Huvud
Behandling

Första hjälpen för blåsor

Första hjälpen för blåsning i hemmet är en handlingsmetod som fokuserar på den kortaste lindringen av flickans tillstånd.

Efter eliminering av angrepp av akut smärta kan inte låta sjukdomen ha sin gång, är det viktigt att genomgå en fullständig undersökning av en specialist och för att plocka upp den nödvändiga behandlingen. Vi ska inte tro att gripa dessa attacker kommer att hjälpa att bli av med sjukdomen, värktabletter och andra medel kommer att ge bara en tillfällig effekt, om dolechena patologi är inte risken för kroniska av process ökar då återfall är ständigt orolig kvinna. Att bli av med kronisk patologi är mycket svår, och ibland omöjlig.

En sådan patologi kan leda till komplikationer med långvarig kurs, den patologiska processen kan påverka andra organ i det genitourinära och reproduktiva systemet.

Snabb hjälp för blåsan är en nödvändig åtgärd, men man bör komma ihåg att dess effekt är av tillfällig karaktär, därför är det nödvändigt att styra alla krafter för att bekämpa inflammationsfoci.

Om du inte kan kontakta doktorn, ska du göra terapi med improviserade läkemedel, så du borde veta hur man lättar patientens hälsa hemma.

Viktiga rekommendationer

Om blåsan uppträder är första hjälpen omedelbart nödvändig. Detta beror på det faktum att det helt enkelt är omöjligt att drabbas av den allvarliga smärtan som uppstår med cystit. Det är viktigt att ta hänsyn till kroppens individuella egenskaper och arten av sjukdomsförloppet vid valet av behandling. Därför bör man inte självständigt bestämma metoden för långvarig behandling.

Första hjälpen för blåsan är ett mått på akutmottagande, men behandlingen som helhet består i interaktionen mellan flera tekniker.

 • bestämning av den huvudsakliga orsaken till patologi;
 • konsumtion av läkemedel, vars åtgärder är inriktade på att eliminera smärta
 • vägran att ha sex under behandlingen
 • ökad hygien hos könsorganen;
 • upprätthålla optimal vattenbalans;
 • följa en speciell diet.

Första hjälpen för cystit hos kvinnor är ett grundläggande steg i att förbättra välbefinnandet. Det är viktigt att komma ihåg att intensiteten i smärta kan variera beroende på den individuella känslighetsgränsen.

Att tolerera sådana känslor borde inte vara, sådana åtgärder kan ha negativ inverkan på hälsotillståndet. Dessutom är smärta resultatet av aktiviteten hos patogena mikroorganismer som måste motverkas.

Metod för första hjälpen hemma

Cystitis är en sjukdom med en komplicerad kurs, vilket inte bara ger obehag för en kvinna, men orsakar också oåterkallelig skada på hennes hälsa. Det är obligatoriskt att genomgå en fullständig behandling av terapeutisk ingrepp under överinseende av en specialist, men i händelse av akut behov och oförmåga att söka medicinsk hjälp, bör du ge dig själv akut hjälp.

Första hjälpen hemma för kvinnor är som följer:

 1. Förbrukning av vätska i stora volymer. Detta beror på accelerationen av processen att ta bort den patogena floran från urinblåsan på grund av den ökade frekvensen av urinering. Det är bättre att konsumera inte bara vatten utan infusioner, juice eller avkok av örter och växter som har egenskaper hos antibiotika. Ansvarigt tillvägagångssätt bör vara att välja komponenter och dosering, eftersom ett fel i beräkningarna kan leda till allvarlig förgiftning av kroppen.
 2. För att avlägsna smärtan kan du använda metoden för exponering för torr värme. Den bifogade varmvattenflaskan hjälper till att ta bort smärtan. Det verkar på kroppen försiktigt, så risken för biverkningar minimeras. Inte ta ett varmt bad för att värma urinblåsan, den kvinnliga organismen morgonen så att mikroberna som finns i ländryggen kan snabbt gå till njurarna och skapa gynnsamma förutsättningar för utveckling av pyelonefrit.
 3. Du bör vara uppmärksam på att lämna menyn. Faktum är att akuta och feta livsmedel kan bli en orsak till förvärring av kvinnans välbefinnande. Från konsumtionen av sådant innehåll under behandlingsperioden bör kasseras. Det är bättre att hålla sig till en viss kost före full återhämtning och konsolidering av hållbara resultat.
 4. Under behandlingsperioden bör man avstå från kraftig fysisk ansträngning. Om en kvinna arbetar, ska du ta ett sjukhus för att spendera tid hemma. Sängstöd är ett löfte om fullständig och framgångsrik återhämtning.
 5. Speciellt bör nämnas konsumtionen av tranbärsmor. Denna bär är en gud för blåsan. Ett positivt resultat av sådan behandling spåras redan 6-12 timmar efter det att den första delen av drycken konsumeras. Poängen är att drycken är en naturlig surgörare som förhindrar fastsättning av skadliga mikroorganismer i blåsans väggar.

Algoritmen för rekommenderade åtgärder för cystit ser ganska enkelt ut, men det är möjligt att med tillförsikt ange effektiviteten av dessa åtgärder. Dessa metoder gör det möjligt för oss att återställa det naturliga och tillfredsställande arbetet i de inre organen i urinvägarna.

En kvinna bör komma ihåg att dessa metoder är akut hjälp när det inte finns några andra sätt att förbättra sin egen hälsa. Det här är inte en panacea som hjälper till att bli av med inflammation, eftersom undersökningen i alla fall är nödvändig.

Vilka åtgärder är förbjudna

Brådskande hjälp hjälper inte alltid den snabbaste återhämtningen. Vissa åtgärder kommer inte att gynna, men kan orsaka irreparabel skada på kvinnans välbefinnande.

OBS! I inget fall bör du ta ett varmt bad för att förbättra ditt välbefinnande och eliminera smärtsamma symptom. Sådana åtgärder är farliga genom övergången till inflammation i njurarna och utvecklingen av pyelonefrit.

Använd torr värmeteknik rekommenderas inte:

 • Under graviditeten, särskilt i de tidiga stadierna, kan metoden provocera missfall.
 • i närvaro av svaga sjukdomar i reproduktionssystemet och inflammatoriska processer i tarmarna;
 • Det är förbjudet att applicera en varmvattenflaska under menstruationen.

Det bör noteras att cystit är en inflammatorisk process. Många specialister betonar det faktum att uppvärmning under inflammation är strängt förbjudet, eftersom det under påverkan av värme kan patologi utvecklas och flyttas till andra områden som påverkar reproduktiva funktioner.

Faktum! Det rekommenderas inte att använda antispasmodik och smärtstillande medel. Nosh-poo eller Spazmalgon kan endast tas vid akut nödvändighet. Ta en bedövning innan du bestämmer orsakerna till smärta i underlivet hos kvinnor rekommenderas inte, eftersom orsaken inte kan vara cystit, men vanliga gynekologiska sjukdomar och graviditetspatologier.

Överbelasta inte urinvägarna, så ta diuretika och växtbaserade komponenter i diuretika bör ske med extrem försiktighet. Detta beror på det faktum att sådana åtgärder kan skada njurarna avsevärt. Med nefropati är det extremt farligt att frolica kroniskt njursvikt.

Diuretika och växtsamlingar för att påskynda urinflödet ordineras efter fullständig diagnos. Faktum är att deras mottagning är nödvändig, men det är viktigt före detta att bedöma funktionella förmågor hos excretionsorganen.

När nödhjälp behövs

Det är nödvändigt att snarast söka hjälp från ett ambulanslag om det finns följande symtom:

 • antipyretika fungerar inte och patienten kan inte minska förhöjd kroppstemperatur;
 • det finns blodblandningar i vissa delar av urinen;
 • flickan känner uppmaningen att urinera, men hon kan inte tömma blåsan;
 • smärta i underlivet under inverkan av antispasmodik försvagas inte eller intensifieras alls.

Hemoragisk cystit i alla fall kräver fullvärdig behandling på ett sjukhus. Vid akut inflammatorisk process av blåsan är patientens sjukhusvård också ofta nödvändig. Behandling av gravida och barn måste övervakas av en läkare.

Endast tidig diagnos och genomgången av en fullständig behandlingskurs kommer att förhindra utveckling av allvarliga och livshotande komplikationer.

Blod i urinen med cystit, vad ska man göra

Bara några droppar blod i urinen kan leda en kvinna till detta tillstånd när panik börjar. I synnerhet om en liknande manifestation uppträder under en period med cystitis. Sådan inflammation för honkroppen kan inte passera utan spår och ett av de medföljande symptomen är utseendet av blodfall i urinen.

Förutsatt att inflammationen startade några droppar blod i urinen är inte en kritisk, men fortfarande ett alarmerande tecken. Reglerna för första hjälpen för sådana patienter förändras inte. Behandlingen är baserad på överensstämmelse med reglerna:

 • noggrann hygien efter varje urinering
 • Vätskekonsumtion i betydande volymer;
 • dieten bör förses med vitaminer
 • mat ska smälta lätt och fördelaktigt.

OBS! Användningen av uppvärmning som en metod för akut exponering är kontraindicerat i detta fall. Detta beror på det faktum att under påverkan av värme finns en signifikant expansion av kärlen, vilket medför en ökning av blodflödet.

För att minska de smärtsamma manifestationerna kan du använda vanliga smärtstillande medel, vilket i vilket fall som helst borde finnas i standardmedicinsk skåp av varje kvinna.

Det är nödvändigt att uppmärksamma det faktum att närvaron av blod i varje del av urinen kan signalera utvecklingen av hemorragisk cystit. Denna patologi uppträder ofta i en akut form: patienten ökar kroppstemperaturen avsevärt, det finns en ökning av antalet urinering. Tömning av urinblåsan är omöjlig, och vätskan ackumuleras i blåsan.

Den enda sanna lösningen i sådana fall kommer att vara ambulanssamtalet. Det är omöjligt att behandlas hemma. Isolering av blod i signifikanta mängder kan leda till igensättning av urinröret.

Fördröjning kan leda till inflammation i bäckenorganen från blåsan. Sådana kränkningar är farliga eftersom det är nödvändigt att förstå att akuta åtgärder inte är ett paradis, men utgör en tillfällig åtgärd som gör det möjligt för dem att förbättra sitt eget välbefinnande.

Första hjälpen för akut och kronisk cystit hos vuxna och barn

Cystit - en av de vanligaste smittsamma och inflammatoriska sjukdomar i vuxna och barn. Är mer benägna att drabbas av denna patologi flickor, kvinnor (inklusive gravida kvinnor), äldre, personer med diabetes och nedsatt immunförsvar personer med etablerat långsiktiga urinkateter och cystostomy.

Riskgruppen innehåller personer med anomalier vid utvecklingen av urinvägarna, inklusive urinröret. Av stor betydelse är tidpunkten för första hjälpen till en patient med akut cystit eller med förvärring av kronisk UTI. Vi kommer att uppmärksamma denna fråga ytterligare.

1. Vad behöver man komma ihåg för patienten?

Innan du vidtar åtgärder för att ge första hjälpen till dig själv eller någon nära dig är det viktigt att klargöra följande punkter:

 1. 1 Hinner patienten till särskilda riskgrupper - barn i tidig och förskolealder, gravid, äldre efter 65 års ålder, patienter med urolithiasis, diabetes, svåra (säng) patienter? Om svaret är positivt, ska en sådan patient omedelbart tas till doktorn (en tillträdesavdelning, en poliklinik). Detta beror på den relativt snabba förekomsten av akut pyelonefrit och urosepsi (en stigande infektionsväg).
 2. 2 Hade patienten tidigare episoder av inflammation i urinväggen? Den akuta första uppkomsten av cystit kräver mer uppmärksamhet och avslöjande av orsakerna.
 3. 3 Är förekomsten av cystit i samband med samlag (1-2 dagar före episoden), med oskyddad samlag, ett mekaniskt trauma i urinröret?
 4. 4 Är sjukdomen åtföljd av ökad kroppstemperatur och symtom på förgiftning (svaghet, svettning, kognition, smärta i lederna)?
 5. 5 Är sjukdomen åtföljd av blodets utseende i urinen?
 6. 6 Uppmärksammar patienten inte bara den suprapubiska regionen, men också i nedre delen av ryggen?
 7. 7 Blir symtomen på blåsor kombinerade med rikliga, mukopurulenta eller slemhinnor från könsorganen och urinröret, dyspareunia?

Efter att ha fått svar på dessa frågor är det viktigt att följa de grundläggande principerna för första hjälpen i cystit:

 1. 1 Patienter i riskzonen för utveckling av pyelonefrit och urosepsi ska omedelbart skyndas till ett läkarkontor.
 2. 2 Patienter vars cystit är mest sannolikt associerad med sexuellt överförbara infektioner bör konsultera en terapeut, en urolog (gynekolog på kvinnor) och en dermatovenereolog.
 3. 3 Patienter med akut cystit behöver annan hjälp än patienter med kronisk återkommande cystit.
 4. 4 Behandling av denna patologi hos kvinnor utan adekvat behandling av samtidig vulvovaginit är ineffektiv, hotar med ett tidigt återfall av sjukdomen.

Därefter kommer vi att överväga första hjälpen för akut och kronisk återkommande cystit hos vuxna och barn.

2. Första hjälpen för förvärring av kronisk blåsan

Patienter med kronisk cystit, som regel, kan kontrollera sjukdomen, reglera frekvensen av återfall. Det är viktigt för sådana patienter att alltid ha snabb test för att utföra ett urintest hemma.

Detta multipla testremsor, är vanligen säljs på apotek eller lagrar medicinsk utrustning (t ex Multichek (Multicheck), URiSCAN 11 Strip, MULTISTIKS 10 SG (MULTISTIX 10SG) etc). Några av dem används i laboratorier som är utrustade med analysatorer. Hus kan användas för rutinscreening av urinanalys hos patienter med kronisk återkommande cystit.

Figur 1 - Uriskastripstest (URiSCAN) för allmän urinalys

Hur korrekt samlar urin för analys, vi har redan övervägt i en annan artikel (gå till den interna länken).

Således bör första hjälpen för förvärring av kronisk cystit omfatta:

 1. 1 Snabbt urintest hemma, utvärdering (om möjligt för patienten).
 2. 2 Att kontakta en läkare för att inspektera och bestämma behandlingstaktik exekvering bakteriell inokulering testet urin och bestämning av känsligheten hos patogenen mot antibiotika, ultraljudsundersökning av blåsan, njur- och prostata (hanar).
 3. 3 Innan du tar en läkare och tar test kan du använda antispasmodik (papaverin, drotaverin), NSAID (nimesulid, ibuprofen). Du kan börja ta vegetabiliska uroseptika (Kanefron, Tsiston, Mononel, Phytolysin, etc.).
 4. 4 Antibiotikabehandling för kronisk blåsan bör fördröjas tills en läkare samråder.
 5. 5 Om det inte är möjligt att konsultera en läkare (terapeut, urolog, etc.) inom en snar framtid, t ex med hänsyn till bostadsortets avstånd, frånvaron av sjukvårdspunkt, är det inte nödvändigt att skjuta upp behandlingen på obestämd tid.
 6. 6 Om recidiveringen av kronisk cystit hos en kvinna är förknippad med samlag till och med före symtomens början kallas cystitis postkolital. Hur man behandlar denna sjukdomsform, kan du läsa här.
 7. 7 Du behöver inte använda en varmvattenflaska och heta bad för att minska smärta och dysuri.
 8. 8 Korrigering av tillståndet bör innefatta tillfällig sexuell vila, efterlevnad av en sparsam kost, tillräcklig dricksreglering (1,5-2,5 l), läkemedel och växturoseptika.
 9. 9 hjälper cystit drivet drickande: infusioner, te och fruktdrycker baserade tranbär, lingon, rent vatten (det är möjligt att använda mineralbordsvatten), stuvad frukt. Starkt te och kaffe bör undvikas.
 10. 10 Vegetabiliska uroseptika bidrar till att öka volymen utsöndrad urin, normalisera dess surhet, minska svårighetsgraden av symtom på blåsan. För behandlingen kan användas Kanefron, Tsiston, Monorel, urologiska avgifter. Minsta skattesatsen är 1 månad.
 11. 11 Antibiotika ordineras vanligtvis av din läkare, antibiotika ska inte tas ensam..
 12. 12 Självadministration av antibakteriella medel är endast möjlig vid förebyggande behandling (utskrivna tidigare av den behandlande läkaren), eller i avsaknad av tillgängligt medicinsk hjälp.
 13. 13 För behandling av kronisk cystit exacerbation används enligt rekommendationerna nitrofurantoin (Furadantin, Makrobid, Makrodantin, furadonin, FURAMAG), ofloxacin (Zanotsin), levofloxacin (Tavanik) amoxicillin / klavulanat (Amoksiklav, Augmentin), cefixim, ceftibuten. Den genomsnittliga längden på antibiotikabehandling - 7-10 dagar. Scheman presenteras i tabell 1 nedan.

Tabell 1 - Kroniska cystitisbehandlingsregimer i den akuta fasen

Vad ska en kvinna göra om hon utvecklar cystitis?

Om du ofta vill gå på toaletten, när du bränner ur urinblåsan under bränning, indikerar detta blåsan. Oftast förekommer denna sjukdom hos kvinnor. När det fanns tecken på sjukdom är det inte alltid möjligt att omedelbart gå till läkaren. Vad ska man göra i den här situationen? Vilka mediciner ska jag dricka hemma? Vad ska vara förstahjälp för blåsor? Dessa frågor är ofta oroliga för kvinnor.

Behöver jag se en läkare?

Var försiktig!

Innan jag läser vidare frågar jag dig en fråga. Letar du fortfarande efter en arbetsmetod för att förbättra styrkan?

Jag skyndar mig att varna dig, de flesta läkemedel för styrka är en fullständig skilsmässa av marknadsförare, som vindar hundratals procent på droger, vars kostnad närmar sig noll. Allt skulle vara ingenting, och som förberedelser på typen av Viagra-arbete. MEN.

Nästan alla tabletter för styrka orsakar omedelbar beroende.

Helt enkelt att ha druckit ett par gånger medel för att styrka, kommer du inte att kunna sängen absolut ingenting utan hjälp av detta verktyg. Detta är inte av misstag, eftersom apoteksmafia tjänar stora pengar på återkommande försäljning. Du sitter bara på nålen.

Men hur är det om din styrka inte räcker? Vi studerade en enorm mängd material och viktigast kontrollerade i praktiken de flesta verktyg för styrka. Så visade det sig att det enda läkemedlet som inte orsakar beroende och några biverkningar är Predstanol. Detta läkemedel säljs inte på apotek och annonseras inte på Internet, det består av naturliga komponenter och helt utesluter kemi. Här är en länk till den officiella hemsidan.

När en kvinna börjar ha symtom på blåsan, behöver hon gå till doktorn. Med denna sjukdom kan en terapeut eller urolog hjälpa till.

En person behöver medicinsk hjälp av följande skäl:

 1. Denna sjukdom är smittsam, så du kan bli av med den bara genom att stoppa multiplikationen av skadliga mikroorganismer. För att göra detta måste du bestämma vilka mikrober som ledde till inflammatorisk process. Om inte helt botad, kommer blåsan inte att recede, den kommer att omvandlas till en kronisk form.
 2. Cystitis stör processen för urinering. Om du inte startar behandling, kommer överträdelserna att vara svåra att eliminera.

Men det är inte alltid möjligt att gå till läkaren vid ett visst ögonblick. Till exempel stannar en person på en plats där den medicinska anläggningen är långt borta. I det här fallet kan du behandlas hemma. Men det är värt att veta vad som ska vara det rätta första hjälpen för blåsor. Självmedicinering är tillåten i 1-2 dagar, varefter det är nödvändigt att gå till läkaren.

Viktiga regler

Om en kvinna bestämmer sig för att bli behandlad hemma, bör hon inte glömma några viktiga nyanser.

 1. Det hjälper med cystit att dricka mycket vätska. Det är viktigt att inte glömma detta, särskilt i den akuta formen av sjukdomen. Det är nödvändigt att försöka dricka mycket vätskor. För detta ändamål kommer inte bara vatten, men också olika drycker att närma sig. De ska inte vara kolsyrade, de ska inte innehålla koffein och alkohol. Särskilt användbart kommer tranbärsjuice och komposit, tillverkad av torkade frukter. De är också värda att dricka med blåsor.
 2. Det får inte glömmas bort att självmedicinering inte ska vara länge. Om självhjälp för cystit inte hjälpte, för att en person inte kände sig bättre i flera timmar, är det bättre att rådgöra med en läkare. Om tillståndet försämras märkbart krävs en ambulans. I framtiden kan du fortsätta att använda folkläkemedel, men de måste komplettera den grundläggande terapin som läkaren utsett.
 3. Förekomsten av blod i urinen. Om kvinnorna i urinen har blod, bör självmedicinering definitivt skjutas upp. I det här fallet ska du genast besöka en läkare. Ett sådant tillstånd i cystit hos kvinnor kallas hematuri, vilket indikerar att kroppen har börjat farliga störningar, så skäm inte med självmedicinering.

Vad ska vara första hjälpen?

Vad hjälper till med cystit hos kvinnor? Vad ska jag dricka hemma innan jag besöker en läkare? Det är naturligtvis bäst att omedelbart gå till en sjukhus, där snabb hjälp kommer att ges. Men om det för tillfället inte finns någon sådan möjlighet finns det några sätt som förbättrar patientens tillstånd.

För kvinnor som misstänker utseende av blåsor, måste du följa sådana regler:

 1. Om du lider av svår smärta, kan du dricka smärtstillande medel. För detta ändamål kan No-shpa, Nurofen och andra droger hjälpa. Men vi måste förstå att dessa droger inte lindrar problemet, men bara tillfälligt lindra tillståndet.
 2. Det är viktigt, som redan nämnts, att dricka mycket vätska, vilket ska vara minst 2 liter per dag. På så sätt kommer utlakningen av skadliga mikroorganismer att uppstå. Men från kaffe, starkt te, citrusjuicer bör kasseras.
 3. Så snart symtom på sjukdomen börjar dyka upp, får den vända sig till folkmedicin. Till exempel bidrar till att lätta tillståndet för ett avkok av en mängd olika medicinska växter. För detta används kamille, cowberry, Johannesjurt, kalendula. En beredd buljong kommer att förstöra bakterier, ta bort inflammation. Den måste vara full i hela dagen.
 4. När cystit behöver vila. Och om du känner allvarlig smärta, måste du hålla dig vid viloläge.
 5. Det är nödvändigt att glömma alltför fet, kryddig mat.

Ofta är cystit hos kvinnor smittsam, så för att bli av med det, måste du dricka antibiotika. Men läkaren bör ordinera sådana läkemedel, eftersom felaktig behandling kan göra mycket skada. För att behandla denna sjukdom använder ofta furazidin, ofloksatsin, levofloxacin och andra droger. Särskilt ofta används Monural, som du kan läsa många bra recensioner av kvinnor. Inte bara antibiotika ordineras av en läkare. I framtiden föreskriver han användning av diuretika.

Termiska förfaranden

Ofta använder cystitis termiska förfaranden. Om du värmer upp det drabbade området, kommer musklerna att slappna av, blodkärlen kommer att expandera, vilket hjälper till att minska smärtsamma känslor. Men det är inte alltid möjligt att genomföra termiska förfaranden.

De är förbjudna i sådana fall:

 • om det finns blod i urinen
 • med månads- och fosterlager
 • om det finns gynekologiska sjukdomar;
 • när temperaturen stiger.

Tilldela de mest effektiva metoderna:

 1. Vattnet ska värmas upp till 38 grader och fyllas med en värmepanna. Det sätts i botten av buken. Det tar en tredjedel av en timme att behålla en sådan enhet. Det är inte nödvändigt att använda en värmepanna, för detta ändamål är en väska med varmt salt, en flaska fylld med vatten, lämplig.
 2. Mjuka bad. Återigen är det nödvändigt att värma upp vattnet upp till 39 grader. Det häller i bassängen, där underbenen sjunker. Denna procedur utförs också i en tredjedel av en timme, varefter du måste bära varma strumpor på fötterna, helst om de är gjorda av ull.
 3. Sittande bad. Det kommer att ta vatten, vars temperatur är 38 grader, som är fylld med ett bad. I det måste du sitta i en tredjedel av en timme. För att effektivisera effekten rekommenderas att man tillsätter tinktur av guldblomma, kamille och andra antiseptiska växter till vatten.
 4. En varm dusch ger stora fördelar, det måste tas 10 minuter.

Att resultatet av rutinerna var bättre är att det är värt att kombinera användningen av antispasmodik och vattenprocedurer.

När en sjukdom uppstår, måste du dricka en mängd avkokningar av medicinska växter, mycket vatten, gör vattenprocedurer. Glöm inte heller om rätt näring. På detta sätt kan du uppnå lättnad. Men i framtiden är det nödvändigt att gå till doktorn, eftersom sjukdomen utan ordentlig behandling kommer att gå in i kronisk form.

Rita slutsatser

Fick du ett missbrott? Döma av det faktum att du läser denna artikel - seger är inte på din sida.

Och självklart vet du inte av hearsay att ett brott mot styrka är:

 • Lågt självkänsla
 • Kvinnor kommer ihåg alla misslyckanden du gör, berätta för dina vänner och dina vänner
 • Sjukdom i prostata
 • Utvecklingen av depression, som negativt påverkar din hälsa

Och svara nu på frågan: GÖR DU DETTA? Kan detta tolereras? Kommer du ihåg den känslan när man tittar på en naken kvinna och inte kan göra någonting? Tillräckligt - det är dags att bli av med problem med styrka, en gång för alla! Håller du med?

Vi studerade en enorm mängd material och viktigast kontrollerade i praktiken de flesta verktyg för styrka. Så visade det sig att 100% av arbetsdrogen utan några biverkningar är Predstanol. Denna beredning består av naturliga komponenter som helt utesluter kemi.

VARNING! ACTION! Du kan prova drogen gratis, Vänligen följ länken eller fyll i formuläret nedan:

Första hjälpen för symptom på akut cystit hos kvinnor: Anestesi och folkmedicin

Cystitis utvecklas på bakgrund av infektionens penetration i urinblåsan genom urinröret. De faktorer som undertrycker immunitet bidrar till utvecklingen av sjukdomen. Anledningarna är otillräcklig uppmärksamhet på genitalernas hygien, förekomst av kronisk patologi, gynekologiska sjukdomar.

Manifestationer kommer från en lätt brinnande känsla under urinering till ofördragen smärta i underlivet. Vid allvarliga symptom behöver patienten snabb hjälp med blåsan. Analgetika, varma bad, värme på underlivet hjälper till att lindra tillståndet före läkarens ankomst.

Cystitis - orsakerna till

Blåsans inflammation orsakas av mikroorganismer, som normalt lever på slemhinnor, tarmarna. Införandet av saprofytiska bakterier inuti organet väcker utveckling av sjukdomen.

Infektion kan inträffa under sexuell kontakt, ej iakttagande av sanitära regler. Penetration av mikrober betyder inte den obligatoriska förekomsten av cystit. En frisk person har naturliga försvarsmekanismer. Körtlarna i blåsans inre membran utsöndrar slem, förhindrar bindning av bakterier, immunoglobuliner förstör eventuell infektion som kommer in i slemhinnan. Regelbunden tömning hjälper till att "tvätta" infektionen.

Kvinnor lider av blåsor mycket oftare än män på grund av särdragen i strukturen hos genitourinary systemet. En kort urinrör är inte ett allvarligt hinder för penetrering av mikroorganismer. Placeringen av urinrörsöppningen nära ingången till vagina främjar övergången av en gynekologisk infektion till urinvägarna. Närheten till analöppningen blir källan till E. coli som orsakar inflammation i blåsan.

Faktorer av inflammation i urinblåsan hos kvinnor

Sjukdomen utvecklas med en minskning av skyddsmekanismer, vilket skapar gynnsamma förutsättningar för reproduktion av mikrober. Uppkomsten av sjukdomen underlättas av:

 • Bär syntetiskt underkläder;
 • Oändlig ändring av hygienbindor;
 • menstruation;
 • Graviditet, postpartumperiod;
 • hypotermi;
 • Byte av sexpartner
 • Diabetes mellitus;
 • Skador på perineum
 • Systematisk tidig tömning av blåsan;
 • Venereala sjukdomar (trichomoniasis, klamydia, mykoplasmos, genital herpes);
 • Överdriven konsumtion av godis, kolhydrater;
 • Försummelse av hygienreglerna i sexuellt liv.

Icke-iakttagande av elementära sanitära principer, som åtföljer kroniska patologier, endokrina störningar tjänar som bakgrund till utvecklingen av sjukdomen.

När du behöver snabb blåsan

Symtom på inflammation i blåsan kommer från en raderad klinik, när en kvinna oroade sig för obehag under ett besök på toaletten innan de uttryckte problem. Klagomål hos patienter med urinvägsinfektion:

 • Ofta uppmanar "på ett litet sätt";
 • Brist på lättnad efter avgång
 • Smärta, stickningar vid urinering
 • Utseendet av flingor, turbiditet i urinen;
 • Isolering av blod med urin;
 • Smärta över puben, perineal regionen.

Kroppstemperaturen förblir normalt eller ökar till 37,5-38 grader. Allmän sjukdom är uttryckt med en stark grad av inflammation, komplikationer. Med svår smärtsyndrom kräver hypertermi akutvård.

Första hjälpen för akut cystitis

Symtom på inflammation i blåsan kan fånga på natten, på helgerna, helgdagar, när ett besök till läkaren är omöjligt. Vad man ska göra för att lindra smärta, dysursfenomen. Första hjälpen reduceras till att ta smärtstillande medel, med hjälp av metoder som minskar krampen i släta muskler, inflammatoriska fenomen. Förenkla manifestationerna av sjukdomen kan vara följande:

 • Drick mer vätskor. Bättre det blir växtbaserade örter, mineralvatten utan gas, komposit. Med ökningen av utsöndrad urin från blåsan avlägsnas de mikroorganismer som orsakade inflammation;
 • Observera kosten. Eliminera kryddor, kryddor, kryddig, salt mat. Irriterande ämnen förvärrar inflammatorisk process av blåsans inre vägg, ökar symtomen;
 • Applicera värme på pubicområdet (plastflaska med vatten, värmepanna). Krammen minskar, smärtan minskar. Ta inte ett bad, varma ländryggen för att undvika spridning av inflammation i njurskyddet. Värme till undersidan av buken kan inte vara gravid, med hypertermi, närvaron av en blandning av blod i urinen;
 • Ta ett antispasmodiskt läkemedel - ett piller No-shpy (Spazmalgona, Baralgina). Det är tillåtet att använda smärtstillande medel (Ibufen, Nurofen, Nimesil). En tablet av smärtstillande medel ska druckas med ett halvt glas vatten.
 • Om det inte finns någon möjlighet att få en kvalificerad sjukvård en dag eller två från sjukdomsuppkomsten, är ett av de antibakteriella läkemedlen tillåtet. Furadonin används för 100 mg var 8: e timme i 6-7 dagar. Nitroxolin 0,1 * 4 gånger om dagen. Furamag 2 tabletter tre gånger om dagen - en vecka. Användningen av antibiotika en gång eller ofullständig kurs ger inte bara nytta utan också skador. Mikrober har resistens mot läkemedel. Bota cystit kommer att bli ett stort problem.

Du kan behöva akut hjälp med svår smärt syndrom, en signifikant mängd blodig urladdning, en temperatur över 39 grader, en misstanke om akut kirurgisk patologi.

Urgent tillstånd - utseendet av blod i urinen

Hemoragisk blåsan särskiljs av närvaron av erytrocyter i urinen. Visuellt manifesteras detta av färgen av urin i rött eller utseendet av bloddroppar när du besöker toaletten. Sjukdomsuppkomsten är plötslig: kroppstemperaturen stiger, det finns en oemotståndlig uppmaning att urinera. Blodproppar kan fylla urinröret, utveckla en akut retention av urin. I detta fall ska ambulansen kallas.

Folkmetoder för akutvård i blåsor: soda, grönsaksbuljong, infusioner

Ofta är läkemedel otillgängliga eller kontraindicerade. Effektiv vård av blåsning hemma kan göras genom att använda folk recept. Förbättra patientens välbefinnande, ta bort smärt syndrom följande recept:

 • Rör en matsked läsk i 200 ml varmt vatten. Ta långsamt in. Soda hjälper till att eliminera gnidning, ömhet när man urinerar;
 • Förbered Morse från tranbär, drick 200 ml varje timme. Berry har en antiinflammatorisk, antibakteriell effekt. Minskar smärta.

Använd avkok, infusion av medicinska växter. Ta de råvaror som finns tillgängliga vid sjukdomsdagen.

Recept för matlagning avkok

En dryck gjord av tranbärsbladen kommer att ge första hjälpen till inflammation i blåsan. Ta 2 msk. l. torrmat, häll 500 ml kokande vatten för att suga på elden i 10 minuter. Stam, ta 150 ml tre gånger om dagen.

Avkok av enbär framställs från 1 tsk. frukt på ett glas vatten. Ät ett halvt glas 4-6 gånger om dagen.

Björnbär av bärbär är en beprövad folkmetod mot inflammation i blåsan. Ta en matsked blad, häll 500 ml kokande vatten, koka i 20 minuter. Coolt, drick hälften av glaset var 4: e timme.

Avkok av persilja framställs från 4 msk. l. färska blad i en halv liter vatten. Koka i 15 minuter, äta under dagen i små portioner.

Avkok av björkknoppar hjälper till med cystitis. 2 matskedar råvaror, koka 500 ml kokande vatten. Drick för tre måltider.

Muntavkok för första hjälpen från akut cystitis bereds av 2 msk torkad ört, en halv liter kokande vatten. Insistera på 2 timmar, drick 100 ml 5 gånger om dagen.

Avkok av aloe kommer att ge akut hjälp till blåsan, stärka immuniteten. Juice från 4 lämnar för att lösa ett glas vatten, koka i en halvtimme. Lägg till konst. l. älskling, dricka under dagen.

Infusioner för första hjälpen för inflammation i urinblåsan

Vattenutdrag av växturoseptika minskar smärta, obehag i underlivet. Första hjälpen för cystit kommer att bestå i användningen av dessa läkemedel. Förbered en av drinkarna, drick när det finns tecken på blåsor.

För att eliminera spasmen i blåsan kommer att hjälpa tinktur av humle. Växten går färskt. Ta en matsked av kottar, brygg ett glas kokande vatten, håll elden i 5 minuter. Om så önskas, wrap handduken. Lämna en timme, använd en matsked tre gånger om dagen.

Infusion av johannesört hjälper till med purulenta cystitis. En matsked örter häll ett glas kokande vatten, koka i 10 minuter. Ta bort från värme. Insistera en timme, drick i 3 timmar.

Infusionen av vattenliljan har en effekt i stagnerande fenomen. Sked en matsked rhizom med två glas vatten, lämna över natten. På morgonen koka, drick kyld 100 ml var 4: e timme.

Infusionsögon har antiinflammatorisk effekt. 20 gram löv laga mat i 10 minuter i 200 ml vatten. Låt i 30 minuter ta 15 ml var 4: e timme.

Antiinflammatorisk, smärtstillande effekt har te från blommorna av kamomill.

Det första hjälpmedlet för blåsans inflammation hemma syftar till att lindra smärta, vilket eliminerar smärtsamma symptom. Den huvudsakliga behandlingen utsetts av en urolog. Folkmekanismer är hjälpmetoder.

Första hjälpen för utseende av blåsan

Den första hjälpen med cystit är att du måste börja agera snabbt för att inte starta sjukdomen. Ofta försöker kvinnor att ignorera de första manifestationerna av blåsan. Detta bör inte ske kategoriskt, eftersom det kan provocera inflammation i hela genitourinärsystemet och förstärka sjukdomsförloppet. Hur börjar man första hjälpen?

Vad ska jag göra om jag har cystitis?

Den första hjälpen med blåsan är att öka mängden vätska som konsumeras. Det ska vara enkelt varmt vatten, vilket hjälper till att tvätta blåsan och lindra symtomen på blåsan. I det här fallet köper snabbt på apoteket tranbärblad, björnbär, kamomillapotek. Brew dem i lika stora proportioner och drick i form av te innan du äter.

Nästa steg är att kontakta en läkare, ta prov, föreskriva en behandling.

Första hjälpen för blåsan hemma

Har inte alltid möjlighet att se en läkare direkt. Snabb hjälp med upphörande inte släppt är att när de första symptomen måste du börja dricka varmt ört, som har en diuretikum, antispasmodisk och baktericid effekt. Den innehåller sådana gräs som cowberry blad, calendula, bärbär. Du kan köpa ett apotek redo att skörda örter. Du behöver äta det ofta - upp till fem gånger om dagen. Detta hjälper till att spola ut bakterier och eliminera inflammation. Det är tillrådligt att dricka en No-shpa tablett för att minska smärtssyndromet.

Cystitis påverkar ofta människor efter hypotermi i nedre extremiteterna. Om detta händer med dig måste du hålla fötterna fasta, lägga till en handfull salt eller senap till vattnet, dricka en stor mugg varmt te med krossade bär av tranbär eller tranbär. Från cystit är också bra apotek läkemedel Phytolysin.

Första hjälpen för cystit för barn

Om ett barn har frekvent uppmaning att urinera, grumlig urin, kan du misstänka att han har blåsor.

Barnets orsaker till utvecklingen av blåsor kan vara följande:

 • Underkylning av ben och bäckenregion;
 • Bristande överensstämmelse med personlig hygien. Barnet ska läras varje dag för att tvätta och byta underkläder. Tränar måste vara gjorda av bomull.
 • Barn utvecklar ofta cystit på sommaren på grund av hypotermi: efter att de badade i dammen och gick i våta baddammar. Behandla barn att byta våt baddräkter för att torka dem.

Utveckling av sådana användbara vanor hos barnet kommer att hjälpa honom i framtiden för att undvika många allvarliga sjukdomar i det genitourära systemet.

Om barnet börjar blåsan, ge honom mer varma vätskor - tranbärsjuice, utspädd med vatten, te från ett cowberryblad, buljong av kalendula blommor. Ibland är i första hand dessa åtgärder tillräckliga för att sjukdomen ska återgå. Rådfråga då en läkare. Läkaren kan ordinera apoteksfytopreparationer som skyddar mot återkommande sjukdom.

Är det möjligt att ge antibiotika till ett barn på egen hand? Nej! Sådana droger ska endast ordineras av en läkare! I början kommer han att rekommendera att ta prov, inklusive plantering på en mikroflora, känslig för en viss grupp antibiotika. Och då väljer han en adekvat terapi.

Behandlingen ska kontrolleras genom urinanalys. Om ett barn har en förbättring i det allmänna tillståndet betyder det inte att han har återhämtat sig och att behandlingen kan stoppas. Endast en läkare kan göra sådana slutsatser baserat på testresultaten. Barn behöver en undersökning av läkaren och obligatorisk leverans av urinprov, eftersom de inte alltid kan formulera sina klagomål.

Varför är det nödvändigt att snabbt ge första hjälpen till blåsan

Ju tidigare sjukdomen diagnostiseras och den kvalificerade behandlingen är föreskriven - desto snabbare och billigare kommer processen att återställa hälsan för patienten att bli. Att ignorera de första symtomen på blåsan hotar övergången av sjukdomen till kronisk form. Det svarar inte bra på behandlingen och visas varje gång med minskad immunitet, svår stress, känslor.

Om blåsan börjar, kan läkaren ordinera mer allvarliga tabletter: Furadonin, Furagin. Om cystit inte behandlas i tid, kan det prova njureinflammation, vilket är mycket svårare att bota.

Första hjälpen för cystit hos kvinnor

Om det inte finns något sätt att kontakta en läkare direkt, måste du starta behandlingen själv med mycket att dricka. Vid sjukdoms första manifestationer måste man ta hand om behandlingen, utan att hoppas att "det kommer att gå för sig själv". Först måste du dricka en drink från tranbärsbär. Frysta tranbär säljs i butiker året runt. Matsked av bär sträcker noggrant, häll kokande vatten, låt det brygga och dränera. Ät innan du äter. Denna dryck är ett läkemedel som vi fått av naturen. Den som älskar en sådan helande dryck, lider inte av blåsan! Om du har cystit, kan första hjälpen börja med att använda ett sådant recept:

 • Vi tar lika mycket, tranbärsblad, svartbärblad, kamille, guldblommor. Gräs blandas grundligt. Häll i 1 liter termos 1 matsked av en blandning av örter. Brew i en termos, låt oss brygga i en halvtimme och filtrera. Drick i varm form under dagen innan du äter.

VIKTIGT! Efter att ha utfört husprocedurer, adresserar vi till läkaren till terapeuten och vi överlämnar analyser. Enligt deras resultat bestämmer läkaren om antibiotika behövs och bestämmer också det övergripande mönstret och behandlingens varaktighet.

Ytterligare åtgärder efter akut hjälp

Ring en läkare omedelbart om du har feber och njurar skadad. Stöd för akut cystit bör vara omedelbar - riklig dricks, fyto-te, behandling till en terapeut eller urolog. Endast en läkare på grundval av urintester kan bedöma ditt tillstånd och föreskriva en behandlingssätt.

Om cystit börjar läka i rätt tid, följ alla läkares rekommendationer, då kan du hantera det ganska snabbt.

För att förhindra återfall, följ dessa tips:

 • Under årets gång använd infusionen av tranbärsblad, ringblomma, tranbärsjuice i utspädd form;
 • Beakta reglerna för personlig hygien;
 • Kvinnliga gynekologer rekommenderar kategoriskt inte att ha på sig trosor. Eftersom orsaken till cystit är ofta E. coli, när den bär strängar, kommer den lätt ut ur tarmen i urinvägarna och provocerar kronisk blåsan.
 • Klä på kallt väder för säsongen: ullstrumpbyxor och varma strumpor - det är vad du behöver!
 • Var noga med att dricka mycket vätskor. Då urin kommer att tvättas ut patogen mikroflora och cystit kommer inte hålla fast vid dig.
 • Om du röker måste du dela med denna vana, eftersom blåsans slemhinna påverkas allvarligt av tobaksrökets verkan.
 • Om du leder en stillasittande livsstil - är du i riskzonen. Blod stagnerar i bäckenorganen och främjar utvecklingen av inflammation. Försök att ta pauser i arbetet och utföra gymnastikövningar.
 • Behandla smittsamma sjukdomar i munnen och halsen. För förebyggande skölj halsen med en lösning av salt - en tesked i ett glas vatten. Förekomsten av någon infektion i kroppen kan prova utvecklingen av blåsan.
 • Försök att äta persilja (örter och rötter), vitlök, lök, ingefära. Dessa växter innehåller vitaminer, antioxidanter och fytoncider som kan undertrycka bakterier som orsakar sjukdomar.

Behöver jag ringa en ambulans?

Första hjälpen är obligatorisk, om barnets eller en vuxnas temperatur har stigit kraftigt mot bakgrund av blåsan. Ring en ambulans kommer också vara nödvändig om barnet har feber även till låga gränser, och medan han klagar på smärta i ryggen. Detta kan indikera att njurarna är inflammerade. Om symtom som feber på grund av blåsan och smärta i ryggen uppträdde i en gravid kvinna - akut och akut uppmaning till en läkare är nödvändig.

Oavsett hur blåsan utvecklas (i ljus eller tung form) - För att utföra en behandlingsperiod är det nödvändigt att kontakta den lokala läkaren eller barnläkaren för att klara urinprov. Den föreskrivna behandlingsförloppet bör observeras strikt, eftersom cystit kräver just kursbehandling.

Första hjälpen för blåsor

Enligt medicinsk statistik är cystit är den vanligaste urologiska sjukdomen. Inflammation av blåsans slemhinnor observeras oftast hos flickor och kvinnor av reproduktiv ålder, men ofta diagnostiseras cystit hos flickor och skolflickor. Information om första hjälpen för cystit bör ha varje kvinna, eftersom, som det visat sig, symptomen på sjukdomen minst en gång i sitt liv med 100% av den kvinnliga befolkningen inför, under tiden, 50% av dem, dessa symtom tyder på förekomsten av en sann cystit.

De första tecknen på cystit hos kvinnor

Närvaron av följande tecken indikerar en möjlig blåsning:

 • skärande eller brännande smärta som känns i blåsans område - ovanför pubis (klassiskt första tecken på blåsning hos kvinnor);
 • smärtsam urinering (smärta ökar i slutet av akten när blåsans väggar kollapser);
 • frekvent urinering
 • onproduktiv urinering (känsla av inte helt tömd blåsan);
 • i vissa fall finns det en liten inkontinens
 • urin förvärvar en onaturlig dimmig färg, en fällning uppträder, lukten är skarp och obehaglig;
 • i allvarliga fall, urin skugga ljus rosa eller körsbärs rött, vilket indikerar närvaron av blod i det (med uppträdandet av blod i urinen bör omedelbart konsultera en läkare);
 • På bakgrunden av alla ovan nämnda första tecken på blåsan är en ökning av kroppstemperatur upp till 37,5 ° C möjlig.

Första hjälpen för akut cystitis

Svaret på frågan "vad man ska göra med de första tecknen på blåsor" är alltid otvetydig - det är nödvändigt att konsultera en urolog. Men om det inte finns någon sådan möjlighet i den närmaste framtiden, är det nödvändigt att underlätta dess skick på lämpliga sätt.

Med en misstanke om cystit är den första hjälpen till en kvinna, flicka, flicka sålunda:

 1. Med ett starkt smärtssyndrom kan du ta ett analgetiskt antispasmodiskt läkemedel. Som första hjälp för blåsan kan du ta sådana tabletter som: No-shpa, Pentalgin, Nurofen, Ketonal eller andra.
 2. Riklig dryck (minst 2 liter per dag), vätskan behövs för att "tvätta bort" infektionen från urinvägarna. Att dricka är inte begränsat till vatten, speciellt användbart för cystitisdrink tranbärsjuice. Förbjudet: kaffe, starkt te, kolsyrade vatten, tomat och citrusjuice.
 3. Med de första symtomen på cystit är användningen av traditionell medicin tillåten. Så, som en första hjälpen vid cystit kan användas dekokter av medicinalväxter som hemma: kamomill, nässlor, tranbär, mjölon, ringblomma, rölleka, johannesört. Dessa buljonger har en lätt antibakteriell, antiinflammatorisk och diuretisk effekt.
 4. Det rekommenderas att vila och med ett starkt smärtssyndrom - viloläge.
 5. Oljig, salt, kryddig mat bör uteslutas från kosten.
 6. I motsats till det allmänna uttalandet kan en varmvattenflaska inte användas för de första symtomen på cystitis. Aktiv värme bidrar till den snabba utvecklingen av inflammationsprocessen och smittspridningen, därför rekommenderas inte användning av en varmare som förstahjälp för akut cystit. I extrema fall, för att minska smärta, kan värmeplattan placeras mellan benen, men inte på magen.
 7. Nästan alltid är cystit är smittsam, för dess behandling kräver användning av antibakteriella läkemedel, syftet med vilket - prerogativ av en läkare. It antibiotika: fosfomycin furazidin, levofloxacin, norfloxacin, ofloxacin, lomefloxacin, ciprofloxacin och andra. Särskilt smickrande recensioner lämnar patienterna om drogen Monural (fosfomycin). Som ett undantag, vid akut angreppssats kan Monural tas en gång hemma, som ett förstahjälpmedel vid akut cystitis.
 8. Vidare behandling kommer att omfatta mottagande av fler och stödjande, diuretika droger: Kanefron, Phytolysin, Tsiston och andra.

Cystitis första hjälpen börjar

Cystitis är en inflammation i blåsans väggar. Oftast följs det av urinrörets inflammation - uretrit. Det finns flera typer av blåsor.

Av natur:

 • Noninfectious, orsakad av irritation av blåsans slemhinnor med stora doser av läkemedel, akut mat, alkohol eller hypotermi.
 • Infektiös, orsakad av olika smittämnen.

Under sjukdomsförloppet:

 • Akut, uppträdde för första gången och åtföljdes av akut smärta.
 • Kronisk, som uppträdde i en patient flera gånger. Symtom är mindre uttalad. I den försummade versionen kan emellertid samtidiga sjukdomar i njurarna och urinledarna uppträda.

Vem lider oftast av blåsor?

Denna sjukdom påverkar både män och kvinnor, men de senare i procent är mer benägna att drabbas av denna sjukdom. Detta beror på deras urogenitala organers funktionella egenskaper och struktur. Kvinnans urinrör är mycket tjockare och kortare än hanen och ligger intill anusen, så infektionen tränger in i kvinnokroppen snabbare. Om cystitisen är sjuk samma kvinna flera gånger, då går det i kronisk form.

Cystit är vanligare hos kvinnor

Följande grupper av människor är mottagliga för sjukdomen:

 1. Kvinnor i fertil ålder. En viktig roll i sjukdomsuppkomsten spelas efter ålder. Människor med en historia på 20 till 40 år är mer benägna att utveckla cystitis.
 2. Gravida kvinnor blir sjuka oftare, eftersom de har en minskning av urinrörets ton.
 3. Äldre människor och funktionshindrade är också sjuka. Detta beror på att blåsan inte är helt tömd. Cystitis vid denna ålder leds inte av svåra symptom.
 4. Barn utvecklar ibland blåsor. Orsakerna kan vara anatomiska abnormiteter hos barnets urinväxel och som en följd en kränkning av urinflödet och infektionen.
 5. Män med prostata sjukdom.

Faktorer som orsakar sjukdomen

Den viktigaste faktorn som framkallar framväxten av cystit, är inträdet i kroppen av bakteriella patogener av infektion. Oftast kan orsaken vara närvaro av E. coli, som normalt borde vara i rektalområdet. Men andra bakterier som Staphylococcus, Streptococcus, Escherichia coli, Proteus, Gram-negativa bakterier kan orsaka sjukdom.

Dessutom kan svampsjukdomar, till exempel trichomonader, klamydia, mykoplasma och virus, provocera.

Orsaken till cystit kan vara ett virus eller svamp

Ofta hos kvinnor och barn, kan sjukdomen orsaka närvaro av helminthic invasioner och mjöl kvalster.

För att identifiera patogenen och utnämningen av behandling är det därför nödvändigt att ge urin för analys.

Andra orsaker till sjukdomen är:

 • Osanitära förhållanden. Om hygiennormer och regler inte följs, toaletthygien och hygien under menstruationscykeln kan infektionen tränga in i honkroppen och orsaka denna sjukdom. Under menstruationen rekommenderas att byta sanitetsbindor oftare, för att utesluta möjligheten att skapa en gynnsam miljö för bakterier. Alla sanitära procedurer för kvinnor bör utföras från urinröret till anusen och inte vice versa.
 • Hypotermi. Lång vistelse på gatan vid minus temperaturer eller hög luftfuktighet, kvar på kall mark, metall, betong kan orsaka sjukdom i urinvägarna.
 • Anatomiska abnormiteter. På vissa små barn kan på grund av abnormiteter nedsättning av urinströmmen minska.
 • Allergy. Ofta kan sjukdomen bero på irritation av urinröret med parfymtvål, vaginala deodoranter, färgat toalettpapper etc.
 • Stagnation av urin i blåsan. Det är vanligare hos personer med funktionshinder - hos patienter, äldre och funktionshindrade. Men det kan också vara hos vanliga människor som sällan tappar blåsan. Ibland händer detta när sexuell handling börjar utan att tömma blåsan. Dessutom kan urin stagnera hos män med prostatit.
 • Självmedicinering. Fel självbehandling är full av allvarliga konsekvenser.
 • Antidepressiva läkemedel. Att ta dessa droger påverkar sjukdomens utseende.
 • Medicinsk ingrepp. Sjukdomen kan uppstå på grund av instrumental forskning i genitourinary systemet.
 • Felaktig behandling. Ofta är behandling ordinerad utan att urin sår på floran.
 • Att bli van vid antibiotika. Om antibiotika som användes vid behandling avskaffas före förfallodagen, anpassar bakterierna sig och sjukdomen fortskrider.
 • Tumör. I undantagsfall kan cystit orsakas av en tumör.
 • Infektion i övre luftvägarna. Förekomsten av tonsillit, influensa, rinit (kall), akut respiratoriska infektioner och andra infektionssjukdomar kan orsaka inflammation i urinblåsan.
 • Kroniska infektionsfält. Cystitis kan orsaka förekomst av tonsillit, pulpit, furunkulos, dysbios och tuberkulos hos njurarna.
 • Karies. Otillbörlig sanitet i munhålan är en av de möjliga orsakerna.
 • Diabetes mellitus. Personer med diabetes har en förutsättning för cystit.
 • Urologi, gynekologi och venerologi. Ofta påverkas blåsan av uretrit, gonorré, klamydia, kandeos, ureaplasmos, trichomoniasis och endometritis.
 • förstoppning. Oregelbundna tömda tarmar är en av orsakerna till infektion i genitourinary systemet.
 • Sexuellt samlag. Sjukdomen kan framkalla ett trauma i urinröret under friktion av urinröret under långvarigt samlag. För att förebygga sjukdom måste du dessutom observera hygienen hos sexuell aktivitet: Delta inte i analvaginalsex, byt inte sexpartner.
 • Förlust av oskuld. I samband med de anatomiska egenskaperna hos urinrörets struktur hos vissa tjejer sker sjukdomen strax efter det första samlaget.
 • Användningen av preventivmedel. Som ett resultat av frekvent användning av preventivmedel blir slemhinnan i bäckenorganen mer lös, tunnare och mer sårbar.
 • klimakteriet. Att orsaka sjukdomen kan irritera det genitourära systemet, på grund av brist på hormoner under denna period.
 • Sedentary livsstil. Representanter för stillasittande sjukdomar är mer benägna att få blåsor.

Cystitis kan bero på en felaktig livsstil

 • Försvagad immunitet. Stressar, nervöst och fysiskt överarbete, hormonellt misslyckande - allt detta minskar immuniteten och gör kroppen mer utsatt för infektion.
 • Felaktig mat. Till följd av konsumtionen av skadliga produkter utsöndras ämnen som irriterar blåsans väggar i urinen. Om skadliga produkter inte kan uteslutas, är det nödvändigt att dricka dem med mycket rent vatten.
 • Överdriven fysisk aktivitet. Utseendet på blåsan kan vara associerat med fysisk ansträngning, till exempel lyfta och transportera tunga väskor, barnvagnar eller med barnets konstanta bär.
 • Syntetisk underkläder. Syntetisk främjar fuktbildning i det anal-vaginala området och framväxten av patogena bakterier.

Symptom på sjukdomen

Symtomen är mest uttalade bland medelålders människor, och hos äldre och barn är de obetydliga, vilket gör det svårt att diagnostisera sjukdomen. Tilldela följande symtom:

 • Akuta smärtsamma känslor. Patienter som lider av blåsor klagar på närvaron av bränning, gnidning och smärta, vilket intensifierar mot slutet av urinering. Smärtan är lokaliserad i skönhetsbenet och nedre delen av ryggen.
 • Frekvent urinering. Sjukdomen åtföljs av frekventa uppmaningar, men urinering förekommer i små portioner och det finns en känsla av en obebloderad urinblåsa.
 • Urininkontinens.
 • Ökning av temperaturen. Ibland är sjukdomen åtföljd av feber upp till 37,7 o C. Detta kan indikera utseendet av komplikationer i form av inflammation i njurarna.
 • Förändring av kompositionen och kvaliteten på urinen. Urin har en obehaglig, skarp lukt, grumlig, starkt färgad, ibland med en blandning av slem, sediment eller blod (i exceptionella allvarliga fall).
 • Försämring av välbefinnande. Patienter klagar över svaghet, generell sjukdom, muskelsmärta, medvetslöshet, irritabilitet, illamående och kräkningar och aptitlöshet.

Första hjälpen för blåsor

 • Ring till doktorn. När de första symtomen på sjukdomen uppträder bör du omedelbart kontakta en läkare eller söka hjälp själv. Försena i vilket fall som helst omöjligt.
 • Sängstöd. Före ankomsten av en ambulans måste bäddstöd följas.
 • Riklig dryck

Varje halv timme ska man dricka varma drycker, förutom alkohol, kaffe, starkt te och kolsyrade drycker. Ge preferens till tranbär, blåbär och cowberrymor eller osötad kompote av torkade frukter. Förekomsten av proantyanider i dem hindrar bindning av bakterier i blåsans väggar.