Huvud
Förebyggande

Behandling av prostatit med folkmekanismer: symtom, helande effekt och de mest populära recepten

Behandling av prostatit med folkmedicin är nu en ganska populär metod för att bekämpa denna sjukdom.

Förberedelser av traditionell medicin görs hemma på grund av män, vilket gör att du kan välja de mest säkra och användbara komponenterna i behandlingen.

Positiv påverkan på människans kropp uppnås genom regelbundet intag av traditionell medicin, efter en omfattande undersökning av en urolog för att bestämma indikationerna.

Till exempel, konsekvent och regelbundet intag av avkok av örter hjälpa till att återställa kroppens normala nivån av manliga fettsyror, vilket i sin tur är en förebyggande åtgärd mot många sjukdomar (inklusive cancer).

Symtom på prostatit inkluderar symtom:

 • smärta, svårighet att urinera
 • vikt i buken;
 • smärta i ljummen
 • minskad erektion
 • primär eller sekundär infertilitet
 • erektil dysfunktion.

Metoder för att diagnostisera prostatit riktar sig till en omfattande allmän undersökning av patienten, en rektal undersökning av prostata. Kliniska och biokemiska blodprov, allmän urinanalys utförs. Instrumentala metoder inkluderar ultraljudsundersökning av prostata genom transrektalmetoden.

Traditionell medicin fungerar på den manliga kroppen enligt följande: aktiviteten av inflammatoriska enzymer och cytokiner reduceras signifikant vilket eliminerar inflammationen i prostata i sig. Detta gör det möjligt för prostata vävnaden att börja regenerativa processer och helt återställa normal funktion. Vid nästa steg återställer växtkomponenter (till exempel pumpafrön) kroppens skyddande egenskaper. Detta ger ytterligare styrka mot immunitet mot sådana sjukdomar hos män som cystit, uretrit eller prostatit.

Huvudprinciperna för behandling av prostatit hemma består av det regelbundna intaget av droger, överensstämmelse med mottagningsplanen och sättet att använda avkodningar. Med prostata adenom och kronisk prostatit är enemas och microclysters effektiva, och den korrekta tekniken finns på videorecensioner i fri tillgång.

Personlig erfarenhet av patienter noterar den höga effektiviteten av direkt leverans av läkemedelskomponenter till det sjuka organet genom rektumets väggar. Det tar snabbt bort inflammation, eliminerar de obehagliga symtomen på sjukdomen, återställer människors hälsa oavsett ålder.

Populära recept och behandling av prostatit folkmekanismer:

 • honung och propolis högaktiva komponenter, appliceras 2 till 3 gånger om dagen i en månad i form av tinkturer, avkok, kompresser, suppositorier;
 • pumpa frön ta in riven eller ursprunglig form 5 gånger om dagen, tar högt zinkhalt snabbt bort symptomen på klåda och urineringstörning efter en två månaders behandling.
 • kastanjer används som avkok, enema eller tillsätts till barrträd för en kraftfull uppvärmningseffekt;
 • örter (Persilja, svalört, kalanchoe, lämnar päron och valnöt) insisterar på alkohol tinktur, sedan ta 2 msk tre gånger om dagen i tre månader;
 • svält bidrar till den naturliga rengöringen av toxins kropp, återställer blodcirkulationen i rektum och prostata, eliminerar irritation av prostatakörtelmassans bakre yta.
 • massage och motion (gymnastik, motion Kegel) syftar till att öka blodflödet i prostata, stärka det urogenitala membranet, påverka människans övergripande hälsa positivt.

Prostata hos män: behandling med folkmekanismer och granskning av de mest effektiva av dem

Folkbehandling av prostataadenom är ett effektivt sätt att påverka det patologiska fokuset på växt- och djur-bioaktiva ämnen. Den terapeutiska effekten efter applicering av växtprodukter utvecklas långsamt, det tar en hel behandlingstid för att uppnå terapeutiska resultat.

Människors inflytningsmetoder möjliggör ett integrerat tillvägagångssätt parallellt med den grundläggande specifika terapin av läkemedel. Denna metod är utmärkt efter små kirurgiska ingrepp under återhämtning eller efter operation. Vid reproduktionsstörningar är läkemedel förskrivna under lång tid, har en allmän effekt på hela kroppen hos en man.

Inflammatoriska processer är mycket mottagliga för prostata hos män, behandling med folkmedicin hjälper till att lindra tillståndet hos en man, och ibland helt botar.

De mest effektiva metoderna är:

 1. magnet i folkmedicin för behandling av prostata adenom används i form av ett magnetfält skapat av speciella enheter. Samtidig massageåtgärd förbättrar signifikant återhämtningshastigheten och kvaliteten på behandlingen. Massage förhindrar spridning av infektion och hyperplasi i blåsans väggar, återställer urinrörets patency.
 2. asp i folkmedicin för behandling av prostata och prostata adenom används som avkok från aspenbarken, som har en kraftfull antiinflammatorisk effekt. Aspeninfusion påverkar positivt männs sexuella funktion, är förebyggande av infertilitet, ökar fröets aktivitet.
 3. hemlock i folkrättsmedel för behandling av prostata adenom ingår i recept för förebyggande av prostatacancer, används i modern medicin för syftet och godkännandet av behandlande läkare. Den största effekten uppnås med den regelbundna prestationen av gymnastik, vilket leder till ökad blodcirkulation och regression av prostata hos hyperplastiska processer.
 4. Behandling av adenom bi soppa För att förhindra inflammation i prostatakörteln föreskrivs i urologisk praxis för män med stillasittande livsstil, vars arbete är förknippat med långvarigt sittande. Du kan göra tinkturen själv från 5 ml podmor för ett glas kokt vatten, insistera i en timme, ta två gånger om dagen.
 5. Går på skinkorna för behandling av prostata adenom ökar blodtillförselskapaciteten hos prostata kärl, förhindrar ödem i bäckenorganen på grund av stimulering av venöst blodflöde.
 6. salt i folkmedicin för behandling av prostata adenom används som enema, mikroclyster för urologiska tamponger. Avlägsnar inflammation, förhindrar ytterligare ökning av prostata och tillväxt av bindväv.

Varaktigheten av behandlingen bestäms individuellt efter leverans av laboratorietester, övergången av instrumentella undersökningsmetoder för att bestämma scenen, svårighetsgraden av sjukdomen. Som regel för behandling av prostatit förskrivs folkmetoder som en hel kurs parallellt med specifik terapi, ibland förlänger läkare behandlingen i en eller två veckor efter avslutad medicinering.

Hur man behandlar prostata hos män med folkläkemedel för olika typer av prostatit, antika recept

Med kronisk prostatit är en av de mest effektiva och snabbverkande folkmedicinerna fortfarande pumpaoljan. Detta förklaras av det faktum att i kompositionen av pumpaolja ett stort antal användbara element som har ett komplex av antiinflammatoriska och immunmodulerande effekter.

Med regelbundet intag av pumpaolja kan du, efter en kort tidsperiod, märka signifikanta förbättringar i prostataarbetet.

Med akut prostatit används biodlingsprodukter, effekten beror främst på den kraftiga antiinflammatoriska effekten av den bioaktiva substansen, vilket påverkar minskningen av intracellulärt ödem. Återställande av blodflödet uppstår på grund av den snabba kollapsen av ödem i den omgivande vävnaden, öppningen av kapillärbädden.

Hur man behandlar prostata hos män med folkmedicin för beräknad prostatit? För att bekämpa denna sjukdom kan du använda lakritsrot. Denna växtkomponent har visat sig inte bara vid behandling av hosta utan även mot prostatit. En användbar effekt av lakrits är en kraftfull stimulans av blodcirkulationen: de vaskulära väggarna återställer den nödvändiga tonen, så att svullnad av prostata försvinner.

Med stillastående prostatit används rektala suppositorier och mikroklismer med havtornsolja. Sådana läkemedel har ett antal fördelar jämfört med medicinska produkter. På grund av lokala effekter på den drabbade prostatan kan tarmar och lever undvikas, där de flesta aktiva komponenterna i läkemedlet i regel bryter upp och skadar organen. Stearinljus från havtornsolja har den maximala fördelaktiga effekten och stör inte leverns funktion.

Forntida recept för behandling av prostatit inkluderar avkok av honung, propolis, olika oljor och växtbaserade ingredienser. Traditionella behandlingsmetoder kräver ett individuellt tillvägagångssätt för behandling, samråd med den behandlande läkaren för att eliminera kontraindikationer och biverkningar.

Behandling av prostatit hos män i hemmet med folkmekanismer

Denna sjukdom påverkar varannan man över 50 år gammal. Men det här är inte värst. Varje år blir denna sjukdom "yngre". Det finns flera typer av behandling för denna sjukdom, men förutom de traditionella, rekommenderar många att inte glömma folkliga sätt att behandla prostatit.

Hur bli av med prostatit hemma

Denna sjukdom bär många problem för sin ägare. Det händer att män inte är särskilt villiga att säga att något stör dem. Det är därför som folk runt omkring dig borde veta tecken på prostatit hos män och droger än att behandla hemma. Sådana verktyg kommer att hjälpa till att bli av med många obehagliga känslor.

Otillbörlig behandling eller felaktig behandling av denna sjukdom kan översätta den från ett akut stadium till en kronisk. Och för att inte tillåta kirurgiskt ingripande är det värt att försöka andra, mindre radikala metoder. Förutom konservativ behandling finns det också långt försökte folkmetoder, som redan har fått många positiva recensioner. Bland dessa metoder är häftning utmärkt.

Prostatit kan ha 2 orsaker till utseende:

Så, om orsaken är inflammatorisk, då på grund av detta kan blodtillförseln till de omgivande musklerna störas. Det hyser som kan lösa detta problem. Ursprungligen är det värt att sitta med händerna ovanför huvudet. Knäböj bör vara djupt, och därför bör bäckenet sänkas under knäna. Gör denna övning minst 100 gånger. Ju mer desto bättre. Men gör inte sådana tillvägagångssätt varje dag. Det kommer att vara tillräckligt 3 gånger i veckan. Du kan använda ett annat schema: 3 uppsättningar av 50 gånger med en tre minuters paus.

Snabb behandling av prostatit i hemmet kan erhållas genom parallell utförande av andra övningar:

 1. "Sax". Sitt på golvet och luta händerna bakom ryggen. Utför 20 gånger på varje ben.
 2. Ligga på magen på golvet och lyft dina raka ben. Upprepa 20 gånger per fot.
 3. Ligga på golvet på ryggen. Böj dina ben så att knäna är framför ditt ansikte. Benen ska vikas runt händerna och ligga i 3 till 20 minuter. Detta är en mycket effektiv övning som kommer att hjälpa till att hantera även i faserna av exacerbation. Resultatet beror på längden på din lögn. Men det ska inte överstiga 20 minuter. Det blir obehagligt och ibland smärtsamt, men var tålamod.
 4. Efter en morgonväckning är det första du behöver göra för att massera prostata. Dess varaktighet är 5 minuter. Det kommer att bidra till att avlägsna stagnation i prostata.
 5. Innan du äter, blir det inte överflödigt att göra ytterligare en övning: stå upp och lägg fötterna ihop. Crouch på 1/3 och skjut knäna växelvis. Att göra detta är nödvändigt ca 5 minuter. Du kan upprepa det på kvällen. Dessutom sällan lider av prostatit, de som gillar att gå.

Folk recept

Också bland folkmekanismer för prostatit fördela användning vid behandling av honung. Huvudkravet för honung är dess naturlighet. Det är lämpligt att ta lime eller blomma. Det tar ca 10 kg. För en dag måste du äta den från 100 till 200 g. Samtidigt kan du tvätta med te.

Det finns ett annat recept för att använda honung - honung och celandine infusion. Efter akut inflammation är det värt att förbereda en infusion av torr celandine. För att göra detta behöver du:

Koka i 15 minuter. Efter att buljongen har svalnat lite, tryck sedan på. Lös ett avkok av honung i avkoket. Efter kylning hälles buljongen i glas och förvaras i kylskåp. Ta 1 msk. sked före måltider tre gånger om dagen. När du använder denna buljong är det förbjudet att dricka alkohol, röka och dricka andra mediciner.

Parallellt borde du dricka ett avkok av havre. Ta det tre gånger om dagen för 150-200 ml, du måste dricka 1,5-2 månader med avbrott - 2 dagar efter 5 dagars behandling. Vid denna tid, ladda inte musklerna i perineum. De första resultaten kommer att märkas på en vecka.

Bland de folkmekanismer för effektiv behandling av kronisk prostatit använd en pumpa, nämligen hennes frön. De är mycket rika på zink, vilket är användbart för den manliga kroppen i alla åldrar. Den dagliga zinknivån är 30 frön en dag innan man äter.

Du kan också förbereda en speciell blandning. För att göra detta måste du: rensa 0,5 kg frön och skicka dem genom köttkvarn. Frön bör vara fuktig. Tillsätt 200 g honung till blandningen. Ladda ner bollar i storleken på en hasselnöt. Sätt i kylskåpet. Ät 1 boll i 30 minuter innan du äter 1-2 gånger om dagen. Det måste resorberas. Antalet ingredienser beräknas för hela behandlingen.

God infusion av hassel. För dess förberedelse behöver du:

 • en matsked av löv eller bark av hassel,
 • 200 ml kokande vatten.

Häll löven med kokande vatten och brygga. Stäng locket tätt och vänta en halvtimme. Efter detta, spänna och dricka en kvart kopp fyra gånger om dagen.

Folkläkare rekommenderas att ta malurt från prostatit. Denna växt är oersättlig i nästan alla inflammationer i könsorganen. För en fullständig behandling krävs 100 g torrt gräs. Det måste torkas genom en sikta: den som passerade genom den kommer att användas inåt i torr form och resten för att laga buljongen.

 • De första 3 dagarna bör tas på en nypa torrmalm varje 2-2.5 timmar. Du kan dricka lite vatten. Ta inte pauser mellan måltiderna.
 • De nästa 4 dagarna på natten tar inte receptionen, och på eftermiddagen dricker de 5-6 gånger.
 • Varje dag på kvällen är det värt att göra microclysters. För deras förberedelse, ta en liter vatten och häll en tesked torkade örter. Kyl till 40 grader, spänna och häll 100 ml. Hälften av volymen injiceras i anusen. Och den andra delen - i urinröret. Denna procedur bör utföras i 7 dagar. Det finns en annan känd växt som hjälper till att övervinna denna sjukdom på grund av dess medicinska och användbara egenskaper. Detta är alla kända persilja. Dess huvudsakliga funktion är att lindra inflammation och återställa sexuella funktioner.

Det är ett lagerhus av vitaminer som A, C, dessutom har det många mineraler. Det finns också ett ämne som inulin, som är en naturlig analog av insulin. Tillsammans med detta påverkar den också positivt mikrofloran i tarmarna.

Med prostatit bör hennes juice tas tre gånger om dagen på matsked. Innan måltiderna ska ta ungefär en halvtimme.

Du kan ta och frö av denna växt. För att göra detta ska du hugga 4 teskedar frön och häll 200 ml kokande vatten. Låt en kvarts timme koka. Därefter svalna ner. Ta 4-6 gånger om dagen för en matsked.

Glöm inte att användningen av populära sätt att behandla prostatit hos män bör vara under vård av en läkare, eftersom denna terapi kan orsaka oönskade biverkningar.

Behandling av prostatit med folkmekanismer och metoder hemma

När en infektion kommer in i en prostata hos en man utvecklas en inflammatorisk process. Som regel diagnostiseras det hos personer från 25 till 50 år. Det finns många tillförlitliga metoder för att behandla sjukdomen, till exempel folkmekanismer för prostatit. De hjälper till när medicin eller prostata massage är kontraindicerad.

Vad är prostatit?

Inträdet av patogener i prostatakörteln väcker uppkomsten av sjukdomen. Sjukdomskrävande mikroorganismer tränger in i körteln från blåsan, ändtarmen, urinröret. Prostatit är en inflammatorisk allvarlig sjukdom, akut eller kronisk. Det verkar av olika anledningar och kännetecknas av särskilda tecken:

 • stark uppmaning att gå på toaletten "på en liten";
 • snabb trötthet, letargi, depression;
 • brinner i perineum, urinrör - frekventa symtom på prostatit;
 • i urinen kan vita flytande trådar uppträda;
 • kan förekomma accelererad ejakulation, signifikant minskad potens;
 • sjukdomsutvecklingen kan tala om obehag, smärta i ländryggsregionen, skrot, i ljummen och underlivet;
 • svår urinering med fragment.

Hur man bota prostatit hos män med folkmedicin

När sjukdomen är på ett tidigt stadium eller har en lätt form, så finns det en riktig chans att bota den med naturliga "läkemedel". Folkmekanismer har en generell förstärkningseffekt på människornas kropp. Den inflammatoriska processen är blockerad, och organets vävnader återställs. Som ett resultat börjar prostata att fungera normalt. Att bota prostatit hos män folkmedicin använder sig av honung, vitlök, pumpa frön, hassel, persilja, kastanjeträd, örter, aspen bark och så vidare.

Behandling av prostatit hos män genom folkmekanismer

Det finns många olika sätt att lindra en man av inflammation i prostata. Till exempel används förutom konservativ medicinsk behandling terapeutiska naturliga varianter. Folkmedel för prostatit och prostata adenom kan eliminera infektionen, ta bort inflammation, stärka genitourinary systemet. Läkaren hjälper dig att välja det bästa botemedlet, efter att ha tagit testen, och samlar in information om sjukdomshistorien. Behandling av prostatit hos män med folkmedicin ska kombineras med motion och en speciell diet.

Det första alternativet, som hjälper till att bekämpa inflammation i prostata är chaga-svampen. Denna anläggning har länge använts för sådana ändamål, dess effektivitet kontrollerades av många män. Chaga med prostatit väl avlägsnar inflammation, har anti-infektionseffekt. För att bli av med sjukdomen kan du prova en svampbuljong med tillsats av hasselnötsblad (hasselnötter). Behandlingskursen är två veckor. Recept för Chaga:

 1. Ta en stor sked av valnötblad + en tesked torkad chaga.
 2. Ingredienser häll vatten (400 ml), koka över låg värme i fem minuter.
 3. Klar för att kyla buljongen, spänning.
 4. Använd naturlig medicin tre gånger om dagen för en matsked en halvtimme före måltiderna.

banker

Ett annat effektivt icke-traditionellt sätt att bekämpa smittsamma sjukdomar - bankerna med prostatit. Denna procedur bör utföras av en specialist, eftersom du behöver veta exakt vilka punkter som ska installeras "utrustning". Bankerna återställer arbetet med manliga könsorgan, bidrar till att stärka styrkan. Som regel är de installerade i området av ytterkanten av sakrummet.

Skinnet torkas av med alkohol, från ovanför skårorna. Banken är fast ovanför symbolerna. Sedan avlägsnas det, och blodet, som släpps under vakuum, avlägsnas med steriliserad bomullsull. Tomter med skåror är täckta med gips. Behandlingen utförs en gång om 14 dagar (kursen är 4-5 procedurer).

mumien

Mamma är en universell naturmedicin, som ofta används för olika sjukdomar. Den naturliga produkten är helt ofarlig, den undertrycker infektionen i prostatakörteln, tar bort inflammation och förbättrar avsevärt tillståndet hos det mänskliga genitourinära systemet. Här är några alternativ för hur man applicerar mumien från prostatit:

 1. Du kan göra oljeljus. Tamponger av bomullsull suger noggrant i en blandning av havtorns olja och mamma (20/1). Folkemedicin för användning av prostatit endast efter avföring. Stearinljuset sätts in i anuset och hålls där tills det kallas för tömning.
 2. Flera tabletter mamma löses i vatten (3 matskedar). Den mottagna medicinen tar 25 gram tre gånger om dagen i en timme innan man äter.

Pumpa frön

Alla vet, effektiv och prisvärd medicin - pumpa frön från prostatit. Det här alternativet är mycket effektivt, har många positiva återkopplingar. I dessa frön finns mycket zink, vilket är viktigt för varje människors hälsa. För att förhindra inflammation i prostata rekommenderas att man konsumerar 30 råa pumpa frön dagligen. recept:

 1. Pumpa frön (500 g) måste males med en mixer eller köttkvarn.
 2. Det resulterande råmaterialet kombineras med flytande honung (200 ml).
 3. Gör små bollar från massan, sätt i kylskåpet i en timme. Det finns en "medicin" för en sak två gånger om dagen före måltiderna.

Frukt- och grönsaksjuicer

Behandling av prostatakörteln utförs och juice. Färskberedda frukt- och grönsaksjuice eliminerar inflammatorisk process, hjälper till att minska den aggressiva effekten av infektion på orgeln, återställer sexuell funktion. Det rekommenderas att använda gurka, morot, sparris, tomat, betorjuice. Juice av persilja och spenat är också mycket bra, av frukt - granatäpple, vattenmelon. Dessa drycker kan konsumeras separat eller blandas med cocktails. För att få en helande effekt är det värt att dricka minst 500 ml vätska per dag.

tjära

Med en infektion klarar björktjära från prostatit perfekt. Denna naturliga produkt är ett effektivt säkert botemedel mot inflammation i prostata. Här finns flera alternativ för folkterapi:

 1. Tjära vatten. Blanda huvudbeståndsdelen med vatten (1 till 8). Drick medicinen på en liten eld i fem minuter, omrörning. Häll i en burk, stäng tätt och insistera på två dagar. Form skummet, häll vattnet i en förseglad behållare. En naturlig medicin är full i 100 gram 20 minuter före måltiderna. Behandlingsförloppet är 10 dagar, följt av en paus av samma längd. Sedan ytterligare 10 dagars tillträde och 20 dagar avbrott. Efter att ha passerat den tredje kursen måste du vänta ett år för behandling.
 2. Rektalblandning. Björk tjär något värmer upp, kombinerar med tre droppar propolis tinktur. Läkemedlet injiceras i anus med pipett. Behandlingen varar 1-2 månader, proceduren utförs en gång om dagen före sänggåendet.

örter

En säker och säker metod för att bekämpa infektionssjukdomar är örten mot prostatit. Det är bättre att använda växtberedningar, eftersom de är mer effektiva. Varaktigheten av behandling av prostatit med örter är en månad, sedan en tio dagars paus. Tinkturer och avkok av prostatit tar tre gånger om dagen för ett halvglas eller enligt instruktionerna. recept:

 1. Hästsvansfält, hasselblad och björkblad - 1 del vardera. Häll det krossade gräset (4 msk.) Med en liter vatten. Koka 6 minuter, insistera (det rekommenderas att lämna i en timme). Läkemedlet är klart.
 2. För behandling av inflammation i prostata, använder folkmetoder Kalanchoe. Mala växtens löv (glas), häll vodka (en halv liter). Blandningen måste lämnas i 5 dagar. Ät en tesked om dagen.
 3. Blanda samma antal blad av bärbär, vintergreen, växtfrukter, örter Leonurus och celandine, frukter av enbär. Ånga med kokande vatten (300 ml), två matskedar av läkemedlet. Håll i ett vattenbad i 15 minuter, sedan en timme att insistera.
 4. Ett annat recept innebär användning av aspenbark. Torkade råvaror (100 gram) häll kokande vatten (1 liter). Koka över låg värme i 15 minuter, sval. Buljong från barken för att dricka 30 minuter innan man äter ett glas om dagen.
 5. När du förvärrar inflammatorisk process, ta torrt pulver av malört (100 g). Ät en liten nypa sex gånger om dagen, tvätta medicinen med varmt vatten. Mellan receptionerna ska ta 2 timmar. Ansökan - en vecka.
 6. Mala rotan av persilja. En matsked av produkten värms med kokande vatten (1 kopp), inslaget i en varm trasa. Insistera 10 timmar. Ät fem gånger om dagen för 1 matsked. Denna folkmetod klarar sig väl av symptomen på prostatit.

Grundläggande principer för behandling av prostatit hemma

Till den terapeutiska processen gav de nödvändiga resultaten, det är värt att följa de grundläggande principerna för behandling av prostatit i hemmet:

 1. Alkoholhaltiga drycker är strängt förbjudna.
 2. Det rekommenderas att följa en hälsosam livsstil, ändra den vanliga kosten till rätt, hälsosam kost, annars kommer människors recept för prostatit att vara ineffektivt.
 3. Du kan inte överkolla (du måste klä dig i vädret, sitta inte på den kalla marken).
 4. För att undvika inflammation eller återfall är det värt att börja bli tempererad, gå oftare på gatan, göra gymnastik, gå och bada.
 5. Läkare råder att utesluta långvarig retention av urin, evakuering bör ske i rätt tid. Det är värt att gå på toaletten minst var tredje timme.
 6. Om en man diagnostiseras med en sjukdom och han behandlas hemma, bör trauma till perineum undvikas.
 7. När en representant för det starkare könsbestämda arbetet måste du avbryta i fem till tio minuter varje par timmar. Det är värt att värma upp, att vara som.
 8. Tillåt inte förstoppning, som bara kan förvärra smittsamma sjukdomar och minska behandlingen "nej".
 9. Undvik stressiga situationer som kan leda till komplikationer.
 10. Kön ska vara regelbunden, full. Sexuellt liv är nödvändigt för att eliminera stillastående processer i prostata. Det rekommenderas att undvika alltför frekventa sexuella handlingar, det är önskvärt att få en vanlig partner.
 11. Två gånger om året är det nödvändigt att genomgå en urolog undersökning.
 12. Innan behandlingen påbörjas hemma är det värt att samråda med en läkare som kan rekommendera en individuell folkmedicin.

Video: Folkmetoder för behandling av prostatit

recensioner

Jag diagnostiserades med prostatit. Sjukdomen var i början, urologen rekommenderade att prova recepten på traditionell medicin för att bekämpa sjukdomen. Han behandlades med växtbaserade läkemedel i flera månader, tills symptomen på prostatit försvann. Jag gjorde också speciella övningar. Efter en andra undersökning blev det klart att sjukdomen hade receded.

Evgeniy Ivanovich, 55 år gammal

Det var obehagliga känslor i en perineum, en mage eller en mage, en ingen. Blivit mer ofta att köra till toaletten "på en liten", med manliga strömproblem började. Det visade mig att jag hade en inflammation i prostata. Jag är en supporter av folkmedicin, så jag bestämde mig för att behandla pumpafrön, grönsaksjuicer. Under sex månader lyckades vi övervinna prostatit, och hittills har det inte funnits några återfall.

Jag har kronisk inflammation i prostatakörteln. Diagnosen är en besvikelse, men när sjukdomen återkommer, hjälper människors läkemedel mot prostatit mig alltid. Vi hittade flera recept med min fru (mamma, tjära, svamp chaga), och jag sparar mig själv i tider med förvärring av sjukdomen. Jag dricker inte alkohol, skadlig mat och motion.

Informationen som presenteras i denna artikel är endast avsett för informationsändamål. Materialet i artikeln kräver inte självständig behandling. Endast en kvalificerad läkare kan diagnostisera och ge råd om behandling baserat på individuella patienters individuella egenskaper.

De mest effektiva folkmedicinska remedierna för prostatit hos män

Prostatit är en mycket vanlig sjukdom i andrologisk profil. Den patologiska processen representeras av en degenerativ inflammatorisk lesion i prostatakörteln med den efterföljande utvecklingen av en massa obehagliga manifestationer och komplikationer.

Terapi av denna sjukdom, huvudsakligen medicinsk. Fytoterapi kan dock vara en bra hjälp till traditionell behandling. Folkmekanismer för prostatit hos män är olika. Men inte alla recept som kopieras i nätverket är lika effektiva och säkra. Vad betyder värd uppmärksamhet?

Persilja - människans bästa vän

För terapeutiska ändamål används alla delar av växten: stammar, löv, rötter. Effekten är baserad på förmågan hos det fytoterapeutiska medlet att lindra inflammation. Effektiva medel: Ta råmaterial (någon del av persilja passar), slipa eller slipa i pulver.

Ta några teskedar av det krossade råmaterialet (3-5) och häll 250 ml varmt kokt vatten. Insistera betyder 2 timmar. Ta sedan en hel tesked i en halvtimme innan du äter. Behandlingsförloppet - en vecka eller två.

Pumpa frön

Ett universellt botemedel mot alla sjukdomar i det manliga reproduktionssystemet. Pumpa är användbar i sig, men frön innehåller den största mängd zinkföreningar, på grund av vilka de effektivt avlägsnar inflammation, initierar regenerativa processer i prostata. Användningsmetod: varje dag för att äta 25-35 frön. Det är bättre att göra det på en tom mage, en timme före en måltid. Behandlingstid - en vecka.

kastanjer

Kastanjer innehåller tannmedel som är nödvändiga för att lindra inflammation i prostatakörteln. Huden på denna växt har en speciell terapeutisk effektivitet. För att förbereda buljongen, ta 250 gram kastanjskal, brygg den med en liter kokande vatten.

Infusera i 2 timmar. Ta sedan en matsked tre gånger om dagen. I en lägre koncentration kan råvaran bryggas med en hel mugg vatten och full som te. Produkten ökar aptiten, så du måste noggrant övervaka kosten.

Pumpa med honung

Dubbel nytta för kroppen: pumpa tar bort inflammation i prostata, honung ökar manlig styrka, normaliserar koncentrationen av testosteron i blodet. För att förbereda produkten måste du ta ett halv kilo råa pumpafrön (för att ha frön och melonfrön), ett kvart kilo flytande honung.

Råvaror (frön) att slipa, att passera genom köttkvarn. Då måste du blanda en brant vassle och rulla små bollar ut ur den. Varje dag ska du använda 2 bollar innan du äter, inte tuggar och inte sväljer, men löser upp dem.

FILBERTNÖT

Folk recept för prostatit hos män inkluderar mer och mer exotiska metoder. Om du tror på anhängarna av alternativ terapi kan du bota prostatit med hjälp av hassel på bara några dagar. Som ett fytoterapeutiskt medel används plantens bark och blad.

Ta ingredienserna, slipa dem. Då måste du brygga en matsked råvara 250 ml kokande vatten. Lämna en halvtimme (läkemedlet måste infunderas). Drogavlopp. Ät en kvart kopp hela dagen. Ett glas drink är berusad 4 gånger.

asp

För behandling appliceras barken på växten. Samla in det i slutet av april, då kommer läkemedlets terapeutiska effekt att vara maximal. Bark att torka, slipa till ett pulverformigt tillstånd (helst). Ta sedan en glasbehållare i volym i liter.

Fyll den med en tredjedel av råvaran, fyll resten med varmt vatten. Stäng behållaren tätt. Lämna på en mörk och sval plats i två veckor. När läkemedlet är infunderat måste det filtreras och tas över en hel matsked fyra gånger om dagen.

vitlök

Har också en dubbel fördelaktig effekt på hankroppen: lindrar inflammation, smärtssyndrom, hjälper till vid behandling av prostatit och ökar styrkan. Använd sådana folkmekanismer för prostatit hos män kan vara, även i förebyggande syfte. Ta 6 vitlöksklyfta.

Mala med en kniv, galler eller krossa. Det är viktigt att råvarorna bevarar saften. Häll vitlök massa med vatten i en volym av en halv liter. Lämna i 12 timmar att insistera. Filtreras sedan och ta en matsked en halvtimme före din nästa måltid.

Vild päron

Inte den trevligaste smaken, men effektiv. Ta ett kilo råvaror, laga osötad kompote. Ät ett glas om dagen (du kan och mer om du vill). Det hjälper till att klara av prostatit på 2-3 veckor. Försvagningen av produktiva symptom är redan på tredje dagen.

Honung och Bee Products

De har en fördelaktig effekt på människors reproduktionssystem, men användningen av biodlingsprodukter måste ske med stor omsorg: en allergi är möjlig. Några effektiva recept:

 • Ta kvarts liter kvalitetsvodka eller medicinsk etylalkohol. Evaporera i en bestämd mängd flytande 50 gram propolis. Den resulterande uppslamningen bör utspädes med en liten mängd kakao. Från de mottagna sätten att rulla ovala ljus. Suppositorier administreras på natten rektalt. Kursens varaktighet är en månad.
 • Med. Ett klassiskt och enkelt recept. Varje morgon på tom mage, använd en hel tesked honung. Det är bättre än non-candied. Varaktighet - cirka 15 dagar.

Dessa folkrecept har visat sig vara effektiva i praktiken.

Grundläggande behandlingsprinciper

För att behandlingen ska vara effektiv och säker är det viktigt att följa ett antal enkla rekommendationer:

 • Innan du använder en fytoterapimetod bör du kontakta din läkare. Det finns komplikationer och allergiska reaktioner.
 • Eftersom medicinska örter har en hög allergiframkallande potential kan man inte okontrollerat tillgripa de beskrivna behandlingsmetoderna. Först rekommenderas att bestämma kroppens reaktion. För dessa ändamål tas läkemedlet i minimidoseringen (en halv tesked) och observerar hälsotillståndet. Om immunsvaret inte följs anses receptet vara säkert.

Fytoterapi är en bra hjälp vid behandling av prostatit. Men inte den huvudsakliga metoden. Endast människors botemedel kan inte botas. Det rekommenderas att kombinera fytoterapi och traditionell behandling.

Prostatit hos män: behandling med folkmekanismer

Prostatit hos män: behandling med folkmekanismer

En av de vanligaste sjukdomarna hos män är prostatit. Det är allmänt trott att sjukdomen endast är karakteristisk för äldre människor.

Men nyligen började sjukdomen manifestera sig i en tidigare ålder. Denna diagnos är gjord i 80% av sexuellt mogna män.

Prostatit är en inflammatorisk process som uppstår i prostatakörteln.

Den största risken för prostatit är en dålig erektion, som påverkar ett sexuellt liv hos en man och utseendet på ett antal obehagliga känslor.

Orsakerna till sjukdomen:

 • felaktig blodcirkulation på grund av övervikt och stillasittande livsstil,
 • infektion
 • inflammatoriska processer av bakteriell natur,
 • skadas,
 • Förekomsten av kroniska sjukdomar,
 • regelbunden hypotermi hos kroppen,
 • svag immunitet,
 • urologiska infektioner.

Prostatit uppträder i form av svaghet i kroppen, en kraftig temperaturökning, smärta i huvudet och ljummen, smärtsam urinering.

För behandling av prostatit är både läkemedelsbehandling och traditionell medicin föreskriven.

Behandling av prostatit med folkmetoder

Att behandla alla former av sjukdomen är också hemma för att använda folk recept. Detta ökar kroppens skyddsfunktioner och lindrar smärta.

För närvarande har många människors lösningar använts, som länge har använts för att behandla denna sjukdom och vidarebefordras från generation till generation. Dessa är olika växtbaserade infusioner, avkok, salvor och andra metoder.

En effektiv botemedel mot prostatit är barken av asp.

För matlagning måste du samla barken av trädet innan knopparna expanderar, med en tjocklek av högst 5 mm.

Torrblandning i en mängd av 100 gr. häll ett glas vodka och insistera 14 dagar.

Den färdiga lösningen konsumeras innanför varje måltid.

För att göra detta, späd ut 20 droppar tinktur i ett 0,5 glas vatten.

Ett kraftfullt verktyg i kampen mot prostatit är lökfrön, speciellt efter manifestationen av venerala sjukdomar.

Som alltid ta flickan till orgasm?

Det är ingen hemlighet att nästan 50% av kvinnorna inte upplever orgasm vid sex, och det är väldigt likt beats av manlighet, och i förbindelserna med det motsatta könet. Det finns bara några sätt att alltid ta med din partner till orgasm. Här är de mest effektiva:

 1. Stärka din styrka. Det gör att du kan förlänga den sexuella akten från några minuter till en timme åtminstone, ökar känsligheten för kvinnor smeka och låter henne att uppleva en otroligt kraftfulla och varaktiga orgasmer.
 2. Studie och tillämpning av nya positioner. Oförutsägbarhet i sängen spänner alltid kvinnor.
 3. Glöm inte heller om andra känsliga punkter på kvinnokroppen. Och den första är punkt-G.

Resten av hemligheterna av oförglömligt sex kan du hitta på sidorna på vår portal.

Frön jordas och blandas med honung i ett förhållande 1: 1. Det är nog att ta 1 tsk. 3 gånger om dagen.

Ett annat inte mindre effektivt recept när man förbereder en komposition på 100 gr. honung, 300 gr. riven lök och 0,6 liter. vitt vin.

Låt det brygga i en vecka. Ta innan måltider för 3 tsk.

Vi behandlar prostatit med folkmekanismer

Pumpa frön

Denna folkmedicin har länge använts för att behandla många sjukdomar, inklusive prostatit. Fröer är mättade med mycket zink, vilket är användbart och nödvändigt för varje man.

Ät för terapeutiska ändamål bör vara 30 stycken dagligen före måltiderna. I denna mängd finns den dagliga normen för zink.

För att förbereda ett annat alternativ måste du slipa 0,5 kg obehandlade pumpafrön med köttkvarn och lägg sedan till 200 gram. av naturlig honung.

Från den erhållna vikten är det nödvändigt att blåsa små bollar och lagra på en kall plats. På morgonen och kvällen före måltider, helst i en halvtimme, använd 1 produktboll.

Försök att tugga formeln under lång tid. Förfarandet är mycket användbart för prostatit, och det är en kraftfull behandlingsmetod mot den aktuella sjukdomen.

Övermättnad av kroppen med zink kan skada en person och orsaka negativa reaktioner. För detta ändamål rekommenderas att man observerar dosen av fröintag.

Sammansättningen av honung med pumpafrön är kontraindicerad i diabetes mellitus och med individuell intolerans av komponenter.

Honungsljus

Många tusentals människor använder honung för att upprätthålla hälsa och skönhet. Många studier har visat biprodukters helande egenskaper. Honung är ett kraftfullt multivitaminkomplex som stärker människans immunförsvar och skyddar det också mot olika sjukdomar.

Produkten kan återställa fysisk styrka, hantera stress, stabilisera en persons psykologiska tillstånd. Som dissociation av monosackarider produceras energi, vilket är i tillräckliga mängder för människors hälsa.

Honung normaliserar hjärtmuskulaturens arbete, förbättrar blodcirkulationen och har också en positiv effekt på spermiernas kvalitet och reproduktiv funktion hos män.

Biprodukten i form av honungsstearin används för förebyggande och botande ändamål i kampen mot prostatit:

 1. För att förbereda produkten behöver du vetemjöl och naturlig honung. Skruvade små bollar sätts in i anus 2 gånger om dagen på morgonen och kvällen. Inkludera ljus i 30 dagar.
 2. Den andra metoden för framställning av ljus innefattar i sammansättningen av 1 tsk. honung, 1 ägg och 3 msk. l. mjöl utan en berg-och dalbana. Ingredienserna blandas noga och formas och formas sedan. För att ge ett fast tillstånd placeras ljusen i frysen. För att få maximal effekt, gör 2 kurser med en paus på 10 dagar och applicera ljus på morgonen och vid sänggåendet för 1 kapsel. Den totala behandlingen är 1 månad.

Ljus gjorda av propolis

Effektivt hjälp med prostatitsuppositorier från propolis.

Alternativ nummer 1

Förbered följande ingredienser i förväg:

 • getfett - 200 gr.,
 • propolis - 50 gr.,
 • vax - 50 gr.

Använd ett vattenbad, smälta getfettet till ett flytande tillstånd. Tillsätt finhackad propolis extrakt. Massan bör omröras tills komponenten är fullständigt smält. Sedan tillsätts vaxet på samma sätt.

Den färdiga lösningen hälles i en förberedd behållare, kyls och delas av en kniv i små bitar, som måste formas till ljus. Förvara läkemedlet på en sval plats.

Alternativ nummer 2

För att förbereda ljus måste du ta:

 • propolis - 40 gr.,
 • alkohol - 200 g.,
 • fett - 200 g.

Fetthacka extraktet av propolis och häll alkohol. Den erhållna lösningen placeras i 10 dagar i en mörk ställe, omrörs ständigt.

Alternativ nummer 3

Det kommer att ta en liten propolis, från vilken kakan är gjord. Applicera produkten på skrot eller sakrum och täck med en servett. För fixering använd en plåster.

Propolis hålls i ca 2 timmar, varefter det ändras till en ny. För maximala resultat utförs proceduren i 2 veckor.

Farmors recept

 1. I kampen mot sjukdomen hjälper salva från linfrö. Förbereda receptet, ta 2 msk. l. pulverblommor växt och 1 msk. l. alkohol 70%. Lämna till infusion i 4 timmar. Efter denna tid tillsätt 10 msk. l. flytande fläskfett och varm inte mer än 2 timmar. Den resulterande lösningen filtreras genom en trippelgasbindning. Den färdiga blandningen behandlas med perineum i anusen. Det hjälper till med prostatatumörer.
 2. Att genomföra mikroclystrar tillämpar tidtestad infusion av kamomill.
 3. En effektiv metod för behandling av prostatit är massagen av prostatakörteln med granolja.
 4. Juicy pumpasmassa hjälper till med sjukdomen. Det rekommenderas att dricka 1 glas om dagen i 2 veckor.
 5. Behandling med egen urin. Vid en tidpunkt då prostata förstoras och urinpressen pressas upp, uppstår en blockering av urinflödet. För att normalisera processen bör tas på morgonen 0,25 gram. urin före måltid. Behandlingsförloppet är utformat i 30 dagar.

Persilja från prostatit

Växten är mättad med vitaminerna A och C, liksom andra, inte mindre användbara substanser, som har en fördelaktig effekt på en mans kropp vid behandling av prostatit.

Det finns många användbara rekommendationer om hur man använder persilja:

 1. Gnid gärna roden på växten och sätt sedan in infusionen och tillsätt en massa på 100 ml varmt vatten. Efter 10 timmar, spänna och konsumera 1 msk. l. 4 gånger om dagen före måltiden.
 2. På vintern kan du använda torkade örter för att behandla sjukdomen. Förbered en komposition på 250 gram. persilja och 0,5 ml varmt vatten. Låt stå i 25 minuter. Drick sedan halva lösningen.
 3. För att återställa funktionerna i prostata körs i samma förhållande frön av persilja, morötter, plantain, koriander, lök - blackies och våldtäkt. Sedan gnuggar de bra. Klar blandning i en mängd 2 msk. l. häll 0,5 l. varmt vatten och fortsätt att smälla i badet i 30 minuter. Drick kompositionen på en tom mage på morgonen och kvällen för 1 glas.

Symfoni av örter från prostatit

Vid behandling av prostatit hjälper en mängd olika örtte och infusioner. Det finns kända gamla recept som hjälper till att bota människors sjukdom genom att kombinera örter och avgifter.

En utmärkt diuretisk effekt på kroppen gristle gräs, kokt på mjölk. Man tror att läkemedlet hjälper till vid behandling av prostatit.

Avkodning från den röda roten: för beredning av medel ta 25 gr. finhackad rot, en liter varmt vatten. Alla komponenter blandas väl och insisteras i ca 1 timme, företrädesvis i en termos. Ta kompositionen 3 gånger om dagen före måltid för 1/3 kopp.

Råd: du kan dricka te med honung och mjölk.

För medicinska ändamål gäller celandine. För att göra detta, pressa saften av växten och tillsätt alkohol, behåll andelen 1: 1. Ta på morgonen på tom mage, börja med en liten mängd. Maximalt antal droppar får inte överstiga 30.

Effektivt användande kryddnejlika, kokt i ett glas kokande vatten.

Användbar för prostatit te från nässla.

För att bli av med sjukdomen använd den gamla metoden. Grenar av hassel med löv koka upp och kräva 15 minuter före utseendet på en rödaktig nyans. Sedan flyter skrotet över denna buljong.

Blanda i lika stora proportioner plantain, calendula, kidney tea, motherwort, kamille och en liter vatten. Insistera på kompositionen är ca 3 timmar. Den färdiga lösningen filtreras och fylls i ett glas 4 gånger om dagen.

Kastanjebröd

En bra helande egenskap är kastanjeskalet, som bryggs och berusas istället för te.

För att förbereda infusionen behöver du en skal av kastanjmuttrar 25 gr. och 250 gr.vodki. De insisterar 14 dagar på en mörk plats. Efter ett tag, filtrera och tillsätt 150 ml vatten. Ta 10 droppar på morgonen och på kvällen i 10 dagar.

Kontraindikationer: sjukdomar som orsakar blodkoagulering, gastrit.

Användbara tips

 1. För behandling av prostatit använd medicinsk leeches.
 2. Det är användbart att äta frukt och grönsaksjuicer.
 3. Det rekommenderas att leda en aktiv livsstil och motion.
 4. Trots effektiviteten av folkrecept, bör du kontakta din läkare.

För behandling av prostatit har hundratals folkrecept använts i århundraden, som har olika effekter på kroppen. Vad var inte resultatet av behandlingen, det är bäst att genomgå en behandlingskurs, och dessutom i komplexet att använda traditionell medicin.

De mest effektiva recepten på folkmedicin för behandling av prostatit

Behandling av prostatit med folkmedicin är ett brådskande ämne för många medlemmar av det starkare könet som vill bli av med problemet självständigt hemma utan att tillgripa kemiska mediciner och kirurgiska ingrepp.

Många män i deras erfarenhet har visat att härdning av prostatit med folkmedicin är väldigt verklig, viktigast av allt, en kompetent metod och obligatorisk rådgivning med en urolog.

Hembehandling

Patienten ansöker oftast för kvalificerad medicinsk vård när sjukdomen går i ofrånkomlig form eller blir kronisk. Detta tillvägagångssätt är extremt osäkert för hälsan. Vid inträde till en specialist är det nödvändigt att få vid de första symptomen på manifestation av prostatit:

 • Obehag i ljummen;
 • Svår och smärtsam urinering
 • Känsla av ofullständig tömning av blåsan;
 • Minskade potens, svag erektion och accelererad ejakulation;
 • Ökad trötthet och nervositet.

Den första fasen av prostatit är lätt att behandla, speciellt folkmekanismer. Därför kan en erfaren urolog försena med utnämningen av läkemedelsbehandling och rekommendera att tillämpa beprövade "farmors recept". Vilka Vi kommer nu att beskriva detta i detalj.

Det mest effektiva sättet för traditionell medicin

Helande örter

Vid det första skedet av sjukdomen och med uthållig remission visade de sig mycket väl:

 • Persilja. För att behandla prostatit, frön, löv och rötter av växten används. Från frön och rötter bereds tinkturer enligt samma recept: 1 matsked av läkemedlet hälls med 100 gram kokande vatten och insisterade på en dag. Från den lummiga delen av växten rekommenderas att pressa och omedelbart använda juice.
 • Malört. De första dagarna när det finns smärtsyndrom i perineum och könsorgan, äta en nypa torrt gräs och drick med vatten var 2-3 timmar, oavsett måltid. Vidare är det möjligt att göra avkok av salvia och timjan i ett förhållande av 1: 4 (250 ml vatten åberopade matsked blandning) och dricka 20 gram 3 gånger per dag, en halvtimme före måltider för en månad.
 • Svalört. Släpp saft av växten i ett glas varmt kokt vatten. Ta inåt med 10 droppar och dagligen öka dosen med en droppe. När mängden av läkemedlet uppnås i 40 droppar, fortsätt behandlingen i ytterligare 2 veckor, utan att ändra dosen. Även med prostatit kan du spendera en dag med mikroclysters. För att förbereda den injicerade lösningen är det nödvändigt att häll 1 matsked torrbladlade blad med 2 koppar vatten och koka. Kyld lösning till rumstemperatur är klar för användning.

För behandling av prostatit tinktur kan använda följande: Wormwood blommor, blad av hassel, åkerfräken, knotweed och Daisy i lika stora mängder häll kokande vatten och dra i ett par timmar.

Som regel tas alla tinkturer 1-2 matskedar 3 gånger om dagen i en halvtimme före måltiderna.

Pumpa frön

Pumpafrön - ett magasin av nyttiga vitaminer, mikro och makroelement för den manliga kroppen, vars användning kan förhindra utvecklingen av prostata- och inflytande för en snabb återhämtning i utvecklingen av sjukdomen.

Denna huskur hjälper till att lindra inflammation i prostatakörteln, eliminerar stagnation i det urogenitala systemet, aktiverar processen för tillbakadragandet av urin från blåsan och kan inte gå prostatit kronisk.

Det enklaste sättet att äta pumpafrön i sin rena form: Endast 30-40 korn per dag kommer att behövas för förebyggande ändamål för att förhindra utvecklingen av sjukdomar i det geniturära systemet för män. För behandling av prostatit kan du använda följande recept:

 • Honungskulor. Kilogram pumpa frön twist i en köttkvarn och blanda med två glas honung. Blandning av pumpa-honung ska placeras i ett par timmar i kylskåp. Efter förtjockning kan du skulpta små bollar (ca 1,5 cm) och skicka det färdiga läkemedlet tillbaka till kylskåpet. Ett sådant botemedel mot prostatit är mycket gott och används som en söt godis en halvtimme före en måltid. Den terapeutiska kursen bör hållas en gång per år i minst en månad.
 • Pumpa pulver. Torkade pumpa frön måste slipas i en mixer eller kaffekvarn innan du får mjöl. Det resulterande torra pulvret rekommenderas att tas flera gånger om dagen, tvättas ner med en riklig mängd vatten. Behandlingsförloppet varar ungefär en månad och upprepas var sjätte månad.

Viktigt tillägg: Vid beredning av läkemedel måste fröet vara renat ur huden, så alla härdande ämnen kommer att bevaras i produkten.

Många experter på medicinen hemma hävdar att det bästa folket åtgärda för prostatit är lök och lökskal. Det finns många olika sätt att använda lök för att förbättra tillståndet för prostata:

 1. Det är mycket användbart för ett manligt reproduktionsorgan att äta varje dag på ett litet löklök och dess gröna fjädrar.
 2. Lökskall tvättas och kokas i kokande vatten i 5 minuter. När buljongen är infunderad, bör den filtreras och konsumeras 1 matsked 3 gånger om dagen i en månad.
 3. Vid akut utveckling av inflammatorisk process i prostata körs 3 små lökar på en liten rivare, häll 3 koppar kokande vatten och låt det sitta en dag. Ta 50 ml varje timme.
 4. Lökfrön har också stor effektivitet vid behandling av prostatit. Ripe frön måste torkas, slipas i en kaffekvarn, blandas i lika stora kvantiteter med honung och läggas i kylskåpet. Ta 1 tsk efter att ha ätit 3 gånger om dagen.
 5. Innan du lägger dig i sängen kan du äta nypressad juice med en medellampa blandad med honung - den koncentrerade blandningen har många aktiva substanser som är nödvändiga för att behandla sjukdomen.

mumien

Organisk produkt av naturligt ursprung - mamma - har länge varit van vid behandling av prostatit. Startar mottagningsmomiten:

 • Inflammationen i prostatakörteln minskar och försvinner helt och hållet;
 • Döv smärta i bäckenregionen är dulled;
 • Det allmänna tillståndet hos det genitourära systemet förbättras.

Den mest kända metoden att använda mamma med prostatit är att ta 0,2 gram av produkten 2 gånger om dagen, tvättas ner med morot, blåbär eller havtornsjuice. På 10 dagar ska läkemedelsdosen fördubblas (upp till 0,4 gram) och ta ytterligare 10 dagar. Tredje 10 dagar borde mumman redan tas i en dos av 0,6 gram. Efter en veckors paus upprepas den månatliga behandlingscykeln.

Honung och Bee Products

Behandla prostatit med folkläkemedel enkelt, om en man inte har en allergisk reaktion mot biodlingsprodukter. Honung och dess derivat är inte snabbverkande medel mot sjukdomen, men behandling med hjälp kommer inte att göra mycket skada på kroppen:

 1. Honung är en unik produkt som har fördelaktiga och helande egenskaper för kroppen. Därför används honung för prostatit i varje andra folkmedicin. Så några buljonger, tinkturer och infusioner för oral administrering sötas med en naturlig sockersubstitut.
 2. Tinktur av propolis - ett populärt botemedel mot behandling av kronisk prostatit hos män, som används systematiskt under lång tid. 100 gram slipad propolis blandas med 200 ml 96% alkohol. Blandningen placeras i en glasburk och insisterade i en vecka, skaka periodiskt. Klar tinktur filtreras och placeras i kylskåpet. Vi förbrukar 1 matsked några timmar före sänggåendet.
 3. Pollen är ett riktigt förråd av vitaminer och mikroelement för mänens hälsa. Eftersom det inte behöver uppfinna inga recept: att minska stressen i grenen, för att förbättra blodcirkulationen i prostatakörteln och normaliseringen av den totala sexuell aktivitet helt har 1-2 teskedar ren produkt 3 gånger om dagen. För att förhindra utvecklingen av sjukdomsupprepningar rekommenderas pollen att användas regelbundet.
 4. Beespine (döda kroppar) används aktivt för att behandla prostatit. Från det är beredda tinkturer, salvor, avkok och pulver. Alla recept är elementära enkla, till exempel för att förbereda ett missfall mot prostatit är det nödvändigt att hälla 100 gram podmor i 15 minuter med brant kokande vatten. När produkten är något kall, pressas massan ut och värms till den smärtsamma platsen i form av en kompress.
 5. Bivax stimulerar manlig styrka och förhindrar utveckling av prostatit. Ta produkten på tom mage för 1 tsk i 2-3 månader, gör sedan en månadsavbrott och upprepa kursen.

Hem rektala ljus

För att bota prostata med folkmedicin, är det nödvändigt att använda rektala suppositorier med hemmagjord propolis snabbt i kombination med huvudterapin.

För att förbereda ljus måste du ta en liten bit propolis som väger 7-8 gram frysning och hugga in i smulor. Smälta 20 gram kakaosmör på ett vattenbad och blanda med den beredda biodlingsprodukten. Från den mottagna massan gör vi små ljus långt i 1,5-2 sm (ska visa 10-12 ljus). Det är nödvändigt att använda ett stiftpiller per dag rektalt på natten. Med kronisk prostatitbehandling är 2-3 månader med avbrott per månad.

Ett annat sätt att göra ljus: 100 ml pumpaolja blandas med samma mängd propolis-extrakt och sätts på ett vattenbad innan alkoholen är förvrängd. Sedan tillsätts 5 ml essentiell olja av gran och tea träd till blandningen, de väntar på att kyla och bilda ljus. Användning av suppositoriet är detsamma som i föregående fall.

Glinoterapiya

Vid behandling av prostatit kan folkläkemedel användas lera i form av applikationer på en öm punkt. I något apotek kan du köpa terapeutisk lera och späd med vatten till konsistensen av tjock gräddfil. Lerkakan ska vara insvept i linne eller bomullstyg. Den resulterande appliceringen appliceras på nedre delen av buken och grenområdet, griper grunden av skrot och anus. För att värma inte går, måste du sätta i sig i ett ullsjal, ligga under en filt och ligga ner med en lerkompressor i ett par timmar.

Efter lerterapin ska huden tvättas med varmt vatten och torkas torrt. Ibland kan under proceduren smärta i prostatakörteln förvärras. Men enligt folkläkare kommer det ingen skada från lera till kroppen, bara en aktiv regenerering av de drabbade cellerna.

Barrträd

Om orsaken till prostatit är förknippad med utvecklingen av bakteriell infektion, kommer en mycket bra antimikrobiell effekt att tillhandahållas av barrböjor. I sin makt:

 • Bedöva och lindra inflammation från prostata;
 • Återställ kroppssekretioner;
 • Koppla av och förbättra urinflödet.

För beredning av barrskoncentrat måste du ta 200 gram tallgrenar (du kan gran eller ceder), häll 2 liter kokande vatten och simma i 2-3 timmar. Vid slutet av denna tid kommer det mesta av vattnet att koka och buljongen blir till ett extrakt.

Förbered koncentratet omedelbart innan du tar ett bad, det ska vara friskt. Vattennivån i badet är ungefär till mitten av bröstet, lägre är det möjligt, högre kategoriskt är kontraindicerat. Inom 15 minuter är det nödvändigt att mala området i det lilla bäcken tills en liten rodnad uppträder, vilket aktiverar blodcirkulationen. Vid daglig administrering av behandlingar är behandlingstiden 10-14 dagar.

Fysisk aktivitet

När grunden för utvecklingen av prostatit inte är en bakteriell och en viral process, störs blodcirkulationen av musklerna kring prostatakörteln mycket ofta. I det här fallet föreslår traditionell medicin att blodcirkulationen ska cirkuleras med effektiva övningar, massage och speciella asanas av yoga.

Överensstämmelse med kost

Under behandlingens gång för prostatit måste folkläkemedel följa vissa regler om näring utan vilken behandling som inte har maximal effektivitet:

 • Vid beslutet av diagnosen "prostatit" borde en man sluta röka och dricka alkohol.
 • Patienten bör förstå att feta livsmedel, söta kolsyrade drycker och cateringprodukter är källor till dåligt kolesterol vilket stör blodcirkulationen och påverkar flödet av prostatit negativt.
 • Lök, vitlök, pepparrot, persilja och persilja är naturliga folkmedel för inflammatoriska processer i prostatakörteln. Daglig användning av dessa produkter lindrar smärtsymptom, svullnad och accelererar återhämtning.
 • Att äta med prostatit bör bara bestå av användbara, naturliga produkter. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt källor till zink - fisk, skaldjur och pumpafrön.

Fördelarna med juice och komposit

Riklig dryck hjälper kroppen att hantera inflammation i prostatakörteln, reglerar cirkulationen av lymf och aktiverar blodflödet. På dagen borde en vuxen man dricka minst 2,3-3 liter vätska (rent stillvatten, naturliga juice, te och osötade kompott).

Förpackade juicer från stormarknader kommer inte bara att vara till nytta, men de kan också skada en försvagad organisme - framkalla förvärringar av sjukdomen. En annan sak hemgjorda juicer, som ger en person med alla nödvändiga vitaminer och spårämnen, minskar de negativa faktorer som orsakar sjukdomsutvecklingen och återställer immunsystemet.

Med prostatit har rödbetor, morot, sparris och gurksaft en positiv effekt på hankroppen. Du kan experimentera och göra blandningar av färskpressad färsk. Björk, pumpa, granatäpple och tomatjuice anses vara användbara. Även med prostatit kommer kompot från torkade frukter (äpplen, päron, aprikoser) att vara relevant.

Oavsett hur populärt de populära remedierna för prostatit är är det svårt för dem att konkurrera med farmakologins innovativa resultat. Därför är ett integrerat sätt att behandla sjukdomen det rätta beslutet!