Huvud
Symptom

Hur kan kaffe påverka inflammerad prostata

Med prostatit är komplex behandling viktig. Detta är en medicinering, olika procedurer, en balanserad diet. Om en man bara behandlas med medicinska åtgärder och äter ordentligt, blir det ingen effekt. Det är viktigt att kombinera allt tillsammans, då är effekten omedelbar.

Är det värt att dricka kaffe med en inflammerad prostata

En avslappnad kopp med en förfriskande drink med prostatit kommer inte att göra någon skada. Men du kan inte missbruka det, eftersom en drink under en förvärring av sjukdomen provocerar en ökning av smärtsamma känslor och får blod att flöda intensivt, och detta sätter tryck på prostata. Kaffe motiverar kroppen för att producera ett stresshormon, vilket redan är så mycket med prostatit hos män. Efter att ha druckit en mugg av naturlig dryck finns det sådana förändringar som:

 • ökad hjärtfrekvens
 • produktion av en stor mängd magsvätska;
 • ökad produktion av hormoner som är ansvariga för spänningen.

Du kan dricka kaffe, men inte ofta. Om drycken konsumeras varje dag, inte på samma mugg, över tiden finns det en försämring inte bara av det allmänna tillståndet utan även förvärringen av kronisk prostatit. Du kan dricka cikoria istället för kaffe. Även om det inte är för alla, men här är det viktigaste att tänka på hälsan. Om du verkligen tittar på saker är det bättre att vägra från sådana drycker. När det vid en urologs mottagning kommer att utfodra en man med en prostatit, kommer frågan om kaffe att dyka upp. En stark hälsa av mänskligheten älskar kaffe, men tänker inte på konsekvenserna.

Kaffe med exacerbation av prostatit och allmän sjukdom

Män som lider av förvärring av prostatit, är kaffe förbjudet. Detta beror på stimulering av blåsan, som under sjukdomsperioden är ansträngd. Incontinens kan utvecklas. Koffein fungerar på flera sätt: det har förmågan att snabbt fylla blåsan, irritera den.

Förutom att ha en negativ effekt på prostata, tillför koffein problem med levern.

Om du kombinerar kaffe med stress kan prostatit förekomma och det allmänna tillståndet kan förvärras. När man tar hänsyn till familjeproblem, konflikter på jobbet, utsätts en man för allvarliga miljöeffekter och börjar bli sjuk. Inflammad prostata kan vara nervös. Denna prostatitbehandling är ganska svår och lång.

Med inflammation i prostata lider immunsystemet. Om du missbrukar koffein under denna period kan du inte bara bryta blodtrycket, vilket redan är brutet, men också ta ner hjärtrytmen. För att undvika yttre patologi bör du minska mängden kaffe till en kopp per dag. Dessutom bidrar drycken till att öka vikt. Många män är benägen att tjockhet och övervikt, särskilt om det finns många, provocerar utvecklingen av inte bara prostatit, men också en mängd andra sjukdomar.

Vad mer kan kaffe ha?

 • Kaffe tillsammans med stress. Detta är den direkta vägen till hjärtinfarkt. Koffein ökar irritabilitet, spänning, är provokation av aggression. Detta är sällsynt men observeras fortfarande. Med prostatit blir en man irritabel på grund av oförmågan att ordna ett fullständigt personligt liv. Kaffe förvärrar bara denna situation.
 • Depression med prostatit påverkar starkt hjärnaktiviteten. Den del av hjärnan som är ansvarig för beslutsfattande och planering börjar fungera dåligt. Som ett resultat, minnes minnet, stämningen förändras regelbundet utan någon uppenbar anledning. För att behålla hjärnans normala funktion måste du minska mängden använd dryck.
 • Sömn. Under prostatit har en man problem med en vila på natten. Detta kan ses från frekvent uppmaning till toaletten och smärtsamma känslor på natten. Kaffe gör dig vaken och ger inte full vila. Om du eliminerar denna drink, kommer en lugn sömn inte att vänta dig.
 • GIT. Kaffe har en negativ effekt på mag och tarmar. För alla symptom på prostatit, halsbränna, kommer smärtsamma spasmer att tillsättas. Om en man har gastrit och prostatit samtidigt måste kaffe kasseras helt och hållet.

Hela punkten i att minska konsumerad koffein. Om en man drack 5-6 muggar om dagen, måste du minska till en. I extrema fall kommer prostatit att förvärras periodiskt. Med en stark önskan att upprätthålla en hälsosam prostata, normalisera det allmänna tillståndet, vilket är dåligt för män, kaffet ska vara fullt i sin helhet. Alternativt är det möjligt att brygga grönt te, vilket främjar resorption av stagnation i prostata, en ökning av kroppens immunförsvar.

Med prostatit är det viktigt att bibehålla rätt näring. Det är svårt, men du kan vänja dig. Alkohol med rökning är utesluten, och kaffedrycker reduceras till en kopp per dag, annars kan du gå till specialister oändligt. Med en balanserad kost måste du också ta mediciner. Med någon typ av inflammation behövs ett integrerat tillvägagångssätt som föreskrivs av urologen, tydligen patientens anamnese.

Fördelarna och skadorna på kaffe på människokroppen kan läras av videon:

Kan jag få kaffe med prostatit?

Med en sådan allvarlig sjukdom som prostata-inflammation, måste en man hålla fast vid en viss diet. Kaffe med prostatit är nästan alltid förbjudet att dricka, tk. det aktiverar processer som kan förvärra sjukdomen. Detsamma gäller sådana drycker som soda och alkohol, för starka teer. På grund av att sjukdomen kan orsaka infertilitet och problem med styrka, är det inte värt att försumma dessa begränsningar. Bättre några månader att äta enligt läkarens rekommendationer och vara hälsosam än att unna dina önskningar och sätta sjukdomen i kronisk form.

Prostatit kan inte botas på kort tid, så du måste vara beredd på att kosten kommer att behöva observera mer än en månad. Vissa experter hävdar att kaffe, druckit en gång i veckan, inte skadar kroppen. Det är dock bättre att hitta en ersättare för honom under behandlingen. Även efter återhämtning kan du dricka det utan några begränsningar, kom ihåg att du inte kan dricka mer än 1 kopp per dag.

Kortfattat om prostatit

Prostatit är en sjukdom som utvecklas i prostatakörteln och skadar sin vävnad med inflammation. I kroppen av en man är denna kropp ansvarig för att utveckla den hemlighet som krävs för spermier, liksom för reglering av urinering. Ring denna patologi med förmåga att

 1. Infektioner och virus
 2. underkylning
 3. Konstant stress
 4. Stark fysisk aktivitet eller total brist på motion
 5. skador
 6. Inflammatoriska processer i andra organ, inte ens nära prostata

Besitter utvecklingen av prostatit, kan faktorn bli förstoppning, t. det kommer att störa normal blodtillförsel till kroppen. Störningar i blodcirkulationen och blir oftast orsaken till prostatit. De hjälpas av en stillasittande livsstil och övervikt. Försämringen av immunsystemets aktivitet kan också påverka sjukdomsutvecklingshastigheten (det blir mer utsatt för bakterier).

Några symptom på prostatit liknar de första manifestationerna av impotens, särskilt för medlemmar i äldre äldre könsstycken. Först och främst behöver de kontrollera prostata, Det är hon som kan göra mest skada på erektilfunktionen.

Att utveckla en sjukdom kan plötsligt, omedelbart med starka symtom eller i flera år visa sig mindre smärta, obehag och feber, vilka män skriver av sig för trötthet. För att diagnostisera prostatit är det nödvändigt att klara prov av prostatahemligheten och att utföra en undersökning av patienten. Om diagnosen är bekräftad måste du omedelbart börja behandlingen, tills inflammationen har spridit sig till andra organ i det lilla bäckenet. För återhämtning används läkemedelsbehandling och fysioterapi.

Användbara egenskaper hos kaffe

För att förstå om det är möjligt att dricka kaffe med prostatit och om det kommer att medföra några konsekvenser, är det nödvändigt att förstå vilken fördel och skada som drycken ger till kroppen. Denna tonic drink är till smaken av många, så övergiven blir det ganska svårt. I måttliga mängder av negativ reaktion orsakar det inte att detta har upprepats bevisats av forskare. Bland de positiva åtgärderna per person kan noteras:

 • Förstärkning av sexuell lust
 • Ökad spermobilitet
 • Uppfriskande och stimulerande effekt
 • Ökning av effektiviteten
 • Förbättrat humör
 • Skydd mot för tidig åldrande

Tack vare kaffe kan du minska risken för att utveckla sjukdomar som Alzheimers och Parsinsons sjukdomar, levercancer, diabetes mellitus. Det påverkar förmånligt immun- och matsmältningssystemet, skyddar munhålan från bakterier. Det är omöjligt att inte notera den positiva effekten på njurarnas arbete och accelerationen av ämnesomsättningen.

För män kan kaffe vara användbart eftersom det är en naturlig afrodisiakum. Han kan väcka känslor, öka sexuell lust, ge energi för ett längre samlag. Koffeinen som ingår i kraftdrinken har en spännande effekt på centrala nervsystemet. Tack vare detta förbättrar mentala och fysiska aktiviteter, slumrar och trötthet går bort.

Men samma ämne kan orsaka missbruk, för vilket en person kan uppleva huvudvärk, irritabilitet, även illamående. Men ett sådant begär som narkotiska droger har han inte, så för sin psykiska hälsa behöver man inte oroa sig. Utöver det ovanstående kan du lägga till att kaffe innehåller många användbara ämnen - järn, kalcium, kalium, B och PP vitaminer, aminosyror, mineralsalter och mer. De hjälper arbetet med många organ, lindra kroppen av "dåligt" kolesterol. Också i dess sammansättning är serotonin - ett glädjehormon, tack vare vilket med hjälp av kaffe de blir av med depression och förbättrar humör.

Hur användbart är kaffe för män, du kan lära av videon nedan. Alexander Myasnikov - en av de mest kända läkarna i Ryssland, delar sin åsikt om denna fråga.

Bland de positiva sidorna finns också minus av användningen av denna dryck. De uppstår endast med överdoser, med korrekt användning uppstår de inte. Oftast manifesteras den negativa effekten som:

 1. huvudvärk
 2. Ökad hjärtfrekvens
 3. Ökad svettning
 4. Förlust av aptit
 5. Nervositet och stark nervös spänning
 6. Nervösa tikar, tremor i extremiteterna

För patienter med prostatit kan detta tillstånd vara förknippat med förvärring av sjukdomen, ännu mer utbredd inflammation. Ännu allvarligare överdos är också farligt för friska människor. de kan falla i en dumhet, känna kvävning, uppleva en kraftig temperaturökning.

Effekt av koffein på prostatit

När inflammation i prostatan män känner symtom som smärta i mellangården, en brännande känsla vid urinering och oordning i andra former, svag erektion, för tidig utlösning. På grund av förändringar i kroppens aktivitet blir spermier mindre och kvaliteten minskar. På grund av inflammation feber inre organ och spermier förlorar sin rörlighet och lönsamheten (för normal utveckling, de behöver en viss temperatur). Möjliga konsekvenser är följande:

 • Ökad risk för sjukdomar i mag-tarmkanalen
 • Ökat blodtryck
 • Vanliga humörförändringar
 • Ökad produktion av magsaft
 • Viktökning av patienten

Om inflammationen inte stoppas, ersätts de normala vävnaderna i prostata med ärrbildning, som inte kan utföra några funktioner. Om du gör blodflödet ännu starkare och ökar känsligheten hos nervändarna, vilket gör koffein, kommer patientens tillstånd att förvärras. Han kommer att ha skarpa smärtor, styvhet i rörelser på grund av ökat tryck på prostatakörteln. Kaffe har en effekt på blåsan och stimulerar dess aktivare aktivitet. På grund av detta finns risk för akut urininkontinens, tk. kroppen kommer hela tiden att bli överväldigad av den.

Vissa livsmedel får förbrukas om sjukdomen inte är i försvårande skede. Men huruvida det är möjligt att dricka kaffe i en prostatit i samma fall och till vad det kommer att resultera eller ta med? Läkare säger att drycken inte kan användas i antingen akuta eller kroniska stadier av patologin. Det kommer att förbättra inflammatoriska processer, bidra till avbrott i levern. Det kan också negativt påverka patientens psykologiska tillstånd.

Vad är det mer med att använda en uppfriskande drink för män som lider av prostatit? På grund av egenskapen hos afrodisiakum orsakar det en ökad produktion av könshormoner, vilket också stör den normala funktionen av prostata. Det klarar av att slå ner hjärtrytmen, som kommer att lida på grund av sjukdomen. På grund av blåsans ökade arbete kan sömn lida; mannen kommer att känna frekvent uppmaning att gå på toaletten.

Konsekvenser av missbruk av kaffe

Nu vet vi att på frågan kan du dricka kaffe med prostatit eller inte svaret blir negativt. Men vissa kan fortfarande fortsätta att dricka det, trots förbuden. Till vad det kan leda:

 1. Helt ingen erektion
 2. Urininkontinens
 3. Minskat minne och mindfulness
 4. Smärta i buken
 5. Försämring av allmänhetens välbefinnande

Alla dessa manifestationer kan uppstå, även om du inte missbrukar kaffe. Om du dricker mer än det förskrivna, kommer du att börja funktionsfel i hjärt-kärlsystemet, tillståndet hos håret och huden kommer att försämras och nervös utmattning kommer att uppstå. De ämnen som ingår i det kommer att öka surheten i magen, vilket orsakar sår och skadar funktionen av bukspottkörteln. När den korsfästas i stora mängder försämras också assimileringen av sådana användbara ämnen som magnesium eller kalcium (de deltar i bildandet av testosteron som är ansvarig för styrkan).

Korrekt näring med prostatit

Korrekt balanserad näring kan vara nyckeln till snabb återhämtning av en man med prostatit. Även om sjukdomen inte känner sig själv med några symptom, är det nödvändigt att bekämpa det inte mindre aktivt. Näring kommer att behöva fylla bristen på näringsämnen och öka kroppens skyddande funktioner så att han kan börja återhämta sig självständigt. Det är också viktigt att det inte orsakar förstoppning. det leder till stagnation av blod och förvärring av sjukdomen. Om detaljerna om vilken typ av medicinsk diet som krävs, är det bäst att kolla med din läkare.

Kaffe med prostatit kan bara druckas i de minsta mängderna, ca 1 kopp per vecka. Om du bara behöver använda den dagligen, kan du ersätta den med cikoria - en dryck som liknar en kaffesmak. Den innehåller ett stort antal användbara mikroelement, och det har samma egenskap att uppmuntra och upplyft stämningen, bara utan hälsorisk. Också bland dess positiva egenskaper är:

 • Minskar blodsockernivån
 • Aktivering av metabolism
 • Acceleration av regenereringsprocesser
 • Hjälper bifidobakterier i tarmarna
 • Stärka immuniteten

Chicory är rik på kalium och magnesium, som är nödvändig för hjärt-kärlsystemet. Tack vare dem är hjärtrytmen normaliserad, takykardi elimineras och trycket stabiliseras. En stor mängd järn är användbart för dem som lider av anemi.

Särskild uppmärksamhet vid beredningen av kosten bör ges för att minska mängden salt, t. det uttorkar kroppen och ger inte kalcium för att få en antiinflammatorisk effekt.

När det gäller vanlig mat, bör kosten domineras av färska frukter och grönsaker, gröna. Kött och fisk bör välja kost sorter, tk. för mycket kolesterol i fettformer. Hjälp matsmältningsprocessen kan jästa mjölkprodukter, ost, stallost, soja. Vilka principer bör en patient med en prostatit observera:

 1. Helt överge alkohol (det irriterar prostatakörteln och provar inflammation)
 2. För att minimera intaget av kaffe och te (ökar också inflammationsprocessen, har en diuretisk effekt)
 3. Uteslut användningen av kolsyrade drycker
 4. Minska mängden söt och fet (leda till svullnad, tyngd i buken och på grund av detta finns ytterligare tryck på prostata)
 5. Avvisa från sura livsmedel, akuta och salta (tillsätt urin till de element som irriterar urinröret, stimulerar inflammation)
 6. Lämna upp mat som innehåller färgämnen och konserveringsmedel

Det är dags att sluta äta mat, vilket orsakar flatulens - surkål, bönor. Present i menyn bör vara spannmålsprodukter (bovete, havregryn, ris), tk. de förbättrar peristaltiken i tarmen. En stor mängd vatten kommer att tillåta att "späda" urinen och göra den mindre koncentrerad. Och om du ersätter den vanliga vätskan med örtdekok, kan du få mer positiva åtgärder - anestesi, desinfektion, toning. Produkterna ska lätt smälta, så att kroppen inte spenderar energi på denna process, men slängde dem till återhämtning.

När sjukdomen förvärras blir kosten svårare. Det är helt nödvändigt att utesluta från dietprodukter som innehåller socker och sötningsmedel, salt, snabbmat, röka produkter. Grönsaker och frukter kan bara ätas i kokad form och i råvaran. Från kött är endast kycklingfilé och fisk och skaldjur tillåtna. Du kan inte steka mat, bara laga mat, laga ångad eller gryta.

Att äta bör vara små portioner, cirka 5-6 gånger om dagen. Att dricka är tillåtet med vanligt vatten, juice, fruktdrycker, kompott. Svart te ska göras inte starkt, grönt kan konsumeras i alla kvantiteter. Gynnsamt påverkar kroppsmaten som innehåller mycket zink. Detta element är helt enkelt nödvändigt för hankroppen, eftersom det ger en stabil erektion och hög kvalité av spermier. Mest av allt zink finns i nötter och bönor, kycklinglever, ostron, broccoli och blomkål, havregryn.

Kan jag dricka kaffe med adenom och prostatit?

I de flesta fall rekommenderas inte kaffe med prostatit att dricka eller i mycket små mängder. Som för många andra sjukdomar, för att inte förvärra situationen, måste patienten övervaka kosten och vägra eller minska konsumtionen av vissa produkter. Listan innehåller koffeinhaltiga drycker.

Innehållet i artikeln

Kortfattat om prostatit

Prostatit är en inflammatorisk sjukdom som orsakas av infektion i prostata. Kroppen ansvarar för att utveckla en hemlighet som stöder spermatozoas vitala aktivitet.

Symtomatologi av sjukdomen

Prostatit störar det genitourinära systemet och komplicerar människors liv med obehagliga symptom:

 • ständig uppmaning att urinera och smärta när man besöker toaletten;
 • smärta i underlivet
 • svag erektion eller brist på orgasm etc.

Den kroniska formen av prostatit kan vara asymptomatisk eller ha milda manifestationer, och exacerbation kan uppstå när som helst. I akut form stiger patienten till en temperatur som kan nå 39-40 °. Svullnaden på könsorganen tillåter inte att gå på toaletten normalt och smärtfritt.

Orsakerna till prostatit

De främsta orsakerna till sjukdomens utseende är:

 • veneral infektion;
 • bakterier;
 • karies;
 • hypotermi;
 • regelbunden stress;
 • muskelspridning.

I fall av venerala sjukdomar kan de bestämmas av utseendet av sår på penisens huvud, kliande och urladdning. Bakterier är de mest resistenta, att bli av med bakteriell prostatit är inte lätt. Caries bär runt kroppen av mikrober och påverkar prostatan på ett negativt sätt.

Det enklaste sättet att behandla är en sjukdom som uppstått av hypotermi, men som regel ger männa inte de första symtomen en försämring, vilket förvärrar situationen. Stress orsakar stillastående processer, vilket också framkallar sjukdomen. Således bör utseendet på de första tecknen vara orsaken till ett besök hos läkaren, annars kan sjukdomen gå in i kronisk form och försvåras regelbundet.

Finns det något för kaffe?

Kaffe och prostata är kompatibla, men inte under exacerbationsperioden och i mycket låga doser. Med måttlig konsumtion är det användbart. Drycken förbättrar arbetsförmågan, eliminerar sömnighet och trötthet, främjar snabb reaktion. Men glöm inte att dess åtgärd varar mer än 40-50 minuter, varefter tröttheten återvänder. Måttlig konsumtion av kaffe minskar risken för att utveckla diabetes, förhindrar avfettning av fett.

Moderna läkare tror att kaffebönor är förebyggande åtgärder mot Alzheimers sjukdom och demens. Enligt forskarna, är produkten en stimulerande och afrodisiakum, är det möjligt att öka ljusstyrkan på sexuella relationer och öka aktiviteten av spermier, men samtidigt är det inte kan användas före samlag. Och det är också kontraindicerat före någon fysisk aktivitet, eftersom den stör störningen av järn, vilket minskar syrgasnivån i blodet.

Skada för koffein

De flesta experters åsikter är överens om att effekten av kaffe på inflammerad prostata i stora mängder är negativ. Naturligtvis kommer en kopp inte att medföra betydande skador, men du bör inte missbruka drycken, eftersom det med stor mängd kan orsaka problem även i en frisk person. Om det är svårt för en man att bli av med koffeinberoende, är det nödvändigt att minska koncentrationen till max och minska till högst 2-3 koppar per vecka.

Om du dricker mer än 1 kopp kaffe per dag kan du provocera en förvärmning av prostatit med alla obehagliga symptom. Att komma in i en mans kropp, koffein har en negativ effekt på prostata och lever, vilket resulterar i infertilitet och fullständig förlust av sexuell aktivitet. Det finns bland annat att produkten har ämnen som liknar kvinnliga hormoner (östrogener) som hämmar testosteron.

Varför blir smärtsamma känslor värre efter kaffe?

Som du vet är kaffekornen uppfriskande respektive provocera produktion av ett stresshormon, vilket i den sjuka kroppen är rikligt. Drycken hjälper till att tillföra blod till organen, vilket sätter press på prostata. En person börjar uppleva skarpa, smärtsamma förnimmelser, som en följd av vilken rörelsernas styvhet uppträder.

Anledningen till intensifieringen av smärta är att efter användning av drycken ökar känsligheten ökas vaskulär ton, nervändarna stimuleras. Följande förändringar uppstår i kroppen:

 • en stor mängd magsaft produceras;
 • pulsen förstärks och hjärtrytmen störs
 • ökar produktionen av könshormoner som är ansvariga för stimuleringen.

Snabb hjärtslag och ökat tryck kan orsaka även ett engångsintag av en stor mängd drycker. Det bör ta hänsyn till individuella egenskaper i kroppen: för vanliga människor konsumerar 2-3 koppar - det är en hel del, och de som sällan dricker kaffe, kommer att räcka en kopp starka drycker att må dåligt. Om en man samtidigt röker en cigarett, stiger blodtrycket nästan alltid.

Drick inte drycken på morgonen, före frukost, det orsakar irritation i magen, vilket orsakar skador på bukspottkörteln. Om en person har gastrit, ett sår, en ökad surhet, pankreatit, kan det finnas en förvärmning

Dricker kaffe på eftermiddagen, du kan överexcitera nervsystemet, på grund av detta upplever många problem med kvällsuppställning.

Skadan av kaffe är också i blåsans snabba fyllning och irritation, vilket framkallar frekvent uppmaning att urinera.

Produkten är inte längre bort från kroppen partiklarna avsätts på väggarna i kroppen och fortsätter att irritera honom, och som vi vet, män med prostatacancer inflammation och så upplever dessa symtom. Villkoren kan leda till depression, sömnstörningar och urinvägsinfektioner.

Vad kan hända om du missbrukar kaffe?

Koffein hjälper till att minska immuniteten och tvätta bort näringsämnen: kalcium, magnesium, kalium. Som ett resultat försämras inre organens funktion, tänder, ben och hudens tillstånd. Förutom att försämra patientens hälsa med prostatit kan koffeinälskare ha följande problem:

 1. Konstant vistelse i ett stressfullt tillstånd leder till irritabilitet, aggression.
 2. Risken för hjärtinfarkt ökar, patientens tillstånd försämras skarpt.
 3. Det finns depression, minne och uppmärksamhet förvärras, humör är förlorad, sömnlöshet lider.
 4. Regelbunden användning av drycken stör arbetsstycket i matsmältningsorganet, vilket kan leda till spasmer, halsbränna.
 5. Aptiten minskar, vilket resulterar i en viktminskning.
 6. Kolesterol stiger i blodet.
 7. En drink kan orsaka hudutslag.
 8. Risken för cancer och fibrocystiska sjukdomar ökar.

Sammanfattningsvis

Kaffe och prostata är inkompatibla under exacerbationsperioden, om en man vill botas, istället för att förvärra situationen. Det är bättre att ersätta drycken med cikoria eller grönt te, vilket ökar immuniteten och bekämpar stillastående fenomen. Ta inte bort med lösliga drycker utan koffein, som regel kan närvaron av kemikalier i dem göra mer skada än naturprodukten.

Förutom att utesluta koffein från kosten, för att minska risken för sjukdom, måste du ge upp alkohol, cigaretter, fett, kryddig och stekt mat. Försök att undvika hypotermi, regelbundet ha sex, vilket förhindrar stagnation. Lär dig att använda kondomer för att undvika introduktion av sexuella infektioner. Det är lika viktigt att genomgå en urologisk undersökning en gång om året för att utesluta en sjukdomsreaktion 2 gånger om året.

Huruvida det är nödvändigt att dricka kaffe vid en prostatit och hur påverkar han en prostata?

Kaffe och prostata - vilken effekt har denna drink på människors hälsa? Kan det skada?

Prostatit är en allvarlig manlig sjukdom som kräver noggrann och komplex behandling. Därför är det viktigt att strikt följa alla läkares rekommendationer för återhämtning av kroppen samt att utföra de föreskrivna behandlingsmetoderna, vilket inkluderar att ta mediciner, observera olika procedurer, ta traditionella recept, äta rätt och så vidare. Om en man bara tar mediciner, kan det inte vara en bra effekt av behandlingen, eftersom botemedel mot prostatit endast kan utföras genom att observera komplex terapi. Så hur är kaffens effekt på människors hälsa?

Är det värt att dricka kaffe med inflammation i prostata?

Det är känt att kaffe - inte mycket användbar dryck, som är förbjudet att använda i utvecklingen av ett stort antal sjukdomar. Därför är det viktigt att veta - om kaffet är kompatibla och inflammerad prostata och det är möjligt att dricka det under utvecklingen och behandlingen av denna sjukdom? Läkare säger att dricka en kopp av denna uppfriskande dryck inte kommer att medföra någon skada på kroppen. Men de bör inte missbrukas, som nybryggt kaffe på en försämring eller återfall av prostatacancer inflammation bidrar till en ökning av smärta och obehag, samt ökar blodflödet i bäckenområdet, vilket leder till ett starkt tryck på prostatan. Det orsakar också smärta och stelhet i sina rörelser, eftersom man skulle vara svårt att ens böja skarpt eller stiga.

Varför ökar kaffet smärta och andra obehagliga symptom på prostatit?

Faktum är att efter att ha druckit denna dryck kroppen blir mer känslig, och de ämnen som finns i kaffe, spred sig snabbt i hela kroppen, ökar tonen i fartyg, stimulera nervändar, vilket leder till uppkomsten av en stark och plötslig smärta under utvecklingen av prostatit.

Efter att ha druckit endast 2 krusar av naturlig och nybryggd dryck, finns det i manliga kroppen några förändringar som inkluderar:

 • Produktionen av en stor mängd vätska i magen;
 • ökad hjärtfrekvens och försämrad rytm;
 • ökad produktion av könshormoner, som är involverade i en persons sexuella upphetsning.

Detta leder till det faktum att i bäckenorganen, en stark kränkning av funktionaliteten som en erektion med en inflammerad prostata, tillsammans med en brist på järn i kroppen, leder till utveckling av ytterligare sjukdomar och exacerbationer, som också anses vara farliga för hälsan hos män.

0 av 7 uppdrag slutförda

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7

Diagnosen "prostata hyperplasi" skrämmer många män som har diagnostiserats med denna sjukdom, patienterna jämställer ofta det med en malign neoplasma. Sjukdomen är mycket obehag, det är en överträdelse av urineringsprocessen - tills fullständig frånvaro av urin. Sjukdomen kräver snabb behandling, så identifiering av hyperplasi i de tidiga stadierna kommer att bidra till att undvika utveckling av svåra komplikationer.

Den initiala diagnosen av godartad prostatahyperplasi kan utföras hemma. Det räcker för en man att bli testad.

Vissa representanter för den starka hälften av mänskligheten som diagnostiseras med BPH uppmärksammar inte sjukdomen, men tror att det här är en åldersrelaterad förändring. Men denna patologi är fylld med allvarliga komplikationer. För män som har tvivel om deras hälsa, är självdiagnos av BPH ett bra alternativ att skingra all tvivel.

Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

 1. Ingen rubrik 0%

Vi rekommenderar starkt att du kontaktar en specialist!
Du har svåra symptom. Sjukdomen har redan lanserats och det är nödvändigt att omgående genomgå en urolog undersökning. Fördröja inte besöket hos urologen, symtomen kan förvärras, vilket leder till utveckling av komplikationer.

Allting är inte så dåligt, men vi rekommenderar att du kontaktar en specialist.
Du har ett måttligt uttryck för BPH-symtom (godartad prostatahyperplasi) och du rekommenderas starkt att besöka en urolog eller andrologist under den kommande månaden.

Allt är bra!
Allt är bra! Du har mild symptom på IPSS. Från sidan av prostatakörteln är allt relativt bra för dig, men du bör genomgå en undersökning minst en gång per år.

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 1. Med svaret
 2. Med ett märke om visning

Hur ofta har du under den senaste månaden haft en känsla av ofullständig tömning av urinblåsan efter urinering?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta under den senaste månaden måste du urinera oftare än 2 timmar efter sista urinering?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta har du haft intermittent urinering under den senaste månaden?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta under den senaste månaden har det varit svårt för dig att tillfälligt avstå från att urinera?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta har du under den senaste månaden haft en svag urinström?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta under den senaste månaden måste du spänna för att börja urinera?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Hur ofta under den senaste månaden måste du gå upp på natten från sängen till att urinera?

 • aldrig
 • En gång om dagen
 • Mindre ofta än i 50% av fallen
 • Cirka 50% av fallen
 • Ofta än i hälften av fallen
 • Nästan alltid

Vad kan jag ersätta med kaffe?

Dricker kaffe medan prostatit kan, men gör det inte alltför ofta - läkare rekommenderar att dricka denna dryck 2-3 gånger i veckan, som i den dagliga drickande över tid kommer patienten att känna och allmän nedbrytning av hälsan, samt patientens risk att utveckla vilja kronisk eller försummad form av prostatit. Hon, till skillnad från den akuta sjukdomsförloppet svårare att behandla, det är så bäst att förhindra dess förekomst, särskilt eftersom detta är inte svårt. Dessutom kronisk inflammation i prostatan leder till en hel del obehagliga komplikationer, bland annat infertilitet, brist på erektion, och så vidare.

Den innehåller många användbara ämnen, som inkluderar:

 • vitaminer;
 • mineraler;
 • spårämnen;
 • viktigt för syrors hälsa.

Även om dess smak och arom kanske inte gillar många, men i vissa fall är det fortfarande värt att tänka på din egen hälsa. Och om du helt och hållet kan överge skadliga drycker och bara ta vatten, te och surmjölkprodukter - det är ännu bättre, eftersom det är väldigt viktigt att överge alla onaturliga vätskor under behandling av inflammation i prostata.

Urologer säger att under utfärdandet av komplex behandling, nämligen i formuleringen av rätt näring, är frågan om kaffet är kompatibelt och prostatan mest relevant. När allt kommer omkring älskar de flesta män denna rika och doftande drinken, men många tror inte att det kan orsaka allvarliga hälsoskador.

Kaffe under exacerbation och återfall av sjukdomen

Patienter som visade en förvärring av prostatainflammation, dricker någon form av kaffe är strängt förbjudet. Varför? Detta beror på stimulering av blåsan, eftersom denna kropp under prostatit ständigt är ansträngd. Med alltför mycket att dricka kaffe utvecklar patienten ofta urininkontinens, vilket tyvärr nästan inte svarar på behandlingen.

Koffein, som ingår i drycken, "fungerar" i människokroppen i flera steg:

 1. Först tränger detta ämne in i blåsans hålighet och fyller det snabbt.
 2. Då börjar koffein att irritera sina väggar, speciellt om kroppen inte töms i tid.
 3. Därefter börjar ämnet sedimentera på sina väggar, vilket gör att det inte helt elimineras från kroppen tillsammans med urinen, fortsätter att slå på väggarna och orsaka mycket obehagliga känslor hos män.

Det är värt att notera att detta är den vanligaste orsaken i vår tid med uppkomsten av prostatit, eftersom sjukdomen visas på grundval av den moderna livsrytmen, ständig konflikt, strid och andra negativa effekter på människokroppen miljön. Och om en man har ständigt nervös och "läker sår" kaffe - det är sannolikt att leda honom till utvecklingen av prostatit, som behandlas inte bara lång, men också mycket svårt.

Viktigt: Med utvecklingen av inflammation av prostatit påverkas en persons immunitet allvarligt, vilket påverkar hjärtrytmen och blodtrycket negativt. Dricks kaffe kostar därför 1 kopp 2-3 gånger i veckan för att skydda dig mot obehagliga följder och snabbt bota prostatens patologi utan att äventyra hälsan. Endast i det här fallet är det möjligt att hoppas på ett långt och aktivt sexliv.

Är det möjligt att dricka kaffe med prostatit?

Prostatit är en allvarlig inflammatorisk sjukdom som uppstår som en följd av infektion i prostatakörteln. Sjukdomen stör den normala funktionen hos det manliga genitourinära systemet och försvårar livskvaliteten väsentligt.

Prostatit kräver komplicerad behandling, inte mindre betydelsefull i vilken det finns en viss kost. Varje dag tusentals män som lider av symtom på prostatit dricker kaffe. Är kaffe med prostatit en godkänd dryck eller har den en skadlig effekt på prostata?

Rätt rådgivning för män som dricker kaffe kan endast ges av en behörig läkare.

I de allra flesta fall uppstår inflammation i prostatakörtelns vävnader när det finns en infektion. Sjukdomens framsteg främjas också av stagnation i bäckenorganen, övervikt, ätande, vilket leder till irritation.

Den inflammatoriska processen kan elimineras med vissa mediciner, de återstående negativa symtomen avlägsnas eller minskas vanligen genom att man utarbetar rätt diet.

Efter diagnosering av sjukdomen och förskrivning av lämplig behandling kommer läkaren definitivt att ge patienten råd om vilka livsmedel och drycker som är tillåtna vid sjukdom och vilka som ska överges.

Hej på anslutningen Alexander Burusov - expert på herrklubben "Viva Man". Idag har vi ett mycket gott ämne på agendan - kaffe.

Kan jag använda den om du har prostatit? Eller dess användning kommer bara att förvärra sjukdomsförloppet? Låt oss förstå.

Koffein med prostatit - nytta, skada eller neutral effekt

Förenligheten mellan kaffe och prostatit uppnås när två villkor är uppfyllda:

 1. Du kan inte dricka kaffe med prostatit under en period av förvärring av sjukdomen.
 2. Antalet kaffekoppar måste vara strängt begränsade.

Måttlig kaffekonsumtion, till exempel en liten kopp naturlig kaffe, kan inte orsaka signifikanta problem med prostata. Tvärtom kommer drickan att ge fördelar - lindra känslomässig spänning och trötthet, öka effektiviteten.

Enligt läkare är bryggda kaffebönor en naturlig stimulans och afrodisiakum, vilket ökar ljusstyrkan hos sexuell kontakt och ökar aktiviteten hos spermatozoa. Och enligt experter ökar regelbundna sexuella handlingar upprepade gånger blodflödet till prostatakörteln, vilket hjälper det att aktivt motstå inflammation.

Hur påverkar kaffen prostatit

En stark hälsa av mänskligheten älskar kaffe och kan inte helt ge upp en kopp doftande dryck.

Dock kan två eller flera koppar druckna dagligen provocera en smärtsam förvärmning av sjukdomen. Kaffe, som vi dricker under dagen, stimulerar och stimulerar människokroppen för aktiva åtgärder och en snabbare tänkande.

Drycken bidrar till ett intensivt blodflöde till många mänskliga organ, inklusive prostata. Aktiv blodtillförsel ger tryck på prostatakörteln och orsakar smärtsamma förnimmelser i detta område.

Dessutom är smärtan i prostatan värre av följande skäl:

 • Efter att ha druckit kaffe ökar kroppens känslighet, kärlets ton ökar och reaktionen i nervändarna förvärras.
 • ökar produktionen av könshormoner, som är ansvariga för uppvaknande av en man;
 • i exacerbation av kronisk sjukdom naturligtvis kaffedryck har en allvarlig belastning på blåsan, det snabbt fyller och irriterande att i akuta tillstånd kan orsaka urininkontinens. Av samma anledning män som lider av prostatit, har problem med night otdyhom.Boleznennye night sensation, ofta behov av att göra en toalett hela tiden att vakna upp och gå på toaletten. Om du dricker en kopp kaffe på morgonen kan en man sova mycket lugnare;
 • missbruk av kaffe en negativ effekt på magen och mag-tarmkanalen, vilket framkallar en känsla av halsbränna, smärtsamma magkramper, illamående, som tillsammans med symtom på prostatit har en negativ inverkan på personen.
 • Dessutom, varje berusad en kopp kaffe hjälper till att öka en mans vikt, vilket också framkallar en förvärring av sjukdomen och utseendet av andra åtföljande sjukdomar.

Immunsystemet och prostatit

Inflammad prostatakörtel har en negativ effekt på en människas immunförsvar. Missbruk av kaffe stör blodtryck och hjärtfrekvens hos en man, vilket ytterligare förvärrar kroppens skyddande hinder.

För att skydda sig från problem med sidan med prostatit bör män begränsa eller sluta dricka kaffe.

Kaffe för exacerbation av sjukdomen

Urologer säger att dricka kaffe under en förvärring av inflammation i prostata, kategoriskt inte. Den ständiga fyllning av urinblåsan, smärta när du använder toaletten, svåra obehag i nedre delen av buken, svag erektion och oförmåga att nå orgasm - detta är den vanligaste följeslagare män, missbrukar kaffe under prostatit.

Kaffe med mjölk med prostatit

Protein livsmedel såsom mjölk och mjölkprodukter, får läkare att använda när en inflammerad prostata. Mjölk med prostatit mättar kroppen med en mängd olika näringsämnen. Dricka mjölk med inflammation i prostatan i stora mängder, inte läkarna inte rekommendera och ge råd att ge företräde åt bara skumma typer av mejeriprodukter.

Män bör tänka på hur man spenderar sitt dagliga morgonkaffe med lite mjölk. Koffein ren främjar urlakning av kalcium från kroppen, magnesium, kalium och andra näringsämnen, vilket försämrar driften av många inre organ, inklusive prostata. Därför kan du dricka naturligt kaffe och lägga en kopp mjölk i koppen, vilket stoppar tvättprocessen.

Är det möjligt att byta kaffe med andra drycker

Män som lider av prostatit och vant sig att dricka mer än en kopp kaffe om dagen är det mycket svårt att ge upp denna vana. Några män, efter läkarens råd om att begränsa kaffe, hittar frälsning i starka te- eller cikoriabaserade drycker.

Cikoria är lite gillar smaken av bryggt kaffe bönor innehåller en hel del näringsämnen och vitaminer, och viktigast - inte har en negativ inverkan på den manliga urogenitala systemet. Även med prostatit kan du dricka grönt te.

Koffein och prostata kan väl vara "vänner" om du dricker kaffe med försiktighet och i små mängder. Bli inte beroende av omedelbara drycker utan koffein. Kemikalierna som de är fyllda med är ännu mer skadliga för prostatakörteln än koppen av en naturlig dryck med mjölk.

VARNING:

Om du vill bota kronisk prostatit och dess komplikationer på kort tid, bli av med vaskulär erektil dysfunktion och ge inte möjlighet att utveckla adenom, var noga med att kolla in vårt omfattande effektiva program för återhämtning hemma.

Det tar ungefär 20 minuter om dagen, och du får de första märkbara resultaten inom några veckor. Detta program är det första programmet av sitt slag i CIS, fullt bevisad effektivitet vid behandling av kronisk prostatit och vaskulär erektil dysfunktion.

Med vänliga hälsningar, Alexander Burusov

Är det möjligt att dricka kaffe med prostatit?

Kaffe är favoritdryken av ett betydande antal av världens befolkning. Anledningen till denna attityd är inte bara den underbara aromen, men också dryckens uppfriskande egenskaper. Upptagbart intag på upp till 4 koppar om dagen för 1/2 tsk per 250 ml kopp. Det finns emellertid undantag för hypertensiva och män som lider av prostatit.

Dricker kaffe med prostatit

Negativ inverkan

Den negativa effekten av koffein på människokroppen beror på närvaron av aktiva substanser. De viktigaste av dem är:

 • koffein;
 • teofyllin;
 • trigonellin;
 • teobromin;
 • klorogen syra;
 • tanniner;
 • glykosider.

Trigonellin ger drycksmaken och aromatiska egenskaper. Dessutom, som en följd av rostning, frigörs nikotinsyra från den, vilket ger kaffelänare 30% av det dagliga intaget av detta vitamin. Den positiva verkan av klorogen syra är att mobilisera fett och omvandla det till kalorier. Det är också en kraftfull antioxidant som frigör kroppen av fria radikaler. Klorogen syra är riklig i grönt kaffe, men efter rostning indunstar det mesta av det.

Teofyllin lindrar bronkospasm, förbättrar lungfunktionen, minskar blodets viskositet, ökad vävnadssyresättning, men det kommer att negativt påverka på hjärtat i hjärtarytmier, ökar blödning, blödning, allvarligt påverkar i hemorragisk stroke. Förutom kaffebönor finns teofyllin rikligt i kakao.

Negativ effekt av kaffe på prostatakörteln

Theobromin är en isomer av teofyllin, den är riklig i kakaobönor. Liksom theofyllin är teobrominet indikerat för andningssjukdomar, för stimulering av diurese och hjärtaktivitet. Koffein stimulerar nervsystemet, tar bort sömnighet, har en diuretikum och kardiotonisk effekt. Tanniner är tannmedel, har astringent egenskaper och har generellt en fördelaktig effekt på mag-tarmkanalen. De har en hemostatisk och antiinflammatorisk effekt. Den huvudsakliga effekten av glykosider är tillhandahållandet av kardiotonisk verkan, aptitstimulering och förbättring av peristaltik.

Alla listade komponenter i kaffebönor utövar en summeringseffekt, som med frekvent användning av kaffe kan ackumuleras och ibland har en negativ effekt. Det finns många frågor, i synnerhet en av dem: "Är det lämpligt att dricka kaffe med prostatit?".

Prostatit: patogenes

Med ålder utvecklas prostatit i ett överväldigande antal män. I detta fall är de framväxande problemen förknippade med prostatens anatomiska placering och funktion. Prostata körs i urinrörets kanal nära blåsans nedre del. Dess huvudsakliga funktion är utvecklingen av ämnen som är nödvändiga för äggets befruktning. Av denna anledning, de viktigaste symptomen på prostatit uppstår erektil dysfunktion dysuric störningar ofta, inklusive natten, manar, och ibland smärtsamma känslor. Det händer också att prostatit fortsätter latent, utan att orsaka några klagomål. Försvårande faktorer är:

 • fetma;
 • dåliga vanor
Tre koppar kaffe om dagen kan minska risken för prostatacancer
 • Sexuella infektioner;
 • långa och svåra inflammatoriska sjukdomar.

Konsumtion av kaffepatienter med prostatit

För att bedöma huruvida kaffe och prostatakörtel, som påverkas av prostatit, är kompatibla, är det nödvändigt att korrelera de patogenetiska mekanismerna hos sjukdomen och de huvudsakliga effekterna som kaffedrycken producerar på hankroppen. En liknande studie genomfördes 2013 av US Institute of Health (Amin S. et al., 2013). Kärnan i studien bestod av en undersökning av 286 män med prostatit som lider av periodisk smärta i bäckenregionen, för vad de använde. Det bekräftades på ett tillförlitligt sätt att drycken tillsammans med kryddig mat och alkohol framkallar smärtsyndrom med prostatit. Således svarar frågan: "Är det möjligt att dricka kaffe med prostatit?", Svaret är negativt - detta bekräftas av empiriska och statistiska data. Men om smärtsyndromet är frånvarande och symptomatologin är knapp, är frågan öppen.

Daglig övning visar att dricka en bitter dryck i små doser under dagen inte har någon effekt på prostata. Emellertid, under kraftig förbrukning av denna dryck är förbättrad blodomloppet och höjer blodtrycket som har förmåga att lokalt öka blodflödet i den inflammerade prostata, vilket orsakar en försämring av den inflammatoriska processen. Kaffe har en spännande effekt på nervsystemet och kan aktivera libido, vilket inte bidrar till bevarandet av status quo.

Därför: "kan kaffe med prostatit eller inte", bestämmer alla för sig själv och bestämmer hur tålamod riskerna med måttlig kaffekonsumtion är. Om inte missbrukas, lever kaffe och prostata fredligt och medan personen inte berövar sig av nöje och inte betalar för det med smärta.

Effekt av kaffe på prostata adenom

Andra skadliga produkter

Vad kan man ätit med prostatit? Som framgår av ett exempel på en studie utförd av Institute of Health, USA, kryddstark mat, chili och alkohol är skadligt för prostatainflammation kan framkalla försämringen och smärta. Många män försöker ersätta sina favoritdrycker: Istället för kaffe kan de dricka kakao, vilket också är dåligt med prostatit. Det faktum att sammansättningen av kaffe och kakao är liknande i aktiva substanser, och kakao kan också öka blodflödet och mikrocirkulation, som underlättar expansionen av inflammation.

När man sammanställer en diet med prostatit är nyckelordet "dosen". För varje produkt är det annorlunda. Alkohol har absoluta kontraindikationer. Skarpa produkter borde vara i minimibeloppet. För de flesta produkter finns det en regel med måttlig konsumtion och minimal risk.

Vilka livsmedel kan inte användas med prostatit?

Många människor underskattar effekten av kost på utvecklingen av sjukdomar och tror verkligen att de kommer att botas av läkare och läkemedel. Läkare, nutritionists i sin tur säger alltmer att maten har stor terapeutisk potential, inklusive för behandling och förebyggande av prostatit.

Det är nästan omöjligt att bota kronisk prostatit en gång för alla, men långsiktig stabil remission kan uppnås om behandlingen är komplex. Det innefattar att ta mediciner, träna, diet, upprätthålla en hälsosam livsstil.

Hur snabbt och enkelt att öka styrkan? Du hittar svaret här. När det gäller förbuden mot vilka produkter som inte kan användas med prostatit och som tvärtom kan äta i obegränsade kvantiteter, är svaret enkelt. Allt som gör ont är bättre att utesluta från kosten. För detta behöver du ha en uppfattning om orsakerna till sjukdomen.

Torahens hammare används - glömde problemen

I de mest allmänna termerna kan vi säga att orsaken till prostatit № 1 - sexuella infektioner, orsaken nummer 2 - stagnerande fenomen i prostata. När sjukdomen utvecklas förekommer svullnad av prostata, då urinflödet, vilket är det första tecknet på prostatit, störs.

Målet med behandlingen är att arbeta med alla mekanismer som ligger bakom sjukdomen och främja återhämtningen.

Drycker som är bättre uteslutna från kosten för akut prostatit

Varför är skadlig alkohol:

 • alkohol påverkar det lilla bäckens kärl och stör blodflödet,
 • reaktionen av alkoholderivat med läkemedelskomponenter kan leda till oförutsägbara konsekvenser.

Kan jag få kaffe med prostatit?

Koffein, som finns i starkt kaffe, te, choklad, pallar irriterar blåsan, som redan lider och infaller på grund av ofullständig tömning.

Kan jag dricka kvass med prostatit?

Kvass innehåller jäst, vilket orsakar jäsning i tarmarna, så det är inte användbart för inflammerad prostata. Alla kolsyrade drycker är också bättre att ersätta med rent vatten, naturliga buljonger av bär, hundros, jästa mjölkprodukter.

I allmänhet har tillståndet i tjocktarmen en signifikant effekt på prostatakörteln. Speciellt farligt är kronisk förstoppning på grund av att endotarmen och prostata ligger nära varandra.

Vilka produkter kan inte användas med prostatit

 • produkter som orsakar ökad gasproduktion - kål, ärter, bönor, bullar;
 • produkter med irriterande egenskaper - kryddiga rätter med kryddor och kryddor samt skarpa grönsaker (rädisa, rädisa, sorrel), senap, pickles, rökt produkter;
 • tung för assimileringsprodukter - rika buljonger, såser från kött, svamp, fisk;
 • livsmedel rika på animaliskt fett - ister, fet köttprodukter (som ett sätt att höja nivån av kolesterol och påverkar kärltonus), en liten andel av sjukdomar BPH i Japan och Kina experter i samband med den typ av makt i dessa länder. Här äter män lite kött, medan det i mat råder fetter av vegetabiliskt ursprung och livsmedel som är rika på naturliga mineraler och spårämnen.

Vilka produkter är användbara för prostatit?

Trots det negativa svaret på frågan om det är möjligt för prostatit dricka kvass, kaffe, läsk, äta rå lök, vitlök, fläsk, etc., det finns en enorm mängd användbar och välsmakande produkt som hjälper till att få bli av med prostatit.

 • Vad och varför är användbart:
  vegetabilisk mat med hög fiberhalt, ger intestinal motilitet (svampar, torkade aprikoser, äpplen);
 • sura mjölkprodukter innehåller kalcium och upprätthåller en sund tarmflora;
 • bär (tranbär, tranbär) och citrusfrukter ger kroppen vitaminer för att upprätthålla immunitet;
 • spannmål, mjölprodukter från fullkornsmjöl innehåller vitaminer från grupp B;
 • produkter rik på mineraler och spårämnen, särskilt zink (pumpa frön, hela nötter, skaldjur); zink -
 • rent vatten i tillräckliga mängder (6-8 glas per dag). För att behålla blodkärl och kapillärer kan du använda naturliga kosttillskott från medicinska örter och växter som en specialist kommer att rekommendera.

Är du inte nöjd med livets sexuella sfär?
Har du depression på grund av sexuell insolvens?
Följ länken och ta reda på hur du återvänder det förtrollande könet!