Huvud
Förebyggande

Behandling av prostatit med folkmekanismer och metoder hemma

När en infektion kommer in i en prostata hos en man utvecklas en inflammatorisk process. Som regel diagnostiseras det hos personer från 25 till 50 år. Det finns många tillförlitliga metoder för att behandla sjukdomen, till exempel folkmekanismer för prostatit. De hjälper till när medicin eller prostata massage är kontraindicerad.

Vad är prostatit?

Inträdet av patogener i prostatakörteln väcker uppkomsten av sjukdomen. Sjukdomskrävande mikroorganismer tränger in i körteln från blåsan, ändtarmen, urinröret. Prostatit är en inflammatorisk allvarlig sjukdom, akut eller kronisk. Det verkar av olika anledningar och kännetecknas av särskilda tecken:

 • stark uppmaning att gå på toaletten "på en liten";
 • snabb trötthet, letargi, depression;
 • brinner i perineum, urinrör - frekventa symtom på prostatit;
 • i urinen kan vita flytande trådar uppträda;
 • kan förekomma accelererad ejakulation, signifikant minskad potens;
 • sjukdomsutvecklingen kan tala om obehag, smärta i ländryggsregionen, skrot, i ljummen och underlivet;
 • svår urinering med fragment.

Hur man bota prostatit hos män med folkmedicin

När sjukdomen är på ett tidigt stadium eller har en lätt form, så finns det en riktig chans att bota den med naturliga "läkemedel". Folkmekanismer har en generell förstärkningseffekt på människornas kropp. Den inflammatoriska processen är blockerad, och organets vävnader återställs. Som ett resultat börjar prostata att fungera normalt. Att bota prostatit hos män folkmedicin använder sig av honung, vitlök, pumpa frön, hassel, persilja, kastanjeträd, örter, aspen bark och så vidare.

Behandling av prostatit hos män genom folkmekanismer

Det finns många olika sätt att lindra en man av inflammation i prostata. Till exempel används förutom konservativ medicinsk behandling terapeutiska naturliga varianter. Folkmedel för prostatit och prostata adenom kan eliminera infektionen, ta bort inflammation, stärka genitourinary systemet. Läkaren hjälper dig att välja det bästa botemedlet, efter att ha tagit testen, och samlar in information om sjukdomshistorien. Behandling av prostatit hos män med folkmedicin ska kombineras med motion och en speciell diet.

Det första alternativet, som hjälper till att bekämpa inflammation i prostata är chaga-svampen. Denna anläggning har länge använts för sådana ändamål, dess effektivitet kontrollerades av många män. Chaga med prostatit väl avlägsnar inflammation, har anti-infektionseffekt. För att bli av med sjukdomen kan du prova en svampbuljong med tillsats av hasselnötsblad (hasselnötter). Behandlingskursen är två veckor. Recept för Chaga:

 1. Ta en stor sked av valnötblad + en tesked torkad chaga.
 2. Ingredienser häll vatten (400 ml), koka över låg värme i fem minuter.
 3. Klar för att kyla buljongen, spänning.
 4. Använd naturlig medicin tre gånger om dagen för en matsked en halvtimme före måltiderna.

banker

Ett annat effektivt icke-traditionellt sätt att bekämpa smittsamma sjukdomar - bankerna med prostatit. Denna procedur bör utföras av en specialist, eftersom du behöver veta exakt vilka punkter som ska installeras "utrustning". Bankerna återställer arbetet med manliga könsorgan, bidrar till att stärka styrkan. Som regel är de installerade i området av ytterkanten av sakrummet.

Skinnet torkas av med alkohol, från ovanför skårorna. Banken är fast ovanför symbolerna. Sedan avlägsnas det, och blodet, som släpps under vakuum, avlägsnas med steriliserad bomullsull. Tomter med skåror är täckta med gips. Behandlingen utförs en gång om 14 dagar (kursen är 4-5 procedurer).

mumien

Mamma är en universell naturmedicin, som ofta används för olika sjukdomar. Den naturliga produkten är helt ofarlig, den undertrycker infektionen i prostatakörteln, tar bort inflammation och förbättrar avsevärt tillståndet hos det mänskliga genitourinära systemet. Här är några alternativ för hur man applicerar mumien från prostatit:

 1. Du kan göra oljeljus. Tamponger av bomullsull suger noggrant i en blandning av havtorns olja och mamma (20/1). Folkemedicin för användning av prostatit endast efter avföring. Stearinljuset sätts in i anuset och hålls där tills det kallas för tömning.
 2. Flera tabletter mamma löses i vatten (3 matskedar). Den mottagna medicinen tar 25 gram tre gånger om dagen i en timme innan man äter.

Pumpa frön

Alla vet, effektiv och prisvärd medicin - pumpa frön från prostatit. Det här alternativet är mycket effektivt, har många positiva återkopplingar. I dessa frön finns mycket zink, vilket är viktigt för varje människors hälsa. För att förhindra inflammation i prostata rekommenderas att man konsumerar 30 råa pumpa frön dagligen. recept:

 1. Pumpa frön (500 g) måste males med en mixer eller köttkvarn.
 2. Det resulterande råmaterialet kombineras med flytande honung (200 ml).
 3. Gör små bollar från massan, sätt i kylskåpet i en timme. Det finns en "medicin" för en sak två gånger om dagen före måltiderna.

Frukt- och grönsaksjuicer

Behandling av prostatakörteln utförs och juice. Färskberedda frukt- och grönsaksjuice eliminerar inflammatorisk process, hjälper till att minska den aggressiva effekten av infektion på orgeln, återställer sexuell funktion. Det rekommenderas att använda gurka, morot, sparris, tomat, betorjuice. Juice av persilja och spenat är också mycket bra, av frukt - granatäpple, vattenmelon. Dessa drycker kan konsumeras separat eller blandas med cocktails. För att få en helande effekt är det värt att dricka minst 500 ml vätska per dag.

tjära

Med en infektion klarar björktjära från prostatit perfekt. Denna naturliga produkt är ett effektivt säkert botemedel mot inflammation i prostata. Här finns flera alternativ för folkterapi:

 1. Tjära vatten. Blanda huvudbeståndsdelen med vatten (1 till 8). Drick medicinen på en liten eld i fem minuter, omrörning. Häll i en burk, stäng tätt och insistera på två dagar. Form skummet, häll vattnet i en förseglad behållare. En naturlig medicin är full i 100 gram 20 minuter före måltiderna. Behandlingsförloppet är 10 dagar, följt av en paus av samma längd. Sedan ytterligare 10 dagars tillträde och 20 dagar avbrott. Efter att ha passerat den tredje kursen måste du vänta ett år för behandling.
 2. Rektalblandning. Björk tjär något värmer upp, kombinerar med tre droppar propolis tinktur. Läkemedlet injiceras i anus med pipett. Behandlingen varar 1-2 månader, proceduren utförs en gång om dagen före sänggåendet.

örter

En säker och säker metod för att bekämpa infektionssjukdomar är örten mot prostatit. Det är bättre att använda växtberedningar, eftersom de är mer effektiva. Varaktigheten av behandling av prostatit med örter är en månad, sedan en tio dagars paus. Tinkturer och avkok av prostatit tar tre gånger om dagen för ett halvglas eller enligt instruktionerna. recept:

 1. Hästsvansfält, hasselblad och björkblad - 1 del vardera. Häll det krossade gräset (4 msk.) Med en liter vatten. Koka 6 minuter, insistera (det rekommenderas att lämna i en timme). Läkemedlet är klart.
 2. För behandling av inflammation i prostata, använder folkmetoder Kalanchoe. Mala växtens löv (glas), häll vodka (en halv liter). Blandningen måste lämnas i 5 dagar. Ät en tesked om dagen.
 3. Blanda samma antal blad av bärbär, vintergreen, växtfrukter, örter Leonurus och celandine, frukter av enbär. Ånga med kokande vatten (300 ml), två matskedar av läkemedlet. Håll i ett vattenbad i 15 minuter, sedan en timme att insistera.
 4. Ett annat recept innebär användning av aspenbark. Torkade råvaror (100 gram) häll kokande vatten (1 liter). Koka över låg värme i 15 minuter, sval. Buljong från barken för att dricka 30 minuter innan man äter ett glas om dagen.
 5. När du förvärrar inflammatorisk process, ta torrt pulver av malört (100 g). Ät en liten nypa sex gånger om dagen, tvätta medicinen med varmt vatten. Mellan receptionerna ska ta 2 timmar. Ansökan - en vecka.
 6. Mala rotan av persilja. En matsked av produkten värms med kokande vatten (1 kopp), inslaget i en varm trasa. Insistera 10 timmar. Ät fem gånger om dagen för 1 matsked. Denna folkmetod klarar sig väl av symptomen på prostatit.

Grundläggande principer för behandling av prostatit hemma

Till den terapeutiska processen gav de nödvändiga resultaten, det är värt att följa de grundläggande principerna för behandling av prostatit i hemmet:

 1. Alkoholhaltiga drycker är strängt förbjudna.
 2. Det rekommenderas att följa en hälsosam livsstil, ändra den vanliga kosten till rätt, hälsosam kost, annars kommer människors recept för prostatit att vara ineffektivt.
 3. Du kan inte överkolla (du måste klä dig i vädret, sitta inte på den kalla marken).
 4. För att undvika inflammation eller återfall är det värt att börja bli tempererad, gå oftare på gatan, göra gymnastik, gå och bada.
 5. Läkare råder att utesluta långvarig retention av urin, evakuering bör ske i rätt tid. Det är värt att gå på toaletten minst var tredje timme.
 6. Om en man diagnostiseras med en sjukdom och han behandlas hemma, bör trauma till perineum undvikas.
 7. När en representant för det starkare könsbestämda arbetet måste du avbryta i fem till tio minuter varje par timmar. Det är värt att värma upp, att vara som.
 8. Tillåt inte förstoppning, som bara kan förvärra smittsamma sjukdomar och minska behandlingen "nej".
 9. Undvik stressiga situationer som kan leda till komplikationer.
 10. Kön ska vara regelbunden, full. Sexuellt liv är nödvändigt för att eliminera stillastående processer i prostata. Det rekommenderas att undvika alltför frekventa sexuella handlingar, det är önskvärt att få en vanlig partner.
 11. Två gånger om året är det nödvändigt att genomgå en urolog undersökning.
 12. Innan behandlingen påbörjas hemma är det värt att samråda med en läkare som kan rekommendera en individuell folkmedicin.

Video: Folkmetoder för behandling av prostatit

recensioner

Jag diagnostiserades med prostatit. Sjukdomen var i början, urologen rekommenderade att prova recepten på traditionell medicin för att bekämpa sjukdomen. Han behandlades med växtbaserade läkemedel i flera månader, tills symptomen på prostatit försvann. Jag gjorde också speciella övningar. Efter en andra undersökning blev det klart att sjukdomen hade receded.

Evgeniy Ivanovich, 55 år gammal

Det var obehagliga känslor i en perineum, en mage eller en mage, en ingen. Blivit mer ofta att köra till toaletten "på en liten", med manliga strömproblem började. Det visade mig att jag hade en inflammation i prostata. Jag är en supporter av folkmedicin, så jag bestämde mig för att behandla pumpafrön, grönsaksjuicer. Under sex månader lyckades vi övervinna prostatit, och hittills har det inte funnits några återfall.

Jag har kronisk inflammation i prostatakörteln. Diagnosen är en besvikelse, men när sjukdomen återkommer, hjälper människors läkemedel mot prostatit mig alltid. Vi hittade flera recept med min fru (mamma, tjära, svamp chaga), och jag sparar mig själv i tider med förvärring av sjukdomen. Jag dricker inte alkohol, skadlig mat och motion.

Informationen som presenteras i denna artikel är endast avsett för informationsändamål. Materialet i artikeln kräver inte självständig behandling. Endast en kvalificerad läkare kan diagnostisera och ge råd om behandling baserat på individuella patienters individuella egenskaper.

Människans botemedel mot prostata hos män

Prostatit uppträder som ett resultat av infektion i prostata. Som ett resultat uppstår det växer och puffiness utvecklas. Hur kan infektionen penetrera? Genom blåsan, tarmar, små bäckenkanaler eller urinrör. Bland den manliga befolkningen är prostatiska sjukdomar ganska vanliga, särskilt bland 25-50 åldersgruppen. Behandla läkare rekommenderar droger traditionell medicin, och vi kommer att överväga folkmedicinska lösningar.

Orsaker och indikationer på prostatit

Prostatit är en inflammation i hankörteln, vilket orsakar mycket besvär. Utsatt för denna sjukdom är mestadels män som är överviktiga och leder en stillasittande livsstil.

De viktigaste faktorerna som kan orsaka en exacerbation är:

 • rökning och alkoholmissbruk
 • förekomst av sexuella krämpor och överfört sjukdomar urologiska eller venerologiska
 • förstoppning;
 • långvarig abstinens från kön;
 • förvärring av kroniska sjukdomar.

Och endast då tränger olika skadliga mikroorganismer där och inflammationen fortskrider.

Symtom som talar om kronisk prostatit:

 • Stretch smärta i nedre delen av ryggen, skrot, perineum, obehag
 • snabb trötthet och irritabilitet
 • brinnande känsla i urinröret;
 • förändring i spermiernas egenskaper (mer vätska, grumligt, lägre antal bakterieceller);
 • vid tömning uppträder smärtor, urinströmmen är inert och tunn, själva processen är ofta och smärtsamt;
 • i urinen finns vita trådar;
 • med utlösning uppträder smärta, tidig utlösning inträffar och kraften försämras.

Om du har sådana tecken - det är dags att se en läkare för diagnos och börja behandla prostatit.

0 av 13 jobb avslutade

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13

I inflammation i prostata finns specifika symptom. Under den inflammatoriska processen sväller järn och växer i storlek, vilket bidrar till ökad urinering. Om en man har sådana tecken, bör du omedelbart ta ett test för prostatit. Då kommer du att kunna bedöma din kropps tillstånd och i tid för att besöka specialister.

Ett prostata-test kan göras hemma av dig själv. Med inflammation i körteln verkar inte bara problem med urinutflödet, men erektilfunktionen förvärras, vilket leder till infertilitet. Tidig diagnos av prostatit kommer att undvika utveckling av allvarliga komplikationer.

Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

 1. Ingen rubrik 0%
 2. Prostatitest 0%

Det är allt bra.

Du har inte prostatit. Vi önskar att du fortsätter att behålla din maskulin hälsa!

Vi rekommenderar att du kontaktar en specialist.

Resultaten av det godkända testet visar att du har måttligt uttryckt tecken på prostatit. Adress till experten och skicka inspektion. Glöm inte att de flesta hälsoproblem kan elimineras redan i de tidiga stadierna!

Det är bråttom att se en läkare!

Du har en tydlig symptomatologi av prostatit. Så snart som möjligt kontakta en läkare!

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13
 1. Med svaret
 2. Med ett märke om visning

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i pungen under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du några obehagliga känslor eller smärta i penis under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft obehagliga känslor eller smärtor i underlivet under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta, brännande känsla under urinering?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta eller obehag med utlösning?

 • Ja
 • ingen

Hur många gånger under den senaste veckan har det varit ont eller obehag på ovanstående ställen:

 • Detta var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • vanligtvis
 • Förlorat mitt konto

Hur skulle du bestämma intensiteten av smärta vid en tidpunkt då de stördes på en skala av 1 (inga smärtor) till 10 (smärtan är outhärdlig).

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur ofta har du i den senaste veckan haft en önskan att tömma blåsan före två timmar efter det tidigare besöket på toaletten?

 • aldrig
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur påverkar de ovanstående tecknen på prostatit din livsstil?

 • Påverka inte
 • Nästan stör inte
 • Till viss del påverkar de
 • Betydligt bryta mot det vanliga sättet att leva

Hur ofta har du tänkt på dina tecken på prostatit under den senaste veckan?

 • Jag tänkte inte alls
 • Jag tänkte nästan inte
 • ibland
 • Mycket ofta

Hur skulle du leva om ovanstående symtom på prostatit oroade dig hela livet:

 • Jag skulle inte uppmärksamma
 • Normalt skulle leva
 • tillfredsställande
 • Blandade känslor
 • Jag skulle känna mig otillfredsställande
 • Mycket dåligt
 • fruktansvärt

Fytheorepts från prostatit

Även i antiken har healers uppmärksammat hur prostatakörteln beter sig och letade efter olika naturliga sätt att hjälpa till och minska tecken på inflammation. Naturligtvis, för att förbättra effekten, rekommenderas att kombinera folktips och massage.

Här är några recept som lämnar positiva recensioner i årtionden.

Pumpa. Hennes frön var populära bland läkarna för att göra alla slags potioner. De är ganska tillgängliga och innehåller mycket zink, vilket är användbart för män i alla åldrar. När du väl befinner dig i de första tecknen på sjukdomen, äta innan du äter pumpa frön (30 stycken per dag).

Pumpa och honung. 0,5 kg pumpa rå (!) Fröer rullar igenom köttkvarnen. Tillsätt 0,2 kg honung och blanda. Från denna blandning, rulla bollar av omkring hasselnoten eller lite mer. Ät (inte svälja, men lös upp) innan du äter på bollen. Det är tillräckligt med 1-2 bollar om dagen. Håll bollarna på en sval plats, sprid före användning i ett rum med rumstemperatur. Detta folkrecept har den starkaste terapeutiska effekten, och en session per år kommer att räcka till.

Aspen bark. Detta träd kan också läka. Samla askskorpan tills njurarna sväller och bladen visas (15-30 april). Det ska vara ca 3-5 mm tjockt. Barken av Aspen torkas på ett naturligt sätt eller torkas i ugnen och finmales. Kapaciteten på 1 liter fylls till 1/3 med askbark, resterande utrymme hälls med vatten och lämnas i 14 dagar. Då barkas asp filtreras och tas på en matsked innan måltider tre gånger om dagen innan behållarens fulla tömning.

Skogen. Det hävdas att denna åtgärd kan bota av prostatit i en vecka. För att förbereda läkemedlet tas både barken och bladen på hasseln. Art. En sked full av ingredienser (bark eller broschyrer) bryggs i ett glas kokande vatten, tätt stängt och lämnat. Efter 30 minuter - filtrera och drick för ¼ kopp för 4 sätter en dag. Vid behandling av en hassel är det viktigt att komma ihåg att kvistarna ska vara färska - endast i detta fall kommer effekten att uppnås på en vecka.

Kastanjeskal. Du kan behandla inte bara inflammation, men också adenom. Skallen är helt enkelt bryggd och full i stället för te. Eftersom en sådan avkok orsakar en utmärkt aptit rekommenderas att enema (250 ml) två gånger i veckan görs med denna behandling.

Även den vanliga persiljan stöder med prostatit. Det stannar perfekt inflammationen. Använd plantans frön och rot. Drick saft av persilja 30 minuter före måltid tre gånger om dagen. Det är också acceptabelt att ta och frö från växten, pulveriserat i pulver. Fyra teskedar häll ett glas kokande vatten och håll kaminen i 15 minuter. Kyl och drick en sked stor buljong 4-6 gånger om dagen. Persilja med prostatit är ett effektivt verktyg.

Päron. Vilda arter kan bota vildt. Systematisk och långvarig dryckskompot av päron (du kan och torkar), hjälper till att bota sjukdomen. Relief hos män kommer i 3-5 dagar. Förresten, osötad päronkompot kommer att vara användbar och i själva verket av sådan sjukdom som diabetes - det sänker procentandelen socker.

Vitlök. 5 klyftor vitlök krossad och häll 0,5 l var och lägg över natten. Filtrera och drick två gånger om dagen för 50 g före måltid. Förutom att bekämpa inflammation i körteln i hemmet, fungerar den också som en utmärkt metod för att återställa blodcirkulationen hos män i lilla bäckenet.

Örter mot prostatit

Terapi hemma blir mycket effektivare och snabbare om du kombinerar örtbehandling och massage.

 1. Rhodiola rosea (Rhodiolarosea) eller gyllene rot. Växter Root (1 msk. Sked) pour 0,2 liter av beck och matlagning i ett vattenbad under 15 minuter. Lägg åt sidan i en timme och filtrera. Drick ett halvt glas på morgonen och på kvällarna.
 2. Vi behandlar celandine. Kram saften från gräset och späd alkoholen med celandine i proportionerna 1: 1. Drick på tom mage, tillsätt droppvis till 50 ml vatten dagligen. Efter att ha nått en dos av 30 droppar, droppas också droppe. Behandlingsförloppet - 2 månader. Efter en paus på två veckor, kan behandling med celandine återupptas. En sådan folkmedicin tjänar som en utmärkt varning för adenom, lindrar kroppen av olika tumörer, cystiska formationer, polyper och ökar immuniteten.
 3. Kalanchoe. För män är följande recept också användbart: Kalanchoe leaves (glas) häller 0,5 liter vodka och lämnar i 5 dagar. Drick på en tesked en dag. Efter stabilisering av välbefinnandet kan inmatningsfrekvensen minskas till en tesked per vecka.

Recept nummer 2: 100 g Kalanchoe lämnar rullade genom en köttkvarn, häll 200 ml vodka (alkohol) och låt till infusera i 20 dagar, filtrera. Drick 1 tsk tre gånger om dagen. Denna metod (enligt många recensioner) kan minska smärta och lindra symtomen på sjukdomen.

Beekeeping produkter hjälp

Naturliga komponenter kan hjälpa till att inte bara bota prostatit, men också normalisera hela kroppen.

Bee honung och propolis, till exempel, tjänar som utmärkt förebyggande av hjärtsjukdomar, föryngrande effekt på kroppen, har antibakteriell kvalitet mätta dess användbara ämnen och vitaminer.

Här är några användbara recept:

 1. Honung och pollen. Honung används för 1 msk. sked varje morgon på tom mage. Pollen - på en dessertsked är önskvärt tre gånger om dagen innan man äter.
 2. Podmore (scree av bin). 2 msk. Sked komponenten häller 0,5 liter rent vatten, koka och låt på ugnen i 2 timmar. Drick, äta en kopp honung (inte mer än en tesked), 1 msk. sked tre gånger om dagen. Den färdiga produkten förvaras i kylskåp.
 3. Propolis (20% tinktur). 40 cap. Tinkturer löses i 100 g kokt vatten. Drick före måltiden (30 minuter). Behandlingsförloppet är 45 dagar.
 4. Ljus. För att förbereda denna produkt indunstas 40 g propolis i 0,2 liter alkohol (96%). Det erhållna extraktet omrördes med kakaosmör (2 g). Från de mottagna massrullen ner ljus som går in för natten till en anal öppning. Varaktighet - 30 dagar. Efter en 4-6 veckors paus upprepas behandlingen.

Dessa medel kan konsumeras vid behandling av örter, och för att förbättra effekten - att göra prostata massage.

Grundläggande behandlingsprinciper

Oavsett folkmedicin som du bestämmer för att använda för att behandla sjukdomen (aspen bark, honung eller persilja rot), bör du definitivt uppmärksamma vägen för ditt liv. Tänk på hur du slappnar av, sover, jobbar, äter. För att förbättra effekten rekommenderas också att utföra en speciell gymnastik.

Till de populära metoderna rekommenderar experter att lägga till massage.

En viktig faktor i kampen mot prostatitis naturliga örter och andra folkmedicinska medel kommer att vara det andliga och verkliga stödet hos partnern. Med god förståelse kommer din partner säkert att göra ansträngningar för din botemedel.

Vad det än var, men den mest effektiva metoden att bekämpa prostatit är dess varning: en aktiv livsstil, regelbundet sex (med oförändrad partner, förstås), genomförbar träning.

Sådana grönsakshjälpmedel som roten till persilja, vitlök och andra komponenter är konstruerade under lång tid, men kroppen kommer att säga tack för det, för att de hjälper till att återställa ordningen i den. Persilja kommer att lösa upp nederbörd (stenar, sand) i njurarna och avlagringar i lederna. Vitlök kommer att normalisera kärlens väggar. Därför kan dessa naturliga läkemedel tas hela livet.

Till noten: behandling av folkrättsliga åtgärder innebär en kurs på upp till 30 dagar och det är mycket viktigt att ta det till slutet. Ha tillräckligt med tålamod, envishet och uthållighet - och du kommer att ha en hälsosam prostatakörtel.

Behandla prostata sjukdomar med folkrättsmedel ensamma hemma är verklig. Dessa recept och massage är inte sämre än traditionell medicin, så att du effektivt förbättrar människors tillstånd, minskar symtomen på sjukdomen och lämnar endast positiv återkoppling efter användning.

Behandling av prostatit med folkmekanismer

Prostatit är en sjukdom som ger män mycket problem. På grund av inflammation i prostata passerar urinering och ejakulation med smärta. Och prostata är inflammerad av två huvudorsaker - som ett resultat av en bakteriell attack av organet eller på grund av en cirkulationsstörning i bäckenområdet. Behandling av prostatit med folkmekanismer, som praktiken visar, har en positiv effekt.

Fördelar med att behandla prostatit med folkmetoder

Vad är prostata i allmänhet, vad behövs och var ligger den? Det är ett mycket viktigt organ som ligger runt urinröret. Han producerar prostasjuice, som är involverad i spermatbildning och ger rörlighet i spermatozoa. I det normala tillståndet är prostatan inte mer än en valnöt. Med inflammation kan den nå stora storlekar och pressa urinröret.

För att behandla prostatit brukar ordineras antibiotika, antivirala läkemedel, läkemedel för att förbättra immuniteten. Och även olika procedurer i form av laserbehandling, prostata massage, ultraljud, hydroterapi och så vidare.

Alla läkemedel är kända för att få indikationer och kontraindikationer. Det finns inga harmfria antibiotika alls. Därför är det bäst att tillgripa folkliga behandlingsmetoder om det är möjligt. Behandling av prostatit med folkmekanismer kontrolleras av år, skadar inte kroppen, på ett tillförlitligt sätt botar prostatit vid vissa stadier. Förresten, folkmekanismer, som regel, alltid gå i samband med "tunga artilleri" av medicin på något stadium av sjukdomen. Och läkare rekommenderar alltid att tillgripa folkmedicin.

De mest effektiva folkmekanismerna för behandling av prostatit:

Behandling av prostatit i hemmet är ganska effektiv, om du använder beprövade metoder för att bekämpa sjukdomen. Det finns flera populära recept som garanterar ett utmärkt resultat. Men man måste vara tålmodig, alla metoder för traditionell medicin kräver längre terapi än mediciner, minst tjugo dagar. Och om vi pratar om biodlingsprodukterna kommer behandlingen att vara ännu längre. Men som ett resultat, hela kroppen, alla dess system, läker.

Bland de mest effektiva metoderna:

 • behandling med persilja frön;
 • honung och andra biodlingsprodukter;
 • grönsaksjuicer;
 • vitlök;
 • behandling med olika örter.

Men man kan inte göra med avkodningar. Traditionella behandlingsmetoder kräver mer och följer vissa rekommendationer. Till exempel, för att minimera rökning och alkohol. Eftersom alkohol irriterar prostata, och rökning smalnar blodkärlen, stör den redan brutna blodbanan.

Dieten kräver också vissa justeringar. Det är mycket användbart dagligen att använda en mängd olika gröna - persilja, dill, koriander, sallad, pepparrot, nässla. Och, naturligtvis, lök och vitlök. Användbara livsmedel med hög zink, till exempel pumpa, skaldjur, nötter, gäng, rik på vitamin E-grönsaker och frukter.

Fleromättade fetter är mycket användbara för en daglig diet. Och det här är fisk, linolja, rosenkrämolja. Det är extremt nödvändigt älskling.

Och till skadliga produkter är alla kryddiga kryddor och ättika, vilket bidrar till svullnad av blodkärl. Och även transfetter, stekta och feta rätter, täppa till kärlen.

Behandling av prostatit med örter

Behandling av prostatit med folkmekanismer innefattar behandling med örter. Den mest effektiva är malurt, Kalanchoe. Malurt för hela behandlingsförloppet bör inte vara mer än 100 gram. För det första torkas det torkade gräset med händer och siktas sedan genom en kolv. Allt som siktas är för internt bruk. Och vad som återstår - för förberedelse av douching.

Och så är behandlingen 7 dagar:

 • i 3 dagar varannan och en halv timme måste du svälja en nypa malurt, tvätta den med vatten. Det spelar ingen roll, innan måltider eller efter måltider är det viktigt att även på natten kan du inte avbryta mottagandet av gräs.
 • Under de närmaste 4 dagarna är malurt endast på dagtid, minst 5-6 gånger om dagen;
 • alla 7 dagar är det nödvändigt att spruta på kvällen. För att göra detta häller 1 tesked malurt en liter kokande vatten, svalna till kroppstemperatur, filtrera och gjut 100 mg. Hälften av denna volym ska injiceras i anus och resterande 50 ml - i urinröret. Det är bättre att använda denna spruta för spädbarn med en mjuk spets. Att injicera det är nödvändigt kraftigt, då kommer hela lösningen till blåsan. Och i 3-4 dagar från urinröret kommer ut alla ackumulerade pus.

Det är viktigt vid behandling av prostatakörteln att observera en diet: inget kött eller fisk, inga mejeriprodukter och bröd med godis. Alkohol och cigaretter är förbjudna. Endast spannmål, frukt och grönsaker.

Ett annat effektivt verktyg är Kalanchoe. Ett glas krossade blad av Kalanchoe häller en halv liter vodka, insisterar på en mörk plats i 5 dagar. Och då borde du dricka en tesked varje dag. När välfärden är normal är det nödvändigt att använda en tesked av tinktur i veckan. Smärtan går snabbt bort.

Bark av asp

Aspen bark är ett utmärkt botemedel mot prostatit. Men för att samla barken är det nödvändigt i mitten av april, när trädet är fyllt med juice. Barkens tjocklek är den mest lämpliga 3 - 5 mm. Mycket av detta råmaterial kommer inte att krävas. Endast 100 gram.

Först måste du torka barken antingen naturligt eller i ugnen. Mala sedan. Häll 100 gram råmaterial med 200 gram vodka, tätt tätt med lock och sätta på ett mörkt ställe i några veckor för att insistera. Se till att barken är helt täckt med vodka. Efter infusion, alla filter och lägg i glas. Schemat för att ta tinkturen är följande: 20 droppar hälls i en fjärdedel av ett glas vätska och dricker före måltider tre gånger om dagen. Lösningen är tillräcklig för hela behandlingsperioden - 2 - 2,5 månader.

I vissa fall är det nödvändigt att förlänga behandlingstiden.

Honey folk remedies

Denna lösning är effektiv även när antibiotika inte har hjälpt. För behandling, är det nödvändigt att ha lime eller blomma honung. Det bör ätas med te dagligen för 100-200 gram. Och för hela kursen behöver du minst 10 kilo honung.

Sådan behandling är endast tillåten om det inte finns någon allergi mot komponenten.

Mycket snart försvinner smärtan, normal urinering upprättas.

Väl hjälper honung med celandine. För att göra detta, förbereda först ett avkok. Inom 20 minuter kokas 100 gram gräs i 700 gram kokande vatten. Därefter kyles buljongen och filtreras. Lägg till ett pund honung till buljongen. Tre gånger om dagen är infusionen full på en matsked före en måltid. Och förvaras i kylskåp. Drick buljong i kombination med havrebuljongen i ett glas tre gånger om dagen i en och en halv månad. De första resultaten kommer att visas på en vecka. Det blir mycket lättare.

Pumpa frön med prostatit

30 gram icke-rostade skalade pumpafrön ska blandas med 200 g honung. Och rulla sedan bollarna, hasselnötternas storlek och lagra i kylskåpet. Ät varje dag innan du äter 1-2 bollar. Och rusar inte för att svälja och njuta av ett tag. Kursen ska göras en gång per år. Detta är en bra profylax av prostatit hos män. Också lämplig som behandling.

Pumpa frön är rika på zink, vilket är mycket viktigt för män i alla åldrar.

Användningen av persilja vid behandling av sjukdom

Persilja är ett lagerhus av vitamin A och C. Det är också ett mycket kraftfullt antiinflammatoriskt läkemedel. Det är tillräckligt att dricka tre gånger om dagen på en matsked färsk juice av denna växt innan man äter.

Det är användbart inte bara persilja själv, men också dess frön.

4 msk. l. Säd fröna, häll ett glas kokande vatten, koka sedan i 15 minuter. Kyl buljongspänningen och ta 5-6 gånger om dagen på en matsked före en måltid.

Behandling med vitlök

Att återställa den brutna blodcirkulationen i ett litet handfat hjälper vitlök. För att göra detta, skära fem kryddnejlika och häll en halv liter kokande vatten. Allt detta infunderas under natten. Och på morgonen, dra och ta två gånger om dagen för en kvart kopp innan måltiderna. Inom 3-4 veckor kommer urinering att förbättras, sexliv.

Heta bad med prostatit

Heta bad med prostatit kan fungera som ett komplement till behandling.

Men det finns regler som måste observeras:

 • Vatten bör inte vara högre än 35-37 grader;
 • ta ett bad bör inte mer än 20 minuter.

Faktum är att användbarheten av ett sådant förfarande är att "sprida blod", men inte att öka svullnaden av blodkärl, vilket bara kommer att förvärra sjukdomsförloppet. Med rätt användning av heta bad är det en märkbar förbättring av tillståndet.

fysisk träning

Fysiska övningar är effektiva när orsaken till prostatit är ett brott mot blodcirkulationen i det lilla bäckenet. Vanligtvis händer det med fulla män som leder en stillasittande livsstil. Jag måste göra dagliga övningar.

Den första av dessa innefattar rytmisk åtdragning av skinkorna och muskelspänningen, som om hämning av urinering. Några sekunder av spänning - och avkoppling. Med kompression, andas in, koppla av med utandning. Upprepa 10-15 gånger.

Den andra träningen är knäböj. Du måste crouch, hålla ryggen rakt och tar inte fötterna från golvet. När du hänger, placera armarna rakt fram, med stående position - händer vid sömmarna.

Den tredje träningen ligger på golvet. Du måste böja knäna, fötterna platt på golvet. Lyfter bäckenet från golvet och pressar skinkorna, sänker det, slappnar av. Att höja det är nödvändigt vid en inspiration, att sänka på en utandning. Och så 10-15 gånger.

Funktioner av behandling av prostatit folk remedies:

Prostatit är akut eller kronisk. Den akuta formen passerar utan spår efter adekvat behandling. Utan korrekt behandling går i kronisk form. Typ av sjukdom beror på behandlingen.

Kronisk prostatit

Den bästa lösningen för kronisk prostatit är pumpa frön. Allt genialt är enkelt: du måste äta en handfull friterad frö innan måltider tre gånger om dagen. Du kan mala frön och blanda med honung. Om det inte finns någon allergi mot honung, så kommer en sådan blandning av matsked tre gånger om dagen inte bara att bli av med prostatit, men också förbättra hjärtsystemets prestanda.

Morotjuice är också mycket bra för att behandla en kronisk sjukdom. Du behöver bara späda det med 50% vatten. Juice förbättrar kraften, lindrar inflammation.

Juice gjord av färska gurkor ökar blodcirkulationen, lindrar svullnad. Den ska också vara full dagligen och utspätt med halvvatten.

Akut prostatit

Den akuta sjukdomen orsakar smärta på grund av inflammation. Ödem i prostata är en följd av exponering för bakterier. Därför är behandlingen inriktad på förstörelse av patogen flora. Det är bäst att besöka en läkare med akut prostatit. Han kommer att ordinera medicinering och behandling med folkmetoder. För detta, en bra avkok av kamomill. Du kan köpa färdiga blåsor av blommor i ett apotek och brygga som te. Saline kompressor kommer också att hjälpa. I en nio procent lösning av salt och vatten, dra ihop vävnaden, pressa den och placera den på ett varmt ställe till sårpunkten. Säkra på något bekvämt sätt och håll i 15-20 minuter. Utför proceduren varje kväll före sängen.

Men i början är det nödvändigt att vara övertygad om att prostatit inte har fått komplikationer. Innan du använder kompressen måste du genomgå ett test och samråda med en specialist.

Förebyggande av sjukdom

Det bästa förebyggandet är att undvika smittsamma sjukdomar, hypotermi. Att leda en aktiv livsstil, gå oftare, ha en konstant nära kontakt med en betrodd partner och äta hälsosam mat.

Det är mycket bra för förebyggande att äta varje dag en handfull pumpa frön är inte stekt, drick en halv liter juice av asparges, lägg till en mängd olika rätter burdock rot.

Och om det finns karaktäristiska symptom i form av smärtsamma känslor vid urinering, är det värt att se en läkare och folkmedicin.

De mest effektiva folkmedicinska remedierna för prostatit hos män

Prostatit är en mycket vanlig sjukdom i andrologisk profil. Den patologiska processen representeras av en degenerativ inflammatorisk lesion i prostatakörteln med den efterföljande utvecklingen av en massa obehagliga manifestationer och komplikationer.

Terapi av denna sjukdom, huvudsakligen medicinsk. Fytoterapi kan dock vara en bra hjälp till traditionell behandling. Folkmekanismer för prostatit hos män är olika. Men inte alla recept som kopieras i nätverket är lika effektiva och säkra. Vad betyder värd uppmärksamhet?

Persilja - människans bästa vän

För terapeutiska ändamål används alla delar av växten: stammar, löv, rötter. Effekten är baserad på förmågan hos det fytoterapeutiska medlet att lindra inflammation. Effektiva medel: Ta råmaterial (någon del av persilja passar), slipa eller slipa i pulver.

Ta några teskedar av det krossade råmaterialet (3-5) och häll 250 ml varmt kokt vatten. Insistera betyder 2 timmar. Ta sedan en hel tesked i en halvtimme innan du äter. Behandlingsförloppet - en vecka eller två.

Pumpa frön

Ett universellt botemedel mot alla sjukdomar i det manliga reproduktionssystemet. Pumpa är användbar i sig, men frön innehåller den största mängd zinkföreningar, på grund av vilka de effektivt avlägsnar inflammation, initierar regenerativa processer i prostata. Användningsmetod: varje dag för att äta 25-35 frön. Det är bättre att göra det på en tom mage, en timme före en måltid. Behandlingstid - en vecka.

kastanjer

Kastanjer innehåller tannmedel som är nödvändiga för att lindra inflammation i prostatakörteln. Huden på denna växt har en speciell terapeutisk effektivitet. För att förbereda buljongen, ta 250 gram kastanjskal, brygg den med en liter kokande vatten.

Infusera i 2 timmar. Ta sedan en matsked tre gånger om dagen. I en lägre koncentration kan råvaran bryggas med en hel mugg vatten och full som te. Produkten ökar aptiten, så du måste noggrant övervaka kosten.

Pumpa med honung

Dubbel nytta för kroppen: pumpa tar bort inflammation i prostata, honung ökar manlig styrka, normaliserar koncentrationen av testosteron i blodet. För att förbereda produkten måste du ta ett halv kilo råa pumpafrön (för att ha frön och melonfrön), ett kvart kilo flytande honung.

Råvaror (frön) att slipa, att passera genom köttkvarn. Då måste du blanda en brant vassle och rulla små bollar ut ur den. Varje dag ska du använda 2 bollar innan du äter, inte tuggar och inte sväljer, men löser upp dem.

FILBERTNÖT

Folk recept för prostatit hos män inkluderar mer och mer exotiska metoder. Om du tror på anhängarna av alternativ terapi kan du bota prostatit med hjälp av hassel på bara några dagar. Som ett fytoterapeutiskt medel används plantens bark och blad.

Ta ingredienserna, slipa dem. Då måste du brygga en matsked råvara 250 ml kokande vatten. Lämna en halvtimme (läkemedlet måste infunderas). Drogavlopp. Ät en kvart kopp hela dagen. Ett glas drink är berusad 4 gånger.

asp

För behandling appliceras barken på växten. Samla in det i slutet av april, då kommer läkemedlets terapeutiska effekt att vara maximal. Bark att torka, slipa till ett pulverformigt tillstånd (helst). Ta sedan en glasbehållare i volym i liter.

Fyll den med en tredjedel av råvaran, fyll resten med varmt vatten. Stäng behållaren tätt. Lämna på en mörk och sval plats i två veckor. När läkemedlet är infunderat måste det filtreras och tas över en hel matsked fyra gånger om dagen.

vitlök

Har också en dubbel fördelaktig effekt på hankroppen: lindrar inflammation, smärtssyndrom, hjälper till vid behandling av prostatit och ökar styrkan. Använd sådana folkmekanismer för prostatit hos män kan vara, även i förebyggande syfte. Ta 6 vitlöksklyfta.

Mala med en kniv, galler eller krossa. Det är viktigt att råvarorna bevarar saften. Häll vitlök massa med vatten i en volym av en halv liter. Lämna i 12 timmar att insistera. Filtreras sedan och ta en matsked en halvtimme före din nästa måltid.

Vild päron

Inte den trevligaste smaken, men effektiv. Ta ett kilo råvaror, laga osötad kompote. Ät ett glas om dagen (du kan och mer om du vill). Det hjälper till att klara av prostatit på 2-3 veckor. Försvagningen av produktiva symptom är redan på tredje dagen.

Honung och Bee Products

De har en fördelaktig effekt på människors reproduktionssystem, men användningen av biodlingsprodukter måste ske med stor omsorg: en allergi är möjlig. Några effektiva recept:

 • Ta kvarts liter kvalitetsvodka eller medicinsk etylalkohol. Evaporera i en bestämd mängd flytande 50 gram propolis. Den resulterande uppslamningen bör utspädes med en liten mängd kakao. Från de mottagna sätten att rulla ovala ljus. Suppositorier administreras på natten rektalt. Kursens varaktighet är en månad.
 • Med. Ett klassiskt och enkelt recept. Varje morgon på tom mage, använd en hel tesked honung. Det är bättre än non-candied. Varaktighet - cirka 15 dagar.

Dessa folkrecept har visat sig vara effektiva i praktiken.

Grundläggande behandlingsprinciper

För att behandlingen ska vara effektiv och säker är det viktigt att följa ett antal enkla rekommendationer:

 • Innan du använder en fytoterapimetod bör du kontakta din läkare. Det finns komplikationer och allergiska reaktioner.
 • Eftersom medicinska örter har en hög allergiframkallande potential kan man inte okontrollerat tillgripa de beskrivna behandlingsmetoderna. Först rekommenderas att bestämma kroppens reaktion. För dessa ändamål tas läkemedlet i minimidoseringen (en halv tesked) och observerar hälsotillståndet. Om immunsvaret inte följs anses receptet vara säkert.

Fytoterapi är en bra hjälp vid behandling av prostatit. Men inte den huvudsakliga metoden. Endast människors botemedel kan inte botas. Det rekommenderas att kombinera fytoterapi och traditionell behandling.

Behandling av prostatit hos män

Behandling av prostatit hos män genom folkmedicin är mycket effektiv. Det viktigaste är att behandla prostatit hemma, är det nödvändigt att ha tillräckligt med viljestyrka och inte lämna behandlingen efter 3-4 dagar. Varje nationellt recept beräknas inte mindre än 20 dagar. Ett organ såsom en rot dekokt eller persilja utsäde, grönsaksjuice, extrakt av vitlök, honung produkter avsedda för längre perioder. Men de kommer inte bara att bidra till att bota prostatit, men kommer att sätta för hela kroppen: persilja löser njursten och saltavlagringar i lederna, vitlök - rengör väggarna i blodkärl från kolesterol plack, honung och pollen förebygga hjärtsjukdomar. Därför kan dessa folk rättsmedel användas för livet med stora hälsofördelar - kommer att leva sjukdomsfritt upp till 100 år.

Behandling av prostatit hos män

Persilja för behandling av prostatit i hemmet

Receptet är detta: en halv kopp hackad persilja roter häll 1 liter kokande vatten och laga på låg värme i 20 minuter. Stam, drick istället för vatten under hela dagen.

Persilja frön

Receptet för behandling är detta: slipa fröna i pulver. 4 tsk pulver häll ett glas kokande vatten, insistera i en termos i 15 minuter, sval, dränera. Ta 1 msk. sked 4-5 gånger om dagen.

Folk behandling av prostatit med pumpa frön.

Pumpa frön är den mest populära folkmedicin för behandling av kronisk prostatit och prostata adenom. Det rekommenderas att äta dem regelbundet en halvtimme före frukost, men helst under hela dagen. Minst tre matskedar om dagen.

Recept från tidningen "Herald of Healthy Holidays" 24 24, 2011, 16 2012: En man på 62 år erkände kronisk prostatit och prostata adenom. Från folkläkemedel valde han behandling av prostatit med pumpa frön. Frön lätt torkad, slipad i en kaffekvarn med en skal och siktas genom en sikt (resterna upprepade gånger malda). En halvtimme före måltiden tog 2 gånger om dagen 2 msk. l. pulver från pumpa frön, tvättas med ett glas varmt vatten med 2 delar l. omrördes i den. honung. Denna blandning dricker han året runt, utan avbrott. Nu är han 83 år gammal, och han är helt frisk, i full kraft. Huvudkravet för dem som vill bli behandlade är att människor ska vara icke-rökare och icke-drinkare.

Ett annat recept på behandling av pumpa frön "Herald of HLS" №9, 201 år. Ta 500 g skalade pumpa frön, passera genom köttkvarn, blanda med 1 glas honung. Förvara blandningen i kylskåp. Ta på morgonen för 1 tsk. med en glid, tvättar med te. Blandningen behandlas med prostatit en gång per år.

Detta folkrecept läses av en 82-årig man och bestämde sig för att använda den. Efter två behandlingskurser med pumpa frön fanns det en sådan lättnad, som inte ens efter att ha tagit dyra tabletter. "Herald of HLS", nr 2, 2012, sidan 30.

Hembehandling av prostatit med päron

Mycket bra hjälp vid behandling av prostata är päron. Komposit av päron är det önskvärt att dricka året runt, om vinteren använd torkade päron. Skogpäron är mer användbara. Men det är ganska svårt för de nordliga invånarna att få dem. Päron är inte sötad kompottbehandla som diabetes - det minskar blodsockret. Därför är detta ett mycket framgångsrikt folkmedel, om prostatit hos män kombineras med diabetes

Hur man behandlar prostatit hos män med skalad kastanjefrukt

25 g torrbrun krossad fruktskal häll 250 g alkohol. Insistera 10 dagar, ta 10 droppar 2 gånger dagligen före måltider, de första 20 dagarna i varje månad. Eller 50 g kastanjskal häll 500 gram vodka, drick 30 droppar. (HLS 14, s. 14, i andra källor där folkmedicinska läkemedel för prostatit beskrivs, rekommenderas mängden droppar att ökas till 20 droppar per dos)

Hembehandling av prostatitjuice

Drick sparrisjuice 1-2 glas om dagen. För en bättre effekt blandas aspargesjuice i lika delar med saft av betor, morötter och gurkor. Goda resultat kan uppnås genom att använda följande folkrecept: Drick 2 glas per dag med en blandning av morotsjuice och gurka i lika delar

Folkbehandling av prostatit med honung, propolis och pollen i hemmet

Det är mycket effektiv behandling av honung och andra biodlingsprodukter. Honung bör tas 1 tsk 2-3 gånger om dagen, pollen -. 1 matsked per dag (och om möjligt tre gånger om dagen) på fastande mage. Dessa huskurer inte bara hjälpa behandla prostatit hos män, men också för att mätta kroppen med alla nödvändiga vitaminer och spårämnen, pollen har dessutom en anti-aging effekt på kroppen.

En anmärkningsvärd folkmedicin för behandling av kronisk prostatit är propolis, som har antibakteriell verkan och bekämpar bra prostatainflammation. 40 droppar 20% alkoholisk tinktur av propolis upplöst i 100 g vatten, ta en halvtimme före måltid, behandlingsförloppet - 45 dagar. Du kan också använda propolis ljus dagligen i 30 dagar.

För att behandla prostatit hos män med hög effektivitet bidrar biet podmor. Häll 2 msk. l. Häll 500 ml kallt vatten, koka och simma i 2 timmar på en lugn eld. Ta 1 msk. l. tre gånger om dagen, äter 1 tsk. honung. Avkokning lagras i kylskåpet.

Stearinljus med honung - ett effektivt folkmedel för prostatit hos män

Blanda 1 ägg, 1 tsk. honung och 3 msk. l. rågmjöl för att göra en brant deg. Rulla ljusen, sätt i frysen. Ställ in ett ljus på morgonen och kvällen. Behandlingsförloppet med denna folkbota prostatit - 1 månad, bryt sedan - 10 dagar och upprepa kursen.

Traditionell vitlök behandling

Förbereda läkemedlet för detta recept: 5 hackade vitlöksklyfta häll 0,5 liter kokande vatten, insistera på natten, påfrestning och ta 1/4 kopp 1-2 gånger dagligen före måltid. Kursen är 3-4 veckor. På grund av det faktum att vitlök är ett erkänt folkmedel för rengöring av kärl, hjälper det bra vid behandling av prostatit, återställer nedsatt blodcirkulation i bäckenområdet

Folkbehandling av prostatit med örter

Cure prostatit hemma kan vara mycket snabbare om vi kombinerar traditionella lösningarna med att ta naturläkemedel. Det mest effektiva öret mot denna sjukdom är päronblad. I den populära behandling av prostatit används växter med diuretikum, antiinflammatoriska, immunstimulerande och anticancereffekt, såväl som växter, förbättra blodflödet i prostatakörteln (honungsklöver, kastanj)

Rhodiola rosa i folkmedicin för behandling av prostatit med örter

1 msk. l. hackade rhodiola rosa rötter, häll 200 gram kokande vatten, koka i ett vattenbad i 15 minuter, insistera 1 timme, stam. Drick 1/2 kopp två gånger om dagen (morgon och eftermiddag).

Människors behandling av prostatit celandine

Gör 10% spirituell tinktur från en torr örtland eller kläm saft från färskt celandine och späd det med alkohol i ett förhållande av 1: 1. Ät varje morgon på tom mage, från 1 droppe till 50 g vatten, tillsätt varje dag 1 droppe. På dag 30, gå till 30 droppar och ta, minska varje dag med 1 droppe. Totalt är behandlingsperioden för prostatit med denna folkmekanism 60 dagar. Därefter ta en paus i 2 veckor och starta en ny kurs. Denna folkmedicin för prostatitis celandine är en utmärkt profylax av adenom, rensar kroppen av olika tumörer, polyper, cyster, ökar immuniteten.

Tinktur från Kalanchoe

För att bota prostatit hjälpte en man ett sådant folkrecept: 1 glas krossade blad av Kalanchoe häll 500 ml vodka, insistera 5 dagar. Drick 1 tsk. per dag. När du mår bättre, drick 1 tsk. per vecka (tidningen HLS 2002, nr 6). Här är ett annat liknande recept: 100 g Kalanchoe lämnar för att passera genom köttkvarn, häll 200 gram vodka, insistera 20 dagar, dränera. Ta ca 1 tsk. 3 gånger om dagen - smärtan går snabbt (2011, nr 7, s. 32)

Hur man behandlar prostatit med barrträd

Mannen hade prostatit, frekvent uppmaning att urinera. Någon rådde honom att göra barrträdsbad - han kokade tallnålar och hällde en koncentrerad buljong i bassängen. Efter denna hembehandling tog det mer än ett år, och denna sjukdom störde aldrig honom, även om han ständigt fiskade på Volga på sommar och vinter och frös ofta. (2011, nr 12, sid 9)

Hur man behandlar prostatit med asp

Vid behandling av folkmedicinska remedier av prostatit används aspenbarken i stor utsträckning. Tinktur från barken kan inte bara bota kronisk prostatit hos män, utan också klara av adenomen. På våren, före stigande knoppar, plocka upp bark av asp. Torka, slipa. Litter kan fylla 1/3 med bark, fyll upp med vodka. Infusera 2 veckor. För att bota prostatit hos män, måste du ta en tinktur på 1 msk. l. 3 gånger om dagen tills tinkturen är över. Därefter måste du genomgå ett test. Om prostatit eller adenom kvarstår, bör en annan behandlingskurs utföras. (tidningen HLS 2002, nr 6).

Hur man behandlar prostatit hos män med kastanj?

Ta bort brunt skal från mogna kastanjer, slipa. 2 msk. l. Skal häll 500 g kokande vatten, insistera på en termosnatt och indunsta sedan i ett vattenbad i 2 gånger. Stam, förvara i kylskåp. Drick 30 droppar 3 gånger om dagen på tom mage. Den populära behandlingen av prostatit med denna buljong fortsätter tills den är över. Då är det en paus i 1 månad och kursen upprepas. Totalt ska tre sådana behandlingskurser utföras.

Samling av örter används ofta i folkmedicin för behandling av prostatit.

Behandlingsförloppet med örter är 1 månad, efter det att en paus görs i 10 dagar och behandlingstiden om nödvändigt upprepas med samma eller en annan samling. Infusion av örter i den populära behandlingen av prostatit ta 1/2 kopp tre gånger om dagen i en timme före måltiden, om inte annat anges i receptet på samlingen.

Samlingsnummer 1: ta i 1 del björk löv, vanlig hassel, gräs ryttare fält. 4 msk. Skedar av den krossade blandningen häll en liter vatten, koka i 5-7 minuter, smält i 1 timme. Ta 1/2 kopp tre gånger om dagen.

Samlingsnummer 2: ta 10 delar av nypon och 10 delar hagtornsbär, 5 delar uliginose, 4 delar kamomill och 4 delar blommor älgört, 3 delar björk, tranbär, kört, maskros rötter, örter knotweed, 2 av gräset Melilotus officin och vintergrön. 8 msk. l. blandning häll på kvällen 2 liter kokande vatten, insistera, inslagna, natt, dränera. Drick varmt för 5-8 glas om dagen. Denna samling i den populära behandlingen av prostatit är också ett utmärkt verktyg för att stärka hjärtmuskeln, städa kolesterolens kärl, behandla högt blodtryck.

Samlingsnummer 3: ta in 1 del av blommorna av äppelbjörn svart, nässla, linne, odödlig, skumrande, celandine, yarrow, kinesisk magnolia vinstock. 2 msk. l. Samla 300 ml kokande vatten, värm på ett vattenbad i 15 minuter, insistera i 1 timme. Ta 1/2 kopp tre gånger om dagen.

Samlingsnummer 4: Ta in 1 del av löv av cowberry, björk, salvia, gåsfot, gräshästslag, nässla. 2 msk. l. Samla 300 ml kokande vatten, värm på ett vattenbad i 15 minuter, insistera 1 timme.

Samlingsnummer 5: ta in 1 del av löv av cowberry, björk, valerian rot, persilja gräs, hästsegel gräs, nässla. 2 msk. l. Samla 300 ml kokande vatten, värm på ett vattenbad i 15 minuter, insistera 1 timme

Samlingsnummer 6: Ta in 1 del av löv av vintergröna, bärbär, celandine, johannesört, gräsmorgon, plantain, enbärfrukt. 2 msk. l. Samla 300 ml kokande vatten, värm på ett vattenbad i 15 minuter, insistera 1 timme.

Samlingsnummer 7: Ta in 1 del av löv av vintergröna, växtfågel, bärbär, enbärfrukt, celandine gräs, motherwort. 2 msk. l. Samla 300 ml kokande vatten, värm på ett vattenbad i 15 minuter, insistera 1 timme.

Samlingsnummer 8: ta en del vinter blad, kamomill blommor, njurar svart poppel, ört malört, persilja, kålrot, Cikoriarot, nypon. 2 msk. l. Samla 300 ml kokande vatten, värm på ett vattenbad i 15 minuter, insistera 1 timme.

Vintergröna löv är rundbladiga - ett allmänt använt folkmedel för prostatit. Men om du inte har ett päronträd kan du ersätta det med torkade bönblad.

Samlingsnummer 8: ta 1 del björk knoppar, Hypericum rad humlekottar, Celandine, Leuzea rot, malört, renfana, rölleka, johannesört, inula rot. Förberedelse och användning: 2 msk samling häll 0,5 liter kokande vatten, dränera tillsammans med gräset i en termos, insistera över natten. 2 msk. l. Samla 300 ml kokande vatten, värm på ett vattenbad i 15 minuter, insistera 1 timme.

Recept från tidningen "Herald of Healthy Habits" №21, 2011 år
Mannen kände igen prostatit, började han samråda med en välbekant apotekare vad medicinen skulle köpa. Hon sa att dyra droger är ineffektiva och bara tillfälligt kväva sjukdomen. Rådde mig att behandla prostatit med folkmekanismer. Denna man har länge varit intresserad av medicinska växter, och det var användbart för honom vid behandling av prostatit. Nästan 2 år tog han upp skörden av örter. Jag försökte mycket. Men det bästa sättet att hjälpa honom var ett recept: 1 msk. l. cikoria örter, 0,5 st. l. och johannesört ört av Origanum 3-4 renfana blommor (ärter), Artemisia nypa - denna blandning häll 500 ml kokande vatten i 20 minuter, dricka en halv kopp 4 gånger per dag. Det är tillräckligt att dricka 3-4 dagar för att känna lättnad. Förloppet av behandling av prostatit i hemmet betyder - 10 dagar, sedan en paus i 3 dagar och ytterligare två kurser med en paus. Totalt, hela behandlingen tar 36 dagar.

Hur man behandlar prostatit med barrträd

Mannen hade prostatit, frekvent uppmaning att urinera. Någon rådde honom att göra barrträdsbad - han kokade tallnålar och hällde en koncentrerad buljong i bassängen. Efter denna hembehandling tog det mer än ett år, och denna sjukdom störde aldrig honom, även om han ständigt fiskade på Volga på sommar och vinter och frös ofta. (2011, nr 12, sid 9)

Prostatit - behandling med kipreem

På mannen på 75 år har man upptäckt en prostatit, har riktat till kirurgen vid operation. Men den här patienten var säker på att alla sjukdomar kan botas med örter. Jag bestämde mig för att behandla prostatit hemma med infusion av ört, småblommiga örter, receptet på detta folkläkemedel som han läste i HLS. för år 2007. I apoteket finns ett sådant gräs inte, men fann hennes tjocklek nära skogen. 1 tsk. råa saker hällde ett glas kokande vatten, insisterade, drack två gånger om dagen - på morgonen på tom mage och på kvällen 30 minuter innan man ätit. Behandling med kipreem varade flera månader. Därefter började han dricka en infusion av en blandning av örter: kapren narrow-leaved (Ivan-te), kaprei melkotsvetkovy och melissa. På prostatan limmade ett löv av en gyllene mustasch, fixering med gips. Som ett resultat - en komplett botemedel, För förebyggande fortsätter att ta infusioner, glöm inte om gymnastik. (HLS 2011, nr 2, sid 15)