Huvud
Massage

Antibiotika för prostatit hos män

Om det finns prostatit, är det hög sannolikhet att särskild behandling kommer att behövas. Sjukdomen av bakteriell natur utvecklas hos en tredjedel av patienterna. Det är nödvändigt att undertrycka tillväxten av bakterier med hjälp av lämpliga mediciner. Antibiotika för prostatit föreskrivs när diagnosen bekräftas genom en preliminär studie. För behandling för att få den önskade effekten, arbeta på kroppen så noga som möjligt, välj de läkemedel som bäst hjälper dig, ta reda på hur du tar dem och eventuella användarhot.

Fördelar med antibiotikabehandling

Modern medicin använder antibiotika i prostatit eller andra sjukdomar på grund av deras förmåga:

 • snabbt förstöra källan till sjukdomen och eliminera inflammation;
 • producerar substanser som dödar eller stoppar multiplikationen av bakterier och stora virus, men är säkra för makroorganismceller;
 • att agera när den appliceras externt (suppositorier, salvor) och på andra sätt för administrering: intramuskulärt, oralt, intravenöst;
 • kämpa samtidigt med många patogener (bredspektrum antibiotika).

De viktigaste grupperna av antibakteriella läkemedel som används för prostatit

Antibiotika - en relativt ny substans, upptäckt i 20-talet av förra seklet. En stor lista över droger neutraliserar virus, vilket hjälper till att ta bort orsakerna till prostatit och andra sjukdomar. Effektens olika karaktär, skillnaderna i den kemiska strukturen, tillät flera grupper av antibiotika att isoleras från den bakteriella naturen hos prostatit: kronisk eller akut.

fluorokinoloner

Fluoroquinoloner syntetiseras kemiskt idag. Aktiva substanser som påverkar bakterier av olika slag, särskilt väl behandla kronisk form av sjukdomen. Fonder baserade på fluorokinoloner absorberas i matsmältningsorganet så snabbt som möjligt. Härifrån flyttar de lätt in i cellerna i organ och vävnader, förstör bakterier. Medicin orsakar störningar i mag-tarmkanalen och nervsystemet, allergier. I sällsynta fall finns det sjukdomar i njurarna, muskuloskeletala systemet, hjärtat, candidiasis, kolit. Med prostatit utses:

tetracykliner

Familjen av tetracykliner innefattar bredspektrum antibiotika som liknar sammansättning och egenskaper. De har samma mekanism av inflytande på mikrober, nära egenskaper och fullständig korsresistens. Om ett läkemedel har slutat fungera på kroppen, kommer dessa också att vara ineffektiva. För att uppnå resultatet är det bättre att ta med droger som har en annan arbetssätt. Tetracykliner är mycket aktiva mot bakterier som orsakar prostatit, men är svåra att tolerera. Urologer föreskriver följande läkemedel för prostatit:

penicilliner

Penicilliner blockerar syntesen av peptidoglykan, från vilken bakteriens cellvägg är byggd. Från detta förgås de. Däggdjursorganismen producerar inte peptidoglykan, så drogerna är säkra för människor. Det enda du kan möta när du tar dem är en allergi. De vanligaste läkemedlen för penitillingruppens prostatit är tabletter:

cefalosporiner

Den baktericida principen för cefalosporiner är farlig för mikroorganismer. Det skadar sin cellvägg och leder till döden. Assimilering av denna grupp av droger från mag-tarmkanalen är svag (undantag - "cephalexin"). De irriterar slemhinnor, eftersom allergier, nedsatt njurfunktion, är kontraindicerade vid meningit. Används intramuskulärt. De rekommenderade antibiotika för prostatit är:

makrolider

Makrolider är de minst giftiga antibiotika av naturligt ursprung, vilket förhindrar reproduktion av bakterier. Dessa läkemedel används sällan, eftersom det inte finns några tecken på effekt. Patienter tolererar terapi med dessa läkemedel med prostatitbrunn. Droger bidrar sällan till framväxten av allergier, det finns inga fall av undertryck av lever eller njurar, förstörelse av leder, benvävnad, toxiska effekter. Antibiotika för infektiös prostatit:

Schema för att ta antibiotika för att behandla prostatit hos män

För att effektivt bota sjukdomen är det nödvändigt att utföra en diagnos som visar vilken typ av bakterier som orsakar sjukdomen hos en viss patient, deras känslighet mot läkemedel. Baserat på resultaten från testen bestämmer läkaren vad som innebär att behandla kronisk prostatit eller akut sjukdomsform. En uppsättning procedurer hjälper till att lindra inflammation i prostatakörteln, om sjukdomen har uppstått på grund av ingreppet av bakterier. Behandlingsregimen för prostatit innefattar:

 • tar antibiotika för att eliminera bakterier
 • Användningen av mediciner för att förbättra blodcirkulationen, minska stillastående tillstånd ("Pentoxifylline" i tabletter);
 • tillsättningen av anti - om du vill att lindra smärta genom att minska svullnad i prostata (icke-steroida "diklofenak", "Meloxicam", "Nimesulid" eller hormonell "prednisolon", "prednison", "Solyumedrol");
 • ämnen som reglerar immunsystemet ("Tactivin", "Timalin", "Levamisol");
 • vitaminerna A, B6, E, C;
 • spårämnen: selen, zink, magnesium;
 • lugnande (Afobazol, Miasser);
 • gräs (cowberry, äldre, St. John's wort, comfrey, goldenrod);
 • massage av prostata - det tar bort inflammation, lindrar stillastående sekretioner;
 • motion - stimulera blodcirkulationen.

I akut form av patologi

Behandlingen utförs på sjukhus eller under medicinsk övervakning hemma. Använd mediciner som påverkar den komplexa: cefalosporiner ( "Ceftriaxon", "cefotaxim"), tetracykliner ( "Rondomitsin" "Tetracyklin") och en minskning av inflammation - fluorokinoloner ( "levofloxacin", "Ofloxacin"). För en snabb effekt kan urologen föreskriva att två antibiotika tas.

Resultatet av terapi för akut inflammation, som regel, kan ses omedelbart, men upphörande med att ta droger kan inte strängt förbjudas. Ta en 4-veckors kurs till slutet och följ noggrant dosen för att blockera inflammatorisk process. Annars kan den omvandlas till en kronisk form. Om du helt klart följer alla rekommendationer från en urolog kommer sjukdomen att recede för evigt och kommer inte att återvända.

Med kronisk prostatit

Den långsamma kroniska banan av prostatakörtelns sjukdom observeras mycket oftare. Lugntider följt av exacerbationer. Är kronisk prostatit behandlad? Prognosen är mindre tröstande än vid akut inflammation. Resultaten av terapin är svagare: Patologin förändrar strukturen i körtelvävnaderna så att antibiotikum inte stannar kvar i dem under lång tid. utnämningar:

 1. Förberedelserna är föreskrivna med hänsyn till mikrofloraens känslighet och grad.
 2. Mycket effektiva bredspektrum läkemedel, speciellt tsefalospariny ( "ceftriaxon") och makrolider ( "Roxitromycin", "Vilprafen", "azitromycin"), fluorokinoloner ( "Norfloxacin", "Ofloxacin").
 3. Minimikursen är en månad, men ofta genomförs flera cykler intermittent. Det är omöjligt att sluta behandlingen när tillståndet förbättras: förändringar kan vara vilseledande.

Vilka antibiotika är mest effektiva?

För att bota eller minska manifestationer av infektiös prostatit, följ noggrant läkarens rekommendationer. Börja kursen först efter diagnosen, när läkaren räknade ut arten av sjukdomen. Oberoende hembehandling är fylld med destruktiva konsekvenser, störningar i kroppssystemets funktion. Tabellen listar och doser av populära antibiotika för prostatit:

Behandlingsschema för akut och kronisk prostatit hos män

Inflammation av prostata, oavsett orsak till dess förekomst, kräver brådskande behandling.

Behandlingsregimen för prostatit måste nödvändigtvis väljas med avseende på dess form. Läkare delar prostatit i en smittsam och icke-infektiös en. Enligt statistiken, stagnationen i prostatakörteln lider ofta äldre män, yngre patienter oftast upptäcks bakteriell form av prostatit.

Dessutom kan sjukdomen ha ett akut och kroniskt stadium, vilket också påverkar och bestämmer innehållet i behandlingstiden för prostatit hos män.

Hur man behandlar sjukdomen?

För att undertrycka den inflammatoriska processen i prostata används läkemedelsbehandling. För att bli av med infektionen är det nödvändigt att klara laboratorietester som hjälper till att identifiera patogenen och förskriva specifika antibakteriella läkemedel. Korrekt utvalda antibiotika - nyckeln till framgångsrik behandling.

Ofta rekommenderar läkare antibakteriella läkemedel med ett brett spektrum av åtgärder, men de leder inte alltid till önskad effekt. Därför föreskriver erfarna specialister endast antibiotika efter testresultaten.

Män måste passera ett allmänt blodprov, urin och bakpossev för att fastställa patogenen. Först efter detta föreskrivs specifik terapi och ytterligare behandlingsmetoder. Antibiotika måste användas för akut och kronisk prostatit.

Den viktigaste förutsättningen för behandling av prostatainflammation med antibiotika: En behandling är nödvändigt att passera fullständigt, utan avbrott, även då symptomen inte längre är närvarande. En obehandlad sjukdom kan utvecklas till en kronisk sjukdom.

Tiden för att ta antibakteriella läkemedel är cirka två veckor. Den terapeutiska taktiken bestäms av läkaren, personligen för varje patient.

Vid starka smärtsamma förnimmelser förutom antibiotika föreskriver antispasmodik, antiinflammatoriska preparat, medel för förbättring av blodcirkulationen, vitaminkomplex.

Förutom läkemedel måste patienten följa en speciell diet, delta i speciell gymnastik.

Sammanfattningsvis kan vi formulera vad en man borde göra vid behandling av prostatit:

 • ta antibiotika som föreskrivs av en läkare
 • att övervaka immunitet, om nödvändigt, använda vitaminkomplex
 • med svår smärta, använd smärtstillande medel;
 • att tillgripa hjälp av antidepressiva medel;
 • genomgå fysioterapi
 • balansera fysisk aktivitet och vila
 • ät rätt
 • gör prostata massage enligt den ordinerande läkaren;
 • normalisera sexlivet.

Tänk på de två sista styckena i rekommendationerna närmare, eftersom de är mest känsliga.

Prostatisk massage

Förloppet av behandling för inflammation i prostatakörteln innefattar massering av prostata. Denna procedur uppfattas av många män som förödmjukande och påverkar deras ära. Det är nödvändigt att erkänna delikatessen av förfarandet, men i själva verket är dess effektivitet mycket viktigt för att bli av med sjukdomen.

Om en man tvekar att massera på sjukhuset med personal eller andra patienter, är det möjligt att utföra det hemma, antingen ensam eller med hjälp av en nära anhörig.

Läkare rekommenderar att man köper en speciell apparat för att utföra en prostata-massage, men om denna möjlighet inte är tillgänglig är det ganska möjligt att göra med improviserade medel.

Sex är det bästa och viktigaste sättet för maskulin natur för en prostata-massage. Massage uppstår på grund av sammandragningar av musklerna i anusen. Därför är den rådande uppfattningen att under prostatit är det nödvändigt att avstå från intima relationer helt felaktigt. Tvärtom bör sexlivet vara regelbundet.

Men kom ihåg att byta partners inte rekommenderas. Helst måste du ha sex med bara en partner, en konstant. Sexologer råder en man, om inte, då är det bättre att engagera sig i självtillfredsställelse.

Du behöver inte heller låta processen dra ut eller vice versa.

Funktioner vid behandling av akuta och kroniska typer av prostatit

Även om symtomen på dessa sjukdomar är mycket lika, är samma behandlingsregimer för kronisk prostatit och akut något annorlunda.

För det första är den akuta formen botad många gånger lättare, eftersom kroppen hos en man fortfarande kan hantera infektion och inflammation på egen hand. Det räcker bara för att hjälpa honom lite.

Att kämpa på samma sätt med de försummade problemen kräver mycket ansträngning och tid både från patienten och hans läkare, på grund av att det finns en försvagning av kroppen, en minskning av immuniteten. Och huvudkroppen hos en man slutar kämpa för infektion. I stället börjar han anpassa sig till detta tillstånd, lär sig att leva med sjukdom. Och det blir väldigt svårt att få honom att leva på den gamla vägen utan sjukdom.

Förfarandet för att bekämpa prostatit hos män i akut form kräver i de flesta fall användning av antibiotikabehandling. Detta kommer att hjälpa den manliga kroppen att framgångsrikt bekämpa de patogena bakterierna som orsakade inflammation i prostata.

När det smärtsamma tillståndet förvärras ökar patientens smärtor, i detta fall tilldelas patienten adrenoblockerare. Detta görs för att minska inflammation och ödem i prostata. Samtidigt med händelserna rekommenderas massage och fysioterapi.

Akut prostatit

Schematiskt kan behandling av den akuta formen av sjukdomen representeras enligt följande:

 • antibiotikabehandling;
 • sulfanilamidpreparat;
 • i närvaro av smärtssyndrom - antiinflammatoriska läkemedel;
 • droger för att stärka och stödja immunitet
 • alfa-adrenoblocker för svullnad;
 • fysioterapi.

Schema för behandling av kronisk inflammation i prostata

Vid inkompetent behandling eller sen behandling av en patient med akut form för sjukvård finns risk för komplikationer med sjukdomsövergången till kronisk form.

Vad ska man göra vid behandling av kronisk sjukdom:

 • prodiagnostirovat hormonbalans. Om det finns problem föreskrivs speciella mediciner för att eliminera dem.
 • att stärka immunförsvaret för att organisera rätt näring och ta vitaminkomplex
 • att återställa ett regelbundet sexliv, medan alltför aktiva sexuella handlingar i medicinsk yrke erkänns som oacceptabla;
 • ta emot utnämningen av antiinflammatoriska läkemedel;
 • börja ta droger som förbättrar blodcirkulationen (heparin etc.);
 • helt överge användningen av alkohol och tobaksrökning
 • bota alla befintliga infektioner av infektiös natur. Detta kommer att undvika återinfektion av prostata;
 • Använd antibiotika av olika grupper. Och det rekommenderas att dessa grupper förändras mellan sig under behandlingen - det här hjälper till att undvika missbruk av patogenen mot drogen.
 • inkludera i samband med terapi fysioterapi. Särskilt värt att uppmärksamma prostatens massage, som släpper ut järnkanalerna från utsöndring.

Det är viktigt att stärka hela kroppen, förbättra patientens övergripande tillstånd med samtidig blockering av inflammatorisk process.

Behandling av kronisk form tar ganska lång tid utan garanti för fullständig återhämtning av patienten. Därför är det viktigt att förhindra särskilt allvarliga konsekvenser i form av skador på andra organ.

Det är önskvärt att upprätta en lång period av eftergift. Annars kan allvarliga problem vara möjliga i de organ som ansvarar för reproduktion, inklusive infertilitet och sexuell impotens (impotens).

Effektiva droger vid behandling av prostatit

Som redan nämnts kan prostatitbehandling inte göra utan att antibiotika utses. Nedan är en lista över de mest populära grupperna av antibiotika. Och även om deras utnämning endast bör behandlas av en specialist, är det för män som en introduktion värt att lära sig mer om dem:

 1. Först och främst är detta allt känt penicillin och dess derivat. Trots dess "ålder" är det fortfarande ett läkemedel med bred tillämpning. Den vanligaste av denna grupp av läkemedel för närvarande är Amoxiclav och Amoxicillin. Deras effektivitet har bevisats kliniskt.
 2. Makrolider - fördelen med denna grupp är deras nontoxicitet. Därför finns det ingen negativ effekt på tarmens mikroflora. Representanter för gruppen är Sumamed, Rulid, Clatid.
 3. Nästa grupp är Cephalosparin. Används endast permanent. Introducerades intravenöst.
 4. En annan grupp, som endast används i en stationär inställning, är Ceftriaxone.
 5. Om från alla ovannämnda läkemedel inte finns något resultat, föreskriver läkare vanligtvis fluorokinoler.

Vid användning av antibiotika rekommenderas patienterna inte att minska doseringen och behandlingstiden självständigt. Hela kursen är inte mindre än två veckor. För personer som är benägen för allergier är det nödvändigt att informera den behandlande läkaren om det. Då kommer han att upprätta en konstant observation för att undvika förekomsten av en allergisk reaktion på läkemedlet.

Om det finns sjukdomar i njurarna, levern, då ska du omedelbart varna läkarna om det. Då väljer de ett annat behandlingsschema.

Antibiotika för prostatit. Förberedelser för prostatit: recensioner, priser

För närvarande finns problem med prostata i ett stort antal män i mogen ålder. Dysfunktion av denna körteln mot bakgrund av alla sorters sjukdomar leder inte bara till fysiskt obehag utan också till allvarlig skada på det emotionella och psykologiska tillståndet. Terapimetoderna beror på sjukdomsformen och symtomen på dess manifestation. Vad kräver prostatit behandling? Hjälper medicinen eller sjukgymnastiken patienten? Varje enskilt fall ger ett individuellt system, utvecklat av en läkare för att effektivt lösa problemet.

Vilka mediciner för prostatit att välja?

Att alltid säga farväl till sjukdomen är inte tillräckligt för att bara ta piller som bara kan ta bort akuta symptom ett tag. Att framgångsrikt bekämpa sjukdomen rekommenderar en omfattande behandling, som kombinerar droger från prostatit, procedurer och stärker kroppen som helhet.

Blockera de första manifestationerna av sjukdomen och stoppa utvecklingen i början, med hjälp av läkemedel som har följande egenskaper:

 • En bedövning.
 • Avsvällande medel.
 • Anti-inflammatorisk.

Oftast är det antibiotika med prostatit, recensioner av vilka åtgärder som är många, blir den huvudsakliga metoden för behandling.

De viktigaste kriterierna för att välja en behandlingsmetod

Innan antibiotika för prostatit utses är det viktigt att fastställa följande indikatorer:

 1. Graden av känslighet hos kroppen till ett visst läkemedel.
 2. Typ av infektion.
 3. Steg av sjukdomen.
 4. Individuella egenskaper hos kroppen.

För effektiv behandling är noggrann diagnos av patienten viktig, så att det är möjligt att ordinera den optimala dosen av läkemedlet, för att förutsäga varaktigheten och hur det tas. Huvudprincipen för att förskriva ett antibiotikum är närvaron av en bakteriell sjukdom. Självmedicinering i detta fall är omöjligt, eftersom det finns en allvarlig risk för försämring av situationen som orsakats av felaktig diagnos och mottagning av oacceptabla droger. Så, om prostatit orsakas av ett virus, används drogterapi på andra sätt.

Många läkemedel

Behandling av prostatit med antibiotika i praktiken sker i de flesta fall. Vilka läkemedel som ska ordineras beror på medicinens huvudsakliga antimikrobiella egenskaper - från infektionen som orsakade sjukdomen (gonorré, tuberkulos, etc.). I de flesta fall fördelar du medel med ett brett utbud av aktiviteter:

 • Tetracykliner.
 • Makrolider.
 • Cefalosporiner.
 • Penicilliner.
 • Fluorokinoloner.

Att välja en behandlingsmetod och en botemedel mot prostatit för varje patient, tar hänsyn till allergiska egenskaper hos läkaren, liksom närvaron av njursvikt. Patienternas vittnesbörd vittnar om att patienten nästan alltid tillsammans med antibiotika förskrivs medel för normalisering av tarmmikrofloran, probiotika. Deras genomsnittliga prisintervall är från 100 till 500 rubel.

Vid komplex behandling av prostatit används ofta fyto-läkemedel. "LIKOPROFIT®" är ett komplex av naturliga komponenter. Komponenter "LIKOPROFIT®" selektivt ansamlas i prostatavävnaden, minskar manifestationerna av inflammation, öka den skyddande funktionen, skydda celler från skada genom fria radikaler och processkontroll kraftig tillväxt av prostatavävnader. På grund av den komplexa och balanserade kompositionen elimineras svårigheterna i samband med urinering, försvagning av smärtssyndromet. (1) Komponenterna i "LIKOPROFIT®" på en bakgrund av standardterapi för att effektivt påverka de viktigaste symptomen på kronisk prostatit, bidra till en förbättring av urinering: minska frekvensen av urinering och öka urinflödet, må bättre och har en reparativ effekt hos patienter med kronisk prostatit

Läkemedel med ett brett spektrum av åtgärder

Det är absolut omöjligt att bestämma den flora som finns i körteln, inte ens en, även den bästa läkaren, och därför används antibiotika för prostatit som har ett brett spektrum av effekter på kroppen ofta för behandling. I det här fallet talar vi om en billig grupp av läkemedel av penicillin-serien (priserna varierar från 40 till 300 rubel):

 • Tabletter eller injektioner "Ampicillin".
 • Betyder "Ampioks".
 • Injektioner "bensylpenicillin".
 • Preparat "Carbenicillin" eller "Oxacillin".

Många moderna läkare föredrar att ordna oralt de nyaste antibakteriella medlen från gruppen av fluorokinoloner:

 • Läkemedlet "Ciprofloxacin" eller "Cyprinol".
 • Läkemedlet "Sparfloxacin" eller "Sparflot".
 • Medel "Pefloxacin" eller "Abaktal".
 • Tabletter "Levofloxacin" eller "Lefokcin".
 • Läkemedlet "Norfloxacin" eller "Nolitsin".
 • Läkemedlet "Ofloksatsin", "Tarivid" eller "Ofloksin".

Viktiga fördelar med dessa terapeutiska medel är möjligheten av deras koncentrerade ackumulering i själva prostata, avsaknaden av risk för immunbrist och resistensen hos mikroorganismerna till läkemedlets aktiva substans, överkomliga priser inom intervallet 10 till 700 rubel.

Antibiotika med prostatit, enligt yttranden från praktiserande läkare, är också väl beprövade ur tetracyklin-serien, vars huvudsakliga egenskap är deras förmåga att tränga in i prostatahindern:

 • Makrolider (preparat "Azitromycin", "Sumamed", "Azitral") - från 100 till 1000 rubel.
 • Läkemedel "Unidox solutab" (250-500 rub) eller "Doxycyklin" (från 20 rubel.).
 • Tabletter "Vilprafen" och "Dzhozamitsin" - från 500 till 700 rubel.

Mindre vanlig behandling av prostatit antibiotika från gruppen cefalosporiner. Dessa är beredningar av 3: e generationen, vars priser är något högre. Dessa inkluderar sådana droger: Claforan, Cefotaxime, Ceftriaxon, Suprax eller Cefixime. Prisklassen är ganska bred - från 15 till 700 rubel. Alla kan välja ett läkemedel som är överkomligt.

Antibiotika för prostatit hos män: särskild tillämpning

Unga män borde veta att antibiotikabehandling kan orsaka en tillfällig spermatoxisk effekt. Därför, om uppfattningen är planerad, måste du vänta minst 4 månader efter behandling - den här tiden är tillräcklig för att slutföra hela spermatogenescykeln (mognadsprocessen i testiklarna i testiklarna av full spermatozoa).

Mekanismen för recept på läkemedelsbehandling

Indikation för utnämning av antibakteriella läkemedel är diagnos av en patient med kronisk bakteriell eller infektiös prostatit. Taktiken för behandling av icke-infektiös sjukdomsform orsakar många motsättningar, recensioner och tvister. I sådana situationer tvingas läkare att använda antibiotika för prostatit hos män. Endast den här metoden ger hopp för en fullständig botemedel mot latent infektion, vars karaktär är så svår att bestämma.

Antibiotika för kronisk prostatit läkaren kommer inte skriva ut genast, men börjar en kontroll för att identifiera typ av infektion. Under tiden utförs symptomatisk terapi för att lindra akut inflammation. För att göra detta brukar vanligtvis ordineras läkemedel "Diklofenac", vars pris trivs med sin tillgänglighet: från 20 till 120 rubel, i form av stearinljus (suppositorier). Det tar bort inflammation, bedövar och rengör ödem.

Behandlingstid

När test och undersökningar ger resultat som det kommer att vara möjligt att fastställa vilken typ av bakterier sjukdomen orsakas och följaktligen, vilken antibiotikaresensibilitet som avslöjas, kan läkaren ordinera en specifik medicinering. Minsta behandlingstiden är minst 28 dagar, enligt den härdade. Under hela perioden för patienten genomförs en konstant bakteriologisk och klinisk kontroll. Vid återkommande kronisk prostatit, när det finns en positiv effekt i resultaten av test och undersökningar under patientens observation, kan antibiotikernas längd förlängas upp till 6-8 veckor. Det är extremt sällsynt, men det händer att denna behandling tar mer än 2 månader och är totalt cirka 16 veckor (4 månader).

Hur man väljer ett effektivt sätt att behandla?

Prata om ineffektiviteten hos de föreskrivna läkemedelsläkarna börjar först efter 2 veckors användning. Så, om det inte finns något positivt resultat från antibiotikumet, fattas beslut om att byta läkemedel. Det är därför som det är så viktigt att initialt ordinera en effektiv medicin för att inte slösa tid på experiment, till kostnaden för vilken patientens hälsa är. Specialister på medicinområdet hävdar att det är effektivt mot prostatit ett sådant verktyg som har ett antal egenskaper:

 • Förmågan att lösa upp i fetter.
 • En svag alkalisk reaktion.
 • Brist på samband med vassleproteiner.
 • Maximal koncentration ligger inte i plasman, utan i prostata.

Fluoroquinoloner är beredningar från prostatit som närmast uppfyller alla dessa krav. Det är dessa läkemedel som har de bästa farmakologiska egenskaperna som säkerställer effektiviteten av behandlingen av en kronisk sjukdom. Fluorokinoloner är ganska koncentrerade i sperma i själva prostatakörteln och dess sekret, samt aktivt påverka huvuddelen av kända bakterier som framkallar utvecklingen av den kroniska formen av denna sjukdom, och fritt säljs på apotek. Priserna på sådana läkemedel är olika: från den inhemska ekonomin av droger 30-300 rubel och slutar varunamn från 400 till 1700 rubel.

Grundläggande principer för framgångsrik behandling av prostatit

För att säkerställa att antibakteriell behandling är framgångsrik och effektivast, är det nödvändigt att följa ett antal principer som förutbestämmer organiseringen av direktbehandling:

 1. Utför en analys av mikroflora - en provoker av prostatit - och avslöja graden av dess känslighet mot antimikrobiella medel.
 2. Välj säkra och effektiva droger som garanteras inte leda till biverkningar från kroppen.
 3. Beräkna och föreskriva tydliga normer för medicinering, fastställa frekvensen och metoden för dess tillämpning, med hänsyn till egenskaperna och egenskaperna hos varje enskilt läkemedel.
 4. Börja behandlingen så snart som möjligt och utveckla en optimal antimikrobiell terapi.
 5. Att beteckna ett komplex av preparat där de kommer att kombineras med varandra, liksom med andra föreskrivna förfaranden, förbättra den antimikrobiella effekten av varje läkemedel, förbättra mikrocirkulationen i prostata och minska risken för komplikationer.
 6. Tilldela endast terapi i strikt överensstämmelse med individuella hälsokarakteristika hos varje enskild patient.

De mest populära medicinerna

Vilka är kraven på behandling med prostatit? Läkemedlet ska vara officiellt och med en beprövad terapeutisk effekt. Vi listar de vanligaste handelsnamnen på sådana droger med en kort indikation på deras huvudegenskaper:

 • Läkemedlet "Prostanorm" - används för att lindra inflammation och smärta i prostata, samt att förbättra blodmikrocirkulationen.
 • Tabletter "Vitaprost" - som ofta föreskrivs i kronisk form av sjukdomen och som en profylax efter operationen för att normalisera körtelns funktion, förbättra ämnesomsättningen och korrigera urodynamiken.
 • Läkemedlet "Prostamol Uno" är ett universellt läkemedel som inte bara hjälper till med prostatit, men också med andra problem med mikturitetssjukdomar på grund av inflammation. Medicinen återställer reproduktiv funktion och normaliserar helt genitourinary systemet.

* Instruktioner för användning av kosttillskott till mat LYKOPROFIT® 1. Spivak L.G. Effekt och säkerhet för Lycoprofit ® hos patienter med kronisk prostatit och prostatisk adenom. Urology. 2013, nr 2, sid. 118-122.

Lifebuoy eller accelererat bortskaffande av prostatit antibiotika

Termen prostata sjukdom är prostatacancer inbegriper inflammatoriska och infektiöst ursprung, enskild eller kombinerad med lesioner av sädesblåsorna och tuberkel och urinröret (den bakre delen).

Sjukdomen kan förekomma i akut (vanligtvis förekommer från 30 till 50 år) och kronisk form.

Syftet med behandlingen är att eliminera kliniska symptom och minska risken för komplikationer, samt fullständig återhämtning av copulativ funktion och fertilitet. Antibiotika för prostatit och adenom är föreskrivna för att eliminera den etiologiska bakteriefaktorn. Antimikrobiell terapi för adenom används även vid planerad sjukhusvistelse på ett kirurgiskt sjukhus, med målet att förebygga postoperativa infektionsinflammatoriska komplikationer.

De viktigaste symptomen på prostatit kommer att vara:

 • inte skarp, värkande, drabbningar i perineum, utstrålar i ändtarmen, testiklar, glanspenis, sakrum, sällan - i nedre delen av ryggen;
 • dysursjukdomar, särskilt på morgonen, en konstant känsla av ofullständig tömning av blåsan;
 • uttag av den oinfekterade hemligheten efter urinering
 • ökad smärta under långvariga vistelser i sittande läge och minskning efter gång;
 • erektil dysfunktion, för tidig utlösning, impotens;
 • kränkning av det allmänna tillståndet, nervositet, minskad effektivitet, sömnlöshet.

Vid bekräftelse av diagnosen baserad på resultaten av digitala forskning, indikatorer på totala blod- och urinanalys, prostata sekretion, 2 koppar provet efter massagen, sperma analys, hormonprofil, ultraljud. Om du behöver diffusion. Diagnos med adenom är en biopsi.

Valfria läkemedel eller de bästa antibiotika för prostatit hos män

"Guldstandarden" för behandling är fluorokinoloner.

Ciprofloxacin (Cyphran, Cyphran OD, Ciprobai, etc.)

Antibakteriellt medel med ett brett spektrum av antimikrobiell effekt, vilket beror på dess förmåga att hämma DNA-gyra från patogena mikroorganismer, som stör syntesen av tanken. DNA och leder till irreversibla förändringar i den mikrobiella väggen och celldöd.

Ciprofloxacin påverkar inte ureaplasma, treponema och clostridium difficile.

Antibiotikum är kontraindicerat:

 • upp till arton år
 • i närvaro av kolit orsakad av intag av antimikrobiella medel i anamnesen;
 • vid individuell överkänslighet mot fluorokinoloner;
 • patienter med porfyri, svår njur- och leverinsufficiens;
 • samtidigt med Tizanidin;
 • epileptika och personer med allvarliga lesioner i centrala nervsystemet;
 • med störning av hjärncirkulationen;
 • hos patienter med senskador, associerade fluorokinoloner.

Funktioner vid utnämningen av Ciprofloxacin

För att minska risken för biverkningar rekommenderas det under behandlingen:

 • utesluta fysisk aktivitet och överdriven insolation
 • använd kräm med hög SPF;
 • öka dricksregimen.

Ciprofloxacin kombineras inte med icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel på grund av den höga risken för anfall. Det kan också öka den toxiska effekten på njurarna av ciklosporin.

När det kombineras med tizanidin är en kraftig minskning av blodtrycket möjligt, till och med kollaps.

Användningen av antikoagulantia på grund av terapi kan orsaka blödning. Stärker effekten av sockerreducerande tabletter, vilket ökar risken för hypoglykemi.

När de kombineras med glukokortikosteroider ökar den giftiga effekten av fluorokinoloner på senan.

I kombination med beta-laktamer, aminoglykosider, metronidazol och klindamycin, observeras en synergistisk interaktion.

Biverkningar av behandling

 • störning i matsmältningsorganet;
 • neuros, ångest, hallucinationer, mardrömmar, depression;
 • ryggningar i senor, artralgi, myalgi;
 • arytmi;
 • smakförvrängning, nedsatt luktsanslutning, nedsatt synskärpa;
 • nefrit, nedsatt njurfunktion, kristalluri, hematuri;
 • Kolestatisk gulsot, hepatit, hyperbilirubinemi;
 • minskning av antalet blodplättar, leukocyter, hemolytisk anemi;
 • fotosensitivitet;
 • hörselnedsättning (reversibel);
 • sänkning av blodtrycket;
 • kolit och diarré.

Beräkning av dos och behandlingsvaraktighet

Från 500 till 750 milligram två gånger om dagen. Vid användning av läkemedel med långvarig åtgärd (Tsifran OD 1000 mg) är en enstaka dos möjlig. Den maximala dagliga dosen är 1,5 gram.

Med en svår form av sjukdomen börjar behandlingen med intravenös administrering, med ytterligare övergång till oral intag.

Varaktigheten av behandlingen beror på svårighetsgraden av sjukdomen och förekomsten av komplikationer. Standardbehandlingstiden är tio till 28 dagar.

Hur man behandlar bakteriell prostatit (akut och kronisk) hos män med antibiotika?

För utrotning av patogenen och eliminering av den inflammatoriska processen används bredspektrumläkemedel som arbetar mot de vanligaste patogenerna.

Rekommenderad användning:

I) Fluorkinoloner:

 • Norfloxacin (Nolycin, Norbaktin);
 • Ciprofloxacin (Ciprolet, Ciprobai, Cyphran OD, Ciprinol, Quintor, Quipro);
 • Levofloxcin (Tavanik, Glevo, Levolet R);
 • Ofloxacin (Tarivid, Zanonin OD);
 • Moxifloxacin (Avelox).

II) Fluoroquinoloner i kombination (de bästa antibiotika för prostatit orsakad av blandad infektion):

 • Ofloxacin + Ornidazol (Ofor, Polymik, Combiflox);
 • Ciprofloxacin + Tinidazol (Cyphran ST, Ciprolet A, Ciprotin, Zoxan TZ);
 • Ciprofloxacin + Ornidazol (Orcipol).

III) Cefalosporiner:

 • Cefaclora (Werzef);
 • Cefuroxim-axetil (Zinnat);
 • Cefotaxim (cefabol);
 • Ceftriaxon (Rofecin);
 • Cefoperazon (Medotsef, Cefobit);
 • Ceftazidime (Fortum);
 • Cefoperazon / sulbactam (Sulperazone, Suslentsef, Bakperazone, Sulzef);
 • Cefixime (Suprax, Sorcef);
 • Ceftibuten (Tzedek).

IV) Inhiberingsresistenta penicilliner (Axicillin / Klavulansyra):

V) Makrolider:

 • Klaritromycin (Crixane, Vanilid, Clacid);
 • Azitromycin (Azivok, Azitrocin, Zimaks, Zitrolit, Azitrus, Sumamed forte);
 • Roxitromycin (Roxid, Rulid).

VI) Tetracykliner (Doxycycline)

VII) sulfonamider (Sulfametoxazol / trimetoprim):

Sumamed med prostatit: Funktioner i utnämningen och behandlingsregimen

Läkemedlet har ett brett spektrum av baktericid aktivitet på grund av irreversibel bindning till 50S-ribosomal subenhet och inhiberar bakteriell syntes behandlar strukturella komponenter i mikrobiell vägg. När höga inflammatoriska koncentrationer når in i inflammationen börjar antibiotikan att verka baktericid.

Azitromycin (aktiv beståndsdel) föreskrivs endast i de tidiga stadierna, med en mild sjukdom av sjukdomen eller i närvaro av kontraindikationer mot andra antibiotika.

Sumamed effektiva mot meticillin-känslig Staphylococcus-stammar, penicillinkänsliga stammar av streptokocker, gramnegativa aerober, klamydia, mykoplasma.

Genom inverkan av azitromycin resistent meticillinresistenta stafylokocker, penicillinresistenta streptokocker, enterokocker resistenta mot erytromycin grampositiva mikrober.

Azitromycinbehandlingsregimen

Sumamed måste tas en timme före eller två timmar efter att ha ätit.

Med en fem dagars kurs är dosen av ett antibiotikum på den första dagen ett gram. Vidare utse 500 mg i fyra dagar.

Med en tre dagars behandling tas ett gram Sumamed i tre dagar.

Läkemedlet är inte föreskrivet:

 • Personer med individuell överkänslighet mot makrolider;
 • svåra njur- och leversjukdomar;
 • mot bakgrund av användningen av ergotamin och dihydroergotamin;
 • med svåra arytmier.

Användas med försiktighet till patienter med myasthenia gravis, hjärtsvikt, hypokalemi och hypomagnesemi, njur- och lever arbete mild till måttlig svårighetsgrad.

Biverkelsens bieffekt

Det finns sjukdomar i mag-tarm dyspeptiska natur, övergående ökning av levertransaminaser, gulsot, överväxt, svampinfektion i slemhinnor, sömnlöshet, huvudvärk, allergiska reaktioner, ljuskänslighet.

Läkemedelskombinationer

Alkohol, mat och antacida minskar biotillgängligheten av Sumamed. Det rekommenderas inte att utse personer som får antikoagulantia. Dålig kombinerad med orala sockerreducerande medel finns risk för hypoglykemi. Det uppvisar antagonistisk interaktion med Lincosamides och synergistisk med kloramfenikol och tetracyklin. Har en gård. inkompatibilitet med heparin.

Andra antibiotika för akut och kronisk prostatit

Biseptol

Detta är ett kombinerat medel från sulfonamidgruppen innehållande sulfametoxazol och trimetoprim. Biseptol har en uttalad bakteriedödande aktivitet och har ett brett spektrum av verkan.

Sulfametoxazid har en strukturell likhet med para-aminobensoesyra, eftersom den hämmar syntesen av dihydrofolsyra. Denna mekanism förstärks av Trimethoprim, som stör proteinmetabolism och fissionsprocesser i en mikrobiell cell.

Den kombinerade kompositionen säkerställer effektiviteten hos Biseptol även i förhållande till bakterier som är resistenta mot sulfonamider. Ej aktiv mot mykobakterier, Pseudomonas och spirocheter.

Biseptol är kontraindicerat i:

 • förekomsten av strukturella förändringar i levern parenchyma;
 • svårt njursvikt med kreatininclearance mindre än 15 ml / minut;
 • blodsjukdomar (aplastiska, megaloblast-, B12- och folsyraanemi, agranulocytos och leukopeni);
 • ökad nivå av bilirubin;
 • brist på glukos-6-fosfat dehydrogenas
 • bronkial astma
 • sjukdomar i sköldkörteln;
 • individuell intolerans av läkemedelskomponenterna.

Biverkningar från ansökan:

 • störning i mag-tarmkanalen;
 • minskning av antalet leukocyter, blodplättar, granulocyter;
 • perifera neuropatier;
 • huvudvärk, yrsel, förvirring
 • diarré och pseudomembranös kolit;
 • aseptisk meningit;
 • bronkospasm;
 • onormal leverfunktion
 • interstitiell nefrit och toxisk nefropati;
 • allergiska manifestationer;
 • hypoglykemiska tillstånd
 • ljuskänslighet.
Beräkning av doser

För behandling av prostatit, föreskrivs ett antibiotikum för 4-re-tabletter med en dos av 480 mg per dag.

Vid allvarlig sjukdom kan dosen ökas till sex tabletter. Biseptol rekommenderas att konsumeras två gånger om dagen efter att ha ätit, med gott om kylt kokt vatten. Behandlingsförloppet är 10 eller flera dagar, beroende på graden av behandlingen.

Interaktion av biseptol med andra droger
 • Inte kompatibel med tiaziddiuretika på grund av den höga risken för blödning på grund av lägre antal blodplättar. Även en kombination med indirekta antikoagulantia rekommenderas inte.
 • Vid utnämning av patienter med diabetes mellitus, som tar sockerreducerande tabletter, ökar sannolikheten för utveckling av hypoglykemiska tillstånd.
 • När det kombineras med barbiturater ökar risken för folsyraanemi.
 • På grund av avtalet med askorbinsyra eller andra urinsyrande läkemedel kan kristalluri förekomma.

Under appliceringen av Biseptolum är det nödvändigt att öka dricksregimen och att utesluta från kostkål, spenat, morötter och tomater. Vid långvarig behandling eller vid användning av läkemedlet hos äldre rekommenderas ytterligare folsyratillskott.

Ytterligare terapier

Om det är nödvändigt att utföra en långvarig antimikrobiell behandling indikeras administreringen av den orala lösningen av Intraconazol, från beräkningen av 400 milligram per dag i sju dagar.

Användningen av Tamsulosin är mycket effektiv.

Detta är en specifik blockerare av alfa 1-adrenerge receptorer av mjuk muskler i prostatakörteln. Effekten av läkemedlet leder till en minskning av muskeltonen (minskad trängsel) och förbättring av urinflödet.

Även väl beprövade organotropa läkemedel. Den vanligaste är Prostacol. Det är ett polypeptidmedel av animaliskt ursprung, som har en tropism i vävnaderna från den mänskliga prostata. Prostacol minskar svårighetsgraden av ödem, eliminerar smärta och obehag, minskar inflammatoriskt svar och ökar funktionell aktivitet hos körtelns egna celler. Det reducerar också aggregeringen av blodplättar, som fungerar som en profylax för trombos av småbäckskärl.

Som en extra behandling för att påskynda återhämtningen, öka kroppens motståndskraft mot bakterier och minska svårighetsgraden av den inflammatoriska reaktionen, ordineras immunterapi (Timalin).

För att eliminera stillastående fenomen och återställa prostatafunktionen används prostata massage och bäcken golvövningar.

Varmt sessilbad med buljonger av kamille eller salvia och tillsats av 1-2% novokain är också effektiva.

Hur väljs förberedelserna?

För att svara på frågan: vilka antibiotika som behandlas för bakteriell prostatit, är det nödvändigt att bestämma spektret hos de främsta patogenerna och infektionsvägen.

Etiologi av sjukdomen och egenskaper hos terapi

Den vanligaste orsaken till inflammation är: Escherichia coli och Pseudomonas, staphylo- och enterokocker, Klebsiella, Proteus, ibland klamydia och ureaplasma.

I de flesta fall av prostata sekretion erhölls efter massage, isolerade blandad (blandad) infektion associerad både anaeroba och aeroba patogener. Den vanligaste delen av sådana mikrobiella föreningar är stafylokocker.

Kombinationen av patogener komplicerar behandlingsprocessen och leder till ömsesidig förstärkning av de patogena florans inflammatoriska egenskaper och läkemedelsresistens.

Därför är det i en sådan situation att föredra att använda kombinerad antibakteriell behandling.

Det är också viktigt att överväga sätt att infektera körteln:

 • hematogen (i närvaro av ett avlägset purulent septiskt fokus);
 • lymfogen (får infektion från ändtarmen);
 • kanalikulär (penetration av infektion från urinrörets baksida).

Artikeln framställdes av en smittsam sjukdomsläkare
Chernenko A.L.

Förmedla din hälsa till proffs! Gör ett möte för den bästa läkaren i din stad just nu!

En bra doktor är en generalist som, baserat på dina symptom, kommer att ställa en korrekt diagnos och ordinera effektiv behandling. På vår portal kan du välja en läkare från de bästa klinikerna i Moskva, S: t Petersburg, Kazan och andra städer i Ryssland och få rabatt på upp till 65% vid antagning.

* Om du klickar på knappen kommer du till en speciell sida på webbplatsen med ett sökformulär och en post till specialisten på profilen du är intresserad av.

* Finns städer: Moskva och podmoskovje, St Petersburg, Yekaterinburg, Novosibirsk, Kazan, Samara, Perm, Nizhny Novgorod, Ufa, Krasnodar, Rostov-on-Don, Chelyabinsk, Voronezh, Izhevsk

Utnämningar med prostatit

Den inflammatoriska mekanismen i prostatakörtens celler kallas prostatit. Även i antiken kallades prostaten av en annan mans hjärta, för att den producerar och spädar spermierna.

Dessutom innefattar prostatens uppgifter utvecklingen av det manliga hormonet och följaktligen ansvaret för sexualitet, mod och maskulinitet.

Orsaker till inflammation och antibakteriell behandling

De främsta orsakerna till inflammation är:

 • stagnation av blod i prostata;
 • förstoppning;
 • påkänning;
 • lång tid utan kön;
 • hypotermi;
 • olika venerala och infektionssjukdomar.

Som ni kan se finns det flera orsaker till prostatit, men nästan alla är födda av mikroorganismer. Därför eftersträvas två mål i behandlingsprocessen: eliminering av patogenen och avlägsnande av inflammation.

Om det finns en massa av alla slags antimikrobiella medel för att lösa den andra frågan, kan antibiotika bota med patogener.

Faktum är att antibiotika bara agerar på bakterier, de är maktfria mot virus. Det vill säga, mot en sådan sjukdomsaktivator, som en svamp, föreskrivs endast antifungal behandling. Du behöver bara använda antibiotika enligt recept från en urolog, du behöver inte självmedicinera - det kan skada din hälsa.

När kan ordinera antibakteriell behandling

Med akut prostatit, liksom med adenom, är det nödvändigt att ta antibiotika. Dessutom, med asymptomatisk inflammation i den icke-infektiösa prostatan, förskrivs antibakteriella läkemedel som testterapi.

För att avgöra om det är nödvändigt att ta antibiotika och vad man ska välja, utför specialisten en viss undersökning av män, avslöja orsaken till sjukdomen och typen av patogen:

 1. Blod- och urintester, blod-PSA, skrapning av könsorganiska mikrober (gonokocker, mikroplasmer, trichomonader, etc.), undersökning av kutens utsöndring, ultraljud av prostata.
 2. Om sekretionen av leukocyter är mindre än 25, föreskrivs tamsulosin (Omnik) för testterapin, efter en vecka efter att ha tagits, tas en andra analys.

Baserat på resultaten av undersökningen fastställs sjukdomsformen:

 1. Icke-infektiöst. Leukocyter ökas inte, testet för grödor är negativt. I detta fall utförs symptomatisk terapi.
 2. Tuberkulos av prostata. Det är etablerat på resultat av en biopsi. Sällan är det isolerat och oftast kombineras det med skador på genitourinvägarna, seminalblåsorna, epididymis. Denna tuberkulos insidthet hos män ligger i det faktum att sjukdomen inte utvecklas snabbt, men passerar vanligen som en kronisk med svaghetens och exacerbationens momenter, och testerna för tuberkulos kan vara negativa.
 3. Bakteriell. En sådan diagnos görs om antalet vita blodkroppar hos män är högre än normalt (mer än 25) eller de växer efter att ha tagit tamsulosin. Det är i detta fall att behandling med antibiotika ordineras.

Eftersom diagnos genom polymeraskedjereaktion utförs inom 24 timmar efter behandling, föreskrivs antibiotika efter en dag. I detta fall väljs de medel som aktivatorerna är känsligare för. Vanligtvis är behandlingsperioden cirka två månader. Om dessa inte identifieras, förskriva antibakteriella läkemedel med ett brett spektrum av åtgärder.

Destinationsorder

Den viktigaste kontraindikationen vid utnämning av antibiotika är njurens och leverns patologi, eftersom de upplever en dubbel belastning för att assimilera och avlägsna drogen från kroppen.

Dessutom kommer allergiska reaktioner vid tidigare användning av ett sådant läkemedel också att fungera som kontraindikation för utnämningen.

Om en man under de senaste två månaderna har genomgått en antibiotikabehandling, kan läkemedlet inte vara effektivt.

Antibakteriella läkemedel för män är indelade i två typer:

 1. Den första raden. Avsedd att behandla akut och kronisk prostatit. I grund och botten är dessa förberedelser av ett brett spektrum av effekter. Efter resultaten av sådd kan ett sådant botemedel smärtfritt ersättas med ett målinriktat läkemedel.
 2. Reservdroger. Appliceras i fallet när antibakteriella läkemedel inte hjälper. För det mesta är dessa läkemedel injicerbara och för hembehandling ges inte.

Kom ihåg: med en akut prostatit

Behandlingen av antibiotika är minst 10 dagar. För att behandla kronisk hemma tar det mycket längre tid. Om du har bestämt dig för att behandla prostatainflammation hemma, är det säkrare att ta piller.

Former av antibakteriella läkemedel

Vilka läkemedel är mer effektiva vid behandling av akut eller långvarig patologi hos män? Läkare väljer nya generationsdroger för män.

Låt oss prata om de som kan tas ut patienten:

 1. Från makrolider. Genomtränger perfekt i prostataceller, är giftfria och har ingen skadlig effekt på mikrofloran. De mest populära är roxitromycin, Josamycin.
 2. Av penicilliner. Har ett brett sortiment, bekvämt för mottagning, ganska effektiv och billig. Tilldela Amoxicillin, Amoxylove. Behandling med amoxicillin är föreskriven i närvaro av stafylokocker, enterokocker, E. coli.
 3. Cefalosporiner. Applicera genom parenteral administrering. Förknippas med droger med ett brett spektrum av effekter. Mest populära Ceftriaxone, Cefotaxime.

Ceftriaxon copes perfekt med gram-negativa och gram-positiva bakterier. Begränsa mottagningen av läkemedlet för dysfunktion i lever, njurar, kolit och enterit. Behandling med ceftriaxon kräver fullständig avvisning av alkoholhaltiga drycker. Dessutom kan införandet av ceftriaxon orsaka anafylaktisk chock, så dess användning är inte angiven hemma.

För övrigt lämnar Ceftriaxon inte helt positiva svar: "för att säga att det är fruktansvärt sjuk, efter pricks finns det kliar, en erytem, ​​tabletter från atopi fungerar inte"; "Efter 5 dagars intravenös injektion började hela kroppen klia, smaken av bitterhet uppträdde i munnen"; "Efter injektion av Ceftriaxon framträder svaghet, i huvuddimman, trycket stiger och nervositet uppträder"; "Efter den tredje injektionen, förlorade mannen ceftriaxon medvetenheten, vi vägrar att knäppa."

Experter rekommenderar att späda Ceftriaxon 1% lidokain:

 1. Tetracykliner. Instruktionen föreskriver användningen av mykoplasmal och chlamydial ursprung av prostatit. Kan påverka matsmältningssystemet negativt. Bland dem, doxycyklin, tetracyklin.
 2. Fluorokinoloner. Stimulera celler i prostatakörteln, har ett brett spektrum av effekter. Tilldel Levofloxacin, Ofloxacin, Ciprofloxacin.
 3. Aminoglykosider. Används för omfattande terapi. Populär Gentamicin, 5-NOC, Kanamycin.

Varje läkemedel kan, förutom kontraindikationer, också ha biverkningar. Instruktionerna kommer att berätta hur du tar dem, och endast läkaren kommer att förskriva kursen.

Regler för att ta antibakteriella läkemedel

Innan du börjar dricka antibakteriella läkemedel hemma behöver du veta de grundläggande reglerna för antagning.

Denna instruktion hjälper till:

 1. Förberedelser utses för en viss period. Vanligtvis är det 2 veckor. Efter denna period undersöker läkaren patienten och förlänger antingen kursen eller avbryter läkemedlet.
 2. Doseringen av läkemedlet är ordinerad strängt individuellt. Människokroppen kan reagera annorlunda mot samma läkemedel.
 3. Behandlingen måste gå hela vägen. Avbrott kan skapa förutsättningar där en akut bakteriell prostatit kommer att utvecklas till en kronisk.
 4. Effekten visas inte omedelbart. Symtom på inflammation avtar efter en tre dagarsperiod. Om förbättringen inte uppstår är det värt att se en läkare för att byta läkemedel och granska behandlingen.
 5. Eftersom antibakteriella läkemedel undertrycker normal mikroflora är det önskvärt att dricka probiotika under administrationen.
 6. För att förhindra allergier, ta antihistaminer.
 7. Efter behandlingen ska du dricka mediciner från den hepatoprotektiva gruppen.
 8. Alla piller dricker antingen under måltiden eller omedelbart efter att ha ätit. Drick inte på en tom mage alls.

Kom ihåg att under behandlingen av inflammation bör alkoholintaget avbrytas, eftersom även en liten dos av det kan påverka behandlingen.

Innan du börjar behandla bakteriell prostatit hemma, måste du komma ihåg att det universella systemet som sådan inte existerar, och allt som passar vissa män kan vara helt värdelöst för andra. Tillvägagångssättet bör vara strikt individuellt och vilket läkemedel att välja, bara en läkare kan bestämma.

Antibiotika vid behandling av prostatit hänvisar till läkemedelsbehandling och förskrivs i vissa fall.

Ofta är det rätt kombination av antibakteriell terapi i de tidiga stadierna av prostatit som undviker de mest oönskade konsekvenserna i framtiden.

När ska antibiotika användas för att behandla prostatit?

Prostatit hos män utvecklas huvudsakligen under inverkan av två huvudorsaker. Det är penetrering i vävnaderna hos organ hos olika bakterier och störningen av blodcirkulationen i det lilla bäckenet.

Antibiotika för prostatit är särskilt effektiva om den bakteriella naturen hos sjukdommens ursprung är bevisad.

Utan antibiotikabehandling är det omöjligt att klara det inflammatoriska svaret, vilket orsakar alla symptom på akut prostatit.

Kursen av antibiotika i varje fall väljs individuellt. Läkaren beräknar också det allmänna behandlingssystemet.

Under den akuta perioden av bakteriell prostatit leder vägran att använda antibiotika de mest oönskade följderna och de viktigaste av dem är prostataadenom och gradvis utveckling av impotens.

Denna åtgärd för prostatit rekommenderas av sammanslutningen av urologer och androloger. Vad den främsta urologen i landet säger om dropparna av "Anti Prostatit Max" DETALJER HÄR.

Om du inte förstör bakteriefloran kan det också påverka andra organ, särskilt blåsan och njurarna. Det vill säga, obehandlad prostatit kan bli en orsak till cystit, pyelonefrit och senare urolithiasis.

Antibiotika vid behandling av prostatit är nödvändiga vid en kronisk inflammatorisk process.

Ofta hör en sjuk man inte omedelbart till en läkare. Många patienter försöker bli behandlade med folkmekanismer och sjukdoms akuta fas dör oberoende, men detta leder inte till fullständig eliminering av infektionen.

Så, för att klara av bakterier, måste antibakteriell behandling förekomma även i kronisk form av prostatit.

Ofta upprepad behandling av antibiotika som föreskrivs för att förhindra en annan förvärring av sjukdomen.

Vilken forskning behövs innan du förskriver antibiotika?

Moderna antibiotika i majoriteten har ett brett spektrum av åtgärder, det vill säga de kan förstöra flera arter av bakterier som samtidigt är i människokroppen.

Men för att framgångsrikt bota prostatit är det nödvändigt att veta vilka patogener som har effekt på inflammation i prostatavävnaderna och om de är känsliga för en viss grupp droger.

Akut prostatit kan orsakas av båda medlen av sexuellt överförbara sjukdomar, det vill säga, klamydia, gonokocker, Trichomonas, och olika streptokocker och till och med E. coli.

Varje typ av dessa bakterier reagerar på ett visst sätt på komponenterna i antibiotika och läkarens uppgift är att hitta det optimala läkemedlet som hjälper till att snabbt förstöra patogenen och inte ha en negativ effekt på prostatacellerna.

Därför måste patienten före flera antibiotika behandla flera test.

 • För att bestämma orsaksmedlet för sjukdomen krävs hemligheten hos prostata och allmän urinanalys;
 • Graden av inflammation bestäms av blodprov;
 • Känslighet mot antibiotika visar bakteriologisk kultur.

Baserat på analysen väljer läkaren det mest effektiva läkemedlet. Beroende på stadium av inflammatorisk process och patientens hälsa kan antibiotikumet vara som i tabletter och i injektioner.

Läkaren utvärderar förmågan hos läkemedlets komponenter att tränga in i körtelvävnaden.

Först och främst är det läkemedel som snabbt tränger in i orgelet och kvarhålls i det i den erforderliga koncentrationen vald. Sådan behandling ger en snabb eliminering av inflammatoriska fenomen och obehag.

Injicerbara droger är vanligtvis starkare.

Regler för att förskriva droger

Antibiotika för prostatit i händelse av att patienten vände sig till urologen vid akut stadium av inflammation, utses nästan omedelbart. Det vill säga, doktorn kommer inte att vänta på dessa analyser.

Därför väljes en medicin med ett brett spektrum av åtgärder under de första dagarna, urvalsschemat är mycket likartat vid valet av antibiotika från cystit.

Antibiotika från erytromycinkoncernen ordineras mindre ofta, eftersom de inte kan utöva en skadlig effekt på flera bakterier samtidigt.

Efter att laboratoriedata kommer till doktorn, tar det normalt två till tre dagar, det fattas beslut att antingen fortsätta den valda terapin eller att ordinera ett nytt effektivare läkemedel.

Vid val av läkemedel måste läkaren ta hänsyn till patientens ålder, förekomsten av vissa somatiska sjukdomar i hans anamnese, allergiska reaktioner.

Patienten ska i sin tur varna läkaren om de antibiotika han använde tidigare.

Om några veckor före prostatit behandlades en man med något läkemedel, är sannolikheten att det i detta skede inte kommer att vara så effektivt som behövs för att lindra inflammation.

Bland de olika grupperna av antibiotika är de så kallade "reserv" -beredningarna, som refereras till läkemedel med stark inverkan på kroppen. Urologen utser dem endast om den tidigare konservativa behandlingen inte hjälpte.

Detta kan indikeras av brist på effekt från terapi och närvaron i de upprepade analyserna av orsakssambandets orsakssamband.

Starka antibiotika används huvudsakligen i injektioner och därför placeras de i en ven eller intramuskulärt på ett sjukhus.

För hembehandling väljs antibiotika i tabletter, och när du använder dem måste läkaren i detalj redogöra för hela behandlingsregimen.

Antibiotikabehandling kräver vissa villkor.

 • Antibiotika ordineras under en viss tid. Vanligtvis är det inte mindre än 2 veckor. I framtiden bedömer läkaren tillståndet i prostatakörteln och avbryter drogen, eller ger råd om fortsatt behandling.
 • Dosen av läkemedlet väljs också individuellt;
 • Hela behandlingsförloppet måste slutföras. Om det avbryts är lämpliga betingelser för övergången av en akut infektionsprocess till en kronisk infektionsform i kroppen;
 • Från början av användningen av antibiotika och minskning av smärta och obehag bör passera högst tre dagar. Om det i slutet av denna period inte förbättras, måste du upprepade gånger kontakta en läkare för att granska behandlingen och välja ett annat antibiotikum.

Antibiotikabehandling är en av de viktigaste förutsättningarna för fullständig återhämtning med bakteriell prostatit. En man som är sjuk bör förstå att hans oproblematiska liv beror på överensstämmelse med hela behandlingsschemat i framtiden.

Grupper av läkemedel för hembehandling

Eftersom uppfinningen av antibiotika har gått flera årtionden. Och om i början av deras användning valet av grupper av läkemedel var begränsat endast till penicillin-serien, så finns det idag flera av dem och det är därför lätt för läkare att hitta den lämpligaste patienten för sin patient.

Antibiotika för prostatit väljs bland följande läkemedelsgrupper.

Denna grupp har ett brett spektrum av effekter på bakterier och därför är det oftast ordinerat exakt innan man får data från laboratoriet.

Används vid behandling av prostatit Amoxiclav, Amoxicillin. En annan fördel med dessa läkemedel är deras budgetpris och därför kan varje patient få behandling.

Till denna grupp hör Sumamed, Josamycin, Clatid, Rulid. Makrolider penetrerar perfekt in i prostatavävnaderna och börjar bekämpa infektion efter det första intaget.

Denna grupp av droger är praktiskt taget giftfri och påverkar inte tillståndet i tarmmikrofloran.

De används huvudsakligen på sjukhus, eftersom de administreras intramuskulärt eller intravenöst.

Effektivt med prostatit orsakad av klamydia. Men dessa läkemedel har hög toxicitet och har en spermatoxisk effekt. Därför, innan du planerar uppfattningen de inte är tilldelade.

De används när det inte finns någon effekt av droger från andra grupper. Dessa läkemedel inkluderar Ciprofloxacin, Levofloxacin.

Vid första användningen av antibiotika är det nödvändigt att registrera alla förändringar i hälsan. Ofta orsakar dessa läkemedel allvarliga allergiska reaktioner, särskilt för patienter med allergi i historien.

amoxiclav

Antibiotikum Amoxiclav tillhör penicillinkoncernen och har ett brett spektrum av verkan.

På grund av detta är Amoxiclav ofta ordinerat under den akuta perioden av prostatit även före provningarna.

Detta läkemedel är inte föreskrivet för allvarliga kränkningar av leverns funktion och med känslighet mot penicilliner. Försiktigt används den till patienter med njursjukdomar.

Vid behandling av Amoxiclav är det viktigt att alltid behålla dosen, eftersom ett litet överskott av dosen kan påverka utseendet på dyspeptiska störningar, öka ångest och orsaka sömnlöshet.

Vanligen är okomplicerad prostatit med hjälp av Amoxiclav härdad inom några dagar.

roxitromycin

Roxitromycin tillhör makrolider. Komponenterna i läkemedlet tränger in i prostatakörteln och ackumuleras i dem, därför kommer den terapeutiska effekten ganska snabbt.

Roxitromycin utsöndras snabbt från tarmen, men det är inte föreskrivet för svåra leversjukdomar.

Under behandlingens gång är samtidig användning av ergotalkaloider utesluten. Makrolider kämpar effektivt med mykoplasma, klamydia, gonokocker.

doxycyklin

Doxycyklin är ordinerat i början av behandlingen, när läkaren förutsätter att orsaken till sjukdomen har blivit en veneral infektion.

Doxycyklin förstör framgångsrikt klamydia. Läkemedlet kan orsaka förändringar i mag-tarmkanalen och därför rekommenderas att ta det på dagtid, tvätta med mycket vatten.

ceftriaxon

Läkemedlet är effektivt mot en stor grupp gram-negativa och gram-positiva bakterier.

Terapeutisk effekt av ceftriaxon utvecklas snabbt. Läkemedlet administreras parenteralt i en medicinsk anläggning.

Försiktighetsdroger används om lever och njurfunktion störs, om patienten har kolit och enterit.

Överensstämmelse med behandlingsbehandlingen med ceftriaxon kräver en fullständig avvisning av alkohol. Med introduktionen av läkemedlet finns risk för anafylaktisk chock, så injiceringar ges endast på sjukhuset.

lomefloksatsin

Lomefloxacin är en fluorokinolon som tillhör en grupp vitala läkemedel. Läkemedlet behandlar effektivt prostatit, eftersom det har ett brett spektrum av verkan och tränger sig väl in i prostatakörtelns vävnader.

Lomefloxacin ska inte användas för ateroskleros, CNS-sjukdomar, inklusive epilepsi.

Med användning av detta läkemedel störs koordinering av rörelser, så för behandlingstiden är det värt att inte köra transporten och hantera komplexa enheter och mekanismer.

Valet av antibiotika för behandling av prostatit bör överlåtas till läkaren. Antag inte att det läkemedel som botade din granne säkert kommer att hjälpa dig.

Effektiviteten av behandlingen uppnås genom rätt val av behandlingsregimen. För att uppnå bra resultat måste patienten följa följande regler:

 • Den föreskrivna antibakteriella kursen måste vara fullständigt klar.
 • Under behandlingen kan du inte minska doseringen eller ändra tiden för att ta, även om alla akuta tecken på inflammation har gått.
 • Med kronisk prostatit kan antibiotikabehandling vara flera veckor och alla behandlingsförhållanden måste följas till slutet.

Antibiotika för prostatit kan orsaka förändringar i tarmmikrofloran. Därför måste du, efter att ha använt dem, dricka probiotika, vilket hjälper till att återställa immunsystemet snabbare.

DETTA KAN VÄRA INTE:

För närvarande finns problem med prostata i ett stort antal män i mogen ålder. Dysfunktion av denna körteln mot bakgrund av alla sorters sjukdomar leder inte bara till fysiskt obehag utan också till allvarlig skada på det emotionella och psykologiska tillståndet. Terapimetoderna beror på sjukdomsformen och symtomen på dess manifestation. Vad kräver prostatit behandling? Hjälper medicinen eller sjukgymnastiken patienten? Varje enskilt fall ger ett individuellt system, utvecklat av en läkare för att effektivt lösa problemet.

Vilka mediciner för prostatit att välja?

Att alltid säga farväl till sjukdomen är inte tillräckligt för att bara ta piller som bara kan ta bort akuta symptom ett tag. Att framgångsrikt bekämpa sjukdomen rekommenderar en omfattande behandling, som kombinerar droger från prostatit, procedurer och stärker kroppen som helhet.

Blockera de första manifestationerna av sjukdomen och stoppa utvecklingen i början, med hjälp av läkemedel som har följande egenskaper:

 • En bedövning.
 • Avsvällande medel.
 • Anti-inflammatorisk.

Oftast är det antibiotika med prostatit, recensioner av vilka åtgärder som är många, blir den huvudsakliga metoden för behandling.

De viktigaste kriterierna för att välja en behandlingsmetod

Innan antibiotika för prostatit utses är det viktigt att fastställa följande indikatorer:

 1. Graden av känslighet hos kroppen till ett visst läkemedel.
 2. Typ av infektion.
 3. Steg av sjukdomen.
 4. Individuella egenskaper hos kroppen.

För effektiv behandling är noggrann diagnos av patienten viktig, så att det är möjligt att ordinera den optimala dosen av läkemedlet, för att förutsäga varaktigheten och hur det tas. Huvudprincipen för att förskriva ett antibiotikum är närvaron av en bakteriell sjukdom. Självmedicinering i detta fall är omöjligt, eftersom det finns en allvarlig risk för försämring av situationen som orsakats av felaktig diagnos och mottagning av oacceptabla droger. Så, om prostatit orsakas av ett virus, används drogterapi på andra sätt.

Många läkemedel

Behandling av prostatit med antibiotika i praktiken sker i de flesta fall. Vilka läkemedel som ska ordineras beror på medicinens huvudsakliga antimikrobiella egenskaper - från infektionen som orsakade sjukdomen (gonorré, tuberkulos, etc.). I de flesta fall fördelar du medel med ett brett utbud av aktiviteter:

 • Tetracykliner.
 • Makrolider.
 • Cefalosporiner.
 • Penicilliner.
 • Fluorokinoloner.

Att välja en behandlingsmetod och en botemedel mot prostatit för varje patient, tar hänsyn till allergiska egenskaper hos läkaren, liksom närvaron av njursvikt. Patienternas vittnesbörd vittnar om att patienten nästan alltid tillsammans med antibiotika förskrivs medel för normalisering av tarmmikrofloran, probiotika. Deras genomsnittliga prisintervall är från 100 till 500 rubel.

Läkemedel med ett brett spektrum av åtgärder

Det är absolut omöjligt att bestämma den flora som finns i körteln, inte ens en, även den bästa läkaren, och därför används antibiotika för prostatit som har ett brett spektrum av effekter på kroppen ofta för behandling. I det här fallet talar vi om en billig grupp av läkemedel av penicillin-serien (priserna varierar från 40 till 300 rubel):

 • Tabletter eller injektioner Ampicillin.
 • "Ampioks" medel.
 • Injektion "bensylpenicillin".
 • Preparat "Carbenicillin" eller "Oxacillin".

Många moderna läkare föredrar att ordna oralt de nyaste antibakteriella medlen från gruppen av fluorokinoloner:

 • Läkemedlet "Ciprofloxacin" eller "Cyprinol".
 • Läkemedlet "Sparfloxacin" eller "Sparflot".
 • Betyder pefloxacin eller abaktal
 • Tabletter "Levofloxacin" eller "Lefokcin".
 • Läkemedlet är Norfloxacin eller Nolitsin.
 • Läkemedlet "Ofloksatsin", "Tarivid" eller "Ofloksin".

Viktiga fördelar med dessa terapeutiska medel är möjligheten av deras koncentrerade ackumulering i själva prostata, avsaknaden av risk för immunbrist och resistensen hos mikroorganismerna till läkemedlets aktiva substans, överkomliga priser inom intervallet 10 till 700 rubel.

Antibiotika med prostatit, enligt yttranden från praktiserande läkare, är också väl beprövade ur tetracyklin-serien, vars huvudsakliga egenskap är deras förmåga att tränga in i prostatahindern:

 • Makrolider (preparat "Azitromycin", "Sumamed", "Azitral") - från 100 till 1000 rubel.
 • Läkemedel "Unidox solutab" (250-500 rub) eller "Doxycyklin" (från 20 rubel.).
 • Tabletter "Vilprafen" och "Josamycin" - från 500 till 700 rubel.

Mindre vanlig behandling av prostatit antibiotika från gruppen cefalosporiner. Dessa är beredningar av 3: e generationen, vars priser är något högre. Dessa inkluderar sådana droger: Claforan, Cefotaxime, Ceftriaxon, Suprax eller Cefixime. Prisklassen är ganska bred - från 15 till 700 rubel. Alla kan välja ett läkemedel som är överkomligt.

Antibiotika för prostatit hos män: särskild tillämpning

Unga män borde veta att antibiotikabehandling kan orsaka en tillfällig spermatoxisk effekt. Därför, om uppfattningen är planerad, måste du vänta minst 4 månader efter behandling - den här tiden är tillräcklig för att slutföra hela spermatogenescykeln (mognadsprocessen i testiklarna i testiklarna av full spermatozoa).

Mekanismen för recept på läkemedelsbehandling

Indikation för utnämning av antibakteriella läkemedel är diagnos av en patient med kronisk bakteriell eller infektiös prostatit. Taktiken för behandling av icke-infektiös sjukdomsform orsakar många motsättningar, recensioner och tvister. I sådana situationer tvingas läkare att använda antibiotika för prostatit hos män. Endast den här metoden ger hopp för en fullständig botemedel mot latent infektion, vars karaktär är så svår att bestämma.

Antibiotika för kronisk prostatit läkaren kommer inte skriva ut genast, men börjar en kontroll för att identifiera typ av infektion. Under tiden utförs symptomatisk terapi för att lindra akut inflammation. För detta är läkemedlet "Diklofenak" vanligtvis ordinerat, vars pris gläder sig överraskande med tillgängligheten: från 20 till 120 rubel i form av suppositorier. Det tar bort inflammation, bedövar och rengör ödem.

Behandlingstid

När test och undersökningar ger resultat som det kommer att vara möjligt att fastställa vilken typ av bakterier sjukdomen orsakas och följaktligen, vilken antibiotikaresensibilitet som avslöjas, kan läkaren ordinera en specifik medicinering. Minsta behandlingstiden är minst 28 dagar, enligt den härdade. Under hela perioden för patienten genomförs en konstant bakteriologisk och klinisk kontroll. Vid återkommande kronisk prostatit, när det finns en positiv effekt i resultaten av test och undersökningar under patientens observation, kan antibiotikernas längd förlängas upp till 6-8 veckor. Det är extremt sällsynt, men det händer att denna behandling tar mer än 2 månader och är totalt cirka 16 veckor (4 månader).

Hur man väljer ett effektivt sätt att behandla?

Prata om ineffektiviteten hos de föreskrivna läkemedelsläkarna börjar först efter 2 veckors användning. Så, om det inte finns något positivt resultat från antibiotikumet, fattas beslut om att byta läkemedel. Det är därför som det är så viktigt att initialt ordinera en effektiv medicin för att inte slösa tid på experiment, till kostnaden för vilken patientens hälsa är. Specialister på medicinområdet hävdar att det är effektivt mot prostatit ett sådant verktyg som har ett antal egenskaper:

 • Förmågan att lösa upp i fetter.
 • En svag alkalisk reaktion.
 • Brist på samband med vassleproteiner.
 • Maximal koncentration ligger inte i plasman, utan i prostata.

Fluoroquinoloner är beredningar från prostatit som närmast uppfyller alla dessa krav. Det är dessa läkemedel som har de bästa farmakologiska egenskaperna som säkerställer effektiviteten av behandlingen av en kronisk sjukdom. Fluorokinoloner är ganska koncentrerade i sperma i själva prostatakörteln och dess sekret, samt aktivt påverka huvuddelen av kända bakterier som framkallar utvecklingen av den kroniska formen av denna sjukdom, och fritt säljs på apotek. Priserna på sådana läkemedel är olika: från den inhemska ekonomin av droger 30-300 rubel och slutar varunamn från 400 till 1700 rubel.

Grundläggande principer för framgångsrik behandling av prostatit

För att säkerställa att antibakteriell behandling är framgångsrik och effektivast, är det nödvändigt att följa ett antal principer som förutbestämmer organiseringen av direktbehandling:

 1. Utför en analys av mikroflora - en provoker av prostatit - och avslöja graden av dess känslighet mot antimikrobiella medel.
 2. Välj säkra och effektiva droger som garanteras inte leda till biverkningar från kroppen.
 3. Beräkna och föreskriva tydliga normer för medicinering, fastställa frekvensen och metoden för dess tillämpning, med hänsyn till egenskaperna och egenskaperna hos varje enskilt läkemedel.
 4. Börja behandlingen så snart som möjligt och utveckla en optimal antimikrobiell terapi.
 5. Att beteckna ett komplex av preparat där de kommer att kombineras med varandra, liksom med andra föreskrivna förfaranden, förbättra den antimikrobiella effekten av varje läkemedel, förbättra mikrocirkulationen i prostata och minska risken för komplikationer.
 6. Tilldela endast terapi i strikt överensstämmelse med individuella hälsokarakteristika hos varje enskild patient.

De mest populära medicinerna

Vilka är kraven på behandling med prostatit? Läkemedlet ska vara officiellt och med en beprövad terapeutisk effekt. Vi listar de vanligaste handelsnamnen på sådana droger med en kort indikation på deras huvudegenskaper:

 • Läkemedlet "Prostanorm" - används för att lindra inflammation och smärta i prostata, samt förbättra blodmikrocirkulationen.
 • "Vitaprost" -tabletter ordineras ofta för den kroniska formen av sjukdomen och som en profylax efter operation för att normalisera körtelfunktionen, förbättra ämnesomsättningen och korrigera urodynamiken.
 • Läkemedlet "Prostamol Uno" är ett universellt läkemedel som inte bara hjälper till med prostatit, men också med andra problem med mikturitetssjukdomar på grund av inflammation. Medicinen återställer reproduktiv funktion och normaliserar helt genitourinary systemet.

Termen prostata sjukdom är prostatacancer inbegriper inflammatoriska och infektiöst ursprung, enskild eller kombinerad med lesioner av sädesblåsorna och tuberkel och urinröret (den bakre delen).

Sjukdomen kan förekomma i akut (vanligtvis förekommer från 30 till 50 år) och kronisk form.

Kronisk prostatit orsakas av stagnerande processer i järn eller kan vara resultatet av akuta undertreated sjukdomar. Det kännetecknas av en långsam utveckling och ärr-sclerotiska förändringar i organets vävnad. Det är viktigt att inte förväxla den med godartad prostataförstoring (BPH) - en ålder involution som uppstår som en följd av överväxt av periuretrala körtlar och telefonkort obstruktion av urinvägarna.

Syftet med behandlingen är att eliminera kliniska symptom och minska risken för komplikationer, samt fullständig återhämtning av copulativ funktion och fertilitet. Antibiotika för prostatit och adenom är föreskrivna för att eliminera den etiologiska bakteriefaktorn. Antimikrobiell terapi för adenom används även vid planerad sjukhusvistelse på ett kirurgiskt sjukhus, med målet att förebygga postoperativa infektionsinflammatoriska komplikationer.

De viktigaste symptomen på prostatit kommer att vara:

 • inte skarp, värkande, drabbningar i perineum, utstrålar i ändtarmen, testiklar, glanspenis, sakrum, sällan - i nedre delen av ryggen;
 • dysursjukdomar, särskilt på morgonen, en konstant känsla av ofullständig tömning av blåsan;
 • uttag av den oinfekterade hemligheten efter urinering
 • ökad smärta under långvariga vistelser i sittande läge och minskning efter gång;
 • erektil dysfunktion, för tidig utlösning, impotens;
 • kränkning av det allmänna tillståndet, nervositet, minskad effektivitet, sömnlöshet.

Vid bekräftelse av diagnosen baserad på resultaten av digitala forskning, indikatorer på totala blod- och urinanalys, prostata sekretion, 2 koppar provet efter massagen, sperma analys, hormonprofil, ultraljud. Om du behöver diffusion. Diagnos med adenom är en biopsi.

Valfria läkemedel eller de bästa antibiotika för prostatit hos män

"Guldstandarden" för behandling är fluorokinoloner.

Ciprofloxacin (Cyphran, Cyphran OD, Ciprobai, etc.)

Antibakteriellt medel med ett brett spektrum av antimikrobiell effekt, vilket beror på dess förmåga att hämma DNA-gyra från patogena mikroorganismer, som stör syntesen av tanken. DNA och leder till irreversibla förändringar i den mikrobiella väggen och celldöd.

Ciprofloxacin påverkar inte ureaplasma, treponema och clostridium difficile.

Antibiotikum är kontraindicerat:

 • upp till arton år
 • i närvaro av kolit orsakad av intag av antimikrobiella medel i anamnesen;
 • vid individuell överkänslighet mot fluorokinoloner;
 • patienter med porfyri, svår njur- och leverinsufficiens;
 • samtidigt med Tizanidin;
 • epileptika och personer med allvarliga lesioner i centrala nervsystemet;
 • med störning av hjärncirkulationen;
 • hos patienter med senskador, associerade fluorokinoloner.

Funktioner vid utnämningen av Ciprofloxacin

För att minska risken för biverkningar rekommenderas det under behandlingen:

 • utesluta fysisk aktivitet och överdriven insolation
 • använd kräm med hög SPF;
 • öka dricksregimen.

Ciprofloxacin kombineras inte med icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel på grund av den höga risken för anfall. Det kan också öka den toxiska effekten på njurarna av ciklosporin.

När det kombineras med tizanidin är en kraftig minskning av blodtrycket möjligt, till och med kollaps.

Användningen av antikoagulantia på grund av terapi kan orsaka blödning. Stärker effekten av sockerreducerande tabletter, vilket ökar risken för hypoglykemi.

När de kombineras med glukokortikosteroider ökar den giftiga effekten av fluorokinoloner på senan.

I kombination med beta-laktamer, aminoglykosider, metronidazol och klindamycin, observeras en synergistisk interaktion.

Biverkningar av behandling

 • störning i matsmältningsorganet;
 • neuros, ångest, hallucinationer, mardrömmar, depression;
 • ryggningar i senor, artralgi, myalgi;
 • arytmi;
 • smakförvrängning, nedsatt luktsanslutning, nedsatt synskärpa;
 • nefrit, nedsatt njurfunktion, kristalluri, hematuri;
 • Kolestatisk gulsot, hepatit, hyperbilirubinemi;
 • minskning av antalet blodplättar, leukocyter, hemolytisk anemi;
 • fotosensitivitet;
 • hörselnedsättning (reversibel);
 • sänkning av blodtrycket;
 • kolit och diarré.

Beräkning av dos och behandlingsvaraktighet

Från 500 till 750 milligram två gånger om dagen. Vid användning av läkemedel med långvarig åtgärd (Tsifran OD 1000 mg) är en enstaka dos möjlig. Den maximala dagliga dosen är 1,5 gram.

Med en svår form av sjukdomen börjar behandlingen med intravenös administrering, med ytterligare övergång till oral intag.

Varaktigheten av behandlingen beror på svårighetsgraden av sjukdomen och förekomsten av komplikationer. Standardbehandlingstiden är tio till 28 dagar.

Läs vidare: TOP-3 av de bästa analogerna av ciprofloxacin i tabletter

Hur man behandlar bakteriell prostatit (akut och kronisk) hos män med antibiotika?

För utrotning av patogenen och eliminering av den inflammatoriska processen används bredspektrumläkemedel som arbetar mot de vanligaste patogenerna.

Nästa i listan är de mest effektiva antibiotika från prostatit hos män med namn.

Rekommenderad användning:

I) Fluorkinoloner:

 • Norfloxacin (Nolycin, Norbaktin);
 • Ciprofloxacin (Ciprolet, Ciprobai, Cyphran OD, Ciprinol, Quintor, Quipro);
 • Levofloxcin (Tavanik, Glevo, Levolet R);
 • Ofloxacin (Tarivid, Zanonin OD);
 • Moxifloxacin (Avelox).

II) Fluoroquinoloner i kombination (de bästa antibiotika för prostatit orsakad av blandad infektion):

 • Ofloxacin + Ornidazol (Ofor, Polymik, Combiflox);
 • Ciprofloxacin + Tinidazol (Cyphran ST, Ciprolet A, Ciprotin, Zoxan TZ);
 • Ciprofloxacin + Ornidazol (Orcipol).

III) Cefalosporiner:

 • Cefaclora (Werzef);
 • Cefuroxim-axetil (Zinnat);
 • Cefotaxim (cefabol);
 • Ceftriaxon (Rofecin);
 • Cefoperazon (Medotsef, Cefobit);
 • Ceftazidime (Fortum);
 • Cefoperazon / sulbactam (Sulperazone, Suslentsef, Bakperazone, Sulzef);
 • Cefixime (Suprax, Sorcef);
 • Ceftibuten (Tzedek).

IV) Inhiberingsresistenta penicilliner (Axicillin / Klavulansyra):

V) Makrolider:

 • Klaritromycin (Crixane, Vanilid, Clacid);
 • Azitromycin (Azivok, Azitrocin, Zimaks, Zitrolit, Azitrus, Sumamed forte);
 • Roxitromycin (Roxid, Rulid).

VI) Tetracykliner (Doxycycline)

VII) sulfonamider (Sulfametoxazol / trimetoprim):

Sumamed med prostatit: Funktioner i utnämningen och behandlingsregimen

Läkemedlet har ett brett spektrum av baktericid aktivitet på grund av irreversibel bindning till 50S-ribosomal subenhet och inhiberar bakteriell syntes behandlar strukturella komponenter i mikrobiell vägg. När höga inflammatoriska koncentrationer når in i inflammationen börjar antibiotikan att verka baktericid.

Azitromycin (aktiv beståndsdel) föreskrivs endast i de tidiga stadierna, med en mild sjukdom av sjukdomen eller i närvaro av kontraindikationer mot andra antibiotika.

Sumamed effektiva mot meticillin-känslig Staphylococcus-stammar, penicillinkänsliga stammar av streptokocker, gramnegativa aerober, klamydia, mykoplasma.

Genom inverkan av azitromycin resistent meticillinresistenta stafylokocker, penicillinresistenta streptokocker, enterokocker resistenta mot erytromycin grampositiva mikrober.

Azitromycinbehandlingsregimen

Sumamed måste tas en timme före eller två timmar efter att ha ätit.

Med en fem dagars kurs är dosen av ett antibiotikum på den första dagen ett gram. Vidare utse 500 mg i fyra dagar.

Med en tre dagars behandling tas ett gram Sumamed i tre dagar.

Läs mer: Instruktioner för användning av azitromycin i vanligt språk

Läkemedlet är inte föreskrivet:

 • Personer med individuell överkänslighet mot makrolider;
 • svåra njur- och leversjukdomar;
 • mot bakgrund av användningen av ergotamin och dihydroergotamin;
 • med svåra arytmier.

Användas med försiktighet till patienter med myasthenia gravis, hjärtsvikt, hypokalemi och hypomagnesemi, njur- och lever arbete mild till måttlig svårighetsgrad.

Biverkelsens bieffekt

Det finns sjukdomar i mag-tarm dyspeptiska natur, övergående ökning av levertransaminaser, gulsot, överväxt, svampinfektion i slemhinnor, sömnlöshet, huvudvärk, allergiska reaktioner, ljuskänslighet.

Läkemedelskombinationer

Alkohol, mat och antacida minskar biotillgängligheten av Sumamed. Det rekommenderas inte att utse personer som får antikoagulantia. Dålig kombinerad med orala sockerreducerande medel finns risk för hypoglykemi. Det uppvisar antagonistisk interaktion med Lincosamides och synergistisk med kloramfenikol och tetracyklin. Har en gård. inkompatibilitet med heparin.

Andra antibiotika för akut och kronisk prostatit

Biseptol

Detta är ett kombinerat medel från sulfonamidgruppen innehållande sulfametoxazol och trimetoprim. Biseptol har en uttalad bakteriedödande aktivitet och har ett brett spektrum av verkan.

Sulfametoxazid har en strukturell likhet med para-aminobensoesyra, eftersom den hämmar syntesen av dihydrofolsyra. Denna mekanism förstärks av Trimethoprim, som stör proteinmetabolism och fissionsprocesser i en mikrobiell cell.

Den kombinerade kompositionen säkerställer effektiviteten hos Biseptol även i förhållande till bakterier som är resistenta mot sulfonamider. Ej aktiv mot mykobakterier, Pseudomonas och spirocheter.

Biseptol är kontraindicerat i:

 • förekomsten av strukturella förändringar i levern parenchyma;
 • svårt njursvikt med kreatininclearance mindre än 15 ml / minut;
 • blodsjukdomar (aplastiska, megaloblast-, B12- och folsyraanemi, agranulocytos och leukopeni);
 • ökad nivå av bilirubin;
 • brist på glukos-6-fosfat dehydrogenas
 • bronkial astma
 • sjukdomar i sköldkörteln;
 • individuell intolerans av läkemedelskomponenterna.

Biverkningar från ansökan:

 • störning i mag-tarmkanalen;
 • minskning av antalet leukocyter, blodplättar, granulocyter;
 • perifera neuropatier;
 • huvudvärk, yrsel, förvirring
 • diarré och pseudomembranös kolit;
 • aseptisk meningit;
 • bronkospasm;
 • onormal leverfunktion
 • interstitiell nefrit och toxisk nefropati;
 • allergiska manifestationer;
 • hypoglykemiska tillstånd
 • ljuskänslighet.
Beräkning av doser

För behandling av prostatit, föreskrivs ett antibiotikum för 4-re-tabletter med en dos av 480 mg per dag.

Vid allvarlig sjukdom kan dosen ökas till sex tabletter. Biseptol rekommenderas att konsumeras två gånger om dagen efter att ha ätit, med gott om kylt kokt vatten. Behandlingsförloppet är 10 eller flera dagar, beroende på graden av behandlingen.

Interaktion av biseptol med andra droger
 • Inte kompatibel med tiaziddiuretika på grund av den höga risken för blödning på grund av lägre antal blodplättar. Även en kombination med indirekta antikoagulantia rekommenderas inte.
 • Vid utnämning av patienter med diabetes mellitus, som tar sockerreducerande tabletter, ökar sannolikheten för utveckling av hypoglykemiska tillstånd.
 • När det kombineras med barbiturater ökar risken för folsyraanemi.
 • På grund av avtalet med askorbinsyra eller andra urinsyrande läkemedel kan kristalluri förekomma.

Under appliceringen av Biseptolum är det nödvändigt att öka dricksregimen och att utesluta från kostkål, spenat, morötter och tomater. Vid långvarig behandling eller vid användning av läkemedlet hos äldre rekommenderas ytterligare folsyratillskott.

Ytterligare terapier

Om det är nödvändigt att utföra en långvarig antimikrobiell behandling indikeras administreringen av den orala lösningen av Intraconazol, från beräkningen av 400 milligram per dag i sju dagar.

Användningen av Tamsulosin är mycket effektiv.

Detta är en specifik blockerare av alfa 1-adrenerge receptorer av mjuk muskler i prostatakörteln. Effekten av läkemedlet leder till en minskning av muskeltonen (minskad trängsel) och förbättring av urinflödet.

Även väl beprövade organotropa läkemedel. Den vanligaste är Prostacol. Det är ett polypeptidmedel av animaliskt ursprung, som har en tropism i vävnaderna från den mänskliga prostata. Prostacol minskar svårighetsgraden av ödem, eliminerar smärta och obehag, minskar inflammatoriskt svar och ökar funktionell aktivitet hos körtelns egna celler. Det reducerar också aggregeringen av blodplättar, som fungerar som en profylax för trombos av småbäckskärl.

Som en extra behandling för att påskynda återhämtningen, öka kroppens motståndskraft mot bakterier och minska svårighetsgraden av den inflammatoriska reaktionen, ordineras immunterapi (Timalin).

För att eliminera stillastående fenomen och återställa prostatafunktionen används prostata massage och bäcken golvövningar.

Varmt sessilbad med buljonger av kamille eller salvia och tillsats av 1-2% novokain är också effektiva.

Hur väljs förberedelserna?

För att svara på frågan: vilka antibiotika som behandlas för bakteriell prostatit, är det nödvändigt att bestämma spektret hos de främsta patogenerna och infektionsvägen.

Etiologi av sjukdomen och egenskaper hos terapi

Den vanligaste orsaken till inflammation är: Escherichia coli och Pseudomonas, staphylo- och enterokocker, Klebsiella, Proteus, ibland klamydia och ureaplasma.

I de flesta fall av prostata sekretion erhölls efter massage, isolerade blandad (blandad) infektion associerad både anaeroba och aeroba patogener. Den vanligaste delen av sådana mikrobiella föreningar är stafylokocker.

Kombinationen av patogener komplicerar behandlingsprocessen och leder till ömsesidig förstärkning av de patogena florans inflammatoriska egenskaper och läkemedelsresistens.

Därför är det i en sådan situation att föredra att använda kombinerad antibakteriell behandling.

Det är också viktigt att överväga sätt att infektera körteln:

 • hematogen (i närvaro av ett avlägset purulent septiskt fokus);
 • lymfogen (får infektion från ändtarmen);
 • kanalikulär (penetration av infektion från urinrörets baksida).

Artikeln framställdes av en smittsam sjukdomsläkare
Chernenko A.L.

Läs mer: Översikt över 5 grupper av antibiotika för behandling av genitourinary system hos män och kvinnor

Har du fortfarande frågor? Få en gratis läkare konsultation just nu!

Genom att klicka på knappen kommer det att leda till en speciell sida på vår hemsida med en form av feedback från en specialist på profilen du är intresserad av.