Huvud
Förebyggande

Är hiv behandlad och finns det något hopp om frälsning?

Det 21: a århundradet har kommit, men hivinfektion har inte bara försvunnit från jordens yta, antalet patienter har även börjat öka. Om vaccinet inte tas emot inom en snar framtid, kan behandling för HIV vara ett mycket stort problem. Om människor inte försöker stoppa epidemin, kommer 20-30 år att räcka för att infektera hela befolkningen på vår planet. Hur man återställer från hiv, hur man stoppar den framväxande immunbristen?

Definition av HIV-infektion

Sjukdomsnamnet är associerat med immunbristviruset, från vilket en person börjar drabbas av en immunförlust. Detta virus förstör människans immunförsvar och kännetecknas av vissa symtom.

HIV-infektion kallas antropon sjukdom. Med andra ord kommer viruset att överföras genom kontakt med en smittad person. Dock kan inte varje kontakt föreslå infektion och större fara. Till exempel, med en kyss, överförs inte HIV.

Vare sig man ska behandla hiv är det mycket svårt att säga. Behandling av HIV har stört forskare i många år. Vissa laboratorier behandlar bara detta problem. Men att utveckla ett läkemedel som kan ge en komplett botemedel, har ännu inte kunnat någon. Därför är det otvetydigt att säga om hiv är mycket svårt att behandlas.

Idag är endast behandling från hiv i form av underhållsbehandling möjlig. Det stoppar sjukdomsförloppet, en person kan normalt leva och existera. Men även om sjukdomen inte har gått in i det sista steget (AIDS) anses patienten fortfarande vara en källa för överföring av infektion.

Fudge och verkligheten av HIV-infektion

Låt oss säga direkt, sjukdomen i sig leder inte till döden, men den anses vara den farligaste på jorden. Retrovirus förstör T-leukocyter. De upptäcker en infektion och skickar en "brigad av hjälpare" för att förstöra dem. Om antalet T-leukocyter börjar minska, kommer kroppen inte att kunna detektera ett skadligt virus i tid och förstöra det. Även en primitiv svamp kan leda till allvarliga konsekvenser. Huruvida det är möjligt att bota HIV i de tidiga stadierna är otvetydigt svårt att säga.

Härdad av HIV minst en person? Finns det ett botemedel mot hiv? Hanteras hiv? Dessa frågor berör ett stort antal människor. Svar försöker hitta på Internet, besöka särskilda portaler och forum. Detta tillvägagångssätt är dock inte helt sant. För att ta reda på hur hiv-behandling behandlas är det värt att titta på det ryska hälsovårdsministeriets statistiska material.

Hur kan jag bota en infektion och AIDS finns inte. Ingen kan ge ett fullständigt positivt svar. Hittills har inga fall rapporterats som lyckades bota HIV för alltid. Det är bara möjligt att avbryta sjukdomsutvecklingen.

Men på Internet väcker denna fråga uppvärmda debatter. Det finns även en kategori av människor som hävdar att det inte finns någon aids alls. Enligt deras uppfattning är det meningslöst att fråga hur HIV behandlas. De tror att detta virus uppfanns för penningtvätt.

Kanske, på vissa sätt har de rätt, men idag finns det en stor mängd officiell bekräftelse på att sjukdomen existerar. Låt oss ta minst antalet dödsfall som registrerades efter sekundära manifestationer. Dessa AIDS-dissidenter anses vara mycket farliga, eftersom de inspirerar infekterade människor att inte behandla sjukdomen och inte delta i förebyggandet.

Uttalandet att hiv behandlas och kan botas helt kan hittas på forum med religiös bias. De säger. Vad som kan botas är en konstant bön, som hjälpte dem att bli av med sjukdomen.

Tro sådana uttalanden eller inte, kan bara bestämma personen själv. Kanske någon och håller med med religiösa människor. Men officiell medicin rekommenderar fortfarande att lita på sanningsenlig information, särskilt när det gäller ämnet för att bota hiv.

Orsak till obotlig sjukdom

Amerikanska forskare har upptäckt varför immunbristviruset inte kan botas. Deras upptäckter fick ge ett exakt svar, kan AIDS bli botad? Svaret är bara en, HIV-infektion behandlas inte, det stannar bara ett tag. Virusets verkan har länge lärt sig att suspendera och undertrycka. Men tiden går och det uppstår igen.

Detta beror på försämringen av immunsystemet. Tillsammans med viruset tränger ett speciellt protein in i kroppen. Tidigare fanns ingenting om dess existens. På grund av det slutar proteinet producera substanser som dödar infekterade celler. Kanske kan denna upptäckt hjälpa till att hitta en lösning för fullständig botning av HIV-infektion.

Idag tror forskare att det är möjligt att tillfälligt upphöra med HIV-infektionen bara upp till en viss punkt. Vid denna tidpunkt diagnostiseras ett akut stadium, vilket fortskrider mycket snabbt. Att helt döda de infekterade cellerna under denna period är omöjligt. Du kan bara undertrycka virusets effekt.

Då är sjukdomsförloppet asymptomatisk. Vid denna tidpunkt visar inte viruset sig själv. Modern diagnostik upptäcker snabbt sjuka celler på gennivå. De är vila utan någon manifestation.

Förstöring börjar inträffa strax före starten av återuppkomsten. Människokroppen, som är van vid virusens tysta celler, har inte tid att blockera sin snabba multiplikation. Utvecklingen av antikroppar är mycket långsam, så viruset sprider sig snabbt och orsakar irreversibla konsekvenser.

För att permanent bota HIV har forskare försökt behandla patienter med antiretroviral behandling under en lugn period. Resultatet var tyvärr negativt, drogerna kunde inte klara av viruset ART.

Hur sker infektion?

Överföring av viruset sker endast genom kontakt. Det kan spridas på många olika sätt. Den främsta anledningen är sexuell kontakt. Ett stort antal virusceller ligger i sperma.

Om samlaget passerar utan användning av preventivmedel, är risken för infektion i ett mycket högt stadium.

Eventuell mikroskada på slemhinnan eller huden kan leda till infektion. Genom dessa skador och sprickor tränger viruset lätt in i kroppen.

HIV-infektion påverkar människor av alla kön, och deras sexuella läggning spelar ingen roll. Infektion kan också inträffa under homosexuellt samlag.

Mycket ofta blir en sjuks blod en infektionskälla.

Detta gäller speciellt för narkomaner som använder en enda spruta.

Infektion kan komma in i kroppen om vårdslös hantering av medicinsk utrustning. Det är väldigt enkelt för en sjuksköterska att bli smittade av en sjuk patient.

För flera år sedan inträffade infektionen ofta vid blodtransfusioner. Idag har mycket stränga åtgärder vidtagits. Donorer genomgår en noggrann kontroll, och deras blod är äldre i fem månader och kontrolleras sedan igen.

Sådana åtgärder har minskat sannolikheten för infektion, men tyvärr förekommer sådana fall ibland.

En annan orsak till infektion är infektionen hos barnet med sin mor. Överföring av viruset kan inträffa under graviditet eller under amning.

Men om mamman vet att hon är HIV-infekterad, då i tid speciell behandling, liksom att stoppa amning, rädda barnet från eventuell infektion.

Finns det något hopp på botemedel i det 21: a århundradet?

För att svara på denna fråga är det nödvändigt att bekanta sig med de senaste upptäckterna som forskare har gjort under senare år. Låt oss lära känna några av dem.

Zink fingrar

Forskare vid University of Pennsylvania, berättade för upptäckten, som gjorde att de kunde säga att de nu vet exakt hur metoderna för att bekämpa HIV är. Under forskningen lyckades forskarna uppfinna en gen, genom vilken fullständig förstörelse av virusets celler.

En sådan botemedel i medicin har fått namnet "designer", eftersom genen som erhålls av dem förstör sjukdomar med stor hastighet. Därför fick han ytterligare namnet "zink fingrar". Det är möjligt att mycket snart kommer en metod att behandla aids med ett positivt resultat att utvecklas.

Gensax

Tyska forskare lyckades få en molekyl som provocerar infektion av mänskliga vävnader med HIV-viruset. I många år har forskare från olika laboratorier i världen försökt att göra detta.

Långtidsstudier och många experiment har gjort det möjligt att utveckla ett speciellt vaccin som kommer att ta bort alla frågor om hämman av AIDS.

Det här nyaste läkemedlet heter "gensax". Detta läkemedel är väldigt annorlunda än alla typer av vacciner och andra läkemedel som uppfunnits de senaste åren.

Gensaxar undertrycker inte bara infektionen, de fungerar som en sax, bara skära ut alla smittsamma celler från kroppen. Med andra ord, efter användning av sådan sax, avlägsnas mängden infekterade vävnader fullständigt från kroppen.

Behandlas detta läkemedel idag? Du kan otvetydigt svara nej det är det inte. Idag testas drogen på en liten grupp av volontärer som gav sitt samtycke.

Efter den första testningen erhölls goda positiva resultat. Cirka 70 procent av alla smittade personer kände sig mycket bättre. Låt oss hoppas att användningen av det här nyaste läkemedlet äntligen hjälper till att bota helt av hiv.

Det nyaste antivirala läkemedlet

Franska forskare har utvecklat ett speciellt antiviralt läkemedel som kan undertrycka effekten av viruset av immunbrist under en mycket lång period. Och för att vara i kroppen, förlorar han vanligtvis möjligheten till någon manifestation.

Men detta läkemedel är inte avsett för fullständig botemedel mot HIV-infektion. En sådan innovativ medicin hjälper bara till att innehålla befintliga infekterade celler och blockerar deras ytterligare spridning.

De första studierna av läkemedlet genomfördes nyligen. De erhållna resultaten visade emellertid positiv dynamik. Att säga att det är för tidigt att bota HIV för ett sådant läkemedel för alltid. Dessutom är latentperiodens varaktighet fortfarande okänd. Men forskare gör positiva förutsägelser.

Intag av sådana droger, enligt forskare bör förlänga livet för smittade människor i 30-40 år. Det är möjligt att ytterligare forskning om detta nya antivirala medel kommer att bidra till att fullständigt bota hiv.

slutsats

Baserat på allt ovan står det klart att HIV-viruset idag inte kan botas helt. Men det finns ett hopp om att nya droger som genomgår test kommer att hjälpa till att helt förstöra AIDS på marken.

Oavsett om vi botar syfilis helt eller bara ankor

Den som har stött på detta problem ser allvarligt på om vi kan bota syfilis idag. Roten till denna fråga ligger i bristen på noggrann modern kunskap om detta problem bland en del av befolkningen.

Ja, faktiskt, den franska sjukdomen var obotlig och dödlig under lång tid. Men denna trend avbröts under tjugonde århundradet.

Låt oss säga genast, så att inte intrigerläsare: syfilis är härdbar!

Någon kan fortfarande tvivla på det här, men det är det verkligen. Trots det faktum att syfilis är en av de farligaste sexuellt överförbara infektionerna, är det fullständiga bortskaffandet av det en realitet.

När det tas in, börjar orsakssystemet av denna sjukdom, blek treponema, påverka olika organ, inklusive centrala nervsystemet. Men korrekt valda terapi vid tidig behandling till läkaren garanterar att bli av med denna sjukdom.

Inkubationsperioden, som varar upp till sex veckor, kan förhindra att märka symtom på sjukdomen. Därför är det viktigt att kunna märka några förändringar i din kropp som kommer att beskrivas senare. Syfilis har tre steg.

Den första etappen kännetecknas av utseendet av sår vid infektionsstället i kroppen. Detta steg kan fortsätta smärtfritt, så att en person inte kan vända sig till en specialist, vilket medför en ökning av behandlingsförloppet.

Det andra steget kan vara flera år, men en kvalificerad läkare kommer att kunna ordinera en behandling som inte bara kommer att eliminera symptomen, men kommer också att påskynda full återhämtning.

Detta stadium kan präglas av utslag i olika delar av kroppen, liksom en ökning av lymfkörtlar och försämring av det totala välbefinnandet.

Lyckligtvis nästan alla patienter i XXI århundradet är möjligt att återhämta sig innan den tredje fasen, vilket påverkar det centrala nervsystemet, finns det en depression, och det finns en risk för förlamning.

Fullständigt bota syfilis med snabb behandling kan vara ett par månader. Behandling innebär närvaro på sjukhuset och införandet av penicillininnehållande antibiotika 3 gånger om dagen.

Moderna behandlingsmetoder hjälper till att bota denna sjukdom ganska snabbt, men om det diagnostiseras i ett sena skede kan behandlingsperioden vara upp till två år.

Om sjukdomen hittas hos gravida kvinnor i de två första etapperna, skadar inte dess behandling fostret. Men om sjukdomen har lyckats slå moderns inre organ, avbryts graviditeten, eftersom det kan hota en kvinnas liv.

Men om patienten har återhämtat sig från syfilis före graviditeten, har hon alla chanser att föda ett friskt barn.

Kriterier för återhämtning

Eftersom sjukdomen är den huvudsakliga fasen av sin kurs är omärkbar, för att förstå om syfilis helt har gått eller inte, är det nödvändigt att observera venerologen. Huvudkriteriet är frånvaron av treponema på huden, inre organ och blod.

Många fortfarande idag tvivlar på huruvida syfilis kan botas 100%, eftersom behandlingen kräver en lång observation, och resultatet är inte direkt uppenbart.

Om specialisten förstår att alla rekommendationer är uppfyllda och resultaten av terapin uppnås, gör han en slutsats om fullständig återhämtning. För detta är det viktigt att inse om syfilis behandlas korrekt.

I varje specifikt fall bestäms frågan om botemedel utifrån enskilda kriterier. Absoluta kriterier som hjälper till att förstå att syfilis är borta, tyvärr nej. Därför är huvudkriteriet den fullständiga och ihållande avsaknaden av tecken på sjukdomen.

På grundval av vilken slutsatsen om återhämtning kommer att göras:

 • Den initiala diagnosen ges före syfilitisk terapi, vilket jämförs med patientens tillstånd efter behandling.
 • Observationer av patienten under sjukdomsförloppet.
 • Patientens hälsotillstånd efter behandling.
 • Behandling av behandling och jämförelse med resultaten.
 • Resultat av undersökning efter behandling.
 • Frånvaro av återfall eller komplikationer.

Den sista punkten är särskilt viktigt, eftersom vissa komplikationer kan påverka behandlingens effektivitet, varigenom det kan vara längre.

Det är viktigt att komma ihåg att en gång läkt kan han bli sjuk upprepade gånger, eftersom kroppen inte producerar immunitet, som i "vattkoppor" eller "rubella".

Därför är det värt att veta vissa regler för förebyggande av sjukdomar:

 • Inte engagera sig i avslappnad sex, särskilt med företrädare för riskgruppen i detta område.
 • Använd kondomer.
 • Om det förekommit en oavsiktlig sexuell kontakt, är det nödvändigt att tvätta könsorganen noggrant senast två timmar och applicera antiseptiska medel som Miramistin eller klorhexidin.

Dessa små rekommendationer hjälper dig en gång inte att undra om syfilis botas.

Betydelsen av allmän hälsostatus

Denna indikator är ibland avgörande vid behandlingen av lues (namnet på syfilis) och placeras därför i en separat punkt.

Utseendeens karaktär med en sådan sjukdom kan variera beroende på de samtidiga sjukdomarna och organismens tillstånd. Så, alkoholister har en phagadenic chancre, hos patienter med tuberkulos - lavenoid syfilis och hos personer med utmattning - rupier.

Beroende på alkohol eller rökning, tuberkulos och kroniska sjukdomar - allt detta kan sakta ner behandlingen och påverka dess slutliga effekt.

Men glöm inte att den avgörande faktorn i botemedel är adekvat genomförd terapi. Det beror inte bara på behandlingens hastighet utan också på patientens allmänna tillstånd.

På grund av rätt behandling minskar risken för misslyckande till en försumbar procentandel.

Som en terapi spelar dess regelbundenhet en avgörande roll. Om intervallen mellan läkemedelsintagcyklerna hålls ordentligt upprätthålls, förbättras prognosen.

I händelse av otillräckligt genomförd eller utvald behandling är endast symtomatologin hos sjukdomen tystnad, men den är inte helt botad.

Hur man botas av syfilis

Syfilis behandlas bäst med vattenlösliga penicilliner, eftersom det bakteriefrämjande medlet är känsligt för dem.

Om patienten av någon anledning inte kan ta denna grupp av antibiotika, ersätts de med läkemedel som innehåller tetracyklin.

Ett annat viktigt element som kommer att hjälpa behandling är immunostimulering. Patienter ges en intramuskulär kurs av droger som ökar kroppens försvar.

Det är nödvändigt att följa den föreskrivna behandlingen tydligt för att undvika återfall och komplikationer.

Således är frågan om det är möjligt att botas av syfilis betraktas som avslutad. Det viktigaste är att komma ihåg att syfilis kan botas, och efter det ger hälsosam avkomma och lever i en mycket gammal ålder. Kämpa till slutet för att uppnå en fullständig botemedel.

Den botade personen kan glömma sjukdomen för alltid. Huvuddelen är att inte bara läkare, men också nära dem bör ta hand om den som lärde sig om sin diagnos. Detta ger ytterligare styrka i kampen mot sjukdomen.

Kan jag bota utan droger? Hur?

Det finns en uppfattning att apoteksprodukter inte behövs i kampen mot sjukdomen. Alla läkemedel undertrycker endast manifestationer, men botar inte av sjukdomen. Kroppen har galen reserver för att bekämpa sjukdomen och behöver bara hjälp. Och vad tycker du?

Sebastian Kneipp själv var botad av lungtubberkulos,

men i XIX århundradet behandlades inte tuberkulos eller konsumtion alls,

många människor dog av denna sjukdom.

Och Kneipp tog och botade med ett mirakel.

Det var det han gjorde.

Han sprang och drog in i Donauens kalla vatten och sprang sedan igen, det var en kraft.

Kneipphydroterapi:

fysisk belastning, kortvarig kylning i vatten upp till chock

och igen en uppsättning övningar efter att kallt vatten har värmts upp.

Kneipp skrev boken "My Hydrotherapy" ("Meine Wasserkur"),

där, förutom att dousing med kallt vatten,

han råder på

fytoterapi

behandling med alla typer av medicinska örter.

Det var Kneipp som blev spaens grundare.

Jag vill inte agitera någon att vägra medicinering, eftersom sjukdomen är olika, det händer att det inte finns något utan piller.

Men jag försöker att uppkomsten av sjukdomen, ge din kropp en liten kamp, ​​så att säga kontrollera immunitet.Maksimum som jag använder för att hjälpa den stärka den nationella sredstva.Naprimer honung, vitlök, kamomill, massazh.Byvaet sjukdomen passerar utan piller, jämn temperatur i hjälpen.

Var i min tidiga ungdom fall när man tar dyr piller för att bli frisk, och 3 veckor behandlades med en läkares råd och hälsa inte pribavilos.Potom trött gräs, slutat med tabletki.A en dag jag har feber, tänkte jag, var värre, nej, nästa dag passerade alla och sjukdomen och febern. Helt enkelt min immunitet kunde inte övervinna sjukdomen, han förhindrades av de mediciner som jag drack.

Vet inte vad "åsikter" existerar. Det finns en åsikt att jorden är platt och står på tre valar, och också att vinden uppstår eftersom träden rockar.

Det finns sjukdomar som kan övervinnas av kroppens inre krafter, men detta beror på individens förmågor. Vid varje sådan lösning kan problemet inte förlängas.

Ett enkelt exempel från livet: högt blodtryck. Om du går ner i vikt fundamentalt kommer trycket att falla, men du måste gå ner i vikt, kanske ett år, och trycket går av just nu. Så vad ska vi göra: se hur en person dör utan att behöva gå ner i vikt (och inte det faktum att det skulle ha hjälpt mycket) eller fortfarande ge en medicin?

Oavsett trumman rullar på moderna mediciner, sedan det visade sig, lever människor längre, och listan över dödliga sjukdomar har minskat. En annan sak är att människor är mer utsatta för stress, de äter mer skräp, även om de vet bättre vilken mat som är användbar, flyttar de mindre. Var de än hoppas på en shaman med en tamburin dör de där som flugor.

Ökad kropps immunitet är underbar, men det är nödvändigt att göra det medan det är friskt. Korrekt näring är en pant av god hälsa och långa år av sorglöst liv. Men varken den ena eller den andra kommer inte att rädda sig själva från reumatism, Bekhterevs sjukdom eller Botkin. I denna värld finns det många sjukdomar som bara läkare kan klara av.

Huruvida det är möjligt att återhämta sig från en syfilis, oavsett om han behandlas helt

Syfilis är en sjukdom som är känd från antiken. Det beskrivs i bibliska tider, och i medeltiden lät lyder (från det latinska "smittet") tusentals liv. Men är syfilis behandlad idag? Tack vare farmakologins prestationer leder patologins initiala manifestationer vanligtvis till återhämtning. Vilka är principerna för inpatient och öppenvård behandling av syfilis, vilka moderna läkemedel för behandling av sjukdomen existerar, och hur man förhindrar utveckling av komplikationer: låt oss försöka lista ut det.

Enligt WHO sägs syfilis vara en av de socialt signifikanta sjukdomarna som utgör ett allvarligt hot mot nationens hälsa. I Ryska federationen är prevalensen av denna venerala infektion mycket hög: endast de senaste 25 åren har incidensen ökat 4-5 gånger.

Huvudkategori av patienter är personer i fertil ålder. Den kvinnliga befolkningen infekteras 2-3 gånger oftare än den manliga befolkningen. Utan snabb behandling leder sjukdomen till irreversibel infertilitet, grova kränkningar av inre organ och i sista hand dödliga utfall.

Särskild risksyfilis är för gravida kvinnor. Infektion av fostret sker i 70-100% av fallen, medan den antingen är död av fostret eller barnet föds med grova anatomiska och fysiologiska defekter (medfödd syfilis).

Allmänna principer för sjukdomsbekämpning

I de flesta fall är syfilisbehandling effektiv. Det är viktigt att följa följande principer:

 • Den minsta misstanke om möjlig infektion eller uppkomsten av första symptomen på sjukdomen (primär syphilophyma - chancre och hud symptom på sekundär syfilis) bör leda till att patienten att söka läkarvård.
 • Försök att behandla folkmedicinska lösningar eller hemma kan bara förvärra infektionsförloppet.
 • Laboratorie- och instrumentundersökningar är viktiga: Val av ett effektivt behandlingsschema väljs beroende på vilka resultat som uppnåtts.
 • Det är nödvändigt att övertyga om att undersöka alla de sexuella partnerna hos den sjuka personen, och även alla personer som han kunde infektera. Om nära släktingar till patienten är bärare av blek treponema kan infektion efter återhämtning upprepas och behandlingen tar mycket längre tid.
 • Under behandlingsperioden är det viktigt att följa alla medicinska rekommendationer, inklusive sängstöd vid tidpunkten för allvarligt förgiftningssyndrom och fullständigt avslag på dåliga vanor. På många sätt beror effektiviteten av behandlingen på överensstämmelse med föreskrivna dermatovenereologistregimer, regelbundna injektioner av antibiotika.

Baser av etiotropisk terapi

Så, huruvida vi botar syfilis och vad är viktigt att känna till personen som ställde sig inför denna farliga sjukdom?

Det är intressant. Det första sättet att bli av med lyußa presenterades av den berömda forskaren och läkaren Paracelsus. För att läka, föreslog han att patienterna gnuggar speciella kvicksilversalvor i deras fötter.

Eftersom orsaksmedlet till en venerisk sjukdom är en bakterie - blek treponema - behandlas syfilis endast med användning av antimikrobiella medel. Trots många års erfarenhet av användningen av antibiotika behåller orsakssambandet till lyués, till skillnad från andra mikroorganismer, en hög känslighet för penicillin och dess derivat. Det producerar inte ett penicillinasenzym och har inte utvecklat andra försvarsmekanismer mot första generationens antimikrobiella medel. Därför, som för flera år sedan, innebär modern behandling av syfilis utnämning av penicilliner i en terapeutisk dosering:

 • Antibiotika av stor och medium duration (Bicillin-1, Retarpen, Benzatinpenicillin G) - Skapa ett lager av läkemedelssubstans i kroppen, som släpps vid behov. Minska antalet injektioner. Används för att behandla alla former av sjukdomen, förutom sen syfilis.
 • Kortverkande penicilliner ackumuleras inte i kroppen, men distribueras snabbt till alla perifera organ och vävnader. Introducerades intravenöst (med tertiär infektion och neurosyphilis) och intramuskulärt (med sjukdomens initiala manifestationer).

Tablett penicilliner för behandling av sjukdomar som inte används eftersom deras absorption i tarmarna inte är ihålig och som skapas av koncentration som är tillräcklig för fullständig utrotning av patogenen blodet.

Cirka 10% av patienterna utsätts för intolerans mot penicillin antibiotika. Med utvecklingen av en allergi eller en överkänslighetsreaktion med fördröjd typ baseras terapibehandlingen på användningen av:

 • makrolider - azitromycin, erytromycin;
 • tetracykliner - Doxycyklin, tetracyklin;
 • syntetiska antibiotika - Levomycetin.

Dessa läkemedel är lämpliga för oral administrering, eftersom de snabbt skapar en hög koncentration av den aktiva substansen i kroppen.

Var uppmärksam! Vid behandling av syfilitisk infektion hos gravida kvinnor är de valfria läkemedlen makrolider.

Effektiva behandlingsmetoder

Syfilis är härdbar, men endast om läkaren gör ett effektivt sjukdomsbehandlingstema. Det är nödvändigt att individuellt välja dosen, den föredragna frisättningsformen och behandlingsfrekvensen med antimikrobiella medel. Dessa data beror på scenen i den syfilitiska processen och patientens egenskaper (närvaron av samtidiga sjukdomar, immunsystemets tillstånd, livsvillkoren).

Läkare skiljer inte bara olika droger för att bekämpa veneral infektion, men också olika behandlingsregimer:

 • specifik terapi - systemisk, komplett, "klassisk" medicinering föreskriven för patienter med diagnostiserad syfilis.
 • perventivnoe behandling - varning terapi syftar till att förhindra utvecklingen av sjukliga förändringar i kroppen för personer som utsätts för de sjuka, liksom patienter med gonorré och patienter från grupper social risk. Effektiv proaktiv behandling beaktas i fall då sexuell eller inhemsk kontakt med en sjuk person inträffade för mer än två månader sedan. För att utvärdera effektiviteten av denna typ av terapi rekommenderas det att ta kontrolldiagnostiska tester inom sex månader.
 • Förebyggande behandling av syfilis under graviditeten - utförs för att förhindra att infektion utvecklas inte bara i framtida mamma utan också hos barnet.
 • försöksbehandling - ges till patienter med kliniska tecken på tertiär syfilis innan de erhållit resultaten av undersökningen. På grund av det faktum att diagnostiska aktiviteter i de sena stadierna av en venerisk sjukdom kräver mycket tid, vilket inte får missa.
 • epidemiologisk behandling - utförd med:
  • närvaro av synliga kliniska manifestationer av syfilis hos patienten;
  • oskyddade sexuella kontakter i anamnesen;
  • positiva icke-treponamala tester för syfilis (RMP, MR).

Särskild terapi

Eftersom det finns dussintals former av syfilitisk skada på kroppen finns det ingen universell terapi för sjukdomen. Emellertid presenteras typiska effektiva och moderna metoder för behandling av syfilis i tabellen nedan.

Tabell: Särskilt terapi av syfilis

Förebyggande behandling

Förebyggande behandling utförs på poliklinik enligt accelererade system. Enkla och snabba metoder för läkemedelsbehandling möjliggör förhindrande av sjukdomsutvecklingen efter möjlig penetration av blek treponem i kroppen.

Ultrashort-systemet utförs under de första 48 timmarna efter eventuell infektion på grundval av data om "tvivelaktig" sexuell kontakt tills testen är färdig. För terapeutiska ändamål används moderna penicilliner, retarpen eller bensatinpenicillin G. Ett av dessa antimikrobiella medel administreras en gång i en dos av 2,4 miljoner enheter. Detta är tillräckligt för att förhindra infektionens utveckling. Även om blek treponema började invasionen i kroppen, är denna mängd antibiotika tillräckligt för att förstöra det: patienten är härdad av syfilis innan de kliniska symtomen på sjukdomen uppträder.

Det klassiska systemet för förebyggande terapi utförs om mer än 2 dagar har gått från det ögonblick som möjligt infektion (men inte mer än två månader). I detta fall är patienten tilldelad:

 • Bicillin-1 i en dos av 1,2 miljoner enheter;
 • Bicillin-3 i en dos av 1,8 miljoner enheter;
 • Bicillin-5 i en dos av 1,5 miljoner enheter.

Läkemedlet administreras två gånger i veckan. Den fullständiga behandlingstiden består av 4 injektioner.

Funktioner av behandling av sena steg

Är syfilis härdad i ett sent stadium? Denna form av infektion åtföljs av svåra polyorganiska skador och spridningen av blek treponema i hela kroppen. Under lång tid trodde man att tertiär syfilis inte botar, men moderna metoder för läkemedelsbehandling möjliggör att besegra sjukdomen.

Använd antibiotika kortverkande - Penicillin 24 miljoner enheter per dag in / i eller / m i 2-3 veckor. Om effekten är otillräcklig, anges användning av Ceftriaxon (1 g / dag, intramuskulärt, 14-15 dagar).

Var uppmärksam! För bättre penetration av antibiotikumet i perifera vävnader indikeras endolymatisk administrering av penicilliner.

Om patienten diagnostiseras med tecken på nervsystemskador, föreskrivs vitaminer i komplex terapi:

 • retinol - förbättrar blodtillförseln av nervceller;
 • vitaminer i grupp B - stärka myelinfibrer, förbättra överföringen av nervimpulser och mättnad av vävnader med syre;
 • vitaminer C och PP - har antiinflammatorisk och återställande effekt.

Vid behandling av försvagade patienter ingår Timalin nödvändigtvis - ett läkemedel som stärker kroppens immunförsvar. För att stärka effekten av att ta antimikrobiella medel används bismutberedningar (Biyohinol, Bismoverol). Medelbaserade medel förbättrar patientens metabolism och påskyndar resorptionen av syfilitiskt gummi.

Efter fullständig utrotning av patogenen från kroppen, genomgår den härda patienten ett långt stadium av rehabilitering som syftar till att minimera det neurologiska underskottet och störningarna i somatiska organens arbete. Patienter med försummade former av sjukdomen, trots läkarnas ansträngningar, förblir ofta djupt funktionshindrade.

Icke-standardiserade behandlingsmetoder

Vissa venereologer används framgångsrikt för att bekämpa syfilis och metoder för ospecifik terapi:

 • Syrebehandling är en metod som involverar subkutan injektion av syre. O2-molekyler kan förbättra ämnesomsättningen i vävnader, normalisera processer för cellulär oxidationsreducering, öka energimetabolismens hastighet i kroppen.
 • Pyrotherapy. Denna behandlingsmetod består i en artificiell ökning av patientens kroppstemperatur. Artificiell hypertermi utlöser bildandet av specifika antikroppar i benmärgen, stimulera magen och andra inre organ, det aktiverar blodcirkulationen, påverkade specifik inflammation, ökar möjligheten för fagocyter och makrofager fånga och lyserade blek Treponema.
 • Bestrålning med en kvicksilverkvartslampa kan minska inflammatorisk vävnadskada och återställa kroppens försvar. Dessutom har förfarandet en fördelaktig effekt på immunsystemets tillstånd.
 • När nervsystemet, somatiska organ och ben hos patienten påverkas med tertiär syfilis rekommenderas årlig sanatoriumbehandling (sulfid, jodidbrom, radon, koldioxidbad).

Det är viktigt att förstå att alternativa metoder för att behandla sjukdomen ökar effektiviteten av antibiotikabehandling, men kan inte ersätta den i sin helhet. Även med de första misstankarna om möjlig infektion eller kliniska manifestationer av sjukdomen är det viktigt att söka medicinsk hjälp.

Förebyggande åtgärder

Syfilis avser sjukdomar med hög smittsamhet (infektiöshet). I vissa stadier av patologi är det farligt, inte bara för sexuella relationer, utan också för nära personliga kontakter med en sjuk person.

Om en av familjemedlemmarna är sjuk med denna infektion bör enkla förebyggande åtgärder vidtas:

 • Använd separata rätter och apparater, som efter användning måste tvättas med tvål och sköljas med kokande vatten.
 • Använd enskilda hushållsartiklar (tandborste, tvättduk, rakhyvel, handdukar);
 • Undvik nära kontakter, kyssar med patienten vid infektiösa hudutslag.

Risken för att syfilis kontraheras är störst vid oskyddad sexuell kontakt med en obekant person, en potentiell källa till sexuellt överförbara infektioner. Prophylax av sjukdomen är i detta fall nödvändigt:

 • inom några timmar efter samlag bör rådfråga en venereolog och genomföra en kurs med extremt kortvarig varningsterapi
 • om 2-3 veckor (innan laboratorietester visar sig vara uninformativa) genomgå en omfattande undersökning av STD, inklusive syfilis;
 • övertyga om att bli undersökt den konstanta sexpartnern.

Kriterier för återhämtning

Men hur man förstår att en person har helt återhämtat sig och inte kan infektera andra? Man tror att en patient med överförd syfilis kan avlägsnas från dermatovenerologiska dispensar endast om läkarna botade honom av infektionen. Detta bestäms av följande kriterier:

 • Slutförande av den fullständiga behandlingstiden godkänd av den behandlande läkaren.
 • Positiv prognos hos specialisten vid alla behandlingsstadier.
 • Negativa resultat av serodiagnos i processen och efter avslutad behandling.
 • Frånvaron av tecken på närvaron treponem vid inspektion av blod, integumentära tyger och inre kroppar.

I avsaknad av specifika kliniska, laboratorie- och instrumentala manifestationer av sjukdomen i 5 eller flera år anses syfilis fullständigt härdad. Förebyggande behandling anses effektiv om tecken på patologi inte detekteras efter 6 månader.

Var uppmärksam! En botad patient med sekundär syfilis bör regelbundet besöka en dermatovenereolog i minst tre år. Patienter med sena infektionsfaser behöver regelbunden uppföljning i 5 år.

Behandling av patienter med syfilis är en tidskrävande och tidskrävande process. I de tidiga stadierna, då patologiska förändringar i kroppen orsakas av aktiviteten av blek treponema, behandlas sjukdomen framgångsrikt. Senare, när allergiska reaktioner från kroppens sida och irreversibla sklerotiska lesioner av vävnader är kopplade, kan terapi vara problematisk. Otimlig diagnos och behandling av syfilis är fulla av allvarliga konsekvenser. Därför är det viktigt att vara uppmärksam på hälsan hos reproduktionssystemet och regelbundet genomgå förebyggande undersökningar.

Huruvida det är möjligt att återhämta sig

Rekommenderade meddelanden

Skapa ett konto eller logga in för att lämna en kommentar

Kommentarer kan endast lämnas av registrerade användare

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i vårt samhälle. Det är enkelt!

Logga in

Har du ett konto? Logga in nu.

Nyligen visade 0 användare

Ingen registrerad användare visar den här sidan.

 • All aktivitet
 • huvud
 • Multipel skleros
 • Utbyte av erfarenhet
 • Huruvida det är möjligt att återhämta sig

All-Russian Public Organization för funktionshindrade personer med multipel skleros (LLCIBRS) Drivs av Invision Community

Är det möjligt att återhämta sig från lungtubberkulos

Tuberkulos är ganska mottaglig för behandling, men det kan ta lång tid. I allmänhet varar behandlingsförloppet ungefär sex månader. Patienten börjar behandlas på ett tuberkulossjukhus och slutar hemma. Ibland utvecklas sjukdomen utan några förutsättningar för detta och symptomatologin är inte uttalad. Detta leder till att sjukdomen diagnostiseras i ett redan försummat tillstånd. Det är därför som på lagstiftningsnivå har ett antal åtgärder vidtagits för att se till att en person genomgår en förebyggande undersökning varje år. Du kan bota tuberkulos, men för detta bör du följa läkarens rekommendationer.

skäl

Källan av tuberkulos är en käpp av Koch. Distribution av mykobakterier sker genom luftburna droppar. Den främsta orsaken till sjukdomsutbredningen är människor som lider av en öppen form av tuberkulos. Infektion kan inträffa under konversation, hosta och nysning. Det finns en stor sannolikhet att smittas genom produkter som inte har behandlats termiskt - mjölk, ägg och köttprodukter. Du kan bli sjuk även om du använde disk, handdukar eller andra leveranser av en sjuk person. Oftast påverkar sjukdomen lungorna, men det finns också fall då Kochs trollstav lider av andra organ.

För att helt återhämta sig från sjukdomen måste du påbörja behandlingen av läkaren i god tid. Det är viktigt att patienten under en behandling äter gott med tillräckligt med vitaminer och mineraler.

För tidig upptäckt av sjukdomen måste vuxna genomgå fluorografi årligen, och barn visas Mantoux-test.

Klinisk bild

Tuberkulos svarar väl på behandlingen, men det är nödvändigt att börja behandlingen så tidigt som möjligt. Sjukdom 3-4 grader behandlas sämre än 1-2. För att känna igen sjukdomen i tid, måste du veta de viktigaste symptomen. Varning bör:

 • En stark hosta eller vanlig hosta, ofta med frisättning av viskös sputum, där det finns blod.
 • En person blir snabbt trött, en onormal svaghet känns.
 • Appetit reduceras eller saknas helt och hållet, patientens vikt minskar snabbt.
 • Patienten med tuberkulos svettar starkt, särskilt på natten. Svetten är riklig och kall.
 • Även med svag fysisk ansträngning visas allvarlig dyspné.
 • Kroppstemperaturen håller på subfebrila märken, men under lång tid.
 • I patientens ögon finns en karaktäristisk, så kallad feberisk glans.

Sjukdomens prognos beror på immunsystemets allmänna tillstånd. För tidig upptäckt av sjuka barn gör ett Mantoux-test, och vuxna genomgår fluorografi.

När du observerar minst ett av dessa symtom under lång tid bör du kontakta en läkare. Om Kochs trollstav upptäcks ges patienten dessutom ett sputumprov för att bestämma patogenens känslighet för läkemedlen.

Tillförlitligt skydd mot tuberkulos är endast möjligt vid vaccination av BCG. Den första ympningen utförs av barnen redan på sjukhuset, och sedan revaccineras de efter ålder.

Kan TB botas?

Det är helt möjligt att bota tuberkulos i lungorna, men det kommer att ta mycket tid. Men till och med trots den moderna utvecklingen av medicin och tillgången till olika metoder för att behandla denna smittsamma sjukdom är tuberkulos fortfarande en dödlig sjukdom. I allmänhet kan du bota tuberkulos om du tar speciella antimikrobiella läkemedel som hjälper kroppen att bekämpa patogenen.

För ungefär 15 år sedan, på en fråga, och om det är möjligt att bota tuberkulos, gav läkare ett positivt svar. Vid den tiden var denna farliga sjukdom faktiskt besegrad och frågor uppkom sällan under behandlingen. Men nu har phthisiatricians mött ett nytt problem. Mycobacterium började mutera och utvecklat resistens mot många, tidigare effektiva läkemedel. Därför, att välja en omfattande och viktigast effektiv behandling har blivit en storleksordning svårare.

Nu har behandlingsregimen för tuberkulos varit väsentligt anpassad. För att permanent bli av med Kochs trollstav måste patienten ta flera starka antimikrobiella medel samtidigt. Behandlingen väljs av läkaren individuellt beroende på svårighetsgraden av patientens tillstånd och särdrag vid sjukdomsförloppet.

Om patienten överensstämmer med alla rekommendationer från läkaren och tar mediciner enligt ordningen målad av en specialist, är prognosen i de flesta fall bra. På grund av denna behandling är det möjligt att hantera även med stabila former av sjukdomen.

Egenskaper av behandlingen

För bara hundra år sedan var konsumtionen ansedd som en dödlig sjukdom, och behandlingen hämmades av bristen på effektiva mediciner. Nu har läkemedelsindustrin gått långt framåt, så det blev lättare att bekämpa tuberkulos. Men det bör förstås att behandlingen kommer att vara tillräckligt lång och tar mer än en månad. Särskilt svårt att behandla de försummade fallen av sjukdomen.

Huvudbehandlingen syftar till att bekämpa infektion och återställa kroppen. Dessutom, under återhämtningsperioden, är all verksamhet inriktad på att tidigt återställas patientens arbetsförmåga och hans status.

Om fallet är mycket allvarligt och sjukdomen börjar mycket, kan det inte prata om en fullständig botemedel. I detta fall föreskrivs patienten läkemedel som lätt kan lindra symtomen och förlänga livet. I vissa fall kan sådana patienter till och med delvis återställa sin arbetsförmåga.

Behandling av lymfadenös tuberkulos kan betraktas som effektiv om följande villkor är uppfyllda:

 • Gradvis minskar de kliniska och laboratorie symptomen på sjukdomen.
 • Genom resultat av de använda analyserna är det möjligt att se frånvaro bakteriosteasis.
 • Enligt resultaten av röntgenbilden är det märkbart att focierna minskas betydligt.
 • På personen blir arbetskapaciteten gradvis återställd.

För att bota en patient av tuberkulos är det nödvändigt att förskriva flera antituberkulosläkemedel samtidigt. Preliminärt genomfördes ett antal diagnostiska åtgärder för att bestämma patogenens känslighet för ett visst läkemedel. Prenumerera behandling med beaktande av sådana uppgifter:

 • Ålder och kroppsvikt.
 • Allmän hälsa och historia av kroniska patologier.
 • Funktioner av sjukdomsförloppet.
 • Indikatorer för befolkningen av mykobakterier i kroppen.
 • Klinisk bild av sjukdomen.

Det kommer att ta mycket lång tid att bota tuberkulos. Särskilt försenade processen för återhämtning i händelse av att sjukdomen har extrapulmonär form. För att fullständigt återhämta sig från lungtubberkulos bör ett integrerat tillvägagångssätt följas. Mycket viktiga är sådana faktorer:

 • Överensstämmelse med hygien och näring.
 • Patogenetisk terapi.
 • Terapi med kemiska preparat.
 • Kollapsa terapi.
 • Om det behövs kan kirurgisk ingrepp förskrivas.

Tidigare behandlades pulmonell tuberkulos med ett trekomponentsystem. Patienten ordinerades streptomycin, isoniazid och paraaminosalicylsyra. Nu anses ett sådant behandlingsschema ineffektivt, så tillgripa ett fyrkomponent eller femkomponentskema. I det första fallet föreskriver läkaren Rifampicin, Kanamycin, Ftivazid och Pyrazinamid. Om behandlingsschemat är femkomponent, är patienten dessutom föreskrivna läkemedel från gruppen fluorokinoler.

I de flesta fall botas tuberkulos fullständigt och påminner inte längre om sig själv. För att öka effektiviteten av behandlingen, bör ytterligare metoder tillämpas, vilket inkluderar:

 • Rationell mat, som bara innehåller naturliga och färska produkter.
 • Behandling av anemi och leukopeni.
 • Aktiviteter som syftar till att normalisera patientens vikt.
 • Aktiviteter som syftar till att stärka immunförsvaret.
 • Andnings gymnastik.
 • Vila i toast, belägen i en tallskog.

Tiden för en fullständig återhämtning kommer att ta mycket. Det är möjligt att återställa, men endast efter alla instruktioner från specialister. Endast ett par månader kommer patienten att genomgå behandling i en sluten anti-tuberkulosautomatik, efter att indikatorerna har stabiliserats lite, fortsätter behandlingen på poliklinisk basis. Kirurgisk behandling används sällan, eftersom effekten av denna metod är låg i de flesta fall.

Även efter operationen måste patienten fortfarande ta anti-tuberkulosläkemedel en stund.

Traditionella behandlingsmetoder

Efter överenskommelse med läkaren kan medicinsk behandling kompletteras med traditionella medicinmetoder.

 • Patienten ska dricka färsk juice av svart rädisa tre gånger om dagen innan man äter. Börja mottagningen med en tesked i taget, gradvis sätta volymen till 50 ml. Varaktigheten av sådan behandling är 2-3 veckor.
 • Förbered en medicinsk pasta av fläskfett, kakaopulver, smör, grädde och kakao. Alla komponenter ska tas för 100 gram. För mer effektivitet kan du lägga till ett par matskedar av aloe juice. Ta denna komposition på en tesked, tidigare upplöst i ett glas varm mjölk.
 • Du kan göra kvas från kastanjer. För att göra detta, ta 30 stycken kastanjer utan grön skal och lägg dem i en tre-liters burk. Tillsätt en matsked fettsyror, ett glas socker och häll 2 liter vatten. På toppen av banken binda gasbind och insistera på några veckor på en varm plats. Drick formeln ska vara två gånger om dagen, ½ kopp. När potten töms, tillsättes socker och vatten proportionellt med den. Behandlingen kan fortsättas upp till 4 månader.
 • Förbered en helande lösning från Chaga-svampen. För att göra detta, ta 2 delar av svampen och 5 delar kokt och kylt vatten. Insistera på 2 dagar. Ta sedan 1/3 kopp, tre gånger om dagen.
 • Du kan behandla med varm badger eller gåsfett. För att göra det, ta det på en matsked tre gånger om dagen, tidigare upplöst i ett glas varm mjölk.

Läkemedel beredda på basis av björktjära är mycket användbara vid behandling av tuberkulos. Om så önskas kan du bara dricka 2 droppar per dag.

Tuberkulos är härdbar, särskilt i de tidiga stadierna. Om sjukdomen är mycket försummad, kommer patienten att behöva en mycket lång, komplex behandling med läkemedel och traditionell medicin. I genomsnitt tar behandlingen upp till sex månader.

Så här botar du förkylning utan tabletter: 20 bevisade metoder

Många förutom läkemedelsbehandling tillgodoser alltmer traditionell medicin. Kvinnans dag publicerar de mest populära råden.

- Jag får hjälp med en riklig dryck - tranbärsjuice och vatten med citron. Tranbär bör pressas i en behållare, häll sedan kokande vatten, om så önskas, tillsätt lite socker. Sådan juice bör dricka två koppar per timme och rotera den med två cirklar vatten med citron (citron skuren i skivor, klämma juice, tillsammans med huden fyll med kokande vatten). En chockdos av vitamin C är vad du behöver för att bekämpa sjukdomen! (Svetlana, 55 år gammal)

- Snabbt att få på fötterna hjälper mig receptet, vilket ledde till min mamma. Du måste dricka ett glas rött torrt vin för natten. Det är viktigt att vinet är lite varmt. (Galina, 25 år gammal)

- Många kalla symptom lindrar saften av svart rädisa (pressas på juicer tillsammans med huden). Från ett pund av rädisa visar det sig ungefär en halv liter juice. Det lägger till lite salt, så det går inte bort, och lägger sedan i kylskåpet. Tre gånger om dagen i en halvtimme före måltiderna ska tas på en tesked, helst en matsked. På så sätt kan du bota även astma. Svullnaden i nacken och halsen avlägsnas, tillståndet i övre luftvägarna normaliseras. Jag tror att resten av kroppen inte är emot denna procedur. Men de flesta kan komma till andra: lukten av rädisa, vissa tolererar inte. Jag brukar göra denna procedur när jag inte behöver gå till jobbet. (Sergey, 44 år gammal)

- Det är bra att göra en fotmassage i början kall, massera noga med fingret och foten med "Star" balsam för natten. Den här hundra procenten betyder att nästa morgon släpps! (Yana, 29 år gammal)

- Det här är ett gammalt men mycket effektivt recept för en våt hosta. Vi tar en glödlampa av medelstor, finhackad, staplad i en burk, hälld med två matskedar honung (det är viktigt att honung var naturlig). Vi lägger burken på ett varmt ställe så att saften börjar bildas. Ta en matsked tre gånger om dagen. Lukt kommer inte, oroa dig inte! (Alain, 33 år gammal)

- Vi klippte ut mitten av en ny vit rädisa och tillsätt en matsked honung inuti. Vi lägger på en varm plats i flera timmar och väntar på rädisa att fördela saften. Denna saft ska tas en matsked per dag. Det hjälper till med en fuktig hosta. (Sergey, 56 år gammal)

- För att bekämpa torr hosta kan du gnugga bröstet med getfett eller honung för natten, sedan bli cellofan eller matfilm och sova till morgon. Ett annat sätt att förhindra komplikationer i samband med andningssystemet är att dricka ett glas varm mjölk för natten. I mjölk ska du lösa upp en bit smör, läsk på knivens spets och en tesked honung. Drycken är inte mycket trevlig att smaka, men inom två dagar eliminerar hosta och dess konsekvenser. (Anna, 26 år gammal)

- Alla typer av hosta kan botas på en dag, på fastande mage om du dricker en blandning av råa ägg och vodka dining sked, matsked honung, en matsked smält smör, en matsked mjölk, tesked bakpulver. Om det inte hjälpte första gången, upprepa proceduren igen - från andra gången kommer det definitivt att hjälpa. (Ekaterina, 23 år gammal)

- Du kan permanent bli av med förkylning eller förkylning, om du utför ett förfarande. Vi samlar varmt vatten i badkaret och sänker bara fötterna och händerna! Sitt så här i 15 minuter. Problem med rinnande näsa kommer att sluta störa dig efter första gången. (Alexander, 57 år gammal)

- Akut under kylan behandlas bihåleinflammation på två sätt. För det första, behovet av att skära i halvringarna lök till lök skivor svepa gasväv eller ett bandage, vilket resulterar tamponger insatta i näsan. Denna metod kommer också att hjälpa till att döda infektionen i nasofarynx om du bara börjar bli sjuk. För det andra, om du behöver tvätta näsan sinus propolis tinktur (du kan göra eller köpa på apoteket) och saltlake: i ett glas med varmt vatten - två teskedar salt. (Alina, 27 år gammal)

- Från kyla hjälper till att tvätta näsan med avkok av kamomill. Förfarandet bör utföras varje timme med en riklig rinit och tre gånger om dagen med liten styvhet. Således kan du återhämta sig för ett par dagar. (Irina, 59 år gammal)

- Bevisat recept! Saltglöd i en stekpanna, linda den i tyg och applicera på näsens vingar så länge du kan tåla. Produkten är bra för en kall och stark svullnad. (Natalia, 42 år gammal)

"Min mamma ger mig alltid ett avkok av nässla, älskling, rosa höfter och bergaska eller limt te från temperaturen." Alla örter kan köpas på apoteket. Temperaturen minskar inte omedelbart, men efter en och en halv timme. Men ingen kemi. (Vitaly, 23 år gammal)

- Du kan slå ner värmen utan att tillgripa tabletter. Det är nog att göra kompressor av ättika. I en liter kallt vatten, tillsätt tre matskedar vinäger och laga tre näsdukar. Näsdukarna i sin tur till våta och, utan att klämma, sätta sig under armarna och på pannan. Varje två minuter fuktas löftkläder kontinuerligt i vatten. Temperaturen sjunker kraftigt under 20 minuter. (Anton, 34 år gammal)

"Jag är läkare själv, men jag använder alltid möjligheten att inte ta pillret en gång till." Temperaturen kan sänkas om patienten gnugga vodka eller alkohol, för att ge honom ett tranbär eller hallonsaft, företrädesvis mer, och linda upp i en varm filt till patienten propotel. Tjugo minuter, och det är okej! Ett gammalt men mycket effektivt sätt. (Kärlek, 28 år gammal)

- Glass lindrar ont i halsen. Men de kan bara behandlas om du har tonsillit och ont i ansiktet. Med bronkit, laryngit och andra sjukdomar i andningsvägarna kan glass endast orsaka skada. (Galina, 34 år gammal)

- Med ont i halsen löser jag en del propolis under tungan, väldigt liten. Jag sköljer också min hals med en tinktur av propolis (säljs också i ett apotek). Propolis dödar bakterier och stramar såren på körtlarna, vilket vanligtvis är fallet med purulenta ont i halsen. I några dagar kan du botas. (Ирина, 29 år gammal)

- Sår i halsen tar bort torkad ingefära i socker. Du kan köpa den på marknaden eller göra det själv - bara skära roten, rulla i socker eller honung och lämna i några dagar. Effekten är fantastisk, och smaken är helt enkelt vacker - bättre än många tabletter och godis för hosta och ont i halsen. (Elena, 33 år gammal)

Och här är vad folkläkaren, författaren till böcker om en hälsosam livsstil Gennady Malakhov, råder:

- När förkylningar bör virusinfektion eller influensa fortfarande träffa en läkare, så att han utsedd individuell behandling. Men det finns också folkmekanismer, som, med sin effektivitet, inte är sämre än apoteksmedicin. I allmänhet spelar förebyggande en viktig roll, det är bättre att ta hand om hälsan, än som skall behandlas och oroa sig för konsekvenserna. Förebyggande utgifterna är enkel, bara behöver spendera mer tid på gatan och ta te med citron och ingefära (på en mugg te - en citronskiva och tre ringlet ingefära 2 mm tjock).

Om du känner dig sjuk, först och främst organisera en sängstöd. Torka inte, äta något lätt, till exempel stewed grönsaker och en liten stuga ost. För att bekämpa influensan eller förkylningen behöver kroppen styrka, och för att mäta mat, används dessa krafter också. Ta två gånger om dagen te med spor - denna ört är rik på kisel, vilket gör kärlen mer elastisk och mottaglig för behandling.

Från kyla är det bästa sättet att tvätta näsan med en saltlösning: på ett glas kokt vatten - ½ tesked normalt salt. Bra för inandning av malurt på morgonen och på kvällen: en matsked torra örter för 2 liter kokande vatten, täck med en handduk och andas genom näsan och munnen. Ett sådant botemedel kommer också att hjälpa till med hosta.

Att tråkiga smärtan - en värk i kroppen, huvudvärk, du ska svälta ett tag.

Temperaturen kan bringas ner med ett vanligt hallonmamma eller med hjälp av urinsockor. Bomullsduk för att doppa i barnens urin, att fästa till fotsulorna, linda påsen eller folie och sätta på strumpor - förfarandet skall utföras på natten. Detta kommer inte bara att minska temperaturen, men också göra fotens hud mjukare och mer elastisk.