Huvud
Behandling

Anledningar till att urinen är grumlig

Urin (urin) - är det slutliga resultatet av den totala metabolismen i kroppen. Det bildas som ett resultat av komplexa fysiska och biokemiska processer i njurarna. Först finns det en process för filtrering av den flytande delen av blodet, då - omvänd absorption av de nödvändiga ämnena.

96% av urin - vatten, i de återstående 4% löses kvävehaltiga avfall från nedbrytning av proteiner (urea, kreatinin, urinsyra), salter, pigment, ett minimum av blodkroppar, fett.

Urinanalys innebär nödvändigtvis studier av dess fysikaliska egenskaper. Genom färg och genomskinlighet kan man misstänka sjukdomar i urinorganen. Muddy urin har sin diagnostiska betydelse.

Vad bestämmer urinens färg och grumlighet?

Normal är urinen av gul färg från ljus till mättade nyanser. För analysen är endast morgondelen lämplig. Det måste vara mottaget i enlighet med reglerna för insamling och leverans. Färgen på urinen tillhandahålls av pigment:

I frisk urin bör det inte finnas några föroreningar. Det är mycket viktigt att få tillförlitlig information för att få materialet till laboratoriet i 1,5-2 timmar efter urinering. Om urinen som samlas in för analys lagras längre blir lösningen initialt grumlig.

Färgning kan förändras under påverkan av mat och mediciner som tas. Graden av färgning beror också på patientens specifika gravitation och totala diuresi: med en liten utsöndring ökar koncentrationen av upplösta substanser och färgen blir mer intensiv.

Muddy ogenomskinlig urin indikerar närvaron av:

 • blodceller överstigande tillåtna värden
 • urotelceller som bekleder urinvägarna;
 • ett stort antal bakterier;
 • ökad koncentration av salter;
 • fetter.

Hur finns orsakerna till grumlighet i laboratoriet?

Laboratorieassistentens färg och grad av grumlighet registreras i form av analysen enligt sin visuella utvärdering. Ibland noteras överträdelsen av insynen inte bara i termer ("något molnigt", "oklart"), men också med antalet kors från en till fyra.

Förklara varför urin grumligt kan studera sedimentet noggrant. Den erhålles genom centrifugering, undersöktes därefter under ett mikroskop. Att räkna antalet leukocyter och bakterier utförs genom en speciell teknik i ett synfält.

Urin med en vit fällning sker med en stor fördelning av fetter.

Salter skiljer sig åt i kristallens utseende. Men för fullständigt förtroende i form av enkla kemiska reaktioner utförs:

 • Försvinnandet av grumligt sediment vid uppvärmning av flera ml urin bekräftar att grumligheten orsakade uratsalter (urinsyra);
 • om efter uppvärmning inte grumligheten ändras, tillsätt 15 droppar ättiksyra, förbättrar genomskinligheten att det finns för många fosfater i urinen;
 • Försvinnandet av grumlighet efter tillsats av saltsyra antyder närvaron av oxalater (oxaloättiksyrasalter);
 • reaktion, som strömmar med sissning i vätskans ytskikt, indikerar ett överskott av karbonater;
 • ett test för närvaron av urinsyrakristaller är en reaktion med koncentrerad kaliumhydroxid.

När gör urinmoln i friska människor?

Orsakerna till grumlig urin behöver inte nödvändigtvis hittas i sjukdomar. För det första är det nödvändigt att utesluta fysiologiska faktorer, att genomföra en andra analys.

Först och främst är det nödvändigt att vara uppmärksam på tiden som gått från urinsamlingen innan den levereras till laboratoriet. Lång vistelse i ett kallt eller varmt rum bidrar till ökad formning av sediment på grund av kristalliseringen av salter, processerna för jäsning av proteinkomponenter. Om det inte finns något sätt att säkerställa att material levereras i tid under en viss tid, är det alltså inte nödvändigt att ta det.

Du kan inte samla analysen efter att ha besökt ångrummet, överhettning i solen, fysiskt arbete. Dessa processer åtföljs av kroppens uttorkning. Urin blir koncentrerad, vilket påverkar grumligheten, gör färgen mörkgul. Varje vuxen person behöver fråga om reglerna för insamling av urin och noggrant observera dem.

Vissa läkemedel byter färg och påverkar urinets insyn (Aspirin, Metronidazol, Furagin, Rifampicin, Furazolidon). Deras användning bör stoppas om möjligt i flera dagar innan testet lämnas in.

När den molniga urinen indikerar en patologi?

Orolig urin med sediment är ett tecken på många sjukdomar. I det här fallet kan orsakerna inte bara vara i urinorganen, men också i sjukdomar i könsorganet. Närheten till de yttre könsorganen hos män och kvinnor till urinröret skapar en ökad risk att komma in i urinen i deras sekret efter intimitet, som ett resultat av sekret orsakade av inflammation.

I urinanalysen finns därför orsakssambanden till sexuella infektioner ofta:

Inflammatorisk patologi (uretrit, cystit, pyelonefrit, nefrit) åtföljs av en ökning av urinutsöndringen av bakterier, vita blodceller, njurceller och övergångs epitel. Ju mer inflammatoriska processen, ju mer sannolikt en obehaglig lukt. Det känns av vuxna under urinering.

I det här fallet klagar patienterna om:

 • motstår och frekvent urinering
 • smärta över puben, i ljummen, i nedre delen av ryggen;
 • temperaturökning
 • generell sjukdom.

Kombinationen av grumlig urin med färgförändring till röd kan vara ett tecken på hematuri. Det förekommer i en uttrycklig form efter en attack av urolithiasis (renal kolik), fungerar som ett mycket misstänkt symptom på en njurtumör, om den identifieras hos en äldre man.

Blödning åtföljer blodsjukdomar, trängsel med hjärtsvikt.

Vita föroreningar i sedimentet uppträder med fett njursskada, lymfostasis. Urinen blir för mörk på grund av ökad utsöndring av sterocilin, bilirubin i leversjukdomar, kolelitiasis, pankreatit.

Manliga skäl

Mäns problem kan vara:

 • kronisk prostatit;
 • prostata adenom;
 • urinrör efter oskyddad sexuell kontakt.

Sexinfektioner orsakar:

De orsakande smittämnena i sådana fall är:

Kvinnliga och barn orsaker

Hos kvinnor, någon infektion i urinblåsan, är slidan (coleitis) åtföljs av en hit i urin sätten bakterier, vita blodkroppar, vilket gör att urinen blir grumlig, har en obehaglig lukt. Ta reda på orsaken kan inte vara utan medverkan av en gynekolog, är detta ytterligare ett skäl att kontrollera renheten hos de yttre könsorganen.

När graviditetsförändringar i sammansättningen av urinsediment är associerade med:

 • hormonell bakgrund i första trimestern;
 • ökad stagnation under andra hälften av graviditeten;
 • effekterna av frekvent kräkningar i toxicos (dehydrering);
 • Sköldkörtelns förändrade tillstånd
 • samtidig inflammatoriska sjukdomar i urinorganen.

I postpartumperioden passerar en del av salterna från blodet in i mors mjölk. Den modifierade kompositionen i urinen kan visa måttlig grumlighet.

Hos spädbarn i spädbarnsperioden ser urinen molnigt ut efter en sömn. Detta beror på kompositionens snabba reaktion på bristen på vätskeintag under en stor paus vid utfodring.

Dehydrering hos ett barn utvecklas betydligt snabbare än hos en vuxen. Därför, förutom mat, bör barn ges en drink.

Vid äldre ålder, om ett salt upptäcks i sedimentet, rekommenderas barnet en diet. Det kommer att hjälpa till i framtiden för att undvika uppkomsten av urolithiasis med stagnation av urin.

Analyser barnläkare rekommenderas att kontrollera regelbundet. Detektion av inflammatoriska element i urinsediment hos barn indikerar inflammation. Valet av behandling beror på nivån och formen av patologi.

Vad ska jag göra om jag har en grumlig urin?

Om en uppmärksam person märker urinens grumlighet ska du analysera maten, öka mängden vatten som förbrukas. Du kan titta på inte mer än en vecka. Om det inte finns några förändringar, behöver du se en läkare.

Med mildt uttryckta dysuriska manifestationer är det möjligt att ta fytopreparationer, som Kanefron, klistra in Phytolysin, njurte från tranbärsblad, tranbär 2-3 dagar oberoende. Begränsa kryddiga rätter, salthalt, kaffe, alkohol.

Förvänta dig inte en positiv reaktion med svåra dysursymptom. De pekar på inflammationens början. Ju tidigare behandling påbörjas, desto större är sannolikheten att undvika övergång till en kronisk process eller en allvarlig sjukdomsform.

Det är lika viktigt att bota en sexuell infektion. Det passerar lätt till de närliggande urinorganen. Om terapeuten uppmanar att vända sig till en venereolog är det bättre att lyda honom.

Specifik terapi utser en urolog för män med prostatit. Förutom antiinflammatoriska läkemedel rekommenderas muskelavslappnande medel för avslappnande muskelvävnad, vilket ger sperma och urinutflöde.

Behandling bör inte vara ett symptom på grumlig urin, men sjukdomen identifierad med den. Precis fastställa patologin kommer att bidra till fullständig undersökning av patienten. Detta kommer att förhindra komplikationer och irreversibla störningar i kroppen.

Sannolika orsaker till murig urin hos män och vad som kan indikera en förändring i urinfärgen

Normalt har en hälsosam urin halmfärg eller en rik gul nyans. Den specifika färgen beror på närvaron av färgpigment (uroertrin, urokrom). I urinen bör det inte finnas olika orenheter, hos friska män är urinen helt transparent. I vissa fall ändras färgen mot bakgrunden av användningen av specialprodukter (till exempel betor), mottagning av potenta läkemedel.

Nonspecifik färg eller färg av urin indikerar sjukdomsförloppet eller patologiska processer i människokroppen. En vanlig man på gatan för att bestämma orsaken till urinens grumlighet är omöjligt. Ett antal studier används för att fastställa den korrekta diagnosen, på grundval av vilken doktorn föreskriver lämplig behandling.

Orsaker till uppkomsten av ett patologiskt symptom

Varför är urinen molnigt? Urinmoln i det starkare könet är inte en självständig sjukdom, utan ett symptom på en annan sjukdom eller patologisk process, inte bara i excretionssystemet utan även i andra organ. Muddy eller skumaktig urin hos män kan förekomma mot bakgrund av mild uttorkning. Om det inte finns några samtidiga symtom är diagnosen inte nödvändig, så snart som vattendisplayet normaliseras, försvinner symtomet i sig.

Naturliga negativa faktorer:

 • stark fysisk ansträngning, överhettning av genitourinary system (långvarig vistelse i bastun, på stranden, arbete hos företag med hög lufttemperatur). Regelbunden exponering för höga temperaturer eller en överhettning leder till grumlighet i urinen, i de flesta fall kommer begränsande kontakter till en negativ faktor att stoppa ett obehagligt symptom.
 • övermättnad med syre leder till kristallisering av urin, ytterligare grumlighet av urladdning;
 • mottagning av läkemedel. I anvisningarna till medicinen kan ett sidosymtom beskrivas - suddig urin, överväga detta faktum vid läkarens mottagning.

Lär dig om orsakerna till njurarnas hemangiom och om behandlingsalternativen för sjukdomen.

Om vad som är polyuria hos kvinnor och hur man behandlar sjukdomen är skrivet på denna sida.

Orsaker till grumlig urin och patologiska negativa faktorer:

 • patogena mikroorganismer leder produkterna av deras vitala aktivitet till en urinblodning. Ett obehagligt symptom observeras under loppet av inflammatoriska processer i det urogenitala systemet. Dessutom finns det andra symtom (hög kroppstemperatur, smärtsam tömning av urinblåsan, smärta i könsorganen).
 • Förlopp av urolithiasis. I närvaro av sand i njurarna förändras urin i patientens excretionssystem, inte bara färg och lukt, föroreningar av salter, vilket gör urinen grumlig;
 • ofta grumlig urin indikerar förloppet av männens sjukdomar (prostatit, prostata adenom). Inflammatorisk process, patogena mikroorganismer, oskyddad samlag med olika partner orsakar bildandet av sjukdomar, mot vilka en mans urin är märkbart grumlig;
 • mykoplasmos. Sexuellt överförd leder till utvecklingen av uretrit, epididymit. Dullness i detta fall åtföljs av klåda under urinering, obehagliga känslor i könsorganet;
 • grumlig urin med föroreningar av vita flingor signalerar flödet av blåsor. Bristen på behandling leder till en inflammatorisk process i njurarna, urinen förändrar inte bara konsistensen utan förvärvar också en fet lukt.

Orolig urin med föroreningar av vitt (fosforsyrasalt, protein) indikerar ofta följande patologier hos män:

 • fysisk överbelastning, emotionell överbelastning
 • patologi i urinvägarna;
 • överkylning eller överhettning;
 • överdriven intag av fosfater, kalcium eller läkemedel som innehåller dessa ämnen
 • inflammatoriska processer i reproduktionsorganen.

Urinmolnighet i det starkare könet bildas ofta mot bakgrunden av de ovan beskrivna negativa faktorerna.

Samtidig symtomatologi

Turdent urin är vanligtvis inte det enda tecknet på sjukdomen, med tanke på de medföljande symptomen kan du göra en preliminär diagnos. Efter att ha utfört diagnostiska manipuleringar, refuteras eller bekräftas det, och en föreskriven behandlingskurs är föreskriven.

Urinrörlighet kan följa sådana symptom:

 • röd nyans av urin. Skadas till följd av skador på utsöndringskanaler mot bakgrund av att de passerar sand, konkrement. Muddy urin med föroreningar av blodproppar indikerar en sjukdom eller traumatisk skada på njurarna, urinblåsan eller urinledaren.
 • Urins turbiditet med föroreningar av vitt indikerar en fet förändring i njurevävnaden, dess sönderdelning, även lymfostasisförloppet;
 • urin med grumliga orenheter och närvaron av salter utgör inte ett hot mot patientens liv, men kan orsaka bildandet av urolithiasis;
 • utsöndringar med flingor indikerar inflammatoriska processer som pyelonefrit, cystit, uretrit
 • murig mörk urin indikerar patologin i levern, bukspottkörteln, njurarna. Ofta observeras en sådan situation med tumörformationer i urinvägarna.

diagnostik

Orsakerna till utseendet av grumlig urin hos representanterna för det starkare könet är mycket många, den korrekta diagnosen kommer att hjälpa ett antal studier:

 • allmän och biokemisk analys av patientens blod och urin. Studier hjälper till att identifiera förändringar i indikatorer som kan indikera hur inflammationsprocesser, andra sjukdomar eller dehydrering går.
 • Ultraljud i urinvägarna. Studien låter dig undersöka tillståndet av organ, se närvaron av konkrement, andra patologiska förändringar i njurarna, urinblåsan;
 • Röntgenundersökning.

Beroende på symptomen kan läkare förskriva ytterligare diagnostiska manipuleringar.

Metoder för behandling

Det specifika urvalet av terapimetoden beror på den detekterade sjukdomen.

Allmänna rekommendationer för att bli av med uringrumlighet hos män:

 • uttorkning kräver ingen speciell terapeutisk manipulation, det rekommenderas att öka mängden vätska som förbrukas per dag;
 • grumlighet av urin på grund av fysisk överbelastning / överhettning eller hypotermi kräver expertråd. I de flesta fall, efter normalisering av klimatförhållanden, stabilisering av patientens tillstånd, övergår ett obehagligt symptom i sig, om inga positiva förändringar observeras krävs terapi (angiven av doktorn);
 • urolithiasis kräver en förändring i patientens diet, användningen av läkemedel som syftar till att lösa upp kalkyler. I svåra situationer kan man inte utan kirurgisk ingripande
 • inflammatoriska processer, infektiösa patologier behandlas med antibiotika, andra läkemedel som stoppar de associerade symtomen.

En viktig roll spelas av tidig diagnos av patologi, noggrann behandling av din hälsa. Lanserade sjukdomar kan leda till allvarliga sjukdomar, inklusive pyelonefrit, njursvikt och senare dödsfall.

Hur man behandlar cystit hos kvinnor efter intimitet? Vi har svaret!

Effektiva metoder för behandling av hydronephrosis i vänster njure samlas i denna artikel.

Gå http://vseopochkah.com/bolezni/nedostatochnost/nadpochechnikovaya.html och lära sig om tecken och symtom på akut binjurebarksvikt hos barn.

Användbara rekommendationer till patienten

För att varna en urinlösning hos mannen är det möjligt att följa vissa regler:

 • avstå från frekventa förändringar i sexpartner, använd preventivmedel. De flesta sjukdomar i genitourinärsystemet bildas på grundval av sexuella infektioner.
 • kolla din diet. Använd minst två liter vätska om dagen, förkasta dåliga vanor. Luta sig på mejeriprodukter, magert kött, laga alla rätter för ett par, gryta eller baka, vägra att steka från stekningen;
 • i tid besöka urologen för förebyggande ändamål. Två gånger om året är det nödvändigt att genomgå undersökning för patienter som är äldre än 45 år. Det är under denna period att det finns förändringar som framkallar olika patologier hos den manliga genitourinära sfären.
 • när det finns några negativa förändringar i urinfärgen, närvaron av andra symtom - ett tillfälle att kontakta en läkare. De lanserade sjukdomarna är svårare att behandla, ju tidigare patologin avslöjas, desto gynnsammare är prognosen.

Mer information om de möjliga orsakerna till uringrumlighet hos män och om behandlingsalternativ kommer att beskrivas av en specialist i följande klipp:

Varför är urinen molnigt?

Många människor är intresserade av frågan: varför har jag grumlig urin när jag kissar? Urinindikatorer, såsom färg och transparens, indikerar abnormaliteter i människors hälsa. Turbiditet är en av egenskaperna, från vilken man kan dra slutsatsen att de patologiska förändringarna började i kroppen. Opacitet med blandning av olika ämnen kan observeras hos kvinnor och män. Oftast framkalla ett tillstånd av blåsor och prostatit.

Indikatorer för normal urin

I en frisk person är urinen gul och transparent. Dess färg beror på att äta vissa livsmedel som ändrar det, till exempel betor eller morötter. Urin hos ett barn blir ofta grumligt då och då på grund av att man äter sådan mat. Muddy urin kan vara på grund av utvecklingen av många patologier, under vilka det finns en glut av protein eller kristallina ämnen. I sådana situationer blir urinen ofta bara grumligt på morgonen. Dessutom kan urin skumas med dregs, vilket också talar om störningar i urinvägarna.

Orsaker till grumlighet hos kvinnor

Urin blir grumlig hos honan ibland efter sexuell kontakt. Detta är en fysiologiskt konditionerad process som inte kräver behandling. Dessutom är grumlig urin orsakad av icke-iakttagande av principerna om intim hygien. En annan orsak är cystit (inflammatoriska processer i urinblåsan). Experter noterar att en något grumlig urin observeras under graviditeten, liksom med pyelonefrit (inflammation i njurarna). I det här fallet kan otydlig urin förändra lukten och det observeras orenheter i blodet.

Varför är uringrumlighet hos män?

Ofta provar urinmoln hos en man prostatit, som utvecklats mot bakgrund av prostataadenom, infektiösa eller inflammatoriska sjukdomar. Under infektioner och inflammationer hos en vuxen man kan urinen inte alltid vara ogenomskinlig, men endast i slutet av urinering. Dessutom har det ibland en blandning av blod (urinen blir rosa). I det här fallet är det viktigt för en person att inte fördröja ett besök hos en läkare och inte vänta tills blodet från urinen försvinner och urinen tar på sig den tidigare insynen.

När är grumlighet säker?

Urin har egenskapen för kristallisering på grund av förkylning eller när en lång tidsperiod står i luften vid rumstemperatur. Låg temperatur (mindre än kroppen) och effekten av syre befrämjar som visas i urinsediment grumlighet och mineral när det är konstant, medan, såsom i den mänskliga kroppen mineraler löses. Det är därför som morgonturin krävs för analys, eftersom sedimentet inte kommer att bildas i det.

Ofta betyder urinblödhet urhydrering. Anledningen till det är otillräckligt intag av vätskor, håller lång tid i värmen, besöker bastun eller tung fysisk aktivitet. I detta fall behöver inte urinens grumlighet behandlas. Det räcker för en person att helt enkelt öka volymen konsumerad vätska, vilket ger mineralvatten utan gas, naturliga juice och grönt te. Efter en tid blir urinen igen transparent.

Lätt urin med sediment framträder på grund av övermättnad av dess proteiner och fosfater. Dessutom kan användning av vissa läkemedel orsaka grumling. När du hänvisar till en läkare behöver du prata om alla läkemedel som används. Uringrumlighet kan orsakas av en ny operation, undernäring och produkter som smittar urin. Dessa inkluderar blåbär och betor.

Ofta på morgonen, när en person skrev, kan urinen vara grumligt på grund av den ökade mängden toxiner och proteiner i urinhålan, vilket är förknippat med en sällsynt urinering på grund av sömnen. Om urinen är molnig bara på morgonen och det inte finns någon ytterligare symptomatologi, behöver inte terapi. Om det gör ont att skriva och bränna, är det viktigt att läsa en läkare så snart som möjligt.

Urin moln på grund av sjukdom

Det finns följande patologier som bidrar till urinmassan:

 • Inflammatoriska processer i njure eller urinvägar (uretrit, pyelonefrit, cystit, prostata adenom, kronisk prostatit). Observerad molnig urin med flingor (ibland grå), med lukt av röta, orenheter av slem. Med prostatit förekommer ofta urinering, känner en person smärta i nedre delen av ryggen. Det är smärta vid urinering.
 • Den första etappen av urolithiasis. Urinen är något grumlig, ljusgul, men den har en saltfällning.
 • Urolitiasis. Det finns urin med blod. Om urinen är målad i en ljus röd färg indikerar detta att stenar passerar genom urinväggen och kräver en snabb inblandning av läkare.
 • Lymfostasis och störningar i njurvävnaden. Färgen på urinen blir vit (mjölkens färg) och grumlig.
 • Fel i lever, bukspottkörteln och njurarnas aktivitet (polycystos, njure-neoplasmer, glomerulonephritis). Urina är målad i en mörk färg.
 • Mykoplasmos (infektionssjukdom, provocerad av mykoplasmer). Patienten upplever sålunda sådana symtom: smärtsamma känslor i botten av mage eller mage, en brännande känsla och resi i kroppar av ett genitourinärt system.
 • Operationer på genitourinary system. Det är provocerat av det faktum att urinen börjar glättas och ser inte transparent ut när du kissar.
Tillbaka till innehållet

Vad ska man göra när urinen är grumlig?

Först och främst är det viktigt att inte engagera sig i självmedicinering. En tidigt diagnostiserad sjukdom och ordentlig ordinerad terapi spelar en nyckelroll i återhämtningsprocessen. Det är därför som det är viktigt att besöka en läkare som kommer att fastställa faktorer som inte har påverkat förändringen i öppenhet så snart som ett symptom på grumlighet uppträder. Diagnosen börjar med att experten tilldelar de nödvändiga studierna för att veta varför urinen är ogenomskinlig, tät och i botten med nederbörd.

Till att börja med kommer patienten att behöva passera ett allmänt urintest, där laboratoriearbetare undersöker antalet vita blodkroppar och mängden protein. Fall när det finns en ökad ackumulering av leukocyter, prata om smittsamma processer i patientens kropp. Om proteinet ökar betyder det att personen lider av nefros eller nefrit. Efter en allmän studie bör en analys av urinen för Nechiporenko utföras. Det är en mer exakt version av den allmänna analysen och tilldelas när indikatorerna överstiger normen i normal analys. Ofta är patienten tilldelad och Kakowski-Addis-testet. För denna analys är det nödvändigt att samla urin mer än en gång, och i 12 timmar, därför hela dagen. De tillgriper denna studie för att diagnostisera pyelonefrit och urolithiasis.

När urinanalys inte uppvisar några abnormiteter, föreskriver läkare ytterligare test. Det kvinnliga kön, till exempel, kommer att behöva passera ett smet från slidan, eftersom turbiditet i urinen ofta orsakar och vaginal urladdning (både naturligt och patologiskt). Dessutom med urinlöshetens urinlösning till ultraljud. Efter de erhållna resultaten identifierar specialisten orsakerna till grumlig urin och behandlar med nödvändiga läkemedel.

Behandling och exempel på droger

Med cystit

Urinbehandling med närvaro av grumlighet syftar till att härda de faktorer som provocerade det. Till exempel, om opacitet observeras på grund av cystit, föreskriver läkare antiseptika, sulfonamid-läkemedel och antibiotika. Ofta utses "Monural" och "Nitrofurantoin". Dessutom tillgripa förändringar i näring, vilket kräver uteslutning från kosten av produkter som irriterar blåsans slemhinna.

I närvaro av stenar

När opacification provoceras av urolithiasis, sker behandlingsförloppet utifrån vilken typ av kemisk grund stenarna har. De vanligaste drogen är "Enatin", "Olimetin" och "Kanefron". Förutom medicinsk behandling kommer patienterna att behöva följa en särskild dietdiet, som kommer att utse en läkare. Om oxalatstenar observeras, bör produkter som innehåller oxalsyra och fosforsyra exkluderas från kosten. När fosfatstenar bör begränsas i proteinet. Det är viktigt att övervaka mängden vätska som förbrukas per dag och ta diuretika. Ibland krävs en operation för att extrahera stenarna.

Inflammation på grund av infektion

Om urinen blev grumligt på grund av infektioner i urogenitalsystemet kräver tillstånd behandling läkaren som behandlade patienten före, och sedan till en urolog, som utser den komplexa terapi. Med opacitet mot bakgrund av glomerulonephritis (njursjukdom i immunförsvaret) är det viktigt att utföra behandling på ett sjukhus. I detta fall föreskriver läkare antibiotika, diuretika och antihypertensiva medel och hormoner. Vanligare används Wobenzym, Kanefron N och Metipred.

Vid problem med prostata

När urinen blir grumlig på grund av inflammation i prostatan, för att behandla detta tillstånd är nödvändigt med hjälp av muskelavslappnande, antibiotika och läkemedel som påverkar muskel av prostatavävnad, slappnar dem och förbättrar utflödet av sperma och urin. Tilldela "Oxacillin", "Prostamol" och "Vitaprost". Det är viktigt att komma ihåg att behandlingsförloppet bestäms för varje enskild patient individuellt, baserat på kroppens egenskaper. Rätt läkemedel och rätt dosering kan endast ordineras av en specialist.

Varför var urinen molnigt?

Genomskinlighet och färg av urin indikerar tillståndet för människors hälsa. När det blev uppenbart att det finns en grumlig urin med sediment och flingor, men också bekymrad över den smärta och kramper vid urinering, är det förbjudet att självmedicinera hemma, ta droger efter eget gottfinn. Därför, när urinen är märkbart grumlig och detta fenomen åtföljs av andra karakteristiska symtom är ett besök till läkaren obligatoriskt.

Karakteristik av urin hos en person som inte har hälsoproblem

Vid en vuxen som är helt frisk och har inga klagomål måste urinen vara klar, gul eller halmfärgad, med svag lukt. Färgfärg påverkas av närvaron i urinen hos pigmentet urokrom, uroerytrin, urozin och stercobilin. På morgonen kan det finnas viss grumlighet på grund av egenskaperna hos kroppens funktion på natten. Men under dagen bör urin bli transparent. Den oklara urinen med okarakteristiska orenheter indikerar passagen i urinvägarnas organ av patologiska förändringar eller inflammationer som måste behandlas i rätt tid.

Ibland blir urin grumlig efter att ha konsumerat vissa typer av mat eller drycker. Vanligtvis efter 1-2 dagar passerar ett sådant symptom, och när en person inte stör något annat, är det inte värt att oroa sig för.

De främsta orsakerna till grumlighet

Hos män och kvinnor blir urinen grumlig på grund av olika orsaker, det kan vara sjukdomar i urinvägarna, smittsam inflammation, banal överensstämmelse med personlig hygien. Det är emellertid viktigt att komma ihåg att förutom grumlighet kommer andra karakteristiska manifestationer att störas vid sjukdomar, som är värda att uppmärksamma och besöka en läkare i god tid.

säker

Urinmoln kan uppstå på grund av påverkan på kyla, vilket orsakar bildandet av sediment från mineraler och salter. Om burken med urin förblir länge, visas en liten del av sådant sediment efter ett tag men det anses vara normalt och indikerar inte att sjukdomen utvecklas i kroppen. När en person passerar urinanalys är det därför viktigt att leverera provet till laboratoriet i 1-1,5 timmar, annars kommer en fällning att bildas i urinen, då resultaten av studien blir opålitliga.

Turbiditeten i urinen och okarakteristisk orenhet är ofta bevis på kroppens uttorkning, som uppstår på grund av olika sjukdomar eller helt enkelt brist på flytande intag. Om du normaliserar dricksregimen blir urinen genomskinlig gul. Närvaron av protein, slagg och fosfat i urinen kan göra att en person blir ogenomskinlig urin. Brott kan utlösa användningen av specifika grupper av droger eller undernäring.

patologisk

Urin med en okarakteristisk tillsats och utfällning kan bli en signal om att kroppen har en inre sjukdom. Orsakerna till grumlig urin av patologisk karaktär är följande:

Urinen ska ha en klar, strågul färg i barnet utan okarakteristiska orenheter och inneslutningar. Om färgen har ändrats och blivit för mörk eller omvänt, tråkig, är det nödvändigt att skicka alla tester och bestämma patologin.

Funktioner av molnig urin hos kvinnor

Om morgonen urin är något grumlig, kan detta vara ett tecken på graviditet, där urinets sammansättning och färg ibland förändras. Andra orsaker till kvinnor som orsakar grumling:

 • venerala sjukdomar;
 • infektiös-bakteriell inflammation;
 • bristande efterlevnad av personliga hygienregler
 • närvaro av olika etiologi i organen i genitourinary systemet.
Tillbaka till innehållet

Mutno-vit urin hos män

Muddy urin händer med prostatit, när en inflammatorisk komplikation som bryter mot den normala utsöndringen av urin och provar aktiv multiplikation av patogena mikroorganismer har gått med i inflammationen. I det här fallet kommer förutom grumlighet det att finnas urin, slem och pus. Behandlingen ska genomföras omedelbart, i sin frånvaro kan situationen sluta oförutsägbart. Efter alkohol kan urin hos en man regelbundet växa tråkig. Detta beror på ökad belastning på njurarna och dehydrering, som alltid kommer efter konsumtion av alkoholhaltiga drycker.

diagnostik

Innan du gör någonting och ordinerar medicinering, är det viktigt att genomgå en diagnostisk studie som visar orsakerna till uringrumligheten. De ger en allmän analys av urin, med vilken läkaren kommer att se de minsta avvikelser och sjukdomar som utvecklas i urinvägarna. Med bakteriuri, leukocyturi och erytrocyturi kommer doktorn att dra slutsatsen att inflammation utvecklas i kroppen. Om det finns ett protein i urinen är det möjligt att utveckla nefros eller nefrit.

För att klargöra diagnosen måste kvinnor komma till ett möte med en gynekolog.

För att klargöra diagnosen är det nödvändigt att lägga in ett prov för urinanalys med Nechiporenko eller Kakovsky-Addis-metoden. Och som en raffinering information skickas kvinnor för att se en gynekolog och män till en urolog. Om läkaren har bestämt att en person har tjock urin, kommer det att vara nödvändigt att besöka endokrinologen och att utesluta diabetes mellitus. Det är viktigt att veta att när urinen har stått länge och levererades till laboratoriet sent, kommer resultaten att vara uninformativa.

Vad ska man göra och hur man behandlar?

Om den grumliga urinen är resultatet av en infektionsbakteriell sjukdom, för det första, förskriva en kurs av antibiotikabehandling, genom vilken det kommer att vara möjligt att förstöra patogenen och stoppa inflammationen. Antibiotika som Monural eller Nitrofurantoin används. Med urolithiasis föreskrivs konservativ behandling med receptbelagda läkemedel "Kanefron", "Enatin" eller "Olimetin". Om en sådan behandling inte har givit resultat, mäts stenarna med en laser. När urinvattenheten provoceras av icke-patologiska faktorer, kommer läkaren att råda dig att etablera näring, för att normalisera drickregimen, för att bli av med dåliga vanor, för att leda en hälsosam livsstil.

Urin är en mörk färg

Urin i en frisk kvinna varierar i gula nyanser, vilket kan ha ett stort utbud - från blekt halm till rikt gult. Bestämmer färgen på urinkoncentrationen av pigmentämnen, produkter av bilirubinförfall - urokrom (urobilin) ​​och uroerytrin.

Urinen hos en frisk person av alla färgvarianter ska vara transparent och inte ha ett sediment. Dess grumlighet hos kvinnor kan vara både bevis på vissa patologier och konsekvensen av påverkan av faktorer som inte är relaterade till sjukdom. Därför är det nödvändigt att skilja mineralsalter som kan bildas i friska urin från ohälsosamma föroreningar, som konsekvenser av allvarliga patologier.

 • Urin grumlighet, inte associerad med patologiska processer
 • Sjukdomar som orsakar mörkning av urinen
 • Torrt urin under graviditeten
 • Diagnos av sjukdomar
 • Allmänna regler för att genomföra analysen
 • Så här åtgärdar du problemet

Urin grumlighet, inte associerad med patologiska processer

Om urinen inte är transparent, kallas den grumlig eller skummig. Ett sådant fenomen behöver inte nödvändigtvis vara en följd av sjukdom. Urin blir ofta grumlig på grund av brist i flödet av vätska in i kroppen. I avsaknad av andra symptom betraktas detta som en indikator på normen. Ofta sker ett sådant fenomen vid långa upptäckter på solen, efter att ha besökt en bastu, ett bad, en fysisk aktivitet. Kroppen förlorar mycket vatten under kräkningar, diarré, hög temperatur.

Urin är ofta grumlig hos kvinnor på morgonen. Detta kan vara ett tecken på ett stort innehåll av mineralsalter. På grund av uttorkning minskar diuresen, vilket också orsakar grumlighet. Balansen i mängden vätska och salter varierar, urinen i detta fall definieras som något grumligt.

Om du konsumerar mindre än 2 liter vätska per dag, tjocktar den intercellulära basen. Som en procentandel ökar mängden saltrester och vattnet minskar. Urin blir grumlig och mörkgul mättad nyans. Salterna bildar gradvis sand och stenar, stör urinflödet, vilket ger förutsättningar för stillastående fenomen och utveckling av inflammation.

En annan orsak till uringrumlighet kan vara en felaktigt samlad analys. Om urinen utsätts för luft under lång tid, kristalliserar den. Under påverkan av syre och låga temperaturer utfäller mineralsalter. Urinprovet tas därför på morgonen, du kan förvara urinen inte mer än 2 timmar efter staketet.

Urinmoln kan uppstå när vissa läkemedel används. Därför måste du underrätta den behandlande läkaren om detta under undersökningen. Urins transparens påverkas av kvinnans diet. Betor, blåbär och andra färgprodukter kan förändra den naturliga nyansen av urin.

Lär dig om symtom på blåstumör hos kvinnor och om behandling av sjukdomar.

Effektiva metoder för att ta bort stenar från urinledaren hos män beskrivs i denna artikel.

Sjukdomar som orsakar mörkning av urinen

Som ett patologiskt fenomen kan grumlig urin vara en konsekvens av olika sjukdomar i genitourinär sfär hos kvinnor. Den främsta orsaken är inflammation i urinvägarna. Sjukdomar av inflammatorisk karaktär kännetecknas av urinets flockbildning i flocken, en obehaglig putrefaktiv lukt, ibland med blod och pus. Ofta sker en sådan symptomatologi vid urinrör, cystit, pyelonefrit. En kvinna är orolig för smärta och utbrott under urinering, obehagliga känslor i underlivet, i ländryggen.

Mudsediment i urinen kan associeras med mykoplasmos, som överförs sexuellt. Samtidigt uppträder klåda, ömhet och rezi i perinealregionen. Utseendet av blodproppar i urinen kan indikera rörelsen av betong i urolithiasis. Urin blir scarlet på grund av skador på urinvägs väggar med stenar. Muddy urin med blod kan vara ett sant symptom på nedsatt njurfunktion (polycystos, tumör, glomerulonefrit). Ofta har det en rödbrun tinge.

Vita inklusioner kan prata om försenat utflöde av lymf och förfall av njurvävnader. Detta fenomen observeras vid njurdystrofi, lymfostasis, när kroppens döende celler ersätts med en fett- eller bindväv.

Torrt urin under graviditeten

Under perioden med intrauterin utveckling av barnet är det nödvändigt att kontinuerligt övervaka tillståndet hos urinväxtsystemet hos den gravida kvinnan. Detta gör det möjligt att i god tid bestämma orsakerna till förändringen i urinindex, för att förhindra utvecklingen av patologiska processer.

Urinen som tas ur kroppen måste vara helt transparent. Urinmolnighet hos gravida kvinnor anses vara en patologisk avvikelse från normen med en ökning av koncentrationen av sådana element:

 • proteiner;
 • komplexa kolhydrater;
 • röda blodkroppar;
 • rester av salter;
 • bakterier.

Om en kvinnas historia innehåller kroniska patologier i urinvägarna eller en ärftlig predisposition, kan en förlust av urinsynthet vara bevis på deras förvärmning. Utseendet i urin av flingor observeras mot bakgrund av inflammation i det urogenitala systemet.

Graviditet i urinen minskar kraftigt koncentrationen av salter. Detta beror på det faktum att en viss del av fosfatet går för att säkerställa bildandet av benen i fostrets skelett. Och efter att ha född, är de involverade i produktion av bröstmjölk.

När antalet salter ökar kan detta indikera problem med urinvägarna. Hög surhet av urin indikerar en patologi hos njurarna eller sköldkörteln. Minskad syra är ett symptom på kaliumbrist. Sådana indikatorer observeras med brist på vätskeintag i kroppen och toxicos i de tidiga stadierna av graviditeten.

Förändring i urinets insyn kan vara förknippad med en förändring av näringen hos den gravida kvinnan och hennes livsstil. Om mängden vätska som konsumeras sjunker blir urinen mer koncentrerad och ljus. Om kosten domineras av växtfoder, liksom en kvinna som missbrukar ett mineralvatten, ökar koncentrationen av fosfater. Detta leder till förekomsten av frekvent uppmaning att urinera, smärtsamma känslor under processen. Fosfateri kan orsaka infektion i kroppen genom urin. Denna situation kräver brådskande korrigering av makt.

Utseendet hos ett stort antal oxalater i urinen är förknippad med användningen av choklad, kaffe, spenat, sorrel. Överdriven konsumtion av kött är också fylld med urinblod, det blir en uttalad tegelskugga. Om korrigeringen inte utförs i tid kommer en störning i saltbyte att leda till urolithiasis.

Diagnos av sjukdomar

Orsaker som kan orsaka uringrumlighet, mycket. För att bestämma dem måste du göra en grundlig diagnos.

Först och främst måste du överföra urin till undersökningen:

 • allmän analys av urin;
 • Nechiporenko prov;
 • Kakowski-Addis-testet.

Dessutom är ultraljud av njurarna, bäckenorganen och bukhinnan, bröströntgen, lymfografi, ultraljud av kärlen förskrivna.

Allmänna regler för att genomföra analysen

Till urinanalysen var informativ och visade inte ett falskt resultat, det måste samlas in ordentligt. Innan proceduren för analysen måste du tvätta dig själv (utan tvål) så att främmande ämnen inte kommer från slidan. Vid urinprocessen tas den genomsnittliga urinen. Den första och sista delen av urinen är inte tagen. Behållaren måste vara steril. Det kan köpas på apotek. Det är tillrådligt att ge urinen till laboratoriet inom 2 timmar. I avsaknad av en sådan möjlighet att lägga den i kylskåp inte mer än en dag.

Lär dig om symtomen på apostematösa pyelonefrit hos njurarna och om behandling av sjukdomen.

Om vad är komprimeringen av CLS hos båda njurarna och hur man behandlar patologin skrivs på denna sida.

Gå till http://vseopochkah.com/bolezni/mochekamennaya/narodnoe-lechenie.html och läs om tecken på urolithiasis och om behandling av sjukdomen med hjälp av folkmedicin.

Kvinnors problem: Vad orsakar urin med sediment

Funktionerna hos den kvinnliga kroppen, såsom cykliken av hormonell bakgrund, förlossning, amning och graviditet, en bred och kort urinrör, bidrar till att grumligheten uppträder i urinen.
De främsta orsakerna till uringrumlighet:

 • Inflammatoriska sjukdomar i bäckenorganen. Oftast är sjukdomen åtföljd av smärta i buken, ovanför pubis, i nedre delen av ryggen, med urinering, stickningar i urinröret, urinens grumlighet med skarp lukt. Om det finns misstanke om inflammation i bäckenorganen och njurarna, är det nödvändigt att konsultera en läkare och genomgå en undersökning.
 • Njurpatologi. Organs nederlag leder till en överträdelse av filtrerings- och koncentrationsfunktionen, erytrocyter, stora proteiner träder i urinen, förändras njurevävnaden. Visuellt blir urinen grumlig, skumaktig, flingor är synliga, blodårer, i svåra fall förvärvar färgen på köttslingor.
 • Insufficiens av intim hygien. Efter sex i analysen kan du hitta kvinnliga och manliga sekretion kvar i slidan. Under menstruationsblödning går urladdningen från könsorganet in i urinen. Under denna period kommer analysens leverans att kräva en mer grundlig toalett.
 • Ett vanligt klagomål hos gravida kvinnor är ett sediment i urinen.
 • Med lymfostasis blir urinen mjölkaktig.
 • Övervägande i maten av ett smalt produktsortiment bidrar till ökningen av saltkoncentrationen i urinen. I analysen bestäms en grumlig fällning med en ökning av salterna av fosfater, urater, oxalater. Samtidig stagnation av urin och inflammatoriska sjukdomar bidrar till utvecklingen av urolithiasis. Skarpa kanter av stenarna skadar urets slemhinnor med utseende av erytrocyter i urinsedimentet.

Mäns problem: från vad urinen började bli matt

Företrädare för starkare könet opakt utseende urin talar om prostatacancer, infektioner, sexuellt överförbara sjukdomar, eller inflammatoriska sjukdomar i det urogenitala systemet (prostatit, uretrit, cystit, pyelonephritis sällan).

Muddy urin i barnet orsakar

Omedelbart efter födseln kan barnets urin vara oklart, vilket beror på den fysiologiska anpassningen av den nyfödda kroppens kropp. I vissa fall har den en tegelfärg från den ökade utsöndringen av urat organismen av barnets kropp. På dag 5-8 kommer färgen och klarheten i urinen tillbaka till normal. Färgförändringar och utseende av grumlighet i en babys urin kan vara från att ta moder- eller behandlingsmedicin och med införande av kompletterande livsmedel från konsumerade livsmedel. På morgonen kan ett barn märka ett urinblod på grund av långvarig retention av urinering och en begränsning av dricks. Det är inte nödvändigt att behandla det, men vuxna bör vara uppmärksamma på barnets vattendiet och i tidig evakuering av blåsan. Om urinmoln fortsätter under lång tid, ska föräldrar konsultera en läkare för undersökning.

Förändring av färg och konsistens av urin under graviditeten

Under graviditeten minskar alla organ och system perestroika, under påverkan av progesteron, kontraktiviteten hos glatta muskler, inklusive urinledare. Det finns en stagnation av urinen.

På senare tid komprimerar den växande livmodern från utsidan urinläkarna, skjuter njurarna, vilket ökar stagnationsprocessen. Dessutom förändrar den gravida smaken smak och livsstil. Överdriven konsumtion av vissa livsmedel i kosten ökar koncentrationen av salter i urinen. Progesteron under graviditeten ökar bildandet av vaginala sekretioner. Rikliga sekret från könsorganet faller in i analysen, så det rekommenderas i sådana fall att täcka vagina med en bomullspinne under samlingen.

Säker urinblåsning

Inte alltid urinblod indikerar utvecklingen av en farlig patologisk process. På urinfärgen kan det påverka mat, intag av vissa vitaminer och läkemedel. Urin är en vätska med upplösta ämnen.

Om mängden av dessa ämnen ökas väsentligt eller temperaturen hos lösningen förändras, observeras utfällning. I vissa fall är urinskummet tillfälligt och passerar på egen hand eller med förändring i livsstil.
Långvarigt förvaring av biomaterial, låga lagringstemperaturer. Uppsamlad morgonurinlagring mer än 1-2 timmar är inte föremål för, eftersom i luften upplöst i sina mineralämnen utfälles:

 • Dehydrering (dehydrering). Anledningen till detta kan vara: aktiv svett (t ex i värmen i bastun eller bad, med svår fysisk ansträngning), vätskeförlust från kräkningar under tidig graviditet TOXEMI, begränsar förbrukningen av rent vatten, missbruk av saltad och rökt mat. Med en adekvat dricksbehandling blir urinen genomsynlig igen.
 • Diet. Apelsiner, morötter, betor, rabarber, vinbär ändrar färgen på urinen. Överdriven konsumtion av växtprodukter ökar fosfathalten i utsöndrad urin, vidhäftning till köttdietatet och missbruk av kaffe och choklad medför en ökning av oxalater. Balanserad näring normaliserar urinanalysen.
 • Överdriven och försvagande kortsiktig fysisk aktivitet och hypotermi orsakar förlust av protein i urinen.
 • Akut och kronisk stress.
 • Mottagning av läkemedel. Vitaminer i grupp B och C, antibiotika och andra tabletter ändrar färg och transparens i urinen. Efter 3-5 dagar efter avbrytande av läkemedlet normaliseras analysparametrarna.
 • Icke-iakttagande av intim hygien. Metoden att ta analysen kräver urinuppsamling nödvändigtvis på morgonen efter hygieniska förfaranden, hos kvinnor. Dessutom rekommenderas det vid leverans av urin att täcka vaginaområdet med en bomullspinne. Försök sålunda att undvika främmande ämnen i urinen från könsorganet.

Riskfyllda urinvägar

Om uringrumligheten kvarstår länge och inte korrigeras genom förändring av livsstil och näring, måste personen genomgå en ytterligare undersökning för förekomst av patologiska tillstånd. Omedelbar diagnos är föremål för förändringar i färg och konsistens i urinen, tillsammans med symtom som: feber, buksmärta, länd, skär. Eventuell utveckling av följande akuta och kroniska sjukdomar:

 • Blåskatarr. Kännetecknas av täta smärtsam urinering, smärta i suprapubisk området, lusten avföring. Urinen bestämda flingor, slem, var, finns det en skarp lukt. Huvudblåsan inflammation faktorer anses hormonella störningar och åldrande, microtrauma av slemhinnorna i urinblåsan, blodstagnation i bäckenet och vitaminbrist. Men den vanligaste orsaken är hypotermi.
 • Uretrit. Urinrörets inflammation främjas av bakteriella och virala infektioner, icke-iakttagande av personlig hygien och uppförande av penetrerande medicinska manipuleringar. Förvirrad av frekvent smärtsam urinering, smärta och gnidning i buken och nedre ryggen blir urinen grumlig med en blandning av pus, blod.
 • Pyelonefrit. Inflammation av njurarnas calyx och bäcken utvecklas på grund av stagnation av urin och infästning av bakteriell infektion. Patienterna klagar över ryggsmärta i njurområdet, tecken på allmän förgiftning utvecklas: svaghet, illamående, kräkningar, feber. Urin har en skarp obehaglig lukt, med vita flingor, eventuellt en blandning av blod.
 • Glomerulonefrit. Nedgången i renal parenchyma utvecklas mot bakgrund av autoimmun inflammation. Ofta åtföljd av svår svullnad, blödning och arteriell hypertension. Glomerulonephritis utvecklas som en självständig sjukdom, och igen för andra patologier, men oundvikligen utan tidig behandling leder till utveckling av kroniskt njursvikt.
 • Prostatit. Inflammation i prostatakörteln kan påverka både en tonåring och en äldre man. Orsaken är infektion och icke-infektiösa faktorer (hypotermi, stillasittande livsstil, alkoholmissbruk och andra). Urinering med prostatit är snabb, svår, intermittent.
 • Urolithiasis (urolithiasis). Stagnation inkontinens, kronisk inflammation i urinvägarna, utelämnande av njurarna, speciellt diet, medicinering intag bidrar till bildandet av njursten och utloppskanaler. Stenar kan vara lång och asymptomatiskt i tubuli, men ofta deras rörelse skadar slemhinnan i urinvägarna, svår smärta i buken och nedre delen av ryggen, valet grumlig urin med inblandning av pus, slem, blod.


Modern medicin erbjuder effektiva och säkra behandlingsmetoder i de tidiga stadierna.

Naturliga orsaker

Urinmoln är inte alltid ett patologiskt symptom. Ofta är förändringen en följd av kroppens naturliga reaktion till följd av en viss faktor. I sådana fall blir urinen grumlig under en kort tidsperiod, och snart normaliseras dess färg.

Möjliga orsaker till urinens turbiditet:

 • Uttorkning. Om uttorkning uppstår blir urinen mörk, grumlig. Detta beror på det faktum att den kvarvarande vätskan upprepas filtreras i njurarna. Mängden urin och urinfrekvens i detta fall minskar signifikant. Överträdelse behandlas genom att konsumera mer vätska tills färgen på urinen är normaliserad.
 • Ätande. Överdriven konsumtion av mat - en allvarlig belastning på matsmältningssystemet. De komponenter som faller in i blodet har inte tid att absorberas av cellerna och utsöndras därför från kroppen genom urin. Som ett resultat blir vätskan grumlig, har en uttalad obehaglig lukt.
 • Sexuellt samlag. Hos kvinnor förekommer ofta turbid urin efter kön. Som regel är det förknippat med mindre vävnadskador, liksom intag av slemhinnor i urinen. Utseendet på röda bunter indikerar möjlig mindre blödning som uppstår med ett alltför intensivt sexuellt liv.
 • Tar mediciner Vissa läkemedel påverkar njurarnas funktion och förändrar även färg och densitet i urinvätskan. Detta sker vid långvarig användning av läkemedel, inklusive antibiotika, hormonella preventivmedel. Den urladdade vätskans turbiditet är en bieffekt av läkemedel som används vid kemoterapi under behandling av cancer.
 • Bristande hygien. Urinmoln uppstår på grund av brott mot reglerna för intim hygien. På grund av detta ökar mängden skadliga bakterier i vaginalkanalen, vilket leder till en obalans. Som ett resultat uppträder infektionssjukdomar som påverkar organen i reproduktions- och urinvägarna.

Således uppstår uringrumlighet ofta på grund av naturliga orsaker, som elimineras utan särskild behandling.

Urinmoln i sjukdomar

Oftast är orsaken till färgändringar och turbiditeten i urinvätskan patologiska processer. Därför är urinens grumlighet ett alarmerande symptom, vid utseendet som ytterligare undersökning av patienten är nödvändig.

Sjukdomar där det är en grumlig urin:

 1. Blåskatarr. Det är en patologi där blåsan blir inflammerad. Patienter blir grumliga urin, flingor förekommer i det, purulenta föroreningar. Vätskan har en skarp lukt. Symtom uppstår med andra inflammatoriska sjukdomar - pyelonefrit och uretrit.
 2. Njurstenar. Med sjukdomen förändras inte färgen på urinen, men blir grumlig, blir ogenomskinlig. Under analysen detekteras överskott av saltinnehåll.
 3. Onkologiska skador. Kräftan i det urogenitala systemet åtföljs av en urinlösning. Det finns blodproppar i den. Vätskan blir som regel mörk. Liknande tecken manifesteras med glomerulonefrit och blodpatologier.
 4. Suddighet under graviditeten. En vanlig sjukdom som indikerar en överträdelse av vatten-saltbalansen. I de tidiga stadierna är en allvarlig fara för barnets hälsa, eftersom salterna som utsöndras från kroppen är byggmaterialet för fosterskelettet. Dessutom uppstår molnigheten hos urin under graviditeten ibland mot bakgrund av hormonellt misslyckande.
 5. Prostatit. Mot bakgrund av prostata sjukdomar noteras uringrumlighet i akut och kronisk form. Presenterad sjukdom provoceras ofta av smittsamma medel, inklusive sexuellt överförbara infektioner. Uringrumlighet är också noterad vid bildandet av prostataadenom.
 6. Leversjukdomar. När orgeln är skadad kommer en stor mängd pigmentmaterial in i blodet. På grund av detta uppstår gulsot, där huden blir gul. Samtidigt blir urinen grumlig. Vanliga orsaker till sjukdomen är hepatit, neoplasmer i levern, cirros.

Att ändra färgegenskaperna hos urin är ett tecken på patologier som kräver snabb behandling.

Vilka symptom indikerar en sjukdom

Urinvätskans turbiditet är inte det enda tecknet som indikerar sjukdomen. Utvecklingen av patologiska processer i genito-urinorganen åtföljs av flera symtom. Detta beaktas verkligen vid diagnos och bestämning av ytterligare terapi.

 • Frekvent urinering. Symtom manifesterar sig i prostatit, adenom hos män. Snabb urinering och grumlig urin hos kvinnor - symtom på cystit, pyelonefrit. Det finns markerad ömhet med urinering.
 • Minskar urineringens frekvens. Det dyker upp när dehydrerar kroppen. Hos män finns bakgrunden till kronisk prostatit, när permeabiliteten i urinvägarna är nedsatt. Hos kvinnor är det patologiska symptomet sällsynt.
 • Tilldelning. Hos kvinnor uppträder symtom med sjukdomar i reproduktionsorganen eller lesioner av infektiös natur. Färgen och intensiteten av urladdningen beror på sjukdomens specifika karaktär. Hos män med prostatit och vissa patologier i urinvägarna noteras urladdning ur urinröret.
 • Smärta. Smärtsyndromet som uppstår i ländryggsregionen är ett tecken på inflammatoriska processer i njurarna. Smärtan i underlivet är en indikation på sjukdomar i blåsan eller urinvägarna. Mindre ofta hos kvinnor är smärtsyndromet lokaliserat i det vaginala området, vilket indikerar mukosala skador och ökad känslighet för irriterande ämnen. Män kan ha smärta i huvudet på penis med samtidig rening av vävnaderna, klåda.
 • Temperatur. En ökning av temperaturindexet är ett tecken på den inflammatoriska processen som sker i kroppen. Urinens grumlighet, som uppträder samtidigt med feber och andra symtom, indikerar cystit, pyelonefrit och inflammatoriska urinvägsinfektioner.

Utseende av de beskrivna patologiska manifestationerna är ett tillfälle för att besöka en urolog, som bör genomföras utan dröjsmål.

 • Faktorer som påverkar uringrumligheten
 • Läkemedel som orsakar urinfärgning
 • Förändringar i urinens färg i patologiska processer
 • Sjukdomar som orsakar uringrumlighet
 • Muddy urin i barnet

Vid en frisk person kan färgen på urinen variera från stråg till rikgul. Färgens intensitet beror på koncentrationen av pigment: urokrom, uroertrin, urobilin, hematoporfyrin och urozoin. Även urin kan fläcka vissa produkter, läkemedel eller effekterna av sjukdomar i inre organ. I en frisk transparent urin bör olika orenheter (flingor, slem, pus, salt) vara frånvarande.

Visuellt avgöra vad orsakat urinblod kan inte, för detta utförs en detaljerad laboratorieanalys av urin med sedimentmikroskopi. Resultaten kan avgöra orsaken till abnormiteter.

Faktorer som påverkar uringrumligheten

Orsakerna till uringrumlighet kan orsakas av sjukdom eller tillfälliga reaktiva förändringar utan förekomst av patologi.

Reaktiv moln kan innehålla:

 • uttorkning av kroppen (dehydrering). Dehydrering kan orsakas av varmt väder, tung fysisk ansträngning, besöker bastun, oavsiktlig behandling av dricksbehandling, hög kroppstemperatur. Urinen blir koncentrerad. För att eliminera uttorkning är det tillräckligt att öka vätskeintaget.
 • överdriven konsumtion av mat med hög proteinhalt. Dieten kommer att ge urinen i ordning.
 • användningen av produkter rik på färgpigment (betor, morötter, rabarber) eller läkemedel. Detta fenomen är tillfälligt och när du avbryter användningen av produkten eller försvinner medicinen.

Läkemedel som orsakar urinfärgning

 • röd: amidopyrin, antipyrin, fenolftalin (ingår i ett antal laxermedel), santonin, sulfazol;
 • rosa: acetylsalicylsyra;
 • mörkbrun: fenylsalicylat, naftol, salol;
 • blågrön: metylenblå, triamteren;
 • gröngul: Alexandrins blad;
 • apelsin: riboflavin.

Förändringar i urinens färg i patologiska processer

 • mörkgul (överdriven koncentration av färgämnen): ödem, kronisk njure, kräkningar, brännskador, diarré, toxicos, feber, förgiftning;
 • blekgul (minskning av koncentrationen av färgämnen, polyuri): socker och diabetes insipidus, njursvikt, njurglukosuri;
 • mörkbrun (urobilinogenuri): tarmpatologi, parenchymskada, hemolytisk anemi;
 • - svart: akut hemolytisk njure (hemoglobinuri), melanosarkom (melanin), alcaptonuri (homogenisinsyra);
 • Röd: Nephrolithiasis, Njurinfarkt (Färskt blodförorening) eller uroporfyrinuri (blyanemi).
 • - grönaktig-brun (förekomst av bilirubin och urobilinogen): parenkymal gulsot, varvid skummet under omröring urin färgat i grönt;
 • gröngul (bilirubinuri): mekanisk gulsot eller hepatisk kolik;
 • Mjölkfärg: Hiluri (observerad med njurslymphostasis);
 • vitaktig färg: liguria, närvaron av pus, fosfatkristaller;
 • mörkbrun (gallpigment): hepatit;
 • färgen på "köttslingor" (närvaro av förändrat blod): akut glomerulonefrit och förvärringar av kronisk glomerulonephritis;

Sjukdomar som orsakar uringrumlighet

Urinmoln, orsakad av vissa sjukdomar, åtföljs av överdriven bildning av protein, slem, flingor, vita blodkroppar, erytrocyter.

 • Sjukdomar i njurarna och urinvägarna (cystit, pyelonefrit, uretrit). Vid dessa sjukdomar, förutom den grumlighet är närvarande i urin flingor, slem, pus och bakterier. Urin har en oförändrad färg med en skarp lukt.
 • Urolitiasis. Muddy urin med en uttalad saltinsättning, oförändrad färg.
 • Glomerulonefrit, blodpatologi. Muddy urin med en blandning av blod. Om blodet är skarlet, kan det här bero på att stenen rör sig längs urinvägarna med skador på väggarna. Med en rödbrun tinge är det en patologi av njuren eller blodet.
 • Prostatit, prostata adenom, venerala sjukdomar. Om det finns en grumlig urin hos män är det värt att uppmärksamma dessa sjukdomar, eftersom urinblod kan vara ett av de första symptomen på sjukdomsuppkomsten.
 • Lipoidnefros eller fettdegenerering av renal vävnad, lymfostasis.
 • Leversjukdomar (hepatit, hepatisk kolik, mekanisk gulsot). På grund av det alltför stora innehållet i gallpigmentet blir urinen mörkbrun i färg.