Huvud
Symptom

De beprövade folkmekanismerna för förebyggande av prostatit hos män

Andelen män som lider av prostatit har ökat år för år. Självklart finns det idag många läkemedel som är avsedda att bekämpa denna sjukdom. Men inte alla är redo att acceptera dem, om än från olika överväganden. Traditionell medicin visade sig vara en storleksordning tidigare än den officiella, och innehåller olika recept för behandling av eventuella sjukdomar. Men det är alltid svårare och obehagligt att behandla, än från tid till annan att tillämpa förebyggande och förebyggande stroke. Dessutom är förebyggandet av prostatit med folkmekanismer ganska enkelt och ganska effektivt.

Orsaker till sjukdomen

Utbredd spridning av myten att denna sjukdom uppträder främst hos män av hög ålder. Statistiken säger motsatsen - ungdomar med en ålder av 25 år är föremål för prostatit.

Det finns flera huvudfaktorer som framkallar sjukdomen:

 1. Sittande arbete. Som en konsekvens är blod stagnerat i det lilla bäckenet. Huvuddelen av befolkningen som engagerar sig i mental aktivitet faller automatiskt in i riskgruppen.
 2. Hypotermi. Prostatakörteln är mottaglig för utveckling av inflammatoriska processer, både med lokal och allmän superkylning av kroppen.
 3. Kronisk tarmdysfunktion och alla slags avföringsproblem.
 4. Kroniska infektionssjukdomar av allmän eller lokal natur.
 5. Bra paus i sexlivet eller dess fullständiga frånvaro.
 6. Sexuellt överförbara infektioner.

Direkt inflammation i prostatakörteln sker mot bakgrund av en infektion som tränger igenom genitourinvägarna i prostata. Försvårande faktorer bidrar till extremt snabb utveckling av sjukdomen, liksom en särskilt akut manifestation av symtom.

Vanliga symptom

Det finns två extrema varianter av prostatit hos män:

 1. Frånvaron av tecken på sjukdomen, endast episodiska misslyckanden i det genitourära systemet.
 2. Otroligt skarpa och oväntade tecken som kräver brådskande medicinska ingrepp.

Det första alternativet är inneboende i den kroniska formen av sjukdomen, den andra - akuta.

Men som regel är prostata sjukdom åtföljd av vanliga symtom, enligt vilka det är lätt att tydligt fastställa att problemet ligger i den inflammatoriska processen, som ligger i prostatakörteln. Viktiga funktioner är:

 1. Hyppig uppmaning att urinera. Det beror på att på grund av inflammation kan blåsan krossas, en känsla av fullhet framträder. Förekomsten av till och med en knapp mängd urin blir en källa till falska önskningar.
 2. Svårighet att urinera. Skälen är identiska med ovanstående punkt. Dessutom kan urinprocessen åtföljas av svåra brännskador och svår smärta.
 3. Standard manifestationer av den inflammatoriska processen. Dessa inkluderar förhöjd kroppstemperatur, en smärtsam känsla av förkylning, huvudvärk, överdriven trötthet.

I vissa fall är urinröret åtföljd av spotting. Ofta förekommer denna manifestation i den akuta formen av sjukdomen. Huvud tecknen på prostatit hos män inkluderar också smärtsamma känslor under utlösning eller med snabba rörelser i bäckenregionen.

Det är värt att notera att kronisk inflammation i prostata är mycket vanligare än den akuta formen. För kronisk prostatit är växelverkan av faserna för exacerbation och remission karakteristisk. Perioder med förvärring präglas av tråkig smärta i skrot och anus, som överförs till ljummen och ändtarmen.

En långvarig inflammatorisk process åtföljs ibland av inflammation i de huvudsakliga blåsorna (vesikulit) eller blåsans hals. Med liknande fenomen är sjukdomen mer komplicerad.

Produkter som är användbara för att förebygga prostatit

 1. Ryazhenka, yoghurt. Dessa mjölkprodukter är oersättliga, eftersom de bidrar till tjocktarmen och matsmältningssystemet, återställer mikrofloran, förbättrar blodtillförseln till bäckenorganen.
 2. Kött och fisk av fettfattiga sorter. De tjänar som utmärkta källor till aminosyror, vilka är nödvändiga för cellens struktur.
 3. Nötter, i synnerhet hasselnöt. De inkluderar arginin, folsyra, olika vitaminer.
 4. Tomater. Innehåller en fantastisk antioxidant som heter lycopen. Detta ämne har blivit känt på grund av sin egendom för att bekämpa cancerceller. Enligt de senaste studierna minskar risken för en malign tumör i prostatakörteln, när den konsumeras av lykopen, mycket signifikant.
 5. Sojabönor, gröna bönor.
 6. Broccoli, liksom kål av andra arter. De är utmärkta antibakteriella växter;
 7. Seafood. Mest föredraget musslor och ostron - de innehåller zink, vilket positivt påverkar kroppens karaktär.
 8. Tranbär och Barbados körsbär (acerola). De innehåller vitamin C, liksom användbara mikro- och makroelement.
 9. Bran. Innehåller en rekordmängd zink.
 10. Älskling, propolis.

Nästan alla biodlingsprodukter konkurrerar bra med inflammatoriska processer, stärker immuniteten, stöder den med unika användbara ämnen. Det är därför som i populära recept för förebyggande av prostatit förekommer honung ofta i kvaliteten hos en av huvudingredienserna, tillsammans med olika örter.

Folk recept

 1. Omkring 500 gram pumpa frön bör omformas. Blanda sedan med 200 gram honung och gör några bollar, diameter med en valnöt. De måste ätas 2 gånger om dagen, en halvtimme före måltiden, i mängden en bit. Det är viktigt att konsumtionsprocessen ska vara långsam - ca 3 minuter. Håll bollarna i kylskåpet.
 2. Persilja frön är extremt effektiva för att förebygga prostatit hos män. Två matskedar av markfrön ska hällas i 500 ml vatten, koka upp och låt det brygga. Drick tinktur 3-4 gånger om dagen, en nypa.
 3. Infusioner av lind, celandine, Johannesört och kamille blandas i enlighet med proportionen 1: 1: 2: 2. Före konsumtion bör den resulterande blandningen upphettas i ett vattenbad. Daglig norm - ett halvt glas efter första och sista måltiden.
 4. 20 gram av den krossade röda roten (kopeckte) hälles 400 ml kokt vatten och infunderas i en termos. Söt buljong är honung och drick som vanligt te.
  Ett krossat grönt kastanjeskal hälls över med kokande vatten och infunderas över natten. Två matskedar skal hälls i 500 ml vatten. Drick en tesked före den första måltiden.
 5. Extremt användbar är grönsaksjuicer. De kan också blandas och göra en läcker mix.
  Fysiska övningar för att förebygga prostatit

Särskilt relevanta motoråtgärder har när en man längtar efter att undvika att sjukdomen återkommer. Men för förebyggande ändamål är de inte mindre lämpliga.

Efter att ha vaknat måste du göra en perinealmassage i fem minuter. Denna åtgärd hjälper till att bli av med stagnation av prostata.

Innan du äter är ett annat element värt att göra. Stående i full tillväxt och med rörelse i benen är det nödvändigt att sätta sig ner på 1/3 och från en sådan position växelvis för att flytta knä framåt. Övningen ska likna den första, cirka fem minuter. Före middagen kan du upprepa proceduren.

Med tiden upphör denna rite att orsaka besvär, men i början är det nödvändigt att vara tålamod. Älskare borde inte vara rädda för prostatit, eftersom promenader är ett utmärkt sätt att förhindra det.

Hjälpmetod

I antiken med prostatit kämpade män på ett enkelt sätt. Fyllde tråget med en speciell buljong, och mannen i den satt bara. Nu är baden överallt, så uppgiften är även förenklad. När det gäller avkoket, gjordes det av en blandning av celandine, cassia, sträng, lilja av dalen, löv av svart vinbär, salvia, kamille och lind. Beståndsdelarna kombinerades i ungefär lika stora proportioner.

I nuvarande realiteter hälls den samlade samlingen med kokande vatten i ett handfat eller en hink, det insisteras och kyls ner till 36 grader, det hälls in i badrummet. Det är nog att sitta i det i 10 minuter, en eller två gånger i månaden. Efter proceduren rekommenderas att lägga sig ett tag efter en bra värme.

Förebyggande av prostatit hos män i hemmet med droger, folkmedicin och övningar

Prostatit - en sjukdom hos moderna män, provocerad av ett brott mot prostatakörteln. Risken för prostata adenom är förhöjd hos män som föredrar en stillasittande livsstil, utsätts för stress. Orsaken till bakteriell prostatit är bristen på vitaminer i kroppen. Inflammation av prostatakörteln är alltid ett test, därför är förebyggande av prostatit bättre än behandling.

Profylax av prostatit hos män - läkemedel

Det rekommenderas att man regelbundet undersöker urologen för män efter 30 år. Efter en studie av din hälsa kommer läkaren att ge de nödvändiga rekommendationerna hur man skyddar sig mot prostatit. Förberedelser för förebyggande av prostatit är indelade i följande grupper:

 1. Antiinflammatoriska läkemedel: Vitaprost.
 2. Polyoxidonium, Viferon-4.
 3. I närvaro av inflammation av bakteriellt ursprung: Tsifran OD, Metronidazol, Avodart, Prostatilen etc.
 4. För förebyggande av återfall föreskrivs kosttillskott: Prostagut, Prostamol Uno, Lycoprofit, etc.

Tabletter för förebyggande av prostatit

Medicin är det primära sättet att behandla någon form av prostatit och dess förebyggande. Förebyggandet utförs med hjälp av grupper av tabletter:

 1. Antibakteriell. Designad för att förstöra sjukdomspatogenerna.
 2. Alfa-blockerare. Justera arbetet i genitourinary systemet.
 3. Muskelavslappnande medel. Minska tonen i perineumets muskler.
 4. Analgetiska tabletter
 5. Hormonala tabletter. Normalisera den hormonella bakgrunden.
 6. Vitaminer. Skriv ut för att stärka immuniteten, förbättra hälsan.

Övningar för förebyggande av prostatit

Läkemedlet är inte det enda sättet att förhindra sjukdomen. En icke-medicinsk variant för att förebygga en inflammatorisk sjukdom i prostatakörteln är fysisk aktivitet. Det främsta målet med sport är att öka blodflödet till prostata, förbättra syreförsörjningen, minska patologisk puffiness. Yoga, gå, hoppa, gå på skinkorna är de typer av fysisk aktivitet som hjälper dig att förbättra bäckenets tillstånd.

Läkare rekommenderar dagliga Kegel övningar. Du kan känna var musklerna hos den manliga anusen försöker hålla strålen under urinering. I en snabb takt, alternera stegen av spänningar och avslappning av muskler. Börja med 30 stycken ett par gånger om dagen, gradvis öka beloppet. Att göra dessa enkla åtgärder bör bli din vana.

Profylax av prostata adenom hos män utförs med hjälp av sport. Lätt gymnastik hjälper inte bara till behandling av prostatit men kommer också att stärka hälsan i allmänhet. Avgiften från prostatit ser ungefär ut som följer:

 1. Ligga på ryggen, lyft höfterna öppna knäna. Denna övning ska göras 5-8 gånger, 3 tillvägagångssätt.
 2. Övning "björk". Det är nödvändigt att lyfta den nedre delen av kroppen uppåt, håller midjan med händerna. Denna övning är värt att göra 5 gånger i 2 tillvägagångssätt.
 3. Lyft och sänk på dina ben i magen. Gör 10 repetitioner av 2 uppsättningar.
 4. Ligga på magen, höja dina ben samtidigt i några sekunder och återgå till startpositionen. Det är nödvändigt att göra flera tillvägagångssätt 5 gånger.
 5. Stående, vrid kroppen åt höger och vänster. Gör 1 tillvägagångssätt 10-15 gånger.

Varje dag efter laddning, ta en kontrastdusch. Det hjälper till att förbättra tillståndet hos blodkärlens väggar, sänka belastningen på hjärtat, stimulera immunitetens arbete, vilket ökar motståndet mot infektioner i kroppen. Efter dusch måste du gnugga kroppen till en liten stickning. Behandlingstiden bör vara minst 20 dagar.

Rektalmassage av prostata

Massering aktiverar blodcirkulationen, hjälper till med trängsel av venöst blod och utsöndring av prostatakörteln. Under förutsättning att massage kommer att utföras av kursen, kan det förbättra styrkan och förhindra prostatit. Prostatimassage för förebyggande behandling utförs antingen av en urolog eller hemma. Om massagen utförs av din partner är det värt att gå till urologens mottagning tillsammans och få tydliga instruktioner.

En man behöver ligga på sin sida med benen böjda. Till följd av massage behöver du dricka mycket vatten - detta kommer att förbättra kontakten mellan en hand och prostata hos en man. Den högra delen av prostata är mindre känslig, så massage börjar med det. Vi rekommenderar att du trycker på och slår på körteln. Förfarandet utförs korrekt om mannen inte har någon smärta. Vi kan anta att massagen var framgångsrik vid isolering av prostatajuice.

Profylax av kronisk prostatit

Komplexet av förfaranden gör det möjligt att sakta ner utvecklingen av patologiska processer i kroppen. Profylax av kronisk prostatit är primär och sekundär. Primär är en balanserad diet, uteslutande av feta livsmedel från kosten, bristen på avhållande från kön, behandling av infektionssjukdomar, regelbundna besök på tandläkaren och undvikande av hypotermi. Sekundär profylax tillhandahåller undersökningar av urologen, godkännande av fortifierande läkemedel.

Förebyggande av prostatit hos män genom folkmedicin

Profylax av prostata adenom hos män kan förekomma folkmekanismer. Använd avkok av hassel, askbark, malurt, persilja, pumpa frön. En viktig del av många folkrecept är honung. Till frukost rekommenderas att äta gröt från slipade squashfrön med honung och mager mjölk. Förebyggande behandling med folkmedicin är åtföljd av primära och sekundära metoder för förebyggande av sjukdomar. Därför är det värt att rådgöra med läkaren före starten.

Video: En övning för att eliminera prostatit

Informationen som presenteras i denna artikel är endast avsett för informationsändamål. Materialet i artikeln kräver inte självständig behandling. Endast en kvalificerad läkare kan diagnostisera och ge råd om behandling baserat på individuella patienters individuella egenskaper.

Vad man ska göra för att inte bli sjuk eller förebyggande av prostatit hos män i hemmet

Profylax av prostatit i hemmet - ett antal aktiviteter som syftar till att förhindra utvecklingen av den inflammatoriska processen i prostata och bevarandet av människors hälsa.

Sådana åtgärder måste syfta till att eliminera orsakerna till sjukdom, i synnerhet en översyn av livsstil och kost, förbättra kvaliteten på kön och öka den fysiska aktiviteten, intag av medel som bidrar till att återställa kroppen, normalisera sin blodtillförsel, förhindra vävnads omvandling i tumörtillväxt.

Särskilt uppmärksam på deras hälsa bör vara män som är i de så kallade riskgrupperna för utveckling av prostatit, bland vilka:

 • representanter för det starkare könet som leder ett oregelbundet sexliv, föredrar att skyddas av avbrutet samlag, når inte toppen av erektion och liknande;
 • män vars verksamhet är relaterad till behovet av att stanna länge, nämligen förare, kontorsarbetare, programmerare;
 • patienter som missbrukar alkohol, har dåliga vanor och leder en stillasittande livsstil.

Det är väldigt viktigt att förstå att sjukdomen alltid är lättare att förhindra än att bli av med den. Denna regel gäller för prostatit. Inflammation av prostata är en av sjukdomar som är svåra att behandla och snabbt omvandlas till kroniska former.

Det är farligt inte bara för dess manifestationer, men också för konsekvenserna, bland annat bildandet av prostata adenom, impotens och till och med cancer. Det är därför du borde inte tillåta uppkomsten av symtom på en sjukdom, som är lätt att göra hemma med enkla metoder för att korrigera organets normala funktion.

Principer för behandling och förebyggande av prostatit hos män i hemmet

Huvudprincipen för behandling och förebyggande av prostatit i hemmet är ett integrerat sätt att genomföra dem.

Planen för förebyggande av inflammatoriska processer i prostatakörteln innefattar följande aktiviteter:

Faktum är att ökad fysisk aktivitet och övning, genom vilken bäckenbottenmusklerna sammandrag, förbättrar blodtillförseln till bäckenorganen och utesluter möjligheten till stagnation i detta område.

Kost är en viktig del av litteratursjukdomsprevention. Män i vuxen ålder bör värna om sin hälsa och ge upp alkohol, dåliga vanor, slaktbiprodukter, rökt och sött.

Det kommer att bidra till att förbättra tillståndet för prostata med jämna mellanrum att ta en kontrastdusch och en session av preventiv massage i körteln.

Dessa metoder bidrar till normaliseringen av blodflödet till könsorganen och ökar immuniteten.

Det är också viktigt att mannen inte utsätts för de låga temperaturer som orsakar utvecklingen av inflammatoriska processer och är ett gynnsamt tillstånd för infektionens penetration.

Förebyggande läkemedel

Profylaktiskt intag av läkemedel avser metoderna för sekundär profylax av prostatit och ordineras främst till patienter som redan har återhämtat sig från sjukdomen och lyckades återhämta sig från det en dag. Sådana läkemedel ska ordineras uteslutande av en läkare.

Oberoende beslutsfattande om behovet av att ta detta eller det drog kan ha olyckliga följder och vända sig till en verklig katastrof för en man.

Eftersom ofta efter ett sådant initiativ erhåller en person inte bara det önskade resultatet, men man måste tvingas behandlas under lång tid från biverkningarna av medicinerade läkemedel.

Ofta för sekundär förebyggande av prostatit används följande kategorier av läkemedel:

 • rektala suppositorier som Vitaprost, som har en minimal mängd kontraindikationer att använda, har viss effekt och ger sällan biverkningar;
 • antibakteriella och antimikrobiella medel för förebyggande av prostatit av infektiös etiologi, särskilt Metronidazol, Prostatilen, Viferon, Cyphran och andra;
 • förhindra återkommande sjukdom möjliggör särskilda kosttillskott och växtbaserade produkter, inklusive Prostamol Uno, Lycoprofit.

Massage i prostata

Massage i prostata är en av de mest kända teknikerna för fysioterapeutisk behandling, diagnos och förebyggande av prostata sjukdomar.

Det eliminerar helt stagnerande fenomen i det lilla bäckenet, gör det möjligt att bekämpa smärta och impotens, orsakad av patologiska förändringar i det aktuella organet.

Direkt prostata massage

Förfarandet kan utföras av externa och transrektala effekter på körteln, när experten masserar organet genom perineal hud eller rektumvägg, vilket förbättrar blodtillförseln, trofismen och patenten hos kanalerna.

Komplexa effektiva övningar för prostata

Prostatit är rädd för denna agent, som eld!

Du behöver bara ansöka.

Ett av de enklaste sätten att skydda prostatahälsan är att utföra fysiska övningar hemma. Liknande gymnastik kan utföras sittande, stå eller ligga, beroende på patientens önskan och förmåga.

Bland de mest populära och effektiva övningarna för prostatakörteln bör allokeras:

 1. i stående läge, flytta tyngdpunkten till höger ben och utför gungorna med din vänstra fot (ca 60-80 gånger). Upprepa för den högra foten;
 2. sitter på golvet, sträck dina ben framåt. Gör rörelser som efterliknar steg framåt och låter dig flytta runt på din skinka. I det här fallet är bekkenbottens muskler utmärkt och blodflödet i könsorganen förbättras.
 3. du måste ligga på ryggen. Efter att ha lagt tonvikten på nacken och glutealområdet är det nödvändigt att böja ryggen och stanna i denna position i 5-7 minuter.
 4. ta ställningen "björk" och stanna i den i ca 3 minuter, gradvis ökar träningstiden till 10 minuter.

Användbar mat

Att aldrig ansikte personligen med en sjukdom som prostatit, är det viktigt att äta rätt och ständigt övervaka din diet.

Förbättra tillståndet för manlig hälsa och prostatakörteln kommer att hjälpa till:

 • äta fisk och skaldjur, särskilt ostron, bläckfisk, musslor och räkor, berikad med zink och andra fördelaktiga ämnen, nödvändiga för normal drift av prostata;
 • kycklingägg, men inte mer än 2 stycken per dag;
 • röda köttvarianter;
 • pumpa frön;
 • gröna, särskilt persilja.

Det är viktigt att inte bara gå in i den dagliga kosten av män som är användbara livsmedel, utan också att utesluta en mat som är skadlig för den sexuella sfären.

Så, för att inte exponera din kropp för risken för att utveckla inflammation i prostata, är det nödvändigt för männen att sluta röka och kraftigt begränsa användningen av alkoholhaltiga drycker.

Förebyggande av prostatit med hjälp av folkmekanismer

Ofta för att förebygga prostatit, rekommenderar läkare att tillgripa hjälp av recept av traditionell medicin, som kontrollerades med tiden.

Enkla och naturläkemedel klarar bättre än köpt på apotek av läkemedel för att förbättra tillståndet i reproduktionssystemet av den manliga, att normalisera den lokala blodcirkulationen, förbättra immunförsvaret och eliminera symptomen av stagnation i bukhålan.

Förhindra prostatit är lätt, om du äter följande godis dagligen:

 • honung med nötter i lika stora kvantiteter
 • En blandning som består av pumpa frön och honung, tagen i andelen 2: 1;
 • sammansättning av valnötter och torkade frukter att välja mellan.

Alla dessa recept består uteslutande av naturliga ingredienser.

Deras huvudsakliga värde är att de innehåller en stor mängd vitaminer, mikroelement och näringsämnen som påskyndar metabolismen, ökar immunreaktiviteten och bidrar även till att ta bort toxiner från kroppen och mätta den med värdefulla föreningar.

Infusion av pilgods

För beredning av läkemedelsinfusion behövs cirka 20 g torrt och krossat gräs av pilgods, vilket måste hällas i 500 ml kokande vatten.

Den mottagna medicinska strukturen ska kylas, och sedan filtrera och ta en halv kopp två gånger om dagen. Ta infusion är önskvärt innan du äter.

Vitamin cocktail för prostata

För att förbereda denna produkt måste du hälla kokande vatten en liten mängd havre och lägg den på elden tills kornen mjukas.

För klar och ansträngd gröt är det nödvändigt att tillsätta ungefär ett fjärdedel av ett glas färsk persiljajuice.

Den slutliga formuleringen ska tas två gånger om dagen i kvantiteter av högst 100 g.

Relaterade videoklipp

På behandling och förebyggande av prostatit hos män i video:

Innan du tar något traditionellt läkemedel är det nödvändigt att samråda med en specialist och att utesluta förekomst av kontraindikationer till sådan behandling.

Det är viktigt att komma ihåg att endast en erfaren läkare kan rekommendera ett riktigt effektivt sätt att förebygga prostatit, vilket inte tillåter utveckling av patologi.

 • Eliminerar orsakerna till cirkulationsstörningar
 • Försvinner försiktigt inflammation inom 10 minuter efter att ha tagits

De mest effektiva recepten på folkmedicin för behandling av prostatit

Behandling av prostatit med folkmedicin är ett brådskande ämne för många medlemmar av det starkare könet som vill bli av med problemet självständigt hemma utan att tillgripa kemiska mediciner och kirurgiska ingrepp.

Många män i deras erfarenhet har visat att härdning av prostatit med folkmedicin är väldigt verklig, viktigast av allt, en kompetent metod och obligatorisk rådgivning med en urolog.

Hembehandling

Patienten ansöker oftast för kvalificerad medicinsk vård när sjukdomen går i ofrånkomlig form eller blir kronisk. Detta tillvägagångssätt är extremt osäkert för hälsan. Vid inträde till en specialist är det nödvändigt att få vid de första symptomen på manifestation av prostatit:

 • Obehag i ljummen;
 • Svår och smärtsam urinering
 • Känsla av ofullständig tömning av blåsan;
 • Minskade potens, svag erektion och accelererad ejakulation;
 • Ökad trötthet och nervositet.

Den första fasen av prostatit är lätt att behandla, speciellt folkmekanismer. Därför kan en erfaren urolog försena med utnämningen av läkemedelsbehandling och rekommendera att tillämpa beprövade "farmors recept". Vilka Vi kommer nu att beskriva detta i detalj.

Det mest effektiva sättet för traditionell medicin

Helande örter

Vid det första skedet av sjukdomen och med uthållig remission visade de sig mycket väl:

 • Persilja. För att behandla prostatit, frön, löv och rötter av växten används. Från frön och rötter bereds tinkturer enligt samma recept: 1 matsked av läkemedlet hälls med 100 gram kokande vatten och insisterade på en dag. Från den lummiga delen av växten rekommenderas att pressa och omedelbart använda juice.
 • Malört. De första dagarna när det finns smärtsyndrom i perineum och könsorgan, äta en nypa torrt gräs och drick med vatten var 2-3 timmar, oavsett måltid. Vidare är det möjligt att göra avkok av salvia och timjan i ett förhållande av 1: 4 (250 ml vatten åberopade matsked blandning) och dricka 20 gram 3 gånger per dag, en halvtimme före måltider för en månad.
 • Svalört. Släpp saft av växten i ett glas varmt kokt vatten. Ta inåt med 10 droppar och dagligen öka dosen med en droppe. När mängden av läkemedlet uppnås i 40 droppar, fortsätt behandlingen i ytterligare 2 veckor, utan att ändra dosen. Även med prostatit kan du spendera en dag med mikroclysters. För att förbereda den injicerade lösningen är det nödvändigt att häll 1 matsked torrbladlade blad med 2 koppar vatten och koka. Kyld lösning till rumstemperatur är klar för användning.

För behandling av prostatit tinktur kan använda följande: Wormwood blommor, blad av hassel, åkerfräken, knotweed och Daisy i lika stora mängder häll kokande vatten och dra i ett par timmar.

Som regel tas alla tinkturer 1-2 matskedar 3 gånger om dagen i en halvtimme före måltiderna.

Pumpa frön

Pumpafrön - ett magasin av nyttiga vitaminer, mikro och makroelement för den manliga kroppen, vars användning kan förhindra utvecklingen av prostata- och inflytande för en snabb återhämtning i utvecklingen av sjukdomen.

Denna huskur hjälper till att lindra inflammation i prostatakörteln, eliminerar stagnation i det urogenitala systemet, aktiverar processen för tillbakadragandet av urin från blåsan och kan inte gå prostatit kronisk.

Det enklaste sättet att äta pumpafrön i sin rena form: Endast 30-40 korn per dag kommer att behövas för förebyggande ändamål för att förhindra utvecklingen av sjukdomar i det geniturära systemet för män. För behandling av prostatit kan du använda följande recept:

 • Honungskulor. Kilogram pumpa frön twist i en köttkvarn och blanda med två glas honung. Blandning av pumpa-honung ska placeras i ett par timmar i kylskåp. Efter förtjockning kan du skulpta små bollar (ca 1,5 cm) och skicka det färdiga läkemedlet tillbaka till kylskåpet. Ett sådant botemedel mot prostatit är mycket gott och används som en söt godis en halvtimme före en måltid. Den terapeutiska kursen bör hållas en gång per år i minst en månad.
 • Pumpa pulver. Torkade pumpa frön måste slipas i en mixer eller kaffekvarn innan du får mjöl. Det resulterande torra pulvret rekommenderas att tas flera gånger om dagen, tvättas ner med en riklig mängd vatten. Behandlingsförloppet varar ungefär en månad och upprepas var sjätte månad.

Viktigt tillägg: Vid beredning av läkemedel måste fröet vara renat ur huden, så alla härdande ämnen kommer att bevaras i produkten.

Många experter på medicinen hemma hävdar att det bästa folket åtgärda för prostatit är lök och lökskal. Det finns många olika sätt att använda lök för att förbättra tillståndet för prostata:

 1. Det är mycket användbart för ett manligt reproduktionsorgan att äta varje dag på ett litet löklök och dess gröna fjädrar.
 2. Lökskall tvättas och kokas i kokande vatten i 5 minuter. När buljongen är infunderad, bör den filtreras och konsumeras 1 matsked 3 gånger om dagen i en månad.
 3. Vid akut utveckling av inflammatorisk process i prostata körs 3 små lökar på en liten rivare, häll 3 koppar kokande vatten och låt det sitta en dag. Ta 50 ml varje timme.
 4. Lökfrön har också stor effektivitet vid behandling av prostatit. Ripe frön måste torkas, slipas i en kaffekvarn, blandas i lika stora kvantiteter med honung och läggas i kylskåpet. Ta 1 tsk efter att ha ätit 3 gånger om dagen.
 5. Innan du lägger dig i sängen kan du äta nypressad juice med en medellampa blandad med honung - den koncentrerade blandningen har många aktiva substanser som är nödvändiga för att behandla sjukdomen.

mumien

Organisk produkt av naturligt ursprung - mamma - har länge varit van vid behandling av prostatit. Startar mottagningsmomiten:

 • Inflammationen i prostatakörteln minskar och försvinner helt och hållet;
 • Döv smärta i bäckenregionen är dulled;
 • Det allmänna tillståndet hos det genitourära systemet förbättras.

Den mest kända metoden att använda mamma med prostatit är att ta 0,2 gram av produkten 2 gånger om dagen, tvättas ner med morot, blåbär eller havtornsjuice. På 10 dagar ska läkemedelsdosen fördubblas (upp till 0,4 gram) och ta ytterligare 10 dagar. Tredje 10 dagar borde mumman redan tas i en dos av 0,6 gram. Efter en veckors paus upprepas den månatliga behandlingscykeln.

Honung och Bee Products

Behandla prostatit med folkläkemedel enkelt, om en man inte har en allergisk reaktion mot biodlingsprodukter. Honung och dess derivat är inte snabbverkande medel mot sjukdomen, men behandling med hjälp kommer inte att göra mycket skada på kroppen:

 1. Honung är en unik produkt som har fördelaktiga och helande egenskaper för kroppen. Därför används honung för prostatit i varje andra folkmedicin. Så några buljonger, tinkturer och infusioner för oral administrering sötas med en naturlig sockersubstitut.
 2. Tinktur av propolis - ett populärt botemedel mot behandling av kronisk prostatit hos män, som används systematiskt under lång tid. 100 gram slipad propolis blandas med 200 ml 96% alkohol. Blandningen placeras i en glasburk och insisterade i en vecka, skaka periodiskt. Klar tinktur filtreras och placeras i kylskåpet. Vi förbrukar 1 matsked några timmar före sänggåendet.
 3. Pollen är ett riktigt förråd av vitaminer och mikroelement för mänens hälsa. Eftersom det inte behöver uppfinna inga recept: att minska stressen i grenen, för att förbättra blodcirkulationen i prostatakörteln och normaliseringen av den totala sexuell aktivitet helt har 1-2 teskedar ren produkt 3 gånger om dagen. För att förhindra utvecklingen av sjukdomsupprepningar rekommenderas pollen att användas regelbundet.
 4. Beespine (döda kroppar) används aktivt för att behandla prostatit. Från det är beredda tinkturer, salvor, avkok och pulver. Alla recept är elementära enkla, till exempel för att förbereda ett missfall mot prostatit är det nödvändigt att hälla 100 gram podmor i 15 minuter med brant kokande vatten. När produkten är något kall, pressas massan ut och värms till den smärtsamma platsen i form av en kompress.
 5. Bivax stimulerar manlig styrka och förhindrar utveckling av prostatit. Ta produkten på tom mage för 1 tsk i 2-3 månader, gör sedan en månadsavbrott och upprepa kursen.

Hem rektala ljus

För att bota prostata med folkmedicin, är det nödvändigt att använda rektala suppositorier med hemmagjord propolis snabbt i kombination med huvudterapin.

För att förbereda ljus måste du ta en liten bit propolis som väger 7-8 gram frysning och hugga in i smulor. Smälta 20 gram kakaosmör på ett vattenbad och blanda med den beredda biodlingsprodukten. Från den mottagna massan gör vi små ljus långt i 1,5-2 sm (ska visa 10-12 ljus). Det är nödvändigt att använda ett stiftpiller per dag rektalt på natten. Med kronisk prostatitbehandling är 2-3 månader med avbrott per månad.

Ett annat sätt att göra ljus: 100 ml pumpaolja blandas med samma mängd propolis-extrakt och sätts på ett vattenbad innan alkoholen är förvrängd. Sedan tillsätts 5 ml essentiell olja av gran och tea träd till blandningen, de väntar på att kyla och bilda ljus. Användning av suppositoriet är detsamma som i föregående fall.

Glinoterapiya

Vid behandling av prostatit kan folkläkemedel användas lera i form av applikationer på en öm punkt. I något apotek kan du köpa terapeutisk lera och späd med vatten till konsistensen av tjock gräddfil. Lerkakan ska vara insvept i linne eller bomullstyg. Den resulterande appliceringen appliceras på nedre delen av buken och grenområdet, griper grunden av skrot och anus. För att värma inte går, måste du sätta i sig i ett ullsjal, ligga under en filt och ligga ner med en lerkompressor i ett par timmar.

Efter lerterapin ska huden tvättas med varmt vatten och torkas torrt. Ibland kan under proceduren smärta i prostatakörteln förvärras. Men enligt folkläkare kommer det ingen skada från lera till kroppen, bara en aktiv regenerering av de drabbade cellerna.

Barrträd

Om orsaken till prostatit är förknippad med utvecklingen av bakteriell infektion, kommer en mycket bra antimikrobiell effekt att tillhandahållas av barrböjor. I sin makt:

 • Bedöva och lindra inflammation från prostata;
 • Återställ kroppssekretioner;
 • Koppla av och förbättra urinflödet.

För beredning av barrskoncentrat måste du ta 200 gram tallgrenar (du kan gran eller ceder), häll 2 liter kokande vatten och simma i 2-3 timmar. Vid slutet av denna tid kommer det mesta av vattnet att koka och buljongen blir till ett extrakt.

Förbered koncentratet omedelbart innan du tar ett bad, det ska vara friskt. Vattennivån i badet är ungefär till mitten av bröstet, lägre är det möjligt, högre kategoriskt är kontraindicerat. Inom 15 minuter är det nödvändigt att mala området i det lilla bäcken tills en liten rodnad uppträder, vilket aktiverar blodcirkulationen. Vid daglig administrering av behandlingar är behandlingstiden 10-14 dagar.

Fysisk aktivitet

När grunden för utvecklingen av prostatit inte är en bakteriell och en viral process, störs blodcirkulationen av musklerna kring prostatakörteln mycket ofta. I det här fallet föreslår traditionell medicin att blodcirkulationen ska cirkuleras med effektiva övningar, massage och speciella asanas av yoga.

Överensstämmelse med kost

Under behandlingens gång för prostatit måste folkläkemedel följa vissa regler om näring utan vilken behandling som inte har maximal effektivitet:

 • Vid beslutet av diagnosen "prostatit" borde en man sluta röka och dricka alkohol.
 • Patienten bör förstå att feta livsmedel, söta kolsyrade drycker och cateringprodukter är källor till dåligt kolesterol vilket stör blodcirkulationen och påverkar flödet av prostatit negativt.
 • Lök, vitlök, pepparrot, persilja och persilja är naturliga folkmedel för inflammatoriska processer i prostatakörteln. Daglig användning av dessa produkter lindrar smärtsymptom, svullnad och accelererar återhämtning.
 • Att äta med prostatit bör bara bestå av användbara, naturliga produkter. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt källor till zink - fisk, skaldjur och pumpafrön.

Fördelarna med juice och komposit

Riklig dryck hjälper kroppen att hantera inflammation i prostatakörteln, reglerar cirkulationen av lymf och aktiverar blodflödet. På dagen borde en vuxen man dricka minst 2,3-3 liter vätska (rent stillvatten, naturliga juice, te och osötade kompott).

Förpackade juicer från stormarknader kommer inte bara att vara till nytta, men de kan också skada en försvagad organisme - framkalla förvärringar av sjukdomen. En annan sak hemgjorda juicer, som ger en person med alla nödvändiga vitaminer och spårämnen, minskar de negativa faktorer som orsakar sjukdomsutvecklingen och återställer immunsystemet.

Med prostatit har rödbetor, morot, sparris och gurksaft en positiv effekt på hankroppen. Du kan experimentera och göra blandningar av färskpressad färsk. Björk, pumpa, granatäpple och tomatjuice anses vara användbara. Även med prostatit kommer kompot från torkade frukter (äpplen, päron, aprikoser) att vara relevant.

Oavsett hur populärt de populära remedierna för prostatit är är det svårt för dem att konkurrera med farmakologins innovativa resultat. Därför är ett integrerat sätt att behandla sjukdomen det rätta beslutet!

Prostatit förebyggande åtgärder hos män

Prostatit är en akut eller kronisk inflammation i prostata hos män. Dess orsaker kan vara infektion, stagnation av blod i det lilla bäckes venösa system, kränkningar av innervation, immunförsvar etc.

Profylakse av prostatit hemma bör syfta till att eliminera påverkan av dessa faktorer. För att förhindra inflammation och andra sjukdomar i prostata bör särskild uppmärksamhet ägnas åt livsstil, näring och fysisk aktivitet.

Vad är drivkraften för sjukdomsutvecklingen?

De vanligaste orsakerna till sjukdomen:

 • stillasittande arbete, vila på TV: n;
 • långvarig abstinens från sexuell aktivitet
 • oordnad mat, vilket leder till olämplig metabolism
 • dåliga vanor: rökning, alkohol och öl
 • kroniska sjukdomar i genitourinary system;
 • frekventa förändringar i sexpartner ökar risken för prostatit;
 • venerala sjukdomar och genitourinära infektioner;
 • Fördröjning av utlösning och utlösning vid samlag.
 • överdriven konsumtion av kryddig, oljig, salt, kryddig mat;
 • frekvent förstoppning, hemorrojder;
 • sänkt immunitet.

Ju tidigare en man börjar ta möjliga åtgärder för att förhindra prostatit, desto större är sannolikheten för att bevara sin hälsa och reproduktiva funktioner.

Primär och sekundär prevention

Åtgärder för att förebygga prostatit är vanligtvis uppdelade i primär och sekundär:

 • Primärt förebyggande syfte syftar till att förebygga sjukdomens utveckling, och tänk på att det är värt varje man efter trettio.
 • Sekundär profylax bör tas om hand av dem som tyvärr redan är bekanta med prostatit. Dess mål bör vara åtgärder som hindrar återkommande sjukdom eller förebyggande av dess utveckling till kronisk form.

I allmänhet innefattar förebyggandet av denna sjukdom ett brett spektrum av terapeutiska och profylaktiska åtgärder som inte bara förhindrar prostatit men också förbättrar livskvaliteten hos en person, förlänger sitt liv.

Topiska sätt att förebygga prostatit hos män

Män som är i fara bör ägna särskild uppmärksamhet åt sin egen hälsa. Först av allt, de som leder en stillasittande livsstil, och de som har ett arbete, som är associerad med långvarig vistelse i en fuktig miljö, ihållande hypotermi eller stötar. Förebyggande av prostatit, som hölls i förväg kan hjälpa till att skydda dig från en obehaglig sjukdom. Dessutom sparar hon materialresurser som kunde ha spenderats på behandling av prostatit.

Hemma rekommenderas det att följa enkla regler som hjälper till att undvika denna obehagliga sjukdom:

 1. En man måste leda ett aktivt liv, delta i ett gym. Om ditt arbete är stillasittande måste du ta raster och promenera. På detta sätt kan stagnation av blodflödet i det lilla bäcken undvikas.
 2. En viktig roll för människors hälsa är kön. Det har länge visat sig att frekvensen och arten av sexuell aktivitet direkt påverkar tillståndet hos prostata. Emellertid är promiskuöst samlag en ytterligare källa till infektion. Olika sexuella perversioner, långvarig avhållsamhet eller avsiktlig förlängning av rättsakten, liksom avbrottet, påverkar prostatakörlens hälsa negativt. Därför är ideal för prostatahälsa en variant av sexuellt liv ett vanligt uppmuntrat kön med en vanlig partner.
 3. Grunden för näring bör tjäna livsmedel som är användbara för hela kroppen, och speciellt för den representativa körteln. Kosten bör innehålla mager fisk och kött, spannmål, mejeriprodukter, färsk frukt och grönsaker och torkad frukt, skaldjur, honung, juice och kompoty.Ogranichit eller helt ge upp alkohol, kolsyrade drycker, fet och rökt mat, bakverk, vitlök och lök, svamp, biprodukter.
 4. Undvikande av hypotermi. Av stor betydelse för förebyggande av prostatit är tillståndet i kroppens försvarssystem. Klä dig varmt, undvik hypotermi och utkast.
 5. Provoke inflammation i prostata kan minska kroppens immunitet, orsakad av trötthet, stress, hypotermi och överförda sjukdomar. Därför bör profylax mot prostatit riktas mot en god vila och sömn.
 6. Dusch. Att inte dricka bittera tabletter räcker det med att ta en kontrastdusch. Massage med vattenstrålar aktiverar inte bara blodcirkulationen i inguinalområdet, utan ökar också immuniteten.
 7. Kontrollera regelbundet hos en urolog. Gör detta, även om det inte finns några symtom på sjukdomen. Detta är särskilt viktigt om du redan har haft ett fall av prostatit. Under det första året efter sjukdomen, kom till urologen var tredje månad. De kommande tre åren - var sjätte månad. Om du är en man efter 40 års ålder, kommer läkaren definitivt att rekommendera en annan ultraljudsundersökning av prostata.

Profylax av prostatit är ett viktigt villkor för att upprätthålla manlig kraft i många år. Vid val av metoder bör orsakerna till sjukdomen beaktas. När allt kommer omkring kan faktorer som bidrar till inflammation i prostata vara olika. Vissa människor har en stillasittande livsstil, andra har dåliga vanor, medan andra har oregelbundna eller avbrutna sexuella handlingar.

Övningar för förebyggande av prostatit

En stillasittande stillasittande livsstil leder till stillastående fenomen i det lilla bäckenet, försämring av blodcirkulationen. Förebyggande av prostatit är ett aktivt sätt att leva på.

 • tennis, badminton;
 • "Produktion" gymnastik, som aktiverar blodcirkulationen i bäckenregionen;
 • gymnastik, morgon jogging, promenader.

När det gäller övningar för prostata, så har nästan vilken fysisk aktivitet som helst en positiv effekt på kroppen. En ungefärlig uppsättning övningar är följande:

 1. Stammuskler i perineum, försöker, som om, att dra in i din kropp i ändtarmen. Upprepa denna övning minst fem gånger i rad, kvar i "clamped" -läget i ungefär tre sekunder;
 2. Stram musklerna i perineum, som om de försöker stoppa urinering. Under dagen försök att utföra denna övning minst fyra gånger för 200 tillvägagångssätt;
 3. Alternativt slappna av och pressa en intim muskelgrupp. Accelerera och sakta ner takten;
 4. Utför kompressions-avslappningsövningar som involverar anus;
 5. På morgonen stå uppmärksamhet, sträck alla muskelgrupper och slappna av sedan;
 6. Sätt fötterna på axelns bredd. Producera långsamma halva klackar med varvet från varandra. Upprepa minst tio gånger;
 7. Går på plats med knä höga uppkomst;
 8. Ligga ner på golvet. Gör träningen "cykel" tills kalven eller skinkorna visar trevligt trötthet

Du kan till och med börja med de vanliga sit-upsna. Först bör du begränsa dig till 5-10 veckor per dag, gradvis bör antalet övningar ökas. Du kan också försöka gå på skinkorna. Sitta på golvet, försök att "likna" skinkorna, den här metoden är tillräcklig för att utföra i 5 minuter per dag.

Prostatisk massage

Profylax för prostatit hos män innefattar massage. Procedurer utförs endast efter en akut period. En profylaktisk prostasmassage görs för att skapa det nödvändiga utflödet av patologiska innehåll från acini som ackumulerades under den kroniska processen.

Fingermassage förbättrar blodcirkulationen och minskar venös trängsel. Arteriellt blod flyter in i körtelvävnaden, förbättrar sin trofism, eliminerar stagnation av sekret. Kursen rekommenderas 8-10 sessioner. Kurser frekvensen beror på avvikelser från normen som kvarstod efter en kronisk inflammation.

Läkemedel för förebyggande av prostatit

Observera att för att förebygga användning av droger som innehåller örtkomponenter eller extrakt från tjurens prostatakörtel. Verkan av sådana droger syftar till att stimulera arbetet i den mänskliga prostatan, eliminera stagnation och öka produktionen av flytande sekret.

De flesta urologer rekommenderar följande läkemedel för förebyggande av prostatit:

 • indigaplyus;
 • Omnic;
 • metronidazol;
 • prostatilen;
 • prostomol uno.

Dessa läkemedel motverkar:

 • Stagnation av blod i det lilla bäckens organ
 • inflammatoriska processer av prostata;
 • lindra svullnad.

Dessutom, vid behandling och förebyggande av prostata sjukdomar är förskrivna vitaminer - kan förbättra hälsan och minska risken för cancer på lång sikt.

Förebyggande av prostatit hos män genom folkmedicin

Traditionell medicin är mer lämpad för förebyggande av sjukdomar och patologiska tillstånd.

 1. Två teskedar ivan-te hälls i halv liter varmt vatten, insistera i 5 minuter och filtrera. De tas två gånger om dagen: på morgonen (på tom mage) och på kvällen (en halvtimme före måltiderna).
 2. Om kastanjens skal (grön) insisterar i form av avkok och dryck på morgonen på tom mage, kommer människornas hälsa alltid att vara i ordning. Denna gröna skal ska krossas, ta hennes två fulla matskedar och häll kokande vatten - 0,5 liter. Infusionen är stängd och lämnas för att infunderas över natten. På morgonen ta det till 1 tesked. Förvara läkemedlet på en kall plats. Kurs: tills buljongen är över.
 3. Pumpa frön måste ätas rå varje dag. Det är nog 25-30 solrosfrön en dag i en halvtimme före måltiderna.
 4. Propolis och honung är utmärkta medel för att förhindra inflammation i prostata. Använd dem med mat.
 5. Passera 1 kg solrosfrön och samma antal valnötkärnor genom köttkvarn. Varje morgon behöver du äta riven lök och en matsked av båda.

Profylax av prostatit är garantin för din maskulin hälsa. Alla vet att detta är både självförtroende och ett gott humör, frånvaron av ett inferioritetskomplex. Detta är ett långt och lyckligt liv. Det är inte lätt att undvika prostatit, men det är möjligt. Hur du spenderar din ålder beror på dig.

Profylax av prostatit med folkmekanismer

Profylax av prostatit med folkmekanismer bör utföras i samförstånd med sin behandlande läkare. Det är mycket svårt att själv välja örter eller samlingar från olika växter, eftersom var och en av dem kommer att vara en bra hjälp för vissa symtom och fall. Behandling av folkmedicin är ett av de vanligaste sätten att besegra prostatit.

Är profylax av profylax populärmedicin?

Något problem med prostatakörteln är för närvarande kommersiell. För att undanröja all tvivel om detta behöver du bara gå till apoteket och se att flera droger står på en gång för läkemedel som bidrar till behandling av prostatit och deras kostnader varierar inom helt olika gränser.

Det kommer inte vara förvånande för någon om den läkare som behandlar omedelbart tilldelar ett läkemedel, vars tillverkare har ingått ett "kontrakt" med denna läkare. För närvarande finns sådana saker i nästan alla medicinska institutioner. Glöm inte att sammansättningen av alla droger innehåller ett stort antal kemiska och syntetiska element som kan orsaka personliga biverkningar och förvärra hälsan.

Naturligtvis, före utnämningen av ett visst läkemedel, genomförs olika test för att ta reda på om kroppen kan ordentligt ta medicinen.

Men ändå vill inte alla alla betala mycket pengar för droger som inte är effektiva i behandlingen och kommer att orsaka biverkningar på kroppen. Därför kommer folkmedicin till allas hjälp.

Hittills kan du hitta många olika metoder, recept och tekniker som involverar behandling av prostatit med hjälp av traditionell medicin.

En mycket stor fördel med traditionell medicin är att alla metoder redan har testats i åratal och har visat sig bara på den positiva sidan.

Därför kan man dra slutsatsen att det är mycket fördelaktigt att utföra profylakse eller självmedicinering med hjälp av traditionell medicin eftersom:

 • Kostnaden för ingredienser kommer att vara mycket liten.
 • Tillgängligheten för varje komponent är mycket stor och det kommer inte vara ett problem för någon att hitta en eller annan ingrediens på marknaden.
 • Effektiv behandling.
 • Minimalt antal biverkningar.

0 av 13 jobb avslutade

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13

I inflammation i prostata finns specifika symptom. Under den inflammatoriska processen sväller järn och växer i storlek, vilket bidrar till ökad urinering. Om en man har sådana tecken, bör du omedelbart ta ett test för prostatit. Då kommer du att kunna bedöma din kropps tillstånd och i tid för att besöka specialister.

Ett prostata-test kan göras hemma av dig själv. Med inflammation i körteln verkar inte bara problem med urinutflödet, men erektilfunktionen förvärras, vilket leder till infertilitet. Tidig diagnos av prostatit kommer att undvika utveckling av allvarliga komplikationer.

Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

 1. Ingen rubrik 0%
 2. Prostatitest 0%

Det är allt bra.

Du har inte prostatit. Vi önskar att du fortsätter att behålla din maskulin hälsa!

Vi rekommenderar att du kontaktar en specialist.

Resultaten av det godkända testet visar att du har måttligt uttryckt tecken på prostatit. Adress till experten och skicka inspektion. Glöm inte att de flesta hälsoproblem kan elimineras redan i de tidiga stadierna!

Det är bråttom att se en läkare!

Du har en tydlig symptomatologi av prostatit. Så snart som möjligt kontakta en läkare!

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13
 1. Med svaret
 2. Med ett märke om visning

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i pungen under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du några obehagliga känslor eller smärta i penis under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft obehagliga känslor eller smärtor i underlivet under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta, brännande känsla under urinering?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta eller obehag med utlösning?

 • Ja
 • ingen

Hur många gånger under den senaste veckan har det varit ont eller obehag på ovanstående ställen:

 • Detta var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • vanligtvis
 • Förlorat mitt konto

Hur skulle du bestämma intensiteten av smärta vid en tidpunkt då de stördes på en skala av 1 (inga smärtor) till 10 (smärtan är outhärdlig).

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur ofta har du i den senaste veckan haft en önskan att tömma blåsan före två timmar efter det tidigare besöket på toaletten?

 • aldrig
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur påverkar de ovanstående tecknen på prostatit din livsstil?

 • Påverka inte
 • Nästan stör inte
 • Till viss del påverkar de
 • Betydligt bryta mot det vanliga sättet att leva

Hur ofta har du tänkt på dina tecken på prostatit under den senaste veckan?

 • Jag tänkte inte alls
 • Jag tänkte nästan inte
 • ibland
 • Mycket ofta

Hur skulle du leva om ovanstående symtom på prostatit oroade dig hela livet:

 • Jag skulle inte uppmärksamma
 • Normalt skulle leva
 • tillfredsställande
 • Blandade känslor
 • Jag skulle känna mig otillfredsställande
 • Mycket dåligt
 • fruktansvärt

Pumpa frön i förebyggande av prostatit

En stor fördel med den angivna metoden är tillgängligheten till alla och en liten kostnad. Profylakse bör utföras på ett speciellt sätt, eftersom det bara går att lägga till en pumpafrö till din kost.

För att genomföra denna metod behöver du levande pumpa frön. I stekt eller torkad form kommer de inte vara lämpliga för behandling. Av dessa måste du förbereda en helande blandning genom att slipa dem och lägga till den bildade massan av honung. Den resulterande blandningen bör upphettas något och lämnas därefter i kylskåpet i ett par timmar.

Varje man väljer själv att från denna "pumpa massa" han kommer att göra: kommer det att finnas tabletter eller bollar, det spelar ingen roll alls. Det viktigaste är att göra dem bekväma och acceptera, strängt följa regimen. Du måste använda denna blandning varje dag innan du äter. Ett mycket bra alternativ är att lösa upp det på språket, eftersom åtgärden från detta börjar mycket snabbare och går bättre.

Användning av pumpafrön kommer att vara lämplig:

 • I förebyggandet av prostatit och adenom.
 • Vid kombinerad behandling med läkemedel.
 • Vid behandling av de initiala formerna av prostatit.

Kastanj - ett utmärkt botemedel mot prostatit

Många processer i den manliga kroppen stimuleras av ämnen som ingår i frö av vissa trädslag.

Förebyggande av kastanj, tillåter en man att stärka sin kropp och kommer inte tillåta utseende av en inflammatorisk reaktion i prostatakörteln.

Representanter för mannen, som har haft många års liv bakom axlarna, kan använda kastanjen utan tvekan, eftersom han i allmänhet inte har några biverkningar på kroppen.

Oftast är en tinktur gjord av den, som lätt kan förberedas hemma. För att göra detta måste du rengöra kastanjerna från skalen och höja dem mycket fint. Sedan ska hela blandningen fyllas med kokande vatten. Det räcker för henne att brygga i en termos en natt och hon kommer att vara redo att använda.

Efter en fullständig behandling, vars varaktighet kan variera från person till person, kommer en man utan tvekan att känna den positiva effekten av en sådan tinktur.

Kastanjen kan också tjäna som en extra ingrediens i:

 • Buljonger.
 • Tinkturer baserade på vodka.
 • Teer.
 • Fack.

Vilka metoder anses vara mest effektiva?

Att lägga till kockrot till din kost blir ett utmärkt förebyggande sätt för prostatit.

Den innehåller:

 • Inulin.
 • Tanniner.
 • Olika vitaminer.
 • Eterisk olja.
 • Protein.
 • Användbara syror.

Alla dessa element bidrar till förbättring av immunsystemet, vilket i framtiden inte kommer att tillåta kroppen att plocka upp någon sjukdom, inklusive adenom och prostatit.

Det är värt att säga att roten till kardborre bara bör samlas in på hösten, så det är nödvändigt att hantera processen med att plantera denna växt i förväg.

Om det behövs kan det gnidas in i de flesta disken, läggas till en mängd olika sallader.

Behandling av infektiös prostatit innebär också användning av en sådan växt. Om du vill behandla örter måste du inkludera roten till kruset i en avkok eller växtbaserad samling, som kommer att appliceras.

Många läkare råder för förebyggande ändamål, det finns många päron. När säsongen kommer, måste du äta en ny frukt, vars älskare är många män. På vintern kommer ett utmärkt alternativ att laga mat på basis av komposit eller te. Förebyggande av exacerbationer av sådan sjukdom utförs med hjälp av päron, vilket återigen visar sin effektiva och positiva påverkan på kroppen.

De bästa recepten för förebyggande av prostatit

Behandling med örter och olika folkmetoder kan ske i olika scenarier. Förberedelse av avkok, infusioner och blandningar av ingredienser av vegetabiliskt ursprung är den mest använda i folkmedicin.

Därefter kommer artikeln att presentera en lista över väl beprövade recept, behandling och förebyggande, vilket genomförs med bra resultat och på kortast möjliga tid.

Bland sådana recept är följande:

 • Tinktur baserad på propolis. För att laga mat måste du krossa propolis och blanda den med honung, i ett förhållande mellan ett och två. Därefter måste den bildade blandningen infuseras på en mörk plats i tre veckor. Efter denna tidsperiod måste du starta andra etappen: töm den bildade blandningen och häll den i en lämplig behållare (det är önskvärt att det var en mörk färg). Före frukost och middag måste du dricka 35 droppar kokad tinktur. Det är bäst att röra det med vatten: ett tillräckligt antal droppar kommer att vara halva glaset.
 • Ett utmärkt förebyggande verktyg är en avkok av den röda roten. En sådan växt kan förbättra kroppens allmänna tillstånd, öka den fysiska styrkan hos män, ha en antiinflammatorisk och stimulerande effekt. Mycket ofta används rödrod som smärtstillande medel. För att förbereda tinkturen krävs bara 20 gram av denna växt och 400 ml kokande vatten. Bör insisteras antingen i termos eller i ett kärl, men på en varm plats. Den används som te. Om så önskas är det möjligt att lägga till honung.
 • Redan i många år används tinktur baserat på kalendula i stor utsträckning. En matsked blommor av denna växt bör hällas ett glas kokande vatten, och sedan infunderas i ungefär en halvtimme. Sedan måste det filtreras och vatten tillsätts till den ursprungliga mängden. Ta denna tinktur är nödvändig bara innan du äter en tredjedel av glaset. Med hjälp av ett sådant verktyg är blodet i kroppen mycket välrenat och de befintliga såren läker. Det måste sägas att ett sådant läkemedel regelbundet, under lång tid, sänks sannolikheten för prostatit till ett minimum.
 • Spirituell tinktur baserad på kryddnejlika. För att göra detta behöver du torkat nötkött, vatten och vodka. Alla ingredienser måste blandas och lämnas för att infusera i flera dagar. Det bör sägas att tinkturen bör koncentreras för att uppnå ett mer uttalat resultat. Det tas med droppar hela dagen före varje måltid.
 • Infusion av persilja frön. Du måste ta ett par teskedar av dessa frön och tillsätt kokande vatten (1 kopp). Formad infusion ska stå i en halvtimme, varefter den kan tas under hela dagen för en sked. Utmärkt effekt på diuretiska processer och lindrar inflammation. För förebyggande åtgärder, använd det regelbundet. En mycket stor fördel är den perfekta effekten av persilja på en mans kraft.

Profylax av en sådan sjukdom som prostatit, örter ska utföras endast med din läkare och endast på rekommendationer och doser. I folkmedicin har behandling och förebyggande av växtbaserade sjukdomar alltid varit ledande. Prostatit kommer aldrig att visas om komponenterna väljs väl och förebyggande åtgärder vidtas.