Huvud
Förebyggande

Medicin för prostatit

Behandling av prostatit är omöjligt utan medicinering. Men du kan inte bara gå till apoteket och köpa flera läkemedel märkta "från prostatit". För effektiv behandling bör en kompetent behandlingsregimen ordineras. Hur är ett läkemedel för prostatit hos män utvalda?

Vad är medicinsk behandling av prostatit?

Det finns en lista över läkemedel som är viktigt vid behandling av prostatacancer inflammation, oavsett vilken typ av sjukdom (akut eller kronisk prostatit).

Dessa inkluderar:

Var och en av dem har en viss inverkan på det sjuka organet.

Antibakteriella läkemedel

Antibiotika urologen utser alltid en infektiös prostatit och i sällsynta fall med icke-infektiös. De har en antibakteriell effekt, det vill säga att de hjälper till att eliminera alla patogener från kroppen.

Det finns många grupper av sådana droger som är uppdelade beroende på vilken typ av bakterier som ska undertryckas. Men allt har läkarna tillgripit bredspektrumantibiotika - en penicillin, tetracyklin och så vidare.

Läkemedelsbehandling av manlig prostatit med dessa läkemedel varar från 2 till 6 veckor, och i vissa fall kan det ta upp till 2 månader. Om antibiotikabehandling med utvalda antibiotika inte fungerar, genomförs en ytterligare studie för att identifiera en specifik grupp bakterier för "riktade" terapi.

Ofta utsedda medel:

Hormoner vid behandling av prostatit

Ofta under inflammation i prostata, är organets erektilfunktion förlorad. För att återställa det, såväl som positivt påverka den hormonella bakgrunden hos män, praktiskt i alla fall, läkare förskriva hormonella droger. De bidrar till avlägsnande av inflammation och kan även bedövas.

Vad är alfa-blockerare?

Prostatit kan ge en sådan komplikation som problem med urinering. För att förenkla denna process måste du slappna av dina muskler. Hjälp att göra denna alpha-blockerare. De släpper muskelvävnaden genom att verka på receptorerna i cellerna i urea och prostata.

Bland drogerna i denna åtgärd kan du välja "Fentolamin" och "Amikacin".

Rektala ljus

Läkemedelsbehandling av prostatit kan inte utan rektala suppositorier. I allmänhet är denna form av frisättning av droger idealisk, eftersom så aktiv terapeutisk substans blir "direkt mot målet".

På grund av detta är den antiinflammatoriska och analgetiska effekten på det sjuka organet mycket snabbare. Dessutom är de säkrare, eftersom de inte har en negativ inverkan på njurarna och leveren.

Rektala suppositorier behövs för att lindra smärta, inflammation och kamp mot patogena mikroorganismer. Det finns ett stort urval av ljus för symptomatisk behandling, och läkaren kan ordinera detta eller det läkemedlet i denna form, för att inte överbelasta lever och njurar.

Det finns även varianter med biodlingsprodukter, och även barnet vet om fördelarna med honung och propolis.

Även sådana rektala suppositorier som:

Preparat stimulerande immunitet

Antibiotika "rengör" kroppen av alla mikroorganismer och lämnar ingen person till och med en positiv mikroflora. För att undvika farliga och oönskade konsekvenser, såsom virussjukdomar, är det nödvändigt att ge kroppen den önskade mängden vitaminer och mineralämnen.

Så återställs kroppens skyddande funktioner, motverkar inte bara den redan existerande prostatit, utan även många andra sjukdomar, är möjligheten att bli smittade alltid där. Särskilt viktiga är immunmodulatorer vid behandling av prostatit hos äldre män.

Miorelaxanter mot prostatit

Muskelavslappnande medel minskar muskeltonen. På grund av detta förbättras blodflödet och prostatsjuice börjar strömma normalt. Så ofta ordineras muskelavslappnande medel, som "Midokalm", som en bedövningsmedel.

Medicinsk behandling av prostatit i hemmet är möjlig, men endast om det inte finns några komplikationer, och patienten går med på att regelbundet besöka urologen för konsultationer och upprepade studier.

Det är viktigt att alla mediciner som beskrivits ovan inte kan tas i sig, och det är bäst att besöka en läkare först. Bristen på kompetent behandling kan leda till operationsbordet.

Än att behandla en prostatit hos män - läkemedel och tecken på en sjukdom

I modern medicin anses prostatit vara den vanligaste urologiska sjukdomen. Det finns olika orsaker som leder till sjukdomen, de är täckta både i bakteriella infektioner och i människans sätt att leva.

För att uppnå kompensation av kronisk form och bli av med akut smärta är en komplex process som består av en hel uppsättning förfaranden och åtgärder.

För detta är det viktigt att ta vissa mediciner för att behandla prostatit hos män, de är ordinerade vid utseendet av de första tecken på sjukdom. Vilka av de moderna drogerna på marknaden är den mest effektiva och snabba agerande vi kommer att överväga i den här artikeln.

Det är värt att notera att denna sjukdom ibland är felaktigt identifierad med en annan patologi, prostata adenom. Och även om orsakerna och mekanismen för utveckling av dessa sjukdomar är olika, har behandlingen i vissa fall liknande egenskaper.

Tecken på prostatit hos män

Hos män börjar de första tecknen på prostatit med en obehaglig och smärtsam urinering. Det finns ett behov av att stå upp 1-2 gånger om natten på toaletten. Efter ett tag kommer det att skjuta eller dra smärta i perineum och ovanför puben, det finns möjlighet att smärta i penis och anus.

Urinering blir snabb och smärtsam, urinmoln. Smärta kan manifestera med avföring. Det händer att patienten märker fördelningen av droppar av vit hemlighet på morgonen. Kroppstemperaturen stiger till 38 grader.

Prostatit är en smutsig sjukdom i modern urologi. Män föredrar att vara tysta under en lång tid och gömma symptom, hänvisar till läkaren endast om smärtan blir helt enkelt outhärdlig. Detta är en frivolous hälsoinriktning. Konsekvenserna efter ett sådant beteende kan vara mycket komplexa, inklusive infertilitet och inflammatoriska processer hos organen.

Det är också värt att notera att symptomen på prostatit har tecken på andra farliga sjukdomar som cystit, godartade prostatatumörer, blåscancer.

Vilka läkemedel används för att behandla prostatit?

En specialist, baserat på könens tillstånd, kan ordinera en (eller flera) av följande former av medicinering:

 1. Ljus för rektal ingång. Sådana droger förbättrar metabolismen.
 2. Injektioner. De främjar snabb penetration av läkemedlet i kroppen, stimulerar immun- och vaskulära system. Det mest populära sättet för injektioner är Prostatilen.
 3. Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) - förhindra utveckling av inflammatoriska reaktioner.
 4. Instillation. Med denna typ av behandling administreras läkemedlet av läkaren direkt till destinationen.
 5. Microclysters. De anses vara en folkmetod. Eftersom läkemedel använder infusioner och decoctions av örter, är det baserat på temperatur och medicinska effekter. Det utförs före sänggåendet, prostata körteln efter proceduren bör inte överföras och superkylas.
 6. Tabletter. Oftast innebär behandling av prostatit med tabletter användningen av antibakteriella läkemedel som har ett brett spektrum av effekter. Särskilt i fall där specifika patogener inte är etablerade.
 7. Alfa-adrenoblocker - har en liknande effekt genom att blockera alfa-adrenoreceptorerna i det sympatiska nervsystemet.

Varje läkemedel har sina egna särdrag och kan passa en patient, men en annan gör det inte. Den mest effektiva botemedel mot prostatit är en apparat som speciellt väljs av läkaren för patienten, med hänsyn till hans individuella egenskaper och särdrag hos sjukdomsbanan.

antibiotika

Om det är bestämt att prostatit orsakas av bakterier, ska antibiotika ordineras. Välj främst droger med ett brett spektrum av åtgärder, det vill säga de som kan förstöra flera typer av mikrober.

I allmänhet är antibiotika representerade av tre grupper av läkemedel:

 • Fluoroquinolaminer - Ciprofloxacin, Norfoxacin, Levofloxacin, etc.
 • Tetracykliner - Oxytetracyklin, Minocyklin, Doxycyklin, etc.
 • Penicilliner - Oxacillin, Carbenicillin, Ampicillin och andra.

Ofta använder behandlingen ljus som används rektalt (de sätts in i anus). Sådana läkemedel stoppar effektivt smärta och har en antibakteriell effekt. Injiceringslösningar penetrerar mest i kroppens vävnader. De har en systemisk effekt som utövar en stimulerande effekt på immunitet och kärlsystemet.

smärtstillande medel

Denna grupp droger gör livet enklare för många patienter. I regel används följande läkemedel som narkosmedel för behandling: Aspirin, Ibuprofen, Diklofenak. Dosen ska dock kontrolleras med din läkare.

Alfablockerare

En grupp droger som slappnar av urinrörets smidiga muskler (urinrör) och blåsans hals, vilket bidrar till ett bättre urinflöde.

De vanligaste drogerna är:

 1. Tamsulosin (omnix, flomax) 0,4 mg en gång om dagen. Behandlingsförloppet är långt.
 2. Silodosin (urorek) 4 mg en gång om dagen. Behandlingsförloppet är långt.

Effekten av alfa-blockerare är inte riktad mot behandling av prostatit, men på eliminering av obehagliga symptom orsakade av sjukdomen. I detta fall är symtomen utveckling av akut eller kronisk urinretention.

Muskelavslappnande medel

De har en effekt liknande alfa-adrenerge blockerare, men riktas mot perinealområdet, som ständigt är i ökad ton med prostatit. Minska trycket på bäckenet, minska smärta.

Läkemedel som förbättrar blodcirkulationen

Med någon form av sjukdomen är det alltid ett brott mot blodcirkulationen, vilket leder till stillastående fenomen och tillåter inte organens vävnader att återhämta sig. Därför är det i komplex behandling nödvändigt att använda läkemedel som förbättrar blodcirkulationen.

För att normalisera fyllningen av blodkärl med blod används läkemedel som Escuzan, Pentoxifylline.

Fytoterapeutiska läkemedel

De är baserade på naturliga örter. Minska ödem i prostatakörteln, dess inflammation, förhindra stagnation, återställa utflödet av fysiologiska vätskor. Populära är droger baserade på pumpa frön, krypande palmfrukter och sabal.

vitaminer

Intag av vitaminer är nödvändigt för att stärka kroppens immunförsvar, vilket påverkas allvarligt under prostatit. Den kroniska kuren av sjukdomen påverkar starkt människans skyddsfunktioner, så vitaminer tas i samband med den huvudsakliga läkemedelsbehandlingen.

Effektiva botemedel mot prostatit: en lista och priser

Att välja något bästa läkemedel för prostatit, som skulle behandla alla män, oavsett orsaken till inflammation i prostata adenom, är inte möjligt. Eftersom ett antibakteriellt läkemedel, även om det är tre gånger effektivt läkemedel, inte kan hjälpa en patient med en parasitisk infektionsform och vice versa.

Men om vi överväger olika läkemedel som föreskrivs i dessa eller dessa fall kan de bästa drogen för prostatit vara:

 1. Prostatilen - i huvudsak är detta läkemedel för prostataadenom ett extrakt från prostata av tjurar. Det har en selektiv effekt på prostata och enskilda organ. Effekten av läkemedlet är att eliminera och minska ödemets ödem, bakteriostatisk effekt på utsöndringens mikroflora, en minskning av leukocyternas innehåll i kutens utsöndringar. Priset är 450 rubel.
 2. Vitaprost - tillgängliga i form av tabletter och suppositorier, som omfattar pulver "Samprost", reducerar ödem, trombos venoler, leukocytinfiltration och stagnation av sekret i bihålorna prostata. Priset är 900 rubel.
 3. Prostamol OOO är en växtbaserad beredning, vars huvudsakliga aktiva beståndsdel är ett extrakt från sabalpalms frukter. Priset är 850 rubel.
 4. Prostan är en syntetisk beredning baserad på finasterid, som, liksom Prostatilen, är extremt effektiv, men i motsats till det senare påverkar Prostan den totala mängden PSA. Det är denna speciella egenskap som ledde till långa studier för att bestämma om drogen ökar risken för att utveckla cancer i patienten. Priset är 300 rubel.
 5. Pepon är en örtberedning, skapad på basis av pumpa frön. Finns i form av kapslar. Formulering utvecklades väl som en medicin för behandling av prostata adenom i de tidiga stadierna av sjukdomsutveckling, eftersom dess ingående organiska ämnen, eliminera urinering störning uppstår från adenom, beskärs smärta och ökad potens. Priset är 950 rubel.

Effektiva medel för behandling av inflammation i prostatakörteln producerade en hel del, men du kan inte tilldela dem till dig själv efter att ha läst recensioner, även om någon kontra existerande.

Prostatilen för injektioner

Läkemedlet förbättrar aktiviteten i musklerna i blåsan och prostata, förbättrar blodcirkulationen i prostataorganen, påverkar positivt hela kroppens immunsystem.

Angivanden för antagning:

 • Kronisk prostatit, prostata adenom, fördröjning och kränkningar av urinering.
 • Kontraindikationer: Individuell intolerans mot läkemedlet.
 • Biverkningar: Ej identifierad.
 • Instruktioner för användning: intramuskulärt, 5-10 mg per dag, behandlingskurs - 50 till 10 dagar. Före användning ska pulvret spädas i 2 ml saltlösning eller i 2 ml novokain.

Vitaprost

Vitaprost-suppositorier refererar till snabbtverkande läkemedel och ordineras i kronisk form eller efter operation på prostatakörteln.

Detta läkemedel i form av rektala suppositorier har antibakteriell och antiinflammatorisk effekt. Ansökan uretrala suppositorier normaliserar processen och minskar risken för trombos i kärl av prostata och återställer funktionen av blåsmuskeln, och förbättrar kvaliteten av sperma.

Prostamol Uno

Läkemedlet reglerar funktionen hos organen i genitourinärsystemet, har antiinflammatoriska egenskaper och utövar en antiexudativ och antiandrogen effekt.

Det är indicerat för godartad prostatahyperplasi i steg 1 och 2, som en komplex terapi för prostatit. Kapsel tas oralt efter en måltid, helt med en stor mängd vatten, 320 mg / dag samtidigt. En detaljerad kurs ordineras av en läkare. Kostnaden är från 600 till 1100 rubel.

Peponen

Läkemedlet tillverkas på basis av pumpafröolja, i kapslar om 0,3 № 90. Det avlägsnar dysursymptom hos män, lindrar smärtsyndrom och främjar ökad potens.

Med långvarig användning minskar innehållet av lipider i blodet. Med prostata adenom utse 1 till 2 kapslar 3 gånger om dagen. Liksom varje växtberedning krävs det endast en långsiktig användning för att uppnå den önskade effekten.

Förteckning över de bästa medicinerna för män i behandlingen av prostatit

inflammation i prostatan massan skapar obehag för de sjuka, men farligare är konsekvenserna av sjukdomen - infertilitet, impotens, cancertumörer, ytterligare spridning av sjukdomen i hela urogenitalsystemet. Behandling av prostatit hos män är ordinerad av en urolog, beroende på orsaken till sjukdomen.

Former av medicinering

Vilken organism som helst är en individ och valet av läkemedel görs enligt patientens allmänna tillstånd, data från laboratorieundersökningar, stadium av sjukdomsprogression.

I de flesta fall gäller följande:

 1. Genom instillationer - införandet av droger via urinröret direkt till problemområdena. Det utförs under villkor för medicinska institutioner, uteslutande av professionell medicinsk personal.
 2. Injektioner - används för att aktivera vaskulära och autoimmuna system. Fördelen med administreringssättet är den snabba penetrering av aktiva substanser i de drabbade områdena.
 3. Mikroklizmami - specialiserade droger med en minsta volym. Används i sällsynta fall - används inte i stor utsträckning.
 4. Antiinflammatoriska läkemedel av icke-steroid typ - undertryck den befintliga processen med inflammation.
 5. Rektala suppositorier - de har en bedövningsmedel, förbättrar ämnesomsättningen.
 6. Tabletform - används ofta antibakteriella läkemedel, ett brett spektrum av effekter. En smalbaserad version används för att bestämma en patogen mikroorganism som har trängt in i kroppen.

Ofta föreskrivna läkemedel

Vad man ska ta med prostata hos män, bestämmer läkaren.

Vad är drogerna för prostatit hos män?

Den ledande metoden, som används vid behandling av prostata sjukdomar, inklusive någon form av prostatit, är läkemedelsmetoden. Utspädning från prostatit är en mycket lång process, som i vissa fall försenas i flera år. Det är viktigt att inte missa behandlingen med föreskrivna läkemedel, samt att följa alla rekommendationer från den ansvariga läkaren. Dessutom köper inte spontant läkemedel för behandling.

Preparat för behandling av prostatit hos män: en grupp läkemedel

Vid behandling av någon form av prostatit väljs lämplig behandling av läkemedelsbehandling oftast. Det finns flera grupper av läkemedel som förskrivs av specialister beroende på sjukdomens symptomatologi och förlopp. Dessa inkluderar:

 1. Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID)
 2. Alfa-blockerare.
 3. Hormonala preparat.
 4. Antibiotika.
 5. Muskelavslappnande medel.
 6. Spasmolytika.
 7. Fytoterapeutiska preparat (BAA).
 8. Bioregulatoriska peptider.

Beskrivning av läkemedelsgrupper

Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel utses oftare bara för att minska smärtssyndromet och minska inflammatorisk process. Vid en prostatit från НППП utse experter:

 • Nimesulid (imid, nayz) - doserar 1 tablett 2 gånger om dagen i 6 dagar.
 • Meloxicam (rheumoxicam, movalis) - i detta fall föreskriva injektioner för intramuskulär injektion. För 1,5 ml. 1 gång per dag. Behandlingsförloppet är 7 dagar.
 • Diklofenak (lutad, voltaren, doloben, dicloberl, diclac) - administreras intramuskulärt till 0,3 ml en gång om dagen i 4-6 dagar.

A-blockerare hjälp slappna av urinrörets smidiga muskler och urinblåsans nacke. Således bidrar droger till ett bra urinflöde. Effekten av sådana ämnen är enbart inriktad på att eliminera de symptom som uppstår med prostatit. Vid behandling av sjukdomen riktas inte alfa-blockerare.

Läkemedel för prostatit hos män från gruppa-adrenoblockerare:

 • Silodosin (urorek) - dosen är 4 mg en gång om dagen. Behandlingsförloppet beror på komplikationer.
 • Tamsulosin (flomax, omnix) - 0,4 mg per dag. Behandling kan vara lång.

Droger med hormoner - utses endast om gruppen NSAID-läkemedel inte klarar av uppgiften. De flesta experter utser:

 • Prednisolon (solu-medrol) - högst 80 ml per dag. Behandlingsförloppet endast i mycket svåra fall överstiger 1 månad.
 • Dexametason 2,0 ml som intramuskulär injektion en gång om dagen. Tilldela läkemedlet i 3 dagar.

Antibakteriella läkemedel - utsedd med en bakteriell typ av prostatit. Om inflammation i prostatakörteln orsakas av en infektion, föreskrivs antibiotika. Men med akut och kronisk prostatit kan dessa läkemedel också ordineras.

 • Skyddade penicilliner (amoksiklav, augmentin) - 1000 mg 2 per dag. Var noga med att följa mottagningstiden. Till exempel, klockan 7:00 på morgonen och klockan 7:00 på kvällen. Kursen är högst 10 dagar.
 • Cefalosporiner från den tredje generationen (ceftriaxon eller cefotaxim) är en injektion för intravenös eller intramuskulär injektion av 2,0 ml 1-2 gånger om dagen. Kursen är från 6 till 10 dagar
 • Cefalosporiner från IV-generationen (maxipip, cefipim) - i detta fall skiljer sig dosen inte från tredje generationens cephalosporiner, men behandlingsförloppet reduceras till 5 dagar.
 • Makrolider (klaritromycin och azitromycin) 500 mg två gånger dagligen. Behandlingsförloppet kan vara från 5 dagar till 2 veckor.
 • Aminoglykosider (amikacin) - en injektion för intramuskulär injektion av 1,0 ml 1 gång per dag. Behandling i 5 till 7 dagar.
 • Fluoroquinoloner i andra generationen (ofloxacin, ciprofloxacin, norfloxacin) - dosen är 200 mg två gånger dagligen. Kursen är från 1 till 2 veckor.
 • Fluoroquinolones III-generationen (leflok eller levofloxacin) dosering är 500 mg per dag. Till skillnad från II reduceras behandlingstiden till 5 dagar.

Muskelavslappnande - Läkare ordinerar för att slappna av musklerna i urinröret, urinblåsan och perinen. Allt detta bidrar till att undertrycka smärta (spasmer) samt att förbättra arbetet med urinering:

 • Mydocalm eller Tolpper - administreras intramuskulärt med 1,0 ml 2 gånger om dagen. Kursen kan vara från 10 till 30 dagar.

antispasmodika - grupp representerad läkemedel för dämpning av vaskulär glatt muskulatur, vilket innebär en förbättring av mikrocirkulationen, reduktion (fullständigt avlägsnande) av smärta, såväl som i prostata hemliga spöken utflödeshastigheten.

 • Baralgin - En kurs i 2-4 dagar ordineras för 1 tablett 3 gånger om dagen.
 • Men-shpa - kursen kommer inte vara mer än 3 dagar för 2 tabletter per dag.

Läkemedel från prostatit hos män baserade på örter visade sig vara mycket bra. Fytoterapeutiska metoder Inkludera mottagande av avkok, tinkturer av olika färger, kottar, gräs, rötter, etc.

 • Ta samma andel av följande örter: malört, serie Ålandsrot rot, humle kottar, rölleka, johannesört och blommor av renfana. Mala allt i en mixer och ta 4 matskedar av samlingen. Efter häll 1 liter brant kokande vatten och låt det brygga hela natten. Det är tillrådligt att använda termo eller termo. Ta 150 ml 4 gånger om dagen. Kursen kan vara från 6 till 8 månader.
 • Horsetail, hallonblad, nässlor, tranbär, serier, humlekottar, Bergenia rot, söt, marshmallow och kamomill blommor. All denna uppsättning ska blandas allt detta i lika delar och efter slipning. Ta 8 matskedar av blandningen och häll 2 liter kokande vatten. Låt stå på låg eld i 15 minuter. Lämna sedan allt för natten. Ta 0,5 glas 3-4 gånger om dagen. Behandlingsförloppet kan vara från 4 månader.

Du kan också använda färdiga örtberedningar som säljs i apotek i form av lösningar eller kapslar. Här är några av dem:

 • Prostata forte - med sammansättningen av detta verktyg inkluderar kardborre, isländsk mossa, palm bär, pumpafrön, rötter, goldenrod och halvgräs, bark pigeuma. En dag ska tas 2 gånger om dagen för 1 kapsel i 1-3 månader.
 • Prostanorm - kompositionen innehåller roten av lakrits, echinacea, jonkört och kanadensisk hals. Acceptera nödvändig sirap för ½ tsk som spätts i vatten ¼stakana - beräknad dos ges vid tre doser per dag. Ta drogen ska vara inom 1-2 månader.
 • Simmol-uno - består av ett extrakt av palm sabalens frukter. Användningen ska vara som ett aktivt tillskott 1 kapsel per dag.

Bioregulatoriska peptider-Dessa läkemedel är baserade på extraktion av prostata från nötkreatur. De brukar normalisera växlingsfaktorerna i körteln, samt stimulera cellförnyelse. Detta inkluderar:

 • Vitoprost, Samprost, Prostatilen, Uroprost - 1 tablett 2 gånger om dagen med behandling under 10 dagar.

Effektiva droger för prostatit

Vilka andra läkemedel hjälper till med att bli av med prostatit eller för att stoppa sjukdomsutvecklingen? Tänk på några populära, effektiva och moderna droger.

prostatilen

Detta läkemedel utges som en injektion. Det bidrar till att stärka blodkärlens väggar och förbättrar blodcirkulationens mikrocirkulation. Medicinen främjar den funktionella aktiviteten och funktionen av de smidiga musklerna i prostata och urinblåsan. Dessutom har det en positiv effekt på immunsystemet.

Detta ämne används vid observation av reflex urinretention i adenom, såväl som kronisk form av prostatit. Injektionen administreras intramuskulärt i en daglig dos på 5-10 mg i 7-10 dagar. Upprepad kurs kan utses inte mindre än en månad.

Prostolamin

Den presenterade aktiva biologiska tillsatsen påverkar de metaboliska processerna i prostata, och hjälper också till att korrigera urodynamiken. Den presenterade drogen används exklusivt i 1-2 steg i utvecklingen av prostatit, med kränkningar av urinflödet och störningar i sexuell funktion.

Tabletten tas 10 minuter före måltid 2 gånger om dagen i 15 dagar. Kursen kan upprepas efter 3 månader.

Prostamol DNA

Har antiandrogena, antiexudativa åtgärder och lindrar inflammation. Dessutom reglerar funktionen hos genitourinary systemet. De tar drogen med BPH 1 och 2 steg, liksom i komplex terapi för behandling av prostatit.

En kapsel efter att ha ätit tvättas med mycket vatten. Doseringen är 320 mg per dag och ska tas samtidigt.

Prostan (D.V.Finasterid)

Tabletter som föreskrivs för benign prostatahypertrofi, såväl som för att förhindra olika typer av urologiska problem under inflammation muskel-körtelorgan. Läkemedlet tas inom 6 månader från 1 tablett per dag. Dosen kan justeras av den behandlande läkaren.

Omnik (D.V. Tamsulozin)

Denna beredning framställs som kapslar med en modifierad frisättning av en sådan substans som tamsulosinhydroklorid. Tilldela det med prostata adenom, dysursjukdomar och prostatit. Denna medicinering är kontraindicerad vid allvarlig njursvikt.

Efter frukost måste du ta 1 kapsel utan att tugga, men bara med mycket vätska.

Peponen

Detta läkemedel tillverkas på basis av pumpa frön och finns i form av kapslar. Péponent lindrar smärta, dysursymptom och ökar också potensen. Vid långvarig användning observeras en minskning av lipidhalten i blodet.

Med adenom ordineras patienten 2 kapslar 3 gånger om dagen. Eftersom denna beredning är en växt typ, innebär det att det krävs en konstant och långvarig mottagning för att uppnå den bästa effekten.

Cernilton

I det här fallet talar vi om tabletter, som är gjorda av ett extrakt av pollen från sådana växter som vete och timotej. De används endast för behandling av kroniska och akuta former av prostatit och som en del av en komplex metod för behandling.

Vitoprost forte

De aktiva beståndsdelarna i detta läkemedel har enbart en positiv effekt på faktorerna för cellulär metabolism i det glandulära hanorganet och gör också korrigeringar i urodynamiken. Den ska användas för kronisk form av prostatit såväl som för patienter i den postoperativa perioden. Suppositoriet administreras rektalt 1 ljus per dag. Tillämpningsförloppet är individuellt: från 5 till 10 dagar.

Ekado (Ecado)

Ett innovativt läkemedel för att bekämpa prostatit. Den är baserad på vegetabiliska komponenter. Hjälper till att eliminera stagnation i prostata, samt minska inflammatorisk process. Den finns i form av en kräm, som administreras rektalt med hjälp av en speciell applikator. Ska appliceras dagligen före sänggåendet. Dessutom bör den användas av män i äldre ålder för att förhindra spridning av prostatavävnad.

Finalgon

Detta verktyg är känt för många som en gel för behandling av muskel- och neuralgiska sjukdomar, men inte alla vet att det kan hjälpa till med prostatit. Läkemedlet har en effekt på metaboliska processer, stimulerar enzymatiska reaktioner, som sker i bindväv och muskulatur. Salva värmer upp djupa vävnader, men kan också orsaka lokal allergisk reaktion.

Om prostatit är förknippad med banalt förspänning, hypotermi eller inflammation i muskelvävnaden, kan denna salva användas. Det finns dock få läkare som kan ordinera detta läkemedel, eftersom det är nödvändigt att applicera den mot prostatit med stor omsorg.

Vilka preparat med prostatit ska användas, samt att välja en effektiv individuell kurs kan bara en expert kvalificerad. Ta inte del i spontan behandling, detta kan leda till mer komplicerade situationer.

Medicin för prostatit

Läkemedelsbehandling är den ledande metoden som används vid prostata i sjukdomar, i synnerhet - prostatit.

Behandling av prostatit är en lång process, som kan bestå i flera år. Det är viktigt att följa alla behandlingsrekommendationer, inte hoppa över medicineringsintaget och inte spontant byta läkemedel som föreskrivs av din läkare.

Grupper av läkemedel som används för att behandla prostatit

 1. Antibakteriella preparat.
 2. NSAID (icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel).
 3. Hormonala preparat.
 4. Alfa-blockerare.
 5. Spasmolytika.
 6. Muskelavslappnande medel.
 7. Bioregulatoriska peptider.
 8. Fytoterapeutiska preparat.

viktigt

Ibland kan en sjukdom som orsakats av inflammation i prostata försämra en människors reproduktiva funktion. Lär dig hur prostatit påverkar uppfattningen på den här sidan

Beskrivning av läkemedelsgrupper

Antibakteriella läkemedel syftar till att eliminera orsaken till sjukdomen - bakteriell infektion. Det finns flera grupper av antibiotika som ordineras för akut eller kronisk bakteriell prostatit:

 • Skyddade penicilliner - Amoxicillin + klavulansyra (amoxiclav, augmentin) 1000 mg två gånger dagligen. Det är nödvändigt att strikt följa mottagningstiden (till exempel på morgonen klockan 7 och på kvällen klockan 7). Behandlingsförloppet är 7-10 dagar.
 • Tredje generationen cefalosporiner - cefotaxim eller ceftriaxon 1,0 ml intravenöst eller intramuskulärt 2 gånger om dagen eller 2,0 ml intravenöst en gång om dagen. Behandlingsförloppet är 7-10 dagar.
 • Cefalosporiner från den fjärde generationen - cefipim (maxipip) till 2,0 ml intravenöst eller intramuskulärt en gång om dagen. Behandlingsförloppet är 5-7 dagar.
 • aminoglykosider - Amikacin 1,0 ml intramuskulärt en gång om dagen. Behandlingsförloppet är 5-7 dagar.
 • Fluoroquinoloner från andra generationen - Ciprofloxacin, norfloxacin eller ofloxacin 200 mg två gånger dagligen. Behandlingsförloppet är 7-14 dagar.
 • Fluoroquinolones III generation - levofloxacin (leflok) för 500 mg 1 tablett en gång om dagen. Behandlingsförloppet är 5 dagar.
 • makrolider - azitromycin 500 mg eller klaritromycin 500 mg 1-2 gånger per slag. Behandlingsförloppet är 5-14 dagar.

NSAID (icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel) Utnämns med syftet att eliminera ett smärtsamt syndrom och depression av inflammatorisk process i en prostata. Med prostatit används flera typer av droger i denna grupp:

 • Diklofenak (Dolobene, voltaren, dikloberl, diklak, naklofen) vid 3,0 ml intramuskulärt en gång per dag i 5 dagar.
 • Meloksikam (movalis, rheumoxicam) 1,5 ml intramuskulärt 1-2 gånger om dagen. Behandlingsförloppet är 7-10 dagar.
 • Nimesulid (nayz, nylid) 1 tablett / påse 1-2 gånger om dagen i 5-7 dagar.

Hormonala preparat Utnämns endast om NSAID-gruppen inte klarar av sin uppgift. De valfria läkemedlen för prostatit är:

 • Dexametason 4 mg - 2,0 ml intramuskulärt en gång om dagen. Behandlingsförloppet är 1-3 dagar.
 • Prednisolon, prednison eller salt-medrol 40-80 ml en gång om dagen. Behandlingstiden bör inte överstiga 1 månad.

Alfablockerare - en grupp av läkemedel som slappnar den glatta muskulaturen i urinröret (uretra) och blåshalsen, vilket därigenom underlättar bättre utflöde av urin. Effekten av alfa-blockerare är inte riktad mot behandling av prostatit, men på eliminering av obehagliga symptom orsakade av sjukdomen. I detta fall är symtomen utveckling av akut eller kronisk urinretention. De mest använda läkemedlen för prostatit är:

 • Tamsulosin (omniks, flomaks) 0,4 mg en gång om dagen. Behandlingsförloppet är långt.
 • Silodosin (urorek) 4 mg en gång om dagen. Behandlingsförloppet är långt.

Spasmolytika. Droger i denna grupp är tilldelade till avslappning av vaskulär glatt muskulatur, vilket leder till en förbättring av mikrocirkulationen, eliminera smärta och normalisera utflödet av prostatakörteln sekret:

 • But-shpa 2 tabletter 3 gånger om dagen. Behandlingsförloppet är 2-3 dagar;
 • Baralgin 1 tablett 2-3 gånger om dagen. Behandlingsförloppet är 2-5 dagar.

Muskelavslappnande medel brukade slappna av musklerna i perineum, urinblåsan och urinröret. Detta bidrar till att minska smärta och urinering normalisering: Mydocalm eller Tolperil 1,0 ml intramuskulärt, 2 gånger om dagen. Behandlingsförloppet är från 10 dagar till 1 månad.

Bioregulatoriska peptider. Preparat på grundval av prostatakörteln hos boskap, som används för att normalisera metaboliska processer i körteln och stimulera dess regenerering (uppdatering): Vitaprost (Prostatilen, Uroprost, Samprost) 1 tablett 2 gånger om dagen. Behandlingsförloppet är från 10 dagar.

Fytoterapeutiska preparat för behandling av prostatit - det är huvudsakligen avkok eller infusioner från samlingen av örter, blommor, kottar eller rötter.

 • Renfana blommor, blad johannesört, rölleka, malört, serie, svalört, Ålandsrot rot och Levezou, humlekottar som tas i lika proportioner och grind mixer. 4 matskedar av den resulterande blandningen häll 1 liter kokande vatten och låt det branta i 1 natt (det är bättre att använda en termosflaska). Ta 1/3 kopp 3 gånger om dagen. Behandlingsförloppet är 6-8 månader.
 • Örten hästsvans, randigt, hallonblad, tranbär, nässlor, humlekottar, söt flagga rot, Bergenia, marshmallow, kamomill blommor blandas i lika proportioner och grind. 8 matskedar av den resulterande blandningen häll 2 liter kokande vatten och håll på låg värme i 15 minuter. Låt det brygga i 24 timmar. Ta ½ kopp 3 gånger om dagen. Behandlingsförloppet är 4-8 månader.

För enkelhets skyld kan du använda färdiga fytopreparationer i kapslar eller lösningar, till exempel:

 • Prostamol-uno, som innehåller ett extrakt av palm sabal frukt. Ta 1 kapsel 1 gång per dag.
 • Prostanorm, som innehåller en ört johannesört, Solidago canadensis, lakritsrot och Echinacea. Ta ½ tsk, tidigare utspätt i 100 ml vatten 3 gånger om dagen. Behandlingsförloppet är 1-2 månader.
 • Prostata-forte, som inkluderar löv av poppel, burdock, isländsk mos, palmbär, pumpafrön, pigeumbark, sedgerot och goldenrod. Ta 1 kapsel 2 gånger om dagen i 1-3 månader.

Den vanligaste listan över droger som används för att behandla prostatit:

Förberedelser för prostatit, vilka droger tas under behandlingen

För att eliminera inflammatoriska förändringar i prostatakörtelns vävnader av en läkare - ordinerar en urolog ofta vissa läkemedel för behandling av prostatit.

Det är inte nödvändigt att överväga att ett modernt läkemedelsmedel kommer att hjälpa till att hantera sjukdomen för varje man som lider av en sjukdom.

Valet av ett läkemedel beror på många faktorer och för att snabbt bota och förebygga övergången av akut prostatit till kronisk form är det nödvändigt att välja hela behandlingen efter grundlig undersökning.

Vilka läkemedel används vid behandling av prostatit

För behandling av prostatit i den akuta fasen är farmaceutiska preparat alltid nödvändiga. Utan deras användning är det omöjligt att uppnå fullständigt upphörande av inflammation och återställande av prostatens funktion.

Hela kursen av behandling en man måste gå igenom, försvinnandet av symtom indikerar inte en fullständig botemedel.

Därför, om du slutar ta medicineringen, kommer detta att vara huvudorsaken till övergången till inflammation i prostatakörteln till en återkommande, det vill säga ett kroniskt stadium.

Läkemedel väljs utifrån de uppgifter som erhållits under undersökningen och kan ordineras i en komplex terapi med fytopreparationer och folkmedicin.

Läkaren bör ta hänsyn till upptäckten av en viss mikroflora i smeten, patientens kliniska tecken och klagomål, de data som erhållits genom instrumentell undersökning av prostata.

Baserat på detta väljs antibakteriell, antiinflammatorisk och återställande behandling.

Beroende på sjukdomsförloppet ordineras alla utvalda läkemedel i form av injektioner, tabletter. Ibland används instillationer.

Injicerbara mediciner.

I grund och botten utsetts de som urolog i scenen av akut inflammation och detta är oftast antibiotika.

Läkemedel i injektioner kan snabbt uppnå den önskade terapeutiska effekten, men injektioner av prostatit görs på ett sjukhus.

I svår smärta kan användas och bedövningsmedel.

För behandling av prostatit kan användas under lång tid. För tabletter inkluderar icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, antispasmodika, muskelavslappnande medel.

Med prostatit är det viktigt att även använda droger som förbättrar ämnesomsättningen.

Nyligen är bioregulatoriska peptider förskrivna ofta som förbättrar regenerering av prostataceller.

Detta är införandet av en läkemedelslösning i urinröret med en viss verkningsmekanism.

Införandet av läkemedlet i urinröret ger en tidig befrielse från bakteriefloran och gör att det inflammatoriska slemhinnan kan återhämta sig snabbare.

En annan dosform för behandling av prostatit. Använd ljus från prostatit som bedövningsmedel och antiinflammatoriska läkemedel.

Stearinljus kan också ersättas med mikroclyster med läkemedel, vars åtgärder syftar till att förbättra mikrocirkulationen i prostatakörteln.

Vilken typ av doseringsformer som ska användas för att behandla en specifik patient kan endast lösas av en läkare.

En sjuk man kan inte utan injektioner, andra kan botas med användning av tabletter. Valet av behandlingsmetod beror på sjukdomsstadiet.

Tabletter används huvudsakligen i det kroniska skedet, men de måste ofta dricka länge. Som ett undantag för kronisk prostatit kan en läkare ordinera ett nytt läkemedel Longidase.

De mest populära och mest använda drogerna för prostatit

Urologen tar hänsyn till alla möjliga kontraindikationer och känslighet hos de patogener som upptäckts för drogerna.

Eftersom akut prostatit i de flesta fall fortfarande är en bakteriell infektion, börjar behandlingen följaktligen med användning av antibakteriella läkemedel.

Men detta är inte begränsat till att läkaren dessutom tar upp andra läkemedel som hjälper till att förbättra blodcirkulationen, lindra spasmer och hjälpceller.

Det innebär att all behandling består av samtidig användning av flera läkemedel med olika mekanismer för verkan.

Läkemedel för bakteriell prostatit

Om det är bestämt att prostatit orsakas av bakterier, ska antibiotika ordineras.

Välj främst droger med ett brett spektrum av åtgärder, det vill säga de som kan förstöra flera typer av mikrober.

 • Cefalosporiner ges oftast i form av injektioner, de inkluderar Cefotaxime, Maxipim och Ceftriaxon. Prescribe droger intramuskulärt eller intravenöst i minst 10 dagar;
 • Penicilliner används i form av tabletter med en speciellt vald dosering. Med prostatit är ofta Amoxiclav eller Augmentin ordinerat.
 • Fluoroquinoler som Ofloxacin används om det finns intolerans mot andra gruppers antibiotika. Du kan använda detta läkemedel i två veckor.

Behandling för akut prostatit

Vid en prostatit i ett akut sjukdomsstadium förutom antibakteriella preparat är det nödvändigt nonsteroid antiinflammatoriska medel och antispasmodika.

Under deras inflytande minskar inflammationen snabbare och smärta passerar med obehag.

 • Baralgin avser antispasmodik. Detta läkemedel är tillgängligt både i injektioner och i tabletter. På ett sjukhus administreras det intramuskulärt med smärta i en volym av 5 ml;
 • Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel kan också användas i injektioner och i tablettform. Om en man dessutom har magproblem är det bäst att använda injektioner, eftersom denna grupp av läkemedel påverkar organets slemhinnor negativt. Ofta används för närvarande injektioner eller ljus av diklofenak, nimesulid, Ibuprofen.

Behandling av viral prostatit

Viral prostatit uppträder sällan. Förutom virusets inflytande i sjukdomsutvecklingen spelas en viss roll i detta fall av den reducerade immuniteten hos hanen.

Bland patogenerna i denna form av sjukdomen är isolerade herpes simplexvirus, influensavirus, papillomovirusinfektion.

Förutom antiinflammatoriska och mikrocirkulatoriska förbättringar ordinerar läkaren antivirala läkemedel för behandling av viral prostatit.

De inkluderar Acyclovir, Famciclovir, och även droger som ökar immuniteten.

Läkemedel som lindrar muskelspasmer

Miorelaxanter vid behandling av prostatit behövs för att minska tonen i stressade muskler. Detta leder till minskad smärta och underlättar urinprocessen.

Denna grupp omfattar metakarbamol, midokalm, baclofen.

Läkemedel som förbättrar blodcirkulationen

Med någon prostatit finns det alltid ett brott mot blodcirkulationen, vilket leder till stagnation och tillåter inte organens vävnader att återhämta sig.

Därför är det i komplex behandling nödvändigt att använda läkemedel som förbättrar blodcirkulationen.

För att normalisera fyllningen av blodkärl med blod används läkemedel som Escuzan, Pentoxifylline.

Andra droger

Som redan nämnts utförs läkemedlets val av behandling på grundval av många av de uppgifter som avslöjades under undersökningen. Behandlingsregimen för en patient med prostatit kan därför skilja sig avsevärt från den hos en annan patient.

När prostatit ofta är dessutom föreskrivna immunmodulatorer, såsom Timalin, under påverkan av detta läkemedel, fungerar immunsystemet snabbt.

I det kroniska skedet av sjukdomen används ofta injicerande läkemedel Prostatilen-injektioner och ljus. Detta läkemedel stärker blodkärlen, förbättrar cellregenerering och påverkar positivt urinering.

Vid behandling av prostatit används denna medicin flera gånger genom kurser på 5-6 injektioner.

Det biologiska tillsatsen i form av tabletter Prostalamin och en medicinsk preparat Prostonom är populär. Beredningen på vegetativ basis av Kanefron visade sig bra vid behandling av prostatit.

Dessa läkemedel innehåller ett komplex av mikroelement, som påverkar prostata vävnaden positivt.

En av de mest effektiva och populära drogerna är Vitaprost suppositorier.

Sammanfattning

Behandling av prostatit bör inte vara ett självständigt val. Du kan inte bara gå till apoteket och välja ett läkemedel för att återställa prostata.

Detta tillvägagångssätt leder till övergången av akut prostatit till kronisk och är en av orsakerna till överträdelsen av den sexuella funktionen i framtiden.

Undersökning hos läkaren kommer att göra det möjligt att exakt avslöja orsaken till sjukdomen och eliminera den med hjälp av en viss grupp läkemedel.

Under loppet av läkemedelsterapi urolog kontinuerligt övervakar förändringar och därför kan justera dosen av medicin, i syfte att förbättra effektiviteten av behandlingen.

Varje man bör komma ihåg att utseendet av smärta och obehag vid urinering och bara vila är en tillräcklig anledning att gå till sjukhuset.

Tidig behandling av prostatit med droger och mediciner kommer helt och hållet att frigöra patienten från många problem i framtiden.

Behandling av kronisk prostatit: en överblick över traditionella metoder

Stagnerande prostatit är en av undersorterna av prostata sjukdomar. Sjukdomen påverkar oftast män i sin ålder, men även hos unga människor finns en sådan mängd prostatit.

Faktorer som bidrar till utvecklingen av sjukdomen är en stillasittande livsstil, promiskuösa samlag eller omvänt oregelbundet sex.

Själva namnet på sjukdomen talar om stillastående fenomen i kroppen, ett annat namn för en mängd prostatit är kongestiv.

Sjukdomen uppstår som ett resultat av stagnation av blod i bäckenorganen eller stasis av utsöndring i prostatakörteln, kan vara infektiös och icke-infektiös. Avser den kroniska formen av prostatit, eftersom symptomen är sällan akuta, utvecklar sjukdomen oftare omärkligt.

Kliniska manifestationer drabbar periodiskt smärta i ändtarmen, ljummen, perineum, liksom kränkningar av urinering och sexuellt liv.

Stagnerande prostatit är en farlig form av inflammation i prostata, eftersom det orsakar komplikationer som är farliga för hälsan och jämn liv. Det är mycket viktigt att diagnostisera och behandla stillastående fenomen i prostata och bäckenorganen i tid.

Behandling av kongestiv prostatit är komplex:

 • mediciner;
 • sjukgymnastik;
 • urologiska förfaranden;
 • homeopati;
 • träningsbehandling och mycket mer.

Vid behandling av kronisk prostatit är ett individuellt tillvägagångssätt viktigt, därför bör man inte självmedicinera, först efter att ha läst tipsen på forumet. Diagnos av sjukdomen och urvalet av terapi bör utföras i en medicinsk institution, en läkare av en urolog. Oberoende försök att återhämta sig kan inte bara vara värdelösa men också skadliga, eftersom värdefull tid kommer att saknas, och komplikationer kan uppstå.

Behandlingsregimen för kongestiv prostatit innefattar följande åtgärder:

 1. Förändring i livsstil: arbets- och viloproblem, rätt näring, motion, vanligt kön etc.
 2. Medicinsk behandling som syftar till att bekämpa infektion.
 3. Inträde av antiinflammatoriska läkemedel och antispasmodik.
 4. Förstärkning av immunitet: befästningsmedel, vitaminer.
 5. Sjukgymnastik, massage och andra, och förfaranden för att återställa blodmikrocirkulationen i bäckenorganen.
 6. Mottagande av lugnande medel.
 7. Intag av hormonella droger.
 8. Terapeutisk gymnastik.
 9. Sanitär och sanatorisk behandling.

Terapi för behandling av kongestiv prostatit inkluderar ett flertal tekniker, innefattande reflexterapi, installation örter apiotherapy, elektriska, ultraljudsbehandling, girudoterapiya, elektrofores, massage bad med örter och andra. Låt oss betrakta några av dem mer detaljerat.

 • Installationsterapi. Med en spruta eller ett mjukt ihåligt rör med en spruta införs en blandning i urinrörets öppning, som består av preparat som ordineras för oral administrering. Således påverkar de rätta drogerna den sjuka kroppen på lokal nivå.
 • Elektrofores. Droger (du kan kombinera flera) under påverkan av likström tränger igenom huden, urinrör och rektum, som påverkar organet direkt.
 • Ultraljud. Ultraljudsvågor stimulerar blodcirkulationen i bäckenorganen, främjar vävnadsreparation, förbättrar ämnesomsättningen i vävnader, ökar sexuell lust.
 • Laserterapi. Infraröd strålning förbättrar prostatakörteln, ökar kroppens fysiska uthållighet och normaliserar människans allmänna tillstånd.
 • Massage. Denna typ av terapi rekommenderas för behandling av kronisk prostatit i första hand. Massage återställer prostata kanalernas trasiga patency, förbättrar blodcirkulationen och muskeltonen i kroppen.

Hur man botar stillastående prostatit: droger och väsentliga läkemedel

För att behandla sjukdomen var snabb och effektiv, föreskriver urologen en omfattande behandling med mediciner.

 1. Antibakteriella medel. Nödvändigt utnämnd för bakteriell etiologi av sjukdomen, är antibiotikans förlopp utvalt av en läkare individuellt. Vid behandling av denna typ av prostatit används ofta makrolider, aminoglykosider och beta-laktam-läkemedel.
 2. Alfablockerare. Förhindra spasmer i blåsan, förbättra patientens hälsotillstånd, påskynda processen med urinering. Kända droger - Fentolamin, Tropafen, Alfuzosin.
 3. Fitopreparat. Minska smärta, lindra inflammation och svullnad. Prostamed är till exempel effektivt för behandling av prostatit och är säkert för kroppen. Den består av en pumpa fröpulver, pumpa globulin, asp löv, goldenrod extrakt. Inget mindre känt läkemedel är Prostamol-Uno.
 4. Preparat innehållande hormoner. Reglera det brutna hormonbalansen, lindra inflammation.
 5. Muskelavslappnande medel. Koppla av musklerna i perineum, lindra bäckens membrans spänning, lindra smärtan.

För att bota stillastående prostatit måste droger tas strikt enligt det schema som doktorn föreskriver. Avbryt inte medicinen så snart du mår bättre. I det här fallet kommer endast symtomen att återgå, men inte sjukdomen, kommer obehandlad prostatit att återvända tills patienten har avslutat hela behandlingen.

Effektiva medel för stillastående prostatit för hembehandling

Folkmedel för behandling av kroniska typer av prostatit används framgångsrikt för att bli av med sjukdomen.

Detta är ett av de fall då läkare välkomnar en sådan metod, eftersom återhämtningen är lång och styrkan i naturläkemedel kompletterar den grundläggande behandlingen av inflammation och stillastående fenomen.

Läkande örter och växter används för att göra bad, infusioner som behöver tas oralt och som tillsatser till rätter. Mest av allt erkänns naturliga läkemedel som har antiinflammatoriska, diuretiska, antibakteriella egenskaper.

Ju bättre att behandla stillastående prostatit?

De mest effektiva lösningarna för stillastående prostatit, som kan användas hemma:

Att förbereda fitosborov populära växter såsom lind, kvickrot, pepparmynta, nässla, salviablad, åkerfräken, calendula, havreutsäde, poppel knoppar, kamomill, groblad blad.

Hur man behandlar med aloe vid stagnation av prostatit

En av de mest framgångsrika agenterna vid behandling av prostatit är aloe. Denna opretentiösa växt finns på fönsterbänkarna i många hus. Det später ut blodet och förbättrar dess mikrocirkulation i bäckenorganen, lindrar inflammation och svullnad, höjer sexuell lust, stimulerar immunceller, främjar regenerering av prostataceller. För behandling av aloe ska tas in, förkokt infusion. Aloe löv kan helt enkelt ätas utan föregående förberedelse, 2-2,5 cm dagligen före frukost.

Hemma är det bra att göra prostata massage. För detta ändamål borde du köpa en speciell enhet. Det första förfarandet bör utföras i en medicinsk institution och observera läkarens handlingar.

Medicin för kronisk prostatit: homeopati och dess tillämpning

Läkemedel för kongestiv prostatit inkluderar begränsande utspädningar av olika ämnen, beroende på syftet med läkemedlet, ämnena är indelade i grupper. När sjukdomen försämras tas piller med innehållet i apis, belladonna, aloe, kvicksilver, akonit och bryon. När du byter prostata vävnad - en tablett innehållande konium, thuja, selen, sepia, staphysagria, lycopodium.

Bland recensionerna för behandling av homeopatiska läkemedel finns det motsatta. Vissa tror att sådan behandling inte räcker, medan andra tvärtom berömmer sin effektivitet. Men alla är överens om att homeopati inte skadar.

Populära homeopatiska medel för prostata behandling:

 • Afala - 200-300 rubel;
 • Prostasan - 500-600 rubel;
 • Sabal prostata - 200-300 rubel;
 • Sabal-homaccord - 400-600 rubel.