Huvud
Förebyggande

Dålig urinering hos män

En vanlig överträdelse är svårighet att urinera hos män i alla åldersgrupper. Men det är mer troligt att avvikelsen kommer att avslöjas hos vuxna än i pojken. Sjukdomen manifesterar sig i rollen som ett samtidigt syndrom som uppträder mot bakgrund av andra sjukdomar. Stranguria åtföljs av en svag stråle urin, ändrar riktning, medan den splittrar. Processen i sig ger patienten obekväma känslor. Med självbehandling kan komplikationer utvecklas, så ett besök på en läkare rekommenderas. På grundval av undersökningen kommer läkaren att förskriva ett medicinskt komplex som hjälper till att bli av med obehagliga symptom på kortast möjliga tid.

Svårighetsdiuret är vanligare hos vuxna män på grund av förekomsten av sjukdomar i det genitourära systemet.

Orsaker till utveckling

Urin dysfunktion observeras oftare i sjukdomar i urinvägarna, under vilka njurarna, urinröret och blåsan påverkas. Den exakta faktorn kan endast bestämmas av en läkare som kommer att göra en preliminär undersökning och undersökning av patienten. Sjukdomen leder till olika urologer i urinröret, såväl som sjukdomar i samband med andra system i kroppen.

Patologiska faktorer

 • Urin sten sjukdom. Fenomenet är vanligt bland patienter som tidigare har diagnostiserats med denna sjukdom. Svårighetsvätskning uppstår på grund av clogging av urinkanalen med stenar, vilket leder till smärtsamma manifestationer och kan avbryta urinutsöndringen.
 • Prostata adenom och prostatit. Brott mot urinering kan associeras med denna sjukdom. Mot bakgrund av inflammation, är prostatakörteln förstorad, vilket leder till urinrörsperforering och vätskeuttagsvårigheter. Till följd av detta blockeras åtkomst för normal urinrörelse, och en tunn ström strömmar hårt, intermittent och svagt, hela tiden sprutas. Att gå på toaletten med prostatit åtföljs av stora plågor för män.
 • Cancer. Är orsaken till intermittent urinering. I detta fall utvecklar patienten prostata, förändrar sin form och struktur, vilket är farligt för människors hälsa och liv.
 • Förträngning. Med en sjukdom är urinrörets väggar smala på grund av inflammatoriska processer. Dessutom sträcker sig sjukdomen till reproduktionssystemet.
 • Uretrit. Den intermittenta långsam urinering, svårigheter med varje besök på toaletten är resultatet av sjukdomsprogressionen. I den inflammatoriska processen smalnar urinröret, som hämmar utsöndringen av urin. Om en man försöker gå på toaletten, tömmer han blåsan, känner han en stark smärta, eftersom processen är svår.
 • Exklusivt manskador. Att orsaka smutsig urinering hos män kan sjukdomar som är karakteristiska endast för män. De innefattar orchitis, balanit, epididymit etc.
 • Neuralgi. Ofta finns orsaken till urinutskiljningens utseende i små delar (delar) i störningar av nervsystemet och neurologiska tillstånd.

Icke-patologiska orsaker

Symtom på avvikelse

Hos män med nedsatt urin finns det en ständig önskan att tömma blåsan, som överflödar. Men resan till toaletten är uppskjuten, eftersom urinväsen åtföljs av obehagliga smärta manifestationer. Patienten är svår att fördela urin, han stammar bukmusklerna för att övervinna den svåra processen. När du besöker toaletten som på morgonen och hela dagen finns en avbruten urin, slöhet tryck och svag ström när man kissar, ofta dubbelt, som sprutas i alla riktningar.

Hinderad urinering hos män kan vara följd av symtom som:

 • temperatur;
 • dålig allmän hälsa
 • sexuella störningar
 • immunförsvarets misslyckande
 • nedsatt blodcirkulation i könsorganen.

Mindre ofta manifesteras åkomman av hematuri, där det finns blod i urinen, och som ett resultat en dålig rening av urinblåsan.

Metoder för diagnos av svårighet att urinera hos män

Först och främst gör doktorn patientens anamnese för att avgöra om det var svårigheter att urinera tidigare och att utesluta förekomsten av maligna neoplasmer. Vidare utförs ett blodprov, ultraljud, palpation. Om det finns misstankar om smittspridning skickas mannen till ett generellt urintest. För att bedöma tillståndet i urinvägarna används CT. Andra diagnostiska metoder inkluderar:

 • uroflowmetry - bestämning av urinrörelsens hastighet, dess volym;
 • bakposev, för att identifiera typen av patogen;
 • uretroskopi, att studera urinröret och närvaron av främmande partiklar i den.
Tillbaka till innehållet

Behandling av sjukdom

Svår intermittent urinering hos män behandlas med både konservativa metoder och folkmedicin. Metod för behandling beror på parametrarna för patientens allmänna tillstånd, syndromets stadium och även de tillgängliga allergiska reaktionerna. Terapi bör inriktas inte bara på att avlägsna de primära utvecklingsfaktorerna utan också för att återställa funktionen av urinvägarna.

Medicinska preparat

För att minska spasmer i urinväggen och urinblåsan, förskrivs antikolinergika. När problem med urinering hos män i samband med inflammatoriska processer, förskriva sedan antibiotika som eliminerar infektionen. Att urin inte tilldelas i små portioner, det rekommenderas att ta ett diuretikum som hjälper till att förbättra utflödet. För att minska smärta ska patienten ta smärtstillande medel och antispasmodika.

Terapi med folkmekanismer

Med icke-traditionell medicin måste du vara försiktig så att du inte skadar kroppen ännu mer. Men sådana terapeutiska metoder kommer inte att lindra patienten i själva sjukdomen, utan kommer att underlätta endast smärtsamma manifestationer. Detta kan fortsätta att sprida urinen, kommer att uppstå två strålar. Lång svårighet att urinera hos män innebär behandling med växtbaserade tinkturer och avkok. Till exempel är dessa infusioner av björkblad eller valnötter.

Förebyggande åtgärder

Om en man får urinera i delar eller inte har en önskan att urinera, men blåsan är fylld, är detta anledningen till akut medicinsk hjälp.

En universell åtgärd för att förebygga svårigheter att urinera hos män är en aktiv livsstil.

Svårt urinering - är alltid ett hot mot män, eftersom vätskan stagnation observeras på grund av det faktum att han sällan urinera, och det är skadligt för kroppen som en helhet, eftersom infektionen kan föröka sig i urinblåsan. För att undvika detta rekommenderas en person att noggrant övervaka sin hälsa, och om flödet avbryts lite, kontakta en läkare. För att bibehålla normala parametrar som krävs för att leva ett aktivt liv, sluta röka och alkoholmissbruk, regelbundet delta i samlag med en vanlig partner, för att undvika hypotermi, tid för att behandla sjukdomen.

Vad kan orsaka en svår urinering hos män?

Svårigheter att urinera eller stran - ganska vanligt "manliga" problem, kan det bero på en mängd olika sjukdomar i urogenital systemet, liksom andra kroppssystem. Åldersintervallet har ingen grundläggande betydelse: fler och fler unga människor är benägen för denna patologi. Men på grund av den oansvariga attityd gentemot deras hälsa, falsk skam, gör låg immunitet män inte söka urolog och sjukdomen fortskrider, vilket minskar deras livskvalitet, försämrade allmäntillstånd.

Enligt medicinsk statistik är 30 procent av de behandlade urologerna för 30-åringar och äldre män registrerade.

Svårighetsvätska har olika former, uttryckt i:

 • frekvent uppmaning att gå "på ett litet sätt";
 • en oregelbunden stråle i urinflödet (det kan vara bifurcated och intermittent);
 • obekväma känslor i processen med urinering;
 • små enskilda delar av urin;
 • ibland okontrollerad urinering.

Dessa tecken bör fungera som en signal att ringa en specialist för att bestämma orsakerna och syftet med effektiv behandling.

Det är viktigt att veta! Alla ändringar i det urogenitala systemet kan störa processen med urinering, orsaka smärta och leda till allvarliga komplikationer, inklusive död medan sent börjat behandling eller dess frånvaro.

Anledningarna till uppkomsten av Chiguria

Svårighetsproblem är alltid ett symptom på en sjukdom, det inträffar inte i sig.

Därför är det viktigt att förstå de möjliga orsakerna till:

 1. Adenomer av prostata. På grund av ökningen i prostatakörteln, som är mottaglig för inflammatorisk process, pressas urinröret eller deformeras. Urin kan inte röra sig fritt genom urinröret. Strålen förlorar sin styrka, blir svag och strömmar med avbrott. Mannen tvingas att urinera i toaletten med stor belastning.
 2. Prostatacancer. Ett farligt tillstånd för patientens hälsa och liv, där proliferationen av prostata uppträder med förändringar i dess struktur och form.
 3. Urinvägarna. Ett tecken på denna patologi är den trånga urinväggen som ett resultat av inflammation som påverkar könsorganen. Denna sjukdom påverkar främst män på grund av den tillgängliga långsträckta urinröret, lätt utsatt för attacker av skadliga bakterier.
 4. Prostatit. På grund av den inflammerade prostata attackerad av mikrober, bidra till utvecklingen av sjukdomen, liksom svullnad i urinröret. Detta faktum gör det svårt att "vandra" på toaletten. Generellt prostatit föregår burna sjukdomar som tidigare genokokkovoy, trichomonas, mykoplasma, klamydia, ureaplasma infektioner. Lider av sjukdomen 50-åringar och äldre män. Stran orsakas av prostatit, "lägg till" hans tillstånd av allmän sjukdomskänsla, specifik flytningar från urinröret, brott mot erektil funktion.
 5. Konfektioner (stenar) som bildas i njurskyddet / urinblåsan / blåsan. Deras närvaro i organen orsakar inte bara allvarlig smärta vid urinering, men hotar också med blockering eller smalning av urinröret. Den nuvarande faran kräver kirurgisk ingrepp.
 6. Uretrit - inflammation, som påverkar urinröret, förminskar det och inte tillåter urinen att gå ut. När du försöker tömma blåsan känns mannen smärta.

Som framgår av ovanstående förekommer svårigheter med urinering hos män av olika orsaker. Åldersändringar uppträder också i denna lista. Om en man klagar på en strangury, kanske är detta ett tecken på adenom.

Det är viktigt att veta! Pojkar eller pojkar är mer benägna att uppleva svårigheter att gå på toaletten på grund av hypokondrier eller hysteri. Vuxna män står också inför detta problem på grund av alkoholism, användningen av diuretika, agenter för excitation, långvarig liggande position.

Morning försämring av urinering

Förseningen i urinering förekommer oftast hos män på morgonen, omedelbart när de vaknade och gick på toaletten.

Problemet med strangury åtföljs av ett antal andra symptom:

 • generell sjukdom
 • erektil dysfunktion
 • urladdning från en medlem.

Dessa tecken är sannolikheten att uppstod på grund av prostatit eller infektion har trängt till följd av samlag utan kondom, eller skador på bäckenorganen, en stillasittande livsstil eller hormonstörningar, till cirkulationsrubbningar eller regelbunden exponering.

Urineringstabellen åtföljs av följande symtom:

 • försvagad immunitet
 • störd blodcirkulation i genito-urinorganen;
 • ömhet med urinering
 • sexuella störningar
 • dysuri (överträdelse av urinutgången).

Diagnostiska åtgärder

Män bör lära sig en enkel regel: Vid första känslan av obehag under ett besök på toaletten måste man "lyssna" på sin kropp. Observera graden av förändring i urin natur, frekvensen för toalettbesök tömning av urinblåsan och förekomst av smärta vid urinering. Ångest om det egna tillståndets nya tillstånd borde inte förbli otydligt, så en man behöver besöka en urolog. Under utnämningen ska specialisten göra en detaljerad beskrivning av symptomen och svara på doktorens frågor för att samla anamnese och diagnosutnämningen.

Diagnostiska åtgärder vidtas på ett komplicerat sätt och inkluderar vissa steg:

 1. Patienten donerar blod för detektering av prostataspecifikt antigen, passerar en ultraljudsundersökning av prostata genom palpationsmetoden. Således bekräftas / exkluderas närvaron av en cancerous tumör. I vissa fall krävs en biopsi.
 2. Sammansättningen av patientens urin studeras.
 3. CT eller ultraljud är ordinerad för misstänkta betänkningar eller adenom. Dessa metoder kan inte bara bedöma tillståndet för prostata, njure, urinblåsa, såväl som exakt storlek, lokalisering.

Dessutom inkluderar diagnostiska metoder:

 1. Uroflowmetry, som bestämmer hastigheten på urinen som strömmar genom kanalerna, dess volym, tidpunkten för urineringens början.
 2. Uretroskopi, utförd med hjälp av en cystoskopanordning. Det hjälper till att studera urinröret, för att bestämma närvaron av strängningar, stenar, tumörer som blockerar vägen för fri urinproduktion.
 3. Bakteriologisk sådd. För att göra detta, använd materialet i urologiskt smet för att bestämma patogenen, samt bedöma eventuella allergiska reaktioner på användningen av antibiotika vid behandling.

Behandling av svårigheter urinering

Det terapeutiska tillvägagångssättet till strangury är baserat på att bestämma orsakerna till dess förekomst och deras eliminering. Läkaren fastställer etiologin av sjukdomen och utser sedan ett individuellt behandlingsschema med mediciner och fysioterapi, överensstämmelse med kosten. Män rekommenderas att ge upp kaffe, alkoholhaltiga och kolsyrade drycker.

Svårighetsvätskning behandlas på många sätt beroende på svårighetsgraden och omfattningen av sjukdomen. De viktigaste är urologiska preparat, bredskaliga antibakteriella och anticholinerga åtgärder. Den sista ( "Buntin", "oxybutynin", "Probantin") kan lindra spasmer i urinblåsan, urinröret.

Vid komplikationer utförs urinutmatningen med hjälp av en kateter, eller en operation utförs. Fördröja därför inte besöket till läkaren.

Behandling av svårighet genom urinering innebär att flera steg består av:

 • tar mediciner som hämmar utvecklingen av hyperplasi (godartad);
 • tillämpning av den kirurgiska metoden i nödvändiga situationer (cancer tumör, adenom) partiell eller fullständig avlägsnande av prostatakörteln;
 • eliminering av strängningar (endoskopisk manipulation, används för att avskaffa smalningsstället);
 • tar mediciner med urolithiasis;
 • manipuleringar med hjälp av vilka stenarna som bildas i blåsan / njurbäcken är brutna;
 • användning av antibiotika för att bekämpa prostatit, inflammation i urinröret av infektiös natur
 • tar antiinflammatoriska läkemedel.

Det är viktigt att veta! Passage naturligtvis behandling kan inte ge positiva resultat, problem med urinering kommer att förbli och kommer att fortsätta att negativt påverka människornas hälsa. I det här fallet kommer läkaren att förskriva en operation enligt patientens individuella egenskaper och sjukdomens specificitet.

Behandling av strangury med hjälp av folkmekanismer

På ett ögonblick kommer vi att märka att med nationell medicin för att bota den här sjukdomen blir det inte någon som helst. Recept är användbara för att eliminera obehagliga symptom. Deras användning är endast möjlig efter samråd med en läkare.

Problemet med svårighet urinering underlättas med enbärbär, valnötter. Med en droppformig urinering ska följande recept användas: nötskalorna krossas, tas i mängd av 9 g dagligen. Används också bark och löv av valnötträ. De tas i form av ett pulver två gånger om dagen (varje typ - 8 gram).

Behandling av urinrör underlättas genom mottagning av pulver duckweed. En matsked av produkten hälls med varmt vatten och används 30 minuter före måltiden. Drick tre gånger om dagen.

Internetresurser innehåller ett stort antal recept för alternativ medicin. De kan väljas efter individuella preferenser och förmågor, men har tidigare kommit överens om ytterligare behandling med en specialist.

Det är viktigt att komma ihåg! Behandlingskursen, som syftar till att eliminera genitourära sjukdomar, tar lång tid. Han kräver tålamod och uthållighet. Att ignorera de första tecknen kommer att leda till ett försummat stadium, som avsevärt kommer att förvärra situationen. Det är bättre att vidta förebyggande åtgärder för att förhindra farlig patologi för människors hälsa.

Förebyggande åtgärder

Obstruerad urinering är ett allvarligt hot mot kroppens och livets liv. Konstant uppmaning till toaletten gör att du känner dig mycket obehag. Sjukdomen hotar att försämra livskvaliteten, komplikationer, känslor av underlägsenhet.

Tortyr kan kringgå en man genom att använda förebyggande åtgärder och följa enkla regler som anger:

 1. Att göra en aktiv livsstil. Fysisk utbildning, sport hjälper inte bara att temperera kroppen, men också för att eliminera stillastående fenomen. Om arbetet hos en man är kopplat till en monotont hållning i sittande läge, är det nödvändigt att ta timbrott och utföra övningar (squats).
 2. Avslag från att röka, dricka alkohol. En toxinförgiftad organism kan inte motstå attacker av mikroorganismer, det bryter gradvis ned och nedbryts. Från kosten bör uteslutas livsmedel som innehåller stora mängder fett, kryddor, stekt i smör, saltad och syltad. Sådan mat "hjälper" förhindringen av kanalerna.
 3. Regelbundenhet av sexuella kontakter med en vanlig partner för att undvika smitta med sexuellt överförbara sjukdomar.
 4. Tidsbesök hos en urolog. En gång ett halvt år bör kontrollera tillståndet för hanehälsan.
 5. Undvik regelbunden superkylning, skadlig för könsorganens organ. Det är nödvändigt att "värma" under den kalla årstiden, för att inte sitta på betong och stenytor.
 6. Övervakning av lugn, undvikande av konfliktsituationer, påfrestningar, erfarenheter, som kan påverka kroppens psyke och barriärfunktioner negativt.

Det är viktigt att komma ihåg! Om det finns tecken på svårighet att urinera, börja inte processen till ytterligheten. Det finns inget behov av att engagera sig i självbehandling, vara generad att se en läkare. Dumma fördomar kan kosta människors liv.

Brott mot urinering hos män

När det finns betydande problem i det genitourära systemet, är resultatet ett brott mot urinering hos män. Detta problem kännetecknas av en hel grupp symptom.

Symtom på urineringstörningar hos män

Bland de vanligaste tecknen som indikerar problem med urinsystemet och kränkningen av urinering hos män hör till:

 • närvaro av smärta vid urinering
 • fördröjning i urinutgången;
 • minskning av mängden urin;
 • färgförändring av urin;
 • urininkontinens.

Symtom på urineringstörningar hos män

Frekvensen av urinering i närvaro av problem i det genitourinära systemet kan både minska och öka. Ofta kan du hitta en situation där det ofta förekommer en akut fördröjning.

En fördröjning i urin kallas ett tillstånd där patienten, även med lusten, inte kan urinera självständigt. Det finns en känsla av överflöd av blåsan.

Enuresis, eller en okontrollerad process av urinproduktion. Denna typ av brott präglas av bristande brådska.

Pollakiuri, eller frekvent urinering - detta tillstånd åtföljs av en stark önskan att tömma urinblåsan.

Skarpa önskningar som uppstår spontant.

Smärtsyndrom som åtföljer urinering. Oftast är smärtan lokaliserad i perinealområdet, kännetecknad av stickning längs hela penisens längd eller över puben. Smärta sensioner ökar eller minskar, oavsett hur mycket vätska är i blåsan.

Stranguria, eller svårt vätskeuttag. Detta tillstånd åtföljs av frekventa uppmaningar med en känsla av blåsans fullhet.

Orsaker till urinering och behandlingsspecificitet

Problem urinering hos män kan utlösas av ett antal sjukdomar. Bland dem:

 • prostata sjukdomar,
 • adenom i prostata,
 • onkologi av prostata,
 • balanit,
 • vesiklar
 • ödem i testiklarna.

Var och en av dessa sjukdomar som provocerar urinproblem hos män kräver särskild behandling.

Prostatas sjukdom provocerar ofta frekventa falska önskningar. Detta beror på att karbamiderna har minskat, på grund av vilket urintrycket minskar eller är helt avbrutet.

Adenom av prostata orsakar bildandet av godartade noduler som orsakar urinretention. Patienten kan inte tömma blåsan helt, vilket medför frekvent uppmaning eller inkontinens. Urin kan vara droppliknande.

Adenom i prostata orsakar frekventa önskningar, komprimering av urinröret, åtföljd av smärtsamma förnimmelser, en känsla av överflöd av blåsan. Urinen blir grumlig eller rosa.

Balanit är en infektion i förhuden och huvudet, vilket orsakar allvarlig inflammation åtföljd av svullnad. Sjukdomen sprider sig genom penis, inklusive penetrering i urinröret. Det åtföljs av smärtsamma känslor, frekventa uppmaningar, intermittent strålning, stark brännande känsla.

Förstoring av prostata, liksom ett antal inflammatoriska infektioner, framkallar ofta smärtsam urinering, inklusive blod.

Vesikulit är en inflammatorisk process i partiella vesiklar som orsakar allvarlig smärta. Inflammade vesiklar, som ackumuleras i urean, pressas, vilket orsakar ömhet.

Droppen i testiklarna orsakar störd urinering hos män endast i de sista stadierna av sjukdomsutvecklingen. Skrotum, avsevärt ökande i storlek, orsakar akuta smärtor som uppstår under processen med urineringstörningar.

Var kan jag få behandling?

Problem i samband med urinering är symptom på allvarliga sjukdomar som kräver omedelbar behandling. I kliniken för modern medicin i Moskva väntar kvalificerade urologer på dig, vilket kommer att bidra till att lösa problem med det genitourära systemet.

Kliniken har en kraftfull medicinsk och diagnostisk bas som uppfyller de senaste framstegen inom medicinsk vetenskap. Tack vare detta kommer du att kunna klara kvalitativ diagnostik och undersökningar. Våra läkare har stor erfarenhet av behandling av sjukdomar i urinvägarna, vilket gör det möjligt att välja det mest effektiva terapeutiska programmet för dig, vilket eliminerar kränkningen av urinering och den sjukdom som orsakade detta symptom.

Skarp och stark uppmaning att urinera hos män

Varje organism är individuell, därför är det naturligt att individuella krav och normer för varje enskild person händer. Experter som anses normalt för en vuxen man representant utan problem på urologiska området för att känna behovet av att urinera i genomsnitt högst 10 gånger per dag och ett par gånger under natten. Om antalet besök på toaletten ökar till 15 eller flera gånger kan vi dra slutsatsen att något i hans kropp inte är i ordning. Och om behovet av frekvent tömning av blåsan åtföljs av omedelbar, skarp och stark längtan att urinera hos män, är det dags att slå larm och gå till doktorn.

Om behovet av regelbunden tömning av blåsan åtföljs av brådskande, skarp och stark uppmaning att urinera - det är dags att se en läkare

När trängseln att urinera är för stark

Och kränkningar av flödet av urinering process misslyckanden är nästan alltid symptomatiskt för eventuella problem på ett tydligt och väl samordnat arbete av den manliga kroppen. I vissa fall är problemet kan hänföras till överdriven mängd av grönt te eller dricka alkohol, och läkemedelsadministrering, en av de egenskaper som är en urindrivande effekt. Det händer emellertid också att det nya schemat för tömning av blåsan inte är förenat med förändringar i kost och utnämning av en läkemedelsbehandling med diuretiska egenskaper. I detta fall är det viktigt att vara uppmärksam på om dessa symptom åtföljs av andra manifestationer av en oupptäckt patogen process:

 • färgförändring och mängd urin extraherad vid en tidpunkt;
 • Utseendet av en otrevlig eller skarp lukt när du tömmer urinblåsan;
 • känsla av smärta eller stickningar i underlivet med en handling av urinering
 • obehagliga känslor som påverkar könsorganen (klåda, brinnande, stickningar);
 • detektering av blodpartiklar eller purulent urladdning i urinen;
 • de begär som visar sig vara falska.

Närvaron av den obligatoriska, det vill säga plötsligt behov av att urinera nästan outhärdliga och övertygande styrka är en annan - och viktigaste - ett tecken på behovet av att anmäla till exempel till urolog. Ett brådskande starkt och skarpt behov av att tömma blåsan är nästan alltid kombinerad med ett symptom som frekvent urinering (mer än 15-20 gånger om dagen). Detta är en mycket obehaglig tillstånd, och ännu mer: en stel behov av att urinera, särskilt i samband med inkontinens, kan orsaka ihållande livslångt rädsla för ofrivillig urinering.

Orsaker till onormal urinering hos män

Skarp, ner till inkontinens, kallas önskan att tömma blåsan nödvändig brådska, eller brådskande. Om en plötslig uppmaning att urinera hos män inte är en enda, kan det vara ett symptom på en av de allvarliga sjukdomarna. I synnerhet innefattar "misstänkta"

Om en plötslig uppmaning att urinera hos män inte är en enda - det kan vara infektion i urinvägarna genom patogener

 • urinvägsinfektioner, ett tillstånd i vilket de patogener initiering av inflammation irritera receptorer i väggarna av urinröret och urinblåsan, som ett resultat - provocera starka, täta och ibland smärtsamma önskemål;
 • prostatit, en sjukdom som är mest infektiös i naturen, så dess kurs är som beskrivs i första stycket;
 • adenom, prostata lesion, som sker under vävnadstillväxt, obstruktion och störning av urinflödet, provocera glatt muskulatur hypertrofi i väggarna av urinblåsan och spänningar som är orsaken till fel i systemet;
 • prostatacancer, en malign neoplasm tillväxt som täcker urinröret, komprimerar den, underlättar ackumuleringen av kvarvarande urin och slitage blåsväggen;
 • OAB, det kliniska syndromet av överaktiv blåsa (vanlig orsak - olika typer av förändringar i dess muskelvävnad och de centrala nervsystemet driftfel), kännetecknad av en ökad behov av att urinera, tills imperativ lust och inkontinens;
 • urolithiasis, ett tillstånd där blåsor bildas i urinblåsan, överlappar urinröret, vilket hjälper till att fördröja urinflödet, irritation och efterföljande deformation av organets väggar;
 • inflammatoriska sjukdomar som påverkar njurarna, vars gång åtföljs av smärta i nedre delen av ryggen och ljummen, feber, svaghet samt skarpa urinproblem.

Skarp och stark uppmaning som ett symptom på en sjukdom som manifesteras episodiskt, och är ständigt närvarande, och oftare är behovet av att tömma blåsan åtföljd av nästan omedelbar urinering. Det är uppenbart att ett sådant tillstånd av "attachment" till toaletten negativt påverkar patientens livskvalitet, inte låta honom göra en fullständig karriär, och vila lätt på natten, motion, delta i sexuell kontakt. Om drängen att urinera började verka för patienten för privat och nästan brådskande, behöver du se en läkare som kommer att ta reda på vad som orsakade problemet.

Våra läsare rekommenderar

Vår regelbundna läsare blev av med PROSTATIT genom en effektiv metod. Han kontrollerade det på sig själv - resultatet av 100% - ett fullständigt bortskaffande av prostatit. Detta är en naturlig honungsbaserad lösning. Vi kollade metoden och bestämde oss för att rådgöra med dig. Resultatet är snabbt. DEN EFFEKTIVA METODEN.

Om urinen att urinera började verka för patienten för privat och nästan brådskande, är det nödvändigt att se en läkare

Urgent, det är starkt och starkt uppenbart att man urinerar, bör särskiljas från den vanliga starka lusten att urinera. I det senare fallet har personen lite tid innan trängseln att tömma blåsan blir oacceptabel, eftersom en sådan uppmaning ökar gradvis. Också det vanliga starka behovet uppträder oftast med en normal rytm för att bli av med urin - med pauser om 3 timmar mellan "procedurer", om det plötsligt slutade att vara ett normalt drickssystem och en behaglig lufttemperatur runt.

Skarp urinering: metoder för kamp

En snabb och stark urinlösning, som är ett tecken på manliga sjukdomar, i de flesta fall av genitourinärsystemet, leder ofta till att en person lider av läckage och nästan inkontinens som provoceras av ljudet av murmur eller hällande vatten. Att kämpa med ett sådant problem självständigt (och ännu mer att hoppas att det kommer att passera självständigt) är extremt inte önskvärt. För patienten är det viktigt att ta reda på den initiala faktorn som ledde till funktionsfel i urinvägarna, där endast en urolog verkligen kan hjälpa till.

När "culprits" i händelse av överträdelser hittas, väljer den behandlande läkaren de bästa behandlingsmetoderna för varje enskilt fall. Beroende på diagnosen kan det vara:

 • övningsterapi (fysioterapiövningar) och fysioterapiprocedurer utformade för att stärka de släta musklerna i blåsans väggar;
 • piller och andra mediciner för att bekämpa virus, bakteriell, mikrobiell skada av genitourinary systemet;
 • kirurgiska ingrepp som hjälper till att kämpa med neoplasmer som påverkar urinblåsan och urinväggen med prostatit, adenom, prostatacancer.

Bland drogerna som bidrar till normaliseringen av urinering, inkluderar:

Beroende på diagnosen kan tabletter och andra läkemedel förskrivas för att bekämpa virus, bakteriell, mikrobiell skada på genitourinary system

 • hormoner;
 • alfa-blockerare;
 • antibiotika;
 • antispasmodika;
 • smärtstillande medel.

Komplexet av dessa läkemedel bidra till att minska inflammation, och därigenom neutralisera dess irriterande effekt på urinblåsan och urinröret, för att avlägsna spasm av glatt muskelvävnad, vilket förhindrar öppenheten hos uretra, minska i storlek av neoplasm, och lindra smärta. Viktigt: När man tar medicin ska man följa normerna för en hälsosam livsstil, för att inte tala om kosten, det vill säga:

 • Ät inte kryddig och salt mat.
 • en dag att dricka minst 2 liter. vatten;
 • se till att du sover 8 (bättre timmar);
 • Utför övningar för att stärka musklerna i blåsan och bäckenet.

En särskild del av förfarandena för behandling av urinproblem, speciellt i så stor utsträckning som för ofta, för stark och för plötslig en uppmaning, är behandling med folkmedicin. Om du använder dessa metoder så tidigt som möjligt, innan den underliggande sjukdomen går för långt, kan du lugna ner din blåsan snabbt och effektivt.

Kombinationen av medicinska preparat med folkmedicinska "produkter" kan bli exakt det komplex av medel som en person kan erövra en sjukdom

Här är några användbara recept för bekämpning av inflammation och i allmänhet för att förbättra tillståndet hos genitourinary systemet. I det första fallet rekommenderas det att förbereda ett avkok:

 1. Ta 20 gr. torkade stammar majs (silkeslångt "hår" i cob) och 20 gr. körsbärsbladen och vinbärsstenar.
 2. Häll de krossade kakorna med brant kokande vatten (950 ml), låt det smälta hela dagen.
 3. Efter insistera dränera buljongen, drick 2-3 matskedar. före måltiderna.

I det andra fallet är följande medicin lämplig:

 1. Ta 100 gr. kamille, johannesurt och centaury - torr, noggrant krossad.
 2. Häll i kallt vatten (1,2 liter), låt det koka, koka i 20 minuter.
 3. Efter att ha insisterat i 4 timmar, kommer botemedlet att vara klart, du kan ta det tre gånger om dagen för ett halvt glas, helst före nästa måltid.

Kombinationen av läkemedel, medicinska procedurer med folk läkemedel "produkter" kan bara vara den komplexa medel genom vilka människor kommer att kunna "bli" av toaletten, sluta vara rädd för varje nysning.

Naturligtvis är det i de flesta fall de patologiska faktorerna som orsakar kränkningen av urinering, dess snabbhet, starka uppmaningar och ett skarpt behov av blåsans förödelse. Om problemet ligger inte i sjukdomen (och bekräfta det kan bara läkare och diagnostiska åtgärder), är det möjligt att vinna ett minimum av ansträngning - höger, fysiskt aktiv livsstil, en hälsosam kost, undvika skadliga vanor.

Har du allvarliga problem med POTENTIAL?

Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • trög erektion
 • brist på lust
 • sexuell dysfunktion.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Känslan att öka är möjlig! Gå till länken och ta reda på hur experterna rekommenderar att du behandlar.

Typer och symtom på urinvägarna hos män

När det finns betydande problem i det genitourära systemet, är resultatet ett brott mot urinering hos män, dess manifestation kännetecknas av en hel grupp symtom.

Den mest utbredda symptom som åtföljer urinsystemet felfunktion, anses det en kränkning av urinering, under vilken man kan observera en betydande förändring i frekvens och korrekthet av urinering, okontrollerad akut smärta, urin, lång fördröjning.

Urinvägarna har följande symtom:

 • smärtlindring
 • minskning av volymen utsöndrad urin;
 • färgförändring av urin;
 • fördröjning i processen med urinutmatning

Det bör noteras att överträdelser är indelade i typer:

 1. Överträdelse av urineringstiden. Det kan, hur man minskar och ökar. Ofta finns det en akut retention av urin eller frekventa önskningar.
 2. Urinretention. Det är den typ av tillstånd att en patient inte kan kissa själv, även om han har en stor önskan. Mycket retention av urin har en form - akut retention av urin, som ofta börjar dyka upp med känslorna att blåsan är väldigt full.
 3. enures. Detta är den så kallade ofrivilliga och okontrollerade urinutskiljningen, för honom är det i allmänhet svårt att gå på toaletten okarakteristisk.
 4. thamuria. Det finns frekvent urinering, vilket i början orsakar starka uppmaningar med viljan att släppa ur blåsan.
 5. Imperative, skarpa uppmanar. Visas oväntat kan patienten känna en skarp längtan att tömma.
 6. Smärta vid urinering. Det är centrerat i perineum, i området ovanför pubis kan stickningar se längs hela penisens längd. Det bör noteras att smärtan minskar eller ökar, beroende på mängden vätska i blåsan.
 7. stran. Avlägsnandet av vätska är svårt, det finns frekventa önskningar, en känsla av en trångt karbamid.

Överträdelse av funktionen av urinering med prostata sjukdom

En sådan kränkning är det största problemet med denna sjukdom, kan åtföljas av frekventa, falska uppmaningar med omöjligheten med fullständig tömning av blåsan. På grund av försummad prostatit, som blir kronisk, kan hyperaktivitet i urinblåsan utvecklas. Under denna process reduceras alla kärl i urinröret, vilket resulterar i att urintrycket blir mindre och strålen försvagas eller till och med avbrutits. Intensiv minskning av urinröret orsakar stagnation av urin, vilket i sin tur provar frekvent uppmaning.

Med prostata adenom

Adenom är en sådan sjukdom, på grund av vilken godartade knölar bildas i prostatavävnaderna, de utvecklas långsamt, körteln ökar i storlek. Denna process orsakar en mängd problem vid urinering. Den allra första, varifrån förändras urinströmmen, akut retention av urin. Urin släpps uteslutande, början av urinering börjar att linga, åtföljd av ganska frekventa uppmaningar, en känsla av en trångt urea. Med sjukdoms ytterligare progressivitet kan man också märka frekvent nedstigning eller absolut inkontinens i urinen, medan mannen inte kan kontrollera sin önskan att gå på toaletten. Mot bakgrund av okontrollerad nedkomst utsöndras urinen ständigt av droppar.

Med prostata adenom

I sig själv verkar prostata adenom vara en godartad enhet som har egenskapen att gradvis expandera, vilket inte ger samtidigt metastaser. Efter utvidgning av prostata kan en massa störningar i urinering förekomma. I de första stadierna av sjukdomen är det en försening i början av nedstigningen, strålen förlorar sin intensitet, uppmaningarna blir frekventa. En stor önskan att gå på toaletten visas även på natten, det finns fall upp till fem gånger. I detta skede är sjukdomen bärs mochevika tömning helt i den andra etappen där urinröret tätning verkar allvarliga störningar i driften av urinvägarna, som en följd av urin är inte helt visas. Hos patienter är det en känsla av en fullsatt urinblåsa, och i slutet av urinering finns det ingen känsla av fullständig tömning. Utsöndringen av vätska utförs av små men frekventa portioner. Mycket snart börjar adenomen att pressa så hårt på kanalen att urin frigörs ofrivilligt av små droppar. Under denna process är det en signifikant förändring i urinens färg: det blir rosa eller oklart med en blodig förorening.

Med balanit

Balanit är direkt kopplad till en sjukdom som orsakar infektion i vävnaderna i förhuden och glans penis, vilket resulterar i progressiv inflammation framkallar svallning av förhuden och huvudet. Det bör noteras att denna sjukdom finner sin fördelning absolut på hela ytan och tränger till och med i själva urinröret. Som ett resultat börjar uretrit att utvecklas, män har urinproblem. Infektion, som har tillgång till urinröret, orsakar inflammation i urinväggen, smärtsamma förnimmelser uppstår under urinproduktionen. I de flesta patienter kännetecknas sjukdomen av frekvent uppmaning att gå på toaletten, strålen blir intermittent, trög. Smärta i processen med nedstigning med akut balanit, du kan också observera den brinnande känslan av urinröret och på ytan av glanspenisen. Dessutom är det svullnad i urinröret och därefter patienten förväntar sig stora problem i härledningen av urin, för att gå på toaletten man måste göra en insats, och urinen kommer ut ganska svag stråle av små droppar.

Sjukdom och infertilitet

Som nämnts ovan refererar begreppet brott till en sjukdom där en man kan observera en smärtsam, snabb urinering, urin med blod och andra patologier. Naturligtvis själva processen är inte är det tydligaste tecknet för infertilitet, men det visar bara förekomsten av en mängd olika inflammatoriska processer i könsorgan hos patienten, som i framtiden verkligen kan orsaka infertilitet (om det här problemet finns i artikeln). Till denna typ av sjukdomar kan hänföras orchitis, prostatit, epididymit, funikulit och andra. Alla har egenskapen att utvecklas till följd av infektion i de urogenitala organen, vilket i sin tur leder till en störning vid urinering. Förutom alla dessa inflammatoriska processer negativt påverkar spermatogenesen och därmed minska spermiernas rörlighet, minskade antalet levande spermier, och detta har ett negativt värde för framtiden för barnets uppfattning genom att använda naturligt sätt. Dessutom hindrar inflammation den normala utgången av spermierna.

Med vesikulit

Vesiculitis tjänar inflammation i sädesblåsorna, som också kan orsaka en kränkning av urinering, är det lite av en smärta, eftersom bubblorna är inflammerade under ansamling av urin i mochevike börjar pressa den och orsakar smärta.

När dropsy testiklar

Under den initiala utvecklingen visar sig inte ödem alls och orsakar inga speciella störningar. Onödigt brott med ödem kan vara ett resultat redan i slutskedet av sjukdomen, där pungen ökas avsevärt i storlek, dessutom måste ta hänsyn till det faktum att hydrocele kan orsaka ytterligare komplikationer, sedan utveckla akut epididymit och orkit. När infektionen går från bitestiklarna till urinröret och framgångsrikt börjar där hans "katastrofala" effekt, då patienten kan ha uretrit, och för vilka den karakteristiska manifestationen av akut smärta vid urinproduktion.

Det bör noteras att sådana sjukdomar också kan karakterisera kränkningen av urinering hos barn.

Brott mot urinering hos män

PROSTATER - står framför

Om översättningen av den anatomiska termen från den grekiska är allegorisk, upptar prostata körteln i termer av sjukdomsprevalensen och det komplex av problem som uppstår i detta fall, en ledande plats bland urologiska patologier. Som du vet, dör denna sjukdom inte av denna sjukdom, men det är ofta svårt att leva med det, eftersom symtomen är smärtsamma och förknippas med en viss grad av sexuell dysfunktion, vilka män i vilken tid som helst lägger stor vikt vid.

Diagnos och behandling av kronisk prostatit är inte en lätt uppgift för doktorn, de kräver stor kunskap och erfarenhet, och från patienten - tålamod och organisation. Tyvärr, i urologisk praxis råder en ljust attityd gentemot prostatitproblemen, stampad behandlingskurs fortsätter (utan att ta hänsyn till individuella egenskaper) och därmed patientens otro i framgångsrikt behandling. Så är det möjligt att bota kronisk prostatit? Vi tror att det är möjligt. I skickliga händer och med patientens korrekta beteendehantering är klinisk återhämtning inte bara möjlig men oundviklig.

Brott mot urinering

Pojken omedelbart efter födseln är prostata körteln ett litet organ som liknar ett hjärtat i form. Under puberteten växer den till en valnöts storlek och börjar utsöndra en hemlighet från speciella tubercles, liknande dem vi ser på en golfboll. Efter femtio år av isolering blir mer riklig och körteln börjar öka. Under de kommande tjugo åren växer det ständigt och kan bli lika stort som en citron eller till och med en grapefrukt. Tyg härdar och förlorar sin tidigare elasticitet.

Efter sextio år kan den förstorade prostatakörteln börja pressa på urinröret i mitten av körteln och på blåsan ligger högre. Därför störs urineringsprocessen, vilket är typiskt för många äldre män.

Detta tillstånd kallas en godartad utvidgning av prostata, orsakad av icke-maligna neoplasmer. Denna ökning anses inte som en sjukdom - det är bara en obehaglig manifestation av åldrandet.

Ungefär i samma ålder börjar blåsventilerna som styr flödet av urin att förlora elasticitet och bli blabby. Även hos ungdomar fungerar dessa muskler inte alltid normalt. Ibland kan de komma till kontrakt, vilket resulterar i en försening i urinering. De försvagade ventilerna i kombination med den förstorade prostatakörteln ger äldre män mycket problem.

symptom öka prostatakörteln och minska elasticiteten hos musklerna i blåsan kan anses vara följande:

 • försvagning av urinströmmen,
 • retention av strålen i början av urinering,
 • Behovet av ansträngning i början eller i processen med urinering,
 • avbrott av urinering,
 • långsam försvagning av strålen innan den slutar,
 • urinladdning efter avslutad urinering.

Ibland finns det vanligt urinering och en känsla av sprängning av blåsan. Det händer att en man måste gå upp fem gånger om natten. En urinström kan uppträda med en fördröjning på 30 sekunder eller mer. I sig orsakar inte en ökning av prostatakörteln smärtsamma förnimmelser. Brott mot urinering, ganska obehagligt.

En ökning av prostatakörteln är mycket vanligare hos män i västliga länder. Enligt obduktionens resultat har 80,1% av männen efter 40 års ålder ökat prostatakörteln och efter 70 år - hos 95,5% av männen. Självklart är denna statistik inte så lycklig, men du kan titta på den från andra sidan: Dömning av antalet glada, lyckliga och aktiva män i avancerad ålder, en ökning av prostata körteln med rätt inställning till ens hälsa överhärdar inte livet mycket.

Det är inte uppenbart varför prostataceller börjar växa med ålder. Prostatakörteln ökar ej hos män vars testiklar inte fungerar. Detta indikerar att testosteron är involverad i celltillväxten. Intressant forskning har gjorts på effekten av kost och kroppstemperatur. Det menas att det äntligen inte är bevisat att förebyggande åtgärder i ungdomen stoppar processen att förstora prostatakörteln.

Profylax av förstorad prostata

Regelbundna ejakuleringar stöder prostatakörteln och seminala vesiklar i ett hälsosamt tillstånd. Kanske saktar de processen att förtäta vävnaden, även om det inte har bevisats. Försvagade muskler i blåsan kan stärkas genom motion. Särskilt användbara är Dr Kegels övningar. Även om prostatakörteln redan är förstorad, är det fortfarande aldrig för sent att stärka blåsans väggar. Försök att fördröja urin under urinering. Först gör det väldigt långsamt, för en skarp ansträngning kan tvärtom leda till en snabb avslappning av musklerna, vilket kommer att göra mer skada än bra.

Den psykologiska inställningen är av särskild betydelse. Några män uppfattar behovet av att gå på toaletten på natten som en tragedi, medan andra tar det lugnt, filosofiskt, med tanke på det en ofrånkomlig åldringsprocess. Försök att inte bli nervös och inte panik på grund av utvidgningen av prostata. Genitourinary systemet, precis som hjärt-kärlsystemet, reagerar dåligt på stress och stress.

Bara i fall, bär alltid extra byxor. Om du är förvirrad av frekventa besök på toaletten, kom upp några ursäkter, till exempel, säg att du måste ringa bråttom. Man tror att den äldre partnern i denna situation är lugnare än den unga; behovet av att vara ständigt på grund av mannen där det finns toalett i närheten, ibland irriterande unga kvinnor. Otillfredsställelse med partnern får honom att stressa, vilket leder till stress, och som ett resultat av att besöka toaletten kommer att bli ännu oftare.

Om du vill bli av med de problem som är förknippade med att förstora prostata, borde du:

 1. Mentalt förbli aktiv. Tänk på komplexa, kräver mentala insatser, och detta kommer att distrahera dig från de problem som orsakas av utvidgningen av prostata.
 2. Håll den offentliga verksamheten. Deltagande i välgörenhetsorganisationernas verksamhet bidrar till att minska stressen.
 3. Håll emotionell aktivitet. Vem kan älska, de kommer att återfå.
 4. Håll fysisk aktivitet. Betydande resultat kan uppnås med hjälp av ett komplex av övningar Kegel.
 5. Håll sexuell aktivitet. Det hälsosamma tillståndet i prostatakörteln bibehålls bäst med regelbundna ejakuleringar, oavsett hur de uppnås.

Urininkontinens

Omkring 6,5% av amerikanska män under 65 år lider av urininkontinens. Av dessa bor 1-2% i vårdhem, trots en relativt ung ålder. Det verkar som om det är lättare för släktingar att övervinna svårigheterna med att mata, tvätta och byta gamla människor än med urininkontinens. Förekomsten av denna sjukdom ökar snabbt i förhållande till åldern.

Intresse för sex

Vissa äldre män som lider av urininkontinens har ett ökat intresse för sex. Detta verkar paradoxalt, för med tiden minskar nivån på testosteron i kroppen. Ökningen i sexualitet hos äldre är delvis beroende av ökningen i prostata, vars tryck orsakar sensationer som liknar känslor vid utlösning.

All läsning intresserad Douglas, men nästa kapitel var lite tröstande.

Särskilda problem

Förstoring av prostatakörteln kan variera från mild till svår. Många män med måttlig prostataförstoring lever i avancerade år. Men för vissa kan tillståndet plötsligt försämras kraftigt. Om du märker några av de symtom som anges nedan, kontakta din urolog omedelbart.

Smärta vid urinering: En förstorad prostatakörtlar på urinröret, vilket resulterar i små ärr. Det finns en ond cirkel: ärr bidrar till smalningen av kanalen, vilket i sin tur orsakar utseende av nya ärr. Konstruktion av urinröret förhindrar fullständig tömning av blåsan, resterande urin blir orsaken till inflammation, vilket orsakar smärta vid urinering.

Urininkontinens: Ovan nämnda förändringar kompletteras genom att sträcka blåsan på grund av sin ofullständiga tömning. Blåsans muskler försvagar och förlorar elasticitet och förmåga att komma i kontakt.

Urinretention: urinröret blir gradvis ärrbildning och slutligen fullständigt blockerat, d.v.s. blir omöjlig. Urinen i den är försenad, vilket orsakar inflammation. Trycket i blåsan påverkar njurarna negativt. Komplett obstruktion av urinröret och stopp av urinering kan hända plötsligt. I detta fall ska urin tas bort från kroppen innan ett sådant tillstånd påverkar njurarna.

Blod i urinen: Om det finns blod i urinen eller sperma, ska du kontakta din läkare.

Kirurgisk ingrepp

När operationen av en förstorad prostata var mycket komplicerad, och återhämtningsperioden var smärtsam och långvarig. De opererade patienterna förlorade ofta kraft under lång tid. Nu utförs den så kallade kanalresektion av prostatakörteln snabbt och ger inte biverkningar.

Operationen varar ungefär en timme. Patienten kan äta redan på kvällen eller nästa morgon. Katetern förblir i blåsan i två dagar och efter det att den avlägsnats tappas patienten ut. Under flera dagar kan urin kissa lite.

Operationen har inga skadliga konsekvenser för sexuell aktivitet. Om erektionen var normal före operationen kommer kapaciteten för den att förbli. Testiklarnas funktion är inte försämrad. Men vanligtvis störs urinblåsan något. Under orgasmen finns ingen utlösning, men känslan av nöje förblir densamma.

Vid utsläppssteget ackumuleras spermier på rätt plats, men under utlösning kastas blåsan. Denna process kallas omvänd utlösning, vilket är orsaken till infertilitet, men hos äldre är problemet med framväxt knappast relevant. Och om det är faktiskt - du kan tillgripa artificiell insemination.

Och ändå har kanalresektion av prostatakörteln ibland oönskade konsekvenser. Enligt några rapporter lider 6% av de som opereras av impotens (25 000 män varje år). Under 2000-4000 har män urininkontinens. 10% under de kommande 10 åren krävs en andra operation, eftersom prostata körteln börjar öka igen.

Även om dessa data orsakar oro, är det grundlöst. År 1989 utgjorde 7 700 amerikanska urologer mer än 400 000 operationer. Räkna hur många patienter det fanns inga negativa konsekvenser.

I vissa män är prostata vävnad för hård och fibrös. I dessa fall är kanalresektion av prostatakörteln inte möjlig, borttagning av prostata är nödvändigt.

Douglas kände sitt hjärtkontrakt. Han ansåg sig helt frisk och ville inte ha operationen. Han visste vad hans vän hade blivit efter operationen, gjord för tio år sedan. En aktiv hälsosam man förvandlades till en svag villig impotent. Douglas kände plötsligt en stark sexuell lust. "Då ska jag sluta läsa," bestämde han sig och gick till Beth.

Nya behandlingar

När de första symptomen på urininkontinens uppstår, förlorar vissa män hjärta - de behöver akut operation, de vill omedelbart "ligga ner under kniven". Men det finns andra metoder för behandling av prostatahypertrofi.

1. Fysiska övningar. Försök att utföra en uppsättning övningar utformade speciellt för att stärka blåsan. Du kan också göra Kegel övningar på egen hand.

2. Läkemedelsmedicin. Det finns förberedelser för att stärka urinrörets muskler, minska prostatakörteln och även för att lindra spänningen i släta muskler.

3. Incision. Nu utvecklas en teknik för att skära blåsans hals för att normalisera urinflödet.

4. Ultraljud. Denna metod ligger också i studietrinnet och består i att krossa den övervuxna vävnaden med ultraljud och suga den med en aspirator.

5. Mikrovågor. Denna metod används för att avlägsna den övervuxna vävnaden genom att värma den med mikrovågor.

6. Väntar. I vissa fall, efter undersökningen, förbättras patientens tillstånd eller stabiliserar åtminstone. Orsaken till detta fenomen är okänd.

Vissa urologer rekommenderar inte till sina patienter de metoder som föreslås i pp. 3-5, särskilt eftersom vissa av dem fortfarande utvecklas. Risken för njurskador är för stor. Valet av behandling beror på graden av hypertrofi i prostatakörteln. Var uppmärksam på punkt 7.

7. Angioplastik. I urinröret med en kateter är en liten kapsel insatt. Lampan hjälper till att placera den på rätt ställe, det vill säga där kanalen är inskränkt. Därefter fylls burken under tryck med vätska, vilket medför att kanalen expanderar. Operationen varar 30 minuter och görs på poliklinisk basis. Katetern är kvar i några dagar. Många urologer tror att en biopsi är nödvändig före operation för att utesluta risken för cancer. Angioplastik kontraindiceras i den progressiva ökningen i prostatakörteln.

Ballongen injiceras i ändtarmen. Den placeras bredvid prostata körteln. I uppblåst tillstånd pressar han prostata bort från urinblåsan. Denna operation är också ganska enkel och kan göras på poliklinisk basis.

Angioplastik som en metod för behandling av prostata lovar mycket. Hittills har bara 2000 män vågat på denna procedur. Operationen är säker, smärtfri, låter dig undvika stora utgifter och stanna på sjukhuset och orsakar inte utlösning. Vid 50-80% av männen är det mycket snabbt, det kommer en förbättring.

Den svaga sidan av denna metod är emellertid ett relativt stort antal återfall.

val

Tja, om du kan välja.

Otillräckligt patientmän som inte regelbundet kan utöva eller förändra sin livsstil, bestämmer omedelbart om kanalresektion. Vissa läkare anser att kirurgisk ingrepp inte är den bästa metoden, eftersom det finns en viss risk, om än obetydlig.

Enligt moderna idéer är det först och främst värt att försöka behandlingen utan kirurgisk ingrepp. Fråga din urolog, vad han tycker om övningarna, terapeutisk behandling, angioplastik och andra liknande metoder, samt hur den förhåller sig till statistiken återspeglar deras effektivitet. Är livsstilen något? Om så är fallet, kan du bygga upp ditt liv? Vad som passar en man är helt oacceptabelt för en annan. Det är värt att ta reda på alla möjliga behandlingsmetoder för att medvetet kunna göra rätt val.

Andra problem

Andra prostata sjukdomar innefattar cancer, inflammation och svullnad. Vissa urologer rekommenderar att alla män efter 40 års ålder regelbundet genomgår en förebyggande undersökning. Andra tror att detta inte är nödvändigt, tills det finns några symtom. För varje man handlar det om personligt val.

Regelbunden inspektion

Prostata kan undersökas genom rektumets väggar. Normalt står patienten lutad framåt när den ses. Du kan också undersökas ligga på hans sida, dra knäna till hakan. Palpation görs med ett finger i gummihandsken genom anusen. Ibland utförs ultraljud. Det ger mer exakta uppgifter, men det är också mer obehagligt för patienten.

Den viktigaste indikatorn är storleken på prostatakörteln. Är det en ökning? Om så är fallet, hur och på vilken plats? Då studeras vävnadsens sammansättning: körteln kan vara mjuk, hård, jämn, fibrös, med klumpar. Om det finns förändringar, vad är deras grund?

Prostatisk massage

Massa av prostatakörteln är att släcka det med ditt finger, vilket leder till att "klämma" sekretionerna. Under massagen placeras ett tomt kärl framför urinröret. Tilldelningar kontrolleras för bakterier - detta är ett mycket effektivt diagnostiskt test. Massa av prostata lindrar omedelbart smärtan som orsakas av svullnad, men gör inte det för kraftigt.

Om du misstänker tumör eller akut inflammation rekommenderas inte prostata massage. Även litet tryck kan orsaka komplikationer. Till exempel inflammation av epididymis. De flesta läkare - men tyvärr inte alla - förstår hur farliga följderna av en prostatakörtelmassage.

Förhöjd temperatur, som regel, indikerar förekomst av infektion, och smärta kan vara ett symptom på prostatacancer. I båda fallen är massage kontraindicerad. Innan du gör en prostata massage, se till att du inte har dessa symtom.

Blodprov

Ett särskilt blodprov hjälper till att etablera en sjukdom i prostatakörteln, inklusive cancer. Bestäm mängden i blodet av en viss typ av protein, som är närvarande i små mängder med en hälsosam prostatakörtel. Med hjälp av denna analys avgör också vad resultatet av behandlingen som föreskrivs för prostatacancer, om det finns metastaser i andra organ.

diet

Det är nödvändigt att minska mängden fett i maten. Konsumtion av livsmedel med ökat innehåll av animaliska fetter betraktas för närvarande som en faktor som bidrar till utvecklingen av prostatacancer. Minskar risken för prostatacancer, betakaroten, som finns i morötter.

Obehagliga saker

Undersökning med hjälp av en spegel i ändtarmen och tjocktarmen hjälper till att upptäcka sjukdomar som inte är associerade med prostatakörteln. Undersök musklerna i anusen - i några neurologiska sjukdomar kan de försvagas. Brott mot urinering kan orsakas av sprickor i anus eller hemorrojder. Vid detektion av tumörer eller polyppar är en biopsi nödvändig. Syftet med regelbundna undersökningar av ändtarmen och nedre delen av tjocktarmen är huvudsakligen tidig upptäckt av cancerframkallande. "Om alla människor efter 50 år regelbundet kontrollerade rektum och kolon för förekomst av cancerceller skulle framgångsgraden vara 75%", säger presidenten för det amerikanska cancerförbundet.

Undersökningen utförs med hjälp av ultraljud (ultraljud), eller gör rekto- eller koloskopi, där ett rör med en spegel för undersökning av tjocktarmen väggar sätts in i ändtarmen. Med hjälp av röret kan en mycket större del av tarmen undersökas än med palpation.

Prostataxamination är ett smärtfritt men obehagligt förfarande. I en stark längtan kan uppstå vid inspektionen uträtta sina behov, så innan undersökningen är nödvändigt att ta ett laxermedel eller lavemang för att grundligt rengöra din kolon. Dessutom är undersökning av det orena kolonet mycket svårt, och ibland helt enkelt omöjligt.

Akut inflammation i prostata

Inflammation av prostata orsakar bakterier, vanligtvis förekommer det som ett resultat av katarr i urinröret. Inflammation av prostata är inte smittsam, inte ärvd, inte ett symptom på cancer. Denna sjukdom kan utvecklas och i ung ålder. Fördröj inte med behandling i hopp om att "det kommer att gå för sig själv". Behandling i ett tidigt skede av sjukdomen kommer inte tillåta bakterier att "bosätta sig" i prostatan, annars kan det finnas kronisk inflammation, svår att behandla.

Tillsammans med en brännande känsla i urinröret uppträder frekvent urinering, uppblåsthet och nattkänsla, smärta, värme och frossa. Men i motsats till inflammation i urinröret är smärtan inte lokaliserad endast i penis, men sträcker sig till buken. Det kan vara smärta vid utlösning eller tarmrörelser. Ibland i urinen finns blod, vilket får urinen att bli rosa. I allvarliga fall stannar micturitionen. Om du har sådana symptom mäter du först och främst temperaturen. Det kan nå upp till 39 °, och detta är det första tecknet på inflammation. Detta är den grundläggande skillnaden mellan akut inflammation i prostatakörteln och en sjukdom som kallas prostatodinit.

Med hjälp av antibiotika och sängstöd kan du återhämta sig om några dagar. Smärta orsakad av inflammation i prostatakörteln avlägsnas med antispasmodik och lugnande medel. Relief medför stillasittande bad. Läkaren ska säga hur mycket vätska ska konsumeras. För mycket fluid sträcker sig en redan ansträngd blåsan. Drick inte Coca-Cola, te och kaffe - de innehåller koffein, ger upp alkohol. Sexuellt liv är kontraindicerat inom 6 veckor. Om möjligt, försök att sitta på en styv stol, inte i en mjuk stol.

Kronisk inflammation i prostata

Under lång tid hade du tecken på katarr i urinröret. Du gick inte till doktorn eller sjukdomen var inte helt botad. Nu har du ont i nacken, buken och obehaget i perineum. Smärtsamma känslor kan uppstå när du sitter eller står upp. Temperaturen stiger något, och du känner en allmän sjukdom. Med dessa symptom måste du göra urinanalys och massera prostata. Två urinprover tas strax före massage och en efter det. Före provet ska du dricka mycket vätskor och inte urinera i 2 timmar så att blåsan är full. Fortsätt enligt följande:

 • samla 10 ml urin i ett tomt provrör,
 • nästa 200 ml häller ut,
 • 20 ml i ett andra tomt rör. Behåll urinering,
 • under massagen, böja över och håll i röret så att urladdningen från prostata körteln,
 • samla urladdningen under massagen,
 • samla urinen i ett tredje provrör,
 • fullständig urinering.

Placera rören direkt under urinströmmen, för att inte sluta urinera. Behåll endast urinering under massageperioden.

Det första provet visar närvaron av bakterier i urinröret, den andra - i blåsan, den tredje - i prostatakörteln. Om antalet bakterier i det tredje provröret är tio gånger högre än i det första och andra, bekräftas antagandet om kronisk inflammation i prostata.

Ibland är kronisk inflammation svår att behandla, och patienten måste införas på sjukhus. Var tålamod. Bakterier kan hittas djupt i prostatakörtelns vävnader. Om sjukdomen är mycket orolig, kan en möjlig behandlingsmetod vara ett kirurgiskt ingrepp.

Sjömans sjukdom

Prostadinit har liknande symptom med inflammation i prostata: frekvent urinering och brännande känsla i urinröret. Men det här är en annan sjukdom. Med det finns ingen hög temperatur, eftersom det inte finns någon inflammation. Det kan kvalificeras som en ospecifik inflammation. Denna sjukdom finns ofta hos sjömän, ibland kallas det för sjömans sjukdom. Men det kan slå alla som reser länge. Delvis är det förknippat med oregelbundet sexuellt liv: efter en långvarig frånvaro av ejakulation kommer en period av ökad sexuell aktivitet.

Sjukdomen orsakas av stagnation av blod i prostatakörteln.

Denna sjukdom påverkar inte alla män som leder ett oregelbundet sexliv. Det antas att de som försenar utlösningen (för att förlänga stimuleringen) är sjuka längre än vad som är nödvändigt. Dessa män blir vana vid smärta vid utlösning. Vissa försöker inte ens att läka; Avstå från sexuell aktivitet i 1-2 veckor, tills smärta passerar.

Det är förståeligt att en man börjar oroa sig när det händer för första gången. Om du känner dig sjuk och du har ovanstående symptom, mäter du först och främst temperaturen för att utesluta akut inflammation i prostatakörteln. Om det inte fanns någon utstötning av spermier under lång tid eller om det fanns kärleksspel utan orgasm är det nödvändigt att orsaka utlösning så snart som möjligt med hjälp av onani. Ibland bör du se en läkare.

Det föreslås att långvarig försening av ejaculatorisk vätska är skadlig för prostatakörteln. Regelbunden ejakulation anses vara en god profylax för ödem i prostata, vilket emellertid inte innebär ett våldsamt sexuellt liv. Det viktiga är inte hur ofta utlösning sker, men hur ofta är det också viktigt att järnet är helt tömt.

Farorna med prostatodynidin är mottagliga för kroniska patienter; Män, länge berövade partner fångar i fängelse. Särskilt mottagliga för denna sjukdom är de män som annars skulle vara mycket aktiva. Exponeringen för sjukdomen beror till stor del på temperamentet.

Om det var känt om fördelarna med regelbunden utlösning, skulle den allmänt accepterade inställningen till onani förändras? Hur eliminerar känslan av skuld och skam som följer med onani?

Enligt senaste studier kan prostatodinit orsakas av följande faktorer: allergier, virus, klamydibakterier eller svampsjukdomar. Skador på skinkorna eller obekväm hållning under långa resor i transporten (särskilt bland förare) bidrar till utseende av prostatidinit. Du bör också övervaka din kost: missbruk inte de kryddiga såserna och kryddorna, såväl som stora doser koffein.

Marina metoder

Metoder för behandling av prostatodinit ganska lite. Antibiotika ger inte önskad effekt, lugnande och antispasmodiska droger kan bara delvis hjälpa till med akut smärta. Men prostatan massage ger omedelbar lättnad. Det kan användas i avsaknad av ejakulation, och med den så kallade ofullständiga ejakulationen, när prostatakörteln inte är helt tömd, vilket också kan orsaka svullnad.

Om du av någon anledning inte är lämplig för behandling eller den inte är tillgänglig kan du välja ett konservativt sätt. Sängregimen lindrar inflammation, och dess sexuella aktivitet intensifierar, så avstå tills smärta passerar. Om symtomen är dåligt uttryckta och inte orsakar mycket besvär, kan du behöva ta råd från seglare. Förhindra ej utlösning. Om du har en partner, öka antalet samlag (för unga män - upp till fyra gånger i veckan). Om du är på resa eller om du inte har en partner, försök att orsaka utlösning med hjälp av onani. Gör det långsamt, i lämplig miljö - du måste ha tillräckligt med tid för normal full utlösning.

Prostatacancer

När det gäller mortalitet rankas prostatacancer sekundärt bland andra cancerformer hos män. För det första - lungcancer. Endast i Förenta staterna registreras 100 000 nya ärenden varje år, varav 30 000 är dödliga. Förekomsten av prostatacancer ökar med ålder och ses oftast hos män 60-80 år. Cancer påverkar var 11: e och för oförklarliga skäl ökar antalet sjukdomar varje år. Enligt en teori beror detta på miljö och bostadsort. Till exempel är det japanska livet i Hawaii sjukt mycket oftare än de som bor i Japan, men i jämförelse med de inhemska invånarna på ön - mindre ofta. Studier utförda i Storbritannien har visat att risken för cancer ökar med otillräcklig regelbunden utlösning.

I USA har svarta män den högsta incidensen av cancer. Detta är statistiken de senaste åren. En av orsakerna till prostatacancer, som redan nämnts, är det ökade intaget av animaliska fetter. För förebyggande är det mycket användbart att äta morötter, som innehåller betakaroten.

I miljoner män, efter femtio år, utvecklas små tumörer i prostatakörteln. De är inaktiva (latenta) och växer inte. Människor lever med dem i ålderdom och dör av andra skäl. När det gäller dessa latenta tumörer finns det ingen överenskommelse: de ska tas bort eller inte. Det finns risk för att kirurgisk ingrepp kan stimulera tillväxten av cancerceller. Prostatacancer är väl behandlingsbar och kan botas om sjukdomen detekteras i ett tidigt skede. Därför är det mycket viktigt att genomgå regelbundna kontroller.

Cancerbehandling

Maligna neoplasmer i prostatakörteln förekommer huvudsakligen efter sextio år. Olyckligtvis är symtomen i det första skedet av sjukdomen inte omedelbart uppenbara. Smärta visas oväntat inom en vecka. Den ligger lite ovanför pubis, i perineum eller nedre delen, kan kännas i benen. Fram till nyligen diagnostiserades sjukdomen bara i ett sen stadium, då lite kunde göras. Nu med en regelbunden undersökning av ändtarmen kan du diagnostisera på ett tidigt stadium av sjukdomen och undvika ett dödligt utfall.

prostatektomi

Operationen består av kirurgisk avlägsnande av hela körteln och de sämre vesiklarna. Denna metod för behandling bevarar livet, men orsakar många biverkningar. Till exempel, hos män efter sjuttiotal år är styrkan förlorad, hos ungdomar återställs det om ungefär ett år. De som har lite mer än fyrtio, återställs styrkan i 90% av fallen, mer än femtio - i 80%, mer än sextio - i 60%. Tyvärr, i alla åldersgrupper genomgår 2,5-3% av patienterna urininkontinens.

strålbehandling

Det finns många metoder för strålbehandling. Valet beror på patientens tillstånd och sjukdomsfasen. En metod är att bestråla en extern strålkälla. Strålen kan vara inriktad på tumören, vilket gör det möjligt att undvika att skada de omgivande friska vävnaderna. Behandlingsförloppet varar 6-7 veckor. Höga doser av strålning används. Endast 50% av patienterna förlorar styrka. Det är emellertid möjligt att bestrålning inte dödar alla cancerceller.

Hormonbehandling

Östrogener - kvinnliga hormoner - blockera produktionen av testosteron. Östrogenbehandling kan hjälpa till att minska tumören, men höga doser stör blodcirkulationen, vilket ibland leder till blodproppar i hjärtat eller hjärnan. Vissa kirurger föredrar kastrering, dvs avlägsnande av båda testiklarna för att stoppa reduktionen av hormoner. Till denna metod tog naturligtvis endast i särskilt svåra fall - för bevarande av livet.

Det är hoppas att nya droger i utvecklingsfasen kommer att ha en åtgärd som ligger nära östrogenernas verkan och att "hormonell kastration" kommer att utföras utan skadliga konsekvenser. Effekten av dessa läkemedel syftar till att undertrycka funktionen hos hjärnregionerna som ansvarar för reduktionen av testosteron. Nya metoder för behandling, som kombinerar många av de redan kända, kan vara effektiva för tidig diagnos av sjukdomen.

Källor för information:
D. Baldwin "Sexuellt friska män" (ISBN 5-278-00593-9)