Huvud
Symptom

Hur man bota kronisk blåsan

Många damer åtminstone en gång led av blåsor, denna sjukdom äter bokstavligen bort och tvingar att springa till toaletten varje sekund. Om sjukdomen tar en kronisk form, är det redan värt att överväga om vi blir botade eller låta saker gå i sig. En sådan sjukdom är mycket viktigt att inte börja och reagera i tid.

Hur man behandlar cystit hos kvinnor

Blåsans inflammation uppstår på grund av infektion i den. Ofta är patogenen E. coli, liksom andra bakterier och organismer som utgör tarmens och vaginens flora. Mikroorganismer går in i blåsan, som stiger från anogenitalt område genom urinröret. För att göra dem orsak till infektion bör lokal immunitet försvagas, så att bakterier aktivt ökar, släpper ut toxiner, förstör blåsans slemhinna och leder till ökad urinering.

Hur bota kronisk blåsan? Om du har en sjukdom, bör du besöka en urolog och gynekolog som kommer att berätta för dig hur man behandlar cystit hos kvinnor och hur länge. Om en infektion bekräftas, kommer läkaren att föreskriva en behandlingsrörelse med antibiotika och andra antiinflammatoriska läkemedel. Fluoroquinoloner rekommenderas ofta, men de har många kontraindikationer, så självmedicinering är farlig. I svår smärta kan Papaverin eller No-Shpa ordineras. Användbar för cystitis örtte, drycker med läsk. Grönsaksberedningar i tabletter minskar inflammation.

preparat

 • Monural är ett av de vanligaste antibiotika som föreskrivs för bakterieformen av sjukdomen. Dessa läkemedel för behandling av blåsor säljs i form av granulat, pulver och suspension och är en stark uroantiseptisk.
 • Nolitsin är ett antibiotikum läkemedel som tillhör gruppen fluorokinoloner. Läkemedlet anses vara effektivt för cystit, eftersom få bakterier har utvecklat motstånd mot dem.
 • Nitroxolin är en beredning av antibiotisk verkan.
 • Palin är ett uroantiseptiskt läkemedel för att bekämpa mikroberna hos kinolongruppen.
 • Nevigramon är ett antibakteriellt läkemedel baserat på nalidixinsyra.
 • Rulid är ett antibiotikum som tillhör ett antal makrolider.
 • Furadonin är ett bevisat medel för bekämpning av bakteriell infektion i urinvägarna.

Behandling av cystit i hemmet

 • Körsbärstänger. Av dem gör du te. Det är nödvändigt att hälla i behållaren tre st. l. stjälkar, häll kokt vatten, blanda i 15 minuter. Drick folkdryck borde vara i en tom mage.
 • Gräs hästsail. För framställning av nuvarande, förbereda två st. l. gräs. Häll 1 liter varmt vatten, koka i 10 minuter. Efter en omslag med en handduk och håll i 20 minuter, spänna sedan. Drick ett halvt glas ett par gånger om dagen.
 • Persilja. För att producera denna folkmedicin, behövs endast 100 g färska gröna. Häll 1 liter kokt vatten och lämna i ett par timmar. Drick två veckor för ett halvt glas om dagen.
 • Nypon. Förbered 4 msk. l. finhackade rötter av vildrosa. Häll 1 liter vatten, koka i ca 20 minuter. Ta bort buljongen från elden, påfrestning. Ta 4 gånger om dagen för ett halvt glas.

Fysioterapeutisk behandling

 • Kort pulselektroanalgesi, som påverkar bäckenområdet under den lone artikuleringen och utförs genom en kontaktmetod. Under proceduren, som varar ungefär tio minuter, ska patienten ligga på ryggen, och hela kursen kommer att vara från fem till femton sessioner.
 • Vid behandling av magnetolaserbehandling ska patienten vara på ryggen, benen böjda vid knäna och sprida sig ut mot sidorna. Förfarandet varar fem minuter, kursen är tio sessioner, som bäst görs på morgonen.
 • Magnetoterapi utförs i samma position. Förfarandet är kontakt, det tar tjugo minuter och upp till tio repetitioner uppstår i kursen. Den bästa tiden för förfarandet är morgonen.

Vad ska man göra med cystit hos män

Cystitis i det starkare könet är mycket mindre vanligt än hos kvinnor. Endast 0,5% av männen efter fyrtio år är patienter med urologer med denna diagnos. Detta beror på fysiologi. Urinröret hos män är längre och smalare, så det kan stoppa infektionen och förhindra inträdet i urinblåsan. I det här fallet kan de utveckla cystit som ett resultat av en infarktisk obstruktion, där urinvägarna kläms nära urinröret eller blåsans nacke.

I akut cystit är män rekommenderade bäddstöd, kost och ökat vätskeintag. Det är bättre att glömma intimitet och alkohol ett tag. Om smärtan inte recede eller urinretention sker, måste du gå till sjukhuset. Antibiotiska medel används för att behandla manlig cystitis. Läkemedel kompletteras ofta med uroceptik av vegetabiliskt ursprung.

Hur man behandlar kronisk cystit i det akuta scenen

Hur botar kronisk blåsan i akut stadium? Antibiotika, speciellt om det finns pus i urinen. För att eliminera symtom måste du ta nitrofuranmedicin i två veckor med ett konstant urintest. Kommer att vara användbar och växt uroantiseptiki. För att lindra smärta och smärta, använd antispasmodik. Vid frekventa exacerbationer kan läkaren rekommendera införandet av antibiotika i blåsans lumen.

Hur man cure blåsning en gång för alla

Om patienten undrar hur man bota cystit för evigt, har han upprepade gånger behandlats, och denna sjukdom har förändrat sitt liv till det värre. Finns det sätt att bli av med inflammation så att obehagliga symptom aldrig besöker en person igen?

Innehållet i artikeln

Korrekt behandling av kronisk cystit som grund för hälsan

Om blåsans inflammation uppträder igen och igen, gör patienten eller läkaren något fel. Hur man cure blåsning en gång för alla? Det finns fyra grundläggande regler som observerar vilken du kan helt bli av med symptomen på inflammation:

 1. Sök efter orsakerna till långlivade återfall och deras snabba borttagning.
 2. Korrekt behandling med antibakteriella medel.
 3. Stödåtgärder.
 4. Förebyggande som grund för hälsan.

Det är bara att skriva ner alla dessa punkter mer detaljerat.

Sökandet efter orsakerna till återkommande återkommande och deras snabba borttagning

Vad pratar vi om här? Det faktum att om terapin inte fungerar, före nästa antibakteriella kurs, är det nödvändigt att ta reda på orsakerna som inte ledde till ett positivt resultat. Mycket ofta tittar läkare bara på testresultaten och följer de indikationer och normer som accepteras vid behandling av blåsor. Men framför dem är olika människor, vars organismer är också olika. Kanske har en patient med blåsor andra dolda sjukdomar som direkt påverkar behandlingens effektivitet. Dessa sjukdomar hör ofta till sfären hos andra specialister - gynekolog, neuropatolog, tandläkare, allergiker, gastroenterolog och andra. Självklart är symtomen på sjukdomar som inte direkt hänför sig till hans sfär, men urologen kan bara vara vagt.

Vad ska patienten göra i det här fallet? Det är inte överflödigt att ha ett oberoende samråd med andra specialister. I de flesta fall finns avvikelser i hur andra kroppssystem fungerar, om än små. Vad kan det påverka? På resultat av behandlingen, där dessa egenskaper inte beaktades tidigare.

Effekt av allergi

Så, mycket ofta säsongsallergier orsakar djupa förändringar i kroppens immunförsvar. Det tillåter inte heller att de aktiva komponenterna i antibakteriella medel fungerar korrekt, eftersom läkemedlen är konstruerad för att behandla endast en sjukdom. Förresten, de människor som tidigare inte visste om pollinos eller andra typer av allergier bör inte heller luras. Ibland uppvisar denna känslighet av organismen till de olika komponenterna av animaliskt och vegetabiliskt ursprung som flyter runt i tiden, och därför kan en allergi påverka alla. Bara ett vanligt blodprov, nämligen eosinofilindikatorn, kommer att indikera om kroppen upplever svårigheter i arbetet just nu och om det släpper ut ämnen som är karakteristiska för en allergisk reaktion.

Påverkan av parasiter

Detsamma kan sägas om parasiter som tyst bor i många människors kropp. Svårigheten är att identifiera dem, eftersom analysen av avföring, gått en gång, indikerar inte alltid deras närvaro. Förmodligen, i denna lilla del av excrement fick du inte bara parasiter eller deras ägg.

Särskilt ofta gäller detta för unga patienter med blåsor, ofta plockar upp mycket bakterier med otvättade händer, liksom landsbygdsinvånare som regelbundet arbetar i trädgården och inte tvätta händerna noggrant innan de äter.

Patienten ska inte omedelbart inleda behandlingen, det är nödvändigt att informera urologen om de avslöjade patologierna och först då fatta beslut om terapeutisk kurs. Förmodligen behöver urologen samråda med en annan läkare för att välja rätt behandlingstaktik. Ofta är behandlingen av cystit i sådana fall något försenad, men först börjar de att återställa funktionen hos andra system och öka patientens övergripande immunitet.

Korrekt behandling med antibakteriella medel

Kan jag bota kronisk cystit utan att använda sådana droger? Självklart inte, och alla patienter borde veta om detta. Tyvärr har de senaste åren varit en massiv informationsattack på användningen av antibakteriella medel. På bara några decennier har inställningen till denna grupp av läkemedel i mänskligheten ändrats många gånger.

Så i första hand betraktades antibiotika som ett sant panacea för många sjukdomar, inklusive de som tidigare ansågs vara dödliga. Men med ökningen av frekvensen av deras användning i olika sjukdomar, även de som inte kräver förbättrad behandling, har effektiviteten hos antibakteriella läkemedel minskat dramatiskt. Dessutom har bakterier blivit resistenta mot dem. Senare visades en minskning av kroppens immunförsvar vid tidpunkten för antibiotika, vilket också gav ett negativt bidrag till den övergripande inställningen mot dem.

Nu är många människor medvetna om farorna med antibakteriella läkemedel, och glömmer att de negativa konsekvenserna endast resulterar i fel mottagning. Men när det gäller att behandla blåsor, bör dessa åsikter vara helt bortglömda, eftersom härdning av inflammation i blåsan utan dessa medel kommer inte att fungera. Sjukdomsförloppet i avsaknad av korrekt behandling är fördröjd, patogena bakterier börjar utveckla nya territorier, befolkade i närliggande organ. Självklart förvärrar allt detta situationen, och urologen måste tilldela sådana hästdoser till patienten för att rädda honom från cystit för evigt.

Effekter på bakterier

Dessutom kan antibiotikabehandling inte fungera om de helt enkelt inte arbetar för de bakterier som är källa till inflammatorisk process. Nu kontrolleras allt detta helt enkelt, med metoden att sätta bakteriekultur av urin. Av särskild svårighet finns situationer när patienten identifierar olika typer av patogener, och var och en av dem endast behandlas av en viss typ av medicinering. Tja, det här är en funktion för att behandla cystit orsakad av infektioner. Oftast sådana situationer skulle uppstå hos patienter som är oansvariga i den sexuella sfären - ständigt förändras partners, inte använder barriär preventivmedel, öva olika typer av sex utan kondom eller ändra pre-hygien könsorgan.

Korrekt mottagning

Slutligen är det viktigt och korrekt mottagande av antibakteriella medel, precis som det föreskrivs i instruktionerna eller som rekommenderas av läkaren. Så är det dags att ta mediciner mycket viktigt. De flesta med kronisk blåsan bär sjukdomen på fötterna, vilket kan anses vara en variant av normen. Men på arbetsplatsen glömmer de att dricka de läkemedel som läkarna ordinerat i tid. Även ett skift på 2-3 timmar kan påverka det slutliga resultatet av behandlingen. Varför händer detta? Detta förändrar koncentrationen av den aktiva beståndsdelen i patientens blodomlopp, när den minskar, ökar aktiveringen av bakterier igen. Dessutom, om du gör det hela tiden, kan du få resistensen hos patogener till det använda läkemedlet.

Stödåtgärder

Om grunden för terapi är antibiotika, är stödåtgärder bara en hjälp, men inte själva behandlingen? Nej, idag är det inte vanligt att dela läkarens rekommendationer för obligatoriska och valfria. Allt som läkaren ordinerar, är det nödvändigt att observera till minsta detalj, och här är det möjligt att notera de flesta brott mot patienten.

Överensstämmelse med livsmedelsbestämmelserna

Särskilt ofta tar patienter med cystit inte uppmärksamhet på behovet av att byta kost. Hur man bota kronisk blåsning för evigt, om patienten dricker tabletter med soda, och sedan går för att absorbera sina favoriträtter - saltad fisk och stekt potatis? Ja, en persons problem ligger inte i matsmältningsvägarna, men alla produkter genomgår ett sönderfallsprocess, och här ligger huvudhagen. Sålta syltade produkter ökar koncentrationen av salter i urinen, ökar belastningen på njurarna, försvagar effekten av de använda läkemedlen och minskar kroppens förmåga att regenerera. Tydligen är deras handling inte så ofarlig, och när en patient behandlas med blåsor, kan en sådan effekt vara avgörande.

Samma sak kan sägas om tillämpningen av recept av folkmedicin. Läkare har förskrivit att konsumera tranbärsjuice eller teblad, tranbär, men patienterna av någon anledning inte anser att dessa åtgärder åtgärd som automatiskt minskar deras betydelse i huvudet på patienten, även om antiinflammatoriska egenskaper, som har en liknande sätt, är inte så svag. Ibland blir sådana recept katalysatorer för avlägsnande av patogener från kroppen.

Det är möjligt att doktorn gav sådana utnämningar till patienten, eftersom dosen av antibakteriella läkemedel i hans terapi är så hög och inte kan överskridas, men folkläkemedel kan användas nästan utan rädsla för att få biverkningar.

Förebyggande som grund för hälsan

När symtomen på cystit har minskat är patienten redo att återvända till den livsstil som han tidigare haft, och ingen uppmärksammar de föreskrifter - förebyggande åtgärder som läkaren kommer att påpeka i rekommendationerna. Och det här är orsaken till det konstanta återfallet. Varför är de så viktiga?

Efter någon inflammation blir människokroppen infekterad med infektioner. Det betyder att med det minsta avkylningen kan även ett litet antal bakterier bli sjuk igen. Den tidigare patienten hos urologen, som nu är helt botad, är inte helt frisk, men är i fara. För många patienter blir en sådan anmärkning en uppenbarelse, men det här är hälsointressen, som måste skyddas från ungdomen. Förresten, oftast återkommande cystit hos kvinnor.

slutsats

Är det möjligt att bota cystit för evigt? Ja, om du närmar dig din hälsa mer seriöst, och inte bara för behandlingstiden, utan för resten av ditt liv. Så snart en person börjar bryta mot de föreskrivna reglerna, kommer kroppen alltid att fungera, vilket igen kan leda till inflammation i de urogenitala organen.

Hur man behandlar kronisk cystit hos kvinnor

Den långvariga tiden av inflammatorisk process i blåsan, vilket leder till strukturella och funktionella förändringar i urinorganets organ, är inget annat än kronisk blåsan. Kvinnor är mer benägna att utveckla patologi på grund av de särdrag hos urinvägarnas struktur. Behandling av kronisk cystit hos kvinnor utförs efter att ha erhållit testresultaten och utför en fullständig diagnos.

Orsaker till kronisk cystit hos kvinnor

Kronisk cystit hos kvinnor vars orsaker kan vara associerade med flera provokationsfaktorer beror på:

 • felaktig behandling
 • förekomst av andra genitourära sjukdomar;
 • hormonella förändringar;
 • frekvent hypotermi
 • icke-iakttagande av personlig hygien.

Felaktigt utformad behandlingsplan leder till det faktum att den inflammatoriska processen inte minskar fullständigt och som ett resultat förekomsten av återkommande sjukdom.

Smittsamma sjukdomar som uretrit, pyelonefrit och STD bidrar till utvecklingen av kronisk inflammation. Provande faktorer kan också vara stenar, polyper och divertikuler som bildas i blåsan.

Hormonella förändringar i graviditet och klimakteriet leder ofta till kronisk sjukdom. Orsaken till förekomsten av återfall kan vara närvaro av endokrina patologier, bland annat diabetes.

Frekvent hypotermi och brist på personlig hygien leder till en försvagning av den lokala immunstatusen och utvecklingen av en kronisk form.

Tecken på kronisk cystit hos kvinnor

I var tredje av tio patienter strömmar den akuta formen av cystitis till en kronisk. Inflammatorisk process i det senare fallet tar mer än 8 veckor, under vilken inte bara slemhinnan i genitourinary sfären är skadad, men också dess väggar. Detta kan i sin tur vara en följd av utvecklingen av blåsans deformation. Patologi i försummat form är svår att ge till konservativ terapi.

Kronisk cystit hos kvinnor vars symptom kan ha en latent form, manifesterade oftast exacerbationer från 1 eller flera gånger om året. Huvud tecken på försämring av patologi är:

 • ofta uppmanar till föreläsningen;
 • skarpa och drabbade smärtor i underlivet;
 • känsla av ofullständig tömning av blåsan.

Avsmakning av smärta inträffar efter avslutad urinering. I urin kan i vissa fall observeras små blodproppar.

Med en latent kurs av sjukdomen är klagomål frånvarande och patologi detekteras endast vid endoskopisk undersökning i bäckenregionen.

Diagnos av kronisk form av blåsan

Kronisk cystit hos kvinnor vars symptom och behandling beror på många orsaker av sjukdomsårsaken, kräver i första hand obligatorisk diagnos.

På grund av de raderade och lilla uttryckta symtomen är det ofta svårt att diagnostisera kronologin hos patologi. Diagnosen utförs med hjälp av följande kliniska metoder:

 • gynekologisk undersökning
 • laboratorietester av urin;
 • staket av ett vaginalt smet;
 • Ultraljud av bäckenorganen.

Om misstänkt för precancerösa tillstånd, föreskrivs en blåsbiopsi. Den senare typen av forskning gör det möjligt att skilja kronisk cystit hos kvinnor från urinvägarna, tuberkulos och enkelt sår.

Metoder för behandling av kronisk cystit

Innan du behandlar kronisk cystit hos kvinnor borde du genomgå en fullständig diagnos. Annars kommer behandlingen inte att ge de nödvändiga resultaten.

När patologin är kronisk, är antibiotikabehandling obligatorisk, vilken är vald beroende på vilken typ av patogen som orsakade den patologiska processen. Varaktigheten av att ta mediciner i denna kategori bestäms av läkaren och kan variera från 1 till 4 veckor. Tillsammans med antibiotika ordineras patienten immunmodulatorer, antispasmodika och antiinflammatoriska medel av vegetabiliskt ursprung. Efter antibakteriell behandling föreskrivs nitrofuraner. Behandling av kronisk cystit hos kvinnor varar upp till sex månader, beroende på svårigheten av skadorna i urinväggen. Den återkommande formen av cystit, orsakad av andra patologier i genitourinvägarna, kräver samtidig behandling av samtidiga sjukdomar.

Uppkomsten av sjukdomen på bakgrunden av formade polyper, divertikula eller stenar i urinblåsan är ett kirurgiskt ingripande.

Dessutom är kronisk inflammation i urinblåsan ordinerad fysioterapi, vilket gör det möjligt att stärka organen i det lilla bäckenet, normalisera blodcirkulationen och öka lokal immunitet.

Hur man cure cystit för evigt?

"Hjälp cure cystit" - en sådan förfrågan börjar med en enda möte med en urolog och inte ett ämne på internetfora. Kronisk blåsan är en mycket smutsig och smärtsam sjukdom, det mörkar livet för varje femte kvinna.

Är det möjligt att bota cystit för evigt?

Hur återhämtar man sig från en ständigt återkommande kronisk cystit för alltid? Yttranden från läkare skiljer sig i denna fråga: en del av dem tror att det är omöjligt att helt bota cystit, från tid till tid det kommer att visa sig under en kvinnas liv. Andra läkare hävdar att effektiva icke-kirurgiska behandlingssystem fortfarande finns.

Hur bota cystit effektivt?

För det första bör det stå klart att den cystit - en smittsam sjukdom och primär behandling bör syfta till att eliminera patogenen. "Blind" behandling av blåsor leder inte till något bra. Av denna anledning, frågan: "Hur man botar cystit för evigt", svaret är alltid klart - måste du först identifiera smittämnet (och kommer att behöva omfattande och fullständig prövning för detta) och först därefter tillsätta tillräcklig terapi. Komplexet med nödvändiga diagnostiska åtgärder är som följer:

 1. Gör en fullständig undersökning: ett allmänt urintest, ett kliniskt blodprov, urinkultur för att bestämma antibiotikaresensibilitet, en uppsättning studier för förekomst av sexuellt överförbara infektioner (STI) och icke-specifika infektioner (trus och liknande).
 2. Kvinnor som har STIs utsätts för antibakteriell terapi, varefter de återigen utför kontrolltest.
 3. Eventuella förändringar i urinanalysen, förekomsten av abnormiteter i smeden från slidan indikerar en möjlig orsak till blåsan.
 4. Ta ett test hos ENT och tandläkaren, det finns fall där bakteriell angina eller kronisk tonsillit provar återfall av blåsor.
 5. Gör ultraljud av blåsan, njurarna och bäckenorganen.
 6. Vid långvarig kronisk cystit för att bestämma graden av skador på urinblåsan väggar gör cystoskopi.

Vad kan bota akut cystitis?

Med förbehåll att i tid korrekt behandling av akut cystit kan vara möjligt att eliminera sannolikheten för övergången av den akuta formen av sjukdomen till en kronisk. Kan jag bota akut cystit på egen hand? Nej, det är en doktors prerogativ. Men innan du besöker urologen kan du underlätta ditt tillstånd. För att göra detta behöver du:

 • ta ett smärtstillande antispasmodiskt läkemedel: till exempel No-shpa;
 • en enda mottagning av ett drog-antibiotikum som kallas Monural för natten;
 • en varm varmare mellan benen (lägg inte en varmvattenflaska på magen!).

Efter lindring, ta prov och besök läkaren för att ta reda på orsaken och syftet med lämplig behandling.

Hur man cure cystitis tabletter?

Vad med vilka droger som kan bota cystit?? Frågar kvinnor ofta. Modern farmakologi erbjuder oss många olika droger. En effektiv behandling för behandling av cystit innefattar:

 1. Antibakteriella läkemedel (antibiotika) med ett brett spektrum av verkan.
 2. Uroseptika (antiseptika som används för att behandla urininfektioner) av syntetiskt eller vegetabiliskt ursprung.
 3. Immunläkemedel (återställa immunsystemets funktion).
 4. Probiotika (återställ tarmens och vaginaens mikroflora).
 5. Kursinställningar (endast om det behövs).
 6. Andra droger och förfaranden (läkemedel för att upprätthålla leveren - hepatoprotektorer med candidiasiscystitis - svampdödande medel etc.).
Kirurgisk behandling av blåsan

Tyvärr, som övning visar, är det inte alltid möjligt att bota cystit med tabletter. I fallet med interstitiell cystit, när det är allvarlig skada på blåsans muskelfibrer, krävs kirurgiskt ingrepp nästan alltid.

Operationen är också nödvändig i fall av hypermobilitet i urinröret (coitusberoende cystit) och onormalt nära placering av urinröret i slidan. Men sådana brott är som regel ganska sällsynta och bestäms vid en doktors första tillträde.

Blåsans inflammerade fantasi

Visste du att mer än 40% av ryska kvinnor lider av kronisk cystit, medan i Europa och USA bara 7%. Varför? Saken är att våra kvinnor är mest tålmodiga. Lida någon smärta. I bästa fall kommer det att tystas av det första antibiotikum som kommer till hands och fortsätter att fungera. På vandringar till läkare och undersökning finns det ingen tid - familj, barn, arbete. Förmodligen har ingen någonsin sagt dem att du behöver skydda dig själv, som en kristallvase. Eller åtminstone, som en lerkanna. De flesta drabbas av frågan: "Hur behandlar du cystit? "- Svar på det gamla sättet syrnaruyutsya lösning av kaliumpermanganat. Stenåldern!

Många misstänker inte ens att cystit kan botas. Rid av dem från den täta okunnigheten, frågade vi Petra Tiana, en urolog vid den tvärvetenskapliga kliniken i Moskva "Stolichny Doktor".

- Peter Alekseevich, hur är blåsan manifesterad?
- Det första som får en kvinna att se en läkare är en skarp smärta i underlivet, åtföljd av täta dag- och nattvätskor, rezi i urinröret. Det andra tecknet är utseendet på en blandning av blod i urinen. Om dessa uppenbara symptom inte är närvarande och kvinnan är orolig endast genom frekvent urinering eller en liten ökning av kroppstemperaturen, börjar hon som regel regelbundet behandlas, och det är alltid en blindväg.

Memo
cystit (från den grekiska kystisblåsan) är en infektiös inflammatorisk process i blåsans vägg, som huvudsakligen finns i slemhinnan, men kan spridas till djupare lager.
Cystitis är uppdelad i etapp (akut och kronisk) och nedströms (primär och sekundär).

- Enligt statistiken undertrycker hälften av ryssarna som lider av cystit, smärta med spasmolytiska droger och konsulterar en läkare när pus visas i urinen. Gör purulent urladdning förändrad urinfärg?
- pyuri (pus i urinen) manifesteras som en plötslig grumlighet urin synlig fällning däri, bestående av ett stort antal bakterier, vita blodkroppar, röda blodkroppar och nekrotisk epitel. Pyuria är bekräftat laboratorium.

- Hur påverkar cystitis sexlivet?
- Smärta, frekvent uppmaning att urinera gör det svårt och ibland till och med omöjligt. Därför rekommenderas en tillfällig upphörande av sexuella relationer. Som irriterande kan de leda till försämring av tillståndet.

- Kan cystit förekomma utan uppenbara symptom?
- Inflammatoriska sjukdomar är uppdelade i akut och kronisk. Akut cystit kännetecknas av frekvent och smärtsam urinering, utseende av blodets förorening i urinen, smärta i urinblåsan och perineum. I sin tur är den kroniska sjukdomen uppdelad i två perioder: förvärring och eftergift. Under en exacerbation kan den kliniska bilden likna en akut cysta. Eftergivningsperioden är asymptomatisk. Kronisk cystit kan följa med kvinnor nästan hela livet. Förresten, till skillnad från män, är kvinnor troligare att drabbas av denna anatomi och funktionella egenskaper.

- Varför?
- Urinrörets yttre bländare finns hos kvinnor på kvällen på slidan, som är rik på en mängd mikroflora. En kvinnas urinrör är kortare och bredare än den hos en man, vilket underlättar infektion. Om reglerna om personlig hygien inte respekteras, flyttar infektionen lätt från urinröret till blåsan. Urinrörets yttre bländare i en man är inte omgiven av en mikroflora, vilket innebär att det finns mindre provocerande faktorer. Dessutom har urinröret tre anatomiska sammandragningar som förhindrar framsteg av infektion.

- Vad är den här smärtsamheten hos denna sjukdom?
- Ofta utvecklas akut cystit plötsligt i en till synes frisk person. På kort tid är det brännande känsla när man urinerar, en skarp smärta i könsområdet, kroppstemperaturen stiger, blod uppträder i urinen. Ryggsmärta uppträder när infektionen rör sig uppåt från blåsan till njurarna (utvecklingen av reflux-pyelonefrit). Det finns ett begrepp "vesicoureteral reflux" - en onaturlig rörelse av urin. Ibland kan urinledarens mun (där de kommer in i urinblåsan) vara större i diameter än vad som behövs. Och med full blåsa - säg, en man fastnat i en trafikstockning, jag vill hjälpa till, men var tvungen att utstå - urin från överfyllda blåsan kastas in i njurarna. Om den är infekterad kan njurens inflammation inte undvikas, följaktligen smärtan i nedre delen av ryggen. Därför är det bättre att inte uthärda, och om möjligt, urinera vid första ansträngningen.

- Vad kan förväxlas med akut cystitis?
- Med smärtsyndrom med menstruation, med inflammation i bilagorna. Vid ett smärtsamt syndrom ska två specialister kontaktas för hjälp: en urolog och gynekolog. Också makar och sexuella partners av patienter är inblandade i undersökningen för att utesluta förekomsten av sexuellt överförbara infektioner. När det gäller kronisk blåsan kan den inte förväxlas med gynekologiska sjukdomar, eftersom det i de flesta fall kännetecknas av ökad urinvätskefrekvens och utseendet av en falsk uppmaning att urinera.

läskunnighet kampanj
Urinrörets instillation, blåsan (från latinsk instillatio - infusionsfall per droppe) - införande av flytande läkemedel i urinröret och urinblåsan med terapeutiskt syfte.
eubiotics - Torkade preparat av bakterier, som vanligen lever i tarmarna och skapar en normal biokenos som förhindrar reproduktion av andra, inklusive patogena, mikroorganismer.
prebiotika - Det här är mat för användbar mikroflora, det vill säga ämnen som stimulerar tillväxt och vitalitet.
probiotika - Det är levande mikroorganismer: Mjölksyrabakterier, ofta bifido- eller laktobaciller, ibland jäst, som är normala invånare i tarmkanalen hos en frisk person. Dessa mikroorganismer förbättrar matsmältningen och det allmänna tillståndet i mag-tarmkanalen, stärker kroppens immunförsvar.
cystoskopi (från den grekiska kystisen - blåsan och scopia) - undersökning av blåsan med ett specialverktyg - ett cystoskop i det ihåliga metallfallet som ett optiskt system är monterat på. Cystoskopet sätts in i urinblåsan genom urinröret. Tsitoskopiya hjälper erkännande av kronisk cystit, tuberkulos, stenar, tumörer i blåsan och andra urologiska sjukdomar och inflammatoriska och neoplastiska sjukdomar i intilliggande blåsorganen (livmodern och slidan hos kvinnor, prostata och rektum hos män). Med användning av cystoskopi speciell design tillåter kateterisering i njurbäckenet och urinledare (för diagnostiska eller terapeutiska ändamål), biopsi och vissa operativa ingrepp på urinvägarna och prostata (t ex kross stenar i urinblåsan).

- När vi pratar om blåsor, vilken typ av infektion talar vi om - bakteriell, viral, svamp?
- För det första finns olika bakterier (grupp Escherichia coli, Proteus, Klebsiella, Staphylococcus). De faller in i urinblåsan på olika sätt: uppåt - från urinröret, nedlänk - från övre urinvägarna och njurarna, hematogen och lymphogenous - via lymfkärl och blod. Andra typer av patogener är mycket mindre benägna att orsaka cystitis.

- Det är inte klart varifrån E. coli från blåsan kommer ifrån? Är zonens bostad inte tarmarna?
- Majoriteten av bakterier som orsakar inflammatoriska sjukdomar i organens urinvägar är relaterade till den tillståndsbetingade patogena floran som normalt finns i olika vävnader och miljöer i människokroppen. Vid koncentrationer upp till 10 i den tredje graden av CFU / ml orsakar de inga kliniska symptom. Men med en ökning av titer från 10 till femte graden kan CFU / ml och högre leda till utvecklingen av en inflammatorisk process.

- Jag undrar om tarmdysbiosen på något sätt påverkar förekomsten av cystitis?
- Dysbacteriosis leder till utmattning av kroppen, vilket minskar motståndet. Det i kombination med andra provocerande faktorer kan orsaka en förvärring av kronisk blåsan.

- Blir cystit sexuellt överförbara infektioner: mykoplasma, ureaplasma, klamydia?
- Ja, i vissa fall kan dessa mikroorganismer vara orsakssymptom för blåsan. Om det finns mycket av dessa bakterier i ett kvantitativt förhållande kan de överföras till blåsan med stor sannolikhet genom stigande infektion. STD (sexuellt överförbara sjukdomar) är en vanlig orsak till blåsor. Sexuellt överförbara sjukdomar, i princip, inte bör orsaka inflammation i urinblåsan, men långvarig behandling av gonorré, tillsammans med riklig flytningar från urinröret, kan antalet gonokocker överstiger den kritiska nivån och därefter är det möjligt att infektionen sprids uppåt.

- Det är därför möjligt att bli smittad genom sexuell kontakt?
- Varje partner har sin egen bakteriebakgrund. Låt oss säga att en kvinna har ett mikrobiellt medel som inte orsakar kliniska manifestationer, men att komma in i en mans kropp, börjar han plötsligt att föröka sig med stor hastighet och kan leda till blåsans utseende.

- Kan jag få blåsning genom delade handdukar, en toalett?
- Nej, denna sjukdom överförs inte av hushållets sätt.

- Vilka andra sjukdomar är involverade i cystitis?
- Orsaken kan vara cystit pyelonefrit (njurinflammation), uretrit (inflammation i urinröret), multipel interferens endouretralnye (användning av katetrar, ureteroscopy, cystoskopi), inflammatoriska sjukdomar i bäckenorganen. Stenar som bildats direkt i blåsan eller i njurarna, men senare flyttade in i blåsan, kan också bli en infektionskälla. Dessutom kan skarpa kanter skada blåsans slemhinna, vilket underlättar penetreringen av infektion i blåsans vägg.

- Och hur jämför cystit och blåscancer?
- När tumören är belägen i blåsans hals, kommer patienten att ha symtom som liknar cystitisskliniken. Inflammation och svullnad i blåsan kan vara närvarande samtidigt. Dessutom utmärks en form av cystitis, såsom postradiell cystit. Det uppstår som ett resultat av strålbehandling för maligna neoplasmer i livmodern. Det kännetecknas av försvagande flöde, sekundär rynkning av blåsan och periodisk frisättning av nekrotiska vävnader från urinen.

- Blir cystit genetiskt? Uppfyller familjer där de har farmödrar, döttrar och barnbarn?
- Direkta genetiska samband hittas inte, eftersom cystit är främst en infektionssjukdom.

- Hur ofta upprepas anfall?
- Varje person har en individuell sjukdom. Vissa människor har flera anfall i veckan, någon - en gång i månaden, någon - en gång per år. Antalet och varaktigheten av exacerbationer beror på många faktorer. För det första från organismens allmänna resistans (immunitetstillstånd). För det andra, från påverkan av predisponeringsfaktorer, till exempel hypotermi. Och den tredje faktorn är mänskligt medvetande. Om de primära symtomen på en kvinna inte vänder sig till en specialist och tar emot information från en granne eller från Internet och börjar engagera sig i självbehandling, är sannolikheten för exacerbationer mycket hög.
Låt oss säga att du har läst någonstans om en medicin köpte, berusad men inte återhämtat sig (ingen person utan medicinsk utbildning inte kan tilldela sig själv en adekvat behandling och helt utsöndrar patogenen cystit). Den ungefärliga kurs av antibiotika - 6 - 10 dagar och du måste ta piller för bara tre dagar, och knappt blev bättre, utan tillstånd avbryta behandlingen. Men kan inte låta bli att i denna tid bakterier har redan anpassats till detta antibiotikum, så att nästa exacerbation av behandlingen med samma läkemedel.
Och om du ofta byter antibiotika, då när du så småningom kommer till doktorn, visar det sig att din patogen inte är känslig för hälften av drogerna. Och situationen kommer sannolikt att bli komplicerad av det faktum att den andra halvan av drogerna, som den patogena mikroorganismen är känslig för, har en toxisk effekt på njurarna, leveren och andra organ.

- Vad innehåller diagnosen cystitis?
- Först och främst är detta en noggrann undersökning av anamnesen. Då - laboratoriemetoder för forskning: tester allmän och biokemisk blodurinanalys, urinodling, för att klargöra vilken typ av smittämnet och att det är absolut nödvändigt att patogenen känsligheten för antibiotika. Enligt indikationerna används andra diagnostiska metoder - ultraljud och cytoskopi. För att utesluta infektion i könsorganet, måste en kvinna kontrollera biagonens biokenos.

- Ibland skickar urologer patienter till en analys för tarmdysbios. Är det viktigt?
- Nej, denna studie är inte nödvändig, eftersom dysbios inte är en självständig orsak till utvecklingen av blåsan.

- Vapenets viktigaste vapen i urologens arsenal - antibiotika?
- Eftersom orsaken till cystit i de flesta fall - respektive ett bakteriellt medel och terapi bör riktas mot förstörelsen av patogena bakterier. Därför är den första raden av terapi antibakteriell eller antimikrobiell. Antibakteriella läkemedel har två effekter - bakteriedödande (förstör bakterier) och bakteriostatiska (stoppa tillväxten av bakterier). Uroantiseptika används vid komplex behandling av kronisk cystit eller med förebyggande syfte.

- Det är känt att antibiotika fungerar systematiskt och dödar inte bara skadliga men även användbara mikrober. Skyddar antifungals, liksom lakto- och bifidobakterier antibiotika efter kursen för att återställa vaginans och tarmenes mikroflora?
- Antibakteriell terapi utförs alltid under omslaget av för- och eubiotika (läkemedel som normaliserar vår flora). Helst innan antibiotikabehandling, särskilt när en person är predisponerade för intestinal dysbios, dricka före och eubiotics naturligtvis (deras skillnaden är att en levereras i tarmen färdiga bakterier, medan andra främja utvecklingen av bakterier i kroppens egen). Vid slutet av antibakteriell behandling bör läkemedel förskrivas för att skydda tarmfloran. Dessa läkemedel kan ordineras av både urologen och gynekologen. Om patienten har en dysbakteriöshet på 3 till 4 grader, ska behandlingsförloppet utförs av en gastroenterolog.

- Vilka är fördelarna med en ny generation antibiotika?
- Typiskt är de nya generationens antibiotika som kännetecknas av förbättrade egenskaper såsom biotillgänglighet, över ett brett område av effekter på bakterier, minska toxiska effekter och biverkningar, förändring i produktionsformer och administreringsvägar. Det är nödvändigt att komma ihåg behovet av samråd med en läkare innan du använder medicinen.

- Vad är taktiken för behandling av cystit hos gravida kvinnor?
- Gravida kvinnor förskrivs en smal grupp droger. Behandling är att föredra eftersom det finns risk för intrauterin infektion hos fostret genom blodet, vilket kan leda till spontan missfall. Antingen förekommer fosterinfektion vid förlossning. Därför ska en kvinna som planerar en graviditet noggrant screenas för att utesluta alla smittämnen. Och om hon har blåsor, kommer hon att ordineras en kurs av nödvändig terapi.

- Vad med amning?
- Antingen ett barn slits från bröstet och överförs till den konstgjorda blandningen och sedan engagerade i behandling eller föreskriva viss grupp av antibiotika som inte utsöndrar mjölk.

- I provinsen utförs instillation av blåsan med en lösning av silver. Vad är meningen med detta förfarande?
- Det här är en gammal metod, den används inte längre i moderna kliniker. Silverlösningen har antiinflammatoriska egenskaper, men nu har den ersatts av mer effektiva medel.

- Under sovjetiden behandlades patienter med blåsor med vätesulfidslam. Många kommer fortfarande ihåg att lera bad hjälper dem att påskynda läkningsprocessen utan allvarlig medicinering. Används denna metod för närvarande?
- Mudbehandling hjälper till att upprätthålla kroppsreserver. Det är inte förbjudet, men satsningen på den som en panacea är inte klar.

- Är fysioterapi ordinerad efter eller under en antibiotikaförlust?
- Under en exacerbation tillämpas inte fysioterapi, speciellt intrakavitär. En kurs av antibakteriell och antiinflammatorisk behandling genomförs. Och med en minskning av kliniska symptom är en uppsättning fysioterapeutiska procedurer ordinerad.

- Vad är fett med en kvinna som inte behandlas med blåsor?
- Infektion av blåsan kan överföras till könsorganen och orsaka deras inflammatoriska sjukdomar. Dessutom följer kronisk cystit nästan alltid med utvecklingen av depressiva tillstånd. Trots allt är en person mentalt trött på kliniska symptom. Tänk dig att du har upp till 20 - 40 gånger om dagen för att köra på toaletten för att urinera. Du kan varken arbeta normalt eller delta i teatrar och konserter.

- Vad råder du de som lyckats besegra sjukdomen?
- Bli av med dåliga vanor - sluta röka och utesluta alkohol. Gå in för sport. Koka inte över. Stärka immuniteten. Skydda dig mot stress - influensa och psykiskt trauma. Att följa med en diet: att inte använda sura, kryddiga, röka, feta livsmedel, vilket kan provocera en inflammatorisk process.

Flera effektiva sätt att bli av med cystitis

Cystitis anses vara en sjukdom som ofta hänvisar till kvinnor. Hos män sker det, men mycket sällan. Hans ignorering kan leda till komplikationer som kommer att störa hela arbetet i urinvägarna.

Vad påverkar inflammation?

Blodblåsan orsakas ofta av E. coli och stafylokocker. Men även om en av bakterierna befinner sig i blåsan, räcker det inte för att den inflammatoriska processen börjar. Till exempel kan provocerande faktorer vara sådana stunder som:

 • ofullständiga gynekologiska sjukdomar;
 • regelbunden förstoppning
 • lång sittande ställning
 • sämre sömn;
 • dålig näring
 • bär obehagliga kläder.

Symtom på blåsan karakteriseras vanligtvis av en brännande känsla i perineum, omöjlighet utan rezi i underlivet att falla ned på ett litet behov. Urinen förvärvar en röd nyans, flingor eller blodproppar med purulenta vener observeras i den. Lukten av urin förändras också, det blir mer brått. Med återfall av kronisk blåsan kan kroppstemperaturen stiga.

Bekämpar cystitis

Det finns flera typer av cystitisbehandling, var och en väljer vad som passar honom. Till exempel i början av inflammation kan du tillgripa infusioner av medicinska örter som hjälper till att bli av med cystitis. Men den mest optimala och beprövade metoden är läkemedelsbehandling, som kan bota cystit vid något tillfälle.

Klassisk behandling

Normalt ordinerar läkare ett antibiotikum och en örtberedning. Innan du börjar ta mediciner behöver en kvinna ta prov för en tank. sådd. De är nödvändiga för att bestämma känslighet, eftersom antibiotika kanske inte passar en person, och andra kommer att förskriva det.

Dessutom måste du skicka en analys för sexuellt överförbara infektioner. Dessutom kan du tillsammans med behandlingen göra varma bad och konsumera mycket vätska. Det är önskvärt att dricka fruktdrycker och kompott. Självklart kan de inte bota sjukdomen, men kan hävda symptomernas allvarlighetsgrad.

fytoterapi

Ett effektivt sätt att bli av med cystit är användningen av medicinska örter som inte bara kan bota, men också förhindra förekomst av återfall. Med hjälp av denna metod kan du bli av med tecken på blåsor och tillåter inte återfall. Naturligtvis måste du övervaka din hälsa, inte överkolla, dricka mer vatten och hålla fast vid rätt näring.

För att bli av med inflammation i blåsan för evigt, använd oftast linfrön och plantain. Till dem kan du lägga till mint, hundrosa, medicinskt marshmallow. Blandad blandning bör kokas på en liten eld i flera minuter, sedan spänna och lämna över natten. En buljong tas tre gånger om dagen i en halvtimme innan man äter.

Folkmekanismer

Det enklaste sättet är ett avkok av kamomill och Johannesört. Var noga med att upprätta ett drickssystem: under dagen ska du dricka minst två liter. Den maximala effekten ger tranbär. Hennes juice har förmågan att bli avblödande för evigt eller förhindra säsongsmässigt återfall. Bara behöver dricka ett halvt glas per dag med tranbärsjuice.

Akut inflammation

Det händer att sjukdomen är överraskad. För att minska svårighetsgraden av symtom, bör följande åtgärder vidtas:

 • ta ett läkemedel som lindrar smärta
 • Gör en varm lotion för underbenen;
 • gör en varm vattenflaska och fäst den i midjan;
 • börja konsumera mycket vatten;
 • lägg till yoghurt i kosten. Det är också önskvärt (om säsongen tillåter) att äta vattenmeloner.

Om möjligt, besök en urolog eller gynekolog för hjälp.

Fysisk träning i kronisk blåsan

Med inflammation i blåsan kan du utföra enkla övningar. De hjälper inte att bli av med sjukdomen för evigt och kan inte bota sjukdomen, men lindrar väldigt mycket. Komplexet av rörelser syftar till att stärka musklerna i skrot och undertryck.

Först är uppvärmning gjord. Du måste gå upp, lägga händerna på baksidan av ditt huvud, sprida armarna runt. Vrid torso till vänster och höger, samtidigt som du drar parallellmen åt sidan. Därefter gå runt rummet på dina strumpor.

Under processen för huvuddelen av gymmet kan du komma på alla fyra, ta ett djupt andetag, samtidigt "dra in" skrotet och håll det i det här läget i några sekunder. Andas, slappna av. Gör flera tillvägagångssätt.

Sedan står du också på knäna, kasta ett ben tillbaka, håll det i 2 sekunder, böj det i knäna och tryck det mot bukhålan. På varje ben måste du göra 5 tillvägagångssätt.

Håll i stående läge på baksidan av en fåtölj eller stol. Klackar ihop, strumpor på sidorna. I denna position klättrar du fingrarna och drar skottet inåt i några sekunder.

Efter övningarna kan du gå på samma sätt som i uppvärmningen.

Fel i terapi

 • Det första misstaget i en otrolig hänvisning till en specialist för hjälp. De primära tecknen på blåsan tas i samband med en vanlig sjukdom, ofta misstagen för "påverkan på vädret." Som regel tror en person att allt kommer att passera. Och det passerar, men då finns det kronisk blåsan, som kan behandlas i flera år.
 • Hemma kontrollerar inte testerna, utför inte ytterligare tester. Därför är det inte heller möjligt att fastställa orsaken. En person börjar använda droger som inte har förmåga att bota sjukdomen, och förvärrar ofta det bara.
 • När du får otillåtna eller felaktigt föreskrivna läkemedel kan du bli av med symtomen på cystit för evigt, men i framtiden är den fylld med en kronisk process som är svår att behandla.

Om alla samma kroniska blåsor har uppstått och periodiskt får sig att känna sig vid frekventa återfall, bör den behandlas med antibiotika i samband med folkmetoder, det vill säga avkodningar av medicinska växter.

Dessutom underlättas kronisk inflammation genom användning av förfaranden som

 • elektrofores;
 • ultraljudsbehandling;
 • laserterapi.

Före diagnosen

Medan specialisten inte har godkänt diagnosen kommer han inte att föreskriva en behandlingsbana. För tillfällig lindring av symtom rekommenderas patienten att ta smärtstillande medel. Vanligtvis handlar det om No-shpe. För att bli av med smärtan kan du dricka bearberryinfusionen, som köps på apoteket.

Före diagnosen och under behandlingen måste du äta rätt. Från menyn för att utesluta stekta rätter, salt mat och röka produkter. Det är viktigt att veta att sexuella kontakter under behandlingen bör undvikas, annars kan utländska bakterier störa deras mikroflora och behandlingen kommer att gå ner.

Även med den framgångsrika behandlingen av blåsor behöver du övervaka din hälsa. Det är inte nödvändigt att diskutera förebyggande besök hos läkaren. Om det finns en kronisk inflammatorisk process och regelbundna återfall, måste du ha tranbär hemma för att konsumera hennes juice. Som regel är det bättre att bli behandlad en månad än då att drabbas av hela mitt liv med konstanta attacker av kramper i perineum.

Vilka symtom åtföljer cystit och hur man behandlar det - det här är ämnet för följande video:

Hur botar kronisk blåsin en gång för alla, när ingenting hjälper?

Rez vid urinering, smärta i underlivet, frekventa önskningar är symtom på akut cystitis. Enligt statistiken lider kvinnor av denna sjukdom flera gånger oftare än män. Detta underlättas av den specifika strukturen hos de kvinnliga könsorganen och excretionssystemet. Tyvärr kan en akut inflammatorisk process i tid inte behandlas i kronisk form, vilket kan vara ganska svårt att bli av med. Därför har de som har lider av denna sjukdom i många år undrat hur man cureblåsning en gång för alla.

En kompetent behandling för blåsans inflammation innefattar tre huvudkomponenter:

 • leta efter orsaken till långlivade återfall av sjukdomen och dess eliminering;
 • antibiotikabehandling;
 • stödjande och förebyggande åtgärder.

Antibiotikabehandling

Viktigt! Bland de vanligaste orsakerna till kronisk blåsan är närvaron i kroppen av en kronisk trög inflammatorisk process, som blir en konstant källa till patogena organismer och leder till regelbundna återfall av sjukdomen. Dessa inkluderar banala carious teeth eller dolda infektioner som överförs sexuellt.

I regel hanteras sökandet efter orsaker parallellt med antibiotikabehandling. När allt kommer omkring, lider en patient som förvärrar inflammatorisk behandling av obehagliga symptom och måste lindras. För behandling av cystit i de flesta fall föreskrivs följande antibakteriella läkemedel:

 • kloramfenikol;
 • nitroksolin;
 • erytromycin;
 • tetracyklin;
 • Doxycyklin.

I fall av att deras ineffektiva antibiotika av "reservgruppen" utsetts är dessa starkare läkemedel:

Med kronisk form av cystit är behandlingsförloppet minst 10 dagar, i motsats till den akuta formen, där det är tillräckligt att ta antibiotika i endast 5 dagar. Frånvaron av symptom är inte en anledning att sluta ta läkemedlet, doktorn föreskriver hur antibakteriella läkemedel går, beroende på svårighetsgraden av patientens tillstånd och resultaten av testen. Annars kan en gång "härdad" blåsan återvända.

Patienter använder ofta hemma växtbaserade preparat för behandling av blåsans inflammation:

 • kanefron;
 • tsiston;
 • beredningar baserade på tranbärsblad.

Dessa är naturliga preparat, de har en liten lista över biverkningar, men den försummade typen av blåsor med hjälp är helt enkelt omöjligt att bota. De används endast under terapi som ett adjuvans, som ett tillägg till antibiotika.

Hur man lindrar smärta med cystit

Det är känt att smärtupplevelserna är ganska uttalade med blåsans inflammation. Ofta lider patienter inte bara med urinering, även vandring kan orsaka lägre buksmärtor. Hur bli av med obehagliga känslor? Läkaren föreskriver antiinflammatoriska och smärtstillande medel:

Dessa läkemedel kommer inte bara att lindra smärtan, utan också sänka kroppstemperaturen, förbättra patientens övergripande tillstånd, eftersom feber inte är ovanligt vid blåsans inflammation.

Om standardmetoder är ineffektiva

Ibland kommer helt desperata patienter till urologen som förlorade hoppet att bli av med den inflammatoriska processen i urinblåsan. Många av dem hade tid att prova både moderna antibakteriella läkemedel och testade folkmekanismer, men allting var ineffektivt eller gav bara ett kortsiktigt resultat. Vad är orsaken till detta tillstånd?

Viktigt! Moderna läkare associerar utvecklingen av en sådan allvarlig cystit med en minskning av resistansen hos blåsans slemhinnor till effekterna av olika patogena mikroorganismer. Patologiska förändringar i vävnader uppstår både på grund av den konstanta inflammatoriska processen och mot bakgrund av aktiv användning av antibiotika. Således stänger den ondskefulla cirkeln av insidious patologi: cystitis behandlas med antibiotika, som i sin tur kan indirekt påverka en ny spole av sjukdomen.

Konklusioner om patologiska förändringar i organvävnader kan emellertid endast göras på grundval av en särskild studie, under vilken provets organs mikroskopiska plats samplas. Om analysen ger ett positivt resultat föreskrivs speciella mediciner och procedurer för att återställa normalblåsans slemhinna. Sådana åtgärder ökar lokal immunitet och förhindrar infektion från återkommande i framtiden.

Traditionella behandlingsmetoder

Tyvärr är det nästan omöjligt att bota kronisk inflammation i blåsan uteslutande med hjälp av medicinska örter. Men för att komplettera dem med antibiotika är det ganska realistiskt. Det är sant att folkrecept inte alltid är så ofarliga som det kan tyckas vid första anblicken. Innan du använder dem måste du konsultera en läkare utan att misslyckas. Tillsammans kan örter vara allvarliga allergener, och de är farliga att använda i närvaro av samtidiga kroniska sjukdomar.

Med cystit är följande folkmekanismer effektiva:

 • kamillebuljong;
 • avkok av björkblad
 • avkok av St John's wort;
 • buljongbärbär
 • avkok av persilja.

Koka sådant avkok enkelt: bara ta en matsked torrt gräs och häll det med ett glas kokande vatten, insistera tills det kyler. Du måste dricka drogen två gånger om dagen - på morgonen och på kvällen en halv kopp.

Även förespråkare för traditionell medicin rekommenderar användning av stillasittande bad med avkok av medicinska örter för behandling av blåsans inflammation. För deras förberedelse behövs växter med antiseptiska egenskaper:

För att göra ett bad, blanda 5-7 skedar av varje ört i en emaljpanna. Den resulterande blandningen häller 2 liter brant kokande vatten och kokar i ytterligare 10 minuter över låg värme och insisterar sedan tills det kyls, filtreras och tar ett varmt stillasittande bad med buljong i 15 minuter.

diet

Ironiskt nog kan en ordentligt vald diet påskynda processen för återhämtning från cystitis. Skarp, stekt, salt mat bidrar till ännu mer irritation av blåsan, vilket ökar smärtan.

Allmänna rekommendationer för att sammanställa en diet för exacerbation av cystit är följande:

 • Det är nödvändigt att dricka minst två liter vätska per dag, med preferenser till kompott, örtte och vatten;
 • mat bör vara lätt: fettsyror av kött och fisk i kombination med grönsaksalat, soppor och spannmål;
 • skarpa kryddor, pepparrot, stekt mat bör uteslutas helt.

Förebyggande åtgärder

De som åtminstone en gång stött på blåsinflammation, är osannolikt att vilja möta det igen, för det här är en mycket obehaglig sjukdom, som är fylld av många komplikationer. Av detta skäl är det viktigt att följa följande regler:

 • Det bör inte finnas en långvarig försening i urinering.
 • föredra linne från naturmaterial
 • klä i väder, frys inte;
 • Följ klart reglerna för intim hygien: du måste dab varje dag, efter samlag - nödvändigtvis;
 • använd barriärmedel för preventivmedel
 • För att undvika infektion är det nödvändigt att urinera efter samlag.

Kronisk cystit kan inte betraktas som en dödlig sjukdom, men denna sjukdom kan orsaka mycket problem för sina "lyckliga ägare". Av denna anledning är det nödvändigt att ge maximal uppmärksamhet åt förebyggandet av blåsans inflammation, och även att kontakta läkaren vid de första tecknen på sjukdomen.