Huvud
Förebyggande

Behandling av prostatit med folkmekanismer och metoder hemma

När en infektion kommer in i en prostata hos en man utvecklas en inflammatorisk process. Som regel diagnostiseras det hos personer från 25 till 50 år. Det finns många tillförlitliga metoder för att behandla sjukdomen, till exempel folkmekanismer för prostatit. De hjälper till när medicin eller prostata massage är kontraindicerad.

Vad är prostatit?

Inträdet av patogener i prostatakörteln väcker uppkomsten av sjukdomen. Sjukdomskrävande mikroorganismer tränger in i körteln från blåsan, ändtarmen, urinröret. Prostatit är en inflammatorisk allvarlig sjukdom, akut eller kronisk. Det verkar av olika anledningar och kännetecknas av särskilda tecken:

 • stark uppmaning att gå på toaletten "på en liten";
 • snabb trötthet, letargi, depression;
 • brinner i perineum, urinrör - frekventa symtom på prostatit;
 • i urinen kan vita flytande trådar uppträda;
 • kan förekomma accelererad ejakulation, signifikant minskad potens;
 • sjukdomsutvecklingen kan tala om obehag, smärta i ländryggsregionen, skrot, i ljummen och underlivet;
 • svår urinering med fragment.

Hur man bota prostatit hos män med folkmedicin

När sjukdomen är på ett tidigt stadium eller har en lätt form, så finns det en riktig chans att bota den med naturliga "läkemedel". Folkmekanismer har en generell förstärkningseffekt på människornas kropp. Den inflammatoriska processen är blockerad, och organets vävnader återställs. Som ett resultat börjar prostata att fungera normalt. Att bota prostatit hos män folkmedicin använder sig av honung, vitlök, pumpa frön, hassel, persilja, kastanjeträd, örter, aspen bark och så vidare.

Behandling av prostatit hos män genom folkmekanismer

Det finns många olika sätt att lindra en man av inflammation i prostata. Till exempel används förutom konservativ medicinsk behandling terapeutiska naturliga varianter. Folkmedel för prostatit och prostata adenom kan eliminera infektionen, ta bort inflammation, stärka genitourinary systemet. Läkaren hjälper dig att välja det bästa botemedlet, efter att ha tagit testen, och samlar in information om sjukdomshistorien. Behandling av prostatit hos män med folkmedicin ska kombineras med motion och en speciell diet.

Det första alternativet, som hjälper till att bekämpa inflammation i prostata är chaga-svampen. Denna anläggning har länge använts för sådana ändamål, dess effektivitet kontrollerades av många män. Chaga med prostatit väl avlägsnar inflammation, har anti-infektionseffekt. För att bli av med sjukdomen kan du prova en svampbuljong med tillsats av hasselnötsblad (hasselnötter). Behandlingskursen är två veckor. Recept för Chaga:

 1. Ta en stor sked av valnötblad + en tesked torkad chaga.
 2. Ingredienser häll vatten (400 ml), koka över låg värme i fem minuter.
 3. Klar för att kyla buljongen, spänning.
 4. Använd naturlig medicin tre gånger om dagen för en matsked en halvtimme före måltiderna.

banker

Ett annat effektivt icke-traditionellt sätt att bekämpa smittsamma sjukdomar - bankerna med prostatit. Denna procedur bör utföras av en specialist, eftersom du behöver veta exakt vilka punkter som ska installeras "utrustning". Bankerna återställer arbetet med manliga könsorgan, bidrar till att stärka styrkan. Som regel är de installerade i området av ytterkanten av sakrummet.

Skinnet torkas av med alkohol, från ovanför skårorna. Banken är fast ovanför symbolerna. Sedan avlägsnas det, och blodet, som släpps under vakuum, avlägsnas med steriliserad bomullsull. Tomter med skåror är täckta med gips. Behandlingen utförs en gång om 14 dagar (kursen är 4-5 procedurer).

mumien

Mamma är en universell naturmedicin, som ofta används för olika sjukdomar. Den naturliga produkten är helt ofarlig, den undertrycker infektionen i prostatakörteln, tar bort inflammation och förbättrar avsevärt tillståndet hos det mänskliga genitourinära systemet. Här är några alternativ för hur man applicerar mumien från prostatit:

 1. Du kan göra oljeljus. Tamponger av bomullsull suger noggrant i en blandning av havtorns olja och mamma (20/1). Folkemedicin för användning av prostatit endast efter avföring. Stearinljuset sätts in i anuset och hålls där tills det kallas för tömning.
 2. Flera tabletter mamma löses i vatten (3 matskedar). Den mottagna medicinen tar 25 gram tre gånger om dagen i en timme innan man äter.

Pumpa frön

Alla vet, effektiv och prisvärd medicin - pumpa frön från prostatit. Det här alternativet är mycket effektivt, har många positiva återkopplingar. I dessa frön finns mycket zink, vilket är viktigt för varje människors hälsa. För att förhindra inflammation i prostata rekommenderas att man konsumerar 30 råa pumpa frön dagligen. recept:

 1. Pumpa frön (500 g) måste males med en mixer eller köttkvarn.
 2. Det resulterande råmaterialet kombineras med flytande honung (200 ml).
 3. Gör små bollar från massan, sätt i kylskåpet i en timme. Det finns en "medicin" för en sak två gånger om dagen före måltiderna.

Frukt- och grönsaksjuicer

Behandling av prostatakörteln utförs och juice. Färskberedda frukt- och grönsaksjuice eliminerar inflammatorisk process, hjälper till att minska den aggressiva effekten av infektion på orgeln, återställer sexuell funktion. Det rekommenderas att använda gurka, morot, sparris, tomat, betorjuice. Juice av persilja och spenat är också mycket bra, av frukt - granatäpple, vattenmelon. Dessa drycker kan konsumeras separat eller blandas med cocktails. För att få en helande effekt är det värt att dricka minst 500 ml vätska per dag.

tjära

Med en infektion klarar björktjära från prostatit perfekt. Denna naturliga produkt är ett effektivt säkert botemedel mot inflammation i prostata. Här finns flera alternativ för folkterapi:

 1. Tjära vatten. Blanda huvudbeståndsdelen med vatten (1 till 8). Drick medicinen på en liten eld i fem minuter, omrörning. Häll i en burk, stäng tätt och insistera på två dagar. Form skummet, häll vattnet i en förseglad behållare. En naturlig medicin är full i 100 gram 20 minuter före måltiderna. Behandlingsförloppet är 10 dagar, följt av en paus av samma längd. Sedan ytterligare 10 dagars tillträde och 20 dagar avbrott. Efter att ha passerat den tredje kursen måste du vänta ett år för behandling.
 2. Rektalblandning. Björk tjär något värmer upp, kombinerar med tre droppar propolis tinktur. Läkemedlet injiceras i anus med pipett. Behandlingen varar 1-2 månader, proceduren utförs en gång om dagen före sänggåendet.

örter

En säker och säker metod för att bekämpa infektionssjukdomar är örten mot prostatit. Det är bättre att använda växtberedningar, eftersom de är mer effektiva. Varaktigheten av behandling av prostatit med örter är en månad, sedan en tio dagars paus. Tinkturer och avkok av prostatit tar tre gånger om dagen för ett halvglas eller enligt instruktionerna. recept:

 1. Hästsvansfält, hasselblad och björkblad - 1 del vardera. Häll det krossade gräset (4 msk.) Med en liter vatten. Koka 6 minuter, insistera (det rekommenderas att lämna i en timme). Läkemedlet är klart.
 2. För behandling av inflammation i prostata, använder folkmetoder Kalanchoe. Mala växtens löv (glas), häll vodka (en halv liter). Blandningen måste lämnas i 5 dagar. Ät en tesked om dagen.
 3. Blanda samma antal blad av bärbär, vintergreen, växtfrukter, örter Leonurus och celandine, frukter av enbär. Ånga med kokande vatten (300 ml), två matskedar av läkemedlet. Håll i ett vattenbad i 15 minuter, sedan en timme att insistera.
 4. Ett annat recept innebär användning av aspenbark. Torkade råvaror (100 gram) häll kokande vatten (1 liter). Koka över låg värme i 15 minuter, sval. Buljong från barken för att dricka 30 minuter innan man äter ett glas om dagen.
 5. När du förvärrar inflammatorisk process, ta torrt pulver av malört (100 g). Ät en liten nypa sex gånger om dagen, tvätta medicinen med varmt vatten. Mellan receptionerna ska ta 2 timmar. Ansökan - en vecka.
 6. Mala rotan av persilja. En matsked av produkten värms med kokande vatten (1 kopp), inslaget i en varm trasa. Insistera 10 timmar. Ät fem gånger om dagen för 1 matsked. Denna folkmetod klarar sig väl av symptomen på prostatit.

Grundläggande principer för behandling av prostatit hemma

Till den terapeutiska processen gav de nödvändiga resultaten, det är värt att följa de grundläggande principerna för behandling av prostatit i hemmet:

 1. Alkoholhaltiga drycker är strängt förbjudna.
 2. Det rekommenderas att följa en hälsosam livsstil, ändra den vanliga kosten till rätt, hälsosam kost, annars kommer människors recept för prostatit att vara ineffektivt.
 3. Du kan inte överkolla (du måste klä dig i vädret, sitta inte på den kalla marken).
 4. För att undvika inflammation eller återfall är det värt att börja bli tempererad, gå oftare på gatan, göra gymnastik, gå och bada.
 5. Läkare råder att utesluta långvarig retention av urin, evakuering bör ske i rätt tid. Det är värt att gå på toaletten minst var tredje timme.
 6. Om en man diagnostiseras med en sjukdom och han behandlas hemma, bör trauma till perineum undvikas.
 7. När en representant för det starkare könsbestämda arbetet måste du avbryta i fem till tio minuter varje par timmar. Det är värt att värma upp, att vara som.
 8. Tillåt inte förstoppning, som bara kan förvärra smittsamma sjukdomar och minska behandlingen "nej".
 9. Undvik stressiga situationer som kan leda till komplikationer.
 10. Kön ska vara regelbunden, full. Sexuellt liv är nödvändigt för att eliminera stillastående processer i prostata. Det rekommenderas att undvika alltför frekventa sexuella handlingar, det är önskvärt att få en vanlig partner.
 11. Två gånger om året är det nödvändigt att genomgå en urolog undersökning.
 12. Innan behandlingen påbörjas hemma är det värt att samråda med en läkare som kan rekommendera en individuell folkmedicin.

Video: Folkmetoder för behandling av prostatit

recensioner

Jag diagnostiserades med prostatit. Sjukdomen var i början, urologen rekommenderade att prova recepten på traditionell medicin för att bekämpa sjukdomen. Han behandlades med växtbaserade läkemedel i flera månader, tills symptomen på prostatit försvann. Jag gjorde också speciella övningar. Efter en andra undersökning blev det klart att sjukdomen hade receded.

Evgeniy Ivanovich, 55 år gammal

Det var obehagliga känslor i en perineum, en mage eller en mage, en ingen. Blivit mer ofta att köra till toaletten "på en liten", med manliga strömproblem började. Det visade mig att jag hade en inflammation i prostata. Jag är en supporter av folkmedicin, så jag bestämde mig för att behandla pumpafrön, grönsaksjuicer. Under sex månader lyckades vi övervinna prostatit, och hittills har det inte funnits några återfall.

Jag har kronisk inflammation i prostatakörteln. Diagnosen är en besvikelse, men när sjukdomen återkommer, hjälper människors läkemedel mot prostatit mig alltid. Vi hittade flera recept med min fru (mamma, tjära, svamp chaga), och jag sparar mig själv i tider med förvärring av sjukdomen. Jag dricker inte alkohol, skadlig mat och motion.

Informationen som presenteras i denna artikel är endast avsett för informationsändamål. Materialet i artikeln kräver inte självständig behandling. Endast en kvalificerad läkare kan diagnostisera och ge råd om behandling baserat på individuella patienters individuella egenskaper.

Behandling av prostatainflammation med folkmedicin

Vilken sjukdom som helst kräver en individuell inställning och tålamod från patienten. För att fullständigt eliminera alla symtom och skapa förutsättningar där patologi inte återkommer, är det viktigt att ta ett ansvarsfullt sätt att välja behandling. Hos män uppträder inflammation i prostata, ofta ofta och sker ofta i kronisk form. Följaktligen kommer behandlingen vara lång. Förutom traditionella droger rekommenderas folk att använda traditionella metoder för behandling av prostatit.

Örter för hjälp

Folkmekanismer är först och främst örter. De hanterar enkelt ett stort antal oacceptabla symtom hos män. På växtbasen kan det finnas biologiska tillsatser. De är inte läkemedel och medicin rekommenderar att de används endast som ett tillägg till huvudmetoden för behandling. Samtidigt är de medel som kokas hemma inte mindre effektiva.

För att uppnå detta mål är det viktigt att korrekt förbereda medel för prostatit. Det kan vara infusioner, avkok, tinkturer av alkohol och jämn juice. De appliceras antingen inåt eller utåt. Det är bara nödvändigt att välja rätt recept, effektivt i det här fallet.

Användbara infusioner och tinkturer framställs både från rötter och från löv eller skott. Dessutom kan recept endast omfatta blommor, frukter eller växtfrön. Därför är det viktigt att noga läsa listan över komponenter och använda exakt vad som anges.

För att inte förlora användbara egenskaper och inte ändra verkan av den färdiga lösningen är det viktigt att förbereda det ordentligt.

Som regel används endast porslin eller glas. Nästan alla förberedelser görs i ett vattenbad. Efter det rekommenderas blandningen att insistera i 30-60 minuter och vara kall. I vissa fall måste läkemedlet filtreras, men det är möjligt att använda det efter skakning.

För att eliminera tecken på inflammation hos män är det viktigt att använda droger som har en astringent egenskap. Tanniska ämnen och innehållande slem kommer att vara lämpliga.

För att inte bli förgiftad måste du förbereda buljonger och infusioner varje dag. Endast tinkturer är beredda under lång tid och lagras på en mörk plats. Detta beror på det faktum att alkohol fungerar som ett konserveringsmedel som inte tillåter multiplikation av bakterier i läkemedlet.

Behandlingstiden för män bör vara minst två månader. Efter en paus kan du fortsätta att behandla prostatit, med den här eller den andra behandlingsmetoden.

Populära behandlingsmetoder

För män som har stött på ett sådant problem som prostatit, erbjuder traditionell medicin ett stort antal sätt att använda örter. Tänk på de mest populära av dem:

 • Pumpa frön. De har använts sedan antiken i behandlingen av manliga patologier. På grund av den stora mängden zink är det möjligt att normalisera prostata tillståndet. För de som bestämde sig för att behandla patologin med pumpafrön, rekommenderas att använda följande metod: 500 gram renade frön rengörs och krossas. De behöver hälla ett glas honung. Från blandningen bildas bollar en centimeter i diameter. Dagligen är det nödvändigt att äta två bollar, långsamt tugga.

Trevlig behandling av prostatit

Folkmekanismer har sällan en trevlig smak, men samtidigt kan man skilja och särskilt välsmakande.

När prostatit används speciellt ofta färsk fruktjuicer från grönsaker och frukter. Tack vare dem är det möjligt att inte bara eliminera inflammationen, men också att rengöra kroppen av toxiner, vilket positivt påverkar skyddskrafterna.

I boken om traditionell medicin finns recept baserade på aspargesjuice. I detta fall finns det en positiv effekt i närvaron av stenar i det genitourinära systemet och prostata. Juice har en analgetisk och antiinflammatorisk effekt. För att få en uttalad effekt är det tillräckligt att ta två glas färsk juice varje dag. Den kan blandas med morotsjuice.

Du kan också behandla prostatit med hjälp av svart elderbärsaft. Förbereda produkten, rör röret. l. juice i ett glas destillerat vatten. Det tas på en tom mage en gång om dagen. Detta gör det möjligt att förbättra urinutgången, lägre kroppstemperatur och eliminera inflammation.

Funktioner av akut och kronisk behandling

Metoder för att behandla patologier i akut eller kronisk form kan skilja sig åt. Så, i närvaro av svåra symtom, rekommenderas att använda kamomill, johannesört, lind, celandine. Dessa örter bör blandas i förhållandet 2/2/1/1. Sedan sätts blandningen på ett vattenbad och värms upp i trettio minuter. Därefter filtreras den färdiga buljongen och tappas i rena rätter. Blandningen konsumeras två gånger om dagen efter en måltid på 150 gram.

En utmärkt effekt vid akut prostatit är en blandning av moderna, björkpinnar, vildrosa och psyllium. Dessa komponenter måste blandas i förhållandet 2/1/1/1. En färdigbuljong används också för ett halvglas, men bara tre gånger om dagen.

På liknande sätt framställs en blandning av salvia, nässla, elecampan, mynta och hästslag. Infusion är viktigt att hålla i en timme, så att alla användbara substanser är helt utsläppta. Med hjälp av detta recept kan du behandla inte bara prostatit, men även urinblodsjukdomar i samband med urininkontinens. Ta bort smärtan hjälper en blandning av fänkål, enbär, lakrits och persilja.

I närvaro av en kronisk process är det viktigt att normalisera det drabbade organets arbete, för att påskynda regenereringsprocesserna och att utesluta utvecklingen av komplikationer. Det kommer att hjälpa till i denna blandning av plantain, brok, bärbär och björk. Alla komponenter blandas och infunderas i kokande vatten i en timme. Användning rekommenderas för ett halvt glas två gånger om dagen.

Calendula, yarrow, fänkål och nässla har en utmärkt effekt. Du kan också använda en blandning av tjaktorn, mynta, valerian och salvia. Alla nämnda föreningar bör framställas dagligen och konsumeras 2-3 gånger. Behandlingstiden är i regel inte mer än två månader, varefter en paus görs. I närvaro av en kronisk process är det viktigt att utföra kurser varje kvartal tills patologins tecken fullständigt elimineras, vilket bekräftas av laboratorie- och instrumentalmetoder för undersökning.

Övriga råd av traditionell medicin

För att normalisera blodcirkulationen med prostata rekommenderas det att regelbundet besöka badet. För att förbättra effektiviteten hos badet får man använda eteriska oljor av salvia, lavendel och mynt. När man väljer en kvast, är det bästa att ge preferensen till aspen. Allt detta kommer att lindra smärtan och förbättra det övergripande tillståndet.

Efter att ha besökt badet är det viktigt att kompensera för förlust av vätskor. För detta ändamål används örtte: ivan te, rhodiola rosea, linden, timjan. Glöm inte älskling. Det har en generell förstärkningseffekt på kroppen. Använd badet för att eliminera prostatit kan endast vara i avsaknad av en akut period.

Dessutom är det parallellt med örterna rekommenderat att utföra hirudoterapi. För att göra detta kan du besöka kliniken eller utföra inställningen av leeches själv. Förfarandet har följande effekter:

 • förbättring av blodcirkulationen i exponeringsområdet;
 • normalisering av blodbilden;
 • eliminering av inflammation
 • lindring av smärta och känslor av tryck.

Leeches rekommenderas att installeras i perineumområdet i en mängd av 4-5 stycken. Efter en viss tid faller de själva bort. För att uppnå resultatet ska fem procedurer utföras med en paus på flera dagar.

Med en kompetent kombination av flera metoder för behandling av patologi kan mycket goda resultat uppnås. Det är viktigt att följa procedurer och ta infusioner under lång tid, men bara efter att ha råd med en läkare. Dessutom får vi inte glömma traditionell medicin.

Du kan lära dig om möjliga sätt att behandla prostatit med folkmekanismer nedan:

Behandling av prostatit med folkmekanismer

Prostatit är en sjukdom som ger män mycket problem. På grund av inflammation i prostata passerar urinering och ejakulation med smärta. Och prostata är inflammerad av två huvudorsaker - som ett resultat av en bakteriell attack av organet eller på grund av en cirkulationsstörning i bäckenområdet. Behandling av prostatit med folkmekanismer, som praktiken visar, har en positiv effekt.

Fördelar med att behandla prostatit med folkmetoder

Vad är prostata i allmänhet, vad behövs och var ligger den? Det är ett mycket viktigt organ som ligger runt urinröret. Han producerar prostasjuice, som är involverad i spermatbildning och ger rörlighet i spermatozoa. I det normala tillståndet är prostatan inte mer än en valnöt. Med inflammation kan den nå stora storlekar och pressa urinröret.

För att behandla prostatit brukar ordineras antibiotika, antivirala läkemedel, läkemedel för att förbättra immuniteten. Och även olika procedurer i form av laserbehandling, prostata massage, ultraljud, hydroterapi och så vidare.

Alla läkemedel är kända för att få indikationer och kontraindikationer. Det finns inga harmfria antibiotika alls. Därför är det bäst att tillgripa folkliga behandlingsmetoder om det är möjligt. Behandling av prostatit med folkmekanismer kontrolleras av år, skadar inte kroppen, på ett tillförlitligt sätt botar prostatit vid vissa stadier. Förresten, folkmekanismer, som regel, alltid gå i samband med "tunga artilleri" av medicin på något stadium av sjukdomen. Och läkare rekommenderar alltid att tillgripa folkmedicin.

De mest effektiva folkmekanismerna för behandling av prostatit:

Behandling av prostatit i hemmet är ganska effektiv, om du använder beprövade metoder för att bekämpa sjukdomen. Det finns flera populära recept som garanterar ett utmärkt resultat. Men man måste vara tålmodig, alla metoder för traditionell medicin kräver längre terapi än mediciner, minst tjugo dagar. Och om vi pratar om biodlingsprodukterna kommer behandlingen att vara ännu längre. Men som ett resultat, hela kroppen, alla dess system, läker.

Bland de mest effektiva metoderna:

 • behandling med persilja frön;
 • honung och andra biodlingsprodukter;
 • grönsaksjuicer;
 • vitlök;
 • behandling med olika örter.

Men man kan inte göra med avkodningar. Traditionella behandlingsmetoder kräver mer och följer vissa rekommendationer. Till exempel, för att minimera rökning och alkohol. Eftersom alkohol irriterar prostata, och rökning smalnar blodkärlen, stör den redan brutna blodbanan.

Dieten kräver också vissa justeringar. Det är mycket användbart dagligen att använda en mängd olika gröna - persilja, dill, koriander, sallad, pepparrot, nässla. Och, naturligtvis, lök och vitlök. Användbara livsmedel med hög zink, till exempel pumpa, skaldjur, nötter, gäng, rik på vitamin E-grönsaker och frukter.

Fleromättade fetter är mycket användbara för en daglig diet. Och det här är fisk, linolja, rosenkrämolja. Det är extremt nödvändigt älskling.

Och till skadliga produkter är alla kryddiga kryddor och ättika, vilket bidrar till svullnad av blodkärl. Och även transfetter, stekta och feta rätter, täppa till kärlen.

Behandling av prostatit med örter

Behandling av prostatit med folkmekanismer innefattar behandling med örter. Den mest effektiva är malurt, Kalanchoe. Malurt för hela behandlingsförloppet bör inte vara mer än 100 gram. För det första torkas det torkade gräset med händer och siktas sedan genom en kolv. Allt som siktas är för internt bruk. Och vad som återstår - för förberedelse av douching.

Och så är behandlingen 7 dagar:

 • i 3 dagar varannan och en halv timme måste du svälja en nypa malurt, tvätta den med vatten. Det spelar ingen roll, innan måltider eller efter måltider är det viktigt att även på natten kan du inte avbryta mottagandet av gräs.
 • Under de närmaste 4 dagarna är malurt endast på dagtid, minst 5-6 gånger om dagen;
 • alla 7 dagar är det nödvändigt att spruta på kvällen. För att göra detta häller 1 tesked malurt en liter kokande vatten, svalna till kroppstemperatur, filtrera och gjut 100 mg. Hälften av denna volym ska injiceras i anus och resterande 50 ml - i urinröret. Det är bättre att använda denna spruta för spädbarn med en mjuk spets. Att injicera det är nödvändigt kraftigt, då kommer hela lösningen till blåsan. Och i 3-4 dagar från urinröret kommer ut alla ackumulerade pus.

Det är viktigt vid behandling av prostatakörteln att observera en diet: inget kött eller fisk, inga mejeriprodukter och bröd med godis. Alkohol och cigaretter är förbjudna. Endast spannmål, frukt och grönsaker.

Ett annat effektivt verktyg är Kalanchoe. Ett glas krossade blad av Kalanchoe häller en halv liter vodka, insisterar på en mörk plats i 5 dagar. Och då borde du dricka en tesked varje dag. När välfärden är normal är det nödvändigt att använda en tesked av tinktur i veckan. Smärtan går snabbt bort.

Bark av asp

Aspen bark är ett utmärkt botemedel mot prostatit. Men för att samla barken är det nödvändigt i mitten av april, när trädet är fyllt med juice. Barkens tjocklek är den mest lämpliga 3 - 5 mm. Mycket av detta råmaterial kommer inte att krävas. Endast 100 gram.

Först måste du torka barken antingen naturligt eller i ugnen. Mala sedan. Häll 100 gram råmaterial med 200 gram vodka, tätt tätt med lock och sätta på ett mörkt ställe i några veckor för att insistera. Se till att barken är helt täckt med vodka. Efter infusion, alla filter och lägg i glas. Schemat för att ta tinkturen är följande: 20 droppar hälls i en fjärdedel av ett glas vätska och dricker före måltider tre gånger om dagen. Lösningen är tillräcklig för hela behandlingsperioden - 2 - 2,5 månader.

I vissa fall är det nödvändigt att förlänga behandlingstiden.

Honey folk remedies

Denna lösning är effektiv även när antibiotika inte har hjälpt. För behandling, är det nödvändigt att ha lime eller blomma honung. Det bör ätas med te dagligen för 100-200 gram. Och för hela kursen behöver du minst 10 kilo honung.

Sådan behandling är endast tillåten om det inte finns någon allergi mot komponenten.

Mycket snart försvinner smärtan, normal urinering upprättas.

Väl hjälper honung med celandine. För att göra detta, förbereda först ett avkok. Inom 20 minuter kokas 100 gram gräs i 700 gram kokande vatten. Därefter kyles buljongen och filtreras. Lägg till ett pund honung till buljongen. Tre gånger om dagen är infusionen full på en matsked före en måltid. Och förvaras i kylskåp. Drick buljong i kombination med havrebuljongen i ett glas tre gånger om dagen i en och en halv månad. De första resultaten kommer att visas på en vecka. Det blir mycket lättare.

Pumpa frön med prostatit

30 gram icke-rostade skalade pumpafrön ska blandas med 200 g honung. Och rulla sedan bollarna, hasselnötternas storlek och lagra i kylskåpet. Ät varje dag innan du äter 1-2 bollar. Och rusar inte för att svälja och njuta av ett tag. Kursen ska göras en gång per år. Detta är en bra profylax av prostatit hos män. Också lämplig som behandling.

Pumpa frön är rika på zink, vilket är mycket viktigt för män i alla åldrar.

Användningen av persilja vid behandling av sjukdom

Persilja är ett lagerhus av vitamin A och C. Det är också ett mycket kraftfullt antiinflammatoriskt läkemedel. Det är tillräckligt att dricka tre gånger om dagen på en matsked färsk juice av denna växt innan man äter.

Det är användbart inte bara persilja själv, men också dess frön.

4 msk. l. Säd fröna, häll ett glas kokande vatten, koka sedan i 15 minuter. Kyl buljongspänningen och ta 5-6 gånger om dagen på en matsked före en måltid.

Behandling med vitlök

Att återställa den brutna blodcirkulationen i ett litet handfat hjälper vitlök. För att göra detta, skära fem kryddnejlika och häll en halv liter kokande vatten. Allt detta infunderas under natten. Och på morgonen, dra och ta två gånger om dagen för en kvart kopp innan måltiderna. Inom 3-4 veckor kommer urinering att förbättras, sexliv.

Heta bad med prostatit

Heta bad med prostatit kan fungera som ett komplement till behandling.

Men det finns regler som måste observeras:

 • Vatten bör inte vara högre än 35-37 grader;
 • ta ett bad bör inte mer än 20 minuter.

Faktum är att användbarheten av ett sådant förfarande är att "sprida blod", men inte att öka svullnaden av blodkärl, vilket bara kommer att förvärra sjukdomsförloppet. Med rätt användning av heta bad är det en märkbar förbättring av tillståndet.

fysisk träning

Fysiska övningar är effektiva när orsaken till prostatit är ett brott mot blodcirkulationen i det lilla bäckenet. Vanligtvis händer det med fulla män som leder en stillasittande livsstil. Jag måste göra dagliga övningar.

Den första av dessa innefattar rytmisk åtdragning av skinkorna och muskelspänningen, som om hämning av urinering. Några sekunder av spänning - och avkoppling. Med kompression, andas in, koppla av med utandning. Upprepa 10-15 gånger.

Den andra träningen är knäböj. Du måste crouch, hålla ryggen rakt och tar inte fötterna från golvet. När du hänger, placera armarna rakt fram, med stående position - händer vid sömmarna.

Den tredje träningen ligger på golvet. Du måste böja knäna, fötterna platt på golvet. Lyfter bäckenet från golvet och pressar skinkorna, sänker det, slappnar av. Att höja det är nödvändigt vid en inspiration, att sänka på en utandning. Och så 10-15 gånger.

Funktioner av behandling av prostatit folk remedies:

Prostatit är akut eller kronisk. Den akuta formen passerar utan spår efter adekvat behandling. Utan korrekt behandling går i kronisk form. Typ av sjukdom beror på behandlingen.

Kronisk prostatit

Den bästa lösningen för kronisk prostatit är pumpa frön. Allt genialt är enkelt: du måste äta en handfull friterad frö innan måltider tre gånger om dagen. Du kan mala frön och blanda med honung. Om det inte finns någon allergi mot honung, så kommer en sådan blandning av matsked tre gånger om dagen inte bara att bli av med prostatit, men också förbättra hjärtsystemets prestanda.

Morotjuice är också mycket bra för att behandla en kronisk sjukdom. Du behöver bara späda det med 50% vatten. Juice förbättrar kraften, lindrar inflammation.

Juice gjord av färska gurkor ökar blodcirkulationen, lindrar svullnad. Den ska också vara full dagligen och utspätt med halvvatten.

Akut prostatit

Den akuta sjukdomen orsakar smärta på grund av inflammation. Ödem i prostata är en följd av exponering för bakterier. Därför är behandlingen inriktad på förstörelse av patogen flora. Det är bäst att besöka en läkare med akut prostatit. Han kommer att ordinera medicinering och behandling med folkmetoder. För detta, en bra avkok av kamomill. Du kan köpa färdiga blåsor av blommor i ett apotek och brygga som te. Saline kompressor kommer också att hjälpa. I en nio procent lösning av salt och vatten, dra ihop vävnaden, pressa den och placera den på ett varmt ställe till sårpunkten. Säkra på något bekvämt sätt och håll i 15-20 minuter. Utför proceduren varje kväll före sängen.

Men i början är det nödvändigt att vara övertygad om att prostatit inte har fått komplikationer. Innan du använder kompressen måste du genomgå ett test och samråda med en specialist.

Förebyggande av sjukdom

Det bästa förebyggandet är att undvika smittsamma sjukdomar, hypotermi. Att leda en aktiv livsstil, gå oftare, ha en konstant nära kontakt med en betrodd partner och äta hälsosam mat.

Det är mycket bra för förebyggande att äta varje dag en handfull pumpa frön är inte stekt, drick en halv liter juice av asparges, lägg till en mängd olika rätter burdock rot.

Och om det finns karaktäristiska symptom i form av smärtsamma känslor vid urinering, är det värt att se en läkare och folkmedicin.

Behandling av prostatit med folkmedicin, hemma

Prostatit - en inflammation i prostatakörteln som uppstår på grund av de blodmikrocirkulation störningar hos bäckenmusklerna och bäckenbotten eller infektiösa processen i sina vävnader. Det åtföljs av dysuri, smärta vid urinering och ejakulation, en signifikant försämring av livskvaliteten hos en man.

Ej aktuell eller felaktigt utvald behandling leder till frekventa återfall, övergången av sjukdomen till kronisk form. Förutom konservativ terapi finns det många folkmekanismer som testats av patienter med prostatit och fått bra recensioner.

Squats - de bästa övningarna från prostatit

Om den underliggande inflammatoriska processen (och inte bakteriell) är det möjligt att blodtillförseln till musklerna som omger prostatakörteln är nedsatt. För att återställa blodcirkulationen finns det ingen bättre och effektivare motion än knep. Först måste du klara provet och försöka sitta med raka händer upptagna ovanför huvudet.

Krympor bör vara djupa, det är att bäckenet inte kan hållas vid eller över knäna. Utförandet av denna övning minst 100 gånger indikerar en bra potential för behandling av prostatit. Smärta i benen är ett tecken på muskelsvaghet och otillräcklig blodtillförsel till bäckenorganen och bland annat prostata.

Du behöver inte göra hundratals veckor varje dag, tillräckligt och 3 gånger i veckan. Det enklare alternativet är att göra 3 uppsättningar i rad, 50 gånger vardera, med en paus på 3 minuter mellan olika tillvägagångssätt.

Man bör sträva efter den eftertraktade figuren "ett hundra", komplettera knäbanden med andra övningar:

Att göra "sax", sitter på golvet och lutar händerna strax bakom ryggen (20 gånger varje ben);

Lyftning av raka ben i bakläget (20 gånger).

Ett komplex av dessa övningar kombinerat med sit-ups hjälper till att bli av med prostatit utan medicinering.

Andra övningar för behandling av prostatit

Övning 1. Ligga på ryggen, lägg dina ben över dig så att dina knän är nära ditt ansikte. Dra upp dina ben med händerna och i den här positionen måste du ligga i 3 till 20 minuter. Detta är en mycket effektiv övning och hjälper till med förhöjning av prostatit, men tålamod behövs. Effekten är bättre ju längre du ligger, men inte mer än 20 minuter.

Övning 2. På morgonen, när du vaknar, gör först och främst en perineal massage i fem minuter. Denna massage kommer att rädda dig från stagnation av prostatakörteln. Före måltidet, gör en övrig övning: Stå i full höjd, bena ihop, kasta en tredjedel och i en sådan ställning vänd knä en efter en, först till vänster och sedan höger. Fortsätt att göra det måste inom fem minuter. På kvällen kan övningen upprepas. Första gången kommer det naturligtvis vara svårt, men med tiden kommer du att bli van vid. Och du behöver definitivt inte vara rädd för prostatit, om du gillar att gå.

Biseptol är ett effektivt och billigt antibiotikum

Vid behandling av prostatit symptom såsom urinretention, smärta under utlösning och avsaknad av effekt på förloppet av terapi med makrolider, antisvampmedel, fluorkinolin hjälp Biseptol - lång kända och billigare läkemedel.

Det är nödvändigt att ta 2 tabletter 480 mg 2 gånger dagligen dagligen, i 5-14 dagar.

Komponenterna i läkemedlet tillåter inte bakterier att multiplicera i människokroppen och undertrycka deras tillväxt. Det är effektivt mot mikroorganismer som är resistenta mot effekterna av sulfonamider. Bland indikationerna för att ta drogen finns infektioner i urinvägarna, inklusive prostatit. Biseptol utsöndras från kroppen om 7 timmar.

Bland kontraindikationerna till mottagningen är sådana tillstånd och sjukdomar:

Nedsatt njur- och leverfunktion

Allergiska reaktioner på läkemedlets komponenter;

Patologi av hematopoiesis-systemet.

Med Biseptol måste du noggrant övervaka reaktionen i din kropp. Tecken på överdosering: huvudvärk och smärta i tarmarna, minskad aptit, yrsel. En signifikant biverkning med användning av stora doser av Biseptolum är benmärgsundertryckning. Vid långvarig behandling bör övervakas blodbiokemi.

Avbruten behandling kan leda till en förvärmning av prostatit, infästning av inflammation, feber.

Enligt recensioner av många män som tog biseptol kom lättnad om några timmar, även i de mest försummade fallen

Behandling av prostatit med te med honung

Kronisk prostatit med instabila resultat av behandling med antibiotika och infusioner av örter lämpar sig för honungsterapi. Innan det börjar måste ta hänsyn till de individuella egenskaperna hos kroppen - är allergisk mot biprodukter, närvaron eller frånvaron av diabetes mellitus, eftersom dessa tillstånd är absoluta kontraindikationer. Det kommer att ta mycket honung, inte mindre än 10 kg. Det ska vara naturligt, lime eller blommigt.

För en dag borde den ätas tillsammans med te cirka 100-200 g, med användning av istället för socker dagligen. Efter en kort tid försämras urinering, urinering försvinner, smärta försvinner, andra indikatorer återgår till normala. Efter en fullständig botemedel mot förebyggande behandling rekommenderas att hon tar varje månad honung i små kurser.

Recept för honung med celandine

Denna folkmedicin används efter en komplex behandling (antibiotika, suppositorier, uppvärmning, terapeutisk gymnastik). Efter avlägsnande av akut inflammation, måste du förbereda ett avkok av torr celandine. Ett hundra gram torra örter hälls i 700 ml kokande vatten, de kokar inte mer än en kvart i timmen. När buljongen kyler lite, filtreras den genom gasbindning. I buljongen måste du lösa upp 500 gram naturlig honung.

Denna lösning lagras i kylskåp i ett glasbehållare. Han är full för mat till 1 msk. sked tre gånger om dagen. Under denna behandlingsperiod är alkohol och andra läkemedel förbjudna. Samtidigt måste du dricka ett avkok av havre. Det tas av ett glas (150-200 ml) 3 gånger om dagen. Havre är berusade i 1,5-2 månader med avbrott - 2 dagar efter var 5: e dag av avkokning. Under sådan behandling är det inte önskvärt att ladda musklerna i perineum, att besöka gymmet bör begränsas. Tillåten sport - springa, gå, simma i poolen.

De första tecken på lättnad kan kännas på en vecka, och det uppnås långvariga resultat av alla som har genomfört en fullständig behandling med honung och celandine. Behandlingen ges även till fall av kronisk prostatit i ett stadium där inget annat än kirurgiskt ingripande hjälper.

Behandling av prostatit med pumpa frön

Pumpa frön har länge använts av läkare vid behandling av prostatit. De är en bra och mycket prisvärd folkemedicin för behandling av denna sjukdom. Eftersom dessa frön innehåller mycket zink, vilket är nödvändigt för någon man vid vilken ålder som helst, behandlar de snabbt prostatit. Du behöver bara äta 30 solrosfrön en dag före måltiderna. Detta är bara den dagliga zinkmängden för kroppen.

Metod 2. Rensa en halv kilo pumpa frön och vrid i köttkvarn. Frön bör inte nödvändigtvis stekas, annars kommer det inte att bli någon helande effekt! Och tillsätt 200 gram honung. Rör om lösningen och gör bollar av ungefär en hasselnöt eller något mer. Du måste lagra dem i kylskåpet, men du kan lägga 10 bitar i förväg för att nå rumstemperatur.

Ät ska vara en boll i en halvtimme före måltid 1-2 gånger om dagen. I detta fall kan bollen inte sväljas snabbt, tugga och suga den i två till tre minuter. Denna folkbehandling av prostatit har en mycket stark botande effekt, så en kurs per år kommer att vara tillräckligt.

Infusion av hassel - ett effektivt botemedel mot prostatit

Huvudingrediensen är hasselnöt. För att behandla prostatit måste du ta bark eller löv av hassel. Du kan brygga ihop de två ingredienserna, växla dem. Bara vet att barken ska bryggas dubbelt så länge, eftersom den är mer stel.

Så ta en matsked av löv (eller bark) hasselnöt och brygg den i ett glas kokande vatten. Stäng tätt och vänta en halvtimme. Efter din belastning och ta 1/4 kopp 4 gånger om dagen.

Det är bättre att använda nya grenar varje gång, men du kan ansöka och redan använda flera gånger. Vanligtvis en vecka med sådana förfaranden är tillräckligt - och prostatit passerar.

Tinktur av bark av asp

Med prostatit, förutom barken på hasseln, hjälper aspenbarken också. För att förbereda tinkturen behöver du asppenna uppsamlad i början av sapflödet tills blommans knoppar och löv blommar. Denna period kommer att ske under andra hälften av april. Skorpans önskade tjocklek är 3-5 mm.

Efter insamling måste barken torkas i ugnen eller i skuggan. När barken torkar, ta den i en mängd av 100 gram, krossa lite och lägg i en halv liter burk. Toppa med 200 gram vodka, medan barken ska hällas helt. Stäng burken med lock och sätt den på ett mörkt ställe i 2 veckor. Efter denna period, påtrycka infusionen.

Infusion är druckit 3 gånger om dagen och spädar 20 droppar en fjärdedel av ett glas vätska. Ta det innan du äter. Med daglig användning av denna volym barkasinfusion är tillräckligt för 2-2,5 månader. (Se även: Användning av användbara egenskaper hos tall)

Behandling av prostatit med malurt

Malurtre terapi hjälper till med nästan alla inflammatoriska sjukdomar i könsorganet, inklusive prostatit och dödar pyogen infektion. För att genomföra en fullständig behandling, är 100 g torr malurt tillräcklig. Den torkas med händer, medan krossning är så tunt som möjligt, och sedan siktas genom en kolv. Gräset som passerade genom hålen kommer att tas torrt inåt, och det som inte har siktats kommer att vara användbart för att förbereda ett avkok för sprutning av urinröret.

Bitterhet av torr malurt, som passerar genom den mänskliga mag-tarmkanalen, verkar på kroppens rensning och lindrar den av infektionspatogener.

Under de första 3 dagarna, varje 2-2.5 timmar måste du svälja en nypa torr malurt, fukta det med saliv och tvätta det med vatten. Från intag av mat beror inte frekvensen av malurt av Under denna period kan du inte ta en paus mellan metoderna för torrt gräs, även på natten.

Under de närmaste 4 dagarna är malurt inte tagit på natten, och under dagen är det druckit 5-6 gånger om dagen.

På kvällen varje dag måste du göra malurt microclysters. För att göra dem, ta 1 tsk. med en berg av torr malurt. Häll en liter kokande vatten, kyla infusionen till 40 ° C, filtrera, gjut 100 ml. Hälften av denna volym injiceras i anusen på natten. Det finns inget behov av att vara rädd för avföring, de kommer inte att vara.

Den andra halvan (50 ml) injiceras i urinröret. Gör det inte så lätt - du måste trycka på kanten av urinröret till toppen av en miniatyr spruta och injicera dess innehåll kraftigt. Med korrekt genomförande av detta förfarande kommer en avkok av malurt att passera till blåsan. Efter 3-4 dagar med kronisk eller latent prostatit börjar produktionen av den åldrade pusen. Buljongen ska inte vara för kall eller varm, den bästa temperaturen är kroppstemperaturen.

Douchering med mikrocykler upprepas i 7 dagar.

Under hela behandlingsperioden krävs att en strikt diet följs, utan vilken behandling med malurt inte har den önskade styrkan:

Utesluter djurmat, protein, fisk, ägg, godis, mejeriprodukter;

Mängden bröd är begränsat (upp till 200 g), det är endast tillåtet i torkad form;

Du kan inte ta alkohol, röka;

Tillåtna produkter: spannmål, grönsaker och frukt, nötter, solrosolja.

Under denna behandling kan det finnas en förvärring av dolda sjukdomar, en känsla av svaghet, utseendet av ledsmärta. Douchering kan vara längre än 7 dagar, tills fullständig lindring av tecken på prostatit. Med profylaktiskt syfte är det möjligt att genomföra malurtreparation under våren och hösten.

Behandling av prostatit med persilja

Persilja har ett brett utbud av användbara och helande egenskaper, i synnerhet det tar bort den inflammatoriska processen och återställer sexuella funktioner. Trots det faktum att vi använder tiden persilja i matlagning, uppskattar det för kryddig smak, är persilja en medicinalväxter, eftersom det innehåller en stor mängd av mineraler och vitaminer.

Så, till exempel, i 100 gram persilja finns det två dagliga normer av provitamin A, vilket för övrigt är användbart för ögonen. Och vitamin C är nästan 4 gånger mer än i citron! Dessutom finns det inulin i persilja - det är en naturlig analog av insulin, det reglerar också blodsockernivån och dessutom är den bästa källan till näring för vår tarmmikroflora.

Persiljajuice ska tas på en matsked 3 gånger om dagen i en halvtimme före måltiderna.

Det är också användbart att använda persilja frön. Mala 4 teskedar frön i pulver, fyll i ett glas kokande vatten, koka i 15 minuter och svalna sedan. Ta 4-6 gånger om dagen för 1 matsked.

Författaren till artikeln: Nina Vladimirovna Sokolova, naturläkare, fytoterapeut

Folkmedel för inflammation i prostata

Användningen av folkmedicin för prostatit är den mest effektiva metoden för långsiktig behandling och förebyggande av en sjukdom som har gått från en akut utvecklingsform till en kronisk. De populära metoderna för behandling av prostatit hos män är baserade på kunskap om principerna om inflytande av naturliga komponenter på eliminering av symtom på sjukdomen. Recept från prostatit har gått igenom många års erfarenhetstestning, så fråga inte deras effektivitet.

Folkmekanismer mot symptom på prostatit

Behandlingen av någon sjukdom medför vissa risker. Det är viktigt att inte tillåta ytterligare utveckling av sjukdomen och förvärring av dess symtom. För att behandla inflammation i prostata måste du vara säker på diagnosen. Det är också viktigt att veta vilka tecken på prostatit som kan eliminera botemedel mot traditionell medicin från prostatit.

Symtom på prostatit, vars eliminering riktas till behandling hemma:

 • drabbningar i ljummen;
 • obehag vid urinering, frekvent uppmaning att gå på toaletten med en tom blås dag och natt;
 • ökad kroppstemperatur;
 • svårigheter i sexuellt liv: minskad styrka, erektion
 • förstorad prostata på grund av ödembildning
 • störningar i reproduktiv funktion associerad med låg rörlighet för spermatozoa på grund av förtjockning av prostata utsöndring.

I närvaro av ett eller flera symtom behöver du konsultera en urolog innan du behandlar prostatit med folkmedicin. I händelse av att sjukdomen har ett bakteriellt ursprung bör antibiotika användas. Bara de kan eliminera orsaken till sjukdomen.

De mest effektiva folkmedicinska remedierna för prostatit, om den inflammatoriska processen är kronisk. Denna form av sjukdomen kännetecknas av en mild manifestation av symtom, men läkning från sjukdomen tar en mycket lång period. Därför har behandlingen av kronisk prostatit med folkmekanismer visat sig vara en effektiv metod för att eliminera symtomen på sjukdomen, vilket har en mild effekt med minimal negativ inverkan på kroppen.

Folkmedel för prostatit

Människors behandling av prostatit baseras på att bli av med sjukdomen genom att endast använda naturliga produkter, växter och matlagning på grundval av avkok och infusioner.

Först och främst används preparat av syntetiskt ursprung för behandling av prostatit och förebyggande av sjukdomen, men i hemmet är folkrecept fortfarande vana att bota prostata. Förekomsten av folkmedicin i prostatit hos män i modern icke-traditionell medicin är relaterad till tillgången på vetenskaplig berättigande för användningen av vissa typer av örter och växter. All kunskap som erhölls empiriskt bekräftades av många studier.

Det finns ett antal medicinska växter som gör att du kan bota prostatit och förhindra dess utseende.

Användningen av persilja vid behandling av sjukdom

Vid behandling av inflammation i prostata med folkrättsmedel kräver användningen av persilja särskild uppmärksamhet. För medicinska ändamål används blad, rötter och frön från växten. Persilja med prostatit verkar läkning på grund av dess unika sammansättning. Den innehåller:

 • Vitamin C. Konsumtionen av 50 g kryddor täcker den dagliga normen för detta vitamin för människors hälsa. Om vi ​​jämför persilja med citron, då det innehåller 4 gånger mer C-vitamin, och vid behandling av prostatacancer effekten av detta vitamin bidrar till att förbättra metaboliska processer, förbättra blodcirkulationen, förbättra immuniteten för en man, för att syntetisera den manliga hemlighet.
 • Karoten. Människokroppen omvandlar detta element till vitamin A, vilket kan normalisera syntesen av testosteron och förbättra spermatogenesen, vilket har en positiv effekt på styrkan. Vitamin A har en immunmodulerande effekt och låter dig övervinna infektionen. Brist på vitamin kan orsaka prostatit hos män och medföljande infertilitet.
 • Vitaminer B1, B2 behandlar prostatit, som påverkar cellulär metabolism, förbättrar tillståndet för organens slemhinnor.
 • PP-vitamin - är inblandad i kroppens regenerativa processer, främjar tillväxten av vävnader, hjälper till att syntetisera hemoglobin och erytrocyter.
 • Apigenin - ett ämne som blockerar syntesen av östrogener i en mans kropp och bidrar till förstärkning av styrkan.

I folkmedicin behandlas prostatit med införandet av persilja i den dagliga kosten för män. Det märks att användningen av produkten före samlag kan stärka varaktigheten av erektion, och efter sexuell handling fortsätter stimuleringen av erektionen i minst 3 timmar. Cures persilja från prostatit och i händelse av att ta saften av växten för 1 msk. tre gånger om dagen före huvudmåltiden. Frön av persilja från prostatit appliceras råa och i form av ett avkok:

 • Avkok av persilja frön: Ta 4 tsk. av persilja frön, slipa, tillsätt 200 ml vatten, koka upp. Lämna på låg värme i 15 minuter, sval, ta 1 msk. upp till 6 gånger per dag.
 • Rå persilja frön: frön krossas till pulver, ta upp till 1 g av läkemedlet ca 5 gånger under dagen. Frön kan tvättas med avkok av medicinska örter eller honungsvatten.

Behandling av prostatit med persilja är möjlig med att använda växtens rot. För att göra detta, förbered infusion av persilja rot:

 • Skär i 1 msk. Färsk persilja rot, häll 100 ml kokande vatten, insistera 12 timmar. Ta 1 msk. fyra gånger om dagen före måltiderna.

Spice hjälper till att lindra symtomen på prostatit i form av obehagliga känslor när du urinerar, tar bort toxiner från kroppen och ökar blodcirkulationen i prostatakörteln.

Behandling av prostatit med persilja är kontraindicerad för gikt, cystit, nefrit, närvaron av stora stenar i njurarna. Persilja bör konsumeras i måttlig ordning, eftersom det innehåller myristicin, vilket kan orsaka hallucinationer, huvudvärk och våldsam överexititation.

Honey folk remedies

Application folkmusik rättsmedel baserade på honung vid behandling av prostatit rimligt eftersom det har antimikrobiell, sårläkning, antitoxin, antiinflammatoriska egenskaper. Vid tillämpning av honung som läkemedel är det nödvändigt att följa reglerna:

 • se till att det inte finns några allergiska reaktioner på biodlingsprodukter
 • begränsa mängden konsumerad produkt till 1-2 matskedar. en dag är denna mängd tillräcklig för att uppnå en terapeutisk effekt;
 • Använd honung huvudsakligen på morgonen innan du äter, eftersom kolhydrater som innehåller honung, kan ladda kroppen med energi för en hel dag;
 • försök att använda honung i din dagliga kost
 • värm inte honung över 40 grader, annars kommer alla dess fördelaktiga egenskaper att försvinna, och toxiner som släpps ut vid hög temperatur kommer att försvaga kroppen;
 • Att utesluta från en diet honung vid de sjukdomar som har kontraindikationer till glukosförbrukning.

Regelbunden förbrukning av honung hjälper till att lösa problem med urinering, som uppstår vid prostatit hos män, eliminerar smärta, lindrar inflammation:

 • Nöt-honungsblandning från prostatit: honung (200 ml) blandad med skalad, krossad till pastaform (10-15 stycken). Ät upp till 3 tsk. blandning på morgonen på tom mage. Nötter med honung kommer att vara ett utmärkt tillskott till frukost från havregryngröt eller kockost med gräddfil.

Från kronisk prostatit hjälper till att rädda växtbaserade drycker med honung:

 • Ta 1 msk varje. Herniablad, bärbär och plantain, häll 500 ml vatten och sätt på en långsam eld tills tecknen på att koka. Insistera i ungefär en timme, tillsätt 2-3 matskedar honung. Varm honungbuljong att ta ½ kopp två gånger om dagen.

Behandling av prostatit med kränkningsförmåga är möjlig vid användning i ett sådant folkmedicinskt hem:

 • Blanda 40 g rot aira, 20 gram Johannesjurs, läkemedel och leksaksbärbär. Placera 3 msk. blandning i halv liter kapacitet, häll kokande vatten för tre timmars infusion. Lägg sedan till honung i mängden 2 msk. och ta 100 ml två gånger om dagen före frukost och middag.

För att fixa den helande effekten och förhindra den härdade prostatit från återkommande, använd ett avkok av celandine med honung:

 • I 700 ml kokande vatten sättes 100 g torrt gräsland. Efter en 15-minuters kokning bör buljongen filtreras och kombineras med 500 g honung. För att bli av med prostatit bör blandningen tas i 1 msk. tre gånger om dagen. Om hans behandling sker hemma borde du strängt följa med appliceringssystemet för blandningen, eftersom celandine är en giftig växt.

Ett bra botemedel mot prostatit är en tinktur av propolis. Tinktur före måltid på 40 droppar, utspädd med varmt vatten accepteras. Behandling av prostatit med folkrättsmedel med användning av honung kommer att gynna om du använder den i begränsade mängder och undviker att överstiga temperaturregimen under bearbetningen.

Fördelarna med pumpa frön för inflammation av prostata

Alternativ medicin erbjuder effektiva folkmedel för att bli av med prostatit på basis av pumpa frön. Fröer innehåller ämnen som har en fördelaktig effekt på prostata tillståndet:

 • Karotenoider - fungerar som antioxidanter, skyddar celler från utvecklingen av maligna processer, förhindrar bildandet av skadligt kolesterol.
 • Omega 3 fettsyra, som har en immunmodulerande, antiinflammatorisk, antioxidant och antitumör effekt.
 • Pumpa fröolja - innehåller en stor mängd zink, vilket förhindrar bildandet av dihydrotestosteron (tillväxthormonprostata). Zink gör att du snabbt kan eliminera symtomen på prostatit: smärta i prostata, svårigheten i urinprocessen, kränkningen av prostata i funktionen.

Recept som använder pumpa frön distribueras ofta i folkliga metoder för behandling av prostatit.

 • Pumpa fröolja eller frön i råform är ett utmärkt läkemedel för förebyggande av sjukdomar. Olja bör konsumeras 1 tsk. tre gånger om dagen.
 • En fördelaktig effekt på kroppen är pumpajuice, vilket bidrar till att stärka effekten av appliceringen av frön. Konsumtionen av juice bör begränsas: högst 1 msk. två gånger om dagen strax innan måltiderna.
 • Solrosfrön med honung: Skala frön (1/2 kg) från den vita skalen, slipa dem med köttkvarnen. Lägg till ett glas honung, blanda den resulterande massan och bilda små bollar av den för att göra en söt, läcker tablett. Den färdiga produkten ska förvaras på en sval plats och rassasyvat efter att ha vaknat och på kvällen innan man äter 1 st.
 • Behandling av prostatit hos män kommer snabbt att gå om du använder mikrokrympor med pumpaolja. Enema i en volym av högst 5 ml appliceras på kvällen.
 • Pumpaolja används för att utföra en prostata-massage, så att en hemlig hemlighet kommer ut.

Kronisk prostatit hos män slår bakut, varaktighet av symptom och behandling, men daglig konsumtion av pumpa och dess frön för att undvika vågiga försämring av sjukdomen.

Behandling av asp

Den helande egenskapen hos asp har varit känd under lång tid. Det nämns upprepade gånger i folkmedicin. Barken, njurarna och löven på trädet har helande egenskaper. Recept för behandling av prostatit baseras ofta på användningen av träbark. Det innehåller salicin, ett ämne med en antiinflammatorisk effekt, som aspirin. Läkemedelsformuleringar som innehåller bark väl lyckas sänka kroppstemperaturen, eliminera inflammation, utspädd blod, förhindra utveckling av prostata atrofi.

För att eliminera prostatit hos män folkmusik rättsmedel, är det den avsedda användningen av hjärnbarken som krävs för att samla in från mitten av april till början linda. Det räcker att ta bort från 3 till 5 mm bark. De huvudsakliga metoderna för barkberedning förutsätter torkning och efterföljande förvaring på torr, mörk plats.

Barken kan användas som en aktiv substans, som har visat sig vara effektiv vid framställning av medicinska salvor, avkok, infusioner och infusioner:

 • Det traditionella sättet att göra tinktur från bark av asp: cirka 500 g bark bör placeras i en 500 ml behållare och häll 500 ml alkohol. Efter två veckors infusion kan du applicera tinktur på 30 droppar till huvudmåltiden.
 • Salva baserad på Aspen knoppar. För att förbereda salvan måste du först göra ett extrakt från toppen av asp. För att göra detta, ta 50 g aspen njure och medicinsk alkohol (50 ml, en styrka på 90%). Efter en infusionsvecka filtreras extraktet och används för det avsedda ändamålet. Beredning av salva: som grunden nödvändigt att ta den visceralt fett eller kakaosmör (400 g), kombineras för att producera ett extrakt (50 ml).
 • Aspen te: i egenskap av 3 liter sätta asp knoppar, kvistar, bark, tillsätt vatten och sätta på låg värme i 5-10 minuter kokning. Buljongen ska rengöras från slam och dricka istället för te 2-3 gånger om dagen. Detta te kan bota kronisk prostatit, om du stärker dess effekt genom att lägga till honung, höfter och hagtorn.

Om du städer upp aspen, njurar och bark från våren, kan du glömma återupptagandet av prostatit.

Tillsammans med de föreslagna metoderna för att bli av med inflammation i prostatakörteln, kan du använda en beprövad folkmedicin - örtte som innehåller:

 • höfter;
 • löv av plantain;
 • ett blad av björk;
 • vide-ört;
 • Hjärt.

Tillägg av växtbaserad behandling, förutsatt att det inte finns kontraindikationer, hjälper till att höja immuniteten och klara av inflammation. Det är inte nödvändigt att använda alla komponenter samtidigt. Du kan växla mellan dem och brygga som ett vanligt te, lägg till lite honung och riven ingefära. Då kommer behandling med folkmedicinska medel att verka användbara och välsmakande.

Folkmekanismer för behandling av prostatit i hemmet kommer endast att ge en positiv effekt om instruktionerna följs strikt för deras tillämpning och rätt sätt att leva.