Huvud
Strömförsörjning

Behandling av hemorrojder med hjälp av mikroclyster hemma

Hemorrojder är en vanlig sjukdom. Tyvärr finner inte alla styrkan att erkänna hans närvaro.

Men du kan inte stanna i viloläge, eftersom hemorrojder inte bara orsakar obehag, men kan leda till olika komplikationer. Du kan lösa problemet på flera sätt.

Nyligen har populärmedicin blivit mycket populär i denna fråga. I synnerhet gäller detta mikroclyster, som kan användas för att behandla hemorrojder hemma.

För att korrekt utföra procedurerna måste patienten ha viss kunskap och färdigheter.

Terapeutisk effekt

Mikrolykster är mycket populära bland personer som har en sådan sjukdom som hemorrojder. Och det här är inte förvånande.

När allt kommer omkring har sådana förfaranden en särskild terapeutisk effekt. De används inte bara för hemorrojder, men också för många andra sjukdomar i tjocktarmen. Detta gäller särskilt för problem som uppstått i analkanalen.

Microclysters har följande härdande effekter på kroppen:

 • desinfektion av slemhinnan;
 • minskad klåda;
 • uttag av irritation
 • stoppa liten blödning
 • lättnad av tömning;
 • minskning av puffiness och andra.

Vad behövs för förfarandet?

För att utföra proceduren hemma måste du köpa medicinsk utrustning och förbereda en lösning. Som en terapeutisk lösning användes avkok, infusioner och oljekstrakter från medicinska växter.

Var och en av dessa läkemedel har vissa läkande egenskaper. Valet måste därför behandlas mycket noggrant.

När det gäller medicinsk utrustning behöver den en Janet-spruta eller en spruta, vars volym är 50-200 ml.

Lösningen införs med hjälp av ett spets, som är installerat på sprutan. Tydligen för proceduren behöver du lite. Vad gör mikroclysters ett lämpligare alternativ för att behandla hemorrojder hemma.

Läkningslösningar

Lösningar för proceduren görs oftast på basis av örter. För denna användning malurt, burdock, aloe och andra.

Sådana lösningar har en antimikrobiell effekt. Med deras hjälp är det möjligt att stoppa utvecklingen av bakterier och virus som följer med utvecklingen av sjukdomen. De används för att återställa de drabbade cellerna, liksom mikrofloran i tjocktarmen.

Hur man gör en lösning med kamomill

Särskilt populär hos hemorrojder använder mikroklymer med kamomill. Infusion baserad på denna växt kan ta bort smärta, minska inflammation och klåda. Lösningens särdrag ligger i dess effektiva och snabba effekt på kroppen.

För att förbereda infusionen måste du ta två matskedar torrkamille, som säljs i varje apotek, ett glas kokande vatten.

Lösningen insisteras i en halvtimme och filtreras genom gasbindning. Därefter garas buljongen i 15 minuter i ett vattenbad.

Således kan du snabbt förbereda en lösning för mikroclyster. Före användning kyls infusionen till rumstemperatur. Enema på natten.

Blandning med bark av ek

Som ett antiseptiskt medel för behandling och förebyggande av hemorrojder använder tinktur från barken av ek. Med hjälp av tinktur kan du normalisera avföring och ta bort alla symptom på diarré.

För matlagning behöver du 20 g bark. Det borde vara vältorkat. Barken hälls i ett glas kokande vatten och insisterade i en timme.

I buljongen läggs ett par droppar juice millennia. Att lägga enema är rekommenderad på morgonen. Förfarandet utförs en gång om dagen.

Bitter, helande malurt

En tinktur baserad på malurt kan också bli ett bra verktyg för att lösa problem. För 1 liter vatten kasta 4 skedar gräs. Allt detta kokas i 5 minuter.

Efter detta lämnas tinkturen i 6 timmar. Behållaren med tinkturen är omslagen med en trasa, som låter det svalna långsamt.

Innan lösningen används uppvärms den till 36 grader.

Havtornörolja stärker kärlen och medföljer läkning av sår. För emalj används 50 ml olja. Hjälpsjuice används för att öka kärltonen och sluta blöda.

Microlux är en trend i mode

Under de senaste åren har Mikrolaks blivit mycket populär. Sammansättningen av läkemedlet har komponenter som följer snabbt avlägsnande av klåda och bränning.

Det mjukar avföring och vävnader som finns i hemorrojderna. Som ett resultat leder detta till en minskning av formationer.

Mikrolack är ett universellt läkemedel som samtidigt används för behandling och förebyggande av hemorrojder. Det används också ofta för att förbereda patienten för diagnostiska förfaranden.

Indikationer för användning

Innan du använder mikrocykler är det nödvändigt att konsultera en läkare. Ofta används sådana förfaranden för en andra sjukdom. Det bästa alternativet är den första etappen av hemorrojder. Microclysters i denna situation är mycket effektiva.

Om det var en exacerbation, kan du inte göra utan läkarens instruktioner. Införandet av lösningen leder inte till skador på vävnader och områden.

Hur korrekt lägger mikrobloggtjänst

Så, som det sagts, används Janet-sprutan eller sprutan för att installera mikroclyster.

För att utföra proceduren är det nödvändigt att ligga på vänster sida och trycka benen på bröstet. Med hjälp av vänster hand spjälls skinkorna, och den högra handen, under tiden leder sprutan in i ändtarmen.

Efter administrering av lösningen är det nödvändigt att ligga i viloläge i 15 minuter. Detta gör det möjligt för lösningen att fullständigt sprida sig och falla in i rätt zon.

Hur korrekt att sätta mikroclyster i hemorrojder:

När misslyckas denna behandlingsmetod?

Användningen av mikroclyster har också vissa kontraindikationer. Därför måste du konsultera en läkare innan du använder dem.

Denna behandlingsmetod är kontraindicerad i närvaro av:

 • sår och inflammation i slemhinnan i tjocktarmen;
 • stor blödning
 • associerade tarmsjukdomar;
 • prolaps av hemorrojder.

I närvaro av sådana symtom och sjukdomar rekommenderar läkare inte att använda en spruta eller spruta eftersom detta kan leda till nya skador på huden.

Som ett resultat ökar sprickor och sår, vilket kommer att orsaka allvarlig smärta och klåda.

Särskild uppmärksamhet rekommenderas av läkare för blödning. Många lösningar som används för proceduren har en expanderande effekt på kärlen. Detta leder till ökad blödning.

Så mikroclyster för behandling av hemorrojder är mycket populära bland patienter med sjukdomen. För att förbereda lösningen användes en mängd olika örter, växter och läkemedel, inklusive vitaminkomplex.

Förfarandet har en hög terapeutisk effekt. Men i det här fallet, glöm inte om förekomsten av kontraindikationer. Därför ska du rådfråga en läkare innan du använder denna behandlingsmetod.

Sanatoriumets officiella plats. MI Kalinin ministeriet för hälsa i Ryska federationen

 • Teckenstorlek Minska teckenstorlek öka teckensnittstorleken
 • trycket

Sättet att införa användbara ämnen, som många enkelt känner sig generad av - är uttalandet av mikrocyklister. Förfarandet är väldigt ömtåligt och kräver viss färdighet, det är nackdelar, nu ska vi prata om proffsen, lyckligtvis är de mycket mer.

Assimilation sker omedelbart i blodet, kringgå tarmarna och leveren. Samtidigt blir leveranshastigheten för ingredienser till det drabbade organet mycket högt i detta fall. Metoden i allmänhet är inte ny, även i det antika Rom under fester och festivaler som används prandial rengöring lavemang och små lavemang med örter för att normalisera tarmfunktionen.

Mikrolystkroppar placeras efter en preliminär rengörande enema. Ibland kan mikroclyster göras efter en naturlig nog full tömning av tarmarna. Effekten av mikrocykler beror inte bara på valet av läkemedelssubstans, men också på temperaturen hos den fluid som injiceras. Det är nödvändigt HÄR ATT temperaturen på 39-40 ° har en lugnande, smärtstillande, antispasmodisk effekt.

I orten boken, läkare, bredvid det föreskrivna läkemedlet administrerat av mikroklysti, måste ange och dess temperatur.

01 Microclysters med mediciner. Microclysters med mediciner hjälper till att effektivt bekämpa yttre och inre hemorrojder. De kan göras även med blödande knop. Tilldelas patienter som lider av patologin i distansdelen av tjocktarmen (erosion, sår, hemorragisk proktit etc.).

02 Mikrolykster är oljiga. De har en uttalad antitumör, smärtstillande, antiinflammatorisk, regenerativ effekt. För deras beredning används eukalyptus, havtorn, persika, ricinolja, kakaosmör, dogros.

03 Microclysters från mineralvatten. Vid kronisk prostatit att eliminera smärta, täta urinträngningar, minskar inflammation, återställa den skadade slemhinnor sigmavidnoy direkt och tarmar, främja läkning av erosiv process. Och även minska svullnad, att rengöra tarmen, minska reflex gallblåsan väggen, mekaniskt eliminera patogena bakterier bidrar till normaliseringen av funktionella störningar i det urogenitala systemet.

04 Microclysters från medicinalväxter. För behandling av inflammatoriska sjukdomar i den distala delen av tjocktarmen, såsom proktit, proctosigmoidit, kolit, hemorrojder, sfinkterit, rektala fissurer, papillit, kan olika örter användas. Använda örtteurväxter: kamille, johannesört, yarrow, bark av ek, mint, etc.

05 Kanske en komplex kombination mikrokryst av örter och innehållande en oljig lösning i ett förhållande 1: 1 eller 1: 2.

Terapeutisk åtgärd: Antiinflammatorisk, smärtstillande, antispasmodisk, lugnande, antimikrobiell, regenererande.

microclysters

Medicin är en av de äldsta vetenskaperna. Hennes kunskaper, erfarenheter och behandlingsmetoder ackumulerade genom århundradena. Några sätt att påverka kroppen motiverade inte sig själva, och de nekades, och vissa ger fortfarande mycket nytta.

Dessa metoder innefattar en medicinskt enema eller mikro-enema, som används allmänt inom olika områden av medicin, och det hjälper till att klara många sjukdomar. Ordet "enema" är från det grekiska språket och betyder tvättning. Nämnandet av denna typ av behandling finns i de äldsta medicinska avhandlingarna.

I proctology är mikrocyklister ett oumbärligt förfarande för både diagnos och behandling samt akutvård.

microclyster

Skillnaden mellan mikrocykler och vanliga är endast i volymen av vätska som injiceras i taget. För att sätta mikroclysters en liten gummikanyl med en spets eller en spruta "Janet" används. Volymen av den härdande enkomen överskrider inte 150 ml.

Mikroklyftare är föreskrivna för sådana ändamål som:

 • Förberedelser för forskning
 • Hjälp med förstoppning och flatulens
 • Snabb minskning av temperatur och tryck
 • Avlägsnande av inflammation och ödem
 • Krama en smärta attack
 • Lokal behandling
 • Allmän behandling

Fördelar och typer av mikrocyklister

Exponering för kroppen genom ändtarmen har många fördelar jämfört med andra metoder. Ändtarmen är fylld med många blodkärl, förutom den lägre och mellersta hemorroidal ven, nedre hålvenen passerar nära Wien, genom vilken läkemedel kan komma in direkt i den systemiska cirkulationen, och snabbt levereras till den önskade kroppen.

Läkemedlet, som införs med hjälp av mikroclyster, absorberas fullständigt i tarmarnas väggar, eftersom den primära barriären passerar. Detta innebär att användbara substanser kommer in i blodet praktiskt taget oförändrat och i en mycket högre koncentration än de som har passerat genom mag och tarm.

Dessutom finns det ingen toxisk effekt på levern och njurarna, vilket är mycket viktigt för personer som lider av sjukdomar i dessa organ. Det finns möjlighet att oskadliggöra kroppens behandling av allvarliga infektioner.

Rektal metod för läkemedelsadministration gör det möjligt att hjälpa en patient med svår kräkningar, såväl som när en person är medvetslös. Genom dess effektivitet kan rektal administrering av läkemedel likställas med injektioner. Endast för injektion av en injektionsspruta eller en droppare, är särskild träning nödvändig, och varje person kan göra microclystry.

Det finns sådana sorter av microclyst som:

 • laxativ
 • hypertensiv
 • olja
 • Medicin (mikrolux, salofalk)
 • näringsrik
 • Antiinflammatorisk
 • Antimikrobiell och antiviral
 • salt

Beroende på syftet föreskriver läkaren lämpligt läkemedel och förklarar hur och när man ska göra mikroclysters.

Metod för produktion

Den viktigaste fördelen med microclysters är enkelheten i dess formulering. Det finns inget komplicerat i hur man gör mikroclyster. Det är nog att följa anvisningarna till mikroenema, som läkaren kommer att berätta för dig. Ge vanligtvis följande rekommendationer:

 1. Enema-lösningen ska vara varm (37 * C). Undantag är rengörande mikroclysters
 2. För att införa ett läkemedel måste du ligga på vänster sida (detta beror på tarmens anatomiska struktur). Benen behöver lite böj vid knäna för att få lättare åtkomst
 3. Efter introduktionen av läkemedlet behöver du ligga på magen i minst 30 minuter. Det är nödvändigt att läkemedlet absorberas fullständigt och inte läcker ut. Därför rekommenderas det vanligtvis att placera mikroclysters på natten
 4. Om läkaren föreskriver mikroenema bör göras två gånger om dagen. Sedan morgonmikro-enema, gör efter tarmrörelsen
 5. Tipsa enema huvudet med något fettinnehåll (vaselin, grädde, olja).

Applikations- och varningsfunktioner

Trots all enkelhet och lätthet att ställa mikroclyster, kan denna behandlingsmetod endast tillämpas vid utnämning av en läkare. Innan du tilldelar ett mikrolavemang för förstoppning, infektion, inflammation eller temperatur undersöker läkaren mannen samlar historia noga, tar hänsyn till deras individuella egenskaper. Detta är nödvändigt för att välja ett läkemedel, beräkna dess koncentration och kvantitet för en dag.

Det är väldigt farligt att göra sådana beslut på egen hand, du kan göra misstag och få motsatt effekt.

Microclysters på örtdekok

Avkok av örter är beredda omedelbart innan mikroclystrar upprättas, eftersom det inte kan infunderas, annars kan koncentrationen av den aktiva substansen förändras. Så för mikroklizmy buljong romashkiberetsya tre matskedar torkade blommor, kokt vatten, och 15 minuter på ett vattenbad zaparivat. Efter kylning av buljongen till önskad temperatur, avlägsna spänning och uppslamning. Du kan inte lämna lösningen inte filtrerad eller återanvändas.

Oljiga mikrocykler

Denna typ av mikroclystia är ordinerad för dålig peristaltik i tarmen, benägenhet att förstoppning och bildandet av fekalstenar. Använd olivolja, solros, hampoljor, du kan också gå in i vaselinolja eller glycerin. Vilken olja som helst värms upp i ett vattenbad och kokas sedan till önskad temperatur.

Oljiga lösningar omsluter väl tarmarnas väggar och slappnar av i muskulaturen, vilket bidrar till återställandet av normalt arbete. Action microclysters olja börjar efter ca 15 minuter, hela tiden, är det önskvärt att lägga på magen, det skulle vara en lösning kan lätt sprida sig på väggarna i tarmen, och inte läckt ut till utsidan.

Mikroklamering av microlux

Inte så länge sedan såg Microlax-produkten på marknaden. Det är ett läkemedel med laxerande effekt, ordinerad med uthållig förstoppning. Det säljs i ett mycket bekvämt paket, vilket gör att du kan komma in i ämnet rektalt utan extra enheter. Microclism MicroLax räknas, både för vuxna och för barn. Förpackningen är väldigt bekväm, har en omfattning av begränsningar för enkel introduktion. Recensioner om detta läkemedel är bara de mest positiva. För att ta reda på priset på Microclax microlax kan du kontakta telefon på vår hemsida.

Rengöring mikroclysters

Ofta före rektala undersökningar föredrar läkare att förskriva inte mikroclysters, inte rengörande enemas. Detta beror på att rensningsema är en stark stress för ändtarmen, och inte alla människor visas. Medan mikrocykler orsakar en naturlig utmaning till excrement, irriterar inte rektumets väggar, och en liten volym tolereras enkelt även av personer som har en tumörhistoria.

Medicinska mikroclyster

Införandet av olika läkemedel rektalt kan endast göras enligt doktors recept, strikt följa hans rekommendationer. Brott mot riktlinjer kan skada tarmarnas, mikroflora och hela kroppen.

Om du väljer att använda sig av microclysters främst rådgöra med en specialist, ta reda på vad som kan vara kontraindicerat hur man gör detta förfarande och vilka förberedelser du kommer att bli mer effektiv och samtidigt trygg.

Microblogging med kamille för tarmarna: fördelar, instruktioner för användning

Om kroppen inte klarar av några smärtsamma förhållanden behövs en ambulans, i vilken kvalitet mikroclyster används i vissa fall. Till skillnad från konventionella enemas kännetecknas den av en liten volym vätska som införs i tarmen. Cleansing enemas är gjorda med en volym vatten eller en lösning av 1,5-2 liter. Volymen av mikrocykler är från 50 till 200 ml. I detta fall handlar läkemedelskompositionen, absorberad i blodkärlen, uteslutande lokalt.

Typer av mikroclysters

Rening av tarmen utförs i fall om dess diagnos eller behandling är nödvändig. Därför väljes denna typ av enema individuellt. Oftast används mikrocykler i följande sjukdomar:

 • förstoppning;
 • fårens avföring;
 • svaghet och styrka;
 • utmattning av fröet;
 • ett tillstånd av chilliness
 • torrhet och fläckig hud;
 • flatulens;
 • oregelbundna månatliga
 • cystit;
 • hemorrojder.

Dessutom används enemas före leverans, kirurgi, före olika tarmundersökningar.

Det finns följande typer av mikroclyster:

 1. Rengöring (kaffe, stärkelse, honung).
 2. Mjukgöring (mjölk).
 3. Avkopplande (hypertensiv, glycerin, fet).
 4. Med kamomill.
 5. Emulsion.
 6. Med puffad urin.
 7. Mikroklism "Micro Lax".

Eftersom någon inblandning i kroppen är en stress för honom, innan hon ansöker enema Det är nödvändigt att konsultera en specialist eller läs fullständig information om den.

Microclysters med kamille

Besitter förmågan att lindra inflammation är kamille oumbärlig i många sjukdomar. Enema med den gäller sjuka i ändtarmen och tjocktarmen, såväl som i inflammatoriska sjukdomar hos manliga och kvinnliga genitala organ.

Kamille i fall av kolit

När inflammation i slemhinnan i tjocktarmen ofta föreskrivs mikroklymer med kamille. De kan hantera ökad gasproduktion, lindra inflammation, lindra spasmer och hjälpa matsmältningsorganet öka nivån av absorption av näringsämnen.

Förbered dig på förhandsproceduren. För det första är det nödvändigt att förbereda en växtbaserad infusion:

 1. Häll i en termos 1 msk. l. kamille 0,5 liter kokande vatten.
 2. Låt det brygga i en timme.
 3. Stam.

Temperaturen för infusionen som införs måste ligga inom området 38-40 ° C. I det här fallet kommer det att absorberas helt i tarmarna. Om tarmarna är igensatta av kalvar, då Före behandlingsproceduren måste det rengöras med en klassisk enema. Efter proceduren rekommenderas att man sätter in i rektum en varm havtornsolja med 50 ml volym.

Behandling av prostatit med kamomill

Den medicinska växten är mycket effektiv vid behandling av inflammatoriska processer i prostata. det hjälper till att minska inflammation och återställa slemhinnanDu läker de drabbade områdena. Kamille eliminerar patogener och minskar svullnad av vävnader.

Klamydia används för enema:

 1. 1 msk. l. växter hälls med 1 glas kokande vatten.
 2. Behållaren med infusionen placeras på ett vattenbad, där det värmer upp i minst 30 minuter inom eldstaden.
 3. Den resulterande buljongen kyler ner till önskad temperatur och hälls i sprutan.

Använd inte mer än 100 ml avkokning. Kräver kamomill med prostatit före sänggåendet. Denna procedur kombineras med användning av antibakteriella läkemedel, som kommer att utse en läkare.

Kamomill med hemorrojder

Med inflammation i de venösa noderna av den rektala kopplingen av mikrocykler från kamomillen kommer det att hjälpa eliminera inflammation, ta bort puffiness, bota klåda, minska smärta. För dess förberedelse 2 msk. l. De medicinska växterna bryggs med 1 glas kokande vatten och infunderas i en timme. Sedan filtreras och kyls infusionen till en temperatur av 38-40 ° C.

För att komma in i enema måste du ligga på vänster sida och dra dina ben mot bröstet. Med vänster hand rör sig skinkorna och höger sida injiceras med en vaselin-smurt sprutspets. Gummipäron är pressad så att dess innehåll i rektummen är långsam. Efter det är nödvändigt att ligga ner i 15-20 minuter, under vilken läkemedlet måste absorberas och börja agera.

Microclysters kamomill hemorrojder är kont i närvaro av sprickor, magsår, eroderande lesioner av den rektala slemhinnan, blödningar och prolapse av hemorrhoidal.

Microclysters för tarmrening

Rengöringsprocedurer hjälper inte bara till att bekämpa förstoppning, men har också förmågan att utöva en renande effekt på hela kroppen.

För att rensa tarmarna kan du använda flera recept:

 1. Kaffelösning. 3 msk. l. Malt kaffe bryggs med ett glas kokande vatten och upphettas på låg värme i 10-15 minuter. Rumstemperaturlösningen filtreras och injiceras i tarmarna med en spruta. Sådana mikrocykler hjälper till att avlägsna toxiner från kroppen, påverkar galtkanalens och leverens förmåga positivt, eliminerar förkylningen i ett tidigt skede.
 2. Stärkelseema. Det används för inflammatoriska sjukdomar i tjocktarmen, eftersom det omsluter och mjuker sina väggar. För matlagning 5 gr. majs, potatis, vete, risstärkelse odlas i 100 ml kallt vatten. Allt blandas långsamt och ytterligare 100 gr läggs till. kokande vatten. Temperaturen för lösningen som ska införas bör vara 38-40 ° C.
 3. Honungslösning. I ett glas vatten vid rumstemperatur späds till 1 msk. l. honung och citronsaft. Lösningen som kommer in i tjocktarmen måste hållas i minst 10-15 minuter.

Avkopplande mikroclyster

Förfaranden med olika droger används för förstoppning för tarmavslappning och vid förhöjt blodtryck. För deras förberedelse används:

 1. glycerol. 10 ml av en viskös vätska i tarmarna injiceras med en spruta och en kateter. För att uppnå en laxerande effekt kan du gå in i utspätt i 20 ml 1% pilokarpin eller 2-3 ml 10% antipyrin.
 2. oljor. För kronisk förstoppning rekommenderas att använda solros, olivolja, hampa eller vaselinolja. Uppvärmd till 37 ° C införs någon av oljorna i rektum i en mängd av 50 till 100 ml. Användning för proceduren kan vara en spruta Janet eller "päron". Inom 10-15 minuter att vara i tarmarna kommer oljan att spridas och slappna av musklerna.
 3. Hypertensiva mikroclyster. För att minska trycket kan du använda en lösning på 20-30% natrium- eller magnesiumsulfat, 5-10% natriumkloridlösning. 100-200 ml av läkemedlet administreras i varm form med en spruta eller en stor spruta. Du kan använda Karlovy Vary eller havsalt. Håll vätska i tarmarna i minst 20-30 minuter.

Microclamation Microlax

Microlax innehåller irriterande ämnen i tarmen, så läkemedlet används som laxermedel. Det flytande ämnet säljs i rör med en volym av 5 ml. För att uppnå effekten är en tub vanligtvis tillräckligt. På spetsen finns ett märke som det är nödvändigt att begränsa sin introduktion för barn i olika åldrar.

 1. Spetsen som släpps från tätningen smörjs med olja eller petroleumgel.
 2. Röret pressas något för att släppa ut luft från det.
 3. Spetsen sätts i analöppningen i önskad längd.
 4. Vuxna och barn äldre än tre år fyller vätskan i sin helhet.
 5. Röret pressas lite och spetsen avlägsnas.

Mikroxakens avførande effekt börjar vanligtvis inom fem till femton minuter.

Behandling eller rengöring av mikrocykler, även med en användbar lösning av kamomill, kan inte göras för ofta, eftersom Sådana förfaranden kan "tvätta" en hälsosam mikroflora-tarma. Därför utförs rengöring eller behandling av inflammation i högst tre på varandra följande dagar. I vilket fall som helst bör användningen av enema avtalas med läkaren, som kommer att ge lämpliga rekommendationer.

MIKROKLISM MED ÖRTOR OCH RÖKT OLJE

Teknik för mikroclysters. Först och främst tillverkas ett avkok av örter på havtornsolja. Vilka örter är bättre? Denna fråga kan inte besvaras entydigt, eftersom varje organism är individuell. De vanligaste örterna är kamomill, malurt, laurelblad, aloe, burdock och även betorblad. Alla dessa örter lindrar smärta, brinner, läker mikrotraumor, förbättrar blodcirkulationen och förhindrar reproduktion av mikroorganismer. Havtornolja återställer skadade vävnader, har skyddande egenskaper och tar bort inflammation redan vid första intaget. Beroende på vilken typ av gräs eller rot du har valt, avkokas.

När du ställer in mikroclyster ligger patienten på vänster sida, knän så nära som möjligt till magen. Läkaren eller sjuksköterskan förlänger skinkorna med sin vänstra hand och sätter in en spruta, som tidigare oljats ​​med vaselin, i ändtarmen med 5-10 cm. Den måste sakta sakta in, med rotationsrörelser. Efter att sprutan är i ändtarmen ska den högra handen sakta trycka päron och injicera läkemedlet. Dra sedan försiktigt försiktigt in sprutan. Patienten bör ligga med läkemedlet i 10-15 minuter och försöker hålla honom.

Indikationer för detta förfarande

2. Sjukdomar i tarmarna och magen;

3. Disease av rektal slemhinnor;

4. några andra patologier

2. Hög kroppstemperatur;

3. Tumörer i ändtarmen

4. Stark inflammatorisk process;

6. Kardiovaskulär insufficiens.

Behandlingsförloppet beror på omfattningen av lesionen, men oftast nog för att sätta mikroclyster 8-10 dagar. Före inställningen är det nödvändigt att tömma tarmarna och försöka att inte äta mycket mat som innehåller fiber. Den positiva effekten av förfarandet kommer att märkas så tidigt som 1-3 dagar. Om behandlingen utförs korrekt kan återfallet inte längre vara.

Sanatorier där MICROCLEASES används med växtbaserade extrakt och havtorn:

Ett bra sätt att hjälpa till med hemorrojder: mikroclysters

Ett av de mest populära sätten att behandla inflammation och sjukdomar i rektum är att skapa enema, till exempel med hemorrojder. Detta behandlingsverktyg utför flera funktioner samtidigt:

 • Förbättrar desinfektion av slemhinnor;
 • Eliminerar klåda och irritation
 • Ta bort ödem;
 • Har en förebyggande effekt på några sjukdomar i ändtarmen.

Användningen av mikroclyster är den mest effektiva metoden för behandling av hemorrojder. I vissa fall undviker man behandlingen av denna sjukdom med hjälp av mediciner. I allmänhet är användningen av sådana rengöringsprocedurer vanligen hänförlig till folkliga behandlingsmetoder.

Sällan bestämmer patienter att du kan göra mikroclysters på egen hand utan att konsultera en prokolog. Så att göra det är oönskade, eftersom effektiv botemedel av denna sjukdom kräver ett obligatoriskt besök hos lämplig specialist. Användningen av mikroclyster i en sjukdom som hemorrojder är oacceptabel i följande fall:

 • Förekomsten av orsakslös smärta i buken;
 • Inflammation i anus av okänt ursprung.

Typer av enemas

Med hemorrojder är det mycket effektivt att göra enemas från medicinska växter. Tack vare denna svaghet kan du ta bort inflammation i ändtarmen, bli av med klåda och obehagliga upplevelser. Man bör komma ihåg att emmen inte kan utföras med följande symptom, för att inte öka inflammatorisk process:

 • blödning;
 • erosion;
 • sår;
 • Sprickor i rektum slemhinna
 • Förlust av hemorrojder.

För behandling av hemorrojder kan tre typer av enemas användas:

 1. rengöring;
 2. Medicin (ört);
 3. Oil.

Cleansing enemas ger ett bra avlägsnande av gaser och avföring, härdade till följd av förstoppning. De är gjorda av vanligt kokt vatten, vars temperatur är ca 37-38 ° C. För att förbättra rengöringseffekten rekommenderas att du lägger till en av följande komponenter i det vatten du väljer:

 • En eller två matskedar havsalt eller bordsalt;
 • En eller två matskedar glycerin;
 • Ett glas kamillebuljong på en mugg av Esmarch.

Läkemedelsema är beredd med infusioner från medicinska växter. Det måste göras först efter att rensningsemnet har placerats. Den medicinska enema skiljer sig också från den renande emmen med en liten volym av högst 50-100 ml.

Oljiga enemas måste göras före sänggåendet för att lindra avföring med sprickor och förstoppning. Denna lättnad beror på det faktum att vegetabilisk olja (solros, olivolja, linfrö, vaselin) kan försiktigt kuvert tarmslimhinnan, vilket underlättar glidningen av pallmassorna ner. Till smör, uppvärmd till 37-40 ° C i en volym av 50-100 ml, kan du också lägga till ett avkok av kamille eller andra örter, diskuteras nedan.

Medel för beredning av enema

För att förbereda enema, används följande medel:

 • Kokt vatten, vars temperatur bör vara 30 ° C;
 • De läkemedel som doktorn ordinerat absorberas snabbt och harmlöst i blodet, utan att tränga in i levern.
 • Herbal decoctions;
 • Oljelösningar baserade på olivolja, solros, vaselin eller andra typer av oljor;
 • Näringsämnen baserade på glukos eller andra vitamin-mineral komplex;
 • Stärkelseblandningar, stärkelseskällan för vilken ris, potatis, vetemjöl eller majs är.

I vissa fall är det lämpligt att ersätta den vanliga svanen med så kallade mikroclysters. Dess huvudskillnad ligger i volymen av den använda vätskan. Mikrocyklisk behandling av hemorrojder rekommenderas att göra med användning av avkok eller infusioner av medicinalväxter, såväl som vegetabiliska oljor.

Inställning av mikroclyster och kontraindikationer

För att ställa in microclysters behöver du:

 • Infusion, avkok eller oljigt extrakt från vissa medicinska växter;
 • Sprut med spets eller spruta Janet, volymen är från 50 till 200 ml;
 • Vaselin, brukade smörja spetsen.

För att ställa avkänningen ska patienten ligga på sin vänstra sida och dra benen till magen. Den vänstra handen måste skjuta ifrån sig skinkorna och sätta med sin högra hand Vaselin-smurt spets i sprutan in i anusen. Ange det ska vara 5-10 centimeter, ger rotation, för att underlätta införandet. Därefter pressas injektionssprutorna långsamt med höger hand, så att dess innehåll tränger in i ändtarmen. Vid slutet av proceduren bör patienten ligga ner i 10-15 minuter, samtidigt som man försöker hålla den injicerade medicinen i ändtarmen.

Innan du utför dessa procedurer måste du konsultera en prokolog. Han måste fastställa sjukdomsfasen och avgöra om det för närvarande är möjligt att sätta mikroclyster. Förfarandet rekommenderas inte för följande symtom:

 • Inflammatoriska sjukdomar i ändtarmen;
 • Tarmtumörer;
 • Droppe hemorrojder och tung blödning;
 • Nyare kirurgiska ingrepp i buken och ändtarmen;
 • Några samtidiga sjukdomar.

Det bör också beaktas att sprutans spets lätt kan skada det inflammatoriska slemhinnan i ändtarmen, formationerna och olika postoperativa ärr som är mycket framträdande i sin lumen. Därför kan utnämningen av mikrocykler i hemorrojder endast utföras av en läkare efter en noggrann undersökning av patienten.

Att göra hemorrojder med en lavemang rekommenderas under den period då sjukdomen avlämnas. Under samma exacerbation av sjukdomen är det speciellt - i närvaro av mindre eller kraftig blödning - inte tillåtet att avbilda enema.

Det rekommenderas inte att placera enemas under hemorrojder under graviditeten, särskilt - att göra det själv. Om sjukdomen allvarligt bryter mot en gravid kvinnas normala liv, så att bli av med hemorrojder är det önskvärt att använda speciella ljus som tillåts under graviditeten.

Använda växter och metoder för beredning av medicinska mikroclystrar

Drogmikrolyslaster framställs med användning av växter som har följande typer av åtgärder:

 • Sårläkning;
 • baktericid;
 • Antiinflammatoriska;
 • Vaskulär förstärkning.

I det här fallet kan du använda både växtbaserade infusioner och juice av vissa växter. Oftast för framställning av mikrocykler används följande örtberedningar:

 • Havtornsolja ger sårläkning och vaskulär förstärkningseffekter. 50 ml rumstemperaturolja injiceras i ändtarmen såsom beskrivits ovan.
 • Malurt ger undertryckande av den inflammatoriska processen och en minskning av smärta.
 • Apotekskamomill är ett naturligt antiseptiskt och antiinflammatoriskt medel. Tack vare microclysters med dess avkok är smärtan minskad och puffiness, klåda och rodnad i analområdet elimineras.
 • Råtsaft, injiceras i små mängder i ändtarmen med en spruta, tonar blodkärlen och slutar blöda.


Överväga sätt att förbereda flera infusioner för en medicinsk enema för hemorrojder:

 • Två matskedar av kamomillblommor bryggs med ett glas kokande vatten. Blandningen insisteras i 1 timme i en sluten behållare, varefter den filtreras;
 • En matsked linfrön hälls i ett glas kokande vatten och får stå i två eller tre timmar;
 • Fyra matskedar örter malurt häll en liter kokande vatten och laga i 6-7 minuter på mycket låg värme. Därefter förpackas behållaren i en handduk och insisterade i sex timmar;
 • En matsked jordgubbeblad hälls med en liter kokande vatten, täcka med ett tätt lock och insistera på 20 minuter.

De beredda lösningarna injiceras i rektum med lätt uppvärmda mikroclyster i doser på 50 ml. I fallet med svår inflammation i tarmarna är det möjligt att införa mikrocykler oftare, vilket minskar volymen med hälften.

För att få enema med hemorrojder, kan du också förbereda ett avkok från samlingen av medicinska örter. För att göra detta, blanda 30 gram kamomill, salvia blad och hästkastanjfrön, 50 gram ekbark och åtta matskedar nattbladenes blad. Den resulterande blandningen hälles i två liter kokande vatten, varefter det insisteras i värmen i fyra timmar. Enemor med detta avkok rekommenderas att göra för att lindra smärta i analkanalen.

Varaktigheten av behandlingen med användning av mikroclyster ska väljas beroende på svårighetsgraden av symtomen och på det stadium där sjukdomen är belägen. Det rekommenderas inte att sätta mikroclystrar oftare än två gånger om dagen. Återigen bör det också påminnas om att innan en oberoende behandling av hemorrojder med hjälp av mikroclyster startas, är det nödvändigt att kontakta en specialiserad läkare för råd.

BEHANDLINGSMIKROKALISMER

Regler för microblogging

Under behandlingen av inflammatoriska sjukdomar i det genitourinära systemet, såväl som undertarmen, rekommenderar vi att vi utför terapeutiska mikroclyster som har en stark lokal effekt som kommer in i det systemiska blodet.

Medicinska mikroclyster ska utföras enligt alla regler:
 • Mikroklyster administreras dagligen 1 gång om dagen efter rening av enema eller spontan tarmrengöring - detta är ett måste!
 • Lösningen för mikroclyster ska inte vara varm eller kall, den optimala temperaturen är 38 grader (knappast en varm lösning)
 • Vattnet för mikroclyster måste nödvändigtvis kokas
 • Spetsen på sprutan måste smörjas med babycreme före användning
 • Efter införandet av lösningen ligga ner i 30 minuter så att lösningen inte läcker ut.
 • Medicinska mikroclyster ska hållas inuti tills de absorberas fullständigt
 • Microclysters spenderar en kurs på 15-30 dagar
Mikroglas med en lösning av stenolja

(har antiinflammatorisk, sårläkning, antitumör effekt)

Lös upp 3 gr. en stenolja i 500 ml vatten och tillsätt 1 msk. sked av naturlig honung, blanda väl.
Utför mikroclyster med en varm lösning av 100 ml per procedur. Värm lösningen med en stenolja direkt i sprutan, som måste sänkas i varmt vatten (inte kokande vatten).
Förvara lösningen i kylskåp!

Microclysters genom samling av örter med stenolja

(samlingen har antiinflammatorisk och resorptiv effekt)

Borovoy livmodern, Grushanka, Zimolyubka - 1 st.lozhke, Echinacea purpurea - 1 tesked, blanda i en separat burk.
1 msk. Skedblandning med en ruta häll 200 ml kokande vatten i en termos för natten, dränera.
Vid knappt varm infusion tillsätt 1 gr. en stenolja, det är bra att lösa upp.
Utför mikroclyster med en varm lösning av 50 ml per procedur.

Microclysters med aspbark extrakt

(Aspen bark har en stark antiinflammatorisk, anti-infektiv effekt)

30 gram krossad askbark häll 300 ml dricksvatten, koka upp och koka under locket på lägsta värme i 30 minuter. Insistera på värmen i 3 timmar, insvept i en panna med en filt. Ytterligare belastning bringas den erhållna volymen till 300 ml. Utför mikroclyster med en varm lösning av 100 ml per procedur.

Microclysters med kamille

(Kamomill har en antiseptisk, antiinflammatorisk, analgetisk effekt)

1 matsked med en kopp kamille apotek häll 200 ml dricksvatten, stäng locket och koka på låg värme. Avlägsnas från värme och låt stå i 30 minuter, dränera. Mikrolysstrålarna bör utföras dagligen med en varmbuljong på 100 ml per procedur.

Microclysters infusion av comfrey medicinal

(Comfrey har antitumör, smärtstillande, antiinflammatorisk, antimikrobiell, hemostatisk samt sårläkning)

1 full konst. Sked den krossade rotan Comfrey häll 200 ml kokande vatten i en termos för natten, dränera. Förfarandet bör utföras dagligen enligt alla regler med en varm infusion av 100 ml.

Microclysters med celandine

(Celandine har antitumör, antiviral, smärtstillande, antiinflammatorisk, sårläkningseffekt, effektiv för polyper)

1 msk. sked med glid av örter Cleaner häll 200 ml kokande vatten i en termos för natten, dränera. Hämta volymen kokt vatten till 200 ml.
Utför mikroclyster med en varm infusion av 100 ml per procedur.
Resten av infusionen lagras i kylskåpet i högst 2 dagar!

Är det möjligt att behandla prostatit ensam?

Inflammation av prostata är en av de manliga sjukdomar som förekommer oftast hos män i åldern 30 år. Sjukdomen uppstår på grund av att man tränger in i prostata vävnaden av farliga infektioner som bidrar till utvecklingen av prostatit. Om du börjar sjukdomen, reduceras manens sexuella förmåga väsentligt, så när de första tecknen på sjukdomen uppträder måste du se en specialist så att han diagnostiserar och förskriver behandling. Den svaga formen av sjukdomen kräver ingen medicinsk behandling, patienten bör bara sluta engagera sig i promiskuöst samlag. Behandling av själva prostatit är möjligt, du behöver bara konsultera en läkare innan det.

Det finns många effektiva behandlingar för prostatit i hemmet. För dessa ändamål används dekoktioner av medicinska örter. Herbal decoctions tas eller används för microclysters. Det är viktigt att komma ihåg att före självbehandling är det nödvändigt att få godkännande av en specialist eftersom felaktig behandling av prostatit kan leda till komplikationer och övergången av prostatit från en mild form till en kronisk, vilket är svår att bota.

Medicinsk avkok från orkidéerna

Ta 3-4 msk torkade knölar av orkidéerna, försiktigt sprid försiktigt. Hörlurar måste fyllas med vatten. Du behöver kallt vatten i sådan mängd att det helt täckte de odlade knölarna. Tillsätt 500 ml kokande vatten till den färdiga slammet från sallat och vatten.

Blandningen måste sättas på en liten eld. När blandningen kokar, måste du koka vattnet i 10 minuter. Därefter infiltreras färdigbuljongen i 30 minuter. Efter en halvtimme ska buljongen från knölarna filtreras. Buljongen tas mellan huvudmålen minst 3 gånger om dagen för en halv kopp.

Recept av tinkturer

Aloe och honung. För att förbereda detta läkemedel behöver du 500 gram bladen av flerårig aloe, 500 g honung, 500 ml rött fortifierat vin. Aloe lämnar slipning i köttkvarn, tillsätt flytande naturlig honung till uppslamningen, blanda sedan väl. En homogen massa bör erhållas. Tillsätt vin till blandningen av aloe och honung.

Stäng behållaren ordentligt med lockblandningen, sätt i kylskåpet i en vecka. Efter denna tid kommer din effektiva medicin för behandling av prostatit att vara klar för användning. Var noga med att filtrera den innan du börjar ta den. Ta en månad för en tesked 1 timme innan du äter. Så snart 1 vecka av behandling är över, börja ta 1 matsked tinktur.

Tinktur från roten av ginseng med alkohol. Du behöver en ginsengrot och alkohol. Ginsengens rötter måste hällas med alkohol i ett förhållande av 10 till 1, företrädesvis med användning av en glasflaska i stället för plast. Därefter stänger du flaskan och skickar den till en mörk plats. Låt läkemedlet infusera i två veckor. Efter tinkturen är klar, ta den flera gånger om dagen för 20 droppar mellan måltiderna.

Mikroglas med avkok av medicinska örter

Behandling av enbart prostatit blir effektivare om den ingår i det vanliga mikroclyster med buljonger och tinkturer av medicinska örter. För att förbereda microclysters med tinktur av rölleka ört, behöver du en matsked torkad rölleka och en halv kopp kokande vatten. Buljongen är beredd helt enkelt: gräset hälls med kokande vatten, sedan smälter det i en halvtimme i ett vattenbad. För mikrocykler ska buljongen filtreras och sedan användas dagligen på morgonen och på kvällen. För att stoppa behandlingen av prostatit självständigt med hjälp av en mikrocykel är det nödvändigt att sluta när det kommer förenkling.

Microclysters med kamille. En matsked torkad hackad kamilleblommor hälls i ett glas kokande vatten och infunderas i 30 minuter. När den nödvändiga tiden har passerat bör buljongen filtreras och får svalna. Kamilleinfusion ska behandlas dagligen på morgonen och kvällen tills symtomen försvinner. Vid uppsägning av behandlingen är det nödvändigt att undersökas hos experten.

Microclysters med salvia. 10 blad av salvia fylld med ett glas kokande vatten och languishing i 30 minuter i ett vattenbad. Efter buljongen filtreras och kyls naturligt. För mikroclyster används hälften av glaset av tinktur. Applicera 2 gånger om dagen på morgonen och kvällen.

Behandling med juice

Förutom medicinska buljonger och mikroclyster kommer saften av svart rädisa och pepparrot att passa behandlingen. Juiceen måste vara nyberedd. Receptionen genomförs flera gånger om dagen före måltiden för 1 matsked. Att juice inte förlorar sina användbara egenskaper, det kan inte lagras i kylskåpet.

Varje gång du behöver ta färsk juice. När du behandlar inflammation i prostata med användning av svart rädisjuice eller pepparrot måste du vara försiktig. Kom ihåg att saften av dessa grönsaker är kontraindicerad i fall av magsår och duodenala sår, såväl som gastrit. Speciellt handlar det om perioder av förvärring av sjukdomar.

Behandling av prostatit med enemas (microclysters)

Trevlig tid på dagen! Jag heter Khalisat Suleymanova - jag är en fytoterapeut. På 28 år botade jag mig själv med livmoderhalscancer med örter (mer om min upplevelse av återhämtning och varför jag blev en örtmedicin, läs här: Min historia). Innan du behandlas enligt folkmetoder som beskrivs på Internet, var god kontakta en specialist och din läkare! Detta kommer att spara tid och pengar, eftersom sjukdomarna är olika, örterna och behandlingsmetoderna är olika, men det finns också sjukdomar, kontraindikationer, komplikationer och så vidare. Medan det inte finns något att lägga till, men om du behöver hjälp vid val av örter och behandlingsmetoder kan du hitta mig här på kontakterna:

Tetefon: 8 918 843 47 72

mail: [email protected]

Behandling av prostatit med mikroclyster är ett utmärkt verktyg i kampen mot sjukdomen. Effekten av denna procedur är att läkemedelslösningen som injiceras i rektum absorberas av tarmarnas celler,

Mikrolism i prostata kan ordineras av en urolog. Endast en kvalificerad läkare kan föreskriva antalet nödvändiga procedurer, ett recept som tar hänsyn till patientens medicinska historia, förekomsten av en allergi, sjukdomsfasen. Om man ska tillämpa rengöringsprocedurer tillsammans med samtidig medicinsk behandling som hjälper till:

 • för att avlägsna inflammation
 • utföra antiseptisk verkan
 • normalisera urinering
 • läka sår;
 • minska smärta
 • för att fastställa blodcirkulationen.

Hur man gör mikroclyster med prostatit

För att göra detta kommer manipulering av specialkunskaper inte att krävas. Du kan göra det själv, eller bättre, be någon att hjälpa dig.

Innan du börjar proceduren måste du rengöra ändtarmen. För detta gör vi enema med vanligt vatten i en volym på 350-400 milliliter tills tömningen är ren. Sedan tar vi sprutan och häll buljongen in i den. Lösningen ska kokas nyligen vid rumstemperatur. Smörj spetsen av pärlkräm eller petroleumgel, du kan använda flytande tvål. I det benägna läget injicerar vi läkemedlet i en volym av 100-150 milliliter i ändtarmen. Lösningen bör hållas i 30 till 60 minuter. Omedelbart efter sprutning kan du inte gå upp, delta i aktiva aktiviteter, tomma. Läkare rekommenderar efter sömn. Då kan du uppnå maximalt resultat.

lavemang

Tänk på de alternativ som du kan göra en avflöde med prostatit:

 • med tillsats av läkemedel: olika analgetika, jodlösning, antipyrin;
 • på basis av örter som: kalendula, kamomillmorgon, ek, Johannesjurt;
 • med tillsats av oljor: solros, eukalyptus, ricinus, havtorn.

Hur man lagar en buljong

Herbal decoctions för enemas är enkla att laga mat. I ett apotek måste du köpa örter eller skaffa dem själv. Läkemedelsdekyler framställs nästan identiskt.

Tänk på förberedelsen av en lösning baserad på kamomill. Ta 1 msk kamomill och 200 ml vatten. Blanda ingredienserna, lägg i en kastrull och koka. Infusionen ska lämnas i 30 minuter och sedan spänn den genom en sikta. Behandlingsperioden är 30 dagar.

Om buljongen är beredd på grund av ek, måste den kokas över låg värme, i 30 minuter.

För vilka förfaranden ska jag använda

Från örtteer kan göras som en mini lavemang (administrerad 100 - 150 milliliter medicin) och rengöring (300 ml buljong).

Enema i vilken oljan injiceras, hjälper till att ta bort inflammation, förbättra blodcirkulationen, gasåtervinning. Mängden olja i en liten är 30-50 milliliter utan att tillsätta andra komponenter.

Av vad och hur man gör microclysters med prostatit

Inflammation av prostatakörteln behandlas på olika sätt. Bland dem är det nödvändigt att notera enkla, såsom mikrocykler med prostatit, och komplexa, inklusive läkemedel, prostata massage och fysioterapi.

microclysters

Mikrocykler med prostatit är ett magiskt medel som kan användas för både behandling och profylax av prostatit.

Verkningsmekanismen för medicinsk minilism består i absorptionen av alla näringsämnen i lösningen som införs i ändtarmen genom tarmceller.

Inom 30-60 minuter kommer alla biologiskt aktiva substanser in i den lokala blodbanan och sedan in i prostatavävnaden.

Därför faller läkemedlet snabbt på rätt ställe, kringbi lever och mage.

Indikationer för användning är följande (kan ordineras utan läkare):

 • Problematisk, frekvent och smärtsam urinering;
 • Smärtsam utlösning, akut smärta i bukhinnan, ljummen, coccyx.

Tack vare ett antal helande egenskaper kommer emmen att ha en antiinflammatorisk, analgetisk och spasmolytisk effekt på prostatakörteln. Effekten kommer att erhållas inom 30-60 minuter.

Är det en självständig metod, eller är det nödvändigt att använda komplex terapi?

Enemas - som profylax av prostatit kan användas solo. Det finns inget behov av konjugation med läkemedel per os (läkemedel som tagits genom munnen).

Vid akut behandling krävs antibakteriell terapi. Här är det nödvändigt att kombinera ett antibiotikum med enema. Effekten blir utmärkt.

Å ena sidan minskar antibiotikornas dåliga effekt på kroppen, och å andra sidan - kommer behandlingen av prostata att fortsätta mycket intensivt.

Rengöringslösningar

Vid framställning av en lösning för mikrocykler med prostatit är ingenting komplicerat. Det är nödvändigt att i medicinskåpet fanns några medicinska preparat och samlingar av örter.

Vatten örter med 10% dimexid, deras alkohollösningar, oljemagasiner används.

 • antipyrin (anestesi);
 • jodlösning (desinfektion);
 • dimexid (den bästa absorptionen av aktiva komponenter i enema och avlägsnande av inflammation);
 • alkoholtinkturer av medicinska örter (försiktigt, överkänslighet!).

Det finns många örter som är lämpliga för framställning av mikroclyster i prostatit:

 • kalendula, kamomill, modervård (med en kronisk process och för förebyggande av prostatit);
 • ek, johannesört (med allvarlig inflammation).

Örter lindrar inflammation och har en bakteriedödande eller bakteriostatisk effekt.

 • havtorn;
 • persika;
 • solros;
 • castor;
 • eukalyptus (med försiktighet kan det finnas en individuell överkänslighet).

Olja används för att lindra värk och smärta i prostatit, förbättra blodmikrocirkulationen.

Framställning av blandningen

Herbal decoctions är beredda enligt bruksanvisningen. Som regel måste du blanda blandningen av vatten och gräs och låt den brygga i 30-60 minuter. (Älkbuljong ska kokas över låg värme i en halvtimme).

Efter detta, i buljongen sattes dimexide baserad, har det visat sig att ej mer än 10% av hela volymen av vätska, kyls blandningen till 38-45 grader (definieras enligt följande: magert kind om kännas behaglig värme, sedan normal temperatur).

Alkohollösningar framställs enligt följande: 5 g tinktur av kalendula, kamomill, Johannesört, Leonurus blandas i 100 ml vatten. Lösningen är bättre att värma upp till kroppstemperaturen (uppmärksamhet, värm inte mer än 38 grader!).

Olja i mikrocykler med prostatit administreras i en mängd av 30-50 ml utan några ytterligare föroreningar.

Klippprocessen

Innan du lägger mikrobloggtjänst ska du rengöra ändtarmen. Detta innebär att du måste göra en preliminär rengörande emalj i volymen 200-300 ml.

Om nödvändigt, upprepa proceduren tills tömningen passerar genom rent vatten.

Därefter är det nödvändigt att ringa upp en uppvärmd medicinsk blandning i barnens enema (eller enemas för douching, upp till 500 ml) och injicera 100-150 ml lösning i ändtarmen.

Lösningen ska inte frisättas från tarmarna inom 30-60 minuter. Det betyder att efter enema inte rekommenderas att gå upp, att bedriva aktiv verksamhet eller gå på toaletten.

Det är bäst att genomföra förfarandet före sänggåendet. Idealt sett bör patienten somna efter sömnen. Då kommer effekten att vara maximalt läkande.

100-150 ml vätska - en liten volym för ändtarmen, så spontan tömning kan inte vara.

Varför är microclysters så användbara?

Det är känt att prostatakörteln ligger nära rektumets bakmur.

På grund av selektiv permeabilitet i tarmväggarna är det möjligt att leverera härdande ämnen direkt till prostata. Om du jämför minemaema med drogen Per Os, har den första metoden betydande fördelar:

• läkemedlet löses inte upp i magen och påverkar inte levern,

• läkemedlet kommer snabbt till rätt ställe - prostatakörteln.

Användningen av mikrocykler med prostatit är möjlig hemma, det är inte nödvändigt att ligga på sjukhuset och fråga sjuksköterskan om det.

Denna process är inte svår, även obehaglig. Kom ihåg att microclysters är användbara inte bara för prostata, det är förebyggande av hemorrojder och rektumssjukdomar.