Huvud
Strömförsörjning

Uppvärmningsförfaranden för prostata: kan du värma upp med prostatit eller inte?

Sjukgymnastik anses vara en integrerad del av komplex terapi, vars insatser syftar till att återställa prostatakörtelns stabila funktion.

I kampen mot prostatit visas ett bra resultat av heta bad. Korrekt organiserad behandlingsprocess och systematiska kurser garanterar en tidig terapeutisk effekt.

Dessutom finns det flera andra typer av vattenförfaranden och aktiviteter med uppförande av värme. Deras huvuduppgift är att eliminera obehagliga symptom och normalisera det muskel-glandulära organets arbete.

Är det möjligt att värma en prostata med inflammation?

Den systematiska effekten av värme har en positiv effekt på driften av alla interna organ och system. Men även i detta fall finns det vissa rekommendationer om kontraindikationer och indikationer på terapi.

Det finns vissa fall då sådan behandling är kontraindicerad:

 • behandling med värme är strängt förbjuden i närvaro av inflammatoriska processer i kroppen;
 • om patienten har purulenta utbrott
 • heta bad kan inte tas med onkologiska neoplasmer, eftersom värmen provocerar den snabba tillväxten av cancerceller;
 • proceduren kan inte utföras om mannen har en komplicerad samtidig sjukdom (tuberkulos, tromboflebit, vaskulär sjukdom eller astma);
 • uppvärmning är förbjuden vid hög kroppstemperatur.

Huvudindikationen för användningen av värme är komplex trängsel i genitourinärsystemet.

Komplikationer kan också uppstå om patienten har ett avancerat stadium av hyperplasi eller akut inflammation.

När är termiska förfaranden användbara?

Att ta ett varmt bad med prostatit har en positiv effekt endast om sjukdomen har gått i kronisk form.

Uppvärmning förbättrar blodcirkulationen, främjar gradvis avkoppling av glatta muskler, eliminerar smärtsamma spasmer och svullnad och hjälper till att ta bort metaboliska produkter och bakterier från kroppen.

På grund av minskningen av inflammatoriska processer elimineras patientens smärtsyndrom. För att uppnå önskat resultat är det bättre att genomföra termiska förfaranden i de tidiga stadierna av sjukdomen.

Med akut prostatit från uppvärmning är det bättre att vägra, eftersom förfarandet kan prova oväntade konsekvenser och förvärra den övergripande kliniska bilden. I detta fall kommer effekten av värme endast att öka multiplikationen av bakterier, som är fylld med en manifestation av ödem och en komplikation av huvudbehandlingen.

Typer av uppvärmning

I modern medicin finns det flera metoder för uppvärmning av prostata. Tack vare detta kan varje patient välja det mest lämpliga och bekväma alternativet för sig själv.

Varmare och uppvärmningsvatten i hemmet

Vanlig gummi varmvattenflaska anses vara ett effektivt sätt att värma hemma. Den är fylld med varmt vatten och appliceras på midjan.

Placera inte en värmepanna på ljumsken eller prostatazonen, det är bäst om det ligger på coccyxen. Proceduren kan vara högst 40 minuter. Hela behandlingsförloppet är 21 dagar.

Uppvärmning främjar:

 • Normalisering av naturlig utflöde av lymf.
 • Återställande av metaboliska processer i cellerna i det muskel-glandulära organet.
 • Minskar muskelspasmer.

Vid behov kan proceduren upprepas efter 3-4 månader.

Om det är bekvämare för en man att använda enema, är det önskvärt att förbereda ett avkok av kamomill, vilket har en lugnande effekt. För att göra det måste du ta: 1 kopp varmt vatten och 1 matsked kamille.

För att eliminera puffiness och smärta i buljongen kan du lägga till 5 droppar novokain. Före användning får läkemedlet svalna något.

Heta bad

Du kan ta ett medicinskt bad när som helst på dagen. Det är bäst att starta proceduren när vattentemperaturen inte överstiger 36 ° C. Först efter detta kan den ökas med 7-8 ° C. Vattennivån ska nå midjebandet hos mannen i sittplatsen. För större effekt kan proceduren kombineras med extern prostata massage.

Specialister rekommenderar att dekoder av medicinska örter läggs till badet, som har de nödvändiga antiinflammatoriska, toniska och smärtstillande egenskaperna:

 • enbär, barr. Dessa växter har en bra lugnande effekt. De har immunostimulerande egenskap och utsöndrar de ackumulerade slaggarna och toxinerna från kroppen;
 • kamomill. Växten bidrar till att eliminera kramp av smala muskler och att lokalisera inflammatoriska foci;
 • St John's Wort. Det används ofta i medicin som ett antiseptiskt, antibakteriellt, regenererande och analgetiskt medel.
 • calendula. Växten förbättrar ämnesomsättningen i körtelens mjukvävnad, eliminerar smärta och inflammation.

Laservärme

Processen kräver inte mycket tid, det anses smärtfritt och effektivt, och orsakar inte sidreaktioner.

Uppvärmningen av lasern rekommenderas för de patienter som lider av akut eller kronisk prostatit.

Tillsammans med förberedelsesförfarandet varar det bara 35 minuter. Patienten bör ligga på en särskild stol. Det är nödvändigt att slappna av musklerna i underlivet och benen.

På grenområdet sätta en tunn gasbinda, genom vilken experten kommer att påverka prostata. I vissa fall kan behandling av muskuloskeletala organ med en laser utföras genom anusen.

Under hela behandlingskursen behöver en man:

 • avstå från intimitet
 • Använd inte läkemedel som främjar blodförtunning.
 • överge fysiska övningar och dåliga vanor.

Uppvärmd rektal massage

Det är önskvärt att utföra denna procedur med en komplett urinblåsa - detta förbättrar signifikant kontakten med själva kroppen. Nivån på trycket på körteln beror på dens densitet: ju högre detta index, desto större ansträngning behöver du utöva. Om en man upplever smärta eller till og med en gnidning, måste proceduren vara brådskande avslutad.

Det är värt att notera att värmande rektalmassage är förbjuden i följande fall:

 • i prostata detekterades cancerösa tumörer;
 • förekomst av sprickor i anus eller rektum
 • stenar i prostata;
 • förekomst av akut inflammation.

Om denna procedur var ordinerad för terapeutiska ändamål, bör det förstås att en session inte löser problemet. Efter massagen kan obehagliga symptom försvinna några dagar, men återkommer igen. Den genomsnittliga behandlingssättet består av 12 sessioner med intervaller om 3 dagar.

Andra sätt

Det finns många olika procedurer, vars verkan syftar till att uppvärma zonen runt prostata.

En bra effektivitet är införandet av varma suppositorier baserade på naturlig pumpaolja.

Ljus måste förberedas oberoende. Introducera dem i analöppningen uppvärmd till ett sådant tillstånd, när de blir mjuka, men ändå behåller sin form.

Hemma kan du också använda torrt värmekokt ägg och salt. Det viktigaste är att mellan hud och salt finns det flera lager av vävnad.

Salt bör förvärmas i en stekpanna och hällas i en speciell väska, som är insvept i en vanlig handduk och appliceras på midjan. Samma förfarande utförs också med det kokta ägget.

Värmebehandling i närvaro av kronisk prostatit

Prostatakörteln är ett organ som ansvarar för många processer som förekommer i kroppen av män. prostata inflammation leder till smärtsamma symptom (smärta, brännande känsla när man kissar och under samlag, oförmåga att tömma blåsan på en bakgrund av konstant behov av att gå på toaletten), men orsakar också allvarliga hormonella förändringar och minska den totala livskvaliteten.

Speciellt komplexa förändringar observeras hos män med kronisk prostatit. Mot bakgrund av en ständig uppmaning att urinera och smärta i bäckenbotten börjar de uppleva en mängd olika svårigheter:

 • erektion blir svag eller frånvarande helt
 • Spermiernas sammansättning förändras, vilket resulterar i att spermapression inträffar och infertiliteten diagnostiseras;
 • inflammation sprider sig till andra organ och körtlar, vilket leder till en ny uppsättning av symtom;
 • På grund av uthålliga hormonella förändringar lider psyken.

För behandling av kronisk prostatit, tillsammans med medicinska, terapeutiska och kirurgiska metoder används ofta tekniker baserade på effekten av höga temperaturer på prostatavävnad.

Hur fungerar värmen på prostata - fördelen med att värma upp

Termoterapi eller värmebehandling används inte bara i folkmedicin, men också i officiell medicin. Fysioterapeutiska procedurer, som består i uppvärmning av ett specifikt område i människokroppen, är utformade för att lindra tillståndet på grund av ökat blodflöde i temperaturområdet.

I det här fallet är det möjligt att leverera (stråla) värme inte bara en primitiv varmvattenflaska utan också andra källor:

 • terapeutisk lera;
 • smält paraffin;
 • heta bad eller poultices (komprimerar);
 • elektriska eller magnetiska vågor;
 • uppvärmd sand och mycket mer.

Alla dessa värmekällor används nu i stor utsträckning vid kronisk prostatit och är uppdelade enligt metoden för "leverans" av värme i två grupper:

 1. Medel som överför värme genom kontakt av en värmekälla med huden (värmekuddar, terapeutisk lera, bad och poultices).
 2. Medel som bildar värme i vävnader genom att absorbera ljus, elektrisk eller magnetisk strålning.

Oavsett metoden för leverans av värmeenergi till prostata vävnader, fungerar alla förfaranden på dem på exakt samma sätt. Så, som ett resultat av uppvärmning av körteln och omgivande organ och vävnader, uppträder följande processer:

 • blodkärlen expanderar, vilket ökar blodflödet i temperaturområdet - mängden syre, näringsämnen som kommer in i prostata ökar;
 • tillsammans med inflödet av blod ökar tillströmningen av leukocyter, som börjar aktivt absorbera patogena celler och mikroorganismer;
 • eliminering av giftiga föreningar syntetiserade av inflammerade vävnader och patogen mikroflora förbättras;
 • volymen av vätska som tas ut från cellerna och prostatas intercellulära utrymme ökar, vilket resulterar i att svullnaden i körteln sjunker;
 • konduktiviteten hos signalerna genom nervändarna ändras, vilket resulterar i minskad ömhet;
 • slappna av musklerna och fördjupa andningen, vilket också bidrar till ökat blodflöde.

Dessa egenskaper hos värmexponering är mycket användbara i både kronisk och akut prostatit.

Hur man applicerar värme till prostatit

Det finns flera sätt att värma prostata, varav många kan användas hemma. Dessa inkluderar:

 • varma enemas från vanligt vatten eller med buljonger av örter (kamomill, ringblomma, Johannesjurt, salvia, sträng);
 • Sittande bad eller fulla bad, som helt kan doppas (även med örter, havsalt eller terpentin);
 • bastu och bastu;
 • speciella anordningar som avger värme eller vågor, omvandlas till värmeenergi i vävnaderna i prostata;
 • Stearinljus med uppvärmning, irriterande eller störande effekt.

Var och en av dessa metoder för uppvärmning av prostata har dess egenskaper och kontraindikationer, som måste beaktas när de appliceras ensamma.

lavemang

Varma enemas för uppvärmning av prostata är en introduktion till rektum av en liten volym (upp till 50 ml) uppvärmd till 38 grader vatten eller örttekoko. Det är tillåtet att använda vatten, som är infunderat med silver eller shungit, eller använd mineralvatten med alkalisk reaktion.

Det rekommenderas att utföra proceduren på kvällen. Microclystia injiceras i ändtarmen, ligger på vänster sida. Det är oönskade efter det att besöka toaletten i en timme. Den analgetiska effekten observeras 20 minuter efter administrering av lösningen. För att uppnå en bestående effekt måste du hålla minst 20 procedurer.

Microclysters kontra inte de kan användas under den akuta sjukdom och närvaron av samtidiga sjukdomar - hemorrojder, till exempel. Försiktighet kräver endast fall av individuell intolerans.

Badrum och bad

Vattentemperaturen under uppvärmning av prostata med hjälp av brickor och bad bör vara 36-38 grader. När du använder den här metoden kan du använda vanliga vatten- eller växtdekok som har en antiinflammatorisk och helande effekt. Varaktigheten av uppvärmning är 10-15 minuter. För att hålla temperaturen på lösningarna oförändrade rekommenderas att man tillsätter varmt vatten till badrummet under proceduren.

Viktigt! Under badet bör temperaturen i rummet ligga i nivå med 23-25 ​​grader, och vattennivån i badet bör inte vara över hjärtat. När det finns yrsel eller heta blinkningar i huvudet, rekommenderas att sluta uppvärmningen.

Om du inte kan ta ett bad kan du använda ett sessilt bad. Den tillåtna temperaturen för vatten eller lösning är max 38 grader, och procedurens varaktighet ökar till 20-30 minuter. Uppvärmning av dessa metoder ger en märkbar effekt endast med kursansökan. Det rekommenderade antalet procedurer är från 15 till 20.

Kontraindikationer för användningen av denna typ av procedurer är problem med kardiovaskulärsystemet och bör inte heller ske med akut prostatit av bakteriellt eller viralt ursprung.

Skada för uppvärmning med prostatit och kontraindikationer

Det finns stora brister vid uppvärmning. Så, med vävnadsuppsättning rekommenderas inte värme på grund av den höga risken att "bryta" pus i angränsande vävnader, vilket kan leda till sepsis eller smittspridning till andra organ. Dessutom, med en allmän och inte lokal påverkan på kroppen (när man använder ett badrum eller en bastu för uppvärmning) är det hög sannolikhet att byta viktiga indikatorer:

 • en kritisk ökning av blodtrycket
 • acceleration av hjärtfrekvensen.

Med aktiv uppvärmning av kroppen kan en ökad delning av cancerceller inträffa, och i närvaro av epilepsi kan ökad cerebral cirkulation leda till en spontan uppkomst.

Det är farligt att applicera värme på män som lider:

 • trombos, eller som har risk för trombosbrott;
 • tuberkulos eller annan lungsjukdom i akut stadium;
 • sjukdomar som orsakas av virus- eller bakterieinfektioner
 • hjärtsjukdomar och blodkärl.

Viktigt! Du kan använda uppvärmningen endast i remissstadiet med prostatit i kronisk form, eller kort tid efter slutet av akut stadium av inflammation.

Innan du använder någon metod för värmeexponering för prostata rekommenderas att du rådgör med urologen.

Videon kommer att berätta för vilka tecken att känna igen prostatit:

Är det möjligt att värma prostata med olika former av prostatit

Bland patienter som lider av sjukdomar i prostata (prostatit) kan ofta höra frågan - är det möjligt att värma prostata för prostata och vilka fördelarna med detta förfarande. Meningar av läkare skiljer sig åt i denna fråga, var och en av parterna har sina argument för och emot. Dessutom när det finns ett antal sjukdomar förfarande är acceptabelt och har en positiv effekt, och i vissa fall förbjudna helt eftersom det kan orsaka försämring av patienten.

I vilka fall är uppvärmningsförfarandena acceptabla?

Procedurer för uppvärmning av prostatakörteln har en positiv effekt endast vid kroniska sjukdomar. Uppvärmning positivt påverkar förbättringen av blodcirkulationen, hjälper till att lindra spasmer och svullnad, slappnar av musklerna, låter dig ta bort bakterier och metaboliska produkter. Även smärtsyndromet minskar på grund av minskningen av ödem och inflammatoriska processer.

Det finns lättnad och frånvaro av smärta vid urinering. Rekommenderade förfaranden inom de tidiga stadierna av sjukdomen, såväl som i värme återhämtningsperiod eller stadium av kronisk prostatit i mellan exacerbationer.

Med akut prostatit eller vid förvärring av kroniska sjukdomar elimineras uppvärmningen helt, eftersom förfarandet kan ha en negativ effekt som förvärrar sjukdomsförloppet och ökar smärtan. I detta fall ökar uppvärmningen endast reproduktionshastigheten av bakterier, leder till ökad ödem, vilket väsentligt komplicerar klinisk behandling.

Uppvärmningsmetoder

I terapeutisk medicin tillhandahålls flera metoder för uppvärmning av prostata.

Det är värt att överväga den mest effektiva och effektiva av dem:

Stärka effekten, du kan använda buljonger med kamille, kalendula, Johannesört i vattnet innan du badar. Också ett bra resultat är terpentinbad, emulsioner som du kan köpa i ett vanligt apotek. Vid användning av terpentinemulsioner bör tiden i badrummet minskas till 10 minuter. Efter proceduren rekommenderas torrslipning. Gå inte omedelbart in i rummet med kall luft, utan att vänta på acklimatisering.

Kategoriskt förbjuden dousing med kallt vatten, som bara kan intensifiera inflammatorisk process. Vatten bör ha en temperatur på ca 30 grader, inte varm och bekväm för kroppen. Efter att ett bad inte kan doppas i poolen finns det risk att man får en temperaturchock och ökar också inflammationsprocessen tack vare bakterier, vars närvaro är möjlig i vattnet.

Det finns många uppvärmningsmetoder, och de flesta har en bra effekt utan att kräva extra kostnader och är ganska bekväma för en personprocedur. Det viktigaste att komma ihåg när genomföra de förfaranden - är det först nödvändigt att spara vilotillstånd, vilket leder till en ytterligare uppmjukning av kroppen och förbättra den positiva terapeutiska effekten.

I vissa fall rekommenderas också måttlig fysisk ansträngning, vilket också förbättrar tillståndet för prostata. Men aktiv vila och sportaktiviteter är endast möjliga om läkaren godkände sig på grundval av studiernas resultat.

Vad du bör komma ihåg, med hjälp av metoderna för uppvärmning

Prostata uppvärmningen, men i många fall är det förfarande som gör det möjligt att på ett effektivt sätt minska smärta och minskar inflammation, men det är en förebyggande förfarande. Med andra ord är den erhållna effekten endast tillfällig och löser inte på något sätt problemet med den underliggande sjukdomen.

Specialisternas åsikter om fördelarna med uppvärmning är uppdelade i "För" och "Mot", ungefär i lika stora proportioner. Det finns också en uppfattning att känslan av förbättring efter uppvärmningen baseras på placeboeffekten - patientens själv förslag och önskar ett snabbt tillfrisknande. Eftersom de nödvändiga kliniska studier har genomförts för att tala om effekterna av tekniken är svårt, och därför bör enbart förlita sig på bedömningen av den behandlande läkaren.


Under alla omständigheter bör du konsultera en läkare, vars auktoritativa åsikt är avgörande i detta ärende innan du börjar förfarandet och uppvärmningen. Om en expert godkände uppvärmning och gjorde sina rekommendationer, är det nödvändigt att strikt följa dem, kombinera terapi med huvudrätten av behandlingen. Om ökningen av prostatit efter uppvärmning uppmärksammas, är det nödvändigt att omedelbart stoppa procedurerna och kontakta en specialist för hjälp och råd.

För närvarande finns det flera ganska effektiva metoder för att behandla prostatakörteln och fokusera på dem.

En erfaren urolog kan välja den mest effektiva behandlingsmetoden som är lämplig för en viss patient, och först efter utnämningen av grundläggande procedurer kan man prata om förebyggande metoder och värma prostata hemma. Dessutom bör varje förfarande rekommenderas av en läkare och förses med detaljerade anvisningar för sitt beteende.

Är det möjligt att behandla prostatit med värme?

En man som upptäckte att han kontrasterade prostatit upplever många av de mest motsägelsefulla känslor och önskemål. Några av dem är konstruktiva och korrekta. När en man är allvarligt oroad över sin hälsa frågar han sig själv: är det möjligt att värma en prostata med en prostatit? Vad är det möjligt att äta vid en prostatit? Är det möjligt att besöka badet med prostatit? till vilken läkare ska jag söka hjälp? finns det några effektiva folkmetoder som hjälper till med den här smutsiga sjukdomen? Den andra delen är fullständigt destruktiv och uttrycks av oansvariga slogans som den universella "det kommer att gå för sig själv", "det är tolerabelt", "du borde inte gå till läkaren på bagage". Sådana synpunkter passerar snabbt med utvecklingen av sjukdomen. Allvarlig smärta och svårt obehag vid urinering är ett viktigt argument för någon som är tanklös om sin hälsa.

Om prostatit och möjligheten till behandling med värme

Prostatit är en grupp inflammatoriska sjukdomar i olika etiologier som påverkar prostata (prostatakörteln). Prostata är ett organ med inre utsöndring, vilket är speciellt för män. Huvudfunktionen hos kroppen är att utveckla en speciell hemlighet som spädar utsädet i flytande ejakulat (spermier) och toner och närmar spermatozoa. En annan viktig funktion hos prostata är biokemisk, som består i aktiveringen av hormonet i androgengruppen - testosteron. I prostatakörteln omvandlas detta hormon till dihydrotestosteron. Detta ämne har ett viktigt inflytande på männs sexuella konsekvens - möjligheten till coitus. Utan det kommer det varken vara önskan eller erektion.

Vanliga symptom på prostatit

Typiska symptom på prostatit är smärta och obehag när man rör sig i sätets område, svårighet att urinera, generell sjukdom, sexuell impotens. Medföljande symtom - smärta i nacken och njurarna, hög temperatur (med vissa typer av prostatit, temperaturen kan minska), dålig hälsa, en störning i matsmältningen. Med prostatit kännetecknas en spegelväxling av psykologiska tillstånd - från spänning till förtvivlan eller från omotiverad glädje till apati.

Typer av prostatit

Prostatit är uppdelad i tre grupper: infektiös, stillastående, atypisk.

 • Infektiösa former av prostatit. Prostata är ett organ som kan infekteras med alla befintliga typer av patogena mänskliga patogener. Virus, bakterier, protister, svampar - mikroberna hos dessa familjer kan orsaka inflammation i prostata. Den kliniska bilden kommer att bero på vilken patogen prostata slog. Till exempel, svamp prostatit ger en karakteristisk "sur" lukt från urladdning från anus. Bakteriell prostatit åtföljs ofta av höga temperaturer och virala - inte. Att infektera prostata är svårt nog - kroppen är tillförlitligt skyddad mot infektioner. Prostatens nederlag med patogener är möjligt med utvecklad urinrit, ett stort flöde av infektionssjukdom, genom ett trauma mot rektumets vävnader.
 • Stagnerande former av prostatit. Det finns två typer av prostatit orsakad av stillastående processer: 1) dålig blodcirkulation i bäckenområdet, när stillastående blod inte kan mata prostatavävnad och blir en faktor i utvecklingen av patologi; 2) Stasis av prostatsekretionen i rörets kanaler, när upplösningen av den biologiskt aktiva substansen leder till utbrott av patologiska processer.
 • Atypiska former av prostatit. Olika sjukdomar ger symptom på prostatit, men hör inte till inflammatoriska sjukdomar, även om de kan orsaka dem. Dessa är godartad och malign hyperplasi av prostata, autoimmuna processer i prostatacellerna, oförklarliga och oidentifierade patologier av prostata.

Behandling av prostatit med värme

Det här avsnittet ägnas åt svaret på frågan: "Är det möjligt att bada i prostatit?". Omedelbart svara - du kan! Och nu låt oss förklara varför.

Mjukt uppvärmning av sätet är väldigt trevligt. Sitter i en uppvärmd sits, den sjuka får positiva känslor. I detta avseende är det mycket bekvämt att sitta uppvärmd i vissa bilmärken, sitter där det är lätt att förstå dessa känslor. Redaktionskontoret på vår webbplats kunde inte motstå utskrift i korrigerad form kommentaren vi hittade på webben. Skriver en mogen man på 50 år: "Jag kommer ihåg i vår familj att det var vanligt att täcka en panna med kokt mat med olika kepsar, handdukar, filtar och en gammal matta så att maten inte svalnar innan tiden. Sedan tog min pappa matta av potten och lade den på köksstolen. "Säg ner, son!" Han berättade för mig. Jag kommer ihåg den lycka som jag kände när jag satte mig på en uppvärmd filt. Sedan dess har jag inte förlorat någon smak för detta förfarande och jag sätter mitt barnbarn på den heta filten, som jag brukade sitta ner min son. Och ja, jag har aldrig haft prostatit! ".

I modern medicinsk vetenskap finns det två ståndpunkter angående fördelarna med värme i inflammation i prostatakörteln:

 • Värme läker. Värme påverkar vävnaderna och cellerna i prostata och organ runt det på ett positivt sätt. Till exempel expanderar värme blodkärl, vilket gör att du kan öka blodflödet i bäckenområdet. Näring av prostata förstärks, stagnerat blod och hemlighet utsöndras, inflammatoriska processer reduceras. Ökat blodflöde ökar immunitetens effektivitet vilket i hög grad hämmar aktiviteten hos patogener.
 • Värme har en placebo effekt. Mänsklig tro verkar underverk. På troen på den här känslans helande kraft är den terapeutiska effekten av placebo baserad. Vatten, som patienten anser en medicin, kan bota honom av en sjukdom. Placebo-effekten förklaras inte av officiell medicinsk vetenskap till slutet. Det finns ingen teoretisk motivering för det. Termen används i figurativ mening, som "en mirakulös botemedel av tro på något som kan vara ett botemedel". Således är värmen, från synvinkeln av adepten i denna version, inte ett botemedel. Den terapeutiska effekten är inte värmen, utan troen på den.

Nu tillbaka till ämnet trevligt. Det finns ingen hemlighet för någon som som svar på skadliga effekter reagerar kroppen med smärta - en man har slagit, skurit sig eller blivit sjuk. Det är en annan sak, när han läker en öm punkt - kroppen kan reagera med en trevlig känsla och demonstrera för sin herre att han gör allt rätt. Den kommentar som vi hittade på webben är en typ av bekräftelse. Det är inte viktigt om det värmer värme på grund av hans fysiska påverkan eller på grund av en persons tro på sina helande egenskaper - det viktigaste är att det läker.

OBS! Det finns vissa sjukdomar vars värmebehandling kan förvärra patientens hälsa. Notera "kan förvärras" men inte "exacerbate utvetydigt". Till exempel, sjukdomar relaterade till den atypiska formen av prostatit - dessa sjukdomar i prostata kan vid behandling med värme visa både ett bra terapeutiskt resultat och en dålig. Prostatit kan inte upphettas med utvecklade hjärt-kärlsjukdomar.

Metoder för terapeutisk uppvärmning av prostata

Modern klinisk medicin vet många olika sätt att värma prostata. Några av dem utförs på kliniker under överinseende av en läkare, och vissa kan användas oberoende, men också på terapeutens råd eller tillstånd. Överväg dessa sätt mer noggrant.

Behandling av prostatit med hjälp av värmare

Bekant sedan barndomsapparaten - medicinsk gummi varmvattenflaska fylld med varmt vatten - kan användas för att behandla prostatit med värme. Det klassiska gummi-varmvattenflaskan är dock inte så bekvämt, det är svårt att fästa det på en öm punkt. Ett annat alternativ är en 400 gram varmvattenflaska av avlång form som sällan är tillgänglig vid försäljning. Det är mer praktiskt att använda. Om det finns bara en platt stor varmvattenflaska, ska den fyllas med varmvattenhalva, dra åt locket tätt och täckt med en handduk, placerad under sätet.

Den mest lämpliga vid behandling av prostatit med värme kan vara en varmvattenflaska i form av en boll, men det inhemska sortimentet av medicinsk utrustning av en sådan anordning betyder inte. Entusiaster använde i detta syfte barnens gummi och läderbollar, fyllda med varm sand. Diametern på en sådan boll är 11-15 cm. Värmare i form av påsar gjorda av improviserade material - strumpor, polyeten, polyester och silke, som är mycket plast, är lätta att anpassa sig till perineumets geometri, sätena. En varm sten, insvept i bomull eller ullduk, kan fungera som en varmvattenflaska.

Den rekommenderade temperaturen på värmaren är 55 grader, men fyllmedlet ska vara flera grader varmare (upp till 60 °). Detta beror på det faktum att en del av värmen går att värma upp värmeplattan själv.

Det traditionella fyllmedlet för varmvattenflaskan är vatten. Du kan dock använda sand, paraffin, ozocerit (petroleumvax), havsalt - dessa material värms upp, ger en jämn, stabil, torr värme under lång tid. Varje material kräver sitt eget speciella förhållande. Till exempel är sand uppdelad i två delar - en är kallare och den andra värms till en temperatur av 120-150 grader. Sedan blandas den kalla och heta sanden för att få temperaturen på sandblandningen vid 60 grader. En mängd olika varmvattenflaskor, som elektriska, kommer att lindra dem som lider av frustration med fyllmedel - du kan omedelbart ställa in den temperatur som behövs. Elektriska värmare, speciellt konstruerade för att värma perineum (behandling av prostatit), finns på en fri försäljning.

Hur det fungerar

Särskilt populära de senaste åren har använt kemiska värmare - värmen de utsöndrar på grund av den kemiska reaktionen som sker inomhus. Det finns två typer: salt och katalytisk. De är praktiska genom att de ger en mycket lång torr värme med en temperatur (ca 55 °) - från 2 till 4,5 timmar. Ursprungligen avsedda för armén började de användas i medicin och civila ändamål. De måste tillämpas beroende på formuläret. Rör inte huden direkt - bara genom tyget. Tyget bör inte vara för tjockt för att inte blockera och inte begränsa värmen från den varmare.

Viktigt! Det är nödvändigt att styra temperaturen på fyllmedlet för värmepuden med en elektronisk eller alkoholtermometer. Användningen av en kvicksilvertermometer är oönskade, eftersom kvicksilverånga från en skadad enhet är extremt farlig för människor.

Uppvärmning av prostata med fingermassage och speciell medicinsk utrustning

Det finns en mycket effektiv terapeutisk botemedel mot prostatit - prostata massage. Gör det genom anusen med ett finger eller en speciell enhet, som är förknippad med körningens anatomiska läge.

Kliniskt fann att den mest signifikanta effekten är just massage, vilket görs med fingret på handen. Förfarandet utförs av en utbildad specialist inom 30-60 sekunder. Behandling tar från 10 till 15 sessioner.

Speciella anordningar avsedda för prostata massage:

 • enheten "Prostam";
 • enheten "Mavit";
 • enhet «Welss» WS 7068.

Dessa enheter tar inte ut hela sortimentet av enheter - de är ganska mycket. Men presenteras här är tillräckligt för förtrogenhet. Dessa enheter är utrustade med prober, som måste sättas in i anuset.

En viktig tillvägagångssätt - när du värmer prostata, använd inte uppvärmda geler och salvor! Rektalslimhinnan är inte avsedd för droger av denna typ. Patienten kan skada sig med en sådan behandling för prostatit. För smörjning, använd neutrala eller antiinflammatoriska smörjmedel.

Läkning av emalj mot prostatit

Uppvärmningsbadet är praktiskt taget detsamma som vanligt, förutom en - temperaturen på vattnet. Det rekommenderas att inte vara 36,6 °, men 40-42 °. För en sådan enema, använd Esmarch rån. Vattenmängden är 3-4 liter. Håll vattnet i en timme. I vattnet för enema kan du lägga till kamillextrakt (har antiinflammatorisk effekt) och novokain - ett par droppar för att mildra obehag. Förfarandet är svårt att genomföra utan rätt skicklighet och erfarenhet. Det är obehagligt, och dess effekt på behandlingen av prostata värmen är ganska kontroversiell. I motsats till dessa faktorer är metoden populär.

Allmänna uppvärmningsförfaranden - bad, bastu och bastu

Bra behandlingar för prostatit hos män - bubbelbad, bastu och bastu. När du tar ett bad, besöker ett bad eller en bastu, kommer prostatan att värma upp med hela kroppen hos mannen - det hjälper till att återställa värmeväxlingsprocesserna i kroppen. Med en liknande procedur blir den terapeutiska effekten komplex, hela organismen, inte det specifika organet, återhämtar sig. Bad är ett gammalt och effektivt botemedel mot folkmedicin, användbart för många inflammatoriska sjukdomar, inklusive prostatit.

Huruvida det är möjligt att värma en prostata vid en prostatit?

Värmebehandling är en ganska trevlig form av terapi, som används för många typer av sjukdomar. Oavsett om det är möjligt att värma en prostata vid en prostatit och hur korrekt att använda liknande procedurer kommer vi att berätta i vår artikel. Sjukdomen i sig är en inflammatorisk process i prostatakörteln som stör sin normala funktion. Om en man har känt de första symptomen på denna sjukdom, måste han omedelbart kontakta en läkare, annars kan allvarliga konsekvenser förväntas.

För behandling av prostatit förskriver specialister främst läkemedel. Ytterligare komplex är ordinerade utifrån befintliga symptom - smärta, svag erektion, problem med urinering. Uppvärmning är en sådan teknik, men i de flesta fall kan den endast användas i kronisk form av prostatit. Innan vi går vidare till honom är det bättre att konsultera en läkare, tk. proceduren har kontraindikationer.

Fördelar med uppvärmning

Många män med en inflammatorisk process i prostatakörteln undrar om det är möjligt att värma upp med prostatit och huruvida det inte kommer att skada kroppen. Användningen av varmvatten eller kompressor har definitivt fördelar och nackdelar, vilket måste läsas i förväg. Bland fördelarna med tekniken kan identifieras:

 • Förbättrad blodcirkulation i bäckenet
 • Ökad svettning, genom vilken toxiner frigörs (de ackumuleras på grund av inflammation)
 • Minskade ödem
 • Avkopplande glattmuskelvävnad, så du kan inte dricka antispasmodik
 • Utbytesprocesser aktiveras

En av de främsta fördelarna med uppvärmning kan kallas eliminering av stillastående processer, vilket är många orsaker till sjukdomen. Att bli av med dem hjälper också till att bättre absorbera ämnen från droger, så här är fördelarna med uppvärmning till och med dubbelt. Om du lägger till vatten dekokt av örter, kan du få ytterligare funktioner - smärtlindring, toning, regeneration förstärkning, antiseptisk effekt.

För uppvärmning kan du använda en rad olika metoder - heta bad, enemas, kompressor, utflykter till badet. Var och en av dem har sina egna begränsningar, men någon patient kommer att kunna välja här på något sätt för behandling.

Du kan också göra en uppvärmning för att förebygga prostatit. Det kommer att vara särskilt användbart för representanter för det starkare könet som leder en stillasittande livsstil, genomgår frekvent hypotermi och har avvikelser i det vaskulära systemet. Men är det alltid möjligt att värma en prostatit eller för ett förfarande finns det några kontraindikationer. Det finns kontraindikationer, och vi kommer att berätta om dem senare. Under tiden låt oss räkna upp vad som kan leda till genomförandet av sessioner, om det ignoreras eller felaktigt genomförandet av tekniken:

 1. Förstöring av smärtssyndrom
 2. Försämring av patientens tillstånd
 3. Snabb tillväxt av tumörformationer

För att inte provocera sjukdomen ännu mer, var noga med att ta reda på om det är möjligt att göra värmen för dig. Även de första procedurerna görs bäst på kliniken för att bedöma om de orsakar några negativa reaktioner i kroppen. Om det inte finns någon, kan du gå vidare till dem hemma.

Uppvärmningsmetoder

Låt oss nu ta en närmare titt på vilka typer av tekniker du kan värma dig med prostatit eller prostata adenom. Bland förfarandena tilldelas heta vanliga bad och sessila bad, applikationer, wraps, enemas, kompresser, bad och bastubesök. De flesta av dem använder inte enkelt varmt vatten, men späds med avkok av medicinska växter. Även ämnen som paraffin, vätesulfid, terpentin och andra kan användas. Alla kan användas hemma, men det är nödvändigt att läsa reglerna för behandling.

Heta bad

Prostatuppvärmning med prostatit med hjälp av heta bad är en av de mest populära metoderna på grund av sin lätthet. Badet kan tas på vilken som helst dag, när som helst som är lämplig för patienten, även om det är lämpligt att göra detta innan du lägger dig. Om hydroterapi inte utförs på kvällen, helt enkelt efter att det bor i vila i ungefär en och en halv timme. Börja proceduren från att vara i vattnet, som inte överskrider kroppstemperaturen. Gradvis höjs graderna tills de når 43 ° C.

Denna temperatur anses optimal, men du kan bara värma den hos patienter med kronisk form av prostatit. Sessionsperioden bör inte överstiga 15 minuter. I vattnet ska endast vara den nedre delen av kroppen, ska stammen vara på ytan (annars kan du skada hjärtat). Till blodet strömmar inte till huvudet, det kan vikas i en våthandduk. Kom ihåg att vattentemperaturen ska vara konstant, så du måste hälla varmt vatten hela tiden.

Samma rekommendationer gäller för sittande klaser. De kan sitta ner skinkorna eller göra dem för nedre extremiteterna. I det första fallet kan du först helt enkelt hälla varmt vatten i ett handfat, lägga ett bräde på det och tvätta det med en svamp. Temperaturen i rummet ska vara minst 20 grader, så att kroppen inte svalnar.

Stärka effekten av terapi kan sådana örter som lavendel, salvia, kamomill, Johannesjursmingoll och andra. Här är några populära recept för matlagningsbuljonger från dem:

 • Ta 100 g salvia, häll 1 liter kokande vatten. Efter 15 minuter påfrestning och den resulterande produkten häll i badrummet
 • 50 gram kamilleblommor, häll 5 liter kokande vatten och låt i 20 minuter. Därefter filtreras buljongen och läggs till vatten
 • 7 msk lavendel, häll 5 liter vatten och lägg sedan på elden. Låt produkten koka i 15 minuter, kasta bort, spänna och lägg till badet
 • Blanda 1 msk kamomill, lind blad och salvia, svalört och två halv - Cudweed. Från blandningen ta bara 5 matskedar, häll dem 3 liter kokande vatten och koka i ytterligare 15 minuter. Lägg till badet efter filtrering
 • Samla de friska tallnålarna, fyll den med en 10-liters hink. Häll råvaran med kokande vatten och lämna i 6 timmar. För proceduren, kasta endast 150 ml av produkten för 200 liter vatten

En annan typ av bad är terpentin. Dess fördel är att eliminera leder som orsakar inflammation, desinfektion, minskad smärta, bättre cirkulation och mycket mer. Efter hennes inträde kommer patienten att känna sig vilad och avslappnad. Du kan inte använda terpentin människor med akuta exacerbationer av kroniska sjukdomar, hudsjukdomar, olika kardiovaskulära sjukdomar.

Beroende på vilken typ av råmaterial som används ska vattentemperaturen vara 38-39 grader (vita bad) eller 40-42 (gula bad). Terpentin köps i ett apotek, späds ut i en liten mängd varmt vatten och hälls sedan endast i ett bad. Efter det behöver inte sköljas, torka bara med en handduk och stanna i vila i 1-2 timmar. Mer information om badtunnor finns i recensionen nedan. Videon berättar om för och nackdelar med förfarandet, liksom hur bäst det är att genomföra det.

För stillasittande bad kan du använda samma örter som för konventionella. De insisteras omedelbart i en stor mängd vatten, som sedan inte späds med någonting. De är inte längre än 15-20 minuter, för förebyggande ändamål kan de göras 1-2 gånger om månaden.

Yttrande från experter om huruvida det är möjligt att värma prostatit hos män i badet eller inte gör det, avviker. Bland de positiva sidorna av badet är normalisering av blodcirkulationen, förstärkning av blodkärl och hjärtmuskel, förebyggande av stillastående fenomen. Efter hennes besök rekryterar en person vitalitet, stärker hans immunitet och ökar effektiviteten. För att få ännu fler fördelar med rutinerna kan du använda de medicinska örterna, gnugga dem eller använda för att massera.

Du kan lägga eteriska oljor i luften, detta kommer att ha en fördelaktig effekt på luftvägarna och hela kroppen. När du besöker badet kan du samtidigt hålla en prostata massage, eftersom musklerna blir ganska avslappnade. Innan vi går in är det värt att dricka ett avkok av nässlor eller hagtorn, eftersom de ökar utsöndrings funktion och bidra till mer gifter. Det är viktigt att bibehålla samma temperatur, vilket inte gör det möjligt att göra plötsliga hopp. Hoppa inte heller från badet i snö eller kallt vatten, för Detta kan leda till en förvärmning av prostatit eller utseende av prostatacidema.

Bo i ångbastun får inte vara mer än fem minuter, behöver du ca 3 åtkomster, gradvis öka antalet till 5. Nykomlingar behöver delta i ett bad endast en gång i 2 veckor, när kroppen vänjer sig, kan du öka förstoringen upp till två gånger i veckan. Den behandlande läkaren kan dock justera detta behandlingsschema i vilken riktning som helst.

Besök inte ångrummet för dem som har en bakteriesjukdom, för Ökad blodcirkulation hjälper till att snabbt reproducera patogena mikroorganismer. Dessutom kan termoreguleringen av patienten störas, speciellt om badet är för långt för att stanna.

Andra medel

Värmande prostatit hemma är också möjligt med enemas och komprimerar. Den första görs vanligen med avkok av kamomill, tk. det lugnar vävnader, lindrar smärta och hjälper till med regenerering. Det är nödvändigt att hälla 10 g torkad växt med 200 ml kokande vatten och tillsätt ett par droppar 1-2% Novocain. Den mottagna medicinen injiceras i ändtarmen (högst 300 ml åt gången), det tar 1 timme att hålla den. Upprepa proceduren tre gånger om dagen.

Temperaturen på lösningen för enema bör inte överstiga 37 grader, detta måste komma ihåg. Det kan inte utföras med hemorrojder, proktit eller närvaron av sår och sprickor i ändtarmen. Du kan också värma inguinalområdet med en värmepanna. Hennes värme hjälper till att bli av med smärta, minska stress och förbättra humör. Ibland fungerar placebo-effekten, när patienten applicerar även en enkel flaska varmt vatten till magebotten.

Varmare bör hållas i ljumsområdet eller i perineum. Dess temperatur bör inte överstiga 45 grader. Som i andra fall kan den inte användas i den akuta formen av prostatit. Låt oss nu gå vidare till kompressorerna. Oftast använder de sand, paraffin eller ozokerit för dem. De två sista används så här:

 1. Vik i 6 lager av gasbindning och fukt i en lösning av ämnet
 2. Gör detsamma med ett annat bandage
 3. Låt dem nu svalna till 50 grader, sätt ihop med oljelampa eller vaxpapper och fäst på botten av magen
 4. Efter det är bäckenet täckt med en filt eller en varm sjal och patienten ligger en halvtimme
 5. Du kan applicera kompositionen direkt på huden, men i detta fall kyls den till 45 grader

Det rekommenderas att utföra procedurerna samtidigt. För återhämtning måste du göra minst 10 sessioner. Var noga med att övervaka temperaturen, annars kan du få en bränning. Behandling av uppvärmd sand är osannolikt att arbeta hemma.

Sådana procedurer finns i kliniker eller sanatorier. Personen är täckt med sand på bröstet, resten av delarna är bara lite sprinklade med ett tunt skikt. Inom en halvtimme ska patienten slappna av och njuta av proceduren.

Efter det kan du inte simma eller sola, du behöver minst en timme att stanna i skuggan i vila. Hemma kan du göra en komprimering med sand, föruppvärmning i ugnen.

På sjukhuset kan patienten erbjudas 2 fler typer av uppvärmningsförfaranden - diatermi och mikrovågstransuretral terapi. Kärnan i den första är att införa i rektum av en elektrod, och den andra är fäst vid perineum. Då börjar de att utföra en alternerande elektrisk ström, som värmer vävnaderna, effekten kan ta upp till 40 minuter. I det andra förfarandet är effekten direkt på prostatakörteln, till vilken en speciell radiator utförs genom urinröret. Detta gör att du effektivt kan bli av med smärtan och ta bort svullnaden.

Kontra

Som tidigare nämnts kan prostatit inte värmas i alla fall, och det finns begränsningar där detta inte kan göras. Först och främst är det förbjudet att värma om sjukdomen är i ett akut stadium. Av alla tekniker kan läkaren bara låta varma bad, temperaturen i dem ska inte vara över 37 grader. Dessutom är förfarandena helt förbjudna om patienten lider av:

 • Maligna neoplasmer
 • Purulenta processer
 • Arteriell hypertoni
 • epilepsi
 • Tromboflebit och trombos
 • Andningssjukdomar

Du kan inte använda denna typ av behandling om prostatit är bakteriellt av natur. Det är också värt att skjuta upp sessionen om patienten har feber, om feber. Det är inte rekommenderat att använda dem vid störning av sköldkörteln eller mag-tarmkanalen. Vid applicering av kompresser till de sjukdomar som uppträder i cirkulationssystemet och lever läggs till, och när man använder enemas - hemorrojder och analfissurer.

Huruvida det är möjligt att värmas upp i en prostatit?

Prostata är en av kökklifarna i en mans kropp. Den ligger under blåsan och har formen av en stor kastanjefrukt. Dess funktioner är mycket viktiga. Prostata ger normal urinering, producerar manliga hormonet - testosteron involverad i befruktning av ägg, och även besitter desinficerande egenskaper. När prostatit uppträder (inflammatoriska processer i prostatakörteln), bryts dessa funktioner. Om situationen utlöses, kan impotens, manlig infertilitet, prostata adenom och cancer utvecklas.

Om en man känner problem med prostata (smärta i underlivet, svårighet att urinera, svag erektion, etc.), behöver han kontakta läkaren i god tid. Detta förhindrar förekomsten av obehagliga konsekvenser. I den medicinska institutionen kommer att utses mottagning av antibiotika, fysioterapi, massage, om det behövs - kirurgiskt ingripande. Alternativ medicin erbjuder dock sitt sätt att lindra sjukdoms symptom - uppvärmning.

Är det säkert att värma upp med en prostatit?

Ett adekvat svar på denna fråga kan endast erhållas efter samråd med en specialist urolog. Det är nödvändigt att värma prostata endast i de tidiga stadierna av sjukdomsutvecklingen. I senare termer kan detta bara förvärra inflammatorisk process. Svåra former av prostatit elimineras oftast endast kirurgiskt.

Man tror att uppvärmningen av prostatakörteln aktiverar cirkulationen i detta organ. Dessutom finns det en avkoppling av släta muskler, eliminering av stillastående fenomen, ödem, lindring av smärtsyndrom, avlägsnande av patogena bakterier och sönderfallsprodukter. Vissa läkare ingår i den komplexa behandlingen av prostatit som värms upp på olika sätt. Kontraindikation i detta fall är den akuta perioden av sjukdomsförloppet.

Heta bad

Du kan värma prostata med bad. Effekten av hydroterapi är ett skarpt inflöde av blod till det sjuka organet. Ett viktigt villkor är att dessa förfaranden ska ordnas ordentligt och utses av en specialist. I det här fallet kan du återvända hanehälsan.

Behandlingen börjar med en låg vattentemperatur på 36,6 ° C. Ta därefter gradvis till 43 ° C. Uppehållstiden i ett sådant bad bör inte överstiga 10-15 minuter. Det är mycket viktigt att hela underkroppen fördjupas i varmt vatten. Du kan göra massage i inguinal och bäcken områden. Välkommen till vatteninfusioner av medicinalväxter. Det blir bättre om dessa växter har antiinflammatoriska och smärtstillande egenskaper. Till exempel, kamille, kalendula, Johannesjurs, salvia, enbär, barrträd. Först hälls en liten mängd gräs med kokande vatten, insisterar. Därefter hälles den resulterande vätskan i badet.

Radon bad

Ibland, med prostatit, ordineras en terapeutisk procedur som mineral radonbad. Den terapeutiska effekten uppnås på grund av ångan av den inerta gasen av radon, upplöst i varmt vatten. Ett sådant bad kommer att minska inflammation och smärta, dilatera blodkärlen, förbättra blodcirkulationen, stimulera immunitet. För att påbörja behandling med radonvatten är det endast möjligt att ha fått före samråd med urologen.

Förloppsförloppet är cirka 15 dagar. Varaktigheten av ett radonbad är 15 minuter. Förbered förberedelsen av badet genom att upphetta 200 liter vatten till en temperatur av 38 ° C och häll i en koncentrerad radonlösning. För att värma en prostata på detta sätt är det möjligt att vara i sittande läge. Efter avslutad procedur krävs vila i 1 timme eller en dröm.

Bad med prostatit

Utlåtanden från specialister angående besöket i bastun och bastu för inflammation i prostata är tvetydiga. Man tror att badet lindrar muskelspasmer, ökar blodflödet, förbättrar flödet av prostata vätska. Om detta är en eftergivningsperiod, kan sådana förfaranden ha en positiv effekt på människors hälsa. Det är emellertid kontraindikativ för att baska under perioden med akut manifestation av prostatit.

Först räcker det med att besöka bastun varannan vecka. Tiden i ångrummet är upp till 5 minuter tills svetten kommer ut. Bättre begränsad till tre besök i ångbastunet. Efter tre veckor kan du öka tiden du besöker bastun eller bastu. Det rekommenderas inte att dricka alkohol medan man äter i ett bad och äter stora mängder tung mat. Det är bäst att begränsa det till hett örtte utan socker.

Andra sätt att värma upp prostata

Förutom heta bad, bad eller bastu finns det andra sätt att värma prostata när dess funktioner är försämrade. Bland dem:

 • Lavemang. Varma läkemedelslösningar injiceras i ändtarmen med enema och hålls i en timme.
 • Introduktion av sonden. Specialisten introducerar en sond som avger mikrovågor i urogenitalkanalen. Detta gör det möjligt för prostata att värma upp, vilket minskar smärta, svullnad och eliminering av infektionen.
 • Massage i prostata. I detta fall uppnås uppvärmningseffekten genom att öka cirkulationen i det massade området.
 • Särskilda fysiska övningar för att stärka bäckenbotten. De tillåter att öka blodflödet i hela bäckenets område och eliminera alla stillastående fenomen. Dessutom stärks musklerna.
 • Använd en blå lampa.

Förebyggande åtgärder

Ibland kan enkla förebyggande åtgärder förhindra sjukdomar. nämligen:

 • Undvik hypotermi. Sitt inte på kalla ytor, stanna inte i dåligt uppvärmda rum under lång tid.
 • Observera reglerna för grundläggande daglig hygien. Ibland kan orsaken till prostatit vara bakterier som penetrerar prostata genom urogenitalkanalen.
 • Tillåt inte långvarigt sittande. Denna position väcker stagnation i bäckenområdet, vilket påverkar människornas hälsa negativt.
 • Håll dig i balans i sexuellt liv. Långtidsuppehåll eller vice versa - Överdriven sexuell aktivitet påverkar prostatakörteln normala.
 • Prostatafunktionen hämmas av venerala och urologiska sjukdomar.
 • Provoke prostatit kan varje situation som bidrar till att minska immunstatusen: dålig näring, regelbunden sömnbrist, utmattning, stress och depression.