Huvud
Strömförsörjning

Conception för en kronisk prostatit - är det farligt?

Män som lider av kronisk prostatit faller ofta i orimlig panik när de ska bli fäder. Det finns en allmän åsikt att denna sjukdom leder till infertilitet. Men konceptet är mycket mer komplicerat, liksom antalet komponenter. Den mest obehagliga konsekvensen av denna sjukdom är försvagad sexuell lust och en svag erektion. Sexuella möjligheter för män med prostatit kan minska, men inte alla har en sexuell funktionsstörning. Så, för att neka dig själv är nöjen i många fall inte absolut nödvändig.

Huvud tecken på kronisk prostatit:

 • Smärta av en efterföljande karaktär i nedre delen av ryggen och i könsorganet
 • Brännande känsla och smärta vid urinering
 • Obehag under intimitet
 • Frekvent urinering, intensiv intensifierar på natten;

Varför det finns problem med uppfattningen med prostatit

Par som vill ha en bebis blir frågade hur farlig uppfattning är i kronisk prostatit. Om sjukdomen beror på vissa infektioner som finns i en mans kropp kan infektioner överföras till en kvinna. I det här fallet Det kommer att vara farligt, inte bara befruktning, utan också intim intimitet själv.

Med en kronisk prostatit av icke-frisatta former kan svårigheter uppstå med barnets uppfattning, för en man smärta vid utlösning, lusten att få sex försvinner. I vissa fall förekommer för tidig utlösning, men detta påverkar inte möjligheten till uppfattning.

Det är viktigt att börja processen med att behandla kronisk eller akut prostatit så tidigt som möjligt, eftersom ju mer sjukdomen utvecklas, desto sämre blir spermiernas kvalitet och spermatozoas förmåga att befrukta ägget.

Detta är viktigt! Prostaten utför viktiga funktioner i en mans kropp. Hon deltar i produktionen av seminalvätska, men bara hennes tredje. Dessutom tar hankörteln del i utbytet av testosteronhormonet, ger en rytmisk utstötning av spermier och reglerar blodcirkulationen i bäckenorganen.

En av de viktigaste funktionerna i prostatakörteln är utvecklingen av en hemlighet som kommer in i den seminalvätska och är ansvarig för spermatozoas rörlighet. Antalet och livskraften hos spermatozoa i den beskrivna sjukdomen reduceras och detta påverkar möjligheten till uppfattning. Men direkt prostatit leder inte till infertilitet och är inte en kontraindikation för graviditetsplanering.

Detta är viktigt! Många män tror att prostatacancer och prostataadenom är konsekvenserna av kronisk prostatit. I själva verket klassificerar medicin dessa sjukdomar som oberoende.

Det är viktigt att komma ihåg att ju mer formen av prostatit startas, desto längre blir behandlingen. Men om du vill kan du bli gravid i de flesta fall.

Hur är prostatit associerad med infertilitet

Många män som diagnostiseras med infertilitet lider av kronisk prostatit. Befruktning med prostatit är inte farlig (om sjukdomen inte är orsakad av infektioner), men i de flesta fall är det omöjligt. Bakterier och virus, andra satelliter av den beskrivna sjukdomen identifieras av läkare inte lika direkta, men som indirekta faktorer av oförmågan att bli barn.

Trots det faktum att prostatit är en samtidig infertilitetsfaktor är det möjligt att uppfatta förekomsten av denna sjukdom (även om sannolikheten för att bli gravid abrupt minskar). Att i händelse av kronisk prostatit uppträder en baby på ljuset, är det nödvändigt att genomgå en ytterligare behandling och inte engagera sig i hemmedicin. Läkarens kontroll är viktig, och speciellt i en situation när det gäller att skapa ett nytt liv.

Efter trettiofem år är förmågan att undvika ett barn från en kvinna minskat kraftigt. Det här fenomenet observeras inte hos män. En man kan föreställa ett barn upp till sjuttio år. Moderna mediciner, med sina nyaste förmågor, låter dig bli gravid, även med kronisk prostatit.

Detta är viktigt! När kronisk prostatit orsakar sådana komplikationer som epididymit och orchitis blir uppfattningen osannolik. Om en kronisk prostatit hos en manlig partner kan bli gravid, då är det i det akuta skedet av sjukdomen nästan omöjligt.

Var ska man börja planera graviditet med prostatit

Läs mer om kronisk prostatit. Klicka på bilden!

Prostatit är inte en mening för par som vill bli barn. Men för att börja processen Det är nödvändigt med en doktors undersökning. Utan att misslyckas en man måste skicka ett spermogram. Det kommer att ge en kvalitativ och kvantitativ bedömning av sammansättningen av den seminala vätskan, varefter doktorn kommer att kunna göra mer specifika förutsägelser om möjligheten till uppfattning.

Efter att ha fått resultat är det nödvändigt att skicka till urologen. Om spermogrammet är dåligt, finns inflammatoriska processer, speciella test för hormoner, prostats hemlighet kommer att ordineras, ultraljud är föreskriven. Chanserna för befruktning och framgångsrikt bärande av ett barn med prostatit reduceras, så en man bör övervaka sin hälsa och behandla prostatit i de tidiga stadierna.

Det är också viktigt att ge upp dåliga vanor, äta hälsosam mat och ha ett regelbundet sexliv. Allt detta kommer att bidra till att förhindra återfall med kronisk prostatit, och i en sådan situation är det möjligt att uppnå ideala spermogramparametrar.

Är det farligt att ha sex och föreställa barn med kronisk prostatit?

Sexuella störningar är ett vanligt symptom på kronisk prostatit, och de bör ses inte som en manifestation av HP, men som dess komplikation.

Förlängd kurs i inflammationsprocessen i prostatakörteln i avsaknad av adekvat behandling är fylld med utveckling spermagglyutinatsii (limning av spermatozoa), vilket är orsaken till nedsatt fertilitet.

Är det möjligt att tänka ett barn när kronisk prostatit? Vi kommer att prata om detta i framtiden.

Sexuella övergrepp

Kan jag få sex med kronisk prostatit? Ett stabilt sexuellt liv är ett förebyggande och grunden för behandlingen kronisk prostatit. Men bara i ett uppmätt normalt läge för avlägsnande av sexuell upphetsning.

Lång och repetitiv episoder av utlösning Vid ett samlag kan tvärtom bara förvärra situationen, och avhållsamhet under lång tid hindrar inte bara behandlingen, utan kan förvärra inflammatorisk process.

Problemet för många män att uppfylla sin civilplikt är sexuella störningar som utvecklas mot bakgrunden kronisk prostatit. Den kliniska bilden av sexuella störningar är olika även vid en patient i olika stadier av sjukdomen.

Oftast avslöjar de:

 • accelererad utlösning;
 • förtryck av sexuell lust;
 • erektil dysfunktion.

Vissa forskare tror att sexuell dysfunktion med kronisk prostatit utvecklas i steg.

Först finns det en för tidig utlösning, då problem med erektion, och som följd minskad libido.

Enligt statistiken, kronisk prostatit leder till en minskning av frekvensen av sexuella kontakter i 85% patienter och i 43% av fall vägrar en man helt från sexuella relationer och därmed bara förvärrar sin sjukdom.

När det gäller, minska libido, i de flesta % fall av dess försvagning sker mot bakgrund av mentala störningar, huvudsakligen förknippade med erektil dysfunktion.

Det är viktigt att låta en man veta att ett måttligt sexuellt liv med kronisk prostatit är nödvändigt för framgångsrik behandling.

infertilitet

kränkning fertilitet (befruktningsförmåga) när kronisk prostatit kan bero på följande orsaker, samtidig sjukdom:

 • försämring av spermatozoas rörlighet
 • förtryck av spermatogenes;
 • limning av spermier.

Utveckling av ovanstående villkor underlättas av den nuvarande inflammatoriska processen i prostata, vilket förvärrar reproduktionssystemets kvalitet. Manlig infertilitet utvecklas ofta i HP orsakad av ureaplasma eller E. coli.

Som regel, infertilitet, som uppstår på grund av kronisk prostatit, är inte absolut och i de flesta fall bidrar det till att orsaken är berättigad till korrigering.

planering

Med en kronisk prostatit, kan jag bli gravid? Kronisk prostatit och graviditet - kompatibla saker

Men i planeringsstadiet visas mannen fullständigt och ett antal terapeutiska åtgärder:

 • antibiotikabehandling för HP av bakteriell etiologi;
 • antiinflammatorisk terapi;
 • hormonterapi;
 • påfyllning av brist på mineraler och vitaminer;
 • korrigering av immunologiska störningar
 • restaurering av patency av vas deferens.

Om patienten har en plats att vara psykologiska störningar som förhindrar uppfattning (minskad libido, ett brott mot styrkan) - i detta fall är det nödvändigt psykoterapi.

Gå direkt till befruktningsprocessen bör endast efter framgångsrik behandling och för en tid efter det, nödvändigt för återhämtning av kroppen. Experter rekommenderar att vänta med befruktning 2 månader efter behandling.

När det gäller effekten av prostatit vid graviditet, förhållandet mellan spontan abort och kronisk inflammation prostata är inte etablerad. Den konstanta transporten av könsinfektion kan dock aktivera syntesen av prostaglandiner i en gravid kvinna, vilket kan vara orsaken till missfall och en ökning av livmoderns ton.

Kan det finnas barn med kronisk prostatit?

Många människor är intresserade av följande frågor: "Kan jag få barn med kronisk prostatit?" eller "Är kronisk prostatit och uppfattning sammankopplade?" Med kronisk prostatit kan du bli barn. Men graviditetens uppkomst beror på etiologin av dess förekomst, längden på kursen, graden av skada på prostatakörtelns inflammatoriska process.

Vid graviditetsplaneringen måste du genomgå en undersökning av genitourinary system och ta ett test för fertilitet. Prostatit i de tidiga stadierna påverkar praktiskt taget inte kvaliteten på spermier och befruktning i allmänhet, emellertid som utvecklingen av den inflammatoriska processen fertila förmåga hanen sjunker.

Vad ska man göra om graviditet inte uppstår?

Vid graviditetsplaneringen måste en komplett undersökning av kroppen kompletteras av båda parter.

Så att du inte bryr dig om problemet kronisk prostatit och infertilitet, bör du registrera dig hos ett särskilt familjeplaneringscenter.

Där kommer frågan att övervägas, både från olika vinklar och tillsammans.

Man med kronisk prostatit bör nödvändigtvis samråda med urologen och androgen, som kommer att tilldela honom särskilda prov för att bestämma fertiliseringsförmågan.

På detta sätt kronisk prostatit har inverkan på sexuell och reproduktiv funktion. Stabil sexuellt liv är grunden för behandling av HP, därför bör sexuella störningar elimineras i tid - medicinskt och psykoterapeutiskt.

vid kronisk prostatit barn kan dock behöva genomgå en fullständig undersökning av kroppen i planeringsfasen, det är bättre att göra detta i familjeplaneringscentra.

Kan jag få barn med kronisk prostatit?

Hur påverkar prostatit barnets uppfattning?

'); >>); // Initiera annonsenheten i RSA (funktion (w, d, n, s, t) < w[n] = w[n] || []; w[n].push(function() < Ya.Context.AdvManager.render(< blockId: «R-A-242102-1», renderTo: «yandex_rtb_R-A-242102-1», horizontalAlign: true, async: true >); >); t = d.getElementsByTagName ("script") [0]; s = d.createElement ("script"); s.type = "text / javascript"; s.src = "//an.yandex.ru/system/context.js"; s.async = true; t.parentNode.insertBefore (s, t); >) (detta, detta.document, "yandexContextAsyncCallbacks");

'); >>); // Initiera annonsenheten i RSA (funktion (w, d, n, s, t) < w[n] = w[n] || []; w[n].push(function() < Ya.Context.AdvManager.render(< blockId: «R-A-242102-3», renderTo: «yandex_rtb_R-A-242102-3», horizontalAlign: true, async: true >); >); t = d.getElementsByTagName ("script") [0]; s = d.createElement ("script"); s.type = "text / javascript"; s.src = "//an.yandex.ru/system/context.js"; s.async = true; t.parentNode.insertBefore (s, t); >) (detta, detta.document, "yandexContextAsyncCallbacks");

'); >>); // Initiera annonsenheten i RSA (funktion (w, d, n, s, t) < w[n] = w[n] || []; w[n].push(function() < Ya.Context.AdvManager.render(< blockId: «R-A-242102-2», renderTo: «yandex_rtb_R-A-242102-2», horizontalAlign: true, async: true >); >); t = d.getElementsByTagName ("script") [0]; s = d.createElement ("script"); s.type = "text / javascript"; s.src = "//an.yandex.ru/system/context.js"; s.async = true; t.parentNode.insertBefore (s, t); >) (detta, detta.document, "yandexContextAsyncCallbacks");

Frågan om framväxten bekymrar alla gifta par. Konsekvensen av svaga styrka är infertilitet, prostatit, och därmed utforma ett barn har en direkt relation, eftersom män genitala funktionen tillhandahålls inte bara av organ som penis och testiklar, men också prostata och andra organ i det endokrina systemet.

Negativa konsekvenser av sjukdomen

Prostatakörteln påverkar direkt tillståndet för den seminala vätskan:

 • kontrollerar fördelningen
 • ger en normal viskositet;
 • förbättrar spermatozoas aktivitet;
 • reglerar kompositionen och syra-bastillståndet;

För att förstå huruvida prostatit påverkar uppfattningen är det nödvändigt att ta hänsyn till vikten och betydelsen av denna kropp i befruktningsmekanismen. Med inflammation i prostatakörteln bryts alla processer där den deltar, vilket leder till oundvikliga konsekvenser.

Om processen startas

Som det är känt, klassificeras prostatit beroende på sjukdommens längd till akut och kronisk. Om man i början inte svarar på inflammation, så kommer framtida reproduktionskapacitet hos en man och i värsta fall - försvinner. Därför kan kronisk prostatit och uppfattning inte vara i fackförening, för inflammation minskar gradvis manens sexuella aktivitet, vilket leder till svag styrka och sexuell dysfunktion.

Påverkan på fertilitet

För att återställa fortplantningsförmågan, är det nödvändigt att konsekvent förstå som prostatit påverkar utformning, i vilket skede det är ett misslyckande, på vilken nivå det var ett misslyckande som måste "repareras".

Inflammation av prostata leder till:

 • venös stasis, svullnad av organet, nedsatt blodcirkulation;
 • dystrofa och metaboliska störningar vid cell- och vävnadsnivå;
 • brott mot urinering, vilket komplicerar arbetet med urogenitala organ
 • obehagliga, smärtsamma förnimmelser;
 • sexuell svaghet
 • stasis av ejakulat, kränkning av rheologiska egenskaper hos seminalvätska;

Effekten av prostatit täcker inte bara den sexuella sfären utan också psyko-emotionell. Sexuella dysfunktioner kan trots allt leda till nervsystemet, vilket i större utsträckning förvärrar en mans tillstånd.

Säg nej till sterilitet!

Återställ styrka

Tidig diagnos och adekvat drogterapi ökar chanserna för seger över sjukdomen. Därför bör varje man aktivt slåss, ta en behandling, hålla sig till alla nödvändiga rekommendationer. Många par är intresserade av urologi och andrologi, är det möjligt att föreställa sig ett barn med prostatit, vare sig verkligen gravid kvinna, om inflammation i prostatan man.

Tyvärr sänks sannolikheten för befruktning till noll, eftersom den drabbade prostata kan inte utföra sin funktion, vilket innebär att reproduktionskapaciteten är mycket låg. Därför kan endast behandling och ytterligare förebyggande återställa reproduktionssystemet.

Positiva resultat

När passerade under antibiotikabehandling, användning av traditionell medicin, bra kost och ytterligare metoder för prostatacancer behandling, bör varje man jämföra urinering, smärtintensitet, önskan att ha sex, varaktighet erektion och utlösning. Dessa indikatorer indikerar effektiviteten av behandlingen, och hjälper även vid något tillfälle att korrigera den föreskrivna behandlingen.

Inte mindre viktigt är laboratorieindikatorer som bedömer en människas reproduktiv hälsa. Analyser utse en läkare före och efter behandlingen. Det är obligatoriskt för hyra och biokemisk analys av blod, urin kultur bakteriell fördes för att bestämma närvaron av smittämnen, och, naturligtvis, undersökte seminal vätska (sperma) för att bedöma viabiliteten och aktivitet av spermier.

Enligt statistiken återställer unga män med ny diagnostiserad prostatit efter behandling i de flesta fall förmågan att bära födseln. Men glöm inte att förebyggandet av återkommande och förkortning av processen också är nödvändigt för barnets normala uppfattning.

Därför är det viktigt att hålla fast vid vissa aspekter:

 • Eliminera dåliga vanor (alkohol, rökning);
 • Ät inte fet, kryddig, sur mat.
 • sätta din kost med vitaminer, mineraler, mikro- och makroelement
 • motion;
 • minska påverkan av stressorer

Om du kontrollerar din hälsa, vidta nödvändiga åtgärder i tid, följa kost, hälsa och sömn så mycket som möjligt, blir infertilitet inte ett hinder för ett lyckligt familjeliv.

'); >>); // Initiera annonsenheten i RSA (funktion (w, d, n, s, t) < w[n] = w[n] || []; w[n].push(function() < Ya.Context.AdvManager.render(< blockId: «R-A-242102-10», renderTo: «yandex_rtb_R-A-242102-10», horizontalAlign: true, async: true >); >); t = d.getElementsByTagName ("script") [0]; s = d.createElement ("script"); s.type = "text / javascript"; s.src = "//an.yandex.ru/system/context.js"; s.async = true; t.parentNode.insertBefore (s, t); >) (detta, detta.document, "yandexContextAsyncCallbacks");

'); >>); // Initiera annonsenheten i RSA (funktion (w, d, n, s, t) < w[n] = w[n] || []; w[n].push(function() < Ya.Context.AdvManager.render(< blockId: «R-A-242102-12», renderTo: «yandex_rtb_R-A-242102-12», horizontalAlign: true, async: true >); >); t = d.getElementsByTagName ("script") [0]; s = d.createElement ("script"); s.type = "text / javascript"; s.src = "//an.yandex.ru/system/context.js"; s.async = true; t.parentNode.insertBefore (s, t); >) (detta, detta.document, "yandexContextAsyncCallbacks");

'); >>); // Initiera annonsenheten i RSA (funktion (w, d, n, s, t) < w[n] = w[n] || []; w[n].push(function() < Ya.Context.AdvManager.render(< blockId: «R-A-242102-11», renderTo: «yandex_rtb_R-A-242102-11», horizontalAlign: true, async: true >); >); t = d.getElementsByTagName ("script") [0]; s = d.createElement ("script"); s.type = "text / javascript"; s.src = "//an.yandex.ru/system/context.js"; s.async = true; t.parentNode.insertBefore (s, t); >) (detta, detta.document, "yandexContextAsyncCallbacks");

Prostatit påverkar oftast medelålders män som aktiverar de inflammatoriska processerna i prostatakörteln. Beroende på orsakerna till sjukdomsuppkomsten, bestämmer läkarens längd, kurs, känslighet hos en viss manlig kropp, baserat på indikationerna, en individuell behandlingskurs för prostatit med antibiotika. Eftersom antibiotikabehandling i vissa fall inte kan undvikas.

Prostatit klassificeras i två grupper:

 • infektiös (bakteriell);
 • icke-bakteriell.

Vid behandling av icke-bakteriell prostatit används inte antimikrobiella medel. De är nödvändiga för kronisk och akut prostatit, även de som är asymptomatiska. För att fastställa behovet av antibiotikabehandling är det nödvändigt att återställa orsaken till patogenen och följa följande steg i undersökningen:

 1. Tre gånger göra bakteriologisk urinanalys (bestämning av närvaron av E. coli, pneumokocker, streptokocker, stafylokocker), urinanalys tuberkulos och sexuellt överförbara sjukdomar (mykoplasma, trichomonas, gonokocker, klamydia), också föremål för inspektion prostatasaft (sådd metod och mikroskopiskt).
 2. Vid en nivå av leukocyter i prostata under 25, testas tamsulosin med ett test, som varar i en vecka, då upprepas sekretionerna.

Resultaten av undersökningen kommer att bestämma typen av sjukdom:

 • icke-infektiös prostatit;
 • tuberkulos av prostata
 • bakteriell prostatit.

Det kan inte sägas att det finns något universellt antibiotikum för prostatit, eftersom man vid varje antimikrobiell terapi måste ta hänsyn till den enskilda känsligheten hos bakterierna i varje enskilt fall. Valet av läkemedlet beror på typen av patogen, liksom på dess mottaglighet eller resistens mot antibiotika. Dosering samt kursens varaktighet väljs av läkaren med hänsyn till svårighetsgraden av processen (akut eller kronisk), oftast används läkemedel med ett brett spektrum av åtgärder. Normalt varar den kurs som föreskrivs av andrologen 1-2 månader medan antibiotikabehandling är komplex tillsammans med andra läkemedel och förfaranden, nämligen:

 • icke-steroida antiinflammatoriska medel;
 • droger som normaliserar blodcirkulationen;
 • vitaminterapi;
 • immunostimulerande preparat;
 • sedativa och antidepressiva medel;
 • örtmedicin.

Massage prostata, såväl som manuell massage med termisk mikrovågsugn terapi visas endast efter eliminering risken för sammandragande tuberkulos, eftersom den termiska effekten och massage orsaka en kraftig försämring av tuberkulos.

Beroende på typ av patogen, baserat på dess känslighet för vissa droger, välj olika antibiotika:

 • tetracyklin används för alla kända patogener, förutom gonokocker, proteas och pseudomonas;
 • penicillin används inte mot klamydia, mykoplasma och ureaplasma;
 • cefalosporin indikeras i närvaro av gonokocker, enterobakterier, Klebsiella, Proteus och Escherichia coli;
 • makrolid är särskilt effektiv i ureaplasma, mykoplasma, klamydia, gonokocker, enterobakterier och Escherichia coli;
 • Fluoroquinolon rekommenderas i närvaro av E. coli.

Förutom ovanstående patogena mikroorganismer kan svampmedel i den inflammatoriska processen i prostata eller urinvägarna delta.

Hittills har de mest effektiva medlen för prostatit är fluorokinoloner, eftersom dessa antibiotika har fototoxicitet och neurotoxicitet. Fluorokinoloner ingår i terapeutiska komplex anti-tuberkulos, så i fallet med en patient som väntar kulturresultat för tuberkulos, bör detta läkemedel inte användas.

Användningen av tetracykliner har nyligen minskat markant. Nu används mest doxycyklin, vilka patienter tolererar relativt lättare än andra tetracyklinantibiotika.

Från penicillingruppen används läkemedlet baserat på clavualinsyra och Amoxicillin allmänt, vilket kännetecknas av en starkare antibakteriell effekt.

Preparat av cefalosporinserien är avsedda för intramuskulär injektion. Dessa inkluderar Supraks, cefotaxim, Kefadim, Tsefspan, klaforan, ceftriaxon och andra.

Makrolider är inte ofta, på grund av bristen på studier som har bekräftat möjligheten att deras användning vid behandling av prostatit, men de är så gott som giftfri och är mycket aktiva i kampen mot ett antal bakterier, i synnerhet mykoplasma och klamydia.

Få av antibiotika tenderar att ackumuleras i höga koncentrationer i prostatavävnaden som bör beaktas vid val av läkemedel som den behandling av prostatit är av stor betydelse nivå av läkemedelskoncentrationen i prostatan. Därför, mest föredraget användningen av aminoglykosider, makrolider, fluorokinoloner. Inklusive vid diagnos av akut bakteriell prostatit önskvärd destination samtidigt flera (vanligtvis två) av antibakteriella läkemedel snabbare bli av akut inflammation.

Schema för behandling av prostatit med antibiotika

Behandlingen av antibiotikabehandling kan variera 6-12 veckor, med drogerna kan användas omväxlande. Det är också möjligt att använda flera droger samtidigt.

Om prostatit orsakar patienten feber, intensiv svår smärta, tar de sig till intravenösa antibiotika. Varaktigheten av deras antagning kan vara 4-6 veckor. En läkare kan rekommenderas flera läkemedel. Om patientens hälsa inte förbättras efter antibiotikans gång, så är sjukdomen troligen inte orsakad av bakteriell infektion.

Strängt förbjudet oberoende upphörande av antibiotikabehandling, även i fall av klar förbättring av patienten, såsom prostatit, som är en mycket lömsk sjukdom, kännetecknas av en tendens till återfall.

Akut cystit är en av formerna för inflammation i blåsans slemhinnor. Praktiskt taget inte åtföljd av en kränkning av vävnadens struktur och en förändring av organets funktion. Fler kvinnor och flickor lider. Hos män observeras det mindre ofta i samband med de anatomiska egenskaperna hos urinrörets struktur.

Den främsta orsaken är infektion på det inre skalet, utan skyddande egenskaper. För att bota sjukdomen behöver du veta exakt vilken mikroorganism som orsakade cystitisen. Sådan information tas emot av den behandlande läkaren efter undersökning av patientens urin, bakteriologiska kultur.

Skillnad i den anatomiska strukturen och egenskaperna hos patogenesen

Infektion av blåsan sker på tre sätt:

 • stigande - från urinröret uppåt;
 • fallande - i utvecklingen av pyelonefrit hos njurarna i riktning mot urinflödet;
 • hematogen - med blod från gamla eller obehandlade foci av infektion.

I svåra former är inflammation inte begränsad endast till det inre epitelet, men påverkar det submukosala skiktet detrusor.

Hos vuxna kroniska foci är inflammatoriska sjukdomar i nasofarynx, carious teeth, cholecystitis, sexuella infektionssjukdomar, furunculosis, tonsillit. För barn finns det mer typiskt underhåll av angina, mässling, enterokolit, helminthisk invasion.

Manlig cystit (inklusive pojkar och ungdomar) uppträder mindre ofta, eftersom den längre urinrörskanalen skyddar blåsan från penetrering av patogena mikroorganismer.

Kursen och behandlingen av sjukdomen gör det svårt för alla processer som klämmer urinvägarna och leder till stagnation av urin. Hos gravida kvinnor blir detta organ ett ökande livmoder. För män orsakar obstruktionen av urinflödet uppblåsthet och prostataväxt. Ju högre graden av adenom, blir den redan urinvägsbanan.

För människor av båda könen är det viktigt:

 • urolitiasis;
 • medfödda anomalier i urinröret och urinblåsan;
 • bildandet av återlopps uringjutning mot huvudriktningen;
 • hyperaktivitet hos blåsan;
 • kränkningar av nervösa kopplingar och interaktion på nivån av ryggradssjukdomar i sakralavdelningen.

Utflödet av urin tar inte bara bort onödiga ämnen och avfall, utan spolas också blåsans inre skal. Det stärks av mucopolysackaridhemligheten, som bildar ett tunt skyddande skikt. Det kallas glykokalys. Den viktigaste funktionen är att förebygga vidhäftning mot väggen och kvarhållande av mikroorganismer. Cellerna i detta skikt styrs av hormonerna östrogen och progesteron.

arter

Enligt den statistiska klassificeringen av ICD-10 är akut cystitis en del av sjukdomar orsakade av urinfunktion med kod N30.0. För cystit av strålningsetiologi tillhandahålls kod 30.4.

Endoskopisk undersökning av slemhinnestillståndet i cystit har gjort det möjligt att isolera formerna:

 • catarrhal - det är svullnad, hyperemi, kärl dilateras;
 • hemorragisk - permeabiliteten hos blodkärlen störs, röda blodkroppar simmar genom dem
 • granulär och bullous - inflammation tränger in i muskelskiktet, stör matningen av blåsans vägg
 • Inläggning - uttrycks i epithelets mekaniska skada med olika kristaller.
 • primär inflammation - det finns inget omnämnande av en tidigare patologi av blåsan;
 • sekundär - till blåsan hade redan andra sjukdomar i urinvägarna.

Beroende på förekomsten av processen kan akut cystitis

 • förbli fokal, till exempel cervikal lokalisering;
 • ha en diffus karaktär (totalt nederlag av hela blåsan).

Orsaker till sjukdomen

Orsakerna till akut inflammation i blåsan i barndomen ligger ofta i:

 • brott mot hygien, brist på behandling av anus efter avföring, tvättning av barn, byte av kläder;
 • hos pojkar är det ofta vesikoureterala medfödda förändringar (phimosis, uretral stenos, blåsväggsdivertikulum, cervikal skleros);
 • hos flickor uppstår dysbakterier i vagina när de behandlas med olika läkemedel;
 • neurogen dysfunktion.

Den huvudsakliga och omedelbara orsaken till inflammation är patogena mikroorganismer. De är uppdelade enligt målarfärderna:

 • Gram-negativ (Escherichia coli, Klebsiella, Proteus);
 • Gram-positiv (stafylokocker, streptokocker, enterokocker).

Finn ofta föreningar av mikroorganismer som förbättrar inflammatorisk respons.

Akut cystit hos män och kvinnor är förknippad med ett icke-diskriminerande intimt liv. Bland patogenerna finns:

Sådan akut cystit kallas specifikt. För deras behandling används medel med särskild känslighet för sexuell infektion. Specifik inflammation orsakar tuberkulos orsakande orsak till mycobacterium. Det går in i blåsan igen från hjärtat i lungorna, njurarna.

Hemorragiska former kan orsakas av:

För virus, en typisk kränkning av blodmikrocirkulationen, förstörelse av innervering, då tillsätts en bakteriell infektion eller svamp.

Andra orsaker och faktorer för utveckling av akut cystit:

 • trauma av blåsans inre membran i cystoskopi, kateterisering, ureteroskopi;
 • frekventa virala sjukdomar, strålbehandling reducerar signifikant lokal immunitet (celler i submukosaskiktet hämmas);
 • Effekten av irriterande verkan av giftiga ämnen på urinorganen under förgiftning.
 • Överträdelse av blödans väggdämpning bidrar till den övergripande stagnationen av blod, särskilt i det lilla bäckenet.
 • förändringar i metabolismen orsakar deponering av saltkristaller med bildandet av stenar, som ständigt irriterar slemhinnan.

Kliniska manifestationer av olika former

Symtom på akut cystit är beroende av:

 • förekomsten av inflammatorisk process
 • djupet av lesionen av submukosalskiktet;
 • graden av vaskulär inblandning.

Klassiska manifestationer är:

 • frekvent otröttlig trängsel att urinera - normal frekvens anses vara 8 på dagtid och 2 - på natten, med akuta cystitis patienter måste bokstavligen gå på toaletten 2-3 gånger i timmen;
 • fördelningen av små portioner urin på grund av ökad reflex excitabilitet hos detrusor muskeln;
 • resi och smärta i slutet av handlingen av urinering;
 • utseendet av blod i slutstadiet av urinutmatning;
 • en kränkning av insynen (moln) av urin, bildandet av blodproppar som "köttbitar".

Smärtsyndrom i den suprapubiska regionen bestrålar i ljummen, perineum, anus, hos män - i penis och skrotum. Konstanta smärtor orsakas av livmoderhalsen. Intensitet kommer till den kliniska bilden av en cystitisattack. Samtidigt orsakas en skarp spasm av den yttre sfinkteren i urinröret i samband med bäckens golvmuskler.

Alla symptom är inte alltid tillgängliga:

 • nederlaget i blåsans hals är åtföljt av urininkontinens;
 • i svåra fall, med en diffus process, stiger kroppstemperaturen, frysningar uppträder, detta är ett tecken på en stigande infektion i njurarna och uppkomsten av pyelonefrit;
 • hemorragisk form eller akut cystit med blod, inte bara i slutet av urinering förekommer i viral etiologi, då störningar i kärlväggen orsakar urladdning av erytrocyter i urinen;
 • granulär och bullous cystit - märkt suppuration åtföljs av en obehaglig putrefaktiv lukt av urin, berusning, allvarlig permanent smärta.

Funktioner av graviditet

Akut cystit övergår till 10% av gravida kvinnor. Dess ursprung främjas av:

 • dysbakterios av vaginalfloran;
 • närvaro av kronisk infektionsfokus
 • hormonella förändringar;
 • mekanisk komprimerande verkan av livmodern på blåsan.

I en liten graviditet kan orsaken till blåsor vara allergier i kosmetika, hygienprutor, duschgeler, badskum, mat (kål, nötter, bönor, choklad). Allergiska manifestationer uppträder mot bakgrund av en signifikant inhibering av immunitet i samband med kvinnans fysiologiska tillstånd. Även överarbete kan orsaka akut cystitis.

Cystitis orsakssamband och kliniska manifestationer skiljer sig inte från den klassiska kursen. Bland unga kvinnor finns det en uppfattning att urineringens frekvens alltid är förknippad med cystit, men det är inte så. I det tidiga skedet av graviditeten, när fostret implanteras i väggen blir livmodern mer excentrisk. Nervfibrer det är anslutet till blåsan och ger den sin spänning. Därför blir urinering vanligare.

Om det inte finns några smärtor och sår, är det omöjligt att betrakta tecknet som blåsan, särskilt starta behandlingen av en kvinna. Vanligtvis normaliseras urinering vid den tolfte veckan.

Tvärtom, om det uppstår smärta, skärningar tillsammans med urinering vid vilken tid som helst av graviditeten, är det nödvändigt att berätta för obstetrician-gynekologen om detta till doktorn. Sådana symptom tyder snarare på en inflammation som redan har börjat. Du kan inte tillåta utveckling av diffus cystit, hemma måste du starta behandling med växtbaserade läkemedel för läkarens recept.

Funktioner av manifestationer hos barn

Akut cystit är vanligare bland tjejer upp till 7-8 år. Under det första året av livet lider barn av båda könen med samma frekvens. De anatomiska förändringarna och infektionsvägarna är viktiga.

En viktig roll i förlusten av blåsans skydd i barndomen spelas av:

 • otillräcklig lokal immunitet (minskning av halterna av ämnen som är involverade i lokala immunreaktioner, immunoglobulin A, interferon, lysozym);
 • neurogen dysfunktion mellan detrusormuskel och sfinkter, vilket främjar ökat tryck inuti urinröret och förekomst av infektion i blåsan.

För spädbarn är de vanligaste patogenerna Klebsiella och Proteus. Betydelsen av mikrobiella föreningar av följande typ erkänns:

 • E. coli + stafylokocker;
 • E. coli + streptokocker;
 • klamydia + bakterier.

Infektion av barnet med klamydia förekommer i familjer som inte följer de grundläggande hygienreglerna (en handduk, bad och sova med vuxna), medan du besöker poolen, ett bad.

Barn med medfödda missbildningar av urinvägar är oftare sjuk med blåsor. Om ett barn lider av systemisk lupus erythematosus anses cystitis som en del av den totala skadorna av serösa membraner (polyserositis).

Hos barn med parasitiska sjukdomar (helminthic infektion) uppstår eosinofil cystit. Denna form kännetecknas av smärta, en minskning av blåsans volym. Kliniskt manifesterad av hematuri, urininkontinens.

Hos unga barn kan symtomen på akut cystitis bedömas av:

 • gråter under urinering
 • ökad irritabilitet
 • vägran att äta
 • kroppstemperatur ökning.

Hur är diagnosen akut cystitis?

Vanligtvis orsakar diagnosen inte svårigheter för läkaren. Efter att ha fastställt en karakteristisk uppsättning symtom kan man antar inflammation i blåsan med stor sannolikhet. Ytterligare studier bör bekräfta eller motbevisa läkarens åsikt, hjälpa till att fastställa sjukdomsformen. Detta kommer att föreslå det optimala valet av behandling för akut cystitis.

Laboratorieindikatorer för inflammation kombineras till ett urinsyndrom. Dessa inkluderar:

 • tillväxten av leukocyter i synfältet på grund av neutrofiler kan täcka hela det observabla rummet;
 • erytrocyter i hematuri;
 • i sedimentet är närvaron av ett stort antal celler i övergångspitelet i slem och bakterier.

Proteinuri (proteinuri) med isolerad cystit är frånvarande eller det är en liten ökning. En signifikant ökning indikerar en lesion av den tubulära apparaten i njurarna - pyelonefrit.

För att identifiera ett specifikt infektionsmedel utförs bakteriologisk undersökning genom sådd på näringsmedia. Om du misstänker en sexuell infektion kan du använda en polymeraskedjereaktion.

En viktig punkt i urinstudien är beredning. Män och kvinnor innan du tar urinen ska tvättas väl med tvål, kvinnor och tjejer från framsidan till baksidan, och män och pojkar - skölj noggrant förkroppen. För analys är endast morgonurin lämplig.

För att diagnostisera nivån av bakteriuri, gör ett två-glasprov, en analys av Nechiporenko.

Att ta urin av en kateter är oönskade i samband med provokation av inflammation. Metoden för urinblåspunktur används endast för akut urinretention.

Cystoskopi och cystografi utförs efter den akuta cystitisen sänker sig.

Kvinnor behöver ett samråd med en gynekolog för att identifiera en kronisk infektion i könsorganen.

Hos män studerar hon prostats hemlighet, smittar ur urinröret.

Vilka sjukdomar används för differentiell diagnos?

Vid differentialdiagnos bör läkaren uteslutas:

 • akut pyelonefrit;
 • appendicit (med tanke på möjligheten att atypisk lokalisering av bilagan);
 • abscess;
 • bildning av stenar i blåsan;
 • tumörprocessen.

Behandling av akut cystit

Bestäm hur man behandlar akut cystit, med hänsyn till patientens ålder, samtidiga sjukdomar, är graviditetens närvaro endast av specialistläkare.

Oftast sker behandlingen hemma (poliklinik). Sjukhusisering är föremål för svåra fall, allvarlig förgiftning, med misstankar om vidhäftning av akut pyelonefrit. Vad du behöver göra för patienten själv kommer att rådas av den behandlande läkaren. Det är nödvändigt:

 • ljug mer
 • Drick upp till 2,5 liter vätska;
 • ge upp mat som irriterar urinvägarna (kryddig mat, rökt mat, alkohol, kaffe, stekt köttprodukter);
 • att äta vegetabiliska och mejeriprodukter, kokt kött
 • För behandlingsperioden är det nödvändigt att avstå från intimitet.
 • var uppmärksam på vanliga avföring.

Läkemedel för behandling av akut inflammation i blåsan innefattar:

 • antibakteriella medel (antibiotika, sulfonamider, nitrofuraner, fluorkinoloner);
 • antispasmodik (Platyphylline, No-Shpa);
 • icke-steroida medel (diklofenak, ibuprofen);
 • kortikosteroider med eosinofil cystit
 • växtbaserade läkemedel.

Av antibiotika är cefalosporiner en fördel, de uppvisar en storskalig effekt på olika mikroorganismer. Om ineffektivitet måste byta drogen till en annan.

Behandlingsförloppet varar vanligtvis 7-10 dagar. Det finns ett läkemedel med en snabb antiinflammatorisk effekt - Monural. Det tas endast en gång, sällan utser doktorn en andra möte efter 2 dagar. Läkemedlet hjälper till att lindra symtomen på blåsor på en dag.

Fysioprocedurer utses inte omedelbart, men efter nedsättning av akuta fenomen. effektivitet:

 • UHF-terapi,
 • elektrofores,
 • ultrasonikering,
 • magnet.

Uppvärmningshemmet är begränsat till en temperatur av högst 38 grader, heta bad är kontraindicerade. Du kan lägga en värmepanna i suprapubicområdet.

För örtmedicin använder örtdekok, som har en diuretik och antiseptiska egenskaper:

 • björnar,
 • löv av lingonberry,
 • njurinsamling.

Det finns sådana färdiga preparat från vegetabiliska råvaror i kombination med vitaminer, som Phytolysin, Mononel, Kanefron. Deras användning bör diskuteras med den behandlande läkaren.

Hur man hjälper till med smärta?

Akut inflammation åtföljs av smärt syndrom. När det går till blåsans hals kan smärtan vara spasmodisk intensiv, manifesterad av attacker. Dysuriska fenomen återfinns i bakgrunden.

När symtomen ökar måste patienten gå hem. Det är nödvändigt att ringa till en läkare eller ambulans. Innan du kommer är det värt att försöka ge första hjälpen:

 • försöka ligga ner;
 • För uppvärmning gör fotbad, sitta i varmt vatten;
 • på hans fötter sätta på varma strumpor, ta omslaget med en filt;
 • brygga och dricka te med medicinalväxter, i deras frånvaro - vanligt varmt vatten.

Ambulansläkaren kommer att bidra till att avlägsna attacken genom intramuskulär injektion av en lösning av platyphyllin, atropin, ibland med användning av baralgin. Du kan inte ta antibiotika ensam.

Funktioner av behandling av gravida kvinnor och barn

För gravida kvinnor finns det många restriktioner för läkemedel på grund av giftiga effekter på fostret. Cystitisbehandling kräver försiktighet.

Vanligtvis ordinerar säkra fytopreparationer, kost. Om symptomatologin försvinner fortsätter växtbaserad behandling tills urinanalysen normaliseras. Antibakteriella läkemedel ordineras för misstänkt pyelonefrit, kvinnan är inlagd på sjukhusavdelningen.

Det är nödvändigt att följa strikta krav på mjölk och grönsaksdiet, öka drycken på grund av tranbärsjuice, varmt mineralvatten.

Spasmolytika ordineras i rektala suppositorier. Som antibakteriell terapi i barn använder cefalosporiner, fluokinoloner, Co-trimoxazol.

Vad ska man göra för att förebygga?

Människor som en gång har haft akut cystit bör tänka på sitt skydd mot infektion och övergången av sjukdomen till kronisk form. För att göra detta:

 • Du kan inte överbelasta kroppen med ohälsosam mat och alkohol;
 • mer att konsumera vitaminer, frukter och grönsaker;
 • övning för att stärka bäckens golvmuskler
 • bota olika foci av infektion;
 • selektiv attityd gentemot sexuella partner
 • klä dig varmt under den kalla årstiden;
 • följ personlig hygien, underkläder.

För att förhindra akut cystit är det nödvändigt att avlägsna smittsam process i halsen, tarmarna och munnen i tid. Om läkaren föreskriver en behandling, kan han inte avbrytas, bryta mot regimen. Detta påverkar risken för övergång till en kronisk form av sjukdomen.

Huruvida det är möjligt att bli gravid vid en prostatit hos mannen?


Män som lider av inflammation i prostatakörteln upplever svårigheter inte bara med urinering, men också i könsorganet. Därför ifrågasätter familjen ofta om det är möjligt att bli barn med prostatit.

Problemet gäller inte bara män, utan också kvinnor. De oroar sig för effekten av den inflammatoriska processen på sin egen organism och fostret. Också frågan blir akut, om det är möjligt att bli gravid vid en prostatit. Det är viktigt att ta reda på vilka problem som kan uppstå vid inflammation i prostatakörteln hos män med uppfattningen om en kvinna och ett barns födelse.

Problem med uppfattning med prostatit

Många kvinnor oroar sig för huruvida det är möjligt att bli gravid om det finns prostatit hos mannen. När allt kommer omkring möter vissa par vissa svårigheter när de försöker bli barn.

I närvaro av en infektionssjukdom i kroppen finns det en möjlighet att överföra skadliga bakterier från en man till en kvinna. Därför hotas partnerens hälsa.

Om ett par är intresserade av frågan huruvida det är möjligt att få barn med kronisk prostatit, säger läkare att själva fakta om uppfattningen inte kan förekomma. Detta beror på att kön kan vara helt frånvarande. Brott i den intima sfären är förknippade med:

 • smärtsamma känslor under samlag och under utlösning;
 • klåda;
 • bränning;
 • frekvent uppmaning att urinera.

För tidig utlösning kan också förekomma. Doktorer menar emellertid att sådana avvikelser inte anses patologiska för uppfattningen.

Kronisk prostatit och uppfattning är inte alltid kompatibla. Detta beror på att prostatakörteln:

 • utför utbytesprocessen av manliga hormoner;
 • reglerar ejakulationsutstötning;
 • normaliserar blodcirkulationen i det lilla bäckens organ.

Ett av de viktigaste syftet med körteln är produktionen av sperma och utsöndring. Det är nödvändigt att öka spermatosens rörlighet.

Med brott mot funktionen av prostata spermatosonen börjar rörelsen långsammare. Därför är uppfattningen inte alltid möjlig.

Identifiera överträdelser kan finnas på spermogrammet. Läkaren kan notera en liten mängd och låg rörlighet för spermatozoa. Ett sådant möjligt resultat av prostatit observeras emellertid inte hos alla patienter.

Effekten av prostatit vid uppfattningen och barnets födelse är inte alltid negativ. Men det är viktigt att identifiera och behandla sjukdomen i tid. När allt kommer ifrån är lättnad av akuta symptom mycket enklare än att bli av med kronisk inflammation.

Huruvida det är möjligt att bli gravid vid en prostatit hos mannen?

Kvinnor frågar ofta läkare om de kan bli gravid om de har prostatit. Läkare säger att problem med uppfattningen existerar. Men risken för sjukdomen med en möjlig graviditet är inte.

Prostatit utgör inte ett hot mot det framtida fostret

Detta uttalande gäller inte fall där prostatit orsakas av patologiska mikroorganismer. Då kan infektion leda till omöjligheten av uppkomsten av uppfattningen. Trots detta förekommer barn med prostatit hos män ofta.

Med prostatit kan graviditet diagnostiseras med ett aktuellt problem. Det är viktigt att genomgå en fullständig granskning och identifiera överträdelser i början. Förstärkningsfasen är, även om den starkaste symptomatologin, men är utmärkt för att börja behandlingen.

Vid kronisk inflammation bör självmedicinering uteslutas. Risken för komplikationer ökar trots allt när det behövs mer drastiska åtgärder.

Många läkare, som svarar på frågan om prostatit påverkar barnets uppfattning, svarar jakande. Men med snabb och korrekt utvald behandling kommer det att vara möjligt att minimera problem.

När det finns en akut form av prostatit är risken för graviditet försumbar. Det är emellertid lättare att behandla. Därför, när symtom på sjukdomen uppträder, behöver du se en läkare.

Förberedelse för graviditet med prostatit

Med prostatit kan du få barn, om de är ordentligt beredda för uppkomsten av befruktning och graviditet. I detta fall är chanserna för framgångsrik befruktning och fosterlager stor.

Du måste börja träna med läkarbesök. Då är det nödvändigt inte bara för en kvinna. En man bör samråda med en urolog som börjar undersöka med ett spermogram.

Vid planering av graviditet bör man undersökas från ett spermogram

Under förfarandet avslöjas den kvalitativa och kvantitativa sammansättningen av den seminala vätskan. Det kan användas för att avgöra om det finns en sannolikhet för ett positivt resultat vid uppfattningen.

Läkaren ska lära känna resultaten av studien. Om spermogrammet upptäcks brott i form av inflammatoriska processer följer följande:

Om en inflammatorisk process detekteras krävs behandling. Den innehåller:

Efter behandling krävs en andra undersökning. Om läkaren inte upptäcker avvikelser, ska en man och en kvinna försöka att bli barn.

Hur förhindrar du problem?

För att undvika problem med uppfattningen är det nödvändigt att undersökas i tid och att upptäcka avvikelser i kroppen. Det är viktigt att komma ihåg att provokationsfaktorerna för exacerbation av prostatit är:

 • hypotermi;
 • stillasittande och inaktivt sätt att leva;
 • Slitstark underkläder och andra kläder;
 • inflammatoriska processer i bäckenorganen;
 • trauma på organ och vävnader i lilla bäckenet;
 • störningar i blodkärlens funktion
 • alltför aktivt eller passivt sexliv
 • urologiska sjukdomar eller sexuella infektioner.

Män bör också komma ihåg den psykologiska komponenten. Det är också viktigt när du planerar en graviditet. Många anser att prostatit är en dom och släpper händerna. Det är viktigt att veta att inflammation i prostatakörteln inte är ett undantag för möjligheten till graviditet. Det är inte bara nödvändigt att utföra komplicerad behandling enligt doktors recept, utan också att tro på att ett positivt resultat uppstår.

Läkaren måste berätta för dig att paret ska få en bebis. Han kommer att bedöma alla möjliga risker och avgöra huruvida det är möjligt att planera begreppet under denna period. Om det finns problem, kommer det att bli nödvändigt att utföra behandling och tillfälligt skjuta upp frågan om graviditet. Men efter behandlingen kan du börja aktiv planering.