Huvud
Behandling

Här är anvisningarna för användning av Midokalma

Läkemedelsmidokalm, anvisningarna för vilken ansökan ges nedan, är en central muskelavslappnande medel, Lidokain som ingår i formuleringen bidrar till lokalbedövningseffekten. Terapeutiska doser bidrar till uttryckt eliminering av muskelspasmer - den främsta orsaken till smärta i osteokondros och andra patologier i muskuloskeletala systemet.

Att eliminera smärtsyndromet är mycket viktigt för patienten, eftersom dess intensitet kan vara hög vilket väsentligt minskar patientens livskvalitet.

Verkningsmekanism

Läkemedlet mydocalm har en mångfacetterad effekt på centrala nervsystemet (CNS). Till de centrala muskelavslappningsmedlen närmar sig två egenskaper:

 • blockerande effekt på ryggmärgs polysynaptiska reflexer;
 • reduktion av toxicitet hos strychnin, vilket minskar ökningen av excitabilitet som orsakas av den.

Dessutom har detta läkemedel enligt tillgänglig data en selektiv depressiv effekt på den kaudala delen av hjärnans retikulära bildning - detta resulterar i en markant minskning av de spasmer som uppstår. En central n-kololinolytisk effekt noteras också.

struktur

Midokalm Richter har två aktiva substanser - tolperisonhydroklorid och lidokainhydroklorid, liksom några hjälpämnen, vars uppsättning beror på frisättningsformen.

Tolperisonhydroklorid

Den exakta effekten av detta ämne har inte studerats fullständigt. Det är känt att han har en hög affinitet för nervvävnad, där den når de högsta koncentrationerna - huvudsakligen i ryggraden. Bland de viktigaste effekterna bör noteras:

 • svårighet att leda excitation längs nedåtgående vägar;
 • detta medel har en membranstabiliserande effekt, vilket leder till en minskning av den elektriska excitabiliteten hos motorneuroner;
 • sänker aktiviteten av potentiellt beroende natrium- och kalciumkanaler.

Lidokainhydroklorid

Förutom membranstabiliserande verkan har den följande effekter:

 • undertryckande av en långsam ström av natriumjoner undertrycker ektopiska foci av impulsbildning - impulsmekanismen bryts inte;
 • accelererar repolarisationen av cellmembran;
 • har en uttalad och långvarig lokalbedövningseffekt.

Blanketter för frisläppande

Det finns två former av frisättning, vilket underlättar rätt val av intensitet av terapi för varje patient.

 1. Tabletter. Det finns två doser av denna dosform - 50 och 150 mg. Varje förpackning innehåller 30 tabletter, och den genomsnittliga kostnaden för förpackningen är 400 respektive 450 rubel.
 2. En lösning. Midokalm nyxes - en lämplig doseringsform som gör det möjligt att börja akut terapi så intensivt som möjligt. Kan användas för intramuskulär eller injektion, varje förpackning innehåller 5 ampuller med 1 ml. Kostnaden är ca 500 rubel.

Instruktioner för användning

Det är viktigt att förstå att läkaren ordinerar systemet med att ta drogen, och det är ganska individuellt för varje patient. Det är nödvändigt att ta hänsyn till intensiteten hos symtomen och den specifika patologin, patientens allmänna tillstånd och hans ålder, förekomsten av samtidiga patologier.

För patienter som inte fyllt 7 år föreskrivs att läkemedlet är 5-15 mg / kg - denna dos är uppdelad i tre ekvivalenter och tas inom en dag.

Instruktioner för användning av midalbum för vuxna kan acceptera upp till 450 mg / dag, uppdelat i 3 gånger. Den initiala dosen är alltid 50 mg 3 r / dag, och endast när behandlingen är ineffektiv ökar läkaren.

En lösning av midocalam för intramuskulär administrering ges vid 100 mg 2p / dag - det rekommenderas att injicera det intramuskulärt i början av behandlingen.

Vid intravenös infusion gör dosen 100 mg / dag, och det kan endast ökas i undantagsfall, endast under läkarmottagningens beslut. Endast dropp är tillåtet, väldigt långsam.

Indikationer för användning

Oberoende att förstå, från vad som hjälper midokalm obehagligt - listan över indikationer för denna beredning imponerande, men han är praktiskt taget alltid som en del av komplex terapi.

 1. Encefalopati är en icke-inflammatorisk lesion i hjärnan, som fortsätter med dystrofa förändringar i dess vävnader.
 2. Ischemisk stroke - akut cirkulationsstörning i hjärnan.
 3. Diabetiska vaskulära lesioner, tromboflebit av olika lokaliseringar.
 4. Obliterande endarterit är en vaskulär lesion, oftare i benen, som ofta leder till gangren och behovet av benamputation.
 5. Deformering av artros, radikulit eller osteokondros, åtföljd av ett allvarligt smärtssyndrom.
 6. Reumatoid polyartrit, som fortsätter med den övervägande skada av flera stora leder.
 7. Hernia av intervertebrala skivor.
 8. Spondyloarthritis är en systemisk sjukdom med kronisk kurs, vilket resulterar i att ryggraden bildas gradvis, där rörelser är helt omöjliga.
 9. Menstruationsvärk och hot om missfall med livmoderhalscancer
 10. Olika autoimmuna sjukdomar.

Kontra

Midokalm har vissa kontraindikationer, så en läkares råd innan du använder det är nödvändigt. Fall när läkemedlet inte är ordinerat i någon doseringsform:

 • graviditet och matning - begränsningen beror på bristen på data om läkemedlets effekt på fostret;
 • ålder mindre än 3 år
 • svår myasthenia gravis;
 • individuell intolerans av komponenter.

Biverkningar

Drogen vanligtvis väl tolereras av alla kategorier av patienter, men utvecklingen av oönskade effekter är inte utesluten. Bland de som är kända i läkemedlets historia bör noteras:

 • dyspeptiska störningar - illamående, uppblåsthet, diarré
 • förlust av aptit, konstant törst;
 • allergiska reaktioner - klåda i huden, erytematös utbrott, Quinckes ödem, anafylaktisk chock;
 • yrsel, en känsla av berusning
 • näsblödning;
 • takykardi, andfåddhet, känsla av brist på luft;
 • sömnighet, trötthet, depressionstillstånd
 • smärta i lemmarna;
 • tillfällig synproblem.

Överdosering och hjälp med henne

Bekräftade data om fall av överdosering är små, eftersom läkemedlets terapeutiska index är väldigt brett. Med en enstaka dos av mer än 600 mg kan ataxi, nedsatt andning, tonisk kramper utvecklas.

Interaktion med andra droger

Medocaler i ampuller ska inte förväxlas med andra droger, eftersom studier på detta område inte har genomförts. Samtidig administrering av midalbum med icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (diclofenak, meloxicam) ökar deras verkan. Därför justeras dosen av den senare nedåt.

Samtidig administrering av midalbum med sirdalul är inte önskvärt, eftersom båda läkemedlen är muskelavslappnande medel för central verkan och förbättrar effekten av varandra. Detsamma gäller tolperison - det är ett aktivt verksamt ämne i drogen midokalm. Interaktioner med andra läkemedel, inklusive kombinerade vitaminkomplex (kombilipen) noteras inte.

Separat är det värt att notera fullständig kompatibilitet med alkohol. Trots detta är det ett gift för kroppen, alkohol sänker återhämtningen, så under behandlingsperioden är det bättre att undvika det.

Särskilda instruktioner

Vid graviditet utarbetas praktiken praktiskt inte eller nomineras, och det är självständigt att använda det eller det är avvisat. I sällsynta fall kan läkaren, efter en noggrann bedömning av situationen, ordinera midokocker om förmånen för moderen "överstyrar" risken för fostret. Under amning är mottagningen oönskade.

Vid åldern är mottagning endast möjlig enligt doktors recept. Detta beror på en minskning av njurarnas excretionskapacitet och frekventa kroniska leversjukdomar, där huvuddelen av läkemedlet metaboliseras. Med svår leverinsufficiens, är inte midogalm förskrivet.

I barndomen används läkemedlet ofta tillräckligt. Det är viktigt att strikt följa de doser som bestäms av den behandlande läkaren. En viktig punkt är användningen av minimalt effektiva doser, så behandlingen börjar sällan med användning av injektionsformer.

Läkemedlet ska förvaras vid en temperatur av + 8... + 15 grader högst 3 år från frisläppandet.

analoger

Midalbummets effektivitet har bekräftats av år med framgångsrik ansökan. Ändå finns det analoger av mido-kalmer, vilka med liknande effekt ofta är billigare. Bland de viktigaste analogerna är:

 • Baclofen - en vanlig substans, tabletter med 10 och 25 mg, kostnaden för 250-480 rubel;
 • Sirdalud - tabletter av 2, 4 och 6 mg, priset på 200-530 rubel;
 • Mefidol - från 180 rubel;
 • Liorasal - från 160 rubel;
 • Tolperil - 166-230 rubel;
 • Tolperison - 145-190 rubel.

recensioner

De äldre lider av svåra tomma leder, men behandling på sjukhuset och bara ett besök hos läkaren var oönskade för honom tills det var en kraftig försämring. Jag var tvungen att sjukhusföra honom. Midalbumets gång väckte bokstavligen sin far tillbaka till livet. Läkaren rekommenderade regelbundet att upprepa mottagningen, som du tänker göra.

Efter en olycka och en allvarlig huvudskada utvecklades permanent huvudvärk. Lång behandling med neurologen och mottagande av midolma medförde signifikanta förbättringar i tillståndet. Jag återvände till mitt gamla jobb, trots att läkaren varnade. Den stödjande behandlingen måste fortsätta länge, men jag är inte rädd längre, det här testets ofarlighet testas på mig själv.

Vanliga frågor

Kan jag använda midocals med cervikal och lumbar osteochondrosis?

Midokalm för osteokondros är indikerad av flera orsaker. Utan att påverka nervändarna minskar muskelfibrernas excitabilitet - det lindrar smärta, men behåller muskelstyrkan. Patientens aktivitet kvarstår, det är möjligt att kombinera med NSAID och andra droger.

Kommer det att hjälpa till med en bråck i ryggen?

Som en del av komplex terapi eliminerar midokalm snabbt muskelspasmer, ger möjlighet till aktiv rörelse, lindrar smärtssyndrom. Andra droger syftar till att eliminera orsakerna till den underliggande patologin.

Med interostal neuralgi och klämma i nervkärlen

Effekten av läkemedlet beror på den centrala effekten. Minskar excitabilitet i musklerna, orsakad av överdriven excitation av nervändar, lindrar han svår smärta - huvudskylten på dessa patologier. Eftersom behandlingen är komplex behandlas den ursprungliga orsaken till sjukdomen på annat sätt.

tillverkare

Läkemedlet tillverkas i Ungern, av företaget Gedeon Richter.

Ett antibiotikum eller en midocam?

Nej, det här läkemedlet har inte antibakteriella egenskaper.

Vilket verktyg är bättre?

Mycket många jämför midokalm med baclosan och tizalud. Alla hänför sig till muskelavslappnande medel i den centrala åtgärden och bestämmer självständigt vilket som är bättre, inte fungerar. Vissa skillnader i verkningsmekanismen bestämmer det slutliga valet, vilket bara läkaren gör. Jämförelse av mittpunkt med tolperison är olämpligt, eftersom sistnämnda är den huvudsakliga aktiva substansen i midolmen.

Midokalm och MVD

Eftersom termen VSD inte är helt korrekt är det otvetydigt att svara på frågan huruvida det är möjligt att ta medborgare i detta tillstånd. Läkaren ordinerar läkemedlet, baserat på många tecken - närvaron och intensiteten av huvudvärk, tecken på patologi i lederna eller ryggraden, kardiovaskulärsystemet. Självmottagande är oönskad.

Mydocalm är ett smärtstillande medel eller inte?

Nej det är det inte. Denna åtgärd gäller helt till en annan grupp och blockerar inte smärtreceptorer. Den analgetiska effekten beror på eliminering av orsaken till smärta vid vissa förhållanden.

Sammanfattningsvis

Eftersom detta läkemedel är effektivt och säkert är risken för egen och okontrollerad användning stor - det borde inte ske. Det bör förstås att förutom den uttryckliga lindringen av tillståndet med många allvarliga sjukdomar kan det orsaka allvarliga allergiska reaktioner.

Fråga oss i kommentarerna nedanStäll en fråga >>

Är Midokalm ett antibiotikum?

Inte alla patienter som har ett muskeltoniskt syndrom har medicinsk eller farmaceutisk utbildning, så ibland lyfter utnämningen av nya droger ett antal frågor. Till exempel är Midokalm ett antibiotikum eller inte? Många har hört att antibiotika är dåliga, så de är oroliga över om denna grupp är Midokalm.

Farmakologisk grupp

Midokalm är en central muskelavslappnande medel. Det utvecklades i Ungern av Gedeon Richter-apotekare. Dess aktiva beståndsdel är tolperisonhydroklorid. Mekanismen för detta ämnes farmakologiska verkan är inte fullständigt upplyst. Men en sak är förvisso - den har en direkt effekt på de centrala nervsystemet som är inblandade i reglering av muskelton.

Det är uppenbart att Mydocalm är inte ett antibiotikum, eftersom uppgiften antibakteriella läkemedel är helt annorlunda. Antibiotika är naturliga eller syntetiska / halvsyntetiska ämnen som kan undertrycka tillväxten av vissa mikroorganismer eller orsaka dödsfall.

Men många patienter är rädda inte bara av antibiotika, men också av steroidläkemedel, så vissa är också intresserade av att Miodocal är ett hormonellt läkemedel eller inte? I detta avseende kan patienter med muskuloskeletsystemets patologi också vara lugna - muskelavslappnande medel har inget att göra med glukokortikosteroider. Även om behandlingen av komplexa skelettsjukdomar ibland innefattar användning av hormonella läkemedel också.

vittnesbörd

Förstå frågan - antibiotikum om Midokalm, kommer också att bidra till indikationer på användningen av muskelavslappnande medel:

 • Patologiskt ökad ton och spasmer av skelettmuskelvävnad som uppstår mot bakgrund av sjukdomar som påverkar centrala nervsystemet.
 • Muskulär tonisk syndrom, myogena kontrakturer som åtföljer muskuloskeletala systemets patologi;
 • Rehabilitering efter kirurgisk ingrepp i traumatologi, neurologi och ortopedi;
 • Som en del av den komplicerade behandlingen av obliterans (förminskning ner för att slutföra lumen), blodkärlsskador och kränkningar av reglering av deras ton;
 • Olika patologier som åtföljs av muskeldystrost (cerebral parese och andra encefalopatiska tillstånd).

Även personer utan medicinsk utbildning förstår att behandlingen av sådana tillstånd inte utförs med hjälp av antibakteriella läkemedel, eftersom de som är skyldiga till sådana patologier inte är patogena mikroorganismer.

analoger

Midokalm produceras i tabletter och injektioner. Priset på detta läkemedel är inte överkomligt för alla, och några är bara intresserade av analoger. Nedan finns en lista över möjliga namn på analoger och synonymer av Midokalam:

 • Tolperiozon-OBL;
 • Hidostat Kombi;
 • Sirdalud;
 • Baklofen.

Alla dessa läkemedel, som Midokalm, har inget att göra med antibiotika. De slappnar effektivt av musklerna och är oumbärliga vid behandling av muskuloskeletala sjukdomar.

Hittade ett fel Markera den och tryck Ctrl + Enter

Mydocalm

Beskrivningen är aktuell på 2014/09/11

 • Latinska namn: Mydocalm
 • ATX-kod: M03B X04
 • Aktiv beståndsdel: Tolperison (Tolperison)
 • producent: Gedeon Richter Plc, Ungern

struktur

Internationellt icke-egendomsnamn av preparatet (INN): tolperison.

En tablett Midokalm innehåller i sammansättningen 50 eller 150 mg tolperisonhydroklorid som en aktiv substans, samt hjälpkomponenter:

 • citronsyramonohydrat (Acidum citricummonohydrat);
 • kiseldioxid kolloid (Silicii dioxydum colloidale);
 • stearinsyra (Acidum stearicum);
 • talk (talkum);
 • mikrokristallin cellulosa (Cellulosum microcrystallicum);
 • majsstärkelse (Amylum Maidis);
 • laktosmonohydrat (laktosmonohydrat).

Filmbeläggningen, som är belagd med tabletter, innehåller:

 • kiseldioxid kolloid (Silicii dioxydum colloidale);
 • titandioxid;
 • laktosmonohydrat (laktosmonohydrat);
 • makrogol 6000 (Macrogol 6000);
 • hypromellos (hypromellos).

Typ av problem

Medicin Midokalm finns i form av filmdragerad rund bikonvex form av tabletter. På ena sidan har varje tablett en gravering "50" eller "150" (beroende på mängden aktiv substans i den).

Färgen på tabletterna är vit eller nästan vit (även i pausen), lukten är mild, specifik.

Farmakologisk aktivitet

Midokalm tillhör den farmakoterapeutiska gruppen "Muskelavslappnande medel i centrala åtgärder"Och är ett läkemedel som hjälper till att minska tonen i skelettmusklerna. Läkemedlets verkningsmekanism är inte fullständigt förstådd.

Farmakodynamik och farmakokinetik

Midokalm förhindrar förstörelse cellmembran och ger en uttalad membranstabiliserande effekt. Mekanismen för denna åtgärd är baserad på inhiberingen av peroxidationsprocesser lipider och modulera aktiviteten hos membranbunden enzymer.

Dessutom verkar läkemedlet som lokalbedövning, och hämmar också ledningsförmågan hos nervimpulserna i den primära afferenten (från latinska "afferens" -bringa) nervfibrer och motor neuroner - nervceller, ansvarig för att utföra information om effektorer (vanligtvis muskler) från CNS.

Det senare leder till blockering polysynaptisk och monosynaptiska reflexer i ryggmärgen.

Det anses sannolikt att Midokalm har förmåga att sekundärt hämma frigörandet av mediatorer. Detta tillhandahålls genom att hämma intaget av kalciumjoner (Ca2 +) vid platserna för funktionell kontakt mellan neuroner, i vilken information överförs från en cell till en annan (eller med andra ord till synapser).

I hjärnstammen eliminerar Midokalm lindringen av spridningen av excitation längs retikulospinalvägen (retikulospinalvägen).

Förbättrar perifert blodflöde (oavsett CNS-effekt), minskar patologiskt ökad muskeltonus, muskelstelhet eliminerar, minskar svårighetsgraden av smärta i muskler, eliminerar eller minskar svårighetsgraden av störningar godtycklig rörelse.

Denna effekt säkerställs av förmågan tolperison göra svag kramplösande och adrenoblokiruyuschee handling.

Tack vare aktiviteten tolperison, Mydocalm reducerar också toxiciteten hos indolalkaloid stryknin, främjar undertryckande av ökningen i reflex excitabilitet orsakad av den och besitter vasodilaterande egenskaper.

Vissa resultat visar att läkemedlet har en selektiv hämmande effekt på den kaudala (från latinska "cauda" -. Svansen, svansen) delen går till thalamus i den rostrala riktningen (dvs för att i jordskorpan) bildning ryggrad. Som ett resultat minskar allvaret av spastiska fenomen.

Enligt Wikipedia, som är en del av Midokalm tolperison orsakar också en central H-kololinolytisk effekt.

Steg H holinoliticheskih organet baserat på det faktum att in i kroppen, de påverkar nikotinreceptorer lokaliserade huvudsakligen i postsinaptichesih membran anordnade i skelettmuskel synaps ganglier autonomt nervsystem, vävnader som bildar medulla binjurar, såväl som i vävnader av sinokarotidzonen.

Inmatning med receptorerna i interaktionen, H-holinolitiki och i synnerhet tolperison, blockera deras förmåga att uppleva acetylkolin, som ett resultat av vilket nervimpulsen inte överförs genom den blockerade synapsen. Sålunda frisätts neurotransmittorn, men de blockerade receptorerna i det postsynaptiska membranet kan inte längre reagera på stimulansen.

Uttryckt påverkan på perifera delar av nervsystemet Tolperison gör således inte.

Efter att ha tagit piller Mydocalm tolperison väl absorberad från mag-tarmkanalen. Den maximala koncentrationen av ämnet observeras efter ungefär en halvtimme. Dess biologiska aktivitet är ca 20%.

tolperison utsätts för intensiv biotransformation i vävnader lever och njure. Från kroppen utsöndras substansen njurar i form av slutprodukter metabolism (mer än 99%), vars farmakologiska aktivitet är okänd.

Indikationer för användning av Miodocalm: Vad läker och vad hjälper drogen

Indikationer för utnämning av Midokalm är:

 • patologiskt ökad muskelton och spasmer av skelett (tvärsträngad) muskelvävnad, vilket är konsekvensen av organiska skador CNS, bland annat multipel skleros, encefalomyelit, insult hjärna etc.
 • myogena kontrakturer, ökad tonus och spasticitet av muskler på grund av sjukdomar i muskuloskeletala systemet (till exempel, lyubmago med ischias, spondylos, påverkar stora leder artros,cervikal syndrom etc);
 • icke-inflammatoriska sjukdomar i hjärnan, åtföljd av muskeltonersjukdomar (till exempel infantil cerebral pares);
 • kolelitiasis;
 • uttrycks starkt smärt syndrom, markerad mot bakgrund av utvecklingen hemorrojder;
 • menstruationssyndrom;
 • hot om spontan avbrott av graviditeten på grund av en ökning av tonen i livmodermuskelstrukturerna;
 • njurkolik.

Användning av läkemedlet Midokalm visas:

 • under rekonstruktiv terapi efter ortopedisk, kirurgisk eller traumatologisk behandling (detta beror på förmågantolperison har en fördelaktig effekt på graden av sträckning muskelfibrer);
 • som en del av komplex terapi för utplåning av lesioner fartyg (enligt anmärkningen är effekten effektiv vid diabetisk angiopati, Raynauds syndrom, utplåna trombangiit etc);
 • för symptomatisk behandling muskelspasma hos vuxna patienter som har haft insult;
 • vid patologier orsakade av sjukdomar av innervation fartyg (brutna abnormaliteter i gången eller patologisk cyanos i benen).

Vad är syftet med muskelavslappnande medel för osteokondros?

Liksom andra muskulära relaxanter av central verkan, kan Midokalm ordineras hos osteokondros.

Utveckla med osteochondrosis smärt syndrom provocerar kompromisspasmer av djupa lager av ryggmuskler. Och detta orsakar i sin tur myofixering ryggraden och begränsning av rörligheten hos ryggmotor-segmenten.

Konsekvensen av en sådan muskeltonisk obalans är en försämring av sjukdomsförloppet och en minskning av terapeutisk effekt av alla åtgärder som vidtagits.

Muskelavslappnande medel vid osteokondros utsetts för att eliminera denna obalans. Förberedelser från denna farmakoterapeutiska grupp:

 • har en lugnande effekt
 • lindra symtomen smärt syndrom;
 • undertrycka spinalreflexer;
 • lindra muskelspänning.

Tack vare dessa egenskaper muskelavslappnande öka effektiviteten i andra terapeutiska åtgärder: massage, sjukgymnastik, dragning terapi, etc.. De har också förmågan att förstärka effekten av blockader och andra smärtstillande och sjukgymnastik.

I det här fallet har muskelavslappnande medel ett antal kontraindikationer för utnämningen och kan provocera oönskade biverkningar (i synnerhet med långvarig behandling hos patienter, är funktionen ofta nedsatt hepatobiliärt system och kroppsvikten ökar).

Men till skillnad från drogerna,chondroprotectors, De förbättrar verkligen tillståndet hos patienter som lider av osteokondros (vilket tillhandahålls genom avlägsnande av patologisk myofixering) och ökar effektiviteten av konservativ terapi.

För behandling osteokondros ta muskelavslappnande medel rekommenderade mycket korta kurser. Men ändå, med tanke på överflöd av biverkningar, är utövare mycket försiktiga med att inkludera dessa läkemedel i patienternas behandlingsplaner.

Kontra

Kontraindikationer för utnämning av tabletter Midokalm:

 • ålder upp till ett år
 • uthållig patologisk svaghet och snabb utmattning av skelettmuskulaturvävnad (myasthenia gravis);
 • ökad individuell känslighet för någon av komponenterna i läkemedlet.

Innan du tar Miodocalm osteokondros, Det bör också noteras att alla muskelavslappnande medel är kontraindicerade hos patienter:

 • som för närvarande eller i anamnesen har ökad konvulsiv aktivitet
 • lider av Parkinsons sjukdom;
 • lider av kronisk njure och / eller leverinsufficiens;
 • lider av epileptiska anfall;
 • ha en historia av narkotikamissbruk
 • som har en historia akut psykos.

Biverkningar av Midokalma

Säkerhetsprofil för tabletter som innehåller i deras sammansättning tolperison, baseras på data från mer än 12 000 patienter.

Statistik visar att oftast efter att ha tagit mediciner tolperison Det fanns sådana biverkningar som systemiska störningar, skador i huden och subkutan vävnad och nervösa sjukdomar och matsmältningsstörningar.

Postmarketing observationer visade att i 50-60% av fallen biverkningar associerade med droger tolperison, är reaktioner av ökad individuell känslighet.

De flesta av dessa reaktioner hotar inte patientens hälsa, kräver ingen särskild behandling och passerar självständigt.

Reaktioner av ökad individuell känslighet, livshotande, registrerades i isolerade fall.

I enlighet med medicinsk ordbok för MedDRA regulatorisk aktivitet klassificeras alla biverkningar som uppstår vid behandlingen med ett eller annat läkemedel i frekvent, sällsynt, sällsynt och mycket sällsynt.

Till sällsynta (oftast en gång i tusen fall) kan biverkningar som noteras efter Midokalma inkludera:

 • föroreningar i näring och metabolism, vilka uttrycks i form av anorexi;
 • sömnlöshet, sömnstörningar
 • huvudvärk, yrsel, ökade dåsighet;
 • arteriell hypotension;
 • känsla av obehag i buken, diarré, Ökad torrhet i slemhinnan i munnen, dyspeptiska symtom, illamående.
 • Muskelsvaghet, smärta i benen, muskelsmärta
 • asteni, en känsla av generellt obehag, ökad trötthet.

Sällsynta biverkningar som uppträder oftare än en gång i tusen fall, men mindre ofta än en gång per tiotusen fall:

 • anafylaktisk reaktion;
 • depression av aktivitet, depressiva tillstånd
 • överträdelse av uppmärksamhet, tremor, ökad konvulsiv aktivitet, hypoestesi (minskad känslighet för stimuli),parestesi, ökad sömnighet
 • buller i öronen,svindel;
 • angina pectoris, takykardi, hjärtklappning, lägre blodtryck indikatorer;
 • hyperemi hudintegument;
 • andningssvårigheter, blödning från näsan, snabb andning;
 • smärta i den epigastriska regionen, förstoppning, flatulens, kräkningar;
 • lätta former av funktionsnedsättning lever;
 • allergisk dermatit, ökad svettning, klåda, urtikaria, hudutslag
 • känsla av obehag i lemmarna;
 • enures, proteinuri;
 • känsla av berusning, känsla av värme, irritabilitet, ökad törst;
 • ökning nivå bilirubin i blodet, förändring i enzymaktivitet lever, nivåreduktion trombocyt, leukocytos.

Mycket sällan (inte oftare än i ett av tiotusen fall) kan noteras:

 • anemi, förstorade lymfkörtlarlymfadenopati);
 • anafylaxi(anafylaktisk chock);
 • polydipsi;
 • förvirring av medvetandet
 • bradykardi;
 • osteopeni;
 • en känsla av obehag i bröstet;
 • ökning nivå kreatinin i blodet.

Midokalm tabletter: bruksanvisning, metod och doseringsschema

Läkemedlet är avsett för oral administrering. Det är bäst att ta det direkt efter att ha ätit, utan att tugga och tvätta med en liten mängd vätska.

Vuxna rekommenderas att börja behandlingen med läkemedlet i en dos av 100-150 mg per dag, som är uppdelade i 2 eller 3 doser. Ytterligare behandling innebär en gradvis ökning av enstaka doser till 150 mg. Mångfalden av metoder förblir oförändrade (2-3 per dag).

Vanligtvis väljs dosen beroende på muskulär ton, intensiteter smärt syndrom, Patienten har kontraindikationer och samtidiga kroniska sjukdomar.

Baserat på dessa data bestämmer läkaren hur många dagar som ska ta pillret. Varaktigheten av den terapeutiska kursen är vanligtvis överstiger inte tio dagar.

Enligt instruktionerna för användning av Midokalma tillåter barn under fjorton år att förskriva tabletter som innehåller 50 mg tolperison.

Barn mellan åldrarna av en till sex års medicin Midokalm ger en dos av 5 mg tolperison per kilogram barnets kroppsvikt per dag. Denna dos under dagen är uppdelad i 3 uppdelade doser. I de fall då barnet inte kan svälja hela tabletten är det förjordat.

Barn från sju till fjorton års instruktion om användning av Midokalma rekommenderar att läkemedel utses i en daglig dos på 2 till 4 mg tolperison per kilo av barnets kroppsvikt. Flera tekniker är 3.

Efter oral administration börjar läkemedlet att fungera efter cirka fyrtio minuter. Varaktigheten av åtgärden varierar från 4 till 6 timmar (det beror på hur väl njurfiltreringssystemet fungerar).

Behandlingen av enskilda sjukdomar kompletteras med ett komplex av fysioterapeutiska åtgärder, gymnastik, massagebanor, gnidningssalvor, etc.

överdos

Data om överdosering av Miodocalm är frånvarande. Läkemedlet är karakteriserat som giftfritt och har ett brett spektrum av terapeutiska effekter. I litteraturen finns det emellertid beskrivningar av oral användning hos barn av barnets åldersdos tolperison, lika med 600 mg. Och utan några allvarliga giftiga manifestationer.

Oralt intag av barn med en dos av 300-600 mg, i vissa fall kan åtföljas av en ökning av irritabilitet.

Läkemedlet har ingen specifik motgift. Om den rekommenderade dosen överskrids och några oönskade symptom uppträder mot bakgrund av detta rekommenderas patienten att tvätta magen och därefter - symptomatisk och stödjande terapi.

interaktion

Data om interaktioner med andra läkemedel som skulle begränsa användningen av Miodocalm är inte tillgängliga.

Trots det faktum att tolperison har förmåga att påverka CNS, det provocerar inte en lugnande effekt. Av denna anledning kan den kombineras med lugnande medel, hypnotika och alkoholhaltiga läkemedel.

tolperison påverkar inte effekten av alkohol på CNS. Aktiviteten hos substansen är förbättrad:

 • droger för allmän anestesi;
 • muskelavslappnande medel av perifer verkan;
 • psykotropa droger;
 • klonidin (ett ämne med hypotensiv effekt).

Movalis, Midokalm och Milgamma - läkemedelskompatibilitet

milgamma, movalis och Midokalm är välkomna läkemedel. Därför ordineras de ofta som en del av en omfattande behandling för patienter med patologier muskuloskeletala systemet.

Patienter med denna typ av sjukdom i de allra flesta fall lider av allvarlig ledsmärta. Ansökan tillsammans movalis och Midokalma minskar allvarligheten smärt syndrom, ta av spasmer och muskelhypertoni. Dessutom, movalis kännetecknas av en neutral åtgärd med avseende på broskvävnad.

Drogen milgamma hänvisar till den farmakologiska gruppen "Vitaminer från grupp B"Och används som en allmän restorativ. Det har en uttalad metabolisk, analgetisk och neuroprotektiv effekt.

Hänger till grupp B neurotrophic vitaminer har fördelaktiga effekter på inflammatoriska och degenerativa sjukdomar som påverkar nervsystemet och motorapparaten.

Mottagningssystemet "movalis-milgamma-Midokalm "bestäms av den behandlande läkaren.

Försäljningsvillkor

Läkemedlet tillhör kategorin receptbelagda läkemedel.

Förvaringsförhållanden

Det är lämpligt att lagra Midokalm på en plats som inte är tillgänglig för barn. Den optimala temperaturregimen är inte högre än 30 ° C.

Utgångsdatum

Tabletterna kan användas i 3 år från tillverkningsdatumet.

Särskilda instruktioner

Midokalm ökar inte riskerna när du kör bil och utför potentiellt farliga jobb.

Kompatibilitet med alkohol

Kombinationen av Midokalm och alkohol är tillåten (i synnerhet är samtidig mottagning av läkemedlet med alkoholhaltiga droger tillåtet).

Midsektion under graviditet och amning

Utnämning av Midokalma gravid och lakterande kvinnor är tillåtet, men endast när den förväntade nyttan för moderen överstiger riskerna för barnet.

I första trimestern indikeras läkemedlet för kvinnor som hotar spontan abort på grund av ökad muskelton livmoder.

Analoger av Midokalm

Analoger av Midokalm är läkemedel som har liknande farmakologiska egenskaper, men innehåller ett annat verksamt ämne och kännetecknas av en annan verkningsmekanism.

Analoger av läkemedlet innefattar:

Det genomsnittliga priset på analoger på den ukrainska marknaden varierar från 65 till 140 UAH. I Ryssland kan de köpas i genomsnitt 220-380 rubel. so:

 • genomsnittlig kostnad för förpackningstabletter Sirdalurd - 110 UAH / 220 ryska rubel;
 • genomsnittlig förpackningskostnad Miolgina - 140 UAH;
 • genomsnittligt pris på tabletter baklofen 10 mg - 65 UAH / 230 ryska rubel.

Många frågar frågan "Vad är bättre - Sirdalurd eller Midokalm? baklofen eller Midokalm? ". Det finns inget entydigt svar på denna fråga, eftersom varje förberedelse har sina fördelar.

Om vi ​​jämför Midokalm med Sirdalurdom, då tillhör båda drogerna samma farmakoterapeutiska grupp, men deras sammansättning som en aktiv beståndsdel innehåller olika substanser. Midokalm släpptes till läkemedelsmarknaden lite tidigare och studerade därför bättre än sin motsvarighet.

Midokalm präglas av ett bredare handlingssätt, men till skillnad från det, Sirdalurd, provar färre oönskade sidreaktioner.

Recensioner av Midokalme

Recensioner av Midokalm-tabletterna, som lämnas av patienter som har behandlats med dem, är ganska motsägelsefulla. Någon noterar läkemedlets höga effektivitet, dess tillgänglighet och frånvaron av biverkningar.

Någon tvärtom påpekar att det inte fanns något synligt resultat efter terapi, men det fanns sådana fenomen som svullnad, illamående eller urtikaria.

Oftast kan du hitta recensioner om Midokalme i forumet, där barns hälsoproblem diskuteras. Läkemedlet ordineras ofta till barn med diagnos av "gipertonus". De flesta föräldrar riskerar emellertid inte att ge barnen det i upp till ett år, med tanke på den åldersbegränsning som anges i handboken och begränsa behandlingen till sjukgymnastik och massage.

Av denna anledning finns det inte så många positiva recensioner om användningen av Miodocalm hos barn. Förresten, vissa människor noterar som brist på drogen tillverkarens brist på läkemedelsform i form av en sirap, vilket skulle underlätta mottagandet hos spädbarn.

Läkarnas kommentarer om Miodocalm är positiva. Majoriteten av experter säger att det mest effektiva läkemedelsbehandling endast kan uppnås genom att välja rätt taktik dess dosering och - ibland - skickligt kombinera det med andra droger.

Priset på Midokalma

Kostnad för Miodocalma i tabletter i Ukraina

Priset på Midokalm 50 mg №30 är 52-99 UAH. Priset av läkemedlet beror på regionen: till exempel, i Kiev för att köpa en produkt i en form av frisättnings kan vara ett genomsnitt av 86-99 UAH Kharkov - vid 87 UAH Dnepropetrovsk - på 52 UAH, varierar priset i Odessa från 62 till 76 hrn.

Midokalm 150 mg №30 på den ukrainska marknaden kan köpas i genomsnitt på 105,5 UAH.

Hur mycket kostar Midokalm i tabletter i Ryssland?

Midokalm 50 mg nr 30 på den ryska marknaden säljs med i genomsnitt 235 rubel. Medelpriset på Meadolm 150 mg tabletter är 266,5 rubel.

Tips 1: "Midokalm": bruksanvisningar

Tips 2: Billiga analoger av "Midokalma"

Mydocalm: aktiv ingrediens och farmakologiska egenskaper

Huvuddelen i "Midokalma" är tolperison - ett ämne som har en avslappnande effekt på muskelsystemet. Att komma in i kroppen absorberas den aktiva substansen snabbt i mag-tarmkanalen och i en halvtimme i koncentrerad form sprider sig genom cirkulationssystemet.

Läkemedlet har en retarderande och anestetisk effekt på ryggmärgsändarna, bidrar till expansionen av blodkärl och förbättrar blodflödet. Detta låter dig eliminera ett sådant neurologiskt symptom, som muskel-skelettton, vilket orsakar smärtsamt syndrom.

"Midokalm": applikation och dosering

"Midokalm" används för följande sjukdomar och patologiska tillstånd:

· Spasmer av cerebrala kärl

· Artros och polyartrit orsakad av reumatoida processer

· Smärta orsakad av osteokondros, intrång i nervänden i dorsala och livmoderhalsregionen

· Kolik vid urolithiasis och kolelithiasis

· Livmoderhöjt blodtryck, vilket framkallar ett hot om missfall

Den rekommenderade dosen av läkemedlet beroende på frisättningsformen för läkemedlet är:

- "Midokalm" tabletter - 150 mg per dag i tre uppdelade doser. Vid behov ökas den dagliga dosen till 450 mg.

- Prick "Midokalm" - 2 gånger om dagen administreras intramuskulärt i en dos av 200 mg.

En mer noggrann dosering och dosering av "Midokalma" beroende på diagnos och etiologi av smärta rekommenderas att avtalas med läkaren.

Billiga analoger av "Midokalma"

Om du behöver en behandling med detta läkemedel, men på "Midokalm" är priset för högt, du kan överväga dess analoger.

"Tolperison"

"Tolperizon" - en billig analog av "Midokalma". Framställningen med samma ämne i kompositionen är effektivt användas för behandling av överträdelser intervertebral bråck vertebrala deformationer orsakade av reumatoid processer och osteokondros. Det används också efter komplicerade operationer på ryggraden och ryggskadorna. Läkemedlet har en avslappnande effekt på CNS, men under dess mottagning är icke önskvärt att använda maskinen och driva de rörliga mekanismerna.

"Miolgin"

"Miolgin" är en kombinerad muskelavslappnande medel med två huvudkomponenter i kompositionen - paracetamol och klorosoxazon. Läkemedlet är ordinerat för akut smärtssyndrom och inflammatoriska processer som orsakas av förknippning, muskelsvårigheter, myosit. "Milgin" kan inte tas till barn och gravida kvinnor, såväl som med allvarliga allergier mot komponenter.

"Sirdalud"

Det moderna läkemedlet från kategorin "billiga analoger av Midokalma" innehåller huvudkomponenten - tizanidin. Det tar effektivt bort akuta smärtsamma attacker och muskelspasmer, medan biverkningar jämfört med mottagandet av liknande medel är minimala. Doseringen av ämnet i tabletter beräknas för ett dagligt dagligt intag. Läkemedlet rekommenderas inte för gravida och ammande kvinnor. Barn under 18 år ska utses av en läkare med hänsyn till det akuta behovet.

"Baklofen"

Läkemedlet liknar farmakologiska egenskaper med "Midokalm", priset på "Baclofen" är billigare, men det har många signifikanta biverkningar. Hans mottagning kan orsaka sömnighet, hallucinationer, apati, angrepp av hypotension, så motiveringen att behandla dessa piller bör bestämmas av läkaren. Acceptera "Baclofen" med intensiva muskelspasmer orsakade av sådana allvarliga patologier som stroke, TBI, DCP och multipel skleros.

Billiga analoger "Mydocalm" gör det möjligt att välja den optimala läkemedel för behandling, med hänsyn till viktiga faktorer som tolerans, effekter på kroppen, vilket minimerar fastigheter sido och pris.

Miodocalm - anvisningar för användning

Medicinering 38,180 Visningar

I den här artikeln kan du läsa instruktionerna för att använda Medocalm i olika former av utgåva. Detaljerad information om läkemedlet gör det möjligt för läkaren att välja de mest rationella behandlingsregimer och patient titt på priser, recensioner, analoger, korrekt mottagning Mydocalm och annan viktig information.

struktur

Läkemedlet Mydocalm (internationellt namn på latin Mydocalm) innehåller som aktiv beståndsdel en kemisk förening tolperisonhydroklorid (Tolperisonium). Dess mängd i beredningen beror på frisättningsformen.

Som en hjälpkomponenttillverkaren «Gedeon Richter» (Ungern) introducerar substanser såsom lidokain (ampuller), etylenglykol (ampuller), vatten, derivat av bensoesyra, citronsyra och stearinsyra (ampuller), dioxider Si, talk, stearinsyra, cellulosa, stärkelser, sockerarter, makrogol, Ti-dioxider.

Typ av problem

Läkemedlet tillverkas i sådana former:

 1. Lösningar för injektion (Midokalm i ampuller). 1 ml innehåller Tolperisone 0,1 g och Lidocaine 0,025 g. I en förpackning finns 5 ampuller med en volym om 2 ml.
 2. Tabletter med en kappa och dos av Tolperisone 50 och 150 mg i varje tablett. Ett förpackning innehåller 30 tabletter av samma dosering.

Lösning Mydocalm 100 mg är en steril färglös transparent vätska med en specifik lukt, redo för administrering.

Mydocalm tabletter 50 mg och 150 mg av en vit, konvex på båda sidor, är glansigt bestruket liner placerad på en sida stansning indikerar dos av tolperison 50 och 150, respektive.

Farmakologisk aktivitet

Med Medocalum (INN Mydocalm) hänvisas till den farmakologiska gruppen av muskelavslappnande medel med en central verkningsmekanism. Det är bevisat att tolperison tränger snabbt in i nervvävnaden av den mänskliga kroppen, ansamlas i vissa områden av hjärnan och ryggmärgen.

På grund av denna egenskap har läkemedlet de huvudsakliga farmakologiska åtgärderna:

 • hämmar överföringen av nervimpulser längs ryggmärgen till musklerna;
 • försenar all nedstigande ledning av impulser från hjärnan;
 • reducerar nervcellernas excitabilitet;
 • främjar snabb avslappning av skelettmuskler i hela kroppen, eliminerar deras spasmer;
 • eliminerar pressning av nervfibrer och slut med spasmodiska muskler;
 • har lokalbedövningseffekt, eftersom strukturen av Tolperison i kemisk struktur liknar Lidokain.

Aktiv absorption av Tolperison förekommer i tarmarna. Biotillgängligheten av läkemedlet ökar signifikant när det tas mot bakgrund av att man äter en tillräcklig mängd feta livsmedel. Utsöndringen av Miodocal och analoger av denna grupp av läkemedel utförs av njurarna.

Indikationer för användning

Enligt de officiella instruktionerna är indikationerna för användningen av olika former av Miodocalm olika.

Tabletter Midokalm 150 mg och 50 mg används för att behandla sådana patologiska tillstånd:

 1. Symptomatisk och komplex behandling av muskelspasmer av olika patologier, huvudsakligen neuralgi, radikulit, vid VSD, bråck ryggrad, ryggvärk, ryggradens osteokondros, huvudvärk som orsakas av spasm i musklerna i överkroppen, smittsamma och inflammatoriska sjukdomar i nervsystemet.
 2. Behandling av muskler efter muskler efter muskler.
 3. Hypertoni av muskler i cerebral pares, inklusive i barndomen.
 4. Parkinsons sjukdom i kombination med andra droger.
 5. Behandling av patologier orsakade av krampaktigt muskelskikt av blodkärl i synen, såväl som hos patienter med diabetes mellitus.

Injektionsvätska, lösning Mydocalm är ordinerad för sådana sjukdomar och störningar:

 1. Spasmer av muskler som åtföljer olika patologier (som för tabletter).
 2. Muskelkramper efter en stroke.
 3. Återhämtningsperiod efter operation i muskuloskeletala systemet.
 4. Dystrofiska och inflammatoriska sjukdomar i leder och muskler (artros).
 5. Obliterande patologier av blodkärl, speciellt synens organ och hos patienter med diabetes mellitus.

Inträdesordningen och behandlingens längd väljs av en neurolog med tanke på sjukdoms svårighetsgrad.

Kontra

De viktigaste kontraindikationerna för tillämpningen av Midokalma Richter inkluderar följande:

 • känslighet för drift och hjälpkomponenter;
 • myasthenia gravis;
 • injektioner - barn under 12 år
 • tabletter - barn under 3 år
 • i graviditetens första trimester
 • amning.

Innan medicinen startas är det viktigt att identifiera förekomst eller frånvaro av dessa sjukdomar och tillstånd där användningen av läkemedlet är förbjuden.

Instruktioner för användning

Applicering av lösningen

Viktigt! Injicerbar form används inte för barn under 12 år. Det är förbjudet att administrera läkemedlet på en tom mage.

Miodocal används endast intramuskulärt vid sådana doser:

 • vid en normal administreringshastighet - 100 mg två gånger dagligen (en ampull 2 ​​ml);
 • med långsam administrering - 100 mg en gång om dagen (en ampull 2 ​​ml).

Trots den relativt hög kompatibilitet med andra mediciner medel, är Mydocalm för injektion inte tillåtet att ansluta en spruta och administreras utan tidlucka med andra läkemedel.

Den tid under vilken det är nödvändigt att pricka Midokalm väljs endast av doktorn på grundval av att studera patientens tillstånd och forskningsdata.

Tablet Application

Viktigt! Tabletter av någon dos är viktiga att ta endast 10 minuter efter att ha ätit, inklusive fett: på morgonen efter frukost, efter middagen och på kvällen. Tvätta med ett glas rent vatten. Sådana användningsförfaranden ökar effektiviteten och biotillgängligheten.

För patienter med normal njurefunktion kan levern, den dagliga dosen av Miodocalma, sträcka sig från 150 till 450 mg. Hela mängden är uppdelad i tre doser för att uppnå en enhetlig koncentration av Tolperisone. Mottagarens varaktighet väljs endast individuellt med tanke på sjukdoms svårighetsgrad och tolerans av läkemedlet.

Med njurarnas nederlag används levern av en måttlig grad av Midokalm med försiktighet på grund av kontinuerlig övervakning av organen och patientens tillstånd. Tolperison rekommenderas inte för svåra lever- och njursjukdomar.

överdos

Tolperison har ett brett terapeutiskt index - intervallet doser vid en mottagning där det inte finns några tecken på förgiftning och överdosering. Det konstaterades att pillren Mydocalm (enligt Vidal Handbok) ca 600 mg per dag, även i barndomen, inte har lett till utvecklingen av tecken på överdos och hade ingen negativ inverkan på kroppen. Under alla omständigheter är det viktigt att hålla sig till de terapeutiska doser som läkaren fastställer, både hos vuxna och barn.

Symtom på överdosering är inte väl förstådd. Man tror att de vanligaste manifestationerna och följderna av icke-rationell användning av drogen är sådana tecken:

 • konvulsioner;
 • stark muskelsvaghet
 • ataxi;
 • andningssvårigheter och sväljningsrörelser
 • stoppande andning (i extremt svåra fall är sällsynt);
 • märkt inkontinens av pall och urin på grund av extrem avslappning av sphincter muskler;
 • uppköst av kräkningar som en manifestation av förgiftning.

Vid överdosering föreskrivs endast symptomatisk behandling, inklusive avskrivning av läkemedel. Det finns inga medel (motgift) som inaktiverar Tolperisone i kroppen.

Biverkningar

Biverkningar vid applicering av Midokalma är sällsynta. I enlighet med beskrivningen av läkemedelsstudier och tillverkarens anteckning, som ett resultat av att ta Mydocalm, registrerades tre grupper av biverkningar:

De sällsynta biverkningarna av Miodocalm är följande:

 • viktminskning
 • sömnstörningar, sömnlöshet;
 • huvudvärk;
 • muskels svaghet
 • sömnighet, trötthet
 • minskat tryck i kärlen;
 • torrhet i munnen slemhinnor;
 • diarré;
 • Inessential smärta i buken utan en tydlig lokalisering
 • ömhet i lemmar och muskler.

Sällsynta biverkningar av Tolperison:

 • allergi mot läkemedlets komponenter;
 • minskad aktivitet;
 • depressivt tillstånd
 • uppmärksamhetsstörningar
 • konvulsioner;
 • parestesi;
 • svår dåsighet
 • försämring av synen;
 • känsla av ljud i öronen;
 • takykardi, märkbar minskning av trycket
 • rodnad och svullnad i huden;
 • andfåddhet, andfåddhet;
 • förstoppning;
 • kräkningar;
 • svaghet och obehag i lemmarna;
 • varma spolor;
 • stark törst
 • irritabilitet.

Extremt sällsynta biverkningar:

 • anemi;
 • inflammation i lymfkörtlarna;
 • ökad aptit
 • nedsatt medvetenhet och tal
 • bradykardi;
 • obehag i bröstet
 • osteopeni - minskning av bentätheten, öka deras bräcklighet.

Sällsynta och extremt sällsynta är sådana förändringar i blodtal:

 • ökning av antalet leukocyter;
 • en minskning av antalet blodplättar;
 • ökade bilirubinnivåer;
 • ökad koncentration av kreatinin;
 • kränkningar av leverenzym.

Typiskt tolereras läkemedlet väl med rätt dosval och överensstämmelse med rekommendationer för antagning och användbarhetstid.

Interaktion med andra medel

Grupper av läkemedel som metaboliseras i levern kan förbättra effektiviteten av Tolperisone. Till sådana medel bär:

 • klonidin;
 • muskelavslappnande medel av en annan verkningsmekanism (perifer) - Tolterodin, Detrutisol;
 • medel för allmänbedövning
 • psykotropa - baserade preparat Tioridazima, venlafaxin, atomoxetin, desipramin, dextrometorfan;
 • p-adrenoblocker - medel baserade på Atenolol, Metoprolol, Nebivolol (Nebilet), etc.;
 • centrala muskelavslappnande medel (Tolperisone-analoger);
 • icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel - preparat som innehåller nifluminsyra, nimesulid, meloxikam etc.

Om det behövs en integrerad destination av dessa medel med Mydocalm viktigt att hitta rätt dos, ända fram till dess minskning för att inte skada patienten, inte provocera manifestation av biverkningar.

Vid graviditet och amning

Trots det faktum att Tolperisone inte har visat en teratogen och toxisk effekt på fostret, bör användningen av Miodocalma under graviditet utförs med försiktighet. Under första trimestern ska läkemedlet avbrytas.

Tolperison i små mängder kan utsöndras i bröstmjölk. Därför är behandling med Miodocalm för amning (HS) förbjuden att utesluta eventuella negativa effekter på barnet.

Med alkohol

Samspelet mellan drogen och alkohol kan leda till ökad sannolikhet för biverkningar, tecken på överdosering. Med tanke på att Tolperison och etanol metaboliseras i levern ökar belastningen på enzymsystemet, vilket kan minska Miodocalms effektivitet avsevärt. Därför rekommenderas att man undgår den kombinerade användningen av Midokalm och alkohol under behandlingsperioden - deras kompatibilitet är extremt låg och hälsofarlig.

analoger

Listan över substitut (generics) Midokalma för sammansättningen av inhemska och importerade tillverkare innehåller sådana droger:

Midokalm skiljer sig från dessa medel endast av tillverkaren och kostnaden. På viktiga tecken - farmakologiska effekter och säkerhet - läkemedel gör ingen skillnad.

Det finns läkemedel som har en skillnad i komposition, tillverkare och kostnad, men har samma farmakologiska aktivitet. De kan ersättas med varandra, eftersom de är alla synonymer och analoger från Midokalm i Ryssland.

Dessa läkemedel inkluderar:

 • baklofen;
 • Mioriks;
 • Miofleks;
 • Muskomed;
 • Sirdalud;
 • Tizalud;
 • Tizanidine.

Utbyte av läkemedel och urval av ryska analoger av Miodocalma bör endast utföras av en läkare.

Utgångsdatum

Drogen har samma hållbarhet för alla former av frisättning. Det är tillåtet att hålla Midokalm i 3 år från tillverkningsdatumet, vilket anges på förpackningen, blister och ampull. Öppnade ampuller är inte föremål för förvaring.

Försäljningsvillkor och förvaring

Midsection är ett receptbelagt läkemedel. För att köpa på apoteket behöver du ett recept från läkaren, skrivet ut med en indikation på den aktiva beståndsdelen på latin.

Förvaringsförhållanden för beredningen:

 • bort från barnens tillgång;
 • temperatur 8-15 ° C för ampuller;
 • temperatur inte högre än 30 ° C för tabletter av vilken dos som helst;
 • bort från direkt solljus.

Efter utgångsdatumet är beredningen inte lämplig för användning.

Särskilda instruktioner

Medocals i ampuller används aldrig för barn.

I att identifiera biverkningar, bland annat i form av allergier, bör medicineringen avbrytas, eftersom den kan utveckla en anafylaktisk chock. Efter fall av utveckling av allergiska reaktioner omfördelas inte Midokalm. Om en patient tidigare har inträffat allergiläkemedel inklusive lidokain (ampuller), sedan Mydocalm användas med försiktighet, eftersom det finns en hög risk för korsallergier.

Midokalm med försiktighet utnämns i förvaltningen av transport och seriös utrustning, vilket kräver uppmärksamhet och snabb respons.

Priserna på Midokalm i apotek varierar beroende på region och former av frisläppande.

Mydocalm injektion för 5 ampuller i förpackningen kostar från 460 till 705 rubel per förpackning.

Midokalm tabletter 50 mg 30 stycken i förpackningen kostar från 284 till 580 rubel för en förpackning.

Priset för Miodocalm-tabletter 150 mg 30 stycken per förpackning varierar från 300 till 680 rubel per förpackning.

recensioner

Oleg Semenchenko, neurolog av den högsta kategorin: det är ofta förskrivas till patienter Mydocalm i osteokondros av halsryggen. Plocka release form för varje patient, beroende på hans tillstånd. Under sin läkarpraktik var jag övertygad om att läkemedlet är helt hjälper till att snabbt lindra muskelspänningar, minska trycket på väggarna i blodkärlen och förbättra blodcirkulationen i nacken och hjärnan, vilket framgår av mina observationer och svar patienter. När det finns ett val mellan droger Sirdalud eller Mydocalm, jag föredrar det senare.

Sergey Plakhotnik, neurolog av den första kategorin: patienter ofta måste utse en kombination Mydocalm och antiinflammatoriska läkemedel. Erfarenheten har visat att denna kombination är mycket effektiv och säker. Båda grupperna av produkter är helt kombineras med varandra. Oftast rekommendera att i olika former och doser kombinationer såsom meloxikam och Mydocalm, Mydocalm och Movalis samtidigt (i olika sprutor till brott av minst 5 minuter) Mydocalm och Diklofenak (i ​​frånvaro av magsår), Mydocalm och Naiz (barn under 3 år i tabletter, men inte spädbarn). Effektivitet Jag var helt nöjd, patienter snabbt återhämta sig.

Olga spondylit, en hjärnforskare vid den andra kategorin: i min praktik ofta ordinera en kombination av läkemedel Movalis, Milgamma, Mydocalm och Mydocalm och Combilipen (vitamin B1). Denna kombination är en utmärkt antiinflammatorisk, kramplösande terapi. Dessutom genom beriberi och förebyggande av hypovitaminosis under utarbetande tack Milgamma och muskler slappna av, att trycket på nervplexus och förslutningen. Sådan komplex behandling har visat sig vid behandling av vanliga nerv sjukdomar: radikulit, IRR, neuralgi, osteokondros, etc. Alltid Jag noterar de kvinnliga patienter som Mydocalm amning och amning är kontraindicerat.

Alla V.: Jag tog Mexidol och Midokalm i form av injektioner i en vecka för att behandla osteokondros hos nacke och vaskulär dystoni. Båda preparaten behandlar helt mina sjukdomar, för redan på 3-4 dagar kände jag mig mycket bättre: smärtan i min hals upphörde, huvudvärk och yrsel upphörde. Under behandlingen behandlade han bronkit, ordinerade doktorn ett antibiotikum. Behandlingen stoppade inte. Med användning av droger noterade jag lätt svaghet. Det fanns inga andra biverkningar. Jag är mycket nöjd med resultatet.

. Sergey K: behandling av min sjukdom (öm nedre delen av ryggen) neurolog utsett en av två läkemedel - Mydocalm eller tolperison och salva djupa texter. På apoteket, frågade jag, hur de skiljer sig åt och vilka medel effektivt. Det visade sig att tolperison - denna aktiva ingrediensen i beredningen Mydocalm och det finns ingen skillnad mellan dem. Mydocalm priset var högt. välja billigare läkemedel till min begäran, var jag inbjuden att träffa en läkare, så att han korrekt plockat ryska analoger eller andra länder billigare. Men, som det visade sig, är Mydocalm optimal för priset och effektivitet. Jag tar den 5: e dag. Mycket nöjd med resultatet.