Huvud
Förebyggande

Aspen bark: medicinska egenskaper och kontraindikationer, matlagning recept

Vad hjälper aspenbarken? Vilka sjukdomar tas från den? Detta är det första hostläget för kronisk bronkit, bronchial astma, tuberkulos, pertussi, pleurisy. Aspen bark ingår också i komplex terapi för diabetes mellitus och helminthic invasioner, matsmältnings-och urinproblem.

Effekten av denna växtbaserade medel jämförs med effekten av aspirin. Anaesthetiserande och antipyretiska egenskaper är så starka i aspen. Men detta är bara en av de medicinska "fördelarna" av detta växtråvara. Denna populära medicin är känd för sin bakteriedödande, antibakteriella, antiinflammatoriska, koleretiska, sårläkning, antirheumatiska egenskaper. Tillskrivet detta läkemedel och mirakulösa helande egenskaper. Till exempel noterar några läkare att denna anläggning behandlar venerala och onkologiska sjukdomar.

Funktioner av medicinska växter

De helande egenskaperna och kontraindikationerna av aspskortex har länge beskrivits i folkmedicin. Intresset för detta värdefulla medicinska råmaterial återupplivas gradvis. Laboratorieforskningen genomförs, användbara substanser upptäcks i växtens kemiska sammansättning, men hittills har det inte inkluderats i tillståndsfarmakopén. I fytoterapi erbjuds det som kosttillskott.

Distributionsområde

Aspen. Botanisk illustration från boken O. V. Thome "Flora von Deutschland, Österreich und der Schweiz", 1885.

Aspen är en växt som inte kräver en detaljerad botanisk beskrivning. Detta lövträd, med darrande löv och slät grå bark, är utbredd överallt. Den genomsnittliga livslängden är 90 år, höjden 35 meter. Trä är benägen för sjukdom, så man ser sällan en gammal massiv asp med en hälsosam bagage. Trädet finns i löv- och blandskogar, växer bredvid alder, ek, björk, tall. Det kan också bilda området med ren asp. I skogs-steppzonen kan små småspår (spikar) bildas, ofta nära vattenkroppar. Han gillar inte alltför torra regioner på den eurasiska kontinenten.

billet

För att bibehålla de medicinska egenskaperna hos aspbarken bör man följa reglerna för råmaterialupphandling.

 • Tid och plats för insamling. Rekommendera att skörda råvaror i mars när sapflödet börjar. Det är också viktigt att välja en miljövänlig zon.
 • Valet av trädet. Barken ska vara ca 5 mm tjock, den avlägsnas från ung, frisk asp.
 • En noggrann samling. Sticklingar på stammen bör ske noggrant, för att inte skada själva träet. De borde också vara små i området så att trädet kunde återhämta sig. Det rekommenderas att avlägsna barken från träden i området för den planerade skärningen. Du kan också skjuta bark från unga grenar av vuxna träd.
 • Torkning och lagring. Barken skärs i små bitar, torkas under naturliga förhållanden (tillåter inte fukt och direkt solljus). Du kan packa i linnen väskor. Förvara råvarorna i 1 år. Vissa källor anger en annan term - 3 år.

Också, asp och knoppar skördas, vilka har liknande (men mindre uttalade) egenskaper.

Farmakologisk aktivitet

Apenbarkens helande egenskaper:

 • anthelmintisk;
 • antireumatiska;
 • diaphoretic;
 • hostdämpande;
 • antiinflammatoriska;
 • sekretorisk;
 • mot diarré;
 • antimikrobiell;
 • aptitretande;
 • antipyretikum;
 • antioxidant;
 • reparativ.
 • analgetikum.

Användbara egenskaper hos barken av asp beror på den unika kemiska sammansättningen:

 • glykosider (i synnerhet salicin, populen);
 • kolhydrater;
 • feta och organiska syror;
 • bitterhet;
 • fenolkarbonföreningar;
 • fet olja;
 • etrar;
 • vitaminer och mikroelement
 • rik komposition av tanniner.

Förteckning över indikationer

Vad botar Aspenbark? Vilka är de mest effektiva diagnoserna?

 • Den helande egenskapen hos asp cortex i diabetes mellitus. I denna sjukdom är asp lämplig för en mängd olika enzymer. Det normaliserar ämnesomsättningen och blodsockernivån, stimulerar bukspottkörteln och det endokrina systemet. Det visas i typ 2-diabetes, med otillräcklig insulinproduktion.
 • Behandling av opisthorchiasis med bark av asp. Denna effektiva örtmedicin för parasiter var välkänd för våra förfäder. Aspen, i motsats till syntetiska anthelmintiska medel, är inte så giftigt för levern, orsakar färre biverkningar och renar kroppen av toxiner och produkter av vital aktivitet hos helminter. Men inte alla parasitologer känner igen effekten av denna medicin när de smittas med trematoder (opisthorchiasis) och lamblia (giardiasis).
 • Behandling av askbark och urinblåsa. Drogen verkar som ett kraftfullt antiinflammatoriskt läkemedel. Hennes buljonger är föreskrivna för att förbättra urinering, med nefrit, cystit, uretrit.
 • Fördelar och skador på aspskälla i sjukdomar i andningssystemet. Långt sedan växten ansågs vara ett starkt antitussivt medel, det minskar därför hostens centrum excitabilitet. Denna växtberedning kan endast ordineras av en läkare! Anti-hostmedicin kan vara farligt (särskilt för barn) och leda till komplikationer. När allt är till exempel, med ARVI, influensa eller bronkit är det viktigt att inte eliminera, för att inte undertrycka hosta, men för att öka effektiviteten, för att göra den produktiv. Det är lämpligt att använda denna växt med en obtrusiv, irriterande hosta (lungtubberkulos, pleurisy, kikhosta, bronkialastma).
 • Sjukdomar i leder och muskler. Rekommenderas för artros, reumatiska, gouty smärta, radikulit. Det tar bort inflammation, svullnad och smärta i leder och muskler, förbättrar blodflödet, förhindrar avsättning av salter. Det är också användbart att ta medicinbad med dessa diagnoser. Dessutom är detta läkemedel ordinerat för neuralgi och intrång i sciatic nerven (ischias).
 • Matsmältningssystemet. Accepteras med leversjukdomar, mjälte, gallvägar, mag och tarmar. Drick med gastrointestinala infektioner (inklusive dysenteri), matsmältningssjukdomar, inflammation i hemorrojderna, för att normalisera aptit och utsöndring.
 • För män. Läkemedlet är föreskrivet för brott mot det genitourära systemet. Oftast är barken av asp berusad med prostatit, adenom och stimulerar styrka.
 • För kvinnor. Det finns inget utbrett erkännande och tillämpning av detta läkemedel i gynekologi. I folkkällor indikeras att örten hjälper till med inflammation av äggstockarna och kraftig menstruation. Många kvinnor tar drogen för viktminskning som kosttillskott. I alla fall nyligen är det här den populära medicinen. Faktum är att detta ämne snabbar upp metaboliska processer, tar bort överskott av vätska från kroppen och kan bidra till viktminskning.
 • Extern applikation. Dekoktioner, infusioner och tinkturer appliceras också externt. De ordineras för angina, stomatit, gingivit, tandvärk. Medicinen läker väl slemhinnan efter utvinningen av tänderna. Kompressioner och lotioner kan göras med brännskador, sår, furunklar, trofasår, lava, eksem och andra hudskador.

Vad hjälper aspenbarken? Det finns en uppfattning att detta folkläkemedel har antibakteriella egenskaper. I synnerhet kan det stoppa tillväxten av stafylokocker och Pseudomonas aeruginosa. Det är särskilt användbart att dricka infusioner från asppinnar i bakterieinfektioner.

Applicering och beredning av aspen bark hemma

Vad är användningen av aspbark i folkmedicin? Vad kan beredas från detta medicinska råmaterial? Hur man tar bark av asp?

Avkok och infusion

Avkolning av askbarken används för alla ovanstående symtom och diagnoser. För utomhusbruk beredas koncentrerade dekoktioner och infusioner. De lindrar betennandet i halsen, munnhinnan, fungerar som antiseptika, antimikrobiella och smärtstillande medel.

Framställning av avkok från aspenbark

 1. Ta 1 msk. l. råmaterial.
 2. Häll ett glas vatten.
 3. Koka över låg värme i 3 minuter.
 4. Insistera en timme.
 5. Stam.

Det rekommenderas att ta 20 minuter före måltider 3 gånger om dagen för ¼ kopp.

 1. Ta 1 msk. l. råmaterial.
 2. Häll ett glas kokande vatten.
 3. Insistera 2 timmar.
 4. Stam.

Ta i samma dos som buljongen. På våren kan du använda en rå bark för att göra ett hemhjälpmedel. Vid behandling av diabetes mellitus använder bark ofta vattenavkärningar och infusioner. De ingår i komplex terapi, som utförs under medicinsk övervakning.

tinktur

Tinktur på vodka från bark av asp är applicerad inuti och utåt. Speciellt hjälper till med hosta (du kan ta den inuti eller lägga till vid inandning), gastrointestinala sjukdomar, inflammatoriska sjukdomar hos kvinnor, mastopati, gikt, reumatism, migrän, inkontinens i urinen.

 1. Ta 1 msk. l. krossad bark.
 2. Fyll med 10 msk. l. alkohol 40% (vodka).
 3. Insistera 7-14 dagar på en varm plats.
 4. Stam.

Ta 1 tsk. 3 gånger om dagen före måltiden. Kan spädas i en liten mängd vatten.

Många positiva recensioner om salvor baserade på apsbark. De appliceras externt för behandling av sår, kokar, brännskador, trofasår, sprickor. Askor från askbark och trä förbereder ofta salvor från eksem. Också gnidningen gnidas in i musklerna och lederna i neuralgi, reumatiska och giktiga smärtor.

 1. Ta 10 g askaska.
 2. Blanda med 50 gram fett.
 3. Rör om.

Som utgångspunkt kan du använda fläsk, gåsfett, hemgjord smör eller petroleumjelly. Du kan också förbereda salvor från askens barkpulver.

Framställning av oljeutvinning

 1. Ta 1 del av den krossade barken.
 2. Häll 5 delar olivolja.
 3. Insistera 14 dagar på en varm plats.
 4. Stam.

Sådan olja, som salva, används för behandling av huden.

Mer om behandling av prostatit och adenom

Vilka är de medicinska egenskaperna och kontraindikationerna av asp cortex hos manliga sjukdomar?

 • Aspen bark med prostata adenom. Detta är en av de mest populära folkmedicin, som har lösningsmedel, smärtstillande, antiinflammatoriska egenskaper. Dock varnar läkare att självmedicinering kan leda till en försämring av situationen och tillväxten av adenom. Med de mest mindre symptomen ska du konsultera en specialist och genomgå en fullständig undersökning. Behandling med folkmedicin, speciellt asppenna, fungerar endast vid sjukdoms inledande skeden. Lanserade former av sjukdomen i traditionell medicin erbjuds att behandlas kirurgiskt.
 • Aspen från prostatit. Folkemedicinen avlägsnar svullnad, inflammation i prostata, vilket reducerar ömhet och normaliserar urinprocessen. Det är också ett utmärkt förebyggande verktyg för sjukdomar i genitourinary sfären, inklusive bakteriella sådana. Med prostatit kan man ordinera terapeutiska mikroclyster och bad.

Den mest effektiva för manliga sjukdomar är alkoholtinktur. Hon är full i lång tid, efter en paus tas en andra kurs. Man bör komma ihåg att läkemedlet ger astringent effekt och kan provocera förstoppning vid långvarig behandling.

Användning i kosmetologi

Den medicinska växten är inte så populär i kosmetologin, även om den har en kraftfull antiseptisk, antiinflammatorisk, föryngrande effekt. Växten innehåller ett stort utbud av vitaminer, organiska syror, mikroelement, som är nödvändiga för hälsan hos hår och hud. Hur kan denna åtgärd användas?

 • Hår. Det är användbart att skölja med vattenavkärningar och infusioner med sprött, torrt hår. Produkten kan också gnidas i hårets rötter för att stärka den, närma hårbotten.
 • Ansiktet. Alkoholtinktur kan endast användas lokalt - för behandling av kokar, inflammerad akne, pustler. Som en lotion använd vattenavkärningar och infusioner. Dessa medel torkar inte huden, är effektiva för akne, problem ungdomlig hud. Med akne kan du också använda salvor från ask eller pulver. Produkten mjukar i grov, väderbesatt hud, gör den mer elastisk och elastisk.

Vid vilka tecken och diagnoser är den mest effektiva behandlingen med aspbark? Läkemedlet används för att sluta hosta, med gastrointestinala sjukdomar, endokrina, urogenitala system hos kvinnor och män, gikt, reumatism och neuralgi. Extern applicera för behandling av brännskador, purulenta sår, eksem, kokar, akne.

Helande tinktur av aspbark på vodka

Sedan antiken och till denna dag är aspen ofta hänförd till nästan magiska egenskaper. Tidigare behandlades barken på detta träd med inflammatoriska processer, återställde det endokrina nervsystemet och nervsystemet och till och med skyddade mot det onda ögat. Tinktur av bark av asp på vodka och nu populär bland folkläkare, liksom människor som föredrar att använda naturläkemedel i kampen mot olika sjukdomar.

 • 1 Fantastiska egenskaper och komposition
 • 1.1 Förberedande arbete
 • 2 Recept för infusioner och avkok
 • 2.1 Receptnummer 1, eller botemedel mot mastopati
 • 2.2 Recept # 2
 • 2.3 Receptnummer 3. Universell tinktur från aspenbark
 • 2.4 Andra medel från askbark
 • 2,5 kontraindikationer

Fantastiska egenskaper och komposition

I barken av asp innehåller ett stort antal organiska syror, tanniner, enzymer, eteriska oljor och fenolglykosider. Det är tack vare sådana komponenter att växten utövar följande åtgärder på människokroppen:

 • choleretic;
 • antibakteriella;
 • antiinflammatoriska;
 • reparativ;
 • spasmolytisk etc.

För att uppnå den terapeutiska effekten av användning av asp är det emellertid nödvändigt att samla och förbereda råvarorna ordentligt, vilket sparar de användbara ämnena så mycket som möjligt.

Förberedande arbete

Aspen bark samlas bäst på våren, när den optimala mängden ämnen som ger medicinska egenskaper ackumuleras i träet. Råvaror avlägsnas från träden i smala remsor med en vass kniv. Att tinktur från barken av asp gav maximal terapeutisk effekt, det är värt att välja unga träd vars stammar inte är mer än 8-10 cm i diameter.

När tillräckligt med råmaterial samlas, måste det passeras genom köttkvarn eller skärs i små bitar för hand. Därefter torkas barken och förpackas på papperspåsar. Förvara ingrediensen på en mörk plats vid rumstemperatur, för att undvika kontakt med fukt.

Torr askbark kan ligga i ugnen eller i ett rum där det inte finns direkt solljus.

Video: Behandling av prostatit med bark av asp

Recept för infusioner och avkok

Alkoholtinktur på aspenbarken är ganska enkel att förbereda. Ett sådant verktyg kan användas som ett komplement till den grundläggande behandlingen av muskuloskeletala sjukdomar, det genitourära systemet, stoppa inflammatoriska processer i mjukvävnader och mycket mer. Det bör lista de viktigaste recepten av medicinska tinkturer, som är lätta att göra hemma.

Video: Aspen bark helande egenskaper med prostatit

Recept nummer 1, eller botemedel mot mastopati

För att förbereda läkemedel från askbarken på alkohol behöver du:

 • torkad bark - 500-600 g;
 • mineralvatten - 2 liter;
 • vodka eller alkohol - 0,5 liter.

Barken ska placeras i en metallbehållare, fylld med vatten och kokas över låg värme i 2 timmar. Därefter avlägsnas blandningen från plattan och får svalna till rumstemperatur. Den färdiga buljongen passerar genom filtret, sedan tillsätts vodka eller alkohol till den. Tinkturen är uppdelad i 20 portioner (1 servering per behandlingsdag) och tas i 30-40 minuter före måltid.

Recept # 2

Video: prostata adenom. Läkning av örter.

Medlet från en askbark på alkohol hjälper och vid den uppenbarade hypertrofi av en prostata. Antalet ingredienser i denna tinktur är minimal - det här är 1 msk. l. krossade råvaror och ett halvt glas alkohol eller vodka. Komponenterna i det framtida läkemedlet placeras i en liten behållare och infunderas i 2 veckor. Periodiskt rensas tinkturen och före användning - försiktigt filtrera. Använd tinktur från barken av asp 3-4 gånger om dagen precis innan du äter för 1 tsk.

Recept nummer 3. Universell tinktur från aspenbark

Som en allmän restaurering, som kommer att förbättra ämnesomsättningen, kommer att avbryta

Tinktur på barken av asp

olika inflammationer, samt stärka namnsystemet, kan du använda en enkel tinktur av asp på vodka. För att förbereda läkemedlet behövs endast 100 g askecortex och 200 ml vodka.

Ingredienser måste också blandas i behållare (det är bättre att använda en liter burk), sedan tätt stäng och lämna för att infusera på en mörk plats i cirka 14 dagar. Efter denna tid filtreras lösningen och användes därefter för 15-20 droppar innan de äts.

Den sista aspekturen späds bäst i en fjärdedel av ett glas mineralvatten utan gas.

Andra medel för asppenna

Om personer som lider av dessa eller andra sjukdomar är kontraindicerade vid användning av vodka eller alkohol, även i form av läkemedelskomponenter, ges de decoktioner av aspbark på vattnet. Till exempel, för behandling av diabetes rekommenderas traditionella läkare att ta aspen kvass, bestående av bark, ett glas socker och en liten mängd gräddfil. Ett sådant verktyg kommer inte bara att bidra till att sänka blodsockernivån utan också att normalisera metaboliska processer.

Om huden är skadad kan aspenbarken användas istället för traditionella antiseptika. För att göra detta måste du applicera rengjorda och krossade råvaror till såret, applicera bandagebandage. De aktiva substanserna i barkstrukturen kommer att förhindra reproduktion av bakterier, påskynda de regenerativa processerna.

Kontra

Det stora pluset av läkemedel på en aspencortex är ett minimum av kontraindikationer. Exempelvis rekommenderas inte alkoholtinkturer från aspbark till gravida och ammande kvinnor, barn och för personer som inte får ta alkohol som innehåller drycker.

Video: Ekträ (bark)

Vid början av behandlingen av sjukdomar med tinkturer från aspenbarken bör medlen spädas med mineralvatten i en andel av 50:50. En sådan försiktighetsåtgärd kommer att minska sannolikheten för biverkningar.

Vid långvarig användning av aspinfusioner kan tarmobstruktion utvecklas. Detta måste beaktas av personer i riskzonen.

Den helande egenskapen hos asp bark, kontraindikationer och recensioner

Inte alla vet att antibiotika, moderna anti-reumatiska, analgetiska och antipyretiska preparat av syntetiskt ursprung som idag är derivat av aktiva substanser i asp. I denna artikel kommer vi att överväga flera problem: beskrivningen av trädet, de användbara egenskaperna hos barken av asp, dess tillämpning i traditionell och folkmedicin, kontraindikationer.

Beskrivning av trädet

Aspen är ett träd med en ganska hög bagage upp till 35 meter, medan den i diameter når 1 meter.

Denna växt präglas av löv av rundad form med tillräckligt stora tänder längs kanten. På grund av utplattad och i mitten av långa rötter börjar plantans löv att skaka med ett litet slag av vinden.

Aspen är ett tvåårigt träd, på grund av vilket hela stycken står kan vara från individer av kvinnor eller män. I det här fallet har manliga örhängen röda eller rosa och honunggröna.

Det är en snabbväxande ras som växer till 20 meter på 40 år. Men aspens livslängd skiljer sig inte, den lever upp till 90 år (ibland når plantens ålder 150 år).

Det finns olika typer av trä av denna ras, som skiljer sig i strukturen i cortex och i färg, perioden för bladöppning och andra funktioner. Även om traditionell asp används i traditionell medicin.

Platser av tillväxt

Aspen anses av höger en av de viktigaste skogsformande arterna i vårt land. Den växer i sin europeiska del, i Fjärran Östern och Sibirien.

Samling och lagring

Aspenbark samlas in från det ögonblick då sapflödet börjar - från april till slutet av maj. I det här fallet samlas det från unga träd, vars tjocklek är 8 mm.

Den samlas in med hjälp av en skarp kniv som skärs runt stammen. Därefter görs en ytterligare snitt genom segmentet trettio centimeter, och en annan skärs genom samma längd. Då ska varje rör göra ett vertikalt snitt och sedan avlägsna barken. Samtidigt är det inte önskvärt att hålla det från trädstammen (annars kommer trä att komma ner med bark, vilket kommer att minska dess medicinska egenskaper). Barken kan avlägsnas från plantans stam, såväl som från tunna grenar.

Barken torkas alltid under en baldakin eller med hjälp av en spis eller ugn, skärs först i små bitar 4 cm långa (i ugnen ska temperaturen inte vara mer än 60 grader). Om råmaterialet torkas i ett rum ska det vara ordentligt ventilerat.

Aspen i traditionell medicin

Njurar, bark, skott och löv av aspen är mycket vanliga läkemedel som har bevisat sig vid behandling av olika sjukdomar, inklusive opisthorchiasis och helminthiosis.

Helande egenskaper asp bark används för sjukdomar i blåsan (i synnerhet, är det användbart för äldre människor, eftersom det har inte några biverkningar och tolereras väl av kroppen), med cystit, gastrointestinala sjukdomar, urininkontinens, reumatoid artrit, prostatit, hemorrojder och gikt. Aspenberedningar appliceras externt med hårdläkande sår, brännskador och sår.

Dessutom använder traditionell medicin aspens överallt som ett medel som ökar aptiten, eliminerar smärta, tar bort feber.

Fördelar med bark

Askens bark, vars medicinska egenskaper beskrivs i detalj i denna artikel innehåller en stor mängd kolhydrater och tanniner, varigenom denna växt används som ett bra antimikrobiellt medel.

Kärnan har en antiinflammatorisk effekt, därför används den vid framställning av effektiva och komplexa salvor som påskyndar läkning av brännskador, sår och sår och lindrar inflammation.

Aspenblad och knoppar används vid tillverkning av medicinska antitussiva, vilket utspädd sputum, vilket påskyndar utsöndringen av det från bronkierna, dessutom underlättar hosta.

Det förtjänar särskild uppmärksamhet att folk i århundraden har använt spetsar för att producera propolis, som aktivt används vid behandling av olika sjukdomar. Propolis används också i kosmetologi. Till exempel har krämer med det en föryngrande, fuktgivande och lugnande effekt.

lövverk

Nyprosade bladblad används som kompressor och poultices för gikt, reumatism, hemorrojder. För detta görs ett par skedar av råmaterial, ångas in i gasväv och appliceras sedan på kroppens sjuka delar. Liknande poultices kommer också att underlätta flödet av artros och artrit genom att minska eller eliminera smärta i lederna.

Växtens löv accelererar läkning av sår, sår och vätning.

Aspen bark (dess medicinska egenskaper beskrivs i denna artikel) har funnit ansökan vid behandling av sådana patologier:

 • bråck;
 • sc ensam;
 • gastrointestinala sjukdomar;
 • feberiska förhållanden
 • hypertrofi av prostata;
 • ischias;
 • neuralgi;
 • syfilis;
 • blåsans sjukdomar;
 • ischias.

45 g råvaror bör kokas i 0,5 liter vatten medan de avdunstas till ½ av den ursprungliga volymen. Därefter filtreras buljongen, sedan tillsättes socker eller honung till smaken. Använd ett avkok på 80 ml, tre gånger om dagen.

Asp njure pulverformigt, blandat med en vegetabilisk olja eller smör, användas i form av en salva för läkning av skador och sår, förutom inflammation i alla typer av hudsjukdomar.

Njurknoppar

Infusion av njurarna används också som ett effektivt externt medel som kan mjukna hemorrojida knutar, dessutom för att lindra smärta med gikt och artrit.

grenar

Medicinska egenskaper av asp bark och blad manifesteras i dess alkohol tinktur, konsumeras i form av droppar i sjukdomar i mag-tarmkanalen, smärta vid urinering, sjukdomar i urinblåsan i akut och kroniskt stadium, hemorrojder.

rot

Asp rot sliten till fint pulver och blandades med smör eller vaselin i proportionen 1: 4, anbringas på friktionsförbanden vid artrit, gikt, reumatism.

Den helande egenskapen hos asp cortex kan läka laven och bli av med vårtor. Det är nödvändigt att extrahera saft att ta en bit trä av detta träd, som är något värmas i ugn eller i en brand (det var under uppvärmningen asp ger lite skummande saft, de smorda vårtor före sänggåendet). Händer på morgonen behöver du tvätta. Denna procedur upprepas i 2-3 på varandra följande nätter.

Behandling av sjukdomar

Den helande egenskapen hos aspbark kan läktas från följande sjukdomslista:

 • pox;
 • tuberkulos;
 • malaria;
 • dysenteri;
 • syfilis;
 • inflammation i lungorna;
 • diarré;
 • hosta;
 • reumatism;
 • lindad;
 • cystit;
 • sår;
 • hudinflammation;
 • brännskador;
 • dålig aptit
 • blåsans sjukdomar;
 • njursjukdom;
 • försening i urinering
 • gikt;
 • avsättning av salter i lederna;
 • urininkontinens
 • pankreatit;
 • kolit;
 • diabetes mellitus;
 • dålig matsmältning
 • gastrit;
 • skrubbsår;
 • eksem;
 • feber;
 • hemorrojder;
 • tandvärk;
 • myosit;
 • sc ensam;
 • ischias;
 • bråck;
 • neuralgi;
 • utvidgning av prostata
 • ischias;
 • zoster;
 • riklig månad;
 • vårtor;
 • magont
 • struma;
 • gastrointestinala sjukdomar;
 • parasitiska infestationer.

tinktur

Läkemedlets barkegenskaper gör det möjligt att bota dysenteri, gastrit, hemorrojder och blåsor. Tinktur framställs från proportionerna 1:10 (en del av det medicinska råmaterialet tas av tio delar alkohol, råmaterialet infunderas i 4 dagar, varefter det filtreras). Denna infusion tas tre gånger om dagen med en tesked.

dekokt

Med gikt, artrit, inflammation i blåsan, hemorrojder, smärtsam eller ofrivillig urinering, kan de medicinska egenskaperna hos aspbark också vara användbar.

Avkok av barken på växten är också föreskriven för diarré, dyspepsi och gastrit. Dessutom kan det normalisera matsmältningssystemet och förbättra aptiten. Buljongen bör konsumeras vid behandling av malaria och feber.

En sked av torra råvaror bör hällas ett glas vatten och släckas. Den resulterande produkten kokar i 10 minuter, varefter den insisteras på ytterligare 20 minuter. Avkolningen filtreras sedan och är helt full för 3 användningar.

infusion

Denna form av asp mediciner används för att öka prostatakörteln och feber som en antipyretisk. Dessutom visas avkok och infusioner från växten som ett externt eller internt medel för de ovan nämnda sjukdomarna.

extrakt

Användningen av askbark, framställd som ett extrakt, manifesteras av ett sådant handlingsspektrum:

 • med allergi, immundefekter, anemi av olika geneser normaliserar processen för hematopoiesis;
 • ökar immuniteten
 • stärker nervsystemet
 • normaliserar sömn.

Ockå skyddsåtgärd av extraktet avslöjades också. Drogläkemedel tas tre gånger om dagen för 10 droppar.

Hur ska man skälla bark?

Barken kan infunderas eller bryggas, samtidigt är det möjligt att använda apotekets version av läkemedlet, eller du kan själv förbereda det. I detta fall bryggas apoteket som te i några minuter.

mottagning

Droger används, vilka i kompositionen har apsbark, mestadels på en tom mage. Regimen för administrering och dosering beror på sjukdomen, liksom graden av dess svårighetsgrad. För att bestämma dosen är det lämpligt att konsultera en läkare som hittar det bästa alternativet för dig.

Kontra

Är aspenbarken visad för alla? Läkande egenskaper, kontraindikationer är tillgängliga på detta sätt den mest olika. Med första stycket har vi redan räknat ut, det är dags att prata om den andra. Förberedelserna av växten bärs väldigt lätt, men innan du använder dem är det nödvändigt att rådgöra med läkaren om hur lång tid behandlingen och dosen är.

Efter att ha mottagit förberedelserna från cortex asp bör komma ihåg att infusioner och dekokter av njurar har sammandragande uttalad effekt därför inte önskvärt att använda dem vid tarmkroniska sjukdomar åtföljda av förstoppning. Dessutom ta försiktigt asp för dysbakteri.

Aspen bark: medicinska egenskaper, recensioner

Enligt recensioner blir det klart att barken av asp är ett utmärkt botemedel mot en rad olika sjukdomar. Så, folk som lider av njursjukdomar säger att efter en kurs att äta avkropp från denna växt, förbättras deras hälsa avsevärt, njurarnas arbete återställs. Andra noterar att droger från barken hjälper till att normalisera matsmältningen och klarar av gastrointestinala sjukdomar.

Applicering av tinktur från aspenbark

Aspen är en unik växt, nästan alla delar av dem fann sin användning för läkning från olika sjukdomar. Aspen mediciner är också tillämpliga externt, och är säkra och användbara när de tas in, eftersom kontraindikationer är obetydliga och sällsynta. Alla träkomponenterna används, men barken är den mest populära.

nytta

Medel från detta träd, förbereda för läkning av sjukdomar i urinblåsan, gastrointestinala sjukdomar, cystit, prostatit, reumatism, gikt, brännskador och sår, skörbjugg, bråck, diabetes, tandvärk, dysenteri, bronkit och halsfluss. Dessutom, bark och andra stor hjälp för dålig aptit, feber, utvisa parasiter. Men en stor del av denna behandling faller på alternativ medicin eftersom officiell gäller mycket skeptisk till Aspen och använder henne för beredning av vissa läkemedel, såsom tidigare, eftersom hon fick aspirin. Den här listan över förmågor av asppenna har på grund av sin unika sammansättning. Det ingår:

 1. Kolhydrater. De ger energi, minskar glukos, stimulerar immunitet och deltar i ämnesomsättningen.
 2. Proteiner. De påverkar utvecklingen av enzymer, normaliserar hormonbalansen, transporterar hemoglobin, förbättrar skyddsmekanismerna.
 3. Spårelement. Normalisera hematopoiesis, pH-balans och vattenmetabolism, bilda och regenerera vävnader.
 4. Tanniner. Aktivt påverka tarmarna, rengör från tungmetaller, utvisa parasiter.
 5. Hartsämnen Karakteriseras av bakteriedödande och antipyretiska egenskaper betraktas därför som utmärkt sårläkning.
 6. Organiska syror. De ökar aptit, skyddande egenskaper, triggar metaboliska processer, renar från ackumulerade toxiner. Askorbinsyra verkar som en katalysator för oxidativa processer och respirationsprocesser i celler, förbättrar kapillärernas penetrerande förmåga, förbättrar bentillväxten.
 7. Eteriska oljor. De har en fördelaktig effekt på nervsystemet och matsmältningssystemet, förbättrar utsöndringen av körtlar.
 8. Glykosider (till exempel salicin). Karakteriserad av kardiotoniska, sedativa, diuretiska, desinfektionsmedel, antimikrobiella och morcotransferterande egenskaper.
 9. Bitterhet. Stärka skyddsfunktioner, öka produktionen av magsaft, hjälpa till att bilda insulin och gall.
 10. Karoten. Den har en skyddsklausul, tar bort toxiner, reglerar proteinproduktion och metabolism, ökar immuniteten, framträder vid bildandet av benvävnad och tänder.
 11. Fettsyror. De blir en energikälla, bildar cellmembran, främjar metaboliska processer.
 12. Flavonoider. Stärka kärlväggarnas styrka, stimulera binyrebarkens aktivitet, reglera centralnervsystemet, ta bort inflammation, normalisera blodtrycket och hjärtfrekvensen.
 13. Pektiner. Utsläpp ackumulerade toxiner och tungmetaller, förbättra ämnesomsättningen, lägre kolesterol.
 14. Steroler. Minska kolesterol, stärka hjärtsystemet, öka immuniteten.
 15. Kumarin. Förstör tumörens genetiska apparat, undertryck förmågan att bilda metastaser, delta i blodkoagulering, läka sår.
 16. Lignaner ("naturliga hormoner"). Hjälp att göra kolesterolhalten lägre, påskynda ämnesomsättningen, förbättra syre metabolism, normalisera funktionen av centrala nervsystemet, reglera förhållandet mellan hormoner.
 17. Vaxet. Att ha speciella egenskaper, läker sår och vissa hudsjukdomar.

På grund av att en sådan mättad sammansättning och rika kvalitet träd slåss tuberkulos, lunginflammation, diarré, reumatism, sår, brännskador, dålig aptit, sjukdomar i urinsystemet, avsättning av salter, gikt, pox, malaria, dysenteri, kolit, pankreatit, diabetes, gastrit, dyspepsi, feber, tandvärk, myosit, radikulit, skörbjugg, bråck, neuralgi, zoster, parasitangrepp. Men det är också en populär användning av asp i alternativ medicin för prostata, eftersom det kallas den manliga träd är inte förgäves (även om behandling av prostatit, och mycket lång, men de mest gynnsamma prognoser).

Men om vi kommer ihåg aspenbarken, kännetecknas den av följande egenskaper:

 • choleretic;
 • antiinflammatoriska;
 • antibakteriella;
 • antipyretisk
 • svettdrivande;
 • sårläkning;
 • sammandragning.

Askskorpan användes för:

 • läkning av huvudvärk;
 • avlägsnande av ångest
 • behandling av leder
 • behandling av virussjukdomar och förkylningar
 • behandling av inflammation i det genitourära systemet (till exempel cystit, prostatit och andra);
 • läkning av svåra sår
 • behandling av gastrointestinala sjukdomar;
 • normal förloppsomsättning
 • förebyggande av onkologi och onkoterapi.

Liksom medicinska produkter har användningen av denna cortex kontraindikationer. Ja, det finns inte ett betydande antal av dem, men de finns. Kontraindikationer:

 1. Individuell intolerans.
 2. Förstoppning (kan stärka den).
 3. Graviditet och amning (men det finns fall där kontra "blundar", men på grund av anlag för förstoppning använda den får utse en läkare enbart genom att relatera de "proffs" och "cons").
 4. Barn upp till fyra år.
 5. Du kan inte använda tinkturer till personer som inte tolererar alkohol eller är engagerade i komplexa eller farliga jobb (till exempel förare på grund av alkoholen som ingår i den)

Applicering av tinkturen

Aspen bark tjänar till att göra tinkturer, infusioner, avkok, extrakter och salvor. För en viss sjukdom bör du välja vilken typ av medicin som finns på barken som är lämplig i ett visst fall. Infusion läker fullständigt med deprivation, pankreatit, hudt tuberkulos, gikt, lunginflammation, dysenteri, kan utplåna gallstenar. Tinktur är föreskriven för befrielse från artrit, artros, reumatism och prostatit. Buljong fann sitt kall för borttagande av artrit, gikt, inflammation i urinblåsan och andra problem med det, kränkningar av matsmältningskanalen. Extraktet bereds för normalisering av hematopoiesis, immunitet, förstärkning av centrala nervsystemet, normalisering av sömn. Att dricka dem är nödvändigt på tom mage eller på andra rekommendationer från experter. Doseringen bör också bestämmas av en specialist. På en aspencortex är det möjligt att göra en salva som behandlar hudsjukdomar med en annan etiologi och komplexitet.

Men, även om det finns så många verktyg som gjordes på barken, är den vanligaste aspekturen. Det finns många recept för tinktur, så här är några alternativ.

Som råvaror kan du välja ett apotek bark, eller du kan montera det själv. Skörden bör ske i april och följa alla regler, för att inte förstöra trädet. Skär skorptjocklek bör vara upp till 7 millimeter, och träden är bättre att välja en yngre och växande behov av att välja bort från motorvägen, förorenande industrier och andra giftiga platser, eftersom gifter kan ansamlas i cortex. Torr bark kan vara bitar i ugnen (även om det finns experter som tror denna metod olämplig). En sådan bark kan lagras upp till tre år. Det är nödvändigt att insistera på det annorlunda, den specifika formeln beror på sjukdomen.

Receptet för beredningen för mastopati. Vi tar sexhundra gram bark och lägger till två liter kokande vatten. Vi blandar blandningen i två timmar på en liten eld, sval, spänna, häll en halv liter vodka och dela all den erhållna tinkturen i tjugo portioner. En portion är berusad en gång om dagen i en halvtimme före måltiderna.

Med diagnosen "prostata hypertrofi" kan du göra det här: en matsked av pulveriserad bark hälls i hundra milliliter vodka. Tinktur kostar fjorton dagar i mörkret, och ibland måste det skakas. Efter denna period filtreras den och druckas tre gånger om dagen på en tesked innan den äts.

Recept för prostatit, migrän, reumatism, urininkontinens (urininkontinens) är som följer: hundra gram finhackad bark fylld med två hundra gram vodka (all bark måste vara helt i vodka), rätter att sluta tätt och insistera, ibland skakning på en mörk plats i två veckor. Ansträngda infusion av barken bör dricka tjugo droppar 3 gånger om dagen före måltid, lägga till en fjärdedel kopp kokande vatten. Med prostatit kommer behandlingen att vara lång.

Artrit, artros, reumatism, ledvärk, prostata och parasiter recept tinktur kan vara: ta ett halvt glas skorpa och häll i en halv liter vodka. Dölj för en vecka. Drick tjugo gram tre gånger om dagen.

Förutom de här recepten är människans aspenbark vansinnigt populär, eftersom den kan frigöra dem för prostatit, för vilken asp kallas ofta ett manligt träd, eftersom det botar manliga sjukdomar.

Förekomsten av prostatit, speciellt inte behandling eller fel i behandling, orsakar impotens och prostata adenom. Därför måste du omedelbart gå till urologen i en kollision med de första tecknen på prostatit. Manifestationer av prostatit:

 • ökad trötthet
 • irritabilitet;
 • obehagliga känslor i perineum;
 • frekvent uppmaning att gå på toaletten;
 • suddig urin;
 • temperaturökning.

Aspen-tinktur hjälper till att ta bort den symptomatologi som uppstår med prostatit och behandlar de grundläggande orsakerna till förekomsten. Receptet är enkelt: Ta ett hundra gram krossad bark och lägg till en kvart liter vodka (allt pulver ska vara i vodka). Vi gömmer det slutna fartyget på en mörk plats i två veckor. Vi filtrerar. Vi dricker tre gånger om dagen för tjugo droppar två månader. Med prostatit är det önskvärt att dricka ett avkok, asp aspekt.

Känn förbättringar av prostatit möjligt i ungefär tre månader efter användning av droger på barken av asp. För en fullständig botemedel mot prostatit krävs en omfattande behandling som består av en kombination av formell och informell medicin.

Applicering av tinktur från aspenbark

Det långvariga medicinska träet av asp har ett brett utbud av applikationer. För medicinska ändamål, använd alla trädets komponenter: blad, bär, njurar, varav beredda buljonger, salvor, gummi.

En populär medicin är tinktur av Aspenbark, den används för terapeutiska ändamål för att behandla många sjukdomar.

En gynnsam period för beredning av aspenbark för medicinska ändamål är våren. För härdande råmaterial använder läkarna en lätt och jämn ung bark, som innehåller den största mängd näringsämnen. Det är klippt från trädet, torkat ett tag under den öppna solen.

Klar att torka upp i ett välventilerat rum.
Lagrade ett sådant medicinskt råmaterial från barken av asp i högst tre år, efter denna period tror läkare att de medicinska egenskaperna hos råmaterial reduceras.

Användbara egenskaper hos läkemedel från asp

Aspen anses vara ett lagerhus av mikroelement, näringsämnen, användbara makroelement. Barken och andra komponenter i detta träd innehåller:

 • kolhydrater;
 • sackaros;
 • fruktos;
 • glukos;
 • aromatiska syror;
 • värdefulla enzymer;
 • tanniner;
 • arakin-, caprinsyra-, laurinsyra- och icke-väte-syror;
 • zink, järn, koppar;
 • nickel, kobolt, brom;
 • glykosider.

Denna mängd användbara ämnen gör det möjligt att använda råmaterial av värdefullt trä som:

 • antiinflammatoriskt medel;
 • en diaphoretic preparation;
 • ett diuretikum;
 • astringent och antipyretisk medicin.

Ansökan i medicin

Råmaterial från Aspen används ofta av företrädare för traditionell medicin som universalläkemedel. Läkemedel bereds av njurar, löv, bark av asp.

Beredda läkemedel används för att behandla:

 • gastrit, diarré, matsmältningsorganets patologi;
 • sjukdomar i njursystemet och utsöndringssystemet;
 • katarrala och inflammatoriska infektioner tillsammans med feber, frossa, feber;
 • endokrina störningar, inklusive diabetes mellitus;
 • sjukdomar i muskuloskeletala systemet: artrit, artros, gikt, reumatism;
 • problem i mag-tarmsystemet: pankreatit, dyspepsi.

En läkare från barken av asp är beredd på en alkoholisk, vattenbaserad basis. Valet av grunden på vilken tinkturen bereds beror på riktningen av läkemedlets terapeutiska effekt. Traditionella läkarna rekommenderar att du använder vodka eller högkvalitativ alkohol för en alkoholbas.

 • För att förbereda en helande infusion av asp, ta 50 gram torkad bark och häll 500 ml kallt vatten. Den resulterande blandningen kokas, koka över en långsam värme i en kvart i timmen. Behållaren med läkemedlet inlindes och insisterade i 6 timmar. Användningen av denna vattentinktur är möjlig efter perkolering.
 • För att förbereda ett alkoholhaltigt läkemedel ta 50 gram torra råvaror och häll 500 ml vodka. Tinktur bereds på en mörk plats i två veckor. Den filtrerade produkten är klar för användning.
 • På grundval av medicinska salvor brygga aspskällen till alkohol. 100 gram krossade torra råmaterial hälls med en liter alkohol och insisterar på en mörk plats i tre veckor. Medlet bör omröras ibland. Efter periodens utgång filtreras tinkturen och används som bas för beredning av salvor och trimmningar.

Användning av medicinsk tinktur

Den helande egenskapen hos aspbark har funnit användning vid behandling av ett antal sjukdomar. Tinktur används enligt det schema som utvecklats av traditionella läkare, beroende på diagnos och arten av sjukdomen.

 • Pankreatit, diabetes, gemensamma sjukdomar botas av vatteninfusion av aspbark. För att uppnå en hållbar terapeutisk effekt tas medicinen tre matskedar en timme före måltiderna. Behandlingsplanen ger en tvåmånaders mottagning med en månadsavbrott. Därefter återupptas receptionen.
 • För att lindra symtomen på feber och feber ska du ta en vattentinktur på en matsked innan du äter. I samma dos anses läkemedlet vara effektivt vid angina och bronkit. Användningen av läkemedlet i dessa sjukdomar inbegriper också sköljning med asp-tinktur.
 • Det hjälpas av ett homeopatiskt medel med asp och vid behandling av prostatahypertrofi. Användningen av tinktur vid behandling av prostatit ger användningen av alkoholläkemedel. För att bli av med symptomen på prostatit rekommenderas det att ta tre gånger om dagen på en tesked av aspektur innan de äter. Starka smärta symptom på manifestation av prostatit rekommenderas av folkläkare enligt ett annat system för att ta en alkoholisk tinktur av aspenisk botemedel. Ta en matsked av drogen innan du äter i tre veckor. Efter eliminering av smärtstillstånd av prostatit, gå till en reducerad dos: en tesked. Läker tinktur från aspträ och från kroniska former av prostatit. Behandlingsförloppet med denna sjukdom är lång, med avbrott i en vecka. Tinktur tas på en tesked tre gånger om dagen. Experter hävdar att detta sätt kan du bli av med inte bara från prostatit, men också giardiasis, pinworms, sjukdomar i urinvägarna.
 • Kroniska patologier i det bronkopulmonala systemet härdas med vattentinktur i aspskortexen och tar ett glas drogen två gånger om dagen. Alkoholisk infusion används också av folkläkare för att behandla avancerade former av tuberkulos. I detta fall liknar systemet med att ta läkemedlet samma ordning som vid behandling av prostatit, men innan man tar ut nastjku, späds det i en liten mängd vatten.

Kontra

Användning av läkemedel från aspenråvara med terapeutiskt syfte är möjligt med hänsyn till eventuella kontraindikationer. Tinktur på alkohol rekommenderas inte för tillträde till dem som har en historia av följande sjukdomar:

 • gastrit, ulcerativa erosiva lesioner av slemhinnan i mag-tarmkanalen i exacerbationsstadiet;
 • neurologiska och psykiatriska störningar;
 • allergiska reaktioner på växtbaserade komponenter i droger.

Det rekommenderas inte att ta aspen på alkohol som läkemedel för gravida kvinnor, ammande mödrar, barn och ungdomar. Det är inte nödvändigt att behandlas med alkoholtinktur till patienter som lider av alkoholberoende.

Aspen bark: nytta och skada, folkdjursbehandling

Aspen är en art av lövträd som växer i den tempererade zonen på den eurasiska kontinenten. Den är anspråkslös mot marken och växer väldigt snabbt, därför används den ofta som en prydnadsväxt för trädgårdsarbete av parker och torg. Men trädet är inte känt för detta: dess bark, löv och njurar har länge använts för medicinska ändamål. Det handlar om den medicinska förmågan hos asp som vi kommer att berätta i artikeln.

Kemisk sammansättning

Träbarken är rik på följande ämnen:

 • glykosider (organiska föreningar av kolhydrat och icke-kolhydratfragment);
 • organiska syror;
 • eterisk olja;
 • tanniner;
 • bitterhet;
 • askorbinsyra;
 • karoten (provitamin A);
 • fettsyror;
 • kolhydrater;
 • flavonoider (växtorganiska föreningar av aromatiska serien);
 • hartsartade ämnen;
 • pektiner (högmolekylära kolhydrater);
 • mineralsalter;
 • steroler (naturliga organiska föreningar);
 • vax;
 • proteiner;
 • lignaner (fenolföreningar av vegetabiliskt ursprung).

Läkande egenskaper

De orsakas av ett högt innehåll av biologiskt aktiva substanser i aspencortexen.

Därför har den sådana effekter på människokroppen:

 • antiinflammatoriska (tanniner, antocyaniner, flavonoider);
 • mjukning (mineralsalter);
 • bindemedel (tanniner, vax);
 • antimikrobiella (glykosider, tanniner, hartsartade ämnen);
 • antitussiva (glykosider);
 • anthelmintiska (hartsartade ämnen);
 • hemostatiska (kumariner);
 • antipyretika (tanniner, antocyaniner, flavonoider);
 • diaphoretic (eterisk olja);
 • diuretika (glykosider);

 • antiseptiska (kumariner, vax, tarjämnen, glykosider);
 • återställande (organiska syror, C-vitamin, karoten, kolhydrater, proteiner);
 • antivirala (glykosider, tanniner, hartsartade ämnen);
 • antibakteriella (tanniner, hartsartade ämnen);
 • sårläkning (hartsartade ämnen, vax);
 • oncoprotective (karoten, kumariner);
 • antirheumatisk (vitamin C, mineralsalter, proteiner, antocyaniner, flavonoider).
 • Vad hjälper: från vilka sjukdomar

  Används för att behandla:

  • skörbjugg;

 • bråck;
 • syfilis;
 • febertillstånd
 • Gastrointestinala sjukdomar;
 • hypertrofi av prostata;
 • problem med genitourinary systemet;
 • problem med nervsystemet
 • radikulit, reumatism
 • artrit, artros;
 • gikt;
 • angina, gingivit
 • brännskador, blåsor;
 • akne och andra hudsjukdomar;
 • mjäll och överdriven svettning;
 • dysenteri, diarré;
 • kolit;
 • onkologiska sjukdomar;
 • diabetes;
 • pankreatit;
 • förkylningar;
 • malaria.
 • Ansökan i folkmedicin: förmån

  Som vi ser, i folkmedicin kämpar aspaspelen lätt med magproblem, blåsproblem och kalla sjukdomar. Dessutom klarar hon väl gynekologiska och andrologiska problem.

  För män

  Den manliga befolkningen rekommenderas att ta avkok och infusioner när man hittar problem som:

  • temperaturökning
  • svaghetens känsla
  • smärta i perineum
  • frekvent urinering
  • känsla av ofullständig tömning av blåsan;
  • Urinmoln och utseendet av slemhinnor.

  Barken har också en positiv effekt på det kardiovaskulära systemet, normaliserar blodcirkulationen och stärker blodkärlens och musklerna.

  För kvinnor

  Vid gynekologi är spektret hos aspenscortex smalare än i andrologi. Här används den endast vid behandling av inflammatoriska processer i äggstockarna. Men det är effektivt vid bekämpning av överskott av kilo, eftersom det kan rena kroppen av toxiner, toxiner, överskott av vätska.

  Till stor del används i kosmetologi som en del av krämer, masker, lotioner, vars åtgärder är inriktade på hudföryngring, vilket ger friskhet, renhet och jämnhet. Det är en del av schampon mot mjäll.

  barn

  Barnsjukdomar rekommenderas inte för behandling med aspbark. Barn under fyra år är kontraindicerade, och för äldre krävs en läkarmottagning. Det enda du kan tillämpa växten på med nästan inga restriktioner - när du bekämpar maskar. Men, utan att prata med en läkare för att behandla småbarn rekommenderas inte.

  Skada och biverkningar

  Det finns ingen skadlig effekt. Biverkningar är endast möjliga vid överdriven övergrepp och när drogen tas av personer till vilka den är kontraindicerad: Vi kommer att diskutera dem ytterligare.

  Kontra

  Aspenbarken är kontraindicerad:

  • de som har en individuell intolerans mot sina komponenter
  • personer med kronisk förstoppning
  • de som har gastriska sjukdomar, dysbios
  • gravid och lakterande
  • barn under fyra år.

  Utan att rådgöra med en läkare ska du inte ta personer med:

  • hemorrojder;
  • onkologi;
  • hypertoni och hypotension
  • diabetes;
  • problem med hjärt-kärlsystemet;
  • tarmobstruktion.

  Förberedelse och lagring av råvaror

  Aspen är ett högt träd (20-30 meter i höjd) med en rundad krona och en cylindrisk stammen täckt med en ljusgrön bark. Vanligtvis är det en del av blandade skogar. Du kan träffas och i utkanten av barrskogar, på kanten, och längs floderna, i träskarna, i bergen.

  Vissa experter tror att det är bäst att skörda bark på våren, i mars när juicen bara börjar cirkulera genom trädet. Andra hävdar att den mest gynnsamma tiden är hösten november när växten somnar.

  Mest sannolikt är båda perioderna lämpliga för att skörda råvaror, eftersom det vid den beskrivna tiden är cirkulation av saft på trä minimalt, och därför är skadorna på trädet också nästan frånvarande. Klipp barken rekommenderas från unga träd, som är två till tre år, och tjockleken på barken är mer än 5 millimeter. För att erhålla råmaterial är det nödvändigt att göra snitt med en kniv på ett avstånd av 10 centimeter från varandra.

  Snittet måste vara grundt så att det inte skadar träet. Det är bättre att ta bort barken från grenarna och inte från bagageutrymmet: så växten kommer att återhämta sig snabbare. Utdragna råvaror skärs i små bitar och sprids ut för att torka på papper i ett lager på en torr plats, bort från solljus.

  De färdiga råvarorna samlas i vävnadspåse och är dolda för lagring på en sval plats. Under sådana förhållanden kommer de helande egenskaperna att vara omkring tre år. Om det har märkts att barken har ändrats färg, luktar, täckt med mögel, blir den olämplig för ingen anledning - den måste kastas ut.

  Receptet för matlagning: hur man tar

  I folkmedicin för behandling av bark av asp, använd infusioner, tinkturer och avkok. Här är några användbara recept för att bekämpa olika sjukdomar.

  Vodka tinktur

  1. Tinktur på vodka eller alkohol bereds enligt följande: ta 200 g bark och häll 500 ml alkohol. Behållaren är tätt stängd och lämnar i två veckor att insistera. Detta recept är tillämpligt på prostatit, adenom och andra problem i genitourinary systemet. Det rekommenderas att dricka 20 droppar tinktur, utspätt i 50 ml vatten, tre gånger om dagen före måltiden. Kursens varaktighet är 3 månader.
  2. Ett annat recept: 1 msk. l. krossad bark häll 10 matskedar 40% alkohol (vodka). Vi gömmer oss på en varm plats i 1-2 veckor, så att läkemedlet är infunderat, efter filtrering. Denna tinktur används vid behandling av hosta (både inuti och för inandningar), med problem med magen, med gynekologiska inflammationer. Det kan gnugga de värkande lederna med reumatism. Det rekommenderas att ta en tesked tre gånger om dagen före måltiderna. Låt utspädning med vatten, en liten mängd.
  3. Glystoynnaya-tinktur: 50 gram bark ska fyllas med 500 ml vodka och lämnas för att infilera, bort från ljus, i 14 dagar. Tinktur ska skakas från tid till annan. Efter filtrering. Applicera på 1 msk. l. utspädd i vatten, före måltider tre till fyra gånger om dagen. Behandlingstid - tre veckor.

  infusion

  Vatteninfusion kan behandlas med kolit, pankreatit, sjukdomar i urinvägarna, matsmältningsstörning, använd det som ett förstärkande medel för kroppen. Recept: 50 g bark häll 500 ml kallt vatten, elda och koka.

  Håll sedan låg värme i tio minuter. Efter häll i en termosflaska och insistera på tre till sex timmar. Drick infusion av 80 ml tre gånger om dagen, före måltid, i tre månader.

  Och här är ett universellt recept för en snabb fix för att upprätthålla immunitet: 1 msk. l. Barken hälls i ett glas varmt vatten, det insisteras på två timmar, det filtreras. Drick en kvart kopp tre gånger om dagen i 20 minuter innan du äter.

  Buljong: hur man brygger

  1. Ett universellt recept på buljong: en matsked bark häll ett glas vatten, sätt på en svag eld och koka i tre minuter. Därefter, ta bort och insistera en timme, filtrera. Drick en kvart kopp tre gånger om dagen, 20 minuter innan du äter.
  2. Avkok för behandling av sår, hemorrojder, leversjukdomar, cystit: en matsked bark häll ett glas vatten, sätt på en långsam eld och koka i 10 minuter. Efter kylning och filtrering. Denna volym droger ska delas i tre delar och dricka dem för en dag innan de äter. Buljongen är beredd från kvällen till mottagning nästa dag.
  3. Avkok för bekämpning av inkontinens och smärtsam urinering hos män: 100 gram bark häll 1 liter kokande vatten och koka över låg värme i 25 minuter. Kyl och filtrera. Drick ett glas varje dag.

  Ansökan om diabetes mellitus

  Recept nummer 1. En skedad krossad bark hälls i 500 ml vatten, blandningen kokas i en halvtimme. En avkok av denna dryck är 100 gram före måltiderna.

  Recept nummer 2. Skorpan males med en mixer. En del av den är uppfödd i tre delar av vattnet. Insisterar i mörkret i 2-3 timmar. Det tar 1/2 kopp.

  Använd aspenbark för medicinska ändamål, kom ihåg att ett positivt resultat inte kommer att vara omedelbart. Effekten av naturliga komponenter är långsammare än för kemikalier som ingår i tabletter. Därför ökar inte dosen, om det inte finns några påtagliga förändringar, annars skadar du dig själv.