Huvud
Strömförsörjning

Är det möjligt att värma prostata med olika former av prostatit

Bland patienter som lider av sjukdomar i prostata (prostatit) kan ofta höra frågan - är det möjligt att värma prostata för prostata och vilka fördelarna med detta förfarande. Meningar av läkare skiljer sig åt i denna fråga, var och en av parterna har sina argument för och emot. Dessutom när det finns ett antal sjukdomar förfarande är acceptabelt och har en positiv effekt, och i vissa fall förbjudna helt eftersom det kan orsaka försämring av patienten.

I vilka fall är uppvärmningsförfarandena acceptabla?

Procedurer för uppvärmning av prostatakörteln har en positiv effekt endast vid kroniska sjukdomar. Uppvärmning positivt påverkar förbättringen av blodcirkulationen, hjälper till att lindra spasmer och svullnad, slappnar av musklerna, låter dig ta bort bakterier och metaboliska produkter. Även smärtsyndromet minskar på grund av minskningen av ödem och inflammatoriska processer.

Det finns lättnad och frånvaro av smärta vid urinering. Rekommenderade förfaranden inom de tidiga stadierna av sjukdomen, såväl som i värme återhämtningsperiod eller stadium av kronisk prostatit i mellan exacerbationer.

Med akut prostatit eller vid förvärring av kroniska sjukdomar elimineras uppvärmningen helt, eftersom förfarandet kan ha en negativ effekt som förvärrar sjukdomsförloppet och ökar smärtan. I detta fall ökar uppvärmningen endast reproduktionshastigheten av bakterier, leder till ökad ödem, vilket väsentligt komplicerar klinisk behandling.

Uppvärmningsmetoder

I terapeutisk medicin tillhandahålls flera metoder för uppvärmning av prostata.

Det är värt att överväga den mest effektiva och effektiva av dem:

Stärka effekten, du kan använda buljonger med kamille, kalendula, Johannesört i vattnet innan du badar. Också ett bra resultat är terpentinbad, emulsioner som du kan köpa i ett vanligt apotek. Vid användning av terpentinemulsioner bör tiden i badrummet minskas till 10 minuter. Efter proceduren rekommenderas torrslipning. Gå inte omedelbart in i rummet med kall luft, utan att vänta på acklimatisering.

Kategoriskt förbjuden dousing med kallt vatten, som bara kan intensifiera inflammatorisk process. Vatten bör ha en temperatur på ca 30 grader, inte varm och bekväm för kroppen. Efter att ett bad inte kan doppas i poolen finns det risk att man får en temperaturchock och ökar också inflammationsprocessen tack vare bakterier, vars närvaro är möjlig i vattnet.

Det finns många uppvärmningsmetoder, och de flesta har en bra effekt utan att kräva extra kostnader och är ganska bekväma för en personprocedur. Det viktigaste att komma ihåg när genomföra de förfaranden - är det först nödvändigt att spara vilotillstånd, vilket leder till en ytterligare uppmjukning av kroppen och förbättra den positiva terapeutiska effekten.

I vissa fall rekommenderas också måttlig fysisk ansträngning, vilket också förbättrar tillståndet för prostata. Men aktiv vila och sportaktiviteter är endast möjliga om läkaren godkände sig på grundval av studiernas resultat.

Vad du bör komma ihåg, med hjälp av metoderna för uppvärmning

Prostata uppvärmningen, men i många fall är det förfarande som gör det möjligt att på ett effektivt sätt minska smärta och minskar inflammation, men det är en förebyggande förfarande. Med andra ord är den erhållna effekten endast tillfällig och löser inte på något sätt problemet med den underliggande sjukdomen.

Specialisternas åsikter om fördelarna med uppvärmning är uppdelade i "För" och "Mot", ungefär i lika stora proportioner. Det finns också en uppfattning att känslan av förbättring efter uppvärmningen baseras på placeboeffekten - patientens själv förslag och önskar ett snabbt tillfrisknande. Eftersom de nödvändiga kliniska studier har genomförts för att tala om effekterna av tekniken är svårt, och därför bör enbart förlita sig på bedömningen av den behandlande läkaren.


Under alla omständigheter bör du konsultera en läkare, vars auktoritativa åsikt är avgörande i detta ärende innan du börjar förfarandet och uppvärmningen. Om en expert godkände uppvärmning och gjorde sina rekommendationer, är det nödvändigt att strikt följa dem, kombinera terapi med huvudrätten av behandlingen. Om ökningen av prostatit efter uppvärmning uppmärksammas, är det nödvändigt att omedelbart stoppa procedurerna och kontakta en specialist för hjälp och råd.

För närvarande finns det flera ganska effektiva metoder för att behandla prostatakörteln och fokusera på dem.

En erfaren urolog kan välja den mest effektiva behandlingsmetoden som är lämplig för en viss patient, och först efter utnämningen av grundläggande procedurer kan man prata om förebyggande metoder och värma prostata hemma. Dessutom bör varje förfarande rekommenderas av en läkare och förses med detaljerade anvisningar för sitt beteende.

Huruvida det är möjligt att värmas upp i en prostatit?

Prostata är en av kökklifarna i en mans kropp. Den ligger under blåsan och har formen av en stor kastanjefrukt. Dess funktioner är mycket viktiga. Prostata ger normal urinering, producerar manliga hormonet - testosteron involverad i befruktning av ägg, och även besitter desinficerande egenskaper. När prostatit uppträder (inflammatoriska processer i prostatakörteln), bryts dessa funktioner. Om situationen utlöses, kan impotens, manlig infertilitet, prostata adenom och cancer utvecklas.

Om en man känner problem med prostata (smärta i underlivet, svårighet att urinera, svag erektion, etc.), behöver han kontakta läkaren i god tid. Detta förhindrar förekomsten av obehagliga konsekvenser. I den medicinska institutionen kommer att utses mottagning av antibiotika, fysioterapi, massage, om det behövs - kirurgiskt ingripande. Alternativ medicin erbjuder dock sitt sätt att lindra sjukdoms symptom - uppvärmning.

Är det säkert att värma upp med en prostatit?

Ett adekvat svar på denna fråga kan endast erhållas efter samråd med en specialist urolog. Det är nödvändigt att värma prostata endast i de tidiga stadierna av sjukdomsutvecklingen. I senare termer kan detta bara förvärra inflammatorisk process. Svåra former av prostatit elimineras oftast endast kirurgiskt.

Man tror att uppvärmningen av prostatakörteln aktiverar cirkulationen i detta organ. Dessutom finns det en avkoppling av släta muskler, eliminering av stillastående fenomen, ödem, lindring av smärtsyndrom, avlägsnande av patogena bakterier och sönderfallsprodukter. Vissa läkare ingår i den komplexa behandlingen av prostatit som värms upp på olika sätt. Kontraindikation i detta fall är den akuta perioden av sjukdomsförloppet.

Heta bad

Du kan värma prostata med bad. Effekten av hydroterapi är ett skarpt inflöde av blod till det sjuka organet. Ett viktigt villkor är att dessa förfaranden ska ordnas ordentligt och utses av en specialist. I det här fallet kan du återvända hanehälsan.

Behandlingen börjar med en låg vattentemperatur på 36,6 ° C. Ta därefter gradvis till 43 ° C. Uppehållstiden i ett sådant bad bör inte överstiga 10-15 minuter. Det är mycket viktigt att hela underkroppen fördjupas i varmt vatten. Du kan göra massage i inguinal och bäcken områden. Välkommen till vatteninfusioner av medicinalväxter. Det blir bättre om dessa växter har antiinflammatoriska och smärtstillande egenskaper. Till exempel, kamille, kalendula, Johannesjurs, salvia, enbär, barrträd. Först hälls en liten mängd gräs med kokande vatten, insisterar. Därefter hälles den resulterande vätskan i badet.

Radon bad

Ibland, med prostatit, ordineras en terapeutisk procedur som mineral radonbad. Den terapeutiska effekten uppnås på grund av ångan av den inerta gasen av radon, upplöst i varmt vatten. Ett sådant bad kommer att minska inflammation och smärta, dilatera blodkärlen, förbättra blodcirkulationen, stimulera immunitet. För att påbörja behandling med radonvatten är det endast möjligt att ha fått före samråd med urologen.

Förloppsförloppet är cirka 15 dagar. Varaktigheten av ett radonbad är 15 minuter. Förbered förberedelsen av badet genom att upphetta 200 liter vatten till en temperatur av 38 ° C och häll i en koncentrerad radonlösning. För att värma en prostata på detta sätt är det möjligt att vara i sittande läge. Efter avslutad procedur krävs vila i 1 timme eller en dröm.

Bad med prostatit

Utlåtanden från specialister angående besöket i bastun och bastu för inflammation i prostata är tvetydiga. Man tror att badet lindrar muskelspasmer, ökar blodflödet, förbättrar flödet av prostata vätska. Om detta är en eftergivningsperiod, kan sådana förfaranden ha en positiv effekt på människors hälsa. Det är emellertid kontraindikativ för att baska under perioden med akut manifestation av prostatit.

Först räcker det med att besöka bastun varannan vecka. Tiden i ångrummet är upp till 5 minuter tills svetten kommer ut. Bättre begränsad till tre besök i ångbastunet. Efter tre veckor kan du öka tiden du besöker bastun eller bastu. Det rekommenderas inte att dricka alkohol medan man äter i ett bad och äter stora mängder tung mat. Det är bäst att begränsa det till hett örtte utan socker.

Andra sätt att värma upp prostata

Förutom heta bad, bad eller bastu finns det andra sätt att värma prostata när dess funktioner är försämrade. Bland dem:

 • Lavemang. Varma läkemedelslösningar injiceras i ändtarmen med enema och hålls i en timme.
 • Introduktion av sonden. Specialisten introducerar en sond som avger mikrovågor i urogenitalkanalen. Detta gör det möjligt för prostata att värma upp, vilket minskar smärta, svullnad och eliminering av infektionen.
 • Massage i prostata. I detta fall uppnås uppvärmningseffekten genom att öka cirkulationen i det massade området.
 • Särskilda fysiska övningar för att stärka bäckenbotten. De tillåter att öka blodflödet i hela bäckenets område och eliminera alla stillastående fenomen. Dessutom stärks musklerna.
 • Använd en blå lampa.

Förebyggande åtgärder

Ibland kan enkla förebyggande åtgärder förhindra sjukdomar. nämligen:

 • Undvik hypotermi. Sitt inte på kalla ytor, stanna inte i dåligt uppvärmda rum under lång tid.
 • Observera reglerna för grundläggande daglig hygien. Ibland kan orsaken till prostatit vara bakterier som penetrerar prostata genom urogenitalkanalen.
 • Tillåt inte långvarigt sittande. Denna position väcker stagnation i bäckenområdet, vilket påverkar människornas hälsa negativt.
 • Håll dig i balans i sexuellt liv. Långtidsuppehåll eller vice versa - Överdriven sexuell aktivitet påverkar prostatakörteln normala.
 • Prostatafunktionen hämmas av venerala och urologiska sjukdomar.
 • Provoke prostatit kan varje situation som bidrar till att minska immunstatusen: dålig näring, regelbunden sömnbrist, utmattning, stress och depression.

Huruvida det är möjligt att värma en prostata vid en prostatit?

Värmebehandling är en ganska trevlig form av terapi, som används för många typer av sjukdomar. Oavsett om det är möjligt att värma en prostata vid en prostatit och hur korrekt att använda liknande procedurer kommer vi att berätta i vår artikel. Sjukdomen i sig är en inflammatorisk process i prostatakörteln som stör sin normala funktion. Om en man har känt de första symptomen på denna sjukdom, måste han omedelbart kontakta en läkare, annars kan allvarliga konsekvenser förväntas.

För behandling av prostatit förskriver specialister främst läkemedel. Ytterligare komplex är ordinerade utifrån befintliga symptom - smärta, svag erektion, problem med urinering. Uppvärmning är en sådan teknik, men i de flesta fall kan den endast användas i kronisk form av prostatit. Innan vi går vidare till honom är det bättre att konsultera en läkare, tk. proceduren har kontraindikationer.

Fördelar med uppvärmning

Många män med en inflammatorisk process i prostatakörteln undrar om det är möjligt att värma upp med prostatit och huruvida det inte kommer att skada kroppen. Användningen av varmvatten eller kompressor har definitivt fördelar och nackdelar, vilket måste läsas i förväg. Bland fördelarna med tekniken kan identifieras:

 • Förbättrad blodcirkulation i bäckenet
 • Ökad svettning, genom vilken toxiner frigörs (de ackumuleras på grund av inflammation)
 • Minskade ödem
 • Avkopplande glattmuskelvävnad, så du kan inte dricka antispasmodik
 • Utbytesprocesser aktiveras

En av de främsta fördelarna med uppvärmning kan kallas eliminering av stillastående processer, vilket är många orsaker till sjukdomen. Att bli av med dem hjälper också till att bättre absorbera ämnen från droger, så här är fördelarna med uppvärmning till och med dubbelt. Om du lägger till vatten dekokt av örter, kan du få ytterligare funktioner - smärtlindring, toning, regeneration förstärkning, antiseptisk effekt.

För uppvärmning kan du använda en rad olika metoder - heta bad, enemas, kompressor, utflykter till badet. Var och en av dem har sina egna begränsningar, men någon patient kommer att kunna välja här på något sätt för behandling.

Du kan också göra en uppvärmning för att förebygga prostatit. Det kommer att vara särskilt användbart för representanter för det starkare könet som leder en stillasittande livsstil, genomgår frekvent hypotermi och har avvikelser i det vaskulära systemet. Men är det alltid möjligt att värma en prostatit eller för ett förfarande finns det några kontraindikationer. Det finns kontraindikationer, och vi kommer att berätta om dem senare. Under tiden låt oss räkna upp vad som kan leda till genomförandet av sessioner, om det ignoreras eller felaktigt genomförandet av tekniken:

 1. Förstöring av smärtssyndrom
 2. Försämring av patientens tillstånd
 3. Snabb tillväxt av tumörformationer

För att inte provocera sjukdomen ännu mer, var noga med att ta reda på om det är möjligt att göra värmen för dig. Även de första procedurerna görs bäst på kliniken för att bedöma om de orsakar några negativa reaktioner i kroppen. Om det inte finns någon, kan du gå vidare till dem hemma.

Uppvärmningsmetoder

Låt oss nu ta en närmare titt på vilka typer av tekniker du kan värma dig med prostatit eller prostata adenom. Bland förfarandena tilldelas heta vanliga bad och sessila bad, applikationer, wraps, enemas, kompresser, bad och bastubesök. De flesta av dem använder inte enkelt varmt vatten, men späds med avkok av medicinska växter. Även ämnen som paraffin, vätesulfid, terpentin och andra kan användas. Alla kan användas hemma, men det är nödvändigt att läsa reglerna för behandling.

Heta bad

Prostatuppvärmning med prostatit med hjälp av heta bad är en av de mest populära metoderna på grund av sin lätthet. Badet kan tas på vilken som helst dag, när som helst som är lämplig för patienten, även om det är lämpligt att göra detta innan du lägger dig. Om hydroterapi inte utförs på kvällen, helt enkelt efter att det bor i vila i ungefär en och en halv timme. Börja proceduren från att vara i vattnet, som inte överskrider kroppstemperaturen. Gradvis höjs graderna tills de når 43 ° C.

Denna temperatur anses optimal, men du kan bara värma den hos patienter med kronisk form av prostatit. Sessionsperioden bör inte överstiga 15 minuter. I vattnet ska endast vara den nedre delen av kroppen, ska stammen vara på ytan (annars kan du skada hjärtat). Till blodet strömmar inte till huvudet, det kan vikas i en våthandduk. Kom ihåg att vattentemperaturen ska vara konstant, så du måste hälla varmt vatten hela tiden.

Samma rekommendationer gäller för sittande klaser. De kan sitta ner skinkorna eller göra dem för nedre extremiteterna. I det första fallet kan du först helt enkelt hälla varmt vatten i ett handfat, lägga ett bräde på det och tvätta det med en svamp. Temperaturen i rummet ska vara minst 20 grader, så att kroppen inte svalnar.

Stärka effekten av terapi kan sådana örter som lavendel, salvia, kamomill, Johannesjursmingoll och andra. Här är några populära recept för matlagningsbuljonger från dem:

 • Ta 100 g salvia, häll 1 liter kokande vatten. Efter 15 minuter påfrestning och den resulterande produkten häll i badrummet
 • 50 gram kamilleblommor, häll 5 liter kokande vatten och låt i 20 minuter. Därefter filtreras buljongen och läggs till vatten
 • 7 msk lavendel, häll 5 liter vatten och lägg sedan på elden. Låt produkten koka i 15 minuter, kasta bort, spänna och lägg till badet
 • Blanda 1 msk kamomill, lind blad och salvia, svalört och två halv - Cudweed. Från blandningen ta bara 5 matskedar, häll dem 3 liter kokande vatten och koka i ytterligare 15 minuter. Lägg till badet efter filtrering
 • Samla de friska tallnålarna, fyll den med en 10-liters hink. Häll råvaran med kokande vatten och lämna i 6 timmar. För proceduren, kasta endast 150 ml av produkten för 200 liter vatten

En annan typ av bad är terpentin. Dess fördel är att eliminera leder som orsakar inflammation, desinfektion, minskad smärta, bättre cirkulation och mycket mer. Efter hennes inträde kommer patienten att känna sig vilad och avslappnad. Du kan inte använda terpentin människor med akuta exacerbationer av kroniska sjukdomar, hudsjukdomar, olika kardiovaskulära sjukdomar.

Beroende på vilken typ av råmaterial som används ska vattentemperaturen vara 38-39 grader (vita bad) eller 40-42 (gula bad). Terpentin köps i ett apotek, späds ut i en liten mängd varmt vatten och hälls sedan endast i ett bad. Efter det behöver inte sköljas, torka bara med en handduk och stanna i vila i 1-2 timmar. Mer information om badtunnor finns i recensionen nedan. Videon berättar om för och nackdelar med förfarandet, liksom hur bäst det är att genomföra det.

För stillasittande bad kan du använda samma örter som för konventionella. De insisteras omedelbart i en stor mängd vatten, som sedan inte späds med någonting. De är inte längre än 15-20 minuter, för förebyggande ändamål kan de göras 1-2 gånger om månaden.

Yttrande från experter om huruvida det är möjligt att värma prostatit hos män i badet eller inte gör det, avviker. Bland de positiva sidorna av badet är normalisering av blodcirkulationen, förstärkning av blodkärl och hjärtmuskel, förebyggande av stillastående fenomen. Efter hennes besök rekryterar en person vitalitet, stärker hans immunitet och ökar effektiviteten. För att få ännu fler fördelar med rutinerna kan du använda de medicinska örterna, gnugga dem eller använda för att massera.

Du kan lägga eteriska oljor i luften, detta kommer att ha en fördelaktig effekt på luftvägarna och hela kroppen. När du besöker badet kan du samtidigt hålla en prostata massage, eftersom musklerna blir ganska avslappnade. Innan vi går in är det värt att dricka ett avkok av nässlor eller hagtorn, eftersom de ökar utsöndrings funktion och bidra till mer gifter. Det är viktigt att bibehålla samma temperatur, vilket inte gör det möjligt att göra plötsliga hopp. Hoppa inte heller från badet i snö eller kallt vatten, för Detta kan leda till en förvärmning av prostatit eller utseende av prostatacidema.

Bo i ångbastun får inte vara mer än fem minuter, behöver du ca 3 åtkomster, gradvis öka antalet till 5. Nykomlingar behöver delta i ett bad endast en gång i 2 veckor, när kroppen vänjer sig, kan du öka förstoringen upp till två gånger i veckan. Den behandlande läkaren kan dock justera detta behandlingsschema i vilken riktning som helst.

Besök inte ångrummet för dem som har en bakteriesjukdom, för Ökad blodcirkulation hjälper till att snabbt reproducera patogena mikroorganismer. Dessutom kan termoreguleringen av patienten störas, speciellt om badet är för långt för att stanna.

Andra medel

Värmande prostatit hemma är också möjligt med enemas och komprimerar. Den första görs vanligen med avkok av kamomill, tk. det lugnar vävnader, lindrar smärta och hjälper till med regenerering. Det är nödvändigt att hälla 10 g torkad växt med 200 ml kokande vatten och tillsätt ett par droppar 1-2% Novocain. Den mottagna medicinen injiceras i ändtarmen (högst 300 ml åt gången), det tar 1 timme att hålla den. Upprepa proceduren tre gånger om dagen.

Temperaturen på lösningen för enema bör inte överstiga 37 grader, detta måste komma ihåg. Det kan inte utföras med hemorrojder, proktit eller närvaron av sår och sprickor i ändtarmen. Du kan också värma inguinalområdet med en värmepanna. Hennes värme hjälper till att bli av med smärta, minska stress och förbättra humör. Ibland fungerar placebo-effekten, när patienten applicerar även en enkel flaska varmt vatten till magebotten.

Varmare bör hållas i ljumsområdet eller i perineum. Dess temperatur bör inte överstiga 45 grader. Som i andra fall kan den inte användas i den akuta formen av prostatit. Låt oss nu gå vidare till kompressorerna. Oftast använder de sand, paraffin eller ozokerit för dem. De två sista används så här:

 1. Vik i 6 lager av gasbindning och fukt i en lösning av ämnet
 2. Gör detsamma med ett annat bandage
 3. Låt dem nu svalna till 50 grader, sätt ihop med oljelampa eller vaxpapper och fäst på botten av magen
 4. Efter det är bäckenet täckt med en filt eller en varm sjal och patienten ligger en halvtimme
 5. Du kan applicera kompositionen direkt på huden, men i detta fall kyls den till 45 grader

Det rekommenderas att utföra procedurerna samtidigt. För återhämtning måste du göra minst 10 sessioner. Var noga med att övervaka temperaturen, annars kan du få en bränning. Behandling av uppvärmd sand är osannolikt att arbeta hemma.

Sådana procedurer finns i kliniker eller sanatorier. Personen är täckt med sand på bröstet, resten av delarna är bara lite sprinklade med ett tunt skikt. Inom en halvtimme ska patienten slappna av och njuta av proceduren.

Efter det kan du inte simma eller sola, du behöver minst en timme att stanna i skuggan i vila. Hemma kan du göra en komprimering med sand, föruppvärmning i ugnen.

På sjukhuset kan patienten erbjudas 2 fler typer av uppvärmningsförfaranden - diatermi och mikrovågstransuretral terapi. Kärnan i den första är att införa i rektum av en elektrod, och den andra är fäst vid perineum. Då börjar de att utföra en alternerande elektrisk ström, som värmer vävnaderna, effekten kan ta upp till 40 minuter. I det andra förfarandet är effekten direkt på prostatakörteln, till vilken en speciell radiator utförs genom urinröret. Detta gör att du effektivt kan bli av med smärtan och ta bort svullnaden.

Kontra

Som tidigare nämnts kan prostatit inte värmas i alla fall, och det finns begränsningar där detta inte kan göras. Först och främst är det förbjudet att värma om sjukdomen är i ett akut stadium. Av alla tekniker kan läkaren bara låta varma bad, temperaturen i dem ska inte vara över 37 grader. Dessutom är förfarandena helt förbjudna om patienten lider av:

 • Maligna neoplasmer
 • Purulenta processer
 • Arteriell hypertoni
 • epilepsi
 • Tromboflebit och trombos
 • Andningssjukdomar

Du kan inte använda denna typ av behandling om prostatit är bakteriellt av natur. Det är också värt att skjuta upp sessionen om patienten har feber, om feber. Det är inte rekommenderat att använda dem vid störning av sköldkörteln eller mag-tarmkanalen. Vid applicering av kompresser till de sjukdomar som uppträder i cirkulationssystemet och lever läggs till, och när man använder enemas - hemorrojder och analfissurer.

Huruvida det är möjligt att värma en prostata vid en prostatit?

Huvudindikatorn för uppvärmning av kronisk prostatit är eftergivningsperioden. Under denna period försvinner alla symptom och den inflammatoriska processen försvinner.

Huruvida det är möjligt att värma en prostata vid en prostatit? I vissa fall - ja, till exempel, för behandling av kronisk inflammation i prostatakörteln, kommer uppvärmningen att hjälpa till.

Indikationer för uppvärmning

Uppvärmning med prostata görs verkligen hemma. Det är dock värt att komma ihåg att uppvärmning ingår i komplex terapi, och som en självständig behandling kommer det inte att ge något resultat.

Uppvärmning med prostatit

Varmt vatten kommer att ha en sådan effekt:

 • kommer att slappna av i bäckensmusklerna och muskulaturen i urinröret, prostata och små kärl;
 • blodflöde till prostatakörteln;
 • kommer att eliminera svullnad i prostata, smärta och besvär med urinering med tillsats av medicinska örter.

Vad är metoderna för uppvärmning?

Låt oss betrakta det mest effektiva:

 • Heta bad. Kärnan i metoden är att patienten sitter i badrummet vid en vattentemperatur på upp till 40 grader med en vattennivå precis ovanför bäckenområdet. Procedurens varaktighet är cirka 20 minuter. Under denna manipulation är det nödvändigt att övervaka vattentemperaturen så att den inte är superkyld. För större effekt använd ett avkok av medicinska örter, som tillsätts till vattnet före badning. Inte dålig effekt kommer att få ett bad med tillsats av terpentin. Förfarandet tar 10 minuter. Under proceduren är det nödvändigt att massera i perineum och bäckenområdena för en större terapeutisk effekt. Förfarandet måste slutföras med torr slipning.

Terapeutiskt bad med prostatit

 • Lavemang. Ett avkok av kamomill är perfekt för att avlägsna inflammation. Avkok görs på följande sätt: 1 kopp kokande vatten läggs till 1 matsked buljong. Du kan också lägga till några droppar Novocaine för att lindra svullnad. Buljongen kyler ner till en acceptabel temperatur, som kan användas för enema rektalt.
 • Bad och prostatit. Huruvida det är möjligt att värma en prostata vid en prostatit, bada i ett bad? Det är möjligt, men inte mer än 2 minuter i varje samtal. Proceduren tar inte mer än 25 minuter. Dessutom är badet användbart eftersom kroppen, förutom uppvärmning, också mottar rening, vilket också har en fördelaktig effekt på kroppen. Det är värt att överväga att du inte kan svettas med kallt vatten. Vattentemperaturen bör värmas till 30 grader. Den allmänna badningen i poolen efter badet är också oönskade på grund av närvaron av bakterier som kan förbättra inflammatorisk process i kroppen.

  Besöker bastu och bad med prostatit

 • Prostatuppvärmning med mikrovågor. Förfarandet innefattar att bringa en tillräckligt bekväm radiator till prostata genom urinröret. Förfarandet utförs endast av en andrologist eller urolog med samtidig medicinska indikationer. Det används för att lindra svullnad och inflammation.
 • En varmvattenflaska med prostatit appliceras på perinealzonen.
 • Proteering av havsvatten. Vila och simma till sjöss är en ganska bra lektion. Det är nödvändigt att övervaka temperaturen på vattnet så att det inte är för kallt. Det är tillräckligt att ligga och bada på den varma sanden. Att besöka reservoaren eller poolen bör vara för patientens goda profylax vid behandling av prostata.

  Uppvärmning med sol och varmt havsvatten

 • Det är nödvändigt att värma upp, och också att sväta dina fötter. Ben med kronisk prostatit kan sväva, men du kan inte sätta sig på kallt järn. Bad för fötterna kan förbättra kroppens immunförmåga mot inflammatorisk sjukdom. För att göra detta är det nödvändigt: lägg fötterna i vatten med en vattentemperatur på ca 37 grader och tillsätt gradvis varmt vatten. Lägg sedan till läkemedelsbuljongen. Efter 25 minuter, sluta sväva ben. Torka sedan torrt och bära ullstrumpor.

  Det är nödvändigt att värma upp och sväta dina fötter

  Under förfarandena måste du observera fullständig lugn och koppla av för att få ut det mesta av förfarandet.

  Även små fysiska övningar är nödvändiga, men först efter att läkaren har godkänt resultaten från undersökningarna.

  Vilka är de viktigaste reglerna för uppvärmning?

  Att behandling inte skadar din hälsa, du behöver konsultera en läkare. Läkaren utför en undersökning och föreskriver behandling, se till att det inte finns några kontraindikationer. Först och främst följs följande regler:

  • Under en exacerbation är det förbjudet att ta bad, använda värmare eller enemas;
  • vattentemperaturen ska vara upp till 40 grader;
  • ta ett bad en gång om dagen;
  • Vattnets temperatur måste gradvis upphettas.
  • Genom att utföra ett sådant förfarande som enemas är det önskvärt att tillsätta läkemedelsbuljonger, tinkturer eller eteriska oljor;
  • användbar kontrastdusch eller bad, men det är tillåtet vid en vattentemperatur på 30 till 37 grader.
  Doktors rekommendationer om prostatauppvärmning

  Vad är kontraindikationerna?

  Det finns sjukdomar där det är förbjudet att värma prostatakörteln.

  Kroniska sjukdomar och inflammatoriska processer kan också påverka den befintliga sjukdomen:

  • bakteriell prostatit;
  • abscess i bäckenorganen;
  • tecken på epilepsi
  • feberiska manifestationer;
  • olika typer av tumörsjukdomar;
  • sjukdomar i matsmältningssystemet, lever och njurar;
  • olika sjukdomar i andningsorganen;
  • sköldkörtelstörningar.

  Vad är läkarens kommentarer om uppvärmningen av prostata?

  I detta avseende finns det olika åsikter, och de flesta experter tror att detta är en bra metod att bli av med sjukdomen.

  Användningen av en värmepanna anses vara en godkänd metod och det är tillåtet att använda den endast under eftergift.

  På en av platserna frågade folk en specialist om huruvida det är möjligt att värma prostatit med en blå lampa, som doktorn svarade kategoriskt - nej, på grund av möjligheten att utveckla genitalnervens neuropati.

  Vissa läkare tror att du kan tjäna dig själv en clamidiose genom uppvärmning, och han behandlas enbart med antibiotika. Tyvärr kan man inte göra utan uppvärmning här.

  Oavsett om det är möjligt att värma en prostata vid en prostatit och som det är korrekt att göra eller göra

  De flesta män som lider av inflammation i prostata undrar om det är möjligt att värma det och om det kommer att dra nytta av det. Modern medicin kan inte komma till en entydig slutsats, eftersom alla alternativ för uppvärmning har positiva och negativa sidor. Innan du börjar självbehandling Behöver konsultera en läkare. Det kommer i vissa fall att vara effektivt, i andra kommer det att skada patienten.

  Oavsett om det är möjligt att värma upp prostata vid prostatit

  Det har bevisats av medicinsk praxis att det är möjligt att uppnå en positiv effekt genom uppvärmning av prostatakörteln endast med kronisk sjukdom.

  Ett positivt resultat kan hänföras till minskning av puffiness, inflammation, cirkulation, spasmer avlägsnas, musklerna är avslappnade, bakterier och halveringstider elimineras. Med avlägsnande av puffiness och inflammation minskar smärtan.

  Urinering efter uppvärmning blir inte så smärtsamt. Denna procedur rekommenderas i tre fall: kronisk prostatit med akut exacerbation, i första skeden av sjukdom, under återhämtning.

  I sådana situationer stimulerar uppvärmningen processen med bakterier, ökar svullnaden, medicinen kan förlora sin effektivitet.

  Indikationer och kontraindikationer

  Varje förfarande har sina fördelar och nackdelar, och innan man går vidare till behandling är det nödvändigt att bekanta sig med dem.

  Kontraindikationer uppvärmningsförfarande:

  1. Mjukheten började på grund av att bakterierna gick in i prostatakörteln.
  2. I bäckenområdet bildas purulenta sekret under den inflammatoriska processen.
  3. Epilepsi.
  4. Hypertension.
  5. Sjukdomar som ökar feber och orsakar feber.
  6. Sjukdomar i hjärt-kärlsystemet.
  7. Förekomsten av tumörer av annan art.
  8. Ångest med komplikationer i matsmältningskanalen, njure och lever.
  9. Formationer på lungorna, astma, tuberkulos.
  10. Tromboflebit.
  11. Arbetar inte sköldkörteln ordentligt.

  Innan du gör självbehandling och utför uppvärmningsförfaranden, behöver du konsultera en specialist.

  Fördelar med att uppvärma prostatakörteln:

  • Att få maximalt flöde av fördelaktiga ämnen genom prostatakörteln med hjälp av intensiv blodcirkulation.
  • Förorsakar inte spasmodiska känslor, uppmuntrar avspänning av glatta muskelvävnader.
  • Ta bort svullnad och inflammation.
  • De metaboliska produkter som bildas under inflammatorisk period avlägsnas.

  Fördelar med uppvärmning

  Läkare rekommenderar att värma upp med kronisk sjukdom med svaga symtom. Förfarandet kräver ingen speciell behandling och färdigheter, men vissa patienter är försiktiga att inte göra det själva, för att inte skada kroppen.

  Det finns flera regler som måste uppfyllas när man behandlar hemma, för att undvika negativa konsekvenser:

  Regler för behandling av prostatacancer hemma:

  1. I det akuta skedet rekommenderas att man inte undviker värmeuppvärmning i inguinalområdet.
  2. Det rekommenderas inte att värma upp prostata om källan anses vara bakterier.
  3. Prostata bör inte ha maligna neoplasmer, och godartade, liksom stenar.
  4. Kategoriskt rekommenderas det inte att utföra en uppvärmningsprocess vid enema om det finns mårhundar i ändtarmen, med akuta hemorrojder, proktit och paraproktit.

  Hur man värmer upp prostata

  Det finns många metoder för denna procedur, nämligen:

  Heta bad

  Några av männen värmer prostatan med ett bad. Den förväntade effekten erhålls, eftersom flödet av blod till det inflammerade ordet efter en kraftig förändring av temperaturregimen ökar.

  Innan du använder denna metod är det nödvändigt att få godkännande av urologen. Vatten bör värmas, så att temperaturen sammanfaller med människa vid det inledande skedet av behandlingen. Under behandlingens gång ökar vattnets temperatur.

  Vid en hög vattentemperatur håller patienten sig i den bör inte överstiga 20 minuter. Det är mycket viktigt att den nedre delen av mannen är helt täckt med vatten. Om det behövs kan du genomföra massageprocedurer i ljummen. Lägga till medicinska örter kan bara påskynda återhämtningen av prostatakörteln. Det är bäst att använda örter bland de egenskaper som är antiinflammatoriska och bedövningsmedel.

  Radon bad

  Vissa urologer kan rekommendera mineral radonbad. I varmt vatten sänder radon gas, som läker de inflammatoriska processerna i prostata. Den terapeutiska effekten av sådana bad sträcker sig också till cirkulationen och immunsystemet. Exakt två veckor är behandlingstiden med radonbad.

  Bo i ett sådant bad bör inte överstiga 20 minuter. Koncentrerad radon löses i 200 liter vatten, vilket är 40 ° C. Uppvärmningen sker i sittplatsen. Det är bäst att ligga ner och somna efter ett sådant bad.

  Bastu eller bastu

  De flesta urologer nådde inte samma slutsats om uppvärmning av prostata i en bastu eller bastu. Men experter tror att patienten stabiliserar utflödet av vätska i prostata, förbättrar blodcirkulationen, genom att expandera kärlen tas muskelspasmer bort.

  Det är kontraindicerat att besöka bastun eller bastu vid akut akut prostatit. Du kan gå till bastun eller bastun var 14: e dag. I ångrummet får du inte stanna längre än 10 minuter före svettningen.

  Du kan bara besöka ångrummet bara 3 gånger per ett besök i badet. På en månad kan du gå till badet oftare. Kategoriskt rekommenderas det inte att dricka alkoholhaltiga drycker eller tunga, feta livsmedel när man besöker bastun.

  Det finns många metoder för behandling av prostatit, men först och främst är det nödvändigt att få råd och rekommendationer från en specialist.

  Oavsett om det är möjligt att värma upp prostata vid en prostatit i ett bad eller på havet?

  När sjukdomen prostatit kan använda värmedynor och värma prostata. Sådana möten görs av läkare från det faktum att uppvärmningen förfarandet provocera blodflödet till könsorganen, och det kommer att bidra till en effektiv behandling.

  Uppvärmningsförfaranden

  För att värma upp prostata kan du använda vatten och elvärmare. Applicera dem i 30 minuter. Fortfarande för denna paraffin, ozocerit. Hemma, använd havsalt eller vanligt salt, havsand.

  Parafin kan värma upp och bedöva. Med sin hjälp stannar den inflammatoriska processen. Ozokerite har liknande egenskaper. Därför kan de ersättas och det finns ingen grundläggande skillnad.

  Med kronisk prostatit gör en komprimering av dessa ämnen. Lätt värm upp och sätt på en gasbinda, som staplas i flera lager. Vid en temperatur av ca 50 ° C appliceras kompressen ner i buken.

  Om temperaturen hos den smälta substansen inte överstiger 45 ° C, kan den appliceras direkt på kroppen. Detta görs i perineum och nära könsorganen. För att få effekten måste du göra ca 15 procedurer.

  Sand och salt kan också behålla värme under lång tid. Därför, för förebyggande ändamål eller helt enkelt för uppvärmning, kan du göra en väska med naturlig vävnad. Det är bättre om det är gjord av linne. Häll den uppvärmda sanden i en påse och sätt den i magen eller in i skrotet. Detta förfarande kommer att lindra smärtan och stoppa inflammationen.

  Kontra

  Det finns situationer där du inte kan värma.
  Det kan vara kroniska sjukdomar och pågående inflammatoriska processer.

  1. Prostatit, som uppstår på grund av bakteriens ingrepp.
  2. Purulenta formationer och inflammationer i bäckenområdet.
  3. Epilepsi.
  4. Sjukdomar som uppstår med hög feber, feber.
  5. Hypertension.
  6. Förhöjning av hjärt-kärlsjukdomar.
  7. Tumörer, maligna eller godartade.
  8. Komplexa sjukdomar i mag-tarmkanalen, levern, njurarna.
  9. Astma, tuberkulos och andra lungsjukdomar.
  10. Tromboflebit.
  11. Sköldkörteln dysfunktion.

  Är det möjligt att behandla prostatit med värme?

  En man som upptäckte att han kontrasterade prostatit upplever många av de mest motsägelsefulla känslor och önskemål. Några av dem är konstruktiva och korrekta. När en man är allvarligt oroad över sin hälsa frågar han sig själv: är det möjligt att värma en prostata med en prostatit? Vad är det möjligt att äta vid en prostatit? Är det möjligt att besöka badet med prostatit? till vilken läkare ska jag söka hjälp? finns det några effektiva folkmetoder som hjälper till med den här smutsiga sjukdomen? Den andra delen är fullständigt destruktiv och uttrycks av oansvariga slogans som den universella "det kommer att gå för sig själv", "det är tolerabelt", "du borde inte gå till läkaren på bagage". Sådana synpunkter passerar snabbt med utvecklingen av sjukdomen. Allvarlig smärta och svårt obehag vid urinering är ett viktigt argument för någon som är tanklös om sin hälsa.

  Om prostatit och möjligheten till behandling med värme

  Prostatit är en grupp inflammatoriska sjukdomar i olika etiologier som påverkar prostata (prostatakörteln). Prostata är ett organ med inre utsöndring, vilket är speciellt för män. Huvudfunktionen hos kroppen är att utveckla en speciell hemlighet som spädar utsädet i flytande ejakulat (spermier) och toner och närmar spermatozoa. En annan viktig funktion hos prostata är biokemisk, som består i aktiveringen av hormonet i androgengruppen - testosteron. I prostatakörteln omvandlas detta hormon till dihydrotestosteron. Detta ämne har ett viktigt inflytande på männs sexuella konsekvens - möjligheten till coitus. Utan det kommer det varken vara önskan eller erektion.

  Vanliga symptom på prostatit

  Typiska symptom på prostatit är smärta och obehag när man rör sig i sätets område, svårighet att urinera, generell sjukdom, sexuell impotens. Medföljande symtom - smärta i nacken och njurarna, hög temperatur (med vissa typer av prostatit, temperaturen kan minska), dålig hälsa, en störning i matsmältningen. Med prostatit kännetecknas en spegelväxling av psykologiska tillstånd - från spänning till förtvivlan eller från omotiverad glädje till apati.

  Typer av prostatit

  Prostatit är uppdelad i tre grupper: infektiös, stillastående, atypisk.

  • Infektiösa former av prostatit. Prostata är ett organ som kan infekteras med alla befintliga typer av patogena mänskliga patogener. Virus, bakterier, protister, svampar - mikroberna hos dessa familjer kan orsaka inflammation i prostata. Den kliniska bilden kommer att bero på vilken patogen prostata slog. Till exempel, svamp prostatit ger en karakteristisk "sur" lukt från urladdning från anus. Bakteriell prostatit åtföljs ofta av höga temperaturer och virala - inte. Att infektera prostata är svårt nog - kroppen är tillförlitligt skyddad mot infektioner. Prostatens nederlag med patogener är möjligt med utvecklad urinrit, ett stort flöde av infektionssjukdom, genom ett trauma mot rektumets vävnader.
  • Stagnerande former av prostatit. Det finns två typer av prostatit orsakad av stillastående processer: 1) dålig blodcirkulation i bäckenområdet, när stillastående blod inte kan mata prostatavävnad och blir en faktor i utvecklingen av patologi; 2) Stasis av prostatsekretionen i rörets kanaler, när upplösningen av den biologiskt aktiva substansen leder till utbrott av patologiska processer.
  • Atypiska former av prostatit. Olika sjukdomar ger symptom på prostatit, men hör inte till inflammatoriska sjukdomar, även om de kan orsaka dem. Dessa är godartad och malign hyperplasi av prostata, autoimmuna processer i prostatacellerna, oförklarliga och oidentifierade patologier av prostata.

  Behandling av prostatit med värme

  Det här avsnittet ägnas åt svaret på frågan: "Är det möjligt att bada i prostatit?". Omedelbart svara - du kan! Och nu låt oss förklara varför.

  Mjukt uppvärmning av sätet är väldigt trevligt. Sitter i en uppvärmd sits, den sjuka får positiva känslor. I detta avseende är det mycket bekvämt att sitta uppvärmd i vissa bilmärken, sitter där det är lätt att förstå dessa känslor. Redaktionskontoret på vår webbplats kunde inte motstå utskrift i korrigerad form kommentaren vi hittade på webben. Skriver en mogen man på 50 år: "Jag kommer ihåg i vår familj att det var vanligt att täcka en panna med kokt mat med olika kepsar, handdukar, filtar och en gammal matta så att maten inte svalnar innan tiden. Sedan tog min pappa matta av potten och lade den på köksstolen. "Säg ner, son!" Han berättade för mig. Jag kommer ihåg den lycka som jag kände när jag satte mig på en uppvärmd filt. Sedan dess har jag inte förlorat någon smak för detta förfarande och jag sätter mitt barnbarn på den heta filten, som jag brukade sitta ner min son. Och ja, jag har aldrig haft prostatit! ".

  I modern medicinsk vetenskap finns det två ståndpunkter angående fördelarna med värme i inflammation i prostatakörteln:

  • Värme läker. Värme påverkar vävnaderna och cellerna i prostata och organ runt det på ett positivt sätt. Till exempel expanderar värme blodkärl, vilket gör att du kan öka blodflödet i bäckenområdet. Näring av prostata förstärks, stagnerat blod och hemlighet utsöndras, inflammatoriska processer reduceras. Ökat blodflöde ökar immunitetens effektivitet vilket i hög grad hämmar aktiviteten hos patogener.
  • Värme har en placebo effekt. Mänsklig tro verkar underverk. På troen på den här känslans helande kraft är den terapeutiska effekten av placebo baserad. Vatten, som patienten anser en medicin, kan bota honom av en sjukdom. Placebo-effekten förklaras inte av officiell medicinsk vetenskap till slutet. Det finns ingen teoretisk motivering för det. Termen används i figurativ mening, som "en mirakulös botemedel av tro på något som kan vara ett botemedel". Således är värmen, från synvinkeln av adepten i denna version, inte ett botemedel. Den terapeutiska effekten är inte värmen, utan troen på den.

  Nu tillbaka till ämnet trevligt. Det finns ingen hemlighet för någon som som svar på skadliga effekter reagerar kroppen med smärta - en man har slagit, skurit sig eller blivit sjuk. Det är en annan sak, när han läker en öm punkt - kroppen kan reagera med en trevlig känsla och demonstrera för sin herre att han gör allt rätt. Den kommentar som vi hittade på webben är en typ av bekräftelse. Det är inte viktigt om det värmer värme på grund av hans fysiska påverkan eller på grund av en persons tro på sina helande egenskaper - det viktigaste är att det läker.

  OBS! Det finns vissa sjukdomar vars värmebehandling kan förvärra patientens hälsa. Notera "kan förvärras" men inte "exacerbate utvetydigt". Till exempel, sjukdomar relaterade till den atypiska formen av prostatit - dessa sjukdomar i prostata kan vid behandling med värme visa både ett bra terapeutiskt resultat och en dålig. Prostatit kan inte upphettas med utvecklade hjärt-kärlsjukdomar.

  Metoder för terapeutisk uppvärmning av prostata

  Modern klinisk medicin vet många olika sätt att värma prostata. Några av dem utförs på kliniker under överinseende av en läkare, och vissa kan användas oberoende, men också på terapeutens råd eller tillstånd. Överväg dessa sätt mer noggrant.

  Behandling av prostatit med hjälp av värmare

  Bekant sedan barndomsapparaten - medicinsk gummi varmvattenflaska fylld med varmt vatten - kan användas för att behandla prostatit med värme. Det klassiska gummi-varmvattenflaskan är dock inte så bekvämt, det är svårt att fästa det på en öm punkt. Ett annat alternativ är en 400 gram varmvattenflaska av avlång form som sällan är tillgänglig vid försäljning. Det är mer praktiskt att använda. Om det finns bara en platt stor varmvattenflaska, ska den fyllas med varmvattenhalva, dra åt locket tätt och täckt med en handduk, placerad under sätet.

  Den mest lämpliga vid behandling av prostatit med värme kan vara en varmvattenflaska i form av en boll, men det inhemska sortimentet av medicinsk utrustning av en sådan anordning betyder inte. Entusiaster använde i detta syfte barnens gummi och läderbollar, fyllda med varm sand. Diametern på en sådan boll är 11-15 cm. Värmare i form av påsar gjorda av improviserade material - strumpor, polyeten, polyester och silke, som är mycket plast, är lätta att anpassa sig till perineumets geometri, sätena. En varm sten, insvept i bomull eller ullduk, kan fungera som en varmvattenflaska.

  Den rekommenderade temperaturen på värmaren är 55 grader, men fyllmedlet ska vara flera grader varmare (upp till 60 °). Detta beror på det faktum att en del av värmen går att värma upp värmeplattan själv.

  Det traditionella fyllmedlet för varmvattenflaskan är vatten. Du kan dock använda sand, paraffin, ozocerit (petroleumvax), havsalt - dessa material värms upp, ger en jämn, stabil, torr värme under lång tid. Varje material kräver sitt eget speciella förhållande. Till exempel är sand uppdelad i två delar - en är kallare och den andra värms till en temperatur av 120-150 grader. Sedan blandas den kalla och heta sanden för att få temperaturen på sandblandningen vid 60 grader. En mängd olika varmvattenflaskor, som elektriska, kommer att lindra dem som lider av frustration med fyllmedel - du kan omedelbart ställa in den temperatur som behövs. Elektriska värmare, speciellt konstruerade för att värma perineum (behandling av prostatit), finns på en fri försäljning.

  Hur det fungerar

  Särskilt populära de senaste åren har använt kemiska värmare - värmen de utsöndrar på grund av den kemiska reaktionen som sker inomhus. Det finns två typer: salt och katalytisk. De är praktiska genom att de ger en mycket lång torr värme med en temperatur (ca 55 °) - från 2 till 4,5 timmar. Ursprungligen avsedda för armén började de användas i medicin och civila ändamål. De måste tillämpas beroende på formuläret. Rör inte huden direkt - bara genom tyget. Tyget bör inte vara för tjockt för att inte blockera och inte begränsa värmen från den varmare.

  Viktigt! Det är nödvändigt att styra temperaturen på fyllmedlet för värmepuden med en elektronisk eller alkoholtermometer. Användningen av en kvicksilvertermometer är oönskade, eftersom kvicksilverånga från en skadad enhet är extremt farlig för människor.

  Uppvärmning av prostata med fingermassage och speciell medicinsk utrustning

  Det finns en mycket effektiv terapeutisk botemedel mot prostatit - prostata massage. Gör det genom anusen med ett finger eller en speciell enhet, som är förknippad med körningens anatomiska läge.

  Kliniskt fann att den mest signifikanta effekten är just massage, vilket görs med fingret på handen. Förfarandet utförs av en utbildad specialist inom 30-60 sekunder. Behandling tar från 10 till 15 sessioner.

  Speciella anordningar avsedda för prostata massage:

  • enheten "Prostam";
  • enheten "Mavit";
  • enhet «Welss» WS 7068.

  Dessa enheter tar inte ut hela sortimentet av enheter - de är ganska mycket. Men presenteras här är tillräckligt för förtrogenhet. Dessa enheter är utrustade med prober, som måste sättas in i anuset.

  En viktig tillvägagångssätt - när du värmer prostata, använd inte uppvärmda geler och salvor! Rektalslimhinnan är inte avsedd för droger av denna typ. Patienten kan skada sig med en sådan behandling för prostatit. För smörjning, använd neutrala eller antiinflammatoriska smörjmedel.

  Läkning av emalj mot prostatit

  Uppvärmningsbadet är praktiskt taget detsamma som vanligt, förutom en - temperaturen på vattnet. Det rekommenderas att inte vara 36,6 °, men 40-42 °. För en sådan enema, använd Esmarch rån. Vattenmängden är 3-4 liter. Håll vattnet i en timme. I vattnet för enema kan du lägga till kamillextrakt (har antiinflammatorisk effekt) och novokain - ett par droppar för att mildra obehag. Förfarandet är svårt att genomföra utan rätt skicklighet och erfarenhet. Det är obehagligt, och dess effekt på behandlingen av prostata värmen är ganska kontroversiell. I motsats till dessa faktorer är metoden populär.

  Allmänna uppvärmningsförfaranden - bad, bastu och bastu

  Bra behandlingar för prostatit hos män - bubbelbad, bastu och bastu. När du tar ett bad, besöker ett bad eller en bastu, kommer prostatan att värma upp med hela kroppen hos mannen - det hjälper till att återställa värmeväxlingsprocesserna i kroppen. Med en liknande procedur blir den terapeutiska effekten komplex, hela organismen, inte det specifika organet, återhämtar sig. Bad är ett gammalt och effektivt botemedel mot folkmedicin, användbart för många inflammatoriska sjukdomar, inklusive prostatit.