Huvud
Förebyggande

Folkmedel för kronisk prostatit

Prostatit är en sjukdom som kan påverka någon man. Prostatakörteln, som ökar i storlek, skapar vissa problem: smärtsam och frekvent urinering. Felaktig behandling av prostatit leder till sin kroniska form. Denna sjukdom är inte särskilt glad för män, men du kan klara det. Tillsammans med medicamentsbehandling används folkmedicin för kronisk prostatit.

Användningen av honung, örter, användbara produkter, vattenbehandling, korrekt näring, prostata massage, fysiska övningar är de viktigaste sätten att behandla kronisk prostatit hos män. Allt detta används efter avlägsnande av inflammatorisk process med antibiotika. En stor roll ges till folkmedicin för förebyggande ändamål.

Enema av prostatit

För att göra mikroclysters måste du ta ett halvt glas vatten vid rumstemperatur, tillsätt 1 tesked 3% väteperoxid till den. Det kommer att ta en liten päron, som vanligtvis används för barn. Rengör ändtarmen med kallt vatten före proceduren.

I den bakre positionen på sidan, sätt in en helande lösning i anuset. Den här kraftfulla antioxidanten börjar fungera. Väteperoxid kan växla med dryckesoda, som du måste ta 5 g per 100 ml vatten.

Vid behandling av kronisk prostatit och dspzh innefattar folkmjukgörande medelämnen med medicinalväxter: celandine, kamille, mint, salvia. Förfarandet bör utföras regelbundet: minst 10 procedurer med en repetition om 2 veckor. Gör en svimma före sängen. Det har en uppvärmning, rengöring och antiinflammatorisk effekt.

Användbara produkter

Folkmedel för kronisk prostatit är inte bara medicinska örter, utan också vanliga produkter som innehåller användbara ämnen: vitaminer, mineraler, spårämnen. Pumpa frön minskar risken för prostatit. Zink och legnin som finns i dem hämmar tillväxten av prostataceller. Att äta 30 g frö varje dag före måltider hjälper till att snabbt lindra exacerbationen av kronisk prostatit. Du kan kombinera dem med 1 tsk honung, i avsaknad av en allergisk reaktion på denna produkt.

Användbara ämnen finns i pumpkålen. Före konsumtionen bör fröna befrias från ytterhöljet, torkas något och krossas i en mixer. Ta på morgonen och innan du lägger dig till 1 tesked, tvättas med vatten eller mjölk. Hög effektivitet vid behandling och förebyggande av prostatit har päron. Komposit, gelé, juice från dessa frukter är det önskvärt att dricka året runt. På vintern används torkade päron.

Om det inte finns någon gastrisk och lungblödning, kommer behandlingen av adenomen med kastanj att vara till nytta. Du kan äta inte bara växtens frukter, utan även skalet. Det bryggs med nålar, som te. En sådan dryck är användbar, men orsakar ökad aptit. Så avkok är önskvärt att göra mikroclysters. Förfarandena bör utföras minst två gånger i veckan.

Persilja är rik på vitamin C. Den innehåller aromatiska och eteriska oljor som har bakteriedödande verkan. Dessa egenskaper används för att behandla och förebygga prostatit. Persiljajuice är full i en matsked innan du äter. Det är användbart att avkoda frön från en växt.

Lök och vitlök

Effektiva folkmedicin är naturliga phytoncider. På grund av dess egenskaper används löken för avlägsnande av inflammatoriska processer vid behandling av sjukdomar i det genitourära systemet. För att bota en man behöver du en lång kurs. Det är två månader med en kort paus på 2 veckor.

Handfull lökskål häll 1 liter kokande vatten, stäng locket och låt det smaka på en liten eld i 5 minuter. Häll sedan den filtrerade buljongen i termos och insistera i 45 minuter. Ta avkok, en färg som liknar starkt te, efter att ha ätit 100 ml vardera.

För att göra ett läkemedel från vitlök behöver du 5 dentiklar. Mala dem, häll 2 koppar kokande vatten, insistera 12 timmar, dränera. Vitlökbuljong för att ta in 50 g på morgonen på tom mage och före sänggåendet. Behandlingsförloppet är 4 veckor. Vitlök - ett erkänt sätt att rengöra kärlen, återställer det effektivt blodcirkulationen i bäckenregionen.

Bin med prostatit

Ett litet antal biodlare med prostatit observeras. Därför används denna metod framgångsrikt i behandling. På sommaren kan du fånga bin på egen hand. Omedelbart biter de inte. Biet ska vara lättspikat för att göra det mindre mobilt och rikta stinget till rätt plats, biologiskt aktiva punkter:

 • I ljumsområdet
 • Mellan tummen och pekfingret;
 • Mellan skinkorna.

Innan behandlingen behandlas bör ett allergiskt test göras. Om stingplatsen, helst över handleden, är täckt med utslag och svullnaden sprider sig över armen, är denna behandlingsmetod kontraindicerad. I andra fall kan bin användas för att förbättra blodcirkulationen.

Bettplatsen sväller svagt och brinner. Bee-gift har en unik effekt på kroppens onödiga mikroflora. Upplösning i prostatakörtelns område har sin fördelaktiga effekt. Du kan använda droger som är baserade på bi-gift, tillgängligt i apoteksnätet.

fysisk träning

Prostatit, prostata adenom, nedsatt sexuell funktion är förknippad med nedsatt cirkulation i bäckenregionen. Du kan förbättra den med enkel gymnastik. Det tar 5 minuter om dagen, kräver inga speciella simulatorer.

 • I stående position klistra dig lätt med avslappnade händer på höfterna, inuti och utanför benen till knäna;
 • Alternativt vrider du till vänster och höger sida för att göra mjuka klappar på skinkorna och i korsbenet;
 • I halvcirkeln kan du lätta dina lår med dina händer;
 • Ljusklappar i ljumskområdet.

Upprepa detta komplex två gånger och tilldela varje övning i 1 minut. Denna gymnastik förbättrar blodcirkulationen i de inre organen, påverkar positivt arbetet i prostata, blåsan och ändtarmen.

Män uppfattar sjukdomen som en livshandling, som hotar impotens och onkologi. Undvik detta tillsammans med traditionell behandling hjälper enkla övningar. Tack vare dem går prostatit inte in i godartad hyperplasi och försvinner gradvis.

Sedentär livsstil är en av anledningarna till utvecklingen av prostata adenom. Men det sitter, du kan göra övningar som hjälper till med prostatit. För att göra detta, ta en bekväm ställning på en hård stol. Lägg händerna på undersidan av magen, bokstavligen ovanför frontfusionen.

Krama med en hand kram på andras näve och gör en lite krossande rörelse på andan. Vid den här tiden är nedre delen av buken något upptagen och det finns en förbättring av blodcirkulationen i hela delen, och speciellt i prostatakörteln. Du kan göra dessa övningar flera gånger om dagen, även på arbetsplatsen. Detta kommer att bli en vana, och järnet kommer att vara friskt.

Hur man behandlar kronisk prostatit med folkmedicin? Metoder och droger är en stor variation. Det är önskvärt att använda dem på ett komplicerat sätt. I det här fallet, glöm inte om rätt näring, vägran från att röka och alkohol, regelbunden läkarundersökning.

De mest effektiva folkmedicinska remedierna för prostatit hos män

Prostatit är en mycket vanlig sjukdom i andrologisk profil. Den patologiska processen representeras av en degenerativ inflammatorisk lesion i prostatakörteln med den efterföljande utvecklingen av en massa obehagliga manifestationer och komplikationer.

Terapi av denna sjukdom, huvudsakligen medicinsk. Fytoterapi kan dock vara en bra hjälp till traditionell behandling. Folkmekanismer för prostatit hos män är olika. Men inte alla recept som kopieras i nätverket är lika effektiva och säkra. Vad betyder värd uppmärksamhet?

Persilja - människans bästa vän

För terapeutiska ändamål används alla delar av växten: stammar, löv, rötter. Effekten är baserad på förmågan hos det fytoterapeutiska medlet att lindra inflammation. Effektiva medel: Ta råmaterial (någon del av persilja passar), slipa eller slipa i pulver.

Ta några teskedar av det krossade råmaterialet (3-5) och häll 250 ml varmt kokt vatten. Insistera betyder 2 timmar. Ta sedan en hel tesked i en halvtimme innan du äter. Behandlingsförloppet - en vecka eller två.

Pumpa frön

Ett universellt botemedel mot alla sjukdomar i det manliga reproduktionssystemet. Pumpa är användbar i sig, men frön innehåller den största mängd zinkföreningar, på grund av vilka de effektivt avlägsnar inflammation, initierar regenerativa processer i prostata. Användningsmetod: varje dag för att äta 25-35 frön. Det är bättre att göra det på en tom mage, en timme före en måltid. Behandlingstid - en vecka.

kastanjer

Kastanjer innehåller tannmedel som är nödvändiga för att lindra inflammation i prostatakörteln. Huden på denna växt har en speciell terapeutisk effektivitet. För att förbereda buljongen, ta 250 gram kastanjskal, brygg den med en liter kokande vatten.

Infusera i 2 timmar. Ta sedan en matsked tre gånger om dagen. I en lägre koncentration kan råvaran bryggas med en hel mugg vatten och full som te. Produkten ökar aptiten, så du måste noggrant övervaka kosten.

Pumpa med honung

Dubbel nytta för kroppen: pumpa tar bort inflammation i prostata, honung ökar manlig styrka, normaliserar koncentrationen av testosteron i blodet. För att förbereda produkten måste du ta ett halv kilo råa pumpafrön (för att ha frön och melonfrön), ett kvart kilo flytande honung.

Råvaror (frön) att slipa, att passera genom köttkvarn. Då måste du blanda en brant vassle och rulla små bollar ut ur den. Varje dag ska du använda 2 bollar innan du äter, inte tuggar och inte sväljer, men löser upp dem.

FILBERTNÖT

Folk recept för prostatit hos män inkluderar mer och mer exotiska metoder. Om du tror på anhängarna av alternativ terapi kan du bota prostatit med hjälp av hassel på bara några dagar. Som ett fytoterapeutiskt medel används plantens bark och blad.

Ta ingredienserna, slipa dem. Då måste du brygga en matsked råvara 250 ml kokande vatten. Lämna en halvtimme (läkemedlet måste infunderas). Drogavlopp. Ät en kvart kopp hela dagen. Ett glas drink är berusad 4 gånger.

asp

För behandling appliceras barken på växten. Samla in det i slutet av april, då kommer läkemedlets terapeutiska effekt att vara maximal. Bark att torka, slipa till ett pulverformigt tillstånd (helst). Ta sedan en glasbehållare i volym i liter.

Fyll den med en tredjedel av råvaran, fyll resten med varmt vatten. Stäng behållaren tätt. Lämna på en mörk och sval plats i två veckor. När läkemedlet är infunderat måste det filtreras och tas över en hel matsked fyra gånger om dagen.

vitlök

Har också en dubbel fördelaktig effekt på hankroppen: lindrar inflammation, smärtssyndrom, hjälper till vid behandling av prostatit och ökar styrkan. Använd sådana folkmekanismer för prostatit hos män kan vara, även i förebyggande syfte. Ta 6 vitlöksklyfta.

Mala med en kniv, galler eller krossa. Det är viktigt att råvarorna bevarar saften. Häll vitlök massa med vatten i en volym av en halv liter. Lämna i 12 timmar att insistera. Filtreras sedan och ta en matsked en halvtimme före din nästa måltid.

Vild päron

Inte den trevligaste smaken, men effektiv. Ta ett kilo råvaror, laga osötad kompote. Ät ett glas om dagen (du kan och mer om du vill). Det hjälper till att klara av prostatit på 2-3 veckor. Försvagningen av produktiva symptom är redan på tredje dagen.

Honung och Bee Products

De har en fördelaktig effekt på människors reproduktionssystem, men användningen av biodlingsprodukter måste ske med stor omsorg: en allergi är möjlig. Några effektiva recept:

 • Ta kvarts liter kvalitetsvodka eller medicinsk etylalkohol. Evaporera i en bestämd mängd flytande 50 gram propolis. Den resulterande uppslamningen bör utspädes med en liten mängd kakao. Från de mottagna sätten att rulla ovala ljus. Suppositorier administreras på natten rektalt. Kursens varaktighet är en månad.
 • Med. Ett klassiskt och enkelt recept. Varje morgon på tom mage, använd en hel tesked honung. Det är bättre än non-candied. Varaktighet - cirka 15 dagar.

Dessa folkrecept har visat sig vara effektiva i praktiken.

Grundläggande behandlingsprinciper

För att behandlingen ska vara effektiv och säker är det viktigt att följa ett antal enkla rekommendationer:

 • Innan du använder en fytoterapimetod bör du kontakta din läkare. Det finns komplikationer och allergiska reaktioner.
 • Eftersom medicinska örter har en hög allergiframkallande potential kan man inte okontrollerat tillgripa de beskrivna behandlingsmetoderna. Först rekommenderas att bestämma kroppens reaktion. För dessa ändamål tas läkemedlet i minimidoseringen (en halv tesked) och observerar hälsotillståndet. Om immunsvaret inte följs anses receptet vara säkert.

Fytoterapi är en bra hjälp vid behandling av prostatit. Men inte den huvudsakliga metoden. Endast människors botemedel kan inte botas. Det rekommenderas att kombinera fytoterapi och traditionell behandling.

Folkmedel för prostatit hjälper till att besegra sjukdomen och återställa immuniteten

Folkmekanismer för prostatit, som ökar risken för impotens hos män, är inte sämre än modern medicin och kan förbättra patientens tillstånd avsevärt. Effektiviteten av användningen av folkmekanismer mot prostatit bevisas av generationer.

För många män, särskilt i de tidiga stadierna, är användningen av folkmedicinska läkemedel mot prostatit psykologiskt mer acceptabelt än den "officiella" upptagningen av sjukdomen och går till doktorn. Dessutom minskar denna form av behandling kroppens immunbrist, en av huvudorsakerna till prostatit.

Vanligtvis alla populära recept föreslår 20-30 dagars kurs, så det är viktigt att inte lämna behandling en vecka senare, och genomföra det. Men sådana medel kommer inte bara att övervinna prostatit, men också förbättra hela kroppen honung och bin propolis förebygga hjärtsjukdom persilja löser njursten och förhindrar nedfall av salter i lederna, vitlök användbar för potens och rengör väggarna i blodkärl genom kolesterol plack.

Hur man behandlar prostatitemusikmetoder

Huvudkomponenterna i behandlingen av prostatit folkmusik rättsmedel - detta slutartid, viljestyrka och tålamod, eftersom mirakulösa sätt att återställa "på en gång" men ingen har uppfunnit.

De viktigaste nationella metoder för behandling av prostatit inkluderar Juice terapi, behandling av prostatit örter, frön, örtteer och tinkturer gjorda av blommor, rötter, frön och bark, behandling med honung, propolis och pollen, rök och tall bad, behandling av prostatit ljus, motion för behandling av prostatit och svält.

En av de enklaste folkmetoderna för behandling av prostatit är bad, eller ganska sällsynt "inandning" av urinorganen. Det är nödvändigt att fylla grenarna med hasselnötter, koka, insistera, häll i en skål och koka väl över den. För sådana bad är en koncentrerad buljong av nålar väl lämpad. Man tror att en vecka med dagliga rutiner är tillräckligt.

För fetma och samtidig ökning av prostata rekommenderas fastande. Men på grund av att fasta, kommer endast tillfällig lättnad och viss lindring av urinering att komma. När den första fasen av prostatit som fastar i 1-2 dagar är vanligtvis tillräcklig för att återställa det normala utflödet av urin.

Hur man behandlar prostatit med honung och andra biprodukter

honung Det är värt att ta 1 tsk per dag och pollen på tom mage för 1 eftermiddagssked, om möjligt är det bättre att ta pollen 3 gånger om dagen innan man äter. Förutom att hjälpa i kampen mot prostatit pollen har en föryngrande effekt på kroppen, fyller den med alla nödvändiga vitaminer, spårämnen, förbättrar humöret.

Mycket effektiv behandling under bina: 2 matskedar av underminera häll 500 ml kallt vatten, koka och låt i en lugn eld koka i 2 timmar. Avkok ta 1 matsked tre gånger om dagen och ät 1 tsk honung. Förvaras i kylskåp.

propolis, Att ha antibakteriell verkan är en bra assistent i kampen mot inflammation i prostata. För oral administrering: Ta 40 droppar 20% alkoholisk tinktur av propolis upp i 100 g vatten, ta en halvtimme före måltid. Kursens längd är 45 dagar.

Också bra att ta bort inflammation i prostata ljus med propolis, det botar också från hemorrojder. För att framställa extraktet indunstas 40 g propolis i 200 ml ren alkohol (96 °). Blanda sedan 0,1 g propolis extrakt med 2 g kakaosmör. Från denna blandning rullar ett ljus, som på natten sätts in i ändtarmen. Behandlingsförloppet är 30 dagar, efter en paus på 4-6 veckor måste det upprepas.

Du kan göra rektal ljus gjorda av rågmjöl: till 3 matskedar mjöl bör läggas till en tesked honung och ägg, blanda för att göra en deg. Från provet, gör ljus inte mer än en centimeter tjock. Sådana ljus ska införas i anusen på morgonen och kvällen, helst efter tarmrörelsen. Behandlingsförloppet 4 veckor, efter en veckors rastupprepning.

Effektiva folkrecept för behandling av sjukdom

Pumpa frön - Det mest populära folkreceptet för behandling av sjukdomen. Ett av de mest populära folk recepten för behandling av prostatit är användningen av pumpa frön som innehåller den nödvändiga dagliga zinknormen. Det borde vara minst 3 gånger om dagen att äta i taget från 30 stycken frön, eller helt enkelt ha torkade frön hela dagen.

Du kan också mala 500 g icke-rostade pumpa frön, blanda dem med 200 ml honung och dagligen innan frukost och middag löses inom några minuter en matsked av denna blandning.

Fördelaktig effekt på sexuella funktioner ger persilja, dessutom stannar den inflammatoriska processen. Persilja juice bör tas 3 gånger om dagen i en halvtimme före måltiderna. Användbara persilja frön: Mala frön i pulver tills 4 teskedar erhålls, häll ett glas kokande vatten och koka i 15 minuter, kallt. Ät en matsked av denna buljong 4-6 gånger om dagen.

Nedan finns andra inte mindre effektiva folkrecept för behandling av prostatit på basis av frön, rötter och bark av träd:

Tinktur av bark eller blad av hassel. Ta en matsked blad eller bark av hassel, brygg i ett glas kokande vatten, tätt täckt, låt det brygga i en halvtimme, spänna och ta 1/4 kopp infusion 4 gånger om dagen. Vanligtvis är en vecka tillräcklig för sådana förfaranden. Obs: barkbark ska bryggas dubbelt så länge, eftersom det är styvt. Med varje bryggning är det bättre att använda färska ingredienser, men du kan använda och redan använda.

Tinktur på barken av asp, samlades på våren före öppnandet av löv och njurar (andra halvan av april), är den önskade tjockleken på skorpan 3-5 mm. Barken måste torkas i skuggan eller i ugnen, den torkade barken ska slipas. För att fylla en 1-liters burk med en bark och häll vodka till toppen, insistera på 2 veckor, sedan spänna. Ta 1 matsked tinktur tre gånger om dagen före måltiden, tills tinkturen är helt över.

"Te" från Kastanjeskalet väl hjälper till att behandla inte bara prostatit, men också adenom: du behöver bara brygga skalet och dricka istället för te. En sådan dryck orsakar emellertid en ökad aptit, så från en sådan avkok kan du göra enemas 250 ml 2 gånger i veckan, vilket ger samma resultat utan biverkningar i form av övermålning.

Ett annat populärt recept på behandling av akuta former av prostatit är baserad på stora lökar: Häll gruel från 2 riven lökar 600 ml varmt vatten, täck och låt det brygga på en varm plats i minst 2 timmar. Ta 50 ml varje morgon före frukost.

Grundläggande principer för behandling av prostatit hemma

Den enklaste, lättillgängliga, men mycket effektiva behandlingen av prostatit hemma är användningen päron, särskilt vilda. Med regelbunden och långvarig användning av kompote från färska eller torkade päron kommer en fullständig botning av sjukdomen, och det första positiva resultatet är märkbart efter 3-5 dagar.

Oavsett vilken metod du väljer för att bekämpa denna obehagliga sjukdom, måste du ägna stor uppmärksamhet åt din livsstil, att tänka på det korrekta sättet att sova, matintag, arbete och vila, var noga med fysiska övningar för att förebygga prostatit.

När du tar en självbehandling av prostatit hemma bör du noggrant "lyssna" på din kropp och övervaka dess reaktion på en eller annan av dina åtgärder för att kontakta en läkare i god tid. Självklart kommer praktisk hjälp och psykiskt stöd från din sexpartner vara en viktig faktor för att lösa detta problem så snart som möjligt. Tro mig, inte mindre än du kommer att göra ansträngningar för din snabba och fulla återhämtning.

Och ändå är den mest effektiva metoden att behandla prostatit hemma det förebyggande, det vill säga en aktiv livsstil, rimlig sportbelastning och regelbundet sexliv med en vanlig partner.

Metoder för behandling av prostatit med folkmekanismer

De flesta av de sjukdomar som påverkar människokroppen utvecklas mot bakgrund av fel livsstil som vi leder. Så, brist på rörelse, feta livsmedel och oregelbundna måltider, dålig ekologi och brist på omsorg för ens egen hälsa leder till störningar i vitala organens arbete.

Resultatet är systemdysfunktion och utveckling av olika sjukdomar. Så ofta, för att bli friskare, är det tillräckligt att bara ändra dina vanor och vända sig till naturens gåvor. För behandling av prostatit brukar välja produkter av biodling, örter och växter.

Prostatit och dess symtom

En av de vanligaste manliga sjukdomarna är prostatit. Även om det finns många orsaker till utvecklingen, börjar det från brist på rörelse. Med ett stillasittande och inaktivt sätt att leva i det lilla bäckens organ, stagnerar blodet, störs mikrocirkulationen i organen och musklerna i människans underkropp. Stagnerat blod blir en gynnsam miljö för utvecklingen av olika mikroorganismer, och när patogena mikroorganismer genom urinsystemet tränger in i en mans kropp börjar inflammationer utvecklas.

Symtom på prostatit är bekant för nästan alla medlemmar i det starkare könet över 50 år gammal. Dessa är:

 • kränkningar av urinering
 • smärta när man går på toaletten
 • värk i smärtan i underlivet;
 • Brott mot utlösning;
 • minskad libido.

Många män är generad av detta problem, anser att de är naturliga för sin ålder och inte rusar för att se en läkare. Detta leder till försämring av hälsan, övergången av sjukdomen till en kronisk form, utseendet av svåra komplikationer.

VIKTIGT. Prostatit är en mycket farlig sjukdom, eftersom det kan orsaka uppkomsten av sådana allvarliga sjukdomar som prostata adenom och prostatacancer.

Om det inte finns någon önskan att konsultera en läkare och obehagliga symptom förvärras, kan man tillgripa traditionell medicin. Men även om alla folkrättsmedel för prostatit är tidtestade och inte kan skada kroppen, är det fortfarande värt att rådfråga en specialist innan de används. Om självständig behandling inte leder till hjälp, krävs professionell hjälp.

Sjukgymnastik - det första botemedlet för manliga sjukdomar

Eftersom orsaken till sjukdomen är stagnation av blod i ett litet bäcken, måste det elimineras. Därför kommer prostata prostata och prostata adenom att hjälpa till med vanliga knep. Det finns nästan inga restriktioner för en sådan "recept", men det finns situationer där endast den fysiska belastningen är maktlös.

Innan du börjar bli av med prostatit hos män, måste du ta reda på arten av sjukdomen. Om inflammationen i prostatakörteln orsakas av bakterier, det vill säga en patogen mikroflora, kommer inte bara fysiska övningar att räcka. Men med inflammationer i samband med nedsatt blodflöde kommer övningarna att ge bra resultat.

Squats bör utföras korrekt. För att göra detta måste du placera fötterna bredare än axlarna, höja armarna och göra en djup squat. Men skinkorna ska falla under knäna. Andning spelar också en viktig roll: vid utandning är det nödvändigt att sänka, vid inandning - att stiga. Sådana rörelser bör utföras minst 100.

VIKTIGT. Ett hundra sit-ups är lägst för att börja klasser. Så snart musklerna blir starkare måste antalet knep ökas eller flera tillvägagångssätt bör vidtas.

Första gången att sluta hantera kommer det att vara smärta i benen. Detta är en av de uppenbara tecknen på sjukdomen: En felaktig blodtillförsel till underdelen av kroppen påverkar kalv- och höftmusklerna. Squat ska vara så ofta som möjligt, men inte varje äldre man kan genast ha en sådan last, så börja rekommendera med lektioner två gånger i veckan. Ett annat alternativ är att göra ett mindre antal sit-ups, men i några få tillvägagångssätt.

Så du kan sitta ner 30 gånger, ta en paus i 2-3 minuter, ta ett andra tillvägagångssätt, slappna av igen och avsluta sessionen. Gradvis kommer musklerna att bli starkare, symtomen på sjukdomen kommer att minska, och det blir möjligt att enkelt genomföra ett komplett utbud av aktiviteter.

Om den fysiska förberedelsen av en man är bra, kan squats kompletteras med andra friska övningar. Effektiv vid behandling av blodstasis "sax" och benen i ett benäget läge. Sådana lektioner börjar med 20 gånger och tar upp till 50.

Om sjukdomen har inträffat nyligen, är dess symptom inte uttalad starkt, och det finns inga andra kroniska sjukdomar för en man. En sådan fysisk belastning kommer att hjälpa till att bli av med sjukdomen utan medicinering.

Antibiotika för bakteriell inflammation

Om arten av sjukdomen är bakteriell kan man inte göra utan att ta antibiotika. Vanligtvis ordinerar läkare ganska dyra preparat av komplexa åtgärder, men om en bakteriekultur inte tidigare har utförts på bakteriens känslighet för antibiotikumet, kommer ett sådant läkemedel inte att vara effektivt.

Därför kan du be behandlingsspecialisten att utse Biseptol. Detta läkemedel har varit känt under årtionden och det hjälper i fall då en annan behandling är maktlös eller inte ger de förväntade resultaten.

Enligt kliniska studier behandlar Biseptol både akut och kronisk inflammation i prostata på bara två veckor. Behandlingen görs hemma, men patienten undersöks före och efter kursen för att utvärdera resultaten av behandlingen.

VIKTIGT. Den exakta dosen och varaktigheten av administreringen bestäms av läkaren. Vanligtvis överensstämmer hans möten med de rekommendationer som anges i anvisningarna för användning av läkemedlet: två tabletter två gånger om dagen.

Komponenterna väljs med beaktande av inverkan på alla representanter för patogen mikroflora: bakterier, svampar, virus. Biseptol tillåter dem inte att föröka sig, vilket innebär att mikroorganismer helt enkelt dör, vilket leder till slutet av den inflammatoriska processen. Förutom prostatit, kommer läkemedlet att bli av med smittsamma sjukdomar som har påverkat urinsystemet, om det finns några.

Biseptol, liksom alla antibiotika, har kontraindikationer för användningen, vilket bör beaktas innan behandling påbörjas. Så, läkemedlet är inte förskrivet till personer med:

 • njurar och levers patologier
 • störningar i blodbildning
 • allergi mot läkemedlets komponenter.

Vanligtvis vet patienten om sådana sjukdomar och kan självständigt bestämma om medicinen är lämplig för honom. Men att ta Biseptol hemma är det viktigt att noggrant övervaka hur kroppen reagerar på denna åtgärd. Det faktum att kroppen reagerar dåligt på drogen kommer att berätta för sådana symptom:

 • akut smärta i huvudet;
 • yrsel;
 • resi i tarmarna;
 • vägran att äta
 • smakförändring.

Risken för överdosering av drog är benmärgsskada. Det är svårt att märka manifestationerna av en sådan patologi på en gång, därför är det viktigt att övervaka de biokemiska parametrarna hos patientens blod under behandlingen med Biseptolum. Om analysen visar en avvikelse från friska normer, stoppas behandlingen omedelbart. Det finns också en risk för att läkemedlet plötsligt återkallas. Eventuellt förvärras symtomen på sjukdomen, ökad inflammation och infästning av sekundär infektion, uppkomsten av hög kroppstemperatur.

Och även om de flesta patienter bara ger positiv feedback om detta läkemedel och hävdar att det hjälper nästan direkt (manifestationerna försvinner några timmar efter det att det första pillret tagits), och även i de mest försummade fallen rekommenderas det inte att behandlas oberoende.

Honung och Bee Products

Behandling av kronisk inflammation på människors sätt är också möjligt, och honung är bäst vid detta stadium av sjukdomen. Denna härdande produkt kompletterar perfekt medicinsk terapi, stöder kroppen med antibiotika, förbättrar immuniteten och främjar återhämtningen av hela kroppen hos en man.

VIKTIGT. De enda kontraindikationerna för sådan behandling är allergiska mot biprodukter och närvaro av diabetes: Både sjukdomar kan orsaka allvarliga reaktioner i kroppen och orsaka patientens död.

Det är viktigt att välja rätt produkt: honung bör vara naturlig, helst lind eller örtaktig. Eftersom minst tio kilo av produkten krävs för behandling, är det nödvändigt att ta hand om sitt köp. Om möjligt kan du besöka mässan eller gå till en privat apiary, på sådana ställen är honung väldigt naturlig.

Hur man behandlar prostatit med honung? Det är väldigt enkelt. Det är nog att äta det och dricka det med grönt eller svart te. Den dagliga dosen bör vara från 100 till 200 gram.

Honung är bättre "vprikusku", och rör inte in en het vätska: där kommer han att förlora sina läkningshärdigheter. Sådan behandling fungerar inte omedelbart, det tar flera dagar innan sjukdoms manifestationer börjar försvinna.

Först försvinner problemen med urinering, då smärtar smärtan. Men även om tecken på en sjukdom försvinner, är det viktigt att avsluta behandlingen, och därefter att införa honung i din dagliga kost. Finns i stora doser är inte nödvändigt för att förebygga tillräckligt med 1 tsk honung per dag.

Hjälp med prostatit folk recept som baseras på medicinska örter, som också kan kompletteras med honung. Så, i slutet av huvudrätten, utsedd av läkaren, kan du återställa kroppen och fixa resultaten med honung och celandine.

Du kan köpa celandine i ett apotek eller, om så önskas, samla det själv på våren. Buljongen bereds enligt följande:

 1. 3 msk. l. torra örter häll 0,7 liter kokande vatten, sätt på ett vattenbad och tantalize i ungefär en kvart i timmen.
 2. Därefter får buljongen svalna vid rumstemperatur till 50-55 grader och filtreras genom gasbindning, avlägsna gräsresterna.
 3. Lös 0,5 kg naturlig honung i den resulterande vätskan.

Den erhållna drycken hälles i en glasbehållare och lagras i kylan. Ta det tre gånger om dagen på en matsked innan du äter. Sådan behandling har vissa begränsningar: fullständigt avslag på alkoholhaltiga drycker och eventuella mediciner.

Sådan behandling av prostatit bör kompletteras med havrebuljong. Den är beredd på samma sätt med ett avkok av celandine, men lägg inte till honung. Drick en drink tre gånger om dagen, oavsett måltiden med ett glas. Buljongen tas enligt ordningen: 5 dagars behandling och 2 dagars paus i två månader. Under denna behandling är stark fysisk stress på bäckensbottenmusklerna och prostatastmassagen förbjuden. Men cardio spel visas: du kan göra jogging, simning och promenader.

Sådan behandling med folkmetoder ger endast bra och långvariga resultat om patienten har slutfört en fullständig kurs och följt alla behandlingsreglerna. Förbättring av välbefinnande kommer efter 7-10 dagar, och inom två veckor försvinner symtomen på sjukdomen helt. Enligt patienterna hjälpte denna terapi till och med de män som enligt läkarna, förutom operationen, inte kunde hjälpa till.

Pumpa frön från prostatit

Att behandla prostatit på folkvägar började i antiken och hjälpte till att pumpa frön i detta. Denna grönsak är inte bara tillgänglig i vår region, men det är bara ett lagerhus av alla typer av vitaminer, spårämnen och näringsämnen. Basen av pumpafrön är zink, vilket helt enkelt är oumbärligt för människors hälsa. Det första sättet att bekämpa sjukdomen är att äta 30 solrosfrön före middagen. I denna mängd frön ingår den dagliga dosen av mikroelementet som är nödvändigt för organismens hälsosamma funktion.

Du kan kombinera frön med en annan läkande produkt - honung. För att göra detta rengörs 0,5 kg frön (alltid fräsch, inte stekt), slipas i en mixer eller köttkvarn och blandas med 200 g biprodukt. Från blandningen rulla bollarnas storlek och lägg dem till kylskåpet. Flera bitar lämnas vid rumstemperatur, fyller dagligen för att hålla bollarna varma. Denna "korn" äts varje dag i 30 minuter före lunch och middag.

VIKTIGT. Pumpa-honungskula kan inte sväljas omedelbart, det måste sakta tuggas och hålla i munnen i flera minuter.

Behandlingsförloppet är obegränsad, med undantag för den tid då dessa bollar äts. Effekten av sådan behandling är väldigt långlivad och långvarig. Därför rekommenderas en sådan behandling att inte utföras mer än en gång per år. Det är bättre att göra detta på hösten, under säsongen. Så kroppen kommer att få den nödvändiga försörjningen av mikroelement för hela vintern och våren, när användbara ämnen är extremt nödvändiga.

Träd som skyddar människors hälsa

För att övervinna prostatit kommer hjälp och infusion av hasselnöt. För buljongen behöver du barken på hasseln eller dess torkade blad. Om möjligt kan dessa komponenter användas växelvis, så de kompletterar varandra med användbara ämnen.

För infusionen behöver du 30 gram torkad produkt, som hälls 200 ml kokande vatten. Om bladen bryggas ska drycken infuseras i 30 minuter, det tar minst en timme för barken. Vidare filtreras drycken genom gasbindning och berusad i fyra doser under dagen. Löv bör tas färskt varje gång, och barken kan bryggas 3-4 gånger. Behandlingsförloppet är 7-10 dagar.

En bra effekt i kampen mot den manliga sjukdomen är asp. Hennes bark kan också samlas in ensam eller köpas på apoteket som redan har torkats. Om produkten samlas in oberoende, bör den ske i början av våren, innan de första knopparna och löven visas på trädet.

Den här tiden kallas tiden för saprörelse, och den kommer efter den 15 april. Barken ska tas från mogna träd, där dess lager är ungefär en halv centimeter. Den uppsamlade produkten torkas på en torr plats, males och lagras i en pappers- eller tygpåse.

För att göra tinkturen, 3 msk. skedar av den färdiga produkten. Den sätts i en glasbehållare, häll 0,2 liter vodka så att vätskan helt täcker barken. Behållaren är tätt stängd med lock och avlägsnats från solljus i 14 dagar. Ytterligare tinktur filtreras genom ett bandage och placeras igen i ett glasbehållare.

Ta infusion bör spädas: 20 droppar terapeutisk vätska blandas med 2 msk. skedar med vatten eller osötat te och dryck före måltider tre gånger om dagen. Den beredda mängden tinktur är tillräcklig för en fullständig behandling, som vanligtvis varar ungefär tre månader.

Medicinska örter från prostatit

Hur bota prostatit i kronisk form eller ett försummat stadium? Kommer att hjälpa malurt. Denna ört lyckas framgångsrikt med några inflammatoriska processer, oavsett orsaken som orsakade dem. Det är effektivt för bakteriens karaktär av sjukdomen, svamp och pyogena infektioner.

För behandling krävs endast 100 gram av den färdiga torra produkten. De torkade stammarna bör knådas och gnidas i fint damm. Den resulterande blandningen siktas genom en sikta och uppdelas i två delar: det grundaste dammet kommer att förbrukas inuti det torra, och från större partiklar kommer det att vara nödvändigt att förbereda en infusion till vilken urinröret sprutas.

Nackdelen med denna behandling är den bittera smaken av örten, men det är denna bitterhet som är botande. Dessa bittra ingredienser kombineras med matsmältningsjuice, som hjälper till att förstöra den patogena mikrofloran och renar kroppen av dess rester.

Terapi utförs enligt ordningen. Tre dagar måste sväljas med en nypa siktad damm. Först i munnen kombineras det med saliv, tvättas sedan ner med vatten eller te utan socker. Sådana knep görs varannan timme under dagen, även på natten. Därefter en paus i fyra dagar, varefter du igen kan använda damm av malurt, men redan 5-6 gånger om dagen.

Oral mottagning kompletteras nödvändigtvis genom att skölja anus och urinrör varje kväll. Förbered en enema på grundval av större gräspartiklar kvar efter siktning. En tesked gräs blandas med 1 liter kokande vatten, täckt med lock och får svalna till en temperatur på 40 grader. Den erhållna infusionen renas från gräsresterna. 50 ml vätska injiceras i anusen, ytterligare 50 ml i urinröret.

VIKTIGT. Injektionen i urinröret görs enligt följande: Spetsen på sprutan med minsta diameter pressas ordentligt mot öppningen i penisens huvud och instrumentets päron är kraftigt komprimerad. Det är också nödvändigt att överensstämma med dagens temperaturreglering: För varmt skadar mucosa av inre organ, för kallt - kommer inte att få den korrekta effekten.

Om proceduren utförs korrekt efter några dagar kommer emanationer av en mörkgul eller brun färg att visas från urinröret. Att vara rädd för detta fenomen är inte nödvändigt - så pus, den grundläggande följeslagaren av en kronisk prostatit lämnar kroppen. Tvättning sker inom en vecka, eller tills infusionen är avslutad.

Behandling med malurt kräver att vissa dietregler följs. Från menyn är alla produkter av animaliskt ursprung, konserver, konfektprodukter, mjölk och dess derivat uteslutna. Bröd ska ersättas med brödsmulor eller bröd, som kan ätas högst 200 gram per dag. Starkt förbjudna alkoholhaltiga drycker och nikotin. Basen av näring bör vara spannmål, färska grönsaker och frukter, liksom vegetabilisk olja.

Terapi kommer inte att bli lätt, i samband med behandling kan vara exacerbation av kroniska sjukdomar, trötthet, smärta i lederna. Men dessa symptom passerar snabbt, liksom manifestationer av en allvarlig manlig sjukdom.

Behandling av prostatit i hemmet - de bästa folkmekanismerna

Vid behandling av sjukdomar använder läkare ibland folkmekanismer som en del av komplex terapi. Med inflammation i prostata är icke-traditionell behandling populär. Det lindrar prostatit och förbättrar den övergripande hälsan. Vi skrev redan om symptomen på prostatit hos män, så vi kommer att berätta mer om hur man behandlar prostatit hemma med folkmekanismer.

Behandling av olika typer av prostatit - vad är skillnaden

Bakteriell prostatit

Vi har redan skrivit om symptomen och orsakerna till bakteriell prostatit, så vi kommer att överväga behandling. Terapi av denna sjukdom innefattar:

 • ta antibakteriella läkemedel (penicilliner, makrolider, fluorokinoloner);
 • icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (Naklofen, Nurofen);
 • alfa-blockerare (Tamsulosin);
 • sedativa (afobazol).

Det är viktigt att följa en diet. Det är nödvändigt att utesluta från kosten fett, kryddig, salt, rökt, sylt mat, halvfabrikat, konserver, kolsyrade drycker, kaffe och alkohol. Traditionell medicin rekommenderar:

 • krossa 100 g askbark och häll 200 ml vodka, sätt i torr mörk plats i 14 dagar;
 • ta 2 gånger om dagen före måltiden för 1 tsk. i 10 dagar.

Stagnerande prostatit

Viktigt! Läs mer om symptomen på kongestiv prostatit i vår artikel.

Stagnerande prostatit reagerar framgångsrikt på behandling hemma med antagning:

 • pumpa frön (30 delar per dag);
 • persilja (slipa frön från växten i en kaffekvarn, ta 2 tsk av det erhållna pulveret och häll 100 ml vatten, koka, ta 3 gånger dagligen före måltider);
 • Elderberry black (pressa ut bären, pressad juice att dricka i 10 dagar innan du äter).

Kronisk prostatit

För behandling är det viktigt att undvika hypotermi, i tid för att tömma blåsan, göra morgonövningar, kämpa med förstoppning. Kronisk prostatit behandlas med ett komplex av läkemedel:

 • icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel;
 • antidepressiva medel;
 • antibiotika.

Viktigt! Läs mer om symtomen på kronisk prostatit i vår artikel.

Akut prostatit

Efter uppkomsten av symptom på akut prostatit är det brådskande att börja behandlingen. Det finns ett effektivt sätt att behandla sjukdomen hemma:

 • 500 g färsk pumpa frön att vrida i köttkvarn och blanda med 200 g honung, för att samla bollar med en diameter av 2-3 cm;
 • Använd 1-2 bitar om dagen, som godis (förvaras i kylskåp);
 • behandlingsförlopp 1 månad.

I detta fall är prostatsmassage användbart. Det är nödvändigt att lägga på medicinska handskar, ligga på ryggen, benen böjda på knäna för att lösa upp i olika riktningar. Analhål och fingrar smörjer vaselin. Ange långsamt fingret i ändtarmen. När han vilar kan du börja en massage (proceduren varar i upp till 1,5 minuter).

Behandling av prostatit i hemmet

För att behandla prostatit hos män i hemmet används olika medel. Det kan vara som folkmedicin (avkok, infusioner, salvor) och läkemedel. Låt oss titta på varje metod i detalj.

Vilka infusioner av örter och folkmedicin som hjälper till att behandla


För att behandla prostatit hemma med folkhälsa krävs bara efter att ha hört en läkare. Men traditionell medicin är också effektiv - som förebyggande och ytterligare behandling.

vitlök

Vitlök används för många sjukdomar, inklusive prostatit. Recept för behandling av män:

 • 2 klyftor vitlök sätta i termos och häll 250 ml kokande vatten (proceduren att utföra på natten), under månaden ta 100 ml 2 gånger om dagen på tom mage;
 • hugga 3 kryddnejlika vitlök och häll 200 ml mjölk, elda, koka och koka i 1 minut. Täck och låt stå i 30 minuter, dra och ta 35 droppar 4 gånger dagligen efter måltid.

Lökskal

Parallellt med traditionella behandlingsmetoder finns ett stort antal erkända folkrecept för behandling av prostatit. Avkok av lökskalor för behandling av sjukdom:

 • Skal skålen, lägg i en emaljad behållare och häll 700 ml kokande vatten, sätt i eld;
 • låt koka i 5 minuter, insistera sedan på 1 timme;
 • belastning och ta en halv tesked 3 gånger om dagen.

Den gyllene hunden

För behandling av prostatit har ett system för att ta en balsam av en gyllene mustasch utvecklats:

 • 10 dagar balsam;
 • 5 dagar - Aspargesjuice;
 • upprepa kursen.

Balsam ska tas 3 gånger om dagen i en halvtimme innan du äter 1 tsk, aspargesjuice - 1-5 msk. l.

Receptet för oljebalm: Blanda 150 ml spritdryck av en gyllene mustasch med 500 ml linolja, stäng locket, skaka i sju minuter.

Björk tjära

Receptet är effektivt om det används under sjukdoms första dagar:

 • 3 msk. l. Björk tjära löses i 3 liter kokande vatten (helst i en plast hink eller skål), blanda noggrant;
 • sitta över behållaren med den beredda lösningen och ånga i 10 minuter.

Viktigt! Läkemedlet är kontraindicerat om orsaken är en veneral infektion eller hemorrojder.

Aspen bark

När man letar efter information om folkliga metoder för att bli av med prostatit, kommer aspenbarken alltid först. Det är viktigt att samla barken i tid, i början av våren, när saften rör sig aktivt (tills bladen blommar). Du kan bara ta en, vars tjocklek är inom 5 mm.

Den uppsamlade barken ska torkas och sedan 100 gram krossad, tillsätt vodka (vätskan måste helt täcka pulvret). Infusera i två veckor, tinkturavlopp och ta in. Det är nog att använda infusion av bark av asp tre gånger om dagen, behandlingen tar en månad.

Vide-ört

Effektiva recept från Ivan-te med prostatit:

 • 1 msk. l. Ivan-tehack, häll 200 ml kokande vatten, låt stå i 40 minuter, filtrera, ta 3 gånger om dagen i en halvtimme innan du äter 1 msk. l.
 • 1 msk. l. blandade blommor och blad av växten, häll 200 ml kokande vatten i en emaljgryta, täck med ett lock, täck med en varm filt, lämna för natten, dränera infusionen på morgonen, ta 1/2 kopp 2 gånger om dagen.

Alo med honung

Dessa produkter har inte mycket att säga, de används ofta i folkmedicin. Med prostatit måste du ta 500 gram aloeblad (åldern på arken är från tre år gamla), knådas och blandas med 0,5 kg honung. Blanda sedan blandningen med 500 ml rött torrt vin. Skicka till en mörk plats i 5 dagar, insistera.

Som läkemedel för prostatit ta en matsked flera gånger om dagen i 30 dagar. Efter en veckors paus kan behandling med aloe och honung upprepas.

blodiglar

Hirudoterapi är en populär behandling för idag, med ett minimum av kontraindikationer. Leeches med prostatit verkar på kroppen på tre sätt:

 • mekanisk (reduktion av blodvolymen i prostatakörteln);
 • reflex (förbättra blodflödet);
 • biologisk (injektion av näringsämnen i kroppen med hjälp av saliv).

Även leeches bidrar till utspädning av blod och lindrar symtomen på sjukdomen. Behandlingsförloppet bestäms av en specialist.

Män kan använda läsk med prostatit i form av ett antiseptiskt medel. Använd 2 sätt att använda - bad och lotioner. För båda varianterna är lösningen densamma - 1 msk. l. läsk utspätt i 1 liter kokande vatten och tillsätt 1 tsk. jod. Den beredda lösningen får svalna något före användning.

ginseng

Tinktur hjälper helt och hållet till att klara av många symptom på sjukdomen hos hankörteln. Du kan ta växtens rötter och löv i ett förhållande på en till tio, häll alkohol 50%. Ta tinktur på 20 droppar en gång om dagen. Denna metod för folkbehandling är kontraindicerad vid högt blodtryck, sömnlöshet.

propolis

Propolis har användbara och helande egenskaper, därför används den framgångsrikt vid behandling av prostatit.

Recept: krossade propolis placeras i en glasbehållare och häll tvättsprit i ett förhållande av 1: 2, placera 2 veckor i en mörk och sval plats, periodiskt skaka flaskan med innehållet, sila infusionen.

Applicera 3 gånger om dagen i 15 minuter innan du äter, 35 flockar 35 droppar i 100 ml varm mjölk.

Rötter av Manchu Aralia

Det är ganska svårt att få medicinska rötter. För behandling behöver du 20 gram rötter för att hälla 100 ml alkohol 70% (du kan ersätta alkohol med vodka). Tinktur tas i en mängd av högst tre dussin droppar men tre gånger om dagen.

Det hjälper helt och hållet till att återställa sexuell funktion. Med febrilförhållanden och hjärtproblem är detta medel för folkbehandling av prostatit strängt kontraindicerat.

Fänkål frukter

Fänkål är en slags lök. Du måste ta 100 gram lökfennikel och en liter port. Häll och lämna för att infusera i tre veckor. Sedan spänna och ta 100 ml före måltider för att minska manifestationen av symptom på prostatit och bli av med sjukdomen.

Vilka buljonger hjälper

Jordgubbsorchis

Ta två gram knölar och slipa i pulver. Häll sedan 500 ml med vatten och koka i tio minuter. Lämna sedan i en halvtimme och påfrestning. För behandling, använd tre gånger om dagen för 100 ml. Perfekt för att återställa sexuell funktion.

Grenar av hassel

För receptet, ta grenarna från trädet med bladen. De ska sköljas väl, häll sedan vatten och koka i 20 minuter, låt det brygga. Korrekt bryggd buljong har en röd färg med en brun kant. Häll vätskan i en skål och andas ångan.

Herbal Collection Number 1

Du kan säkert ta en blandning av blad av björk, cowberry, nässla, horsetail, löv av gåsbärgås och salvia. Vi har redan skrivit om de positiva egenskaperna hos dessa örter. Grönska blanda i samma proportioner och häll ett glas kokande vatten. De skickar den till elden, koka i 13 minuter, och insistera sedan på flera timmar. Ta upp till tre gånger om dagen efter måltiden, drick en samling av 50-100 ml.

Herbal Collection Number 2

I det här fallet, läkare rekommenderar folk att ta lika mycket björk knoppar, manschetten, söt flagga rot, vetegräs, svalört, åkerfräken, kamomill blommor, linfrön, hagtorn. Matlagning som första naturläkemedel. Samma regler kommer att vara i behandling av prostatit.

Användningen av pumpa frön vid behandling av prostatit


Om du frågar någon vilken folkmetod de vet för hembehandling av prostatit, kommer många att kalla det pumpa frön. Det handlar om en unik komposition. De innehåller zink, som den manliga kroppen behöver (speciellt med problem med prostata).

Hur applicerar pumpa frön med prostatit:

 1. Du kan bara äta tre dussin kärnor under dagen. Det är viktigt att fröerna var utan tillsatser - salt, kryddor. Ta inte på en tom mage. Från 30 frön får en man en daglig dos zink.
 2. Du kan göra en söt blandning av pumpa frön. 0,5 kg frön skalas i en köttkvarn och tillsätt 200 ml honung. Alla mixar och formar godis. Håll i kylskåpet och äta upp till tio stycken söta bollar under dagen. Det är viktigt att lösa upp dem i munnen och inte svälja snabbt.

persilja

Användningen av persilja vid behandling av prostatit:

 • två stora skedar persilja rotkotlett och häll 0,2 liter kokande vatten. Låt tills helt kylt och drick sedan 100 ml som en carminativ;
 • två stora skedar persilja frön häller 0,2 liter kokande vatten. Koka 10 minuter och låt svalna. Avkok tas på en stor sked upp till 6 gånger om dagen
 • En liten sked krossad frön som insisterar i ett glas vatten om dagen. Ta 50 ml till fyra gånger om dagen för behandling och för förebyggande av prostatit.

Färsk juice från prostatit:

 1. Juicen av färsk rädis eller pepparrot är ett utmärkt sätt att behandla och förebygga manlig sjukdom. Det räcker att dricka två stora skedar av något av de föreslagna juicerna tre gånger om dagen.
 2. Aspargesjuice är utmärkt för att ta bort symptom på prostatit. Den kan vara full utan begränsningar. En dag rekommenderas att ta minst 600 ml.

Rekommendationer av läkare vid behandling av prostatit folkmekanismer

Naturligtvis kommer alla läkare att säga att metoderna för människors behandling måste samordnas med honom. Men detta är inte att frukta, ofta läkare stöder sådana alternativ för behandling och förebyggande. Dessutom föreskriver de till och med ytterligare enemas. Ta reda på vilken läkare som behandlar prostatit, vem ska vända sig till, du kan i vår artikel.

Läkare förnekar inte det faktum att många växter har en diuretik och antiinflammatorisk effekt på människokroppen. De råder rådjur, St John's wort, sträng, lakrits, horsetail, björk.

För att återställa den sexuella funktionen, som lider av prostatit, rekommenderar läkare att ta avkroppar av örter. Det kan vara äng majsklämma, prålande, persilja, cattail, kamomill eller melissa.

medicinering

Behandling av prostatit med läkemedel innefattar administrering av olika läkemedel, inklusive antibiotika:

 • alfa-adrenoblocker (doxazosin, prazosin);
 • hormonella preparat;
 • muskelavslappnande medel (Midokalm);
 • immunomodulatorer (polyoxidonium);
 • rektala suppositorier (Viferon, Prostopinum);
 • antibakteriella preparat.

Vid behandling av antibiotika ges preferensen till fluorokinoloner och makrolider, eftersom de är de som kan ackumuleras i den nödvändiga koncentrationen i prostata vävnaderna:

 1. Fluoroquinoloner - Levofloxacin (Eleflox), Ciprofloxacin (Cyphran), Ofloxacin (Ofloxin).
 2. Makrolider - Azitromycin (Sumamed), Klaritromycin (Fromilide).
 3. Mindre vanliga penicilliner (Augmentin, Amoksislav), cefalosporiner (ceftriaxon, Supraks), tetracykliner (JUnidoks soljutab).

ljus

Ljus för behandling av prostatit besitter följande egenskaper: lindra smärta (icke-steroida medel) kramper avlägsnas (på basis av papaverin), eliminera den inflammatoriska processen (innehållande ett antibiotikum). Mest populära och effektiva:

 • Vitaprost (tar bort inflammation och svullnad);
 • Ichthyol (används för återfall av kronisk form);
 • Diklofenak (bedövar, eliminerar inflammation och ödem);
 • Voltaren (har antiinflammatorisk och analgetisk effekt).

Apparat för behandling av prostatit i hemmet

Terapi av prostatit hos män är baserad på fysioprocedurer. Hittills finns det många enheter som kan användas inte bara i kliniker utan även hemma:

 • Vitafon (vibrocaustisk enhet);
 • Almag 01 (magnetoterapi);
 • Elektron, Darsonval (elektriska medicinsk utrustning);
 • tofsvipa;
 • Mavit;
 • Enkelt.

Var och en av enheterna har vanliga kontraindikationer - förvärring av en kronisk sjukdom, proctit, prostata tuberkulos, en malign tumör i tarmen eller prostata.

Magnetbehandling

Ofta används magnetoterapi för att behandla prostatit. Proceduren utförs före natt sömn, magneten placeras på grenområdet. Metoden minskar smärta och inflammation.

Detta är ett vanligt och erkänt av många läkare sätt att behandla prostatit hemma med folkmekanismer. Det är viktigt att välja en terapi för att samordna den med en läkare, så att traditionell behandling inte stämmer överens med traditionella metoder. Komplexa åtgärder på kroppen ökar återhämtningen.