Huvud
Massage

Nolitsin-instruktioner för användning i cystit + pris + recensioner + analoger

Nolitsin är handelsnamnet norfloxacin, ett antibakteriellt medel från klassen fluorokinoloner. Läkemedlet har en tablettform av frisättning och produceras av det slovenska läkemedelsföretaget KRKA. Innehållet av norfloxacin i den 1: a tabletten är 0,4 gram. Kostnaden för paket med tio och tjugo tabletter i ryska apotek - cirka 200 respektive 370 rubel.

Är Nolycin ett antibiotikum eller inte?

Nolitsin är ett antibiotikum som hör till gruppen av andra generationens gram-fluorokinoloner. Den aktiva komponenten i Nolycin är norfloxacin. Dess skillnad från andra fluoroquinolonantibiotika i andra generationen är att det endast skapar signifikanta bakteriedödande koncentrationer i mag-tarmkanalen och urinvägarna.

Vad hjälper till med nolycin?

Nolitsin beredning effektivt mot stafylokocker (inklusive meticillin-känsliga stammar), gonokocker, meningokocker, Escherichia, tsitrobakter, Klebsiella, Enterobacteriaceae Proteus (inklusive indol och indol + stammar), Salmonella, Shigella, Yersinia, Campylobacter, Vibrio cholerae, Haemophilus influenzae, Chlamydia, Legionella. Måttlig känslighet för norfloxacin har enterokocker, streptokocker, Serratia, mykoplasma, Mycobacterium, Pseudomonas.

Helt resistenta mot antibiotika ureaplasmas, Bacteroides, peptokokki, peptostreptokoki, fuzobakterii, Treponema, klostridier.

Nolitsin - anvisningar för användning i blåsan

Norfloxacin har bakteriedödande mekanismen av antimikrobiell aktivitet realiseras genom att binda till DNA-gyras och hämning av deoxiribonukleinsyra bakterier. Detta leder till en störning av processen med supercoiling av den mikrobiella DNA-kedjan, dess ytterligare destabilisering och sönderdelningen i mindre fragment.

Norfloxacin absorberas väl när det tas oralt, snabbt når signifikanta terapeutiska värden i matsmältningsorganet och genitourinärsystemet. För att säkerställa fullständig absorption av produkten måste den tas sextio minuter före eller 2 timmar efter en måltid. För att minska risken för oönskade effekter från användningen av Nolycin, måste du konsumera minst 2 liter vatten per dag.

Bortskaffande av antibiotikum från kroppen utförs huvudsakligen med urin. En liten del av norfloxacin utsöndras med avföring.

Antibiotisk förmåga att uppvisa baktericid mot aminoglikozido-, penitsillino-, tsefalosporino-, tetratsiklino-, makrolido- sulfanilamidoustoychivyh och mikroorganismer.

På grund av den specifika strukturen och aktivitetsmekanismen är norfloxacin också effektivt mot bakterier som är resistenta mot nalidix-, oxolin- och pipemidsyror. Stammar av mikroorganismer som är resistenta mot norfloxacin är även resistenta mot dessa preparat.

Vid användning av norfloxacin föreligger risk för att korsresistens uppstår mot andra fluoroquinolonläkemedel. Korsresistens utvecklas på grund av mutationer i gener av bakterier som är ansvariga för kodning av gyras och topoisomeras deoxyribonucleic 4, dvs ändra målet för verkan av fluorokinoloner. Dessutom är förutom den huvudsakliga mutationen det möjligt att ändra permeabiliteten hos bakteriella cellmembran till antibiotika i denna grupp.

Formlösning Nolycin

Nolicin är tillgängligt i form av tabletter belagda med ett filmmembran. Innehållet av antibiotika i ett bord. motsvarar 400: e milligram. Den ursprungliga beredningen finns i förpackningar med tio och tjugo tabletter.

I apotekskedjor säljs produkten på recept.

Rp: Norfloxacini
D.t.d: nr 10 i fliken.
S: Inne i första bordet. var 12: e timme.

Sammansättningen av nolycin

Varje Nolycin tablett innehåller 0,4 gram av den aktiva ingrediensen i norfloxacin. Som hjälpämnen anges: färgämnen, förtjockningsmedel, stabilisatorer etc.

Nolitsin-indikationer för användning

Till skillnad från andra fluorokinolonantibiotika droger norfloxacin skapar baktericida koncentrationer endast i mag-tarmkanalen och det urogenitala systemet. I detta avseende kan nolitsin användas för att behandla patienter med infektioner i det urogenitala systemet (inklusive okomplicerad gonorré), shigellos, salmonella, turistdiarré.

Även medlet kan användas profylaktiskt för att förhindra utveckling av septiska komplikationer hos patienter med neutropeni.

Kontraindikationer till receptet av Nolitsin

Liksom alla fluorokinolonpreparat används norfloxacin inte för att behandla patienter under 18 års ålder.

Nolycin används inte för att behandla kvinnor som ammar eller ammar.

Hemolytisk anemi, svår njursvikt, porfyri, inflammation och senruptur hos patienter som får fluorokinoloner, samt individuell överkänslighet mot fluorokinolon läkemedlet eller hjälpkomponenter, kontraindiceras för norfloksatsian ändamål.

Med omsorg, om det är absolut nödvändigt, preparatet kan ges till patienter med svår åderförkalkning, attacker av epilepsi, njur kombinerade leversvikt, myasthenia gravis.

Också, försiktighet måste tas när Nolycin ges till patienter:

 • med arytmier, brady eller takykardi
 • med en minskning av kalium i blodet (hypokalemi);
 • behandlas med antipsykotiska läkemedel, erytromycin, cisaprid och tricykliska antidepressiva medel.

Eftersom norfloxacin kan påverka reaktionshastigheten rekommenderas det inte att köra bil och arbeta med farliga mekanismer under behandlingsperioden.

Nolitsin under graviditet

Alla preparat av fluorokinoloner är kontraindicerade för användning av kvinnor med en bebis. Strikt kontrollerade studier av säkerheten för norfloxacin för fostret utfördes inte. I detta avseende kan Nolycin under graviditeten endast användas för indikationer på livslängd, förutsatt att det inte finns något säkrare alternativ.

Nolycin med naturlig utfodring är inte heller föreskriven. Om det är nödvändigt att förskriva detta läkemedel är det nödvändigt att överföra barnet till artificiell utfodring.

Hur tar man Nolycin?

Nolitsin med okomplicerad cystit tar fyrahundra milligram två gånger om dagen, under 3 till 5 dagar. Vid akut UTI (urinvägsinfektion), bortanvänds också 0,4 gram var 12: e timme. Kursens varaktighet är från sju till tio dagar.

Nolycin 400 mg bruksanvisningar innehåller information om att läkemedlets varaktighet kan vara upp till 12 veckor vid kronisk, ofta återkommande UTI. I det här fallet tas de första fyra veckorna fyrahundra milligram sr-va var tolv timmar och sedan på 1: a fliken. per dag.

För behandling av akuta, okomplicerade former av gonorré rekommenderas ett enkelt intag av två eller tre Nolycin tabletter (800-100 milligram). Vid behov kan läkemedlet också tas på 1: a fliken. två gånger om dagen i tre till sju dagar.

När smittsam inflammation i reproduktionssystemet rekommenderas att ta norfloxacin från fyra till sexhundra milligram var 12: e timme i 7 dagar.

Patienter med gastroenterit bakpriroda bör äta sr-in i fem dagar till 0,4 gram två gånger om dagen.

För att förhindra utveckling av diarré tar resenärer en Nolycin tablett innan de lämnar och fortsätter kursen (ett bord per dag) fram till slutet av resan (den totala varaktigheten av antibiotikumintag bör inte överstiga tre veckor).

Norfloxacin kan ges till patienter med neutropeniska tillstånd, för att förhindra utveckling av septiska komplikationer. I detta fall föreskrivs Nolicin åtta hundra mg per dag, uppdelad i 2 doser, med en kurs på upp till åtta veckor.

För att förhindra exacerbationer av UTI kan läkemedlet administreras i en dos av tvåhundra milligram, en gång om dagen, varaktigheten av behandlingen fastställs av den behandlande läkaren och beror på frekvensen av återfall. Vid behov kan uppehållstillståndet vara upp till sex månader.

Korrigering av den föreskrivna dosen hos individer med njurspatologi utförs beroende på kreatininclearance.

Nolycin - biverkningar och effekter

Biverkningar från användning nolitsin störningar kan manifesteras genom gastrointestinal dyspeptiska karaktär bitter mun, buksmärta, antibiotikaassocierad diarré, pseudomembranös kolit, dysbacteriosis, trast.

Dessutom är en ökning av levertransaminas i ett biokemiskt blodprov möjligt. Med en liten mängd vätska kan kristalluri förekomma. Glomerulonefrit med mottagning av Nolycin är extremt sällsynt.

En karakteristisk komplikation som utvecklas mot bakgrunden av terapi med några fluokinoloner är fotosensibilisering. I samband med behandlingen rekommenderas att man undviker insolation och använder krämer med hög SPF-skydd.

Med långvarig inträde är senblödning och deras brist (Achilles-senor oftast skadad).

Också allergiska reaktioner, hjärtrytmförstörningar, arteriell hypotoni, krampanfall, extremt tremor, ångest och sömnlöshet är möjliga.

Nolycin och alkoholkompatibilitet

Antibakteriella preparat av fluorokinolonserier är kategoriskt inkompatibla med alkohol. En sådan kombination kan leda till allvarlig förtryck av nervsystemet, upp till koma.

Det bör också beaktas att läkemedlet utsöndras huvudsakligen av njurarna, så Nolocin och alkohol med samtidig mottagning kan orsaka allvarlig förgiftning i samband med störning av användningen av deras metaboliska produkter.

Hos patienter med njursjukdomar eller nervsystemet, ökar kombinationen av fluorokinoloner med alkohol risken för anfall.

Det bör också noteras att mottagningen av alkoholhaltiga drycker helt och hållet försvagar antibiotikans effektivitet. Därför är en sådan kombination farlig inte bara för dess biverkningar, men också för att göra antibiotikabruk absolut värdelös. Med tanke på detta är det möjligt att utveckla den huvudsakliga infektionsinflammatoriska sjukdomen (mot vilken Nolitsin ordinerades) och utvecklingen av purulenta komplikationer.

Kombinationen av norfloxacin och alkohol kan också leda till giftig hepatit och ökar risken att utveckla pseudomembranös kolit.

Nolicin-analoger

Som billigare Nolicin-analoger innehållande norfloxacin är det möjligt att använda:

 • Loksona-400;
 • Normaks;
 • Norbaktina;
 • Norfloxacin (Vertek, Ryssland);
 • Norfloxacin (Obolenskoe FP, Ryssland).

Nolitsin - recensioner för blåsor

Recensioner av läkare om Nolicin för infektioner i mag-tarmkanalen och genitourinärsystemet är som regel positiva. Detta är ett kraftfullt verktyg med hög effektivitet. Liksom alla fluorokinoloner är det dock ganska svårt att tolerera av patienter och har ett stort antal biverkningar och kontraindikationer att använda.

Man bör komma ihåg att Nolycin, liksom alla andra antibiotika, ska ordineras strikt enligt läkarens rekommendation. Självadministration av läkemedlet är inte tillåtet.

Nolitsin eller Monural - vilket är bättre

Det är omöjligt att entydigt säga vilket läkemedel som är bättre. Innan du väljer ons-wah många faktorer måste beaktas för behandling av cystit, såsom patientens ålder, närvaro av olika kontraindikationer, graviditet, återfall, mottaglighet, svårighetsgraden av sjukdomen och förekomsten av komplikationer.

Läkemedlet av valet för behandling av okomplicerad cystit är Monural. Detta läkemedel är unikt i sin sort, eftersom behandlingsperioden är en -2 dagar. Monural tolereras väl av patienter och ger nästan inte biverkningar under och efter behandlingen.

Monural kan också användas för att behandla barn från fem år och gravida kvinnor.

Fördelen med Nolicin är att den kan användas för långsiktiga kurser, i syfte att förebygga exacerbationer.

Artikeln bereddes av:
Infektionssjukdomsläkare Chernenko A. L.

Förmedla din hälsa till proffs! Gör ett möte för den bästa läkaren i din stad just nu!

En bra doktor är en generalist som, baserat på dina symptom, kommer att ställa en korrekt diagnos och ordinera effektiv behandling. På vår portal kan du välja en läkare från de bästa klinikerna i Moskva, S: t Petersburg, Kazan och andra städer i Ryssland och få rabatt på upp till 65% vid antagning.

* Om du klickar på knappen kommer du till en speciell sida på webbplatsen med ett sökformulär och en post till specialisten på profilen du är intresserad av.

* Finns städer: Moskva och podmoskovje, St Petersburg, Yekaterinburg, Novosibirsk, Kazan, Samara, Perm, Nizhny Novgorod, Ufa, Krasnodar, Rostov-on-Don, Chelyabinsk, Voronezh, Izhevsk

nolitsin

Beskrivningen är aktuell på 2014/07/04

 • Latinska namn: Nolicin
 • ATX-kod: J01MA06
 • Aktiv beståndsdel: Norfloxacin (Norfloxacin)
 • producent: KRKA, Slovenien

struktur

I 1 tablett innehåller Nolycin 400 mg norfloxacin. Hjälpkomponenter: magnesiumstearat, mikrokristallin cellulosa, povidon, renat vatten, vattenfri kolloidal kiseldioxid.

Skalets sammansättning är propylenglykol, gul dispergera färgämne E110, titandioxid, talkumpulver och gipromezola.

Typ av problem

Medicin Nolitsin 400 mg finns i tablettform i blister med 10, 20 stycken. Bild på förpackningen kan ses i början av artikeln.

Farmakologisk aktivitet

Många undrar: Nolitsin är antibiotikum eller inte? Den aktiva substansen har antimikrobiella effekter för stafylokocker, klebsiel, enterobakterier, neisery, escherichia coli, klamydia, legionella, salmonella, shigella och andra infektiösa medel. Läkemedlets verkningsmekanism baseras på interaktionen mellan norfloxacin och DNA-gyrase (enzym av mikroorganismen), vilket leder till destabilisering av DNA-kedjan och efterföljande död av mikroorganismen. Härav kan man dra slutsatsen att Nolycin är ett antibiotikum, eftersom det har en skadlig effekt på bakterier.

Den antimikrobiella effekten kan vara upp till 12 timmar. Antibiotikum Nolitsin kan ordineras för sjukdomar orsakade av mykobakterier, enterokocker. Wikipedia innehåller en komplett lista över mikroorganismer som är känsliga för antibiotikas funktion.

Farmakodynamik och farmakokinetik

Den aktiva substansen absorberas snabbt i matsmältningssystemet, Högkoncentrationer i blodet registreras efter 1-2 timmar efter det att läkemedlet tagits. Biologisk tillgänglighet av läkemedlet når 30-40%. Omkring 15% av det aktiva ämnet binds till plasmaproteiner.

Läkemedlet tas ut genom njursystemet i oförändrad form, och endast en liten del utsöndras genom matsmältningskanalen. Patienter med allvarlig patologi i njursystemet har förändrat farmakokinetiska parametrar.

Indikationer för användning Nolycin (destinationsområde)

Nolycin tabletter, vad är de ifrån? Läkemedlet är förskrivet för behandling av sjukdomar i det genitourinära systemet av infektionsinflammatorisk natur:

Från vad som annars kan nomineras Nolitsin: bakteriell gastroenterit, shigellos, salmonellos. Ytterligare indikationer för användning av tabletter: förebyggande av resenärens diarré och förebyggande av septiska komplikationer hos patienter med neutropeni.

Kontraindikationer (absolut och relativ)

Sammanfattning av beredningen innehåller följande absoluta kontraindikationer:

 • intolerans mot fluorokinoloner;
 • bärande graviditet
 • medfödd brist på enzymet glukos-6-fosfat dehydrogenas.

Läkemedlet används inte i barnläkemedel.

Biverkningar av Nolycin (negativa effekter)

Från genitourinary systemet:

 • hypercreatininemia;
 • glomerulonefrit;
 • polyuri;
 • urinblödning;
 • kristalluri;
 • dysuri;
 • albuminuri.

Från matsmältningsorganet:

 • pseudomembran enterocolit;
 • epigastrisk smärta
 • nedsatt aptit
 • diarrésyndrom;
 • kräkningar;
 • illamående;
 • bitter smak i munnen;
 • ökning av ALT, AST.

Kanske utvecklingen av hallucinationer, huvudvärk, arytmier, takykardi, vaskulit, klåda, svimning, sömnlöshet, svullnad, nässelfeber, exudativt erytem med malign kurs. Sällan registrerad candidiasis, minskning av hematokrit, förändringar i blodtal, artralgi, kemos, ljusfobi.

Instruktioner för användning Nolycin (Metod och dosering)

Hur appliceras Nolicin korrekt? Bruksanvisning rekommenderar att du tar medicinen inuti.

vid infektiösa lesioner av genitourinary system: två gånger om dagen för 400 mg, en kurs om 7-10 dagar.

behandling okomplicerad cystitis utförs inom 3-7 dagar.

Kroniskt återkommande infektionssjukdomar i urinvägarna behandlas inom 12 veckor.

Hur man tar Nolycin med akut gastroenterit av bakteriellt ursprung: två gånger om dagen för 400 mg i 5 dagar. Med cervicit, proktit, uretrit och faryngit, föreskrivs 400 mg norfloxacin en gång.

överdos

Det uppenbaras av intensiv kräkningar, illamående, yrsel, dåsighet, "förkylning"Efteråt. Terapi innefattar hydratisering behandling med tvungna diureser, magsköljning. Specifik motgift är inte utvecklad.

interaktion

Medicinering minskar effektiviteten nitrofuraner, ökar koncentrationen cyklosporin (ömsesidig åtgärd) och indirekta antikoagulantia. Norfloxacin minskar total clearance av teofyllin med 1/4.

Med samtidig behandling med läkemedel som minskar epileptisk tröskelvärde, epileptiforma anfall. Antacida minskar absorptionen av Nolycin. När du tar blodtryckssänkande läkemedel registreras en kraftig blodtrycksfall. Användningen av läkemedel för allmän anestesi kräver obligatorisk kontroll över hjärtfrekvens, blodtryckstal och hjärtfunktion (EKG).

Försäljningsvillkor

Det släpps på apoteket med obligatorisk presentation av receptbelagd medicinsk form med läkarens och institutionens försegling.

Förvaringsförhållanden

På ett mörkt ställe, skydda från barn. Temperaturreglering - upp till 25 grader Celsius.

Utgångsdatum

Särskilda instruktioner

Innan du förskriver ett antibiotikum är det nödvändigt att bestämma känslighet av flora till norfloxacin. Vad är det för? Smittämnen kan vara känsliga för detta läkemedel, och den förväntade terapeutiska effekten kommer inte att uppnås vid rätt tidpunkt.

vid pyelonefrit Nolicin rekommenderas i kombination med växtbaserade läkemedel (till exempel, kanefron). Vid behandling av norfloxacin är recensioner med pyelonefrit mest positiva. monural används också för att behandla sjukdomar i det genitourära systemet. Det faktum att det är bättre att utse, kan bara avgöras av den läkare som är närvarande.

Analoger av Nolycin i Ryssland

Lokson-400, Sofazin, Norfazin, Norillet, Norbaktin, Renor.

barn

I barnläkemedel används det inte. Åldersbegränsningar - från 18 år.

Med Alkohol (Biverkningar)

Alkohol och Nolycin kombinerar inte. Etanolhaltiga drycker har en negativ effekt på leverfunktionen och patientens allmänna tillstånd.

Vid graviditet (tidiga och sena termer)

Nolitsin kan endast ordineras för vitala indikationer i II och III trimestern. I tidiga termer är läkemedlet absolut kontraindicerat.

Recensioner om Nolitcin (yttrande från läkare och patienter)

Recensioner för Nolitsin med cystit är exceptionellt positiva. Läkemedlet snabbt nog för att stoppa alla obehagliga symptom på sjukdomen (frekvent urinering, smärtssyndrom). Nolycin är ett billigt och effektivt antibiotikum för cystit. Endast den behandlande läkaren kan ordinera läkemedlet och förklara hur man tar det med blåsor. Läkarnas kommentarer tyder på att Nolycin är ett av de valfria läkemedlen vid behandling av sjukdomar i urinvägarna.

Pris för Nolocin i Ukraina, var man kan köpa

Priset på tabletter beror på förpackningen: 10 stycken - 90grn, 20 stycken - 195grn. Köp Nolycin i Ryssland kan prissättas till 130 respektive 250 rubel. Om hur mycket medicinkostnader i din region kan du ta reda på telefonens apoteksnätverk.

Tabletter 400 mg Nolycin: instruktioner, pris och recensioner

I denna medicinska artikel kan du se drogen Nolitsin. Instruktionerna för användning kommer att förklara i vilka fall du kan ta piller, vilket hjälper läkemedlet, vilka indikationer som finns för användning, kontraindikationer och biverkningar. Anmärkningen innehåller formuläret för beredningen och dess sammansättning.

I artikeln, läkare och konsumenter skriva recensioner om den enda verkliga nolitsin från vilken vi kan lära oss att hjälpa om antibiotikabehandling av cystit, uretrit, pyelonefrit hos vuxna och barn, som han utsågs igen. Instruktionerna listar Nolitsins analoger, läkemedelspriser på apotek och dess användning under graviditet.

Antibakteriellt läkemedel från gruppen av fluorokinoloner är Nolitsin. Bruksanvisning förskriver att ta 400 mg tabletter med cystit, prostatit, uretrit.

Utformningsform och sammansättning

Nolicin finns i form av filmdragerade tabletter avsedda för oral administrering. Tabletterna är förpackade i blåsor av 10 stycken, 1 eller 2 blister i en kartongbunt med den bifogade detaljerade beskrivningen.

Varje piller innehåller aktiv aktiv substans - Norfloxacin i en dos av 400 mg.

Farmakologisk aktivitet

Nolitsin bruksanvisningar avser antibakteriella läkemedel med ett brett spektrum av åtgärder. Dessutom har den en antimikrobiell och baktericid effekt.

Mikroorganismer är känsliga för läkemedlet: Staphylococcus aureus (inklusive stammar av Staphylococcus spp, som är resistenta mot meticillin.), Staphylococcus epidermidis, Neisseria gonorrhoeae, Neisseria meningitidis, Escherichia coli, Citrobacter spp, Klebsiella spp, Enterobacter spp, Hafhia alvei, Proteus spp.... (Indol-positiva och indol-negativa stammar), Salmonella spp., Shigella spp., Yersinia enterocolitica, Campylobacter jejuni, Aeromonas spp., Plesiomonas spp., Vibrio cholerae, Vibrio parahaemolyticus, Haemophilus influenzae, Chlamydia spp., Legionella spp.

Olika känslighet för läkemedlet har: Enterococcus faecalis, Streptococcus spp. (Streptococcus pyogenes, Streptococcus pneumoniae och Streptococcus viridans), Serratia marcescens, Pseudomonas aeruginosa, Acinetobacter spp., Mycoplasma hominis, Mycoplasma pneumoniae, Mycobacterium tuberculosis, Mycobacterium fortuitum.

Vad hjälper Nolycin (tabletter)?

Indikationer för användning av läkemedlet innefattar sjukdomar i det genitourinära systemet av infektionsinflammatorisk karaktär:

 • endometrit;
 • okomplicerad form av gonorré;
 • uretrit;
 • cervicit;
 • pyelonefrit;
 • cystit;
 • kroniskt läcker prostatit av bakteriellt ursprung.

Från vad som annars kan nomineras Nolitsin: bakteriell gastroenterit, shigellos, salmonellos. Ytterligare indikationer för användning av tabletter: förebyggande av resenärens diarré och förebyggande av septiska komplikationer hos patienter med neutropeni.

Instruktioner för användning

Nolitsin tas oralt, i en tom mage (minst 1 timme före eller 2 timmar efter att ha ätit) och dricker mycket vätska. Den rekommenderade dosen är 400 mg två gånger om dagen. Behandlingstiden är från 7 till 14 dagar, om det behövs, spendera en längre behandling.

 • För förebyggande av sepsis med neutropeni - 400 mg 2 gånger dagligen i 8 veckor.
 • Med okomplicerad gonorré - en gång i en dos av 800-1200 mg eller 400 mg 2 gånger om dagen i 3-7 dagar.
 • I bakteriell gastroenterit (shigellos, salmonellos) - 400 mg 2 gånger om dagen i 5 dagar.
 • För att förebygga urinvägarna med täta exacerbationer (mer än 3 episoder per år, eller mer än två i sex månader) återkommande okomplicerade infektioner - 200 mg en gång på natten lång sikt (6 månader till flera år).
 • I akut okomplicerad cystit - 400 mg 2 gånger om dagen i 3-5 dagar.
 • För att förhindra resningsdiarré rekommenderas att ta 400 mg per dag 1 dag före avresa, under hela körtiden och 2 dagar efter slutet (högst 21 dagar).
 • Med kronisk bakteriell prostatit - 400 mg 2 gånger om dagen. i 4-6 veckor eller mer.

Kontra

Läkemedlet kan endast tas som föreskrivet av läkaren, självmedicinering kan leda till allvarliga negativa konsekvenser. Innan behandlingen börjar, läs de bifogade instruktionerna. Tabletter är kontraindicerade i närvaro av följande tillstånd:

 • Lever- eller njurinsufficiens.
 • Individuell intolerans mot norfloxacin eller någon av de beståndsdelar som ingår.
 • Graviditet och amningstiden.
 • Ålder under 18 år, eftersom klinisk erfarenhet inte är tillgänglig, och läkemedlets säkerhet för barn och ungdomar är inte bevisad.

Relativa kontraindikationer inkluderar:

 • Individuell intolerans mot acetylsalicylsyra.
 • Aterosklerotiska deponier på hjärnans blodkärl väggar.
 • Epilepsi.
 • Störningar i hjärncirkulationen.
 • Biverkningar
 • Matsmältningssystem: kräkningar, aptitlöshet, illamående, bitter smak i munnen, buksmärta, diarré, pseudomembranös enterokolit (med långtidsbehandling), ökning av levertransaminaser.
 • Urin System: glomerulonefrit, albuminuri, kristalluri, polyuri, dysuri, urinrörsblödning, förhöjt serumkreatinin och blodureaplasma.
 • Muskuloskeletala systemet: tendinit, artralgi, sönderbrott (vanligtvis på bakgrund av bidragande faktorer).
 • Nervsystemet: hallucinationer, huvudvärk, svimning, yrsel, sömnlöshet; hos äldre patienter - irritabilitet, känsla av rädsla, trötthet, ångest, sömnighet, tinnitus, depression.
 • Kardiovaskulärt system: vaskulit, arytmi, takykardi, sänkning av blodtrycket.
 • Allergiska reaktioner: klåda, utslag, svullnad, urtikaria, malign exudativ erytem (Stevens-Johnsons syndrom).
 • Hematopoietiskt system: sänkning av hematokrit, leukopeni, eosinofili.
 • Andra: Candidiasis.

Barn, med graviditet och amning

Nolycin under graviditeten är endast föreskriven om förmånen till moderen är högre än de potentiella riskerna för fostret. Om nödvändigt, genomgå amning, bör amning avbrytas.

Enligt instruktionerna är Nolitsin kontraindicerat hos barn och ungdomar under 18 år.

Särskilda instruktioner

Under mottagningen av läkemedlet Nolitsin är det viktigt att öka förbrukningen av vätska, samtidigt som man kontrollerar daglig diurese.

Under behandlingen med läkemedlet bör du undvika långvarig exponering för direkt solljus och besök på solarium, eftersom läkemedlets påverkan hos patienterna ökar risken för ljuskänslighet.

Människor som inte tolererar acetylsalicylsyra bör vara försiktiga, eftersom vid mottagande av Nolicin-tabletter kan allvarlig bronkospasm utvecklas.

Eftersom läkemedlet påverkar centralnervsystemet, bör du undvika att köra bilen eller kontrollera komplexa mekanismer som kräver ökad koncentration under användning av tabletter.

Droginteraktioner

Läkemedlet minskar effektiviteten av nitrofuraner, ökar koncentrationen av cyklosporin (ömsesidig verkan) och indirekta antikoagulantia. Norfloxacin minskar total clearance av teofyllin med 1/4.

Vid samtidig behandling med läkemedel som minskar epileptisk tröskel, kan epileptiforma anfall intensifieras. Antacida minskar absorptionen av Nolycin.

När du tar blodtryckssänkande läkemedel registreras en kraftig blodtrycksfall. Användningen av läkemedel för allmän anestesi kräver obligatorisk kontroll över hjärtfrekvens, blodtryckstal och hjärtfunktion (EKG).

Analoger av Nolycin

Strukturen bestäms av analoger:

 1. Renor.
 2. Sofazin.
 3. Norilet.
 4. Lokson-400.
 5. Chibroksin.
 6. Noroksin.
 7. Normaks.
 8. Norbaktin.
 9. Yutibid.
 10. Norfatsin.
 11. Norfloxacin.

Lämna villkor och pris

Genomsnittspriset för Nolycin (tabletter 400 mg nr 10) i Moskva är 175 rubel. Läkemedlet ges i apotek på recept.

Tabletterna ska förvaras på en torr och sval plats som inte är tillgänglig för barn under en period som inte överstiger 5 år från det datum som anges på förpackningen.

Analoger av Nolycin tabletter

Nolicin (piller) Betyg: 46

Billiga substitut Nolycin

Analog billigare från 8 rubel.

Producent: Obolenskoe FP (Ryssland)
Typ av problem:

 • Tabletter 400 mg, 10 st. Priset från 133 rubel
Priser för Norfloxacin i onlinepotek
Instruktioner för användning

Analog är dyrare från 8 gnidning.

Tillverkare: Ranbaxy (Indien)
Typ av problem:

 • Tabletter 400 mg, 10 st. Priset från 149 rubel
Priser för Norbaktin i onlinepotek
Instruktioner för användning

Analogen är dyrare från 19 rubel.

Tillverkare: Ipka (Indien)
Typ av problem:

 • Tabletter 400 mg, 6 st. Priset från 160 rubel
Priser för Normax i onlinepotek
Instruktioner för användning

Nolitsin: bruksanvisningar

Läkemedlet Nolitsin är ett antibakteriellt medel från gruppen av fluorokinoloner.

Form av frisättning och läkemedelskomposition

Nolicin finns i form av filmdragerade tabletter avsedda för oral administrering. Tabletterna är förpackade i blåsor av 10 stycken, 1 eller 2 blister i en kartongbunt med den bifogade detaljerade beskrivningen.

Varje piller innehåller aktiv aktiv substans - Norfloxacin i en dos av 400 mg. Förutom den huvudsakliga aktiva beståndsdelen innehåller beredningen ett antal kemiska hjälpmedel.

Farmakologiska egenskaper

Läkemedlet Nolitsin är ett antimikrobiellt medel för ett brett spektrum av effekter. Läkemedlet har en bakteriedödande effekt på den patogena floran. Norfloxacin är mycket effektivt mot sådana patogener av infektioner:

 • stafylokocker;
 • Neisser;
 • escherichia;
 • klebsiella;
 • salmonella;
 • shigella;
 • Yersinia enterocolitis;
 • Kolara vibrio;
 • Hemofilus influensa;
 • chlamydia;
 • legionella;
 • streptokocker;
 • Mykoplasma.

Längden av läkemedlet efter att ha tagit p-piller insidan bibehålls i 12 timmar.

Indikationer för användning

Nolicin-tabletter är förskrivna till patienter för behandling av följande patologiska tillstånd och komplikationer:

 • Inflammatoriska sjukdomar i urinvägarna - inflammation i urinröret, urinblåsan, njurarna, urinröret;
 • Inflammation i det reproduktiva systemet organ - inflammation av livmoderhalsen och cervikalkanalen, inflammation i slemhinnan i livmodern, inflammation i prostatakörteln hos män av bakteriellt ursprung;
 • gonorré;
 • Inflammation av slemhinnorna i matsmältningskanalen (mag och tarmar) av bakteriellt ursprung - salmonellos, shigellos;
 • Läkemedlet är förskrivet för att förhindra återkommande av kroniska inflammatoriska sjukdomar i urinorganen;
 • Förebyggande av sepsisutveckling hos patienter med neutropeni;
 • Som ett förebyggande verktyg för att förhindra resenärens diarré.

Kontra

Läkemedlet kan endast tas som föreskrivet av läkaren, självmedicinering kan leda till allvarliga negativa konsekvenser. Innan behandlingen börjar, läs de bifogade instruktionerna. Tabletter är kontraindicerade i närvaro av följande tillstånd:

 • Graviditet och amningstiden
 • Ålder under 18 år, eftersom klinisk erfarenhet inte är tillgänglig och läkemedelssäkerhet för barn och ungdomar inte bevisas.
 • Individuell intolerans mot norfloxacin eller någon av beståndsdelarna
 • Lever- eller njurinsufficiens.

Relativa kontraindikationer inkluderar:

 • Aterosklerotiska deponier på hjärnans blodkärl;
 • Störningar i hjärncirkulationen;
 • epilepsi;
 • Individuell intolerans mot acetylsalicylsyra.

Administreringssätt och doseringsschema

Nolycin tabletter ordineras till patienter för oral intag 1 timme före måltid eller 2 timmar efter att ha ätit. Det rekommenderas att svälja tabletten omedelbart, utan att tugga, tvätta med nödvändig mängd vatten eller juice.

Den rekommenderade dosen för olika inflammatoriska infektionssjukdomar är 800 mg per dag - 1 tablett på morgonen och vid sänggåendet. Den genomsnittliga varaktigheten av behandlingstiden är 7 dagar, om så är nödvändigt, enligt doktors föreskrift, förlängs behandlingen till 14 eller flera dagar.

Applicering under graviditet och amning

Under första trimestern är Nolicin inte föreskrivet för gravida kvinnor, eftersom detta kan påverka bildandet av inre organ och fostretsystem negativt. Under andra och tredje trimestern är den kliniska erfarenheten av att använda läkemedlet inte tillräckligt, och säkerheten för Norfloxacin för fostret är inte bevisat. Om det är nödvändigt utvärderar läkaren de förväntade fördelarna för den framtida mamman och den eventuella risken för fostret, läkemedlet är endast föreskrivet om det finns livsindikationer.

Som är en del av norfloxacin tabletter utsöndras i bröstmjölk, så om det är nödvändigt, använda under amning rekommenderas att avbryta en kvinna ammar, inte att skada barnet.

Biverkningar

Mot bakgrund av behandlingen med Nolicin uppträdde följande biverkningar hos patienter:

 • På den del av matsmältningskanalen organ - bristande aptit, buksmärtor, illamående, överdriven salivavsöndring, kräkningar, en kränkning av stolen, utveckling av pseudomembranös enterokolit, onormal leverfunktion, förhöjda levertransaminaser;
 • Från urinorganen - utveckling av glomerulonefrit, dysuri, ökade tömningsfrekvens och ökade den dagliga urinvolymen, saltkristaller och uppträdandet av protein i urinen, njursvikt;
 • På den del av nervsystemet - svimning, yrsel, sömnlöshet, tinnitus, en orimlig känsla av rädsla, trötthet;
 • Från hjärtat och blodkärlen - ökad hjärtfrekvens, hjärtarytmi, lägre blodtryck, utveckling av vaskulit;
 • Smärta i muskler och leder
 • På sidan av blodbildindikatorerna - eosinofili, en minskning av antalet leukocyter i blodet;
 • Allergiska reaktioner - urtikaria, utveckling av angioödem, hudutslag, rodnad och klåda;
 • Kvinnor kan utveckla resistent tröst.

En överdos av läkemedlet

Med långvarig användning av drogen vid höga doser nolitsin patienten utvecklar symptom på en överdos är uttryckta i att förbättra de ovan beskrivna biverkningar, inhibering av lever- och njurfunktion, lever- eller njursvikt.

Om du slumpmässigt intar ett stort antal tabletter, ska patienten tvätta magen så fort som möjligt och ge enterosorbenten en drink. Vid framkallande av uppenbara tecken på överdosering sänds patienten till ett sjukhus där han behandlas symptomatiskt.

Interaktion med andra läkemedel

Under behandlingen med läkemedlet ska patienterna övervaka den kliniska bilden av blod och leverfunktionen. Med utvecklingen av negativa reaktioner stoppas behandlingen omedelbart.

Med samtidig användning av läkemedlet Nolitsin med cyklosporin eller warfarin, ökar den terapeutiska effekten av den senare.

Läkemedlet rekommenderas inte att administreras samtidigt med antacida eller enterosorbenter, eftersom effekten av Nolycin reduceras signifikant med denna läkemedelsinteraktion. Vid behov bör en kombination av läkemedel vara säker på att klara ett visst intervall i tid.

Läkemedlet Nolitsin minskar den terapeutiska effekten av antiepileptiska läkemedel, varigenom patienten kan bli frekventare och sämre epileptiska anfall.

Sammansättningen av Norfloxacin med samtidig applicering med hypoglykemiska medel kan förbättra effekten av den senare, så det kan vara nödvändigt för patienter med diabetes att justera dosen.

När läkemedlet används samtidigt med barbiturater har patienten ökad risk för biverkningar från centrala nervsystemet, i synnerhet yrsel och svimning.

Särskilda instruktioner

Under mottagningen av läkemedlet Nolitsin är det viktigt att öka förbrukningen av vätska, samtidigt som man kontrollerar daglig diurese.

Under behandlingen med läkemedlet bör du undvika långvarig exponering för direkt solljus och besök på solarium, eftersom läkemedlets påverkan hos patienterna ökar risken för ljuskänslighet.

Människor som inte tolererar acetylsalicylsyra bör vara försiktiga, eftersom vid mottagande av Nolicin-tabletter kan allvarlig bronkospasm utvecklas.

Eftersom läkemedlet påverkar centralnervsystemet, bör du undvika att köra bilen eller kontrollera komplexa mekanismer som kräver ökad koncentration under användning av tabletter.

Analoger av Nolitsin

Analyserna av Nolitsin är:

 • Norfloxacin tabletter;
 • Norbaktin tabletter;
 • Normax tabletter.

Försäljningsvillkor och förvaring

Läkemedlet ges i apotek på recept. Tabletterna ska förvaras på en torr och sval plats som inte är tillgänglig för barn under en period som inte överstiger 5 år från det datum som anges på förpackningen.

Nolycin pris

Den genomsnittliga kostnaden för Nolicin på apotek i Moskva är 160 rubel.

Nolitsin - bruksanvisningar, verkliga motsvarigheter och frisättning (tabletter av 400 mg) av läkemedel för behandling av cystit och uretrit hos vuxna, barn och under graviditet. Sammansättning och interaktion av antibiotika med alkohol

I den här artikeln kan du läsa instruktionerna för att använda drogen nolitsin. Det finns recensioner av besökare på webbplatsen - konsumenterna av denna medicinering samt yttranden från läkare av specialister på användningen av antibiotikum Nolitsin i deras praktik. En stor förfrågan är att aktivt lägga till sin återkoppling om drogen: medicinen hjälpte eller hjälpte inte till att bli av med sjukdomen, som observerades komplikationer och biverkningar, eventuellt inte deklarerade av tillverkaren i anteckningen. Analoger av Nolicin i närvaro av existerande strukturella analoger. Används för behandling av cystit, uretrit, pyelonefrit hos vuxna, barn, samt under graviditet och amning. Sammansättning och interaktion av läkemedlet med alkohol.

nolitsin - ett antimikrobiellt medel av en grupp fluorokinoloner med ett brett spektrum av verkan.

Har en bakteriedödande effekt. Det bakteriella DNA-enzymet verkar på det bakteriella enzymet, vilket säkerställer superkonvolving och därmed stabiliteten hos bakteriellt DNA. Destabiliseringen av DNA-kedjan leder till bakteriernas död. Har ett brett spektrum av antibakteriell verkan.

För läkemedelskänsliga Staphylococcus aureus (inklusive stammar av Staphylococcus spp., Methicillin-resistent), Staphylococcus epidermidis, Neisseria gonorrhoeae, Neisseria meningitidis, Escherichia coli, Citrobacter spp., Klebsiella spp., Enterobacter spp., Hafhia alvei, Proteus spp. (Indol-positiva och indol-negativa stammar), Salmonella spp., Shigella spp., Yersinia enterocolitica, Campylobacter jejuni, Aeromonas spp., Plesiomonas spp., Vibrio cholerae, Vibrio parahaemolyticus, Haemophilus influenzae, Chlamydia spp., Legionella spp.

Olika känslighet för läkemedlet har: Enterococcus faecalis, Streptococcus spp. (Streptococcus pyogenes, Streptococcus pneumoniae och Streptococcus viridans), Serratia marcescens, Pseudomonas aeruginosa, Acinetobacter spp., Mycoplasma hominis, Mycoplasma pneumoniae, Mycobacterium tuberculosis, Mycobacterium fortuitum.

Varaktigheten av antimikrobiell verkan är cirka 12 timmar.

struktur

Norfloxacin + hjälpämnen.

farmakokinetik

Efter intag nolitsin snabbt, men inte fullständigt (20-40%) absorberas från magtarmkanalen. Äta saktar ner absorptionen av läkemedlet. Det tränger in i organ och vävnader (parenkym njure, äggstockar, flytande sädeskanalerna, prostata, livmoder, buk- och bäckenorgan, galla, bröstmjölk). Det tränger igenom blod-hjärnbarriären (BBB) ​​och placentabarriären. I liten utsträckning metaboliseras i levern. Utsöndras via njurarna genom glomerulär filtration och tubulär sekretion.

vittnesbörd

Infektionsinflammatoriska sjukdomar orsakade av patogener känsliga för drogen:

 • akuta och kroniska infektionssjukdomar i urinvägarna (uritrit, cystit, pyelonefrit);
 • infektion i könsorganen (cervicit, endometrit, kronisk bakteriell prostatit);
 • gonorré är okomplicerad;
 • bakteriell gastroenterit (salmonellos, shigellos);
 • förebyggande av återkommande urinvägsinfektioner;
 • förebyggande av sepsis hos patienter med neutropeni
 • förebyggande av resenärernas diarré.

Blanketter för frisläppande

Tabletterna täcks med ett skydd på 400 mg.

Instruktioner för användning och dosering

Inuti, på tom mage (inte mindre än 1 timme före eller 2 timmar efter att ha ätit) och drick mycket vätska.

Den rekommenderade dosen är 400 mg två gånger om dagen. Behandlingstiden är från 7 till 14 dagar, om det behövs, spendera en längre behandling.

Med kronisk bakteriell prostatit - 400 mg 2 gånger om dagen. i 4-6 veckor eller mer.

Med okomplicerad gonorré - en gång i en dos av 800-1200 mg eller 400 mg 2 gånger om dagen i 3-7 dagar.

I bakteriell gastroenterit (shigellos, salmonellos) - 400 mg 2 gånger om dagen i 5 dagar.

För att förhindra resningsdiarré rekommenderas att ta 400 mg per dag 1 dag före avresa, under hela körtiden och 2 dagar efter slutet (högst 21 dagar).

För förebyggande av sepsis med neutropeni - 400 mg 2 gånger dagligen i 8 veckor.

I akut okomplicerad cystit - 400 mg 2 gånger om dagen i 3-5 dagar.

För att förebygga urinvägarna med täta exacerbationer (mer än 3 episoder per år, eller mer än två i sex månader) återkommande okomplicerade infektioner - 200 mg en gång på natten lång sikt (6 månader till flera år).

Bieffekt

 • minskad aptit
 • bitter smak i munnen;
 • illamående, kräkningar;
 • buksmärtor;
 • diarré;
 • pseudomembran enterocolit (med långvarig användning);
 • glomerulonefrit;
 • polyuri;
 • urinblödning
 • ökad urea och kreatinin av blodplasma;
 • huvudvärk;
 • yrsel;
 • svimning;
 • sömnlöshet;
 • hallucinationer;
 • trötthet;
 • dåsighet;
 • ångest;
 • irritabilitet;
 • känsla av rädsla;
 • depression;
 • buller i öronen
 • takykardi;
 • arytmi;
 • en minskning av blodtrycket;
 • vaskulit;
 • senbrott (vanligen i kombination med bidragande faktorer);
 • eosinofili, leukopeni, reduktion av hematokrit;
 • hudutslag;
 • klåda;
 • nässelfeber;
 • svullnad;
 • malign exudativ erytem (Stevens-Johnsons syndrom);
 • candidiasis.

Kontra

 • brist på glukos-6-fosfat dehydrogenas;
 • graviditet;
 • amning (amning);
 • barn och ungdomar under 18 år
 • ökad känslighet mot norfloxacin och andra droger från gruppen fluorokinoloner.

Applicering under graviditet och amning

Säkerhet vid användning under graviditet och amning (amning) har inte studerats.

Prenumerera Nolycin under graviditeten bör endast vara för livsbeteckningar, när den avsedda fördelen till moderen överstiger den potentiella risken för fostret.

Om det är nödvändigt att förskriva läkemedlet under amning, bör amning stoppas.

Särskilda instruktioner

Under behandlingen ska Nolitocinabols få en tillräcklig mängd vätska (under kontroll av diurese).

Under behandlingsperioden är en ökning av protrombinindex möjlig (under kirurgiska ingrepp är det nödvändigt att övervaka tillståndet för blodkoagulationssystemet).

Under behandling med norfloxacin bör exponering för direkt solljus undvikas.

När det uppstår smärta i senorna eller vid de första tecken på tendovaginit, är det nödvändigt att avbryta drogen. Under behandling med norfloxacin rekommenderas att man undviker överdriven fysisk ansträngning.

I närvaro av en allergisk reaktion mot acetylsalicylsyra kan azofärgämnet E 110 (färggul dispenser, E110) orsaka en överkänslighetsreaktion upp till bronkospasmen.

Påverkan på förmågan att köra fordon och hantera mekanismer

Försiktighet måste vidtas vid körning av bil och engagera sig i andra potentiellt farliga aktiviteter som kräver ökad uppmärksamhet och hastighet för psykomotoriska reaktioner (särskilt när etanol (alkohol) används samtidigt).

Droginteraktioner

Vid samtidig användning av Nolycin och teofyllin bör koncentrationen av teofyllin i blodplasman övervakas och dosen justeras. norfloxacin minskar clearance av teofyllin med 25% och utvecklingen av motsvarande oönskade biverkningar kan uppstå.

Nolitsin minskar effekten av nitrofuraner.

Norfloxacin kan förstärka den terapeutiska effekten av cyklosporin och warfarin, i vissa fall, tillämpningen av norfloxacin med cyklosporin, en ökning av serumkreatininkoncentration, så dessa patienter måste kontrollera denna parameter.

Den samtidiga användningen av norfloxacin och antacida innehållande aluminium- eller magnesiumhydroxid, samt preparat som innehåller järn, zink, sukralfat, reducerar absorptionen av norfloxacin (mottagning intervallet mellan dem bör inte vara mindre än 2 timmar).

Samtidig användning med droger som minskar konvulsiv tröskel kan leda till utveckling av epileptiforma anfall.

Samtidig användning med glukokortikosteroider (GCS) kan öka risken för tendonit eller fall av ryggningar i senor.

Nolitsin kan förbättra den terapeutiska effekten av hypoglykemiska läkemedel (derivat av sulfonylureor).

Samtidig mottagning av norfloxacin med droger som kan minska blodtrycket kan orsaka en kraftig minskning av det. I detta avseende är det i sådana fall, liksom med samtidig administrering med barbiturater och andra läkemedel för allmän anestesi, nödvändigt att övervaka hjärtfrekvens, blodtryck och EKG-parametrar.

Analoger av läkemedlet Nolitsin

Strukturala analoger för den aktiva substansen:

 • Lokson-400;
 • Norbaktin;
 • Norilet;
 • Normaks;
 • Noroksin;
 • Norfatsin;
 • norfloxacin;
 • Renor;
 • Sofazin;
 • Chibroksin;
 • Yutibid.

Nolitsin: Analoger och egenskaper hos läkemedlet

Moderna läkemedelsindustrin innebär ett stort antal antibakteriella läkemedel, vars huvudsakliga syfte är kampen mot infektiösa och inflammatoriska processer. Läkemedlen varierar i pris, i aktiv ingrediens och i hjälpämnen, i form av produktion, i indikationer för användning och i handling. En av de mest effektiva drogerna är enligt många positiva svar på patienterna Nolitsin.

Modern medicin Nolitsin är ett antibiotikum med ett brett spektrum av effekter från gruppen av fluorokinoloner. Nolitsinanaloger har både främmande och ryska. Det bör emellertid förstås att den olämpliga användningen av droger, särskilt antibiotika, är fylld med oförutsägbara konsekvenser, liksom förekomsten av biverkningar.

funktionen

Nolycin är ett mycket effektivt läkemedel. Den aktiva komponenten av läkemedlet är norfloxacin, vilket bidrar till att blockera DNA-gyrase-enzymet, som är ansvarigt för att producera och "reparera" bakteriellt DNA, vilket resulterar i patogenernas död och förebyggande av den smittsamma processen.

Det finns också mycket, både billigare och dyrare Nolicin-analoger. Endast en läkare kan dock förskriva ett visst läkemedel och endast efter en grundlig undersökning, diagnos, bestämning av graden av patologiens svårighetsgrad och svårighetsgraden av dess symtom och med den obligatoriska övervägande av organismens individuella egenskaper.

Nolycin framställs i form av tabletter belagda med en orangefärgad beläggning. Produkten har uttalade bakteriedödande och antiinflammatoriska egenskaper.

Läkemedlet är effektivt mot följande patogena mikroorganismer:

 • E. coli;
 • salmonella;
 • dysenteri bacillus;
 • stafylokocker;
 • chlamydia;
 • mykoplasma;
 • Neisseria gonorrhoeae;
 • leginell.

Efter användning absorberas läkemedlet snabbt i blodomloppet. Det högsta innehållet av den aktiva ingrediensen uppnås ungefär efter en och en halv timme. Den bakteriedödande effekten varar ca 12 timmar. Var försiktig när du använder läkemedlet.

Innan du börjar dricka tabletter måste du läsa anteckningen. Mat, speciellt mejeriprodukter, kan sakta ner absorptionen av produkten. Därför är det viktigt att ta medicinen enligt anmärkningen - en timme före måltiden eller efter två timmar.

Norfloxacin tränger in i blodomloppet och kan ackumuleras i organen (prostata, appendages, njurar, livmoder). Dessutom kan läkemedlet penetrera placentalbarriären, såväl som i bröstmjölk. Det är därför Nolycin och dess analoger inte ordineras under fostret dräktighet och amning.

Utsöndring av norfloxacin från kroppen uppträder ungefär hela dagen, genom urin- och gallutskiljningssystemen.

I vilka fall visas drogen och kontraindiceras

Nolitsin och dess substitut har samband med antibiotika med ett brett spektrum av effekter, vilket innebär att de är effektiva vid bekämpning av olika patogena mikroorganismer, liksom vid behandling av olika infektiösa och inflammatoriska sjukdomar.

Läkemedlet är effektivt i kampen mot: cystit, uretrit, pyelonefrit, endometrit, gonorré, prostatit, cervicit, dysenteri, salmonellos.

Ofta föreskrivs läkemedlet för att förebygga sådana patologiska tillstånd som:

 • sepsis med neutropeni;
 • diarré;
 • exacerbation av urinvägsinfektioner.

Nolitsin, liksom alla andra läkemedel, tillsammans med indikationerna för användning, har flera kontraindikationer som måste bekräftas innan tabletterna används.

Kontraindicerad användning av läkemedel för behandling och förebyggande av olika sjukdomar hos gravida och ammande kvinnor, personer med individuell intolerans. Det är omöjligt att behandla Nolitsin med mindre barn.

Dessutom användningen av läkemedel för personer som lider av:

 • medfödd brist på enzymet glukos-6-fosfat dehydrogenas;
 • epilepsi;
 • ateroskleros;
 • störningar i hjärncirkulationen;
 • lever- och njursvikt.

Nolicinanaloger kan ordineras vid biverkningar eller intolerans hos vissa komponenter i läkemedlet.

Olämplig administrering av läkemedel (utan att en läkare utses), samt att överskrida doserna som indikeras av läkaren och förlängning av medicinsk kurs är fylld med:

 • illamående och företag
 • smärta i epigastrium
 • minskad aptit
 • störning i avföring
 • bitter smak i munnen;
 • sömnighet;
 • sjukdomskänsla;
 • irritabilitet;
 • ett brott mot hjärtrytmen
 • sänka blodtrycket;
 • smärta i huvudet;
 • pre-ocklusiva förhållanden;
 • hallucinationer;
 • svimning;
 • ledsmärta;
 • hud klåda och utslag;
 • candidiasis.

Hur man tar

Dosen, dosen, mottagningsfrekvensen och behandlingens längd väljs av läkaren, med hänsyn till patologin och graden av svårighetsgrad. Enligt anmärkningen bör Nolycin konsumeras två gånger om dagen. Läkemedlet ska tvättas med vatten. Kursens genomsnittliga längd är två veckor.

analoger

Det finns många substitut för Nolitsin, både inhemska och utländska.

Ofta ersätter läkare Nolycin med följande läkemedel med norfloxacin:

 • Chibroksinom;
 • Noroksinom;
 • Norbaktinom;
 • Normaks;
 • Noriletom;
 • Loksonom-400;
 • Norfloxacin.

Ofta ersätts Nolycin med antibiotika med andra aktiva komponenter, inklusive Monural, Furamag, Furagin, Tsiprolet, Ciprofloxacin.

Nolicin eller Norbaktin vad är bättre - jämförande egenskaper

Många människor som söker effektiv läkemedel för behandling av blåsor eller andra infektiösa inflammatoriska patologier ställs ofta frågan: "Nolicin eller Norbaktin är bättre?". Urologer ger följande svar på denna fråga. Båda dessa läkemedel är utrustade med en enda aktiv ingrediens - norfloxacin, så dosen och biverkningarna av drogerna är likartade. Det finns olika läkemedel som kostar. Genomsnittspriset på Nolitsin är 174 rubel, Norbaktin - 135 rubel. För att specificera Nolycin eller Norbaktin som är bättre, är det möjligt för den läkare som är närvarande.

Båda läkemedlen tolereras väl. Droger är inte tilldelas under dräktighet och laktation, liksom mindre och människor som lider av reumatoid artrit, krampsjukdomar, cirkulationsrubbningar, allvarliga lever- och njur avvikelser, tendinit eller senruptur.

Det finns ett annat populärt läkemedel som ofta ordineras istället för Nolycin - Furagin. Och om du förstår att det är bättre eller nolitsin Norbaktin lätt, eftersom den största skillnaden är priset, sedan säga att effektiv Furagin nolitsin eller något tyngre.

Faktum är att det är lite gemensamt med fonderna, förutom att de är antibiotika. Den aktiva substansen i furagin är furazidin. Faktum är att läkemedlet är ett uroseptiskt medel, det vill säga ett läkemedel som utsöndras huvudsakligen genom urinvägarna. Huvudsyftet med Furagin är terapin av prostatit. Läkemedlet är effektivt för att bekämpa den gram-positiva och gramnegativa mikrofloran, och bidrar också till den snabba botningen av blåspatologier. Den genomsnittliga kostnaden för Furagin är 145 rubel.

Vad är mer effektivt Nolitsin eller Furamag

Preparat skiljer sig i formuleringarna, Nolitcin innehåller norfloxacin och i Furamage innehåller det furozidinkalium. Orala preparat tas. Motståndet hos patologiska organismer till den aktiva substansen i Furamag utvecklas långsamt.

Det föreskrivs ofta för terapi av prostatit. Det är att föredra att ta det i kombination med andra läkemedel. Användningen av Furamaga ensam kan vara ineffektiv.

Nolitsin eller Monural

Ofta när man väljer mellan läkemedel för behandling av prostatit, cystit och andra smittsamma och inflammatoriska sjukdomar - Monuralom och nolitsin, läkare föredrar andra. Monural är en antibakteriell beredning av sulfanilamidgruppen utrustad med fosfomycin. Den framställs i granuler för lösningstillverkning. Den främsta fördelen med Monural är en enda användning.

Ciprolet eller Nolycin

Ciprolet avser kombinationsläkemedel. Läkemedlet är utrustat med tinidazol. Det hjälper till att skada trichomonads DNA och anaeroba mikroorganismer. Dessutom är läkemedlet begagnat med ciprofloxacin, vilket avser fluorokinoloner. Och Nolitsin och Tziprolet är effektiva för att bekämpa sjukdomsframkallande mikroorganismer. Det genomsnittliga priset på Tsiprolet är 110 rubel.

Ciprofloxacin eller Nolycin

Båda agenterna hör till andra generationens fluorokinoloner och har en uttalad bakteriedödande effekt. Läkemedel har nästan identiska biverkningar, indikationer och kontraindikationer. Den främsta fördelen med ciprofloxacin är dess låga 45 rubel.

Att säga att Nolycin eller Norbaktin eller något annat antibiotikum är bättre, en läkare kan. Inte engagera sig i självmedicinering, det här är fullt av oförutsägbara konsekvenser. Föreskriva en specifik medicinering, dosen, användningsfrekvensen och kursens varaktighet kan vara uteslutande kvalificerad och obligatorisk efter undersökning och noggrann diagnos.