Huvud
Förebyggande

Prostatacancer i 3: e graden

En karakteristisk egenskap hos prostatacancer är en långvarig latent fas - sjukdomsförloppet är förknippat med nästan omärkliga symtom. Steg 1 och 2 av cancer fortsätter utan en bestämd klinisk bild och i de flesta fall söker patienten första hjälpen till specialister i senare skeden. Och när diagnosen prostatacancer i den tredje graden meddelas, bekymrar livslängden patienten först och främst.

En karaktäristisk egenskap hos prostatacancer är att sjukdomsförloppet är associerat med nästan omärkliga symtom

För några decennier sedan lät prostatacancer som en 100% mening för patienten. Men moderna terapimetoder tillåter att inte låta läka, men att skjuta upp den hopplösa prognosen i flera år, även när patienten passerade till den tredje etappen av den onkologiska sjukdomen. Tillsammans med hälsosamma vanor har patienten en bra chans att förlänga sitt liv.

Karakteristik av steg 3

När prostatacancer når steg 3, har den maligna tumören en nedsatt kapsel och är fylld med penetration i omgivande vävnader och organ, och sedan in i ben. Celler har olika grader av differentiering med en uttalad dominans av atypiska sådana.

Den farligaste faktorn är ett tillstånd där aktiv metastasering kan börja. Detta kommer att vara en indikation på att de förändrade tumörcellerna började sönderfalla på grund av det faktum att deras snabba tillväxt inte korrelerar med tillväxten av de kärl som närmar tumören. Detta kommer att väsentligt komplicera sjukdomsförloppet och göra behandlingen svårare. Med tanke på att steg 3 inte kan botas är det viktigt att fördröja sin progression med snabb behandling.

Prostatacancer i grad 3 har en mer negativ prognos än i de tidigare stegen, då den maligna tumören ännu inte har gått bortom prostatakörteln. Det betyder något som vävnader och organ är involverade i processen. Resultatet av all terapi beror på detta.

Symptom på steg 3

Det är under denna period som de första symptomen kommer, som börjar störa patienten så mycket att han vänder sig till doktorn. Ofta förutsätter en man att felet i hans tillstånd är prostataadenom, men situationen är mycket mer ledsen.

Symptom på prostatacancer Steg 3:

Slöhet, svaghet och uppenbar viktminskning är symptom på prostatacancer i 3: e graden

 • ökning av antalet urinering under dagen och natten;
 • brännande eller smärtsamma känslor under tömningen av blåsan;
 • Utseendet av föroreningar i urinen;
 • smärta i sakrum och ljumskan;
 • svårighet att urinera
 • uppenbar viktminskning
 • svaghet, slöhet;
 • en ökning av lymfkörtlarna i ljumsken och bäckenregionen så att deras volym pressar på de omgivande vävnaderna.

behandling

Prostatacancer i den tredje graden är farlig för sina frekventa återfall. För att undvika upprepade processer är patienten mycket ofta ordinerad kombinerad terapi. Behandling av prostatacancer beror på platsen för den progressiva tumören, svårighetsgraden av skador på närliggande vävnader och närvaron av metastaser.

Som regel kan ingrepp i processen orsaka irreparabel skada på patienten och förvärra tillståndet. Om tumören fortskrar långsamt, är därför behandling inte föreskriven för att utesluta eventuella risker och biverkningar, eftersom det på grund av dem är möjligt att minska den redan små resten av livet hårdare. I det här fallet sätter den behandlande läkaren patienten under observation, undersöker och undersöker regelbundet. Om situationen har förändrats värre, väljs en speciell terapi som kan öka patientens liv.

För att sakta ner prostatacancer i grad 3 och öka livslängden ordineras patienten följande terapimetoder:

 • Operativ ingrepp (radikal prostatektomi).
 • Joniserande strålning (strålbehandling).
 • Hormon.
 • Användning av läkemedel som stoppar tillväxten av cancerceller (kemoterapi).
 • Ultra låga temperaturer (kryoterapi).

Operativ ingripande

Undersökning av tumören (prostatektomi) är målet för denna typ av terapi. Det rekommenderas inte att utföra ett förfarande med hög PSA och ett överskattat Gleason-poäng. Driftens längd beror på omfattningen av de drabbade områdena och når i värsta fall upp till 5 timmar. Det finns ett fullständigt avlägsnande av prostatakörteln med excision av intilliggande vävnader och lymfkörtlar. Beroende på skada och spridning av tumören är operationen antingen kavitär (i underdelen av bukväggen) eller genom gråtillträde. I sällsynta fall utförs en orkidektomi (borttagning av testiklarna). Prognosen efter operationen är 80% av fallen - mindre än 10 år av livet.

Efter prostatektomi utförs omfattande behandling för att undvika återfall och förbättra prognosen.

Strålbehandling

Strålningsterapi används i händelse av att operationen inte kan utföras på grund av den ökade graden av tumörprogression. Före proceduren tilldelas patienten en kontroll för att identifiera tumörens placering.

I 3 steg kan extern strålningsexponering endast utföras

Vid 3 steg kan endast extern strålningsexponering utföras. Intern terapi och brachyterapi kommer inte att vara effektiva. Tumören kan behandlas med strålar (radioaktivt, röntgen eller joniserande) med vilken sjukdom som helst. Bestrålningsförfarandet är smärtfritt för patienten. Behandlingsförloppet är 5 sessioner per vecka i upp till 3 månader. Dosen av bestrålning är föreskriven individuellt. Typer av strålningsexponering tilldelad patienten:

 • tredimensionell strålbehandling;
 • terapi med varierande intensitet av exponering
 • stereotaktisk strålbehandling.

Med strålterapi finns det ett antal kontraindikationer. Det kan inte utföras med blåsor, njurstenar, blåsans inflammation.

hormonell terapi

Hormonbehandling är inte den huvudsakliga metoden för behandling, men den används som en extra terapi. Androgener (manliga könshormoner) påverkar direkt tillväxten av en malign tumör. För att eliminera denna effekt måste androgener undertryckas. I det här fallet upptäcker onkologen om tumören är hormonbeständig, om det inte finns någon känslighet för hormonella effekter, kommer behandlingen inte att ha någon effekt. Undertryck av manliga hormoner beror på följande procedurer:

 1. Avlägsnande av testiklar (orchiectomy), varefter androgenernas nivå sjunker kraftigt i kroppen.
 2. Behandling med östrogen (kvinnliga könshormoner), som undertrycker androgener.
 3. Särskilda ämnen (LHRH) som påverkar androgener och undertrycker dem genom exponering för hypotalamus.
 4. Antiandrogener (steroid och nonsteroidala) som påverkar androgenreceptorerna, snarare än antalet i blodet.

kemoterapi

Det används tillsammans med hormonbehandling eller i närvaro av metastaser. Handlingsprincipen bygger på förstöring av cancerceller med speciella kemiska preparat. En signifikant nackdel med kemoterapi är en skadlig effekt på friska celler.

Vanligtvis har kemoterapeutiska läkemedel ett brett utbud av biverkningar. Denna viktminskning, osteoporos, impotens.

Vid kryoterapi sätts en tunn nål in i körteln, släpper in flytande kväve, vilket förstör cancercellerna

kryoterapi

I kombination med hormonbehandling ger kryoterapi en bra indikator i kampen mot prostatacancer. En mycket tunn nål sätts in i prostatakörteln och släpper in flytande kväve eller gasformigt argon. Under påverkan av kall cancer är cellerna förstörda.

På grund av det faktum att kryoterapi ännu inte är väl förstådd, finns det ingen säkerhet om fullständig förstöring av cancerceller. Det finns ingen statistik om biverkningar av kyla på körteln. Det finns en åsikt av specialister att kryoterapi kommer att bli effektivare vid sjukdomens återfall.

Av de nyaste metoderna för behandling av prostatacancer är steg 3 HIFU-terapi. Denna effekt på cancertumören med högintensiv fokuserad ultraljud, vilket är den inverse principen om kryoterapi. Ultraljudsvågor med detta fokus tränger in i det drabbade området och värmer upp det i en sådan utsträckning att det leder till sönderdelning av vävnaden.

Strömförsörjning

För att stödja kroppen behöver patienterna högkvalitativ, riktig näring.

 • fet mat och röka produkter;
 • produkter av animaliskt ursprung
 • snabbmat.

Korrekt näring kan ha en positiv effekt efter giftiga förfaranden för kemoterapi och strålbehandling. Näringsämnen, mikro- och makronäringsämnen måste vara närvarande i patientens kropp utan misslyckande, först då kan man förvänta sig en ökning av livslängden och en förbättring av prognosen.

Mycket användbart vid senare skeden av cancer är växtprodukter, skaldjur och mat som har antitumöregenskaper: tomater, aprikoser, vitamin C.

Härdad cancer i steg 3 - hittills är det bara ett hoppområde. Men för att förlänga sitt liv och optimera sin kvalitet i varje patients styrkor.

Vem sa att det är omöjligt att bota prostatit?

Har du en PROSTATE? Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • konstant smärta i underlivet, skrotum;
 • svårighet att urinera
 • sexuell dysfunktion.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Prostatit kan vara CURED! Gå till länken och ta reda på hur specialisten rekommenderar behandling av prostatit.

Prostatacancer grad 3, hur lång livslängd är det?

Prostatacancer är cancerös. Han är utsatt för män i olika åldrar, han dyker upp efter 50 år.

I prostatakörteln kan utvecklas cancer tumörer. Prostatacancer i 3: e graden utvecklas i avsaknad av behandling, men det kommer att främjas av felaktig näring, hormonella droger, dåliga vanor (alkohol, rökning) och ärftlig predisposition.

Symtom på prostatacancer

I de tidiga stadierna av sjukdomen finns inga symptom, prostatacancer detekteras i tredje eller fjärde etappen. Vid denna tidpunkt finns det en spridning av tumören och vävnaden och organskadorna.

Prostatacancer i etapp 3 kan åtföljas av symtom, som vanlig urinering, med början på natten. Det finns ett obehag av urin, dess fördröjning, det kan vara blod i urinen. En person känner smärta i bäckenet, tillbaka. Vid den sista etappen av onkologi observeras metastasering, de passerar in i ben och lymfkörtlar.

Diagnos av cancer i steg 3

Diagnos av prostatacancer har svårigheter. Det är möjligt att upptäcka sjukdomen när sen och prostatacancer i tredje graden uppträdde. Från diagnosmetoderna används följande alternativ:

 1. Gör en undersökning. Tekniken anses vara utbredd och tillgänglig. Patienten diagnostiseras med prostatakörteln genom att sätta in ett finger i tarmen. Detta gör det möjligt för dig att identifiera prostatakörtelns storlek och densitet, groping för en tumör.
 2. Ultraljudsundersökning. Ultraljud kan utföras genom bukhinnans främre vägg och vara transabdominal. Patienten ges en ultraljudsundersökning. Det låter dig identifiera bildandet av en liten storlek.
 3. Leverans av blod till prostata-specifikt antigen. I närvaro av prostatacancer observeras en ökning av prostata-specifikt antigen i blodet. Denna analys låter dig bestämma sjukdomen i första eller andra etappen, så att du kan bli av med sjukdomen och leva normalt.
 4. Prostata biopsi. Det styrs av ultraljud genom rektum, urinrör eller hud i perineum. En biopsi låter dig identifiera atypiska celler, så att du kan göra en noggrann diagnos.

I form av ytterligare alternativ för att bestämma cancer kan benscintigrafi, radiografi och datortomografi också användas.

Prostatacancer i tredje etappen

Med prostatacancer i grad 3 har patienten symtom på sjukdomen:

 • frånvaro av urin
 • smärtsamma förnimmelser i ryggen, bäcken och sakrummet;
 • blod i urinen;
 • brinner eller känner smärta vid urinering
 • frekvent urinering på natten.

Patienten har njursten eller ureteralförstoring. Vid metastaser observeras smärtor i extremiteter. Att bestämma prostatacancer i den tredje graden är inte svårt. Från metoderna för diagnos används metoden för PSA, TRUS, rektal undersökning.

Vid denna period av cancerutveckling sprider metastasin genom kroppen: till lymfkörtlarna, till benen, levern och lungorna. Behandling av den tredje etappen av sjukdomen utförs med hjälp av strålbehandling, radikal prostatektomi, monoterapi och brachyterapi med antiandrogener.

Behandling av prostatacancer i detta skede behöver ett integrerat tillvägagångssätt. Efter operationen är patienten ordinerad kemoterapi och vissa läkemedel som syftar till att undertrycka testosteron. I sällsynta fall kan strålterapi användas. I varje enskilt fall utförs behandlingen enligt ett enskilt scenario beroende på graden av onkologi och lokaliseringen av utbildningen.

Prognos för tredje etappen av cancer

Om det finns prostatacancer beror grad 3 prognos huvudsakligen på aggressiviteten hos sjukdomen, spridningen av tumörprocessen och tillväxten av cancer. Särskilda markörer låter dig bestämma i vilken grad sjukdomen är aggressiv:

 • tillväxten av PSA;
 • Gleason-skalan;
 • PSA-nivå.

Prostatacancerbehandling

Det finns flera sätt att behandla prostatacancer:

 • kryoterapi;
 • kemoterapi;
 • strålbehandling
 • kirurgisk ingrepp.

När man talar om prostatacancer, livslängd 3, bör det noteras att kirurgiskt ingrepp rekommenderas vid något stadium av sjukdomen. Vid de första etapperna är det nödvändigt att genomföra en radikal excision av prostata. Biverkningar av sådan behandling innefattar urininkontinens och impotens. I sällsynta fall krävs fullständig kastrering, där testiklarna avlägsnas. Denna kirurgiska ingrepp hjälper till att stoppa produktionen av hormonet testosteron, vilket medför att tumörtillväxten hämmas.

Strålningsterapi kan döda cancerceller. Denna behandlingsmetod går ofta i samband med kirurgisk ingrepp eller behandling med hormoner. I kvaliteten på en alternativ lösning föreskrivs brachio-terapi: införandet av ett radioimplantat i prostatakörteln som utför radioaktiva strålar och stör den efterföljande utvecklingen av tumören.

För uppförande av kemoterapi kan en mängd olika läkemedel användas som har en skadlig effekt på cancerceller: taxotere, estramustin och novantron. Deras åtgärder gör att du kan undertrycka hormonet som produceras av testosteron från manlig kropp. Av biverkningarna av sådan behandling är det nödvändigt att notera impotens, osteoporos, viktminskning, minskad sexuell lust. Från hormonella läkemedel rekommenderas att använda etylamid och zoladex.

Kryoterapi-tekniken innefattar att påverka atypiska celler med låg temperatur. I kombination med hormonell behandling ger positiva resultat.

Profylax av prostata onkologi

Forskare kunde bevisa att näring med prostatacancer är av stor betydelse, eftersom fetma livsmedel bidrar till utvecklingen av onkologi. Konsumtion av livsmedel med låg fetthalt bidrar till att minska aggressiviteten hos sjukdomen och skydda mot utseende av cancerceller.

Det är nödvändigt att äta rött kött i begränsade kvantiteter, men skaldjur och fisk, tvärtom, ingår i din kost. I mat bör det finnas mycket vitaminer E och A. i kosten måste finnas närvarande i låga mängder animaliska fetter. Det är nödvändigt att bli av med extra pounds och kontrollera din vikt i framtiden.

Det rekommenderas att du fullständigt utesluter skadliga produkter från din kost. Med användning av chips och hamburgare observeras en ansamling av många ämnen som leder till onkologins utveckling i kroppen.

Lykopen är en vanlig och effektiv lösning som rekommenderas för att förebygga cancer hos detta organ. Denna komponent finns i papaya, grapefrukt, aprikoser, tomater och andra frukter och grönsaker. Även när prostatacancer rekommenderas för att konsumera en stor mängd vitamin C. Av de återstående, inte mindre användbara vitaminer bör noteras vitamin D, zink, selen och andra.

Med en predisposition eller en negativ ärftlighet mot denna typ av cancer är det nödvändigt att genomgå en regelbunden undersökning med en urolog. Till exempel rekommenderas att ett blodprov utförs på ett specifikt antigen specifikt för denna typ av cancer eller att rektal undersökning utförs rektalt. I denna kategori ingår fortfarande män vars ålder är över 50 år. Ju tidigare det blir möjligt att bestämma sjukdomen, desto större är sannolikheten för ett framgångsrikt resultat.

slutsats

Prostatacancer vid första skedet är väl mottaglig för terapi, så ju tidigare sjukdomen detekteras desto större är risken för fullständig helande. Med cancer i tredje graden finns det en spridning av metastaser som påverkar lymfkörtlarna och närliggande organ.

Om du saknar behandlingstiden, kan behandlingen inte ge bra resultat, patienten väntar på ett dödligt utfall. Ta hand om din hälsa, besök läkare regelbundet.

Prostatacancer 3 graders livslängd

Hur många patienter lever med den tredje etappen av prostatacancer

Prostatacancer är vanligare hos män i mogen ålder, varför det anses vara åldersrelaterad sjukdom. Nyare unga män i åldern 45 år är i fara. Sjukdomen har en mild symptomatologi, varför ofta prostatacancer diagnostiseras i tre steg.

orsaker till

Prostaten utför viktiga funktioner i en mans kropp. Det är hon som ansvarar för att producera mest av volymen av den seminal vätskan och för dess utbrott. Dessutom spelar den en viktig roll vid urinering: det fördröjer urin, med undantag av spontan urinering.

Prostatacancer är en allvarlig sjukdom som kännetecknas av bildandet av en malign tumör. Orsaken till bildandet är det överdrivna innehållet av testosteron i en mans blod. Sjukdomen i de inledande stadierna är praktiskt taget asymptomatisk. Men den inledande fasen av sjukdomen kan åtföljas av utseendet av metastaser.

Var försiktig

Den verkliga orsaken till cancer tumörer är parasiter som bor i människor!

Som det visade sig är det de många parasiterna som lever i människokroppen som ansvarar för nästan alla mänskliga dödliga sjukdomar, inklusive bildandet av cancer tumörer.

Parasiter kan leva i lungor, hjärta, lever, mage, hjärna och till och med mänskligt blod exakt på grund av dem börjar aktiv förstörelse av kroppsvävnader och bildandet av främmande celler.

Vill bara varna, att du inte behöver springa till apoteket och köpa dyra droger, vilket enligt apotekare kommer att etsa ut alla parasiter. De flesta droger är extremt ineffektiva, dessutom orsakar de enorma skador på kroppen.

Örtmaskar, i första hand förgifter du dig själv!

Hur man erövrar infektionen och inte skadar dig själv? Den viktigaste onco-parasitologen i landet i en ny intervju berättade om en effektiv hemmetod för avlägsnande av parasiter. Läs intervjun >>>

Det finns 4 stadier av prostatacancer. De bestäms av tumörens storlek och antalet metastaser i kroppen. Men oftast börjar symtomatologin att manifesteras endast i tre steg, när kroppen redan har börjat metastaseringsprocessen:

 • I det första steget kan närvaron av en tumör inte bestämmas även med hjälp av ultraljud. Att detektera en neoplasma kan vara vid avlägsnande av ett adenom hos en prostata eller vid utförande av en nålbiopsi.
 • I den andra fasen av sjukdomen kan symtomatologin vara väldigt svag eller inte uppenbar alls. Vid detta stadium av sjukdomen koncentreras tumören inuti prostatakörteln, ligger i kapseln och påverkar delvis eller fullständigt en eller båda prostata-lobarna.
 • I det tredje steget börjar symptomen manifestera sig tydligt eftersom den maligna bildningen är fördelad utöver gränserna för prostata kapseln och ligger på prostatakörtornas sidor. Vid detta tillfälle kan tumören nå de seminala vesiklarna och får inte nå dem.
 • Det fjärde steget är sista steget. Neoplasmen sprider sig till närliggande organ och vävnader. Metastaser kan påverka lungor, lever, benapparater hos en person och lymfsystemet.

Det finns många anledningar till att prostatakörtelns sjukdom utvecklas. Huvudfaktorerna för malign bildning är:

 • fel sätt att leva
 • genetisk predisposition;
 • en dålig ekologisk situation
 • åldersegenskaper hos den manliga kroppen;
 • tidigare sjukdomar i prostata.

Utvecklingen av sjukdomen talar om bristen på behandling och människans uppmärksamhet till sin egen hälsa.

Prognos för tredje etappen av cancer

Vid det näst sista skedet av sjukdomen är en metastaseprocess sannolikt signalerande upplösningen av förändrade celler i tumörens massa. Prostatacancer i 3: e graden kännetecknas av en aktiv manifestation av symtomen på sjukdomen. Det är i detta skede av sjukdomen patienten börjar känna allvarliga sjukdomar: obehag när man kissar, okontrollerbara handlingar urinering, ihållande smärta i nedre delen av buken, ljumsken, sakral. I urinen framträder blod. Med cancer i prostatasteget 3 börjar man manifestera symtom på cancerförgiftning: slöhet, svaghet, svår viktminskning, sömnlöshet.

Med prostatacancer i 3: e graden är prognosen för specialister något mindre positiv än tidigare. Det bör noteras att prognoserna för specialister beror på flera faktorer. Från graden av skador på närliggande organ och från vilka vävnader och organ som är involverade i cancerprocessen.

Jag är engagerad i parasiternas inflytande i cancersjukdomar i många år. Jag kan med säkerhet säga att onkologi är en följd av parasitisk infektion. Parasiter slukar dig bokstavligen från insidan, förgiftar kroppen. De multiplicerar och defekerar i människokroppen medan de äter mänskligt kött.

Det största misstaget är åtstramning! Ju tidigare du börjar ta bort parasiter, desto bättre. Om vi ​​pratar om droger är allt problematiskt. Hittills finns det bara ett verkligt effektivt antiparasitiskt komplex, det här är Helmilein. Det förstör och sveper ut alla kroppens kända parasiter - från hjärnan och hjärtat till lever och tarmar. Detta är inte möjligt för någon av de befintliga drogerna idag.

Inom ramen för det federala programmet, vid ansökan upp till (inklusive), kan varje invånare i Ryska federationen och CIS beställa Helmilein till ett reducerat pris - 1 rubel.

En viktig faktor är också närvaron och omfattningen av metastaseprocessen. Med en liten spridning av malign utbildning i närliggande organ och vävnader är chanserna att läka tillräckligt stor. Behandling av prostatacancer i den tredje graden innefattar utförande av radikal prostatektomi, följt av strålbehandling och medicinsk behandling. Framgången av behandling av prostatacancer i den tredje graden beror på behandling i en medicinsk institution.

Om du börjar behandla sjukdomen i tid, kan du inte bara stoppa de destruktiva processerna, men fortsätter också att leva helt. Enligt statistiken är en livslängd på mer än fem år observerad hos 45% av patienterna med en tidig behandling.

slutsats

Prostatacancer är en mycket allvarlig sjukdom som kännetecknas av bildandet av en malign tumör. Det förekommer nästan asymptomatiskt i de tidiga stadierna. Allvarlig symtomatologi observeras i sjukdomens sena stadier. Med prostatacancer i 3 grader beror patientens livslängd direkt på graden av organskada på den maligna neoplasmen och hur aktiv metastasprocessen fortskrider.

Prostatacancer i den tredje graden är inte en mening. Med snabb behandling av cancer är det möjligt att avbryta sjukdomsförloppet och bibehålla kroppen. Mer än 45% av patienterna lever mer än 5 år.

Med en sjukdom som prostatacancer beror livslängden på personen. Om du regelbundet genomgår en klinisk undersökning och en undersökning av kroppen kan du identifiera sjukdomen i de inledande stadierna, där sannolikheten för fullständig återhämtning är mycket högre.

Prostatacancer 3 grader - livslängd

Onkologisk lesion av prostatakörteln kännetecknas av en långsam kurs, så i de flesta fall diagnostiseras den i de sena stadierna, när symtomen på sjukdomen uppträder.

Men de senaste framstegen inom medicin gör det möjligt att framgångsrikt behandla prostatacancer i den tredje graden och livslängden i detta fall ökar betydligt.

Cancer i prostatakörteln (PCa), utvecklas från glandulocyter - glandulära celler i kroppens epitel. Det är oftast den här typen av cancer som kallas adenokarcinom.

 • All information på webbplatsen är av informativa skäl och är INTE en vägledning till handling!
 • Du kan sätta PRECISE DIAGNOSEN bara doktorn!
 • Vi ber dig om att inte ta självmedicinering, men göra ett möte med en specialist !
 • Hälsa åt dig och dina nära och kära! Bli inte avskräckt

Det präglas av malign natur, långsam utveckling och dold kurs, vilket komplicerar diagnosen av sjukdomen i de tidiga stadierna. Hos många patienter detekteras denna patologi först efter döden. Men det är den här typen av cancer som framgångsrikt botas, vilket resulterar i en ökad livslängd.

Foto: Prostatacancer 3 grader

Utvecklingen av tumörprocessen i ett organ som är viktigt för män i de tidiga stadierna kan endast diagnostiseras på grundval av ett laboratoriet blodprov. Onkopatologi präglas av en ökning av blodnivån hos PSA-prostatiskt specifikt antigen. I de flesta fall detekteras denna skada oavsiktligt under en förebyggande undersökning eller vid behandling av en annan sjukdom.

Det är mycket lättare att identifiera prostatacancer i ett stadium då symptom som är karakteristiska för denna patologi uppenbaras.

Den tredje etappen av sjukdomen kännetecknas av tumörens spridning utöver organet, genom spiring i de partiella vesiklarna, i blåsan, tarmarna och bäckens sidoväggar. Vid detta stadium observeras tumörmetastas i de regionala lymfkörtlarna.

I prostacancerprogressionen särskiljer specialister tre villkorliga grupper av symtom som är förknippade med problemet med urinering, med tumörens tillväxt och med metastasering.

Video: De första tecknen på prostatacancer

Symptom som hör samman med problemet med urinvägarna:

 • frekvent urinering
 • svag stråle urin;
 • nocturia - nattlig urinering;
 • intermittent urinström;
 • retention av urin;
 • absolut nödvändigt att urinera.

Symtom associerade med tillväxten av en cancerous tumör:

 • Utseendet av blod i spermierna;
 • Förekomsten av blod i urinen;
 • smärta i perineum
 • smärta i underlivet
 • smärta i lumbosakralområdet, som en följd av utvecklingen av hydronephrosis.

Symptom på grund av utseende av metastaser:

 • lymfostasis - ödem i nedre extremiteterna
 • smärta i benen;
 • utveckling av anemi
 • minskad kroppsvikt
 • utveckling av kakexi (undernäring).

Vet du vilka behandlingar för prostatacancer som finns?

Det är viktigt att veta att symptomen på prostatacancer oftast beror på sjukdomsfasen, mer i denna artikel.

diagnostik

Liksom alla onkologiska sjukdomar diagnostiseras PCa framgångsrikt vid senare stadier av dess utveckling, när tumören når stora dimensioner och ofta metastaserar i närliggande organ och kärl.

Video: Vilken studie bekräftar eller motsätter sig mest diagnosen prostatacancer

Baserat på den kliniska bilden av sjukdomen finns tre former av cancer:

 • lokaliserad;
 • lokalt avancerad;
 • generaliseras.

Diagnos av prostatacancer utförs genom flera metoder i ett komplex för att mest exakt avslöja dess morfologiska natur, storlek, utvecklingsstadiet för den patologiska processen.

Det här är den så kallade diagnostiska triaden, som anses vara ett effektivt sätt att diagnostisera prostatacancer.

Den diagnostiska triaden innefattar transrektal fingerundersökning (palpation), transrektalekografi och bestämning av PSA-nivå i blodet. Det ökade innehållet i prostataspecifikt antigen i patientens blod indikerar utvecklingen av tumörprocessen vid det prekliniska skedet av sjukdomen.

Vid primär behandling samlar doktorn anamnesen utifrån patientens klagomål och genomför också en transrektal undersökning - palpation av prostata, vilket gör det möjligt att avslöja ökningen av det drabbade organet. Dessutom tillåter denna metod dig att bestämma närvaron av karakteristiska tätningar, asymmetri av körteln, en förändring av dess konsistens, ett brott mot organets rörlighet.

Förekomsten av ett eller flera symptom tyder på att sjukdomen är i ett progressivt stadium. Rektalt (finger) undersökning visar ett högt resultat i de sena stadierna av sjukdomen, men i början av processen har diagnosen låg noggrannhet - ca 20-30%. Därför utser doktorn patienten en echografisk studie.

Den här undersökningsmetoden är informativ, vilket gör det möjligt att visuellt identifiera cancernoden vid utseendet, när palpation inte är effektiv. Tumörnoden har en perifer lokalisering och visas i displayen som en liten avgränsad neoplasma. Det skiljer sig visuellt från normala vävnader, vilket gör det möjligt att utföra en målinriktad biopsi när tumören når en storlek på 5-10 mm.

Med hjälp av den transrektala metoden är det möjligt att avslöja tumörstorleken, dess lokalisering, ömsesidig reaktion med andra vävnader i organet och, viktigare, närvaron av metastaseprocessen.

Baserat på de erhållna resultaten är det möjligt att med hög grad av sannolikhet bestämma scenen för utvecklingen av sjukdomen. Denna metod är effektiv vid bedömningen av geniturinär sfärens tillstånd, liksom med misstankar om metastasering av tumören i levern.

Transrectal ultraljud (TRUS)

Ultraljud anses vara den mest exakta metoden för diagnos och utförs som en transabdominal eller transrektal metod. Transabdominal ultraljud utförs genom den främre bukväggen, och transrektal ultraljud är genom ändtarmen.

Båda metoderna är dock ganska effektiva, men för högre resultat av studien utför specialister TRUS. Det är ofta genomfört och den vanligaste metoden, baserat på resultaten av vilka det är möjligt att identifiera de mest mindre förändringarna i prostata.

Video: Transrectal ultraljudsimaging av prostata

Den sista metoden, som bekräftar diagnosen prostatacancer, är den histologiska undersökningen av materialet. Biopsi av prostata är en minimalt invasiv metod som utförs på poliklinisk grund under lokalbedövning och utförs på två sätt: transrektalt eller transuretralt.

I vilket fall som helst visar studien ett högt resultat. Materialet tas av speciella nålar d = 16-20G från sex olika punkter i det drabbade organet. Som en komplikationsregel orsakar detta förfarande inte.

En annan metod är differentialdiagnos. Det tillåter att skilja prostatacancer med kronisk prostatit, adenom (hyperplasi) i prostata, tuberkulos och några andra sjukdomar. Den baseras på den diagnostiska triaden som beskrivs ovan.

Behandling av prostatacancer 3 grader

Taktiken för behandling av prostatacancer i 3: e utvecklingsfasen skiljer sig avsevärt från det plan som valts i de tidiga stadierna. Denna taktik innefattar kirurgisk behandling, strålbehandling, brachyterapi och kemoterapi, i vissa fall är kirurgisk eller läkemedelskastration effektiv.

Kirurgisk behandling

Denna metod anses vara den mest effektiva och visar ett högt resultat. Kirurgen gör en excision i den nedre delen av buken eller perineum och tar bort det drabbade organet helt.

Varaktigheten av operationen är 2-5 timmar och utförs under generell anestesi.

I kombination med strålbehandling ger denna metod en stor chans att överleva.

Det finns också en orkektomi (borttagning av testiklarna), kallad kirurgisk kastrering.

kemoterapi

Kemoterapi utförs av kurser med hög effektiv kemoterapi. De undertrycker tillväxten och förstör sedan cancercancer.

Denna metod har en bieffekt i form av negativa effekter på friska vävnadsceller, men det visar ett högt resultat i utvecklingen av cancer i senare skeden.

Strålning eller strålbehandling

Strålningsterapi utförs av en linjär accelerator med hjälp av strålning av olika ursprung (beta, gamma, neuronstrålning) eller röntgenstrålar. Denna metod förutsätter en yttre effekt, för vilken han fick namnet på fjärr strålbehandling.

Strålningsterapi används som ett effektivt verktyg vid behandling av cancer i alla skeden.

Näring för prostatacancer ska vara korrekt och balanserad, vilket kommer att förbättra kvaliteten på behandling och välbefinnande.

Metoder för att behandla prostatacancer med folkmekanismer beskrivs här.

brakyterapi

En annan metod för radiobestrålning, som skiljer sig från det föregående genom att den verkar inifrån. Speciella kapslar med en radioaktiv substans (iridium eller radioaktivt jod) införs i prostatakörteln och verkar på cancerceller.

Som ett resultat sänker tumörprocessen, cancerceller dör och friska celler förblir intakta.

Video: Behandling av prostatacancer med brachyterapi

Hormonbehandling

Påverkan på cancerceller av hormonella läkemedel - antiandrogener med syfte att kastrera är en populär metod som används vid behandling av prostatacancer. Dessa läkemedel hämmar produktionen av ett hormon - testosteron för att undertrycka tillväxten av en cancerous tumör.

Denna metod används som ett alternativ till kirurgisk behandling, då det enligt indikationerna är kirurgiskt ingripande omöjligt.

Förväntad livslängd (prognos)

Med en snabb appell till onkologen är den övergripande prognosen för prostatacancer gynnsam. Det betyder att med den höga behandlingstaktiken kvarstår en hög överlevnad bland äldre män.

I onkologi är termen "femårsöverlevnad" vanligt, vilket indikerar andelen patienter som överlever under denna tidsperiod.

Så enligt statistiken:

 • i det första steget når denna indikator 90-93%;
 • i två steg - ca 80-82%;
 • i 3 steg - ungefär 40-43%;
 • i 4 steg - endast 15% av patienterna.

Allt beror på korrekt behandling, hälsosam kost, efterlevnad av en aktiv livsstil, avslag på dåliga vanor. Endast medvetenhet om cancerens betydelse och svårighetsgrad kan rädda en man från prostatacancer.

Alla rättigheter förbehållna.
Informationen på webbplatsen tillhandahålls enbart för populär användning, hävdar inte att den är refererad och inte korrekt, inte en handledning.
Självmedicinera inte. Kontakta din läkare.
Förvaltningen av rak.hvatit-bolet.ru är inte ansvarig för användningen av information som publiceras på sajten.

Onkologi, cancerbehandling © 2017 · Logga in · Alla rättigheter reserverade

Livslängd med prostatacancer i 3 grader

Enligt statistiska data diagnostiseras varje andra fall av prostatacancer i Ryssland i tredje etappen. Män, som regel känner sig obekväma och smärtsamma, skjuter upp besöket till en läkare på ett sådant ömtåligt ämne och kommer när cancercancer tumören redan har ökat avsevärt och har gått bortom prostata. För detta stadium är det typiskt:

 • Metastaser på närliggande organ - tarmar, urinblåsor eller sällsynta blåsor;
 • en betydande kränkning av styrkan
 • Förekomsten av blod i urinen och sperma;
 • smärta i perineum och nedre delen av ryggen.

Prognos för livslängd för prostatacancer i 3 grader

Enligt olika data observeras överlevnadshastigheten i 5 år efter diagnosen "prostatacancer grad 3" hos 50-80% av patienterna. Dödsfall associeras oftast inte med själva cancer, men med samtidiga sjukdomar. Förekomsten av en malign tumör i kroppen och utseendet av cancermetastaser på andra organ i etapp 3, försämrar kraftigt kroppens adaptiva förmåga.

Därför är det så viktigt att radikalt ändra din livsstil, bli av med dåliga vanor, delta aktivt i fysiska övningar. Allt detta, i kombination med behandlingen, kan öka inte bara livslängden för prostatacancer i 3: e graden utan också dess kvalitet.

Det är nödvändigt att genomgå en behandling, om det behövs - för att driva tumören. Annars kommer livslängden att minska kraftigt till 3 år. Utvecklingen av metastaser kommer att nå scenen när behandlingen inte hjälper.

Därför - inga tankar från kategorin "Det är bättre att dö en man!". Han behandlas, läktas och behandlas igen!

Specialister noterar att en hög andel av dödsfall bland de patienter som ursprungligen är pessimistiska tror inte att de kommer att kunna besegra sjukdomen. Därför är det nödvändigt att få så mycket positiva känslor som möjligt, att veta att allt kommer att visa sig och att tro på sig själv.

Behandling av prostatacancer 3 grader

Det finns flera behandlingsalternativ:

 • radikal prostatektomi (kirurgi för att ta bort prostata);
 • radioterapi;
 • hormonell behandling;
 • aktiv övervakning.

Eftersom alla onkologiska sjukdomar kännetecknas av risken för återfall, används kombinerad behandling för att utesluta dem - flera typer av behandling används. Detta ökar patientens livslängd och förbättrar dess kvalitet.

Läs också: Leverans av blod till PSA: essensen av analys och beredning

Kirurgi för att ta bort prostata

Den vanligaste metoden att behandla prostatacancer. Prostatacancer är en långsamt utvecklande sjukdom, men operationen bör inte skjutas upp för länge. Om det inte finns kontraindikationer för kirurgisk avlägsnande av en cancerous tumör är det bättre att besluta att ta bort så snart som möjligt - 3 till 4 veckor. Om operationen lyckas är livslängden för 80% av patienterna 5 år.

Det kirurgiska förfarandet tar bort prostata. Ibland berörs samtidigt de nervändar som är ansvariga för erektionen. Men det är möjligt och att utföra operationen utan att skära nervfibrerna och därigenom hålla haneffekten. Det är bäst att gå vidare före operation för att diskutera detta med din läkare (eller, i förekommande fall, med kirurgen) och efter operationen att fortsätta att njuta av sex. Möjligheten att upprätthålla erektilfunktionen hos män påverkas främst av ålder och allmänt tillstånd hos kroppen före operationen. Specialister noterar att 90% av män som har haft prostatektomi inom 12-24 månader återgår till erektionsförmåga.

För att återvända till den tidigare makten borde man försöka få sex så ofta som möjligt.

Kontraindikationer för avlägsnande av prostata:

 • nivån av prostatiskt specifikt antigen (PSA) är över 20;
 • livslängden är mindre än 10 år;
 • Förekomsten av dekompenserade sjukdomar i hjärtat eller blodet;
 • ålder över 85 år.

Ibland utförs operationen inte på grund av ett stort antal metastaser i andra organ - även efter att prostatakörteln har tagits bort, kan det inte undvikas att cancer återkommer i det här fallet.

Om den kirurgiska ingreppet av någon anledning är omöjligt kan onkologen ordinera andra typer av behandling.

strålbehandling

Strålningsterapi väljs individuellt för varje patient. Ålder, allmän hälsa och stadier av cancer beror både på strålningsdosen och typen av strålning (röntgen, radioaktivt eller joniserande). Varaktigheten av strålbehandling bestäms också individuellt, men vanligtvis ges 5 sessioner varje vecka i 2 till 3 månader.

När strålbehandling är särskilt viktigt att veta den exakta platsen för tumören, så innan du spendera det är läkaren skyldig att utse studier för att lokalisera tumören.

Som med alla andra behandling i radioterapi har kontraindikationer - det är närvaron av ett rör i blåsan, förvärrad cystit, njursten, inflammation i ändtarmen.

Läs också: Hur kan du sänka testosteronnivåerna hos män

Hormonbehandling

Hormonbehandling är sällan den enda metoden vid behandling av prostatacancer. Som regel är det en ytterligare behandling. Huvudmålet med hormonbehandling är en minskning av mängden manliga hormoner i kroppen som stimulerar tillväxten av en cancerous tumör. Denna metod kombineras ofta med kirurgisk borttagning av prostata (med sjukdomens återfall) eller strålbehandling.

Hormonbehandling är också indicerad för de patienter som av någon anledning vägrar operation eller åldersbegränsningar tillåter inte att använda aggressiva behandlingsmetoder.

Ett av alternativen för att minska antalet manliga hormoner är kirurgi för att ta bort testiklar - orchitis. Olyckligtvis vägrar män män det mer av känslomässiga skäl än från reella kontraindikationer. Även om de som fortfarande bestämde sig för en så radikal metod, notera att en månad efter operationen för att bestämma visuellt om det finns en testikel i testikeln är omöjlig.

Korrekt genomförd hormonbehandling ger dig möjlighet att minska prostata och förenkla verksamheten eller strålbehandling.

titta

Denna behandlingsmetod används när patientens ålder eller allmänna tillstånd inte tillåter användning av andra metoder. I detta fall tilldelas patienten ganska frekventa undersökningar och undersökningar, vilket gör det möjligt för oss att dra slutsatser om sjukdomsförloppet och korrigera behandlingen i tid.

Tips för män som har haft prostatacancer

Återvänd till "stort kön" så snart som möjligt. Ju längre sexuella nöjen skjuts upp efter operationen desto svårare är det att övervinna den psykologiska barriären i framtiden.

Avlägsna dig inte från din följeslagare (fru, flickvän, älskarinna). Det är stöd från din älskade kvinna som hjälper dig att snabbt komma i form och inte bli uttorkad i en svår tid.

Om, efter operation, det är bara läskigt att ha sex, särskilt eftersom det inte är känt hur kroppen kommer att verka - gör onanering. Detta kommer att göra det möjligt för dig att bättre studera dina reaktioner och ge förtroende för att i rätt tid kommer allt att dyka upp. Läkemedel som Viagra gör ett bra jobb, men deras användning måste samordnas med en läkare.

En hälsosam livsstil, rätt näring och vanligt kön är de saker som är nödvändiga för att bli av med sjukdomen för alltid!

Källor: http://prozhelezu.ru/predstatelnaya/zabolevaniia/rak-prostaty-3-stepeni-prodolzhitelnost-zhizni-15354.html, http://rak.hvatit-bolet.ru/vid/rak-predstatelnoj-zhelezy/ rak-predstatelnoj-zhelezy-3-stepeni-prodolzhitelnost-zhizni.html, http://oprostatite.info/urologiya/prostatit/zlokachestvennye/prodolzhitelnost-zhizni-pri-rake-prostaty-3-stepeni/

Rita slutsatser

Slutligen vill vi lägga till: väldigt få människor vet att enligt de officiella uppgifterna om internationella medicinska strukturer är den främsta orsaken till cancer parasiter som lever i människokroppen.

Vi genomförde en undersökning, studerade en massa material och viktigast kontrollerade i praktiken effekten av parasiter på cancer.

Som det visade sig, 98% av patienterna som lider av onkologi är infekterade med parasiter.

Och det är inte alla kända bandhelminter, men mikroorganismer och bakterier som leder till neoplasmer, sprider sig i blodomloppet genom kroppen.

Vill bara varna dig för att du inte behöver springa till apoteket och köpa dyra droger, vilket enligt apotekare kommer att radera alla parasiter. De flesta droger är extremt ineffektiva, dessutom orsakar de enorma skador på kroppen.

Vad ska jag göra? Till att börja med rekommenderar vi att du läser artikeln med landets främsta onco-parasitolog. Denna artikel beskriver en metod genom vilken du kan rengöra din kropp av parasiter för endast 1 rubel, utan skada på kroppen. Läs artikeln >>>

Prostatacancer i 3: e graden: prognos för botemedel

Det tredje steget prostatacancer kännetecknas av närvaron av cancer i prostatakörteln, med kapseln och eventuell överträdelse av integriteten för groning i den omgivande vävnaden och metastas till regionala lymfkörtlar.

Metastasering är en indikator på att tumörens massa har börjat sönderdelningen av förändrade celler. Detta beror på det faktum att den snabba tillväxten och proliferationen av maligna tumörceller inte motsvarar tillväxten hos de kärl som matar den. Den tredje graden av prostatacancer kännetecknas också av närvaron av celler av olika grader av differentiering, men atypiska dominerar.

Med prostatacancer i grad 3 kan det vara kliniskt svårt att urinera på grund av spiring i urinröret. Urinen kommer att vara med en blandning av blod. En sådan patient klagar över att ständigt dra smärta i underlivet, i området av sakrummet, i ljummen. Det finns frekventa nattliga uppmaningar att urinera, smärta och rez vid urinering. Efter symptomen på cancerförgiftning kan uppstå - svaghet, slöhet, viktminskning. Ökad regional inguinal och bäckens lymfkörtlar, som kan klämma den omgivande vävnaden.

I fallet med prostatacancer i grad 3 är prognosen något sämre än i de tidigare stegen, när tumören är inne i kroppen. Både prognosen och resultaten av behandlingen beror på vilket annat organ och vilka vävnader som är involverade i tumörprocessen.

Modern medicinsk teknik, såsom riktad strålterapi, kemoterapi, kan öka patienternas överlevnad vid detta stadium av sjukdomen.

Även vid diagnos av prostatacancer prognos 3 grader beror tungt på förekomsten och omfattningen av regionala metastaser. När en liten tumör invasion i omgivande vävnad och en liten mängd av drabbade regionala lymfkörtlar kan radikal prostatektomi med lymfkörtlar, följt av läkemedel eller strålningsterapi, med en mycket stor chans för en bot.

Tyvärr, med den nuvarande lägsta läkarundersökningen av befolkningen och tillgången till medicinsk undersökning inom den tidigare CIS-regionen upptäcktes prostatacancer i steg 3 och 4 i hälften av diagnoserna av denna sjukdom. I detta fall Patienternas 10-åriga överlevnad vid detta stadium är mycket lägre i många länder än i Ryssland.

Hur många lever med prostatacancer i 3 steg? Denna fråga kan inte besvaras otvetydigt, allt beror på könens tillstånd, effektiviteten och aktualiteten i behandlingen. Livet hos en sådan patient kan fortsätta i ett annat år.

Med en betydande metastaser möjliga palliativa åtgärder som syftar till att upprätthålla liv och lindring av svårighetsgraden av symtomen på behandling i detta fall inte kan tala, de medicinska verksamheten syftar till att förlänga livslängden på patienten med sjukdomen. Den femåriga överlevnadsfrekvensen hos sådana patienter är 60-80% i avsaknad av andra allvarliga sjukdomar.

Behandling av prostatacancer i 3: e graden av folkmedicin, med hjälp av strålbehandling, kemoterapi och hormonbehandling

Vid diagnosering av prostatacancer på 3 grader beror också livslängden på patientens och hans anhöriga. De mest moderna metoderna för forskning och hjälp vid de första tecknen och symtomen på denna sjukdom kan erbjudas både i stora hushållscentraler och utomlands, på kliniker i Tyskland och Israel.

I modernmedicinens arsenal finns det många metoder för att bekämpa denna sjukdom, vilket saktar utvecklingen och flödet. En av dem är operativa ingrepp med radikal avlägsnande av tumör och angränsande vävnad. Efter operation för prostatacancer, grad 3, kan prognosen förbättras avsevärt genom användning av metoder som strålbehandling, hormonbehandling, kemoterapi.

Ovanstående metoder används även när operationen inte kan utföras. Vidare kan strålbehandling behandlas snävt på tumörvävnader. Läkaren beräknar strålningsdosen och utför den på en nivå där tumörcellerna dör och för oförändrade celler överskrids strålningsgränsen och har ingen stark skadlig effekt.

 • Strålbehandling vid en cancer av en prostata av 3 grader endast extern. Enligt forskare är intern strålbehandling eller till och med högdos brachyterapi av prostatacancer vid detta stadium ineffektivt. Strålbehandling är kontraindicerad vid cystostomi, inflammation i blåsan eller rektum, njurstenar.
 • Hormonbehandling syftar till att eliminera och undertrycka manliga könshormoner som främjar tillväxten av prostatacancer. Detta kan uppnås antingen genom att ta bort testiklarna eller genom att använda kemikalier.
 • kemoterapi utförs av kurser av intravenösa infusioner av läkemedel som har en toxisk effekt på atypiska celler, och har också förmågan att undertrycka aktiviteten hos manliga könshormoner. Radioterapi och kryoterapi används också.

Behandling av prostatacancer i 3: e graden med folkläkemedel används ofta som en palliativ åtgärd, som ett medel för att bibehålla kroppens ton under kemiska och strålningsexponeringar, och även efter operation. Modern medicin är försiktig med användningen av folkmedicin som den viktigaste medicinska komponenten i någon form av onkologi, eftersom fascinationen med dem kan göra att du saknar den tid då botemedlet för denna sjukdom är möjligt.

Alla metoder för traditionell medicin, såsom fasta, ätande, ätande och så vidare, bör överenskommas med den behandlande läkaren efter en grundlig undersökning. Det är acceptabelt att inkludera folkmedicin i den komplexa behandlingen av prostatacancer. Prostatacancer Steg 3 är en indikation på hänvisning för handikappregistrering.

Korrekt näring i prostatacancer i grad 3

Det viktigaste sättet att upprätthålla god hälsa hos patienter med prostatacancer i steg 3 är korrekt näring.

Diet för prostatacancer i den tredje graden bör utesluta fet mat, särskilt animaliskt ursprung. Det märks att överskottet av fetter, snabbmat och röka produkter kan prova tumörtillväxt. Eftersom behandling av prostatacancer 3 grader med hjälp av strålning och kemikalier, inklusive hormonella metoder, är mycket aggressiv på kroppen, kommer en diet för prostatacancer att hjälpa till att korrigera dess toxiska effekt. Patienterna ska få tillräckligt med näringsämnen, vitaminer, mikroelement.

I det här fallet en japansk eller medelhavsdiet rekommenderas som innehåller maximalt växtprodukter och utesluter rött kött och animaliskt fett.

Livsmedelskvalitet 3 prostatacancer bör också omfatta substanser som har antitumöraktivitet, såsom lykopen, som finns i överskott i tomater och aprikoser, vitamin C, E och A.

Nutrition hos patienten ska vara balanserad och regelbunden. Män med fetma rekommenderas att minska vikt med hjälp av en nutritionist. Fasta och andra försök på näring bör överenskommas med den behandlande läkaren.

I regel gäller att i händelse av prostatacancer, förutom komplex behandling, såväl som i de fall då operation inte visas för patienten eller kontraindiceras, utförs dynamisk övervakning.

 • Förutom fysisk undersökning och observation utförs ultraljud, strålningsdiagnos.
 • Eftersom metastaser i benet observeras i prostatacancer, används scintigrafi, dator och magnetisk resonansbildning för att upptäcka dem.
 • Det är också nödvändigt att ta ett blodprov för PSA-nivå för prostatacancer i grad 3. Ofta är dess nivå med aktiv tumörtillväxt över 10 ng / ml, och efter radikal prostatektomi bör mängden av denna indikator i blodet tendera till noll.

Nivån av PSA kan öka signifikant efter administrering av vissa kemoterapeutiska läkemedel, vid hantering av prostata, inklusive efter rektal undersökning.

För att förhindra prostatacancer måste du följa en hälsosam livsstil och undersökas regelbundet av en läkare.

Män med en ärftlig börda, det vill säga i närvaro av prostatacancer i släktingar, rekommenderas att urologen regelbundet övervakar det prostataspecifika antigenet i blodet. Detta rekommenderas till alla män över 50 år. Dessutom är det nödvändigt att kontrollera vikt, vilket inte tillåter övervikt.

 • För att förebygga prostatacancer är läkare uppmanas att ta bort från kosten fet mat, att minska sin konsumtion av rött kött, och andelen fisk och skaldjur ökar.
 • Mat bör vara med mycket vitaminer C, A och E, fleromättade fettsyror, som finns i fisk och fiskolja. Antitumöraktivitet är lykopen, presenterad i tomater, grapefrukt, aprikoser och andra frukter och grönsaker.

En av de viktigaste delarna av förebyggande är att förhindra stagnation i bäckenorganen, regelbunden motion och snabb behandling av inflammatoriska sjukdomar i prostata och bäckenorganen.

Regelbundna åtgärder för förebyggande av prostatacancer samt tidig medicinsk undersökning kommer att bidra till att minska risken för sjukdom, inte bara prostatacancer, och vid tidig upptäckt förbättra patientens chanser att återhämta sig och bevara livskvaliteten.