Huvud
Analyser

Varför var det en grumlig urin hos en man: orsakerna och behandlingen

Olika sjukdomar i det genitourinära systemet har ofta ett vanligt symptom - det är en grumlig urin. Det kan orsaka män sådana sjukdomar som akut och kronisk blåsan, prostatit, njurkolik, pyelonefrit.

Fysikalisk-kemiska egenskaper hos urin hos en vuxen man

En av de viktigaste biologiska vätskorna i människokroppen är urin, vilket ger en homogen komposition av den inre miljön i kroppen. Förutom att ta bort toxiner och avfall, tar urin onödiga salter ur kroppen, överskott av vatten.

Urinsammansättningen förändras ständigt och beror på filtreringsnivån i glomeruli och tubuler i njurarna. En mans urin består av filtrerbara ämnen - kreatinin, inulin. Normalt bör det inte innehålla protein, mängden socker är obetydligt. Den dagliga mängden urin som avlägsnats från kroppen, 1000-1800 ml.

Normalt är urinfärgen halmgul och en förändring av urinfärgen indikerar en patologi som kommer från njurarna:

 • polyuri;
 • intoxikation;
 • glomerulonefrit;
 • Narkotikamissbruk;
 • melanosarkomu.

Varför syns molnig urin?

En frisk manlig urin är transparent och bibehåller dess egenskaper när färgindexet ändras. Utseendet av en liten urinblåhet beror på närvaron i det av olika salter. Normalt, efter en viss tid, fäller de ut, och det övre lagret av sedimenterad urin blir transparent.

Långvarig grumlighet, som inte försvinner efter avveckling av urin, indikerar närvaron av pus, bakteriell flora eller slem i den. En liknande patologi framstår som ett resultat:

 • bakteriell infektion;
 • inflammatoriska processer.

Ofta blir urinen vit. Denna process beror på närvaron i innehållet i lymfatiska kärl. Ett litet utseende av skum i urinen indikerar närvaron av albumin i den. Urinmoln kan orsakas av leukocyturi. Normalt kvarstår antalet leukocyter i 1 ml inom 4000 i synfältet. När den patologiska processen i urinen bestäms av pus blir den grumlig, innehåller fläckiga formationer.

Muddy urin indikerar alltid inflammatoriska processer i urinväg eller njurar.

Hos män förutsätter bakteriell infektion närvaron av leukocyter - neutrofiler i grumlig urin, med lymfocyturi ökar med glomerulonefrit. I grumlig urin med förvärring av pyelonefrit och prostatit finns det många aktiva leukocyter. Grumlig urin innehåller plavete epitelceller. Med cystit, inflammation i urinledarna dominerar övergångsepitelet i det.

Med tumörskador på njurarna och urinvägarna i urinen förekommer atypiska celler.

Muddy urin i sjukdomar i urinvägarna

Ofta är män oroade över närvaron av urinblod, tillsammans med en skarp lukt. Patienten klagar över smärta i underlivet, en känsla av raspiraniya, obehag. Dålig patency i urinledaren är orsaken till grumlighet. Med nephrolithiasis finns det obehagliga, smärtsamma känslor av urinutsöndringsfältet.

Urin till slutet av tarmrörelsen är grumlig, men inte med varje utskiljningshandling. Ofta efter att ha ätit kan smärta inträffa i njurområdet. Urin uppstår grumligt, med vita flingor, efter sedimentering ger en tät nederbörd. Urladdningen har en skarp obehaglig lukt, liknar vitlökens eller lökens doft.

Med kontaktinfektioner kan sexuellt överförbara infektioner infekteras med mykoplasma. Patogener är bakterieceller som orsakar urin-mykoplasmos. Hos män finns det

En man klagar på slemutsläpp, klåda, smärta är av osäker natur. Vid akuta eller långsamma processer påverkar inflammationen urinröret. Med den främre uretriten förefaller molnig urin i den första uppsamlade delen.

Efter att ha deltagit i processen med mer omfattande delar av urinröret ökar mängden molnig urin i efterföljande delar dramatiskt. Fördröjningen av urinering orsakar utseendet av grumlig urin med purulenta innehåll i en liten mängd. Mikroplasmauritrit kännetecknas av närvaron av grumlig urin med individuella slemhinnor i morgontimmarna.

Mykoplasminfektion hos män orsakar komplikationer i form av kronisk prostatit. Samtidigt lider patienter av klåda, smärta i urinvägarna. Ofta fann en man i analysen ureaplasma och gardnerelly. Klinisk analys av urin indikerar en förändring i dess transparens, utseendet av grumlig urin med en skarp, obehaglig lukt.

Orolig urin med uttorkning, njursvikt, glomerulonephritis

Dehydrering är ett allvarligt problem som stör hela människokroppen. Denna process kan på allvar förändra njurarnas och blåsans arbete. Som ett resultat bildas en liten mängd urin: den är mycket koncentrerad, grumlig, dess surhet varierar. I många sjuka män producerar urin en stark ammoniaklukt. Vid uttorkningsprocessen förstörs strukturen hos urinen.

Det är långt ifrån en sällsynthet - utseendet av grumlig urin vid njursvikt. Som ett resultat av utvecklingen av den patologiska processen i njurarna observeras ett speciellt flöde av grumlig urin, vilket indikerar obstruktiv uropati.

Om polyuri kommer fram och urinen är grumlig, utvecklar män obstruktion av urinvägarna. Vid en mikroskopi av en sedimenterad urin hos patienten med njurinsufficiens upptäcktes den lilla kvantiteten av formade element av blod.

Om en patient med njurinsufficiens har en grumlig urin, är orsakerna till förekomsten tydliga för någon specialist. Närvaron i hennes sediment av hyalincylindrar indikerar azotemi eller uropati. Närvaron i sedimentet av molnig urin i cellcylindrarna eller en liten mängd epitel signalerar början på akut nekros i njursjukvävnaden.

Akut diffus interstitial nefrit manifesteras av övervägande i sedimentet hos ett stort antal leukocyter. Dess allergiska form präglas av en förändring av antalet eosinofila cylindrar i sedimentet. Kristall av urinsyra i sedimentet av grumlig urin indikerar uppkomsten av akut nefropati och förekomsten av breda cylindrar - på det bildade kroniska njursvikt.

Glomerulonefrit är en allvarlig njursjukdom hos män. Det finns en oliguri, i urinen framträder protein och erytrocyter. Förekomsten av blod i urinen, gör urinen molnigt och det i färg liknar köttslår. I urinfällningen finns ett protein i mängden 2-3 till 20-30 g / l. Under glomerulonephritis observeras nedbrytningen av hemoglobin och utseendet av urinsyrakristaller i urinsedimentet.

Under undersökningen av sedimentet av grumlig urin upptäckte Nechiporenko erytrocyter, ett renalt epitel. Anledningen till deras utseende är nederlaget hos renal tubulerna.

Tyvärr visar utseendet på grumlig urin hos män med urinvägs patologi, hur sjukdomen utvecklas och behovet av en kort tid för att påbörja behandlingen. Endast i detta fall är det möjligt att äntligen besegra sjukdomen utan komplikationer.

del henne med vänner och de kommer säkert att dela med dig något intressant och användbart! Det är väldigt enkelt och snabbt, enkelt tryck knappen för den tjänst som du använder oftast:

Orsaker till grumlig urin hos män

Förändringen i färg och sammansättning av urin indikerar alltid ett brott mot processer i kroppen. De är små, tillfälliga, men ibland talar de om allvarliga patologier hos män. Därför, när man diagnostiserar absolut några sjukdomar, måste urin lämnas in för analys.

Normalt har urin inte en otrevlig lukt eller en mättad nyans och det finns ingen orenhet eller sand i den. Vid normal drift av njurarna är den transparent eller ljusgul i färg. Vad utlöser utseendet av sediment och grumlighet i människans urin?

skäl

Det finns många orsaker till grumlig urin, men du bör ägna särskild uppmärksamhet åt:

 • Dehydrering av kroppen

Brist på vätska i celler och vävnader leder till en minskning av olika metaboliska processer. Det finns en överträdelse av vatten-saltbalansen, stagnation uppstår i njurarna. Sedimentationshastigheten för salter och mineraler i urinen blir signifikant högre än deras naturliga utlakning och utgång genom urinväggen. Önskningar på toaletten blir sällsynta, och en liten mängd utsöndrad vätska har ingen genomskinlighet.

Vad ska jag göra? Om detta fenomen inte åtföljs av komplicerade symtom - det finns ingen klåda i urinkanalen, carvings och feber, du kan återställa vätsketab själv. För att göra detta, skriv in dricksregimen. Oavsett vikt borde en man dricka minst tre liter vatten om dagen. Av dessa är 1 liter för flytande måltider. Det är nödvändigt att observera viktiga regler så att det verkligen renar njurarna och upprätthåller en balans. Endast renat okokt vatten används. Det första glaset av vatten tas alltid på en tom mage. Den återstående vätskan - 20 minuter före måltiden.

 • Ackumulering av salter

På grund av brist på vätska i njurbäcken börjar sedimentering av salter som bildas under bearbetning av produkter. Det finns många sorters sand i komposition. Med tillräckligt med vattenintag, tvättas det lätt bort, så urin innehåller inte orenheter. Med ett högt saltinnehåll förvärvar det en stor grumlig konsistens. Det finns en stor mängd sand på morgonen urin efter sömnen. På grund av små elementers rörelse uppstår en liten irritation av kanalväggarna. Ibland uppenbarar sig detta som en lätt brinnande känsla.

Vad ska jag göra? När små kalkyler uppträder i urinen är det nödvändigt att undersökas. Det första samrådet är med terapeuten, som då hänvisar till en specialist efter att ha undersökt urinen och undersökt klagomålen. Saltade, röka, choklad och feta livsmedel (mejeriprodukter, svin, kött) är uteslutna.

 • Effekter på kroppstemperatur

Uringrumlighet noteras under vissa yttre förhållanden. Om en person befinner sig i en het miljö under lång tid påverkar detta utsöndringsprocessen. Vätskan från kroppen fördunstar genom huden, så dess brist noteras med den naturliga processen med urinering. Det blir mer koncentrerat och ogenomskinligt. Fenomenet observeras och med stor fysisk ansträngning, när det finns en kraftig fördelning av svett i stora mängder.

Vad ska jag göra? Om det inte finns möjlighet att utesluta värmebelastningar rekommenderas en särskild vattenreglering. Men desto mer kallt vatten kommer att förbrukas, desto mer kraft kommer det att gå igenom huden. För att bibehålla balansen, rekommenderas att du dricker en kopp varm grönt te. Drycken har en unik förmåga att reglera lagring och avlägsnande av vätska från kroppen. Vattenförlusten i vävnaderna kommer att vara minimal.

 • Medicinsk behandling

Vissa typer av medicin påverkar färgen och konsistensen av urin. Ofta observeras grumlighet av urin under intag av antihypertensiva, hormonella läkemedel eller järn tabletter. I det här fallet, parallellt med urinens grumlighet, kommer inga andra symtom att finnas.

Vad ska jag göra? Vanligtvis, efter avslutad behandling av systemiska droger, återkommer densiteten och genomskinligheten i urinen till normal. Det är nödvändigt att följa de exakta instruktionerna för medicineringen. Och om grumligheten inte slutar ens efter att behandlingen avslutats, bör du leta efter en annan anledning.

 • Köttkonsumtion

En alltför stor mängd animalisk proteinmat leder till en snabb lösning av salter i urinen. Eftersom de flesta män föredrar köttprodukter är molnigheten i urinen nästan konstant.

Vad ska jag göra? Det rekommenderas att normalisera maten, göra kosten varierad. Daglig använd vegetabilisk mat, rik på fiber och vitaminer. Var försiktig med hela mjölkprodukter. Det är bättre att ersätta dem med kefir, mager yoghurt eller cottage cheese.

Möjliga patologier

Muddy urin är en stor sannolikhet för förekomsten av några patologier, till exempel, såsom:

Det är en smittsam sjukdom som kännetecknas av blåsans inflammation. Med cystit, detekteras inte bara grumling av urin utan även andra symtom. Till processen läggs en feber, ett bröst i urinröret, ibland en blandning av blod. Cystit hos män är ofta åtföljd av prostatit, vilket kan orsaka smärta. De är lokaliserade i ljummen, skrotum eller i nedre delen av ryggen.

De första symtomen på cystit är ett tillfälle att ringa en urolog. Under undersökningen är urinalys obligatorisk. Närvaron av cystit är bestämd av dess grumlighet, proteininnehåll, ökad ESR och en ökning av antalet leukocyter.

Om cystitisen är i ett försummat tillstånd, kan infektionen sprida sig till viktiga närliggande organ genom urinröret. Bakterier utvecklas snabbt, de påverkar njurskyddet och andra organets delar. Njurar är en allvarlig komplikation, om det inte behandlas i tid. Kronisk infektion över många år leder till en gradvis sönderdelning av vävnader i njurarna.

Pyelonefrit utvecklas inte bara från cystitis. Ofta förekommer återfall under hypotermi, långvarig exponering för fukt på nedre extremiteterna eller en minskning av immuniteten från ARVI.

Med inflammation i urinväggen hos män finns det utsläpp och smärta sensioner. Urin blir grumlig och ändrar färg. Faktorer för utveckling av patologi är många. Det kan binda till sexuellt överförbara sjukdomar, stillastående processer i det lilla bäckenet, allergier och skador. Om symtomen kvarstår under lång tid, orsakar detta allvarligt obehag i vardagen.

 • Leverdysfunktion

Mörk urin med grumlig tillsats är huvudsymptomet för en förändring i funktionalitet eller struktur. Byte av komposition och färg på urinen uppträder med hepatit, pigment och fet hepatos, cirros. Leversjukdomar har många komplikationer, vissa är farliga upp till ett dödligt utfall.

Traditionell behandling

För alla ovanstående patologier ordnas antibakteriell terapi. Vid detektering av protein i urinen tas antibiotika av ett brett spektrum av åtgärder. De förstör snabbt infektionen, och efter den första dosen är det inflammatoriska fokuset deprimerat. Ibland är orsaken till urinritning införandet av svampen i urinväggen. Då måste patienten ta antimykotika.

Även med pyelonefrit och sand används droppar och pastor för att krossa och avlägsna salter från njurarna. De mest populära drogerna i urologi och nefrologi är Phytolysin, Urolesan och Kanefron.

Under urinens grumlighet och upptäckt av infektion är det viktigt att bibehålla kroppens försvar. Multivitaminkomplex hjälper till i detta. Tack vare aktiva substanser i kroppen förbättras metaboliska processer, reaktionerna accelereras och resistensen mot patogener ökar.

Folkbehandling

Fläktar av alternativ medicin kan rengöra njurarna och förhindra utsöndring av excretionssystemet med hjälp av diuretika:

 1. Kamille har en antiseptisk och lugnande effekt. Gräset bryggs i enlighet med anvisningarna på förpackningen.
 2. Avkok av bär tranbär. 2 msk. skedar av bär och 1 glas vatten, häll kokande vatten, insisterar vi på en timme. Drick 2 glas infusion, efter att ha ätit mat.
 3. 3 msk. sked persilja för 2 liter kokande vatten, insisterar vi 4 timmar. Ät 2 msk. skedar 5 till 6 gånger om dagen.

Också om den mörka urinen hos män kan du lära av den här videon.

Varför kan det finnas en grumlig urin hos en man och vad säger det?

Ofta medger egenskaperna hos urin dig att bestämma det allmänna tillståndet för människors hälsa, närvaron i det av vissa patologier. Eventuell avvikelse från norm i urinlarm och får dig att tänka på vad som kan vara fel. Som sådan en patologi förekommer ofta urinmoln. Experter noterar att denna typ av faktor ofta indikerar utvecklingen av prostatit, pyelonefrit eller cystit.

Vilka indikatorer på urin anses vara normala

Normal urin har nyanser - från halm till rikgult, på grund av närvaron av färgpigment. Urin innehåller inte några föroreningar eller andra ämnen, så det måste vara helt transparent.

Experter noterar att graden av öppenhet kan variera något med behandling av vissa mediciner, att äta vissa livsmedel, processer i kroppen av patologisk natur. Vad gäller urins kvalitativa egenskaper är deras beslutsamhet baserad på nivån av njurfiltrering.

Enligt den etablerade normen i manuell urinprotein borde inte alls och sockret - i ganska liten mängd. Vanligen släpper kroppen av en vuxen frisk man omkring 1-1,8 liter vätska.

Varför kan urin bli molnigt hos män?

Inte alltid grumlig urin ger anledning till oro. Mycket ofta kan detta fenomen påverka en helt frisk person. Den första sakkunniga rekommenderar att man kontrollerar sin kost, såväl som rytm och livsstil. Men om grumligheten är permanent är det nödvändigt att skicka en obligatorisk undersökning av genitourinary system och njurar. Dessutom är det nödvändigt att diagnostisera i laboratoriet och studera urinsedimentet på en mikroskopisk nivå.

I vilka fall är urinens grumlighet säker:

 1. Om urinen har varit i luften under lång tid tenderar den att kristallisera på grund av låg temperatur och syre. Därför kräver läkare att du tar morgondelen av urin som test, så att den inte har en mineralfällning.
 2. Molnigheten i urinen kan ofta tala om uttorkning av en mans kropp. Detta fenomen ses vanligen omedelbart efter att ha besökt badet, en lång vistelse i den varma solen, tung fysisk arbetskraft. Experter rekommenderar att man ökar mängden konsumerad vätska, nämligen vatten och grönt te.
 3. Att ta vissa mediciner kan ge upphov till grumlighet av urladdning.
 4. Ofta påverkar människans kost en grad av genomskinlighet i urinen. Så, rätter baserade på betor eller blåbär kan lägga färger till den naturliga färgen på urinen.

I vilka fall ska urinens grumlighet vara varnad:

 1. I närvaro av en inflammatorisk process i kroppen bildar urin alla slags föroreningar av bomullskaraktär med en obehaglig putrefaktiv lukt, purulent impregnering och trådformiga ämnen. Mycket ofta uppträder denna typ av symtom vid urinrör, inflammation i njurarna och urinblåsan, urinvägar, njurar. De angivna avvikelserna kan också prova utseendet av smärta vid urinering, en brännande känsla, smärtsamma syndrom i underlivet eller nedre delen av ryggen.
 2. Ofta upplever läkare att grumlighet uppträder i patientens urin på grund av förekomsten av infektiös cystit. Den försummade formen av sjukdomen påverkar njurarna, vilket framkallar utvecklingen av pyelonefrit. Urin blir i detta fall inte bara grumligt, men förvärvar också en ganska karakteristisk lukt.
 3. Närvaron av prostata adenom, kronisk prostatit kan orsaka grumlighet i vätskan. Som en orsak finns inflammatoriska processer som förekommer i urinvägarna, förekomsten av patogena bakterier som kan överföras genom samlag utan rätt skyddsnivå.
 4. Om det finns grumlighet i urinen är personen sjuk med mykoplasmos, överförd genom sexuell intimitet. Detta fenomen åtföljs av utvecklingen av epididymit, uretrit, balanit, prostatit och liknande. Turbiditet kompletteras vanligen med skärningar, smärtskänningar, känsla av klåda i det genitourinära systemet. Analyser kan visa närvaron av gardnerella, ureaplasma.
 5. Om det finns urolitisk patologi, är uringrumlighet inte heller utesluten. Denna sjukdom är lätt att bestämma vid leverans av lämpliga test.
 6. Om det finns blodproppar i urinen eller byter färg, är det värt att tänka på förekomsten av lesioner som uppnås vid passage av stenar inom könsorganet. Denna avvikelse måste nödvändigtvis vara känd för den behandlande läkaren.
 7. Närvaron av grumlighet kan också orsakas av brist på njurar och nefrit.

Slutligen är det värt att notera att den molniga urinen hos män är både normal och smärtsam. I vilket fall som helst bör denna situation åtföljas av att alla nödvändiga test har lämnats för att fastställa en korrekt diagnos och vid behov en korrekt behandling. Varje terapi är rent individuell och är helt enkelt oacceptabel. Annars kan det leda till irreversibla komplikationer. Specialister betonar läsarnas uppmärksamhet att endast efter en noggrann diagnos kan någon behandling förskrivas.

Muddy urin hos människor orsakar behandling

Utseende, liksom lukten av urin, indikerar hälsotillstånd. Normalt bör vätskan vara klar och inte luktas. Om det blir grumligt kan det prata om sjukdomsutseendet.

Men många män betalar inte tillräckligt med uppmärksamhet åt sin hälsa, så detta symptom ignoreras ofta. De märker det när urenheter av pus eller blod uppträder i den grumliga urinen. Men före detta är det bättre att inte hålla ut, eftersom ett snabbt samtal till en läkare gör det möjligt för dig att snabbt återhämta sig och undvika allvarliga komplikationer.

När är ändringarna säkra?

Orsakerna till grumlig urin är olika, och inte alla talar om förekomsten av patologi. Varför inte panik omedelbart så snart detta symptom ses. Du bör först överväga de säkra orsaker som kan leda till förändringar. Naturligtvis är det bäst att konsultera en läkare för att utesluta sjukdomar. Trots allt avslöjar självdiagnosen sällan den rätta orsaken.

Följande omständigheter kan påverka förändringarna i urin:

 1. Dehydrering av kroppen hos män. Detta händer ofta om en person var i ett bad innan han gick på toaletten, spenderade länge i solens värme eller engagerade sig i tung fysisk aktivitet. Detta är ett av de vanliga svaren på frågan, varför urin är grumlig.
 2. Vissa livsmedel. Till exempel betor eller blåbär. Dessa ingredienser kan färga urinen i en ovanlig nyans. Därför, om de var i menyn, var inte förvånad över förändringen i urinets transparens.
 3. Med medicinering. Vissa mediciner kan leda till en grumlig urin på morgonen. Därför ska du informera honom om vilka läkemedel som har tagits när du besöker en läkare.
 4. Regelbundna påfrestningar. Om en person ständigt är nervös, då kan detta leda till förändringar i kroppen. Denna anledning är dock först säker först. När allt kommer omkring, om stress inte slutar, kan allvarliga sjukdomar uppstå på deras jord.
 5. Muddy urin efter alkohol Är inte ovanligt. Förresten kan det också vara förknippat med uttorkning, vilket leder till konsumtion av alkoholhaltiga drycker. Vanligtvis återkommer färgen på urinen för en dag efter att ha avgivit alkohol en normal nyans. Men man måste förstå att den ständiga användningen av alkohol leder till utvecklingen av sjukdomar i inre organ. Och i första hand lider av lever, njurar, mag-tarmkanalen och hjärt-kärlsystemet.

Det rekommenderas att besöka en läkare, även om det verkar som att orsaken är säker. Särskilt behöver specialisthjälp i händelse av att grumlighet kvarstår under lång tid.

Möjliga patologier

När urinen är grumlig och med sediment finns det anledning att misstänka sjukdomsutseendet. Avvikelser är av olika slag. Därför bör du noga överväga din hälsa. När de första symptomen uppträder behöver du inte vänta på att allt ska passera sig själv. Det kommer att bli nödvändigt att godkänna provet och ta prov för att bestämma den verkliga orsaken. Då är det möjligt att börja behandlingen. Om du skjuter upp det för senare, kan allvarliga komplikationer uppstå. Därför bör du omedelbart kontakta en läkare.

Vad kan vara hälsoproblemen:

Inflammation i genitourinary systemet

I det här fallet är det möjligt att observera olika orenheter i urinen, liksom lukten av det kommer att vara obehagligt, skrämmande. Pus i urinen är också möjligt. Vanligtvis händer detta med urinrit, liksom med njureinflammation. Om en person känner smärta när han går på toaletten, en klåda i könsorganen, obehagliga känslor i underlivet, så har sjukdomen definitivt uppträtt.

Adenom av prostata

Dessa sjukdomar provoceras av inflammation eller patogena bakterier som överförs sexuellt. I det här fallet är behandling nödvändig, eftersom problemet inte kommer att försvinna ensam.

Infektiös cystit

Om du kör det, kommer patologin att gå till njurarna och orsaka pyelonefrit. I det här fallet kommer det att finnas en grumlig urin hos en man med en obehaglig lukt.

mykoplasmos

Det överförs med oskyddad sex. På grund av det är det också möjligt att byta urin samt följande symtom: klåda i könsorganen, ömhet med urinering, gnidning i buken. Det är nog att gå igenom analysen för att avslöja förekomsten av patologi.

Njurinsufficiens eller nephritis

I allmänhet, om det finns problem med detta organ, kan urin inte överensstämma med normen.

urolitiasis

Du kan diagnostisera detta problem genom att klara testen. I detta fall kan blod förekomma i urinen, och även vätskan i sig blir mörkare än tidigare. Detta indikerar redan att det fanns skador på grund av passage av stenar i urinvägarna. I en sådan situation måste du omedelbart besöka en läkare.

Venereal sjukdomar

De flesta av dem manifesterar sig, inklusive en förändring i urinfärgen. Förresten, inte alla smittsamma sjukdomar har uttalade symtom. Ibland kan en person inte ens misstänka att han är bärare av en venerisk sjukdom. Därför utesluter du inte detta alternativ om det inte finns några andra symtom. Endast tester kan bevisa att en person är frisk.

Återigen, om du undrar varför en grumlig urin är på morgonen, bör du inte försöka göra en diagnos själv. Man kan bara anta att det var orsaken till detta. Det är emellertid möjligt att bestämma noggrant först efter det att analysen lämnats in.

Rekommenderad läsning:

Orsaker till frekvent urinering

Orsakerna till utseendet av protein i urinen;

Orsaker till förtäring av urin.

Vad ska man göra, hur man kan bli av med en grumlig urin

För det första, om urinen är grumlig, behöver du inte tänka på vad det betyder, men gå genast och ta analysen. Särskilt det behöver göras när symtomen är närvarande inte en dag. Om han just har dykt upp, kan det fortfarande antas att det här är uttorkning, eller att mannen har kylt orgeln. Men när det varar en stund så är det en stor sannolikhet att någon slags sjukdom har uppstått.

Huvuduppgiften är att inte återställa den vanliga nyansen av urin. Det är nödvändigt att eliminera själva orsaken som orsakade symtomen. Därför är det viktigt att bestämma själva sjukdomen. Och då måste du ordinera rätt behandling.

Som regel kan de rekommendera följande. När cystitis föreskrev vissa antibiotika, som måste ta en person. Om en person har urolithiasis, krävs en viss diet.

Till exempel, för att använda mindre proteinmat, för att eliminera från kosten allt som innehåller oxalsyra. Du kommer också att behöva dricka växtdekok. Men om scenen försummas, kan kirurgisk ingrepp vara nödvändig. Jag måste genomgå en operation för att ta bort stenarna.

I händelse av sjukdom, drick mycket och använd vanligt vatten, inte kaffe eller juice. Det är också nödvändigt att genomgå en kurs av diuretika. Men de bör ordineras av en läkare, annars finns det risk för biverkningar. Dessutom kan hormoner förskrivas om läkaren bestämmer att de är nödvändiga.

I allmänhet syftar läkemedlen på att normalisera urinsammansättningen och eliminera symtomen på en viss sjukdom. Men du kan inte behandla allt från allt på en gång, det är därför diagnostiken, såväl som testen, utförs.

Om ett problem upptäcks, så kan man dra slutsatsen att en person dricker tillräckligt med vätska, eller vice versa ofta peremerzaet tillbringar mycket tid i solen. Det antas att han har en metabolisk störning. I det här fallet kommer allt att bli lättare, eftersom vissa droger inte behöver dricka. Du behöver bara normalisera din livsstil så att det obehagliga symptomet försvinner.

Hur går analysen?

Det har redan sagts att urinanalys är nödvändig om den är grumlig. Du behöver dock veta hur man förbereder sig och hur man tar det för att få ett korrekt resultat.

Först måste du tänka på din näring. För att studien ska vara korrekt är det nödvändigt att överge vissa produkter. Det är också nödvändigt att undvika vissa händelser som kan snedvrida resultatet.

 1. Först bör du överge stark fysisk ansträngning. Dessutom behöver du inte gå till bastun eller bad några dagar före provet.
 2. När det gäller mat bör du inte äta vad som kan ändra färg på urinen. Till exempel, ljusa grönsaker och frukter, röka produkter, söta.
 3. Drick inte alkohol, såväl som vitaminer, kaffe och andra mediciner. I alla händelser, om möjligt, måste du överge läkemedelsdrogerna. Om de inte kan undvikas, är det värt att varna läkaren om detta faktum.
 4. Om en cystoskopi utfördes, ska du vänta en vecka och sedan analysera.

Alla ovanstående åtgärder bör följas för att få ett korrekt resultat. Det är också nödvändigt att samla urin korrekt. För det första rekommenderas att du gör det på morgonen, omedelbart efter att du vaknat. För det andra är det lämpligt att ta en dusch innan staketet. Om denna regel inte följs kan ett ökat antal röda blodkroppar och leukocyter hittas.

Själva fartyget måste vara sterilt. Det är bättre att köpa en speciell engångsbehållare. Resultatet kan snedvrida tvättmedlet, vars spår kan förbli på fartyget.

Med staketet måste du först släppa ut en viss mängd urin och placera sedan behållaren. Försiktighet bör vidtas för att inte röra på huden. Om vi ​​talar om mängden tar det cirka 100 ml.

Förvara vätskan i mer än 2 timmar och förvara den på en sval plats. Om det lämnas vid rumstemperatur, fungerar det inte för analys.

Om du följer dessa regler kan du få det mest exakta resultatet. Och efter det kan du döma behovet av behandling. Det kan bli nödvändigt att ta vissa mediciner om sjukdomen har orsakat förändringen.

Förändring i färg av urin hos män

Om det finns anledning till oro och OAM är planerad att levereras är det bättre att hålla en rekord över de konsumerade produkterna, läkemedlen eller till och med ge ett foto av urinfärgen, eftersom denna information senare kommer att vara användbar för läkaren.

När du ändrar urinfärgen och utseendet på en vit nyans, är det nödvändigt att vara uppmärksam på de gemensamma orsaker som bidrar till detta fenomen:

 • Dehydrering av kroppen, på grund av överdriven fysisk ansträngning, efter att ha besökt bastun eller varit i solen i varmt väder;
 • Förekomsten av en inflammatorisk process med närvaron av flingor i urinen;
 • Sjukdomar i njurarna, uretrit eller blåsan, som åtföljs av skarpa lukt och purulenta sekretioner.
 • Blodig utsläpp
 • Patologin för blod och njursjukdom;
 • Prostataproblem;
 • Konstant stress;
 • feber;
 • Inflammatorisk process av könsorganen;
 • Överdosering av kalciumintag
 • Smärta i underlivet och med urinering
 • Patologiska processer som förekommer i kroppen;
 • Venereal och infektionssjukdomar;
 • adenom;
 • Förfall av vävnader i njurarna.

Detta problem kan uppstå hos män i alla åldrar. Du kan försöka eliminera det själv, till exempel genom att öka mängden vätska som förbrukas per dag för att återställa vattenbalansen i kroppen. Kanske var bara en man länge i kylan och kylt hans könsorgan.

Om den molniga urinen observeras under lång tid och de vanliga metoderna - det hjälper inte att fixa det, det betyder att stenarna bildas i blåsan, liksom andra typer av sjukdomar. Rådgivning av en urolog är nödvändig, eftersom det i alla fall krävs en detaljerad diagnos och behandling.

När smittsamma sjukdomar i urinen kan innehålla slem och mikroorganismer, vilket ger urin en mörk skugga. Om en man var redan cystit, och han är inte botas på rätt sätt, kan infektionen spridit sig till njurarna, och detta är en fara pyelonefrit, som inte bara leder till grumling av urin, men ovårdade utseende lukt.

Det är nödvändigt att vara uppmärksam på urinens färg, eftersom dess grumlighet endast kan vara en oskyldig fenomen vid första ögonkastet. Varje faktor bör inte förbises, eftersom självmedicinering eller, ännu värre, enbart ignorering kan leda till allvarliga konsekvenser. Endast korrekt diagnos och laboratorietestning av OAM kan slutgiltigt sluta och lugna patienten, eller tvärtom meddela att de måste behandlas seriöst.

Med allvarligare orsaker till grumlig urin hos män kan behandling inte fördröjas, eftersom detta indikerar början på utvecklingen av någon sjukdom eller den progression som redan finns. Konsultation är nödvändig, även om det inte finns några symtom.

Hur kan jag hjälpa till?

Beroende på de upptäckta patologierna kommer läkaren att kunna föreskriva nödvändiga läkemedel som gör det möjligt att normalisera dessa parametrar, vilket i sin tur bör leda till normalisering av urinskärmen.

Populära terapier

 1. Om det är cystit, rekommenderas det att ta speciella antibiotika.
 2. Med urolithiasis bestäms behandlingen baserat på naturen hos den oorganiserade fällningen. Patienten måste dock hålla sig till en strikt diet, begränsa sig till proteinfoder och avlägsna puriner och produkter som innehåller oxalsyra från kosten. Det är användbart att ta avkroppar av medicinska växter. På ett mer avancerat stadium av sjukdomen avlägsnas stenar endast kirurgiskt.
 3. I alla fall rekommenderas riklig dricka och tar diuretika.
 4. Vid infektion är även starka antibiotika och hormonella läkemedel förskrivna till patienten.
 5. Prostatit behandlas med antibakteriella medel och andra läkemedel som hjälper till att slappna av prostata i musklerna och lindra urinering.

Med utnämningen av behandling, i alla fall diagnosen urin, vilket är ett viktigt steg. För att korrigera urinfärgen bör läkare korrekt diagnostisera. Du kan inte behandla allt på en gång, trots det faktum att det finns många orsaker till urinlösningen.

Den huvudsakliga effekten av droger syftar till att normalisera urinsammansättningen och helt eliminera symtomen på en viss sjukdom. Som ytterligare åtgärder utför läkaren ett laboratorietest för känslighet mot antibiotika.

I vilket fall som helst kan orsakerna till urinmoln hos män vara olika. Urinens grumlighet är också en signal om uppkomsten av någon sjukdom eller metabolisk störning. I vissa fall är situationen ganska ofarlig, och den kan korrigeras oberoende, och i andra är akut behandling nödvändig under övervakning av en urolog.

Symtom på prostatit. Tecken på prostatit hos män. Behandling av prostatit hos män:

symtomatologi

De vanligaste symptomen i samband med uringrumlighet hos män är:

 • Smärtsamma känslor, koncentrerade i könsorganet.
 • Obehag vid urinering.
 • Ändra konsistensen och färgen på urinen.
 • Nedbörd i urinen.
 • Förändringar i könsorganens hudfärg.

Detektion av ett av symtomen mot bakgrund av opacitet i urinen bör stimulera mannen att omedelbart kontakta en urolog.

skäl

Det finns två grupper av orsaker till att manlig urin kan vara molnig:

Faktorer som inte är hälsofarliga (Naturlig):

 1. Långvarig exponering för minus temperatur.
 2. Förekomsten av en hög andel syre i atmosfären (observerad när du ändrar vistelsens ställe, till exempel när du lämnar staden till en sommarstuga i outbacken)
 3. Överhettning av kroppen (till exempel på stranden eller i bastun).

Muddy urin, som har uppstått för en av ovanstående skäl, förlorar snabbt sin turbiditet, dess sammansättning och konsistens är självåterställda inom några dagar.

Patologiska förändringar i kroppen:

 • Infektionssjukdomar i det genitourinära systemet, åtföljda av ytterligare symtom: smärta, obehag när tömmen blåses, etc.
 • Njurinsufficiens.
 • Prostatit (både smittsam och bakteriell)
 • Cystitis (infektiös)
 • Urolitiasis.
 • Närvaron av koncentrationer i urinen.
 • Uretrit och andra patologier hos det manliga genitourära systemet.

Risk för moln

Turbiditeten i urinen måste nödvändigtvis varna mannen, oavsett den verkliga orsaken. Först och främst är det nödvändigt att kontakta en specialiserad specialist (urolog) som, baserat på resultaten av diagnostik, kan ordinera effektiv behandling.

Närvaron av grumlighet urin provocerade patologiska förändringar i kroppen, i frånvaro av snabb behandling, hotar exacerbation av sjukdomen och uppkomsten av allvarliga komplikationer (sterilitet, frånvaro av erektion, impotens och andra.).

diagnostik

För att bestämma den verkliga orsaken till urinens turbiditet utförs:

Inledande undersökning och ifrågasättande av patienten:

 1. Insamling av klagomål.
 2. Palpation av könsorganen, bukhålan och ländryggen.
 3. Visuell undersökning av externa könsorgan.
 4. Mätning av kroppstemperatur.
 5. Undersökning av prostata genom rektal fingerundersökning.
 • Urinalys (total, bacussis)
 • Analys av blod (allmän och biokemisk)
 • Skrapa ur urinröret (om nödvändigt).

Instrumentdiagnostik - används för att förtydliga diagnosen.

behandling

Drogbehandling som syftar till att eliminera grumlighet i urinen beror direkt på den ursprungliga orsaken. Beroende på patologin kan följande läkemedel förskrivas:

 • Inflammationer i det urogenitala systemet - (. Avodart, Kanefron, Vezomni et al) antiinfektions, anti-bakteriella och antiinflammatoriska läkemedel
 • Prostatit - medel beroende på den typ av sjukdom (infektion, bakteriell eller akut): lomefloxacin, Prostamol Uno Amoksilav et al.

Uretrit - antibakteriella, immunomodulatorer, hemma och fytopreparationer beroende på typ av sjukdom:

 1. Gonorrheic - Cefoxycin, Ceftriaxone, etc.
 2. Klamydia - Ofloxacin, Doxycillin, etc.
 3. Candidiasis - Flukonazol.
 4. Mykoplasmos - Azitromycin, Erytromycin, etc.
 • Med genital herpes - Acyclovir och andra.
 • Urolithiasis - Baralgin, Trigan och andra.
 • Cystitis infektiös natur - Cyston, Lavomax, etc.
 • Njursvikt - diuretika (. Gipodiazid, Reoglyuman et al), Medel för förbättring av metaboliska processer (Ketosteril et al.).

Den exakta dosen och varaktigheten av kursen bestäms av den behandlande läkaren, Självbehandling är oacceptabel!

För att eliminera symtomen och orsaken till uringrumligheten i patogenen i genitourinärsystemet kan folkmedicin enligt läkens recept användas:

 • För att förstöra den patogena miljön - ett extrakt av bärbärsblad.
 • För att stimulera utflödet av urin - stjälk av körsbär, fält yarutka, maskros.
 • För att avlägsna galla - löv av tranbär.
 • Att ta bort skadliga ämnen - njure te.

Av alla ingredienser som anges ovan kan du göra infusioner, avkok eller helt enkelt göra te.

Metoder för förebyggande

De viktigaste metoderna för att förebygga uppkomsten av grumlighet i urinen är:

 1. Överensstämmelse med personlig hygien (regelbundna vattenprocedurer, tidig byte av linne etc.)
 2. Användning av preventivmedel (kondomer) under samlag och undviker oskyddad sex.
 3. Passage av undersökning när det finns ett alarmerande symptom av något slag.

Vad bestämmer förändringen i genomskinligheten i urinen

I en frisk person är färgen på normal urin ljusgul. Men under vissa förhållanden är urin med mättad orange eller rödaktig tinge också en variant av normen.

Detta händer när en person konsumerar mycket mat som betor eller morötter eller behandlas med viss medicinering (aspirin).

En liten mörk urin händer också hos de människor som dricker en otillräcklig mängd vätska. I detta fall släpps liten urin, och den är mycket koncentrerad, vilket återspeglas i sin färg.

Det viktigaste är att det inte finns någon förändring i genomskinligheten och konsistensen av excreta. Vad betyder transparens trots allt? Detta är en indikator på att alla processer i kroppen går rätt. Och om en person periodiskt eller ständigt uppträder tjock, grumlig urin, kan detta indikera:

 • icke-mättnad av sekretioner med blodceller;
 • närvaro i blåsans hålrum eller andra organ i det lilla bäcken av ett stort antal bakterier eller ökade koncentrationer av salter och fetter i urinen;
 • inflammatorisk process i kroppen, i synnerhet i det genitourära systemet, urinvägar, till exempel cystit, inflammation i njuren eller prostata;
 • uttorkning, överhettning, felaktig förvaring av materialet för analys.

För att få reda på den specifika anledningen till att urinen är lerig, vit kan den vara en läkare-laboratorieassistent. Han utvärderar genomskinligheten, färgen, fastställer om den biologiska vätskan har en obehaglig lukt och utför andra procedurer för urinstudier.

Laboratorieassistenten kan ge en preliminär slutsats om resultaten av analysen, men läkaren kan bara enbart ange orsaken till färgförändringen och genomskinligheten i urladdningen.

Orsaker till grumlig urin hos män

Turdent urin hos män kan prata om utvecklingen av en av sjukdomen i det genitourära systemet:

 • Kronisk eller akut prostatit.
 • Adenom av prostata.
 • Prostatacancer.
 • Uretrit.
 • Vesikulit, epididymit.
 • Njursjukdomar.
 • Sexuellt överförbara sjukdomar.

Anledningen till att urinen är grumlig beror i varje fall på vilken typ av patologi som är tillgänglig hos män. Till exempel, om den biologiska vätskan är grumlig, med flingor, slem kan man prata om misstänkt prostatit. Urins grumlighet och blandning av blod i den kan indikera hemorragisk uretrit.

I diagnosen spelas en viktig roll av urinläggningsstadiet, på vilken grumlig urin observeras. Om i början - detta är ett tecken på patologi i blåsan eller urinröret.

Isolering av en grumlig vätska i mitten av processen är ett symptom på njursjukdomar. Dåsig utsläpp i slutet är bevis på nedsatt försämring i prostata.

Muddy urin hos kvinnor och barn

Om en kvinna har grumlig urin kan det handla om följande sjukdomar / tillstånd:

 • blåsans inflammation (cystit) eller urinvägs patologi (uretrit);
 • fettdegeneration eller annan njursjukdom;
 • infektiösa och inflammatoriska sjukdomar i könsorganen.
 • efter samlag om reglerna om personlig hygien inte respekteras eller när fett eller partikelvätska kommer in i urladdningen,
 • blandning av blod i urinen under menstruation
 • tunga fysiska eller sportbelastningar, speciellt om kvinnan samtidigt dricker lite rent vatten.

Ju lägre vätskeinnehållet i kroppen är desto mer påverkar det urinens kvalitativa egenskaper.

Samtidigt kan morgonen molnig urin utan ytterligare symtom hos kvinnor vara en variant av normen.

Om nattens sömn var lång och före uppvaknandet gick kvinnan inte på toaletten, hennes urladdning kan vara mycket koncentrerad och ogenomskinlig. Om grumligheten hos den biologiska vätskan åtföljs av sådana symptom som frekvent urinering, smärta, klåda, brinnande - detta är förmodligen en infektion.

Muddy urin på morgonen hos spädbarn - ett mycket vanligt fenomen, vilket indikerar att barnet behöver dopas med vatten.

Orsaken till avvikelserna är stora pauser vid matning på natten, hög temperatur i rummet. Ett barn äldre än grumligt urin (i frånvaro av patologier) kan indikera ett behov av att byta kost.

Under alla omständigheter bör avvikelser från normen rapporteras till den behandlande läkaren och undersökas för att ta reda på orsaken till urladdningen hos urladdningen, särskilt hos barn.

Torrt urin under graviditeten

Hos kvinnor är molnig urin under graviditeten inte ovanlig. Om detta inte är relaterat till geniturinär sfärens sjukdom kan orsakerna till frisättning av grumlig urin under graviditeten vara följande:

 • förändringar i nivå och balans av hormoner under graviditetens första trimester;
 • en allmän förändring i hormonell bakgrund på grund av problem med sköldkörteln;
 • uttorkning av kroppen på grund av toxicos och kräkningar;
 • stagnation av urin på grund av livmoderproliferation av livmodern.

Muddy urin med sediment bör varna den gravida kvinnan, även om den inte störs av andra symtom. Du kan försöka dricka mer vätskor och titta på ditt tillstånd.

Om urinen fortfarande är ogenomskinlig, är det bättre att vända sig till gynekologen. Således kan komplikationer undvikas för både den framtida mamman och barnet.

Vad ska man göra om urinen är grumlig


Vad händer om urin regelbundet ser grumligt, tätt ut eller har en obehaglig lukt? Det är nödvändigt att ta itu med terapeuten, trots allt kan det vara ett symptom på ett allvarligt nederlag av njurar eller andra patologier. Den behandlande läkaren kommer att förskriva en urinalys för början. Vid behov och närvaron av indikationer är det nödvändigt att genomgå en mer exakt diagnos. Terapeut kan rekommenderas:

 • samråd med en smal specialiserad specialist - gynekolog, urolog, nephrologist, specialist för infektionssjukdomar;
 • hårdvara studier - CT, MR;
 • laboratorium - smet från slidan, urinröret.

Diagnos och behandling bör utföras så tidigt som möjligt så att sjukdomen inte blir kronisk eller inte komplicerad.