Huvud
Behandling

Verkligen en helande tinktur av aspenbark på vodka: en ansökan om prostatit och andra sjukdomar

Den bittra smaken av Askbark lockar djur i skogen. De obglyadyvayut det, eftersom det har ett stort utbud av medicinska egenskaper.

Och folk har länge lagt märke till dessa dragets egenskaper. Tinktur av askbark, avkok, extrakt används för att behandla sjukdomar i mage, lever, andningsorgan och reproduktionssystem, hudproblem.

Den innehåller glikozoidy med antimikrobiella egenskaper, eteriska oljor reglera aktiviteten i mag-tarmkanalen, tanniner, minskar inflammation i tarmarna, pektiner, dra skadliga toxiner och andra användbara mineraler. Tinktur av bark, njurträd, kommer också att vara användbar för människors hälsa.

Läkande egenskaper

De terapeutiska egenskaperna hos aspbark används ofta:

 • för att bli av med helminter
 • som en diaphoretic;
 • vid behandling av reumatoid artrit
 • för förkylning (hostläkemedel, antipyretisk, smärtstillande);
 • för att förbättra produktionen av magsaft,
 • som ett botemedel mot diarré
 • för behandling av fetma
 • i behandlingen av levern, gallblåsan.

Tinktur från bark av asp kan användas som ett antimikrobiellt antioxidant, immunförstärkande medel.

Den helande effekten av trädbark på grund av den kemiska sammansättningen. Den innehåller:

 1. salicin. Har antimikrobiella egenskaper
 2. organiska syror. Normalisera matsmältningen
 3. steroler. Fördelaktigt påverkar hjärtmuskulaturens aktivitet.
 4. fettsyror. Fyll kroppen med energi;
 5. flavonoider. Reglera binjurens aktivitet, ta bort inflammation;
 6. antocyaniner. Minska kapillärernas skörhet;
 7. hartsartade ämnen. Har baktericid, sårläkningseffekt;
 8. liganany. Normalisera kolesterolhalten;
 9. pektiner. Hämma toxiner;
 10. proteiner. De ansvarar för stabiliseringen av den hormonella bakgrunden.
 11. kumariner. De främjar snabb läkning av sår, saktar utvecklingen av tumörformationer, förbättrar blodkoaguleringen.
 12. vax. Besitter sårläkningsegenskap.
 13. vitamin C. Ansvarig för reglering av oxidativa processer.

Vad behandlar alkoholtinkturen på askens bark?

Alkohol tinktur hjälper till med hosta, kvinnliga sjukdomar, sjukdomar i mage, reumatism, mastit, migrän, gikt, inkontinens.

Om problem med andningsorganen görs vid inandning med tillsats av ett botemedel. Med tandvärk utförs sköljningar. Lotionerna är gjorda med brännskador, kokar.

Användningen av tinktur från askbark på vodka från prostatit

På grund av den antiinflammatoriska egenskapen kan tinktur av bark av asp på alkohol användas för att behandla prostatit. Behandlingsförloppet är långt, det upprepas regelbundet.

Behandling av prostata adenom

Barken av asp hjälper till som ett tillägg till prostata adenom. Tinktur avlägsnar smärtsyndrom, främjar resorption av stillastående fenomen, minskar svullnad och inflammation i organet.

Allt detta normaliserar urinprocessen. Behandling bör dock startas först efter samråd med läkaren, eftersom medel från barken har ett antal biverkningar.

Dessutom kommer tinkturen att vara användbar vid sjukdoms första skede, med en kronisk sjukdom utan traditionell behandling är det omöjligt att göra. Med prostata kan läkaren ordinera mikroclyster och bad med tillsats av avkok av barken.

Ansökan vid behandling av andra manliga sjukdomar

Produkten är användbar för mänens hälsa i allmänhet. Det tas vid misslyckanden i det genitourära systemet, även om sjukdomen är av bakteriell ursprung. Användbar tinktur för problem med styrka.

Receptet, hur man förbereder ett läkemedel hemma

Infusioner och dekokningar kokta hemma, använd som antiseptika, smärtstillande medel, antimikrobiella medel. De smälter halsen, slemhinnan i munnen, komprimerar på de värkande lederna.

För att förbereda buljongen hälls en matsked råvara i ett glas vatten, kokt i tre minuter, insisterade i en timme, filtreras.

Drick en halvtimme före en måltid tre gånger om dagen för kvart i ett glas. För att förbereda tinktur hälls en matsked råvara med kokande vatten, det insisteras på två timmar, det filtreras. Dosering som med användning av avkok.

För en tinktur på alkohol hälls en matsked av markråvara med tio skedar av vodka. Insistera åtgärden i cirka två veckor. Filtrera före användning. Ta en tesked tre gånger om dagen. Kan spädas i vatten.

Kontraindikationer för användning

Prostatit är rädd för denna agent, som eld!

Du behöver bara ansöka.

Kontraindikationer inkluderar individuella intoleranskomponenter, amningstiden och bär ett barn, allergiska manifestationer. Du kan inte dricka tinktur till dem som lider av förstoppning.

Om det finns sjukdomar i matsmältningsorganet, andningsorganen, diabetes mellitus, andra kroniska sjukdomar, innan du tar medicinen är det först nödvändigt att konsultera en läkare.

Regler för insamling och lagring av råvaror

Aspen vanliga kan lätt erkännas av någon bosatt i Ryssland som bor i mittenbandet. Den bor i skogs-steppzoner, som bildar ängsmarkar.

Finns i blandade skogar, bland ekar, åldrar, björkar. Den växer nära reservoarer. Gillar inte hett klimat och torra regioner.

För att förbereda ett användbart läkemedel bör barken samlas ordentligt:

 1. skörda råvaror under det första decenniet i april, i början av saprörelsen. Samlingsområdet bör vara miljövänligt;
 2. träbarkens tjocklek är 5 millimeter. Aspen ska vara ung, frisk;
 3. Skärningarna görs snyggt för att minimera risken för skador på trädet.
 4. Vid torkning av råmaterial bör du följa temperaturregimen, tillåta inte fukt och direkta solstrålar.
 5. lagra färdiga råvaror ett år i vävnadsväskor.

Relaterade videoklipp

På de användbara egenskaperna hos aspskortexen i video:

Aspen bark har antibakteriella egenskaper. Det kan stoppa tillväxten av stafylokocker, Pseudomonas aeruginosa. Det används för gastrit, lever, mage, gemensamma problem, diabetes, förkylningar, sjukdomar i genitourinary systemet.

Baserat på råmaterial, rik på tanniner, flavonoider, mineralsalter, förbereda tinkturer för alkohol och vatten. Medlet har en astringent, diuretisk, diaphoretisk, anthelmintisk effekt.

Urologer föreskriver tinktur för behandling av prostatit och erektil dysfunktion. Läkemedlet kan stärka immuniteten, förbättra patientens övergripande tillstånd.

 • Eliminerar orsakerna till cirkulationsstörningar
 • Försvinner försiktigt inflammation inom 10 minuter efter att ha tagits

De bästa recepten baserade på apsbark för behandling av prostatit

Prostatit, som kännetecknas av en lesion i prostatakörteln, anses vara den vanligaste manliga sjukdomen. Hans behandling innebär olika metoder. Komplex terapi, som representerar en kombination av läkemedelsbehandling, fysioterapimetoder och användningen av folkmedicinska lösningar, kommer att vara effektiv. Utövare fann att apsbarken, terapeutiska egenskaper och kontraindikationer till vilken vi kommer att diskutera i vår artikel kommer att vara ganska effektiva vid bekämpning av prostatit.

Vilken typ av folklösning är detta?

Aspen anses vara ett tidstestat läkemedel. Särskilt effektiv är dess bark, som innehåller ett stort antal flavonoider. Dessa terapeutiska substanser lindra försiktigt inflammation som medger användning av en dekokt för behandling av prostatit uppträder i akuta och kroniska former. Astensiva egenskaper hos asp ger effektiv anestesi, eftersom många processer som är karakteristiska för prostatakörteln är ganska smärtsamma och hartsartade ämnen bidrar till en tidig helande. Men det viktigaste läkande effekter av barken av asp är dess urindrivande effekt, vilket är mycket viktigt i den komplexa behandlingen av prostatit. Det normaliserar urineringsprocessen, vilket kan störa i prostata körningsproblem, vilket utesluter förekomsten av stillastående fenomen i urinblåsan.

Aspen bark kan köpas på apoteket, och du kan förbereda det själv. Men du måste göra det på våren under sapflödet, skära av det från unga grenar. Sedan skärs i små bitar av bark rekommenderas att torka i ugnen och förvara på en mörk plats. Askens helande egenskaper kvarstår i 3 år.

Sätt att använda

Aspen bark används oftast med prostatit i två farmakologiska former. I medicinsk praxis brukar du utse:

De kommer endast att vara effektiva om de är ordentligt förberedda, när alla användbara egenskaper är bevarade. Att strida mot tekniken, som innehåller populära recept, eller rekommenderade proportioner är strängt förbjudet.

Aspen bark är vanligtvis ordinerad som avkok.

Decoction av asp är beredd mycket enkelt. Du behöver bara hälla 100 gram torr samling med en liter vatten, koka, koka över låg värme i 15 minuter, och sedan i 2 timmar för att insistera, och sedan spänna och börja behandlingen. Beredda på detta sätt rekommenderas drogen 3 gånger om dagen i en halvtimme före måltiderna. Enstaka doser ska vara 200 ml. Varaktigheten av denna terapeutiska kurs är 3 månader. Under denna period kommer mannen att försvunna all smärta i prostata och helt förbättra urinprocessen.

Detta kommer att bidra till alla medicinska egenskaper hos den handgjorda folkmedicinen. Avkolning av askbark kan användas för förebyggande ändamål. Det stärker immuniteten perfekt och hjälper därför till att minska risken för återkommande som är karakteristiska för kronisk prostatit.

Inte mindre användbar med prostatit och alkoholtinktur från asp. Det kan köpas på apoteket eller förberedas självständigt. För att göra detta måste du tätt fylla en halv liter burk med en torr bark, bilda ett 5 cm lager och häll det på toppen med medicinsk alkohol. De medicinska egenskaperna som framställs på detta sätt får tinktur endast efter 2 veckor.

Asp bark för prostata adenom, framställd i form av en alkohol tinktur tas också tre gånger dagligen till 20 droppar lösta i ett glas vatten. Behandlingsbehandlingen går inte längre än 30 dagar, varefter läkarmottagningen är nödvändig. Efter 10 dagar kan man fortsätta att ta tinkturen. Totalt för året får ta huskur är inte mer än 3 gånger med obligatoriska pauser. Dessa är de viktigaste recepten för folkbehandling av prostatit med hjälp av denna effektiva naturliga botemedel.

Ytterligare metoder

Det finns andra recept för behandling av prostatit med användning av aspencortex, vars användning bekräftas officiellt i denna sjukdom. Till exempel:

 • Infusion från bark av asp. 3 msk. Sked den krossade aspen på en kaffekvarn med ett glas brant kokande vatten och sätt på ett vattenbad i 15 minuter. Använd denna infusionsburk först efter minst 20 minuter efter tillagningen. En engångsdos av att ta detta folkdroger är en tredjedel av ett glas, det rekommenderas att dricka det 3-4 gånger om dagen. Förberedd för detta recept infusion av en läkare kan användas för terapeutiska douches som minskar inflammation i prostatakörteln och dess svullnad än ge bästa hemliga utflödet och en minskning av stagnation i kroppen.
 • 100 gram strimlad barkpulver i asp häll 250 ml vatten och placera i en halv-liters burk med en tätt hölje och ingjuta i 2 veckor på en mörk plats. Före användning ska den resulterande infusionen försiktigt spännas och ta högst 20 droppar tre gånger dagligen före måltid.
 • 100 g krossad askbark blandad med 100 g krossad rot av sabern och 100 g kalgan, häll den erhållna massan med alkohol och insistera i 3 veckor. Ta 1 tsk. sked tre treveckors kurser med en paus på 10 dagar.

Infusion av asp är viktigt att korrekt förbereda.

Den helande egenskapen hos asp cortex bekräftas av många recensioner av personer som det hjälpte till om inte helt bli av med prostatit, då kraftigt lindra dess symptom. För att förebygga denna sjukdom uppmanas män att regelbundet tugga denna bark, vilket kommer att säkerställa inträdet i deras kropp av dess eteriska oljor. Eller, som ett alternativ, slipa det i pulver och ta inte mer än en tredjedel av en tesked om dagen, tvätta med vatten. Förebyggande av barkaspen flera gånger minskar risken för prostata sjukdomar och håller människors hälsa till en mycket gammal ålder.

Effektiviteten av behandlingen

Utövare är säker och patient vittnesmål visar att det är en effektiv behandling av asp bark är bara om vi kombinerar ovanstående recept med andra terapeutiska metoder för att bli av prostatit, såsom mottagning av läkemedel, sjukgymnastik, användning av laser. Vidare rekommenderas, när man använder komplex terapi, som inkluderar avkok eller tinktur av aspskort, en veckokontroll med en läkare.

Aspen bark, som alla andra traditionella mediciner, kan bara användas enligt ordination av en läkare. Själv tar med prostatit brukar göra mer skada än nytta, orsakar svåra komplikationer eller gå in i en akut form av sjukdomen i framskridet stadium, vilket kan resultera i behov av operation på grund av brott mot utflödet av urin när de positiva egenskaperna hos asp är redan maktlös. Överensstämmelse med reglerna för mottagandet kommer att ge en bestående terapeutisk effekt och återigen bevisa det faktum att prostatit kommer att vunnas om det behandlas korrekt och inte börjar sjukdomen.

Aspen bark med prostatit

Utseendet av prostatit hos en man skapar inte bara ett stort besvär, men orsakar också störningar i urinering, pyelonefrit, utseendet på njursten och andra sjukdomar. Aspen bark med prostatit används i form av tinkturer, extrakt och buljonger, det ger en terapeutisk effekt på prostata hos en man. Det är möjligt att självständigt genomföra hembehandlingsbehandling för prostatit, om du vet hur man korrekt gör ett läkemedel.

De primära medicinska egenskaperna hos aspbarken

Sammansättningen av askbark innehåller många komponenter som ger helande egenskaper. Det innehåller dodecanoic, eicosanic och docosansyror. Även i det finns tanniner (tanniner), fenoglykosider, mineraler, harts, fruktos, eteriska oljor, karoten, aromatiska syror. Aspen bark med prostatit dödar patogener (bakterier, svampar, virus), underlättar manifestationen av sjukdomen.

Aspen bark har astringent, anti-pyretiska, anti-inflammatoriska och diuretiska egenskaper. Det kan fungera som ett botemedel mot inflammationer, febera tillstånd, cortex hjälper också till att lindra symptomen på reumatism och gikt.

Decoction av barken ökar aptiten och har en fördelaktig effekt på matsmältningssystemet. Du kan använda ett avkok för att släppa från ett mildt smärtssyndrom.

Tinkturer från asp ökar det allmänna välbefinnandet hos en person som lider av hemorrojder, olika typer av blåsor, dysenteri.

Hur man samlar barken korrekt?

Särskilt användbart kommer att vara barken samlad i mitten av april eller i maj, när saften rör sig från rötterna till grenarna (men njurarna har inte börjat svälla). Denna period löper från ca 15 april till 25 maj.

När du behandlar inflammatorisk process i prostatakörteln, kan du använda barken som tas från stammen och från de unga grenarna av asp. När barken samlas måste den nödvändigtvis torkas i en ugn vid en temperatur av 50-70 grader innan den skärs i bitar 4-5 cm i storlek.

Kategoriskt är det omöjligt att torka askbarken under direkt solljus: De flesta av dess fördelaktiga egenskaper kan försvinna. Förvara torkade råvaror bör inte vara mer än tre år.

Metoder för applicering

Broth: ta 100 gram torkad bark, tillsätt en liter kokande vatten. Inom femton minuter, laga den här blandningen på låg värme. Helt svalna. Den resulterande buljongspänningen och dricker 200 ml per dag i ungefär en halvtimme före varje måltid.

tinktur: För tillverkning är det nödvändigt att förbereda en halv liter alkohol eller vodka och 220-270 gram askbark. I en skål med en volym på 1 liter är barken förseglad kompakt och alkohol hälls. Lämna för att införa på kallt ställe i cirka fjorton dagar. Klar tinktur ska ta 15-25 droppar, häll i vattnet, tre till fyra gånger om dagen före varje måltid. Denna behandling av prostatit är en kurs i 3 månader.

extrahera: Det säljs i ett apotek. Oftast används detta läkemedel för att förbättra immunsystemet, vilket också har en betydande plats i inflammation i prostata. Du måste ta 20 droppar fyra gånger om dagen. Förloppet av sådan behandling varar i sextio dagar.

Barken får också tugga eller upplösas som godis godis. I detta fall tränger de härdande ämnena direkt in i kroppen. Dessutom, med en kaffekvarn, får man slipa askbarken och det erhållna pulvret får ta in en halv tesked om dagen.

Recept av Aspen cortex med prostatit

 1. 2 matskedar med askpinnar häller 2 koppar kokande vatten och läggs på ett mörkt ställe i 15-20 minuter. Infusion av stam. Ta hälften av glaset före varje måltid (3-4 gånger om dagen). För att förbättra smaken av infusionen kan du lägga till golvet i en sked full naturlig honung.
 2. 3 msk torr krossad askbark häll ett glas kokande vatten. Sätt blandningen i ett vattenbad och koka i 15 minuter. (Du kan använda en lätt eld.) Infusera blandningen i 20 minuter tills den svalnar helt. Att använda infusion från bark av asp på en tredjedel av glaset i dag före måltid.
 3. Tinktur från bark av asp på vodka från prostatit: I 200 gram alkohol lägger 100 gram bark, tätt stängd i en kruka, insistera 14 dagar. Då måste vätskan tömmas, pressas ut från barken. Tinktur läggs till 15-20 gram till vatten eller vodka, före måltider 3 gånger om dagen.
 4. I en liter kokande vatten tillsätt 50 gram bark, hålls i ett vattenbad i 30 minuter, insistera på 4 timmar, insvept i en filt. Ta 30 gram före måltider tre gånger om dagen i 1 månad.
 5. En matsked med råa råvaror i krossad form hälls med 2 glas varmt vatten, kokas i 15 minuter, infunderas i högst en timme. Buljongen filtreras, barken pressas ut, volymen bringas till den ursprungliga nivån av kokt vatten. Ta en tredjedel av glaset med honung 3 gånger om dagen.
 6. Med tillsatsen av Echinacea:

5 matsked bark hälls med 1 liter kokande vatten, dras i ett vattenbad i 20 minuter, insisterade på 3 timmar. Parallellt insisteras en sked echinacea i 2-3 timmar i en termosflaska. Vidare lagras båda infiltrera filter separat.

Ta ordningen: en timme efter att ha ätit, lägg i en tredjedel av glaset Echinacea en matsked av avkok av barken. Kursen är en och en halv månad. Håll alla buljonger och tinkturer i kylskåpet.

Kontra

Vi får inte glömma att de resurser som asp bark är närvarande starkt uttalad sammandragande egenskaper, så att folk som lider av kroniska tarmsjukdomar, förstoppning eller dysbios, bör de tas med försiktighet. Med individuell intolerans av komponenterna i avkok och infusioner kan allergier börja.

Aspen bark med prostatit är det bästa receptet!

Prostatit är en ganska insidious sjukdom, som är svår nog att botas. Det finns många mediciner för behandling av denna sjukdom, men inte alla av dem ger den önskade effekten. Mycket effektivt vid behandling av prostatit är en folkmedicin, som barken av asp.

Aspen bark används patienter upplever trötthet, feber, perineal smärta, täta urinträngningar, och suddig urin.

Indikationer för användning av askbark

För att bekämpa dessa symtom på sjukdomen kommer asp att vara mycket effektiv. Den består av behensyra, laurinsyra, kaprinsyra, arakin, aromatiska syror och tanniner, sackaros, fruktos, glukos. Alla dessa ämnen har en positiv effekt på behandlingen av prostatit.

Barken av asp är svår att hitta på vårt lands territorium. När allt kommer omkring är denna växt väldigt sällsynt. Men dess redan torkade och strimlad form kan enkelt köpas på något apotek.

Metoder för beredning av aspbark

För behandling av denna sjukdom använder jag oftast aspencortexen. Det finns flera sätt att förbereda det:

 • Det är nödvändigt att hälla i ett glas kokande vatten tre matskedar torr krossad asp bark. Den erhållna blandningen bör sättas på ett vattenbad under 15 minuter. Använd infusion kan bara vara 20 minuter efter att vattenbadet har tagits bort.
 • Tre matskedar av askbark hälls med ett glas kokande vatten och kokas över låg värme i 15 minuter. Infusionen ska avlägsnas från värme och får stå i 15 minuter.
 • I en kaffekvarn behöver du slipa 100 gram askbark. Detta pulver måste fyllas i en halv liter burk och häll ett glas vatten (250 milligram). Banken bör vara tätt stängd och insisterade i två veckor. Efter denna tid ska infusionen filtreras.

OBS! Ta reda på hur badet påverkar prostata, vi berättade i artikeln: Bad och prostatit, är bad användbart för prostatit?

Och om konsekvenserna av operation för att ta bort prostata, kan du ta reda på det här. Hur man undviker det värsta efter operationen?

Applikationsfunktioner

Beroende på hur tinkturen bereds, skiljer sig dosen. I de två första fallen kan du ta en infusion av en tredjedel kopp 3-4 gånger om dagen. Vid användning av det tredje receptet för barkaspberedning ska infusionen tas tre gånger om dagen för 20 droppar. Oavsett vilket infusionsrecept som använts, ska det tas före måltid.

Aspen bark kan enkelt tugga eller suga som ett godis. Detta kommer att främja penetrationen av eteriska oljor i kroppen av ett starkare sex. Du kan också mala barken av asp till en kaffekvarn och ta ett pulver av 1/3 tesked per dag, tvätta den med mycket vatten.

Trots det faktum att den höga effektiviteten hos aspencortex med prostatit har länge bevisats, är det nödvändigt att konsultera en läkare innan den används. Innan du tar detta folkläkemedel måste du bekräfta diagnosen. Detta hjälper dig att förbättra din manliga hälsa och inte skada honom. Behandling av prostatit bör ske omedelbart efter detektering. Annars kan det leda till allvarliga konsekvenser.

Hur man behandlar prostatit med en tinktur av Aspenbark hemma: recept och rekommendationer

Människor visste om de helande egenskaperna hos Askens bark från antiken. Detta ädla träd ger stor nytta för människan.

Dess rotsystem går djupt in i jorden, ackumulerande ämnen från jordens djup. Särskilt populär har alltid varit apendekok och infusioner vid behandling av manliga sjukdomar såsom prostatit.

Aspen bark: medicinska egenskaper med prostatit

Det är svårt att underskatta de medicinska egenskaperna som besittas av apendekok. De har en bakteriedödande effekt, lindrar smärta och inflammation, stärker immuniteten, normaliserar reproduktiv funktion hos män.

Man bör komma ihåg att folkläkemedel inte bör ersätta den huvudsakliga drogterapin som föreskrivs av den behandlande läkaren.

De är inte heller lämpliga för behandling av den akuta formen av sjukdomen eftersom de inte har en omedelbar terapeutisk effekt.

De måste tas regelbundet, alltid följa hela kursen.

Sammansättning och egenskaper

Produkten innehåller många helande ingredienser som är oumbärliga för människors hälsa:

 1. Vegetabiliska tanniner, som positivt påverkar det manliga reproduktionssystemet, lindrar den inflammatoriska processen, stärker hälsan. Dessa komponenter kan också läka skadade vävnadsställen.
 2. Fenologlikozidy, som besitter anti-inflammatorisk, kramplösande, urindrivande, sammandragande, tonic egenskaper, och har även en desinficerande verkan på njurar och urinblåsa.
 3. Glukos är en energikälla och näringsämnen.
 4. Olika typer av syror (arachino, behenic, lauric, capric) - är inblandade i olika kemiska processer som förekommer i människokroppen.

Folk recept

Recept av olika tinkturer från barken av asp från prostatituppsättning. Nedan kommer vi att bekanta sig med det mest effektiva.

Många bönder använde bark fräscha, upplösande eller tuggar i munnen. Det är emellertid föredraget att använda det i form av infusioner, avkok eller alkoholtinkturer, vilka recept vi kommer att överväga.

Alkoholtinktur

Tinktur av bark av asp på vodka kommer att vara användbar inte bara för prostatit. Detta läkemedel tjänar som ett bra komplement till behandlingen av prostata adenom, uretrit, cystit.

Beredningsordningen:

Ingredienser: 100 gram krossad bark och ett glas vodka.

 • Ta en glasburk med en volym på 0,5 liter, häll i askpulver, häll vodka och blanda noggrant.
 • Stäng behållaren med lock och sätt det på en mörk, sval plats i 2 veckor. Från tid till annan är det önskvärt att rörma vätskan i burken.
 • När läkemedlet är klart måste det filtreras och hällas i en ampull.
 • Förvara med locket stängd i kylskåpet.

Hur tar man det?

Tinkturen är full på 20 droppar tre gånger om dagen före måltiden, innan den löses upp i 1/4 kopp kokt vatten.

Behandlingstiden är från 2 till 3 månader. Vid behov, efter 6-12 månader, upprepa kursen.

dekokt

Denna lösning kommer också att vara användbar vid behandling av blåsans sjukdomar. I Ryssland användes det för att förebygga gastrit, förkylning och till och med skörbjul.

Beredningsordningen:

Ingredienser: Jordskorpa och vatten.

 • Häll 500 ml vatten i en emaljgryta, lägg den på elden och koka den.
 • Lägg till 45 gram krossade grönsaksråvaror, blanda noggrant och koka tills vattnet kokar ut till 40-50%.
 • Stäng sedan av plattan, sätt panelen av plattan och vänta tills buljongen svalnar.
 • Filtrera, häll i en glasbehållare och rengör för förvaring i kylskåp.
 • Vissa förbereder buljongen inte på öppen eld, men på ett vattenbad i 20-30 minuter.

Hur tar man det?

Läkemedlet rekommenderas att ta tre gånger om dagen för 70-80 ml före måltid. För att förbättra smaken kan du lägga till en halv sked honung eller socker till den. Varaktigheten av behandlingen är 2-3 månader.

infusion

På infusionsläkarnas helande egenskaper är inte sämre än buljongen, men den förbereds lättare och snabbare.

Beredningsordningen:

Komponenter: Aspenbark och vatten.

 • Vi tar en termos i volymen 0,5-1 liter. Vi sätter i en matsked krossad råmaterial och häll 500 ml kokande vatten.
 • Låt stå i 12 timmar och filtrera.

Hur tar man det?

Den första delen av den färdiga produkten ska konsumeras på morgonen före frukost och den andra - på kvällen före sänggåendet.

OBS! Försök att förbereda läkemedlet från kvällen, så att det på morgonen kan tas i en frisk, varm form.

Hur man förbereder

För att behandlingen ska bli effektivast är det viktigt att veta om korrekt beredning av råmaterial.

 • Det rekommenderas att skörda bark i början av våren. Vid denna tid väcker växten efter viloläge och rörelsen av saft börjar.
 • Endast unga friska träd är utvalda för insamling, tjockleken på stammen inte överstiger 8 cm.
 • För att skära av barken, längs omkretsen med en kniv, görs flera skåror med ett avstånd på ca 25-30 cm från varandra. Gör sedan ett ytterligare vertikalt snitt för varje sektion. Den här metoden hjälper dig att ta bort arbetsstycket noga från trädkroppen.
 • Det uppsamlade materialet torkas på en torr, mörk plats eller i ugnen vid en temperatur av 45-55 grader.
 • Billets kan lagras i upp till 2-3 år, men det är att föredra att använda dem fräscha.
 • Med vad är det möjligt att kombinera behandling?

  Traditionell medicin kan kombineras med andra mediciner och fysioterapiprocedurer, men efterhand ha rådfrågats med den behandlande läkaren.

  Under behandlingen rekommenderas patienter att ändra sin livsstil, hålla sig till rätt näring, motion och sport och ge upp dåliga vanor (om det finns några).

  Kokade dekoktioner och infusioner har en bra terapeutisk effekt.

  De lindrar patienternas tillstånd, lindrar inflammation och smärta, men kan bara användas som hjälpmedel i allmän behandling som ordinerats av den behandlande läkaren.

  Dessutom, med sjukdomens infektiösa karaktär, kommer folkets resultatmedel inte att medföra. Huvuddelen i detta fall kommer att vara antibakteriella läkemedel.

  Kontra

  Läkemedel från asp rekommenderas inte för användning:

  • Med kronisk förstoppning (på grund av det höga innehållet av tanniner).
  • Vid svåra kroniska gastrointestinala sjukdomar (gastrit, sår, kolit).
  • Med individuell intolerans eller allergi mot råmaterial.

  Naturmedel på barken av asp har en bra terapeutisk effekt vid behandling av prostatit. Kokta tinkturer och buljonger kommer att fungera som ett bra komplement till den grundläggande behandlingen av kronisk prostatit. I det här fallet rekommenderar experter att inte engagera sig i självmedicinering och rådfråga alltid en läkare innan dessa produkter används. Var frisk!

  Användbar video

  Du kan se behandlingen av prostatit med aspbark på video

  Aspen bark i behandlingen av prostatit

  Aspen är ett träd som växer på många länder, anpassat till olika klimatförhållanden.

  Aspen och folkmedicin

  Detta träd har länge ansetts inte bara ett troget sätt att eliminera häxor och häxor, men också ett läkemedel. Dessutom används i folkmedicin, spetsar, bark och löv - varje typ av råmaterial är avsett för behandling av en specifik sjukdom.

  Mycket effektiv aspen bark med prostatit - inflammation i prostata.

  Denna sjukdom utvecklas hos män i äldre ålder och kan uppträda både asymptomatiskt och med uttalad symtomatologi.

  Effektiviteten av behandling av prostatit med asp är beror på de här läkemedlets egenskaper.

  Varför är asp lämplig?

  Aspen bark innehåller ett stort antal flavonoider - ämnen som har en aktiv antiinflammatorisk effekt.

  Dessutom kan cortex vara användbar i både akuta och kroniska stadier av prostatit - det är viktigt att korrekt förbereda läkemedlet.

  Förutom antiinflammatoriska egenskaper har asp aspirerande egenskaper - det medför en bedövningseffekt och hartsartade ämnen som ingår i barken på trädet, främjar aktiv läkning av sår.

  Aspen bark har också en diuretik effekt - det är viktigt för kronisk inflammation i prostata körteln att normalisera urineringsprocessen och utesluta stillastående fenomen i blåsan.

  Obs! Aspenbarken kan användas för att behandla urinvägarnas patologier - det kommer till exempel att vara effektivt för cystitis.

  I sin tur följer cystitis nästan alltid utvecklingen av den inflammatoriska processen i prostatakörteln. Den terapeutiska effekten av aspenscortex kommer att vara komplex och därigenom förkorta behandlingstiden.

  När och hur man samlar in material

  Det är inte tillräckligt att hitta asp och hämta en bark för behandling av prostatit av akut och kronisk form - insamlingen av några medicinska råmaterial bör endast utföras under strikt bestämda perioder.

  Det rekommenderas att skörda aspencortex för behandling av inflammation i prostatakörteln på våren - från 20-25 april till 1 juni.

  Det är vid den här tiden att aktiv saprörelse börjar, så att du säkert kan klippa barken från unga trädgrenar eller från sin bagage.

  Det är bäst att göra det med en tunn, skarp kniv - perfekt kontorsarbetare.

  Ett tunt lager av bark skärs i plåtar av högst 60x60 och torkas i ugnen.

  Var uppmärksam: Det är strängt förbjudet att tillåta direkt solljus att falla på barken på aspen - under deras inflytande förloras alla medicinska egenskaper hos denna växt.

  Förvara den torkade barken av asp kan vara tillräckligt lång - upp till 3 år. Det är viktigt att observera lagringsläget: frånvaro av fukt och ljus och lufttemperaturen kan vara upp till +30 grader.

  För att inte slösa din tid på att leta efter en hälsosam aspar, lära sig reglerna för insamling och skörd av bark, kan du använda färdig produkt - asp bark genomförs i en torr pulverform i apotekskedjorna.

  På apotek kan du köpa aspenbark extrakt - det kan också användas som underlag för matlagning av medicinska tinkturer.

  Hur man behandlar prostatit med aspenbark

  För att behandla prostatit med aspenbark var verkligen effektiv bör du omedelbart eliminera kontraindikationer för att ta detta läkemedel:

  • sjukdomar i mag-tarmkanalen;
  • struma;
  • tarmkolik
  • kronisk förstoppning.

  Faktum är att tanninerna i de presenterade råmaterialen kan provocera en förvärring av ovanstående patologier.

  Nästa steg i behandlingen av prostatit är den korrekta förberedelsen av avkoket från barken av asp.

  Proceduren är följande: Koka 100 gram torra råvaror i 1 liter vatten (koktid - 15 minuter), insistera på 2 timmar, stam.

  Ready-made buljong tas oralt i mängden 200 ml tre gånger om dagen i en halvtimme före måltid.

  Varaktigheten av behandlingen med avkolning av aspbark är minst 3 månader.

  Under denna tid kommer mannen bara att känna sig svag smärta (i vissa fall försvinner smärtsyndromet helt), problemet med frekvent urinering och ömhet i perinealområdet försvinner.

  Observera: avkok från barken av asp, som används för att behandla prostatit, stärker immunsystemet kraftigt - det fungerar som en förebyggande åtgärd av förekomst av prostatitrepp.

  Du kan förbereda och alkohol tinktur av bark av asp.

  Lägg ett lager torkt bark av asp (täck hela botten och gör ett lager av 5 cm) i en 500 ml burk och häll innehållet med alkohol eller vodka.

  Tinktur förvärvar läkningskraft endast efter 2 veckor och om den förvaras på en mörk, sval plats (optimalt - kylskåpsdörren).

  Efter 14 dagar skaka tinkturen noga, dränera och använd 20 droppar, spädda i ett glas vatten, tre gånger om dagen.

  Observera: För behandlingsperioden med alkoholtinktur av bark av asp, bör du vägra att köra fordonet och noggrant övervaka blodtrycksindikatorer.

  Behandling med avkok och alkoholtinktur av bark av asp bör inte vara längre än 30 dagar i rad. Då ska patienten genomgå en uppföljningskontroll med den behandlande läkaren, om det behövs, upprepa behandlingen, men inte tidigare än 10 dagar senare.

  Det maximala antalet kurser för tinktur av barkasp på alkohol är tre gånger om året, men alltid med avbrott.

  Också i apoteket kan du köpa färdig tinktur från barken av asp.

  Läkare känner igen effektiviteten av användningen av aspencortex vid behandling av akut och kronisk prostatit. Men det finns en liten förtydligande.

  Terapi bör utföras på ett komplicerat sätt: att ta mediciner från praastatit, utsedd av den behandlande läkaren, kan kombineras med användning av avkok eller tinktur. Du kan också använda andra folkmekanismer för behandling av prostatit.

  Varje vecka rekommenderas det att genomgå uppföljningsundersökningar. Förloppet eller återkomsten av den inflammatoriska processen i prostatakörteln hjälper till att rätta behandlingsregimen.

  Till exempel, att överge medicineringen och öka dosen / varaktigheten av behandlingstiden med avkok och tinktur.

  Aspen bark med prostatit: recept för behandling av prostatit

  Prostatit är en mycket obehaglig lidande, vilket orsakar besvär för en man. För att avlägsna smärtan och lindra symtomen hjälper recepten av traditionell medicin på basis av aspbark. Vilka medicinska egenskaper är denna växt, och hur man besegrar sjukdomen, detta material.

  Om prostatit kortfattat

  Prostatit är den inflammatoriska processen hos manlig prostata (prostata). Detta är en av de viktigaste ytterligare komponenterna i det manliga reproduktionssystemet, som är ansvarigt för produktionen av könshormoner. Den ligger i den nedre delen under blåsan, runt urinväggen.

  Prostata har inflammeras genom att öka i storlek och därmed utöva påtryckningar på det lilla bäckens organ. Denna process påverkar män 30-40 år gammal.

  Det verkar under påverkan av många faktorer:

  1. Olika infektioner (sexuellt överförbara sjukdomar är särskilt farliga).
  2. Kroniska sjukdomar i nasofarynxen.
  3. Sjukdomar i gastrointestinala kroniska kroniska karaktär.
  4. Kroniska sjukdomar i urinvägarna.
  5. Intervention genom kirurgisk metod.
  6. Brist på rörlighet.
  7. Felaktig mat.
  8. Minskning av kroppens försvar (immunitet).
  9. Diabetes mellitus.
  10. Hypertensiv sjukdom.
  11. Skador på inre organ och mjuka vävnader.
  12. Alkoholmissbruk.
  13. Fetma.

  Sjukdomen är av bakteriell och icke-bakteriell typ.

  Bakteriell form av nDet verkar som ett resultat av infektion av patogena mikroorganismer som orsakar olika infektioner. Detta är en särskilt farlig typ, där en man har observerat allvarliga symptom (smärta i ljumsken, feber, hög feber).Such tillstånd kräver omedelbar sjukvårdande behandling för att undvika döden.

  Inte en bakterieform går lättare och snabbare. Eftersom det utvecklas på grund av tillfälliga ledsagande faktorer.

  Symptom på sjukdomen:

  1. Brott mot urinering.
  2. Syning av spasmer i underlivet.
  3. Smärta vid tömning och urinering.
  4. Frekventa resor till toaletten på natten.
  5. Förekomsten av blod och andra sekret i urinen.
  6. Ömhet i samlag.
  7. Brott mot erektion.

  I den komplexa behandlingen av inflammation i prostatakörteln är användningen av analgetikum (No-shpa, Analgin) liksom antiinflammatoriska läkemedel oumbärlig. Den här egenskapen ägs av askpengen, som på grund av dess sammansättning botar genitourinära infektioner väl.

  Användbara egenskaper hos barken av aspträet

  Aspenskiktet har speciella medicinska egenskaper. Den innehåller speciella ämnen - flavonoider, som eliminerar inflammatorisk process och stärker immunförsvaret. De hartsartade och garvningselementen har en sårläkningseffekt på de drabbade områdena av vävnaden.

  Den mest effektiva är aspenbarken samlad på våren under utseendet av juice. För korrekt skörd av trä måste du observera ett antal enkla regler. Skär skiktet med en skarp kniv från unga spetsar eller från själva trädet. Skär i bitar och torka i ugnen vid en temperatur på 60 grader eller i skuggan på kartong.

  Förvara råvaran i en mörk, kall plats, skyddad mot direkt solljus, eftersom detta minskar de användbara egenskaperna. Den torkade billet är lämplig för användning i 3 år.

  Behandling av prostatitbark av asp i hemmet utförs i form av kokta tinkturer, buljonger, extrakt.

  När du använder detta läkemedel måste du följa en diet för att påskynda återhämtningsprocessen.

  Recepttinktur från aspenbarken

  dekokt

  En liter brant kokande vatten ger 100 g torr bark av asp och kokas på låg värme i 15 minuter. Blandningen kyles, filtreras genom cheesecloth eller sikt och tar 250 ml i en halvtimme innan man äter.

  infusion

  En matsked krossad bark häll ett glas kokande vatten och täck med ett lock. Infektera ungefär en halvtimme. Infusionsstam och ta i en kyld form.

  tinktur

  För att förbereda tinktur av askbarken på vodka från prostatit behöver du ingredienser: en halv liter vodka eller alkohol och 250 gram bark. I en kapacitet av mer än 1 liter är träskiktet tätt packat, fyllt med vodka. Insistera om 2 veckor. Ta 30 minuter före måltider i mängden 20 droppar, späd i vatten. Antagningens gång: 3 månader.

  Behandla även prostatit och tinktur av asppinnar med tillsats av honung. Du kan regelbundet tugga barken eller använda den i form av krossat pulver 2-3 gånger om dagen.

  extrakt

  Detta läkemedel har en allmän förstärkningseffekt på immunitet, vilket är en av komponenterna i behandlingen av inflammation i prostata. Extrakt på basis av aspbark kan köpas på apoteket. Ta 20 droppar tre gånger om dagen i 2 månader.

  Indikationer för användning

  Den helande egenskapen hos asp cortex med prostatit är mångsidig.

  På grund av dess sammansättning kan den inte ersättas vid behandling av många sjukdomar:

  1. Smittkoppor, tuberkulos, malaria, dysenteri, reumatism, blodinfektion (syfilis).
  2. Sjukdomar orsakade av parasitära maskar.
  3. Hemorrojder.
  4. Diabetes mellitus.
  5. Katarrhal- och lungsjukdomar (tonsillit, bronkit, lunginflammation).
  6. Genitourinära infektioner (cystit, urininkontinens).
  7. Sjukdomar i mag-tarmkanalen och gallblåsan.
  8. Tromboser.
  9. Hudsjukdomar (eksem, furunkulos, brännskador).

  Kontra

  Det finns vissa kontraindikationer i ansökan på grund av innehållet i de starkaste biologiskt aktiva tillsatserna. Särskild försiktighet måste vidtas för personer med förstoppning. I träslagets sammansättning finns garvningselement som har kraftiga sammandragande egenskaper som kan förvärra förstoppning.

  Användningen av läkemedlet börjar med minimal dosering, efter reaktionen av kroppen. Om effekten är positiv kan du öka mängden av använda råmaterial.

  Det är viktigt att konsultera en läkare före användning, eftersom för varje patient väljs vissa läkemedel utvalda enligt sjukdomsstadiet.

  Instruktioner för användning

  Dekoktioner och tinkturer gäller i mängden två matskedar tre gånger om dagen i en halvtimme innan de äts.

  En tesked tinktur på alkohol späds med 50 ml vatten, taget enligt samma regel.

  Den maximala varaktigheten av behandlingen är 30 dagar, då kan du avbryta mottagningen i två veckor och fortsätt sedan igen.

  recensioner

  Tack vare en alkoholtinktur baserad på asp, blev jag av med inflammation i prostatakörteln, från de obehagliga upplevelserna.

  Vladimir, 45 år, Minsk

  Efter att ha provat många läkemedel föredrar jag extrakt av asp. Detta läkemedel förstärkte mitt immunförsvar och botade prostata.

  Ilya, 31, staden Molodechno

  Jag vill ge råd till alla män som lider av prostatainflammation, folkrecept från prostatit från asppenna, är mycket effektiva för att bekämpa prostata. Efter kursen suckade jag lugnt och enkelt.

  Grigory, 40, Brest

  Prostatiten fångades oväntat, det fanns outhärdliga skärsår i perineum, vilket förhindrade normal urinering. En vän rådde mig att tugga bitar av bark och läsa sedan andra recept. Efter behandlingstiden sänkte prostata.

  Valentin, 38 år gammal

  slutsats

  Läkningsegenskaperna hos barken av aspträet är ovärderliga. Extraktet från denna växt behandlar små tumörer. Användningen av askbark för medicinska ändamål har den bästa läkande effekten vid användning i kombination med antibiotika.

  Ett sådant integrerat tillvägagångssätt kommer att lindra prostatit under lång tid. Innan du använder, kontakta en urolog.

  Aspen bark med prostatit: infusioner och avkok

  Askpenens bark används för att behandla prostatit och inflammation i prostatakörteln med hjälp av tinkturer, buljonger, extrakt.

  Aspen bark med prostatit kan användas hemma, det viktigaste är att ordentligt förbereda ett botemedel.

  Cortexens sammansättning har många användbara element som ger det medicinska egenskaper. Barken på detta träd avlägsnar värme, behandlar inflammation, har en sammandragande effekt.

  Bra visar svett och förbättrar urinering, har en positiv effekt på gikt, reumatism och sjukdomar i urinröret. Det är berikat med: behensyra, laurinsyra, arakinsyror; tanniner; fenolglykosider; mineralsalter; hartser; karoten; eteriska oljor.

  Buljongen från detta råmaterial behandlas med gastrit och tarmförlust, det ökar aptiten och lindrar ömhet. Tinktur av askbarken kan förbättra hälsan hos hemorrojder, cystit, dysenteri, närvaron av hartser har en fördelaktig effekt på patientens allmänna tillstånd.

  Sammansättning och medicinska egenskaper:

  • Glykosider. De fungerar som ett diuretikum, lugnande, antimikrobiella, laxerande och desinfektionsmedel.
  • Organiska syror förbättrar aptit, immunitet, normaliserar matsmältningssystemet, tar bort toxiner, aktiverar metaboliska processer i kroppen, kan behandla halsbränna och ta bort tyngd i magen.
  • Essentiell olja normaliserar arbetet i centrala nervsystemet, främjar ökad rörlighet i mag-tarmkanalen och ökar sekretionen av körtlar.
  • Tanniner avlägsnas från kroppen tungmetaller, har antiinflammatorisk effekt på matsmältningssystemet, kämpar med mikrober.
  • Bitterhet ökar produktionen av juice i magen, stimulerar produktionen av gall, hjälper till att producera insulin, stimulera immunsystemet.
  • Askorbinsyra reglerar oxidations- och reduktionsprocesserna för att tillföra celler med syre, främjar vävnadstillväxt i benen, minskar mängden urinsyra i kroppen.
  • Karoten minskar risken för cancer, tar bort toxiner, reglerar ämnesomsättningen och proteinsyntesen.
  • Fettsyror är inblandade i byggandet av cellväggar, hjälper till vid bildandet av energi.
  • Kolhydrater normaliserar sockernivån i blodet, ger metaboliska processer och förser kroppen med energi.
  • Flavonoider normaliserar blodtryck, hjärtfrekvens, förstärker blodkärlens väggar, behandlar kroppens inflammatoriska processer, stimulerar binjurarnas arbete.
  • Anthocyaniner sakta ner åldrandet, lindra inflammation, stärka hjärtmusklerna, förhindra bräckligheten i kapillärerna.
  • Hartartade ämnen har antinösa, sårläkande egenskaper.
  • Pektiner sänker kolesterol i blodet.
  • Steroler ökar människans skyddande egenskaper.
  • Vax har astringent egenskaper.
  • Kumariner kämpar med neoplasmer.
  • Proteiner hjälper till att bygga enzymer, normalisera hormoner, överföra hemoglobin.
  • Lignaner normaliserar kolesterol och förhindrar bildandet av plack i kärlen, normaliserar NS: s arbete.

  Det bevisade faktum att apen barkar med prostatit och andra sjukdomar kan ge helminter, förstöra mikrober, läka inflammationer och ge bort gall.

  På grund av deras unika egenskaper används aspenmedicin för att bota många sjukdomar, som förkylningar, tuberkulos, dysenteri, inflammation i olika organ, gemensamma sjukdomar.

  • känslighet för aktiva substanser
  • problem med avföring.

  Hur man applicerar tinktur av Aspenbark från prostatit

  Tinktur av bark av asp från prostatit bereds i en proportion av tio till en, där det finns en del av asp och tio vätskor (alkohol, vodka). Insistera på ett mörkt rum i fyra dagar, efter filtrering och ta en liten sked tre gånger om dagen.

  Det enklaste sättet att använda den medicinska cortexen från prostatit är en avkok, som är full i te i enlighet med instruktionerna.

  Folkets läkare använder detta råmaterial på flera sätt:

  • dekokt. Den torkade barken av ett träd i en mängd av hundra gram hälls med 1 liter kokt vatten, och de lagar i en kvarts timme på en liten eld, kallt. Ta 250 ml före måltid.
  • infusion. 0,5 liter alkohol (vodka) behöver från 200 till 250 gram. torra råvaror. I disken, med en kapacitet på mer än en liter, läggs en bark och alkohol hälls. Insistera 14 dagar och ta drogen 20 droppar tre gånger om dagen i 30 minuter före måltiderna. Torka koncentrat med vatten. Kursen varar i tre månader.
  • extrakt. Du kan köpa i varje apotek, även om det är avsett att stärka immuniteten, men den här egenskapen är lämplig för prostatit. Drick 15 droppar före huvudmåltiderna i två månader.

  Ofta används raspberapi för inflammation i prostatakörteln. Tack vare användbara ämnen ökar aspen inflammation och dödar virus, det ökar också immuniteten, vilket hjälper till att förbättra det allmänna tillståndet hos en man. Tinktur av barken av asp är unik för behandling av urinorgan.

  För att behandla prostatit och prostata adenom bör skörden av asp aspireras i början av våren, före utseendet av njurarna och bladen. Den är avskuren med en välskärmad kniv från unga grenar och bagage. Därefter torkas barken i en ugn uppvärmd till 60 grader, för att torka barken skärs i mindre delar. Det rekommenderas inte att torka det under direkt solljus, eftersom det förlorar alla medicinska egenskaper. Den färdiga produkten kan lagras i tre år.

  Denna behandlingsmetod är för det mesta bara positiv, eftersom askbarken är rik på användbara ingredienser. Men vi får inte glömma de medicinska behandlingsmetoderna, speciellt vid akuta former av sjukdomar. Aspen renar både kropp och energi.

  Bark av asp från prostatit och sätt att förbereda

  Infusion av bark av asp från prostatit kan göras inte bara på basis av alkohol, men också med vanligt vatten. För att göra detta, ta 100 gram krossad bark i dammet och häll ett glas vatten, insistera i två veckor, påfrestning och dryck, som tinktur på alkohol.

  Decoctions från barken är enkelt beredda, tre skedar torra råvaror bryggs med 250 ml varmt vatten och på en liten eld i ytterligare femton minuter, efter 20 minuter kan du dricka te.

  Tinktur av bark av asp på månskinn. För beredning ta 50 gram bark och två glas moonshine. Infusionen är klar om två veckor, den ska bara filtreras. Behandlingsförloppet är en månad, och ta det tre gånger om dagen, en tesked.

  Aspen bark från prostatit hjälper perfekt till att bekämpa sjukdomen och andra problem med prostatakörteln. Det viktigaste att komma ihåg är att i kampen mot någon sjukdom ska du inte missbruka självmedicinering, men det är värt att prata med en läkare och som en extra behandling att använda bark.