Huvud
Massage

Diuretiska örter och samlingar är en lista. Vilka diuretika örter att dricka från högt blodtryck, ödem och bantning

Fytoterapiens roll i människoliv är kolossalt, eftersom det är ett värdigt ersättare för officiell behandling. Till exempel används diuretika vid stagnering av vatten i kroppen, när det är viktigt att normalisera vattnets balans. Detta är ett effektivt sätt att motverka överdriven svullnad, men det första är att hitta orsaken.

Diuretiska örter från ödem

Vegetabiliska preparat skiljer sig åt i mild diuretisk effekt, de skadar inte hälsan i allmänhet. De är utsedda även för barn, gravida och djupa pensionärer. Med kronisk insufficiens är denna metod för intensivvård inte heller förbjuden, men före kursens början visas samråd med en specialist. Diuretiska örter i svullnad är ett grund- eller hjälpmedicin, som också har kontraindikationer, kan biverkningar inte uteslutas. Du kan köpa det på apoteket, men bara på doktorns insisterande.

Diuretika för svullnad av fötterna

Den ökade svullnaden i nedre extremiteterna är oftare på grund av njurinsufficiens. Sjukdomen dominerar i kronisk form, så det är inte helt möjligt att bota det helt. Däremot minskar urinväxter med svullnad av benen antalet exacerbationer, ger patienten den inre komforten. Att behandlas på detta sätt är tillåtet hemma, men under vakten av en specialist.

Andra orsaker till benödem är progressiv graviditet, tromboflebit, åderbråck och andra systemiska cirkulationssjukdomar. Om du inte läker, växer symtomatologin, förhindrar att du lever normalt och skapar obehag. För att stabilisera det allmänna hälsotillståndet, är det visat att de dricker decongestants. Det bästa i den givna riktningen är sådana recept:

 1. Häll i 2-3 minuter i ett glas vatten. 1 tsk blå kornblomma i torkad och hackad form. Insistera, töm den gula buljongen. Att dricka på en tom mage på 1 msk. l. tre gånger om dagen är kursens varaktighet 7 dagar.
 2. Anslut i behållaren till 1 msk. l. örter fänkål, lakrits, enbär. Blöt 1 liter vatten, lägg på en het plats. Drick buljongen i en ansträngd form före en måltid i mängden 1 msk. tre gånger under dagen. Kurs - 7-10 dagar.
 3. Förbereda känd metod kamomill, ringblomma, körsbär blommar eller björklöv (2 msk. L. 500 ml rå Vara). Ta avkok av örtan på en tom mage för att avlägsna överskott av vätska från kroppen, eliminera inflammation.

Diuretiska örter från svullnad under ögonen

Med ett sådant kosmetiskt problem rekommenderas det att använda diuretika som lotioner. Detta kommer att bidra till att återvända den naturliga skönheten från utsidan på kortast möjliga tid. Att ge anti-edematös och antiinflammatorisk effekt inuti, för att välja folkmedicin och för oral administrering. De mest effektiva diuretiska örterna för ansiktsödem och deras recept presenteras nedan:

 1. Med dessa symtom är beredning av dekoktioner från löv av björnbär, fälthästslag, hundrosa eller löv av ortosifon lämplig. Gräs att välja, baserat på kroppens egenskaper, att förbereda sig enligt den klassiska metoden - för 500 ml vatten läggs 2 matskedar. l. gräs.
 2. Den bästa lösningen för svullnad under ögonen komprimeras med kamomill, medan det är dags att ta kamille te inuti. För att stärka den terapeutiska effekten kan du lägga till örter som mint, citronbalsam.

Diuretisk örter för njuren

Med njurinsufficiens ska medel som har en diuretisk effekt bli norm för vardagen. För patienter är detta ett tillförlitligt sätt att normalisera vattenbalansen, för att undvika återfall av den underliggande sjukdomen. En diuretisk ört för njuren är en hjälpterapi som måste godkännas av läkaren. Effektiva samlingar för att eliminera ödem och förhindra deras utseende är som följer:

 1. Häll torkad fruktspik 2 msk. 1 liter kokande vatten, simma 3-5 minuter. Skydda, insistera, ta in, som ett kraftfullt verktyg med en uttalad diuretisk effekt. Rosehip kan ersättas med blad av nässla, sporich, enbär.
 2. Anslut i en behållare med 5 msk. l. örter av pepparmynta, löv av nässla och cowberry, stigmas av majs. Häll 1 msk. l. sammansättningen av 1 msk. vatten, filtrera inte 6 timmar. Efter koka, cool, spänning. Dela den färdiga dosen i 3 dagliga tillvägagångssätt.
 3. Placera i en behållare 4 msk. l. örtbärbär, tillsätt 1 msk. l. fänkål frön och persilja. Sedan 1 msk. l. brygga i 1 msk. det kokande vattnet. Efter kylning och rengöring, ta avkok för två tillvägagångssätt.

Diuretisk örter för viktminskning

Vissa representanter för växtbaserade läkemedel har en terapeutisk, uttalad dieteffekt. Om du använder riktiga diuretika för viktminskning, kan du säkert bli av med 3-5 kg ​​övervikt på bara 2-3 veckor. Överskott av vatten utsöndras från kroppen, metabolismen normaliseras och det finns en lätt laxerande effekt. Framgångsrikt etablerat sig i en viss riktning lakrits och maskros rot, kamomill, mariatistel, linfrö, fläder blad, björk och björnbär. Dosering pratar med läkaren individuellt.

Diuretiska örter vid ökat tryck

Företrädare för örtmedicin har en positiv effekt på hjärtaktiviteten. Till exempel är diuretiska örter för högt blodtryck nödvändiga för patienter att upprätthålla blodtrycket på en acceptabel nivå. I folkemedicin rekommenderas hypertensiva patienter att uppmärksamma de goda egenskaperna hos björkknoppar, tranbär, vinrör, hagtorn och morwort. Efter att ha tagit blodet sprider blodkärlen jämnt, det systemiska blodflödet återgår till det normala, och patienten känner sig lättad. Här är de mest effektiva recepten:

 1. Torra löv, fröer, grenar, ryggar av hemlockslip. 300 g av den färdiga samlingen häll 3 liter vodka, insistera 14 dagar. Ta inåt före måltiden eller vid återfallet av 20 droppar tills fullständig lindring av tecken på högt blodtryck.
 2. Färska viburnumbär gnuggar med honung, lägg i en glasbehållare för förvaring i kylskåp. Drick för tre dagliga tillvägagångssätt före en måltid för 1 msk. l. i 2 veckor.
 3. Förbered njurte i rätt koncentration av aktiva ingredienser. Ta hela dagen istället för andra drycker. Vegetativsamling bör väljas individuellt, samordnas med en kardiolog i förväg.

Barnsvätska

Om barn är "svaga fläckar" i kroppen i njurarna, måste föräldrarna i rätt tid gå vidare till behandling. Urter diuretisk verkan anses vara en hjälpterapi, har en kraftfull terapeutisk och förebyggande effekt. Huvudmålet är att avlägsna oroliga symptom, bli av med orsaken till den patologiska processen. Effektiva diuretiska örter för barn som använder i blåsor och inte bara är:

 1. Thyme krypande och löv av koffein kokta enligt instruktionerna på förpackningen, visa en uttalad antibakteriell effekt, framgångsrikt bekämpa infektion. 1 msk. råmaterial för 1 msk. kokande vatten - den helande buljongen är klar.
 2. För att snabbt avlägsna smitta i urinvägarna, stjäl 1 msk. l. älska för 1 msk. vatten. Växten innehåller en stor koncentration av eteriska oljor, tanniner, mineralsalter och coumariner, har en uttalad antiinflammatorisk effekt.

Traditionella diuretika vid graviditet

Eftersom njurarna under graviditeten har fostret ökad belastning klagar många framtida mödrar på ökat ödem i benen. Diuretisk insamling under graviditeten är ett ofarligt läkemedel för fostret och har en systemisk effekt i kvinnokroppen. För gravida kvinnor är det normaliseringen av vattenbalansen, nervsystemet stabilitet, inre komfort och en fullsträckt sömnfas. Innan du dricker avkok, kontakta en terapeut. Receptet är som följer:

Häll hackad cikoria rot (1 matsked) 1 liter kokande vatten. Låt buljongen koka, ta inte bort från värme 10-12 minuter. En del av kompositionen kokar, tillsätt vatten till den initiala konsistensen krävs inte. Insistera, coolt, ta framför måltiden i en tredjedel av ett glas tre gånger om dagen. I växtkompositionen kan du lägga till blå kornblomma i måttliga portioner.

Diuretik i apoteket

För att ta bort ångestsymptom kan du alltid köpa diuretika-örter i apoteket. Sådana läkemedel ges utan recept, men innan du lagar mat och dryck är det viktigt att du konsulterar en läkare. Diuretiska effekten har stabil njuruppsamlings så effektivt lägre blodtryck, och matar ut omärkliga klyver njursten, känne spasmolytisk effekt i akut smärta attack. Sammansättningen och hur man brygger den anges i instruktionerna som är bifogade i förpackningen.

Växtdiuretika - Verkningsmekanism

Naturliga lösningar med en diuretisk effekt handlar försiktigt, med målsättning i patologins fokus. De har en positiv effekt på hela kroppen i avsaknad av intolerans mot enskilda komponenter av vegetabiliskt ursprung. Vissa diuretiska växter utsöndrar överskottsvätska tillsammans med urin, andra uppvisar antiinflammatorisk, desinfektionsmedel, smärtstillande effekt. Innan kursens början är det viktigt att bestämma vilken ört som är lämplig i en viss klinisk bild.

Hur man tar urinväxter

Grönsakskomponenterna måste bryggas enligt instruktionerna, för att inte bryta mot de föreskrivna dagliga doserna. Detta förklaras enligt följande: En del av diuretika innehåller giftiga ämnen som är skadliga för en organisk resurs i hög koncentration. Det libbsticka, enbär, mejram, ringblomma, salvia, kanel, mor-och-styvmor, johannesört, hagtorn. Intaget av diuretiska örter i form av avkok och tinktur indikeras före ätning, och den fortsatta kursen varar från 2 till 5 veckor.

Diuretiska buljonger

Behandling med naturläkemedel är alltid sparsam, men inte varje patient kan skryta med en stabil och bestående effekt på medicinska indikationer. Buljonger av urinväteurter är mer användbara i komplexa terapi, kompletterar och förbättrar effekten av grundbehandling. Så, sådana växter och deras recept är utrustade med diuretiska egenskaper:

 1. Med urolithiasis, inflammatorisk process av blåsan och gikt är det nödvändigt att dricka ett avkok av linden. För att göra lime te, blöt 1 msk. l. råmaterial i ett glas kokande vatten, insistera och påkänna. För smaksätt mint, citronbalsam.
 2. Häststångsfältet behandlar pyelonefrit, det är lämpligt för ascites, urolithiasis, blyförgiftning. Vid 1 matsked. råvaror svarar för 1 msk. kokande vatten, förbered en klassisk dos för en dag. Nästa dag behöver du en ny del.

Diuretiskt te från ödem

Sådana naturliga medel kan ges till en vuxen och ett barn. De hjälper till att ta bort överflödigt vatten från kroppen, samtidigt som njurfunktionen regleras. Diuretisk te för svullnad kan köpas på apoteket eller beredas självständigt. Här är några produktiva recept:

 1. Kombinera och blanda 1 del jordgubbslöv, 2 delar johannesört och horsetail, 3 delar av motherwort. Ta 1 matsked. komposition, häll 1 msk. kokande vatten, insistera på en kvart i timmen.
 2. Medicinste kan endast göras från hästfält och för denna 1 msk. krossat råmaterial häll 1 msk. kokande vatten och laga mat med en klassisk metod.

Diuretiska infusioner

Användningen av alkoholiska tinkturer med en diuretisk effekt är också lämplig för vissa sjukdomar. Att ta sådana medel rekommenderas inte för barn, gravida och ammande kvinnor, patienter med kronisk lever och GI-sjukdomar. I övriga delar bidrar urinmedicinsk infusioner av örter till att lösa ett antal hälsoproblem produktivt. Här är de goda recepten:

 1. För att ansluta kalendula och johannesört med 1 msk. l. Häll torkade örter 1 liter vodka, försvara 14 dagar. Använd inuti tre gånger 20 droppar före en måltid om dagen, som ett diuretikum.
 2. När pyelonefritis, häll 3 msk torkade äggbärsbladen i vodka, insistera 2 veckor. Börja dricka med en förvärring av 20-30 droppar, beroende på kroppsvikt.

Kontraindikationer för diuretika

För vissa patienter är örterna kontraindicerade, eftersom de bara kan förvärra det allmänna tillståndet. Skadorna på diuretiska örter ligger i den diuretiska effekten, eftersom användbara vitaminer, värdefulla spårämnen, tvättas ut ur kroppen. Dessutom bör man inte glömma den individuella intoleransen hos naturliga komponenter av vegetabiliskt ursprung, som ett resultat - hemorragisk utslag, urtikaria. Därför utser inte alla dekoktioner och tabletter på örter.

Örter med diuretisk effekt - lista

Det är användbart att veta vilka örter som har en diuretikum, antiinflammatorisk effekt. Problemet med puffiness uppstår oväntat, kan leda till hälsoproblem. Om du använder medicinska örter är det verkligen omärkligt att uppnå återhämtning av den underliggande sjukdomen, bli av med symptomen:

 • linfrön är ett diuretikum med en koleretisk effekt som tar bort stenar och sand från njurarna, eliminerar överskottsvätska. Används för viktminskning, inte förbjudet för gravida kvinnor. Kontraindikation - ökad känslighet hos kroppen;
 • Valerian är en ört med en diuretisk effekt, som inte bara tar bort vatten utan också lugnar nerverna. Inga kontraindikationer, fall av överdosering är uteslutna. Vid en tid kan du dricka 800 mg av denna ört;
 • Oregano - ett urtsurkande ört som innehåller eteriska oljor, flavonoider, karvacrol, phytoncider, tymol. De används som avkok och infusioner. Gräs rekommenderas inte för graviditet, sjukdomar i hjärt-kärlsystemet;
 • salvia - den diuretiska effekten är utrustad med löv från vilka tinkturen eller buljongen är beredd. Med ödem finns det ingen bättre åtgärd, dess verkan utsträcker sig till hela organismen. Gravid och lakterande för behandling och förebyggande åtgärder bör inte användas.
 • mor-och-mormor - en ört med en diuretisk verkan som lindrar svullnad, inflammation, tar bort överskott av vatten. Ta upp till 2 månader, annars är den terapeutiska effekten medioker. Gräs rekommenderas inte för barn, gravida kvinnor, patienter med en sjukt lever.

Video: Användbara tips för njure te

Informationen som presenteras i denna artikel är endast avsett för informationsändamål. Materialet i artikeln kräver inte självständig behandling. Endast en kvalificerad läkare kan diagnostisera och ge råd om behandling baserat på individuella patienters individuella egenskaper.

Diuretisk ört

Lämna en kommentar 63,366

Varje dag i behandling av sjukdomar fler och fler använder de bästa diuretiska örterna. Till skillnad från läkemedelsbehandling, ger fytoterapi inte mycket skada på kroppen, utan tvärtom berikar den med användbara föreningar. Örter utför flera funktioner: antibakteriella, antiinflammatoriska och diuretika, det finns svettningsegenskaper. Trots sin milda effekt håller effekten av behandlingen tillräckligt länge och örterna ger nästan inte biverkningar.

Allmän information om örter

När en person i cellerna och vävnaderna ackumulerar mycket vätska på grund av olika orsaker till svullnad. De förekommer i en absolut hälsosam befolkning, som äter för salt mat, innan du går och lägger mycket vatten. Påverkar också brist på sömn hos en person, han är i värmen och graviditeten. Utseendet och manifestationen av ödem indikerar utvecklingen av viss sjukdom.

Ödem kan vara av flera typer: Njurödem, lever, hjärt och allergisk. Att rengöra kroppen av överskottsvätska använder diuretika. Men med puffiness klara och gräs. Även i antiken samlades människor olika växter och gjorde medicinska recept, som används alltmer idag. Säkra örter som har en diuretisk egenskap är mint, persilja, maskrosor och näsrotar. Fänkål är en diuretisk växt som stimulerar njurfunktionen och har inga kontraindikationer, även för gravida kvinnor. Nettle rötter främja bättre njure arbete och ta bort inflammation.

Handlingsprincipen för örter

Tack vare användningen av diuretiska örter avlägsnas överskott av vätska från kroppen, puffiness förhindras och avlägsnas. Det finns örter som har en desinfektionseffekt som består av förstörelse av patogena bakterier som går in i urinvägarna. Dessutom avlägsnas inflammationen, urinvägarna från produkterna från inflammationsprocessen rensas.

Diuretika har olika handlingsprinciper. Den intensifierade processen med urinfrisättning sker med en minskning av verkan av enzymet kolsyraanhydras under syntesen av sura substanser, på grund av det förändrade osmotiska trycket, försvagningen av omvänd absorption i njurkanalerna. I vissa fall påverkar enzymet regleringen av hormoner i vatten- och saltmetabolism.

Användningen av njurgräs är ordinerad under perioden av sådana sjukdomar som:

 • puffiness, som uppträdde med njurinsufficiens
 • hjärtsvikt, där det finns andfåddhet och svullna områden;
 • cystit, uretrit och andra infektionssjukdomar, kännetecknad av en akut och kronisk form av läckage;
 • utseendet av kronisk glomerulonephritis, som är i eftergivandeperioden;
 • hypertonisk sjukdom, i vilken vätskeackumulering observeras;
 • Förgiftning av produkter eller skadliga ämnen, varefter kroppen tar bort gift och giftiga ämnen.
Tillbaka till innehållet

Grundläggande regler för att ta diuretika

Patienterna är vana vid att använda avkok eller infusioner två gånger om dagen, men med hjälp av diuretiska örter har vissa nyanser. Först och främst konsumeras de fram till 16:00, eftersom det efter deras inträde kommer att öka vätskefrisättningen, och på natten kommer det bara att orsaka obehag och patienten kan inte vila ordentligt. I detta fall är det nödvändigt att följa dosen, eftersom annars inte målet kommer att uppnås. Diuretika tas för att förhindra utveckling av beroende, för att upprätthålla effektiva effekter.

Men samtidigt eliminerar de diuretiska örterna kalium, så att för att återställa det i kroppen bör patienten inkludera en torkad aprikos innehållande avokado som innehåller ett mikroelement i kosten. Användningen av örter är lika allvarlig medicinerande som medicinsk terapi, så de används enligt instruktionerna från den behandlande läkaren, med hänsyn till patientens individuella egenskaper och sammansättningen av de diuretiska örterna, deras typer. Om det behövs passerar patienten testen eller genomgår en omfattande undersökning för att följa kroppens reaktioner. Du kan inte självständigt stoppa den terapeutiska processen.

Om en patient tidigare har diagnostiserats med nefrit eller nephrosis är det förbjudet att använda örter som irriterar njursparenkymen. För en bättre terapeutisk effekt rekommenderas det att göra medicinska preparat som klarar av bättre sjukdomar än avkok eller infusioner från en växt. Men fortfarande under behandling, på rekommendation av läkaren, görs raster, så att kroppen inte vänjer sig vid komponenterna.

I vilka fall används örterna?

Antiinflammatoriska diuretiska växter

Ett av de vanligaste problemen är inflammatoriska processer som kan påverka något mänskligt organ. Inflammad vävnad ökar i storlek, och även mycket vätska ackumuleras i dem. Tack vare fytoterapi lämnar en överflödig vätska kroppen, den inflammatoriska processen stannar, arbetet i alla system i kroppen normaliseras. Särskild uppmärksamhet ägnas åt kvaliteten på de använda plantorna, särskilt de som köps på marknaden. Om gräset är synligt mögel eller främmande inklusioner och växten har en svag lukt, indikerar detta en dålig kvalitet på grund av felaktiga lagringsförhållanden.

Örter för urinblåsan

När patienten utvecklar en inflammatorisk process i urinvägarna, prata om cystit, den vanligaste bland kvinnor. Med cystit kan du hantera inte bara med hjälp av läkemedelsterapi utan också använda fytoterapi. Detta gäller särskilt den kroniska formen av sjukdomen, som varar i flera år. Huvudregeln - att bara välja örter efter råd från en läkare. Vid behandling av sjukdomen applicera bära öron, vitlök, majsstammar. Echinacea som lindrar smärta används också.

Örter för njurarna

Njurar är organet som ansvarar för filtrering av urin. Vilken sjukdom som helst leder till ett funktionsorgan, så behandling krävs. Vid njursjukdom är det nödvändigt att överskottsvätskan kommer ut, vilket ackumulerar leder till en konstant ökning av trycket. Som terapi, bärbär, höft, nässla, persilja och björkblad används.

Ansökan om högt blodtryck och hjärtsjukdom

Patienten, med diagnos av hjärtsvikt och högt blodtryck, bör noggrant välja de bästa diuretiska plantorna. Om en person inte applicerar diuretiska örter för högt blodtryck, upplever hjärtat en dubbel belastning. Som ett resultat inträffar inflammation i hjärtat. Med hjälp av diuretiska örter avlägsna från kroppen överflödig vätska, reglera vaskulär ton. För denna användning rönn, barberry, arnica. Det finns också behov av användning av lugnande växter. De inkluderar dill, björk.

När du förlorar vikt

Det starkaste diuretiska öret bidrar till att bli av med det obehag som är förknippat med att vara överviktig. Växter som har en diuretisk effekt hjälper patienterna att gå ner i vikt, avlägsna överskott av vätska från kroppen utan att förlora elektrolyter och kalium. Avgifter är ett folkvänligt harmlöst sätt att bekämpa fetthet, för att, till skillnad från läkemedelsterapi, inte har någon kemisk effekt på kroppen. Som en behandling, använd mint, linden, björkblad, mjölktistel, persilja, mor-och-mormor, oregano.

Örter från ödem och avkok i ödem

 • När benödem används starka diuretiska örter.

Svullnad av fötterna. Om blodcirkulationen störs blir benen svullna. Applicera starka urindrivande örter för ödem, såsom blå blåklint, enbär, linfrö, kamomill, björklöv, anis, ringblomma blommor och körsbär. Men innan du använder diuretiska örter bör du läsa kontraindikationerna.

 • Svullnad i ögonen. Herbal infusioner och decoctions är gjorda av fälthästar, rosa höfter, bärbärblad och dricker flera gånger om dagen eller komprimerar. Men med långvarig användning av örter är det nödvändigt att inkludera i kosten mejeriprodukter, bananer, apelsiner, vilket kommer att återställa bristen på spårämnen.
 • Svullnad i ansiktet. När svullnad i ansiktet är bättre att använda kamille, varifrån gör en stark buljong, och sedan sätta i form av kompressor på ansiktet. Det är också nödvändigt flera gånger om dagen för att dricka te från kamomill, citronbalsam, mint.
 • Under graviditeten. Särskilt försiktig måste du vara patienter under graviditeten, eftersom vissa örter bara kan skada. Vid svullnad rekommenderas patienter att ta bärbär, cowberryblad, frukter av viburnum, sellerirot.
 • Tillbaka till innehållet

  Vad kan jag använda för barn?

  Fytoterapi är användbar i barndomen, eftersom örter fyller barnens kropp med vitaminer och mikroelement, som bekämpar virus och infektion. Men du måste vara försiktig med barn som har allergiska reaktioner. Barn förskrivs samma örter som vuxna, bara dosen är annorlunda. Det är nödvändigt att övervaka kvaliteten på de använda råvarorna.

  Användningen av de mest kända diuretiska örterna

  Timmin: egenskaper

  Växten har bara de nödvändiga egenskaperna när den skördas under rätt blomningstid. Med hjälp av timjan kan immuniteten stimuleras, den har lugnande och bedövande egenskaper. Det används för att behandla sjukdomar i mag-tarmkanalen, med virussjukdomar, liksom för blodrening.

  Björksoppa och guldfärg

  Egenskaperna av björksoppa är legender från antiken. Det främjar bättre arbete i mag-tarmkanalen, stimulerande ämnesomsättning i kroppen. Juiceen kan rena kroppen av toxiner, splittra stenar. Utöver det används kalendula i stor utsträckning. Men det rekommenderas inte att använda det för gravida kvinnor, eftersom det enligt vissa rapporter finns ett hot om missfall.

  Melissa och ofarlig valerian

  Ett diuretikum för hjärt-kärlsjukdom är en balm. Den utför spasmolytisk funktion, normaliserar hjärtfrekvensen. Valerian och dess diuretiska egenskaper är ifrågasatta, eftersom vid förvaring förlorar växten snabbt alla nödvändiga egenskaper, även om det tas i stora mängder.

  Uterine borow, motherwort och andra örter

  Uterus är ett gräs som används vid behandling av urinvägarna. Det har blivit populärt de senaste åren när dess diuretiska egenskaper har studerats grundligt. När man behandlar te, måste det finnas en motherwort som tar bort inflammation och förstör skadliga mikroorganismer. Han klarar också smärta. Också i teet används mor-och-mormor, äldre, lin, St John's wort, karväd, maskros, cowberryblad, oregano.

  De lättaste och mest kraftfulla örterna

  På grund av den dagliga processen att filtrera urinen är njurarna ständigt i en belastning. Vid sjukdomar kan organet inte fungera normalt, därför är det nödvändigt att ta urinväxter. Att lätta gräs bär björkblad, mint, färg på en lind, bär och löv av en cowberry. De mest kraftfulla örterna inkluderar vildrosbär, Johannesört, sporer, nässlor, enbär, varifrån de gör örtinfusion.

  Vad ska man köpa ett läkemedel i apoteket?

  I terapi används apotekdiuretika i stor utsträckning på örter, vilket tar bort överskott av vätska från kroppen. Men apoteksterapi väljs individuellt för patienter med allergier. Den används mest i apotek diuretika - "furosemid", "amilorid", "Trifas" etc. Men dessa folkmusik rättsmedel väljer bara en läkare, som självverkande omvänt...

  Kontraindikationer vid behandling av örter

  Med någon terapi finns vissa kontraindikationer. Behandling med diuretiska örter ska ges med särskild försiktighet till gravida patienter, barn under 6 år, såväl som patienter med individuell intolerans mot vissa komponenter. Dessutom inkluderar riskgruppen män som tidigare har diagnostiserats med prostata adenom.

  Diuretiska örter: Funktioner av folkdiuretika och en lista över medicinska växter

  Olika växter har använts i folkmedicin i århundraden, vilket fick studera sina egenskaper noggrant. Denna kunskap förblev relevant i dag, som i många fall kan läkare råda sina patienter inte syntetiska diuretika och urindrivande örter som har betydligt mildare. Den största fördelen med gräs diuretisk verkan över syntetiska diuretika är deras oskadlighet i frånvaro av allergiska reaktioner och följande vissa rekommendationer (tillagningsmetod, mottagning frekvens). Det är också viktigt att veta vilket diuretikum som används för en viss sjukdom. Detta gör det möjligt, förutom den tillbakadragande från kroppen av överflödig vätska, läka och stärka de organ som påverkas av sjukdomen, därigenom, stärka kroppen och påskynda läkningsprocessen.

  Låt oss ta reda på vilka örter som är diuretika, och vilka sjukdomar kan de behandla? Naturligtvis, i ett försök att lista alla diuretiska örter som finns i världen, kommer listan att bli oändlig, så vi kommer bara att överväga de viktigaste som groddar i våra breddgrader:

  • mjölk tistel;
  • timjan;
  • calendula;
  • häststångsfält;
  • björk;
  • lime träd;
  • citronbalsam;
  • St John's wort;
  • linne;
  • kanel;
  • valeriana;
  • mor och styvmor;
  • salvia;
  • enbär;
  • oregano;
  • Hjärt;
  • mint;
  • kamomill;
  • cikoria;
  • nässla och så vidare.

  Dessa diuretiska örter behandlas:

  1. svullnad;
  2. inflammation;
  3. cystit;
  4. uretrit;
  5. pyelonefrit;
  6. urolitiasis;
  7. hypertoni;
  8. problem med CAS och mycket mer.

  Vätskedrivande inflammatoriska örter

  Den mest omfattande gruppen av patologier är inflammationer som kan påverka alla organ, vare sig det är hjärta, lungor, blåsor eller hjärnor. Under inflammation, vävnaden där den patologiska processen uppstår är inflammerad, ökar i storlek och ackumuleras flytande.

  Intaget av diuretikum och antiinflammatoriska örter gör det möjligt att inte bara avlägsna överskott av vätska från kroppen, ta bort inflammation, men också att normalisera arbetet i kroppens organ och system. I detta fall ges en viktig roll till råmaterialens kvalitet, särskilt om växterna köpas från händerna. För att örterna ska få den antiinflammatoriska effekt som krävs av dem, borde de inte ha mögel och utländska inklusioner, och de måste ha en karaktäristisk långlivad lukt. Om lukten är svag eller det finns yttre föroreningar i den, så sparades samlingen felaktigt och förlorade de flesta av dess användbara egenskaper.

  Örtsuredrivande medel med blåsor

  Urinvägsinflammation - sjukdomen är mycket vanlig, särskilt hos kvinnor. Diuretiska örter i blåsor kan lindra en kvinnas tillstånd inte värre än mediciner, speciellt om det är en kronisk form av sjukdomen som kan störa patienten i flera år. Det viktigaste är att veta vilka växter och hur man använder dem. De viktigaste folkmedicinerna för blåsor är björnar, vitlök, barium, majsstammar, gadrastis och echinacea.

  Dessa örter lindra inflammation i urinvägarna, vilket ger dem möjlighet att expandera lumen och ta bort smärta när man kissar, slåss med det virus som orsakade inflammation och härleda överflödig vätska från kroppen.

  Diuretisk örter för njuren

  Ett av de mest utsatta mänskliga organen är njurarna, vars uppgifter innefattar filtrering av urin. Under en njursjukdom blir det svårt för ett organ att klara av denna funktion och det behöver hjälpas. Det är för detta ändamål, och det rekommenderas att dricka olika diuretiska örter med pyelonefrit. Om du inte tar bort överskott av vätska från kroppen med pyelonefrit, så kommer patienten i slutändan att utveckla en bestående tryckökning. De huvudsakliga växterna som tas med pyelonefrit är fälthästar och björnbär.

  De diuretiska örterna hjälper också med urolithiasis. I detta fall kommer urinproduktionen att undvika utfällning av salter och kommer inte att ge upphov till nya stenar. De viktigaste medicinska växterna som förhindrar bildandet av stenar är:

  För att lösa de redan bildade stenarna kan du använda följande buljong: persilja, hundrosa, cowberryblad, jordgubbar och gulrotfröinfusion. Allt detta späds ut i andelen 1 msk. sked för 250 ml kokande vatten under eftergivningsperioden och 1 sked för 200 ml kokande vatten under perioden av exacerbationer.

  Diuretiska örter för högt blodtryck och hjärtsvikt

  Hjärtsvikt och högt blodtryck är två sjukdomar som går hand i hand. Var och en av dessa sjukdomar leder slutligen till utvecklingen av en annan. Således inte tar diuretika gräs när intrakraniellt tryck, kommer hjärtat att uppleva en ökad belastning, motverka och trycka blod i blodkärlen, vilket säkerligen kommer att resultera i en förändring i strukturen och ytterligare myocardial inflammation i hjärtmuskeln. Det finns också motsatta situationer, när orsaken till pressen i CCC: s problem.

  Diuretiska örter i hjärtsvikt bör inte bara hjälpa till att avlägsna överskott av vätska från kroppen, men har också förmågan att reglera vaskulär ton. Till sådana växter bär herdens väska, bergaska, blötdjur, barberry, astragalus och arnica.

  Vid högt blodtryck visar växter som, förutom den diuretiska effekten, också lugnande, liksom vasodilaterande och regulatoriska effekter, visar sig bra. Sådana växter är: dill, sporish, björk och andra.

  Vätskeurter för barn

  Behandling av fytoterapi hos barn har ett antal fördelar, förutom att den förutom diuretisk effekt tillåter att barnets kropp fylls med vitaminer och hjälper honom att kämpa med olika virus. Vanligtvis vid rimliga doser är alla medicinska växter ofarliga, men med särskild vård är det nödvändigt att välja urinväxter för barn som är benägen för allergier. Resten är viktig för att välja en rimlig dos vid vilken det valda läkemedlet kan ha en måttlig diuretisk effekt med minimal risk för komplikationer.

  I de fall då den inköpta samlingen av örter indikerar dosen endast för en vuxen, är det nödvändigt att beräkna den optimala koncentrationen för barnet självt. Följande formel kan hjälpa till i detta:

  • barn under 2 år - 1/12 av den vuxna dosen;
  • 2-4 år - 1/8;
  • 4-6 år gammal - 1/6;
  • 6-8 år gammal - 1/4;
  • 8-10 år gammal - 1/3;
  • 10-14 år gammal - 1/2;
  • 14-16 år gammal - 3/4.

  Efter att ha behandlat vem, under vilka sjukdomar och i vilken koncentration kan använda växtbaserade läkemedel från traditionell medicin, låt oss överväga de viktigaste diuretiska örterna och deras användning.

  Mjölktistel - diuretikum

  När du tar mariatistel, en urindrivande effekt av mild och kort, så dekokter av denna medicinalväxt bör hälla lite varje timme de första dagarna av behandlingen. Emellertid sådan olägenhet vid användning av de medicinalväxter med mer än väl dess användbarhet och förmåga att inte bara öka utträde av urin från kroppen, men har också spasmolytisk, antioxidant och anti-inflammatorisk effekt, vilket är viktigt i många sjukdomar i lever, njure (pyelonefrit, stenar) och inflammation i urinvägarna.

  Buljongen från Silybum ställdes enligt följande: 30 g frön kastas in 0,5 liter vatten, bringades till kokning och fick sjuda tills avdunstning ½ fluid infunderas sedan i 15 minuter och filtrerades. Avkok rekommenderas att ta i 2 veckor 12 gånger om dagen varje timme för 1 sked. För förebyggande ändamål - i 6 veckor till 1 sked två gånger om dagen.

  Thymus är ett diuretikum

  Thymus har en diuretisk effekt med örter, som är bättre att samla under blommande period, beskära dem försiktigt, istället för att riva dem ut. Annars kan du skada växtens rot. Timman har inte bara diuretikum utan också immunostimulerande, lugnande och smärtstillande verkan.

  Det används denna folkmedicin för njursjukdom, ateroskleros, magsjukdomar och när det är nödvändigt att rena blodet. För dessa ändamål den bästa te från timjan, som framställes på följande sätt: 15 g ört blandning zaparivayut i en liter kokande vatten och insisterar 15 minuter, sedan dricka ett glas tre gånger om dagen.

  Det här läkemedlet bör inte tas med exacerbationer av mag- och duodenalsår, såväl som under graviditet.

  Calendula är ett diuretikum

  Som en naturlig diuretik rekommenderas kalendula för rickets, scrofula och stenar i blåsan. Mycket ofta läggs guldblommor till olika örtmedicinska teer, avgifter och tinkturer.

  Tinkturen framställs enligt följande: för 100 g alkohol tas 25 g blommor, det insisteras och tas tre gånger om dagen för 30 droppar.

  Broths gör detta: koka i 10 g kokande vatten 10 g kalendula blommor, koka, försvara och drick 3 matskedar tre gånger om dagen.

  Det finns bevis på att calendula kan orsaka missfall, så det är bättre att använda ett annat diuretikum under graviditeten.

  Horsetail - diuretikum

  Åkerfräken ört liksom diuretisk användning vid hypertoni, njursjukdom, njursten, leversjukdomar, inflammatoriska processer leda förgiftning. Denna ört som ett diuretikum är lämplig för barn och äldre människor, eftersom det är rikt på proteiner, salter av kiselsyra, tanniner, feta oljor, alkaloider, organiska syror och flavonoider.

  Som folkvätska används horsetail enligt följande: 4 tsk. torrt gräs kasta i 400 ml kokande vatten, insistera, filtrera och dricka i 1 dag i små sippor med jämna mellanrum för lite.

  Björkjuice diuretikum

  Birksap och njurar är diuretika som länge varit kända för människor. Björk juice, utöver den diuretiska effekten som kan påverka arbetet i magen, stimulerar ämnesomsättningen, bryter ner njursten och urinblåsa, eliminerar gifter ur kroppen, hjälper till med olika problem med levern och inflammation.

  Hur man förbereder björksoppa, det finns inget behov av att berätta, men få vet hur man gör vatteninfusion från björkknoppar. För detta är det nödvändigt att hälla 10g njurar med ett glas kokande vatten, stäng och värm i ett vattenbad i 15 minuter. Kyl vid rumstemperatur i 45 minuter och vrid sedan ut. I den resulterande infusionen tillsätt 200 ml kokt vatten. Klar infusion är berusad varm före måltiderna.

  Lime diuretikum

  Lime har en diuretik effekt av trä, frön, bark, löv och blomställningar. Lipa innehåller flavonglykosider, karoten, talicin, tanniner, saponiner, askorbinsyra och eteriska oljor.

  Lime te rekommenderas som ett diuretikum för reumatism, gikt, ledvärk, urolithiasis, blåsinflammation.

  Det vanligaste receptet för diuretikum från kalk är te, för beredning av vilka 2 teskedar tas. blad och blomställningar häll ett glas kokande vatten, insistera 10 minuter, filtrera och dricka varmt.

  Melissa är ett diuretikum

  Som ett diuretikum i sjukdomar i det kardiovaskulära bästa avkok av citronmeliss, framställes enligt följande: 10 g av hackade greener till 200 ml vatten bör kokas i 10 minuter, sila och 1 tsk ta tre gånger om dagen i en halvtimme före måltiden.

  Både själva växten och örtberedningar baserade på citronbalsam har bra antispasmodiska, diuretiska och beroligande effekter, vilket helt sänker blodtrycket, normaliserar hjärtfrekvensen.

  Melissa kan inte användas av personer med hypotension, liksom de som arbetar på arbetsplatsen, där ökad uppmärksamhet krävs och en bra psykisk reaktion (melissa har en svag hypnotisk effekt).

  St John's wort diuretic

  De helande egenskaperna hos Johannesört är diuretika, antiinflammatoriska, astringerande, hemostatiska. Denna kombination av egenskaper är mycket användbar vid behandling av olika njursjukdomar, inklusive urolithiasis. Tack vare de medicinska egenskaperna hos Johannesört hjälper till att ta bort stenar från njurarna, och den antiinflammatoriska egenskapen minskar de obehagliga känslor som är förknippade med denna sjukdom.

  Med urolithiasis är det mest användbara ett avkok som framställs enligt följande: ånga 1 c.t. örter för ett glas kokande vatten, svalna och drick tre gånger om dagen för 1/3 kopp. Varje dag måste du brygga en ny infusion.

  Linfrön - diuretikum

  Linfrö är ett diuretikum och koleretiskt medel med en lång historia för användning i folkmedicin. Detta läkemedel fungerar bra med stenar i njurarna och leveren, så att du kan tvätta kroppen av stenar och sand. På grund av den starka förlusten av vätska i kroppen under behandling med detta naturliga diuretikum är det emellertid nödvändigt att övervaka att den dagliga volymen av den förbrukade vätskan är minst två liter. Detta gäller särskilt för människor som bestämde sig för att inte läka med lin, men att använda dess diuretik effekt för viktminskning.

  Du kan använda linfrön på olika sätt, upp till att köpa mjöl från linfrön, konsumerar en eftermiddagssked varje dag.

  Kanel är en diuretikum

  Kanel är ett diuretikum med intressanta och tvetydiga egenskaper. Å ena sidan denna naturliga diuretikum hjälper njurarna att härleda överflödig vätska från kroppen, normalisera blodsockernivåer hos diabetiker, stärker CAS, är att förebygga förlust av kalcium under mottagnings syntetiska diuretika, normaliserar ämnesomsättningen, används som ett medel för bantning den andra - kanel accelererar hjärtfrekvens och ökar något blodtryck. Det vill säga med högt blodtryck och vissa sjukdomar i hjärtat, kan inte denna krydda användas.

  Det bör också beaktas att kanel är ett naturligt antibiotikum och i kombination med andra läkemedel kan det förändra dem. När levern och njursjukdomar, trots den diuretiska effekten av kanel, försiktighet bör ta det, eftersom det ger en naturlig diuretikum giftigt kumarin kan i höga koncentrationer skada dessa organ.

  Valerian är ett diuretikum

  Valerianrot är en diuretik som är tillräckligt svag och rekommenderar det från medicinsk synpunkt, det är omöjligt. Och låta detta folkmedicinskmedel finnas i nästan alla hem i form av tabletter eller droppar. Den praktiska användningen ger upphov till tvivel, och all den resulterande effekten är huvudsakligen förknippad med effekten av "placebo". Faktum är att den huvudsakliga läkemedelssubstansen som ingår i valerian är valepotriater - estrar som har en lugnande effekt. Men deras snabba förstörbarhet under lagringen av läkemedlet eller vid värmebehandling tillåter inte att uppnå en signifikant terapeutisk effekt, även om den tas i en dos av 800 mg åt gången (cirka 30 tabletter).

  Mor och styvmor - diuretikum

  Buljongmor och styvmor som diuretik rekommenderas för njursjukdomar, ödem, droppsyra. Även denna ört kan användas som ett medel för att gå ner i vikt, eftersom det normaliserar arbetet i mag-tarmkanalen.

  Förbered en avkok av moderen och styvmor enkelt. Emaljerade rätter tas, 1 tsk hälls ut. samling och häll 200 ml kokande vatten, täckt med lock och upphettas i ett vattenbad i 15 minuter. Sedan bör buljongen filtreras och kylas. Drick 1/3 kopp en timme före måltiderna. En klar behandlingskurs med detta diuretikum bör inte överstiga en och en halv månad.

  Mamma och mormor kan inte dricka gravid, med amning, barn under två år och med leverproblem.

  Sage diuretikum

  Salvia har en blödningslösning, från vilken de förbereder en enkel buljong (1 tsk till ett glas vatten, koka i 30 minuter, sval och spänning).

  På grund av de salviablad är paradafenol, uvaol, oleanovaya och ursolsyra, alkaloider, tannin, flyktig olja, kan den medicinalväxt användas inte bara som ett diuretikum, men också som sårläkning, sammandragande, slemlösande, hemostatisk, spasmolytisk, lugnande, ett desinfektionsmedel och ett antiinflammatoriskt medel.

  Sageinfusion som ett diuretikum rekommenderas för gallblödersjukdomar, lever, njurar, blåsor och ödem.

  Att dricka salvia rekommenderar inte gravida kvinnor och under en laktemi (minskar mjölkproduktionen).

  Juniper är ett diuretikum

  Frukterna av enbär som ett naturligt diuretikum är en del av många diuretika och kolagoguebuljonger och infusioner. I de flesta fall, för att uppnå maximal effekt, kombineras detta läkemedel med andra växter, såsom rotförälskaren eller stalkerns rot, med violett, persilja eller anis.

  Mest användbar är ett diuretikum med kronisk inflammation i blåsan eller njuren, men med akut inflammation eller långvarig användning kommer enbär att skada njurarna, så självmedicinering måste vara försiktig.

  Oregano - diuretikum

  Oreganos urinväteurter har länge använts i folkmedicin som koleretisk, diuretikum och antiinflammatorisk medel. Doften av örter innehåller sådana användbara ämnen som phytoncider, flavonoider, tymol, karvacrol och eteriska oljor, som har en fördelaktig effekt på människokroppen.

  Olika buljonger och tinkturer av oregano i folk och officiell medicin används som ett diuretikum i problem med tarmperistal och matsmältningsstörningar.

  Avstå från att ta denna medicinering, bör personer med hjärta och blod och kärlproblem, såväl som gravida kvinnor.

  Morwort diuretikum

  Morwort är en del av många terapeutiska diuretiska teer för njurarna, i kompositionen som det har en antispasmodisk, diuretikum, antiinflammatorisk och antiseptisk effekt. För dessa ändamål, i likhet med motherwort, används sådana växter oftast:

  Skadliga och effektiva diuretiska örter

  Överskott av vätska ackumuleras i det intercellulära utrymmet, vilket orsakar ödem. Förutom synlig svullnad i ben, ansikte, ögon och medicin är dold svullnad känd, särskilt farlig under graviditeten. Mild diuretikum, antiinflammatorisk och antiseptisk effekt har diuretiska örter.

  Örter av diuretisk verkan

  Folkmedel för att avlägsna överskottsvätska från kroppen kan inte bara bli av med ödem, utan också hjälpa till med högt blodtryck, njursjukdom, vilket ger en mångfacetterad åtgärd.

  Det är viktigt att du, när du väljer ett läkemedel för dig själv, tar hänsyn till kontraindikationer, eventuella biverkningar och vid den minsta försämringen av din hälsa, se en läkare. Helst bör behandlingen påbörjas efter en specialists samråd.

  Listan över örter som kan ta bort överflödigt vatten från kroppen är stort nog, så alla kan hitta det perfekta botemedlet för sig själva.

  Foxberry

  Växtbaserade samlingar på apoteket innehåller ofta bärbärsblad: det kan användas ensamt eller i kombination med andra växter. Förutom diuretik har björnbär antiinflammatorisk och antiseptisk effekt, läker hyperemisk urinvägs slemhinna.

  Regler för att förbereda en diarré baserat på bärbär

  • Strimlad lakritsrod, blåblommigblå blommor och bärbärblad blandas i ett förhållande av 1: 1: 3. Häll i 0,2 liter vatten, koka upp, låt sjuda i 15 minuter. Kyl, dränera, ta hela dagen i små portioner.

  Bearberry är användbart för njure och urinblåsa, den är ordinerad för pyelonefrit, cystit, uretrit, prostatit.

  Bland kontraindikationerna - barn under 6 år, njursjukdom i det akuta skedet, förvärring av sjukdomar i det genitourinära systemet och mag-tarmkanalen, graviditet och amning. Med långvarig användning av droger baserade på björnbär, får urin en grön färg.

  Dill och persilja

  Doftande gröna är en frekvent besökare på något bord, men inte alla vet att frön från dessa växter är naturliga diuretika.

  • ½ tsk. Persilja frön häller 0,2 liter kallt kokt vatten och lämnas för att infusera i 10-12 timmar. Efter infusionen, dra och dricka under dagen i små portioner, ta drogen varannan vecka.
  • 1 tsk. fänkål frön häll 0,2 liter kokande vatten, insisterar 1-1,5 timmar, stam, ta 1/3 kopp tre gånger om dagen på en tom mage.

  För ansiktsvullnad, påsar och cirklar under ögonen, rekommenderas att göra lotioner med dillfrön. De blandas i lika stor utsträckning med krossade myntablad (kan torkas), 2 tsk. Blandningar hälles i 0,2 liter varmt vatten, kokas och lämnas i brand i 10 minuter.

  I en kyld buljong fuktar du gasbindan (bomullsplatta) och appliceras på problemområden i 15-20 minuter.

  kamomill

  Kamille används i stor utsträckning inom medicin och kosmetologi. Den har ett brett spektrum av åtgärder och indikeras vid inflammatoriska processer, förkylningar, sår, hudproblem, nervösa störningar. Bland annat har avgifter med kamomill en diuretisk effekt.

  För att bli av med svullnad av lemmar, framställs ett diuretiskt te från kamomill: 2 tsk. krossade blommor häll 0,2 liter kokande vatten, täck med lock och efter 10 minuter filtrera. I teet kan du lägga till honung för smak.

  I en stark buljong (2-3 matskedar per 0,5 liter vatten) torka servetterna och applicera på ansiktets hud med svullnad, ökat tryck.

  Kamille kombineras perfekt med mint, melissa, citron, jonkruka. Örter kompletterar och förstärker varandra.

  Läkemedel baserade på horsetailfält med en diuretisk effekt ordineras ofta, eftersom de är produktiva och relativt hypoallergena. För att förbereda infusionen är horsetailhackad och 4 msk. l. örter hälls i 0,5 liter kokande vatten. Efter 20-30 minuter infusionsfilter och ta 2-3 msk. l. tre gånger om dagen på tom mage.

  Bland kontraindikationerna för behandling av horsetailmedicinering:

  1. Kronisk njursjukdom under exacerbation;
  2. urolitiasis;
  3. Magsår och duodenalsår;
  4. Ökad koagulerbarhet av blod;
  5. Graviditet och amning.

  Varaktigheten av att ta droger baserat på hästfält bör inte överstiga 21 dagar. Bland de möjliga sidosymtomen är smärta i nedre delen av ryggen och lederna, konvulsioner, illamående, diarré.

  lingon

  Löv och bär Tranbär är rika på användbara ämnen, de innehåller vitaminer, mikro och makroelement, pektiner, tanniner, karotener, organiska syror. Det är cowberry har en stark diuretisk effekt.

  Bladen skördas antingen i början av våren, innan växten börjar blomma, eller sen på hösten, efter att bären skördats. Sådana löv kommer inte att svarta under torkning och behålla alla användbara egenskaper.

  Cowberry rekommenderas för högt blodtryck, för att avlägsna överskott av vätska, sänker blodtrycket. Det är ett avkok av löv och bär från bär som behandlar "hjärt" ödem - stillastående vätska förknippad med nedsatt hjärtaktivitet, inre svullnad, inklusive hjärta.

  • Blanda 100 ml tranbärsjuice med 1 tsk. älskling, ta tre gånger om dagen på en tom mage;
  • 1 msk. l. Leaf lingonberry häll 0,2 liter kokande vatten, lämna till infusera i 30-40 minuter under locket, belastning, drick hela dagen;
  • 100 g bär tvättas, knådas med en gaffel, häll 0,2 liter kokande vatten. Infusera 4-5 timmar, drick små portioner istället för te;
  • 100 g torkade cowberryblad bryggt med 2 liter kokande vatten, insistera 2-2, 5 timmar, stam, tillsätt 0,25 liter vodka. Rör om i ett vattenbad i 10 minuter, kyla, förvara på en sval plats. Ta 2 msk. l. tre gånger om dagen. Kursens längd för urolithiasis är 3-4 månader (det rekommenderas inte att ta drogen i mer än ett halvår).

  nässla

  Bladen av unga växter är rika på C-vitamin, har en uttalad diuretisk effekt, nätbaserade läkemedel är relativt ofarliga och tillåts i barnläkemedel.

  • 2 msk. l. hackade nässla löv häll 0,25 liter kokande vatten, insistera under locket 20 minuter i ett vattenbad, lätt sval och belastning. Drick varmt hela dagen, värm buljongen efter behov.
  • 3 msk. l. nässla löv hälla 0,75 liter vatten, koka och låt svalna i 15 minuter. Insistera 2 timmar, stam, lägg ½ flaska vodka. Medel att ta 1 msk. l. 3-4 gånger om dagen. Barn rekommenderas inte.

  ingefära

  Roten av ingefära används som ett diuretikum för viktminskning. Förutom diuresis ökar gingertean svettning och eliminerar toxiner, metaboliska produkter, stärker immuniteten.

  1. Gingerrotet är finhackat. 1 msk. l. råmaterial häll i en termos 1 liter. kokande vatten, tillsätt hackad vitlöksklyfta. Infusera 1,5-2 timmar, drick varmt till 100 ml 4-5 gånger om dagen;
  2. 1 msk. l. krossad rot häll 0,2 liter kokande vatten, insistera 10-15 minuter, drick som te. För att smaka, kan du lägga till en skiva citron, 1 tsk. honung.
  3. Den diuretiska och fettförbränningseffekten har Sassi vatten. För dess förberedelse 1 tsk. rot av ingefära, ½ av skivad citron och ½ av skivad grund gurka, häll 1 liter kall kokt vatten och lämna över natten i kylskåpet. Dryck är full i hela dagen utan att behöva konsumera en annan vätska.

  björk

  Ta bort björkbladet och hugga det. 2 tsk. Blad häll 0,2 liter kokande vatten, insistera 20-30 minuter. Filtrerad infusion ta på morgonen och kvällen, dela upp i två lika delar. Björkblad måste samlas på rena ställen, bort från vägar, fabriker, bäst av allt - utanför staden, i skogen.

  Corn stigmas

  Goda resultat visar mottagningen av buljong från majsstammar. För dess beredning 3 msk. råmaterial hälls i 0,25 liter kokande vatten, dras i ett vattenbad i 15-20 minuter, kyles, filtreras. Den resulterande buljongen är full i lika delar för tre måltider under dagen.

  Diuretiska tabletter på örter

  tsiston

  Sammansättningen av läkemedlet innefattar stammar dubbelstam, stjälk saxifrage, madderhård, smutsig filament, grov rosaceous, squiggly onosm, ashyness.

  Cyston - ett läkemedel som rekommenderas av ayurvedisk medicin, det har inte bara diuretikum, men också antispasmodisk, antiinflammatorisk och antibakteriell verkan. Läkemedlet främjar upplösning och utsöndring av konkrement från urinvägarna, läker slemhinnan, förhindrar bildandet av sand och stenar, avlägsnande av användbara kemiska element från kroppen.

  Bland kontraindikationerna - ett barn upp till 6 år. I vissa fall, enligt läkarens beslut, med hänsyn till eventuella risker, är läkemedlet ordinerat under graviditeten. Det utgör inte ett direkt hot mot fostret.

  Flaronin

  Läkemedlet baserat på astragalus serpoplodnoy stimulerar njurarnas arbete, sänker innehållet i kvävehaltiga livsmedel i blodet, ökar diuresen. Kursens varaktighet är 20-30 dagar, i listan över kontraindikationer - individuell intolerans.

  På Internet kan du hitta olika namn på droger, men valet är bättre gjort under ledning av en läkare.

  Produkter - diuretika

  Stärka produktionen och utsöndringen av urin och med det - överskott av vätska i fall som inte är relaterade till patologier, kommer vissa livsmedelsprodukter att hjälpa till:

  • Vattenmelon, melon;
  • Zucchini, pumpa;
  • Selleri, persilja, dill;
  • Tomater, gurkor;
  • Jordgubbar, Tranbär, Tranbär;
  • Aprikoser, vindruvor.

  Fytoterapi är en vetenskap som kräver noggrannhet och noggrannhet, ett kompetent tillvägagångssätt och överensstämmelse med doseringen. Det är nödvändigt att komma ihåg om kontraindikationer och att överväga möjligheten att utveckla biverkningar.

  Till skillnad från mediciner fungerar naturliga diuretika mildare och tvättar inte salterna av kalium, magnesium, men du kan inte missbruka växtbaserade behandlingar. När det finns kvarhållande ödem, ökat tryck, huvudvärk och hjärtsmärta, svaghet, försämring av välbefinnande, bör du konsultera en läkare.

  Om du hittar en bugg, välj textfragmentet och klicka på Ctrl + Enter.