Huvud
Behandling

Behandling av icke-infektiös prostatit

Statistiken visar starkt att bland det totala antalet fall av prostatit har 80% av offren sin icke-infektiösa form. Ett sådant problem ger mycket obehag för människans liv och medför allvarligare problem med tiden. Behandling av icke-infektiös prostatit bör utföras enligt medicinska rekommendationer och obligatorisk på ett komplicerat sätt, så att resultatet blir mer komplett och långsiktigt. Hur man utför terapeutiska rutiner för att uppnå ett positivt resultat, män bör betraktas som närmare.

Våra läsare rekommenderar

Vår regelbundna läsare blev av med PROSTATIT genom en effektiv metod. Han kontrollerade det på sig själv - resultatet av 100% - ett fullständigt bortskaffande av prostatit. Detta är en naturlig honungsbaserad lösning. Vi kollade metoden och bestämde oss för att rådgöra med dig. Resultatet är snabbt. DEN EFFEKTIVA METODEN.

Funktioner av icke-infektiös prostatit

Sjukdomar i genitourinary systemet har ett ganska brett spektrum av fördelning bland unga män. Prostatit ger mycket obehagliga känslor, det kan inte botas på en dag och bara med mediciner. För att bli av med en sådan sjukdom, bör en man börja leda en hälsosam livsstil och ha sexuell kontakt med bara en frisk partner. Karakteriserar den vanliga eller kroniska infektiösa prostatit kan vara enligt följande:

 • Stagnation av blod i bäckenregionen;
 • det finns ingen allvarlig infektion i prostatakörteln;
 • det finns en stillastående utsöndring i prostatakörteln;
 • Det finns problem vid tidpunkten för urinering och under samlag.
 • i ljumsområdet känns brinnande känsla, det finns smärta;
 • mängden urinering ökar betydligt.

En uppsättning symptom är inte bäst, men tolererar dem och inte nödvändigtvis. Om du hittar minst en sjukdom från ett antal presenterade, bör en person omedelbart kontakta en medicinsk specialist.

Ett bevisat hemhjälpmedel för att öka Potential:

 • ett fantastiskt resultat,
 • låg kostnad,
 • fullständig säkerhet,
 • orsakar inte överskott.

En högkvalificerad specialist kommer att kunna bedöma nuvarande situation och föreskriva en behandlingssätt för en person. Självklart kan vi inte göra det utan att använda kemistiker, men vi måste använda åtgärder av något annorlunda slag för att eliminera problemet.

Hur man behandlar kronisk icke-infektiös prostatit

För att korrekt behandla prostatit hos män bör patienter genomföra en serie studier och analyser. För att utföra behandling för icke-infektiös prostatit, ordineras vanligtvis följande metoder och preparat av medicinsk personal:

 • ett antal antiinflammatoriska läkemedel;
 • aktiva antispasmodika;
 • olika typer av muskelavslappnande medel;
 • alfa-blockerare med stark verkan;
 • fysioterapeutisk praxis och massage i prostata;
 • upprätthålla en hälsosam livsstil och utföra särskilda övningar;
 • regelbundet, hälsosamt, intimt liv.

Läkemedel bör användas strikt på medicinsk rådgivning. Efter att ha bedömt graden av problemets komplexitet bestämmer den medicinska specialisten hur mycket tid patienten behöver ta p-piller eller injiceras. Massage i prostatakörteln är tillrådligt att göras dagligen, men om en person inte har möjlighet att gå till sjukhuset hela tiden kan han lära sig att göra sådan manipulering på egen hand.

Att behandlingsprocessen var effektivare, en man skulle bli mer aktiv, spendera mindre tid på datorn eller framför TV: n.

Ytterligare rekommendationer för behandling

För att bli av med en kronisk infektiös prostatit måste en man genomgå en fullständig undersökning och välja terapeutiska tekniker i samband med en läkare. Under perioden av läkemedelsbehandling bör patienten undvika nervösa spänningar och stressiga situationer. En man som behandlar icke-infektiös prostatit kommer att dra nytta av följande ytterligare rekommendationer:

 • Se bort från rekommendationerna och speciella önskemål från en medicinsk specialist;
 • Om det finns en önskan att komplettera komplexet av medicinska åtgärder med folkmedicin, är det värt att samråda med din läkare.
 • Sexlivet bör vara regelbundet och nödvändigtvis med endast en partner.
 • fysiska övningar bör väljas specifikt för bäckensmusklerna, eftersom någon annan för terapeutiska ändamål bara inte passar.

Om en man inte har möjlighet att regelbundet ha sex, då ska han öva onani. Läkare stöder fullt ut detta alternativ och tillåter män att lätta sitt tillstånd på detta sätt.

Behandling av kronisk icke-infektiös prostatit kommer att vara ganska komplicerad och inte särskilt trevlig. Det tar flera månader. På grund av detta måste män alltid ta hand om sin hälsa, så att de senare inte behöver hantera problem av detta slag.

Hur man undviker icke-infektiös prostatit - förebyggande åtgärder

Att bli av med icke-infektiös prostatit kommer att bli ganska svårt. Det är mycket lättare att försöka undvika förekomsten av ett sådant problem alls. Det finns ett antal förebyggande tekniker som definitivt kommer att bli användbara för varje man och bland dem bör man notera följande:

 • överkolla inte och träna inte för mycket;
 • Försök att undvika olika stressiga situationer och konstanta nervförlopp;
 • i närvaro av kontorsarbete, att välja sig själva aktiva övningar och dagligen delta i sport;
 • genomföra ett regelbundet sexliv med den här permanenta partnern
 • Om det uppstår något obehag i inguinalområdet, sök genast läkare.

Dessa förebyggande åtgärder är inte en 100% garanti för att en man aldrig kommer att stöta på ett prostatitproblem, men de kommer att kunna minska denna sannolikhet flera gånger. Genomförandet av rekommendationerna kommer att hjälpa en man att förbättra sin allmänna hälsa och få mer glädje i sängen.

Noninfektiös prostatit behöver kompetent, kvalificerad behandling. Läkemedel ska väljas för varje patient individuellt. Patienten måste strikt följa alla medicinska rekommendationer och försöka förbättra all sin hälsa med alla möjliga metoder. Patienten behöver göra regelbunden prostatamassage, så att stagnerande processer elimineras gradvis.

Om en man kommer att få sex regelbundet, kommer blodstasis att undvikas, och därefter kommer den inflammatoriska processen att försvinna och smärtsamma förnimmelser kommer att försvinna. Först kommer denna intima process att vara extremt obehaglig, men då kommer sådana känslor att försvinna.

Icke-infektiös prostatit, som är kronisk, kommer att vara lite svårare att ta bort, men med hjälp av en högkvalificerad läkare kan det göras. I grund och botten används läkemedel i form av tabletter, oftare måste patienter köpa medel för extern användning eller vätska för injektioner. Innan du köper mediciner, bör en man ta recept från en läkare och var noga med att kontrollera utgångsdatumet för läkemedel direkt vid apoteket. En person bör slutföra behandlingskursen helt, men om läkaren gör några justeringar är det värt att lyssna på.

För att eliminera stillastående processer i bäckenområdet måste en man leda en aktiv livsstil och göra speciellt utformade övningar för detta. Ett komplex av fysiska metoder och gymnastiska komplex hjälper till att välja varje enskild patient av sin behandlande läkare.

Noninfektiös prostatit hos män måste behandlas i mer än ett par månader, eftersom problemet är ganska komplicerat och allvarligt. Om du tar alla terapeutiska åtgärder korrekt, kommer det positiva resultatet att märkas mycket snabbt. Gradvis kommer patientens tillstånd att börja förbättra, och då kommer den inflammatoriska processen att passera helt. När behandlingsprocessen är över, bör en man noga behandla sin hälsa och försöka ta ett antal förebyggande åtgärder. Korrekt förebyggande kommer inte att låta problemet manifesteras så kraftigt, och detta bör komma ihåg av företrädarna för det starkare könet.

Behandling av icke-infektiös prostatit är alltid komplex och denna princip bör följas. Om det finns problem, bör en person definitivt rådfråga en läkare, eftersom självbehandling kan leda till inget gott. Ta piller och utför övningar du behöver kompetent och då blir resultatet exakt.

Vem sa att det är omöjligt att bota prostatit?

Har du en PROSTATE? Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • konstant smärta i underlivet, skrotum;
 • svårighet att urinera
 • sexuell dysfunktion.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Prostatit kan vara CURED! Gå till länken och ta reda på hur specialisten rekommenderar behandling av prostatit.

Icke-infektiös prostatit

Prostatit är en inflammatorisk sjukdom som påverkar prostatakörteln. Denna patologi anses nu vara den vanligaste sjukdomen hos män. Det finns prostatit i en annan ålder, oftast efter 55 år, oftare hos unga patienter på 35-40 år.

Beroende på orsaken till starten är prostatit uppdelad i smittsamma och icke-infektiösa. Den första formen av patologi är associerad med ingreppet av patogena mikroorganismer i prostata, oftast E. coli. Non-infectious prostatitis provoceras av andra faktorer.

Orsaker till icke-infektiös prostatit

Prostatit är akut och kronisk. I regel har akut prostatit en infektiös natur. Icke-infektiös prostatit diagnostiseras oftast i avancerad kronisk form, när patienten uppvisar uttalade konsekvenser av sjukdomen, inklusive inkontinens, impotens.

Noninfektiös prostatit uppstår som en följd av en kränkning av blodtillförseln till organet, vilket är typiskt för män i den äldre åldersgruppen. Följande faktorer kan provocera utvecklingen av patologi:

 • passivt sätt att leva
 • fetma;
 • alkoholism, rökning i stort antal - påverkar blodkärlen;
 • brist på sex eller felaktigt sexuellt beteende
 • endokrina störningar;
 • patologi av vener, i synnerhet åderbråck;
 • rektal patologi;
 • tumörer i bäckenet.

Icke-infektiös eller stillastående prostatit resulterar ofta av felaktigt sexuellt beteende. Långvarig avhållsamhet, coitus interruptus, för sexuellt aktiva efter många år - alla faktorer som leder till stagnation av prostatavätska och prostata skada följt av inflammation.

Symtom på icke-infektiös prostatit

Kronisk icke-infektiös prostatit manifesterar sig gradvis, akuta symptom på sjukdomen, som i bakterieformen, uppstår inte. För det första har patienten problem med att urinera. Normalt bör urin frisläppas utan hinder, men med prostatit måste patienten spänna lite för att få vätskan ut.

Detta beror på ett brott mot muskelton och sfinkterfunktion.

Om du inte vidtar åtgärder kommer situationen att förvärras mer och mer. På grund av omöjligheten med fullständig tömning av blåsan samlas vätskan inuti, sträcker den. Irritation av kroppen leder till falska samtal, när du försöker tömma blåsan separerar vätskan den med droppe. I slutändan är en akut retention av urin möjligt.

På grund av störningar i prostata och muskler i bäckenregionen, som en följd av försämrad cirkulation, finns det problem med erektion. Med den avancerade formen av sjukdomen observeras fullständig erektil dysfunktion.

Noninfektiös prostatit ökar sannolikheten för stenar i blåsan och njurarna, i själva prostata och kan också bli provokerande av adenom och prostatacancer. Dessutom kan sjukdomen kompliceras av en sekundär infektion. Om bakterier eller virus kommer in i kroppen, kommer akut infektiös prostatit att inträffa. I detta fall är körtelen svullen, patienten är orolig för smärta.

Hur man behandlar icke-infektiös prostatit

Behandling av ickeinfektiös prostatit baseras på aktiviteter som hjälper till att eliminera stillastående processer i lilla bäckenet. Patienten är ordinerad läkemedel för att förbättra urinflödet och blodcirkulationen. Dessa är alfa-adrenoblockerare.

Föreskriva också vitaminer och homeopatiska läkemedel, som har en fördelaktig effekt på prostata och kroppen som helhet. De mest populära förberedelserna av växt och animaliskt ursprung från prostatit:

Antibiotika för icke-infektiös prostatit är vanligtvis inte föreskrivna. Men det händer att läkare hittar en sekundär latent infektion, i detta fall kan visas och ta antibakteriella läkemedel, alla enskilt.

Förutom droger visade fysioterapi och massage i prostata. Sjukgymnastik med icke-infektiös prostatit hjälper till att förbättra blodcirkulationen i kroppen, hjälper till att eliminera obehag och förbättrar erektion. De vanligaste följande metoderna för behandling:

 • elektrofores med medicin;
 • magnet;
 • ultraljud och så vidare.

Dessutom innefattar fysioterapi användningen av terapeutisk lera i form av ljus och mikroclyster samt tillhandahållande av terapeutiska bad med mineralvatten. Sådan behandling utförs under sanatoriums tillstånd.

Med en kronisk prostatit av icke-infektiös natur föreskrivs en prostata massage. Detta är en av de mest effektiva metoderna för behandling, som eliminerar stillastående processer inom området för prostatakörteln, samt för att förbättra erektil funktion och normalisera processen för utflödet av urin och prostatiska juice.

Förfarandet tar bara några minuter och utförs både under polykliniska förhållanden, av läkaren och hemma av patienten själv eller av en betrodd person. Prostasmassage kan utföras manuellt genom att sätta in ett finger i ändtarmen och mjuka slag i körteln. Patienten kan också köpa en speciell anordning för behandling av prostatit med rektal fastsättning och massage med det. Ett slående exempel på en sådan anordning är Mavit.

Många patienter väljer exakt hårdvara massage, eftersom sådan behandling är bekväm att utföra självständigt hemma. Dessutom har enheter för behandling av prostatit en komplex effekt. De masserar inte bara prostata, utan även bestrålar det med magnetiska vågor, vilket kombinerar med fysioterapeutisk behandling.

Livsstil med icke-infektiös prostatit

Noninfektiös prostatit är en sjukdom som är nära relaterad till människans livsstil, därför är det vid behandling av patologi nödvändigt att revidera vissa punkter.

Först och främst bör en man vara uppmärksam på hans mat och sin fysiska aktivitet. Det rekommenderas att följa principerna om hälsosam kost, att mätta kroppen med användbara vitaminer och spårämnen, för att stärka immunförsvaret.

Var noga med att utse en man daglig träning, mycket promenader, minst en timme om dagen med lätt gångavstånd. Om mannen är i ett normalt fysiskt tillstånd är det värt att gå en promenad till en lätt jogga. Fysisk aktivitet bidrar till att sprida blod i hela kroppen och förhindrar stagnation.

Sexuellt liv spelar en viktig roll i prostatens funktion. Saken är att under en utlösning finns en utsläpp av en prostatisk vätska. Den blandar med spermier, vilket gör att sexceller kan tränga. Om en man sällan lever sexuellt, ackumuleras prostata vätskan i körteln och stagnerar, eftersom det inte finns något utflöde. Till följd härav förekommer icke-infektiös prostatit.

För att återställa det normala utflödet av vätska från prostatakörteln behöver du därför ge regelbunden utlösning. Läkarna rekommenderar att ha sex varje 3 dagar. Om en man inte var med en kvinna och inte onanerade i flera år, börja inte skarpt att leva ett sexliv varje dag, allt borde vara ett mått.

Också en mycket viktig punkt, om en man har erektion, måste du definitivt ta upp saken, det vill säga att erektionen alltid ska sluta med ejakulation. Självklart, om det här hände hela tiden, så kommer inget hemskt med en frisk man inte att hända. Men i närvaro av icke-infektiös prostatit förvärrar en falsk erektion endast tillståndet.

Det rekommenderas inte att välja metod för avbrutet samlag som skydd mot oönskade graviditeter. Med denna utlösning bryts naturliga processer, mannen stannar och hämmar sig själv, vilket kan leda till otillräcklig tömning av prostatakörteln.

slutsats

Många män anser att icke-infektiös prostatit är något oundvikligt, de vanliga åldersrelaterade förändringarna. Detta är faktiskt inte alls, prostatit är en sjukdom som kan och bör behandlas. Tolerera inte urininkontinens och impotens, varje patient kan behålla sin maskulinitet om han omedelbart konsulterar en läkare och börjar behandling för prostatit.

Non-infectious prostatitis: hur och varför börjar?

Manlig infertilitet är en ganska vanlig sjukdom idag. En av orsakerna till denna sjukdom är prostatit. Det är värt att notera att inflammation i prostatakörteln inte längre betraktas som ett åldersrelaterat problem: Patologi blir snabbt yngre och män blir offer för det, i en ålder av 30 år. Om du går djupare in i anatomin kan du ta reda på att prostatakörteln är det organ som direkt deltar i produktionen av huvudkomponenterna i spermierna. Följaktligen har några destruktiva förändringar i prostata en negativ effekt på kroppens reproduktiva funktion. Det finns flera former av inflammatoriska processer i prostatakörteln. Vi kommer att överväga den vanligaste: icke-infektiös prostatit.

Typer av sjukdom

Inflammation av prostata kan delas in i två former: infektiös och abakteriell. I det första fallet är orsaken till utvecklingen av patologi en virusinfektion, inklusive sexuellt överförbara infektioner. Infektiös prostatit är uppdelad i följande grupper:

Varje sjukdom har sina egna symtom, vilka diagnostiseras i klinisk miljö. Baserat på resultaten från dessa test ordinerar läkaren en behandlingsförlopp.

Orsaksmedlen för icke-infektiös prostatit är inte bakterier, så sjukdomen är ganska svår att diagnostisera.

Vanligtvis förekommer initialt skede generellt utan betydande symtom, så en person söker medicinsk hjälp efter att sjukdomen går in i en kronisk eller akut fas. Bland de vanligaste orsakerna till patologi finns stillastående fenomen i bäckenorganen. Av dessa skäl kallas icke-infektiös prostatit ofta stagnerat eller icke-specifikt. Det är denna diagnos som sätter 70-80% av patienterna.

skäl

De faktorer som bidrar till den bakteriella inflammationen i prostatakörteln är inte helt etablerade. Bland de möjliga orsakerna kan identifieras följande punkter:

 1. Oregelbundet sexuellt liv (sexuell aktivitet är avgränsad med långa perioder av avhållsamhet).
 2. Hormonal misslyckande.
 3. Underkylning kroppen.
 4. Överdriven kroppsvikt.
 5. Sedentary livsstil.
 6. Kronisk stress.
 7. Genetisk predisposition.
 8. Inverkan av yrket (förare, cyklister).
 9. Överdriven fysisk aktivitet.
 10. Försvagning av kroppens immunförsvar.
 11. Förstoppning.

Dessa faktorer bidrar till nedsatt blodcirkulation i bäckenorganen, stagnation av prostata hos sekretionen.

symtomatologi

Symtom på icke-infektiös prostatit uttrycks inte. Först finns det en minskning av sexuell aktivitet, det finns problem med utlösning, svårighet att urinera. Dessa problem är typiska för hypotermi, så män associerar inte alarmerande symptom med utvecklingen av inflammatoriska processer i prostatakörteln. Först, i början är patologin svår att diagnostisera även i kliniska tillstånd: urin och blodprov ser helt normalt ut.

Att sätta den korrekta diagnosen hjälper bara att sperma sås, men tyvärr erbjuder läkare inte alltid att klara denna typ av analys.

Utan korrekt behandling utvecklar kroppen en akut icke-infektiös prostatit. Det uppenbaras av följande symtom:

 • Temperaturen stiger och frysningar visas.
 • Det finns en allmän svaghet i kroppen.
 • Ökar svettning.
 • Det finns periodisk smärta i ländryggen, perineum, som ges i pubis och anus.
 • Svår urinering, åtföljd av bränning i den urogenitala kanalen.

Den akuta fasen flyter till kronisk icke-infektiös prostatit. Symptomologin för denna fas är som följer:

 • Hyppig uppmaning att urinera, medan det inte finns någon känsla av att tömma blåsan.
 • Smärtan i underlivet och perineum förvärvar en systematisk karaktär.
 • Det finns smärtsamma känslor under avföring.
 • Trötthet ökar, patienten faller ofta i deprimerat tillstånd.
 • Erektionen försämras, för tidig utlösning framträder.

Behandling av icke-infektiös prostatit är en ganska komplicerad process. När sjukdomen går in i en kronisk fas kan läkare bara sluta smärta, medan risken för förvärring av sjukdomen fortfarande är tillräckligt hög. Därför, för att söka medicinsk hjälp, måste du hitta de första symptomen som är karakteristiska för icke-infektiös prostatit. I det här fallet kan du helt bli av med patologin.

behandling

Hur man behandlar icke-infektiös prostatit? Först och främst måste läkaren bestämma sjukdomsformen, ta reda på varför patologin har utvecklats. Om orsaken till inflammation är en infektion, ordineras vanligtvis antibakteriella läkemedel. Observera att användningen av antibiotika med icke-infektiös prostatit inte alltid är effektiv. Denna behandlingskurs ordineras extremt sällan, endast i fall då det är nödvändigt att helt utesluta infektion i urogenitalt distrikt. Vanligtvis tas antibiotika under en kort tid, om det inte finns någon positiv dynamik är läkemedel uteslutna.

Behandling av kronisk icke-infektiös prostatit innefattar eliminering av smärtssyndrom och avlägsnande av inflammation i prostatakörteln. Denna metod bidrar till att väsentligt underlätta patientens livslängd. Icke-steroidläkemedel förskrivs här. Till exempel:

Dessa läkemedel ordineras i form av infektioner eller tabletter. Bra hjälp för att stoppa smärtan hos mikroclyster baserat på novokain, anestesin och analgin. Observera att dessa läkemedel kan orsaka biverkningar i kroppen. Därför bestäms behandlingsförloppet och doseringen av läkemedel av läkaren, enligt resultaten av undersökningen.

Svara på frågan: "Hur man behandlar icke-infektiös kronisk prostatit?", Glöm inte fysisk terapi. Använd särskilt Kegel övningar. Denna gynekolog utvecklade en speciell teknik som gjorde det möjligt att eliminera urininkontinens hos kvinnor. Därefter fanns sådana perineala muskelövningar effektiva för män. Kärnan i gymnastiken är att innehålla urinflödet, genom att kontrahera musklerna i perineum.

Observera att denna typ av gymnastik aktiverar cirkulationssystemets funktion i bäckenorganen, i början av sjukdomen kan symtomen förvärras. Med efterföljande behandling återgår patientens tillstånd till normalt.

terapi

Förutom läkemedelsbehandling finns en speciell terapi som syftar till att behandla kronisk icke-infektiös form av prostatit. I synnerhet är sådana fysioterapeutiska förfaranden som elektrofores, UHF-terapi, fonophores av perinealområdet inte dåliga. Riktningen för fysioterapi ordineras av urologen, efter att patienten har lämnat in alla testerna och en fullständig undersökning är klar.

Bland de enkla och prisvärda sätten att behandla inflammation i prostatakörteln kan stillasittande bad särskiljas. Denna teknik är bra för att lindra smärta, underlätta muskelavslappning och stoppa den inflammatoriska processen. Kärnan i tekniken är enkel: patienten sitter i ett bad fyllt med varmt vatten. Varaktigheten av en session är 30 minuter, en person är nedsänkt i vatten endast i midjan. Nyansen är att för varje form av prostatit väljs en viss vattentemperatur. Till exempel:

 1. I den akuta fasen av sjukdomen överskrider vanligen inte vattentemperaturen 37,2 grader.
 2. För att behandla sjukdomens kroniska form upphettas vattnet till 40,1 grader.

Inte dålig hjälp och direkt massage av prostata, vilket görs rektalt. Många män är generad av sådana radikala behandlingsmetoder, men denna metod anses fortfarande vara den mest effektiva. Massage hjälper till att eliminera stillastående fenomen inom patologin, stoppar inflammationsprocessen och förbättrar blodflödet. Metod för behandling är lämplig för alla former av prostatit, organiskt kombinerat med antibiotikans intag eller användning av speciella salvor. Massageprocedurer görs av kursen, varaktigheten av behandlingen bestäms av den behandlande läkaren.

På Internet finns folkmekanismer som hjälper till att bota kronisk prostatit. Effekten av sådana droger kan emellertid ifrågasättas: med tanke på att människokroppen är annorlunda, kan det inte vara effektivt i ett visst fall. Dessutom kan självhantering med okontrollerade medel väsentligt förvärra patientens tillstånd.

Kronisk icke-infektiös prostatit: orsaker och metoder för behandling

Behandling av icke-infektiös prostatit är en lång process. Icke-infektiös prostatit är den vanligaste formen av sjukdomen. Det kallas ofta stillastående. Patienterna vänder sig till urologen när den kroniska formen redan har utvecklats. Det är svårt att identifiera i de tidiga stadierna, eftersom sjukdomen börjar utan infektion i prostatakörteln med mikroorganismer. De grundläggande orsakerna till icke-infektiös prostatit är inte tydligt identifierade. Det noteras att patienter som har sittat arbete på kontoret och inte går i sport är mer benägna än andra att ha denna typ av prostatit.

Sannolika orsaker till sjukdomen

Sjukdomen kryper gradvis upp.

För icke-infektiös prostatit kännetecknas av en mild symptomatologi, som i tiden förvärras:

 1. Frekvent urinering.
 2. Minska sexuell aktivitet.
 3. Periodisk smärta i ljummen.
 4. Allmän svaghet.

Det finns ingen temperaturökning.

Vanlig urinering är vanligtvis förbisedd. Och smärtor i perinealregionen ignoreras ofta. Sjukdomen är i det periodiska symtomfallet, och den allmänna svagheten kan hänföras till överarbete. Även om patienten uppmärksammade symptomen, så är den kliniska bilden frånvarande.

När en laboratoriestudie av urin och utsöndring av prostata detekteras, uppträder inte närvaron av inflammatoriska processer, men patienten fortsätter att lida. Analysen av spermier visar endast ett lågt innehåll av spermatozoa och deras låga rörlighet. Men detta kan vara en individuell egenskap hos organismen. Vid en fysisk undersökning avslöjar urologen vanligtvis förstorade lymfkörtlar i perineum, svullnad i pungen. Specialisten utvärderar prostata körningens storlek och konsistens.

Vid diagnos av kronisk icke-infektiös prostatit observeras karakteristiska stagnerande processer:

 1. Inom det lilla bäcken.
 2. I prostatakörteln.

Med långvariga kongestiva processer uppstår degenerativa förändringar i prostataets epitel. Det upphör att fungera kvalitativt. Producerar inte fullständigt de biologiskt aktiva substanserna och hormonerna som är nödvändiga för normal funktion av genitourinärsystemet.

Det finns olika möjliga orsaker till överträdelser:

 • avhållande från kön;
 • oregelbundet sexuellt liv
 • orealiserat samlag
 • avbrutet samlag
 • hormonella förändringar.

Funktioner av icke-infektiös prostatit

Noninfektiös prostatit är en inflammatorisk process i prostatakörteln, som orsakas av stasisstasis. Också inträffar brott när blod och lymf ackumuleras i litet bäcken. Dess utseende påverkas av många faktorer, bland annat det finns blodproblem och lymfflöde, inaktiv livsstil och hormonell obalans.

orsaker till

Noninfektiös prostatit förekommer utan penetration i prostatakörteln av skadliga bakterier. Det är en av de vanligaste formerna av sjukdomen, men orsakerna till förekomsten är inte helt etablerade.

Inflammation av prostata

När obehagliga symptom uppstår, vänder mannen till doktorn. I de flesta fall diagnostiseras han med:

 • hormonella störningar;
 • minskat immunförsvar;
 • förändringar i det autonoma nervsystemet.

Alla dessa faktorer påverkar förekomsten av blodstagnation i det lilla bäckenet, liksom utsöndring i prostata.

Läkare kan inte helt avgöra vad som är drivkraften för hormonell obalans. Men man kan med säkerhet säga att icke-infektiös prostatit uppträder med förändringar i sexuellt liv:

 • oegentligheter;
 • långvarig abstinens
 • övning av avbrutna sexuella handlingar
 • orealiserad excitation;
 • överdriven sexuell aktivitet.

Dessutom kan stasis i prostatakörteln påverkas av åderbråck, kronisk inflammation i bäckenorganen, frekventa depressioner och påfrestningar. För att förvärra situationen kan det vara en stillasittande livsstil, akut och kronisk sjukdom.

Orsakerna till prostatit

Symtomatologi av sjukdomen

Vid första skedet manifesterar prostatit inte sig själv. Mannen känner sig kort och värker smärta i perineum. Då finns det problem med urinering. Det blir frekvent och smärtsamt.

Smärtsyndromets natur kan förändras under hela dagen. Speciellt akut obehag uppträder efter långvarig gång, stående och oregelbundet samlag. Sådana kränkningar kan bestå länge. Om symtom uppträder periodiskt noterar läkaren förekomsten av kronisk icke-infektiös prostatit.

Om immunförsvaret minskar kan infektion bifogas. I det här fallet kvarstår symtomen, men problem med urinering blir starkare, och en ökning av kroppstemperatur kan också uppstå.

Möjliga konsekvenser

Som ett resultat av negativa förändringar i prostata och en minskning av metaboliska processer kan kroppens huvudfunktioner brytas: barriär, sekretorisk, endokrin, motor. Patienten kan uppleva komplikationer av sjukdomen.

 1. Genom att minska barriärfunktionen till patogena mikroorganismer är det lätt att tränga in i urinröret i blåsan och övre områdena. Denna infektion leder till förekomsten av cystit och pyelonefrit.
 2. Prostatit kan leda till en minskning av produktionen av prostaglandiner och andra proteiner, näringsämnen. De är nödvändiga för att säkerställa att prostatakörteln fungerar normalt.
 3. På grund av stagnation i kroppen börjar hemligheten utsöndras i urinröret med försämringar.

Med icke-infektiös prostatit scleriseras prostata vävnad. I detta fall minskar urinvägarna och urinblåsans ton. Njurarna börjar fungera sämre, vilket leder till uppkomsten av njursvikt av kronisk natur.

Behandling av sjukdomen

Huvudsyftet med behandling av icke-infektiös prostatit är att eliminera stagnation och inflammation i prostata och bäckenorganen. I detta fall måste du ta antiinflammatoriska läkemedel.

Ibland föreskriver läkare antibiotika. Trots det faktum att sjukdomen inte orsakas av kroppsinfektion hjälper sådana droger till att klara det. Läkare föreslår att många patienter har dolda eller odiagnostiserade bakterier.

Behandling av icke-infektiös prostatit med läkemedel

Andra läkemedel kan också krävas. Bland dem är:

 • muskelavslappnande medel (för att lindra spasmer av skelettmuskler);
 • antispasmodik (eliminera spasmer av mjuk muskler i bäckenorganen);
 • alfa-adrenoblockers (eliminera påverkan av sympatiskt nervsystem, orsakar spasmer av inre organ och blodkärl).

För att undvika stasis kan läkaren ordinera en prostata massage. Det är ett obehagligt förfarande för många män. Men dess effektivitet i kampen mot icke-infektiös prostatit har bevisats under lång tid. Tillståndet i prostatakörteln förbättras på grund av återställandet av blodcirkulationen och ökningen av muskelton. Dessutom, under sådant inflytande når droger snabbt på drabbade områden.

Förfarandet ger smärta. Men det är viktigt, trots det, att utföra det på en dag med full blåsan.

Utmärkt stagnation elimineras med hjälp av fysioterapi metoder. Läkare föreskriver användningen av:

 • magnetophoresis;
 • impulsverkan av små utsläpp
 • inductothermy;
 • elektrofores.

Om ovanstående procedurer är kontraindicerade för patienten, kan du självständigt ta varma sessile tubar och sätta mikroclyster med mediciner. Också i vattnet för brickor eller mikrocyklister kan läggas av dekoreringar av användbara örter och växter (bark av asp, ek).

Fysioterapeutiska förfaranden för prostatit

Hur man bota icke-infektiös prostatit

Inflammation av prostata leder till utvecklingen av en sjukdom som i medicin kallas prostatit. Utvecklingen av sjukdomen kan utlösas av infektion eller stagnerande processer i bäckenorganen. Otillbörlig behandling av icke-infektiös prostatit kan leda till en kronisk form av sjukdomen, dessutom orsakar ofta olika slags komplikationer.

Innehållet i artikeln

När ska du kontakta en specialist?

Prostatit är av sin natur en sjukdom som uppträder vid det inledande skedet utan uttalade symtom. Män ska lyssna noggrant på kroppens signaler för att upptäcka tecken på inflammation i prostata körteln i rätt tid, vända sig till en specialist och starta behandlingen i tid.

Bland de första tecknen på sjukdomsutvecklingen kan noteras litet obehag i perineum. Senare finns det frekvent uppmaning att urinera, vilket är särskilt märkbart på kvälls- och nattperioder. Ett levande symptom kan betraktas som smärtsamma känslor när du tömmer urinblåsan. Följande problem observeras också i kroppen:

 • minskad sexuell lust;
 • försvagning av erektion
 • obehag eller värk i smärta vid utlösning
 • svårigheter i tarmrörelsen (avföring);
 • en liten temperaturökning, manifesterad i kronisk ordning;
 • generell nervös spänning, irritabilitet, angrepp mot aggression.

Förekomsten i kroppen av prostatakörtelns inflammatoriska process kan visa laboratorietester av urin, blod. Ofta kan en man inte vara mycket uppmärksam på primärt symptom, vilket leder till att sjukdoms kroniska form utvecklas.

Stagnerande processer i organen i det lilla bäckenet medför dystrofa förändringar i körtelvävnaden, funktionaliteten hos alla tillhörande system är bruten.

Den negativa bakgrunden som skapas i kroppen ökar risken för en smittsam process. I prostata, bildas hormoner, biologiskt aktiva substanser, som säkerställer geniturinär systemets fulla funktion, njurar, minskar.

Orsakerna till prostatit

Kronisk icke-infektiös prostatit utvecklas utan infektion i prostatakörteln. De exakta orsakerna till sjukdomens utseende är inte etablerade, men det finns ett antal faktorer som stimulerar sjukdomsutvecklingen:

 • problem i det intima livet, bland annat man kan särskilja bristen på full samlag eller regelbunden onani, liksom övningen av avbrutet samlag.
 • För att aktivera inflammation i prostata körtelkomplikationer orsakade av rektumssjukdomar;
 • kränkningar av bäckens organens cirkulationssystem, som orsakas av trauma såväl som åderbråck;
 • ändra arbetet med den hormonella bakgrunden.

En viktig roll som påverkar prostats hälsosamma arbete kan vara en livsstil. Överträdelse av kost, frekvent hypotermi i bäckenorganen, kroppen som helhet, rökning, alkoholmissbruk kan prova utvecklingen av inflammatorisk process. Vårdslöshet kan påverka bristen på full sömn och vila, stillasittande livsstil, stillasittande arbete, en lång stående på benen, som utövar en belastning på ländryggen och skarven.

Medicinsk diagnos

Efter att ha upptäckt symtomen på sjukdomen söker patienten hjälp från en specialist-urolog. Som en del av diagnosen måste patienten genomgå ett antal aktiviteter som bidrar till en noggrann diagnos. Först och främst gör den behandlande läkaren en fullständig historia på grundval av en konversation med patienten för detektering av ärftlig predisposition. Han lyssnar noggrant på patientens klagomål, genomgår en första undersökning. Sedan följer den rektala undersökningen. Studien av prostata körkroppens form, storlek och struktur genom att införa ett finger i analöppningen visar prostatens nuvarande tillstånd.

Obligatoriskt för att diagnostisera sjukdomen är insamling av urinprov, sekretion av körteln, blod, detta bidrar till att eliminera sjukdomen smittsamma.

Vid den sista etappen av undersökningen genomgår patienten ultraljudsundersökning och cystoskopi. Baserat på den fullständiga kliniska bilden diagnostiserar urologen och föreskriver behandling.

Metoder för behandling av prostatit

Terapi, som syftar till behandling av kronisk icke-infektiös prostatit, kan ta lång tid. Processen att bli av med sjukdomen inkluderar medicinsk behandling, mindre ofta kirurgisk ingrepp. Behandlingen av folkmedicin kan vara effektiv.

Kirurgisk behandling av prostatit

Kirurgi av prostata är ett ganska sällsynt fenomen, användningen av denna metod sker med allvarliga komplikationer av sjukdomen. För sådana fall är det möjligt att bära en fullständig fördröjning av urinflödet, bildande av purulent fistel, trombi. Syftet med operationen för en inflammerad prostatakörtel kan vara malign formning eller abscess. I de flesta fall kan kirurgisk ingrepp vid behandling av prostatit undvikas. Det är emellertid viktigt att komma ihåg - det är bara tidigt upptäckt av symtom på sjukdomen och tillgång till en specialist hjälper till att undvika komplikationer.

Modern medicinsk behandling av sjukdomen

Stagnerande, eller, som det kallas också, icke-infektiös prostatit, kräver i sin behandling en viss omsorg och klarhet. Det är viktigt att följa rekommendationer från en specialist, strikt följa den behandlingsplan som doktorn skisserat. För att bli av med sjukdomen var den mest effektiva, är det ofta förskrivet komplex terapi:

 1. Medicinsk behandling, som inkluderar användning av antibiotika, antiinflammatoriska läkemedel. Medel kan förskrivas som förbättrar blodcirkulationen i bäckenorganen, spasmolytiska immunmodulerande läkemedel.
 2. Fysioterapeutiska förfaranden som använder elektrofores, ultraljudsbehandling, elektrostimulering. Användbar vid behandling av en kurs av speciella fysiska övningar som har en massorande och generell förstärkningseffekt på bäckenorganen. Inte mindre effektiva terapeutiska bad, lera behandling av lokal syfte.
 3. För ett förbättrat utflöde av sekretionen av prostatakörteln förskrivs ett komplex av terapeutisk massage.
 4. Eliminering av skadliga faktorer. Kärnan i detta behandlingsstadium är en fullständig förändring i kosten, dagens regim. Från menyn ska du ta bort kryddig, salt, sur och fet mat. I mat måste du introducera mer grönsaker, frukter, livsmedel med högt innehåll av vitaminer och fördelaktiga mikroelement.

Effektiviteten av den kombinerade behandlingsmetoden ligger i den integrerade tillämpningen av alla steg. Avyttringslängden beror på sjukdomsformen. Många slutar behandling så snart tillfällig lättnad kommer. Detta kan dock förvärra situationen och orsaka allvarliga komplikationer.

Traditionell medicin vid behandling av prostatit

Prostatit av kronisk form kräver noggrann och fullständig behandling. Nyligen erfarna specialister finner behandling med traditionell medicin mycket effektiv. I hemterapi används ofta honung och celandine i frånvaro av allergiska reaktioner eller diabetes.

Specialister som övar traditionell medicin rekommendera att använda honung under dagen för 100-150 g, ersätta dem med socker. Kursen av honungsterapi varar 5-6 dagar, följt av en paus på 7-10 dagar.

I händelse av en stark inflammatorisk process i prostatakörteln, kan du använda ett avkok av celandine med honung. För att göra det behöver du 100 g torrland, fylld med 700 ml kokande vatten och kokt i 15 minuter. Den resulterande buljongen skall kylas till rumstemperatur, stam och tillsätt 300 ml naturlig honung. Ta ett avkok av 1 msk. sked tre gånger om dagen. Lättnaden kommer på 5: e och 6: e behandlingsdagen, fullständig återhämtning är möjlig efter 35-40 dagars regelbunden behandling.

Pumpa frön har länge varit kända för sina helande egenskaper. Vid behandling av icke-infektiösa former av prostatit fann de också deras tillämpning. 30 pumpa frön, ätas innan du äter, mätta kroppen med en daglig dos zink, vilket är nödvändigt för kroppens arbete.

Också för att bli av med sjukdomen kan hjälpa en blandning av pumpa frön med honung. För att göra detta bör 500 g raffinerade råa frön passeras genom köttkvarn, sedan blandas med 200 ml honung. En blandning av 1 tsk tas 30 minuter före måltiden. Det rekommenderas att lösningen löses upp, vilket undviker snabb intag.

slutsats

Lyssna på din kropp, du kan känna igen symtomen på sjukdomen i tid för att påbörja akut behandling av sjukdomen. Korrekt näring, korrekt vila och hälsosam sömn hjälper till att förhindra utvecklingen av kronisk prostatit.

Noninfectious prostatitis - särdrag hos sjukdomen

Gillade besökte specialisten och lät diagnosen - icke-infektiös prostatit? Det kallas också stagnerande prostatit.

Som du kan gissa från namnet - utvecklar denna typ av sjukdom utan infektion i prostatakörteln.

Idag är denna form av prostatit en av de mest utbredda, enligt statistiken observeras denna form i mer än 80% av den manliga befolkningen.

Orsakerna till icke-infektiös prostatit

Vad är orsakerna till en sådan sjukdom som icke-infektiös prostatit?

Utgående från namnet - stillastående prostatit - vi förstår att en av de främsta orsakerna till en obehaglig prostatitsjukdom är stagnation av blodet och utsöndringen av prostatakörteln i bäckenregionen.

Modern medicin identifierar flera orsaker till uppkomsten av icke-infektiös prostatit. Låt oss räkna ut det!

Varför uppstår stagnation? Detta kan leda till oregelbundet sexuellt liv, långvarig avhållsamhet, avbrott i samlag. Vi skyndar oss att rikta er uppmärksamhet på att hög sexuell aktivitet också bidrar till utvecklingen av prostatit hos män.

Nedan kommer vi att tala om de vanligaste orsakerna till icke-infektiös prostatit:

 • olika sjukdomar i ändtarmen, liksom i bäckenregionen
 • åderbråck
 • hormonell obalans

En viktig roll spelas av livet. Så, en stillasittande livsstil, hypotermi, närvaron av kroniska sjukdomar är katalysatorerna för icke-infektiös prostatit.

Symtom på icke-infektiös prostatit

 • smärta och obehag i perineum
 • frekvent, smärtsam och svår urinblåsning dag och natt

Oftast uppstår smärta eller förvärras efter lång vistelse på fötterna, arbetande stående och i frånvaro av regelbunden sexuell aktivitet

Konsekvenser av sjukdomen

Sjukdom i prostatit medför en kardinal minskning av metabolismens processer i körteln. Fullständigt kränkt huvudfunktionerna: skyddande, motorisk, funktionen som är ansvarig för bildandet av aktiva substanser.

Som ett resultat har patienten följande symtom:

 • Mikrober och infektioner får tillgång till blåsan och det övre urinvägarna. Detta medför farliga sjukdomar i det genitourinära systemet - alla former av cystit och pyelonefrit
 • organismens produktionskapacitet för att producera prostaglandiner förändras värre
 • Utsöndringen av prostatakörteln utsöndras i urinröret.

Infektiös prostatit är en skleros av vävnader i prostatakörteln i framtiden. Och detta minskar i sin tur den totala tonen i blåsan. Det finns också en minskning av njurfunktionen och kan till och med leda till kroniskt njursvikt.

Hur man behandlar icke-infektiös prostatit

Det viktigaste i behandlingen av icke-infektiös prostatit är att eliminera den inflammatoriska processen i tid och eliminera stagnation av blod och utsöndring.

För detta föreskriver den behandlande läkaren antiinflammatoriska läkemedel, muskelavslappnande medel. Mest sannolikt kommer läkemedlet Prostatilen att finnas på denna lista. Dessutom ordinerar en specialist fysioterapi och prostata massage.

Det viktiga är det justerade sexuella livet. Det borde inte finnas någon avhållsamhet, avbruten samlag och orealiserad upphetsning.

Parallellt är det nödvändigt att konsultera en specialist som ordinerar en terapi för att bli av med samtidiga sjukdomar.

Noninfektiös prostatit - vad du behöver veta om sjukdomen

Vad är icke-infektiös prostatit? Än att det är farligt? Vad är orsakerna till prostatit hos unga män och vad är behandlingarna för icke-infektiös prostatit?

Alla dessa frågor är av stort intresse för både unga män och klokt med erfarenhet och liv.

Så skiljer moderna läkare inte mellan begreppen congestiv prostatit och icke-infektiös prostatit. Denna inflammation i prostatakörteln, som tyvärr inträffar mer och mer i representanterna för den mänskliga hälften av mänskligheten.

Varför är två namn relevanta? Det är mycket enkelt: sjukdomen i körteln är inte orsakad av infektion, utan stagnerande processer i prostata själv.

Orsaker till icke-infektiös prostatit hos män

Låt oss återigen ange skäl för vilka icke-infektiös prostatit kan uppstå:

 1. Oavsett hur triten och sliten det låter, men dåliga vanor förvärrar situationen. Alkoholhaltiga drycker och cigaretter begränsar blodkärlen och därmed försämrar blodcirkulationen. Sluta röka och dricka!
 2. På grund av oregelbundna sexuella relationer. Justera ditt sexliv!
 3. Upptagen på inaktivt arbete? Glömt sport? Allt detta leder till en stillastående prostatit!
 4. Du kan få åderbråck, vilket leder till prostatit.
 5. Tränar du avbrutna samlag? Prostata adenom är i fara!
 6. Olyckligtvis äventyrar alltför ofta kön din maskulin hälsa.

Hur förekommer icke-infektiös prostatit?

Det här är en komplex sjukdom som kräver särskild uppmärksamhet och tid. Hur kan det bli "tjänat"? Det är väldigt enkelt, precis i tid att inte uppmärksamma eventuella inflammatoriska processer, som kommer att flöda sömlöst kronisk abakteriell prostatit.

Det här ligger bakom insynen hos stillastående prostatit - det är omöjligt att diagnostisera i början.

Konsekvenser av prostatit

Konsekvenserna av icke-infektiös prostatit kan vara mycket, mycket skadliga för hela organismen:

 • akut inflammation i njurarna, vilket kan leda till fullständigt njursvikt
 • inflammation i det genitourära systemet;
 • blåsor;
 • prostata adenom;
 • störning av manlig funktion
 • möjligen jämn infertilitet
 • anorgasmi;
 • smärta och obehag under sex
 • skleros av körteln;
 • onkologisk sjukdom - prostatacancer.

Behandling av icke-infektiös prostatit

Vid behandling av ickeinfektiös prostatit är huvudmålet att avlägsna inflammatorisk process och eliminera stillastående fenomen i prostata och bäckenregionen.

Det är viktigt att tillämpa ett integrerat tillvägagångssätt:

 • läkemedel för behandling av kronisk prostatit hos män: antibiotika, antiinflammatoriska läkemedel. Medicin som hjälper till att slappna av musklerna i inre organ.
 • prostata massage.
 • vanligt sex.
 • sport - detta är en av de mest nödvändiga (tillsammans med mediciner) delar av behandlingen!

Rid inte en cykel, registrera dig för en sportklubb, springa på morgonen - led en aktiv livsstil!

Noninfectious (nonspecific) prostatit: orsaker, symptom, behandling och funktioner

Noninfektiös prostatit har ett andra namn - ospecifik. Detta namn kännetecknar orsaken till dess utseende. Sjukdomen orsakas inte av infektion, utan genom stagnation i prostata och bäckenorganen. Patologi är mer karakteristisk för äldre män. Mycket ofta söker patienten hjälp när sjukdomen redan är kronisk.

orsaker till

Sjukdomen utvecklas på grund av stagnation av blod och utsöndring av prostata (RV). Bristen på rörelse av vätskor orsakar svullnad och inflammation. Non-infectious prostatitis (NI) orsakar:

 • Frånvaron av ett halvvätskautlopp är ett oregelbundet sexuellt liv. Hemligheten som utsöndras av kroppen ligger länge i körteln och stör blodets rörelse.
 • Experter anser att de främsta orsakerna till sjukdomsuppkomsten är en stillasittande livsstil, som är karakteristisk för moderna män. Mannen sitter hela tiden - på TV, i bilen, på kontoret. Detta bidrar till stagnation av blod och lymf i det lilla bäckens organ, ett brott mot den normala rörelsen av vätskor.
 • Sjukdomen provocerar ett brott mot blodflödet i underbenen - åderbråck. Samtidigt blir stagnation av blodet i det lilla bäcken en del av de allmänna cirkulationsproblemen.
 • Konstant hypotermi orsakar en nedgång i blodcirkulationen.
 • Inflammatoriska sjukdomar i bäckenorganen, tarmen kan störa rörelsen av blod och lymf.
 • Rökning och alkohol har en negativ effekt på blodkärlen, orsakar spasmer och nedsmutsning, vilket tillsammans med låg rörlighet medför stagnation.
 • Funktioner av anatomisk struktur av vener.

Studier har visat att sjukdomen också kan börja med ett alltför aktivt sexuellt liv. NEJ kan provocera förstoppning, hormonella störningar.

De främsta orsakerna till sjukdomen är läkare som kallas minskad sexuell aktivitet och stillasittande liv, så stillastående prostatit påverkar ofta äldre män och kontorsarbetare.

symtomatologi

Sjukdomen smälter upp obemärkt, och har ingen akut form. Inledningen av NI är en sällsynt smärta i ljummen, som kan stärkas genom långvarig gång eller stående.

 1. Tillsammans med de smärtsamma förnimmelserna börjar problem med att tömma blåsan. Det finns smärtor med urinering, det tar ansträngning att tömma det. Det finns ett behov av att urinera på natten, ibland flera gånger.
 2. Gradvis minskning av sexuell lust, förlust av skarphet, erektil dysfunktion, inklusive impotens.
 3. Smärta i perineum och anus, brinner i urinröret. Utvecklingen av förstoppning kan börja.

Processen kan växa mycket långsamt, ibland i flera år. Sällsynta obehagliga känslor tvingar inte en man att gå till doktorn. Vid denna tidpunkt uppträder en smärtsam degeneration av prostatakörtelns vävnader, den ökar i storlek.

Prostatakörteln utför en viktig funktion i kroppen - det tillåter inte passage av infektion genom urinvägskanalerna uppåt i det lilla bäckenet. Utvecklingen av patologiska förändringar i organet möjliggör passage av patogena mikroorganismer till blåsan och njurarna.

Diagnostiska metoder

Den första i diagnosen av prostatit är fingerprovning av prostata. Före undersökningen måste patienten tömma blåsan.

Var noga med att undersöka anusen för att upptäcka patologiska förändringar som kan prova prostata sjukdomar.

Fingers läkare bestämmer storleken, konsistensen och placeringen av prostatakörteln, pressning blir en hemlighet.

 • Den allmänna analysen av urin, bakposev.
 • Analys av bukspottkörtelns hemlighet och ejakulering.
 • Blodtestet är generellt och biokemiskt.
 • Ultraljud av bäckenorganen.

Resultaten av studierna gör det möjligt att diagnostisera och kartlägga behandlingen.

Metoder för behandling

Eliminering av inflammation är huvudmålet för behandlingen. För att göra detta, använd antiinflammatoriska läkemedel, ibland antibiotika. Föreskriv också läkemedel som förbättrar blodflödet.

Alfablockerare ordinera för att minska musklerna i blåsan och släta muskler. Hormonala droger hjälper till att minska puffiness och förbättra lymf och blodflöde.

För att behandla stillastående fenomen används följande fysioterapiprocedurer:

 • Rektalmassage är ett av de mest effektiva sätten. Det hjälper till att återställa blodcirkulationen och stärker metaboliska processer, stärker musklerna. Det finns 10-15 sessioner tills försvinnandet av stillastående fenomen och restaurering av körtelns storlek. För att utföra proceduren själv kan du använda en massageapparat. Det är nödvändigt att veta att det finns kontraindikationer.
 • Terapeutisk träning syftar till att förstärka bäckens golv och förbättra andningen. Normaliserad promenader, simning är användbar. En bra effekt ger Kegel gymnastik.
 • Laser, UHF, magnetoterapi, ultraljudsterapi.

Läkaren kan ordinera för behandling av akupunktur, elektrostimulering.

Folkmetoder föreslår användning för behandling av infusion av kamomill, persilja och propolis, antiinflammatoriska örter. Man bör komma ihåg att dessa endast är hjälpverktyg. De kan inte bota stillastående prostatit.

Behandlingen utförs tills symtomen försvinner och prostata återkommer normalt. Detta kan ta från en månad till fyra. Valet av medel och hur länge läkemedlet administreras bestäms av läkaren efter en fullständig diagnos.

Kirurgiska metoder används när processen har gått långt, och urinröret har blivit helt blockerat.

Profylax och prognos

Det främsta sättet att förebygga sjukdom är ett aktivt sätt att leva på. Går, arbetar i trädgården, spelar sport förhindrar stagnation av blod och lymf. Om det inte finns möjlighet att gå och på jobbet måste du sitta hela tiden - köp en simulator och titta på TV under klasserna.

Du borde ge upp dåliga vanor - alkohol och rökning. Detta kommer att förbättra fartygens skick.

Överbelasta inte magen med övermålning, det är användbart att ta mat i små portioner 4-5 gånger om dagen. Avslag från snabbmat, salt och skarpt hjälper till att normalisera urinsammansättningen.

Akta dig för hypotermi, överhettning är också skadlig. Bli inte involverad i badet och ligga på stranden. Flytta spel i skuggan av träd är mycket mer användbara.

Stagnerande prostatit kan härdas om du kontaktar läkaren i tid och utför alla recept. Överensstämmelse med förebyggande åtgärder kommer inte att tillåta sjukdom att återvända.