Huvud
Strömförsörjning

Behandling av prostatit med alkoholtinktur av propolis: Receptet för beredning och rekommendationer för användning

Inflammation av prostatakörteln (prostatit) har uttalat symptom som är svåra att förbise. Dessa inkluderar ökad frekvens av urinering, erektionsproblem och smärta i bäckenregionen.

I början av sin utveckling fortsätter sjukdomen långsamt nog, därför har den inga tecken. När den förvärvar en kronisk karaktär, spåras den obehagliga symptomatologin tydligt.

Därefter, förutom denna sjukdom, får mannen andra "överraskningar" i form av prostata adenom och impotens. Därför, när de första manifestationerna av sjukdomen bör börja akut: först måste du besöka din specialist, som kommer att bekräfta diagnosen och förskriva behandlingen.

Förutom behandling med läkemedel, rådgör vissa läkare med traditionella medicinrecept. En sådan är tinktur av propolis från prostatit, som kan förstärka läkemedlets verkan. Lär dig om fördelarna, indikationer för användning och sätt att använda detta läkemedel finns i den här artikeln.

Symtom och orsaker till prostatit

Alla inflammatoriska fenomen som diagnostiseras i prostatakörteln har ett och flera symtom:

 • allvarlig smärta i skrot och perineum
 • obehagliga känslor i underlivet, som intensifieras under urinprocessen
 • frekvent uppmaning att urinera
 • en svag erektion eller ingen alls;
 • svårighet att urinera
 • försvagning av orgasm;
 • frånvaro av erektion efter uppvaknande
 • minskning av samlagets varaktighet
 • brinner under urinering
 • emotionell depression;
 • ångest;
 • irritabilitet.

För patienten är ett positivt humör för återhämtning mycket viktigt. Konstanta stressiga situationer försämrar bara kroppen och gör det svårt att behandla. Som ett resultat börjar patienten hos urologen att lida av en ännu större depression och brist på självförtroende. Från denna onda cirkel är det ibland mycket svårt för en patient att fly, därför stöds ytterligare terapi av lämpliga antidepressiva medel.

Orsakerna till sjukdomen är ganska olika:

 • infektionssjukdomar som överförs genom sexuell kontakt
 • försämring av kroppens skyddsfunktioner;
 • konstant hypotermi
 • regelbundna stressiga situationer
 • hormonella störningar;
 • brist på tillräcklig blodtillförsel till det urogenitala systemet;
 • långvarig sexuell avhållsamhet och avbrutet samlag
 • försummelse av personliga hygienregler
 • otillräcklig mängd vitaminer, mineraler och mikrodelar i kroppen

Användbara egenskaper

Propolis är en produkt av honungs binens vitala aktivitet. Han är i bikupan. Dess främsta fördel är en kraftfull bakteriedödande åtgärd som skyddar dessa insekter från olika typer av mikrober, bakterier, svamp och till och med gnagare.

Denna produkt har en delikat och delikat arom, liksom en ganska specifik smak. Den har en mörkgul eller brun nyans med grönaktiga fläckar. Det är ganska heterogen, hartsliknande vätska. Dess kemiska sammansättning är inte lätt och skiljer sig alltid på grund av de blommor från vilka pollen och nektar samlas.

De viktigaste beståndsdelarna i denna naturliga skatt är glykosider, polysackarider, tanniner och flavonoider. Det bör noteras att de senare utmärks av förmågan att eliminera farliga mikroorganismer och virus. Denna produkt innehåller också tjärsyror, alkoholer, fenoler, vaxer, eteriska oljor, aminosyror och vitaminer.

Terapeutisk effekt på prostata

På grund av sin rika komposition används denna produkt aktivt för att bekämpa inflammatorisk process som uppstår i prostata.

Fördelarna med propolis, som kan ha en positiv effekt på kroppen, inkluderar:

 • förmågan att förstöra stafylokocker och streptokocker, vilka i de flesta fall är synderna för prostatit;
 • förebyggande av olika oxidativa processer;
 • acceleration av cellförnyelse;
 • besittning av en stark smärtstillande effekt
 • förmågan att eliminera foci av inflammation
 • förbättra kroppens skyddande funktioner;
 • eliminering av toxiner från blodet
 • normalisering av tarmarna
 • acceleration av metaboliska processer som förekommer i kroppen;
 • förebyggande av stillastående fenomen.

Propolis är mycket användbart för den manliga kroppen. Den regelbundna användningen har en positiv effekt på hälsan. Han ökar också uthållighet, förmåga att arbeta och gör det också möjligt att rengöra artärer, vener och kapillärer från slagg. Denna unika produkt, erhållen genom biodling, rekommenderas att använda en kurs.

Tinktur av propolis med prostatit: hur man tar?

Prostatit är rädd för denna agent, som eld!

Du behöver bara ansöka.

Detta läkemedel används för att behandla kronisk form av prostatit.

Infusion rekommenderas att ta en matsked en gång om dagen i tre timmar före sänggåendet. Om så önskas kan dosen av läkemedlet lösas i mjölk.

Det kan köpas på något apotek eller gjort hemma. För att förbereda tinkturer är det nödvändigt att bereda ingredienser som torkad propolis och högkvalitativ medicinsk alkohol. De bör blandas i ett förhållande 1: 2 i en mörk glasfat.

Efter förberedelse av blandningen måste den placeras på en torr och sval plats, som inte är tillgänglig för aggressiva solstrålar. Var tredje dag måste det skakas noggrant. Efter två veckors passage kan du börja använda tinktur för att behandla den inflammatoriska processen som uppstår i prostatakörteln. Innan du börjar ta det, bör du spänna det genom en dubbel gasbindning.

Så hur korrekt att ta propolis tinktur med prostatit? Ett positivt resultat kan uppnås när alla rekommendationer från specialister följs. Det är lämpligt att konsultera en personlig läkare före början av sådan behandling.

Behandling av prostatit med propolis för alkohol är följande: ett läkemedel i volymen av fyrtio droppar löses i ett halvt glas varm mjölk. Om så önskas kan du göra detsamma, bara i vattnet.

Dagligen är det nödvändigt att ta tinktur tre gånger i kvartalet innan måltiderna. För att uppnå maximalt resultat är det nödvändigt att använda ren propolis samtidigt med detta medel, fem gram fyra gånger om dagen. Det ska sättas i munnen och tuggas så länge som möjligt och sedan sväljas.

Fortfarande är det värt att notera att behandling av prostatit med en tinktur av propolis kommer att ge bra resultat om du samtidigt tar avkopplande örtbad med det.

För beredning av ett örtbad måste du först göra lämplig infusion av örter, gurkor, salvia, kamomill samt blad och blommor av linden (2: 1: 1: 1).

Fem skedar av denna samling bör bryggas i tre liter kokande vatten och lämnas för att infusera i en timme. Efter att ha passerat den här tiden måste du spänna blandningen och använda den för ett sitta ner bad. Exponeringstiden för denna infusion är ungefär femton minuter. Om så önskas kan den användas i form av en enema per hundra milliliter.

Efter att ha utfört alla ovanstående manipuleringar måste du vila i en varm säng i en timme. Samtidigt måste du ta en propolis-tinktur på sextio droppar, som tidigare löstes i trettio milliliter kokt och kyldt vatten. Det bör ätas tre gånger om dagen i tjugo dagar.

instruktion

Det finns bara en kontraindikation - enskild intolerans mot propolis.

Som regel uppenbarar sig sig i form av en oväntad allergisk reaktion, som är känd för man sedan tidig barndom.

Som tidigare noterat bör behandling med denna tinktur fortsätta i två veckor, varefter du ska ta en paus på en vecka. Om det behövs, upprepa kursen, vilket ska vara ungefär femton dagar.

Det bör noteras att tinktur av propolis från prostatit aktiverar processen för att producera testosteron. Positiva förändringar i hälsotillståndet noterades av alla män som använde detta folkläkemedel.

Relaterade videoklipp

Vad som är användbart och hur man använder propolis-tinktur i prostata adenom och prostatit, kan du få reda på från den här videon:

I den här artikeln kan du lära dig om användningen av propolisktinktur med prostatit. Med korrekt användning av denna produkt i kombination med andra läkemedel med samma sammansättning kan du uppnå maximal effektivitet. Det viktigaste är inte att starta den befintliga sjukdomen, vilket kan leda till uppkomsten av oönskade komplikationer, såsom godartade och maligna neoplasmer på prostatakörteln.

I närvaro av kronisk prostatit kommer behandling med propolis ensam inte att vara effektiv. Därför är det viktigt att först kontakta en kvalificerad specialist som ordinerar en omfattande behandling med traditionell och traditionell medicin.

 • Eliminerar orsakerna till cirkulationsstörningar
 • Försvinner försiktigt inflammation inom 10 minuter efter att ha tagits

Prostata adenom - effektiv behandling med propolis

Varje år får recepten av traditionell medicin för behandling av vissa sjukdomar ökad popularitet. Innan du använder något sådant botemedel, är det nödvändigt att ha ett inledande samråd med den behandlande läkaren. När det gäller adenom, sedan dess hem behandlingar används i stor utsträckning biprodukter: honung, pollen, drottninggelé och Podmore. Behandling av adenom med propolis anses vara särskilt effektivt.

Till prostata adenom är neoplasmer av godartad typ. Spridningen av glandular prostata körtel leder till en ökning av denna körtel. Vid ett adenom hos män finns det problem med en utmaning. Allt eftersom prostatan ligger bredvid urinblåsan och med inflammation är urinkanalen lindad runt det förstorade organet.

Typiska problem med adenom:

 • inkontinens;
 • Svag jet;
 • Konstant känsla av inte en fullblåsan tömd;
 • Minsta mängd urin frisläppad i taget

Det är intressant! Adenom av prostata är direkt relaterad till människans ålder och förändringen i hormonell bakgrund. Ofta manifesterar sig det hos män om fyrtio år, om det inte leder till en hälsosam livsstil, äter den inte rätt.

Propolis vid behandling av prostata adenom

Propolis hjälper till att återställa människors hälsa i den beskrivna sjukdomen och agerar på grund av dess unika sammansättning:

 • Mineraler, särskilt zink och mangan, är extremt nödvändiga för män i alla åldrar. I produkten finns också koppar och kisel, fluor, andra ämnen;
 • Mer än tjugo typer av aminosyror. Inklusive de som är oersättliga för människokroppen;
 • Vitaminer från grupp B, liksom vitamin A, P, C och E;
 • Flavonoider är ämnen som deltar i ämnesomsättningen. De ger propolis höga antibakteriella medel. Andelen av deras innehåll i den beskrivna produkten når ofta femtio;

Utmärkt terapeutisk effekt i ett adenom är användningen av avfallsprodukter såsom biet Podmore, honung och propolis i kombination. För att förbereda en läkande infusion av 500 ml vatten, ta en matsked podmor. Sätt vatten på elden och täck med lock när du kokar. Koka i två timmar över låg värme. Sedan kyla och spänna genom gasbindning. Lägg till 30% tinktur av propolis och honung (på en matsked). Ta denna tinktur före måltider tre gånger i veckan. Det rekommenderas att börja ta det beskrivna läkemedlet mot prostata adenom från nymånen.

Efter tre veckors behandling måste du göra en veckoskydd och sedan upprepa cykeln. Denna manipulation utförs tre gånger. För förebyggande av prostataadenom kan denna tinktur dricka två cykler under hela året.

Också goda resultat i behandlingen av prostataadenom med propolis ger kombinationen med medicinska örter. Kombinera propolis är bäst med Echinacea eller Kalanchoe. Dessa örter blandas i lika stora proportioner, och en tesked 30% tinktur propolis läggs till dem. Applicera två gånger om dagen för en stor sked, var noga med att äta. Inträdesförloppet varar i tre månader, men efter varje månad bör det ske en veckolång paus.

Andra medicinska former av propolis i adenom

Spirituös infusion

Gör det helt enkelt själv, och i de ovan beskrivna recepten bör du redan använda en sådan infusion. För att förbereda måste du fylla i alkoholen med jord propolis. Till en del av alkohol tas fyra delar propolis. Det rekommenderas att laga infusionen i disken i mörkt glas. Rör om och insistera på en och en halv vecka. Du kan använda infusionen för att behandla den beskrivna sjukdomen i ren form och tillsätta trettio droppar till vatten eller fet mjölk. Drick tre gånger om dagen före måltiden.

microclysters

Den beredda alkoholiska tinkturen av oljebaserad propolis kan också användas för mikroclyster. Ansökningsförloppet kommer att bestå av tio förfaranden. För att få drogen i ett förhållande på ett till fyra måste du blanda vegetabilisk olja och propolis. Sedan upphettas blandningen till en lämplig temperatur och förfarandet utförs. En enema kommer att räcka för 50 ml av botemedlet, det är bäst att göra enemas med adenom före sängen och efter fullständig rengöring av tarmarna.

ljus

Du kan köpa färdiga ljus med propolis, som rekommenderas att användas för behandling av adenom. Om så önskas kan de också framställas oberoende. För självberedning krävs 20 gram kakaosmör och ett gram propolis. Byt ingredienserna i ett vattenbad och bilda ljus (ska vara tio stycken). Gå in i rektum före sänggåendet efter fullständig rengöring av tarmarna. Behandlingsförloppet varar i en månad, varefter det krävs en paus på två veckor.

Detta är viktigt! Behandling med ljus är inte lämplig för män som lider av lågt blodtryck.

För att förbättra resultatet!

Traditionell medicin rekommenderas att använda inte bara en biodlingsprodukt för att få maximal effekt av sådan behandling, men flera. Var noga med att regelbundet äta honung och kunglig gelé, pollen. Tillsammans med dessa metoder för behandling av prostata kan adenom också vara:

 1. Varje dag äter havregryn, bovete eller majsgröt. Typer av spannmål kan alterneras, du måste äta till frukost;
 2. Ät så många färska lök som möjligt.
 3. Ta 10% prilopolny honung på en tesked. Honung sväljer inte men håller i munnen tills produkten löser sig fullständigt.
 4. Drick två tesked linolja;

Propolis i behandlingen av prostata adenom är ett extremt effektivt sätt för traditionell medicin. Det finns olika former av dess tillämpning, läkaren hjälper dig att välja en specifik form. En eventuell hembehandling ger endast positiva resultat om det utförs under en strikt övervakning av en specialist. I en annan situation kan man bara förvärra sjukdomen och orsaka allvarliga komplikationer.

Folk behandling av prostata adenom med propolis

Bee produkter, som har unika läkning egenskaper, har länge använts i medicin. Propolis är en bra konkurrens om honung idag. Behandling av prostata adenom med propolis kan avsevärt lindra de smärtsamma symptomen.

Användbar komposition av propolis

Den största fördelen med propolis är att den återställer människors hälsa. Denna produkt innehåller följande element:

 1. Mangan, zink och andra mineraler.
 2. Fluor.
 3. Koppar.
 4. Kisel.
 5. Aminosyror.
 6. Vitaminer från grupp B.

Propolis innehåller också flavonoider, som aktivt deltar i normaliseringen av ämnesomsättningen. Deras kvantitet i propolis når 50 procent.

Användbara egenskaper hos produkten

Propolis kallas även som biklim. För behandling av prostata adenom rekommenderas det att endast använda fräsch produkt, eftersom det är han som har helande kraft. Det rekommenderas att köpa det på specialutställningar eller "av bekanta" med biodlare.

Regelbundet användning av denna produkt vid behandling av prostataadenom kan man uppnå:

 • minskning i storlek och senare resorption av neoplasmen;
 • normalisering av urinering
 • förbättra kroppens skyddande egenskaper;
 • förbättring av immunitet
 • anrikning av kroppen med nödvändiga ämnen.

Denna produkt rekommenderas inte bara för behandling av prostatit men också för förebyggande ändamål. Skadlig, med en mild effekt, lindrar det snabbt återfall. För att upprätthålla hälsan hos den man som har nått 50 år är 2 behandlingskurser inom 12 månader nödvändiga.

Hur används verktyget?

Innan du börjar behandla prostatit folkmedicin, måste en man besöka en bra urolog eller andrologist. Propolis är beundransvärt kombinerat med många mediciner, så försumma inte läkemedelsbehandling. Innan du använder produkten är det lämpligt att testa din kropp för allergiska reaktioner.

Vanligtvis innebär behandlingen av prostata adenom med propolis användning av tinkturer. Effekten av detta läkemedel baseras på propolisets fantastiska antibakteriella egenskaper. Om adenomen är stor rekommenderas patienten att fokusera på propolis-enemas.

Förbereda denna enema är lätt. För att göra detta, värm produkten i ett vattenbad och blanda den med olivolja. Efter att ha uppnått en enhetlig konsistens är det nödvändigt att "armera" katetern och sätt in läkemedlet i ändtarmen. Det är väldigt viktigt att inte "överskugga" botemedlet i ett vattenbad. Annars kan det förlora några av dess användbara egenskaper.

Vilka former av drogen finns?

I medicin är det vanligt att använda följande former av propolis för behandling av prostatit:

Förbered dessa medel för behandling av prostatit kan vara hemma.

Framställning av tinktur

Den vanligaste behandlingen för prostataenom med propolis innefattar användning av tinkturer. Gör tinktur för behandling av adenom är ganska enkelt. För att göra detta, svalna propolisen och krossa den noggrant. Placera sedan produkten i en glasbehållare och blanda den med 95-etylalkohol i proportioner på en till fem eller sex.

Banken med läkemedlet ska skakas väl, tätt stängt och insisterade på en mörk plats hela dagen. Därefter måste produkten försiktigt filtreras, placeras i en förseglad flaska och placeras i 10-12 timmar.

Ta det medicin du behöver före måltid, inte mer än tre gånger i veckan. Det är lämpligt att börja ta tinkturen i nymånen. Efter en tre veckors kurs rekommenderas det att ta en paus i 7 dagar. Efter detta ska behandlingsförloppet upprepas. Denna tinktur kan tas för profylaktisk behandling av adenom.

Tinkturen med Kalanchoe och Echinacea kan vara till stor nytta för kroppen. Örter ska blandas noggrant och lägga till en 30-procentig tinktur. Ta medicinen du behöver två gånger om dagen, före måltid, 1 st.lozhke. Behandlingsförloppet är 1 månad.

Beredning av salvor och pastor

Propolis salva är en av de mest effektiva lösningarna för prostata adenom. För att förbereda det måste du ta:

 • tjockt propolis-extrakt;
 • Vaselin - 90 gram;
 • lanolin - 10 gram.

Lanolin ska noggrant slipas med propolis-extrakt. Efter att ha uppnått en homogen konsistens är det nödvändigt att tillsätta petrolatum och noga blanda alla salvets komponenter. Konsistensen av salvan ska likna tjock gräddfil. Lukten av den beredda produkten ska vara trevlig. Du kan också använda solrosolja för att förbereda salvan. Beredda salvor rekommenderas att förvaras på en sval mörkare plats.

För framställning av pasta måste du ta samma förhållande propolis och vaselinolja. Den huvudsakliga ingrediensen rekommenderas att grundligt slipa, kyla och slipa med smör tills en jämn konsistens.

Användning av rektala suppositorier med propolis

Reduktion av inflammatorisk process underlättas av rektala propolisljus. Ofta används de vid behandling av prostata adenom för hantering av smärtssyndrom. Dessutom bidrar ljus till regenerering av cellerna i det sjuka organet. Använd dem i närvaro av allergier är inte tillåtet.

Behandling av prostata adenom med propolis i detta fall föreslår rektal administrering av ett ljus 3 gånger om dagen. Varaktigheten av behandlingstiden varierar från sju till tio dagar. Regelbunden användning av dessa ljus bidrar inte bara till att bli av med obehagliga symptom, men också för att förbättra kroppens övergripande tillstånd.

Rektala suppositorier för behandling av prostata adenom kan inte bara köpas på marknaden utan också beredas oberoende. Det finns tre mest effektiva recept.

Användning av getfett

För att förbereda propolisljus från getfett behöver du frysa 7-8 gram propolis och krossa det noggrant. Nästa steg är att smälta fettet och kombinera det med propolis. Då behöver du uppnå en jämn konsistens, kyla den resulterande blandningen till rumstemperatur och bilda ljus. Deras längd får inte överstiga två centimeter. Efter att ha bildat ljus måste du ta bort dem på en sval plats, skyddad mot solljus.

Användning av kakaosmör

Behandling av prostataadenom med propolis innefattar ofta användningen av suppositorier framställda av kakaosmör. För att förbereda denna produkt måste du frysa 8 gram biprodukt och slipa sedan med en bländare. Därefter måste du ansluta 22 gram kakaosmör med 12 gram lanolin. Blanda ingredienserna noggrant, du måste sätta förpackningen i ett vattenbad. När blandningen blir vätska, är det nödvändigt att lägga till biprodukten. Lite kylblandning, du måste bilda ljus och placera dem på ett mörkt, kallt ställe i 10-12 timmar.

Användning av smör

Rektala suppositorier för behandling av prostata adenom kan framställas med tillsats av smör. För att göra detta smälta på ett vattenbad 80 gram kvalitet, färskt smör. Därefter måste du lägga till 75 gram propolis, 5 gram per gummi och royal gelé och 12 gram honung.

Därefter värms upp blandningen till en jämnhetstillstånd, sedan svalna till 40 g. Sedan måste du hälla blandningen i formar och sätta i kylskåpet i 10-12 timmar. Behandlingsprocessen för prostataadenom med dessa ljus kan variera från 21 till 30 dagar.

Läkarråd

Behandling av prostataadenom med propolis kommer att vara effektivare om patienten innehåller gröt på majs, bovete eller havregryn i hans kost. Kokade svampar måste byta varje morgon. Också bör vara uppmärksam på lök. Du måste äta den fräsch.

Behandling av prostata adenom med propolis. Ansökan och resultatet!

Medel av människors behandling varje år blir bara populär bland människor som kämpar med denna eller annan sjukdom. En särskild plats i listan över hemmamarknader tas av biodlingsprodukter: honung, pollen, propolis, royal gelé och bi-pollock. Idag kommer vi att prata om den helande kraften av "bi-tjära", nämligen vi kommer att ta på ämnet behandling av propylen adenom.

Adenom - orsaker och symtom

Adenom i prostatakörteln är en neoplasma av godartad typ. Med proliferation av glandular prostata vävnad, finns det en ökning av orgelns storlek. Eftersom prostata är direkt under blåsan, och det sveper urinkanalen, med adenom, har män allvarliga problem med urinering. Så börjar symptomen på adenom att dyka upp:

 • Svagt flöde under urinering.
 • En liten mängd urin utsöndras i taget.
 • Förnimmelsen är inte en full tömd urinblåsa.
 • Inkontinens.

Utseendet på denna sjukdom är uteslutande uteslutande med en människas ålder, eller snarare med en förändring i den hormonella bakgrunden. Ett adenom kan dyka upp redan och om 40 år om mannen inte har en hälsosam livsstil: en felaktig leverans, dåliga vanor, ett inaktivt sätt att leva - allt detta påverkar allmän hälsa!

Mirakel biharts

För att vi ska kunna fortsätta med hur vi kan börja behandla prostata adenom med propolis, borde vi tydligt förstå vad den här biprodukten är. Propolis är en hartsartad, inhomogen massa som produceras av bin.

Bin samlar klibbigt material från träd (björk, poppel, alder, etc.). Därefter blandas detta lim med vax och speciella enzymer, vilka bildas i bålens kropp under matsmältningen. Det är denna unika process som ger alla människor möjlighet att använda propolis vid behandling av olika sjukdomar, såväl som för kosmetiska ändamål.

I biodlarnas liv spelar propolis rollen som kitt för depression och sprickor. Han stärker också honungskläder och ut av det bin som "utvecklar" fällor för "utomjordingar" - andra insekter.

Externt propolis liknar en hartsformig smulös massa, som har en heterogen konsistens. I propolis kan du omedelbart märka flera olika orenheter i nyanser. Färgen på produkten kan variera från svagt gul till mörkbrun med grön eller grå impregnering. Allt beror på vilken typ av träd som hartset samlades in, liksom på hållbarheten hos propolis i bikupan och förhållandet mellan komponenterna.

Sammansättningen av propolis

Varför propolis hjälper till att återställa människors hälsa? Här är det nödvändigt att hänvisa specifikt till själva limets sammansättning.

 • mineraler: Mest av allt indikatorer på mangan och zink. Finns också i kompositionen: koppar, krom, fluor, natrium, kisel etc.
 • vitaminer: i små mängder har propolis vitaminerna A, P, E, C och Grupp B.
 • flavonoider - är speciella ämnen som är involverade i ämnesomsättningen, liksom fotosyntes av växter. Det är dessa substanser som tillåter propolis att ha antibakteriell verkan. Deras innehåll kan nå 50%!
 • Aminosyror: mer än 20 arter kan finnas i propolis. Detta inkluderar de som helt enkelt är oersättliga för människokroppen.
 • Propolis innehåller också: alkoholer, estrar, syror och enzymer.

Läkande egenskaper

Antivirala, antifungala, antiseptiska - Alla dessa egenskaper tillåter användning av propolis vid behandling av gynekologisk, gastrointestinal, ENT, tand- och ögonläkemedel. Brännskador, sår och dermatit behandlas också framgångsrikt med hjälp av biodivans produkt. Dess användning stimulerar immunsystemet, och påskyndar också ämnesomsättningen. Detta leder i sin tur till en snabb regenerering av cellerna. Dessa egenskaper hjälper också till vid behandling av adenom med propolis.

Medicinska former av propolis

Strukturen i detta unika biklim gör det möjligt att använda det i olika former som kan användas i terapi för kontroll av adenom.

Spirituös infusion

Detta är den vanligaste metoden att använda propolis vid behandling av folkmetoder. Förbered det enkelt: få alkohol och häll den krossade massan av propolis representerad av ämnet i ett förhållande av 1: 4. Det är bäst att använda rätter av mörkt glas. Efter blandning av ingredienserna och låt medlet införa i 10 dagar. Vid behandling av adenom bör propolis tinktur förbrukas i mängden 30 droppar tillsatt till vatten eller inte fet mjölk. Utför en måltid före måltiden 3 gånger om dagen.

Förutom intagning används tinkturen för oljebaserade mikroclyster. Tillämpningsförloppet består av 10 förfaranden. Vegetabilisk olja och propolisktinktur blandas i ett förhållande av 1: 4 och värms därefter till en behaglig temperatur. Ange mikroclyster i mängden 50 ml. innan du lägger dig och efter rengöring av tarmarna.

ljus

Det här verktyget är väldigt enkelt att köpa i ett apotek, men du kan också förbereda dig själv. För en grund bör du ta 20gr. kakaosmör och 1gr. polär massa. Allt detta blandas i ett vattenbad och bildas i 10 ljus. Innan du lägger dig i sängen, injicera suppositoriet i ändtarmen omedelbart efter att du har tömt tarmarna. Kurs - 30 dagar, efter vila i 2 veckor.

Förbättra resultatet!

För att uppnå maximalt resultat på kortare tid är det bäst att du använder mer än en biodlingsprodukt. Använd honung, kunglig gelé och pollen. Du kan också tillgripa andra hemmetoder som bara förbättrar din hälsa och minskar manifestationen av symtom:

 • Ät regelbundet havre, bovete eller majsgröt. Alternera dem som frukost.
 • Använd lök i fräsch form.
 • Ta 1 tsk 10% polär honung, håll den i munnen tills den löser upp helt.
 • Drick 2 tesked linolja per dag

Även det mest oskyldiga sättet för traditionell medicin kan skada din kropp. Innan du vidtar åtgärder för "självbehandling", kontakta din läkare. Få hans stöd och noggrannare observation under antagandet av propolis. Kanske kommer du att ordineras en speciell behandling för propylen adenom, och kommer att erbjuda en specifik kurs.

Behandling av prostata adenom med propolis

I den moderna världen utsätts en person ständigt för olika negativa faktorer som påverkar hans hälsa negativt. Vissa kan orsaka utveckling av vissa sjukdomar. Den vanligaste sjukdomen bland den manliga befolkningen på planeten är prostata adenom. Enligt statistiken påverkar den 50% av världens manliga befolkning. Och prognoserna är inte tröstande, eftersom antalet kan växa till 85%. Riskgrupper är äldre män, även om denna sjukdom har blivit avsevärt åldrat under de senaste 10 åren. Det finns olika sätt att behandla denna sjukdom, allt från icke-traditionella metoder och till kirurgisk ingrepp. Välj vilken av dem som passar bäst av en läkare. Men många råder inte att glömma användningen av folkmedicinska lösningar. Bland dem är användningen av propolis med prostata adenom. Detta verktyg har upprepade gånger visat sin effektivitet.

Propolis och dess egenskaper

Den här sjukdomen ger upphov till mycket obehag och det är därför det finns en önskan att snabbt bli av med ett sådant smärtstillstånd. Bland folkmekanismerna har alla länge varit kända för de användbara egenskaperna hos biprodukter. Oftast använder vi honung, glömmer om andra lika användbara namn: propolis, underjords, pollen, royal jelly. Den mest väletablerade Propolis för behandling av prostata adenom, som tack vare hans användbara egenskaper bekämpar denna sjukdom redan på mobilnivån. Det bör också noteras att denna åtgärd är absolut säker. Den enda kontraindikationen kan vara närvaron av en allergisk reaktion på propolisen själv.

Detta ämne är en blandning av harts träd, som leder bin blandat med vax och enzymer som frigörs vid matsmältningen. Denna förening är rik på olika användbara substanser. Dessutom har den följande egenskaper:

 • antiseptisk,
 • antifungala,
 • analgetiska,
 • stimulerar immunsystemet,
 • ökar regenerering av kroppsceller,
 • förbättrar metabolismen,
 • anti-inflammatorisk.

På grund av sådana egenskaper används detta ämne aktivt för medicinska ändamål. Det finns flera doseringsformer av detta ämne som hjälper till att aktivt bekämpa denna sjukdom.

tinktur

Tinktur av propolis för behandling av adenom har en alkoholbas. Detta är en av de vanligaste behandlingarna för prostata adenom. Hans matlagning tar inte mycket tid och energi. Ta marken propolis och alkohol i ett förhållande 1: 4 och blanda allt. Häll i disken i mörkt glas. Låt stå i 10 dagar. Ta det innan måltider tre gånger om dagen för 30 droppar.

microclysters

Mikroklyschor baserade på alkoholhaltiga infusioner är bra. Förberedd alkoholhaltig infusion bör blandas med vegetabilisk olja i en andel av 1: 4. Värm upp till en trevlig temperatur och lösningen för mikroclys är klar. Antal procedurer - 10. Använd 50 ml före sänggåendet för varje förfarande.

Ljus med propolis för prostata adenom

De kan köpas redan redo i apoteket eller görs av dig själv. För att göra detta behöver du:

 • 1 g propolis massa,
 • 20 g kakaosmör.

Vik alla i en behållare och sätt i ett vattenbad. Förvärm och bilda ljus. Kursen består av 30 dagar, och då kan du ta en paus i 2 veckor.

Recept av traditionell medicin med propolis

Såsom redan beskrivits ovan har alla dessa recept en effektiv effekt på kampen mot denna sjukdom. Men det finns också andra, inte mindre användbara. De noterar att det är möjligt att uppnå en positiv effekt med hjälp av inte en, men flera biodlingspreparat.

Behandling av adenom med propolis och honung

Denna förening har redan visat sitt positiva resultat. Detta recept är att lösa upp en tesked av 10% propolis honung 2-3 gånger om dagen en halvtimme före en måltid. Parallellt med detta är det nödvändigt att dricka under dagen 3 koppar avkokning av löv av Hasselwood 2-3 gånger. Det kan beredas enligt följande: Häll ett glas kokande vatten en matsked torra löv av hassel. Koka i 3-4 minuter, och låt sedan stå i ett par timmar.

Att profilera. Varaktighet för användning - en månad. Då kan du ta en paus i 2 veckor och upprepa igen.

Rengöring av prostata adenom med celandine och propolis

De användbara egenskaperna hos celandine har varit kända sedan antiken. Denna medicinska växt är grunden för recept av traditionell medicin. För att förbereda den infusion du behöver:

 • ett glas kokande vatten,
 • 1 msk ört celandine.

Vik örten i en termos och häll kokande vatten. Lägg också till lite propolis. Lämna till infusion i 4 timmar. Därefter spänna infusionen. Ta matsked två gånger om dagen innan du äter. Inträdeslängd är 21 dagar.

Kom ihåg att oavsett hur säker botemedlet är, kan det fortfarande skada vår kropp. Det är därför som det är nödvändigt att rådgöra med en läkare innan receptionen börjar.

Alkoholtinktur med propolis från prostata adenom

Prostata adenom - en godartad tumör, som kan förekomma hos män i åldern 40 år, när det finns en förändring i hormonnivåerna. Med denna sjukdom, en företrädare för starkare könet har problem med urinering: inkontinens, svag ström, separation av en liten mängd av urin vid en tid, känsla av ofullständig tömning av blåsan. Det finns många läkemedel för både traditionell medicin och folkmedicin. God hjälpare vid behandling av prostatit och BPH anses bee produkt - propolis.

Propolis är en hartsformig smulös substans som produceras av bin med en heterogen konsistens från ljusgul till mörkbrun i färg. Limmassa används av människor som läkemedel mot olika sjukdomar och för kosmetiska ändamål.

Ofta används propolis som ett läkemedel mot manliga sjukdomar. Propolis innehåller följande element:

 1. 1. Mineraler (i en stor mängd mangan och zink, liksom användbara ämnen för hälsa - krom, fluor, koppar, natrium, kisel).
 2. 2. Vitaminer (A, P, E, C, Grupp B).
 3. 3. Flavonoider. Har antibakteriella egenskaper.
 4. 4. Aminosyror. De innehåller mer än 20 arter.
 5. 5. Syror, enzymer, alkoholer och etrar.

Propolis har antivirala, antifungala och antiseptiska egenskaper.

Använd biodlingsprodukten för behandling av mag-tarmkanalen, ENT-sjukdomar, dentala, oftalmiska och gynekologiska sjukdomar. Propolis kan härdas av olika typer av dermatit, brännskador och sår.

Användningen av bin bromsar ämnesomsättningen, vilket leder till snabb regenerering av celler. Det är den här egenskapen som hjälper till att bota av adenom och prostatit.

Från bihålet förbereda olika versioner av läkemedel från prostata adenom. De vanligaste är alkoholinfusion och ljus.

För att bli av med sjukdomen bör den integreras i behandlingen. Lokala droger kommer inte räcka, så det är nödvändigt att inte bara använda biodlingsprodukten. Tillsammans med propolis är det värt att använda honung, kunglig gelé och pollen.

Ju snabbare att hantera sjukdomen kommer kroppen att bidra till att upprätthålla en hälsosam livsstil och riktig näring:

 1. 1. Det är nödvändigt att regelbundet äta havregryn, bovete och majsgröt.
 2. 2. Du bör äta lök.
 3. 3. Det är värt att lösa honung med propolis en tesked en gång om dagen.
 4. 4. Det är nödvändigt att dricka två tesked linolja per dag.

Spirituell tinktur av propolis från prostatit är ett populärt botemedel. För att förbereda drogen måste du ta alkohol och propolis i ett förhållande av 1: 4. Ingredienserna är blandade. Den resulterande substansen infunderas i 10 dagar. Använd tinktur du behöver 30 droppar före måltider tre gånger om dagen. Lösningen späds i ett glas vatten.

Du kan lägga till mjölk till alkoholtinkturen. Detta verktyg är utmärkt för behandling av prostatit. Halva glaset mjölk ska lösas upp trettio droppar propolis och dricka tre gånger om dagen i 15 minuter innan man äter.

Propolisbehandling med prostata adenom

Propolis är en av biodlingens produkter, som har medicinska egenskaper. Det har länge använts av folkläkare för att behandla de flesta sjukdomar. Behandling av prostataadenom med propolis visade sig vara effektiv även med försummade former av patologi.

Fördelar med bilim

Adenom av prostata behandlas inte bara med bilim. För att eliminera de viktigaste symtomen på sjukdomen, använd alla biodlingsprodukter - naturligt blommigt honung, vax, färskt bivax, blomsterpollen, bara samlat kunglig gelé. Propolis i adenom anses dock vara den optimala medicinen i folkmedicin, som har ett antal fördelar:

 • är källan på mer än 27 användbar för den manliga kroppen av spårämnen (inklusive magnesium och zink, vilket bidrar till normalisering av prostata)
 • har kraftfulla antibakteriella egenskaper
 • stärker immunförsvaret
 • under påverkan av biologiskt aktiva komponenter som ingår i bilim, reduceras onkologiska formationer av prostatakörteln i storlek;
 • På grund av den höga koncentrationen av antioxidanter stimuleras cellregenerering, giftiga ämnen frigörs.
Propolis hjälper till att återställa manlig hälsa i den beskrivna sjukdomen och agerar på grund av sin unika sammansättning

Lim kan användas för komplex terapi, förebyggande av prostatit och adenom. Detta är en naturlig produkt av biodling, som nästan har inga kontraindikationer. Och regelbunden användning av propolis och droger på dess grund kommer att bidra till att undvika upprepad progression av sjukdomen.

Applicering i form av tinktur

Vid behandling av prostatit och andra åldersrelaterade hudsjukdomar används ofta en tinktur av det glutinösa ämnet som produceras av bin. På prostatan verkar detta läkemedel som ett antiinflammatoriskt medel, ett kraftfullt analgetiskt medel. Att förbereda drogen är lätt:

 • 500 ml medicinsk alkohol (70%), moonshine eller vodka tillsättes 200 g malet bietlim;
 • behållaren är tätt stängd och placeras på ett mörkt ställe i 21 dagar. Innehållet skakas periodiskt;
 • Filter inte. Drick nuvarande propolis med adenom med 20 droppar tre gånger om dagen efter varje måltid. För bekvämligheten kan läkemedlet spädas med en liten mängd varm (inte varm) mjölk.
För beredning är det nödvändigt att hälla i marken propolis

Tinktur av propolis i adenom kan beredas utan alkohol, vattenbaserad:

 • till ½ liter vatten tillsätt 1 msk. l. bivax och hålls på låg värme i ca 2 timmar. Den återstående vätskan filtreras, en st. l. krossade medicinska råvaror och 1 msk. l. naturlig honung;
 • Sådan infusion bör förvaras i kylskåp i upp till 3 dagar;
 • drick 2 msk varje. l. tre gånger om dagen efter varje huvudmåltid. Du kan dricka en tinktur av en liten mängd renat vatten. Kursens längd är 2 månader. Efter en 14-dagars paus kan sådan behandling av prostataadenom med propolis om nödvändigt återupptas.

En sådan beredning från bilim visar utmärkta resultat vid behandling av prostatit och godartade glandulära formationer.

Användning av ljus med propolis

Rektala suppositorier från propolis är en annan populär metod för folkmedicin från adenom. Färdiga suppositorier säljs på apoteket. Men om du vill kan du göra dem själv:

 • 20 g propolis och 20 g kakaosmör upphettas i ett vattenbad;
 • kompositionen blandas tills en enhetlig konsistens erhålles;
 • den resulterande massan hälles på en bakplåt (det är önskvärt att sätta perkamentpapper på botten) och bilda avlånga ljus;
 • av den angivna mängden ingredienser erhålles 10 suppositorier;
 • lagra ljus från propolis insvept i en plastpåse i kylskåpet.

Innan du använder detta läkemedel, rengör noga tarmarna och rektummen och gör speciella mikroclyster. Suppositorier injiceras i anala passagen på natten, innan du går och lägger dig. Behandlas som 30 dagar. Efter en 14-dagars paus förnyas behandlingen om det behövs. Det rekommenderas inte att använda ljus från detta medicinska råmaterial för att eliminera prostata patologi till personer med hypotension.

Den beredda alkoholiska tinkturen av oljebaserad propolis kan också användas för mikroclyster

Alternativa former av propolis

Förberedande av tinkturer och suppositoner är användningen av propolis med adenom och prostatit inte begränsad. Detta unika naturliga medicinska råmaterial används för framställning av läkemedelsolja.

 • 20 g lim för vaxhoneycombs krossas, 300 ml basolja (solros, olivolja, druvfrön) hälls;
 • behållaren är tätt stängd och infunderad i 14 dagar, skakning med jämna mellanrum;
 • Efter slutet av denna period filtreras oljan.

Det erhållna läkemedlet används för mikroclyster. Blandningen upphettas till en behaglig temperatur för kroppen. Samla i ett päron 50 ml och sakta in i anusen. För att uppnå maximal terapeutisk effekt ska patienten ligga på sin mage i 20-30 minuter. Gör denna procedur efter en preliminär rengöring av tarmarna. Behandlingsförloppet är 20-25 dagar.

Mikroklism är gjord med läkning av olja på annat sätt:

 • i 30 ml förvärmd basolja, 1 msk. l. alkohol tinktur av lera koppar;
 • Blandningen omröres noggrant till en homogen konsistens;
 • de skrivs i en päron och injiceras i anusen.

Förfarandet utförs före sänggåendet. Behandlingsförloppet är 20-25 dagar. För maximal terapeutisk effekt innan du använder medicinska oljor rektala slemhinnan med renade microclysters dekokter av örter (kamomill, ringblomma).

Traditionell medicin rekommenderas för att maximera effekten av sådan behandling, inte en biodlingsprodukt används, men flera

Andra former av behandling av prostata adenom med biodlingsprodukter

Prostataadenom är ett av de patologier som kräver omedelbar behandling. Förutom bietlim använder läkarna andra biodlingsprodukter för att eliminera sjukdoms främsta manifestationer:

 • Honey. På grundval av denna komponent är de flesta läkemedel förberedda för prostatit. Den mest populära av dessa är en blandning av honung och krossade pumpa frön. Beståndsdelarna blandas i ett förhållande 1: 1 och små bollar bildas från blandningen. Förvara åtgärden i frysen. 30 minuter före en måltid används en ellipse 2 gånger om dagen. Behandlingsförloppet är inte mer än 30 dagar;
 • Biter av bin. De anses vara den mest komplexa, men effektiva metoden för behandling av prostata adenom. Behandlingsförloppet är 3 veckor. Börja med en speciell behandlingskurs med bipågift med 1 insektsbit och gradvis ta upp till 10 bett om dagen. För den maximala terapeutiska effekten identifieras specifika venösa lesioner (solar plexus, ljumskare, coccyx);
 • Propolis. Vid behandling av prostatit är inte den sista platsen. Det är vanligt att göra helande ljus och tinkturer;
 • ambrosia - det här är en blomma pollen konserverad av bin. Det finns mer än 10 recept baserat på denna komponent, som behandlar prostatit och adenom. Innan behandlingen börjar måste du rensa tarmarna. Avkok från denna biodlingsprodukt tas tre gånger om dagen 30 minuter före måltiden. Behandlingsförloppet är 14 dagar;
 • Flower pollen. Det är en unik naturlig produkt som används för att stoppa kronisk inflammation av prostatit. Ta pollen 1-1,5 tsk. tre gånger om dagen. Behandlingsförloppet är högst 45 dagar. Det finns många recept av folkmedicin baserat på blompollen.
 • bee Podmore - detta är en annan bi-produkt som används för prostataadenom i form av avkok och infusioner.

Trots propolisens unika egenskaper, honung, bee podmora och gift, applicera dessa recept för att behandla prostatit kan inte alla. De viktigaste kontraindikationerna för användning av biodlingsprodukter är:

 • Individuell intolerans mot biologiskt aktiva komponenter. Bin, deras gift, skum, naturlig honung med känslighet av kroppen orsakar allvarliga allergiska reaktioner (upp till anafylaktisk chock);
 • Lågt blodtryck. Bierlivets produkter har länge använts i folkmedicin som ett utmärkt botemedel mot högt blodtryck. Patienter med hypotension bör därför noggrant ta medicinering baserat på dessa komponenter eller helt överge användningen av sådana droger.

Terapi av prostataadenom med medel baserade på biodlingsprodukter måste utföras under övervakning av en urolog. Och den maximala terapeutiska effekten kan uppnås genom att kombinera recept av traditionell medicin med läkemedel och fysioterapi.

Metoder för behandling av prostataadenom med propolis

Idag är behandling av prostataadenom med propolis ganska vanlig, eftersom detta ämne har minst kontraindikationer. Denna produkt har en terapeutisk effekt, inte bara på könsorganet, men har också en positiv effekt på alla system och mänskliga organ. Propolis med prostatit kan användas i någon form - ljus, olja, tinkturer och så vidare. Men det finns också apoteksmedicin, som också har en positiv effekt på prostatakörteln. Doktorer rekommenderar dock att man använder sig av självtillverkade läkemedel, vilka anses vara mycket mer användbara och effektiva.

Produktens sammansättning och dess användning som behandling för adenom

Propolis anses vara en unik produkt, som endast kan skapas av bin. Detta är dess särdrag - det är omöjligt att förfalska en produkt, vilket innebär att det i alla fall kan ha medicinska egenskaper på kroppen. Detta ämne är erhållet från harts, vilka insekter samlas upp från träd eller växter och blandas sedan med speciella körtlar, vilket ger produkten ett stort antal användbara egenskaper.

Fördelarna med propolis har länge varit kända - även gamla kungar behandlade detta ämne med ett stort antal sjukdomar. Idag har propolis i sin sammansättning cirka 50 mikrodelar, enzymer som är användbara för hälsa, liksom syror och vitaminer.

Användbara egenskaper hos ämnet är:

 • bakteriedödande - det visades att propolis bekämpar aktivt med många bakterier som kan orsaka utveckling av prostatit;
 • bedövning - i samband med denna behandling av prostatit med propolis hemma kan vara mindre smärtsam;
 • antiinflammatorisk - i detta fall när man behandlar prostatit, kan sjukdomen inte förvärva en kronisk kurs, eftersom propolis aktivt kommer att kämpa med en farlig mikroflora;
 • återställande - denna komponent normaliserar immunitetstillståndet, vilket bidrar till snabb behandling och återhämtning av kroppen;
 • antioxidant - substansen eliminerar alla oxidativa processer som förekommer i kroppen, och normaliserar också skapandet av nya friska celler;
 • rening - propolis kan ta bort skadliga ämnen från kroppen, vilket återställer magtarmkanalen och förbättrar metabolismen (detta är viktigt vid behandling av prostatit).

Förutom att använda propolis från prostatit, kan detta ämne också tas för generell förstärkning av kroppen.

0 av 13 jobb avslutade

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13

I inflammation i prostata finns specifika symptom. Under den inflammatoriska processen sväller järn och växer i storlek, vilket bidrar till ökad urinering. Om en man har sådana tecken, bör du omedelbart ta ett test för prostatit. Då kommer du att kunna bedöma din kropps tillstånd och i tid för att besöka specialister.

Ett prostata-test kan göras hemma av dig själv. Med inflammation i körteln verkar inte bara problem med urinutflödet, men erektilfunktionen förvärras, vilket leder till infertilitet. Tidig diagnos av prostatit kommer att undvika utveckling av allvarliga komplikationer.

Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

 1. Ingen rubrik 0%
 2. Prostatitest 0%

Det är allt bra.

Du har inte prostatit. Vi önskar att du fortsätter att behålla din maskulin hälsa!

Vi rekommenderar att du kontaktar en specialist.

Resultaten av det godkända testet visar att du har måttligt uttryckt tecken på prostatit. Adress till experten och skicka inspektion. Glöm inte att de flesta hälsoproblem kan elimineras redan i de tidiga stadierna!

Det är bråttom att se en läkare!

Du har en tydlig symptomatologi av prostatit. Så snart som möjligt kontakta en läkare!

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13
 1. Med svaret
 2. Med ett märke om visning

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i pungen under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du några obehagliga känslor eller smärta i penis under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft obehagliga känslor eller smärtor i underlivet under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta, brännande känsla under urinering?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta eller obehag med utlösning?

 • Ja
 • ingen

Hur många gånger under den senaste veckan har det varit ont eller obehag på ovanstående ställen:

 • Detta var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • vanligtvis
 • Förlorat mitt konto

Hur skulle du bestämma intensiteten av smärta vid en tidpunkt då de stördes på en skala av 1 (inga smärtor) till 10 (smärtan är outhärdlig).

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur ofta har du i den senaste veckan haft en önskan att tömma blåsan före två timmar efter det tidigare besöket på toaletten?

 • aldrig
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur påverkar de ovanstående tecknen på prostatit din livsstil?

 • Påverka inte
 • Nästan stör inte
 • Till viss del påverkar de
 • Betydligt bryta mot det vanliga sättet att leva

Hur ofta har du tänkt på dina tecken på prostatit under den senaste veckan?

 • Jag tänkte inte alls
 • Jag tänkte nästan inte
 • ibland
 • Mycket ofta

Hur skulle du leva om ovanstående symtom på prostatit oroade dig hela livet:

 • Jag skulle inte uppmärksamma
 • Normalt skulle leva
 • tillfredsställande
 • Blandade känslor
 • Jag skulle känna mig otillfredsställande
 • Mycket dåligt
 • fruktansvärt

Hur behandlas prostatainflammation med ljus?

Propolis från prostatit hjälper väl till att klara av sjukdomen, det viktigaste är att följa alla råd från en läkare, för att inte försvaga sjukdomsförloppet och att inte bryta hälsan. Propolis används i form av tinkturer och ljus, som har en kraftfull botande effekt på kroppen. Du kan också förbereda olja från propolis och göra enemas.

Du kan köpa propolis i en frisk butik på apoteket, använd sedan det för att skapa medicinska föreningar hemma.

Viktigt: Det lagras i 10 år, men den största fördelen för kroppen ligger i den friska produkten.

Stearinljus baserade på propolis-propolis vid behandling av prostatit ger en snabb helande effekt om den behandlas med ljus som kan:

 • minska smärta med inflammation
 • normalisera arbetet i kroppens celler;
 • minska stagnation i prostata;
 • minska inflammation
 • rensa kroppen av skadliga bakterier.

Förbered ljuset bättre hemma, eftersom bara en sådan ansökan ger patienten ett snabbt positivt resultat av behandlingen.

Det är viktigt: Sätt in ljus i anusen efter hygienprocedurer. Behandlingsförloppet är 2 månader.

 1. Recept 1. Ta en liten propolis (ca 7-10 gram) och sätt i frysen. Som frysningsprocessen slipar du den och blandar den med 100 gram getfett, som bör smältas och kylas i förväg. Då gör vi ljus, så snart massan stiger något. Det är viktigt att notera att ljusen inte ska vara för tjocka och långa. Hur behandlar man prostatit i detta fall? Stearinljuset får svalna väl, varpå använd 1 per dag under huvudbehandlingen.
 2. Recept 2. För att börja förbereda baser - 80 gram smält smör med hjälp av ett vattenbad, blandades därefter med 75 gram propolis, honung och drottninggelé. Värm massan och blanda så bra. Då förbereder vi formerna från folien till ljusets storlek och häller den färdiga massan i dem. Du kan behandla prostatit omedelbart efter att ljusen är frusna.

Tinktur av propolis med prostatit

Tinktur, gjord på basis av alkohol och propolis, används vid behandling av någon form av prostatit i sex månader. För att dricka det är det nödvändigt innan en dröm, preliminär blandat med mjölk.

Den är beredd ganska lätt:

 • slipa biprodukten på en rivare (100 gram);
 • Häll 200 ml alkohol (nödvändigtvis ren);
 • Fyll blandningen i en behållare och stäng den med lock.
 • varje dag i 10 dagar skaka burken.

Drick tinktur är enligt doktorns vittnesbörd tillsammans med mediciner.

Propolisolja kan också köpas på apoteket, vilket också godkänns av någon behandlande läkare. Användningen ska vara i uppvärmd form som en liten svulm (20-40 ml). Efter injektionen behöver patienten ligga ner i 15 minuter.

Behandlingsförloppet på detta sätt är 20 dagar, under vilket det är nödvändigt att ständigt göra en lavemang.