Huvud
Symptom

MRI av prostata

Registrera dig för en MR

MRI av prostata

Magnetic Resonance Imaging (MRI) är en icke-invasiv medicinsk diagnostisk metod som gör det möjligt att diagnostisera och behandla olika sjukdomar.

MRI använder ett kraftigt magnetfält, radiopulser frekvens och databearbetning av data för att tillhandahålla detaljerade bilder av organ, mjuka vävnader, ben och i stort sett alla interna strukturer i kroppen.

Bilder kan visualiseras på en datorskärm, överförs elektroniskt, skrivs ut eller kopieras till ett digitalt medium. MR använder inte joniserande strålning (röntgenstrålar).

Prostatakörteln är en del av organen i det manliga reproduktionssystemet. Det är placerat i den främre delen av ändtarmen och under urinblåsan och omsluter också den första delen av urinröret. Prostata ger den vätska som krävs för att göra spermie full. Ultraljud och MR är de vanligaste metoderna för visualisering av prostata (prostata).

Indikationer för prostata MR

Oftast är en indikation på prostatacancer av diagnosen prostatacancer. MR i prostata används vanligtvis för att bedöma omfattningen av prostatacancer, bestämma huruvida cancer är begränsad i körteln eller det finns en spridning bortom prostatakörteln.

Ibland används MR i prostatakörteln för att diagnostisera andra prostata sjukdomar, inklusive:

 1. Infektioner (prostatit, prostata abscess)
 2. Förstoring av prostata (adenom)
 3. Fosterskador (anomalier)
 4. Postoperativa komplikationer på bäckenorganen

Förberedelse för MR i prostata

MRI av prostatan utförs vanligtvis med användning av en speciell transrektal sond som förs in i ändtarmen, men det är möjligt att göra en undersökning och utan en sådan sensor. Endotummet ligger inuti bäckenet, direkt bakom prostatakörteln. Placering transrektal sond (spole) i ändtarmen, nära prostatan, bidrar till att generera mer detaljerade bilder av prostata och omgivande strukturer, liksom gör det möjligt att utföra en magnetresonans (MR) spektroskopi, vilket kan bidra till att få ytterligare information om det kemiska innehållet bildande celler i prostatakörteln. Också, kan MRI utvärdera prostata rörelse av vattenmolekyler (så kallade diffusion av vatten) och blodflödet (perfusion bild) inom prostatan att kunna skilja mellan normal prostatavävnad från onormal vävnad.

Typiskt kräver andra studier inte livsmedelsrestriktioner innan man undersöker MR. Om det utförs MRI av prostatan, i synnerhet med hjälp av sensorn, är det nödvändigt att begränsa användningen av tunga livsmedel med fiber i 12 timmar före studien och om undersökningen genomförs med en transrektal sond är också nödvändigt att rengöra din kolon med lavemang före testet.

Patienten får använda speciella engångsbekläder eller vara i hans kläder under proceduren om han är ledig och inte har metalltillbehör. vol. Om en kontrast planeras behöver MR-tekniker information om förekomst av allergi mot kontrastmedel eller bronkialastma. Kontrast substans, som oftast används för MR-studier, innehåller en metallisk substans (gadolinium). Även om gadolinium leder sällan till komplikationer, till skillnad från kontrasten i jodhalten (som används i CT-studier), dock är dess införande inte är önskvärt i närvaro av allvarliga systemiska sjukdomar, i synnerhet av kronisk njursjukdom. I närvaro av klaustrofobi MRI rekommenderas att studien utförs på öppna enheter.

Alla föremål med metallhalt bör avlägsnas före MR. Det här är saker som:

 1. Smycken, klockor, kreditkort och hörapparater som kan skadas
 2. Stift, stift, metalllås och liknande metallföremål som kan leda till en snedvridning av MR-bilden
 3. Avtagbara proteser med närvaro av en metall
 4. Handtag, fickknivar och glasögon
 5. Kroppspiercing

MR är kontraindicerad om patienten har implantat eller implanterade elektroniska enheter:

 1. Cochlearimplantat
 2. Några typer av klämmor som används på hjärnans aneurysmer
 3. Vissa typer av metall spiraler placerade i blodkärlen (stents)
 4. Artificiella hjärtventiler
 5. Implanterade infusionspumpar
 6. Implanterade elektroniska enheter, inklusive en defibrillator, en pacemaker.
 7. Endoprotesförbindelser (med metallinnehåll)
 8. Implanterade nervstimulatorer
 9. Metallpinnar, skruvar, plattor, stenter eller kirurgiska häftklamrar
 10. Metalldelar i människokroppen (till exempel kulor eller fragment), eftersom ett kraftfullt magnetfält kan leda till förskjutning av metallobjekt och vävnadskador. Och därför är det i sådana fall nödvändigt att genomföra en röntgen före MR-undersökningen.

Föräldrar som åtföljer barn ska också ta bort alla metallobjekt och rapportera förekomsten av föremål med metallinnehåll i kroppen.

Prostata MRT-procedur

Den traditionella MRI-enheten (stängd typ) är ett stort cylindriskt rör omgivet av en magnet. Patienten under studien ligger på ett rörligt bord som rör sig till mitten av magneten. Det finns också MRI-enheter av öppen typ, där magneten inte omger patienten helt, men är öppen vid sidorna. Forskning på enheter öppna (och de oftast lågt golv) är användbara för studier av patienter med klaustrofobi eller större vikt. Nyligen har det funnits en öppen anordning med en hög fält (en Tesla eller mer), som gör det möjligt att erhålla högkvalitativ bild, i motsats till den grundläggande modell av en öppen MRI, där magnetfältet är låg och mindre bildkvalitet. När prostata MRI-studier med användning av en endorektal spole, en sjuksköterska eller läkare placerar spolen i en engångshylsa, smorda och in i ändtarmen. Efter att man har satt in manschetten som omger spolen, blåser den upp, vilket gör att den kan hållas i endotalet under undersökningen. När testet är klart blåses manchetten av och spolen avlägsnas från ändtarmen. Under MR-proceduren bör patienten vara obeveklig under en viss tid (i genomsnitt 25-30 minuter). I studier med kontrast kommer studiens varaktighet att vara längre. MR-spektroskopi, vilket ger ytterligare information om cell kemikalier kan utföras vid behov under MRI och kan lägga ca 15 minuter till tiden för studien. MRI förfarande är helt smärtfri och ändå kan vissa patienter upplever en känsla av värme i det område där forskning bedrivs, vilket är en normal reaktion av vävnad till ett magnetfält. Under introduktionen av endorektalnoyspolen kan patienten också känna tryck i rektum, liknande det i den digitala rektala undersökningen. Vanligtvis är patienten ensam i MRI-apparat under studien, men läkaren radiolog och patienten har en tvåvägsljudkommunikation och läkaren ser patienten. Efter att ha passerat MR-proceduren behöver patienten inte tid för anpassning. Efter MR kan ytterligare tester krävas för att klargöra diagnosen (t.ex. scintigrafi)

Fördelar och risker

fördelar

 1. MR är en icke-invasiv bildteknik som inte utsätter kroppen för joniserande strålning
 2. Bilder av mjukvävnadsstrukturer i kroppen, inklusive prostata och andra småbäckensorgan, är mer exakta och detaljerade än med andra bildhanteringsmetoder. Denna detalj gör MR till ett värdefullt verktyg för tidig diagnos och utvärdering av graden av utveckling av tumörer, såsom prostatacancer
 3. MR var värdefull för att diagnostisera ett brett spektrum av sjukdomar, inklusive cancer, godartade sjukdomar som godartad prostatahyperplasi och infektioner
 4. MR-spektroskopi hjälper till att analysera prostataets kemiska sammansättning, vilket kan vara användbart vid tidig upptäckt av prostatacancer
 5. En MR-studie kan diagnostisera anomalier som kanske inte är synliga på grund av ben när man använder andra bildtekniker
 6. Kontrastmaterialet som används i MR-studien är mycket mindre sannolikt att orsaka en allergisk reaktion än kontrasterande jodbaserade material som används i röntgenstudier

risker

MR utgör inte nästan någon fara för en vanlig patient, när lämpliga säkerhetsregler följs.

 1. Trots det faktum att ett starkt magnetfält inte är skadligt i sig kan implanterade medicinsk utrustning med metallinnehåll inte fungera korrekt eller försämras under en MR-skanning
 2. Det finns mycket liten risk för en allergisk reaktion om en studie med ett kontrastmedel utförs. Sådana reaktioner är vanligtvis milda och kan lätt stoppas med medicinering
 3. Nefrogen systemisk fibros är för närvarande ett erkänt, men sällsynt, komplikation av MRI med kontrast och man tror att denna komplikation orsakas på grund av injektion av höga doser av gadolinium hos patienter med mycket dålig njurfunktion. En noggrann bedömning av njurfunktionen före införandet av kontrast med gadolinium minimerar risken för denna mycket sällsynta komplikation

Restriktioner för MR i prostata

Hög bildkvalitet kan uppnås endast om patienten kan förbli helt obeveklig under MR-studien.

För större storlekar kan patienten inte passa in i MR-enheten. Förekomsten av ett implantat eller metallföremål kan påverka bildkvaliteten.

MR kan inte alltid upptäcka skillnader mellan cancervävnad och inflammatorisk process eller närvaron av blodprodukter i prostatakörteln som ibland förblir efter prostatabiopsi. För att undvika diagnostiska fel.

MRI av prostata

MRI av prostata kan utföras som en självständig undersökning och kan ingå i en undersökning av bäckensorganen eller könsorganen hos män.

Vilken MR i prostata visar

I de flesta fall är MR-avbildning av prostatakörteln föreskriven för att klargöra platsen, storleken och scenen av prostatacancer. Metoden låter dig också känna igen:

 1. godartade neoplasmer av prostata (adenom);
 2. anomalier i organets struktur;
 3. infektiösa processer (abscess, prostatit);
 4. postoperativa komplikationer i bäckenorganen.

I fallet med prostatacancer och några andra sjukdomar kan MRI utföras med kontrastförbättring. Som en kontrast används ett gadoliniumbaserat läkemedel som införs i patientens blod. Kontrastmediet ackumuleras selektivt av vissa vävnader, t ex tumörvävnader. Tack vare detta blir neoplasmer, oavsett primärtumör eller metastaser, synliga i bilderna.

Kontraindikationer för prostata MR

Studien utförs inte om det finns tillgängligt:

 1. metalliska främmande kroppar i patientens kropp;
 2. implanterade elektroniska enheter (pacemaker och så vidare).

Det är förbjudet att administrera ett kontrastmedel till patienter som har:

 1. kroniskt njursvikt;
 2. intolerans av preparat på basis av gadolinium.

Förberedelser för undersökningen

Prostata ligger i det lilla bäckenet i omedelbar närhet av ändtarmen. Kvaliteten på bilder på prostatakörteln beror till stor del på hur mycket rektum fylls med gaser och tarminnehåll. För att skapa optimala förutsättningar för undersökningen måste du utföra ett antal enkla åtgärder:

 1. Ät inte mat som främjar gasning i tarmarna inom 12 timmar.
 2. före proceduren för att göra en rengörande enema.

Den andra punkten för förberedelse är särskilt relevant om undersökningen är planerad att utföras med hjälp av en speciell spole, som injiceras i ändtarmen.

Hur utförs prostata MR?

MT-tomografi av prostatakörteln kan utföras på två sätt: med och utan en rektalspole.

Användningen av en rektal sensor gör undersökningen mycket mer informativ:

 1. Bild av kroppen är mycket tydligare och detaljerad;
 2. det finns möjlighet att genomföra MR-spektroskopi;
 3. Det är möjligt att få information om vattendroppen i organs vävnader och de särskilda egenskaperna hos blodtillförseln i prostatakörteln.

Spolen sätts in i rektum av patienten strax före provet. Sensorn är utrustad med en speciell manschett, som uppblåses med luft och förhindrar spoleförskjutningen under MR-avbildning.

Om prostata MRI kommer att schemaläggas med kontrastförbättring, i samma anda som den patient administreras en särskild plastkateter genom vilken kontrastmedlet kan appliceras under hela förfarandet.

När proceduren är avslutad sänder sjuksköterskan först luften ur manschetten och tar bort sensorn. Därefter avlägsnas en kateter från venen på patientens arm.

Förklaring av resultaten

Vanligtvis tar det ungefär en timme att avkoda MR-data från prostatakörteln. I patientens händer får man bilder i tryck eller digital form, såväl som läkarens åsikt.

Hur ofta kan du göra MR i prostata

För bilder av provkroppen i MR imaging inte använder röntgenstrålar eller andra skadliga effekter på människokroppen, så undersökningen inte påverkar produktionen och erektion spermier.

Du kan utföra MR-bildbehandling så ofta som nödvändigt för att diagnostisera sjukdomen och övervaka effektiviteten av behandlingen.

Prostatakörteln

Inlägg: 0

Välkommen
För en månad sedan diagnostiserades påven med cancer i den andra graden av prostatakörteln, gr. 2 T2NxM0.
Histologisk slutsats: 70159 - ASAP foci. Acinar carcinom är summan enligt Gleason 7b (3 + 4) nr 70155-56. 70158 - adenomatös hyperplasi av typ 2 grad.
Påven 68 år gammal, står står (kranskärlssjukdomar angina FC 2. KAG (2/2017). CHF 1. FC 2. hypertensiv sjukdom 3 föremål, artikel 1, risk 4.
Scintigrafi av skelettet har ännu inte gjorts, men vi ska. Är metastaser möjliga på detta stadium?
Säg mig, snälla, vad är prognosen för sjukdomen? Vilken typ av behandling (typ av operation) är mest lämplig och modern?
Vad tycker du om Blokhin Center som en modern och effektiv behandlingsplats? Ska vi göra ett val till förmån för denna medicinska institution? Eller är det något annat?
Tack!

Anmälningsdatum: okt 2010 Inlägg: 3,114

Det är rätt, det som har blivit duplicerat, kommer den "erfarna" snabbt att få svar. I allmänhet tillhandahåller 1-2-stegs en botemedel på det operativa sättet, här diskuterades även de olika typerna av prostataavlägsnande -

Anmälningsdatum: okt 2010 Inlägg: 3,114

Och lyssna på läkare om operation inte är ordinerad, det betyder inte att läkare är inkompetent, det kan innebära att operationen redan är sen och endast palliativ terapi av obotlig prostatacancer är möjlig. och läkare vet inte hur man ska berätta för patientens anhöriga, vilka är orienterade för kirurgisk ingrepp med vem.

Anmälningsdatum: Mar 2012 Inlägg: 0 Thanked 0 Times in 0 Posts

God eftermiddag, sedan juli har jag behandlat min far i 69 år med Cr prostata T3NxM0 (hormoner + DLT) under behandlingen i onkologicentralen, var scenen ändrad till T2NxM0
inte en läkare, men läste under denna tid en hel del specialerbjudanden. litteratur och fick många samråd.
Jag skulle agera enligt algoritmen:
1. Du skrev inte värdena för PSA? Var du biopsi före den? Om inte så kan PSA levereras endast 6-7 dagar efter en biopsi, men i ditt fall kan du redan sätta in. (PSA-analys måste tas på en och även en trovärdig plats, vi överlämnar på stadssjukhuset)
2. MR, efter en biopsi på alla rekommendationer utför MR en månad senare
3. Såvitt jag förstår, beror möjligheten av förekomsten av metastaser på PSA-nivån, se därför s.1
4. Skelettens scintigrafi - beroende på PSA-nivån, men för lugnande och ekonomi, kvoter etc. Jag skulle göra det
5. Röntgen i lungorna

Anmälningsdatum: okt 2010 Inlägg: 3,114

Meddelande från % 1 $ s Han skrev:

Anslutningsdatum:

T2 är inte en mening ännu. Där utför de operationen - det är obligatoriskt. Vad skulle en tumör från kroppen ta bort. Då kommer sjukdomen att utvecklas mindre och bota det lättare.

Multiparametrisk MR i prostata: hur går det ut och hur länge?

Det är tillrådligt att göra MRI av prostata med utseendet av symtom som är karakteristiska för prostata abscess, prostatit, BPH eller cancer.

Dessutom CT, digital rektal undersökning av prostatakörteln, LHC såning av prostata, ultraljud av bäckenorganen,

Komplex diagnostik, inklusive prostata MR med eller utan kontrast, utförs under perioden före radikal eller minimalt invasiv kirurgisk ingrepp. Speciellt handlar det om fall när resektion av prostatakörteln är tänkt.

Indikationer och kontraindikationer

MRI (magnetisk resonansbildning) är ett förfarande som används allmänt i urologi. Hur enheten ser ut visas i bilden till vänster.

Före MR-studien utförs vanligtvis muntlig undersökning och instrumentell undersökning av prostatakörteln. Dessutom måste läkaren först genomföra en digital rektalundersökning av prostata.

Priset på prostatacancer är mycket beroende av regionen. Till exempel, i Moskva och stora städer, kommer kostnaden för undersökningen att vara omkring 2-4 tusen rubel. Samtidigt i regionerna överskrider priserna inte 3 tusen rubel.

Indikationer för den magnetiska resonansbildningen av glandulärorganet är sådana sjukdomar som:

 1. Godartad prostatahyperplasi 1-3 grader av svårighetsgrad.
 2. Misstanke om utvecklingen av maligna neoplasmer i prostata.
 3. Prostatit av icke-bakteriell eller bakteriell etiologi.
 4. Abscess av prostata.
 5. Nödvändighet vid bestämning av det område där kirurgiska ingrepp kommer att utföras.
 6. Förekomsten av anomalier vid utvecklingen av körtelorganet.

Det är värt att notera att MR inte kan utföras i alla fall. Till exempel är kontraindikationer för studien närvaro av blodkärlstentar, gemensamma endoprosteser, implantat i inre örat, artificiella hjärtklaffar. Dessutom utförs en MR inte i fall där patienten har pacemakers, metallpinnar, kulafragment eller andra metallelement i kroppen.

Relativa kontraindikationer inkluderar patientens tunga vikt (över 100 kg) och klaustrofobi. I sådana fall utförs förfarandet med hjälp av öppna enheter.

Hur utförs förberedelserna för studien?

Innan du utför en MRT, ska patienten kontakta en läkare. Om du har allergier mot läkemedel, måste du meddela den behandlande urologen. Vid behov utförs ytterligare allergiska test. De kan visa oönskade sidreaktioner, och vid behov justera diagnos taktiken.

Inom 3 dagar, när man förbereder sig för magnetisk resonansavbildning, är det önskvärt att avstå från att äta mat, vilket medför ökad gasproduktion i tarmen, trots allt används specialiserade endorektala sensorer i undersökningen.

Fortsatt förberedelse ger:

 • På dagen för proceduren, i 4 timmar före MR, bör man avstå från att äta någon mat. Dricksvatten är tillåtet.
 • 12 timmar före magnetisk resonansbildning är det nödvändigt att avstå från att äta svårt att smälta mat.
 • På undersökningsdagen är det önskvärt att sätta en rengörande emalj. Om det behövs kan enema levereras på poliklinisk grund.
 • Ta bort alla metallprodukter från din kropp och lägg dig ur fickorna. Detta gäller klockor, smycken, piercingar, stift, pennor etc.

Du kan inte bära kläder med metalldelar. I de flesta kliniker ges patienten en steril uppsättning kläder.

Hur utförs MR?

Magnetic resonance imaging är av flera typer. I studien av prostatit används vanligtvis prostataabs, cancer och andra patologier, MR med kontrast, MR-spektroskopi och multiparameter MR.

MRI-spektroskopi utförs med användning av en endorektal spole. Den placeras i manschetten, smörjs med ett smörjmedel och injiceras i analkanalen. Manschetten, när den sätts in, ökar i storlek, vilket gör att den kan vara kvar i ett stabilt läge och inte gnugga körteln. Procedurens varaktighet är inte längre än 20-30 minuter.

Tekniken kan vara annorlunda:

 1. MRI av prostata med kontrast. Denna typ av procedur innefattar användning av ett speciellt kontrastmedel, som injiceras i venen. Därefter genomförs en undersökning, där läkare får en skiktad bild av körtelorganet. MRI av prostata med kontraster används vanligen i fall där misstanke om prostatacancer är.
 2. Multiparametrisk MR i prostata. Denna teknik är mest effektiv när man misstänker stadium 1-2 av prostatacancer. Förfarandet hjälper läkare att bedöma arten av blodflödet i patologiskt förändrade vävnader. Multiparameter MRI kombineras med biopsi.

Fördelar med magnetisk resonansavbildning är säkerhet, smärtlöshet, hög noggrannhet och snabba resultat.

Vad kompletteras med diagnostik?

Om du misstänker ett adenom, prostatit och prostatacancer är ett blodprov för PSA obligatoriskt. Långtidsberedning för studien är inte nödvändig. PSA är ett prostataspecifikt antigen.

Om denna indikator ökar är det en stor sannolikhet att en tumör av en malign eller godartad karaktär uppträdde i prostatakörteln. PSA-värdet är 0-4 ng / ml. Den lägre tröskeln på 0 ng / ml finns sällan vid 40 års ålder.

När man undersöker prostata sjukdomar är andra procedurer nödvändigtvis föreskrivna:

Beställa en beprövad och naturlig botemedel mot styrka

 • Seeding prostata hemlighet. Förfarandet är vanligtvis föreskrivet för misstänkt kronisk eller akut bakteriell prostatit. Även sås föreskrivs om det finns misstankar om stillastående prostatit för att utesluta möjligheten till bakteriell etiologi av sjukdomen.
 • Ultraljud av blåsan och bäckenorganen. Doktorns vittnesmål indikerar att denna procedur möjliggör tidig upptäckt av komplikationer från det urogenitala systemet. Ultraljud hjälper också till att detektera metastaser.
 • TRUS (transrectal ultraljudsundersökning av prostata). Förfarandet möjliggör på kort tid att detektera neoplasmer i körtelorganet.
 • Uroflowmetry och videodynamik. Dessa förfaranden har tillämpats i internationell medicinsk praxis relativt nyligen. Utför dem endast av högt kvalificerade läkare.

För att bekräfta eller neka diagnosen kan andra procedurer användas. Allt kommer att bero på data från anamnesen och de enskilda patienternas individuella egenskaper.

Feedback från våra patienter

Kära besökare på vår sida, våra patienter publicerar sina åsikter om behandling och diagnostik på denna sida. Några av dem delar berättelser om deras sjukdomar, några uttryckliga tacksamhet.

Vi tackar våra patienter för sina vänliga ord, kommentarer, kritik och önskar alla en snabb och full återhämtning. Vi lyssnar alltid på patienternas önskemål.

Ditt lag av European Center for Prostate.

I maj 2018 diagnostiserades han i Tyskland. I Kazakstan rekommenderade min urolog användningen av Ptma PET CT, eftersom en hund höjdes efter avlägsnandet av prostata. Varken i Kazakstan eller i grannlandet Ryssland sågs en sådan undersökning inte snabbt, det bestämdes att åka till Tyskland. Uppriktigt sagt bestod den fasta kostnaden, i Israel, till exempel, de gav några vaga siffror och förstod inte hur mycket allt detta äntligen kommer att visa mig.

Efter undersökningen rekommenderade radiologen bestrålningen, sade att vi reagerade i rätt tid och det är bra att vi inte missade tiden.

Jag vill tacka det europeiska centret för prostata och personligen eugeni för den snabba och problemfria organisationen.

Jag vill tacka Dr Andreas Schütte för hans omsorg, behandling och hans individuella inställning till min situation. Allt var på högsta nivå. Jag hade en ovanlig situation efter operationen, jag var tvungen att lämna katetern nästan till det ögonblick som det var utsläpp, och Dr Schütte själv tvättade mig en kateter, även om det skulle vara ganska möjligt att överlämna denna procedur till sjuksköterskan i tjänst. Och även på helgerna kom han till mig för att höra om min hälsotillstånd. Vid något tillfälle blev det till och med obekvämt för mig att den ledande specialisten var så upptagen med mig.

Allt detta skulle inte ha varit möjligt utan hjälp av klinikens personal från den internationella avdelningen. Eugene "tog upp" mig med handen från det första samtalet - ett telefonsamtal och ledde mig genom hela processen omärkligt, professionellt, i vänligt, med mening, med mening, med arrangemanget.

Tack så mycket för att du deltar i min återhämtning, allt kommer att bli bra!

Män, jag ska berätta om min historia.

Jag har varit orolig i en tid med problem med prostata, jag har accepterat, som många Omnic, men han har upphört att få en positiv effekt. Efter samråd med urologen (och en bra vän i kombination) bestämde sig för att radikalt bli av med det befintliga problemet. Ultraljud och MR visade emellertid flera misstänkta platser. Otvetydiga konklusionsspecialister kunde inte göra det: det är en fråga om ett konventionellt adenom eller fortfarande cancer (bara detta var inte tillräckligt). Har riktat på en biopsi av en prostata. Jag hörde redan om kliniken i Gronau från mina bekanta, som för flera år sedan behandlades där för prostatacancer, trodde jag aldrig att jag trodde att jag skulle behöva hantera mitt eget problem.

Jag ringde först med dessa mest bekanta, de berättade för mig hur allt var och att de tyckte om allt. Här kallade han själv kliniken, pratade med Eugenia Schaeffer - utan att gömma sig kommer jag att säga "toppnämndskoordinator". Hon alltid och allt är under kontroll, hon vet svaret på någon fråga.

Eugenia skickade alla dokument som var (mrt, hund, uzi, cardio, stintigrafi) och inom 2 dagar från hennes 2 möjliga datum för biopsi i Gronau. Jag berättade för henne att i princip rekommenderar jag operation för att avlägsna adenom, som hon svarade mig att efter att ha granskat de MRI-bilder och deras experter också ha tvivel om vilken typ av adenom och om resultaten Biop inget "fel" inte hittas, sedan " fönster "för TURP har redan planerats. Tja en biopsi, så en biopsi, det är ännu bättre. Vi går av en fru.

Beskriv detaljerna i den mening jag inte ser, det finns redan många som skrev hur det händer i Gronau - det är helt sant.

De gjorde en biopsi, diagnosen - godartad prostatahyperplasi - utandades. Nästa dag planeras TURP-operation för Dr. Zinke. Bo i kliniken i ytterligare 6 dagar.

I klinikens informationsbroschyr läste jag att det är möjligt att gå igenom en fullständig kontroll av organismen och eftersom min fru fortfarande inte hade något att göra, bokade vi denna mycket kontroll - MR-scan av hela organismen. I allmänhet satt inte min fru i tomgång.

Behandling och service Jag var glad, mycket glad över att kliniken personalen anses vara patientens önskemål, inte dra och ordna allt på kort tid utan byurokratcheskih förseningar och det faktum att allt görs under samma tak: diagnos, behandling, kirurgi.

Jag önskar alla god hälsa!

Den avgående år har kommit till vår familj problem: i slutet av februari, min make diagnosen "Prostatacancer är den tredje etappen", och i Cancer Center, där vi frågade sa att det är omöjligt att använda och erbjöd hormonell och strålbehandling. Det var hemska dagar av förtvivlan, tvivel, hopp och åter förtvivlan för hela familjen. Mannen har diabetes mellitus i 2: e graden, intaget av hormoner skulle bara intensifiera sjukdomen och biverkningarna från strålbehandling är ännu värre. På internet hittade jag en klinik i European Center for Prostate i Tyskland, och när jag läste att det finns operationer under en sådan diagnos som hennes man, och även Da Vinci Robot, var det ingen tvekan om ytterligare behandling. Begär ett samtal till kliniken och nästa dag klockan 9 på morgonen att prata med den medicinska koordinator Svetlana, som först tröstade mig, och sedan frågade i detalj om den föreslagna diagnos, om finns i våra händer de medicinska handlingar som styrker den fruktansvärda sjukdom. Senare skickades frågeformulär till oss, ytterligare material för behandling och stanna i kliniken. I samband med korrespondens och telefonsamtal som genomfördes av Svetlana och Eugene: s andra samordnare, blev vi alltmer övertygade om att vårt val var riktigt till förmån för kliniken i Gronau. Verksamheten var planerad till 24 maj. Ja, det var inte snabb, men inte allt berodde på kliniken: vi har inte haft pass (för att gå, naturligtvis, bestämde vi tillsammans), visum, var de tvungna att snabbt utarbeta och det tar tid, kommer sedan maj firandet, som tog bort också tid. Mer än 2 månaders väntetid gick som i en fruktansvärd dröm, och om det inte var för familjen och dessa 2 fina kvinnokoordinatorer (Eugene och Svetlana) vet jag inte hur jag skulle ha överlevt dem. Jag frågade Eugene i desperation att ringa mig tillbaka, och trots hennes överanställning fann hon tid att prata i 30-40 minuter med en kvinna som grät, inte bekant för henne, för att hitta lugnande och hoppfulla ord. Jag är så tacksam för det !!

Slutligen var allt klart för oss att lämna till Tyskland, där vi väntade på flygplatsen, på hotellet, beställd av kliniken och naturligtvis på kliniken själv. Nästa dag, klockan 8, väntade Ekaterina på oss på kliniken, som tillsammans med Natalia följde oss hela tiden på sjukhuset. Det fanns inga problem med kommunikationen. Dessutom har kliniken rysktalande sjuksköterskor, sjuksköterska Marina, som nästan varje dag kom till vårt rum, talar engelska, i allmänhet, förstod lite varandra. Jag kommer inte att beskriva kliniken själv, för i tidigare recensioner säger allt: för patienter och deras medföljande personer har idealiska förhållanden skapats. Jag skulle vilja notera omsorg och god vilja för all personal, känner inte att du befinner dig i en onkologisk klinik, bara på sjukhuset, där allt är inriktat på din återhämtning! 24 maj, som planerat, fungerade Dr. J. Witt på sin man. Katerina ringde mig på hotellet och sa att operationen var framgångsrik och jag kan vara bredvid min man.
Förresten var jag med min man i avdelningen från 8 am till 8 pm varje dag. Vid 16 timmar kom Dr. Witt till avdelningen, rapporterade om en framgångsrik operation och sa att resultaten av uttrycklig analys är bra, men det slutliga resultatet kommer att vara efter den morfologiska undersökningen av borttagna prostata och rörelsemarginaler. På den tredje dagen gick vi redan i sjukhusgården och nästa dag gick vi i staden. Katetern avlägsnades den tredje dagen. Den 7: e dagen informerade Dr. Witt oss om att den uttryckliga analysen bekräftades, rörelsemarginalerna är negativa, det går bra! Men i Ryssland var Gleason-indexet för sin man 7, och i Tyskland, enligt resultaten av morfologin satt 8. Så var operationen gjord mycket jämnt i tid. Varje dag var det en runda doktorer, när Dr Witt var upptagen, ersattes han av Dr. Wagner, en mycket positiv, trevlig, med en stor humoristisk doktor. Vi hoppade hem i gott humör, min mans resa var bra. En månad senare återhämtade han sig helt, fortsätter att arbeta.
Vi bestämde oss för att skriva denna recension för dem som nu befinner sig i samma position som vi brukade vara. Förtvivlan inte! Prostatacancer, även tredje etappen, är inte alls en dom. Läs noggrant allt om denna klinik och utan tvekan ring och kom till behandling här, du hittar inte bättre! Jag lämnar min telefon (+7 920 726 02 00), ring och om jag kan hjälpa någon med mitt råd kommer jag bara vara glad.
Vi är oerhört tacksamma för all personal på kliniken "European Prostate Center, särskilt Dr. J. Witt, medicinsk koordinator Evgenia, Svetlana, Natalia och Katerine, Gud förbjude er alla en god hälsa!

Vi önskar er god jul och ett gott nytt år! Låt dig och din familj vara okej!
Med vänliga hälsningar, Valentin och Valentina, Kursk

Välkommen! Jag delar min historia för andra gången. Verksamheten gjordes för mig den 14 december 2015 och som den redan beskrivits då och den kan hittas. 47 år 3 msk. PSA 26.

Och så! Två år har gått sedan operationen utfördes, efter operationen är svaret positivt, i allmänhet är allting dåligt. PSA började växa och nåde 0,48. Bestrålningens gång var föreskriven. Redan i Litauen, en bestrålning av prostatsängen och lymfkörtlarna. Efter detta började PSA att falla och i övrigt föll nivån av leukocyter, monocyter och neurofiler. Nu har 2 år gått sedan operationen och bestrålning, PSA-index 0,068 Monocytes 12, Neurophilis 4. Hälsotillståndet är att det är trötthet på kvällen, även om jag gör sport. När det gäller erektion. Det är möjligt, men hittills bara med Viagra och inte som det var för! Här är det nödvändigt att hålla med zhenshchina och förklara allt, om det inte är gift-) En positiv trend för att återställa efterlevnaden. Jag minns att endast en del av nerverna på höger sida var kvar och ytterligare två månader av bestrålning (det vill säga det värsta). I allt annat är allt normalt. Friends! Var inte rädd för diagnosen och ta säker och rätt behandling! Jag var inte här i tid med 3: e etappen och var fortfarande den yngste på den tiden 47 år för vår diagnos, det här är inte så mycket, men kampen fortsätter! Et al. Witt är det som kallas TYSK KVALITET OCH DISCIPLINE. Jag kontrollerade detta på mig själv. Innan operationen studerade han noggrant min historia och krävde många test för metastaser och olika dp-analyser. Först efter detta blev Skype telekonferens utsedd. efter väntan på hans tur. För kollegor i olycka lämnar jag min andra gång nr. telefon +37065601515. Ring när som helst, än jag kan, så jag hjälper! Det gick alla.

Kära män! Problemet för många har vi en, det är "prostata". För mig i april har gjort MRT och har sagt eller sagt att det är nödvändigt att göra en biopsi. Jag skrev med den israeliska kliniken och gick till Tel Aviv. Jag kommer inte skriva mycket om detta, bara jag kommer att säga att det snart kommer våra landsmän att begära en avgift för den luft som vi andas. Men nu kan jag inte varna dem som inte vet. Jag letade efter en klinik i Tyskland och gick till European Prostate Center, där saken var på en seriös internationell nivå. Där huvudets huvud är Dr. Jorn Hinrich Witt. Korrespondens samordnades med Eugenia Schaeffer, och ganska framgångsrikt förklarade hon allting allting och framför allt skickade hon ett fast pris för en biopsi och målade allt om dagen. Det finns inga köer och det finns inga missade dagar i väntan på någonting. Jag betalade samma belopp i Israel för de införda förfarandena, men inte för en biopsi. Fusionbiopsi av prostata i Tyskland i staden Gronau gjordes av chefspecialisten och underbar doktor Jorg Zinke. Det här är fantastiskt! Inget mer att säga. Rysktalande tjejer som nästan alltid var nära det Catherine och Natalia. Och tack vare all personal på kliniken. Jag vill tacka alla för det arbete som gjorts i god tro och det är bra att det finns Dr J. Witt där. Jag måste gå nu till den operation som kommer att utföras på Da Vincis robot.


Så, kära landsmän, dra slutsatser!
Patient i kliniken Mazhit Ryssland

I slutet av augusti diagnostiserades han med prostata i urologiska avdelningen i Gronau. Allt är mycket professionellt, punktligt och välorganiserat.

Biopsin var smärtfri, förväntade mig inte ens det. Jag har en mycket dålig erfarenhet (13 år sedan) av generell anestesi, så jag var väldigt försiktig med att biopsin är under generell anestesi och inte under noggrannhet. Han meddelade sin tvivel om Eugene (en rysktalande anställd i kliniken) under en telefonsamtal, men hon försäkrade att det inte skulle vara några problem, och hon misstog inte. Till min förvåning utfördes anestesi enkelt, och det fanns nästan inga spår av biopsi. Smärta var inte alls. Resultaten av biopsin var negativa (ingenting hittades). För att bli av med problem med urinering rekommenderas TURP, som på min begäran och utsedd i 10 veckor.

Han genomgick behandling av prostatacancer i Gronau i Dr. K. Wagner.

En biopsi av prostatakörteln i Ryssland avslöjade en aggressiv tumör enligt glison 8. Tillsammans med familjen började de söka efter en specialklinik för behandling. Ryska kliniker har försvunnit på en gång, mycket negativa erfarenheter i vår inhemska medicinska institutioner, och här talar vi om en mycket känslig operation och kostnad, vilket framgår av en översiktlig analys, inte mycket lägre än i "utländska" kliniker.

En av de första centra som svarade på min uppmaning till hjälp var Dr Vites klinik. Jag blev helt enkelt slagen av ledningskonsulter. Redan under det första telefonsamtalet Jack svarade på alla mina frågor, berättade om de medicinska detaljerna i operationen, eventuella biverkningar är det i mitt fall, rasprosy mig bara om allt, och sedan rekommenderade mig att gå ner i vikt, med hänvisning till det faktum att detta är en positiv inverkan på genomförandet av operation, berättade om de organisatoriska angelägenheterna. Vi pratade med henne i 50 minuter och hon svarade tålmodigt på alla mina frågor och min fru frågor. Efter det första samtalet "avskedade jag" alla andra kliniker och fortsatte att arbeta med Eugenia om utarbetandet av de dokument som jag skickade via e-post. Varje dag hade vi en telefonkontakt med henne, hon var på avstånd, i telefon, "höll min hand" och stödde under dessa dagar medan de granskade mina dokument i kliniken. Efter 3 dagar väntade, informerade Zhenechka mig om att jag inom 8 dagar får komma in till behandling, till förmån för Schengenvisumet som jag har. Resten var fråga om teknik: biljetter till Düsseldorf, taxibilar, Gronau, tillträde till kliniken, kirurgi.

Redan på scenen för att förbereda dokument föreslog Zhenya att jag valde mellan tre specialister, jag valde Dr. Wagner, som jag inte ångrar. Läkaren har mycket erfarenhet och, som det visade sig vid mötet, en väldigt trevlig person. Han berättade i stor detalj om programmet för mitt besök på sjukhuset och beskrev operationens gång. Efter operationen såg jag Dr Wagner varje morgon på morgonkretsen.

Sjukhuset och sjukhuset ringer inte språket. Situationen är som i ett sanatorium, en avdelning, mat, allt är på högsta nivå. Det hände så att med mig i behandlingen fanns det 3 landsmän, en kom tidigare, en annan senare än mig. På vad vi alla arbetade på olika läkare. Bönderna talade positivt om "deras" läkare.
Under morgonväggen hade jag den ära att träffa centrumets huvud, Dr. Vite, och hade en kort konversation med honom.

I allmänhet gillade jag allt innan återhämtningsperioden. Har fått rekommendationer för att spåra nivån på PSA under de närmaste månaderna. Koordinatorns översättare av kliniken försäkrade mig om att jag kan kontakta dem med några frågor, när som helst. Jag kommer definitivt att ta tillfället i akt.

Jag önskar er god hälsa och tack för ert snabba hjälp!

Ruslan.O från Ryssland

Magnificent clinic, mycket uppmärksam och ansvarig personal. Dr Witt och hans högkvalificerade personal arbetar mirakel! Tack alla och en låg båge!

Jag vill särskilt nämna de rysktalande samordnarna-översättarna: Ekaterina, Natalia, Eugene. Det är inte bara stora översättare, de är arbetare som när som helst (dag och natt) var redo att ge någon hjälp utan hänsyn till tid.

Förutom rent sitt arbete (översättningar) gav de oss psykologisk hjälp, och det är i vårt fall väldigt viktigt! Det är mycket glädjande att ett sådant underbart team av kliniker består av sådana människor!

Vi önskar alla hälsa, outtömlig energi i en sådan ädel sak.

Återigen tacka allt!

Kära personal på Gronau kliniken, jag skriver till dig med stor tacksamhet för behandlingen. Jag kommer inte att gå in i sjukdomens detaljer, nästan alla har samma här, vilket är lite sämre, någon är lite bättre.

Dr. Andreas Shutte är ett separat stort, mänskligt tack. Mycket känslig läkare, patient och ansvarig. Detaljerad samtal innan operationen, vilket även tillåtet att delta i min fru gick bra: i detalj bemöta alla frågor, som det visade sig, förmodligen på grund av spänningen, några av de frågor som vi frågade flera gånger, men ändå Dr. Schutte tålmodigt förklarade. Jag tror att operationen hade han stor på den första natten efter operationen fick jag upp ur sängen och tyst gick runt på avdelningen och vid utskrivning var helt självförsörjande och att bära sitt eget handbagage. Var noga med att komma tillbaka till dig, Dr. Shuta om några månader för ett samråd!
Det skulle vara hemma så behandlas med sjuk som hos mig i Gronau - underbart. Så mycket uppmärksamhet som jag inte fick i medicinska institutioner i Ryssland i hela mitt liv. Stora fördelar med rysktalande tjejkoordinatorer.
I allmänhet, alla som har möjlighet, gå till Gronau för behandling. Jag har bara positiva känslor.
Igor I.R.
Tyumen

Först och främst, tack till all sjukvårdspersonal och personligen till läkare i medicinska vetenskaper J.H. Witt för hans professionella arbete. Med tanke på min diagnos är jag fortfarande hoppfull att nu kommer mitt liv att vara och behandlingen kommer att bli framgångsrik.

Jag erbjöds olika sätt att behandla, men jag valde ditt sjukhus och misstog inte. Det tyska centret, avancerad medicinsk utrustning och teknik, framgångsrik erfarenhet av att utföra ett stort antal operationer, ett utmärkt team och deras professionella arbete, motiverade helt mitt val av behandling här.

Stort tack till alla rysktalande samordnare och sjuksköterskor, utan din hjälp, min behandling skulle vara omöjlig här.

Framgångar till dig och personlig hälsa för alla! Tack för ditt arbete och attityd till patienten!

Från 6 till 10 mars 2017 var jag på European Prostate Center för biopsi. Jag vill uttrycka min beundran för vårdcentral, där jag gillade det hela, utan undantag - och den mest avancerade medicinsk teknik, och den perfekta processen sker sedan min första samtalet och bekväma kammare med en TV och internet, och utmärkt mat. Men det viktigaste är människor som jobbar där. Alla från läkare zink, som genomförde en biopsi, och slutar med sjuksköterskorna och rengöringsmedel för att behandla mig med en uppriktig uppmärksamhet, delaktighet och goodwill. Ingen tvekan, och den högsta professionalismen hos all personal i mitten.

Jag vill uttrycka speciell och speciell tacksamhet till den rysktalande delen av personalen i centret - Eugene, Svetlana, Catherine, Natalia. De behandlade mig som en infödd, stödd och uppmuntrad. Ett stort tack till dem.

[email protected], om någon har några frågor om min erfarenhet av att stanna hos European Center of Prostate, skriv, ring.

Den 10 december 2014 diagnostiserades jag med prostatacancer. Min läkare ansvarade, rådde mig att ringa med min patient, som inte återvände för länge sedan från Tyskland, där han var vid operationen. Parallellt började jag på Internet för att leta efter kliniker utomlands som utför sådan verksamhet. För mig var det viktigt: metoden, början (överallt var det köer) och självklart priset. Och allt detta snabbt, snabbt och professionellt försett mig med European Center of Prostate i Gronau. Den 7 januari 2015 drivs jag.

Den första etappen av beredningen är insamling av analyser och referenser. Mycket kompetent med kunskap om saken höll Eugene Scheffer. Redan före det nya året var jag redo att starta för operationen. Priset här var det lägsta. I München kliniken erbjöds jag 26 800 euro, i Schweiz för 40 000 euro. Jag valde att arbeta med da Vinci-metoden.

Nästa dag efter operationen gick jag redan längs korridorerna på kliniken. Tack till Dr Witt och assistent Sergei Sarychev! Nåväl, som du inte kommer ihåg Catherine Agelink och Natalia Wright. Tack tjejer, du gjorde allt som vi skulle känna oss hemma i kliniken.

Om någon tvivlar? Mitt goda råd till dig-bara "European Center for Prostate", bara det här kollektivet!

Med vänliga hälsningar Yuri Sergeevich Morozov!

Hej kära klinik! Kära Eugene! Den 19 februari 2017 skickade jag ut ett online-ordersamtal. Och nästa dag (idag) fick jag ett samtal från Eugene. Jag vill att hon ska tacka inte bara för vad hon kallade tillbaka, när samtalet avbröts vid den tidpunkt då det var redan klart att vi flyger till kliniken är inte nödvändigt (med tanke på ålder) och i princip alla de svar jag fått, men också för att mer lyssnade noga på mig, svarade på frågor och gav rekommendationer.

Lycka till, framgång i ditt företag, god hälsa för laget och patienterna!

Med vänliga hälsningar, Nigora, Tasjkent, Uzbekistan

Jag vill tacka Dr K.Vagnera för Da Vinci operation för att avlägsna en tumör i prostata cancer. Under sin vistelse i Gronau kunde jag kommunicera med många experter, men mest av allt jag gillade chatten med Dr. Wagner - mycket uppmärksam och vänlig läkare, redo att svara på alla frågor. Bra sinne för humor läkare och allmän positiv attityd av all medicinsk personal, stor hjälp i den postoperativa perioden.

Den övergripande servicen i kliniken på högsta nivå, enkelrum ger inga klagomål. Veckan i kliniken flög på något sätt omärkligt och nu är jag i full fart på ändringen.
Jag önskar kliniken välstånd och jag tackar för behandlingen.
Med vänliga hälsningar,
Nikolaev. S.

Kära anställda, medarbetare, kära samordnare: Eugene, Svetlana, Natalia, STORT TACK. för den professionella organisationen av min behandling med Dr Witt.

Dr Witts speciella tack för smycken. Det tog 2 veckor efter att ha återvänt från Gronau. Jag mår bra och i full fart är jag på mend.


Jag önskar att alla ska göra rätt val om de övertar en sådan sjukdom som prostatacancer.
Det bästa till hela klinikens personal, jag trivs och hälsa!
O.S

Tack för att du har sparat min mans liv. Jag vill tacka doktor Witt och hans hela team, all medicinsk personal.

Särskilt tack till samordnarna som hjälpt oss att anpassa sig på sjukhuset, för deras uppmärksamhet och välvilja.
PS: Vi gjorde rätt val att du fick behandling i din klinik, från Tysklands bästa läkare - Dr. Witt.

Tack så mycket.
Larissa

Kära dr Witt och laget, jag önskar dig och dina familjer en hälsosam och välmående 2017!

Jag skulle vilja uttrycka min djupa tacksamhet för det otroliga arbetet. Witte och hans lag för att komma tillbaka till det normala livet. Det här är en plats där ett team av högkalibrerade yrkesverksamma arbetar i nära samordning för att säkerställa en effektiv diagnostikprocess för behandling efter behandling.
Jag har flera månader försökt att klargöra min diagnos på olika kliniker innan jag gick ut till European Prostate Center. Som ett viktigt diagnostiskt steg hade jag en fusionsbiopsi vid Prostate Center som visade prostatacancer på mindre än 2 dagar. Jag fick en mycket detaljerad beskrivning av biopsi resultat och rekommendationer om ytterligare steg. Biopsin var sömlös och jag lämnade sjukhuset den följande dagen.
Mitt speciella tack går till Dr. Zinke och Dr. Sarychev för biopsi, hög precision och snabb diagnostik. Tack så mycket för att du spenderade din tid noga med att svara på alla mina frågor och ge mig mycket information.
Baserat på biopsi resultat rekommenderades jag att genomgå DaVinci prostatektomi. Jag hade ingen tvekan om mitt beslut att göra det på Prostate Center Europe. Sex veckor efter en biopsi hade jag en prostatektomi utförd av Dr. Witt. Nästa dag efter operationen flög jag hem.
Många tack gå till Dr. Witt för sitt engagemang för högsta standard inom yrket. Tack för att du byggde en sådan unik plats.
Slutligen vill jag tacka samordnarna Natalia och Katerina för att göra min vistelse på Gronau smidig och trevlig. Mitt tack går också till sjuksköterska laget Violeta och Elena. Tack för din omsorg och support!
Jag rekommenderar starkt European Prostate Center. Kom ihåg att tiden inte är på vår sida. Snälla spendera det klokt och ta hand om dig själv. Tack, Vyacheslav

Kära Dr Zinke. Mina damer och herrar: Evgenia Sheffer, Svetlana Makeeva, Natalia Wright, Katerina Agelink,

Jag gratulerar er till nyår och god jul! Jag vill förmedla dig de mest uppriktiga och varma önskningarna av lycka och framgång. Låt det nya året vara lyckligare än det förra, låt det vara fullt av nya underbara ögonblick, fantastiska intryck och inspirerande händelser. Låt det bli en framgång och ekonomiskt välbefinnande.

Historien om min sjukdom. Jag är 68 år gammal. Tecken på sjukdomen i prostatakörteln började dyka upp under 2001 när prostatakörteln var lika med 36,7 cc under undersökningen (ultraljud). Under 2012 började sådana tecken visa sig som en svag ström av urinering och regelbundet, efter fysisk ansträngning, började att gå ut med stenens urin. Har adresserat i ММЦ Medical He-Group-Perm (MEDICALONGROUP). Har ingått kontraktet. Diagnos: Prostatisk hyperplasi, diffus form. Kronisk prostatit. Två gånger om året tog han prov och genomgick en urologs undersökning. Dessutom vände han sig till kliniken med periodiska exacerbationer, såsom svårigheter med urinering och problem med styrka. Den behandlande läkaren utsåg en behandling. Ett tag tog det hjälp, då kom allt tillbaka. Volymen av prostatakörteln ökade.

I december 2015, då vid urinering smärta blev konstant och urin dök blod (i undersökningen (US) har fastställts: - prostatavolymen ökade till en storlek på 75 cc och en hel del stenar i urinblåsan..) Doktor, i själva verket, Han vägrade vidare kommunikation och skickade mig för att leta efter en klinik där jag skulle ha haft en operation. Det viktigaste kriteriet när man söker efter en kirurg urolog, urologer var rekommendation av läkare och medborgarnas synpunkter på effekten av de transaktioner som utförs i kliniker i samhället och i Moskva. Riskerna är stora. På grund av den stora volymen storlek och den samtidiga närvaron av stenar, kirurger är ovilliga att kommunicera med mig, när man diskuterar möjligheten till operation.
Jag började lära känna hur mitt problem var löst på tyska kliniker. Han samlade in information om Dr. Zinke, som var en prioritet och valde därför European Centre for Prostate i Gronau. I mars 2016 bad han genom centrumets webbplats att överväga möjligheten att genomföra operationen. Evgenia Scheffer, Katerina Agelink bistår professionellt med att erhålla ytterligare information, utarbeta nödvändiga dokument, överföra från Düsseldorf till Gronau. Han fick uttömmande information om alla frågor snabbt. Kostnaden för själva operationen är jämförbar med kostnaden för samma operation i Moskva.

Centret anlände den 14 april 2016 i våta byxor, inkontinens började. Operationen utfördes briljant. Det fanns inga snitt, ingen smärta. Rehabilitering var snabb. Ständigt gjort vad som är nödvändigt, och inte mindre viktigt är den välvilliga attityden hos den medicinska personalen från läkaren till städaren.

Systemet för att göra medicinska tjänster i centrum på högsta nivå återvänder jag till en hälsosam människors livsstil. Många tack till er alla som behandlade mig. Låt dina goda gärningar pryda världen och återvända till dig många gånger.