Huvud
Behandling

Mikrocyklister som ett sätt att behandla prostata sjukdomar

Den inflammatoriska processen, som påverkar prostatakörteln, har en negativ effekt på hela genitourinärsystemet. Mannen har ömhet och svårigheter under tömningen av blåsan, smärta i underlivet. För symptomatisk behandling av akuta manifestationer av inflammation i prostata som används i olika doseringsformer. Mikrolykster med prostatit är en av de mest effektiva metoderna för att lindra symtomen och arrestera den patologiska processen.

Ibland används mikrocykler i prostata adenom, vilket kommer att beskrivas nedan.

Verkningsmekanismen för mikroklism med prostatit

Med inflammation och andra negativa processer i bäckenområdet försämras blodkroppens kvalitet och hastighet, stagnerande fenomen utvecklas, vävnader saknar användbara ämnen och syre. På grund av bristen på blodflöde i det drabbade området, är läkemedel som administreras oralt, intramuskulärt eller intravenöst inte tillräckliga eller i allmänhet ineffektiva.

Fördelen med mikroclyster för behandling av prostatit är en riktade effekt. Det aktiva ämnet tränger in i kroppen i omedelbar närhet av det sjuka området, kringgår mag-tarmkanalen och har snabbt en terapeutisk effekt. Det faktum att syntetiska eller naturliga preparat som administreras med hjälp av mikroclyster inte kommer in i matsmältningsorganen är också ett plus för denna metod.

Många ämnen som är nödvändiga för behandling av inflammatoriska processer av olika etiologier, påverkar aggressivt slemhinnorna i magen och tarmarna. Vid långvarig användning av sådana ämnen kan en ogynnsam situation uppstå: genom att behandla prostatit har en magsjukdom orsakats.

Kontra

Kontraindikationer för användning av mikroclyster i prostatit inkluderar:

 • akut fas av inflammatorisk process med uttalade smärtsamma förnimmelser i kretsen och underlivet;
 • maligna neoplasmer i rektum och prostatakörteln;
 • inflammatoriska processer som förekommer i rektum, förekomsten av sprickor och andra skador;
 • obalans i intestinal mikroflora;
 • hemorrojder eller blödning i ändtarmen.

Mikrolykster kan användas både för terapeutiska och förebyggande ändamål. Mängden vätska som administreras genom denna procedur är 30 till 60 ml, varför det kallas mikroclystia. Exponeringstiden för alla droger är annorlunda, den genomsnittliga effekten av drogen ska vara från en halvtimme till en timme. Vid denna tidpunkt är det nödvändigt att ligga ner, evakuering av tarmen kommer att leda till evakuering av det mesta av den medicinska kompositionen.

Varianter av mikroclysters

Komposition för införande av en direkt klump med prostatit väljs utifrån individuella indikationer, form och stadium av den patologiska processen, med beaktande av kontraindikationer i varje enskilt fall.

Utnämningen är enbart hos den närvarande urologen. Oberoende avgöra kompositionen, varaktighet och behandlingsschema är oacceptabelt. Felaktig behandling kan prova sjukdomens negativa dynamik, leda till svåra konsekvenser, bidra till utvecklingen av komplikationer.

Sammansättningen av mikrocykler från prostatit kan baseras på lösningar av medicinska preparat, örtdekok, naturliga oljor. Används också lera och lera, mjölk, läsk, väteperoxid, mangan, havsalt och andra komponenter.

Med förberedelser

En av de mest effektiva drogerna för prostatit är Dimexide. Detta medel för extern användning har en bakteriedödande, antiinflammatorisk och analgetisk effekt.

Dimexid har följande åtgärd:

 • framgångsrikt och snabbt avlägsnar inflammatorisk process i prostatakörteln;
 • främjar det normala funktionen hos det urogenitala systemet;
 • eliminerar stillastående processer i bäckenområdet
 • hjälper till tidig läkning av de drabbade prostata vävnaderna, vilket bidrar till regenerering av vävnader.

En bra komplex effekt är förfarandet, som använder dimexin, kompletterat med kamomillbuljong.

 1. För att göra det, ta 50 ml avkokning av kamomill, 2 ml dimexid och hälften av en antibiotikablad, till exempel Ciprolet.
 2. Antibiotikum måste males till ett pulverformigt tillstånd. För att pulvret ska kunna lösa upp kan det tillsättas till en het blandning av avkok och dimexid.
 3. För att använda buljongen måste du svalna till 40-45 grader, för att inte uppleva obekväma känslor under proceduren.
 4. Mikrolykster placeras efter den naturliga tömningen av tarmarna innan de lägger sig.
 5. Varaktigheten av den terapeutiska kursen med en sådan komposition är en vecka. Avbrottet mellan kurserna ska vara minst tio dagar.

Förutom Dimexide används läkemedel som antipyrin, alkoholhaltiga örter och jod. I ett glas rent vatten tillsätts tio droppar av en 5% alkoholisk lösning av jod och en aspirintabletter. Denna mängd lösning är tillräcklig för två eller tre applikationer. Behandlingsförloppet är en vecka.

Med örter

Örter för behandling måste väljas utifrån deras medicinska egenskaper. Den mest effektiva är användningen av växter som har antiinflammatoriska, antiseptiska, baktericida och analgetiska effekter. Sådana örter innefattar:

 • kamille apotek;
 • calendula;
 • St John's wort;
 • rölleka;
 • salvia;
 • Hjärt;
 • aloe.

Också en mycket effektiv örtmedel för behandling av prostatit är barken av ek.

De mest populära örterna i behandlingen av prostatit är kamille och kalendula.

 1. Microclyster kamomill prostatit är effektiva för att minska inflammation, lindrar smärta, främjar en snabb förnyelse av den drabbade kroppsvävnad, har positiva effekter på tarmslemhinnan. Dessutom innehåller kamille substanser som har bakteriedödande egenskaper, vilket gör att du kan intensivt kämpa med patogener patogener i den infektiösa etiologin av prostatit. Du kan köpa i apoteket färdiginfusion av kamomill, till exempel rotokan.
 2. Calendula har samma effekt som kamomill, det lindrar ömhet och klåda väl.
 3. Yarrow påverkar positivt tillståndet i tarmmikrofloran och har också en generell förstärkningseffekt.
 4. Recept med en ålder gammal rekommenderas med en signifikant minskning av immunitet.

Med oljor

Mikrolykster med prostatit kan vara fet. Olja i kompositionen enligt lavemang har en positiv effekt på tillståndet hos tarmslemhinnan, vilket minskar gasgenerering, well-lindrar smärta, minskar inflammation, förbättrar blodflödet till det drabbade området. Rekommenderar oftast att använda sådana oljor:

Andra föreningar

 • Propolis är ett populärt botemedel mot mikroclyster med prostatit. Denna naturprodukt, en biodlingsprodukt, har en kraftfull bakteriedödande effekt, har en analgetisk och antiinflammatorisk effekt. Propolis stimulerar blodcirkulationen i området av inflammerad prostata, normaliserar genitourinsystemets funktion, har en fördelaktig effekt på tarmens tillstånd.
 • För avlägsnande av kramp i glatta muskulaturen i prostata och förbättra de drabbade vävnaderna rekommenderade microclysters effekt, som inkluderar mjölk, en alkohol lösning av jod, aloe juice och honung.
 • Ett populärt och effektivt medel är mikroclysters, som innefattar lera. Lera innehåller ämnen som bidrar till att tidigt eliminera inflammation, har en regenererande effekt på prostatakörtelns drabbade vävnader.
 • För att bekämpa den patogena mikrofloran med bakteriell prostatit, förbättra blodtillförseln till det drabbade området, eliminera stagnation, såväl som för att förbättra erektil funktion microclysters företrädesvis utförs med väteperoxid.
 • Om prostatit sker mot bakgrund av hemorrojder, för normalisering av tarmen, eliminera intestinal blödning, återställa den normala balansen i mikrofloran är en snabb läkning av sår och sprickor i väggarna i ändtarmen rekommenderas microclysters med en dekokt av ek bark.
 • Med förstoppning används diarré, tarmsjukdomar, en bakpulverlösning för förfarandena.
 • Med prostatit bakteriell etiologi, om inflammationen har gått in i en purulent process rekommenderas enema med furatsilin. Denna botemedel eliminerar ömhet som åtföljer den purulenta processen, undertrycker den patogena mikroflorans vitala aktivitet och botar inflammation.

Oftast kräver prostatit inte sjukhusvistelse, så patienten behandlar den huvudsakliga behandlingen hemma på egen hand. Samtidigt är det nödvändigt att följa rekommendationerna från behandlingsurologen, att följa regimerna, för att observera doserna av de föreskrivna läkemedlen.

Alla läkemedel och folkmedicin som rekommenderas till dig av dina vänner eller läses på Internet bör diskuteras med din läkare före användning. Vissa medel kan jämföra varandras handlingar och behandlingen blir ineffektiv. Och droger kan vara konflikta, då kommer behandlingen inte bara vara värdelös, men det kommer också att orsaka skada, leda till komplikationer, på grund av felaktig behandling kommer processen att försummas.

Microclysters i prostata adenom

Vid godartad proliferation av prostatavävnad kan även mikrolysprocedurer förskrivas. Om den manliga prostata hyperplasi, är behandling som syftar till att minska nivån på ökningen i storleken på det påverkade organet, normalisering drift av urogenitalsystemet, förebyggande och avlägsnande av muskelspasmer. Sammansättningen microclysters prostata adenom kan inkludera mediciner eller örter, som har följande steg: normalisera hormonell koppning inflammation, återställa de metaboliska processer i celler i det angripna organet. Med hjälp av enema kan du minska sårheten i urinprocessen.

Hur man behandlar prostatit med mikroclyster?

Om vi ​​jämför effektiviteten hos mikrocykler med prostatit med oral medicinering, så har det första alternativet fördelar. Läkande ämnen tränger in direkt i prostata. Läkemedlet förlorar inte dess egenskaper på grund av effekterna av magsaften, det finns ingen effekt på levern. I mikrocykler, antiseptisk verkan normaliserar förfarandena tarmarna, förenklar frisättning av avföring från kroppen. Inom en halvtimme kommer de biologiskt aktiva komponenterna in i blodet och sedan in i prostatavävnaden.

Indikationer och kontraindikationer

Douchering på basis av vattenhaltiga lösningar utförs före massering av prostatakörteln eller rektal administrering av läkemedel. Klättring på basis av medicinska porer förekommer inte med cancer. Det får inte höras av människor när:

 • Smärta sensioner i bukhålan hos okänd etiologi;
 • Inflammationer som uppstår i rektum eller tjocktarmen;
 • Ostrom prostatit;
 • Hemorrhoida noder;
 • Förhöjd temperatur;
 • Närvaron av tarmtumörer.

Du kan tillgripa enemation för att bli av med:

 • Problematisk, ständigt återkommande, smärtsam urinering
 • Stagnerande processer i det lilla bäckenet;
 • Smärtsam utlösning, signifikant smärta i perineum, ljumsken, coccyx.

Komposition mikroclyster med prostatit kommer att ge antiinflammatorisk, analgetisk, antispasmodisk effekt på prostitutionen. Effekten säkerställs inom en halv timme.

Med vad gör enemas med prostatit?

Matlagning rr bara. Du behöver medicin, örter. Används vattenbaserade växtbaserade dekoktioner med 10% Dimexide, samt alkoholisk, oljig r-ry. Förberedelser för medicinsk enema:

 • Antipyrin (lättnad från smärta);
 • Jod r-r (desinfektionseffekt);
 • Dimexid (för effektivare absorption av aktiva komponenter, avlägsnande av inflammatorisk process);
 • Herbal tinkturer på alkohol (eventuell överkänslighet mot komponenterna).

Av örterna lämpliga ringblomningar, kamomill, motherwort (om det finns kronisk prostatit, för förebyggande). Med signifikanta inflammatoriska processer är en ek, johannesört, lämplig. Betennandet kommer att gå bort, bakteriedödande eller bakteriostatisk effekt kommer att göras.

Av oljorna passar havtorn, persika, solros, ricinus, eukalyptus (det senare alternativet är relevant för användning i avsaknad av individuell intolerans). Olja hjälper perfekt med stor smärta, ökar blodflödet. Tvättning på grund av gran eller granolja + kamillebuljong är ett annat verktyg som hjälper till med kronisk prostatit. Varm blandningen till 40 °: uppvärmd i ett vattenbad i en mängd av 40-50 ml granvatten injiceras i anuset. Det är bättre att stanna i 10 minuter. på buken. Lägg till granvatten ett par droppar av granolja eller kamillebuljong. Men vård behövs, eftersom granolja kan ge allergi.

Hur man gör en blandning?

Örter av örter är beredda på grundval av instruktionerna på förpackningarna. Vatten- och växtinnehållet kokas, infunderas i 30-60 minuter. (ekbocken kokas på låg värme i 30 minuter). Dimexid bör tillsättas till buljongen, dess mängd bör vara 10% maximal för hela volymen av vätskan. R-p kyla till 38-45 ° C (om temperaturen i blandningen är normal när den berörs av kinden, får den användas).

Örter utan tillsats av läkemedel till blandningen för enemation kan användas individuellt eller i en förening. Art. l. gräset är ångat med ett glas kokande vatten. Populära kamille mikroclysters från prostatit. Kamilleinfusion kan göras hemma eller köpas på apotek - Rekutan, Romazulan. Behöver ett glas eller en keramisk behållare. Emaljerat och aluminium fungerar inte. Mikrolykster ska placeras före en sömn. Blandningen brygges i 30 minuter. före proceduren: 1-2 st. l. kamilleångad 1 msk. kokt vatten. En halvtimme infuserad, välfiltrerad, kyld till 30-45 ° C. Den hälls halvhällt av vatten, hälls i en spruta.

Alkohol r-ry är beredda enligt följande: 5 g marigold, kamomill, Johannesört, mödrar och ett halvt glas vatten. R-p värms upp till kroppstemperatur. Oljor i innehållet i enemas för att bli av med prostatit - 30-50 ml. Lite varmt i ett vattenbad inför introduktionen.

Alternativa metoder

En fraktion av läkemedlet ASD - ett stimulerande medel som används inom veterinärmedicin. Det finns ASD-3 och ASD-2 (Creolin). Det andra alternativet används för att förbereda blandningar för att bli av med prostatit. Microclystia, gjord på basis av ASD - en relativt ny teknik för att bekämpa denna sjukdom. Den korrekta doseringen är nödvändig. ASD vid behandling av prostatit används och oral: 5 droppar av ett läkemedel plus ett glas vatten, tagen rr tre gånger dagligen i fem dagar.

Fysioterapeutiska metoder har perfekt visat sig vid behandling av kronisk prostatit, de är särskilt relevanta i närvaro av kalcinater. Effektiv sprutning på grundval av mineralvatten med högt innehåll av vätesulfid. Temperaturen för det injicerade medlet är nära kroppstemperaturen, mängden är upp till 50 ml. Det finns nästan inga förbud mot fysioterapi. Vissa patienter använder shungit, kisel, silvervatten för att förbereda mikroclyster. Detta tillvägagångssätt ger också bra resultat.

Hur man gör en avundsjukdom med prostatit?

Först rengörs rektum: en rengörande emalj görs i volymen 200-300 ml. Om nödvändigt, upprepa proceduren tills tömningen sker med rent vatten. Det är bättre att ta ett barn "päron": i det stora med lösningen kommer luften in i tarmarna, vilket kommer att orsaka känsla av obehag. Sprutens ände är utsmält med vaselin (kan raffinerad vegetabilisk olja). Ange 100-150 ml uppvärmd kroppstemperatur r-ra. Så att det inte hälls ut direkt efter inträde, måste du klämma i skinkorna. Vätskan kommer att gå djupare och jämnt sprida sig genom tarmarna. Då borde du ligga på magen utan rörelse, linda din rygg och skinkor med en varm filt.

Blandningen förblir inom 30-60 minuter. Efter enema, kommer de inte direkt ur sängen, bedriver inte aktiv verksamhet, gå inte på toaletten. Det är att föredra att utföra proceduren innan du somnar. Tja, om efter enema kommer personen att somna. Då är det medicinska resultatet garanterat. Om avföringen har inträffat, ska enema upprepas.

100-150 ml av ett läkemedel administrerat genom mikroclyster - en liten volym för ändtarmen, så att spontan tömning inte kommer att uppstå. En liten del av det är lätt att behålla den tid som krävs för drogsugning.

Vad behöver du komma ihåg?

Före enema är det meningsfullt att fråga om fördelarna med detta fall från läkaren. Han kommer att bestämma, från vad det är nödvändigt att göra ett botemedel i ett visst fall. Ofta tillgriper mikro-enemas kan inte. I annat fall kommer tarmmikrofloran att drabbas, det kommer ökad belastning på blodcirkulationen, ett svagt självständigt arbete i rektum kommer att uppträda.

Liksom i andra typer av läkning krävs regelbundenhet. Minst 10 förfaranden av fängelse utförs, upprepningen görs efter 2-3 veckor.

Omfattande behandling av prostatainflammation gör det möjligt att uppnå konkreta resultat. Med tidig medicinsk behandling för att hjälpa sannolikheten för fullständig återhämtning är stor, i andra fall med kända terapeutiska metoder - droger, mikrolavemang, massage fizprotsedur - märkbar remission och stabil avlägsnande av smärta. Naturläkemedel är mycket effektiva, men de kräver regelbunden användning och ett komplex med andra fritidsaktiviteter.

Av vad och hur man gör microclysters med prostatit

Inflammation av prostatakörteln behandlas på olika sätt. Bland dem är det nödvändigt att notera enkla, såsom mikrocykler med prostatit, och komplexa, inklusive läkemedel, prostata massage och fysioterapi.

microclysters

Mikrocykler med prostatit är ett magiskt medel som kan användas för både behandling och profylax av prostatit.

Verkningsmekanismen för medicinsk minilism består i absorptionen av alla näringsämnen i lösningen som införs i ändtarmen genom tarmceller.

Inom 30-60 minuter kommer alla biologiskt aktiva substanser in i den lokala blodbanan och sedan in i prostatavävnaden.

Därför faller läkemedlet snabbt på rätt ställe, kringbi lever och mage.

Indikationer för användning är följande (kan ordineras utan läkare):

 • Problematisk, frekvent och smärtsam urinering;
 • Smärtsam utlösning, akut smärta i bukhinnan, ljummen, coccyx.

Tack vare ett antal helande egenskaper kommer emmen att ha en antiinflammatorisk, analgetisk och spasmolytisk effekt på prostatakörteln. Effekten kommer att erhållas inom 30-60 minuter.

Är det en självständig metod, eller är det nödvändigt att använda komplex terapi?

Enemas - som profylax av prostatit kan användas solo. Det finns inget behov av konjugation med läkemedel per os (läkemedel som tagits genom munnen).

Vid akut behandling krävs antibakteriell terapi. Här är det nödvändigt att kombinera ett antibiotikum med enema. Effekten blir utmärkt.

Å ena sidan minskar antibiotikornas dåliga effekt på kroppen, och å andra sidan - kommer behandlingen av prostata att fortsätta mycket intensivt.

Rengöringslösningar

Vid framställning av en lösning för mikrocykler med prostatit är ingenting komplicerat. Det är nödvändigt att i medicinskåpet fanns några medicinska preparat och samlingar av örter.

Vatten örter med 10% dimexid, deras alkohollösningar, oljemagasiner används.

 • antipyrin (anestesi);
 • jodlösning (desinfektion);
 • dimexid (den bästa absorptionen av aktiva komponenter i enema och avlägsnande av inflammation);
 • alkoholtinkturer av medicinska örter (försiktigt, överkänslighet!).

Det finns många örter som är lämpliga för framställning av mikroclyster i prostatit:

 • kalendula, kamomill, modervård (med en kronisk process och för förebyggande av prostatit);
 • ek, johannesört (med allvarlig inflammation).

Örter lindrar inflammation och har en bakteriedödande eller bakteriostatisk effekt.

 • havtorn;
 • persika;
 • solros;
 • castor;
 • eukalyptus (med försiktighet kan det finnas en individuell överkänslighet).

Olja används för att lindra värk och smärta i prostatit, förbättra blodmikrocirkulationen.

Framställning av blandningen

Herbal decoctions är beredda enligt bruksanvisningen. Som regel måste du blanda blandningen av vatten och gräs och låt den brygga i 30-60 minuter. (Älkbuljong ska kokas över låg värme i en halvtimme).

Efter detta, i buljongen sattes dimexide baserad, har det visat sig att ej mer än 10% av hela volymen av vätska, kyls blandningen till 38-45 grader (definieras enligt följande: magert kind om kännas behaglig värme, sedan normal temperatur).

Alkohollösningar framställs enligt följande: 5 g tinktur av kalendula, kamomill, Johannesört, Leonurus blandas i 100 ml vatten. Lösningen är bättre att värma upp till kroppstemperaturen (uppmärksamhet, värm inte mer än 38 grader!).

Olja i mikrocykler med prostatit administreras i en mängd av 30-50 ml utan några ytterligare föroreningar.

Klippprocessen

Innan du lägger mikrobloggtjänst ska du rengöra ändtarmen. Detta innebär att du måste göra en preliminär rengörande emalj i volymen 200-300 ml.

Om nödvändigt, upprepa proceduren tills tömningen passerar genom rent vatten.

Därefter är det nödvändigt att ringa upp en uppvärmd medicinsk blandning i barnens enema (eller enemas för douching, upp till 500 ml) och injicera 100-150 ml lösning i ändtarmen.

Lösningen ska inte frisättas från tarmarna inom 30-60 minuter. Det betyder att efter enema inte rekommenderas att gå upp, att bedriva aktiv verksamhet eller gå på toaletten.

Det är bäst att genomföra förfarandet före sänggåendet. Idealt sett bör patienten somna efter sömnen. Då kommer effekten att vara maximalt läkande.

100-150 ml vätska - en liten volym för ändtarmen, så spontan tömning kan inte vara.

Varför är microclysters så användbara?

Det är känt att prostatakörteln ligger nära rektumets bakmur.

På grund av selektiv permeabilitet i tarmväggarna är det möjligt att leverera härdande ämnen direkt till prostata. Om du jämför minemaema med drogen Per Os, har den första metoden betydande fördelar:

• läkemedlet löses inte upp i magen och påverkar inte levern,

• läkemedlet kommer snabbt till rätt ställe - prostatakörteln.

Användningen av mikrocykler med prostatit är möjlig hemma, det är inte nödvändigt att ligga på sjukhuset och fråga sjuksköterskan om det.

Denna process är inte svår, även obehaglig. Kom ihåg att microclysters är användbara inte bara för prostata, det är förebyggande av hemorrojder och rektumssjukdomar.

Enema av prostatit

Vid behandling av prostatit tillsammans med medicinska metoder används olika metoder för fysioterapi och traditionell medicin. En sådan komplex behandling innebär inte bara en snabb återhämtning utan också en lättnad av patientens allmänna tillstånd.

Funktioner och nyanser av procedurer för prostatit

Prostatit är en allvarlig sjukdom. Smärtsamma känslor i inflammation i prostatakörteln är det vanligaste symptomet. De kan inträffa när som helst på dagen, men oftast är smärtan observerad:

 • under samlag
 • vid urinering
 • efter intimitet
 • under en erektion.
Prostatit eller inflammation i prostatakörteln är en patologisk process hos män, som åtföljs av smärtsamma känslor av oregelbunden natur

Smärtsamma känslor ger enorm obehag och stör livets totala rytm. För att behandla sjukdomen erbjuder läkare tillsammans med läkemedel ofta sådana förfaranden som magnetoterapi, laserterapi, massage, elektrofores eller mikroclyster.

I medicinsk praxis används mikroclyster vid behandling av inflammerad prostata. Små doser medicinska lösningar har en fördelaktig effekt på kroppen och lyckas slåss med inflammation. Mikrolykster införs i ändtarmen. Aktiva lösningskomponenter penetrerar genom rektumets väggar i blodet och koncentreras i prostata. I det här fallet tränger ämnen inte in i matsmältningssystemet och orsakar inte hälsorisker.

Att använda enema från prostatit använder inte bara färdiga läkemedel, utan även växter av växter, såväl som oljor. Lösningar har en antiinflammatorisk och smärtstillande effekt.

Fördelar med enemas för prostata

Att göra microclysters med detta eller det är nödvändigt endast efter samråd och godkännande av läkaren. Antalet sessioner, valet av ett fytodrug eller ett terapeutiskt läkemedel beror inte bara på svårighetsgraden av sjukdomsförloppet utan också på förekomst av samtidiga sjukdomar. Självmedicinering är oacceptabelt, eftersom många växtdoser och droger kan orsaka biverkningar.

Användningen av enemas med prostatit, praktiseras av nästan alla som lider av denna sjukdom

Vilka är fördelarna med mikroclyster från prostatit? Denna metod för behandling:

 1. Kämpar med patogener och infektioner.
 2. Återställer skadade slemhinnor och vävnader.
 3. Minskar inflammation.
 4. Eliminerar svullnad i slemhinnan.
 5. Det minskar ömhet, en person blir bekvämare att gå, sitta, arbeta.
 6. Rensar tarmarna och har en bakteriedödande effekt.
 7. Hjälper till att hantera problemen med genitourinary systemet.
 8. Tonar musklerna i prostatakörteln.
 9. Förbättrar blodcirkulationen och utsöndringen.

Komplex behandling eliminerar inte bara obehagliga symptom, utan återställer också processen med urinering och tarmrörelse.

Indikationer och hämmningar för enemas i inflammation i prostata

Mikroklister för behandling utses:

 • med kroniska och akuta inflammatoriska processer i prostata;
 • om det är svårt att urinera
 • när patienten lider av förstoppning.
Mycket effektiva och medicinska egenskaper hos medicinska enemas förebygger förvärmning och sjukdom, påskyndar behandlingen

Tillsammans med positiva egenskaper borde man komma ihåg att inte hela denna behandlingsmetod kan vara användbar. Kontraindikationer med prostatit, om tillgängligt:

 • tumörbildning i tarmarna;
 • hemorrojder i olika steg. Skada på tarmarna kommer att förvärra sjukdomen
 • smärta i buken, ljummen;
 • allergiska reaktioner.

För att undvika förekomsten av biverkningar bör behandling utse en läkare med hänsyn till arten av sjukdomsförloppet och kroppens individuella egenskaper.

Hur man gör en avundsjukdom med problem med prostata?

Förfarandet att utföra enema består av flera steg:

 1. Först måste du rengöra tarmarna. För detta användes kokt kyldt vatten i en volym av 200 ml.
 2. Därefter upphettas läkemedels-, ört- eller oljelösningen och samlas in i sprutan. Med hennes hjälp injiceras läkemedlet i ändtarmen.
 3. Efter administrering av läkemedlet ska ligga på ena sidan och hålla medicinen i en timme.
 4. Det rekommenderas att hålla enema före sängen.
Medicinska mikrocykler anses vara lokala behandlingsmetoder

Funktioner av lösningen för enema:

 1. Först koka urtsamlingen. Kom ihåg att du bör förbereda buljongen strikt enligt instruktionerna.
 2. Om emmen är gjord med Dimexid, ska andelen av läkemedlet vara ca 10% av den totala vätskan.
 3. Om lösningen är beredd från olja, behöver man inte lägga till andra läkemedel eller vatten.
 4. Alkohollösningar framställs med tillsats av vatten.

Den optimala lösningstemperaturen är 25-27 grader.

Vattenplanteringar med prostatit

När inflammation i prostatakörteln är populär, en enema baserad på örter. Traditionell medicin erbjuder följande örter:

Hur man förbereder en vatten-vegetabilisk lösning? Det är nödvändigt att koka den valda växtbaserade blandningen. I receptet kan du använda en växt eller en blandning av örter. Vid beredning av växtbaserade läkemedel bör varje buljong vara beredd separat, och endast sedan blanda dem. Detta beror på det faktum att under beredningen av de användbara egenskaperna hos en anläggning kommer den andra att neutraliseras.

Du kan använda färdiga alkoholblandningar. Sådana blandningar innehåller emellertid mindre användbara substanser som behövs för att behandla sjukdomen.

Enema-lösningen kan bestå av örter som har antiseptiska, antiinflammatoriska effekter, såsom kalendula, ingefära, kamomill

Oljiga enemas för prostata behandling

För denna typ av enema används olika oljor. Naturläkemedel bör endast användas efter samråd med en läkare. Fördelarna med att använda oljor är deras tillgänglighet, i stor variation, och även i den enorma helande effekten.

Du kan använda olivolja, vegetabilisk eller kokosnötolja. Oljextrakt av eukalyptus, aprikos och havtorn används också. Introducera oljan även med en spruta, men i små mängder.

Fördelar med denna typ av terapi:

 • rensar tarmarna
 • proceduren är smärtfri;
 • olja har en antiinflammatorisk effekt;
 • urinering blir smärtfri. Att gå på toaletten upphör att vara tortyr;
 • bidra till snabb regenerering av vävnader och återställande av slemhinnan i reproduktionssystemet.

Den största fördelen med oljemagasiner är tillgängligheten. Olivolja och vegetabilisk olja är alltid till hands i hemmet, så förfarandet kräver ingen speciella finansiella kostnader.

Särskilda egenskaper för fytolys

Vad är subtiliteten i att hålla fytolism? Sammansättningen av mikrocykler i prostatit kan vara annorlunda. Glöm inte att endast en läkare kan välja det mest effektiva receptet för behandling av prostatit. För att förbereda fyto-enemas hemma bör följande regler följas:

 1. Tvätta händerna innan proceduren startas och före direkt beredning av lösningen.
 2. Strängt observera proportionerna av växt och vatten.
 3. Gör phyto-enemas efter en prostata-massage.

Det är inte nödvändigt att använda stora sprutor under införandet av avkok. Lämplig mikroklystervolym upp till 100 ml. Rengör tarmarna före förfarandet. Efter introduktionen av medicinering, försök att begränsa fysisk aktivitet. Det är bättre att ligga på din sida i 40-50 minuter.

Om du tvivlar på att du inte kommer att kunna få vila, försök att göra en mikroclism innan du sover. Var inte rädd för att tömma tarmarna självt. Sådana små doser räcker inte för ett godtyckligt utflöde av medicinering.

Mikroklism med prostatit: typer, effektprincipen och recepten

Användning av mikroclyster är ett effektivt sätt för komplex behandling av prostatit, efter några applikationer kan du se deras terapeutiska effekt:

 • urinering normaliserar
 • regenerering av inflammerade vävnader ökar;
 • minskar svullnad och inflammation
 • rensar tarmarna och gallblåsan.

Effektiv användning mikroklizm prostatan grund av det faktum att de förbättrar blodcirkulationen, vilket minskar stagnationsprocesser och normala flödet av urin, och minskar smärta.

Deras inflytande är baserad på principen att, få igenom slemhinna tarmen direkt i prostatakörteln, microclysters mätta blodet helande komponenter som är en del av lösningen.

Indikationer för användning är kränkningar av urinering, smärtsam urinering och ejakulation, smärta i ljummen.

Många män undrar hur man korrekt gör mikroclysters - det här förfarandet är inte svårt, du kan bära det själv hemma.

En lösning med medicinska komponenter är förberedd i förväg, volymen från 25 till 100 ml, beroende på typ och syfte. Lösningen upphettas till 45 grader, placeras sedan i en gummipäron. Spetsen smutsas med vaselinolja och injiceras försiktigt i ändtarmen. Proceduren rekommenderas att utföras efter avföring, ligger på sidan. Också efter proceduren är det önskvärt att ligga i ca 20 minuter.

Lösningar för enemation är mycket olika, från läkemedelspreparat för denna procedur används ofta Dimexide. Detta läkemedel har antibakteriell, analgetisk, antiinflammatorisk verkan. Läkemedlet används i ett förhållande av 1:10. I 10 ml kokt vatten uppvärmd till 50 grader vatten tillsätts 10 ml Dimexid.

Också en lösning av jod och antipyrin används ofta från läkemedel för mikroclyster.

Förutom medicinska medel används phytomedication aktivt som lösningar för mikroclyster från prostatit.

Den ofta använda fytopreparationen för mikrocykler är Brusniewer. Den innehåller löv av tranbär, sträng, St John's wort och höfter. Buljong för klizmirovaniya ställdes enligt följande: 8 g av läkemedlet hälls kokt vatten i en timme under huven och återloppskokades sedan i 10 minuter och insistera ca 40 minuter, vare buljongen har svalnat något och konfigurera sig själva, används det för mikrolavemang.

Även ofta använda vegetabiliska avkok, de har en tonisk, antiinflammatorisk effekt. Vid behandling av prostatit som dekokter för mikroklizm rekommenderade naturläkemedel som myntablad, björk, kamomill, Hjärt, salvia, ingefära, ringblomma.

Vegetabiliska buljonger. vanligen ställdes enligt följande: I enlighet med instruktionen, örter pour vatten, kokas och därefter infunderas under 40 minuter, fick svalna något och användes som mikrolavemang.

Mikrocykler med prostatit från örter av örter används också i stor utsträckning.

Infusioner av örter för mikrocykler är förberedda precis som för intern användning. I den förberedda behållaren häll blommorna av den valda växten och häll det kokta vattnet, låt det infilera, sedan kyla och ordentligt filtrera.

Mikrocykler med oljor används för att minska smärta i prostatit, de stimulerar också blodcirkulationen.

Oftast används mikroklism, havtornsolja, solrosolja, ricinolja, persikolja.

Oljecyklister är mycket effektiva, Oljelösningen måste upphettas till en temperatur av 37-38 grader i en volym av 30 ml, i en större volym rekommenderas det inte att använda det, eftersom oljan har en laxerande effekt.

Mikrolykster med propolis-extrakt används aktivt vid behandling av prostatit. Propolis har smärtstillande, antiinflammatorisk, baktericid verkan. Dessutom ökar immuniteten, bidrar till förbättring av regenerativa funktioner.

microclysters

För mikroclyster används den i kombination med någon av de rekommenderade oljorna. I en emaljerad behållare häll 100 gr. Olja, efter kokning, svalna till 45 grader, tillsätt sedan 15 gr. krossad, renad propolis. Värm upp till 80 grader, omrör samtidigt, sedan filtreras blandningen genom gasbindning och kyles.

Eftersom förfarandet är mycket enkelt, och det kan användas hemma, det finns många recept för självberedning.

Recept 1: 20 g. kamomillblommor med hälls kokande vatten i en volym av 120 ml, insistera för ett par timmar, kyldes sedan till 40 grader och 80-90 ml administreras i rektum strax före sänggåendet.

Recept 2: I 100 ml uppvärmd vatten tillsätt 1 tsk alkohollösning Rotokan. Lägg sedan till en tablett av aspirin och 10 droppar jod. Gå in i ändtarmen före sänggåendet i en halvtimme.

Recept 3: Yarrow i volymen 7 g. Häll 200 ml kokande vatten. Insistera i ca 2 timmar, svalna till 40 grader, som används som en lösning för enema på natten.

Fördelarna med behandling med mikrocyklister beror på följande faktorer:

 • Microclysters verkar direkt på prostatakörteln, kringgå matsmältningskanalen.
 • Läkemedel absorberas bra och snabbt, utan att förlora deras användbara egenskaper.
 • De har en massa positiva egenskaper: de bedövar, förbättrar urinering, är antiinflammatoriska läkemedel.
 • Kan användas som profylax.
 • Du kan använda det själv hemma.
 • Skada inte hälsan.

Patientens kommentarer, som tillsammans med den medicinska antibakteriella terapin som används mikroklymer, är positiva. De flesta män rapporterar positiv dynamik efter flera applikationer.

Enema framför ultraljud av prostata: vad behövs, och hur det görs

För att diagnostisera prostatit och andra prostata sjukdomar, ordineras ultraljud ofta.

Som regel utförs det på två sätt:

 • Transabdominal - studien utförs i form av att skanna den suprapubiska regionen.
 • Transrectal - studien utförs genom att introducera en sensor i ändtarmen.

Transabdominal metod Forskning ska användas med fylld blåsan, för detta, före proceduren rekommenderas att man dricker en liter vatten.

Transrectal-läge Forskning anses vara mer informativ, eftersom det tillåter att utveckla de minsta patologiska förändringarna i prostata.

Före den här metoden för forskning, är det vanligtvis inom ett par dagar rekommenderat att följa en speciell diet, och även på kvällen och på morgonen före provet är det nödvändigt att göra en rengörande emalj. För att göra detta använder du oftast kallt vatten i en volym på 1,5 liter, eller mikroclysters "Mikrolaks".

En renande emalj före ultraljud görs enligt följande: I en mugg av Esmarch samlas ca 2 liter varmt kokt vatten, patienten läggs på hans sida med böjda ben och vaselin appliceras på spetsen. Låt sedan ut luften och injicera spetsen i ändtarmen med 6 cm, öppna röret och tryck långsamt upp Esmarchs rån. När vätskan löper ut är hanen stängd och tar bort spetsen från ändtarmen. Låt patienten ligga i 10 minuter och skicka sedan till toaletten.

En rengörande emalj före ultraljud av prostata är nödvändig för att säkerställa att pallmassor inte stör studien av prostatakörteln.

Microclysters och prostatit: nyanserna av applicering

Om en man har prostatit, är behandling ett svårt sätt att gå för att få hälsa tillbaka. Vissa metoder för terapi kan verka ovanliga, men deras effektivitet är hög. Mikrocykler i prostatit är relaterade till uppdelningen av fysioterapi, även om de i praktiken isoleras i en oberoende metod, vilket underlättar patientens tillstånd.

Innehållet i artikeln

Vad är microclysters?

Huvudidén finns redan i titeln. Microclysters från prostatit är införandet av vätska i tarmen genom anusen. Vätskan i detta fall är inte bara vatten, det är alla typer av medicinska dekokationer, infusioner, oljor och till och med vattentabletter utspädd i vatten. I denna form når alla aktiva komponenter i dessa läkemedel direkt i prostataområdet, vilket innebär att deras effekt är effektivare även i små doser. Eventuella komponenter absorberas genom tarmslimhinnan. Det är viktigt att detta inte sker snabbt och intensivt, men gradvis men kontinuerligt. Den terapeutiska effekten är mycket mjuk och delikat.

Fördelarna med microclysters

Ytterligare fördelar med mikroclyster:

 1. Biverkningar på kroppen är minimala. Om du dricker piller oralt, lider alltid organen i mag-tarmkanalen, särskilt levern. Detta är viktigt för ett stort antal patienter med prostatit hos män som har signifikanta förändringar i matsmältningssystemet. Enema med ett läkemedel för prostatit innebär bara tarmarna själva, för att vara exakt - området i tjocktarmen och ingenting mer.
 2. Denna metod har ett mindre antal kontraindikationer jämfört med att ta tabletter. Återigen, om en man har prostatit, kan en enema införas när som helst. Reglerna för att ta tabletter begränsar ibland en man i tid. Så, mottagningen kan bero på tid på dagen, på matintag etc.
 3. De kan utföras hemma, och till och med hjälparter är inte nödvändiga.

Det är väldigt viktigt! Mikrocykler med prostatit ska endast ordineras av en läkare. Beroende på den kliniska bildens specifika karaktär väljer urologen den perfekta sammansättningen och volymen av infusionsvätskan i patientens rektum.

Om läkemedel ingår i det kan läkaren minska dosen av oralt tagna medel. Självadministration kan endast utföras med det mest känsliga och mjuka sättet att minska smärtssyndrom eller med ett förebyggande mål, till exempel med eftergift.

Varför använda microclysters

Om läkande läkare valts av en läkare som en del av komplex terapi, är de vana vid:

 • ökad cirkulation i bäckenområdet
 • Minskning av inflammatorisk process och förebyggande av dess spridning;
 • förbättring av funktionen hos det genitourära systemet, inklusive lindring av urinering;
 • förbättring av situationen med förstoppning på grund av ökad tarmperistalitet;
 • minska smärta
 • förebyggande av stagnation.

Hur man lagar mikrobloggtjänst

För männens enema behövs två päron med volymer på 150 och 300 ml, en blöja, en liten petrolatum eller en speciell olja för kroppen och den medicinska kompositionen själv. Under förfarandet är det önskvärt för en man att ligga på sin vänstra sida, på en blöja täckt för komfort med ett ark. Vanligtvis är sådan komfort endast möjlig hemma.

Steg 1. Det är nödvändigt att rengöra ändtarmen genom att lägga varmt vatten i en volym på 250-300 ml. Gör det med en större päron. Häll päronoljan med vaselin, för att inte skada ingången till tarmarna. Detta följs av avverkningen. Så repetera flera gånger tills tömning av tarmarna inte görs med rent vatten. Förhandsbedrägeriet var över.

Steg 2. Liten päron (de används också i barn) ska vara helt rena. Hon sugs i en helande lösning (100-150 ml) och injiceras långsamt i anuset. En sådan liten mängd bör inte orsaka obehag och en lust att tömma. Det är viktigt att du inte glömmer att smörja pärontudden med petroleumjelly.

Steg 3. Kompositionen ska ligga i patientens tarmar 40-60 minuter. Patienten måste vara fysiskt i vila, för även en liten mängd aktivitet kan leda till läckage. Det är bäst att göra enema före sänggåendet. Det antas att de aktiva substanserna vid denna tidpunkt verkar så effektivt som möjligt.

Microclysters med örter

De anses vara de mest populära på grund av deras säkerhet och effektivitet. Den mest kända är enema med kamille. Av de andra medicinska örterna som används för prostatit kan du notera salvia, calendula, motherwort. Dekoktioner av dem har antiseptisk, smärtstillande och mild diuretisk verkan. Till exempel praktiseras enemas med kamille i prostatit, som har förvärvat en kronisk form.

Framställning av lösningen

Kokning av medicinska lösningar är väldigt enkelt. För detta hälls en matsked torkade blommor med kokande vatten och insisterade på en mörk plats i 2 timmar. Massan filtreras. Buljongen visar sig vara ganska koncentrerad. Nu är det nödvändigt att mäta kompositionens temperatur, den borde ligga inom 35-45 ° C. Om buljongen stod på en kall plats och temperaturen har minskat avsevärt måste den upphettas. Volymen buljong erhålles i genomsnitt 150 ml. Enema av kamomill med prostatit kan användas 7-10 gånger per natt, ta sedan en paus i 2 veckor. Den konstanta användningen av kamomill i lösning kan leda till eluering av den naturliga intestinala mikrofloran och dysbakteri-serna.

Dekoktioner av Johannesörtblommor och ekbark är mer aktiva och används därför för svåra inflammatoriska processer i prostatakörteln. Förbered dem på samma sätt. Om så önskas kan du kombinera två komponenter.

Behandling av prostatit med kamomill och andra örter kan ske med hjälp av mikroklism på alkohollösning. Förhållandet mellan alkoholkomponent och vatten bör vara 1:20, det vill säga i 100 ml av lösningen - högst 5 ml tinktur. Bekvämlighet är att förberedelsen av mikroclyster med alkohol i kronisk prostatit tar några minuter. Det är ofta oönskat att använda sådana formuleringar.

Oljiga mikrocykler

I detta fall ersätts buljong med varmt kokt vatten med tillsats av olja. I inget fall bör du hälla ren olja i ändtarmen! Detta kan leda till en signifikant ökning av peristaltik, allvarlig smärta, störning av funktionen i mag-tarmkanalen.

Du kan använda traditionell solrosolja, och du kan köpa i apotekets flaskor med speciella oljekompositioner - ricinus, persika, eukalyptus, havtorn. Castorolja hjälper till att lindra värk och smärta och öka blodtillförseln. Eucalyptusolja förbättrar gasavlägsnandet och hjälper till att bli av med känslan av tyngd i tarmarna. Efter en sådan mikroklism kommer en man att känna en energiöverskott. Havtornsolja är känd för sin sårläkning. Det hjälper till att regenerera de förändrade vävnaderna hos den inflammerade prostatan och därmed främjar återhämtning. Slutligen anses persikolja brukar vara basen i kosmetologi, men den tillämpas med framgång i andra områden. Enema med persikolja från prostatit hjälper till att ta bort klåda och brännande känsla i perineum, för att avlägsna svullnad.

I proportionerna bör förhållandet mellan oljig komposition och vatten vara ca 3: 8. Vanligtvis använder enema av 100-150 ml en flaska olja i 30 ml.

Användning av dimexid i mikrocykler

Dimexid är ett känt och prisvärt antiinflammatoriskt läkemedel som ofta används i gynekologi, urologi och andra områden av medicin. Det ska vara i lösning inte mer än 10%, det vill säga att tillsätta 90 ml vatten är det tillräckligt att tillsätta endast 10 ml dimexid, och kompositionen för enema är klar.

Denna komponent läggs ofta till växtbaserade formuleringar för att förbättra absorptionen av deras aktiva komponenter. Till exempel kommer mikrocykler med kamille i prostatit, där dimexid tillsätts, att ha en kraftfullare och snabbare effekt.

Det enda obehagliga ögonblicket kan vara en obehaglig lukt av svavel. Tyvärr är det fortfarande efter slutet av mikroclysters, och därför är det nödvändigt att varna i förväg om detta hushåll, och också att tänka, planera eller avbryta möten med vänner. Förloppsbehandling med mikrocykler med dimexid - 10 procedurer, varefter det är nödvändigt att göra paus i minst 2 veckor.

OBS! Tillsatsen av dimexid i sammansättningen av mikroclyster är kontraindicerad vid ateroskleros, njure eller leverpatologi, såväl som i hjärtsvikt.

Finns det några kontraindikationer?

Naturligtvis, som vilken metod som helst. Så, mikroclysters med prostatit kan inte tillämpas:

 1. Med svår smärta i buken. I det här fallet kommer en enema som föreskrivs för prostatit att öka trycket i bukhålan och stärka den redan existerande smärtan.
 2. Kontraindicerade mikroclyster och maligna neoplasmer i prostata och rektum. Aktiva komponenter ökar blodflödet och därigenom främjar spridningen av fria radikaler och cancerceller, vilket förvärrar sjukdomsförloppet.
 3. Hemorrojder - en annan anledning att överge användningen av mikroclyster hos män med prostatit. Detta beror på försämringen av tarmvävnadens elasticitet, och till och med en liten ökning av trycket i detta organ har en bristning.
 4. Eventuella feberiska tillstånd är också en tillfällig kontraindikation för mikrocykler.
 5. Individuell intolerans mot läkemedelskomponenten. I det här fallet behöver du bara försöka använda en annan formulering, till exempel kan kamille med prostatit enkelt ersättas med kalendula i dess aktiva effekt.

Läkaren måste informeras om att patienten tar denna procedur hemma. Patienten kan till och med skriva ner sina känslor och sedan rösta sin läkare. Allt detta kommer att bli en del av hans medicinska historia, som snart kan bara förbli i minnena.

Microclysters med prostatit: behandling hemma

Prostatit är en sjukdom som åtföljs av en störning i det genitourära systemet. Patienten minskar oftast kraften, det finns smärta och rezi vid urinering.

I den akuta sjukdomen uppträder paroxysmala smärtor i perineum, eller utvecklas godartad prostatahyperplasi.

För behandling av prostatit är det vanligt att använda stiftpiller och tabletter. Tillsammans med syntetiska läkemedel är det tillåtet att använda kompresser, tinkturer och andra folkmekanismer.

De mest effektiva är mikroclyster med prostatit. Med hjälp kan du på kortast möjliga tid stoppa sjukdomens symtom.

Vad kan vara en del av mikrocykler med prostatit? Det kan fyllas med örtinfusion eller syntetiska droger.

De mest effektiva mikroclysterna

De mest populära enemas med prostatit med kamomill. Detta beror på det faktum att denna växt har en sårläkningseffekt.

Kamomill är också en bra antiseptisk, så efter svimningen, försvinner sådana symptom på prostatit som smärtan i perinealområdet och den brinnande känslan under urinering.

Hur man förbereder en lösning? För att göra detta måste du blanda:

 1. 30 gram kamomill.
 2. 10 gram celandine.
 3. 15 gram kalendula.
 4. 10 gram plantain.

Den resulterande blandningen hälles i 2,5 liter kokande vatten och låter medlet införa i en timme. Därefter måste du spänna buljongen. Att sätta enema med kamille från prostatit bör vara 1 gång om dagen före sänggåendet.

Vid en tid behöver du inte ange mer än 400-500 ml av läkemedlet. Enema med kamille med prostatit bör sättas i 7-10 dagar. Efter det måste du ta en paus i 2-3 veckor. Om du vill kan du upprepa behandlingen.

Mikrolys från kamille med prostatit kan inte användas om en person har kroniska tarmsjukdomar eller en allergi mot växter som utgör lösningen.

Även med inflammation i prostata körteln kan applicera St John's wort och torkad ekbark. Förbered denna lösning för enema enligt följande:

 • Ursprungligen måste du slipa 10 gram ekbark och 10 gram johannesört.
 • Därefter blandas ingredienserna.
 • Därefter ska läkemedelsbuljongen fyllas med en liter kokande vatten.
 • Därefter rekommenderas att spänna och svalna till rumstemperatur.

Med prostatit bör mikroclystationen med jonkört och ekbark placeras över natten. Du behöver göra det en gång om dagen.

Det är nödvändigt att utföra proceduren endast efter spontan tömning av tarmarna. Varaktigheten av en sådan behandling är 10 dagar.

Om en enema med kamille och johannesört inte hjälper, kan du använda pumpaolja. Detta verktyg hjälper på kortast möjliga tid till att förbättra prostatakörteln och för att stoppa symptomen på prostatit.

Från pumpaolja kan du förbereda en lösning för enema.

För att göra detta, tillsätt ca 500 gram renat vatten till ca 10-15 gram av produkten. Därefter måste lösningen blandas noggrant, hällas i en avflöde och injiceras rektalt.

Det är lämpligt att göra detta före sänggåendet och på en tom mage. Prostatitbehandling med enemas från pumpaolja ska ske inom 10-12 dagar. Efter 3-4 veckor kan behandlingen upprepas.

Vilka läkemedel kan jag göra en lösning för enema

Många noterar att mikroclysters med kamille, pumpaolja och andra örter är ineffektiva.

Om naturläkemedel inte hjälper, kan du använda någon form av medicinsk produkt. Mikrocykler med Dimexidum med prostatit har störst effektivitet.

Dimexid bidrar till att bli av med inflammation i prostata och för att påskynda processen för regenerering av skadade prostatavävnader.

Läkemedlet kostar ca 60-70 rubel.

För att förbereda en lösning från detta läkemedel behöver du:

 1. 50 ml kokt vatten.
 2. 2 ml Dimexid.
 3. 1 2 del av Tsiprolet 250 (kostnad av 100-120 rubel).

Dessa ingredienser ska blandas noggrant. Det är obligatoriskt att mala Ciprolet i pulver.

Enema bör sättas på natten efter spontan tömning av tarmarna. Du kan också dricka ett saltavvattningsmedel i förväg.

Varaktigheten av sådan behandling är 7 dagar. Vid användning av mikroclyster i prostata är det förbjudet att dricka alkoholhaltiga drycker. Behandlingsförloppet kan utföras inte mer än två gånger i månaden.

I stället för Dimexide kan du använda vanlig jod. Denna åtgärd kan köpas utan recept. Kostnaden för medicinen överstiger inte 50 rubel. Hur förbereds mikrolys med prostatit från jod? För att göra detta blanda:

 • 250 ml destillerat vatten.
 • 10 droppar jod.
 • 1 tablett Aspirin (kostnaden för läkemedlet är 150-200 rubel).

Ursprungligen måste du slipa i pulveret Aspirin tablett och blanda sedan alla ingredienser. Den resulterande lösningen ska administreras rektalt 2-3 gånger om dagen. Det är tillrådligt att göra detta efter avföring och före sängen.

Använd denna mikroclyster med prostatit, som innehåller jod och aspirin i en vecka.

Behandla inte personer som lider av störningar i sköldkörteln.

Vilka andra folkliga behandlingsmetoder finns

För att bli av med kongestiv prostatit hemma kan du använda medicinska bad med läsk och väteperoxid. Hur man gör ett bad av dessa ingredienser? Förbereda lösningen, tillsätt 1 matsked läsk och 15 droppar väteperoxid i 1 liter varmt vatten.

Ingredienser ska blandas noggrant och hällas i bäckenet. Ta ett bad i 15-20 minuter.

Dagen måste upprepas minst 2-3 gånger. Varaktigheten av sådan behandling är inte begränsad. Bad med soda och väteperoxid kan inte tas endast med arteriell hypertension.

Även för behandling av prostatit i hemmet kan du använda:

 1. Fröer av pumpa. De innehåller en stor mängd zink, och detta kemiska element påverkar prostatakörteln positivt. Zink hjälper till att stärka immuniteten och hjälper till att bli av med obehagliga symptom på prostatit. På dagen rekommenderas att äta 30-40 stycken pumpa frön.
 2. Alkohol komprimerar med en stenolja. Blanda 100 ml etylalkohol eller vodka, 3 gram stenolja och 150 ml vatten för beredningen. Därefter ska den resulterande lösningen doppas gasbindning och sedan fästa den i perineum. Efter 10 minuter måste proceduren upprepas. Varaktigheten av sådan behandling är 4 veckor.
 3. Olja från svart kummin. Med denna produkt måste du smörja nedre delen av ryggen och pungen dagligen. Olja hjälper till att stärka immunsystemet och eliminera rezi vid urinering.
 4. Bad av salvia och vinrör. För att göra ett bad måste du blanda en liter varmt vatten, 20 gram salvia och 30 gram enbär. Procedurens varaktighet är 20 minuter. Ta bad 2-3 gånger om dagen i 4 veckor.
 5. Pumpa olja. Det måste blandas med väteperoxid, och varje dag gnids den resulterande lösningen i perinealområdet. Upprepa denna procedur bör vara 3-4 gånger om dagen i två veckor.

Ett annat sätt att övervinna prostatit är rektala suppositorier. Du kan enkelt göra dem själv. För att göra detta behöver du 10 gram propolis, 30 ml medicinsk alkohol, 20 gram smör eller animaliskt fett. Tekniken för att förbereda rektala suppositorier är som följer:

 • Först måste du krossa propolis, och häll gruelen med medicinsk alkohol.
 • Sedan måste den resulterande blandningen skickas till en mörk plats i 10 dagar. I detta fall bör lösningen omröras periodiskt.
 • Sedan tillsätt smöret eller djurfettet till blandningen av propolis.
 • Därefter smälter lösningen i ett vattenbad.
 • När massan börjar stelna, måste du göra 10 ljus ut ur det. Varje suppositorium ska vikas i folie och skickas till kylskåpet i 3 dagar.

Suppositorier ska administreras rektalt efter användning av mikroclyster mot prostatit eller spontan tarmrörelse.

Handbehandlat med väteperoxid eller annat antiseptiskt medel.

Det är också nödvändigt att rensa det anorektala området av fekala rester. På dagen rekommenderas att injicera ett ljus på natten. Varaktigheten av sådan behandling är 20 dagar. Upprepad behandling får upprepas om en månad.