Huvud
Skäl

Behandling av prostatit med propolis. recept

Prostatit är en obehaglig sjukdom hos den manliga sexuella sfären, det är en inflammation i prostata (prostata). Det brukar uppenbaras av ökad urinlösningsfrekvens, särskilt på natten, medan strålen är svag, är det nödvändigt att "klämma" det ur sig själv. Sexuella störningar utvecklas. Det kan vara obehag i ljummen.

Denna smutsiga sjukdom utvecklas mycket långsamt och obemärkt, så att en person inte får misstänka att han är sjuk, men det leder till sådana allvarliga sjukdomar som impotens och adenom i prostata. Därför bör du, med de allra första, ännu inte mycket uttalade sjukdomar i genitourinary area, besöka en läkare, undersökas och börja behandling.

Dessa metoder har testats i många århundraden, men våra överfäder och far- och morföräldrar använde dem inte bara för behandling utan även för förebyggande av könsorganens patologi.

Varje metod väljs vanligen individuellt, innan det används, är det nödvändigt att konsultera en läkare. Från metoderna för alternativ medicin var den mest använda en biodling, som propolis.

Propolis - en trogen assistent med prostatit

Propolis är en produkt av binens liv, det produceras i en bikupa. På grund av sin bakteriedödande egenskap skyddar propolisen bin från de omgivande farorna - olika mikrober, virus, svampar, kvalster och till och med möss.

Aromatisk med en speciell trevlig smak, har propolis ännu inte studerats noggrant. Dess kemiska sammansättning är mycket komplex och beror alltid på växten från vilken pollen och nektar samlas. Den har 284 komponenter.

Propolisens huvudkomponenter är glykosider och polysackarider, kollegiala och garvningsmedel, liksom flavonoider som har antimikrobiell och antiviral aktivitet. Propolis innehåller också tjärsyror och alkoholer artipillin, fenoler, växer och oljor, aminosyror och värdefulla vitaminer: tiamin, riboflavin, nikotinsyra, askorbinsyra, vitamin A. Dessutom den innehåller ett stort antal mikroceller.

Konsekvenserna av kronisk prostatit kan vara mycket allvarliga. Ta seriöst behandlingen!

Terapeutisk effekt

 • Har antiinflammatorisk effekt.
 • Antibakteriella och antifungala egenskaper bidrar till att förebygga sekundär infektion med prostatit (uritrit).
 • Det tar bort vaskulära spasmer, förbättrar blodcirkulationen och stimulerar återvinning av prostataceller.
 • Bedövning - eliminerar känslan av obehag i ljummen.
 • Undertrycker patologiska celler, vilket förhindrar utveckling av prostata adenom.
 • En allmän förstärkningseffekt stimulerar kroppens försvar.
 • Antioxidantverkan - motverkar oxidationen av intracellulära fetter, vilket är viktigt för att förebygga åldrande, cancer och andra sjukdomar.
 • Förbättrar tillståndet hos endokrina körtlar, inklusive testiklar, där man hormonet testosteron bildas.
 • Lugnar nervsystemet, förbättrar sömn (förebyggande av neuros).

Metoder för applicering

Behandling av prostatit med propin i tinktur

Metod för framställning: Fransiga propolis och gnugga alkohol blandas i ett förhållande av 1: 2 i en mörk glasbehållare och lämna i en sval och torr plats, inte utsätts för direkt solljus under 14 dagar, en gång var tredje dag tinktur ska skakas. Vid slutet av processen filtreras den genom en dubbelgasbindning.

Applicera det på prostatit sålunda: 30-40 droppar till 12 glas varm mjölk eller vatten och drick tre gånger om dagen i 15 minuter innan du äter. För att uppnå en snabb effekt rekommenderas det att samtidigt ta ren propolis 5 gram till 4 gånger om dagen (de tuggar det länge och sväljer sedan).

En bra effekt är användningen av tinkturer samtidigt med växtbaserade bad. För badet speciellt beredd infusion av örter gurkor, salvia, kamomill och lind (2: 1: 1: 1). Sex matskedar av samlingen bryggs i tre liter kokande vatten och insisterade i en timme, sedan filtrerades och användes för ett stillasittande bad. Förfarandet varar 10-15 minuter. Efter vilken denna infusion kan användas som enema för 60-100 ml. Då rekommenderas att vila i sängen i en timme. Samtidigt ta propolis-tinktur på 40-60 droppar i 30 ml kokt kyldt vatten 3 gånger om dagen. Behandlingsförloppet är 20 dagar.

Propolisolja

Metod för framställning: Koka 200 g av någon vegetabilisk olja (olivolja, solros), tillsätt sedan 30 gram mark propolis, håll blandningen i ett vattenbad tills det är helt upplöst.

I olja fuktas gas och appliceras på lumbosakralområdet, topp täckt med en bomullsduk och fixerad med bandage i 2-3 timmar. Dessutom smörjs oljan med perineum. Förfarandet utförs en gång om dagen, vanligtvis på natten. Behandlingsförloppet är utformat i 28 dagar med en sju dagars paus i mitten.

Bra effekt med prostatit har mikroclysters med propolisolja, framställd enligt följande. 100 gram solrosolja koka i emaljerade rätter och 10 gram mark propolis tillsättes, blandas och kyls till rumstemperatur. Introducera denna åtgärd i ändtarmen i form av en flod på 25-35 milligram per dag en gång varannan dag i armbågen - armbågsställningen.

Folk behandling av prostatit kommer att hjälpa till att bli av med problemet utan antibiotika!

Är det möjligt att naturligt öka könsorganet? Svaret är här.

Efter det kommer ytterligare fem minuter att hålla denna kroppsposition, sedan i ytterligare fem minuter ligga på magen så att bäckenet är i förhöjt läge (till exempel på en kudde). Sedan vänder de sig på ryggen. Denna enkla gymnastik hjälper oljan med propolis att sprida sig över den rektala slemhinnan, vilket förbättrar absorptionen i blodet. Behandlingsförloppet är 20-30 procedurer.

Honung med propolis

I 90 gram honung löses 10 gram markpropolis, försmältes i ett vattenbad. Ta 1 tsk tre gånger om dagen i en halvtimme före måltiden i en månad, gör sedan en tio dagars paus och ta en annan månad.
Vad är effekten av behandlingen?

Behandling av kronisk prostatit med propolis minskar signifikant storleken på inflammerad prostatakörtel, stoppar alla inflammationssymptom, normaliserar utsöndringen, återställer det normala urinflödet.

För profylax av prostatit rekommenderas att applicera och andra biodlingsprodukter: Avkok av bee Podmore, pollen, i kombination med örtteer (ringblomma, hästsvans, Elecampane), samt att normalisera mat, gör regelbundna övningar och oftare besöka frilufts i allmänhet leda en hälsosam livsstil. Då kommer inga hälsoproblem att vara skrämmande för dig!

Behandling av prostatit med propolis hemma

Effektiv behandling av kronisk prostatit ger inte bara metoderna för officiell medicin, men också väl valda hemreparationer.

Propolisens positiva egenskaper

En mycket stor utsträckning och effektiv behandling av prostatit propolis, har denna produkt bee minsta gruppkontraindikationer och positivt påverkar inte bara de prostataceller, men också på hela kroppen.

Propolis för män att förbättra prostatens funktion kan användas i olika former.

Läkemedel baserade på denna unika produkt kan köpas i apotekskedjan, eller ännu bättre om du förbereder dem själv.

Användningen av propolis i antiken, produktens sammansättning

Propolis är en unik produkt som bara bikupor kan skapa.

Detta ämne visar sig efter bearbetning av bin av klisterharts, som dessa flygande insekter samlar från njurar av olika träd och från pollen av växter.

Tillsatsen av en utsöndring av mandibulära körtlar i detta harts gör det möjligt att erhålla från hartspropolisen, som har en tärvlök och har många användbara egenskaper.

Den helande egenskaper propolis man har lärt sig att använda sig till förmån för några hundra år sedan, ger information som till en början användes i det gamla Egypten och senare i Grekland och Rom.

Gradvis började propolis värderas över hela världen och använde den för olika sjukdomar.

Propolisbina skördas speciellt för sig själva.

I bikupslar finns den i två former, en fast produkt används som byggmaterial.

Viskös, som har de högsta bakteriedödande egenskaperna och därmed suger in alla väggarna i käften, vilket ger skydd mot infektioner.

Propolisens kemiska sammansättning representeras av mer än 50 kemikalier, finns i den och många vitaminer, enzymer, organiska syror.

Produktens sammansättning varierar beroende på terrängen och årstidens år då bina producerar den.

Verkningsmekanismen för propolis

Propolisens härdande egenskaper förklaras av denna substans unika sammansättning.

Huvudegenskaperna hos denna produkt är antimikrobiella, vilket gjorde att biefamiljen inte var rädd för några infektioner och att behålla sig som ett slag.

Propolis, som tas av personen i eller som en extern agent, hjälper till att uppnå många positiva förändringar och med prostatit uppskattas följande särskilt:

 • Bakteriedödande. Bevisat att propolis kan klara stafylokocker och streptokocker, dessa bakterier orsakar ofta prostatit;
 • Antioxidant, det vill säga förebyggande av oxidativa processer och följaktligen ökad cellregenerering;
 • Analgetisk och antiinflammatorisk;
 • Återställande. Propolis påverkar positivt tillståndet för all immunitet, och detta bidrar till att uppnå med snabb återhämtning av prostatit.
 • Rensning. Propolis bidrar till avlägsnande av toxiner från kroppen, detta normaliserar tarmens arbete, förbättrar metaboliska processer. Och detta föremål är också mycket viktigt för att förhindra stillastående fenomen i vävnaderna i prostatakörteln.

Propolis är mycket användbart för hela kroppen. Dess konstanta kursanvändning påverkar människors hälsa positivt, ökar uthållighet, effektivitet, hjälper till att rengöra kärl av toxiner.

En unik biodlingsprodukt rekommenderas att regelbundet använda kursen, även om det inte finns några hälsoproblem, kommer detta att förhindra utvecklingen av många obehagliga sjukdomar.

Typer av propolis som används för att behandla prostatit

Behandling av prostatit med propolis bör inte lämnas utan uppmärksamhet. Användning av detta ämne kan vara i form av tinktur, det används för att förbereda mikroswedges för introduktion i ändtarmen.

Förbered dig från produkten och oljan, som används i mikroklysmedelsammansättningen.

Du kan köpa en kvalitetsprodukt från biodlare eller i berörda apotek.

Propolis skördas korrekt lagras i upp till 10 år. Även om ju ju ju färre det är, desto mer aktiva substanser i den.

Ljus gjorda av propolis

Ljus gjorda av propolis hjälper till att minska inflammation i prostatakörteln, minska sårhet och hjälpa till att återställa alla celler i kroppen.

Du kan laga ljus enligt olika recept, så du hittar inte den mest lämpliga för dig själv.

Sätt in ljus med prostatit i ändtarmen innan du lägger dig, det är tillrådligt att tömma tarmarna och genomföra hygienprocedurer.

Behandlingsförloppet består av 15-20 suppositorier, det rekommenderas att upprepa det om två månader.

Recept av propolis ljus.

En bit propolis som väger ca 7 gram borde vara frusen i ett kylskåp och huggas sedan i en smula.

Ett hundra gram getfett smälts och kombineras samtidigt med en beredd biodlingsprodukt.

Efter att denna blandning är något avkyld bör det göras små ljus, en längd av 1,5-2 cm.

Sju och en halv gram frusen propolis måste males.

Kakaosmör i mängden 22, 5 gram och 12 gram vattenfri lanolin bör upphettas i burkar från tenn till flytande tillstånd i ett vattenbad.

Sedan tillsätts propolis enligt denna grund. Denna blandning kan hällas i två gram sprutor med skurna kanyler eller efter stelning för att göra suppositorier ut ur dem.

Den beredda volymen räcker för 15 ljus.

Du måste förbereda basen - 80 gram kakaosmör, smör eller visköst bifffett i hälften med fläsk.

Detta fett måste smälta i ett vattenbad, varefter 75 gram propolis, 4,5 gram modermjölk och perga och 12 gram honung läggs till det.

Blandningen måste värmas till en homogen massa, men den behöver inte värmas över 40 grader.

Den resulterande massan hälls i prefabricerade folieformar, deras längd bör vara fem cm och en bredd av 1 cm.

Ljus hålls väl i kylskåp, behandling av prostatit med dessa suppositorier utförs i en månad.

Alkoholtinktur

Tinktur av propolis på alkohol tas för att behandla kronisk prostatit inom sex månader.

Det rekommenderas att använda det på en matsked ungefär tre timmar före sänggåendet. Du kan också blanda den med mjölk.

Det är lättast att förbereda en helande tinktur på följande sätt:

 1. Det är nödvändigt att slipa en bit propolis en bit propolis på en rivare;
 2. Markmassan hälls med 200 gram ren medicinsk alkohol;
 3. Lösningen placeras i en glasbehållare och förvaras på en mörk plats i minst 10 dagar, under vilken tid rekommenderas att skaka det en gång var tredje dag;
 4. Efter beredning filtreras tinkturen och förvaras i kylskåpet.

Propolisbaserad olja

Propolisolja används som mikroclyster. Det uppvärmda organet måste införas med hjälp av en clyster i rektum på en dag i mängden 25-40 ml.

Efter det rekommenderas att du ligger i magen i 15 minuter. Behandlingsförloppet består av 15-20 mikroclyster.

Är behandling av prostatit med propolis effektivt?

Effektiviteten av att eliminera abnormaliteter i prostatens funktion med hjälp av biprodukter har bevisats av många mäns positiva erfarenhet.

Propolis med prostatit hjälper till att bli av med onödiga bakterier, lindrar inflammation, eliminerar stagnation och förbättrar blodcirkulationen.

VIKTIGT ATT LÄS: Sbiten honung - hur man lagar mat, instruktioner för användning, recensioner.

Förutom propolis kan du också använda färsk honung, pung, royal gelé. Alla dessa biodlingsprodukter kommer aldrig att orsaka skada, den enda kontraindikationen - de vägras endast med allergiska reaktioner.

Egenskaper hos propolis vid behandling av prostatit (med recensioner)

Prostatit är en extremt obehaglig sjukdom, vars tecken avslöjas i senare termer, när det finns kränkningar i genitourinära och sexuella områden. För att undvika komplikationer är det viktigt vid de första symtomen på sjukdomen att börja behandlingen. Som ett säkert och effektivt sätt att eliminera denna sjukdom har behandling av prostatit med propolis visat sig.

Åtgärd på kroppen: på vad som är baserat

Propolis är ett sätt att skydda bin från skadliga mikroorganismer, virus och till och med möss. Detta ämne produceras i en bikupa och dess sammansättning beror på växten från vilken nektar uppsamlades.

Positiva egenskaper propolis grund av det faktum att sammansättningen av propolis är polysackarider, flavonoider, tanniner, glykosider, smolobalzamicheskie substans. Dessutom fann det vitaminer, hartsartade syror, eteriska oljor, aminosyror, artipillin. Sammansättningen innefattar också många mikroelement.

Propolisens huvudegenskaper, tack vare vilken dess användning för prostatit är efterfrågan, är:

 • Antimicrobial. Denna egenskap gör att bin kan skydda sig från infektioner.
 • Anti-inflammatorisk.
 • Bedövningseffekt. Denna egenskap gör att du kan minska obehag i inguinalområdet med prostatit.
 • Återställande. Propolis från prostatit bidrar till att öka immuniteten och med regelbunden behandling förhindra återkommande sjukdom.
 • Lugnande. Propolis normaliserar sömn och ökar kroppens motståndskraft att stressa, det kan tas som en profylax av neuroser.
 • Antioxidant. Under behandling saktar åldringsprocessen, regenerering intensifieras och förebyggande av cancer förebyggs.
 • Normalisering av körtlarna av inre utsöndring, inklusive testiklar.
 • Kramplösande.
 • Förstärkning av blodcirkulationen. Denna egenskap tillåter att stärka processen för återvinning av prostataceller vid behandling av dess inflammation.
 • Antifungal.
 • Undertrycker multiplikationen av patologiska celler. Denna egenskap hjälper till att minska risken för att utveckla prostata adenom.

Kurs tillämpning av propolis och positiva egenskaperna hos denna produkt hjälper inte bara eliminera inflammation sprids genom urinröret, men också förbättra prestandan, förbättra den allmänna hälsan och öka uthålligheten.

Lepim egna händer

Propolis med prostatit har en bra helande effekt, och dessutom är det möjligt att använda den hemma. De mest populära ljusen, tinkturen och oljan.

Propolismedel, inklusive tinktur, säljs färdiga, även om självkokning är tillåten

 • ljus

Ljus med propolis kan köpas på apoteket eller tillverkas självständigt. Det finns flera recept för att göra ljus hemma. De mest populära av dem är följande: För det första är en bas förberedd, som inkluderar kakaosmör, smör, nötkött, inredning och fläskfett. I den uppvärmda lösningen tillsätt pergue, royal gelé, propolis och honung. Den erhållna blandningen upphettas något och hälls i förberedda former av folie. Ljus ska förvaras i kylskåp. Behandling med dessa suppositorier för prostatit utförs i en månad. Detta talas också av patienter.

 • tinktur

För att förbereda en alkoholtinktur är det nödvändigt att kombinera torkad propolis och alkohol i förhållandet 1: 2. Den erhållna blandningen insisteras i två veckor på en mörk plats. Infusion ska skakas var tredje dag. Efter 14 dagar måste den filtreras genom gasbindning, vikas i två lager, varefter det är möjligt att använda den. Behandling med infusion utförs tre gånger om dagen före måltid. Detta läkemedel bör tas genom att blanda 30 droppar och en halv kopp vatten eller varm mjölk. För att förbättra effekten av behandlingen rekommenderas att kombinera användningen av infusion med ren propolis, som bör noggrant tuggas. Tinktur ska inte ges via urinröret, eftersom detta inte kommer att ha någon effekt.

 • olja

Denna produkt kan köpas på apoteket eller beredas självständigt. Den ska användas med prostatit som mikroclyster. Lätt varm olja injiceras i rektum i en mängd av 40 ml varannan dag. Då behöver du ligga på magen i 15 minuter. Denna behandling slutar efter 30 dagar. Denna rekommendation rekommenderas också av köpare.

För självproduktion bör 200 g vegetabilisk olja uppvärmd på ett vattenbad tillsättas, tillsätt 30 g propolis och fortsätt uppvärmning tills massjämnhet sätter in. En sådan produkt förlorar inte dess positiva egenskaper under en lång tid, vilket innebär att den är lämplig för behandling.

Själv-propolisolja är lite tjockare än den färdiga

Behandling av prostatit med propolisolja i hemmet innefattar applikationen till perineum. Det rekommenderas att göra det en gång om dagen innan du lägger dig. Dessutom appliceras en servett dränkt med denna produkt till ländryggen, toppen pressas med en handduk och binds med ett bandage. Denna komprimering lämnas i 3 timmar.

Det rekommenderas också att behandla prostatit med denna produkt i form av enemas. För detta gör du i en halv kopp kokt solrosolja, tillsätt 10 g mark propolis. Den beredda lösningen får svalna och användas som enema av 35 ml. Ansökningsfrekvensen är en gång om dagen varannan dag.

Kontraindikationer och effekt

Den huvudsakliga faktorn där propolis i prostata är kontraindicerat är individuell intolerans. Dessutom bör försiktighet börja behandling med en tendens till allergiska sjukdomar, bronkial astma och eksem. Det rekommenderas att börja behandla prostatit med små doser och, i frånvaro av biverkningar, fortsätta att använda i sin helhet. Spruta inte propolis genom urinröret, eftersom detta är hälsofarligt. Detta framgår också av kundernas återkoppling.

Behandling av prostatit med propolis och effektiviteten av användningen beror på svårighetsgraden av symtomen på sjukdomen och dess längd. Om behandlingen med denna produkt började i de tidiga stadierna och dess genomförande utförs regelbundet och effektivt alla positiva egenskaper visar sig så mycket som möjligt och återhämtning sker vid en tidigare tidpunkt.

Således är propolis ett effektivt verktyg i kampen mot prostatit. Denna biodlingsprodukt minskar inte bara inflammation och förbättrar blodcirkulationen med regelbunden applicering, men eliminerar också ömhet och främjar immunitet.

Behandling av prostatit med propolis

behandling prostatit propolis Det är praktiskt taget känt för alla representanter för det starkare könet. Denna biodlingsprodukt har länge använts både i ren form och i form av tabletter eller ljus för att bli av med inflammation i prostatakörteln. Du kan använda substansen mot många andra genitourära sjukdomar, och inte bara dem, utan också de andra sjukdomarnas sjukdomar. Om vilka terapeutiska egenskaper som har propolis, hur det kan användas och vem som inte kan göra det, mer i den här artikeln.

Användbara egenskaper

Bee produkter är honung, propolis, peppar, vax, royal gelé. Alla av dem på ett eller annat sätt kan vara användbara för den manliga kroppen, inklusive för eliminering av inflammatoriska fenomen. Propolis från prostatit kan kallas en av de mest effektiva i sjukdomar i den sexuella sfären bland dem. Vad är propolis? Det är ett bilim och att vara mer exakt - en hartsartad substans som bin producerar bin för att försegla hål eller desinficera bikupa celler.

Tack vare den rika kemiska sammansättningen (över 250 artiklar), började det verktyg som skall användas i den moderna medicinen i kosmetiska ändamål för behandling av gynekologiska, urologiska och Proctologic sjukdomar, stärka immunsystemet, etc.

De främsta positiva effekterna av propolis är:

 • immunmodulerande
 • antioxidant
 • Antiinflammatorisk
 • antimikrobiellt
 • hjärtskyddande
 • regenererande
 • Narkos och andra

De flesta av dem tillhandahålls av flavonoider, aminosyror och vitaminer. Den första gruppen av ämnen är ansvarig för att stärka blodkärlen, förbättra blodcirkulationen, påskynda reparation av vävnad. De kan också ta bort toxiner från kroppen, minska sannolikheten för en allergisk reaktion. Bland vitaminerna i propolis är mest:

 1. B-vitaminer är bra för nervsystemet, är inblandade i nästan alla metaboliska processer, normaliserar processen för matsmältningen, sänka blodsockernivåerna. De är nödvändiga för tidig läkning av sår, bildandet av antikroppar som kan attackera infektionen
 2. Vitamin S. Det är en kraftfull antioxidant, det krävs för restaurering av vävnader och celler, skyddar kroppen från patogena mikroorganismer, påverkar syntesen av hormoner. Askorbinsyra är viktigt för sköldkörtelns funktion, hjälper blodbildningsprocesser, minska exponering för toxiner, som är mycket viktig för prostatit
 3. Vitamin A. dess andra namn är retinol. Det har en positiv effekt på arbetet med immunitet, främjar normal metabolism, är nödvändig för att förbättra prestanda hos reproduktionssystemet, produktion av könshormoner, inklusive. och testosteron
 4. Vitamin N. Biotin är nödvändigt för den manliga kroppen att minska sockernivåerna, stabilisera nervsystemet, bättre assimilering av proteiner

Bland de spårelement mycket kalium (nödvändigt för normal funktion av nervsystemet, stabilt tryck), järn (kontroller metabolism, stöder immunsystemet, hjälper passage av nervimpulser), zink (en av de stora testosteron uppburna komponenterna potens), selen (hjälper gonaderna, är nödvändigt för god sädkvalitet). Nedan, föreställ dig recept från propolis från prostatit och villkoren för att ta mediciner. I folkmedicin används denna biodlingsprodukt både i en enda variant och med tillägg av andra användbara element.

Recept av folkmedicinska lösningar

Hemma kan ett stort antal olika läkemedel framställas från propolis. För att bli av med inflammation i prostatakörteln, inte alla passar, så kommer vi bara att nämna de som kan användas av patienter. behandling prostatit tinktur propolis eller rektala suppositorier från det - på något sätt kommer det att bidra till att ta bort inflammation, lugna vävnader, minska risken för återfall. Om läkemedlet tas oralt kan man också känna förbättringen av sömnen, avlägsnande av spasmer, normalisering av urinering. Stearinljus har också en mer lokal effekt, vilket också är bra för prostatit.

Tinkturer och buljonger

För att förbereda en infusion eller avkok måste du välja en propolis av hög kvalitet. Det är bäst att det var från vilda bin, i vilket fall det kommer att innehålla de mest användbara enzymerna. Färgen på substansen ska vara enhetlig, utan några abrupta övergångar och lukten - mycket stark. Se också till att det inte finns några orenheter i massan i form av gräs, buggar, smulor. En kvalitetsprodukt vid tuggning kommer att hålla fast vid tänderna, lämna en känsla av värme och efter ett tag blir det tungt bundet.

När du har valt en bra propolis kan du börja använda läkemedel. Förvara substansen under rätt förhållanden i upp till 10 år, så det kan köpas omedelbart i stora mängder. Tänk på recepten för behandling prostatit propolis på alkohol och vodka, som är lämpliga för dem som inte är kontraindicerade i alkohol:

 • Mala 100 g propolis på ett fint rivjärn, häll 200 ml 96% alkohol. Gör det i en glasbehållare och lämna det på en mörk plats i 10 dagar. Skaka infusion 3 gånger om dagen under denna tid. Det tas efter filtrering, 15 ml vid sänggåendet (spätt i en liten mängd vatten eller mjölk)
 • I ett förhållande mellan 1 och 2, blanda propolis och vodka följaktligen, lämna på en mörk och sval plats i 2 veckor. Skaka regelbundet blandningen. Du måste använda den för 30-40 droppar, spädas i ett halvt glas vatten tre gånger om dagen i 15 minuter innan du äter
 • Placera propolis i kylskåpet i 2 timmar, mala sedan bra (ju mindre partiklarna är desto mer användbara kommer produkten att ge). Fyll den nu med isvatten och lämna i 5 minuter så att du blir av med olika föroreningar. Torkad rå häll 500 ml vodka, 14 dagar vid en temperatur av 18 till 21 grader. Vid beredning filtrera och häll i en behållare med mörkt glas

Den sista infusionen tas efter blandning med rent vatten eller mjölk - endast 20 droppar per dag. Varaktigheten av behandlingen är 1 månad. Om du inte kan ta alkohol, då tinktur propolis vid prostatit måste göras på grundval av vatten. Till exempel kan en patient använda detta recept:

 1. Gnid "bietumma" på en rivare och blanda med destillerat vatten i ett förhållande av 1 till 2
 2. Rör om och sätt på ett vattenbad, brygg ca 20 minuter
 3. Den erhållna vätskan hälles i en skål / annan behållare och lämnas i kylskåp under 6 timmar
 4. Efter detta måste den resulterande massan passeras genom det filtrerade papperet

Produkten kan tas oralt, används för inandning eller extern användning. Det är bra att hantera inflammatoriska fenomen kan avkok, som bereds av 10 g propolis och 50 ml vatten. Omkring 3 timmar hålls blandningen i ett vattenbad, inte glömma att rörma det. Efter filtrering hälls vätskan i en flaska och tas 1 matsked per dag.

Separat nämns blandningen som äts för behandling av prostatit. Förbered det, blanda 10 gram propolis (i flytande form) och 90 g honung. Efter noggrann blandning, ta 1 tsk. 3 gånger om dagen före måltiden. Behandlingstiden är 30 dagar.

Rektala ljus

Applicering av propolis vid prostatit i form av rektala suppositorier är vanligare än att äta den. Du kan köpa färdiga läkemedel på apoteket, men de kan lagas hemma. Här är några recept:

 • Ungefär 7 g propolis frysa i kylskåpet och slipa så bra - att smula. Smält nu 100 g getfett i ett vattenbad, lägg till den första komponenten. Efter kylning av massan bildas ett ljus (upp till 3 cm i längd)
 • Skaffa kakaosmör och linolin i apoteket. Ta 23 g av det första ämnet och 12 g av det andra, blanda med 7 gram propolis. På vattenbadet blandas ingredienserna, så vätskan dras in i sprutan, vilket ger ljusen
 • Blanda 40 g bilim med 220 ml alkohol, fyll i 10 dagar. Därefter respekteras infusionen i eld tills den blir brunfärgad. Till denna massa tillsätt 150 g fett och rör om. När agenten har stelnat, bilda ljus (bör räcka för 10 stycken).

För ytterligare ett recept behöver du mycket mer komponenter. Ta 80 g kakaosmör eller fläskfett, 7,5 g jordad propolis, 12 g honung, 4,5 g royal gelé och perga. Som i tidigare fall blandas allt i ett vattenbad och efter kylning rullas massan ut och suppositorier görs. Om du bestämmer dig för att använda propolisljus måste du överge medicinen med den, taget internt.

Kontra

Trots alla användbara åtgärder som den här biodlingsprodukten har, har den begränsningar för upptagande. propolis mot prostatit Det kan inte användas om en person har en allergi mot det, en intolerans mot några av dess komponenter. Det är också nödvändigt att vara försiktig när den används externt eller inåt när:

 1. Förhöjd temperatur
 2. huvudvärk
 3. Leversjukdomar och gallblåsan
 4. pankreatit
 5. Akut leverpatologier (endast för ljus)

Om brännande, svaghet eller klåda inträffar efter att ha tagit propolis, är det värt att omedelbart stoppa behandlingen med den och byta ut produkten med en annan. Tinkturer på alkohol kan inte användas av dem som försöker klara av alkoholberoende, har kontraindikationer för användning av alkoholhaltiga drycker. För att undvika biverkningar av ämnet är det värt att börja med sina små doser.

Droger baserade på produkten

Vi fick reda på det läkning egenskaper och kontraindikationer propolis vid prostatit när vi använder den i folkmedicinska läkemedel, kommer vi nu att förstå vad som kan förväntas av detta ämne i tabletter, ljus och andra former i apotekspreparat. De vanligaste medicinerna är:

 • Propolis av DN. Det är en rektal stötpiller, där det inte finns något annat än "biklim". Indikationer för användning de har mycket, men det finns prostatit bland dem. Du kan använda dem för 1 st. tre gånger om dagen. För förebyggande ändamål är behandlingsschemat detsamma
 • Phyto-propolis. Vidare innefatta propolis som en del av de svarta poppel knoppar (inflammation och lindra smärta), kamomillblommor (förbättra vävnadsregeneration, lindra spasmer), ringblomma (har antiseptiska och antiinflammatoriska verkan), salvia olja (som har en bakteriedödande effekt och sårläkning). Den appliceras på 1-2 stycken. per dag kan kursen ta 1 till 3 veckor
 • GemoPro. Ljus för rektal administrering, i kompositionen har de terapeutiska sängar och havtornsolja, vilka tillhandahåller antifungala, adaptogena, analgetiska och många andra åtgärder. Gynnsamt påverka kraften, stärka lokal immunitet. Metod för applicering - 1 ljus per dag före sänggåendet. Varaktigheten av behandlingen bestäms av svårighetsgraden av prostatit
 • Tinktur av propolis. Det är en tinktur på alkohol, så det är inte lämpligt för dem som kör bil eller arbetar med komplexa mekanismer. Den tas för 1 tsk. två gånger om dagen före måltiden

Med hjälp av dessa medel kan du uppnå en signifikant förbättring av tillståndet - normalisering av urinering och erektilfunktion, återställning av potens, rening av toxins kropp. Men helt bli av med prostatit är osannolikt att arbeta. För återvinning måste en person ta andra läkemedel, särskilt om sjukdomen är av smittsam karaktär. Det är också viktigt att följa förebyggande åtgärder för att förhindra att sjukdomen sprids till andra könsorgan.

Förutom propolis kan andra biodlingsprodukter hjälpa till vid behandling av prostatit - honung, peppar, kunglig gelé. Av dessa kan du också hitta färdiga preparat i apoteket.

Recensioner om propolis vid prostatit kan hittas på vilken tematisk plats eller form som helst. Många män skriver att de använde det som ett tillägg till huvudbehandlingen och ångrar inte det. Någon fortsätter att spendera en gång om året på en kurs med tinkturer för att aldrig bli plågad av denna obehagliga patologi. I händelse av kronisk sjukdom tar representanterna för det starkare könet ofta också denna eller den här åtgärden för att stödja eftergivningsperioden.

Hur propolis hjälper till att behandla prostatit

Prostatit är en mycket obehaglig sjukdom, som kan bli kronisk om den behandlas felaktigt. Metoder för behandling, där propolis används, övervägs. Huvudfrågan är hur man undviker misstag, vilket hindrar utvecklingen av prostatit i framtiden.

Det är nödvändigt att tydligt inse att folkmekanismer inte klarar av den infektion som orsakar inflammation. De bidrar dock till minskad smärta och snabb läkning av skadade vävnader. Ett bietillverkande läkemedel som kallas propolis är ett botemedel som visar effekt vid behandling av prostatit, hemorrojder och vissa andra sjukdomar. En prostatatumör är ett adenom, och det orsakas inte av infektion, det är inte av bakterier eller ett virus. Så behandlingen av prostataadenom med propolis kommer alltid att vara effektiv, vilket inte kan sägas om prostatit.

Tre typer av läkemedel

Vid behandling av prostatit används ljus - de flesta vet om det. Effektiviteten visar emellertid också ett alkoholextrakt - det är en fråga om livsmedelsapplikationen av extraktet av propolis.

Vattentankur i detta fall behövs inte. Det kommer att vara bättre att hitta propolisolja som erbjuds - koncentrationen av propolis i den ska vara 10% eller mer.

Låt oss överväga de enklaste metoderna:

 • 50 droppar av ett 20 procent extrakt sättes till ett halvt glas varm mjölk. Blandningen konsumeras 2-3 gånger om dagen i 15 minuter före måltid.
 • Doseringen av extraktet kan ökas till 1 tsk. Denna blandning tas före middagen och behandlingsförloppet varar 45 dagar.

Behandling av prostatit med propolis kommer inte att vara mycket effektiv om du inte badar. Här behöver du ett avkok av gurkor, kamomill, lind och salvia. Tre liter kokande vatten tar 5-6 matskedar. örtblandning, insisterar avkokning i en timme.

Örter blandas i proportion: gurka - två delar, resten - en del.

Fem behandlingsmetoder

Propolis med prostatit används ibland externt - till exempel i form av kompresser. I det här fallet kan du få en kemisk bränning. Man bör komma ihåg att koncentrationen av propolis i en blandning inte får överstiga 10%.

Det handlar framför allt om färdiga oljekstrakter. Oftast behöver de spädas ut.

Komprimerar och salvor

Den vanliga gasbindningen som blötläggs i ett 10 procent oljaxtrakt appliceras i midjan. På toppen av kompressen täckt med en film med en handduk, fixerad med ett bandage. Efter 2-3 timmar kan kompressorn tas bort. Oljan kan också användas som en salva som behandlar prostatens yttre yta. Denna procedur utförs före sänggåendet - behandlingen tar 30 dagar.

Den bästa propolen från prostatit hjälper i ett fall - läkemedlet måste komma in i ändtarmen. Samma olja används för mikrocykler, som utför proceduren en gång om dagen. Volymen av varje mikroklyster är inte mer än 30 ml.

Receptet för att laga ett oljextrakt:

 1. Torr propolis tvättas, kyls, males sedan på en rivare;
 2. "Propolis rakning" läggs till olivoljan uppvärmd till 50 ° C. Viktförhållandet är 100 till 12.

Propolis tog vi lite mer än nödvändigt för att få den nödvändiga koncentrationen. Poängen är att produkten inte löser sig helt.

Solrosolja här är också lämplig. Det är nödvändigt att genomföra uppvärmning i ett vattenbad.

Båda komponenterna blandas, kyles sedan och filtreras. Håll blandningen i kylskåp och värm upp den före användning.

Samma metoder som diskuterats ovan används för prostataadenom. Förresten är örtkokning ett lämpligt fyllmedel för enemas, vars volym är 60 ml.

Suppositorier från prostatit

Suppositorier kallas vanligtvis suppositorier appliceras rektalt. Av de färdiga pengarna kan du råda två: "Propolis D" och "Monfarm nummer 10". Ljus "Propolis Fito", "Prostopin" och "DN" är i detta fall värre - de innehåller inte dimexid.

Tabellen visar behandlingsschemat.

Användningen av propolis med prostatit är officiellt bevisad. Vikten av detta ämne i ett suppositorium är 300-500 mg.

Vi ska förbereda ljus själva. Dimexid står inte till vårt förfogande, och det här är dåligt. Men koncentrationen av alla ämnen kan regleras som du vill.

 • Hemlagad getfett upphettas i ett vattenbad till 50 C. Lägg till "propolisspån". Viktförhållande: 7 till 100. När blandningen har svalnat, tillverkas ljus av 2 cm längd från den.
 • Basen för blandningen kommer att vara kakaosmör (23 g.) Och vattenfri lanolin (12 g). Vikten av propolisflis är 7 g. Blandningen framställes i ett vattenbad vid T = 50 ° C, och gjutformen för gjutning är en spruta med 2 ml.
 • Basen kan tjäna 80 gr. kakaosmör eller inre fläskfett i hälften med bifffett. Vikten av "spånen" kommer att vara lika med 7,5 gr. Även använda komponenter: 12 gram honung, 4,5 gram royal gelé och perga.

Från prostatit hjälper propolis alla, till och med mer eller mindre. Men du kan inte blanda, det vill säga, kombinera olika metoder som inte är kompatibla:

 • Med kompressor och bad kan du dricka "propolisnoe mjölk";
 • Du kan använda ljus, men äter då inte mat med propolis.

Efter att ha börjat behandlas med suppositorier, kan det inte avbrytas.

Vi måste strikt följa schemat, men i verkligheten finns det skäl att förhindra att denna artikel genomförs.

Som läsaren har förstått är behandling av prostatit med propolis hemma svår. Du behöver veta när och vad du ska köpa:

 • "Propolis D" eller ljus "Monfarm" - när det finns möjlighet att köpa dem
 • "Prostopin", "DN" eller "Fito" - ett budgetalternativ till de två första.

Tänk på hur användbart propolis är för styrka. Det är bara en indirekt effekt, det vill säga behandlingen av prostata sjukdomar. Direkt inflytande utövas av örtberedningar: ginseng, pumpafrön etc.

Honung och Perga

Tänk på ett matrecept som kan kombineras med ljus. Här används inte tinkturen på alkohol. Men du behöver honung som innehåller propolis i en koncentration på 5%. Denna produkt kan köpas, eller du kan själv förbereda dig med ett vattenbad med en temperatur på 45-50 C.

Klar blandning tas till mat tre gånger om dagen för 1 tsk. Du kan inte dricka medicin. Stärka effekten kommer att hjälpa perga, också tas i mat 3 gånger om dagen.

Dosering pergi - 1 tsk, och den ska konsumeras 1,5 timmar före måltid.

Mottagande av detta eller det här läkemedlet bör rekommenderas av den behandlande läkaren. Andra alternativ är uteslutna.

Alla kontraindikationer

Allergin mot pollen var känd för 200 år sedan. Då kallades det hönsfeber, nu - en hösnuva. Pollen finns i nästan varje biprodukt, men propolis kan orsaka allergier och sig själv - sedan prata om individuell intolerans.

Samtliga kontraindikationer för propolismedicin anges i tabellen.

Spirituell tinktur av propolis från prostatit hjälper väl. Det är dock endast lämpligt för livsmedelsapplikationer.

För kompressor använder enemas och våtservetter olja. En propolis honung anses vara en matmedicin. Förteckningen över kontraindikationer för honom ges i rad 3.

Räntor och siffror

Tinktur av propolis på alkohol för behandling är lämplig ensam - med en styrka på 70%. Propolis innehåller den i en mängd av 20%.

Hur man behandlar manlig sjukdom med olja, ansågs ovan. Koncentrationen av propolis före behandling bör minskas till 10%.

Innehållet av propolis i honungsblandningen ska vara 5%.

Vi listar namnen på läkemedel utan propolis: Vitaprost (Prostatilen), Voltaren, Anestezol. Dessa medel, avsedda för män, vid behandling av prostatit kommer att vara effektiva. Propolis i sig kan förhindra utvecklingen av en sjukdom - prostatit eller adenom. Men behandlingen bör inte vara begränsad till folkmedicin - det här hänvisar till prostatit och även adenom.

Akut prostatit vid felaktig behandling blir kronisk. Och kronisk prostatit är typisk för 30% av männen! Propolis alls är inte tillräckligt. Dessutom utförs inte 70% av behandlingen, eftersom det inte finns några symptom som är karakteristiska för prostatit.

Vår text annonserar inte propolis. Till skillnad från behandlingsmetoderna kan det inte annonseras.

Stearinljus med propolis med prostatit

Anmäl dig för att lämna en recension.
Det tar mindre än 1 minut.

Ljus med propolis - ett multifunktionellt verktyg, men det är osannolikt att det är en självständig medicin. I alla fall personligen hjälpte dessa ljus mig lite. När den inflammatoriska processen började och det fanns oändlig uppmaning att urinera, använde jag dessa ljus regelbundet i en vecka.
I anvisningen skrevs det att det är nödvändigt att ange två gånger om dagen. På natten ställde han sig utan problem. Lukten är i princip ganska trevlig, som alla biprodukter. Och på dagtid var det omöjligt att gå med ett ljus. Jag försökte sätta sig tidigt på morgonen och sedan ligga ner i en halvtimme och en timme, men den här tiden var inte tillräcklig för att helt lösa upp det i tarmarna och innehållet flöt ut under dagen på linne och nedsmutsad. Så jag använde det inte på dagtid, och det var inte tillräckligt en dag om dagen för fullständig behandling.

Ljus med propolis räddade upprepade gånger mig och förde mig ur akut tillstånd av prostatit. Naturligtvis botar de inte denna sjukdom, men de hjälper till att leva för att se en läkare. Jag har länge använt dem, eftersom prostatit helt och inte kunde bota, det förekommer periodiskt en förvärring. Jag brukade köpa apotek - det enklaste alternativet utan problem. Men på något sätt bestämde jag mig för att experimentera och göra dem hemma. Jag gick till apiaryen, köpte propolis där, dessutom, även vax, och bildade från allt detta ljus (behöver fortfarande fett). Försmält endast i ett vattenbad. Först brände den fett, sedan vax, sedan propolis. När det flytande ämnet bildades - slog det samman, det som lämnades, kyldes och gjordes ljus. Erhållen, naturligtvis, klumpiga, i storlek, försökte göra som i apoteket säljs.
Effekten av hemlagad ljus är mycket starkare, smärtan och svullnaden går helt bort, flera gånger var det så att jag helt enkelt avbröt resan till doktorn. Men prostatit kan inte gå så lätt, och ljusen är bara en "ambulans". Ett väldigt varaktigt resultat ges av antibakteriell terapi, då kan du glömma prostatit för ett år eller mer.

Stearinljus med propolis hjälpte mig snabbt till att lindra smärta i prostata, men det var inte utan pobochek. Dessa rektala suppositorier lindrar brännande och smärta, ta bort svullnad. Det är viktigt att genomgå en fullständig behandling, snarare än att ge upp allt så snart smärtan försvinner. Jag fick ljus två gånger om dagen, i 20 dagar. Det är lätt att komma in i dem, men det är viktigt att ljuga i minst 10-15 minuter, så att ljusen ska fungera.
Plus suppositorier med propolis är att de innehåller en stor mängd spårämnen, mineraler och flavonoider, som effektivt påverkar organen i det genitourära systemet för män. Efter en fullständig kurs försvann alla symtom, den inflammatoriska processen var borta.
Men från minuserna vill jag notera att jag var allergisk mot dessa ljus: rodnad och klåda i skinkorna. Människor som inte tolererar biodlingsprodukterna bättre undviker behandling med suppositorier med propolis.

Till att börja med försökte jag stearinljus med propolis. Inget illa om dem jag inte kan säga. De hjälper utan någon pobokochek. Jag har allergier mot honungs- och biprodukter, så ljusen har närmat mig. Jag lägger den 2 gånger om dagen, morgon och kväll. De tar bort alla sjukdomar: smärta passerar, spänningen är lättad, och sprickor i hemorrojder är också läkt. Behandling med ljus under lång tid, i en månad. Men om allt är klart, kommer det inte att bli ett återfall. Jag använder alltid stearinljus med propolis en gång per år, både inköpta och gjorda av mig själv.

Läkaren skrev mig ut fabriksljus med propolis. Jag kommer inte säga att de omedelbart hjälper! Ja, de har en bra antibakteriell effekt, men de används bäst som ett adjuvans vid behandling av både akut och kronisk prostatit. Det viktigaste är att ljuset levererar läkemedlet direkt till var det behövs.
Rektala ljus är en bra utväg! Det viktigaste är att inte avbryta behandlingen! Personligen gör jag ljus för en månad på hösten och på våren och resultatet är inte dåligt. Min urinflöde förbättras, inflammation minskar och drakningar minskar. Samtidigt finns det ingen bränning och obehag.

Tinktur av propolis från prostatit: En utmärkt lösning på alla manliga problem!

Hos män i medelåldern förekommer vissa förändringar i kroppen, vilket ofta medför utseende av inflammatoriska processer i prostata. I medicin kallas detta fenomen prostatit. Denna sjukdom åtföljs av olika smärtsamma känslor i underlivet och i könsorganen under urinering.

För behandling av denna sjukdom används olika läkemedel - antibiotika, smärtstillande medel etc. Men också läkare rabatt inte medel för traditionell medicin. Ganska ofta rekommenderas propolis-tinktur från prostatit, som har en komplex effekt inte bara på det inflammerade organet utan också på hela organismen.

Vad är användbar tinktur?

Behandling av prostatit med propin i tinktur ger mycket bra resultat. Huvudingrediensen är propolis, som har följande åtgärder:

 • tar bort inflammation
 • förbättrar blodcirkulationen;
 • normaliserar mikrofloran i prostata och dess kanaler;
 • tar bort smärtsyndrom
 • normaliserar styrkan.

Behandling av prostatit innebär mottagande av ett stort antal droger som har en annan effekt på prostata. Tinktur av propolis låter dig undvika att ta flera piller och samtidigt är det mycket effektivare.

Tinktur av propolis på alkohol med prostatit har också en positiv effekt på tarmarnas tillstånd. Det hjälper till att eliminera däri samtliga giftiga ämnen därigenom ger en normalisering av metabolismen och förhindrar stagnation enzym i prostatiska kanalerna.

Dessutom har denna åtgärd också en antioxidant egenskap, det vill säga det stoppar oxidativa processer och förbättrar regenerering av celler. Som ett resultat av regelbunden användning av sådana tinkturer, återställs celler i prostatakörteln som förstörs till följd av inflammation och vital aktivitet hos patogena mikroorganismer.

I propolisens sammansättning finns mer än 50 kemiska beståndsdelar, inklusive organiska syror, enzymer, vitaminer och mineraler. Kompositionen av denna produkt kan skilja sig något beroende på regionen där den produceras av bin.

Att döma av de svar som finns tillgängliga på olika tematiska forum är denna lösning verkligen effektiv. Några män lyckades bli av med kronisk prostatit med hjälp av tinkturer om några månader och detta trots att de tog moderna droger i flera år och inte observerade någon speciell effekt från dem.

Hur tar man tinkturen?

Det tas en gång om dagen. Bryggt tinktur i varm mjölk. I början av behandlingen droppar 10-12 droppar i mjölken. Därefter ökas denna mängd gradvis till 40 droppar och berusad i sådan mängd tills symtomen på sjukdomen helt recede.

För att påskynda behandlingen av denna sjukdom kan tinktur kombineras med användning av annan traditionell medicin.

Receptet på matlagning

Om du har en önskan kan du förbereda en medicinsk tinktur hemma. För att göra detta behöver du:

 • en liten del propolis (ca 100-120 g);
 • ett glas medicinsk alkohol;
 • En ren flaska mörkt glas med ett tätt passande lock.

Först måste du krossa propolis. Du kan klippa den med en kniv i små bitar, rista på en stor rivare eller använd en mixer. Efter det propolis att sätta i en flaska, fylla med alkohol, och skicka in en mörk plats för infusion, ca 10-14 dagar.

Före användning ska tinkturen filtreras väl för att ta bort små bitar av propolis. Förvaras i kylskåp.

Propolis tinktur är mycket effektiv. Detta är inte en gång bevisad övning. Män som observerar en diet, tar regelbundet mediciner som föreskrivs av en läkare, och tinkturen blev snabbt av med prostatit.

Men det bör noteras att propolis är en biodlingsprodukt och kan provocera utvecklingen av en allergisk reaktion. Därför bör du vara försiktig. Om du är allergisk mot honung är det bättre att vägra användning av medicinsk tinktur.

Om du bestämmer dig för att använda annan traditionell medicin, bör du definitivt diskutera detta med din läkare.