Huvud
Massage

Hur man behandlar prostatit i hemmet

Prostatit hos män är en inflammation i prostata.

Orsakerna till prostatit:
Ofta sker sjukdomen hos fulla män och hos män som leder en stillasittande livsstil. Uppkomsten av sjukdomen är vanligtvis förknippad med nedsatt blodcirkulation i bäckenområdet. Det finns en stagnation av blod som leder till en ökning i prostata, då kommer mikroorganismer in i prostatakörteln och inflammation utvecklas.

symptom:
Patienter klagar på en liten ökning av trängseln att urinera, det finns smärtor i perineum. I urinen finns trådar av en slem-purulent natur. Om du inte börjar behandla just nu, blir prostatit hos män till en kronisk form. Kronisk prostatit av icke-infektiös ursprung utvecklas mot bakgrund av stasis av utsöndring i folliklarna.
Från tid till annan blir kronisk prostatit akut, detta främjas av hypotermi, missbruk av mat och dryck, stress, överdriven motion.

Kronisk prostatit, symtom:
1. Burning i urinröret.
2. Smärta sensioner i perineum, testiklar, nedre rygg.
3. Problem med urinering - snabb och smärtsam urinering, smärta i slutet av urinering, tunn och slät urinström.
4. Störning av sexuell funktion hos män - ömhet med utlösning, tidig utlösning eller fördröjning, försämring av erektion.
5. Ändra egenskaperna hos spermierna: en mörk färg, en mer flytande konsistens, en minskning av antalet spermatozoer.
6. Ökad trötthet, irritabilitet.

Behandling av prostatit hos män genom folkmedicin är mycket effektiv. Men för att bota prostatit hemma måste du ha tillräckligt med viljestyrka och ge inte upp efter 3-4 dagar. Varje recept beräknas i minst 20 dagar.
Verktyg som avkok av roten eller frön av persilja, grönsaksjuicer, infusion av vitlök, honung produkter avsedda för ännu längre perioder, men de inte bara hjälpa till att bota prostatit, men också kommer att sätta för hela kroppen: persilja löser njursten och salt nedfall i leder, vitlök - rensar väggarna i blodkärl från kolesterolplakor, honung och pollen förebygger hjärtsjukdomar. Dessa folkmedicin kan användas för liv med stora hälsofördelar - lever utan sjukdomar i upp till 100 år!

Livsstil och kost.
Tillsammans med folkläkemedel och behandlingsmetoder är det nödvändigt att följa vissa rekommendationer, för att inte försvaga sjukdomen, utan att komma ur den.
Det är nödvändigt att minimera rökning och alkohol. Alkohol irriterar prostata, rökning påverkar blodkärlen negativt, hindrar blodtillförseln. I en diet med prostatit bör överge produkterna med kemiska tillsatser, minimera användningen av animaliska fetter, täppa till kärl med kolesterol.

Närings användning som många gröna (särskilt persilja, selleri, libbsticka, pepparrot, koriander, nässla), lök och vitlök (som för övrigt är utmärkta populär metod för att öka potensen) med en hög zinkhalt produkter (pumpafrön, skaldjur, ärtor, nötter, lök - zink hjälper till att minska prostata), vitamin E, maximera konsumtionen av naturliga frukter och grönsaker.
Fleromättade fettsyror hjälper till att bli av med adenom, så fisk, linolja, hundrosolja bör ätas regelbundet. Diet med prostatit måste nödvändigtvis innehålla biodlingsprodukter.
Men kryddstark mat orsakar blodflödet till bäckenorganen, blodkärl bidrar till svullnad, så det är nödvändigt att ta bort mat från peppar, senap, kryddor, konserver, vinäger.

Folkmedel för prostatit:

Behandling av prostatit hemma med persilja.

 • Ett mycket effektivt verktyg - persilja frön, Receptet är enligt följande: Haka frön i pulver, häll en sked av pulver med ett glas kokande vatten, insistera i en termos i 15 minuter, sval, dränera. Ta 1 msk. sked 4-5 gånger om dagen.
 • Ett annat recept med persilja rötter: En halv kopp krossade rötter häll 1 liter kokande vatten och koka på låg värme i 20 minuter. Stam, drick istället för vatten under hela dagen.

Pumpa frön.
Det mest populära folkmedicin för behandling av kronisk prostatit och prostata adenom. Det rekommenderas att äta dem regelbundet i en halvtimme före frukost, och bättre - hela dagen. Och minst tre matskedar om dagen!

 • Recept № 1 - tidningen "Herald of Healthy Holidays" №24 2011, №6 2012.
  En man på 62 år erkände kronisk prostatit och prostata adenom. Från folkläkemedel valde han en hembehandling av prostatit med pumpa frön. Frön lätt torkad, slipad i en kaffekvarn med en skal och siktas genom en sikt (resterna upprepade gånger malda). En halvtimme före måltiden tog 2 gånger om dagen 2 msk. l. pulver från pumpa frön, tvättas med ett glas varmt vatten med 2 delar l. omrördes i den. honung. Denna blandning drack han året runt, utan avbrott. Nu är han 83 år, och mannen är helt frisk, i full kraft. Huvudkravet för dem som vill bli behandlade är att människor ska vara icke-rökare och icke-drinkare.
 • Prescription № 2 behandling av prostatit med pumpa frön "Herald of HSE" № 9 2001 år.
  Ta 500 g skalade pumpa frön, passera genom köttkvarn, blanda med 1 glas honung. Förvara blandningen i kylskåp. Ta på morgonen för 1 tsk. med en glid, tvättar med te. Blandningen behandlas med prostatit en gång per år.
  Exempel på användning:
  Detta folkrecept läses av en 82-årig man och bestämde sig för att använda den. Efter två kurser fanns det en sådan lättnad, som inte ens efter att ha tagit dyra tabletter (receptet från Vestnik ZLZh nr 2, 2012, s. 30.).

Mycket bra hjälp vid behandling av prostata är päron.
Komposit av päron är det önskvärt att dricka året runt, om vinteren använd torkade päron. Mer användbara är skogpäron, vilda fåglar, men det är ganska svårt för de nordliga invånarna att få dem.
Päronsötad kompote behandlar även diabetes - det sänker blodsockret. Därför är det ett mycket framgångsrikt folkmedel, om prostatit hos män kombineras med diabetes.

Hur man behandlar prostatit hos män skinnade frukter av kastanj.

 • 25 g torrbrun krossad fruktskal häll 250 g alkohol. Insistera 10 dagar, ta 10 droppar 2 gånger dagligen före måltider, de första 20 dagarna i varje månad.
 • Det andra alternativet: 50 g kastanjskal häll 500 gram vodka, drick 30 droppar (HLS 14, sid 14). I andra källor, där folkmekanismerna för prostatit beskrivs, rekommenderas mängden droppar att ökas till 20 droppar per dos.
 • Drick sparrisjuice 1-2 glas om dagen. För en bättre effekt blandas aspargesjuice i lika delar med saft av betor, morötter och gurkor.
 • Goda resultat kan uppnås genom att använda följande folkrecept: drick 2 glas om dagen med en blandning av morotsjuice och gurka i lika delar.

Mycket effektiv behandling av prostatit med honung och andra biodlingsprodukter.
Honung bör tas 1 tsk 2-3 gånger om dagen, pollen -. 1 matsked per dag (och om möjligt tre gånger om dagen) på fastande mage. Dessa huskurer inte bara hjälpa behandla prostatit hos män, men också för att mätta kroppen med alla nödvändiga vitaminer och spårämnen, pollen har dessutom en anti-aging effekt på kroppen.

 • En anmärkningsvärd folkmedicin för behandling av kronisk prostatit är propolis, som har antibakteriell verkan och kämpar bra med inflammation i prostata. 40 droppar 20% alkoholisk tinktur av propolis upplöst i 100 g vatten, ta en halvtimme före måltid, behandlingsförloppet - 45 dagar. Du kan också använda propolis ljus dagligen i 30 dagar.
 • Bee Podmore.
  Häll 2 msk. l. Häll 500 ml kallt vatten, koka och simma i 2 timmar på en lugn eld. Ta 1 msk. l. tre gånger om dagen, äter 1 tsk. honung. Avkokning lagras i kylskåpet.
 • Ljus med honung.
  Blanda 1 ägg, 1 tsk. honung och 3 msk. l. rågmjöl för att göra en brant deg. Rulla ljusen, sätt i frysen. Ställ in ett ljus på morgonen och kvällen. Behandlingsförloppet med denna folkbota prostatit - 1 månad, bryt sedan - 10 dagar och upprepa kursen.

Vitlök.
Förbereda läkemedlet för detta recept: 5 hackade vitlöksklyfta häll 0,5 liter kokande vatten, insistera på natten, påfrestning och ta 1/4 kopp 1-2 gånger dagligen före måltid. Kursen är 3-4 veckor. På grund av det faktum att vitlök är ett erkänt folkmedel för rengöring av kärl, hjälper det bra vid behandling av prostatit, återställer nedsatt blodcirkulation i bäckenområdet

Växtbaserad behandling.

Cure prostatit hemma kan vara mycket snabbare om vi kombinerar traditionella lösningarna med att ta naturläkemedel. Det mest effektiva öret mot denna sjukdom är päronblad. I den populära behandling av prostata som används växter med diuretikum, antiinflammatoriska, immunstimulerande och anticancereffekt, såväl som växter, förbättra blodflödet i prostatakörteln (honungsklöver, brun).

 • Rhodiola rosea.
  1 msk. l. hackade rhodiola rosa rötter, häll 200 gram kokande vatten, koka i ett vattenbad i 15 minuter, insistera 1 timme, stam. Drick 1/2 kopp två gånger om dagen (morgon och eftermiddag).
 • Svalört.
  Göra 10% Spirovo tinktur av torr ört Chelidonium eller pressa saften från färskt celandine och späd den med alkohol i ett förhållande av 1: 1. Ät varje morgon på tom mage, från 1 droppe till 50 g vatten, tillsätt varje dag 1 droppe. På dag 30, gå till 30 droppar och ta, minska varje dag med 1 droppe. Totalt är behandlingssättet 60 dagar. Därefter ta en paus i 2 veckor och starta en ny kurs. Denna lösning är ett utmärkt förebyggande av adenom, rensar kroppen av olika tumörer, polyper, cyster, ökar immuniteten.
 • Tinktur av Kalanchoe.
  För att bota prostatit hjälpte en man ett sådant folkrecept: 1 glas krossade blad av Kalanchoe häll 500 ml vodka, insistera 5 dagar. Drick 1 tsk. per dag. När du mår bättre, drick 1 tsk. en vecka (ett recept från tidningen HLS 2002, nr 6).

Här är ett annat liknande recept: 100 g blad av Kalanchoe passerar genom köttkvarn, häll 200 g vodka, insistera 20 dagar, stam. Ta ca 1 tsk. 3 gånger om dagen - smärtan går snabbt (2011, nr 7, s. 32)

 • Barrträd.
  Mannen hade prostatit, frekvent uppmaning att urinera. Någon rådde honom att göra barrträdsbad - han kokade tallnålar och hällde en koncentrerad buljong i bassängen. Efter denna hembehandling tog det mer än ett år, och denna sjukdom störde aldrig honom, även om han ständigt fiskade på Volga på sommar och vinter och frös ofta. (2011, nr 12, sid 9)
 • Vid behandling av prostatit är folkmekanismer ofta använda aspenbark.
  Tinktur från barken kan inte bara bota kronisk prostatit, utan också klara sig enkelt med adenom. På våren, före stigande knoppar, plocka upp bark av asp. Torka, slipa. Litter kan fylla 1/3 med bark, fyll upp med vodka. Infusera 2 veckor. Ta tinktur av 1 msk. l. 3 gånger om dagen tills tinkturen är över. Därefter måste du genomgå ett test. Om prostatit eller adenom kvarstår, bör en annan behandlingskurs utföras. (receptet från HOOO av 2002, nr 6).
 • Hur man behandlar prostatit med kastanj.
  Ta bort brunt skal från mogna kastanjer, slipa. 2 msk. l. Skal häll 500 g kokande vatten, insistera på en termosnatt och indunsta sedan i ett vattenbad i 2 gånger. Stam, förvara i kylskåp. Drick 30 droppar 3 gånger om dagen på tom mage. Behandlingsförloppet - tills buljongen är över. Då är det en paus i 1 månad och kursen upprepas. Totalt ska tre sådana behandlingskurser utföras.
 • Samlade örter.

  Behandlingsförloppet med örter är 1 månad, efter det att en paus görs i 10 dagar och behandlingstiden om nödvändigt upprepas med samma eller en annan samling. Infusion av örter i den populära behandlingen av prostatit ta 1/2 kopp tre gånger om dagen i en timme före måltiden, om inte annat anges i receptet på samlingen.

  • Samlingsnummer 1: ta i 1 del björk löv, vanlig hassel, gräs ryttare fält. 4 msk. Skedar av den krossade blandningen häll en liter vatten, koka i 5-7 minuter, smält i 1 timme. Ta 1/2 kopp tre gånger om dagen.
  • Samlingsnummer 2: ta 10 delar av nypon och 10 delar hagtornsbär, 5 delar uliginose, 4 delar kamomill och 4 delar blommor älgört, 3 delar björk, tranbär, kört, maskros rötter, örter knotweed, 2 av gräset Melilotus officin och vintergrön. 8 msk. l. blandning häll på kvällen 2 liter kokande vatten, insistera, inslagna, natt, dränera. Drick varmt för 5-8 glas om dagen. Denna samling är också ett utmärkt verktyg för att stärka hjärtmuskeln, städa kolesterolens kärl, behandla högt blodtryck.
  • Samlingsnummer 3: ta in 1 del av blommorna av äppelbjörn svart, nässla, linne, odödlig, skumrande, celandine, yarrow, kinesisk magnolia vinstock. 2 msk. l. Samla 300 ml kokande vatten, värm på ett vattenbad i 15 minuter, insistera i 1 timme. Ta 1/2 kopp tre gånger om dagen
  • Samlingsnummer 4: Ta in 1 del av löv av cowberry, björk, salvia, gåsfot, gräshästslag, nässla. 2 msk. l. Samla 300 ml kokande vatten, värm på ett vattenbad i 15 minuter, insistera 1 timme
  • Samlingsnummer 5: ta in 1 del av löv av cowberry, björk, valerian rot, persilja gräs, hästsegel gräs, nässla. 2 msk. l. Samla 300 ml kokande vatten, värm på ett vattenbad i 15 minuter, insistera 1 timme
  • Samlingsnummer 6: Ta in 1 del av löv av vintergröna, bärbär, celandine, johannesört, gräsmorgon, plantain, enbärfrukt. 2 msk. l. Samla 300 ml kokande vatten, värm på ett vattenbad i 15 minuter, insistera 1 timme.
  • Samlingsnummer 7: Ta in 1 del av löv av vintergröna, växtfågel, bärbär, enbärfrukt, celandine gräs, motherwort. 2 msk. l. Samla 300 ml kokande vatten, värm på ett vattenbad i 15 minuter, insistera 1 timme.
  • Samlingsnummer 8: ta en del vinter blad, kamomill blommor, njurar svart poppel, ört malört, persilja, kålrot, Cikoriarot, nypon. 2 msk. l. Samla 300 ml kokande vatten, värm på ett vattenbad i 15 minuter, insistera 1 timme.
   Vintergröna löv är rundbladiga - ett allmänt använt folkmedel för prostatit. Men om du inte har vinterpäron, kan du ersätta den med torkade bönblad
  • Samlingsnummer 8: ta 1 del björk knoppar, Hypericum rad humlekottar, Celandine, Leuzea rot, malört, renfana, rölleka, johannesört, inula rot. Förberedelse och användning: 2 msk samling häll 0,5 liter kokande vatten, dränera tillsammans med gräset i en termos, insistera över natten. 2 msk. l. Samla 300 ml kokande vatten, värm på ett vattenbad i 15 minuter, insistera 1 timme.

  Recept från tidningen "Herald of Healthy Holidays" №21, 2011 år.
  Mannen kände igen prostatit, började han samråda med en välbekant apotekare vad medicinen skulle köpa. Hon sa att dyra droger är ineffektiva och bara tillfälligt kväva sjukdomen. Rådde mig att behandla prostatit med folkmekanismer. Den här mannen har länge varit intresserad av medicinska växter, och det var till nytta för honom. Nästan 2 år tog han upp skörden av örter. Jag försökte mycket. Men det bästa sättet att hjälpa honom var ett recept: 1 msk. l. cikoria örter, 0,5 st. l. och johannesört ört av Origanum 3-4 renfana blommor (ärter), Artemisia nypa - denna blandning häll 500 ml kokande vatten i 20 minuter, dricka en halv kopp 4 gånger per dag. Det är tillräckligt att dricka 3-4 dagar för att känna lättnad. Förloppet av behandling av prostatit i hemmet betyder - 10 dagar, sedan en paus i 3 dagar och ytterligare två kurser med en paus. Totalt, hela behandlingen tar 36 dagar.

  Behandling med kipreem.
  På mannen på 75 år har man upptäckt en prostatit, har riktat till kirurgen vid operation. Men den här patienten var säker på att alla sjukdomar kan botas med örter. Jag bestämde mig för att behandla prostatit hemma med infusion av ört kopreya melkotsvetkovogo, receptet han läste i HLS. för år 2007. I apoteket finns ett sådant gräs inte, men fann hennes tjocklek nära skogen. 1 tsk. råa saker hällde ett glas kokande vatten, insisterade, drack två gånger om dagen - på morgonen på tom mage och på kvällen 30 minuter innan man ätit. Behandling med kipreem varade flera månader. Därefter började han dricka en infusion av en blandning av örter: kapren narrow-leaved (Ivan-te), kaprei melkotsvetkovy och melissa. På prostatan limmade ett löv av en gyllene mustasch, fixering med gips. Som ett resultat - en komplett botemedel, För förebyggande fortsätter att ta infusioner, glöm inte om gymnastik. (HLS 2011, nr 2, sid 15)

  Övningar för prostatit.
  Folkmekanismer måste kombineras med enkla övningar som är utformade för att eliminera stillastående fenomen i bäckenområdet. Ibland för en fullständig botemedel räcker det med att utföra dessa övningar:

  Andnings mage. Från vilken position som helst, ta ett djupt andetag och uppblåsa magen. Håll andan i 10 sekunder. Ta sedan långsamt ut och dra i magen. Upprepa 5-10 gånger minst tre gånger om dagen. Denna övning kommer också att lindra dig av förstoppning och kronisk bronkit.
  Återföring av anus Så mycket som möjligt att dra i anus och stanna i denna position i 8-10 sekunder. Upprepa denna övning 5 gånger i rad minst tre gånger om dagen.
  Makhi fötter Stående, sväng foten framåt och bakåt (minst 100 rörelser per dag med varje fot). Upprepa övningarna, börja med det andra benet.
  Går på skinkorna. Sitt på golvet, sträcker framåt och sidled. Ombilda skinkorna, "gå" fram och tillbaka i 30-50 "steg". Detta är den mest effektiva övningen för prostatit hos män.
  "Sax" - Ligga på ryggen, gör rörelser över benen, minst 100 rörelser om dagen
  Knäböj. Gör djupa knäböj inte mindre än 100 gånger per dag (om du har en 100 sit-ups efter de första benmusklerna kommer värk 2-3 dagar - så muskler du är svag och försvagat blodflöde från benen till bäckenet - bör förstärkas).
  Gymnastik med prostatit bör göras dagligen. Förutom gymnastik är vanlig promenad användbar. Det är lämpligt att gå 3-5 km per dag

  Massage.
  En anteckning från tidningen "Vestnik ZHZH" 2008, nr 23, sid 8:
  Mannen märkte att kosackerna inte lida av prostatit, ridning och gartsovka - en underbar massage från prostatit. Han bestämde sig för att göra en efterligning av ridning - han tog en spade från en spade, svepte den med en mjuk trasa. Han arrangerade sin enhet på två stolar, lägger tegelstenar för att göra den bekväm i höjd. Varje dag sitter han på en stall och börjar imitera ritten, gör skrovets sluttningar framåt och bakåt. Trots sin ärafulla ålder, blev han helt av med prostatit, alla symptom på sjukdomen försvann.

  Folkmedel för kronisk prostatit

  Prostatit är en sjukdom som kan påverka någon man. Prostatakörteln, som ökar i storlek, skapar vissa problem: smärtsam och frekvent urinering. Felaktig behandling av prostatit leder till sin kroniska form. Denna sjukdom är inte särskilt glad för män, men du kan klara det. Tillsammans med medicamentsbehandling används folkmedicin för kronisk prostatit.

  Användningen av honung, örter, användbara produkter, vattenbehandling, korrekt näring, prostata massage, fysiska övningar är de viktigaste sätten att behandla kronisk prostatit hos män. Allt detta används efter avlägsnande av inflammatorisk process med antibiotika. En stor roll ges till folkmedicin för förebyggande ändamål.

  Enema av prostatit

  För att göra mikroclysters måste du ta ett halvt glas vatten vid rumstemperatur, tillsätt 1 tesked 3% väteperoxid till den. Det kommer att ta en liten päron, som vanligtvis används för barn. Rengör ändtarmen med kallt vatten före proceduren.

  I den bakre positionen på sidan, sätt in en helande lösning i anuset. Den här kraftfulla antioxidanten börjar fungera. Väteperoxid kan växla med dryckesoda, som du måste ta 5 g per 100 ml vatten.

  Vid behandling av kronisk prostatit och dspzh innefattar folkmjukgörande medelämnen med medicinalväxter: celandine, kamille, mint, salvia. Förfarandet bör utföras regelbundet: minst 10 procedurer med en repetition om 2 veckor. Gör en svimma före sängen. Det har en uppvärmning, rengöring och antiinflammatorisk effekt.

  Användbara produkter

  Folkmedel för kronisk prostatit är inte bara medicinska örter, utan också vanliga produkter som innehåller användbara ämnen: vitaminer, mineraler, spårämnen. Pumpa frön minskar risken för prostatit. Zink och legnin som finns i dem hämmar tillväxten av prostataceller. Att äta 30 g frö varje dag före måltider hjälper till att snabbt lindra exacerbationen av kronisk prostatit. Du kan kombinera dem med 1 tsk honung, i avsaknad av en allergisk reaktion på denna produkt.

  Användbara ämnen finns i pumpkålen. Före konsumtionen bör fröna befrias från ytterhöljet, torkas något och krossas i en mixer. Ta på morgonen och innan du lägger dig till 1 tesked, tvättas med vatten eller mjölk. Hög effektivitet vid behandling och förebyggande av prostatit har päron. Komposit, gelé, juice från dessa frukter är det önskvärt att dricka året runt. På vintern används torkade päron.

  Om det inte finns någon gastrisk och lungblödning, kommer behandlingen av adenomen med kastanj att vara till nytta. Du kan äta inte bara växtens frukter, utan även skalet. Det bryggs med nålar, som te. En sådan dryck är användbar, men orsakar ökad aptit. Så avkok är önskvärt att göra mikroclysters. Förfarandena bör utföras minst två gånger i veckan.

  Persilja är rik på vitamin C. Den innehåller aromatiska och eteriska oljor som har bakteriedödande verkan. Dessa egenskaper används för att behandla och förebygga prostatit. Persiljajuice är full i en matsked innan du äter. Det är användbart att avkoda frön från en växt.

  Lök och vitlök

  Effektiva folkmedicin är naturliga phytoncider. På grund av dess egenskaper används löken för avlägsnande av inflammatoriska processer vid behandling av sjukdomar i det genitourära systemet. För att bota en man behöver du en lång kurs. Det är två månader med en kort paus på 2 veckor.

  Handfull lökskål häll 1 liter kokande vatten, stäng locket och låt det smaka på en liten eld i 5 minuter. Häll sedan den filtrerade buljongen i termos och insistera i 45 minuter. Ta avkok, en färg som liknar starkt te, efter att ha ätit 100 ml vardera.

  För att göra ett läkemedel från vitlök behöver du 5 dentiklar. Mala dem, häll 2 koppar kokande vatten, insistera 12 timmar, dränera. Vitlökbuljong för att ta in 50 g på morgonen på tom mage och före sänggåendet. Behandlingsförloppet är 4 veckor. Vitlök - ett erkänt sätt att rengöra kärlen, återställer det effektivt blodcirkulationen i bäckenregionen.

  Bin med prostatit

  Ett litet antal biodlare med prostatit observeras. Därför används denna metod framgångsrikt i behandling. På sommaren kan du fånga bin på egen hand. Omedelbart biter de inte. Biet ska vara lättspikat för att göra det mindre mobilt och rikta stinget till rätt plats, biologiskt aktiva punkter:

  • I ljumsområdet
  • Mellan tummen och pekfingret;
  • Mellan skinkorna.

  Innan behandlingen behandlas bör ett allergiskt test göras. Om stingplatsen, helst över handleden, är täckt med utslag och svullnaden sprider sig över armen, är denna behandlingsmetod kontraindicerad. I andra fall kan bin användas för att förbättra blodcirkulationen.

  Bettplatsen sväller svagt och brinner. Bee-gift har en unik effekt på kroppens onödiga mikroflora. Upplösning i prostatakörtelns område har sin fördelaktiga effekt. Du kan använda droger som är baserade på bi-gift, tillgängligt i apoteksnätet.

  fysisk träning

  Prostatit, prostata adenom, nedsatt sexuell funktion är förknippad med nedsatt cirkulation i bäckenregionen. Du kan förbättra den med enkel gymnastik. Det tar 5 minuter om dagen, kräver inga speciella simulatorer.

  • I stående position klistra dig lätt med avslappnade händer på höfterna, inuti och utanför benen till knäna;
  • Alternativt vrider du till vänster och höger sida för att göra mjuka klappar på skinkorna och i korsbenet;
  • I halvcirkeln kan du lätta dina lår med dina händer;
  • Ljusklappar i ljumskområdet.

  Upprepa detta komplex två gånger och tilldela varje övning i 1 minut. Denna gymnastik förbättrar blodcirkulationen i de inre organen, påverkar positivt arbetet i prostata, blåsan och ändtarmen.

  Män uppfattar sjukdomen som en livshandling, som hotar impotens och onkologi. Undvik detta tillsammans med traditionell behandling hjälper enkla övningar. Tack vare dem går prostatit inte in i godartad hyperplasi och försvinner gradvis.

  Sedentär livsstil är en av anledningarna till utvecklingen av prostata adenom. Men det sitter, du kan göra övningar som hjälper till med prostatit. För att göra detta, ta en bekväm ställning på en hård stol. Lägg händerna på undersidan av magen, bokstavligen ovanför frontfusionen.

  Krama med en hand kram på andras näve och gör en lite krossande rörelse på andan. Vid den här tiden är nedre delen av buken något upptagen och det finns en förbättring av blodcirkulationen i hela delen, och speciellt i prostatakörteln. Du kan göra dessa övningar flera gånger om dagen, även på arbetsplatsen. Detta kommer att bli en vana, och järnet kommer att vara friskt.

  Hur man behandlar kronisk prostatit med folkmedicin? Metoder och droger är en stor variation. Det är önskvärt att använda dem på ett komplicerat sätt. I det här fallet, glöm inte om rätt näring, vägran från att röka och alkohol, regelbunden läkarundersökning.

  Folkmedel för kronisk prostatit

  Kronisk prostatit är en av de allvarligaste sjukdomarna som kräver obligatorisk antibiotikabehandling. Samtidig tillämpning av traditionell medicin hjälper till att snabbt hantera denna sjukdom och förbättra patientens hälsa med kronisk prostatit. Därför bör människors behandlingsmetoder inte försummas, eftersom de hjälper till att bota prostatit snabbare och undvika komplikationer.

  Förändring i kost - en metod för behandling av prostatit

  Män som "plockade upp" den kroniska formen av prostatit bör noga justera kosten, eftersom effektiviteten av behandlingen ofta beror på den.

  Det rekommenderas att i din diet inkludera färska bär, rik på vitaminer och aktiva ingredienser. Bär som körsbär, hallon, jordgubbar, vinbär och blåbär kan förstärka patientens hälsa och ge kroppen kraftiga antiinflammatoriska och diuretiska egenskaper som har en positiv effekt på det mänskliga urinvägarna.

  De bästa medicinska egenskaperna är:

  • betor och dess löv;
  • groblad;
  • färska gröna äpplen;
  • kål;
  • maskros;
  • dioecious nässla;
  • blommor av calendula;
  • fälthästsail.

  Friska växter och medicinalväxter på kort tid kommer att normalisera magtarmsarbetet, stärka immuniteten och också ha många användbara åtgärder på kroppen.

  Den dagliga användningen av färskpressad juice från gräs och växter har också en mindre effekt, så förändring av kosten kommer att vara till stor nytta vid behandling av kronisk prostatit med folkmekanismer - viktigast av allt, samordna det med en läkare för att inte skada hälsan.

  0 av 13 jobb avslutade

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13

  I inflammation i prostata finns specifika symptom. Under den inflammatoriska processen sväller järn och växer i storlek, vilket bidrar till ökad urinering. Om en man har sådana tecken, bör du omedelbart ta ett test för prostatit. Då kommer du att kunna bedöma din kropps tillstånd och i tid för att besöka specialister.

  Ett prostata-test kan göras hemma av dig själv. Med inflammation i körteln verkar inte bara problem med urinutflödet, men erektilfunktionen förvärras, vilket leder till infertilitet. Tidig diagnos av prostatit kommer att undvika utveckling av allvarliga komplikationer.

  Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

  Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

  Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

  1. Ingen rubrik 0%
  2. Prostatitest 0%

  Det är allt bra.

  Du har inte prostatit. Vi önskar att du fortsätter att behålla din maskulin hälsa!

  Vi rekommenderar att du kontaktar en specialist.

  Resultaten av det godkända testet visar att du har måttligt uttryckt tecken på prostatit. Adress till experten och skicka inspektion. Glöm inte att de flesta hälsoproblem kan elimineras redan i de tidiga stadierna!

  Det är bråttom att se en läkare!

  Du har en tydlig symptomatologi av prostatit. Så snart som möjligt kontakta en läkare!

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13
  1. Med svaret
  2. Med ett märke om visning

  Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

  • Ja
  • ingen

  Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i pungen under den senaste veckan?

  • Ja
  • ingen

  Har du några obehagliga känslor eller smärta i penis under den senaste veckan?

  • Ja
  • ingen

  Har du haft obehagliga känslor eller smärtor i underlivet under den senaste veckan?

  • Ja
  • ingen

  Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta, brännande känsla under urinering?

  • Ja
  • ingen

  Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta eller obehag med utlösning?

  • Ja
  • ingen

  Hur många gånger under den senaste veckan har det varit ont eller obehag på ovanstående ställen:

  • Detta var inte
  • sällan
  • ibland
  • Mycket ofta
  • vanligtvis
  • Förlorat mitt konto

  Hur skulle du bestämma intensiteten av smärta vid en tidpunkt då de stördes på en skala av 1 (inga smärtor) till 10 (smärtan är outhärdlig).

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

  Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

  • Var inte
  • sällan
  • ibland
  • Mycket ofta
  • alltid

  Hur ofta har du i den senaste veckan haft en önskan att tömma blåsan före två timmar efter det tidigare besöket på toaletten?

  • aldrig
  • sällan
  • ibland
  • Mycket ofta
  • alltid

  Hur påverkar de ovanstående tecknen på prostatit din livsstil?

  • Påverka inte
  • Nästan stör inte
  • Till viss del påverkar de
  • Betydligt bryta mot det vanliga sättet att leva

  Hur ofta har du tänkt på dina tecken på prostatit under den senaste veckan?

  • Jag tänkte inte alls
  • Jag tänkte nästan inte
  • ibland
  • Mycket ofta

  Hur skulle du leva om ovanstående symtom på prostatit oroade dig hela livet:

  • Jag skulle inte uppmärksamma
  • Normalt skulle leva
  • tillfredsställande
  • Blandade känslor
  • Jag skulle känna mig otillfredsställande
  • Mycket dåligt
  • fruktansvärt

  Recept av traditionell medicin

  Följande naturliga presenter rekommenderas för behandling:

  • Bee pollen. Denna biodlingsprodukt används idag för att förbättra immuniteten. Den dagliga dosen är 30 g / dag per person. För att behandla prostatit bör tas bipollen i en månad, ta sedan en paus för samma tid. Upprepa 2-4 behandlingskurser per år.
  • Dekoktioner av medicinska örter. För att förbereda buljonger passar alla medicinska växter och örter, både i fräsch och torkad form. Du kan själv förbereda hemlagad avkok, välja ekologiskt rena områden för att skörda örter. Du kan också köpa råvaror i ett apotek.
  • Päron har användbara egenskaper som hjälper till att bota kronisk prostatit. Långtidsanvändning av kompote garanterar ett positivt resultat från användningen, och de första resultaten kommer att synas efter en vecka att ta. Män över 50 bör ta denna frukt flera gånger i veckan för att undvika problem med prostata. Viktigt: Att äta päron är inte bara ett populärt botemedel mot prostatit, men också ett kraftfullt förebyggande av sjukdomen.
  • Lök. Människor har lärt sig att behandla sjukdomar i genitourinary system med lök och lök frön under lång tid. Detta är ett bra sätt att stimulera spermier, vilket normaliserar sexuell lust. I persiljaform hjälper lökan till impotens och andra maskulösa problem. Lök kan också med rätta kallas det bästa folket åtgärden för prostatit, eftersom det redan om ett par dagar eliminerar de obehagliga symtomen på sjukdomen. För att göra ett läkningsmedel måste du ta lök frön och gräda och mala grundligt. Därefter skall markfrön blandas med honung i lika stora mängder. Ta en sådan gruel rekommenderas 3 gånger om dagen för 1 sked.
  • Planta frön. Framgångsrikt behandla prostatit folkmedicin kan vara med hjälp av frön från en viss grupp av växter. Det mest användbara i detta fall kommer att vara pumpafrön, solrosfrön, vallmofrön och sesamfrön.

  Flera regler för snabb behandling av sjukdomen

  Hemmetoder för att bli av med sjukdomen innebär att vissa regler följs som tillåter återgången till människors hälsa, lindrar patienten av smärta och normaliserar sitt sexliv.

  1. Det är nödvändigt att dricka mycket rent vatten och glömma existensen av öl. Detta beror på det faktum att drycken innehåller en stor mängd av fytoöstrogener, som är analoger av kvinnliga könshormoner - och det är inte det bästa sättet påverkar sjukdomsförloppet.
  2. Att hantera en ökning av prostata hjälper hungrig. Men om du inte ändrar din livsform kommer det bara att medföra tillfällig lättnad. Tack vare den nya dietregimen kommer obehagliga känslor under urinering, som är karakteristiska för kronisk prostatit, att försvinna.
  3. Du kan behandla prostatit med bra avkoppling, vilket innebär att du slappnar av alla kroppens muskler. När allt kommer omkring är sjukdomsinitiativet ofta stress och erfarenhet, vilket har en negativ inverkan på kroppens allmänna tillstånd.

  Arsenal av folkmedicin för kronisk prostatit

  Prostatit är en allvarlig urologisk sjukdom hos män. Man bör komma ihåg, om inte att vidta åtgärder för behandling av denna sjukdom, snabbt går det i den kroniska scenen, som har ett jämnt flöde av bilden, men är fylld med irreversibla processer i kroppen: infertilitet, njursjukdomar, sexuell dysfunktion, impotens, brist på sexuell lust.

  Idag erbjuder medicin en mängd droger och behandlingar för denna sjukdom. Folkmedel för kronisk prostatit är det bästa tillägget till all konservativ behandling. Vad är de

  Recept av icke-traditionell och traditionell medicin för kronisk inflammation i prostata

  1. Pumpa frön människans sjukdom behandlas för länge sedan. Detta hemverktyg är tillgängligt och pålitligt. Fröer innehåller mycket zink, vilket är nödvändigt för män i alla åldrar. Om kronisk prostatit äter minst 30 frön om dagen, kommer sjukdomen att gå bort för alltid.

  2. Råa torkade frön ska avskalas från skalen (250 g) och vridas i köttkvarn. I denna massa lägg till naturlig honung - 100 g. Blanda och göra bollar, storleken på en valnöt. Dessa bollar ska ätas kort före måltiden 3 gånger om dagen. De ska lösas långsamt inom 3 minuter. En sådan medicin tar minst en månad. För att förhindra återkommande sjukdom, upprepas kursen en gång om året.

  3. Goda barkegenskaper i kampen mot manliga problem har bark och löv av vildhassel. Från detta härdande råmaterial hemma ger livgivande infusioner.

  Ta en hel matsked hackad bark eller löv. Häll kokande vatten i en skål med en hassel (1 glas). Då är det tätt stängt och insisterade. Sedan filtrera och drick innan du äter en fjärdedel av ett glas. På 5-6 månader från en kronisk prostatit kommer det inga spår.

  Om du lider av prostatit, måste du komma ihåg att under en period av exacerbation kan behandlingen endast ordineras av en doktorand (urolog, kirurg). När symtomen försvinna eller inte är så uttalad, kommer du att bli hjälpt av folkmedicinska lösningar.

  Användningen av medicinska växter (äldre, päron, pumpa) bidrar till förbättring av bildandet och utflödet av den seminal vätskan från prostatakörteln. Andra komponenter av traditionell medicin recept (honung, hasselnöt och Aspen bark) aktivera immunsystemet, förhindra utvecklingen av inflammation.

  Användningen av hästkastan styrker kärlen, förhindrar utveckling av prostatacetema och förbättrar utsöndringen av toxiska produkter från detta organ.

  4. Behandling av prostatit med aspenbark samlad i början av våren är ett mycket populärt och effektivt botemedel som rekommenderas av forntida healers. Den uppsamlade barken torkas i ugnen. Därefter males det vegetabiliska råmaterialet och placeras i en 100 ml halv liter behållare, i vilken vodka hälls (300 ml).

  Fyllda och tätt slutna behållare sätter på ett mörkt ställe i 5 dagar. Efter denna period skakas behållaren och läggs tillbaka på samma plats under samma period. Därefter filtreras drogen och konsumeras med 20 droppar, späds ut med vatten. Ta en halvtimme innan du äter minst 3 gånger om dagen.

  5. En stark terapeutisk effekt har länge observerats vid behandling av kronisk inflammation i prostata med färsk aspargesjuice. Detta förklaras av innehållet i en stor mängd zink i den. Det är användbart att lägga till morot, gurka, kåljuice till aspargesjuice.

  Och om du lägger till en liten juice av vitlök på dessa juicer, kommer drycken inte bara att förvärva en unik exotisk smak utan också medföra ytterligare hälsa. Drick medicinska juicer borde vara i en tom mage. Mer användbar information du hittar i artikeln Vitlök från prostatit.

  6. Bär av svart elderbär är ett oumbärligt naturmedel. Detta kraftfulla antibakteriella antibiotika, diuretikum och antiinflammatoriska medel. På morgonen är det användbart att dricka ett glas rent kallt vatten (du kan med en matsked honung) och 20 minuter efter det - 50 g elderbärsaft.

  gör också en infusion av blomställningar: 3 msk växter häll kokande vatten (1 dl), insisterar och ta på fastande mage 3 gånger per dag. Dos: 50 ml.

  7. Kastanjens helande egenskaper är kända för många. Vid kronisk inflammering är den gröna skalan av frukt med nålar av särskilt värde, som ett medel för att bekämpa denna sjukdom. Det borde bara brygga och dricka som te. Det är också användbart att göra småkaka med liten kapacitet från denna infusion.

  Behandlar också framgångsrikt prostatit brun skorpe från kastanj. Den avlägsnas med en kniv, krossas och hälls med kokande vatten. Häll kokande vatten 3 msk skal. Vatten - 0,5 liter. Insistera blandningen tills morgon, indunstas i ett vattenbad för att lämna 200 ml och ta 10 droppar på en tom mage 4 gånger om dagen. Läkemedlet ska förvaras i kylan. Att äta dagligen tills det är över.

  8. En patient med kronisk prostatit kommer snart att glömma sin sjukdom om han använder recepten till våra förfäder. Ta 200 g honung, lägga till den 200 g mald i en köttkvarn lök, och häll i massan av halv en liter rödvin (företrädesvis Cahors). Alla noga blandas och läggs på ett mörkt ställe i två veckor. Därefter filtreras läkemedlet för att avlägsna lökflingorna. Konsumera 45 ml före måltiden 4 gånger under dagen.

  9. Ett utmärkt botemedel mot den inflammatoriska processen är päron. Dess frukter innehåller värdefulla eteriska oljor och ämnen som har en antiinflammatorisk effekt på prostatakörteln. De bör konsumeras i säsong så mycket som möjligt. Det är mycket användbart att använda på morgonen 45 minuter före frukost (eller istället för det) nästa fruktpuré.

  Ta massan av en päron och 300 g mogna jordgubbar eller jordgubbar. Vispa allt i en mixer och lägg till en rengjord banan. Häll sedan öljästen - 1 matsked (de kan köpas på apoteket) och blanda hela massan med en mixer. En sådan utsökt medicin kommer snart att lindra de obehagliga symtomen på sjukdomen.

  Glöm inte att alternativa mediciner för kronisk prostatit kommer att "fungera" mycket mer effektivt tillsammans med moderna medicinska preparat. Trots allt kräver kronisk prostatit vanligtvis intag av antibiotika, som endast bör väljas individuellt. Därför kommer ett samråd med kvalificerade specialister: en andrologist eller urolog vara mycket användbar.

  Enkla och prisvärda folkmekanismer för behandling av prostatit

  Prostatit förekommer nyligen ganska ofta. Många läkemedel och metoder för att behandla sjukdomen har utvecklats. Men läkemedlen har kontraindikationer, så fler och fler patienter behandlar prostatit med folkmekanismer.

  Traditionella läkare behandlade prostatit även när det inte fanns några tabletter.

  Viktigt! Innan behandlingen, var noga med att besöka proktologen. Och först efter en noggrann diagnos kan du använda recepten av traditionell medicin. Kom ihåg att symptomen på prostatit kan vara symptom på prostatacancer.

  Traditionell medicin erbjuder olika metoder som hjälper till att undvika operation. Men vi måste komma ihåg att för att behandlingen skall vara effektiv är det nödvändigt att gå igenom hela kursen och inte ge upp behandlingen när symtomen försvinner.

  Pumpa frön.

  Pumpa frön, enligt män, är en effektiv, prisvärd behandling för prostatit i hemmet, hjälper till att undvika operation.

  Innan du preparerar medicinen måste frön rengöras från den fasta vita skalen. Det här är självklart en ganska jobbig process, men tro mig - resultatet berättar fullt ut svårigheterna.

  Pumpa med honung är inte bara läcker, men också användbar

  Den första metoden.

  Beredd att mala fröna till ett pulver, som skall tas två gånger om dagen till 2 matskedar i 30 minuter före måltid med ett glas varmt vatten med 2 tsk honung.

  Den andra metoden.

  Förberedda frön (500 gr.) För att rulla på köttkvarn för att ansluta till ett glas honung. Blandningen tas en tesked på morgonen på en tom mage. För en kurs är det nödvändigt att använda allt preparerat läkemedel. Blandningen förvaras i kylskåp.

  Även om du fortfarande inte har några problem med prostatakörteln, så är det nödvändigt att inkludera i din diet vita frön. Deras användning i mat är förebyggande av prostatit.

  Ljus från prostatit

  Propolis hjälper inte bara hantera problemet och undviker operation, men är ett bedövningsmedel, antibakteriellt medel. Propolis kan användas i form av rektala suppositorier.

  Propolis är ett härdande ämne som erhållits under bierlivets process

  För att laga mat, sådana terapeutiska ljus hemma behöver du:

  • 50 mg etylalkohol;
  • 50 g mark propolis;
  • 20 gr. Kakaosmör.

  Propolis hälls med alkohol och infunderas i 2 veckor i mörkret. Då är det nödvändigt att värma tinkturen, i ett vattenbad, till en homogen massa.

  Till noten. Propolis ska bli brungul i färg, som liknar honung i konsistens.

  Uppvärmd i ett vattenbad blandas kakaosmör med 1 gram propolisblandning. Tio ljus gör från den mottagna massan. Kursen ska vara 30 stycken. På kvällen innan du lägger dig, sätts ljuset in i ändtarmen. Kursen upprepas tre gånger, med intervaller om två månader. Men vanligtvis efter den andra kursen passerar symptomen på kronisk prostatit.

  Helande dryck.

  Du kan behandla inflammation i prostata med en god smak. Det kan köpas redan klart, men det är mycket bättre att laga sbiten hemma. Det viktigaste är att plocka upp alla komponenter för sbitnya.

  Sbiten, en inhemsk rysk drink, och kommer att värma, och från prostatit kommer att hjälpa

  Att sbiten vänt medicinska behovet av att ta 150 gram honung, är det bäst om det skördas i maj 1 liter insamlings vatten (kamomill, mejram, mynta, johannesört), kardemumma, muskot, 150 g socker.

  I en emaljpanna (den andra för matlagning sbitnya inte lämplig) för att blanda vatten, honung, socker och med konstant omröring koka upp. Därefter, i sbiten, lägg till örter, kryddor och låt koka i 25 minuter. Vid matlagning blandas sbiten ständigt och tar bort skummet. Hot sbiten insisterar på en varm plats i 30 minuter. Klar sredstov filter och lägg på ett kallt ställe.

  För behandling av inflammation i prostatan, beredda sbiten utspätt i ett glas varmt vatten och dricka på fastande mage på morgonen och på kvällen innan du somnar i en månad. Sbiten kan också vara full för att förhindra inflammation i prostatakörteln.

  Örter för prostatit

  Apotekskamomill med prostatit kan fungera underverk. Hennes infusion i kronisk form hjälper till att bota prostatit utan kirurgi. Infusion av kamomill görs enkelt hemma, kan gräset köpas på något apotek. Vattenlösning görs av enemas med prostatit och för att förhindra att man dricker ett avkok av örter.

  Kamille är en bra hjälpare vid behandling av prostatit.

  För att dricka, måste du hälla en matsked torrt gräs med ett glas kokande vatten och låt det brygga i 30 minuter. På morgonen före måltiden borde du dricka det kokta teet.

  Till noten. Kamillete kan bryggas på kvällen, men glöm inte att värma upp det före användning.

  Enema för prostatit bör göras före sängen, med samma buljong som för te. Enemens volym är 50 ml. För att uppnå effekten bör temperaturen vara 38-40 C.

  En annan ört, vars infusion kan bota inflammation i prostatakörteln är en rundbladig päron. För behandling använd löv av vintergröna. Från dem förbereder ånga eller vatteninfusion. Men för behandling och förebyggande av kronisk prostatit används endast vatten.

  Grushanka round-leaved

  För att göra en växtbaserad dryck måste du hälla 2 teskedar hackad pulveriserad kalebass i ett glas kokande vatten. Sätt behållaren på en varm plats och låt den brygga i ca 2 timmar. Den mottagna volymen är uppdelad i tre delar, den är fylld varmt på morgonen, till lunch, på kvällen en halvtimme före måltiderna.

  Till noten. Det är mycket bekvämt att bryta infusion med örter i en termos. Och det kommer att brygga bra och behöver inte uppvärmas en gång.

  Vi behandlar prostatit med vitlök

  För alltid glöm prostatit kommer att hjälpa en grönsak som vitlök. En medicin är beredd av den, som inte bara hjälper till att minska inflammation i prostata, undviker operation, men kommer också att stärka immuniteten, normalisera blodtrycket.

  Vitlök hjälper till med många sjukdomar.

  Det finns många recept för tinkturer med vitlök. Men det är bäst att förbereda en blandning av vitlök och honung, vars användning kommer att hjälpa till att bli av med symptomen ganska snabbt. Det tar 100 gram honung, citron, vitlök huvud. Skalad vitlök, citron med skal för att vrida på köttkvarn, lägg till honung, blanda. En klar blandning av vitlök och honung läggs i kylskåpet. Ta en medicin från vitlök 3 gånger om dagen innan du äter en tesked, i en månad. Vitlök med honung kan användas för att förhindra prostatit.

  Okonventionell behandling av prostatit.

  Förutom populära metoder för att behandla inflammation i prostatakörteln hos män finns det också icke-traditionella sätt att bli av med sjukdomen hemma, vilket hjälper behandling utan operation. För sådana recept, enligt patienterna, är det möjligt att ange användningen av 3% väteperoxid.

  Okonventionell användning av peroxid vid behandling av prostatit.

  Att väteperoxid inte orsakade skada, man måste tydligt veta hur man behandlar prostata adenom med denna metod. Eftersom bristande överensstämmelse med rekommendationer kan leda till en förvärmning av sjukdomen.

  Det är viktigt. Innan behandlingen med väteperoxid påbörjas, kontakta din läkare. Han bör berätta hur väteperoxid kommer att kombineras med att ta andra mediciner.

  Behandlingsförloppet med väteperoxid börjar med en droppe upplöst i 50 ml. vatten. Under dagen måste du göra tre steg av väteperoxid. Nästa dag späds två droppar i samma mängd vatten och innehållet av väteperoxid justeras gradvis till 10 droppar. Efter en tvådagars paus upprepa igen en tio dagars kurs, bara den här gången behöver du inte gradvis öka antalet droppar väteperoxid. Från den första dagen löses 10 droppar i 50 ml vatten.

  Till noten. Det är bäst att ta väteperoxid en timme före en måltid. Om du inte tog det under denna period, gör sedan en två timmars paus efter en måltid och ta en lösning av väteperoxid.

  En annan okonventionell behandling av prostatainflammation hos män är användningen av magneter. Du kommer att behöva en magnet diameter av ca 6 cm och 2 cm tjocka. Wrap magneten mjuk trasa innan förfarandet i ett enda skikt, upp och ner i grenen för halv timme, därefter vända sig till den andra sidan under ytterligare 30 minuter. Förfarandet bör utföras en gång om dagen, bäst före sänggåendet. Om du börjar behandla magneter vid de första symptomen kommer lättnad ganska snabbt.

  Till icke-traditionell behandling hemma är användningen av saltförband. Detta bandage från saltlösningen verkar enbart på den sjuka prostatakörteln, vilket orsakar fluidflöde från sjuka vävnader. Efter sju dagars dressing kommer en man att känna sig lättnad, inflammatoriska processer minskar, urinering förbättras.

  Salt för behandling tas vanligt stort slip, inte jodat

  För att förbereda förbandet måste du lösa upp en tesked salt i 100 ml vatten och värma den resulterande lösningen till 60 ° C.

  Det är viktigt. Proportionerna av saltlösningen måste observeras strikt. Om det blir mer koncentrerat kan blodkapillärerna förstöras.

  Bandaget kan tillverkas av gasväv eller handduk. Gazeförbandet ska innehålla åtta lager och fyra handdukar från handduken. Det vikta bandaget sänks ned i den beredda saltlösningen och får suga väl. Sedan placeras ett saltbandage, något vriden ut, mellan benen och hålls i en timme. Förfarandet med bandaget görs på morgonen och på kvällen, en tio dagars kurs.

  Prostatit kan förhindras.

  Ingen av de bästa medicinerna kommer att hjälpa till att bota en man med prostatainflammation om han inte leder till en hälsosam livsstil (HLS).

  Dessutom är HLS den bästa profylaxen för prostatit. Det räcker att flytta mer, vägra att missbruka alkohol och cigaretter, äta hälsosamt, vitaminerikt mat och symtom kommer inte att märkas. HLS betyder frekventa promenader i frisk luft, istället för att sitta på TV-skärmen eller datorn.

  Det behövs Fysisk aktivitet på en hälsosam livsstil för att förhindra prostatit, men inte alla män har tid att gå på gym, men alla kan ägna några minuter till vanliga knäböj. Ju fler gånger du kan sätta dig ner, ju bättre för din prostatakörtel. Och om det finns en minut att pumpa den lägre pressen, kommer tecken på prostatit inte att hålla länge.