristisk komplikation som utvecklas mot bakgrunden av terapi med några fluokinoloner är fotosensibilisering. I samband med behandlingen rekommenderas att man undviker insolation och använder krämer med hög SPF-skydd.

Med långvarig inträde är senblödning och deras brist (Achilles-senor oftast skadad).

Också allergiska reaktioner, hjärtrytmförstörningar, arteriell hypotoni, krampanfall, extremt tremor, ångest och sömnlöshet är möjliga.

Nolycin och alkoholkompatibilitet

Antibakteriella preparat av fluorokinolonserier är kategoriskt inkompatibla med alkohol. En sådan kombination kan leda till allvarlig förtryck av nervsystemet, upp till koma.

Det bör också beaktas att läkemedlet utsöndras huvudsakligen av njurarna, så Nolocin och alkohol med samtidig mottagning kan orsaka allvarlig förgiftning i samband med störning av användningen av deras metaboliska produkter.

Hos patienter med njursjukdomar eller nervsystemet, ökar kombinationen av fluorokinoloner med alkohol risken för anfall.

Det bör också noteras att mottagningen av alkoholhaltiga drycker helt och hållet försvagar antibiotikans effektivitet. Därför är en sådan kombination farlig inte bara för dess biverkningar, men också för att göra antibiotikabruk absolut värdelös. Med tanke på detta är det möjligt att utveckla den huvudsakliga infektionsinflammatoriska sjukdomen (mot vilken Nolitsin ordinerades) och utvecklingen av purulenta komplikationer.

Kombinationen av norfloxacin och alkohol kan också leda till giftig hepatit och ökar risken att utveckla pseudomembranös kolit.

Nolicin-analoger

Som billigare Nolicin-analoger innehållande norfloxacin är det möjligt att använda:

 • Loksona-400;
 • Normaks;
 • Norbaktina;
 • Norfloxacin (Vertek, Ryssland);
 • Norfloxacin (Obolenskoe FP, Ryssland).

Nolitsin - recensioner för blåsor

Recensioner av läkare om Nolicin för infektioner i mag-tarmkanalen och genitourinärsystemet är som regel positiva. Detta är ett kraftfullt verktyg med hög effektivitet. Liksom alla fluorokinoloner är det dock ganska svårt att tolerera av patienter och har ett stort antal biverkningar och kontraindikationer att använda.

Man bör komma ihåg att Nolycin, liksom alla andra antibiotika, ska ordineras strikt enligt läkarens rekommendation. Självadministration av läkemedlet är inte tillåtet.

Nolitsin eller Monural - vilket är bättre

Det är omöjligt att entydigt säga vilket läkemedel som är bättre. Innan du väljer ons-wah många faktorer måste beaktas för behandling av cystit, såsom patientens ålder, närvaro av olika kontraindikationer, graviditet, återfall, mottaglighet, svårighetsgraden av sjukdomen och förekomsten av komplikationer.

Läkemedlet av valet för behandling av okomplicerad cystit är Monural. Detta läkemedel är unikt i sin sort, eftersom behandlingsperioden är en -2 dagar. Monural tolereras väl av patienter och ger nästan inte biverkningar under och efter behandlingen.

Monural kan också användas för att behandla barn från fem år och gravida kvinnor.

Fördelen med Nolicin är att den kan användas för långsiktiga kurser, i syfte att förebygga exacerbationer.

Artikeln bereddes av:
Infektionssjukdomsläkare Chernenko A. L.

Förmedla din hälsa till proffs! Gör ett möte för den bästa läkaren i din stad just nu!

En bra doktor är en generalist som, baserat på dina symptom, kommer att ställa en korrekt diagnos och ordinera effektiv behandling. På vår portal kan du välja en läkare från de bästa klinikerna i Moskva, S: t Petersburg, Kazan och andra städer i Ryssland och få rabatt på upp till 65% vid antagning.

* Om du klickar på knappen kommer du till en speciell sida på webbplatsen med ett sökformulär och en post till specialisten på profilen du är intresserad av.

* Finns städer: Moskva och podmoskovje, St Petersburg, Yekaterinburg, Novosibirsk, Kazan, Samara, Perm, Nizhny Novgorod, Ufa, Krasnodar, Rostov-on-Don, Chelyabinsk, Voronezh, Izhevsk

Nolitsin: är ett antibiotikum eller inte, som det fungerar

Nolitsin är ett läkemedel som tillhör kategorin fluorokinoloner. Det har en antimikrobiell effekt och är mycket effektiv för att behandla sjukdomar i det genitourära systemet. Läkemedlet motstår också infektion med infektionen, vilket framkallar manifestationen och progressionen av venerala sjukdomar, störningar i njurarna och urinvägarna. Men du behöver förstå exakt - Nolitsin är ett antibiotikum eller inte.

Antibiotikum eller ej

Nolicin kallas ofta antibakteriella medel. Ja, när det är bekant med instruktionerna och beskrivningen av läkemedlet, liksom med användningsändamål, anses det som ett antibiotikum. Men Nolitsin är ett antibiotikum eller inte. Detta läkemedel verkar på grund av huvudämnet - nofloxacin från gruppen av fluorokinoloner. Dessa komponenter utmärks av deras effektivitet vid bekämpning av mikrober. Därför används de som grund för antibakteriella medel av ett brett spektrum av verkan. Detta faktum väcker många frågor om Nolitz - ett antibiotikum eller inte. Drogen liknar starkt antibiotika, men samtidigt har Nolitsin en annan kemisk struktur och har inga naturliga analoger. Dessa argument ger inte möjlighet att helt hänvisa läkemedlet till gruppen antibakteriella medel.

På grund av effektens effekt är Nolycin inte sämre än antibiotika, därför borde det tas efter en doktors utnämning. En grupp läkemedel med ett brett spektrum av åtgärder indikerar att medlet kan motstå några patogener.

Före utnämningen utförs en analys av testen och endast då kommer det att vara möjligt att säkerställa närvaron eller frånvaron av positiva resultat i behandlingen från Nolicin.

Nolicin - beskrivning

Nolitsin säljs i apotek i plattor med 10 tabletter. Varje tablett har ett filmmembran. Detaljerad bruksanvisning finns i varje förpackning.

Läkemedlets aktiva substans är norfloxacin, extraglykolat, povidon, natriumstärkelse, kiseldioxid, magnesiumsalter och apoteksvatten.

Läkemedlet är avsett för att arrestera utvecklingen av sjukdomar i det genitourinära systemet, som uppkommer under inflytande i kroppen.

Angivanden för antagning

Bruksanvisning innehåller följande indikationer för behandling med detta verktyg:

 • bakteriella former av prostatit;
 • inflammatoriska processer i endometrium;
 • gastroenterit av bakteriell natur
 • cystit;
 • cervicit;
 • inflammation av njurarna som påverkas av bakterier;
 • uretrit;
 • lätt gonorré.

Det är nödvändigt att börja använda Nolycin också:

 • med katarr i tarmarna och magen;
 • med salmonellos
 • för förebyggande av diarré under resor
 • förhindra septiska komplikationer hos patienter med agranulocytos;
 • med återutveckling av urinvägsinfektioner.

Nolitsin bekämpar mikrober, bakterier, som bildas som ett resultat av infektion i kroppen med sjukdom. Den största fördelen med detta läkemedel är bristen på en beroendeframkallande effekt.

En stor fördel med botemedlet är dess nästan ögonblickliga effekt - inom en timme realiseras bakteriedödande effekt.

Fluoratomen i kompositionen av Nolitsin gör att han kan agera ännu mer aktivt. På grund av detta ökar förstörelsen av bakterier som är känsliga för mediet snabbare och effektivare.

Omedelbart efter in i patientens kropp aktiva substansen påverkar både gramnegativa och grampositiva mikroflora på vilken oftast leda till utveckling av ett stort antal infektioner i njuren och urinkanaler, såväl som den snabba tillväxten av Pseudomonas aeruginosa. Bara Pseudomonas aeruginosa har utmärkt immunitet mot alla antibakteriella medel, men Nolitsin hanterar snabbt sin patogena effekt på kroppen.

Rekommendationer för användning av Nolycin

När behandlingen med Nolicin behandlas i blåsan är det viktigt att noggrant studera informationen som innehåller bruksanvisningen. Följande rekommendationer för användning bör observeras:

 1. Under behandlingen ska du samtidigt använda mycket vätskor - inte mindre än 1,5 liter per dag.
 2. Det är förbjudet att gå ut i solen med sol och sola på stränder och i solarium, eftersom fluorokinolon ökar kroppens känslighet mot ultraviolett strålning.
 3. Om du saknar ett läkemedel, dubbelklicka nästa dos av läkemedlet.
 4. Nolicin är acceptabelt tillsammans med andra droger, men det är förbjudet att kombinera det med medel som innehåller järn, zink, vismut. Om det är nödvändigt att samtidigt ta Nolycin, drick 2 timmar före de angivna komponenterna eller 6 timmar efter dem.

När en patient känner att läkemedlet inte ger de förväntade resultaten, är det trots detta förbjudet att självständigt öka dosen. Först rekommenderas att samråda med en läkare för att klara testen på patogena bakteriers känslighet för detta läkemedel. Om det behövs väljs ett annat läkemedel.

I cystitis är Nolycin ordinerat för både behandling och förebyggande. Det förhindrar utvecklingen av exacerbationer och utvecklingen av återfall. Dessutom rekommenderas läkemedlet att dricka innan du går till exotiska länder, speciellt om diarré uppstår.

Med neutropeni hjälper läkemedlet till att förhindra utvecklingen av sepsis.

Biverkningar

Den aktiva komponenten i läkemedlet kan orsaka följande biverkningar:

 1. Spasmer och smärta i buken, viktminskning, halsbränna, illamående med kräkningar, diarré eller förstoppning, ökad produktion av enzymer i levern. Vissa patienter upplever utvecklingen av pseudomembranös kolit, gulsot, hepatit och inflammation i bukspottkörteln.
 2. Patienten utvecklar sömnlöshet, yrsel och vanliga huvudvärk, depressiva tillstånd. Mot denna bakgrund blir en person onödigt irriterad och kan till och med gå vilse i rymden. Ofta finns det buller i öronen och hallucinationer.
 3. Ytterligare biverkningar av det beskrivna tillståndet är parestesi, kramper, tremor av fingrar på händer, polyneuropati.
 4. Leukopeni, en ökning av antalet eosinofiler, trombocytopeni, en kraftig minskning av koncentrationen av granulocyter i blodplasma, en hemolytisk form av anemi.
  Försvagning av hjärnans arbete, extrasystolen i hjärtkärlens hjärtkärl, sänkning av artärtrycket.
 5. Allergiska reaktioner. De manifesteras av utslag, svullnad, hosta, epidermal nekrolys, vaskulit, malign exudativ erytrema och anafylaktisk chock. Dessutom ökar kroppens känslighet för inflytande av ultraviolett.
 6. Ibland utvecklas smärta och muskelsmärta, lederna blir inflammerade, myasthenia gravis manifesterar sig vid fördjupning, tröst.

Med den uppenbara känsligheten för komponenterna i läkemedlet väljes en annan medicinering. Denna viktiga information innehåller också bruksanvisningar.

Kontra

Använd läkemedlet Nolitsin vid utveckling av blåsor och andra patologier efter godkännande av en läkare. Glöm inte heller kontraindikationerna av läkemedlet, som nödvändigtvis beaktas vid komplex behandling:

 1. Den viktigaste kontraindikationen för att ta är komponenternas intolerans. Om en person tidigare har tagit förberedelser för en grupp fluorokinoloner och kroppen har reagerat negativt på dem, bör Nolitcin-behandlingen överges.
 2. Det är förbjudet att dricka medicinen under barnets lager och även under amning. Under dessa perioder rekommenderas att man föredrar ett säkrare medel för barnets hälsa.
 3. Det är förbjudet att ta medicin för personer under 18 år.
 4. Absolut kontraindikation av Nolycin - Brist på glukos-6-fosfat dehydrogenas i enzymets kropp är en medfödd sjukdom.

Läkare identifierar ett antal punkter som också är viktiga att överväga innan du använder läkemedlet. Möjliga skador och fördelar med läkemedlet bedöms. Kontraindikationer för antagning är:

 • Epilepsi.
 • Aterosklerotiska förändringar i blodkärlen.
 • Problem som orsakas av cirkulationsstörningar i hjärnan.
 • Brist på njure eller lever.
 • Överkänslighet mot acetylsalicylsyra.

Metod för applicering

Tabletten är full, tvättas med en liten mängd vatten. Ta dem senast 1 timme innan du äter.

När Nolicin används måste man komma ihåg att när man dricker tabletter med mat, uppträder för långsam absorption av sina aktiva komponenter, vilket innebär att kraften som påverkar patogener minskar. Det visar sig att medicinen ska vara full i en tom mage. Om detta är obekvämt, kan du dricka medicinen 2 timmar efter att ha ätit.

När Nolitcin-behandling ges, föreskriver en läkare lämplig dos. Därvid tar han hänsyn till en mängd ytterligare faktorer som bestämmer den specifika formen och formen av den underliggande sjukdomen.

När cystitis visas, ta 2 tabletter per dag. Varje innehåller 400 mg aktiv substans - vilket innebär att den dagliga dosen är 800 mg. Mellan mottagningar ska passera minst 12 timmar - en sådan tidsperiod läkemedlet behåller sin aktivitet i kroppen.

För att förhindra sjukdomar som behandlas med Nolicin reduceras dosen exakt 2 gånger - det vill säga ta 1 tablett om dagen.

För att maximera effektiviteten av behandlingen måste följande regler följas:

 1. Drick mycket vätskor med Nolicin. På dagen ska druckas minst 2 liter, och med förhöjning av blåsan ökar volymen av vätska ännu mer.
 2. Neka att dricka alkoholhaltiga drycker.
 3. Undvik överdriven fysisk ansträngning, det borde vara möjligt att följa sängstöd.
 4. Läkemedlet ökar mottagligheten för effekterna av ultravioletta strålar, så att patienter rekommenderas inte att tillbringa tid i solen när man går ut för att använda skyddsutrustning - krämer och sprayer, liksom att bära kläder som täcker kroppen.

Om rekommendationerna från behandlingen inte observeras kan en person utveckla diarré med kräkningar, en kränkning av gastrointestinala funktioner, avvikande åtgärder, snabb trötthet och konvulsivt syndrom.

Det finns inget speciellt läkemedel som kan stoppa eller försvaga effekten av Nolycin på kroppen. I detta avseende utförs endast gastrisk spolning och intag av enterosorbenter med en överdosering.

Resultaten av behandling med Nolicin kommer att vara helt beroende av att dessa rekommendationer följs. Det här verktyget är det mest effektiva i sin kategori. Innan du använder dig själv, bör du alltid rådgöra med din läkare, eftersom du tar en tablett med en preliminär organisation av en fullvärdig diagnos.

Nolitsin under graviditet

Nolitsin är förbjudet för gravida kvinnor och personer under 18 år. En läkare kan mycket sällan utse en kvinna till Noltsin under den period då hon bär ett barn - bara om hon är i verklig fara för sitt liv.

Så, en person som har behandlats med Nolitsins kurs enligt indikationerna är alltid botad av den diagnostiserade sjukdomen. Läkemedelsrecensionerna är positiva. Detta är ett mycket effektivt läkemedel som dödar bakterier när behandlingsregimen följs.

nolitsin

Beskrivningen är aktuell på 2014/07/04

 • Latinska namn: Nolicin
 • ATX-kod: J01MA06
 • Aktiv beståndsdel: Norfloxacin (Norfloxacin)
 • producent: KRKA, Slovenien

struktur

I 1 tablett innehåller Nolycin 400 mg norfloxacin. Hjälpkomponenter: magnesiumstearat, mikrokristallin cellulosa, povidon, renat vatten, vattenfri kolloidal kiseldioxid.

Skalets sammansättning är propylenglykol, gul dispergera färgämne E110, titandioxid, talkumpulver och gipromezola.

Typ av problem

Medicin Nolitsin 400 mg finns i tablettform i blister med 10, 20 stycken. Bild på förpackningen kan ses i början av artikeln.

Farmakologisk aktivitet

Många undrar: Nolitsin är antibiotikum eller inte? Den aktiva substansen har antimikrobiella effekter för stafylokocker, klebsiel, enterobakterier, neisery, escherichia coli, klamydia, legionella, salmonella, shigella och andra infektiösa medel. Läkemedlets verkningsmekanism baseras på interaktionen mellan norfloxacin och DNA-gyrase (enzym av mikroorganismen), vilket leder till destabilisering av DNA-kedjan och efterföljande död av mikroorganismen. Härav kan man dra slutsatsen att Nolycin är ett antibiotikum, eftersom det har en skadlig effekt på bakterier.

Den antimikrobiella effekten kan vara upp till 12 timmar. Antibiotikum Nolitsin kan ordineras för sjukdomar orsakade av mykobakterier, enterokocker. Wikipedia innehåller en komplett lista över mikroorganismer som är känsliga för antibiotikas funktion.

Farmakodynamik och farmakokinetik

Den aktiva substansen absorberas snabbt i matsmältningssystemet, Högkoncentrationer i blodet registreras efter 1-2 timmar efter det att läkemedlet tagits. Biologisk tillgänglighet av läkemedlet når 30-40%. Omkring 15% av det aktiva ämnet binds till plasmaproteiner.

Läkemedlet tas ut genom njursystemet i oförändrad form, och endast en liten del utsöndras genom matsmältningskanalen. Patienter med allvarlig patologi i njursystemet har förändrat farmakokinetiska parametrar.

Indikationer för användning Nolycin (destinationsområde)

Nolycin tabletter, vad är de ifrån? Läkemedlet är förskrivet för behandling av sjukdomar i det genitourinära systemet av infektionsinflammatorisk natur:

Från vad som annars kan nomineras Nolitsin: bakteriell gastroenterit, shigellos, salmonellos. Ytterligare indikationer för användning av tabletter: förebyggande av resenärens diarré och förebyggande av septiska komplikationer hos patienter med neutropeni.

Kontraindikationer (absolut och relativ)

Sammanfattning av beredningen innehåller följande absoluta kontraindikationer:

 • intolerans mot fluorokinoloner;
 • bärande graviditet
 • medfödd brist på enzymet glukos-6-fosfat dehydrogenas.

Läkemedlet används inte i barnläkemedel.

Biverkningar av Nolycin (negativa effekter)

Från genitourinary systemet:

 • hypercreatininemia;
 • glomerulonefrit;
 • polyuri;
 • urinblödning;
 • kristalluri;
 • dysuri;
 • albuminuri.

Från matsmältningsorganet:

 • pseudomembran enterocolit;
 • epigastrisk smärta
 • nedsatt aptit
 • diarrésyndrom;
 • kräkningar;
 • illamående;
 • bitter smak i munnen;
 • ökning av ALT, AST.

Kanske utvecklingen av hallucinationer, huvudvärk, arytmier, takykardi, vaskulit, klåda, svimning, sömnlöshet, svullnad, nässelfeber, exudativt erytem med malign kurs. Sällan registrerad candidiasis, minskning av hematokrit, förändringar i blodtal, artralgi, kemos, ljusfobi.

Instruktioner för användning Nolycin (Metod och dosering)

Hur appliceras Nolicin korrekt? Bruksanvisning rekommenderar att du tar medicinen inuti.

vid infektiösa lesioner av genitourinary system: två gånger om dagen för 400 mg, en kurs om 7-10 dagar.

behandling okomplicerad cystitis utförs inom 3-7 dagar.

Kroniskt återkommande infektionssjukdomar i urinvägarna behandlas inom 12 veckor.

Hur man tar Nolycin med akut gastroenterit av bakteriellt ursprung: två gånger om dagen för 400 mg i 5 dagar. Med cervicit, proktit, uretrit och faryngit, föreskrivs 400 mg norfloxacin en gång.

överdos

Det uppenbaras av intensiv kräkningar, illamående, yrsel, dåsighet, "förkylning"Efteråt. Terapi innefattar hydratisering behandling med tvungna diureser, magsköljning. Specifik motgift är inte utvecklad.

interaktion

Medicinering minskar effektiviteten nitrofuraner, ökar koncentrationen cyklosporin (ömsesidig åtgärd) och indirekta antikoagulantia. Norfloxacin minskar total clearance av teofyllin med 1/4.

Med samtidig behandling med läkemedel som minskar epileptisk tröskelvärde, epileptiforma anfall. Antacida minskar absorptionen av Nolycin. När du tar blodtryckssänkande läkemedel registreras en kraftig blodtrycksfall. Användningen av läkemedel för allmän anestesi kräver obligatorisk kontroll över hjärtfrekvens, blodtryckstal och hjärtfunktion (EKG).

Försäljningsvillkor

Det släpps på apoteket med obligatorisk presentation av receptbelagd medicinsk form med läkarens och institutionens försegling.

Förvaringsförhållanden

På ett mörkt ställe, skydda från barn. Temperaturreglering - upp till 25 grader Celsius.

Utgångsdatum

Särskilda instruktioner

Innan du förskriver ett antibiotikum är det nödvändigt att bestämma känslighet av flora till norfloxacin. Vad är det för? Smittämnen kan vara känsliga för detta läkemedel, och den förväntade terapeutiska effekten kommer inte att uppnås vid rätt tidpunkt.

vid pyelonefrit Nolicin rekommenderas i kombination med växtbaserade läkemedel (till exempel, kanefron). Vid behandling av norfloxacin är recensioner med pyelonefrit mest positiva. monural används också för att behandla sjukdomar i det genitourära systemet. Det faktum att det är bättre att utse, kan bara avgöras av den läkare som är närvarande.

Analoger av Nolycin i Ryssland

Lokson-400, Sofazin, Norfazin, Norillet, Norbaktin, Renor.

barn

I barnläkemedel används det inte. Åldersbegränsningar - från 18 år.

Med Alkohol (Biverkningar)

Alkohol och Nolycin kombinerar inte. Etanolhaltiga drycker har en negativ effekt på leverfunktionen och patientens allmänna tillstånd.

Vid graviditet (tidiga och sena termer)

Nolitsin kan endast ordineras för vitala indikationer i II och III trimestern. I tidiga termer är läkemedlet absolut kontraindicerat.

Recensioner om Nolitcin (yttrande från läkare och patienter)

Recensioner för Nolitsin med cystit är exceptionellt positiva. Läkemedlet snabbt nog för att stoppa alla obehagliga symptom på sjukdomen (frekvent urinering, smärtssyndrom). Nolycin är ett billigt och effektivt antibiotikum för cystit. Endast den behandlande läkaren kan ordinera läkemedlet och förklara hur man tar det med blåsor. Läkarnas kommentarer tyder på att Nolycin är ett av de valfria läkemedlen vid behandling av sjukdomar i urinvägarna.

Pris för Nolocin i Ukraina, var man kan köpa

Priset på tabletter beror på förpackningen: 10 stycken - 90grn, 20 stycken - 195grn. Köp Nolycin i Ryssland kan prissättas till 130 respektive 250 rubel. Om hur mycket medicinkostnader i din region kan du ta reda på telefonens apoteksnätverk.