Huvud
Massage

Hur får en urolog en kvinna?

Våra fördelar:

 • billigt tar emot en läkare från 900 rubel
 • snarast Analyser på behandlingsdagen från 20 minuter till 1 dag
 • stänga 5 minuter från tunnelbanestationen Varshavskaya och Chistye Prudy
 • bekvämt vi arbetar varje dag från 9 till 21 varje dag (inklusive semester)
 • Anonymt!

Urolog betraktas ofta som en uteslutande manlig läkare som hjälper till med olika sjukdomar i urogenitalsystemet, som sträcker sig från infektioner, sexuellt överförbara infektioner och slutar njurtumörer, prostata och urinblåsa. Därför har klinikens administratörer nästan inga ytterligare frågor när man skriver en manlig patient för att se en urolog.

Kvinnor, dock traditionellt med några klagomål i bäckenområdet, vänder sig till gynekologen, som vid behov kan organisera en gemensam undersökning med en specialist på urologisk profil.

Läkare, urologer, åberopar naturligtvis inte att undersöka och behandla sjukdomar i vagina, livmoderhalsen, livmodern själv och dess bilagor. Men det finns specifika sjukdomar, som de är engagerade i, och som hos män och kvinnor.

Urologiska sjukdomar hos kvinnor är:

 1. Akut och kronisk blåsan.
 2. Akut och kronisk uretrit.
 3. Pyelonefrit.
 4. Syndrom av en neurogen hyperaktiv blåsan.
 5. Urolitiasis.
 6. Tumörer i urinvägarna.

En kvinnas urologiska undersökning har egenskaper av gynekologisk och allmän terapeutisk undersökning.

Efter att samla in klagomål och historia, när det visar sig under symtomdebut, deras egenskaper, särskilt förekomsten av smärta i projektionen av njurar och urinblåsa och förändringar i urinering, urologisk undersökning själv börjar:

Urologisk undersökning är bara den första delen av en kvinnas undersökning som utförs av en urolog. Vidare, ultraljudsundersökning av njurarna, urinblåsan, urinledarna och laboratorietester av urin, smuts från urinröret och blodet.

På grundval av de uppgifter som erhållits som ett resultat av urologs och ultraljudsundersökningar med analyser görs en urologisk diagnos och behandling föreskrivs. Dessutom detekteringen av blås patogener av sexuellt överförbara sjukdomar och sexuellt överförda infektioner i urinröret eller blåsan behandlas en kvinna inte är en gynekolog, men det var på urolog.

 • Läkaren undersöker kvinnans ländryggsregion och underlivet, producerar effleurage och palpation av dessa områden, finner ut närvaron av smärta och synliga förändringar.
 • Nästa, är patienten placerad på en soffa eller stol urologisk där urolog utför inspektion av vulva, urinröret, bestämmer synlig förändring (onormal urladdning, papilloma sår), palpates urinröret och urinblåsan genom slidan och bukväggen.
 • Vid denna tidpunkt kan urologen ta material från urinröret för PCR-diagnos av STI, sådd på floran och känslighet mot antibiotika.
 • Ibland är det nödvändigt att utföra uretro- och cystoskopi. Det vill säga en speciell enhet som ser ut som ett rör, går in i urinröret och urinblåsan och undersöker slimhinnan hos dessa organ med hjälp av ett videosystem. Under undersökningen kan du ta för att undersöka misstänkt vävnad.

Urologisk undersökning är bara den första delen av en kvinnas undersökning som utförs av en urolog. Vidare, ultraljudsundersökning av njurarna, urinblåsan, urinledarna och laboratorietester av urin, smuts från urinröret och blodet.

På grundval av de uppgifter som erhållits som ett resultat av urologs och ultraljudsundersökningar med analyser görs en urologisk diagnos och behandling föreskrivs. Dessutom detekteringen av blås patogener av sexuellt överförbara sjukdomar och sexuellt överförda infektioner i urinröret eller blåsan behandlas en kvinna inte är en gynekolog, men det var på urolog.

Läkare i kliniken "Privat praktik" dermatovenereolog, urolog Volokhov EA berättar om urologen.

Läkarmottagning på Chistiye Prudy och Varshavka

Mottagning i våra kliniker dagligen från 9.00 till 21.00

I SAD och SWAD - tunnelbana Varshavskaya, Kakhovskaya, Sevastopol - st. Bolotnikovskaya hus 5 byggnad 2, tel. 8-499-317-29-72

I centrum (CAO) - tunnelbana Chistye Prudy, Turgenevskaya, Lubyanka - Krivokolenny Lane House 10 sid 9, tel. 8-495-980-13-16

Hur ska urologen ha en undersökning?

Vi listar de sjukdomar som ligger i en urologs kompetens:

 • Alla inflammatoriska processer i det genitourinära systemet - cystit, uretrit.
 • Urolitiasis.
 • Skador och neoplasmer lokaliserade i urinblåsan och urinvägarna.
 • Patologier och defekter hos könsorganen hos män.
 • Patologier i prostata.
 • Sjukdomar i njurarna och binjurarna.
 • Infertilitet.

Vetenskap Urologi hör till kategorin kirurgiska specialiseringar. Därför kan du få akut kirurgisk hjälp direkt hos urologen.

Förberedelse för antagning

Urologisk mottagning kräver lite förberedelse, vilket är lite annorlunda för kvinnor och män. Förutom en allmän visuell undersökning och anamnesis utför läkaren även andra diagnostiska manipuleringar. När undersökningen med en urolog passerar talar vi strax nedan, men för närvarande fokuserar vi din uppmärksamhet på preparatet som krävs innan du får en urolog från läkaren.

Hur man förbereder sig för en kvinna?

Förutom att få en gynekolog. För granskning av kvinnor används en gynekologisk stol. Så glöm inte att ta med blöjan med dig för inspektion. En dag före besöket bör du utesluta sex. Spruta inte innan du undersöker urologen. Behöver inte hygiengenitaler med desinfektionslösningar (furatsilina, klorhexidin). Läkaren kommer att behöva ta prov, och efter applicering av medicinska lösningar kan indikatorerna vara opålitliga.

Hur man förbereder sig för en man?

För män, förutom den hygieniska toaletten av könsorganen, krävs det:

 • Avslag på sexuella kontakter inom 2 dagar innan du går igenom undersökningen.
 • Rengöring av emalj. Klar ändtarmen är nödvändig för att doktorn ska göra en fingerprovning av prostatakörteln genom ändtarmen. Var inte rädd och blyg av de erektioner som uppstår under en sådan undersökning - det här är normalt. Värre, om en erektion inte uppstår. Rengörande emalj kan ersättas med ett laxerande läkemedel dagen innan.

Enligt specialister

Det är bäst att göra ett urintest före det första besöket hos urologen. Detta kommer att underlätta formuleringen av rätt diagnos. Dessutom är en sådan analys fortfarande nödvändig för överlämnandet.

Det är också tillrådligt att börja en symtomräkning flera dagar före urologens undersökning:

 • Skriv ner hur många gånger om dagen du urinerar;
 • i vilket område finns det ont och hur stark det är
 • vad åt och dricker du under dagen
 • försök att spåra sambandet mellan kost och livsstil och försämra eller förbättra symtomen.

Detta kommer att vara mycket användbart när du diskuterar ditt problem med en läkare och ställer frågor till honom.

Hur är den första undersökningen av en urolog?

Som urologen genomgår en undersökning kan du förvänta dig en lång diskussion om dina symtom.

En urolog kan ställa olika frågor, till exempel:

 • Hur ofta uppstår de och när uppstod symptomen först?
 • Stör de dig mycket?
 • Har du blod i din urin? Om så är fallet, hur ofta?
 • Har du haft en historia av urinvägssjukdom?
 • Lider du av högt blodtryck?
 • Har dina släktingar det geniturära systemet?
 • Huruvida det fanns attacker av urinlöshet?

Läkaren kan också utföra en fingerprovning av prostata och en snabb avsökning av blåsans ultraljud. Oroa dig inte, det här är inte ett invasivt förfarande.

Det är viktigt att veta. Även om urologen först ställer frågor om det genitourära systemet, finns det en chans att ditt urologiska problem faktiskt är relaterat till andra kroppssystem. Var redo att ge urologen en komplett lista över alla medicinerade läkemedel, inklusive information om receptbelagda läkemedel. Det är lämpligt att kompilera denna lista i förväg.

Efter avslutad undersökning kommer läkaren att diskutera behandlingsplanen med dig. Det innefattar vanligtvis genomgång av ytterligare prov och tester som måste utföras antingen vid tidpunkten för detta besök eller vid senare besök.

Sådana studier kan innefatta:

 • blodprov;
 • test för testosteron;
 • Ultraljud av njurarna, blåsan och prostata;
 • cystoskopi;
 • CT eller MR för att bedöma tillståndet för njurarna eller bäckenorganen;
 • blåsning eller prostata biopsi.

Tack vare dessa procedurer kommer specialisten att kunna bestämma den rätta åtgärden som ska vidtas för din behandling. Tilldela dig folkmekanismer för prostatit och andra sjukdomar utan att först ha råd med din urolog borde inte.

Vad väntar dig på läkarens möte? Steg för steg

 1. Först talar läkaren med patienten. Han frågar hur en person känner, vilka problem stör honom. För att få en mer komplett bild av sjukdomen frågar läkaren ledande frågor, lär sig hur symtomen förändras beroende på situationen. Även urologen bör bekanta sig med en anamnese av patientens liv, det vill säga att lära sig, än när personen var sjuk. Det är särskilt viktigt för honom att fråga om förekomsten av sjukdomar i genitourinary sfären i en persons liv.
 2. Inspektion på soffan. Läkaren kommer att be dig att klä sig på dina underkläder och ligga på ryggen. Så han kommer att kunna känna njurarna och organen som gränsar till dem.
 3. Mottagning hos urologen hos män inkluderar även undersökning och sondering av yttre könsorgan: en sexuell medlem, ett skrotum. Det skadar inte alls, leder inte till obehagliga känslor, om vävnaderna hos dessa organ inte påverkas av patologi.
 4. Inspektion av prostata. Det genomförs endast genom ändtarmen. För detta kommer patienten att behöva ta en knä-armbågsställning eller squat efter att ha avlägsnat all kläder under midjan. Läkaren kommer att sätta in ett glycerinsmörjat finger i handsken i patientens rektum, palpera sin prostata. Detta är ett ganska obehagligt förfarande, men smärta uppstår endast om prostata är inflammerat. Undersökning av prostata kan åtföljas av en erektion. Här finns inget att oroa sig för, även om du går igenom en undersökning med en kvinnlig urolog - en sådan reaktion ska normalt inträffa med denna manipulation, känner doktorn inte några personliga känslor. Tvärtom är läkaren, oavsett vilket kön det är, med palpation av prostatakörteln viktigt att inte bara bedöma storleken, densiteten och enhetligheten hos körteln själv, men också att analysera nivån på erektion.

Vilka förfaranden kan urologen göra under mottagningen?

 • tar ett smet från urinröret (en kvinna behöver ligga på en gynekologisk stol)
 • producerar prostata massage
 • tar studien hemligheten ("juice") av prostata
 • korrigerar parafimos
 • kateteriserar blåsan
 • buzhiruet urinrör, det vill säga, passerar genom urinröret en metallsond under lokalbedövning
 • tar bort den elektrokoagulanta neoplasmen av liten storlek på de yttre könsorganen
 • producerar stämpling av fröetubberet
 • tar bort främmande kropp från urinröret
 • ändrar permanent urinkateter
 • injicerar droger i blåsan genom en kateter
 • producerar diaphanoskopi av pungen
 • Byt bandage och ta bort sömmen efter urologiska operationer
 • gör suturering små sår på en människas könsorgan
 • avslöjar furuncles på manliga genitala organ
 • dissekerar piggar på förhuden
 • utser och kan utföra ultraljud av skrotorganen, ultraljud av prostata, cystoskopi och andra instrumentella metoder.

Hur förstår du vad du behöver för att se en urolog?

Det finns två typer av urinvägsinfektion:

 • Infektioner i nedre urinvägarna, som innefattar inflammation eller irritation i urinröret och urinblåsan.
 • Infektioner i övre urinvägarna (de inkluderar njurarna och urinledarna).

Utnämningen av en urolog är ett måste om det finns följande symtom på en infektion i det nedre urinvägarna:

 • Du känner lite obehag i buken och urinering blir ett problem.
 • Det var smärta eller brännande under urinering.
 • Önskan att urinera, inklusive på natten, har blivit vanligare.
 • Du kan inte kontrollera urinering.
 • Periodiskt finns det en känsla av att inte tömma blåsan helt.
 • Urinen började luktas mycket kraftigt.
 • Färgen på urinen förändrades, det blev molnigt, blod dök upp i det.
 • Du känner smärta i underlivet och oförklarlig trötthet.

Läkare urolog Fominykh MA

Vad kan urologen upptäcka?

 • Urinrörets inflammation är uretrit.
 • Sexuellt överförbara infektioner efter: ureaplasmosis, candidiasis, mykoplasmos, gonorré etc.
 • Inflammation som påverkar förhuden och ollonet (balanopostit), epididymis och testiklar (orchiepididymitis), seminala vesiklar (vesiklar), prostata (prostata), urinblåsan (cystit), njure (pyelonefrit).

För en tidig diagnos av sjukdomar i genitourinary sfären måste en man genomgå en förebyggande undersökning minst två gånger om året. I de tidiga stadierna av alla urologiska sjukdomar behandlas snabbt och framgångsrikt och ger inte allvarliga komplikationer. Om du lever ett aktivt sexliv eller du är mer än fyrtio år är det bara nödvändigt att besöka en urolog. Cast bort falsk skam och fördomar: att ta hand om din maskulin hälsa är verkligen en vuxen sak.

Förebyggande av urologiska sjukdomar

För att undvika urologiska sjukdomar rekommenderar läkare att följa enkla regler:

 • Underkläder ska passa dig i storlek, sys av mjuka naturtyger, ge bra luftbyte.
 • Håll dig till rätt näring och motion.
 • Undvik avslappnad sex. Använd skyddsutrustning.
 • Sitt inte på kalla ytor. Klä i väder.
 • Överensstämmelse med hygien.
 • Kontrollera regelbundet hos en specialist.

Hur väljer man en bra specialist?

För att få ett möte med en urolog är det tillräckligt att anmäla sig till poliklinikens register. Om en patient genomgår en urologisk undersökning, rekommenderar en annan specialist att han ger dig ytterligare test. Många patienter ger dem i betalda laboratorier för att få resultat snabbare. Vi öppnar en liten medicinsk hemlighet för dig. Varje läkare, inklusive en urolog, som du måste skriva in, litar på laboratoriet i den institution där han arbetar. Om du behöver ytterligare analys med användning av sällsynta eller dyra reagenser, kommer urologen själv att råda dig att registrera dig för tester i ett privat laboratorium av ett bra, enligt hans åsikt, nivå.

Och om du inte bor i en storlek, och urologen i dina breddgrader inte kan hittas? Hur man gör ett möte, och viktigast av allt, var man hittar en bra specialist?

Hitta en läkare i vår tid är lätt. Adresser till kliniker och privata medicinska strukturer är lätta att hitta på Internet, du kan också registrera dig utan att gå hem. Men du vill genomgå en undersökning med en bra läkare, inte den som har telefonen först i ögat! Därför satsar vi på att ge dig några tips som garanterar kvalitet och kompetent service.

 • Att hitta en bra urolog är lättast i en stor klinik där det finns en urologiavdelning.
 • Du kan skriva till ett möte med en högklassig läkare med försäkringsagenter som tillhandahåller individuell sjukförsäkring. Vanligtvis vet de läkare inte bara personligen, utan får också feedback från patienter som redan har använt urologiska tjänster.

Vad läker och vad testar urologen tar in män?

Få vet varför de söker en urolog och att han behandlar män. I själva verket handlar denna specialist om behandling av sjukdomar genitourinary och reproduktiva system.

Urologi är ett område av klinisk medicin som inte bara hjälper till att eliminera symptomen på patologier, men också för att bestämma orsakerna till deras utseende. Vad är urologi hos män och hur kommer undersökningen med läkaren att hitta ut nästa.

När det är nödvändigt att adressera till urologen till män?

Du bör rådfråga en läkare om du har följande symtom:

 • Utslag och rodnad hos könsorganen.
 • Särskilt val.
 • Smärta i underlivet.
 • Klåda eller brinna vid urinering.
 • Ökad trötthet.
 • Minskad erektion.
 • Snabb utlösning
 • Smärta i könsorganet under samlag.

Så snart det finns utslag i könsorganet, smärta i buken och i könsorganen, behöver du kontakta urologen om hjälp. Riktig rådgivning hjälp till att lösa problemet.

Om du ignorerar dessa symptom kan även den mest oskyldiga sjukdomen bli en allvarlig patologi, att bli av med det blir oerhört svårt.

Vilken typ av sjukdomar behandlar han?

Urologen behandlar följande sjukdomar:

 • Uretrit.
 • Blåskatarr.
 • Prostatit.
 • Impotens.
 • Urolitiasis.
 • Inflammation av urinblåsan.
 • Ureaplasmosis.
 • Chlamydia.
 • Trichomoniasis.
 • Mykoplasmos.
 • Balanopostit.
 • Manlig infertilitet.
 • Urininkontinens.
 • Curvaturen av penis.
 • Genital Herpes.
 • Neoplasmer i organen i genitourinary systemet.
 • Njurinsufficiens.
 • Vad är symtomen på njursvikt i vår artikel.

  Urologen är engagerad i behandling av olika inflammatoriska processer, infektioner, neoplasmer som uppträdde i genitourinärsystemet. Det kommer också att hjälpa till vid behandling av njursvikt och urolithiasis.

  Spektrumet av kunskap om denna läkare är tillräckligt stor. Manliga representanter kan se en läkare vid vilken ålder som helst. Urologen besöks inte bara av vuxna män, utan även av pojkar.

  Hur är mottagningen som doktorn gör?

  Mottagning hos urologen innehåller vissa förfaranden. Först leder doktorn en patientsamtal, upptäcker klagomålen, samlar in information om sjukdomshistorien. Kontrollera sedan patientens kroppstemperatur.

  Många manliga urologiska patologier åtföljs av en ökning av kroppstemperaturen, så ignorera inte detta symptom.

  Ytterligare viktigt steg är att inspektera och palpation av könsorganen. Det är undersökningen som hjälper till att etablera sjukdomen. Ett antal sjukdomar diagnostiseras på detta sätt.

  Efter att ha undersökt patienten ger läkaren flera rekommendationer, föreskriver läkemedel. Patienten klänningar, lyssnar på läkaren. Vid detta slutar mottagningen. Det varar inte mer än 15 minuter och överskrider sällan denna gång.

  Om läkaren finner det svårt att diagnostisera, applicera ytterligare diagnostiska metoder:

  Efter dessa metoder ser läkaren på resultaten och på deras grundval utser behandling. Dessa är moderna, effektiva metoder som gör att du snabbt kan etablera en sjukdom eller bedöma patientens hälsa och se till att det inte finns några patologier.

  Vanligtvis är pojkar, i motsats till vuxna män, förskrivna färre tester: bara ett blod- och urintest. Andra metoder används endast extremt sällan i närvaro av en allvarlig sjukdom.

  Mottagandet av en pojke är faktiskt lite annorlunda än en vuxen hane. Om barnet är mycket litet kan en av föräldrarna följa med honom. Urologen frågar barnet om smärta och obehag, samlar information för sjukdomshistorien.

  Då undersöks barnet av könsorganen och skickas vid behov till blodprov, urin. Efter undersökningen kan barnet klä sig. Läkaren säger några rekommendationer, hur man hanterar patologi och föreskriver behandling.

  Vilka tester ordineras för patienter?

  Vid urologen överlåter mannen analyser:

  • Urinanalys.
  • Blodprov.
  • Smörj från urinröret.
  • Immunoenzymanalys av blod.
  • Sperma.
  • Polymeraskedjereaktion.

  Några dagar före testen rekommenderas att ge upp cigaretter och alkoholhaltiga drycker, du bör också äta hälsosam mat.

  Under behandlingen, patienten tester minst två gånger: i början av behandlingen och vid dess slutsats. Detta gör det möjligt för urologen att övervaka patientens tillstånd, för att säkerställa förbättring av välbefinnande och eliminering av patologi.

  Om den urologiska behandlingen förlängs passerar patienten testen 2-3 gånger med ett intervall på flera dagar.

  Urologen har ett brett spektrum av kunskaper. Regelbundna besök hos urologen kommer att bidra till att förhindra patologin hos det manliga reproduktionssystemet och bevara hennes hälsa. Urologen kommer att diagnostisera patologier och föreskriva den nödvändiga behandlingen i tid.

  Vad är urologisk undersökning kommer att berätta för urologen i videon:

  Hur man förbereder sig för en urolog

  Efter att ha registrerat på ett möte med en urolog, tänker patienter ofta på om de ska förbereda sig speciellt för detta besök.

  För att skingra onödiga bekymmer och tvivel, låt oss prata om förfarandet för förberedelser för urologisk mottagning.

  Hur man förbereder sig för en urolog

  • Att besöka en specialist har blivit produktiv redan vid första besöket, det är nödvändigt att förbereda den medicinska dokumentationen som finns tillgänglig (polikort, sjukhusutsläpp). Det kommer att hjälpa urologen att bekanta sig med de redan existerande sjukdomarna i hans profil och de aktiviteter som utfördes tidigare för deras behandling.
  • I fallet när överklagandet till urologen inträffar för första gången är det värt att komma ihåg noggrant de tidigare existerande sjukdomarna i urinvägarna, njurarna och reproduktionssystemet. Håll inte bort de överförda barndomsinfektionerna (särskilt parotit) och sexuellt överförbara infektioner. För män är det också viktigt att rapportera erektil funktion, styrka.
  • Urologen kommer att vara intresserad av alla klagomål om urinvägarna.

  Det är tillrådligt att berätta för dem om det under intervjun.

  Det är också lämpligt att informera läkaren om livsstil, matvanor och allergier mot läkemedel.

  De frågor som doktorn frågar är inte ledig nyfikenhet.

  Fullständigheten av svaren på dem kan bero på hur många ytterligare test som ska ordineras och nyanserna av behandlingen.

  Om vilka prov som ska tas
  vid upptagande till urologen
  löjtnant-kolonellen berättar
  sjukvård, läkare
  Lenkin Sergey Gennadievich

  Innan du får urolog

  För män finns det ett antal regler som är mycket önskvärda att observera innan man besöker en urolog.

  • Från sexuella kontakter och utlösning är det värt att avstå från ett par dagar innan man besöker en läkare. Endast i detta fall vid första mottagningen kan de nödvändiga materialen för analys tas.
  • Den tömda tarmen tillåter undersökning av prostata genom ändtarmen.
  • En god vana är vanan att tvätta före receptionen och sätta på nya kläder.
  • Två timmar före undersökningen är det värt att avstå från urinering. En fullständig blåsning kommer att krävas för en mer fullständig studie av urin- och könsorganen.

  När en man undersöks börjar doktorn vanligen med de yttre könsorganen (för inflammatoriska förändringar, separerade från urinröret, fimos, åderbråck).

  Kompletterar blåsan (palpabel på soffan i den bakre positionen) och prostata (rektal undersökning med stöd på soffan).

  Vid första mottagningen kan ett material provas för bapsosevees, PCR från urinröret.

  Hur är urologens möte för kvinnor?

  För damerna utförs den urologiska metoden i vanligt standardläge:

  • förhör,
  • insamling av klagomål,
  • bekantskap med sjukdomshistorien och livet,
  • inspektion.

  Under undersökningen kan urinröret avlägsnas för undersökning för latenta infektioner eller sexuellt överförbara infektioner.

  För inspektion använd en urologisk stol, strukturellt lite annorlunda än gynekologisk.

  Vid mottagning till urologen måste kvinnan också vara beredd, liksom gynekologiska.

  Upprepade mottagningar kan utföras utan undersökningar på fåtöljen.

  Resultaten av laboratorieundersökningar läses och analyseras, patienten ifrågasätts om sjukdomsdynamiken på grund av behandlingen.

  Blåsans palpation kan utföras på soffan.

  Vad du behöver se en urolog

  Först och främst behöver du lita på läkaren.

  Om patienten försöker dölja den behandlande läkaren, eventuell information, tvivlar på receptets korrekthet, följer inte rekommendationer, kan det inte vara meningslöst från behandlingen.

  Försök därför välja själv en specialist vars rykte låter dig fullt ut lita på hans kompetens och erfarenhet.

  Om du behöver ta en urolog, kontakta författaren till denna artikel - urolog, venereolog i Moskva med 15 års erfarenhet.

  Besök till urologen: hur man förbereder?

  En användbar påminnelse till dem som planerar att besöka en urologs kontor.

  Som svar på frågan "hur man förbereder sig på ett besök hos en urolog" utfärdar den populära sökmotorn över 23 tusen referenser. Internetanvändare är intresserade av hur läkaren undersöks och om några åtgärder bör vidtas innan han besöker honom. Och verkligen är det nödvändigt? Vi upptäcker att det vore bra att notera dem som planerar att besöka en urolog.


  Anledningen till att kontakta en urolog

  De som övervakar hälsan, rekommenderas att besöka urologen en eller två gånger per år för förebyggande undersökning. Anledningen till att inte skjuta upp besöket till läkaren kan bli så alarmerande välsignaler som:

  Frekvent urinering (vanligtvis 8 gånger om dagen), inklusive på natten (oftare 1 gång per natt);

  outhärdlig brådskande uppmaning att urinera, urininkontinens med ljudet av rinnande vatten;

  obehag med urinering (smärta, motstånd, etc.);

  Sträckande smärtor i underlivet, i nedre delen av ryggen;

  orenheter i urinen (blod, pus) eller en förändring i sin färg (utseendet på rosa, röda, bruna nyanser);

  urininkontinens under fysisk ansträngning oavsett intensitet (i synnerhet under skratt, hosta, nysning, lyftande vikter, promenader, leksport, samlag).

  Så här förbereder du dig på ett urologbesök

  Det bör också vara tillfälligt (dagen före besöket till läkaren) för att eliminera från kosten mat och dryck som utlöser gasbildning: ärtor, linser och andra baljväxter, färska grönsaker, bär, frukt, mjölk och mjölkprodukter. Enligt förbudet och alkoholen.

  Fortfarande rekommenderar urologer att avstå från sexuellt intyg eller agera, särskilt män, i två dagar före planerat besök av experten. I det här fallet kommer läkaren att kunna vidta de nödvändiga testen (smuts och skrap från slemhinnan i könsorganen och utsöndringsorganen) vid behov vid första mottagningen.

  Hur är den urologiska undersökningen?

  Inledande samråd urolog omfattar främst undersökningen - be patientens klagomål och informationsinsamling för anamnes (sjukdomshistoria): symptom, vilken typ av sjukdom, livsstil, kroniska och ärftliga sjukdomar, läkemedel som intas, allergier, operationer. Därefter utför läkaren en visuell inspektion, och i slutet av proceduren ger han en preliminär diagnos och ger rekommendationer.

  Som regel är de följande: Håll en dagbok om urinering i tre dagar (om patienten inte ledde det i förväg); för att klara den allmänna analysen av urin, klinisk och biokemisk analys av blod, ett smet från urinröret, bakteriekultur av urin, spermogram (män); passera ultraljud - kvinnor tilldelas ultraljudsundersökning av njurar och urinblåsor, män - studien av njurar, blåsor, prostata och skrotum.

  Även andra former av examination och laboratorietester, såsom PCR-diagnostik, forskning om infektioner, sexuellt överförbara infektioner, uroflowmetry, urodynamisk undersökning, examination på en gynekologisk stol (för kvinnor) och rektal undersökning (för män). Allt detta är nödvändigt för mer noggrann diagnos och effektiv behandling av sjukdomen.

  Viktigt! Skäm dig inte över din sjukdom, något att gömma om det från läkaren - förlägenhet här är olämplig. Ju mer information läkaren vet, desto lättare är det för honom att göra rätt diagnos och förskriva lämplig behandling. Med den nuvarande urologinivån finns det praktiskt taget inga sjukdomar i urinvägarna (genitourinary) som inte skulle vara mottagliga för diagnos och behandling. Det viktigaste är att personens önskan att ta hand om sin hälsa och beredskap att uppfylla doktorns möten.

  ARTIKEL BÄR FAMILIARISERAD KARAKTER. FÖR ALLA FRÅGOR OM DIN HÄLSA, ANVÄND, VÄLKOMMEN, TILL DOKTOREN.

  Urologisk undersökning: grundläggande procedurer innan du går till läkaren

  Innan den första undersökningen med en urolog är det viktigt att förstå vad den här läkaren gör. Han är specialiserad på behandling av sjukdomar i det genitourinära systemet (njurar, urinblåsa, binjurar, manliga könsorgan, infertilitet hos män) och behandling av impotens. Urologer utbildas också i metoderna för kirurgisk och terapeutisk behandling av sjukdomar som påverkar dessa organ.

  Det är bäst att göra ett urintest före det första besöket hos urologen. Detta kommer att underlätta formuleringen av rätt diagnos. Dessutom är en sådan analys fortfarande nödvändig för överlämnandet.

  Det är också lämpligt att starta en logg av symptom flera dagar före undersökningen.

  • Skriv ner hur många gånger om dagen du urinerar;
  • i vilket område finns det ont och hur stark det är
  • vad åt och dricker du under dagen
  • försök att spåra sambandet mellan kost och livsstil och försämra eller förbättra symtomen.

  Detta kommer att vara mycket användbart när du diskuterar ditt problem med en läkare och ställer frågor till honom.

  Hur är den första undersökningen av en urolog?

  Som urologen genomgår en undersökning kan du förvänta dig en lång diskussion om dina symtom. En urolog kan ställa olika frågor, till exempel:

  • Hur ofta uppstår de och när uppstod symptomen först?
  • Stör de dig mycket?
  • Har du blod i din urin? Om så är fallet, hur ofta?
  • Har du haft en historia av urinvägssjukdom?
  • Lider du av högt blodtryck?
  • Har dina släktingar det geniturära systemet?
  • Huruvida det fanns attacker av urinlöshet?

  Läkaren kan också utföra en fingerprovning av prostata och en snabb avsökning av blåsans ultraljud. Oroa dig inte, det här är inte ett invasivt förfarande.

  Även om urologen först ställer frågor om det genitourära systemet, finns det en chans att ditt urologiska problem faktiskt är relaterat till andra kroppssystem. Var redo att ge urologen en komplett lista över alla medicinerade läkemedel, inklusive information om receptbelagda läkemedel. Det är lämpligt att kompilera denna lista i förväg.

  Hur passerar eller utförs inspektion hos urologen längre? Efter avslutad undersökning kommer läkaren att diskutera behandlingsplanen med dig. Det innefattar vanligtvis genomgång av ytterligare prov och tester som måste utföras antingen vid tidpunkten för detta besök eller vid senare besök. Sådana studier kan innefatta:

  • blodprov;
  • test för testosteron;
  • Ultraljud av njurarna, blåsan och prostata;
  • cystoskopi;
  • CT eller MR för att bedöma tillståndet för njurarna eller bäckenorganen;
  • blåsning eller prostata biopsi.

  Tack vare dessa procedurer kommer specialisten att kunna bestämma den rätta åtgärden som ska vidtas för din behandling. Tilldela dig folkmekanismer för prostatit och andra sjukdomar utan att först ha råd med din urolog borde inte.

  Vilka frågor att fråga vid urologiska undersökningen efter att operationen har utsetts

  De nyheter som kirurgi krävs för att bota sjukdomen är förmodligen inte en musik för patientens öron. Men det finns viktiga frågor som bör ställas om urologisk undersökning för att minska ångest.

  1. Kan du beskriva operationen och dess möjliga konsekvenser för mig?
  2. Ska jag göra operationen så snart som möjligt, eller ska jag vänta?
  3. Vad ska jag göra för att förbättra mitt tillstånd?
  4. Kan du berätta för mig hur snabbt mitt problem kan utvecklas?
  5. Hur lång tid tar det att återhämta sig från operationen?
  6. Finns det andra behandlingar för personer med mitt tillstånd?

  Om du efter en urologisk undersökning och ett samråd med en specialist fortfarande tvivlar på behovet av en operation, anmäler dig till en androlog eller ett urologsamråd på en annan klinik.

  Hur man förstår vad du behöver för att se en urolog

  Det finns två typer av urinvägsinfektion:

  • Infektioner i nedre urinvägarna, som innefattar inflammation eller irritation i urinröret och urinblåsan.
  • Infektioner i övre urinvägarna (de inkluderar njurarna och urinledarna).

  Utnämningen av en urolog är ett måste om det finns följande symtom på en infektion i det nedre urinvägarna:

  • Du känner lite obehag i buken och urinering blir ett problem.
  • Det var smärta eller brännande under urinering.
  • Önskan att urinera, inklusive på natten, har blivit vanligare.
  • Du kan inte kontrollera urinering.
  • Periodiskt finns det en känsla av att inte tömma blåsan helt.
  • Urinen började luktas mycket kraftigt.
  • Färgen på urinen förändrades, det blev molnigt, blod dök upp i det.
  • Du känner smärta i underlivet och oförklarlig trötthet.

  Symptom på infektion i övre urinvägarna inkluderar:

  • hög temperatur;
  • frossa;
  • illamående;
  • kräkningar;
  • smärta i ryggen eller sidan, vanligtvis på ena sidan nära midjan;
  • ibland med fingrarna palperade förstorad njure. Du kan nog inte hitta den, men urologen kan.

  Infektioner i övre urinvägarna är mycket allvarligare problem än sjukdomarna "koncentrerade" i nedre urinvägarna. Bakterier från övre urinvägarna kan komma in i blodomloppet, vilket kommer att försvaga kroppen ännu mer.

  Det enda sättet att avgöra om du har en urinvägsinfektion är att se en urolog. Endast han kan genomföra diagnostiska tester och förskriva lämplig behandling som effektivt kommer att klara de upptäckta patogenerna.

  Inträde av en urolog, hur man väljer en bra läkare

  En doktors undersökning ska utföras efter att patienten har genomfört flera enkla regler. Hos män och kvinnor är det något annorlunda.

  När det är dags för dig att gå till urologen

  Du måste göra ett avtal med denna specialist om:

  • det finns svårigheter med urinering
  • smärta vid urinering
  • obehaglig lukt av urin
  • frekvent uppmaning att urinera
  • Utseendet av blod eller andra föroreningar i urinen
  • minskad libido
  • om ultraljud av blåsan eller andra organ i urinvägarna fann en tumör
  • "Svag" jet när man urinerar hos män
  • problem med erektion
  • smärta hos män under samlag
  • symtom på urolithiasis
  • förändring i penisvävnaderna (svullnad, rodnad, patologiska formationer, formförändring).

  Vad ska man göra före undersökningen

  Innan du besöker en urolog bör följande regler följas:

  1. i två dagar före undersökningen måste män avstå från samlag
  2. På morgonen innan du besöker läkaren måste du sätta i ändtarmen ett glycerinljus, mikroklism "Microlax" eller "Norgalax". Du kan begränsa din enema för att rensa ändtarmen
  3. byt underkläder
  4. utföra hygien hos de yttre könsorganen.

  Vad väntar dig på läkarens möte


  Här kommer vi att berätta hur urologen tar en mottagning. I vissa avseenden är det annorlunda hos kvinnor och män. För det första ger vi följande allmänna punkter:

  1. Först talar läkaren med patienten. Han frågar hur en person känner, vilka problem stör honom. För att få en mer komplett bild av sjukdomen frågar läkaren ledande frågor, lär sig hur symtomen förändras beroende på situationen. Även urologen bör bekanta sig med en anamnese av patientens liv, det vill säga att lära sig, än när personen var sjuk. Det är särskilt viktigt för honom att fråga om förekomsten av sjukdomar i genitourinary sfären i en persons liv.
  2. Inspektion på soffan. Läkaren kommer att be dig att klä sig på dina underkläder och ligga på ryggen. Så han kommer att kunna känna njurarna och organen som gränsar till dem.

  Tillträde u urolog hos män ingår också

  1. Undersökning och palpation av de yttre könsorganen: penis, skrotum. Det skadar inte alls, leder inte till obehagliga känslor, om vävnaderna hos dessa organ inte påverkas av patologi.
  2. Inspektion av prostata. Det genomförs endast genom ändtarmen. För detta kommer patienten att behöva ta en knä-armbågsställning eller squat efter att ha avlägsnat all kläder under midjan. Läkaren kommer att sätta in ett glycerinsmörjat finger i handsken i patientens rektum, palpera sin prostata. Detta är ett ganska obehagligt förfarande, men smärta uppstår endast om prostata är inflammerat.

  Undersökning av prostata kan åtföljas av en erektion. Här finns inget att oroa sig för, även om du går igenom en undersökning med en kvinnlig urolog - en sådan reaktion ska normalt inträffa med denna manipulation, känner doktorn inte några personliga känslor. Tvärtom är läkaren, oavsett vilket kön det är, med palpation av prostatakörteln viktigt att inte bara bedöma storleken, densiteten och enhetligheten hos körteln själv, men också att analysera nivån på erektion.

  Om en urolog behöver en kvinnas undersökning görs det analogt med en gynekologs undersökning - på en särskild stol. För hans uppförande kommer damen att klä sig under bältet.

  Vad kan en urolog göra under upptagandet?

  Berätta vad urologen gör i receptionen:

  • tar ett smet från urinröret (en kvinna behöver ligga på en gynekologisk stol)
  • producerar prostata massage
  • tar studien hemligheten ("juice") av prostata
  • korrigerar parafimos
  • kateteriserar blåsan
  • buzhiruet urinrör, det vill säga, passerar genom urinröret en metallsond under lokalbedövning
  • tar bort den elektrokoagulanta neoplasmen av liten storlek på de yttre könsorganen
  • producerar stämpling av fröetubberet
  • tar bort främmande kropp från urinröret
  • ändrar permanent urinkateter
  • injicerar droger i blåsan genom en kateter
  • producerar diaphanoskopi av pungen
  • Byt bandage och ta bort sömmen efter urologiska operationer
  • gör suturering små sår på en människas könsorgan
  • avslöjar furuncles på manliga genitala organ
  • dissekerar piggar på förhuden.

  Urologen utser och kan utföra ultraljud av skrotorganen, ultraljud av prostata, cystoskopi och andra instrumentella metoder. Om en njurspatologi hittades under undersökningen, och en smal specialist - en nephrologist (han behandlar endast njursjukdomar) arbetar i din bostadsort, ger urologen honom riktning.

  Vem kan ersätta en urolog?


  Mottagandet av en nefrolog skiljer sig från en urologisk undersökning, eftersom denna läkare inte utför en undersökning och palpation av de yttre könsorganen. Men han, liksom urologen, kommer att vara intresserad av de sjukdomar du har lidit, sedan vad du har och var de har behandlats. Denna smala specialist kommer att ägna särskild uppmärksamhet åt sjukdomar i leder, hjärta, lever, oavsett om du har behandlat njurar hemma.

  Nefrologen utser och tolkar resultaten av sådana studier som:

  • Ultraljud av njurarna och urinblåsan
  • MRI
  • beräknad tomografi av njurarna
  • Röntgen av njurarna
  • njurarnas urologi
  • angiografi av njurkärl
  • radioisotopscanning av detta organ
  • blodprov: reumatiska tester, karbamidnivå, kreatinin, urinsyra, Rebergs test
  • Urinalys: generellt, enligt Nechiporenko, enligt Zimnitsky, urinkultur på mikroflora
  • av den histologiska undersökningen av njurvävnadens biopsivävnad.

  Vilka egenskaper ska en bra doktor ha?

  Det är bäst att välja en specialist inte med antalet vetenskapliga titlar och olika examensbevis på stativet, men på rekommendation av vänner eller goda bekanta. Men ofta måste en person göra sitt eget sätt att välja läkare. Låt oss föreställa oss några tips om att välja en högklassig specialist:

  1. En bra läkare betalar inte nödvändigtvis en avgift. Vanligtvis är han en operativ urolog på ett sjukhus, han konsulterar också i en poliklinik för vissa dagar.
  2. Döljer inte information om hans utbildning. Många av dem kan erhållas på stativet nära hans kontor eller direkt i den.
  3. Han frågar i detalj om dina klagomål, frågar ibland frågor om andra sjukdomar i situationer som uppenbarligen inte är kopplade till dagens tillstånd.
  4. Motiverar syftet med varje analys, undersökning, medicin. Vanligtvis gör det själv utan att vänta på dina frågor.
  5. Förklarar resultaten av undersökningarna i detalj. Förskriv inte alltid behandling endast enligt ultraljud, MR eller andra studier, utför ytterligare test.
  6. Utnämna inte bara annonserade droger, "upphovsrätt" salvor, tinkturer eller ljus, kosttillskott. Varje läkemedel tar en giltig plats på listan.
  7. Kan rekommendera en läkare för ultraljud eller strålningsdiagnos.

  Hur man väljer en bra specialist

  Det finns bara 3 sätt att hitta en läkare, liksom någon specialist:

  1. Internet. I nätverket finns många forum för hälsa, inkl. regionala (stad). I dessa forum kan du live-kommunikation och du kan ställa en fråga om problem av intresse och läkare. Du kommer säkert att besvaras.
  2. Klädd upp radio. Det här är dina vänner, bekanta, kollegor på jobbet, kompisar till vänner etc. Någon vändes nödvändigtvis till specialisten av intresse och har sin egen åsikt om han är bra eller dålig, och kan ge dig det råd du behöver.
  3. Läkemedelsverket. Metoden är relevant för stora städer och för dem som har möjlighet att komma. I byråerna finns stora databaser för alla läkare. Arbetarna hos dessa organ vet från recensionerna av riktiga människor av alla läkare, deras styrkor och svagheter, som specialiserar sig på vad. De kommer att hitta dig rätt specialist inom några minuter.

  Kom ihåg! Leta inte efter rätt specialister för dig på principen närmare hemma. Kontakta inte den första läkaren som kommer till dig, särskilt i allvarliga fall. Tillbringa lite tid, och du hittar rätt, beprövad specialist. Dina tidskostnader kommer att återbetalas många gånger.

  Således är det nödvändigt att ta urolog i vissa situationer. Han behöver inte vara rädd, men måste komma förberedd. Ovanstående information, som beskriver vad som behöver göras före en doktors besök och vad som kommer att hända på hans kontor, fungerar som en vägledning för patientens informationsberedning.

  Hur ser en urolog en läkare?

  Listan över smala specialiseringar av läkare kan leda till en viss förvirring. Därför, i någon patologi, besöker du en distriktsterapeut, så att han kan ta reda på var du ska skicka dig vidare. Att misstänka det genitourära systemets patologi och njurarna själva är inte svårt. Markören för detta är otillfredsställande urintester och vissa klagomål. För detaljerad granskning och förtydligande av diagnosen får du en hänvisning till en urolog.

  Det är inte nödvändigt att överväga urologen att vara enbart manlig (detta är en gemensam åsikt). Läkaren i denna specialisering behandlar geniturinärsystemets patologier, oavsett vilken persons kön de har sitt ursprung. Kanske kan i en separat grupp bara identifieras barns urologer som behandlar små patienter. Uppdelningen av alla läkare till vuxna och barn beror på de fysiologiska och anatomiska egenskaperna hos barnets organism.

  Vad läkaren botar en urolog

  Vi listar de sjukdomar som ligger i en urologs kompetens:

  • Alla inflammatoriska processer i det genitourinära systemet - cystit, uretrit.
  • Urolitiasis.
  • Skador och neoplasmer lokaliserade i urinblåsan och urinvägarna.
  • Patologier och defekter hos könsorganen hos män.
  • Patologier i prostata.
  • Sjukdomar i njurarna och binjurarna.
  • Infertilitet.

  Vetenskap Urologi hör till kategorin kirurgiska specialiseringar. Därför kan du få akut kirurgisk hjälp direkt hos urologen.

  Klassificering av läkare

  Alla urologiska specialiteter är indelade i ytterligare, smalare grupper:

  1. Urogenikologiya. Läkaren behandlar behandling av urogynekologiska sjukdomar hos kvinnor. Det finns ett stort antal patologier som kan betraktas lika urologiska och gynekologiska.
  2. Andrologi. Andrologen behandlar människornas patologi. Detta inbegriper inte bara inflammatoriska sjukdomar utan också fosterskador hos det manliga reproduktionssystemet.
  3. Barnens urologi. Konsultation av en barns urolog är nödvändig för medfödda defekter i det genitourära systemet etc.
  4. Oncourology. Dess mål är att hitta och behandla onkologiska processer i genitourinary systemet.
  5. Ftiziourologiya. Det behandlar urologiska patologier av tuberkulös natur.
  6. Geriatrisk urologi. Ett ganska stort och komplext område av urologisk vetenskap. Dess kontingent är äldre patienter.
  7. Urgent urologi. Läkaren specialiserar sig på att tillhandahålla akut kirurgisk behandling inom urogenitala organ.

  Förberedelse för antagning

  Urologisk mottagning kräver lite förberedelse, vilket är lite annorlunda för kvinnor och män. Förutom en allmän visuell undersökning och anamnesis utför läkaren även andra diagnostiska manipuleringar. När undersökningen med en urolog passerar talar vi strax nedan, men för närvarande fokuserar vi din uppmärksamhet på preparatet som krävs innan du får en urolog från läkaren.

  Hur man förbereder sig för en kvinna

  Förutom att få en gynekolog. För granskning av kvinnor används en gynekologisk stol. Så glöm inte att ta med blöjan med dig för inspektion. En dag före besöket bör du utesluta sex.

  Spruta inte innan du undersöker urologen. Behöver inte hygiengenitaler med desinfektionslösningar (furatsilina, klorhexidin). Läkaren kommer att behöva ta prov, och efter applicering av medicinska lösningar kan indikatorerna vara opålitliga.

  Hur man förbereder sig för en man

  För män, förutom den hygieniska toaletten av könsorganen, krävs det:

  • Avslag på sexuella kontakter inom 2 dagar innan du går igenom undersökningen.
  • Rengöring av emalj. Klar ändtarmen är nödvändig för att doktorn ska göra en fingerprovning av prostatakörteln genom ändtarmen. Var inte rädd och blyg av de erektioner som uppstår under en sådan undersökning - det här är normalt. Värre, om en erektion inte uppstår. Rengörande emalj kan ersättas med ett laxerande läkemedel dagen innan.

  Inloggning av urologen

  Vi förstår att spänningen för män och kvinnor framför läkarkontoret är en vanlig sak. Vad gör urologen i receptionen, är undersökningen smärtsam, vilka tester krävs, hur utför doktorn diagnosen? Dessa tankar ger dig inte vila och tillåter dig inte att gå in på kontoret lugnt och avslappnat. Och detta är nödvändigt.

  Rådet. Om du är för orolig, ta några lugnande droppar innan du tar en läkare.

  Inget hemskt händer på urologens kontor. Undersökningen börjar med en rutinmässig konversation. Svara doktorns frågor i detalj, det här hjälper till med en noggrann diagnos. Om det finns kroniska sjukdomar behöver läkaren veta vilken medicin patienten tar ständigt. Glöm inte att nämna dem. I förbigående undersöker läkaren ditt polikort, undersöker testen, vars resultat måste limmas i det. Om avtalet är primärt, och du godkände inte test, ska läkaren utse dem. Några av testerna tas av patienterna på kontoret.

  Nästa steg är en palpation (manuell) undersökning av buken och njurarna. Det utförs på en soffa, ibland stående.

  För att undersöka könsorganen köper doktorn en gynekologisk stol. Hos män utför läkaren en visuell och palpation undersöker vulva, och fortsätter sedan till en undersökning av prostatakörteln. Anatomiskt är prostatakörteln av män på ena sidan angränsande till blåsan, å andra sidan rör den ändtarmen. Därför är det enda möjliga sättet att bestämma storleken, organets densitet - för att undersöka den genom anusen. För detta erbjuds patienten att luta sig på soffan och luta sig framåt. Läkaren sätter in ett finger i ändtarmen och prober prostata. Att notera är samma metod som utförs prostata massage för män testar hemlighet av prostatan samt tas med hjälp av en finger effekter på järn.

  Undersökning av prostata hos män kan orsaka smärta endast i närvaro av akut prostatit. I andra fall är förfarandet smärtfritt.

  Hur man väljer en bra specialist

  För att få ett möte med en urolog är det tillräckligt att anmäla sig till poliklinikens register. Om en patient genomgår en urologisk undersökning, rekommenderar en annan specialist att han ger dig ytterligare test. Många patienter ger dem i betalda laboratorier för att få resultat snabbare. Vi öppnar en liten medicinsk hemlighet för dig. Varje läkare, inklusive en urolog, som du måste skriva in, litar på laboratoriet i den institution där han arbetar. Om du behöver ytterligare analys med användning av sällsynta eller dyra reagenser, kommer urologen själv att råda dig att registrera dig för tester i ett privat laboratorium av ett bra, enligt hans åsikt, nivå.

  Och om du inte bor i en storlek, och urologen i dina breddgrader inte kan hittas? Hur man gör ett möte, och viktigast av allt, var man hittar en bra specialist?

  Hitta en läkare i vår tid är lätt. Adresser till kliniker och privata medicinska strukturer är lätta att hitta på Internet, du kan också registrera dig utan att gå hem. Men du vill genomgå en undersökning med en bra läkare, inte den som har telefonen först i ögat! Därför satsar vi på att ge dig några tips som garanterar kvalitet och kompetent service.

  • Att hitta en bra urolog är lättast i en stor klinik där det finns en urologiavdelning.
  • Du kan skriva till ett möte med en högklassig läkare med försäkringsagenter som tillhandahåller individuell sjukförsäkring. Vanligtvis vet de läkare inte bara personligen, utan får också feedback från patienter som redan har använt urologiska tjänster.

  För att använda råd av kollegor och vänner, skulle vi inte rekommendera det väldigt mycket. Deras erfarenhet var inte nödvändigtvis framgångsrik, den psykologiska aspekten av mottagningen är av stor betydelse. Om du fortfarande går till en urolog i en privat struktur, kontrollera först att du har tillgång till licenser och examensbevis för relevant utbildning. Allvarlig honung. institutioner gömmer inte dem.