Huvud
Behandling

Behandling av prostatit i hemmet - traditionell medicin

Prostatit refererar till allvarliga urologiska sjukdomar hos män. Sjukdomen kännetecknas av en lesion i prostatakörteln, utvecklingen av den inflammatoriska processen i den. Problemet kräver snabb diagnos, kompetent läkemedelsbehandling. För att eliminera symtomen på sjukdomen och förbättra prostatakörteln fungerar också folkmedicin. Helt nära besläktad är behandlingen av prostatit i hemmet och traditionell medicin.

Rollen som traditionell medicin i behandlingen av prostata adenom

Prostatit brukar kallas inflammation i prostata, kännetecknas av symtom som smärta, lägre buksmärtor, svårighet att urinera, minskad styrka och sexuell lust. Patologi uppträder övervägande hos män från 20 till 50 år och ger mycket obehag för patientens liv.

Rezi i underlivet

Användningen av traditionell medicin för att behandla denna sjukdom ger ett bra resultat. Med hjälp av naturprodukter är det möjligt att ta bort inflammation, eliminera smärtssyndrom, förbättra blodcirkulationen och stärka patientens immunitet.

Behandling av prostatit hemma ska ske efter samråd och tillstånd från läkaren. De huvudsakliga typerna av terapi är: tinkturer, avkodningar, kompresser, mikroclysters, bad, salvor.

För beredning av läkemedel används vanligtvis tillgängliga produkter, som kan köpas på apoteket eller på marknaden. Det kan vara en mängd olika örter, oljor, fetter, biodlingsprodukter och mycket mer.

Recept av infusioner med prostatit

Tinkturer har en bra desinfektion, antiinflammatorisk immunmodulerande effekt på kroppen. Oftast är förberedelserna gjorda på grundval av gräs, bark och även frukter av vissa träd. Tänk på några populära recept.

Recept baserat på aspbark

Behandling av prostatit hos män i hemmet med folkmekanismer kan vara i form av en tinktur baserad på barken av ett asp-träd. Denna produkt har en gynnsam effekt på en mans inflammerade organ både i akut form av sjukdomen och under remission.

Aspen bark med prostatit

Läkemedlet har en lätt diuretikum och smärtstillande egenskap. Tack vare den rätta användningen av tinkturen är det möjligt att normalisera urinering och undvika stagnerande processer i manens bäcken.

Preparatet framställs enligt följande:

 1. 1 kopp torr bark är markerad och placerad i en burk;
 2. behållaren är fylld med en liter alkohol och tätt täppt med ett lock;
 3. infusionsmedicinering i 10-14 dagar;
 4. tinkturen filtreras, förvaras i kylskåpet.

Ta produkten vara 15-20 droppar 3 gånger om dagen, späd den i ett halvt glas vatten. Behandlingsförloppet är 3 veckor.

Tinktur från Ivan-te

Med prostatit används Ivan te i stor utsträckning. Extremt rika kompositionen av produkten säkerställer dess positiva påverkan på alla organ och system. Tack vare ett stort antal vitaminer, mineraler har Ivan-te en antimikrobiell, antiseptisk, antispasmodisk, lugnande effekt på kroppen.

Ivan-örväxter bidrar till utvecklingen av testosteron, vilket är ett kraftfullt förebyggande av komplikationer vid inflammation i prostata samt cancer.

Metoden för framställning av tinkturen är som följer:

 1. 2 matskedar örter placeras i en termosflaska, häll 500 ml kokande vatten;
 2. insistera på att läkemedlet rekommenderas i minst 12 timmar.

Den mottagna drycken rekommenderas att dricka på ett halvt glas på morgonen och på kvällen. Kursen är 2 veckor.

Viktigt! Experter säger att med hjälp av Ivan te är det möjligt att inte bara eliminera de viktigaste symptomen på prostatit, men också att klara orsakerna till patologi och inflammatorisk process.

Medel baserad på honung och medicinalväxter

Effektiv behandling av prostatit utförs med hjälp av honungtinktur baserad på björnbär, björkblad, plantain, brok.

Förbereda läkemedlet du behöver:

 1. plantain, björnbär, brok och björkblad i 1 matsked placeras i en flaska och fylls med en liter vodka (du kan använda medicinsk alkohol);
 2. 2 matskedar honung läggs till den resulterande produkten och blandas noggrant, beredningstiden är 10-14 dagar, sedan tinkturen filtreras och förvaras i kylskåpet.

Ta botemedlet 100 g på morgonen och kvällen efter att ha ätit. Behandlingsförloppet är 2-3 veckor.

Dekoktioner för behandling av prostatit

Behandling av prostatit i hemmet kan ske med hjälp av växtbaserade dekoktioner. Tänk på populära sätt.

Samling av örter för behandling av prostatit

För att underlätta patientens tillstånd kan växter som salvia, elecampan, calendula, horsetail, nässla, pepparmynta användas. Alla örter blandas på en matsked, häll 2 liter kokande vatten. Vid låg värme kokas medicinen och avlägsnas från plattan. Ta ett avkok av ett halvt glas 2-3 gånger om dagen efter att ha ätit.

Avkok av fänkål, kamomill och enbär

Från en prostatit och en impotens hjälper buljongen på basis av en kamomill, persilja, en fänkål, en enbär perfekt. Alla produkter tas på en matsked, häll en liter kokande vatten. På vattenbadet pressas buljongen i 10-15 minuter, varefter den avlägsnas från elden, lämnas för att stå i 2-3 timmar. Ta drogen ska vara hälften av glaset morgon och kväll. Buljongen stärker blodflödet till det drabbade området, lindrar inflammation, främjar ökad potens och normal urinering.

Viktigt! Många produkter av naturligt ursprung kan orsaka utveckling av en allergisk reaktion. För att undvika komplikationer, ta läkemedel med stor försiktighet.

Applicering av salt komprimerar

Folkemedicin för prostatit innefattar också användningen av kompressor. En av de mest populära är den varma saltpressen. För att göra det i en stekpanna är det nödvändigt att värma 200 g salt och häll den heta produkten i en tät vävnadspåse. Kompressorn appliceras på perinealområdet i 30-40 minuter, på toppen av patienten är det nödvändigt att täcka med en varm filt.

Ett annat bra sätt att behandla prostatit är en våt komprimering baserad på havssalt. För detta gör du 100 gram havssalt till 500 ml varmt vatten, fuktar gasbindningen i den resulterande lösningen och applicerar sedan på grenområdet, täcker med en handduk. Efter att vävnaden har svalnat, kan proceduren upprepas.

Dessa metoder bidrar till att öka blodmikrocirkulationen i prostatakörteln, mata vävnader med användbara spårämnen, öka lokal immunitet och minska inflammation.

Användning av microclysters

För att bli av med prostatit kan behandling utföras i form av mikroclyster. För att göra detta rekommenderas att dekokningar baseras på örter. För detta används följande växter: kamille, sträng, Johannesört, vinrör, ringblomma, persilja, burdock.

För att förbereda buljongen en matsked örter häll en liter kokande vatten och laga på låg värme i 3-5 minuter. Därefter filtreras läkemedlet och lämnas för att kyla. Enema-lösningen bör ha en temperatur på 37-38 grader. Med hjälp av sprutor injiceras buljongen i anuset och försöker hålla drogen i 3-5 minuter.

Bad med prostata adenom

Traditionell medicin och prostatit kombinerar väl i form av att använda varma bad. Metoden består i att lägga till ett bad av olika buljonger baserat på de medicinska komponenterna. När man besvarar frågan om hur man behandlar prostata adenom med hjälp av bad bör följande aspekter belysas:

Avkok baserat på tallnålar

 • Vattentemperaturen ska inte vara för hög, 37-38 grader räcker till.
 • Patienten kan stanna i vattnet i högst 20-25 minuter.
 • För tillsats i vatten kan du använda ett avkok baserat på nålar, björkblad, gräs som kamille, mynta, lind, johannesört, sträng. En mycket effektiv traditionell behandlingsmetod är tillsats av havsalt eller vanligt salt.
 • Det rekommenderas inte att lägga till olika kosmetika till badvatten.

Ta medicinska bad med prostatit kan vara 2-3 gånger under veckan. Efter proceduren måste du lägga på varma kläder och ligga under filten. Det är lämpligt att ta ett bad på natten.

Naturliga salvor

Förespråkare av traditionell medicin tror att det är möjligt att erövra prostatit med hjälp av naturliga salvor på en naturlig basis. Prostatakörteln ligger i bäckenet hos mannen, för att uppnå en terapeutisk effekt appliceras salvor på perinealområdet. Låt oss överväga några populära nationella recept.

Salva baserad på propolis och havtornsolja

För att förbereda produkten, ta 100 g propolis, krossa den och lägg den på ett vattenbad. När produkten har smält, lägg till 2 matskedar havtornsolja, blanda läkemedlet noggrant.

Applicera produkten ett tunt skikt på huden i perinealområdet, gnugga lätt salvan i cirkulära rörelser. Komponenterna i propolis och havtornsolja har antiinflammatorisk, analgetisk, uppvärmningseffekt.

Recept baserat på fläsk smaltz

En positiv effekt utövas på grundval av rötterna av elecampan, livebrain och svin. Rötterna på båda växterna bör tas för 100 g. Mala dem med en kaffekvarn eller mixer, blandad med tre matskedar smaltz. Salvan blandas tills en jämn konsistens erhålls.

Applicera botemedel mot perineum, i 30-40 minuter 1-2 gånger under dagen. Salva har en uppvärmning, lugnande, lokal irriterande effekt.

Viktigt! När du använder naturliga salvor måste du noggrant övervaka din hälsa. Om huden i behandlingsområdet blir röd eller kliar, bör ytterligare behandling kasseras.

Grundläggande rekommendationer om användandet av folkrecept

Liksom läkemedelsterapi kräver behandling med folkmedicinska åtgärder vissa försiktighetsåtgärder. De inkluderar:

 • Innan behandlingen påbörjas krävs ett specialistråd.
 • Det är viktigt att strikt följa receptet på läkemedlet, du kan inte minska eller öka antalet komponenter.
 • Tinkturer, avkok, te bör tas först i små portioner, om det finns allergi, stoppas behandlingen.
 • Med utvecklingen av komplikationer av sjukdomen och förekomsten av biverkningar bör användningen av läkemedlet avbrytas och konsulteras av den behandlande läkaren.
 • För beredning av läkemedel rekommenderas endast högkvalitativa naturprodukter.

Folkbehandling är en utmärkt hjälpmetod vid behandling av prostatit. Korrekt förberedelse och smart användning av medel kommer att ha en positiv effekt på kroppen, hjälper till att bli av med problemet och för att förhindra återfall av sjukdomen.

Vem sa att det är omöjligt att bota prostatit?

Har du en PROSTATE? Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • konstant smärta i underlivet, skrotum;
 • svårighet att urinera
 • sexuell dysfunktion.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Prostatit kan vara CURED! Gå till länken och ta reda på hur specialisten rekommenderar behandling av prostatit.

Behandling av prostatit med alkoholtinktur av propolis: Receptet för beredning och rekommendationer för användning

Inflammation av prostatakörteln (prostatit) har uttalat symptom som är svåra att förbise. Dessa inkluderar ökad frekvens av urinering, erektionsproblem och smärta i bäckenregionen.

I början av sin utveckling fortsätter sjukdomen långsamt nog, därför har den inga tecken. När den förvärvar en kronisk karaktär, spåras den obehagliga symptomatologin tydligt.

Därefter, förutom denna sjukdom, får mannen andra "överraskningar" i form av prostata adenom och impotens. Därför, när de första manifestationerna av sjukdomen bör börja akut: först måste du besöka din specialist, som kommer att bekräfta diagnosen och förskriva behandlingen.

Förutom behandling med läkemedel, rådgör vissa läkare med traditionella medicinrecept. En sådan är tinktur av propolis från prostatit, som kan förstärka läkemedlets verkan. Lär dig om fördelarna, indikationer för användning och sätt att använda detta läkemedel finns i den här artikeln.

Symtom och orsaker till prostatit

Alla inflammatoriska fenomen som diagnostiseras i prostatakörteln har ett och flera symtom:

 • allvarlig smärta i skrot och perineum
 • obehagliga känslor i underlivet, som intensifieras under urinprocessen
 • frekvent uppmaning att urinera
 • en svag erektion eller ingen alls;
 • svårighet att urinera
 • försvagning av orgasm;
 • frånvaro av erektion efter uppvaknande
 • minskning av samlagets varaktighet
 • brinner under urinering
 • emotionell depression;
 • ångest;
 • irritabilitet.

För patienten är ett positivt humör för återhämtning mycket viktigt. Konstanta stressiga situationer försämrar bara kroppen och gör det svårt att behandla. Som ett resultat börjar patienten hos urologen att lida av en ännu större depression och brist på självförtroende. Från denna onda cirkel är det ibland mycket svårt för en patient att fly, därför stöds ytterligare terapi av lämpliga antidepressiva medel.

Orsakerna till sjukdomen är ganska olika:

 • infektionssjukdomar som överförs genom sexuell kontakt
 • försämring av kroppens skyddsfunktioner;
 • konstant hypotermi
 • regelbundna stressiga situationer
 • hormonella störningar;
 • brist på tillräcklig blodtillförsel till det urogenitala systemet;
 • långvarig sexuell avhållsamhet och avbrutet samlag
 • försummelse av personliga hygienregler
 • otillräcklig mängd vitaminer, mineraler och mikrodelar i kroppen

Användbara egenskaper

Propolis är en produkt av honungs binens vitala aktivitet. Han är i bikupan. Dess främsta fördel är en kraftfull bakteriedödande åtgärd som skyddar dessa insekter från olika typer av mikrober, bakterier, svamp och till och med gnagare.

Denna produkt har en delikat och delikat arom, liksom en ganska specifik smak. Den har en mörkgul eller brun nyans med grönaktiga fläckar. Det är ganska heterogen, hartsliknande vätska. Dess kemiska sammansättning är inte lätt och skiljer sig alltid på grund av de blommor från vilka pollen och nektar samlas.

De viktigaste beståndsdelarna i denna naturliga skatt är glykosider, polysackarider, tanniner och flavonoider. Det bör noteras att de senare utmärks av förmågan att eliminera farliga mikroorganismer och virus. Denna produkt innehåller också tjärsyror, alkoholer, fenoler, vaxer, eteriska oljor, aminosyror och vitaminer.

Terapeutisk effekt på prostata

På grund av sin rika komposition används denna produkt aktivt för att bekämpa inflammatorisk process som uppstår i prostata.

Fördelarna med propolis, som kan ha en positiv effekt på kroppen, inkluderar:

 • förmågan att förstöra stafylokocker och streptokocker, vilka i de flesta fall är synderna för prostatit;
 • förebyggande av olika oxidativa processer;
 • acceleration av cellförnyelse;
 • besittning av en stark smärtstillande effekt
 • förmågan att eliminera foci av inflammation
 • förbättra kroppens skyddande funktioner;
 • eliminering av toxiner från blodet
 • normalisering av tarmarna
 • acceleration av metaboliska processer som förekommer i kroppen;
 • förebyggande av stillastående fenomen.

Propolis är mycket användbart för den manliga kroppen. Den regelbundna användningen har en positiv effekt på hälsan. Han ökar också uthållighet, förmåga att arbeta och gör det också möjligt att rengöra artärer, vener och kapillärer från slagg. Denna unika produkt, erhållen genom biodling, rekommenderas att använda en kurs.

Tinktur av propolis med prostatit: hur man tar?

Prostatit är rädd för denna agent, som eld!

Du behöver bara ansöka.

Detta läkemedel används för att behandla kronisk form av prostatit.

Infusion rekommenderas att ta en matsked en gång om dagen i tre timmar före sänggåendet. Om så önskas kan dosen av läkemedlet lösas i mjölk.

Det kan köpas på något apotek eller gjort hemma. För att förbereda tinkturer är det nödvändigt att bereda ingredienser som torkad propolis och högkvalitativ medicinsk alkohol. De bör blandas i ett förhållande 1: 2 i en mörk glasfat.

Efter förberedelse av blandningen måste den placeras på en torr och sval plats, som inte är tillgänglig för aggressiva solstrålar. Var tredje dag måste det skakas noggrant. Efter två veckors passage kan du börja använda tinktur för att behandla den inflammatoriska processen som uppstår i prostatakörteln. Innan du börjar ta det, bör du spänna det genom en dubbel gasbindning.

Så hur korrekt att ta propolis tinktur med prostatit? Ett positivt resultat kan uppnås när alla rekommendationer från specialister följs. Det är lämpligt att konsultera en personlig läkare före början av sådan behandling.

Behandling av prostatit med propolis för alkohol är följande: ett läkemedel i volymen av fyrtio droppar löses i ett halvt glas varm mjölk. Om så önskas kan du göra detsamma, bara i vattnet.

Dagligen är det nödvändigt att ta tinktur tre gånger i kvartalet innan måltiderna. För att uppnå maximalt resultat är det nödvändigt att använda ren propolis samtidigt med detta medel, fem gram fyra gånger om dagen. Det ska sättas i munnen och tuggas så länge som möjligt och sedan sväljas.

Fortfarande är det värt att notera att behandling av prostatit med en tinktur av propolis kommer att ge bra resultat om du samtidigt tar avkopplande örtbad med det.

För beredning av ett örtbad måste du först göra lämplig infusion av örter, gurkor, salvia, kamomill samt blad och blommor av linden (2: 1: 1: 1).

Fem skedar av denna samling bör bryggas i tre liter kokande vatten och lämnas för att infusera i en timme. Efter att ha passerat den här tiden måste du spänna blandningen och använda den för ett sitta ner bad. Exponeringstiden för denna infusion är ungefär femton minuter. Om så önskas kan den användas i form av en enema per hundra milliliter.

Efter att ha utfört alla ovanstående manipuleringar måste du vila i en varm säng i en timme. Samtidigt måste du ta en propolis-tinktur på sextio droppar, som tidigare löstes i trettio milliliter kokt och kyldt vatten. Det bör ätas tre gånger om dagen i tjugo dagar.

instruktion

Det finns bara en kontraindikation - enskild intolerans mot propolis.

Som regel uppenbarar sig sig i form av en oväntad allergisk reaktion, som är känd för man sedan tidig barndom.

Som tidigare noterat bör behandling med denna tinktur fortsätta i två veckor, varefter du ska ta en paus på en vecka. Om det behövs, upprepa kursen, vilket ska vara ungefär femton dagar.

Det bör noteras att tinktur av propolis från prostatit aktiverar processen för att producera testosteron. Positiva förändringar i hälsotillståndet noterades av alla män som använde detta folkläkemedel.

Relaterade videoklipp

Vad som är användbart och hur man använder propolis-tinktur i prostata adenom och prostatit, kan du få reda på från den här videon:

I den här artikeln kan du lära dig om användningen av propolisktinktur med prostatit. Med korrekt användning av denna produkt i kombination med andra läkemedel med samma sammansättning kan du uppnå maximal effektivitet. Det viktigaste är inte att starta den befintliga sjukdomen, vilket kan leda till uppkomsten av oönskade komplikationer, såsom godartade och maligna neoplasmer på prostatakörteln.

I närvaro av kronisk prostatit kommer behandling med propolis ensam inte att vara effektiv. Därför är det viktigt att först kontakta en kvalificerad specialist som ordinerar en omfattande behandling med traditionell och traditionell medicin.

 • Eliminerar orsakerna till cirkulationsstörningar
 • Försvinner försiktigt inflammation inom 10 minuter efter att ha tagits

Medicinska tinkturer med prostatit

Fytoterapi är inte minst vad gäller behandling av prostatakörteln. Dessutom har tinkturer med prostatit en anmärkningsvärd helande effekt.

De flesta har antiinflammatoriska, analgetiska, antibakteriella, helande egenskaper och kan också stärka immunförsvaret.

Och till ett stort antal plusser finns det bara en nackdel - de förbereder sig för alkohol, och inte alla kan ta alkohol dagligen, även i droppdoser.

Propolisny tinktur - en trogen assistent vid behandling av prostatit

Det är omöjligt att inte veta om fördelarna med den här produkten, eftersom det finns så många användbara ämnen som det finns i propolis ingen annanstans. Och viktigast av allt har den hög antiviral och antimikrobiell aktivitet.

Förberedelse av denna tinktur med prostatit tar inte lång tid:

 • Det är nödvändigt att ta torkad propolis och medicinsk alkohol i förhållandet 1: 2.
 • Dessa 2 komponenter måste blandas i en flaska mörkt glas.
 • Sätt behållaren på ett ställe där det är kallt och där solens strålar inte når.
 • Var tredje dag måste det skakas.
 • För att bibehålla 2 veckor, tappa igen, häll i en flaska mörkt glas och tinkturen är klar för användning.

För att uppnå en terapeutisk effekt är det nödvändigt att dricka det tre gånger om dagen i en kvart i timmen innan man äter 30-40 droppar. De måste spädas ut i en mugg, hälften fylld med vanligt vatten eller varm mjölk.

Aspen bark - det bästa råmaterialet för matlagning av tinkturer från prostatit

Inte bara barken, utan även njurarna, löv, skott av asp används för att förbereda läkemedel som är lämpliga för behandling av inflammation i prostata. Men barken visade sig vara bäst.

För att förbereda en medicinsk potion måste du lägga 200 g bark på botten av glasvaror. Häll sedan 500 ml alkohol, täck med ett tätt lock och sätt det på ett mörkt och kallt ställe i några veckor. När tinkturen är klar, skaka och spänna.

Behandlingen är som följer: 3 gånger om dagen innan du äter behöver du dricka 20 droppar, som tidigare späds i 500 ml vatten. Denna behandlingskurs kan ta cirka 3 månader.

St John's wort är en av de mest användbara örterna för behandling av prostatit.

Denna växt har en hög aktivitet mot patogena mikrober. St John's wort förbättrar också blodcirkulationen, blodförsörjningen av organ och stimulerar alla körtlar att utsöndra förmåga.

Det är nödvändigt att ta 50 g gräs, hugga och häll 500 ml 50% alkoholdryck. Lägg sedan det på en mörk plats, där tinkturen kommer att förberedas 3-4 veckor.

Vid slutet av denna tid, belastning och ta 3-4 måltider före måltider med 1 tsk.

Echinacea purpurea - det bästa botemedlet för immunitet med prostatit

Behandling av prostatit med tinkturer från denna växt kommer att vara effektiv inte bara för att det stärker immunförsvaret, men också för att det kan ha en antiinflammatorisk och CNS-stimulerande effekt. Gynnsamt påverkar echinacea den manliga potensen.

Tinkturen framställs enligt följande:

 • Växtrötter med 95% alkohol så att den helt täcker bara dem.
 • Hon borde insistera på 2 veckor.
 • När denna tid passerar, måste rhizomet "squeezed out", tinktur ska filtreras.
 • Ta tre gånger om dagen före måltiden för 25-30 droppar.

Kalanchoe - hemhjälp för prostatit

Denna blomma är i nästan alla hus, men väldigt få människor vet att de inte bara kan bota en förkylning. Kalanchoe har en bakteriedödande, helande och antiinflammatorisk effekt, så den kan också användas vid komplex behandling av prostatit.

Du måste ta de nedre löven, skölja dem, bryta dem och lägg dem i ett glas. Totalt 100 g av växten bör erhållas. Därefter måste du hälla 200 g vodka och placera till exempel i skafferiet. Där tinktur prepareras i 10 dagar, varefter det måste filtreras och förvaras på en sval plats.

Ta på morgonen, i tom mage, och på kvällen, 20 minuter före middag, en tesked. Drick det helst tills det ögonblicket mannen inte mår bättre. Då tar en paus ett par veckor och en andra kurs (14-21 dagar).

Beespine - det mest effektiva botemedlet mot prostatit

Bin kallade de döda bin. Därför kanske inte alla kommer gärna att acceptera en sådan tinktur. Men som de produkter som bin ger, är de väldigt användbara för människokroppen. Du kan köpa dem från någon biodlare, många ger bort gratis.

För att göra en sådan tinktur för behandling av prostatit, ta ett glas döda bin, häll dem 500 ml vodka och låt för att infusera i 14 dagar. Det är önskvärt att skaka behållaren oftare.

När läkemedlet är klart tas det tre gånger om dagen för en matsked en halvtimme före måltiderna. Ett positivt resultat behöver inte vänta länge - snart kommer mannen att märka en förbättring.

Effektiva tinkturer från prostatit: användbara egenskaper och recept

Prostatit är inflammation i prostatakörteln, när stillastående processer uppstår som en följd av bakteriell eller virusinfektion. För att behandla denna sjukdom, hjälper tinkturer från örter.

Användbara egenskaper

Sådana tinkturer verkar på kroppen på ett fördelaktigt sätt, ta bort de kliniska symptomen:

 1. Lindra smärta och brännande känsla
 2. Ta bort inflammatorisk process.
 3. Förbättra urinering.
 4. De tar av kyla och trötthet.
 5. Förbättra sexuell styrka.

Tinkturer är bra vid sjukdomens första skede, med kronisk form - det är bättre att använda en uppsättning droger för återhämtning. Ansökan påverkar kroppen positivt:

 • Lätt att bära.
 • Ger inte signifikanta biverkningar.
 • Förorsakar inte mag-tarmkanalen.
 • Den kan appliceras i komplex med traditionella medel.
 • Påverkar inte leverns arbete.
 • Förbättrar ämnesomsättningen.
 • Ökar sexuell libido.
 • Användning är möjlig i olika stadier av sjukdomen.
 • Förbättrar immuniteten och det allmänna tillståndet hos patienten.
 • Ansökan är möjlig antingen muntligt eller externt.
 • Ökar energi och styrka.

Indikationer och kontraindikationer

Indikationer för att ta tinkturer:

 • Akut inflammation i prostata.
 • Kronisk prostatit.
 • Adenom.
 • inflammatoriska processer i organen i det lilla bäckenet.

Liksom alla läkemedel kan folkläkemedel ha kontraindikationer:

 • Bronkial astma
 • Individuell intolerans av växtdelar eller alkohol.
 • Leversjukdomar.
 • Sjukdomar i hjärt-kärlsystemet.
 • Diabetes mellitus.
 • Körning under behandling.

Indikationer för administrering av växtbaserade läkemedel ska endast ordineras av en läkare.

Exempel på tinkturer (komposition, användbara egenskaper, recept och hur man ansöker)

Alkoholtinktur

Ingredienser: Aloe löv - 200 g, alkohol (vodka) - 400 ml.

Lämnar smärta, har antibakteriell, antiinflammatorisk verkan, förhindrar stagnerande fenomen i prostata. Ökar energibrytningen. Förhindrar utvecklingen av kronisk form av prostatit. Förbättrar det allmänna välbefinnandet.

Recept: Haka bladen, häll alkohol, insistera på en mörk plats i 10 dagar, dränera.

Ansökan: 3 gånger om dagen i 30 minuter före måltiden i 30 dagar. Den rekommenderade dosen är 10 droppar.

Tinktur utan alkohol "Vitamin"

Sammansättning: calamus ayr - 30 g, nässla - 30 g, fänkål - 30 g, varmt vatten - 100 g.

Lämnar smärta, berövar obehagliga känslor, har uttalat antimikrobiella förmågor.

Receptet: Ta lika proportioner av löv, häll kokande vatten, låt det brygga i 20 minuter, sedan spänna genom gasbindning, låt det lösa sig.

Applicering: använd infusion 4 gånger om dagen, späd i ett glas vatten. På morgonen, drick innan du äter på en tom mage 20 minuter innan du äter. Varje dag, förbereda en ny infusion. Det är också nödvändigt att ansöka under en strikt övervakning av en läkare.

Alkoholisk tinktur av St. John's wort leaves

Sammansättning: St John's Wort - 20 g, alkohol - 100 g.

Dämpar smärta, lindrar snabbt obehagliga symptom: bränning, klåda. Normaliserar normal urinering.

Recept: Ta gräset, häll alkohol eller vodka, låt det brygga i 10 dagar på en mörk plats, spänna sedan och häll i små behållare. Förvaras i kylskåp.

Användning: Ät efter att ha ätit 2 gånger om dagen för 1 tsk, med mycket vatten. Inträdesgången kan vara lång, tills fullständig lindring från obehagliga symptom. Du kan inte använda biverkningen för njure och leverproblem. Med en kronisk form av prostatit rekommenderas inte denna tinktur.

Tinktur av "Calendula + Yarrow + Air"

Ingredienser: 20 g i samma proportion av blommor av calendula, rot av ayr och yarrow frön, 100 g alkohol.

Denna infusion har en fördelaktig effekt på prostata, normaliserar sitt arbete, lindrar stillastående fenomen, regenererar vävnader. Har uttalat analgetiska, antiinflammatoriska, antimikrobiella effekter.

Recept: Häll alkohol med grönsakskomponenter, tätt tätt med lock, lägg i kylskåpet i en vecka, öppna sedan locket, infusionen ska smaka lite bitter. Om det inte finns bitterhet, kan du fortfarande insistera på upp till en vecka. Torka sedan noggrant och häll i små behållare. Förvaras i kylskåp vid en temperatur av 5-10 grader.

Applicering: Applicera 10 droppar två gånger om dagen före måltiderna. Den rekommenderade behandlingenstiden är 20 dagar, om symtomen inte försvinner, sluta ta infusion.

Alkoholtinktur med lakrits

Ingredienser: vatten 1 l, lakrits - 50 g.

Detta läkemedel verkar aktivt på urinvägarna, normaliserar ämnesomsättningen, förhindrar inflammatoriska processer, har en förebyggande effekt av prostatit och andra sjukdomar i excretionssystemet.

Formulering: Ta den aktiva substansen, häll kokande vatten, låt stå i 30 minuter, förvara på ett mörkt ställe vid rumstemperatur.

Tillämpning: uttalad inflammation i prostata körteln, prostata adenom. Denna infusion är effektiv i den akuta formen av prostatit.

Mulberry tinktur

Ingredienser: torr burdock mosade blad - 30 g, vatten - 1 l.

Det har ett brett spektrum av åtgärder: det förbättrar aptiten, har en diuretisk effekt, förstör farliga mikroorganismer, förhindrar förekomsten av återfall. Under intaget normaliseras den vattenbaserade balansen av blod. I förhållande till prostatan har de genererande egenskaperna: det återställer celler, ökar utflödet av stillastående vätska.

Formulering: Ta 30 gram hackade bladblad, häll varmt vatten (80 grader) och stäng ett tätt lock. Det ska ges 5 dagar på en mörk plats. Sedan spänna, och lägg till te.

Tillämpning: tillsätt 1-2 teskedar vätska till te, juice eller varmt vatten. Drick 6-8 gånger om dagen före måltiderna. Behandlingsförloppet är 2 månader.

Det är bättre att ta den här tinkturen under vårsommarperioden och använd de unga bladen av burdock.

Infusion Omfattande

Ingredienser: söt flagga rot, nässla, kardborre, lakrits, johannesört, ringblomma, rölleka, enbär frukt - 20 gram. Häll de krossade torra plantorna med 150 gram vodka eller etylalkohol.

Aktiva komplexa växtkomponenter eliminerar helt de obehagliga symtom på prostatit, bygger sexliv, normalisera fördelningen av vätska från kroppen, ger energi, ökar immunitet, skyddar mot den negativa effekten av miljön, ökar produktionen av spermier. Normaliserar arbetet i mag-tarmkanalen, lever och gallblåsa.

Formulering: Häll 150 gram vodka eller alkohol till lika delar av växter, koka upp och låt den brygga i 3 dagar på ett mörkt ställe vid rumstemperatur. Stam.

Användning: använd det aktiva komplexet 2 gånger om dagen, på morgonen före måltiden och på kvällen innan du lägger dig, på kvällen efter att ha ätit, ta en bit socker. Antagningstiden är 2 veckor. Efter - ta en paus i 2 veckor och upprepa kursen. Så du kan upprepa upp till 3 månader.

Om allergiska reaktioner upptäcks, sluta ta.

Alla medicinska växter ska vara störda i ekologiska miljöer. När du köper örter måste du hålla dig skild från varandra.

Användning av örter för att behandla inflammation i prostata

Fytoterapi är en överkomlig och effektiv metod för behandling av prostata sjukdomar. Att avgöra vilka örter från prostatit mest effektiva, är det viktigt att bekanta sig med deras struktur, avgöra vilken typ av inverkan på andra organ i män och identifiera eventuella kontraindikationer för användningen av medicinalväxter.

Växtbaserad behandling är en lång process, så akuta tillstånd i samband med prostatit (feber, smärta, oförmåga att tömma blåsan) avlägsnas med hjälp av konservativ medicin eller kirurgisk ingrepp. När prostatainflammation blir kronisk kan prostatit behandlas med örter.

Fördelarna och nackdelarna med fytoterapi i förhållande till andra behandlingsmetoder

Användningen av fytoterapi för behandling och förebyggande av kronisk form av prostatit har flera fördelar:

 1. Komplex effekt av växtkomponenter på kroppen. Vid behandling av prostata med antiinflammatoriska, immunmodulerande eller antiseptiska medicinska örter är effekten inte bara på prostata, men på hela den manliga kroppen, vilket eliminerar alla tillgängliga och potentiella infektionsfält.
 2. Effekten av komponenterna av medicinalväxter på kroppen är mildare än med användning av syntetiska droger. Fototerapi kan emellertid inte betraktas som en helt säker behandlingsmetod som är kompatibel med alla droger. I vissa fall (till exempel vid behandling av onkologiska sjukdomar, hormonella störningar) är användningen av medicinska växter samtidigt med läkemedel kategoriskt kontraindicerad.
 3. Billighet och tillgång till råmaterial för beredning av medicinska drycker och tinkturer.
 4. Möjligheten att behandla hemma, kombinerar behandling av prostatit med fytoterapi och preparat av syntetiskt ursprung. Självbestämmande vars örter ska användas för behandling av prostatit.
 5. Till skillnad från tabletter orsakar växtbaserade läkemedel inte kroppen att bli beroendeframkallande, så de kan ta lång tid, följa mönstret för att äta infusioner och avkok.
 6. Fytoterapi är den bästa metoden för förebyggande av kronisk prostatit i händelse av hot om förvärring av sjukdomen.

Behandling av prostatit med örter kommer att gynna, om du behandlar behandlingsprocessen på ett ansvarsfullt sätt, har anpassat sig till deras långsiktiga användning enligt det föreskrivna systemet.

Örter för prostatit

Eftersom sjukdomen är inflammatorisk är de mest effektiva örterna för behandling av prostatit, vilket hjälper till:

 • lindra smärt syndrom;
 • eliminera spasmer
 • förbättra blodcirkulationen;
 • normalisera processen med urinering
 • eliminera bakterier som orsakar inflammation i kroppen;
 • förbättra spermkvaliteten och styrkan.

I samlingar av traditionell medicin har många recept för beredning av örter och medicinska doser mot prostatit föreslagits. Den mest positiva i kampen mot själva sjukdomen är följande örter.

Vide-ört

En växt för män, som ingår i de mest effektiva recepten för behandling av prostatit med örter. Dess medicinska egenskaper beror på innehållet av flavonoider, karotenoider, C-vitamin, som har en antiinflammatorisk och antibakteriell effekt på prostatakörteln.

Ivan-te är unikt i sin sammansättning och användbar effekt på människans kropp på grund av substansen - beta-sitosterol, som verkar enligt följande:

 • bidrar till att sänka kolesterolhalten i blodet;
 • har en positiv effekt vid behandling av adenom och karcinom i prostata;
 • minskar incidensen av inflammatoriska processer, ökar kroppens immunförsvar;
 • fungerar som ett antibakteriellt, antifungalt, antiviralt medel;
 • normaliserar kroppens reproduktiva funktion.

Tanniner i sammansättningen av te kan eliminera obehag i samband med gastrointestinala sjukdomar, förstoppning, dysbios, halsbränna.

Förberedelse av ett pilgods från en prostatit: i en halv liter brygger plats 2 tsk. torkat gräs och häll vatten. Te infunderas i 10-15 minuter, varefter drycken är klar för användning. Ibland föreslås att man använder krossade färska löv för tetillverkning, vilket ökar mängden råvaror till 4 matskedar. Du kan när som helst dricka infusion.

Med prostatitbehandling med ivan-te varar ca 3 månader. I apotek kan ivan-te säljas som en tinktur av en spray eller ett extrakt av sprutning i kapslar. En bieffekt av användningen av gräs kan vara ett brott mot magen, med försiktighet den medicinska växten används av män med koagulationssjukdomar. Det finns emellertid inga direkta kontraindikationer för användningen av ivan-te.

ginseng

Det används både för behandling av prostatit hos män och för andra sjukdomar som är förknippade med försvagning av immunitet, förekomst av inflammationsfokus, med smärtstillande syndrom, nervspänning. På grund av användningen av roten förbättras spermiernas kvalitet.

Roten av ginseng innehåller ett ämne - ett saponin som stimulerar arbetet hos alla körtlar i människokroppen, inklusive prostata. Försiktighet bör utövas när man applicerar ginseng till män med högt blodtryck som har fyllt 45 år. Recept för behandling:

 • Förberedelse av tinktur av ginseng för generell förstärkning av kroppen: i en halv liter behållarblandad vodka, 50 g ginsengrötter och (om så önskas) 50 g honung. Blandningen infunderas i 3 veckor på en mörk plats vid en temperatur av inte mindre än 18 grader, varefter tinkturen kan dricka 1 tsk. varje gång innan huvudmåltiden.
 • Beredning av ginseng infusioner för behandling av kroniska former av prostatit: alkohol hållfasthet av åtminstone 70% ginseng rot blandas med att observera andelen 10: 1. Infusera blandningen i 10-14 dagar, varefter tinktur används enligt schemat: ½ tsk. tre gånger om dagen för kvart i timmen före en måltid.

St John's Wort

En växt som hjälper till att behandla prostatit på grund av innehållet i dess komponenter:

 • antracenderivat (hypericin) med antibakteriella egenskaper;
 • flavonoider som har antiinflammatoriska egenskaper, vilket förhindrar utveckling av allergiska reaktioner.
 • terpener - ämnen som orsakar en diuretikum, antiseptisk, antiviral effekt på kroppen.

Regelbunden användning av en timme med ett litet tillskott av gräs kan leda till en förbättring av mänens erektilfunktion, men vetenskapliga bevis har inte fått detta faktum. Denna effekt är ofta associerad med en bieffekt efter avlägsnande av symptom på inflammation i prostata.

Trots de medicinska egenskaperna kan långvarigt intag av gräs leda till ett antal negativa konsekvenser: en minskning av styrka, leveransbrott, allergiska manifestationer.

Användningen av gräs utesluter samtidig administrering av antibiotika och antidepressiva medel, kontraindicerade i hjärtsjukdomar, njure, lever.

För att känna en utomordentligt fördelaktig effekt på kroppen, bör johannesört med prostatit tas strikt enligt de föreslagna recepten:

 • Förberedelse av Johannesörtbuljongen: Blanda en sked gräs med 200 ml vatten, koka i 15 minuter. Efter kylning, spänning, tillsätt vatten till en volym av 200 ml. Buljongen tas före måltid i tre uppdelade doser i ca 4 timmar.
 • Förberedelse av vatteninfusion av Johannesört: beredd genom 30-minuters infusion av 1 msk. ört St John's wort i ett glas kokande vatten. Infusion tas 50 ml tre gånger om dagen före måltid.
 • Förberedelse av tinktur av Johannesört: 100 g av Johannesört placeras i en halv liter behållare, hällde alkohol 40% av styrkan och insisterar på en mörk plats i 10 dagar. Den erhållna tinkturen tas i ren form tre gånger om dagen innan man äter en halv tesked. Om du dricker alkohol orsakar svårighet, kan du lägga ½ kopp vatten till tinkturen varje gång innan du dricker.

Användningen av St John's wort är endast möjlig i avsaknad av kontraindikationer till dess användning.

rölleka

Gräs används för att behandla prostatit på grund av dess förmågor: att bekämpa bakterier; för att eliminera spasmer, inflammatoriska processer, uppenbarelser av flatulens; normalisera ämnesomsättningen förbättra arbetet i mag-tarmkanalen. Denna effekt beror på närvaron i yarrowsammansättningen av kraftfulla naturliga antiseptika - salicylsyra och myrsyra, cineol. Inulin i gräset framträder som en prebiotisk. Örten innehåller vitamin K, vilket ökar blodkoagulerbarheten, så det är kontraindicerat i prostatit hos patienter med blodsjukdomar. recept:

 • Förberedelse av avkokskrämer med prostatit: 15 g torra örter hällde 200 ml varmt vatten och insisterade på ångbad i ca 20 minuter. Ta örter tre gånger om dagen för 1 msk. sked.
 • Yarrowtinktur: 30 g örter hälls ett glas alkohol med en hållfasthet på 40%, det insisteras i ca 2 veckor. Tinktur tas tre gånger under dagen för 40 droppar per 1 mottagning.

Air marsh

Används vid behandling av prostatit för att minska manifestationer av inflammatorisk process, stimulering av blodcirkulationen, lugna nervsystemet. Roten innehåller ämnen som förhindrar tillväxt av stafylokocker. Infusioner calamus root lindra spasmer i kroppen, till följd av den lätt sticker ut hemligheten av prostata och minska risken för stagnation i prostatan.

 • Beredning kalmus rot tinktur för att öka potens: 7-8 matskedar kalmus rot (ca 50 g) pour alkohol ark hållfasthet av 40%. Rör om blandningen i 2 veckor vid rumstemperatur, med undantag av direkt solljus. Färdig lösning att dränera och ta 30 droppar 3 gånger under dagen före måltiden.
 • Förberedelse av ljus med aura: den torra roten av ara är malet till ett pulverformigt tillstånd. Sedan blandas en tesked pulver med 50 gram ghee av animaliskt ursprung (kan ersättas med kakaosmör). Nötkött är inte rekommenderat eftersom det inte smälter under inverkan av kroppstemperatur. Blandningen är uppdelad i 25 suppositorier, läggs på en sval plats. Använd ljus för 1 st. innan du går och lägger dig.

Applicera rot kontraindicerat i närvaro av de manliga njursjukdomar, magsår och hög syrahalt, hypotoni, är överkänsliga calamus komponenter.

persilja

Trots sin direkta relation till kryddor, har växten många användbara egenskaper, så det tar en värdig plats i växtbaserade intervall för behandling av prostatit.

Recept av traditionell medicin föreslår användning för medicinska ändamål av löv, rötter och frön från kryddor. Användbar för att äta färsk juice från persilja, som innehåller phytoncider som dödar mikrober. Komplex av B-vitaminer, liksom vitaminerna A, C, E, K, som ingår i persilja, bidrar till att stärka kärlens och kapillärerna i organets väggar.

Dessutom är persilja en kraftfull naturlig diuretikum som hjälper till att ta bort svullnad, påskynda borttagningen av toxiner från kroppen. En mild diuretisk verkan medger att växten används för någon form av prostatit:

 • Förberedelse av infusion från persiljöns rötter: Haka av persiljaens färska rota, blanda 1 msk. råmaterial med kokande vatten (500 ml), linda i en trasa och låt svalna i 8-10 timmar. Infusion kan användas under dagen för 1 matsked. varannan timme. Mängden infusion rekommenderas att variera i mängd 3 till 8 gånger beroende på svårighetsgraden av sjukdomen.
 • Konsumtion av persilja frön: med inflammation i prostata, frön av växten används i en krossad form för 0,5-1 g till 5 gånger om dagen. Du kan dricka pulvret med varmt vatten med tillsats av honung.

Läkemedel för prostatit

Komplexa effekter på orsakerna och konsekvenserna av inflammation i prostatakörteln kan ha medicinska buljonger kokta enligt folkrecept:

 • Med kronisk prostatit rekommenderas att förbereda växtbaserade extrakt från prostatit från 2 typer av örtblandningar: 1 - Roten av persilja och enbärsbär (1 tsk); 2 - Ridstång av fältet och roten av stjälken (2 tsk varje). De resulterande råvarorna blandas ihop, häll 600 ml kokande vatten och låt dem infiltreras i ½ timmar. Den resulterande infusionen är uppdelad i 4 delar och tas under hela dagen.
 • Samling av gräs från prostatainflammation med diuretisk verkan: Blanda åkerfräken ört Kamomill drogen i lika mängder, tillsätt 200 ml kokande vatten under 40 minuter och två gånger dagligen före måltid. Behandlingsförloppet är 30 dagar.
 • Med prostatit med kränkning av erektion kommer en samling av 3 matskedar att hjälpa. ayr, 4 msk. St John's wort, 3 msk. björnbär, 3 msk. linserna. Blandningen hälles i 500 ml varmt vatten och infunderas i ca 2 timmar. Infusion tas i 100 ml två gånger om dagen före måltid. Du kan lägga honung till en varm honungsinfusion efter smak.
 • En infusion av akut prostatit bereds från 70 g av St. John's wort och kamille tagen i lika stora mängder och 30 g av en kalkblandning med celandine (15 g vardera). Medicinsk örter ska blandas, sätt i en halv liter behållare och häll kokande vatten. Efter 60 min. infusionsinfusion kan tas på ½ kopp två gånger om dagen före morgon och kvällsmåltid.

Som med prostatit ofta förknippas kränkning av urinering, lindra symptomen på sjukdomen kommer att hjälpa diuretika: calendula, hästsvans, lime, citronmeliss, Stilla, kamomill, nässlor, mjölk tistel.

Fytoterapi med prostatit är en effektiv metod för behandling. Med effekten på kroppen kan medicinska växter överskrida påverkan av syntetiska droger. Det är viktigt att komma ihåg att den enda nackdelen med växtbaserad terapi är den långa perioden att använda infusioner och tinkturer för att uppnå effekten. För att avlägsna akuta symptom på sjukdomen är det därför nödvändigt att tillgripa vård och behandling med konservativ medicin.

Tinkturer från prostatit: effektiva recept och metoder för applicering

Folkmetoder för medicinska kurser - ett effektivt sätt att eliminera inflammation i prostatakörteln.

I de flesta fall tar män särskilda tinkturer från prostatit, beredda på grundval av folkmedicinska åtgärder och garanterar maximal effektivitet.

propolis

Varje man vet om fördelarna med propolis, eftersom den här produkten har många användbara komponenter.

Den unika kompositionen bidrar till framväxten av hög antiviral och antimikrobiell aktivitet.

För att förbereda ett folkmedicin baserat på propolis krävs ett minimum av tid:

 1. Initialt, ta propolis, som tidigare torkades, och medicinsk alkohol i en andel av 1: 2.
 2. De två komponenterna blandas noggrant.
 3. En glasfylld flaska placeras på en sval plats, skyddad från solljus.
 4. En gång vart tredje dag måste du skaka en flaska helande vätska.
 5. Efter två veckor är behandlingskursens början tillåten.

För att uppnå de önskade resultaten rekommenderas en 3-faldig administrering av läkemedlet per dag ungefär en halvtimme före måltid till fyrtio droppar.

Det är tänkt att späda dropparna i 250 ml färsk mjölk eller kokt vatten.

Aspen bark

Sedan antiken på grund av asppenna är medicinska drycker förberedda, vilket bidrar till förbättring av prostata körtelfunktioner och eliminering av symptom på prostatit. De bästa resultaten kan uppnås genom användning av askbark.

För att förbereda läkemedel använder 200 gram bark och 0,5 liter ren medicinsk alkohol. Ursprungligen är aspenbarken placerad på glasets botten, sedan hälls den med alkohol. Behållaren är stängd med lock och lämnas under lämpliga infusionsförhållanden under cirka 14 dagar. Efter beredning av tinkturen rekommenderas att skaka flaskan och spänningen.

Följande schema planeras:

 • 3 inträde varje dag
 • dosering - 20 droppar;
 • volymen vatten för droppar är 500 ml.

En 3 månaders behandlingskurs kan förbättra människors hälsa.

St John's Wort

St John's Wort är en användbar växt som har en fördelaktig effekt på tillståndet av prostatakörteln och eliminerar de negativa effekterna av patogena mikrober. Ett sådant stöd av den manliga organismen främjar framgångsrik återhämtning.

 • förbättring av blodcirkulationen i en människas intima organ
 • stimulering av prostatakörtelns funktioner.

För beredning av ett läkemedel rekommenderas att krossa 50 gram johannesört, häll 500 ml 50% alkohol. Därefter avlägsnas drycken i mörkret i ungefär en månad. Efter den tilldelade tiden utförs spänning.

Tinktur tas på en tesked tre gånger - fyra gånger om dagen.

Lila Echinacea

När inflammation i prostata körteln kräver stöd av immunsystemet. För att göra detta, använd echinacea lila. En kurs baserad på användningen av denna växt kan vara effektiv. Huvuduppgiften är att stärka immunsystemet, eliminera inflammation och stimulera centrala nervsystemet, och ge en fördelaktig effekt på manlig styrka.

Tinkturen framställs enligt ett visst schema.

 1. Rötterna av lila echinacea fylls med 95% alkohol, med tanke på att de ska vara helt stängda.
 2. För insisterande spenderar de ungefär två veckor. Använd en sval och mörk plats.
 3. Efter 14 dagar är rhizomen försiktigt utpressad. Tinkturen filtreras.
 4. Antagningsschema: tre gånger om dagen före måltiden. Dosering - 25-30 droppar.

Gynnsamma resultat noteras endast under rätt behandling.

Kalanchoe

Blomma Kalanchoe - en av de vanligaste växterna. Det är lämpligt för behandling av inte bara förkylning, men även inflammation i prostata.

Kalanchoe har följande effekt:

 • baktericid;
 • ett antiinflammatoriskt;
 • läkning.

I detta avseende blir användningen av Kalanchoe i den komplexa behandlingen av prostatit lämplig.

Naturmedicinen är beredd enligt ett speciellt system.

 1. Ta bottenbladen av en blomma.
 2. Tvätta bladen och krossa dem, lägg dem i ett glas. Den optimala volymen är 100 gram av växten.
 3. Sedan hälls de med 200 gram vodka och läggs i ett skafferi eller köksskåp.
 4. Kalanchoe insisterar på 10 dagar. Efter detta utförs perkolationen, och en mottagning påbörjas för att förbättra prostata. Ytterligare tinktur lagras i köksskåp.

Droppar tas på morgonen på tom mage och på kvällen ungefär en halvtimme före middagen. Den optimala dosen för att ta är en tesked.

Behandlingskursen fortsätter att förbättra människors hälsa. Därefter görs en 2 veckors paus, följd av en kurs, vars längd kan ökas till tre veckor.

Root köpt

Tinktur baserad på kattens rotter rekommenderas för att återställa prostatahälsan.

Terapeutisk dryck bereds med en liter alkohol med 70% procent, samt ett hundra gram rot. För insisterande ta bort ca 20 dagar.

Vid förebyggande åtgärder rekommenderas att man dricker 10 droppar dagligen på morgonen med utspädning i vatten eller svagt grönt te.

För behandling rekommenderas mottagning två gånger om dagen (på morgonen och på middag) för 10 droppar. Den rekommenderade varaktigheten av behandlingen är 2 veckor.

Nötter och solrosfrön

Den härdande naturliga blandningen bereds på basis av ett kilo skalade valnötter och solrosfrön. Produkterna vrids i köttkvarn separat från varandra, varefter de blandas.

Valnötter och solrosfrön är stängda i två olika burkar.

På morgonen på en tom mage ta en matsked av varje produkt och blanda dem försiktigt. Tillsätt riven medellöja till blandningen.

Blandningen äts på en tom mage varje morgon. Snart kommer hälsotillståndet att förbättras hos män.

mistel

Med ökad prostatastorlek och kronisk inflammation är mistelten, som är infunderad med alkohol, beredd.

För att göra detta hälls 50 gram av maltens maltjord i 500 ml vodka. För infusion använd en skåp i köket. Den optimala perioden är 30 dagar, varefter mistelten filtreras och tas tre gånger om dagen med en tesked. Behandlingsförloppet är en månad. Spendera sedan en månadspaus med en obligatorisk upprepning av kursen.

Läkemedlet är berusat med en liten mängd vatten (upp till 50 ml).

Grushanka och Tuya

2 msk örter (Thuja och Winter) häll kopp kokande vatten och sätta eld på, koka upp. En minut senare stänger de av. Insistera på avkok ca en halvtimme, filtrera.

Effektivitet noteras vid användning av samma portioner av thuja och vintergreen.

Det rekommenderas att ta 1/3 kopp i varm form tre gånger om dagen i en halvtimme före måltiderna. Behandlingsförloppet är 30 dagar, en veckoavbrott och ett återkommande månatligt intag. Effekt noteras med kronisk prostatit.

Herbal Collection Number 1

För att förbereda helande blandningen, använd rotten av mallow, lakrits, nässla, nässla, medicinsk sötklöver. Alla ingredienser är markerade.

Tre matskedar av växtbaserad blandning hälls i 500 ml kokt vatten, insisterade i en termos under natten. På morgonen, torka och drick hälften av glaset tre gånger om dagen i 30 minuter innan du äter.

Kursens varaktighet är 21 dagar med veckopaus och repetition.

Herbal infusion från kronisk prostatit är en av de bästa lösningarna som länge har använts för att behandla prostata.

Fördelar med folkhantering

Nyligen används folktekniker ofta för att eliminera prostatakörtelns inflammatoriska process.

 • frånvaro av biverkningar
 • enkel tolerans
 • förstärkning av allmän immunitet
 • eliminering av säkerhetssjukdomar
 • optimal kompatibilitet med andra droger.

Traditionell medicin främjar fullständig återhämtning av en sjuk man och tillhandahållande av en välgörenhetspåverkan på hans kropp med ett integrerat behandlingssätt.

Huvudpåverkan av folkmekanismer på den manliga kroppen

Korrekt mottagande av folkmedicin har följande effekter:

 • antiviralt;
 • antiinflammatoriska;
 • kramplösande;
 • antimikrobiell;
 • smärtstillande;
 • hemostatika.

En sådan komplex effekt på den manliga organismen garanterar en hög effektivitetsnivå i behandlingsbanan. Samtidigt förbättras immuniteten och en sexuell funktion hos en man ökar.

Långtidsbehandling med folkmekanismer planeras för att uppnå värdiga resultat. Denna aspekt är särskilt noterad med avancerade former av sjukdomen. Att ta mediciner kan påverka hälsan hos en person negativt.

Örtberedningar och folkmedicin är användbara, men deras lätta effekter på kroppen kräver långvarig behandling.

Allmän råd om behandlingskurs

Användningen av växtbaserade samlingar i olika typer garanterar hög effektivitet.

Orientering på befintliga rekommendationer bidrar till den maximala nyttan av behandlingen:

 • strikt antagande av folkmekanismer i enlighet med befintliga system
 • maximal nytta när man kombinerar folkmedicin med elektrofores;
 • Korrekt beredning av alkoholbaserade produkter baserade på växter (användning av övre och rotdelar, krossade blad, blommor, stjälkar, rhizomer och bark med en storlek av högst 3 mm rekommenderas).
 • Folkmekanismer utarbetas i enlighet med befintliga proportioner för garanterad effektivitet.

Ett korrekt genomförande av behandlingsregimen för eliminering av symtom på prostatit garanterar möjligheten att förbättra det maskulina hälsotillståndet på kortast möjliga tid.

Råd om förebyggande

För män är det användbart att ta pumpa frön. Den optimala dosen för varje dag är 50-60 gram.

Pumpa frön innehåller ett högt innehåll av järn, zink, så det ger fördelar för immunsystemet och prostata.

Regelbundenhet i människors behandling är ett oumbärligt tillstånd som måste uppfyllas av varje man.