Huvud
Analyser

Kan jag bota kronisk prostatit, låt oss förstå

Kronisk prostatit är en fullständigt härdbar sjukdom. Många tror att kroniska processer inte hindrar en person från att leva och behandla dem lätt. Detta är fundamentalt fel: denna inställning till hälsa kommer att leda till en dålig slut.

Om du har kronisk inflammation i prostata

Efter besöket hos urologen föll din humör: läkaren sa att du har en kronisk inflammation i prostata. Du kom till hjälp, och du blev kallad en sådan diagnos. Behöver jag bli upprörd? Nej det är det inte.

Många män lever med kronisk prostatit, många vet inte ens om det. När sjukdomen börjar känna sig själv, måste du agera snabbt - att bli behandlad. En behandling ordineras av en urolog.

Faktum är att en liten andel män aldrig lyckas bota kronisk prostatit, men 85-90% av 100% av fallen är härdbara.

Det betyder att för patienten kommer solen att skina igen, och livet kommer att medföra glädje. Det viktigaste är att följa läkarens instruktioner!

Metoder för behandling

Vid behandling av en kronisk process uppstår vissa svårigheter. Till skillnad från akuta, nyligen diagnostiserade sjukdomar är behandlingens längd stor och kan nå flera månader och ännu mer.

Läkaren behöver en effektiv behandlingsstrategi och utmärkt professionell kunskap vid behandling av denna sjukdom.

Den kroniska processen kan vara bakteriell och abakteriell.

I det första fallet bör flera typer av antibiotika väljas för behandling och regelbunden bakteriologisk sådd av prostatsekretionen bör utföras för att övervaka deras effektivitet.

Låt oss vara ärliga, denna typ av kronisk prostatit behandlas längre och svårare.

Den bakteriella kroniska prostatit behandlas annorlunda - läkare behöver inte förstöra mikrofloran och attackera patientens lever med ett komplex av antibiotika. Målet med behandlingen är att återställa prostatafunktionen och eliminera de faktorer som orsakade stagnation.

I detta fall används fytopreparationer och effektiva folkmedicinska medel.

Transrectal prostata massage är ett av de mest effektiva sätten att behandla kronisk inflammation i prostata.

Kom ihåg att för att förebygga sjukdomen och dess exacerbationer är det viktigt att utföra en sådan massage minst en gång i månaden.

Om du är över 30 år, är detta förfarande obligatoriskt. Självklart, om du inte vill avsluta din sexkarriär tidigt.

Massage kan göras på egen hand, eller du kan kontakta en specialist.

I moderna butiker hittar du en mängd olika massagehjälpmedel. Därför, hemma, kan denna procedur utföras av varje man.

Med kronisk inflammation är ömhet inte så uttalad att det stör proceduren. Vi rekommenderar inte massage genom smärta.

Morgonövning eller regelbunden motion (körning, pool) sprider blodet utmärkt genom kroppen, vilket ger styrka och energi. Efter träning känner du dig alltid bättre (förutom - professionella idrottare som arbetar "för slitage").

Stagnation av blod i bäckenregionen, i prostataens parenchyma, är en viktig orsak till prostatit. Ingen stagnation - ingen prostatit. Det är enkelt!

Förstärkning av immunitet (härdning) är ett bra sätt att återställa harmoni i kroppen. Här är ett exempel på dousing med kallt vatten (inte dusch, det är dusch med huvud).

Förfarandet är kortlivat, men det är svårt att överskatta dess effekt på kroppen. Du får en kraftfull laddning av positiv och kraftig, förbättrar blodflödet i kroppen.

Blod jagar från huden till de inre organen och tillbaka. Varför börja inte just nu?

För att bli av med kronisk prostatit kan du använda folkmedicin eller snarare folkmedicin för prostatit.

Du kan också ta presentationer av moderna apotek.

Olika buljonger är ett effektivt sätt att förebygga och behandla oinflammatoriska inflammatoriska processer, när orgelet ännu inte har genomgått oåterkalleliga förändringar.

Vilka läkemedel och förfaranden kan en annan läkare utse?

All känt läkemedel No-sppa (No-spa, "no spasm") lindrar svullnad i prostatakörteln, vilket eliminerar smärtssyndrom.

En urolog kan ordinera mer specialiserade droger, såsom Spasmolitin eller Platyphylline.

Verkan av dessa läkemedel är att slappna av i mjuk muskler i prostatakörteln.

Tack vare detta får prostats hemlighet, som är täppt av en spasma i körteln, möjlighet att komma ut ur det.

Med ett starkt smärtssyndrom, när patienten är svår att gå, ligga ner, förskriva en novokainblockad.

Många spenderar det på egen hand, injicerar en lösning av novokain i underlivet. Vi rekommenderar att du gör detta på sjukhuset och med utnämningen av en urolog.

Som de säger överlevande av denna procedur - i 3-6 månader känner patienter inte obehag vid urinering, upplever inte frekvent uppmaning att gå på toaletten, smärta går bort.

På sex månader återställs känslorna. Förfarandet syftar till att ta bort spasmen, och inte bara smärta, som många tror.

Nonsteroida läkemedel från kronisk prostatit, huvudsakligen i form av suppositorier (till exempel Diclofenac suppositorier) kan eliminera inflammation direkt vid användningsstället för läkemedlet.

Det är väldigt bekvämt och inte så farligt för kroppen som användningen av per os. Sådana läkemedel har en analgetisk effekt.

VIKTIGT ATT VET: Vilket annat ljus förskrivs för prostatit.

Lösningen placerad inuti ändtarmen är också mycket effektiv vid behandling av kronisk prostatit.

Kanske är detta ett av de vanligaste sätten att behandla sjukdomen.

Förbered lösningen är inte svår, sätta ännu enklare. Om du behöver köpa ljus, är emmen mycket enklare.

Läkemedlet verkar i detta fall direkt på prostata och tar sig in i det transrektala sättet.

Anrogene eller anti-androgenbehandling för prostatit bör utföras på rekommendation av en endokrinolog eller andrologist. Om en människors hormonella status inte förändras, kan du inte använda sådana mediciner.

sjukgymnastik

Detta är en djup uppvärmning av det sjuka organet med en högfrekvent ström.

Idag kan läkare erbjuda en effektivare subtyp av proceduren - induktotermi, eller mikrovågsuppvärmning.

Förfarandena eliminerar effektivt smärta, lindra spasmen. Används vid behandling av sprains, ligamentbrott och kronisk inflammation i olika organ.

Strömmen är av hög frekvens och spänning men med låg kraft.

Effekten av ström i detta fall leder till avlägsnande av spasmer, restaurering av skadade vävnader och normalisering av det mänskliga nervsystemet.

Den huvudsakliga mekanismen vid behandling av kronisk prostatit är i detta fall förbättringen av lokalt och allmänt blodflöde.

Det visar sig att ultraljudsvågor kan värma föremål som deras åtgärd riktas mot. Vid behandling av prostatit används ofta.

Fördelen med ultraljud i förhållande till nuvarande behandlingsmetoder är bakteriedödande verkan. Mikrobiella parasitiska celler dödas genom ultraljud.

Ultraljudseffekten på prostata förbättrar blodcirkulationen och "klarar" cellerna i körteln till ett hälsosamt liv.

Tillsammans med ljus kan medicinska ämnen levereras till rätt ställe med hjälp av en elektrisk ström.

Med hjälp av elektrofores kan du leda den aktiva substansen överallt och minska dess skadliga effekt till noll.

I fallet med prostatit används sällan, men det finns en plats att vara.

En bra läkare, om möjligt, kan skicka en patient till ett sanatorium där ett antal fysiologiska förfaranden och allmänna hälsoåtgärder kommer att ges till behandling av prostatit.

Ge inte upp sanatoriet om du erbjuds det. Behandling av kronisk prostatit i ett sanatorium är en stor chans att fullständigt bli av med sjukdomen.

Sammanfattning

Således bör man idag inte vara rädd för diagnosen "kronisk prostatit", det finns många behandlingsmetoder, vetenskapliga framsteg på webbplatsen är inte värda det.

Om kvalitativt och kompetent behandlas - kommer allt att passera. Det viktigaste är att utföra kontroller och vara ärlig med läkaren.
Det är bättre att bota sjukdomen en gång än att läka tio gånger.

Kan jag bota kronisk prostatit hos män för alltid?

Män som diagnostiseras med kronisk prostatit undrar ofta om det är möjligt att bota sjukdomen. Inflammation av prostatakörteln är inte ovanlig, statistiken är oupphörlig: mer än hälften av de manliga företrädarna lider av sjukdom, men man borde inte förtvivla. Kronisk prostatit kan härdas om du kontaktar kliniken i tid.

Vad är prostatit?

En av egenskaperna hos den manliga kroppen är närvaron av prostata, även kallad prostata. Dess funktion är att producera manliga hormoner. Kärnans struktur kännetecknas av närvaron av ett stort antal kanaler genom vilka patogena mikroorganismer kan komma in genom den och orsaka en farlig infektion. Inflammation täcker körtelns mjukvävnader, vilket leder till en ökning av dess storlek och tryck på det lilla bäckens organ. Denna process kallas prostatit.

symptom

Symtom på prostatit har individuella egenskaper och beror på typ och försummelse av problemet. Med kronisk sjukdom finns det obehagliga eller smärtsamma förnimmelser i underlivet. Smärtan börjar kraftigt och försvinner också, ibland under långa perioder. I vissa fall är den skarp eller dra, kan ges till ljummen, anala öppningen eller bakre delen. Allt detta sker mot bakgrund av utrotande sexuella funktioner, försämringen av erektionen och problem med utlösning. Urinering blir långsam och åtföljs av smärta. De viktigaste symptomen är:

 • problem med urinering, frekventa önskningar (blåsor);
 • smärtsamma förnimmelser i nedre delen av buken, i perineum, skrot, nedre delen av ryggen
 • sexuell dysfunktion;
 • problem med utlösning, kvalitet och kvantitet av spermier förändras till det värre;

Orsaker till utveckling

Prostatit förekommer av två huvudskäl: på grund av exponering för kroppen av stillastående faktorer eller infektion. De ger inte en normal funktion till prostatakörteln, vilket leder till inflammation och en ökning i storlek. Prostatit känner sig själv vid utseendet av smärta, impotens, cystitis. Smittsamma orsaker är virus, svampar, bakterier. Bland orsakerna:

 • en infektion som har spridit sig i blodet eller lymfan
 • hypotermi;
 • okontrollerade sexuella kontakter med olika partner;
 • stillasittande livsstil;
 • trauma av prostata;
 • problem i den intima sfären: avhållande eller avbrutet samlag
 • trötthet;
 • dricka alkohol eller röka
 • reducerad immunitet.

Kan jag bota en kronisk prostatit?

Ofta manifesterar symtomen på prostatit i åldern över 35 år. Män kan utstå smärta, misstänksamt tro att de uppstår på grund av dålig mat, tarm störning, oavsiktligt trauma. Efter att ha lärt sig om sjukdomen undrar patienterna ofta om det är möjligt att bota kronisk prostatit. Modern medicin anser att sjukdomen är härdbar under förutsättning av tidig behandling till läkare: Andelen som är botade når 90%. Den första i listan över specialister att besöka: en urolog. Den kroniska formen behandlas under lång tid, vilket kräver en ansvarsfull inställning från patienten.

Prostatit kan vara av bakteriellt eller abakteriellt ursprung. I den första varianten används antibiotika för behandling, för att bota, i det andra fallet används ett komplex av läkemedel som är utformade för att eliminera effekterna av stagnation och förstöra den patogena och förorenade mikrofloran. För behandling av inflammation i prostatakörteln föreskrivs fysioterapiprocedurer, en kurs av transrektal massage som utförs av läkaren, bestående av 10-15 sessioner per månad. Traditionell medicin anses vara ett effektivt tillskott.

Hur man bota kronisk prostatit

Män undrar ofta om kronisk prostatit kan botas för alltid. Sjukdomen, även i kronisk form, är härdbar, men patienten ska så snart som möjligt framträda hos en specialist. Hemma kan en sjukdom inte botas, och alla slags folkmekanismer är ytterligare, men inte grundläggande, åtgärder. För att övervinna sjukdomen måste du ta tre steg:

 1. Kontakta en läkare (urolog eller andrologist).
 2. Undergå en grundlig undersökning enligt vilken läkaren kommer att förstå patientens tillstånd.
 3. Steg för steg för att behandla kronisk inflammation i prostata, med användning av individuellt utvalda läkemedel och förfaranden.

För behandling av prostatit, hormonella och antibakteriella medel används läkemedel som förbättrar immunitet och även fysioterapi och prostata massage. Alla dessa åtgärder kommer att eliminera inflammation. Om behandlingen startades i ett tidigt skede av sjukdomen, kan du helt återgå körteln till dess normala tillstånd. Folk- och hemmetoder hjälper till att kontrollera sjukdomen och förhindra att det återkommer. Innan behandlingen börjar bör du ta reda på vad som orsakade inflammationen. Om orsaken till prostatit i bakterier görs ett test för känslighet mot antibiotika.

Med en bakterieform kommer behandling att utföras med flera olika antibiotika, regelbunden bakteriologisk plantering av körteln kommer att krävas för att övervaka effektiviteten av behandlingen. Med bakteriell kronisk prostatit är det inte nödvändigt att utrota mikrofloran, vilket underlättar behandlingen och påverkar inte levern så allvarligt. Terapi bör eliminera fenomen som ledde till inflammation, stagnation och normalisering av körteln. För behandling av alla typer av populära metoder är lämpliga.

medicinering

Behandling av prostatit i kronisk form kommer att ta lång tid, och patienten ska vara tålmodig. Det är nödvändigt att regelbundet ta mediciner och besöka specialister för undersökningar och rutiner. Bland läkemedel som läkaren kan ordinera är antispasmodik de första att gå. Läkaren rekommenderar ofta No-Shpu, läkemedlet minskar smärta i prostatit och svullnad i prostata. Platyphylline gör att väggarna i kärlen blir elastiska och släta, vilket gör att återhämtningsprocessen påskyndas.

Narkosmedel kan ordineras för akut smärta. Novokainovaya blockad i underlivet kan vara så effektiv att patienten kommer att bli av med de smärtsamma manifestationerna i upp till sex månader. Bland läkemedel som bekämpar inflammation med prostatit är rektala suppositorier, väljer läkare ofta diklofenak. De lagrar bara, och de är mycket effektiva.

För att döda bakterier används antibiotika i form av tabletter och injektioner, de eliminerar inflammation, dödar virus. Huvudgrupperna: fluorokinoloner, tetracykliner, penicilliner, cephalosporiner (cefixim, cefotaxim, ceftriaxon), makrolider. Med kronisk prostatit mikroclystrar ordineras, hälls lösningen genom ändtarmen, når prostata och läker det.

Transrectal Massage

Det anses vara ett effektivt sätt att behandla kronisk inflammation i körteln. För att förhindra prostata-massage, görs massagen en gång i månaden. Efter 30 år är förfarandet obligatoriskt, så att könslivet var fullt. Transrectal massage kan utföras själv eller i klinik med hjälp av en specialist. Butikerna säljer apparater för proceduren hemma, så varje man kan göra en massage. Förfarandet kan inte göras om det finns smärtsamma förnimmelser.

sjukgymnastik

Bland de effektiva metoderna för behandling av prostatit - fysioterapiprocedurer, som kommer att fungera som ett utmärkt komplement till komplex terapi. Det bästa är:

 • Diatermi. Djup uppvärmning av körteln med högfrekvent ström eller med hjälp av mikrovågor. Förfarandet lindrar smärta, lindrar spasmer, används för att behandla inflammation.
 • Darsonvalism. Förfarandet är baserat på användningen av en högfrekvent ström och en lågspänningsspänning. Nuvarande främjar avlägsnande av spasmer, återställer skada, normaliserar nervsystemet. Förfarandet förbättrar blodflödet, vilket är viktigt för prostatit.
 • Ultraljud. Vågor värmer en öm punkt. Ultraljud har en antibakteriell effekt som dödar bakterier. Förfarandet förbättrar blodcirkulationen.
 • Elektrofores. Elektrisk ström hjälper till att leverera medicinska ämnen på rätt plats.

Traditionell medicin

Infusioner, avkok av örter, heta bad påverkar prostata positivt, vilket utövar en förstärkande effekt på kroppen, vilket inte skadar efter en antibiotikaförlust. Metoder för traditionell medicin bör gå utöver läkemedelsbehandling. Vi erbjuder flera effektiva behandlingsrecept:

 • Aspen bark. Samla råvarorna (gör detta på våren, när barkens tjocklek är högst 5 mm), torka, häll vodka och lämna i två veckor på en mörk plats. Avlägsna infusionen, ta 3 gånger om dagen. Vid en halv kopp vatten tillsätt ett par droppar. Ta ungefär två månader.
 • Infusion av en blandning av örter. Du behöver: lakritsrot, kemistens tusensköna (torkade blommor), fänkål frukter, persilja rot. På en matsked av varje ingrediens rör om. En sked av blandningen häller en liter kokande vatten, efter en halvtimme kommer infusionen att vara klar. Ta på morgonen och kvällen (en kvart kopp i taget).
 • Persilja. Effektivt juicegräs. De använder också rosen av persilja. Det är markerat, hällt med kokt vatten (4 matskedar per 1/4 liter). Insistera på natten, filtrera sedan. Ta efter måltider på matsked.
 • Ginseng. Växten påverkar positivt styrkan, blåsan, effektivt mot mikrober, lindrar inflammation. Du kan laga örtte med ginsengrot eller köpa alkoholtinktur i apoteket.
 • Aloe. Växtens saft avlägsnar svullnad, inflammation, som skadar prostata vävnaden, järnet börjar återhämta sig snabbare. Aloe är en naturlig bedövning, förbättrar blodmikrocirkulationen, främjar läkning. Förbered infusionen med aloe (0,5 kg), honung (0,5 liter) och vin (0,5 liter). Mala växten, blanda ingredienserna, placera i en glasbehållare. Infusera i kylskåpet i en vecka och dränera sedan. Den första veckan av att ta en tesked 3 gånger om dagen, då - i matsalen.
 • Aspargesjuice. Positivt påverkar libido och styrka. Nödvändig volym per dag: 600 ml.
 • Propolis. Denna biprodukt är effektiv för prostatabehandling. Påminner om limens konsistens, propolis desinficerar, har en antibakteriell effekt, lindrar inflammation, smalnar kärlen vid skadan. Receptet för att göra tinkturer: riv 10 g av ämnet på rivaren, blanda bilimmet i den alkohol som uppvärms på vattenbadet. Den resulterande infusionen lagras på en mörk plats.

Korrigering av näring och motion

Behandling av prostatit kommer inte att vara effektiv om du inte gör anpassningar till den livsstil som blir vana. Detta gäller näring och sport. Vi kommer att behöva ändra kosten: med inflammation i prostata är det kontraindicerat: söt, fet mat, rökt mat, sylt, saltat mat, bekvämlighetsmat, te, kaffe, mjöl, konfekt. Dessa produkter på menyn leder till allvarliga brott. En hälsosam diet förutsätter närvaron av jästa mjölkprodukter, fisk, grönsaker, skaldjur, gröna, frukter och bär, söt honung är lämplig.

En hälsosam livsstil med prostatit förutsätter en avvisning av dåliga vanor: tobak, alkohol, innehåller regelbunden motion. Running och simning hjälper till att eliminera blodstagnation i bäckenområdet, i prostataparenkymen. Det finns ett komplex av terapeutiska övningar, inklusive squats. Att bekämpa sjukdomar, stärka immuniteten och förbättra blodflödet kan härdas genom svettning med kallt vatten.

video

Informationen som presenteras i denna artikel är endast avsett för informationsändamål. Materialet i artikeln kräver inte självständig behandling. Endast en kvalificerad läkare kan diagnostisera och ge råd om behandling baserat på individuella patienters individuella egenskaper.

Kan jag fullständigt bota kronisk prostatit

Prostatit är en mycket allvarlig och mycket vanlig sjukdom bland företrädarna för den starka hälften och om det första skedet av sjukdomen fortfarande kan botas, så här är kronisk prostatit inte alltid behandlingsbar.

Om det, varför finns det en sjukdom, hur det är möjligt att bota en kronisk prostatit och om det är möjligt att bota sjukdomen för evigt, det är helt, vi kommer att berätta just nu.

Orsaker till sjukdomen och symtom på sjukdom

Var försiktig!

Innan jag läser vidare frågar jag dig en fråga. Letar du fortfarande efter en arbetsmetod för att förbättra styrkan?

Jag skyndar mig att varna dig, de flesta läkemedel för styrka är en fullständig skilsmässa av marknadsförare, som vindar hundratals procent på droger, vars kostnad närmar sig noll. Allt skulle vara ingenting, och som förberedelser på typen av Viagra-arbete. MEN.

Nästan alla tabletter för styrka orsakar omedelbar beroende.

Helt enkelt att ha druckit ett par gånger medel för att styrka, kommer du inte att kunna sängen absolut ingenting utan hjälp av detta verktyg. Detta är inte av misstag, eftersom apoteksmafia tjänar stora pengar på återkommande försäljning. Du sitter bara på nålen.

Men hur är det om din styrka inte räcker? Vi studerade en enorm mängd material och viktigast kontrollerade i praktiken de flesta verktyg för styrka. Så visade det sig att det enda läkemedlet som inte orsakar beroende och några biverkningar är Predstanol. Detta läkemedel säljs inte på apotek och annonseras inte på Internet, det består av naturliga komponenter och helt utesluter kemi. Här är en länk till den officiella hemsidan.

Prostatit är en inflammation i prostata (prostatakörteln).

Symtom på kronisk prostatit uttrycks som regel svagt om vi jämför dem med tecken på en akut form av sjukdomen.

Vid en prostatit i kronisk form observeras:

 • obehag och skarpa eller drabbade smärta i ljummen och testiklarna;
 • ömhet i sakral ryggrad;
 • avföring är smärtsamt, i urinen kan det finnas grumlighet.

Kronisk prostatit är en sjukdom som män bör behandlas med allvar, trots allt kan en sjukdom botas endast när den inte är försummad.

En specialist, för att bekräfta diagnosen, måste utse en särskild undersökning av patienten och, baserat på resultaten av denna undersökning, välja rätt behandling.

Självbehandling, om det finns tecken på diagnosen "kronisk prostatit", är högst förbjuden. För hjälp behöver du kontakta en urolog.

Orsaker till sjukdomen:

 1. Infektioner som faller i könsorganen (detta är inte nödvändigtvis sexuellt överförbara infektioner).
 2. Stagnation i prostata, testiklar.
 3. Tumörer i manliga organ.

Kronisk prostatit - detta är en patologi, som kännetecknas av exacerbationer, som ibland uppstår efter en lång lugn. Ignorera symptomen på akut form är inte nödvändigt, så att din likgiltighet i framtiden inte ledde till försämring av hälsa och patologi.

Än du kan bota en sjukdom

Bara notera, sjukdomen i sitt första skede kan botas, det viktigaste i tid för att identifiera sjukdomen och välja rätt behandlingskurs.

Betennandet i prostata i kronisk form behandlas på ett komplicerat sätt. Här spelas en speciell roll inte så mycket av medicin som genom fysioterapi och speciella fysiska övningar.

Till varje patient, om han har en kronisk sjukdom, en individuell inställning. Läkemedel här är valda enligt ett speciellt system med hänsyn till tecknet på patologi.

I dag används i ökad utsträckning en metod som termoterapi i kampen mot den kroniska formen av inflammation i prostatakörteln. I detta fall upphettas prostata hos en man med en speciell enhet till 45 grader.

Alla procedurer för fysioterapi vid behandling av sjukdomen kompletteras med en kurs av antibiotika, liksom en prostatamassage. Läkemedlet ska tas av kursen.

Läkaren väljer att ta tabletter, antibiotika för den kroniska formen av en sjukdom individuellt. Så, varaktigheten av medicinen kan vara från 14 dagar till flera månader. Vid allvarliga komplikationer har tabletterna inte mycket effekt, då patienten är sjukhus och har en intensiv behandling under sjukhusets villkor.

Helt botemedel sjukdomen kan vara, om du följer de klara rekommendationerna från läkaren.

Vilka droger hjälper till i kampen mot prostatit?

Kan jag bota inflammation i prostatakörteln i kronisk form genom att ta speciella mediciner? Det är möjligt, men vi märker genast att detta inte är en lätt sak.

Den kroniska formen av sjukdomen behandlas mycket hårt och under lång tid.

Just nu kommer vi att lista de läkemedel som hjälper till att hantera sjukdomen.

 1. But-shpa - ett obligatoriskt läkemedel vid behandling av inflammation i prostatakörteln. Detta läkemedel tjänar som en antispasmodic, det tar snabbt bort ödem i prostata och tar bort allvarlig smärta. Som ett tillskott till No-shpe kan ordineras av läkaren och ett annat läkemedel - Platyphylline, som låter dig återställa prostataväggarna. Allt detta gör att du kan uppnå önskat resultat och läka mycket snabbare.
 2. Om en mans smärta är för skarp och stark, föreskriver läkaren smärtstillande medel för behandling. De minskar spasmer och förbättrar patientens allmänna tillstånd. En av typerna av smärtstillande medel, den vanligaste bland urologer, är Novokain. Hans läkare introducerar patienten själv direkt i receptionen. Efter injektionen upphör patienten att känna smärta och obehag efter ett tag.
 3. Vid behandling av inflammatoriska processer i prostatakörteln ordineras patienterna en kurs av antiinflammatoriska läkemedel. Den mest effektiva för idag bland sådana läkemedel är kända candlesDiclofenacilli Dicloburne, som sätts in rektalt och snabbt minskar smärtstillsynen. Främja den snabbaste återhämtningen.
 4. Vid behandling av kroniska former är speciella klaffar ofta föreskrivna. Läkaren ordinerar lösningen för oral administrering genom enema enskilt, patienten beställer det på apoteket och sedan utser läkaren inuti (rektum) direkt hemma.

Förutom läkemedel för ett bättre resultat ges patienten särskilda fysioterapiprocedurer.

Bland fizioprotsedur mest vanliga i kampen mot prostatit är:

 • Ultraljudsförfaranden. De har en baktericid effekt på patienten. Apparater för ultraljud dödar alla parasiter, uppdaterar celler och förbättrar blodflödet.
 • Diatermi. Denna procedur är uppfattad som uppvärmning av prostata med mikrovågor eller ström. Enheten för diatermi lindrar snabbt spasmer, hos patienter efter några procedurer är smärtssyndromet helt eliminerat.
 • Elektrofores. Delta i proceduren direkt elektrisk ström, som utövar på hankroppen en allmän, så att säga hälsoeffekt. Elektrofores, som övning visar, förbättrar blodcirkulationen, normaliserar arbetet i urinvägarna.
 • Darsonval-apparat, vars verkan på kroppen sker med hjälp av högfrekvent ström. Förfarandet möjliggör en kort tid för att normalisera blodflödet, lindra smärta, återställa skadad vävnad, förbättra patientens övergripande tillstånd.

Råd och rekommendationer från läkare vid behandling av inflammation i prostata av kronisk form

 1. Vid tidpunkten för behandlingen, ge helt upp alkohol och kaffe.
 2. Läkemedel som föreskrivs av en urolog bör tas strikt enligt avsedd användning och i enlighet med föreskriven dosering.
 3. Uteslut för den tid då alla droger-BADY och andra, som påverkar genitourinärsystemet negativt, gör det svårt att urinera.
 4. Ta bort från kosten söt, kryddig, såser och majonnäs, kryddor. Denna mat skapar svullnad av prostata.
  5. Det är strängt förbjudet att besöka badhuset under behandlingen, ta varma bad.
  6. Använd inte ett tätt och överdriven underkläder. Under byxor eller shorts, se till att även på sommaren bär du underkläder.
 5. Om läkaren föreskriver en operation för att ta bort prostata adenom, överge inte det, kanske det här är chansen att återställa din hälsa.

Rita slutsatser

Fick du ett missbrott? Döma av det faktum att du läser denna artikel - seger är inte på din sida.

Och självklart vet du inte av hearsay att ett brott mot styrka är:

 • Lågt självkänsla
 • Kvinnor kommer ihåg alla misslyckanden du gör, berätta för dina vänner och dina vänner
 • Sjukdom i prostata
 • Utvecklingen av depression, som negativt påverkar din hälsa

Och svara nu på frågan: GÖR DU DETTA? Kan detta tolereras? Kommer du ihåg den känslan när man tittar på en naken kvinna och inte kan göra någonting? Tillräckligt - det är dags att bli av med problem med styrka, en gång för alla! Håller du med?

Vi studerade en enorm mängd material och viktigast kontrollerade i praktiken de flesta verktyg för styrka. Så visade det sig att 100% av arbetsdrogen utan några biverkningar är Predstanol. Denna beredning består av naturliga komponenter som helt utesluter kemi.

VARNING! ACTION! Du kan prova drogen gratis, Vänligen följ länken eller fyll i formuläret nedan:

Hur behandlas prostatit hos män och kan det härdas helt?

Prostatit är en mycket vanlig sjukdom bland män. Som följer av medicinsk statistik, med honom på ett visst stadium av livet, kommer var tredje över.

Samtidigt är ju äldre personen desto mer sannolikt att han vid nästa fysiska undersökning kommer att upptäcka den aktuella patologin, eller han kommer att få symptom som är karakteristiska för denna sjukdom.

Nästan alla som diagnostiserats med prostatit frågar: Är det möjligt att helt eliminera sjukdomen, och i så fall hur man gör det, och vad är chanserna för framgång? Här är inte allt otvetydigt, så en detaljerad analys av detta ämne krävs.

Är det möjligt att bota prostatit hos män helt eller inte?

Inflammation av prostatakörteln är en allvarlig noggrann patologi, vilket orsakar nästan irreparabel skada på det relevanta organet.

Ja, efter behandlingen förbättras situationen väsentligt - symtomen försvinner, och prostata kommer till ett mer eller mindre normalt tillstånd (med undantag för vissa fall). Men det finns fortfarande skador i det, vilket ökar sannolikheten för att sjukdomen återkommer.

De flesta människor som är intresserade av full återhämtning, har ett akut stadium av patologi. Det kännetecknas av närvaron i organs vävnader med hänsyn till mikroorganismer som orsakar infektion.

I det här fallet beror sannolikheten för en fullständig botemedel (även om det i själva verket är långvarigt remission - inklusive livslång eftergift) beroende av hur snart en person sökt medicinsk hjälp. Faktum är att denna sjukdom har egenskapen att snabbt utvecklas.

Läkarna rekommenderar att de kommer till råd omedelbart efter det att följande symtom har uppstått (även om de är milda):

Om en person meddelar den listade åtminstone i en vecka, rekommenderas det starkt att han undersöks.

Det beror på om han tar dessa åtgärder, hur snabbt problemet kommer att elimineras och hur kvalitativt, och även hur mycket kostar den terapeutiska kursen.

Kronisk prostatit är mottaglig för terapi och när den utförs korrekt, går sjukdomen i eftergift, vilket i sin tur kan vara ganska lång tid. Dess specifika tid beror helt på hur mycket personen följer de rekommendationer som ges till honom.

I synnerhet är en patient med kronisk prostatit för att inte uppleva tidigare upplevda problem, det är nödvändigt:

 • sluta dricka alkohol - i många fall är det han som orsakar sjukdomen, och självklart kommer in i kroppen, han är lätt att framkalla ett återfall (även en liten mängd etylalkohol kan vara farligt);
 • engagera sig i fysisk kultur (det är oerhört viktigt att blodet sprider sig väl över hela kroppen);
 • ät rätt (det är nödvändigt att alla vävnader får tillräcklig näring och immuniteten fungerar effektivt);
 • leda ett aktivt sexliv (det främjar stimulering av prostata och utövar dessutom ytterligare fysisk aktivitet).

Även med kronisk prostatit regelbundet eller åtminstone periodiskt rekommenderas det att genomgå särskilda förfaranden och screenas enligt schema som doktorn fastställt.

Hur läker prostata från inflammation hemma?

Men det är falskt, på grund av vad - det är farligt.

Många i hopp om att de inte behöver besöka en läkare är begränsade bara till de medel som de kan hitta på egen hand. Som ett resultat blir var och en av dem efter några månader eller ett år till en läkare, men med ett ännu allvarligare problem.

I själva verket är självhjälpsterapi också mycket bra, men det räcker inte att helt korrigera tillståndet. Detta beror på att varje fall av prostatit är unik.

Därför måste läkaren välja behandlingen individuellt, med inriktning på patientens kropps egenskaper. Och detta kräver kunskap, för vilken läkare går till institutet i 6 år och erfarenheter som uppnåtts under hela livet.

Därför behöver du endast behandlas hemma om det inte är möjligt att besöka en läkare. Bättre än, gör det parallellt med läkaren ordinerad behandling.

Basen av behandling för prostatainfektion är användningen av antibiotika och suppositorier.

Vitaminer tas också för att stärka immuniteten för att bekämpa skadliga mikroorganismer. Om ljus och spårämnen kan väljas självständigt, då med antibiotika är situationen mer komplicerad - de måste väljas individuellt.

Hemma kan du göra prostata massage. För detta ändamål finns speciella anordningar (manuell och elektrisk). Anvisningarna för att använda sådana enheter med prostatit kan enkelt hittas på webben. En större effekt ger emellertid en massage som utförs av en specialist.

Mycket effektiv i prostatit är fysioterapi:

Det kräver dock dyr utrustning, så det är omöjligt att använda det hemma.

Det viktigaste i behandlingen av prostatainfektion är kost. Patienter med prostatit oftast föreskrivna tabellnummer 5. För att kosten ska vara effektiv är det nödvändigt att följa det implicit - till och med en övergivenhet kan negera alla fördelar.

Hemma ger en positiv effekt fysisk aktivitet. Detta beror på två saker: För det första accelererar blodcirkulationen vilket förbättrar näring av prostatavävnaderna och för det andra stimuleras organ - en form av massage.

De mest effektiva övningarna är de vanliga squatsna.

Och ännu bättre alternativ - knäkompression och uppfödning av dem (eller vice versa). Dessutom är människor med denna sjukdom väl hjälpade av att springa och simma.

Med avseende på terapi direkt folk rättsmedel, då som dessa eller några vanligen använda buljonger och tinkturer som har en antibakteriell effekt och / eller stimulera immunsystemet: kalanahoe saft, buljong från tranbär (bär eller färska) bryggda pollen etc.

Vad händer om du inte behandlar prostatit?

I avsaknad av korrekt behandling är det garanterat leder till ett antal komplikationer.

Först och främst börjar blåsan att lida. På grund av kroppens ökade storlek är det svårt att få urin ut ur det, och om man ackumulerar en stor del av det uppstår en infektion.

Blåsans väggar kan brista och vätskan läcker ut. Detta kommer i sin tur att orsaka flera inflammationer, som utan snabb behandling kommer att leda till döden.

Är det möjligt att bota kronisk prostatit för alltid: läkemedel och folkmedicin

Om vi ​​analyserar svaren hos den manliga befolkningen som har diagnostiserats med kronisk prostatit genom diagnos, blir det klart att de flesta av dem ställs många frågor.

De mest populära av dem, vad är prostatit, är det möjligt att bota den kroniska typen av sjukdom och följaktligen om det fortfarande finns chanser att återvända till fullfjädrade manliga liv.

Tyvärr blir den kroniska formen av sjukdomen i prostata ett vanligt fenomen, och särskilt nyligen.

Enligt statistiken, symptomen på sjukdomen inte är mindre än 50% av män, och hela poängen är att läkaren behandlade i obearbetad form bara en liten del, resten i hopp om ett mirakel, förde sjukdomen till en kronisk nivå.

Innan jag besvarar, är det möjligt att bota kronisk prostatit, är det värt att notera att dess utveckling är direkt relaterad till närvaron av den manliga kroppen patogener som penetrerar prostatavävnaden och därigenom orsaka dess inflammation.

Kronisk prostatit har obekväma känslor och blir ofta en initiativtagare vid förekomst av problem i genitala organens fulla funktion.

Patogenesen av kronisk prostatit och grunden för behandlingen

Frågan om det är möjligt att fullständigt bota kronisk prostatit är ganska relevant.

Denna sjukdom är kapabel, förutom att orsaka mycket fysiskt obehag, men förutom att traumatisera den manliga psyken.

Behandling i detta fall för varje patient väljs individuellt och innehåller ofta en hel massa terapeutiska manipuleringar.

För att bli av med prostatit en gång för alla erbjuder medicin många metoder, till exempel:

 1. Behandling med medicinering.
 2. Fysioterapeutiska förfaranden.
 3. Manuell terapi.

Dessutom används ytterligare typer av forskning, bland annat:

 • Undersökningar från en kardiolog, psykolog och endokrinolog.
 • Ultraljud av genitourinary system, för närvaro av andra sjukdomar.
 • En studie utförs på det allmänna hormonella tillståndet.

När män kommer att se en urolog och är intresserade av hur farligt en kronisk prostatit är och om det kan botas tror de inte att de själva kan påverka sitt liv.

Varje terapi innebär en fullständig förändring av livsstilen, till exempel för att återställa blodcirkulationen i bäckenorganen, och detta är absolut nödvändigt, det är önskvärt att delta i träningsterapi.

Inte mindre viktigt i detta fall kan gå och vanligt kön, eftersom avhållsamhet under behandlingsperioden väsentligt skada.

Kan jag bota prostatit utan att uppmärksamma min diet? Självklart kan du, bara terapin själv kan ta lång tid och de medel som behövs för en fullständig återhämtning ökar flera gånger.

En sjukdoms näring spelar i själva verket en stor roll för behandlingens effektivitet, och för den kategorin män som lider av kronisk prostatit är det bara en särskild diet för prostatit som är obligatorisk.

För det första är det nödvändigt att helt överge några alkoholprodukter för att bota sjukdomar.

För det andra, dagligen i din kost bör du inkludera så mycket mjölk och växtprodukter som möjligt.

Och viktigast av allt, vätskor måste vara fulla på en dag så mycket som möjligt, men minst två liter per dag. Det är nödvändigt för att urinvägarna ska tvättas så noggrant som möjligt.

Dessutom är prostatakörteln mycket känslig för fet, salt och rökta produkter, och på grund av detta bör de själva gränsen åtminstone för varaktigheten av behandlingen, men zinkinnehållande mat, tvärtom har en mycket gynnsam effekt på prostatan.

Om de mest ansvariga för att följa alla dessa enkla rekommendationer, kommer frågan om huruvida man helt och hållet bota prostatit i allmänhet att försvinna redan i förberedande skede.

Behandling med läkemedel

Hur bli av med kronisk prostatit med medicinering, och vad är verktygen i detta fall?

Faktum är att kronisk prostatit kan botas med antibiotika. Om du väljer rätt piller kommer patienten att bli av med obehagliga symptom:

 1. De inflammatoriska processerna kommer att elimineras.
 2. En person är snabbare botad.
 3. Nivån av berusning minskar.

Medicinsk terapi för män är baserad på användningen av flera grupper av droger:

 • Med en kronisk prostatit av bakteriell typ föreskriver behandlingsläkaren antimikrobiella medel. Terapi är baserad på en viss patogenas känslighet för läkemedlet.
 • Modern medicin efter ett stort antal test, antagna droger som inte tidigare användes för att behandla prostatit, nämligen Terazozin, Finasterid och Ciclosporin. Alla tillhör kategorin Alpha-1 adrenoblockers.
 • Ibland finns det tillfällen då patogenen inte kan fastställas, och i detta fall är det fortfarande nödvändigt att förskriva antiinflammatorisk behandling med diklofenak eller indometacin.
 • För att återställa immunsystemet är det nödvändigt att förskriva intag av vitaminer.

Du kan behandla prostatit och med hjälp av örter och speciella infusioner, och de mest rekommenderade är tinkturer på burdock, sparris, kastanj.

Även många patienter som framgångsrikt har övervunnit farlig sjukdom, säger sådana medel som kinesiska urolog gips «ZB prostata NAVEL GIPS», och enligt dem, behandling av kronisk prostatit med hjälp av gips, var den mest produktiva.

Antibiotika för prostatit

Hur bli av med prostatit för alltid med antibiotika? Till att börja med, när den behandlande läkaren hör en liknande fråga, bör han förklara att dessa mediciner endast föreskrivs om den kroniska prostatit är en konsekvens av patogena mikroorganismer.

Eftersom inte alla droger har egenskapen att ackumuleras i prostatavävnaderna, bör valet av ett läkemedel behandlas i detalj och ta hänsyn till alla områden av läkemedelsverkan:

 1. Fluorokinolon. Medicin från denna grupp utmärks av det faktum att de har en hög koncentration i prostata vävnaden. De börjar arbeta inom en dag och upprätthålla en enhetlig koncentration av läkemedlet. De mest effektiva är levofloxacin och ciprofloxacin.
 2. Trimetoprim. Dessa läkemedel kan mycket snabbt tränga in i prostatas vävnader. Formen av frisättningen har tabletter och intravenösa injektioner, men denna lösning kan inte botas från alla patogener, eftersom läkemedlet har ett ganska begränsat antal åtgärder.
 3. Tetracykliner är särskilt effektiva mot klamydia och mykoplasma, och därför är de ofta föreskrivna för sexuellt överförbara sjukdomar, och det mest populära läkemedlet i denna linje är Doxycyklin.
 4. Makrolider. Hur man botar prostatit med dessa läkemedel är ännu inte klart, eftersom makrolider inte är fullt förstådda, men ibland är de fortfarande förskrivna på grund av att de är effektiva mot klamydia och gram-positiva bakterier. Dessutom är makroliderna toxiska.

Användning av antibiotika kan påverka prostatit, men endast efter genomgången av hela behandlingsperioden, vars period är cirka 14 dagar.

Efter avslutad behandling är det nödvändigt att göra en fullständig utvärdering av patientens hälsotillstånd, men oftast observeras positiva effekter.

Eftersom kronisk prostatit sällan ger till 100% behandling, föredrar många läkare långtidsmedicin för prostatit.

förebyggande

För att sjukdomen inte förvärras är det tillräckligt att följa några enkla rekommendationer:

 • Under inga omständigheter ska den vara superkyld och inte sitta på kalla ytor.
 • Du kan inte hålla tillbaka uppmaningen att urinera länge.
 • Minst var sjätte månad för att besöka en urolog för en undersökning.
 • Det är nödvändigt att helt överge alkoholhaltiga drycker under en exacerbation och inte missbruka dem under remission.
 • Med en lång sittställning bör du ge 5 minuter från varje timme för att värma upp lite.
 • Du kan inte ge upp sexuellt liv och tillåta långa pauser.
 • Använd en prostata stimulator.
 • Du kan inte tolerera skador i perineum och bör också hantera förstoppning.

Med hjälp av dessa okomplicerade rekommendationer kan du dramatiskt förändra ditt liv till det bättre, undvika nya exacerbationer och stärka din hälsa.

Genom att följa ovanstående kan man förstå vad som är kronisk prostatit, kan det botas, och vad är sannolikheten för återkommande.

Kan jag bota kronisk prostatit för alltid?

Varaktighet av behandling av prostatit

 • Möjliga orsaker som påverkar starten av prostatit
 • Orsaker till förvärring av kronisk inflammation
 • HP (bakteriell)
 • CP (icke-bakteriell)
 • förebyggande
 • Rekommendationer av specialister

Kronisk prostatit (CP) är en av ledarna för manliga genitalpatologier. Förra gången påverkar inflammationen i prostata också unga människor. Urologer noterar inflödet av patienter med prostatit, som inte uppnås och 30 år.

Möjliga orsaker som påverkar starten av prostatit

Infektionens orsakssamband är i ökande grad infektioner som den unga "får" under samlag. Det provocerar också en kronisk process i körtelen i en stillasittande livsstil.

Kronisk prostatit är inte hemskt - dess konsekvenser är farliga.

 • Karies. Särskilt tema. Få män kan associera tillståndet hos tänderna med prostatainflammation. Ömma tänder är källan till bakterier som kan spridas till hela kroppen. Ofta med försvagad immunitet, är problem med tänderna orsakade av inflammatorisk process i kroppen. Om du släpper bort patologin i munhålan kommer det snart att påverka prostata.
 • Störning av blodflödet. Frekventa eller sällsynta sexuella handlingar kan utlösa starten av den inflammatoriska processen i det manliga genitourära systemet. Mestadels skada på människors hälsa bringar samlag. På grund av brist på blodcirkulation leder stagnerade fenomen ofta till förlust av muskelton.
 • Chill. Prostatit, som har uppstått mot bakgrund av hypotermi, är ganska lätt att behandla. Och återhämtningsförloppet blir kort. Det är självklart bättre att förebygga prostatacancer.

Det är värt att notera att vid hypotermi kan den prostatit som uppstått gå till ett kroniskt stadium om behandlingen inte startas i tid.

Orsaker till förvärring av kronisk inflammation

Infektion. Ha förmågan att komma in i kroppen på olika sätt - genom urinröret, med blod från de inflammatoriska områdena, som vid den tiden befinner sig i förvärringsstadiet.

Störning av blodflödet. Ett fel i blodcirkulationen orsakar en stasis av en hemlighet, oavsett hur mycket det var där. Det förekommer i sådana fall som:

 • frånvaron av sexuella handlingar under lång tid;
 • regelbundna avbrutna sexuella handlingar;
 • en spänning som inte passerat sex
 • ofullständig spänning.

Även förekomsten av kronisk prostatit främjas genom regelbundna stress, depressiva tillstånd, alkoholkonsumtion. Den akuta perioden av det avancerade skedet manifesteras ofta i hypotermi, infektioner, undernäring.

HP (bakteriell)

Behandling innebär eliminering av infektion, normalisering av immunsystemet, minskning av inflammatoriska processer, återställning av körteln och dess blodflöde.

Terapi med antibiotika varar från 1 till 3 månader. Det är för detta intervall att mer än 50% av patienterna med kronisk prostatit botas. Vid ingen förbättring föreskrivs en ytterligare behandling som innebär antibiotika. Hur mycket tid en man kommer att behöva ta dem beror på försummelsen av tillståndet i prostatakörteln. I sällsynta fall rekommenderas kirurgisk ingrepp för fullständig återhämtning, där den drabbade delen av körteln avlägsnas.

CP (icke-bakteriell)

Kronisk prostatit, som har uppstått inte mot bakgrund av infektioner, behandlas med hjälp av speciella förfaranden. Den terapeutiska användningen av vatten och värme ökar blodflödet till körteln, tack vare denna antibiotikabehandling ger maximal positiv effekt. De viktigaste procedurerna för patienter med avancerad prostatit är:

 • ultraljud;
 • oscillationer med låga elektriska impulser;
 • applicering av galvanisk ström;
 • laser inflytande;
 • ökning i grad (rektum).

För att bli av med en man från kronisk inflammation, utser en specialist honom ett system med lämplig näring, terapeutiska bad. Dessa metoder förbättrar människors hälsotillstånd avsevärt. Behandlingsförloppet är från 30 till 180 dagar. För varje patient väljs individuell behandling och tillvägagångssätt.

förebyggande

Det är viktigt för en man att genomgå en urologisk undersökning en eller två gånger per år. Du måste också övervaka förekomsten av infektioner och sjukdomar från tredje part, eftersom även förkylningen kan orsaka kronisk prostatit. Lika viktigt som förebyggande åtgärder är regelbundna sexuella handlingar, och helst med en konstant partner.

Kronisk prostatit kan inte botas helt, men det är möjligt att förlänga remission under lång tid, kanske till och med i flera år. Män i sina cirklar hävdar att att bli av med prostatit behöver en frisk fru, ständiga sexuella handlingar. Det är också nödvändigt att genomföra en korrekt och adekvat granskning.

Rekommendationer av specialister

 • Innan du tar biologiskt aktiva tillskott måste du noggrant läsa instruktionerna, eftersom ignorering av informationen som det indikerar kan leda till katastrofala konsekvenser. Med oenighet mot läkemedel är det inte känt hur mycket patienten sedan kommer att spendera tid att återvinna kroppen.
 • Det är obligatoriskt att ge upp alkohol och rökning, särskilt med kronisk prostatit, eftersom alkohol kan orsaka sjukdomens återfall.
 • Det är också oönskat att dricka öl, eftersom det provar frekventa önskningar för ett litet behov, vilket kan påverka prostata slemhinnan dåligt.
 • Från kosten bör feta och kryddade rätter uteslutas. Dessutom rekommenderas inte att krydda den vanliga soppen med kryddor, det påverkar också prostatakörteln dåligt. "Skadlig" mat kan orsaka svullnad i körteln, vilket kommer att prova svårigheter med urinering.
 • När kronisk prostatit inte går till ångbastun, bastu. För mycket värme kan negativt påverka den tysta inflammatoriska processen, det vill säga det kan orsaka sjukdomens återfall.
 • Var noga med att följa alla rekommendationer från en specialist utan undantag. Detta gäller givetvis med läkemedel. De tenderar att sakta ner den inflammatoriska processen i det urogenitala systemet av män, lindra det allmänna tillståndet och lindra de allvarliga symtomen på sjukdomen.
 • Om det finns ett brott mot schemat för att ta mediciner, kommer prostatan så småningom att öka i storlek tills mannen behöver hjälp av kirurger. Om den behandlande läkaren rekommenderar kirurgi - bör du inte vägra, för en sådan situation är full av sorgliga konsekvenser.

Med tidig diagnos och snabb behandling kan du ge några garantier för att kronisk prostatit kommer att glömmas bort. I andra fall uppstår många frågor, till exempel hur länge prostatit behandlas. Behandling och återhämtning beror på patientens analyser och vissa studier.

När den inflammerade prostata är på kontot varje dag. Det är nödvändigt att vända sig till läkare i tid.

Video berättar om metoderna för behandling av prostatit:

Kronisk prostatit hos män: hur man botar

Prostatit i kronisk form är svår att behandla. Trots detta undrar fler och fler män, är det möjligt att bota sjukdomen? De flesta läkare är benägen att bli av med kronisk prostatit för evigt - nästan omöjligt. Långsiktig omfattande behandling krävs, inklusive fysioterapi, kost och medicinering. För alla dessa punkter, läs artikeln.

Medicin för kronisk prostatit

Män frågar ofta frågan, är kronisk prostatit behandlad? Det första du behöver veta är att du inte själv kan hitta de nödvändiga drogerna. Sjukdomen har flera former av flöde. När bakterier är antibiotika inte föreskrivna. Ett undantag är en testbehandling när en läkare väljer ett antibiotikum för att bekräfta en icke-infektiös orsak till prostatit. Att bota sjukdomen hemma - du måste skicka en undersökning. Först efter detta kan du välja läkemedel, recept på traditionell medicin och medicinska procedurer.

Principer för antibiotikabehandling

Att veta vilken typ av bakterier som orsakade sjukdomen, kan du välja ett effektivt läkemedel. Användningen av antibiotika mot olika patogener visas i tabellen.

Den mest effektiva behandlingen för kronisk prostatit är antibiotika hos fluorokinoloner gruppen. Men doktorn utser dem endast om det inte finns några tecken på tuberkulos av prostata. Använd dessa mediciner med försiktighet. Forskare har upptäckt att bland biverkningarna finns neurotoxicitet - en skadlig effekt på hjärnan och fototoxicitet - en minskning av cellernas förmåga att ultraviolett.

Tilldelade antibiotika i denna grupp:

Tavanik med prostatit är det vanligaste läkemedlet. Den aktiva substansen - levofloxacin - har ett brett spektrum av åtgärder på olika mikroorganismer. Antibiotikumet blockerar syntesen av deras DNA och orsakar inte förlust av bakteriell känslighet för den aktiva substansen. Tavanik har ett antal kontraindikationer, så det administreras med försiktighet i följande sjukdomar och patologier:

 • epilepsi;
 • diabetes mellitus;
 • överkänslighet mot komponenten;
 • ålder till 18 år.

Under behandlingsschemat ordineras Tavanik i en dos av 1 tablett en gång om dagen. Inträdeslängd - högst fyra veckor.

Ciprolet med prostatit är en annan beredning av gruppen fluorokinoloner. Den aktiva substansen absorberas snabbt från magen och når maximal koncentration i kroppen på en timme. Komponenten i anitibiotika ackumuleras i organen, speciellt i prostatakörteln. Nivån av terapeutisk koncentration varar ca 12 timmar, då kommer dess nedgång. Med förhöjning av kronisk prostatit förskrivs ciprolet i form av injektioner, om några dagar - i form av tabletter. Med detta system kan du snabbt förstöra patogena mikroorganismer, vilket bidrar till att förbättra människors välbefinnande.

Antibiotika av tetracyklingruppen har nyligen förskrivits sällan för behandling av kronisk prostatit. Undantaget är Doxycillin, som har mindre negativ inverkan på kroppen än andra droger i denna grupp. Inom 30 minuter efter att kapslarna tagits in, kommer den aktiva substansen in i prostatakörteln och kämpar med patogener av olika slag. Dosen bestäms av urologen, beror på sjukdomstillståndet hos den sjuka mannen och graden av progression av kronisk prostatit.

Från antibiotika i penicillinkoncernen kan läkare ordinera Amoxiclav eller Augmentin. Den aktiva substansen i dessa läkemedel är amoxicillin i kombination med klavulansyra. Drogen har ett brett spektrum av effekter och är effektivt vid bekämpning av olika mikroorganismer.

Makrolider är antibiotika av den senaste generationen. Det finns inga tillförlitliga uppgifter som visar möjligheten att använda vid behandling av kronisk prostatit. Läkare förskrivar antibiotika av denna grupp mycket sällan, bara om andra droger inte har någon terapeutisk effekt. Av de positiva aspekterna noterar urologerna en låg grad av toxicitet i ett brett spektrum av åtgärder.

En av antibiotika i denna grupp är azitromycin (handelsnamn Sumamed). Metoden för applicering och dosering väljs av läkaren. Den aktiva substansen ackumuleras i vävnaderna i prostata när den införs i kroppen och befinner sig i en hög koncentration upp till 12 timmar. Använd inte azitromycin i en kronisk prostatit själv, utan godkännande av en läkare! Okontrollerad behandling leder till följande problem:

 1. Öka patogenens resistans mot den aktiva substansen.
 2. Bakterier blir immuna mot andra droger.
 3. Perioderna av exacerbationer blir vanligare.

Kom ihåg att självbehandling av antibiotika vid behandling av kronisk prostatit är hälsofarlig.

Symptomatiska terapier

Hur bota prostatit, förutom att använda antibakteriella medel? Tillsammans med användningen av antibiotika, förskriva läkemedel som lindrar eller minskar obehagliga symptom:

 • a-blockerare;
 • muskelavslappnande medel;
 • analgetika.

Alfa-adrenoblocker syftar till att förbättra urinprocessen. Indikationer för utnämningen - en minskning av intutriouretralt tryck, en avslappnad tonblåsning och muskler i prostata. Med användning av droger i denna grupp är biverkningar möjliga. Den vanligaste är retrograd ejakulation. Detta är en patologisk process där utstötningen av spermier förändras under samlag, vilket leder till att vätskan kommer in i urinblåsan. Därför rekommenderas det inte att använda a-adrenoblocker ensam.

Förberedelser av denna grupp, deras effekt och användning, se tabellen.

Alfa adrenoblocker har ett antal kontraindikationer. Bland dem:

 • onormal leverfunktion
 • individuell intolerans
 • arteriell hypotension.

Doserna anges i tabellen för referens. Den exakta dosen, behandlingsregimen och uppehållstillståndet ordineras av läkaren, baserat på kroppens allmänna tillstånd. Detta tar hänsyn till eventuella biverkningar.

Miorelaxanter vid behandling av kronisk prostatit hos män förskrivs för att minska smärtsymptom. Detta beror på förbättring av blodmikrocirkulationen i prostata och följaktligen minskning av ödem med inflammatoriskt ursprung. Läkare ordinerar oftast följande läkemedel:

 1. Baclofen - minskar excitabiliteten hos muskelfibrer, försvagar nervimpulser.
 2. Midokalm - reducerar tonen i skelettmusklerna och har lokalbedövningseffekt.
 3. Metokaramol - blockerar överföringen av smärtsamma nervimpulser till hjärnan.

Miorelaxanter, liksom andra smärtstillande medel, administreras med försiktighet. Drogen har många biverkningar, så självanvändning är oacceptabel.

Kortfattat om behandling med ljus

Bland läkare finns det ingen allmän åsikt om huruvida det är lämpligt att använda ljus för kronisk prostatit. Å ena sidan - införandet av droger i kroppen, kringgå mag-tarmkanalen, minskar biverkningarna signifikant. Å andra sidan har rektumväggen en låg absorption av den aktiva substansen. Med akut prostatit hjälper ljusen verkligen. Men här för kronisk, när sjukdomen är i ett avancerat stadium, är ljusets effektivitet låg.

Dock kan läkaren utse följande åtgärder:

 1. Indometacin är ett antiinflammatoriskt och smärtstillande medel.
 2. Natalside - lindra smärta med hemorrojder, men också för behandling av prostatit används.
 3. Voltaren är ett populärt antiinflammatoriskt läkemedel.
 4. Vitaprost - ljus med antibiotika, för behandling av infektioner.
 5. Diklofenak.

Man bör komma ihåg att det är omöjligt att bota kronisk prostatit hos män med enbart ljus. Sjukdomen passerar oftast in i scenen för långvarig eftergift, det vill säga det lugnar sig och fortsätter utan uppenbara symptom.

Sjukgymnastik för kronisk prostatit

För att stärka medicinen ordinerar läkaren fysioterapi. Detta ord förstås som behandling av sjukdomar genom verkan av fysiska faktorer på kroppen. För närvarande används olika metoder, vars behov bestäms av urologen.

Termiska förfaranden

Det är uppenbart att en ökning av kroppstemperaturen i prostatakörteln till 38-40 ° C hjälper till vid behandling av kronisk prostatit hos män. Följande effekt produceras:

 • förbättring av blodflödet och mikrocirkulationen;
 • acceleration av metaboliska processer;
 • avlägsnande av en purulent hemlighet;
 • ökning av koncentrationen av droger i vävnaderna.

Hemma är mikroclyster med avkok av kamomill eller salvia, varma bad rekommenderas. I medicinsk praxis används en endouretral sond, en anordning som ger en jämn temperaturhöjning i prostatavävnaderna. I det här fallet konstaterar sjuka män att smärtan och smärtan försvinner under urinering.

Elbehandling

Det har fastställts att prostatakörteln stimulerar el till att bota 81% av de sjuka männen från kronisk prostatit, vars medicinering inte var effektiv. Detta fakta bekräftades i rapporten från V.S. Ryabinsky tillbaka 1983. För närvarande används följande metoder för att behandla kronisk kurs av prostatit:

 1. Elektrofores med antibiotika och vibromassage (författare Gorpinchenko I.N.).
 2. Intrauretral elektrofores med silverjoner (AF Afonin).
 3. Induktometri av perineum (ett antal forskare som leds av LG Barabanov).

Goda resultat erhålls också från mikrovågsugn mikrovågsterapi. Det är tillräckligt med 15 procedurer om dagen, alternerande med en prostatakörtelmassage. Urologer säger att detta tillvägagångssätt ger dig möjlighet att förbättra 70% av människors välbefinnande.

Laserterapi

Under studien av effekten av laserstrålning på prostata identifierades biologiskt aktiva punkter. En kort applicering av laserstrålen (10-15 s) till dessa zoner, i kombination med läkemedelsbehandling, har en helande effekt på prostatakörteln. Samtidigt reduceras behandlingens varaktighet, till exempel till 4 dagar är akuta smärtor förlorade och ger bort till rektumområdet.

Andra förbättringar i kroppen:

 1. Foci av inflammation minskar.
 2. Mikrocirkulationen av blod stabiliseras.
 3. Immuniteten stärks.
 4. Ökar antibakteriell aktivitet.

Procedurens längd bestäms av läkare. Typiskt är sessionens varaktighet 9-12 minuter.

Andra metoder för fysioterapi

Vid behandling av kronisk prostatit används följande metoder i stor utsträckning hos män:

 • massage i prostatakörteln;
 • applicering av läkemedelsslam på perineum;
 • lerbad utanför scenen av förvärring.

Indikationer för användning och har hydroterapi. För detta ändamål utses olika bad (radon, hydrosulfurt, mineral) och tarm i tarmarna i frånvaro av kontraindikationer.

Trots de lovande utsikterna kan ingen läkare berätta hur mycket kronisk prostatit behandlas. Varaktigheten beror inte bara på komplexiteten i sjukdomsförloppet, men också på hur exakt du följer medicinska specialistens föreskrifter.

Diet med kronisk prostatit

Eventuell behandling, till och med komplex medicinering med fysioterapi, kommer inte att få den korrekta effekten, om du inte uppmärksammar näring. Med kronisk prostatit är det nödvändigt att helt överge alkohol och fet kött.

Att äta fisk och skaldjur bidrar inte bara till att behandla inflammation i prostata, men också till dess förebyggande. Det är nödvändigt att äta magert kött och fisk dagligen, grönsaker (med undantag av baljväxter och kål), gröna (särskilt lök och vitlök), sura mjölkprodukter.

Det bör överges röka produkter, konserver (inklusive hemlagade produkter) och korv. Förutom den negativa effekten på prostatakörteln, ökar dessa livsmedel bördan på njurarna. Med läkemedelsbehandling utsöndras droger från kroppen huvudsakligen med urin och därför är det önskvärt att minska bördan på genitourinärsystemet.

Förebyggande och rådgivning

Rekommendationerna nedan hjälper inte bara när kronisk prostatit hos en man redan har utvecklats. Övervakning av råd kommer att bidra till att förebygga sjukdomen.

Vad ska man leta efter:

 1. Koka inte, kyl inte.
 2. Du går på toaletten i tid, tvungen urinretention skadar prostata.
 3. Led en dynamisk livsstil, spring, cykla.
 4. Ge ett regelbundet sexliv.

Om du följer dessa rekommendationer uppstår inte frågan om hur man behandlar prostatit. Kom ihåg att du inte kan bota sjukdomen helt. Men om du fortfarande blir sjuk - gör inte självmedicin.

Stagnerande prostatit bekymrar läkare och representanter för det starkare könet mer och mer. Saken är att denna sjukdom inte längre är unik för medelålders män. Allt oftare står ungdomar på tjugofem år yngre inför detta problem. Av dessa skäl måste man höra mer och mer om sätt att behandla eller förebygga denna obehagliga sjukdom.

Symtom på kongestiv prostatit

Stagnerande prostatit uppträder annorlunda i varje enskilt fall. Symtom på kongestiv prostatit, liksom hur länge sjukdomen går, kan skilja sig beroende på karaktären hos en mans kropp. På ett tidigt stadium är kongestiv prostatit extremt svår att upptäcka, eftersom det kräver modern diagnostisk utrustning. I det här fallet föredrar de flesta männen att vara tysta än att söka hjälp från en urolog, och när detta fortfarande måste göras är det redan nödvändigt att genomföra en fullvärdig behandling. För att mannen inte ska nå före det måste han förstå att stillastående prostatit utan tidig behandling kan ge katastrofala konsekvenser.

Implikta symtom är huvudproblemet vid tidig upptäckt av kronisk prostatit. Sådana symtom kan uppfattas som vanliga, tillfälliga svårigheter eller olägenheter. Till exempel kan en man känna lite obehag i perineum eller i botten av penis och skrotum. Även vid urinering kan smärta uppstå. Samma symptom uppstår vid samlag. I allmänhet kan symptomen på kongestiv prostatit manifestera sig omedelbart, och kan också individuellt, med små luckor. Det viktigaste som krävs av en man är att det kommer att komma ihåg i tid och inte rädd för att besöka en urolog som kan upprätta en noggrann diagnos.

Vilka är de främsta orsakerna till förekomsten?

Prostatit är en sjukdom som orsakas av ett antal faktorer. Det är inte ett virus som tränger in i kroppen direkt och infekterar det. Tvärtom, om en man hittade prostatit i sin kropp, så gjorde han länge något fel, vilket orsakade dysfunktionen i hans prostata.

Den främsta orsaken till prostatit är misslyckande på sexuell front. I synnerhet är oregelbunden kön, liksom långvarig abstinens, de främsta orsakerna till prostatit. Det innebär att det första som en man bör uppmärksamma när en prostatit uppträder är behovet av konstant sex. Kanske bör du tänka på att ändra din sexpartner? En lista med känsliga orsaker kan kompletteras med konstant onani och frekvent avbrott i samlag.

Ett annat alternativ för utseende av prostatit är vardagliga omständigheter. Till exempel en stillasittande livsstil eller frekvent hypotermi. Även onormal funktion av cirkulationssystemet kan betraktas som en klar orsak till denna sjukdom.

Hur man behandlar stillastående prostatit?

I allmänhet, trots alla problem som prostatit ger till en man, är det ganska lätt att behandla det. Hela komplexet av förfaranden för behandling av denna sjukdom kan delas in i laboratorie- och hemalternativ. Laboratoriemetoden för behandling innebär användning av droger och läkemedel för behandling av prostata. Deras huvudsakliga mål är spridningen av blod i bäckenregionen, som blodkärl i den lilla cirkeln av blodflöde här. Antibiotika i detta fall kommer att vara en extra beredning, eftersom det inte finns någon infektion i kroppen.

Ett inte mindre effektivt alternativ att bekämpa prostatit är prostata massage. Åtgärden av denna massage syftar till att förbättra muskeltonen, aktivera prostata och eliminera blodproppar. Massagen utförs både i laboratoriet och hemma. Hela massagen varar ca 5 minuter. På en månad föreskrivs ca 10-15 sessioner av helande massage.

På grund av dess icke-infektiösa ursprung behandlas stillastående prostatit lätt med inhemska metoder. Till att börja med måste du flytta så mycket som möjligt, eftersom en stillasittande livsstil som nämnts ovan är en av huvudorsakerna till denna sjukdom. Dessutom måste du följa en riktig kost. Det tar några år att begränsa sig till akuta och salta livsmedel, och på alkoholhaltiga och kolsyrade drycker och helt och hållet korsa. För att normalisera cirkulationen i bäckenområdet kan du använda varma bad.

En extrem behandling för kronisk prostatit är kirurgisk ingrepp. Det här alternativet används när andra alternativ inte längre hjälper.

Folkmekanismer

Till skillnad från de flesta sjukdomar förbjuder läkare inte användning av olika infusioner och kroppsvattenberedningar för behandling av prostatit. Det finns många recept som städar prostatan och kan undertrycka bakterier och virus.

Här, till exempel, ett av alternativen för denna tinktur:

Som ingredienser använder vi nätets rots, knopparna till den unga poppeln och rötterna av vete gräs. Om så önskas kan du lägga till havrefrön eller svarta elderbärbär. Att förbereda allt gräset vi skär, men vi trycker på bären. Därefter hälls blandningen i 100 ml varmt vatten och låt sitta i ca tre timmar. Använd denna tinktur är nödvändig i 20 minuter före måltider 3 gånger om dagen. Behandlingsförloppet är ca 2-3 månader.

Självklart kan man förstå att detta problem är mycket känsligt, men om det finns tecken på prostatit, bör du konsultera en läkare. Alla läkare är anonyma i dessa fall. Dessutom är det nödvändigt att radikalt förändra sitt sexliv, eftersom stillastående prostatit kommer att manifestera sig igen om den är försedd med samma förutsättningar. Och viktigast av allt bör man komma ihåg att prostatit inte är en mening och kan botas snabbt och för alltid, om du tar dig i tid.