Huvud
Massage

En objektiv översyn av moderna metoder för behandling av prostatit

Statistiken visar att cirka 40 procent av männen i arbetsför ålder påverkas av prostatit. Men endast i ett litet antal människor blir denna sjukdom en akut process, som detekteras och behandlas helt enkelt.

De flesta människor har denna sjukdom i en mildare form, varför de länge inte uppmärksammar vad de anser vara små symtom, vilket gör dem "ägare" till den kroniska formen av sjukdomen. Med den kroniska formen av prostatit kan effektivt slåss mot moderna metoder. Nedan kommer vi att överväga i detalj alla behandlingsmetoder som modern medicin är redo att erbjuda.

Grundläggande metoder

Metoderna för behandling av prostatit är konservativa och operativa. Den första typen inkluderar:

 1. Olika mediciner.
 2. Sjukgymnastik (inklusive dess moderna sorter).
 3. Olika övningar.
 4. Massage i prostata.
 5. Passage av procedurer i sanatorier.

Det operativa ingripandet tillgripas endast om mannen vände sig till specialister vid ett sent stadium av sjukdomen, på vilken ärrvävnaden dominerar i prostata. I det här fallet kan det inte längre utföra sin funktion, men påverkar bara urinering, genom att klämma på alla organ i urinvägarna.

Konservativa sätt

Vid behandling av prostatit är fysioterapi och läkemedelsbehandling de viktigaste stadierna på vägen till återhämtning. Dessutom innehåller konservativa metoder de som tillåter vissa typer av störningar i körteln. För att uppnå maximal effektivitet av behandlingen, snarare än den vanliga sakta utvecklingen av sjukdomsutvecklingen, bör metoderna som anges nedan användas som ett komplex.

Medicinsterapi

 1. Antibiotika. Oftast är prostatit orsakad av sjukdomar i bakteriefloran. I detta avseende blir det klart att denna sjukdom inte kan bekämpas utan användning av antibiotika. För det första är det nödvändigt att bekräfta de ogynnsamma bakterieprocesserna i körteln, varefter en kurs av antibiotika förskrivs. I modern medicin, för behandling av prostatit, använd en mängd olika läkemedel som effektivt kan bekämpa inflammation i prostata.
 2. Blockers av alfa-adrenerga receptorer. Sådana droger är utformade för att lindra spänningar från urinrörets och urinblåsans muskler. Dessa muskler är ständigt spasmodiska, i kontakt med inflammerad prostata. Denna reaktion orsakar smärta vid urinering. Läkemedlet "Tamsulosin" orsakar ett minimum av biverkningar, det är ofta föreskrivet för prostatit. Men "Terazozin" och "Doxazosin" kan ordineras. Dessa läkemedel började nyligen användas vid behandling av denna sjukdom.
 3. Nonsteroidpreparat. Sådana droger är ett obligatoriskt botemedel mot prostatit. Dessa läkemedel minskar inte bara smärtan, utan bekämpar också inflammatoriska processer i körteln. Dessa läkemedel måste endast användas tillsammans med antibiotika.
  Preparat "Escuzan", "Venoruton". Dessa läkemedel har en positiv effekt på venet i det lilla bäckenet. Sådana droger bekämpar effektivt stillastående processer i körteln.
  Trental, Kurantil. Dessa läkemedel förbättrar arbetet med prostata kapillärer.
  Ljus med belladonna, ichthyol, anestesin är utformade för att förbättra mikrocirkulationen.
  "Prostatilen", "Raveron" - droger som är utformade för att aktivera själva försvarets försvar.

I de fall där en mans blod har en förhöjd nivå av östrogen, föreskrivs olika hormoner som är analoga mot dessa manliga hormoner. Dosering av sådana läkemedel bör bestämmas av en läkare.

sjukgymnastik

Magnetfält. Prostata påverkas av magnetfältet genom huden. Med denna metod kan du förbättra cellens näring, aktivera dess skyddande egenskaper och påskynda avlägsnandet av skadliga ämnen från vävnaderna. Denna terapi förbättrar blodcirkulationen och främjar bättre absorption av mediciner.

Mikrovågsbehandling. Denna typ av terapi bidrar till utvecklingen i prostata av speciella ämnen som döljer smärtan som kommer från körteln. Dessutom åtföljs förfarandet av att en viss mängd värme genereras, vilket expanderar kapillärerna och förbättrar vävnadens näring.

Nyligen utvecklas avancerade metoder för behandling av prostatit aktivt och blir mer populärt:

 1. Användningen av låg intensitet ström för att stimulera körteln. Prostata består huvudsakligen av muskelvävnad. Om dessa tyger utsätts för en elektrisk chock reduceras de. En sådan reaktion "pressar" ur cellerna en stillastående hemlighet. Det är värt att notera att för denna procedur måste elektroden sättas in genom urinröret.
 2. Applicering av lasern. Denna procedur förutsätter bestrålning av körtelvävnaderna med en laserstråle med låg intensitet. På grund av denna strålning blir blodet i kärnområdet mindre visköst. Detta bidrar till utflödet av sekretion och försvinnandet av mikroklumpar.
 3. Vakuumbehandling. Denna metod måste endast användas med samvete av laserterapi. En speciell kolv sätts på penis och luften pumpas ut. Denna procedur bör orsaka erektion. När det kommer, skickas en laserstråle till penis, vilket hjälper till att förbättra blodflödet.

Ozonterapi. Denna procedur innefattar införandet genom urinröret av en speciell vätska som är berikad med ozon.

Prostatisk massage

Nyligen har en prostasmassage lagts till i listan över obligatoriska förfaranden för behandling av prostatit. Detta förfarande förhindrar stagnation i körtelen, hjälper till att ta bort ackumulerade oönskade produkter från körteln, som bildas som ett resultat av inflammatoriska processer. Prostasmassage bör utföras först efter undertryckande av bakterieprocesser, för att inte föra fram ogynnsamma mikroorganismer djupare in i körteln.

Massage i prostata görs av en urolog. Sådan massage görs genom rektum, fingermetod.

Det finns också ett alternativ till fingermassage - vibromagnetisk laser. En sådan massage främjar inte spridningen av infektion genom körteln. Denna metod kombinerar laserstrålar, vibrationer och magnetfält. Denna effekt har en mycket positiv effekt på alla kärl och nerver som är relaterade till järn. Denna komplexa effekt förbättrar blodflödet och olika mikrocirkulationer i körteln, vilket avsevärt förbättrar sitt tillstånd.

fytoterapi

Om det är nödvändigt att förbättra ämnesomsättningen i körteln kan du dra full nytta av naturläkemedel, som är ett komplex av olika läkemedel som innehåller vitaminer, zink och selen. Dessa substanser finns i en mängd olika växter som finns i alla apotek. Av dessa örter, gör inte bara dekokningar, men lägger också till vattnet i badet, vilket också har en fördelaktig effekt på körteln.

Stamceller

Från den kroniska formen av prostatit de senaste åren har det blivit möjligt att bli av med stamceller. Sådana moderna metoder för behandling av prostatit, använd den mest avancerade utvecklingen inom medicinområdet. Stamceller införs i körtelvävnaderna. Egenheten hos dessa celler är det faktum att de kan ersätta alla drabbade celler utan problem. En gång i det drabbade området delas stamcellerna aktivt och blir i stället för de drabbade cellerna.

akupunktur

I öst har denna metod framgångsrikt lindrat personer av prostatit i flera århundraden. Och i vår tid fortsätter denna metod att effektivt bli av med denna sjukdom. Vi äter metoden kan endast behandlas av kvalificerade specialister. Metoden är inriktad på aktivering av speciella aktiva punkter, vilken effekt förbättrar blodtillförseln.

hirudotherapy

För att bli av med prostatit används leeches på detta sätt. Dessa varelser avger speciella ämnen som har följande egenskaper:

 1. Minska viskositeten hos blodet.
 2. Ta bort svullnaden i körteln.
 3. De förbättrar mikrocirkulationen i körteln.

Läkaren lägger vanligtvis leeches i anusområdet. Förfarandet utförs en gång om några dagar.

Det är värt att notera att behandlingen med leeches kommer att vara extremt användbar inte bara för prostata. De ordineras för behandling av många sjukdomar.

Operativ behandling

För att förbättra processen med utflöde av sekret från prostata, tvingas ofta läkare att tillgripa endoskopiska behandlingsmetoder. De antar införandet i prostata-kanalerna av speciella dilaterande cylindrar, vilket underlättar fri passage av sekretioner.

Behandling av nästan alla, särskilt avancerade skeden av denna manliga sjukdom, innefattar användning av allmänbedövning, under vilken patienten administreras genom urinrörsutrustning, varvid den del av körteln som förhindrar urinering avlägsnas. Efter en sådan operation måste du dricka en kurs av hormonella droger.

Från alla ovanstående kan man dra slutsatsen att prostatit är en extremt allvarlig sjukdom. Vilket kan och bör behandlas! Den maximala effektiviteten av behandlingen kan uppnås om du använder en uppsättning olika behandlingsmetoder. Narkotika ensamma blir inte helt av med detta allvarliga problem.

Moderna metoder för behandling av prostata

Enligt statistiken påverkar prostatit cirka 35-40% av männen i arbetsåldern. Endast i några av dem uppenbarar sig sig i form av en akut process, som lätt upptäcks och ganska väl mottaglig för terapi. De flesta uppmärksammar emellertid inte mindre symptom, blir omedelbart "ägare" av en kronisk sjukdom. I detta fall kan bara moderna metoder för behandling av prostatit hjälpa. Låt oss betrakta dem mer detaljerat.

Typer av terapi

Behandling av prostatit kan vara konservativ och operativ. Under den första förstår:

 • användning av läkemedel
 • metoder för fysioterapi (inklusive senaste utvecklingen på detta område)
 • terapeutiska övningar;
 • prostata massage;
 • sanatoriumbehandling.

Operativ behandling tillämpas endast om mannen har ansökt om medicinsk vård redan vid scenen när prostatavävnaden är fullständigt knådad med ärrbildning, det kan inte utföra sin funktion utan klämmer bara organens organ i urinvägarna.

Konservativ terapi

Vid behandling av prostatit är ett viktigt stadium läkemedelsbehandling och fysioterapi. Dessutom innehåller detta avsnitt tekniker som involverar vissa ingrepp i körtelvävnaden. För att uppnå maximal effekt, och inte bara en avmattning i processen med att sklerosera prostata, bör alla metoder som anges nedan användas i ett komplex.

Medicinsterapi

 • Antibakteriell terapi. Eftersom prostatit orsakas av bakteriella floror, är det omöjligt att hantera dess manifestationer utan antibiotika. De tilldelas endast efter bekräftelse av den aktuella bakterieprocessen i körteln. Modern urologi användning "cefotaxim" "Ciprofloxacin" "Ceftriaxon", "Tetracycline", "Urotraktin" "Cefepime" för behandling av inflammation i prostatan
 • Formuleringar med titeln "Alpha-adrenerga blockerare receptorer" är tilldelade att slappna av musklerna i blåsan och urinröret, som är i direkt kontakt med det inflammerade prostata, är spasm, och därför finns det smärta vid urinering. För att behandla prostatit benämner vanligen "Tamsulosin", vilket medför ett minimum antal biverkningar men kan användas och "Terazozin" och "Doxazosin". Utnämningen av alfa-blockerare är en relativt ny metod för behandling av prostatit.
 • Icke-steroida medel. Dessa läkemedel för behandling av en sjukdom som prostatit är helt enkelt nödvändiga: de stannar inte bara den karakteristiska smärtan utan minskar också inflammationsnivån i körteln. De tas endast tillsammans med antimikrobiella medel.
 • Förberedelser som förbättrar arbetet med vener i det lilla bäckenet, vilket minskar stagnation i prostatakörteln. Detta är "Escuzan", "Venoruton".
 • För att förbättra patensen av prostata kapillärer tilldelas "Trental", "Curantil".
 • För att förbättra mikrocirkulationen används ljus med belladonna, ichthyol, anestesin.
 • För att aktivera sina egna skyddskrafter använder de droger erhållna från prostata: Prostatilen, Raveron.
 • Förhöjda nivåer av östrogen i blodet hos män som lider av prostatit, hormonella läkemedel - analoger av manliga könshormoner, till exempel "Organon" är den dos vald läkare.

sjukgymnastik

 • Påverkan på prostata genom ett magnetfält genom huden. Kärnan i denna metod är att förbättra kärlcellernas näring, stimulera sina egna skyddskrafter och ökar även avtagningsgraden av sönderfallsprodukter från dess vävnad. Magnetoterapi förbättrar penetrationen av antibiotika antibiotika och droger till glandularöarna för att förbättra sin cirkulation.
 • Mikrovågsterapi för prostatit leder till utsläpp av biologiskt aktiva ämnen från vävnader, vilket kommer att blockera överföringen av smärtsamma impulser från prostata. Värmen med denna procedur kommer också att förbättra trofisk vävnad genom att expandera kapillärerna.

Även nya metoder för behandling av prostatit är effektiva:

 • Elektrisk stimulering av körteln med låg intensitet ström. Eftersom huvudkomponenterna i kroppen är muskelceller, när de utsätts för en elektrisk ström, kommer de att "klämma" ur kirteln sin stillastående hemlighet. Elektroden under denna procedur för behandling av prostatit administreras genom urinröret.
 • Laserterapi. Vävnaderna som omger körteln bestrålas med en laser med låg intensitet. Detta minskar viskositeten hos blodet som kommer in i körteln, förbättrar utflödet av inflammatoriska utsöndringar därifrån, främjar upplösningen av mikrotrombi som förvärrar cirkulationen i vävnaden.
 • Vakuumterapi används endast tillsammans med tidigare metod. På penis sätta på en flaska, där det inte finns någon luft. Sålunda sker en erektion, varefter penisens kärl lyser av lasern och förbättrar blodflödet i detta organ.

Faktum! Om, tillsammans med vakuumbehandling, prostata massage utförs, är denna behandling av prostatit redan kallad fallodecompression. I detta fall uppnås en förbättring och till och med en fullständig återuppbyggnad av kraften genom att förbättra cirkulationen i körteln och öka volymen av penisens cavernösa kroppar.

 • Ozonbehandling behandlar också prostatit. I detta fall injiceras en steril vätska berikad med ozon i urinröret till nivån av prostatakörteln.

Massage körteln

Denna metod infördes nyligen i listan över obligatoriska för behandling av prostatit. De tillämpar den för att eliminera stagnation i körteln, påskynda utsöndringen av inflammationsprodukter genom venösa och lymfatiska system. Det utförs endast när den akuta bakterieprocessen sänker sig (för att inte sprida infektionen djupt i prostata).

En massage utförs med hjälp av fingermetoden genom patientens rektum. Det utförs av urologen.

Som ett alternativ till fingret finns en vibromagnetilasermassage som kan användas utan rädsla för att sprida infektionen längs hela längden av körteln. I detta fall masserar en kombination av vibration, magnetfält och laserstrålning den neurovaskulära bunt som ger näring till körteln. På detta sätt förbättras mikrocirkulationen, bättre förutsättningar för att tömma körteledningarna.

fytoterapi

För att förbättra ämnesomsättning är i denna körtel, experter rekommenderar att använda kraften i naturen, bland annat i komplexa behandling av örter som innehåller zink, selen, vitamin D och E. Dessa ämnen som finns i växter som johannesört, nässlor, groblad, kardborre, söt flagga, lakrits, pion. Det måste tas inte bara av dessa örter dekokter inne (efter samråd med den behandlande urolog), men också för att använda dem för att fylla badet, som skulle ta en man som har fått diagnosen prostatit.

Många läkare rekommenderar dagligen Monastic te från prostatit!

Införande av stamceller

Kronisk prostatit kan behandlas med introduktion av stamceller. De injiceras direkt i körtelvävnaden, tar emot signaler från det och flyttar till där de behövs. Där börjar de dela sig och omvandlas till friska prostataceller.

akupunktur

Denna metod, som används av orientalisk medicin i flera århundraden, har visat sig effektiv även om prostatit utvecklas i en modern man. Denna typ av behandling utförs endast av specialister-akupunktörer. Den terapeutiska effekten uppnås genom att inkludera biologiskt aktiva punkter på kroppens män, vilket normaliserar prostatacirkulationen.

hirudotherapy

Behandlingsmetoden för prostatit med leeches ger bra resultat: de ämnen som frigörs av dessa maskar bidrar till:

 • förbättring av mikrocirkulationen;
 • minska svullnaden i körteln;
 • flytning av blod.

Vid behandling av prostatit appliceras leeches på området nära anusen. Behandlingsförloppet - 5 sessioner, genomfördes en gång i 3-4 dagar.

Operativ behandling

För att förbättra utflödet av den stagnanta utsöndringen från körteln används endoskopiska metoder när små cylindrar injiceras i prostata-kanalerna under kontroll av speciell videoutrustning. På dem kommer prostatacocken fritt att lämna, inte ackumuleras i organets vävnader.

Faktum! Radikal behandling tillämpas endast om prostatan redan detekteras vid dess sista, irreversibel skede när normal körtelvävnad och muskler är ersatta med ärr (härdning av kroppen inträffar).

I det här fallet, under generell anestesi, når speciell utrustning, som införs genom urinröret, upp i körteln och producerar avlägsnande av de delar som klämmer urinvägarna. Efter sådan behandling är mannen ordinerad hormonersättningsterapi.

Således är prostatit en sjukdom som, för att uppnå en bra effekt, kräver användning av olika typer av terapi i komplexet. Ett intag av läkemedel i detta fall räcker inte.

Det bör noteras att folkläkemedel endast kompletterar moderna metoder för behandling av prostatit, de används under exacerbationsperioden.

Moderna metoder för behandling av prostatit

En människa i det moderna samhället, som alltid är upptagen med vardagligt hushåll och socialt arbete, har länge förlorat en nära koppling till naturen. Civiliserat samhälle erbjuder idag nästan alla fördelar med minsta utgifter för vår verksamhet.

Naturen med dess soluppgångar och solnedgångar, vi beundrar ofta, tittar på TV-skärmen eller bildskärmen. Och vår egen natur samlas samtidigt och vissnar med varje dag som går. Och det är inte förvånande att sjukdomar kommer som talar sitt språk för att bryta mot de viktiga lagarna i detta liv. En av dessa sjukdomar är prostatit, som idag påverkar upp till 30% av den manliga befolkningen på planeten, främst den mest intressanta och aktiva livstiden - från 20 till 50 år.

Anatomi och funktioner i prostata.

Prostatakörteln På grund av dess anatomiska läge är ett mycket sårbart organ. Prostatan är belägen i mitten av bäckenet, som täcker blåsans hals och den övre delen av urinröret. Dess utsöndringskanaler öppnar i urinröret. Den bakre delen av den gränsar mot ändtarmen. Prostata är nära besläktad med arbetet med manliga reproduktionsorgan - seminalblåsor och vas deferens. Och utför flera mycket viktiga för en man funktioner:

Vad är prostatit, och hur händer det?

prostatit -- en av de vanligaste urologiska sjukdomarna idag. Detta är inflammation i prostata, som ofta har bakteriell eller viral ursprung och har karaktären av en akut eller kronisk sjukdom.

Under sjukdomen bryts naturligtvis prostatafunktionerna, vilket påverkar arbetet i hela kroppen hos en man, såväl som hans personliga liv, relationer i samhället och arbetsaktivitet.

Läkare utpekade följande typer av prostatit:

(förekomsten av symtom på prostatit, men inga tecken på inflammation).

Hur manifesteras prostatit?

Ibland utvecklas sjukdomen plötsligt och då hela bilden utspelar sig akut prostatit, vilket är mycket svårt att bära. Hela kroppen lider, för en helhet komplex av symptom:

Ofta utvecklas sjukdomen långsamt, utan att störa mannen för mycket. Ovanstående symtom kommer att uttryckas i mindre utsträckning och inte hela komplexet samtidigt. Temperaturen kan vara normal eller något förhöjd. En man kommer att kunna arbeta, men hans aktivitet kommer definitivt att minska. Intresset för kvinnor kommer att blekna. Kronisk prostatit har en mycket negativ effekt på människans övergripande välbefinnande, vilket gör honom extremt irriterad, olycklig och upptagen. Det här tillståndet kan pågå länge, för en patient, som hoppas på återställande reserver av sin kropp och sin egen styrka och kunskap, försenar adressen till läkaren. Som ett resultat kan tillståndet förvärras komplikationer. Detta är farligt kronisk prostatit, eftersom det leder till ett antal obehagliga sjukdomar.

Komplikationer av prostatit. Vad är de

Inflammation av prostata är komplicerad av andra sjukdomar i fallet när tidsmässig och effektiv behandling inte har tillämpats. Eventuell utveckling av sådana sjukdomar:

Den allmänna bilden av sjukdomen är också komplicerad av människans psykologiska problem, som härrör från tillfällig eller fullständig förlust av en av de viktiga manliga funktionerna.

De vanligast förekommande komplikationerna av prostatit är sexuella störningar och i synnerhet en kränkningsförmåga som uppträder i 80% av kronisk prostatit. Därför är denna sjukdom lite mer detaljerad.

impotens - Det här är en speciell form av sjukdomen hos en mans sexuell funktion, vilket leder till oförmåga att slutföra samlag.

Reduktion eller frånvaro av penis erektion orsakas ofta av patologiska förändringar hos könsorganen. Långvarig frånvaro av orgasm leder som regel till kränkningar av människans hormonella bakgrund och många störningar från nervsystemet, kardiovaskulära och andra kroppssystem. När allt kommer omkring är allt väldigt nära sammankopplat i det. Oavsett orsaken till impotens har den alltid en negativ inverkan på den psykologiska och emotionella hälsan hos en man, liksom på hans interpersonella och familjeförhållanden. Därför är det nödvändigt i tid att söka hjälp från en specialist och behandla sjukdomar som ofta leder till denna obehagliga komplikation. Och den vanligaste orsaken till minskad effekt är prostatit.

Innan vi talar om behandling av inflammation i prostata, är det nödvändigt att förstå orsakerna som orsakar det.

Orsakerna till prostatit och dess komplikationer.

De kan delas in i två huvudgrupper:

Oftast uppstår sjukdomen när en kombination av interna orsaker och externa predisponeringsfaktorer. Och nu lite mer.

En av de främsta orsakerna är ett brott mot blodcirkulationen i bäckenorganen, vilket kan orsakas av:

Den näst viktigaste orsaken till prostatit är immunbrist, vilket skapar förutsättningarna för infästning och utveckling av infektion hos könsorganen. Anledningarna till att sänka immunsystemets arbete är många. Låt oss nämna några av dem:

Dessa och många andra faktorer skapar ofta gynnsamma förhållanden för olika bakterier och virus, vilket orsakar prostatacenters inflammatoriska process.

De vanligaste patogenerna - E. coli, Staphylococcus, Streptococcus, Gonococcus, klamydia, Trichomonas, ureaplasma... Infektionen kan komma in i prostatan från urinblåsan, urinröret, ändtarmen, på blod- och lymfkärl i bäckenet. Men det kommer att orsaka sjukdomen bara om det finns predisponerade orsaker. Prostatit kan ske utan inblandning av bakterier och virus, till exempel, som ett resultat av "oavsiktlig" gjutning urin sädesledaren. Det finns sannolikt en stor sannolikhet för att infektionen kommer att gå med. Så först av allt måste du förstå att det kommer att lansera mekanismen av sjukdomen och ta bort dessa orsaker. Förloppet av prostatit är sällan stabil. Det förvärrar ibland och är ofta komplicerat, eller det förvärvar en latent form. Även om långsiktig eftergift uppnås, försumma inte regelbundna undersökningar hos läkaren.

Ofta krävs ett komplex av diagnostiska tester. Obligatoriskt för dessa är laboratorietester för att identifiera orsakssambandet till sjukdomen. Det är också önskvärt att utföra ultraljud, dator, röntgendiagnostik och andra metoder som den behandlande läkaren anser lämpliga i ett visst fall. Endast på detta sätt kan en läkare ordinera en effektiv behandling, och det kommer att bli framgångsrikt.

Moderna metoder för behandling av prostatit och dess komplikationer.

I början av behandlingen av sjukdomen är det nödvändigt att skapa en gynnsam bakgrund som krävs för att patientens kropp ska återhämta sig. Han kommer att bestå av rätt sätt att sexuellt liv, näring, rimlig växling av arbete och vila, liksom andra åtgärder som påverkar orsakerna till sjukdomen.

Behandling av akut prostatit är inte ett stort problem för moderna läkare. Som regel används antibiotika, valda med hänsyn till känsligheten hos patogen mikroflora, icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, immunstimulansmedel, enzymer, vitaminer, läkemedel som förbättrar blodcirkulationen.

En mängd olika fysioterapeutiska behandlingsmetoder används också:

Men en fullständig botemedel mot prostatit kan uppnås i enskilda fall, oftast går sjukdomen fortfarande i kronisk form. Och doktorens huvuduppgift är att uppnå en längre remission av sjukdomen. Prostatit behandlas på ett omfattande sätt, med varje patient väljer läkaren ett individuellt system. Det viktigaste, behandlingen bör startas så tidigt som möjligt, strikt följa rekommendationerna från specialister.

Medicin idag är i ständig sökning efter effektiva, lättanvända och säkra metoder för behandling av prostatit. Vi kommer att fördjupa mer på en av dessa metoder.

Ett fast kinesiskt statligt företag producerar och levererar effektiva och lättanvända patchar till världsmarknaden. Tibet Highland Herbs ™ erbjuder att lösa människors hälsoproblem

PROSTATA APPLICATOR och MAN ENERGIZER APPLICATOR.

Dessa produkter är baserade på den gamla kunskapen om orientalisk medicin och verkan av högeffektiva och miljövänliga tibetanska örter. Genom att använda vår hud att genomföra terapeutiska substanser inuti kroppen tränger formuläret som är baserat på örter in i blodomloppet och arbetar försiktigt noggrant med problemet.

Den transdermala vägen Intag av läkemedel i kroppen (dvs. genom huden) har ett antal fördelar:

Plastmassa av plåster är 100% naturlig! Strikt justerad koncentration av extrakt från gräs och gradvis intag av aktiv substans i kroppen kommer att skapa effekten av behandlingen samtidigt som du behåller handlingsfriheten, eftersom du inte behöver kontrollera tiden för att ta drogen och dosen. Samtidigt föreslår orientalisk medicin användningen av biologiskt aktiva punkter i vår kropp för att stärka plåster. Detta förbättrar resultatet avsevärt.

PROSTATE APPLICATOR Det används för att behandla prostatit och förhindra eventuella komplikationer. En framgångsrik kombination av aloextrakt och lakritsrot, som ingår i plastmassan i plåstret, stärker lokal cellulär immunitet, verkar bakteriedödande och antiinflammatorisk. Penetrerar genom huden i den lokala blodbanan, arbetar örterna i alla stadier av inflammatorisk process, samtidigt som man fastställer kroppens hormonbalans, liksom dess reproduktions- och utsöndringsfunktioner.

MAN ENERGIZER APPLICATOR Den används för behandling av impotens, vid komplex behandling av prostatit samt för förebyggande av ateroskleros. Det finns många recept för att öka manlig styrka med hjälp av kinesiska örter. Företagsspecialister "Tibet Highland Herbs" ™, noggrant studerar de medicinska kompositioner som beskrivs i gamla kinesiska böcker, avgjordes på en formel bestående av extrakt av ingefära rot, fänkål frukter och lök frön. Med hjälp av dessa örter är det möjligt att förbättra lokal blodcirkulation genom att avlägsna vasospasm, normalisera fett- och kolesterolmetabolism och justera urinvägarna.

Fixat på natten i mitten av suprapubic regionen, fungerar plåstret i 8 timmar. Verkar på ett komplext sätt för hela organismen, ger applikatorerna ett märkbart resultat och har inga biverkningar samtidigt. Effekten av örterna är förlängd, så behandlingen fortsätter även efter slutet av användningen av plåster, vilket i genomsnitt är 28 dagar. Dessa två typer av applikatorer kan användas både oberoende och komplementera varandra. Det är tillrådligt att konsultera en läkare för att bestämma systemet med komplex behandling.

Kliniska prövningar har visat effektiviteten hos applikatorer, som redan framgångsrikt har bevisat sig i många länder runt om i världen. Bekvämlighet och användarvänlighet, frånvaron av en faktor som skadar kropp och själ gör denna metod oersättlig i den moderna komplexa behandlingen av hanehälsoproblem.

Profylax av prostatit är viktig.

Inflammation av prostatakörteln är en sjukdom, som är mycket lättare att förhindra än att behandla den. Gör ibland små förändringar i ditt liv, du kan undvika många problem i framtiden.

Och den bästa profylaxen av prostatit är en aktiv livsstil, en närmare kontakt med naturen, regelbunden och full sexuell aktivitet, en balanserad kost, ett avslag på dåliga vanor... Varje man vet vad han behöver för att förändra i livet. Det är bara nödvändigt att tillämpa kunskap i praktiken och då kommer livet istället för smärta och lidande att ge en känsla av fullhet och glädje i livet.

Behandling av prostatit i hemmet - de bästa folkmekanismerna

Vid behandling av sjukdomar använder läkare ibland folkmekanismer som en del av komplex terapi. Med inflammation i prostata är icke-traditionell behandling populär. Det lindrar prostatit och förbättrar den övergripande hälsan. Vi skrev redan om symptomen på prostatit hos män, så vi kommer att berätta mer om hur man behandlar prostatit hemma med folkmekanismer.

Behandling av olika typer av prostatit - vad är skillnaden

Bakteriell prostatit

Vi har redan skrivit om symptomen och orsakerna till bakteriell prostatit, så vi kommer att överväga behandling. Terapi av denna sjukdom innefattar:

 • ta antibakteriella läkemedel (penicilliner, makrolider, fluorokinoloner);
 • icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (Naklofen, Nurofen);
 • alfa-blockerare (Tamsulosin);
 • sedativa (afobazol).

Det är viktigt att följa en diet. Det är nödvändigt att utesluta från kosten fett, kryddig, salt, rökt, sylt mat, halvfabrikat, konserver, kolsyrade drycker, kaffe och alkohol. Traditionell medicin rekommenderar:

 • krossa 100 g askbark och häll 200 ml vodka, sätt i torr mörk plats i 14 dagar;
 • ta 2 gånger om dagen före måltiden för 1 tsk. i 10 dagar.

Stagnerande prostatit

Viktigt! Läs mer om symptomen på kongestiv prostatit i vår artikel.

Stagnerande prostatit reagerar framgångsrikt på behandling hemma med antagning:

 • pumpa frön (30 delar per dag);
 • persilja (slipa frön från växten i en kaffekvarn, ta 2 tsk av det erhållna pulveret och häll 100 ml vatten, koka, ta 3 gånger dagligen före måltider);
 • Elderberry black (pressa ut bären, pressad juice att dricka i 10 dagar innan du äter).

Kronisk prostatit

För behandling är det viktigt att undvika hypotermi, i tid för att tömma blåsan, göra morgonövningar, kämpa med förstoppning. Kronisk prostatit behandlas med ett komplex av läkemedel:

 • icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel;
 • antidepressiva medel;
 • antibiotika.

Viktigt! Läs mer om symtomen på kronisk prostatit i vår artikel.

Akut prostatit

Efter uppkomsten av symptom på akut prostatit är det brådskande att börja behandlingen. Det finns ett effektivt sätt att behandla sjukdomen hemma:

 • 500 g färsk pumpa frön att vrida i köttkvarn och blanda med 200 g honung, för att samla bollar med en diameter av 2-3 cm;
 • Använd 1-2 bitar om dagen, som godis (förvaras i kylskåp);
 • behandlingsförlopp 1 månad.

I detta fall är prostatsmassage användbart. Det är nödvändigt att lägga på medicinska handskar, ligga på ryggen, benen böjda på knäna för att lösa upp i olika riktningar. Analhål och fingrar smörjer vaselin. Ange långsamt fingret i ändtarmen. När han vilar kan du börja en massage (proceduren varar i upp till 1,5 minuter).

Behandling av prostatit i hemmet

För att behandla prostatit hos män i hemmet används olika medel. Det kan vara som folkmedicin (avkok, infusioner, salvor) och läkemedel. Låt oss titta på varje metod i detalj.

Vilka infusioner av örter och folkmedicin som hjälper till att behandla


För att behandla prostatit hemma med folkhälsa krävs bara efter att ha hört en läkare. Men traditionell medicin är också effektiv - som förebyggande och ytterligare behandling.

vitlök

Vitlök används för många sjukdomar, inklusive prostatit. Recept för behandling av män:

 • 2 klyftor vitlök sätta i termos och häll 250 ml kokande vatten (proceduren att utföra på natten), under månaden ta 100 ml 2 gånger om dagen på tom mage;
 • hugga 3 kryddnejlika vitlök och häll 200 ml mjölk, elda, koka och koka i 1 minut. Täck och låt stå i 30 minuter, dra och ta 35 droppar 4 gånger dagligen efter måltid.

Lökskal

Parallellt med traditionella behandlingsmetoder finns ett stort antal erkända folkrecept för behandling av prostatit. Avkok av lökskalor för behandling av sjukdom:

 • Skal skålen, lägg i en emaljad behållare och häll 700 ml kokande vatten, sätt i eld;
 • låt koka i 5 minuter, insistera sedan på 1 timme;
 • belastning och ta en halv tesked 3 gånger om dagen.

Den gyllene hunden

För behandling av prostatit har ett system för att ta en balsam av en gyllene mustasch utvecklats:

 • 10 dagar balsam;
 • 5 dagar - Aspargesjuice;
 • upprepa kursen.

Balsam ska tas 3 gånger om dagen i en halvtimme innan du äter 1 tsk, aspargesjuice - 1-5 msk. l.

Receptet för oljebalm: Blanda 150 ml spritdryck av en gyllene mustasch med 500 ml linolja, stäng locket, skaka i sju minuter.

Björk tjära

Receptet är effektivt om det används under sjukdoms första dagar:

 • 3 msk. l. Björk tjära löses i 3 liter kokande vatten (helst i en plast hink eller skål), blanda noggrant;
 • sitta över behållaren med den beredda lösningen och ånga i 10 minuter.

Viktigt! Läkemedlet är kontraindicerat om orsaken är en veneral infektion eller hemorrojder.

Aspen bark

När man letar efter information om folkliga metoder för att bli av med prostatit, kommer aspenbarken alltid först. Det är viktigt att samla barken i tid, i början av våren, när saften rör sig aktivt (tills bladen blommar). Du kan bara ta en, vars tjocklek är inom 5 mm.

Den uppsamlade barken ska torkas och sedan 100 gram krossad, tillsätt vodka (vätskan måste helt täcka pulvret). Infusera i två veckor, tinkturavlopp och ta in. Det är nog att använda infusion av bark av asp tre gånger om dagen, behandlingen tar en månad.

Vide-ört

Effektiva recept från Ivan-te med prostatit:

 • 1 msk. l. Ivan-tehack, häll 200 ml kokande vatten, låt stå i 40 minuter, filtrera, ta 3 gånger om dagen i en halvtimme innan du äter 1 msk. l.
 • 1 msk. l. blandade blommor och blad av växten, häll 200 ml kokande vatten i en emaljgryta, täck med ett lock, täck med en varm filt, lämna för natten, dränera infusionen på morgonen, ta 1/2 kopp 2 gånger om dagen.

Alo med honung

Dessa produkter har inte mycket att säga, de används ofta i folkmedicin. Med prostatit måste du ta 500 gram aloeblad (åldern på arken är från tre år gamla), knådas och blandas med 0,5 kg honung. Blanda sedan blandningen med 500 ml rött torrt vin. Skicka till en mörk plats i 5 dagar, insistera.

Som läkemedel för prostatit ta en matsked flera gånger om dagen i 30 dagar. Efter en veckors paus kan behandling med aloe och honung upprepas.

blodiglar

Hirudoterapi är en populär behandling för idag, med ett minimum av kontraindikationer. Leeches med prostatit verkar på kroppen på tre sätt:

 • mekanisk (reduktion av blodvolymen i prostatakörteln);
 • reflex (förbättra blodflödet);
 • biologisk (injektion av näringsämnen i kroppen med hjälp av saliv).

Även leeches bidrar till utspädning av blod och lindrar symtomen på sjukdomen. Behandlingsförloppet bestäms av en specialist.

Män kan använda läsk med prostatit i form av ett antiseptiskt medel. Använd 2 sätt att använda - bad och lotioner. För båda varianterna är lösningen densamma - 1 msk. l. läsk utspätt i 1 liter kokande vatten och tillsätt 1 tsk. jod. Den beredda lösningen får svalna något före användning.

ginseng

Tinktur hjälper helt och hållet till att klara av många symptom på sjukdomen hos hankörteln. Du kan ta växtens rötter och löv i ett förhållande på en till tio, häll alkohol 50%. Ta tinktur på 20 droppar en gång om dagen. Denna metod för folkbehandling är kontraindicerad vid högt blodtryck, sömnlöshet.

propolis

Propolis har användbara och helande egenskaper, därför används den framgångsrikt vid behandling av prostatit.

Recept: krossade propolis placeras i en glasbehållare och häll tvättsprit i ett förhållande av 1: 2, placera 2 veckor i en mörk och sval plats, periodiskt skaka flaskan med innehållet, sila infusionen.

Applicera 3 gånger om dagen i 15 minuter innan du äter, 35 flockar 35 droppar i 100 ml varm mjölk.

Rötter av Manchu Aralia

Det är ganska svårt att få medicinska rötter. För behandling behöver du 20 gram rötter för att hälla 100 ml alkohol 70% (du kan ersätta alkohol med vodka). Tinktur tas i en mängd av högst tre dussin droppar men tre gånger om dagen.

Det hjälper helt och hållet till att återställa sexuell funktion. Med febrilförhållanden och hjärtproblem är detta medel för folkbehandling av prostatit strängt kontraindicerat.

Fänkål frukter

Fänkål är en slags lök. Du måste ta 100 gram lökfennikel och en liter port. Häll och lämna för att infusera i tre veckor. Sedan spänna och ta 100 ml före måltider för att minska manifestationen av symptom på prostatit och bli av med sjukdomen.

Vilka buljonger hjälper

Jordgubbsorchis

Ta två gram knölar och slipa i pulver. Häll sedan 500 ml med vatten och koka i tio minuter. Lämna sedan i en halvtimme och påfrestning. För behandling, använd tre gånger om dagen för 100 ml. Perfekt för att återställa sexuell funktion.

Grenar av hassel

För receptet, ta grenarna från trädet med bladen. De ska sköljas väl, häll sedan vatten och koka i 20 minuter, låt det brygga. Korrekt bryggd buljong har en röd färg med en brun kant. Häll vätskan i en skål och andas ångan.

Herbal Collection Number 1

Du kan säkert ta en blandning av blad av björk, cowberry, nässla, horsetail, löv av gåsbärgås och salvia. Vi har redan skrivit om de positiva egenskaperna hos dessa örter. Grönska blanda i samma proportioner och häll ett glas kokande vatten. De skickar den till elden, koka i 13 minuter, och insistera sedan på flera timmar. Ta upp till tre gånger om dagen efter måltiden, drick en samling av 50-100 ml.

Herbal Collection Number 2

I det här fallet, läkare rekommenderar folk att ta lika mycket björk knoppar, manschetten, söt flagga rot, vetegräs, svalört, åkerfräken, kamomill blommor, linfrön, hagtorn. Matlagning som första naturläkemedel. Samma regler kommer att vara i behandling av prostatit.

Användningen av pumpa frön vid behandling av prostatit


Om du frågar någon vilken folkmetod de vet för hembehandling av prostatit, kommer många att kalla det pumpa frön. Det handlar om en unik komposition. De innehåller zink, som den manliga kroppen behöver (speciellt med problem med prostata).

Hur applicerar pumpa frön med prostatit:

 1. Du kan bara äta tre dussin kärnor under dagen. Det är viktigt att fröerna var utan tillsatser - salt, kryddor. Ta inte på en tom mage. Från 30 frön får en man en daglig dos zink.
 2. Du kan göra en söt blandning av pumpa frön. 0,5 kg frön skalas i en köttkvarn och tillsätt 200 ml honung. Alla mixar och formar godis. Håll i kylskåpet och äta upp till tio stycken söta bollar under dagen. Det är viktigt att lösa upp dem i munnen och inte svälja snabbt.

persilja

Användningen av persilja vid behandling av prostatit:

 • två stora skedar persilja rotkotlett och häll 0,2 liter kokande vatten. Låt tills helt kylt och drick sedan 100 ml som en carminativ;
 • två stora skedar persilja frön häller 0,2 liter kokande vatten. Koka 10 minuter och låt svalna. Avkok tas på en stor sked upp till 6 gånger om dagen
 • En liten sked krossad frön som insisterar i ett glas vatten om dagen. Ta 50 ml till fyra gånger om dagen för behandling och för förebyggande av prostatit.

Färsk juice från prostatit:

 1. Juicen av färsk rädis eller pepparrot är ett utmärkt sätt att behandla och förebygga manlig sjukdom. Det räcker att dricka två stora skedar av något av de föreslagna juicerna tre gånger om dagen.
 2. Aspargesjuice är utmärkt för att ta bort symptom på prostatit. Den kan vara full utan begränsningar. En dag rekommenderas att ta minst 600 ml.

Rekommendationer av läkare vid behandling av prostatit folkmekanismer

Naturligtvis kommer alla läkare att säga att metoderna för människors behandling måste samordnas med honom. Men detta är inte att frukta, ofta läkare stöder sådana alternativ för behandling och förebyggande. Dessutom föreskriver de till och med ytterligare enemas. Ta reda på vilken läkare som behandlar prostatit, vem ska vända sig till, du kan i vår artikel.

Läkare förnekar inte det faktum att många växter har en diuretik och antiinflammatorisk effekt på människokroppen. De råder rådjur, St John's wort, sträng, lakrits, horsetail, björk.

För att återställa den sexuella funktionen, som lider av prostatit, rekommenderar läkare att ta avkroppar av örter. Det kan vara äng majsklämma, prålande, persilja, cattail, kamomill eller melissa.

medicinering

Behandling av prostatit med läkemedel innefattar administrering av olika läkemedel, inklusive antibiotika:

 • alfa-adrenoblocker (doxazosin, prazosin);
 • hormonella preparat;
 • muskelavslappnande medel (Midokalm);
 • immunomodulatorer (polyoxidonium);
 • rektala suppositorier (Viferon, Prostopinum);
 • antibakteriella preparat.

Vid behandling av antibiotika ges preferensen till fluorokinoloner och makrolider, eftersom de är de som kan ackumuleras i den nödvändiga koncentrationen i prostata vävnaderna:

 1. Fluoroquinoloner - Levofloxacin (Eleflox), Ciprofloxacin (Cyphran), Ofloxacin (Ofloxin).
 2. Makrolider - Azitromycin (Sumamed), Klaritromycin (Fromilide).
 3. Mindre vanliga penicilliner (Augmentin, Amoksislav), cefalosporiner (ceftriaxon, Supraks), tetracykliner (JUnidoks soljutab).

ljus

Ljus för behandling av prostatit besitter följande egenskaper: lindra smärta (icke-steroida medel) kramper avlägsnas (på basis av papaverin), eliminera den inflammatoriska processen (innehållande ett antibiotikum). Mest populära och effektiva:

 • Vitaprost (tar bort inflammation och svullnad);
 • Ichthyol (används för återfall av kronisk form);
 • Diklofenak (bedövar, eliminerar inflammation och ödem);
 • Voltaren (har antiinflammatorisk och analgetisk effekt).

Apparat för behandling av prostatit i hemmet

Terapi av prostatit hos män är baserad på fysioprocedurer. Hittills finns det många enheter som kan användas inte bara i kliniker utan även hemma:

 • Vitafon (vibrocaustisk enhet);
 • Almag 01 (magnetoterapi);
 • Elektron, Darsonval (elektriska medicinsk utrustning);
 • tofsvipa;
 • Mavit;
 • Enkelt.

Var och en av enheterna har vanliga kontraindikationer - förvärring av en kronisk sjukdom, proctit, prostata tuberkulos, en malign tumör i tarmen eller prostata.

Magnetbehandling

Ofta används magnetoterapi för att behandla prostatit. Proceduren utförs före natt sömn, magneten placeras på grenområdet. Metoden minskar smärta och inflammation.

Detta är ett vanligt och erkänt av många läkare sätt att behandla prostatit hemma med folkmekanismer. Det är viktigt att välja en terapi för att samordna den med en läkare, så att traditionell behandling inte stämmer överens med traditionella metoder. Komplexa åtgärder på kroppen ökar återhämtningen.

Moderna metoder och metoder för behandling av prostatit: hur snabbt att bli av med inflammation i prostata?

Många män undrar hur man bota prostatit snabbt och effektivt.

För att uppnå en remission med kronisk prostatit, och i händelse av en akut - för att bli av med smärtsam smärta, är det nödvändigt att genomgå ett antal olika förfaranden.

Kampen mot prostatit bör utföras på ett komplicerat sätt, bara på detta sätt kan du lyckas.

Hur man besegrar prostatit? Vilka är de mest moderna behandlingsmetoderna för prostatit hos män? Vi kommer att prata om detta i framtiden.

Det fanns tecken: vad ska man göra?

Varje sjukdom är bättre botad i början, så det är viktigt att bestämma symptomen på sjukdomsuppkomsten. De primära tecknen på prostatit är obehag och smärta i perineum, svårighet med urinering, problem med styrka. Med kronisk prostatit kan symtomen vara eller inte vara särskilt störande.

Men även med denna form har prostatit periodiska exacerbationer. Vilken läkare behandlar prostatit? Vid de första tecknen som resulterade ovan är det nödvändigt att ta kontakt med läkare-urologen som kan erbjuda modern behandling av prostatit. Och bara under klinikkens villkor kan du avgöra om ditt tillstånd är prostatit, och i så fall vilken typ av sjukdom är sjukdomen. Detta är mycket viktigt för att välja rätt behandling för prostatainflammation hos män.

Hur kan jag behandla prostatit? Tänk på olika metoder och metoder.

Behandling av prostatit hos män

Hur man behandlar prostatit hos män? Kampen mot prostatit utförs i flera riktningar. Komplex behandling av inflammation i prostatakörteln hos män syftar till att eliminera orsakerna till sjukdomen, avlägsnande av symtom och ökad immunitet.

sjukgymnastik

Mot prostatit kan du ansöka fizioprotsedury. De innehåller en kombination av olika metoder och används mycket ofta.

Typ av procedurer väljs individuellt för varje enskilt fall. Kursen av fysioterapi har en positiv effekt inte bara på den underliggande sjukdomen utan också på hela organismen.

Det finns flera typer av hårdvara fysioterapi:

 1. Galvanisering. Exponering för likström.
 2. elektrofores är en variant av galvanisering, med användning av läkemedel.
 3. Ultraljud. Effekter med hjälp av en rektal radiator.
 4. Magnetisk terapi. Nästan har inga kontraindikationer.
 5. Nuvarande högfrekvens och högspänning. För detta ändamål används speciella enheter - källorna till "Luch" -vågorna. Exponeringen sker med hjälp av den rektala radiatorn installerad i apparaten.

Du kan tillämpa procedurerna samtidigt med medicinerapi utan att oroa dig för metodernas kompatibilitet. Fysioterapeutiska förfaranden har inga biverkningar, förutom i sällsynta fall av individuell intolerans.

Hur man behandlar prostata inflammation hos män? Prostatamassage är en effektiv metod för behandling av prostatit, tidtestad. Med hjälp blir en av de viktigaste medicinska problemen uppnådd: avlägsnandet av prostatakörtelnets stagnanta sekretion. Stimulering av prostata förbättrar också blodcirkulationen i prostatas vävnader.

Denna procedur för behandling av prostatit görs genom anus. Prostatakörteln masseras genom ändtarmen. I det här fallet måste du övervaka om hemligheten är markerad. Frånvaro av utsöndrad vätska kan indikera allvarliga komplikationer. Massagebanan består som regel av 10 sessioner.

Glöm inte fysisk aktivitet. Det finns specialdesignade komplex av terapeutisk gymnastik för behandling av prostatit, vilket möjliggör förbättrad blodcirkulation i det drabbade organet och normaliserar metaboliska processer.

medicinering

Antibiotika används för att behandla prostatit. Men om de är generella åtgärder kan de inte få den korrekta effekten. Speciellt utvecklade preparat används för att behandla infektiös prostatit.

Hur ska jag behandla prostatit? Det är viktigt att komma ihåg att medicinering beror på vilken typ av prostatit.

Universal för den akuta och kroniska formen av sjukdomen är:

För att bekämpa virus som är djupt inuti den drabbade kroppen används piller och injektioner av makrolidgruppen:

Effektiva antibiotika utan biverkningar för injektion:

Antibiotika med immunostimulerande effekt:

För att förbättra immuniteten gäller också:

Det är värt att komma ihåg att ordningen för behandling av prostatit hos män föreskrivs strikt av den ansvariga läkaren. Läkemedel i form av tabletter tas naturligtvis självständigt, men om injektioner föreskrivs vid behandling av prostatit, är ett polikliniskt besök på kliniken nödvändigt. Hemma kan en injektion endast utföras av en person som åtminstone har en första läkarutbildning.

ljus

Ljus - ett sätt att behandla prostatit hos män. De ger ett bra terapeutiskt resultat, både med akut prostatit och med kronisk.

Propolis är den huvudsakliga aktiva substansen, men det finns andra komponenter. Tack vare dem kan ljus ha olika effekter.

  1. Ichthyol ljus förbättra blodflödet, desinficera och bedöva.
  2. För alla typer av prostatit gäller ljus med papaverin, som kan lindra smärta och spasmer, normalisera blodcirkulationen.
  3. Stearinljus med prostatylen De lindrar svullnad och inflammation, eliminerar blodproppar och stagnerande fenomen i prostata. Effektiv för sexuella störningar som förekommer mot en bakgrund av prostatit.
  4. närvaro belladonna (belladonna) kan lindra inflammation i prostata och smärta. Genom deras verkan liknar ljusen diklofenak.
  5. Methyluracil suppositorier används för att snabbt återställa prostata.
  6. CVecha Vitaprost är effektiva inte bara vid behandling av prostatit, men också i adenom, störningar i styrka och infertilitet.
  7. Voltaren Det är känt i form av tabletter, suppositorier och injektioner. Det har antipyretisk, analgetisk och antiinflammatorisk effekt.
  8. Ljus med antibiotika.

Om billiga och effektiva ljus från prostatit kommer du att läsa i artikeln.

Vi har förberett en lista över droger för behandling av prostatit:

Och få reda på i artikeln om behandling av prostatit i hemmet.

Folkmetoder

Hur man hanterar prostatit? Du kan använda traditionell medicin. Behandling av prostatit på detta sätt kan visa bra resultat. Det finns många recept som tillåter dig att uppnå sjukdomsförgiftning eller till och med helt bli av med prostatit. Mycket effektiv är de zinkrika pumpafrön, som är användbara för varje man.

Huvudvillkoren för sådan behandling är självdisciplin, du måste ta infusioner och avkok regelbundet. Men det måste komma ihåg att för varje läkemedel finns en viss behandling för prostatit, vilket också är oönskat.

Bastu och bastu

Hur man behandlar inflammation i prostata? Uppvärmning. Det har en positiv effekt på prostatakörteln, både i behandling och i profylaktiska ändamål.

Sådana förfaranden normaliserar blodcirkulationen och tonkärlen.

För älskare att bada i badet, kan du rekommendera en asp kvast.

Aspen innehåller spårämnen som hjälper till att lindra inflammation i prostata.

Men att besöka bad och ta varma bad är inte möjligt med en markant förvärring av sjukdomen. Annars kan du prova en stark svullnad av prostata.

diet

Överensstämmelse med kost tillåter kroppen att klara av sjukdomen mer framgångsrikt. Endast mat som lätt smälter av kroppen ska ätas. Denna mängd grönsaker och frukter, fet fisk och kött.

Neka att ha från:

 • alkoholhaltiga drycker;
 • starkt kaffe och te;
 • kryddiga produkter och kryddor;
 • feta och stekta livsmedel;
 • kolsyrade drycker;
 • svamp.

Första hjälpen

Den första hjälpen med prostatit är detta: om det finns tecken på förvärring är det oacceptabelt att dricka alkohol och ha sex. Det är farligt att engagera sig i självmedicinering, du kan förlora värdefull tid. Hemterapi ger resultat först efter en noggrann diagnos, som ett tillägg till huvudbehandlingen.

Med en mild form av prostatit är vanligtvis en poliklinisk behandling ordinerad. Tilldela läkemedel, procedurer och sängstöd. Hospitalisering är nödvändig för purulenta och parenkymala komplikationer. På ett sjukhus används den korrekta behandlingen av prostatit under konstant tillsyn av medicinsk personal.

Andra metoder

Bland icke-traditionella metoder för behandling av prostatit kan noteras hälsosvält och en speciell diet.

Dess väsen är att rena kroppen och väcka sin dolda potential. Medicinsk svält är inte lämplig för alla, eftersom det har många kontraindikationer.

En sådan ny metod för behandling av prostatit är mest motiverad i fall då patienten är överviktig.

Metoden för professor Neumyvakin för behandling av prostatit förtjänar uppmärksamhet. Forskaren erbjuder recept för behandling med natron och väteperoxid.

Metoden bygger på teorin om att sjukdomen utvecklas som ett resultat av kroppens "försurning". De föreslagna fonderna är utformade för att återställa syrabasbasen i kroppen, vilket eliminerar orsaken till sjukdomen.

Ortomolekylär behandling med prostatit är ett modernt behandlingsschema för denna sjukdom. En sådan metod består av följande: att välja ämnen och mikrodelar individuellt för varje patient.

Bland de effektiva metoderna för behandling av prostatit kan noteras och andra:


Och få reda på mer i artikeln, vad är nyanserna för att behandla prostatit hos män.

termer

Hur länge behandlas prostatit? Prostatit kan botas, men tiden för behandling av prostatit beror på sjukdomsbristningen. Sjukdomen kan orsaka irreversibla processer i vävnaderna i prostata. I det här fallet kan man bara prata om remission av kronisk prostatit. Om du har rådfrågat en läkare i tid, är det troligt att behandlingen av prostatit kommer att bli effektiv och snabbt.

Varaktigheten av behandling av prostatit beror till stor del på patienten. Om det handlar om att behandla akut prostatit, då med strikt överensstämmelse med de behandlande läkarnas rekommendationer kan besväret besegras på kort tid. Ibland med prostatit är kirurgisk ingrepp nödvändig. Hur mycket kronisk prostatit behandlas hos män? Tyvärr kan behandlingstiden för kronisk prostatit ta månader och år.

Varför behandlas inte prostatit? Kanske behöver du ändra behandlingsplanen eller gå till en annan läkare.

Mer information om behandling av prostatit i hemmet kommer du att lära dig här.

slutsats

Nu vet du hur man botar för prostatit. Denna sjukdom, även om den är mycket obehaglig, men sällan ett hot mot livet. Det är viktigt att komma ihåg att prostatit är härdbar. Och viktigast av allt - Förtvivla inte och hålla sig till en positiv attityd. Det är bevisat att emotionell lyftning kan göra mirakel.