Huvud
Symptom

Brott mot urinering och avföring

Stora kliniska manifestationer av störningar i blåsfunktionen och tarmrörelser - inkontinens, fekal inkontinens och retention, enures, polyuri, nokturi, dysuri, oliguri, anuri, pollakisuri. Det bör noteras att det inte finns någon omfattande och fullständig klassificering eller systematisering av dessa sjukdomar.

Urininkontinens - ofrivillig urinladdning genom urinröret eller genom en fistel som förbinder urinvägarna till kroppens yta. Detta är ett symptom eller symptom, inte en självständig diagnos. Epidemiologiska studier har uppvisat en hög förekomst av urininkontinens bland befolkningen - ungefär 1%. Bland patienter äldre än 65 år påverkar inkontinens 10-20% av den allmänna befolkningen. Kvinnor lider oftare än män. Urininkontinens kan bli ett allvarligt psykologiskt problem för både patienten och hans familjemedlemmar. Cirka 70% av sådana patienter kan inte hitta ett jobb.

Det finns flera typer av urininkontinens.

Urgent inkontinens är förlusten av urin i samband med en stark önskan att tömma. Orsakerna kan vara: inflammatoriska sjukdomar i blåsans slemhinnor, blåsans tumörer, stenar i den intravesala delen av urinledaren, kateterisering av blåsan.

Stressinkontinens - förlust av urin förknippad med ökad intra-abdominal tryck i frånvaro av muskelkontraktion, utvisa urin. (. Löpning, promenader, gå i trappor, hosta, nysningar, etc.): Skäl brist på motstånd av urinröret och bäckenbottenmuskulaturen med passage av urin under fysisk aktivitet är vanligare hos kvinnor som födde i postklimakte - geometrisk period, åtminstone hos män efter operationen för hypertrofi eller prostatacancer.

Överrinningsinkontinens i urinblåsan - förlusten av urin när blåsan är full och urin rinner ofta små måltider. Orsaker: 1) urologisk; 2) neurologisk - polyneuropati övervägande påverka de autonoma fibrer (diabetisk, med primär amyloidos, paraproteinemia), akut och subakut autonom neuropati, Shai syndrom - Dreydzhera, förstörelse av sakral parasympathetic centrum blåsan (trauma, tumör, multipel skleros, diskbråck, ischemi, ibland lumbosakrala syringomyelia), är de viktiga diagnostiska symptom minskade tonen yttre analsfinktern och anal frånvaro bulbocavernous reflexiv s, hypoestesi och domningar i anogenital området, fekal inkontinens, impotens hos män, cauda equina lesion som orsakas av tumör (lipom, neurinom, epindimoma, dermoid), median herniated ryggradens skiva; multipel och diffus skada (skada) av bäckennerven observerades vid förlängningar retroperitoneala tumörer (rektal karcinom, karcinom i prostata och könsorgan hos kvinnor), efter omfattande kirurgiska ingrepp i bukhålan; amyelotrophy; 3) psykogena orsaker.

Verklig urininkontinens är praktiskt taget en permanent förlust av urin med ackumulering av en liten mängd i urinen eller utan ackumulering. Orsakerna till äkta urininkontinens är i huvudsak samma som orsakerna till inkontinens vid överflöd i fall när det gäller neurologiska orsaker. Förekomsten av inkontinens vid överfyllning är förknippad med att bibehålla elasticiteten hos blåsans hals, som utövar motstånd mot urintrycket, som fördröjer frisättningen. I dessa fall är bubblan full, sträckt och urinen släpps med droppe, som mekaniskt sträcker sig i nacken. Med sann inkontinens utsöndras urinen kontinuerligt per droppe när den går in i urinblåsan, inte ackumuleras i den.

Reflexinkontinens är förlusten av urin i samband med onormal reflexaktivitet, som manifesteras av bristen på den vanliga känslan av att behöva tömma. Det finns ingen reglering av urinering, en automatisk,

9-4797 föreläsningstyp för att tömma blåsan på grund av den oberoende aktiviteten hos ryggmärgen. Denna typ av urineringstörning observeras med multipel skleros, ryggmärgsskada över konenivået, cervikala och thoraxala ryggradssumörer, hos barn upp till en viss ålder, med malign anemi.

Extra uretral inkontinens är förlusten av urin genom onormal kommunikation av urinväggen med kroppsytan. Det uppstår med urologisk patologi.

Akut retention av urin - ingen urinering vid urinering hos honom och med full blåsan. Det finns allvarlig smärta i samband med överblåsningen av blåsan i misslyckade försök att urinera. Den utsträckta blåsan fungerar som en stor, elastisk globulär tumör i underlivet. När perkussion definieras dumhet, som ibland sprider sig till naveln och över. Akut retention av urin observeras med ryggmärgsskador (de första dagarna av infektiösa och traumatiska skador), adenom och prostatacancer, postoperativa tillstånd, närvaron av en sten och en tumör i urinröret.

Orsaker kan vara: 1) sjukdomar och skador i centrala nervsystemet (multipel skleros, hjärn- och ryggmärgstumörer, traumatisk ryggmärg och ryggmärgsskador, tvärgående myelit, dorsalt); 2) Effekten av läkemedel - atropin, gavli-blockerare, narkotiska droger; 3) psykogena (hysteriska) tillstånd 4) Skador på de urogenitala organen.

I närvaro av uppmaning kan patienten inte fördröja tömningen av blåsan under lång tid. Imperative brådskningar observeras oftast med partiell skada på ryggmärgets laterala kolonner (multipel skleros), med akut cystit, adenom och prostatacancer, tumörer i blåsans hals.

Plötslig okontrollerad tömning av blåsan. Även om det ofta hänvisas till honom sängvätning, är enuresis möjligt under dagen och på natten, så vi måste skilja mellan natt och dag enures. Denna typ av inkontinens observeras vanligen hos barn och äldre. den orsakas av bristen på kortikala hämning urin reflex. Nattvätning förekommer i den tidiga barndomen, åtminstone bland skolbarn och ungdomar. Pojkar lider oftare än tjejer. Dessa barn har identifierats irritabilitet, LÄTTSTÖTTHET, gråtmildhet, en mycket god natts sömn. Med åldern enures gradvis minskar och tiden för puberteten passerar. Orsakerna till nattvätning - ofta traumatiserade, dålig utbildning av barnet under de första åren med otillräcklig ge nödvändig kompetens. Sängvätning kan observeras i störningar utbyte vatten (polydipsi, polyuri), kroniska sjukdomar i försämrade allmäntillstånd (infektion, rakitis, närings- sjukdom och så vidare. P.), Abnormaliteter av ryggraden och ryggmärgen (kluven valv korsbens- och ländkotor, mielodis- Plaza), patologiska processer i urinvägarna (cystit, förhudsförträngning, uretral förträngning), i närvaro av adenoid utväxter och intestinala parasiter, att sova på natten med en överrepresentation av

Ökning av dagliga diureser upp till 3000 ml och mer. Polyuria, som är resultatet av oral intag eller intravenös infusion av stora mängder vätska, är godartad, tillfällig. Samtidigt kan en stabil polyuria förekomma med olika nefrogena, neurogena och psykogena störningar. Orsaker till polyuri: 1) primär polydipsi (vid användning av en stor mängd vätska), ett brott mot vattenmetabolism 2) diabetes insipidus - neurogen och nefrogen 3) saltlösning: extra saltintag, användning av stora doser isotoniska lösningar; 4) osmotisk diurese: diabetes hyperglykemi, långvarig infusion av mannitol; 5) natriuretiska syndrom (saltutarmning, oförmåga att behålla natrium) vid cystisk njursjukdom, med användning av diuretika.

Kondition, diurré vid vilken mindre än 400 ml / dag. Olivier houri behandlas vanligen med enheterna på dess prerenal (pga renal hypoperfusion), njur (orsakade av njursjukdom i sig) och postrenal (E vnepochechny- inducerade orsaker, inklusive neurogen).

När blåsan är pares (multipel skleros, ryggmärgs tumörer, ryggmuskulär myelos, dorsal spin), det finns störningar av inte urladdning, men bara tömning.

I Parkhons syndrom (ojämn vasopressinfrisättning) noteras också oliguri.

Frekvent urinering. Om thamuria är inte en följd av polyuri, då oftast är det kännetecknande för sjukdomar uropoeticheskogo apparat och psykogen dysuri. Thamuria kan förekomma i friska människor under inverkan av kyla, spänning, fukt, alkohol, i psykogena störningar, inflammatoriska sjukdomar i urinröret och urinblåsan, närvaron av stenar i urinblåsan, prostatasjukdomar. Från och med prostataförstoring orsakar främst frekvent urinering på natten.

Förekomsten av nattlig diuresis över dagen beror på mängden urin och urineringstiden. Det observeras i syndromen av vegetativ insufficiens, åtföljd av denervering av den juxtaglomerulära apparaten hos njurarna, med psykogena störningar, i de tidiga stadierna av kronisk njurinsufficiens.

Skyddsuppgiften utförs enligt samma reflexmekanismer som urinering, med den enda skillnaden att abdominalpressen spelar rollen som repressorn här. I detta avseende är avföring och fekal inkontinens mer eller mindre parallella med dessa störningar vid urinering. Orsakerna till inkontinens av avföring (encopresis) kan vara: uttalad tarmperistalitet (grov diarré av olika etiologier, inklusive på grund av visceral sympatisk insufficiens); förlust av känslan av passage av pall (proctektomi, diabetisk och amyloid polyneuropati); nederlag av godtycklig bäckensmuskulatur av sphincters (nederlag av ryggmärgs pyramidala vägar); brott mot tonisk sammandragning av den inre analfinkteren (sklerodermi, dermatomyosit); lokala neuromuskulära störningar

belousov. KZ

material på kinesisk medicin

2,8. Motion och urinering

I det dagliga livet kan en person inte göra utan fem saker dagligen: näring, dricks, tarmrörelser, urinering och sömn. I detta kapitel kommer vi att tala om avföring och urinering.

Det finns en enkel sanning i livet: urinering och avföring kan inte hindras. I böcker om traditionell kinesisk medicin beskrivs skada från sådan avskräckning. Så, i "Bei Ji Chien Chin Yao Fang" (Förberedd för tillfälle till ovärderliga recept, VII-talet.) Det står: "Om du håller tillbaka urinen blir knäna kallare och reumatism uppstår. om du upprätthåller avföring, är det hemorrojder ". I en annan bok om traditionell kinesisk medicin sägs det: "Om du håller tillbaka urinering finns det fem typer av strangury, en kall knäppning av knäna och reumatism; om vi innehåller avföring, finns det fem typer av hemorrojder ".

När inneslutning urinering ofta uppstår "fem typer stran" här inkluderar urinsystemsjukdomar västerländsk medicin (till exempel stenar i urinröret, uretrit, cystit, pyelonefrit, nefrit och så vidare. D.). När urinering inträffar ofta passerar lite urin vid urinering kände viskositet och smärta i urinröret, skarp smärta, ibland känslan av spänning och kompression i nedre delen av buken, smärtan spridit sig till magen och naveln - det stran.

Det är osannolikt att det kommer att finnas en person som vill begränsa urinering. Som regel lider folk ofrivilligt på grund av begränsade villkor eller konstgjorda faktorer. I Kina, i vissa publikationer, i tid var det överklagande: "Det är omöjligt, i alla fall det är omöjligt att barn hindrar urin". Det sägs att vissa dagislärare, på grund av sin anställning eller önskan att slutföra sina studier så snart som möjligt, inte låter barn gå på toaletten, kunde små barn bara uthärda. Med långvarig inneslutning är perifera nerver extremt ansträngda, förlorad känsla uppstår, uppmaningen att urinera passerar. Lärare sträcker sig i klasser, elever lider, de får inte gå på toaletten, som ett resultat sitter de oroligt i lektionen och lyssnar otvetydigt till läraren. Ibland stänger tågledarna toaletterna två timmar innan de når fram till slutdestinationen. Några passagerare på långdistansbussar är rädda för att bussen inte kommer att sluta och det blir ingen möjlighet att urinera. Allt detta har en negativ inverkan på hälsan.

Det är lite lättare att hålla fast tarmrörelsen än att urinera. Dock är de sjukdomar som orsakas av en sådan inneslutning ännu vanligare. När avföring är stabil, uppstår lusten att avvärja vid en viss tid, mycket fritt - det här är ett normalt tillstånd. Om du ständigt håller dig själv, avfekar inte i flera dagar, kommer avföring att härda, fördelningen blir svår. Om detta händer länge kan hemorrojder utvecklas, med tiden - en smärtsam smärta i tarmrörelsen. På grund av det faktum att hemorrojder blöder, kan det snart bli en gradvis försämring av Qi och kroppsblod.

Kinesisk medicin betalar allvarlig uppmärksamhet åt en annan fråga - otillåtlighet av ansträngd tarmrörelse och urinering. I boken "Bei ji ch'ien jin yao fang" (Förberedd för nödvändighet ovärderliga recept, VII-talet.) Det står: "Det är omöjligt att urinera, det kommer att orsaka kallhet i fötterna och knäna; Det är omöjligt, utandning, ansträngning för att avta, det kommer att orsaka smärta i nedre delen av ryggen och slem i ögonen. Bäst av allt - gratis ". Torrt avföring är inte lätt isolerat, så det bör alltid finnas mat som bidrar till dess fria passage (färska grönsaker som innehåller mycket fett från kärnan av växtprodukter etc.). Om du defecerar med ansträngning kan sprickor i anusen bildas, blödning, rektal prolaps och andra sjukdomar. Om tarmrörelsen och urinering är onormala bör du därför konsultera en läkare, inte vara smart och övervinna svårigheterna genom kraft. Erfarenheten av antikvitetsläkare vittnar om: "Tvinga inte kraftigt mot urinering och avföring, och du behöver inte utöva ansträngningar. I båda fallen kan du skada Qi och livet, ta snart med katastrof ".

Dessutom bör man uppmärksamma tid och metod för tarmrörelse och urinering. Sun Suimyao (581-682 gg.) Föreslagen: "När en person är hungrig måste man urinera sittande. om du är nöjd, urinera stå upp. Observera det och det blir ingen sjukdom ". Är det möjligt att dessa tips bygger på erfarenheten av en gammal läkare för att bibehålla hälsan? Det är bara att säga att vid tidpunkten för avföring och urinering behöver skyddas från vind och kyla plats att vind och kyla fick inte svag i stället för människan, vilket buksmärtor, diarré och andra symptom. Ställ in tiden för urinering är inte lätt, det beror på mängden vatten berusad, på grund av om personen svettades, vilket vädret. Men du kan utveckla vanan att avvärja vid en viss tid, till exempel, en gång om dagen eller två gånger om dagen. Särskild tid (morgon, middag eller kväll) är förknippad med personens egenskaper, mängden mat och arbetstid.

Forntida medicinska böcker undersöker också frågan om "gasläckage". Deras närvaro, frånvaro, kvantitet och lukt anses vara en referens vid diagnos och behandling av sjukdomar. Om patienter med svullnad och buksmärta har symtom på gasläckage efter att ha tagit läkemedel, visar detta att patien i QT i tjocktarmen har återhämtat sig, vilket är ett mycket gott tecken. Om utsläpp av gaser blir mycket frekvent kommer snart lättnad från en uppblåst sjukdom att komma. I västerländsk medicin, efter operation i buken, insisterar de familjemedlemmarna eller patienten att uppmärksamma huruvida gaserna lämnar. Avgång av gaser indikerar fri passage av tarmkanalen.

I vardagen uppträder vanligen utsläpp av gaser vid övermålning, när matsmältningen är upprörd, förekommer matstagnation, vilket orsakar kränkning av Qi-intestinala passabiliteten. Detta beror på att mat ruttnar i tjocktarmen, och gaser bildas. För att undvika detta obehagliga fenomen bör det finnas en lugn och måttlig, den bästa ljusmat, om det efter att ha ätit lite rörelse, kommer detta ytterligare att främja matsmältningen.

Så, vilken typ av skada innebär avskräckande luftning av gaser? Det finns en folkhistoria: en mamma före hennes dotters äktenskap bad henne omgående efter att ha gått in i mans hus för att lära sig att "upprätthålla ilska" (忍忍 气 jen jen qi). Döttrarna hördes att "begränsa gasflödet" (忍忍 屁 jen jen pi). Och det hände. Snart svullnade hennes mage som en trumma, ovanliga smärtor uppstod, aptiten minskade, hennes ansikte gulnade och hennes muskler tunna. Först efter att hon äntligen hittat vad hennes mamma bad om, hade de gaser som ackumulerats länge brutit ut med ett ljud. I denna berättelse finns det en klar överdrift, även en avvikelse från sunt förnuft, men tydligt uttryckt tanken: "Du kan inte hålla tillbaka gaserna". Med tvångsskydd av gaser kommer oundvikligen det att finnas en överdriven ackumulering i tarmarna, vilket kommer att påverka de normala funktionerna vid matsmältningen.

Avföring inkontinens

Enkoporez eller fekal inkontinens är en störning där en patient förlorar förmågan att kontrollera avfekningsprocessen. Detta villkor utgör ingen fara för människolivet, men försämrar signifikant dess kvalitet. I de flesta fall är utseendet hos encoporesis hos vuxna associerat med organiska patologier, inklusive tumörer och trauma. Enligt statistiken diagnostiseras denna sjukdom oftare hos män.

Vad är fekal inkontinens?

Fekal inkontinens tills nyligen betraktades som ett normalt tillstånd hos gamla människor i åldern. Men med en djupare undersökning av problemet visade sig det att de lider av denna sjukdom, även vid en yngre ålder.

Ett intressant faktum! Omkring 50% av patienterna med denna diagnos är män och kvinnor i medelåldern (från 45 år). Mindre än en tredjedel av patienterna med Encoporrhea är i avancerad ålder (75 år och äldre).

Med detta begrepp förstår läkare oförmågan att begränsa trängseln att tömma tarmen innan det rätta ögonblicket kommer - besöker toaletten. Detta orsakar en ofrivillig läckage av pall, oberoende av dess konsistens.

Mekanismen för sjukdomsutvecklingen består i brott mot den samordnade funktionen hos musklerna i sfinkteren och bäckenbotten, som håller pallarna i rektummen och stödjer tarmarna i tonen. Normalt sker detta på grund av aktiviteten hos det autonoma nervsystemet, det vill säga avföringsprocessen utan medvetet inflytande på sfärens ton. Han förblir i ett stramt (stängt) tillstånd under sömnen och vakenhet. Medeltrycket i detta område hos män är något högre än hos kvinnor, och medelvärdena för detta värde är 50-120 mm Hg.

Stimulering av avföring sker på grund av stimulering av mekanoreceptorer i ändtarmen. Det härrör från fyllningen av denna del av tarmarna med kalvar. Som svar på irritation hos en person har en Valsalva reflex, där han känner behovet av att ta lämplig för tarmställning (huk) och sedan börjar att dra ihop musklerna i främre bukväggen. Samtidigt reflex reducerad ändtarmen, skjuta avföring ut.

Om det inte är möjligt att utföra en avföring hos en frisk person, reducerar en person godtyckligt pubic-rectum-muskler och anal-sphincter. I detta fall expanderar ampullen i rektum, trängseln att tömma försvagar. Med en encophoresis hos vuxna misslyckas ett av de beskrivna stegen, och avföringen avgår lätt från anusen.

Typer av inkontinens

Det finns flera sorter av encoporez hos vuxna patienter, beroende på hur feces läcker ut:

 1. Konstant (regelbunden) inkontinens utan att man uppmanar att defekera. Oftast förekommer denna typ av sjukdom hos barn och äldre som är i allvarligt tillstånd.
 2. Incontinens, där, kort före läckage av avföring, känns patienten av att defecera, men det finns inget sätt att fördröja denna process.
 3. Delvis inkontinens, där avföring uppstår med vissa belastningar - hosta, nysning, lyftande vikter. I sådana situationer observeras ofta urin och fekal inkontinens.

Separat identifieras den åldersrelaterade inkontinensen av avföring som diagnostiseras hos äldre på grund av degenerativa processer i kroppen.

Klassificeringen av sjukdomen innefattar stadier av progression av encophoresen. Det finns bara tre:

Varje art av Encoporesis har sina egna egenskaper. För att börja behandla detta tillstånd måste läkaren bestämma orsakerna till patologin.

Orsakerna till vuxna encorporea

Att provocera utvecklingen av fekal inkontinens kan olika situationer. Hos vuxna är de främsta orsakerna till patologins utseende associerade med sjukdomar och dysfunktioner i bäckenorganen, bäckenbotten, rektum och andra delar av tarmarna.

De vanligaste orsakerna till inkontinens hos patienter med medelålders och äldre ålder är följande:

 1. Förstoppning. Om en persons stol inte förekommer mer än 3 gånger i veckan, ackumuleras fekala massor i ändtarmen, vilket resulterar i sträckning och försvagning av sphinctersmusklerna. Resultatet av processen är en försvagning av rektumets retentionskapacitet.
 1. Traumatiska förändringar i sphinktens muskler (extern eller intern). Förekommer som ett resultat av trauma eller efter operation i ändtarmen. Som ett resultat av sådana förändringar är muskeltonen helt eller delvis förlorad, och kvarhållandet av pall blir problematisk eller omöjligt.
 1. Inconsistensen av nervändar och receptorer i rektum, vilket leder till att patienten inte känner att endotarmen har fyllt eller kroppen förlorar förmågan att reglera spänningen hos de inre och yttre sphincterna. Bly till sådana problem kan födseln, sjukdomar och skador i centrala nervsystemet. Ofta uppträder dessa störningar efter stroke eller huvudskada. Mycket ofta har sådana patienter samtidig inkontinens av urin och avföring.
 2. Minskad muskelton i ändtarmen som ett resultat av bildandet av ärrbildning på det och en partiell förlust av organisk väggarnas elasticitet. Det finns sådana situationer efter operation på rektum, strålbehandling, ulcerös kolit och Crohns sjukdom.
 3. Dysfunktion i bäckens golv, som orsakats av ett brott mot nervledning eller muskelbrist. Dessa kan vara brott som rectocele, endotation i endotarmen, postpartumsviktning av bäckensbottensmusklerna hos kvinnor. Hyppig kombination - episiotomi och fekal inkontinens. Patologi detekteras strax efter födseln, vilket krävde dissektion av perineum, eller flera år senare.
 1. Hemorrojder orsakar ofta partiell inkontinens av avföring. Hemorrojida knutor, speciellt om de ligger under huden runt den analfinkterande, låter inte den stängas helt. Som en följd av detta uppträder en avföring. Med tiden, med långvarig och kronisk kollision av sjukdomen, progressiv prolapse av hemorrojder ökar en minskning av tonens sphincter och inkontinenssymptom ökar.

Ett intressant faktum! Experter har funnit att försvagning av anala sfincten och som leder till att sträcka rektumets ampulla, kan vanligtvis avlasta avföringen. Om du skjuter ut ofta på toaletten och tolererar i flera timmar kan du uppleva inkontinens med tiden.

En stor del av sjukdomarna orsakas av psykiska och psykiska störningar. Förlust av kontroll över avföring förekommer hos patienter med olika former av psykos, schizofreni, neuros. Plötslig läckage av avföring kan ske under en panikattack eller hysterik, en attack av epilepsi. Förlora kontrollen över tömningen av tarmarna och patienter med senil demens.

diagnostik

För att hitta sätt hur man behandlar fekal inkontinens måste läkaren få reda på många saker. Till att börja med genomförs en undersökning, under vilken doktorn finner ut de särdrag som kännetecknar tillståndet:

 • i vilken situation uppstår en fekal läcka
 • Hur länge har detta observerats och hur ofta?
 • Huruvida trängseln att defekera känns eller inte, innan en läcka uppstår.
 • en stol av vilken konsistens inte behålls
 • volymutmatningsstolpe, med eller utan gas lämnar den.

Även experter behöver veta om den senaste tidens starka känslomässig chock eller skada, om det finns tankar på förvirring eller desorientering i rymden, vilka mediciner han tar vad den består av hans diet, finns det några dåliga vanor, och om tillsammans med ytterligare symptom av inkontinens.

För att fastställa den exakta bilden och orsakerna till inkontinens används ett komplex av diagnostiska instrumentstudier:

 • anorektal manometri för att mäta känsligheten och kontraktiliteten hos den analala sphincten;
 • MR i det lilla bäckenet för visualisering av tillståndet i bäckensgolvsmusklerna och analfinkterna;
 • Defektografi (proctography) för att bestämma mängden avföring som ändtarmen kan hålla och för att identifiera funktionerna i processen för tarmutlösning;
 • elektromyografi för studier av den korrekta operationen av nerver som är ansvariga för kontraktil förmågan hos anal-sphincter-musklerna;
 • sigmoidoskopi och ultraljud i ändtarmen, med hjälp av vilka det är möjligt att upptäcka avvikelser i strukturen av denna del av tarmarna, samt att detektera patologiska neoplasmer (ärr, tumörer, polyper etc.).

Dessutom föreskrivs patienter komplicerad laboratoriediagnostik: blodprov, avföring, urin (allmän och biokemisk). Endast efter detta bestämmer läkaren vad och hur man ska behandla encoporesen.

Viktigt! För att eliminera inkontinens av avföring är det först och främst nödvändigt att eliminera de sjukdomar som har försvagat musklerna i den analfinkter och bäckenbotten och avlägsnar de medföljande patologierna.

Metoder för behandling av inkontinens

Hos vuxna patienter kräver behandling av pallinkontinens ett integrerat tillvägagångssätt. Patienten rekommenderas att revidera kosten, anpassa den fysiska aktiviteten, träna regelbunden träning av bäckenbottenmusklerna, ta specialläkemedel och ge upp några droger helt och hållet. Det används för att eliminera detta problem och kirurgiskt ingripande.

Medicinsterapi

Drogterapi används huvudsakligen med inkontinens, vilket sker mot bakgrund av diarré. Förberedelserna av flera grupper används:

 • antikolinergika, som inkluderar atropin och belladonna - för att minska intestinal utsöndring och sakta ner peristaltiken;
 • läkemedel med opiumderivat (kodin och smärtstillande medel) eller difenoxylat - för att öka tarmmusklerna och minska peristaltiken
 • droger som minskar mängden vatten i avföringen - Kaopectat, Metamucil, Polysorb och andra.

En bra antidiarrhoeal effekt ges också av klassiska läkemedel - Loperamid, Imodium. De hjälper till att bli av med manifestationen av Enzoporeza injektion av Prozerin, drogen Strykhin. Det kommer också att vara användbart att ta vitaminer (ATP, grupp B och andra).

Viktigt! För att återställa avföring till patienter med enkoporez rekommenderas inte att ta antacida, såväl som droger som kan orsaka diarré.

Med psykiska och psykiska problem uppvisar patienten lugnande medel, lugnande medel och lugnande medel som hjälper kontrollbeteendet. De släpps endast på recept.

diet

Grunden för terapeutiska åtgärder för misslyckandet av anal-sphincter-läkare som kallas diet. Utan att observera vissa näringsnormer, kommer behandlingen att vara ineffektiv. De viktigaste uppgifterna i kosten:

 • återställande av avföring (eliminering av diarré och förstoppning);
 • minskning av avföringsvolymen;
 • normalisering av tarmperistalsen.

Den främsta uppgiften är att utesluta från menyn produkter som provar mjukning av avföringen. Dessa inkluderar sockersubstitut (sorbitol, xylitol och fruktos), mejeriprodukter, särskilt helmjölk och ost, muskotnöt, alkoholhaltiga drycker, kaffe. Det är önskvärt att minska till ett minimum eller helt utesluta från diet akuta kryddor, fett, fett kött, citrus. Avstå från att röka.

Viktigt! Patienter rekommenderas att hålla en dagbok där man skriver information om den ätna maten, tiden för intaget och mängden portioner. På samma plats är det nödvändigt att markera, i vilka ögonblick det finns ett otillbörlighet. Detta kommer att bidra till att eliminera de livsmedel som irriterar tarmarna.

Basen av kosten bör vara spannmål, färsk frukt och grönsaker, fullkornsbröd eller grovmjöl. De innehåller mycket fiber, vilket bidrar till förtjockningen av pall. Användbar och kommer att vara surmjölksdrycker utan tillsatser. Med brist på fiber i kosten ingår kli, spannmål från helkornsfrön. Det är önskvärt att ta mat ofta och gradvis upp till 5-6 gånger om dagen. Mellanrummen mellan måltiderna ska vara lika.

Det speciella gymnastikkomplexet (Keglle-träning) används för att stärka musklerna i sphincter och bäckenbotten. Den innehåller följande övningar:

 • sammandragning och avkoppling av den anal-sphincter - upprepa 50-100 gånger om dagen;
 • retraktion och utskjutning av buken - 50-80 repetitioner om dagen;
 • spännen i bäckensmusklerna inåt och uppåt i sittande läge med korsade ben.

Sådana övningar stärker bältens muskler lika starkt hos män och kvinnor. De kan utföras i flera olika variationer: snabbt alternativt kortslutning och avkoppling, håll musklerna i spänning i 5-15 sekunder och koppla av i 5-7 sekunder, och så vidare. Hur korrekt att göra LFK på Keglyu visas i video:

I början kan läkaren ansluta sig till patientens speciella sensorer som kommer att indikera vilka muskler som ingår i arbetet under träningen. Så det kommer att bli möjligt att förstå hur man utför gymnastiken ordentligt.

Patienter som återhämtar sig efter stroke har också en uppsättning övningar, men utöver ovanstående tekniker uppmärksammas utvecklingen av fina motoriska färdigheter. Det kommer att vara användbart för dem att klämma eller rulla små bollar i sina palmer, göra stucco arbete, vik mosaik av medelstora element. Allt detta kommer att möjliggöra snabbare återhämtning av neurala anslutningar i hjärnan och bli av med de obehagliga konsekvenserna av sjukdomen.

Viktigt! Gymnastik ger inte ett omedelbart resultat. Effekten blir märkbar om några veckor från början av daglig träning och är fast efter 3-6 månader.

Kirurgisk behandling

Kirurgisk ingrepp används när metoderna som beskrivs ovan är ineffektiva. Denna behandling fungerar bra efter en operation i endotarmen, vilket har orsakat komplikationer i form av en inkore, efter trauma (inklusive postpartum) och inkontinens orsakad av en tumörprocess i endotalen.

För att eliminera inkonsekvensen hos analfinkteren gäller:

 • Sphincteroplasty, under vilken återuppbyggnaden av sfinkteren. Denna metod används för skador på muskelringen, dess fullständiga eller partiella ruptur.
 • Drift "direkt sfinkter", under vilken sphinktens muskler är närmare kopplade till anusen.
 • Installation av en konstgjord sfinkter bestående av manschett, täckande anusen och en pump som matar luft till manschetten. Denna anordning håller anusen stängd och om nödvändigt tömmer tarmarna, patienten diffunderar manschetten (släpper ut luften).
 • Kolostomi, under vilken tjocktarmen är avskurna och bringas till öppningen i den främre bukväggen. Avföring samlas i en särskild väska - kolostomi.

Den typ av kirurgiskt ingrepp som kommer att appliceras på patienten väljs utifrån orsakerna till encoporeza. Du kan välja hur man behandlar sjukdomen, endast den behandlande läkaren.

Tips för inkontinens hos vuxna

För att klara de komplexiteter i vardagen som oundvikligen uppstår hos patienter med Encoporrhoea, kommer följande tips att hjälpa till:

 1. Innan du lämnar huset, försök att tömma tarmarna.
 2. Planering av resor och besök är 1-2 timmar efter huvudmåltiden eller senare.
 3. Innan du lämnar huset, se till att det finns våtservetter och en uppsättning utbytbara underkläder i väskan.
 4. Om risken för avföring av avföring är hög, är det vettigt att använda engångs istället för vanlig tvätt.
 5. Att vara utanför huset är först och främst nödvändigt att hitta platsen för toaletten.
 6. Använd speciella underkläder eller blöjor.

Var uppmärksam! På apotek kan du köpa droger, vilket kan minska den speciella lukten av avföring och gaser.

Okonsistensen hos analfinkteren är en extremt obehaglig sjukdom, som många patienter föredrar att inte prata om. Det första steget på vägen till återhämtning är att konsultera en läkare. Du kan komma till ett sådant problem med en terapeut eller en prokolog. Om inkontinens har inträffat efter att ha fött kvinnor, bör de kontakta en gynekolog. Ju tidigare att vara uppmärksam på patologi och vidta åtgärder för att eliminera det, desto större är risken att återställa analfinkterens funktioner, eller åtminstone för att förhindra ytterligare framsteg av sjukdomen.

Att försöka rätta situationen med människors medel är inte värt det. De flesta av dem är ineffektiva och ibland uppriktigt farliga. Även om det finns en önskan att försöka förbättra tillståndet genom folkmedicin, är det rekommenderat att börja ta dem efter samråd med den behandlande läkaren.

Orsaker till urinläckage efter urinningstömning hos män

Baserat på medicinsk praxis finns det ofta ett sådant fenomen som läckage av urin efter urinering hos män. Sådant obehag stör störst representanter för det starkare könet från 32 år till en äldre ålder. Medicin erbjuder olika sätt att eliminera detta fenomen, för det här bör först och främst en urolog undersökas.

Vad orsakar urinläckage hos män

Patienter är ofta intresserade av frågan om att urinen utsöndras ur droppar hos män efter urinering.

Detta problem är indelat i tre grupper av läkare:

Vilka prostata massageapparater rekommenderas av läkare.

Rudnev VM, urolog, läkare av högsta kategori:

"Massager för prostata Prostata hjälp MP-1 - Det här är en utmärkt lösning för dem som av någon anledning inte är redo att gå på massage i kliniken. Om du masserar på instruktionerna som följer med enheten kommer det att bli inte mindre effektiv, än en massage med en erfaren urolog. I allmänhet har massageapparaten en positiv effekt på det genitourära systemet. Det finns en främjande av borttagning av stenar från blåsan, passerar gradvis den försvagande smärtan i underlivet, genom att förbättra blodcirkulationen ökar lokala immunitet. "

 • Incontinens - tecken på allmänt läckage av urin.
 • Enuresis är en sjukdom som ofta uppstår hos äldre och ungdomar.
 • Den utvecklade vätskekompositionen upphör inte ens efter tömning av urean (långsträckt utskjutande urinrör).

Läckage av urin hos män sker huvudsakligen på grund av felaktigt fungerande glödlösa muskler, som ligger runt arbetsdelen av urean. Specialister identifierar en lista över orsakerna till förekomst av droppar efter urinflödet.

Urinen droppar

 • övervikt;
 • inflammation i prostatakörteln, adenom;
 • neurologiens patologi
 • ryggradssjukdomar;
 • kollikulit;
 • neoplasmer på prostata;
 • skadliga mikroorganismer i urinröret
 • divertila urinröret;
 • cirkulationsstörning i hjärnan;
 • fläckig muskelvävnad;
 • täppa halsen på urinledaren;
 • användning av vissa läkemedel
 • komplikationer efter operationen.

När urin droppar från slutet av urinen efter tömning av urean kallas denna patologi dribbling. I vissa fall hänvisar urinering till medfödda anomalier eller patologisk struktur av urean, vilket orsakar läckage.

Om en man ser läckage från slutet efter tömning av urean är det här den första klockan för att söka kvalificerad hjälp av specialister. För att göra detta måste du konsultera en terapeut som, genom att bedöma patientens tillstånd, kommer att rekommendera en specialist och skriva ut ett hänskjutande till honom.

Det mesta av urin urladdning efter urinering noteras vid sjukdomar i urin- och reproduktionssystemet. Med denna patologi bör du konsultera en urolog eller andrologist. Kanske kommer patienten att behöva samråd: infektionssjukdomar specialist, venereolog, nephrologist, kardiolog, neurolog.

Efter att ha kommit för att se en läkare, säger patienten vanligen, när man urinerar, efter utflödet läcker vätska i en liten mängd, vad man ska göra. För effektiv behandling krävs en grundlig undersökning av genitourinärsystemet, bara för att bli av med den utsöndrade urinen.

Prostatit hotar impotens! Prostata kommer att vara lika nytt om.

Hur ett patologiskt fenomen diagnostiseras

Om urininkontinens är inkontinent efter tömning av urean för att bestämma orsaken till patologin behöver du en omfattande diagnos av tillståndet för manlig hälsa.

För detta måste en man skicka ett antal tester:

Diagnostiska åtgärder

 • allmän analys av blod och urin
 • ultraljudsundersökning av bäckenorgan och njurar;
 • uterotiskopi för att bestämma tillståndet i urinröret och urinröret.
 • Röntgenstrålar;
 • profilometri;
 • cytometri;
 • sphincterometry.

Urinen räknas i tre dagar med beräkningen av delar av frisättningen på dagtid och på natten. En patient intervjuas för en livsstil för att slutföra historien. Ibland föreskrivs ett hosttest för diagnos.

Genomförande av manipuleringar

Om urinen började strömma efter utflödet av urin, oavsett viljan att gå på en liten, måste undersökas av en urolog. Ibland är läckande processen i samband med ohälsosam livsstil, men i vissa fall kan orsakerna bero på en allvarlig urologiska eller neurologiska sjukdomar. Behandlingen utnämns utifrån studiernas resultat.

Komplex av övningar för att förstärka muskulär botten

När du läcker urin efter urinering kan du applicera behandling för att förstärka muskelvävnaden i bäckenet. Svaga muskler kan vara den främsta anledningen till att sådant obehag har uppstått.

fysisk träning

 • I en stående position med benen från varandra måste du slappna av och dra sedan av bäckensmusklerna. Vid den här tiden känner man hur penis och pungen stiger. Det är nödvändigt att göra starka nedskärningar, rumpa inte kontrakt. Du behöver andas jämnt. Tre steg ska vidtas med en fördröjning om 15 sekunder tre gånger om dagen.
 • Sittplatsen, knäna ska flyttas från varandra, bäckenmusklerna bör vara i spänning, skinkorna avslappnad. Det finns tre tillvägagångssätt tre gånger om dagen.
 • Ligger på baksidan, benen böjda på knäna, de måste skjutas och återvända till motsatt tillstånd.
 • Läkande rörelser under gång. När du går, bör du regelbundet lyfta bäckensmuskeln.
 • Övningar efter att ha besökt toaletten: Efter urinflödet, bör du väsentligt minska muskelvävnaden i bäckenet, som om det stiger.

Kirurgisk lösning

När en man tömmer men urin droppar efter processen kan det vara en allvarlig patologi för utnämning av ett kirurgiskt ingrepp.

Operationen utförs med följande patologier:

 • lanserat stadium av GAMP - reduktion av urea utförs;
 • formade uretrofistlar eller uretorektala
 • slemhinnans inoperativa tillstånd på grund av den möjliga behandlingen av urinrörets eller prostatakörtelns onkologiska process;
 • komplikationer efter överföring av en komplex sjukdom i ryggraden eller ryggmärgen;
 • medfödda patologier i urinröret.

Det kirurgiska beslutet fattas från listan över möjliga förfaranden:

Eventuella terapier

 • Implantation i urea (artificiell sfinkter) - resultaten av sådan behandling har liten positiv inverkan.
 • Rems - Elastiska remsor installeras, som väljs av en specialist. Remsor placeras runt urinröret, båda ändarna av remsorna är fästa vid bäckenbenen.
 • Urin dränering - kirurgi appliceras när urea-funktionen går förlorad eller organet avlägsnas. Under proceduren utförs en artificiell skapande av urinutsöndringsbetingelser.
 • Injiceringsbehandling är införandet av kollageninsidan, vilket tillfälligt förhindrar urinretention.
 • Sling intervention - installation av ett fasthållningsnät, vilket eliminerar läckage av urin.

Förutom kirurgi ordinerar specialisten medicinsk terapi, som består av specialverktyg som är utformade för att stärka bäckenets muskelvävnad, urinröret. Dessutom behandlas prostatit och andra patologiska sjukdomar i prostatakörteln. Ultraljudsterapi används, vilket syftar till att koppla bort muskelvävnad med mikrovågsuppvärmning, vilket eliminerar smält vävnad.

Förebyggande åtgärder

Eliminering av problemet med urinläckage efter hantering av ett litet behov består i profylaktiskt stöd för bäckens organers hälsa.

En man bör observera hygienisk vård för ljumskområdet, håll det rent, det borde inte finnas smuts runt urinröret.

Procedurer utförs endast med varmt vatten, kall är utesluten. Bad är nödvändigt med användning av antibakteriella medel. I närvaro av smärta i ljumsområdet är det nödvändigt att använda de medel, i vilka zink är sammansatt. Detta kan vara kakaosmör, petroleumgel, glycerin, zink, paraffin, linolin.

Speciell lukt bör inte vara, för detta ändamål tas deodoriserande preparat i tablettform. Lokalt kan det behandlas med ättiklösning. Samma lösning används för att avlägsna lukt från huden efter läckage.

Eliminering av obehagliga lukter i inguinsonen kan uppnås genom att ha speciellt linne eller blöjor.

Läkare har visat det faktum att män själva ska skylla på det faktum att de har så obehagligt fenomen som urinutskiljning efter urinering. Detta beror på dålig tillgång till sjukvård under den inflammatoriska eller patologiska processen i organen i urin och sexuell sfär. Mäns hygien spelar också en viktig roll för den övergripande hälsan, eftersom den patogena floran börjar multiplicera i stället för bakterierackumulering. Underhålla allmän maskulin hälsa kan bara träna.

Vem sa att bota prostatit hårt?

Döma av det faktum att du nu läser dessa linjer - en seger i kampen mot prostatit är inte på din sida. och dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • Smärta i underlivet, skrot, perineum;
 • Uppstoppad blåsan;
 • Sexuell dysfunktion;

Har du redan tänkt på kirurgisk ingrepp? Det är förståeligt, eftersom prostatit kan leda till allvarliga konsekvenser (infertilitet, cancer, impotens). Men kanske är det mer korrekt att behandla en konsekvens, men en anledning? Läs mer >>

Varför minskar urinen efter urinering?

Om urin dricker i män efter urinering kallas detta tillstånd dribbling. I motsats till eventuella tvivel händer detta fenomen ganska ofta: ungefär 20% av ganska friska män träffas med honom åtminstone flera gånger i livet.

Om vi ​​pratar om patienter med urologisk profil, är denna siffra många gånger större. Det är ca 70% eller mer. Detta är ett obehagligt tillstånd som avsevärt minskar livskvaliteten och medför osäkerhet, en känsla av underlägsenhet.

Orsaker till fenomenet

Talet kan gå både om patologiska förhållanden och om helt fysiologiska skäl. I det andra fallet finns det en svaghet i sfinkteren som stänger urinvägarna (utgång från blåsan).

Efter tömning av blåsan stänger muskelringen inte helt, vilket resulterar i droppar ur urin efter urinering. Patologiska faktorer är mycket mer:

 • Adenom av prostata. Det kallas annars benign prostata hyperplasi. Det är en överväxt av körtelorganet. Den förstorade prostata pressar på urinvägarna, liksom blåsans sphincter, vilket inte gör att urinen helt kan gå ut. Dessutom är adenomen i blåsans struktur fortfarande urin. När kompressionen minskar kan den spontant lämna kroppen i form av droppar urin efter urinering.
 • Överdriven vikt. Det leder till en ökning av belastningen på urinvägarna. Som läkare har visat är risken för dribbling hos feta människor högre med 30% (eller så);
 • Förlängd överdriven fysisk aktivitet. Fysisk överstamning leder till en avslappning av sfinkter (en slags kompensationsfunktion hos kroppen). Resultatet är läckage av urin efter urinering;
 • Problem med ryggmärgen. De orsakas som regel av intervertebrala bråck eller försummade osteokondroser. I ryggmärgsregionen är det speciella nervrörelser som är ansvariga för reflektioner av urinering och avföring. Deras skada är en faktor som orsakar inkontinens av urin och avföring.
 • Prostatit och andra sjukdomar i prostata. Det som redan är känt med inflammation och proliferation av prostata är redan känt. Sfinkteren kan inte utföra sin funktion och som ett resultat utvecklas inkontinens;
 • Prostatacancer. I avancerade skeden kan det groa genom blåsan vilket orsakar inte bara läckage utan också full inkontinens.
 • Blåsans tumörer;
 • Uretral divertikula;
 • Kronisk och akut cystitis. Cystitis är en inflammation i blåsan på grund av smittsamma och andra faktorer. Inflammat inte bara organets slemhinna, utan även det muskulära skiktet, inklusive sfinkteren. Som ett resultat faller kontraktiliteten hos den muskulösa ringen och blir otillräcklig för att innehålla urin. Därför observeras ofta med urinblåsan urininkontinens
 • Uretral stricture. Dessa är områden med patologisk nedbrytning av urinröret. Orsakar spontan innervation av sfinkteren;
 • Kollikulit. Inflammation av det orala tuberkletet (eller höjden);
 • Nylig operation för prostatit och prostata adenom, utförd av öppen och transuretral tillgång. Orsaken är i detta fall trauma;

Det finns många möjliga orsaker till urininkontinens hos män. Att identifiera grundorsaken är svår. Endast en läkare kan göra detta.

Klinisk bild

Det är ganska specifikt. Efter urinering spontant från urinröret börjar utsöndra urin. Kanske läckage med droppe eller jet. I detta fall är smärta och obehag som regel frånvarande. Minimalt obehag eller smärtssyndrom är möjligt om orsaken till sjukdomen är prostatit eller adenomatos.

Diagnostiska åtgärder

Diagnos av problem med urinering utförs av urologer eller urologer androloger. Vid det primära samrådet utförs en specialist en muntlig intervju för klagomål och recept. Samlar en anamnese (specificerar vilka sjukdomar patienten har lidit under livet). Diagnostiska åtgärder inkluderar ett antal studier.

Först och främst visas allmänna test av urin och kapillärblod. Forskning har tilldelats för att identifiera inflammatorisk process i kroppen. Blod ger en bild med hög leukocytos, signifikanta indikatorer på ESR. I urinen finns protein och vita blodkroppar.

Nästa steg är ultraljudsundersökning av blåsan och njurarna. Återstående urin eller divertikula finns i det ihåliga organet. Det är också möjligt att detektera tumörer i blåsans struktur. Ultraljud av njuren kan visa de karakteristiska egenskaperna hos pyelonefrit eller nefrit. Dessutom en ultraljudsundersökning av prostata för detektion av prostatit, hyperplasi, stenar etc.

När tarmen kräver uppmärksamhet

Irriterande hos andra kan förstöra vårt humör under lång tid. Men det är mycket värre när provocerade egna inälvor och istället lagarbete ger smärtsjukdomar avföring och uppsvälld buk, fångar upp på de mest oväntade ögonblick.

Irritabelt tarmsyndrom (IBS) är ett komplex av stabila funktionella störningar i tarmen, uppenbarad av smärta i buken, falska uppmaningar att defekera, diarré och förstoppning. Självklart möter vi alla gånger små brott mot mag-tarmkanalen, därför kan IBS sägas om obehag observeras i minst två till tre månader.

Enligt statistiken lider SRC upp till 30% av befolkningen över hela världen. Hos kvinnor sker det flera gånger oftare än hos män. Medelåldern för de sjuka är 30-40 år, hos personer med pensionsåldern är denna sjukdom nästan inte funnen. Majoriteten av de som lider av IBS konsulterar inte en läkare och hoppas på en gemensam "självvilja". Men i avsaknad av behandling kan den totala varaktigheten av en period av sjukdomen vara flera månader eller till och med år.

Otroligt

Irritabelt tarmsyndrom är en av de mest "mystiska" sjukdomarna, där det inte finns några patologiska förändringar i de inre organen, men regelbundna attacker av buksmärta kan avsevärt minska livskvaliteten. För att inte tala om de frekventa falska samtalen för omedelbar tömning, vilket komplicerar inte bara professionell verksamhet utan också personligt liv. Thunderous rumblings i buken och flatulens, manifesterad inte bara hemma, men också med en stor folkmassa, kan också avsevärt förstöra vår existens.

Hur irritabel tarm syndrom manifesterar

Huvudsymptomen hos IBS är plötsliga och återkommande attacker av smärta eller obehag i buken. De flesta beskriver sina smärtsamma känslor som "pressar", "skarpa och skär som en kniv", "paroxysmal". Liknande smärtor uppstår med matförgiftning. Dessutom, som redan nämnts, med IBS, är det ofta ett behov av frekventa besök på toaletten för avföring. Cal utsöndras i små portioner, en förändring av dess form observeras i form av pellets, nötter eller band. Ibland IBS sticker ut slem i stora mängder - av denna anledning, i mitten av artonhundratalet kallades colon irritabile colon irritabile. Som regel, efter avföring, försvinner smärta i magen helt eller blir mycket svagare.

Irritable bowel syndrome avföring kan vara så ofta som i form av diarré, störa mer än tre gånger om dagen, och mindre ofta i form av förstoppning, när man går på toaletten "i stort" inte händer oftare än tre gånger i veckan. I båda dessa fall känner patienten ofullständig tömning av tarmen och lider av ackumulering av gaser. I blandad form av IBS växlar diarréattacker med förstoppning.

Ångest är den direkta vägen till utvecklingen av IBS

Genom extraintestinala symptom, störande patienter med colon irritabile är kronisk stress och depression, en dålig smak i munnen, migreneobraznye huvudvärk, sömnlöshet, ryggsmärta, minskad libido, täta urinträngningar och hjärtklappning utan någon uppenbar yttre påverkan. Oftast manifesteras dessa symtom hos personer med IBS efter att ha ätit eller under stress. Om du märker sådana symptom i dig själv - det är dags för dig att kontakta en gastroenterolog.

Det är också värt att komma ihåg att ett antal farliga sjukdomar i tarmarna och andra inre organ, inklusive cancer, kan manifestera sig med exakt samma symptom som IBS. Kontakta därför din läkare genast, utan att vänta på en förvärrad situation.

Ond cirkel: orsaker och konsekvenser av IBS-utveckling

Obehagliga symptom som medföljer irritabelt tarmsyndrom, innehåller oftast stress. Det är inte för ingenting att forskare anser SRC en biopsykosocial funktionell tarmstörning, där psykosociala störningar är nära besläktade med ökad tarmmobilitet-hyperperstastit. Detta leder till spasmer i tarmväggar, acceleration eller sänkning av tarminnehållet, såväl som utseendet på ovanstående symtom.

Å andra sidan, de problem som kommer till liv med IBS med alla dess konsekvenser, kan också utlösa utvecklingen av kronisk stress, även om det tidigare inte var. Det är därför som gastroenterologen ofta måste arbeta som psykoanalytiker vid behandling av irritabelt tarmsyndrom. Eftersom en av de viktigaste faktorer som leder till IBS är en psyko-emotionell misslyckande, måste vi först hjälpa patienten att eliminera orsakerna till neuros, som ofta social eller intra-familjekonflikter

Andra orsaker som leder till utvecklingen av IBS inkluderar:

 • kronisk trötthet;
 • struma;
 • hormonellt misslyckande;
 • ärftlighet;
 • infektionssjukdomar;
 • felaktig kost.

Om tiden du föredrar att äta skräpmat, fet och stekt mat, inte ge upp kolsyrade drycker, kaffe, te och energi, som under arbetsdagen ofta mellanmål kakor och chips - du har ökad risk att utveckla colon irritabile. Men matsårets korrekta arbete är ett lovande dagligt välfärd och ett utmärkt utseende. Kanske är det dags att träffa en läkare?

Redaktörerna tackar HE CLINIC för hjälp med att förbereda materialet.