Huvud
Strömförsörjning

Behandlingen av prostatit

Inflammation av prostatakörteln - sjukdomen är komplex och ganska allvarlig, vilket kräver uppmärksamhet och ett integrerat behandlingssätt. Det är på grundval av vilken metod för behandling av prostatit som ska väljas, för att bestämma den fortsatta framgången i botningen av en svår sjukdom.

Innan läkaren utses, undersöker läkaren patienten noggrant. En palmar undersökning av prostata utförs för att bestämma dess storlek och smärta, tas för analys av urin, blod och ett smet från urinröret.

Allt detta hjälper doktorn att fastställa etiologin för inflammation, och först efter det att dess bestämning väljs tekniken för behandling av prostatit.

Kronisk icke-bakteriell prostatit

Sjukdom i en kronisk kurs som har utvecklats inte på grund av en penetrerande infektion, har också ett annat namn - kronisk bäckensmärksyndrom. En sådan process i kroppen är svår att behandla, i vissa fall lever män med detta tillstånd i flera år.

Här är det integrerade tillvägagångssättet särskilt viktigt, för om du bara väljer en terapeutisk åtgärd kommer den att gå i spill. Ofta föreskriver prostata massage, medicinsk behandling, fysioterapi, laserterapi och transuretral resektion av prostata.

 • Läkemedel: antibiotika, icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, alfa-blockerare, analgetika, spasmolytika, muskelavslappnande medel. De hjälper till att ta bort den inflammatoriska processen och lindra patienten av smärta, slappna av musklerna och stimulera sina celler.
 • Prostatans massage förbättrar blodcirkulationen och lymfflödet i bäckenregionen.
 • Fysioterapeutiska behandlingsmetoder förbättrar också blodflödet, lindrar smärta och inflammation.

Behandlingen av kronisk infektiös prostatit

Behandlingen av kronisk prostatit av infektiös etiologi reduceras till doktorens utnämning till patientens antibakteriella och antiinflammatoriska farmakologiska medel. I detta fall är det viktigt att bestämma släktet hos patogena mikroorganismer, och sedan direkt välja preparaten.

Som regel används antibiotika med ett brett spektrum av åtgärder, eftersom de är i stånd att likvida den största mängden infektioner. I särskilt allvarliga fall, när det finns allvarlig förgiftning, är patienten på sjukhus och redan på sjukhuset injiceras de nödvändiga läkemedlen intravenöst.

Akut icke-infektiös prostatit

Det kallas också stillastående. Förekommer på grund av stagnation av blod eller utsöndring i prostatakörteln.

Behandlingen av prostatit i detta fall syftar till att eliminera detta fenomen. Effekten uppnås igen genom att ta antibiotika, antispasmodika och alfa-blockerare, och muskelavslappnande medel hjälper till att lindra spasmer av blodkärl.

Rekommenderad massage - med stagnerande fenomen hjälper det bäst. Även läkaren kan ordinera fysioterapeutiska och termiska förfaranden. Patienten kommer att hjälpa sig med långa promenader och fysiska övningar, inte mindre användbar kommer att vara en kost.

Behandlingen av akut bakteriell prostatit

Behandlingen av akut bakteriell prostatit liknar terapi i tidigare former av sjukdomen. Beroende på patogenernas art väljer läkaren antibiotika, t ex tetracyklin eller penicillingrupper (brett spektrum av åtgärder).

Gör inte utan antiinflammatoriska läkemedel (inklusive icke-steroidala för att minska kroppstemperaturen) och smärtstillande medel, eftersom prostatit fortsätter mycket smärtfritt, med ejakulation, urinering och även i bakre position.

Rekommendationer för sjukdomen av någon form av prostatit

Deras fullständiga lista är ganska lång, de mest effektiva av dem är följande.

 1. Justera kosten. På patientens meny bör vara en stor mängd vitaminmat: frukt och grönsaker, honung, havre, kokt kött och så vidare. Zink och andra mikroelement är också viktiga.
 2. Flytta mer. Varje morgon och hela dagen måste du träna. Speciellt handlar det om de män som har diagnostiserats med stillastående prostatit. Det blir inte överflödigt att utföra en uppsättning övningar, till exempel Kegel.
 3. Strikt följ doktorns rekommendationer. Den teknik som läkaren kommer att föreslå utvecklas individuellt för varje person, och patientens fysiska data och hans livsstil, till exempel arbetsförhållanden, beaktas. Endast ett integrerat tillvägagångssätt hjälper till att bli av med prostatit snabbare.
 4. Självmedicinering. Tekniken som läkaren utvecklat kan kompletteras med folkrecept, men endast efter samråd med urologen. Särskilt användbar är fytoterapi, det vill säga intaget av olika avkok och infusioner.

Allt om prostatit

 • Du har passerat alla nödvändiga test och du har fått en deprimerande diagnos - kronisk prostatit.
 • Effektiv vård, kringgå alla tillgängliga kliniker till dig, hittade du inte.
 • Försök att återställa hälsan, du spenderade mycket pengar på droger och förfaranden, men... ingen användning.
 • Dina händer faller och du känner dig dömd, du vet inte vart du ska gå till hjälp.
 • Inte allt är förlorat, du sökte, och därför hittade du - Här! En av metoderna för behandling av kronisk prostatit, som testas på mig, presenteras, och jag kommer att ge dig många andra användbara verifierade uppgifter om din (VÅR) människors hälsa.

webbplatsen har en fullständig version av behandlingen av prostatit och venerala infektioner, på sidan "akut prostatit, behandling"

Men låt oss inte skynda och i ordning. För att förstå och ompröva kan det vara nödvändigt inte lite.

Prostata utför en viktig funktion i en mans kropp, tack vare henne är en erektion uppnådd. prostatit Den främsta orsaken till försämringen av denna funktion, och kan leda till sexuell impotens.

Oavsett hur hemskt situationen såg ut (erfaren på mig själv), men återhämtning är tillgänglig, och det sker inte på något mirakulöst sätt. En uppsättning skumma känslor i perineum och närliggande delar av kroppen blir gradvis en känsla av fred och fullständig komfort.

Men behandlingen borde vara rätt. Många läkare, urologer, kliniker, är engagerade i behandling av prostatit, det finns många metoder, varför procentdelen av återhämtning är så liten och behandling prostatit blir en livslång uppgift?

Det är nödvändigt att komma ihåg: prostatit bota aldrig om patienten inte förstår arten av sin förekomst, representerar inte den exakta strukturen hos organismen, i detta fall strukturen hos det genitourinära systemet och hur det fungerar. Följer inte den exakta behandlingsmetoden och följer inte de rekommendationer som ges till honom under behandlingsperioden och för efterföljande förebyggande förfaranden.

Behandlingen av denna sjukdom kräver ofta ett mycket individuellt tillvägagångssätt, och mycket tid. Läkare kan inte spendera så mycket tid i min stad, 60 000 personer bor i min stad, bara 1 urolog i staden. I stora städer, om läkaren kommer att tillbringa en person på det nödvändiga, den tid som krävs, kommer ingenting att fungera, och patienternas massa kommer i allmänhet inte att komma till receptionen.

Jag är inte emot några strukturer som är inblandade i behandlingen prostatit, tack "till dem" allt knock forsar kliniker, eller vill få en tid hos en urolog, som äger rum i 1,5 timmar före öppnandet av kliniken, och inte slå i receptionen (eftersom inte tillräckligt med kort!), gick jag till jobbet, tänker på det land jag bor i. Tack vare alla dessa människor och omständigheter förstod jag. läka småbror själv. Läka dig själv, men studera först den situation där du (jag) visade sig vara korrekt.

Till exempel, en bilmekaniker, utan att veta bilen, hur man utför diagnostik och efterföljande reparationer? Dåligt, reparationer kommer inte att hända, inget bra kommer av det.

Så med behandlingen av dig själv: ta reda på dig själv, förstå vad som händer inom dina organ, prodiagnostirsya och bli behandlad!

Men du kommer att säga: "Med vilken metod?" Det finns så många av dem, och din kropp är inte en testplats för droger och du har rätt.

Denna webbplats är avsedd att hjälpa dig, här är information om min version av återhämtningen, är det baserat på basis av den kunskap som har erhållits genom lidande människor, som också lidit en gång kronisk prostatit och hans formen lidit, men läkt.

Du får ett förfarande för behandling av prostatit.

Läs den här tekniken och om du vill, kommer läkning vara säker!

Effektiva metoder för behandling av prostatit

Vid första tecken på inflammation inte behöver tänka länge om de ska söka hjälp från en medicinsk institution, eftersom effektiv behandling av prostatit beror på tid och kvalitet behandling påbörjas. Det finns heller ingen anledning att ekonomisera vid diagnos av sjukdomen, eftersom den rätta orsaken är hälften av behandlingen.

Prostatit är en välkänd sjukdom i vår tid, vilket är svårt att bota hemma utan hjälp av en erfaren läkare. Patienter bör alltid komma ihåg att otimlig och felaktig behandling leder till framväxten av en kronisk form, farligare för människors hälsa, och även svår att bota. Eftersom den försummade formen har egenskaper att förvärra, kan sjukdomsprogressionen resultera i obehagliga komplikationer för en man, såsom prostataadenom eller cancer. Dessa sjukdomar kan emellertid inte kallas de enda komplikationerna av denna sjukdom, eftersom bristen på erektion och manlig infertilitet också betraktas som konsekvenserna av obehandlad prostatit.

Vad är syftet med behandlingen av sjukdomen?

Prostatit kan för närvarande vara inflammatorisk eller bakteriell i naturen, vid identifieringen av vilken patienten upplever stagnerande processer som förekommer i prostatakörteln. Deras utveckling påverkas av ett stort antal negativa faktorer som säkert kan hänföras till undernäring och bristen på hälsosam HLS.

Det är därför som behandling av en sådan sjukdom som prostatit nödvändigtvis måste vara komplex, vilket kommer att säkerställa det mest effektiva resultatet. Men vi får inte glömma att behandlingen av någon sjukdom måste börja med diagnosen. Läkaren efter undersökningen, ifrågasätta, samt bekanta med ett antal tester identifierar noggrant orsakerna till prostatit och bestämmer sjukdomsfasen.

För att snabbt övervinna denna patologi är det nödvändigt att utföra en uppsättning åtgärder som läkaren kommer att utse direkt efter undersökningen:

 • eliminering av infektionen som orsakade patologin;
 • restaurering och förbättring av blodflödet som ger prostatakörteln;
 • eliminering av alla stillastående processer som uppstod i kroppen efter utveckling av prostatit.

Behandlingen av sjukdomen utförs ofta på poliklinisk basis - undantaget är den patologiska kroniska banan, avancerad och akut prostatit, som inte är mottaglig för dessa behandlingsmetoder.

För att snabbt och effektivt bota sjukdomen bör patienten observera en omfattande behandling av prostatit, vilket innefattar följande åtgärder, vilket ger en bestående effekt:

 • tar antibiotika
 • Prestationen av en massage som utförs på prostatakörteln.
 • fysioterapi metoder;
 • normalisering av immunitet
 • Exercise course execution;
 • användningen av medicinska örter som en extra terapi.

0 av 13 jobb avslutade

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13

I inflammation i prostata finns specifika symptom. Under den inflammatoriska processen sväller järn och växer i storlek, vilket bidrar till ökad urinering. Om en man har sådana tecken, bör du omedelbart ta ett test för prostatit. Då kommer du att kunna bedöma din kropps tillstånd och i tid för att besöka specialister.

Ett prostata-test kan göras hemma av dig själv. Med inflammation i körteln verkar inte bara problem med urinutflödet, men erektilfunktionen förvärras, vilket leder till infertilitet. Tidig diagnos av prostatit kommer att undvika utveckling av allvarliga komplikationer.

Du har redan passerat testet tidigare. Du kan inte starta det igen.

Du måste logga in eller registrera dig för att starta testet.

Du måste slutföra följande tester för att börja detta:

 1. Ingen rubrik 0%
 2. Prostatitest 0%

Det är allt bra.

Du har inte prostatit. Vi önskar att du fortsätter att behålla din maskulin hälsa!

Vi rekommenderar att du kontaktar en specialist.

Resultaten av det godkända testet visar att du har måttligt uttryckt tecken på prostatit. Adress till experten och skicka inspektion. Glöm inte att de flesta hälsoproblem kan elimineras redan i de tidiga stadierna!

Det är bråttom att se en läkare!

Du har en tydlig symptomatologi av prostatit. Så snart som möjligt kontakta en läkare!

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13
 1. Med svaret
 2. Med ett märke om visning

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i pungen under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du några obehagliga känslor eller smärta i penis under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft obehagliga känslor eller smärtor i underlivet under den senaste veckan?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta, brännande känsla under urinering?

 • Ja
 • ingen

Har du haft några tecken på prostatit under den senaste veckan, som smärta eller obehag med utlösning?

 • Ja
 • ingen

Hur många gånger under den senaste veckan har det varit ont eller obehag på ovanstående ställen:

 • Detta var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • vanligtvis
 • Förlorat mitt konto

Hur skulle du bestämma intensiteten av smärta vid en tidpunkt då de stördes på en skala av 1 (inga smärtor) till 10 (smärtan är outhärdlig).

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Har du haft några obehagliga känslor eller smärta i perineum under den senaste veckan?

 • Var inte
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur ofta har du i den senaste veckan haft en önskan att tömma blåsan före två timmar efter det tidigare besöket på toaletten?

 • aldrig
 • sällan
 • ibland
 • Mycket ofta
 • alltid

Hur påverkar de ovanstående tecknen på prostatit din livsstil?

 • Påverka inte
 • Nästan stör inte
 • Till viss del påverkar de
 • Betydligt bryta mot det vanliga sättet att leva

Hur ofta har du tänkt på dina tecken på prostatit under den senaste veckan?

 • Jag tänkte inte alls
 • Jag tänkte nästan inte
 • ibland
 • Mycket ofta

Hur skulle du leva om ovanstående symtom på prostatit oroade dig hela livet:

 • Jag skulle inte uppmärksamma
 • Normalt skulle leva
 • tillfredsställande
 • Blandade känslor
 • Jag skulle känna mig otillfredsställande
 • Mycket dåligt
 • fruktansvärt

Hur man bota sjukdomen med antibiotika

Denna metod är en obligatorisk del av behandlingen, eftersom välvalda läkemedel kommer att lindra kroppen av orsaken till inflammation och tillåter inte infektion att träffa angränsande organ.

Obehandlad användning av antibiotika kommer att tillåta:

 • att utveckla resistens hos bakterier och mikrober till en viss grupp droger;
 • bryta mot vitala organens tillstånd
 • förvärra sjukdomsförloppet.

Som ett resultat kommer kroppen att bli immun mot antibiotika, vilket leder till komplikationer och långvarig behandling.

Eftersom behandling av prostatit är tillräckligt länge anses kontraindikationer och allvarliga biverkningar vara ett allvarligt skäl att vägra att ta farliga antibiotika. Läkemedlet ska ha egenskaper som gör det möjligt att tränga igenom vävnader, slemhinnor och andra hinder, annars kommer fördelarna med att ta det att vara minimal.

Nu i medicinsk praxis finns det sådana metoder som en försöksbehandling, där patienten kommer att ges ett visst läkemedel, endast i reducerad dos än vad det grundläggande behandlingsalternativet kräver.

Därefter kommer läkaren att noggrant övervaka patienten och bedöma kroppens reaktion på receptbelagda läkemedel. Om patienten är utesluten komplikationer kommer specialisten att utse en "fullständig" behandling med detta läkemedel.

Prostatit (någon form) är inte en smittsam sjukdom, så du kan inte vara rädd att den kommer att överföras till samarbetspartnern genom sexuell kontakt. Det finns dock fall där orsaken till prostatit är en sexuellt överförbar sjukdom som överförs genom samlag. Den vanligaste infektionen av denna typ är klamydia, en behandlingsmetod som är ganska svår och lång.

En av egenskaperna hos celler av klamydia är att de blir mottagliga för en viss grupp läkemedel endast när deras bas redan är fullständigt bildad och cellerna har passerat minst hälften av deras livscykel.

De mest effektiva drogerna som används för att eliminera denna form av prostatit är:

 • zithromax;
 • kloramfenikol;
 • Diksitsiklin;
 • Dzhozamizin;
 • Erytromycin.

Standardanvändningen av dessa antibiotika är 2 veckor.

Ytterligare terapier

Förutom att ta antibiotika kan den behandlande läkaren ordinera hjälpmetoder för att bli av med prostatit.

Massage i prostata

Behandlingen av denna sjukdom syftar till att tidigt avlägsna smärtsamma symptom, för vilka det finns olika metoder. Massage i prostata anses vara en av dem, eftersom många experter konstaterar att behandling av prostatit utan det är absolut omöjligt. Denna metod förbättrar patientens hälsa avsevärt efter den första sessionen, vilket framgår av många recensioner.

För att utföra denna metod måste patienten ta en knä-armbågsställning, där alla nödvändiga muskler i kroppen är helt avslappnad. Läkaren lägger på handskar, lägger på händerna en speciell gelkomposition och sätter in ett finger i ändtarmen. Då känner han sig för prostata, sträcker trycket i 1-3 minuter. Tack vare detta uppträder en snabb och obestämd pressning av sekretionen i urinröret, längs vilket utflödet uppträder. Förutom denna isolering har denna metod en positiv egenskap.

Som ett resultat av massage finns:

 • aktivering och återställande av blodcirkulationen i prostata;
 • förbättra kroppens motståndskraft mot infektioner;
 • acceleration och snabb läkning av vävnader.

Akupunktur, behandling med mikrovågor och kirurgisk lindring från prostatit

Dessa behandlingsmetoder återställer blodcirkulationen i prostata och förbättrar syremetabolism som uppträder i cellerna.

Denna metod, som akupunktur idag betraktas som relativt ny, tillåter det:

 • eliminera stillastående processer;
 • aktivera kroppens arbete.

Akupunktur ordineras till patienter med någon form av prostatit, såväl som män som lider av resterande smärta, som kännetecknas av bäckenregionen.

När mikrovågorna utsätts för kroppen ökar temperaturen i perineum till 39-40 grader, vilket medför en ökning av blodflödet, expansion av blodkärl och aktivering av immunceller för att bekämpa infektion.

Dessutom minskas krampen i muskelkroppen hos könsorganen, vilket leder till bättre utsöndring, liksom eliminering av obehaglig smärta.

I vissa fall är snabb och fullständig behandling av sjukdomen endast möjlig vid kirurgi. Det är värt att veta att denna behandlingsmetod används vid behandling av någon form av sjukdomen. Eftersom det är ett resultat av prostatit i kroppen bildas ofta abscesser - stora ackumuleringar av pus, du behöver inte förvänta dig att de kommer att försvinna på egen hand. Pus måste tas bort kirurgiskt och så snart som möjligt.

Hembehandling

Förutom ovanstående behandlingsmetoder kommer följande metoder att vara ganska effektiva:

 • rektala suppositorier;
 • microclysters;
 • Sittande bad med avkok av medicinska örter.

Detta sätt att eliminera prostatit, som rektala suppositorier, är väldigt populär, strax efter den första veckan av appliceringen noterar patienterna en beständig positiv effekt. Du kan köpa dem på apoteket eller göra det själv. Användningen av mikroenema minskar smärta nästan omedelbart efter appliceringen.

Den bästa positiva egenskapen är utrustad med mikroclysters med användning av olja och vissa komponenter:

Alla komponenter i mikrocykler har antiinflammatoriska egenskaper, vilket resulterar i en signifikant ökning av kroppens försvar.

Sedentary Baths med medicinalväxter hjälper till att slappna av i perineums muskler, minska smärta och ta tillbaka full sömn. I detta fall bör temperaturen hos sådana bad inte vara mer än 36 grader.

Alla kända metoder för behandling av kronisk prostatit

2 940 Igor Radevich, andrologist

 1. 5
 2. 4
 3. 3
 4. 2
 5. 1
(0 röster, genomsnitt: 0 av 5)

Behandling av kronisk prostatit - ett problem svårt även för den moderna medicinen, ofta trots alla försiktighetsåtgärder, en kronisk process kvarstår helt. Man tror att reducering av teckenintensiteten redan är ett effektivt resultat. Det är värt att överväga att den kliniska bilden av prostatacancer (cancer) har ett liknande mönster med latent förlopp av kronisk prostatit. För bestämning av differentiering utförs PSA, är koncentrationen av vilken mycket högre i maligna tumörer än i den klassiska inflammatoriska processen.

Behandling av kronisk prostatit är ett komplext och långt förfarande som inte alltid leder till en fullständig botemedel.

Klassiska möten

Finns det en effektiv behandling för den kroniska formen av sjukdomen, och kan jag bli av med det snabbt? Denna fråga är nästan alltid frågad av patienter till urologer i receptionen, och om den första delen kan besvaras jakande så kommer det inte att vara möjligt att bli av med problemet "snabbare". Behandling av prostatit tar exakt så länge det utvecklas, nämligen: resten av livet. Eliminera kronisk prostatit alls och gör prostatakörteln "ny" är i princip omöjlig. Det enda som kan göras är att stoppa alla obehagliga symtom och fördröja förekomsten av återfall, men endast under förutsättning att mannen själv strikt följer alla receptens föreskrifter.

Ett klassiskt exempel: en kurs av droger är ordinerad, rektal massage och några andra metoder, plus normalisering av livsstil, avslag på alkohol. Som regel accepteras droger, men med avslag på alkoholhaltiga drycker är rätt näring mycket värre. Och många män tar en massage med fientlighet, med tanke på det en skamlig manipulation. Som en följd av detta är behandlingen som doktorn ordinerat ineffektiv på grund av att alla behandlingsbetingelser inte överensstämmer och den kroniska processen flyter smidigt till impotens och andra hälsoproblem.

Det är viktigt att komma ihåg att kronisk prostatit kräver mer uppmärksamhet än akut prostatit. Behandlingsförloppet är multikomponent, för en specialist med många års erfarenhet och med utvecklingen av modern medicin är sjukdomen inte ett problem.

NSAID och smärtstillande läkemedel har en antiinflammatorisk effekt.

I exacerbationsfasen används följande metoder:

 • Antibiotikabehandling. Valet av läkemedlet bestämmer resultatet av sådd (för sterilitet) eller är baserat på antagandet om orsaken till sjukdomen. Med allvarlig feber och smärta administreras läkemedel intravenöst. Viktigt: hela kursen ska slutföras till den sista dagen, även om patientens tillstånd har förbättrats redan nästa dag.
 • Alfa-blockerare. Drogerna behövs för att lindra symtomen, eftersom de slappnar av i blåsans nacke och muskelfibrerna där prostata körs i blåsan.
 • NSAID och smärtstillande medel (Ibuprofen, Aspirin) - hjälper till att behandla kronisk prostatit och har en antiinflammatorisk effekt.
 • Rektal (direkt) massage. Den rekommenderade kursen är 10-12 procedurer, professionellt utförs hjälper det att lindra symtomen och påskynda återhämtningen.

Dessa är de huvudsakliga metoder som alltid används, det rekommenderas också att utföra ytterligare fysioterapi med hjälp av elektrostimulering, laserterapi, elektrofores, etc.

Vad händer om jag inte läker?

Om behandlingen av prostatit ignoreras ständigt, då i mycket försummade fall kommer det att orsaka många problem som kommer att förstöra livet för en man definitivt:

 1. Abscess av prostata.
 2. Vesikulit (inflammatorisk process i partiella vesiklar).
 3. Cystor, stenar i prostata.
 4. Skleros av prostata.
 5. Impotens, infertilitet.

Var och en av dessa patologier kräver särskild uppmärksamhet, och behandlingsperioden kommer att vara mycket längre än med en kronisk prostatit. Förutom fysisk åkomma utvecklar män psykotisk instabilitet, de blir irriterande, sullen, deprimerade.

Vesikulit är en möjlig komplikation med avancerad form av sjukdomen.

Full bild av terapi

För närvarande innehåller behandlingsregimen för prostatit följande metoder och metoder:

 • Effektiv behandling som syftar till att eliminera den smittsamma faktorn (droger).
 • Återgången av mikrocirkulationen i bäckenet och prostata.
 • Förbättring av kroppens immunstatus.
 • Spasmolytiska droger.
 • Anestetika och antiinflammatoriska läkemedel.
 • Allmänna stärkande droger och vitaminterapi.
 • Lokala smärtstillande medel.
 • Sjukgymnastik och hormonbehandling.
 • Massage och lugnande medel (lugnande medel).
 • Allmänna metoder (normalisering av sömn, näring och vila).
 • Sanatoriumbehandling.

Det bör understrykas att även om behandlingen lät ganska fullt Naturligtvis kan en rent individuell läkare rekommendera patienten att använda ytterligare tekniker, inklusive användning av folkmusik rättsmedel (örtmedicin). Dessutom män vars sätt att leva "ganska långsam" eller i samband med längden på vistelsen i en obekväm ställning orsakar stagnation av blod i bäckenet och prostata (kontorsarbetare, säkerhetsvakter, drivrutiner, etc.), är det rekommenderat att eliminera fysisk inaktivitet, spendera gymnastik. Detta är ett effektivt sätt att påskynda återhämtningen i kronisk prostatit och förhindra impotens.

Individuellt kan en läkare rekommendera användningen av folkmedicinska läkemedel - fytoterapi.

Läkemedelsbas

Behandling av kronisk prostatit kan inte utan att ta mediciner. Anställningen ska alltid göras av en läkare, inträdesperioden är strikt individuell och bör inte avbrytas tidigare än behandlingen avslutas. Tänk på de använda drogerna:

 • För att återställa blodcirkulationen

För att återställa god blodcirkulation i prostatakörteln, förskriv läkemedel: Pentilin, Trental, Vazonite. Att ignorera dessa medel kommer inte att tillåta fullständigt och på kortast möjliga tid för att eliminera inflammatorisk process.

Med den kroniska formen av sjukdomen är en minskning av immuniteten en vanlig sak, därför är en av de främsta uppgifterna vid val av en behandlingsperiod att öka kroppens motståndskraft mot alla sjukdomar. Preparat förskrivs enligt immunogrammet: interferoner (Viferon), preparat av tymuskörteln (Tactivin), syntetiska immunomodulatorer (isoprinazin) etc.

Dessa inkluderar beredningar från flera grupper:

 1. Fluoroquinoler (Rufloxacin, Levofloxacin, Prulifloxacin).
 2. Penicilliner (Amoxicillin).
 3. Makrolider (Leucomycin, Sumamed, Spiramycin).
 4. Tredje generationen cefalosporiner (Ceftriaxon, Cefixime).
 5. Tetracykliner (Doxycyklin).

Man bör komma ihåg att behandlingen med antibiotika för kronisk prostatit är lång, att tillträdet är 4-8 veckor.

Behandling med antibiotika för kronisk prostatit är lång upp till 4-8 veckor.

 • Alfablockerare

Tilldela för att normalisera den glatta muskeln i urinvägarna. Behandlingsförloppet - 4-8 veckor, utse Fentolamin, Alfuzozin.

Vilket hormonellt läkemedel som helst föreskrivs av en läkare på strängt nödvändigt basis, bidrar drogerna till att minska intensiteten i inflammatorisk process i körteln.

Ge avkoppling av strimmiga muskler, lindra smärta och obehag (Karisoprodol, Baclofen, Midokalm).

 • Fytoterapeutiska medel

Används endast som en extra behandling, men inte på något sätt istället för den. Phytopreparations lätta avlägsnande av ödem med körtel, minska smärta, ge mindre stress på människokroppar (trianola, Peponen, Prostamol Uno Adenostop).

Ytterligare tekniker

Som ett tillägg till långvarig läkemedelsbehandling föreskrivs vissa metoder som gör det möjligt att lindra patientens tillstånd och förhindra återkomsten av sjukdomsförstöringen.

Fysikaliska terapimetoder - en direkt massage, mikrolavemang med läkemedel lösningar, höft bad, lågintensiv laserstrålning, elektrisk stimulering, magnetisk terapi, akupunktur.

I synnerhet är en massage så obelovad av män på grund av banal modesty indikerad för behandling av kronisk prostatit i nästan alla fall. Massage tillåter dig att rengöra prostatacancer, ta bort stagnation och inflammation och normalisera könkörteln. Ha en massage hemma eller i en medicinsk institution 2-3 gånger i veckan.

Indikationer för användning av kirurgiska metoder är akuta förhållanden som hotar en mans liv.

Indikationer för kirurgiska metoder

Med fullständig ineffektivitet av konservativ behandling utförs dock inte kirurgiskt ingrepp i alla fall. Indikationer för användning av operativa metoder är akuta förhållanden som utgör ett direkt hot mot en människas liv:

 1. Obstruktion av urinröret. Med en kraftig förträngning av urinröret och ett avbrott i urinflödet indikeras en akut operation. Phimosis läggs ofta till obstruktionen, och omskärningen av prepuce utförs också.
 2. Avlopp med abscessbildning av prostata. En stor ackumulering av pus i körteln medför ett direkt hot mot patientens livstid (sepsis), så kirurgen har till uppgift att snabbt extrahera det och dränera det.
 3. Återställande av sädesblåsor. Det är nödvändigt om de är allvarligt drabbade av inflammation. Operationen utförs för att förbättra sekretionsfunktionen hos prostatakörteln.
 4. Helst eller delvis borttagning. Det är nödvändigt för en stark skleros av vävnader.

Ofta gör män som lider av kronisk prostatit samma misstag: De använder som en behandling en eller annan metod, trots att komplex behandling är föreskriven. Argumenter med en massa, men som ett resultat är sjukdomen obehandlad och manifesterar sig med en ny kraft. Därför är det viktigt att komma ihåg att ingen av de behandlingsmetoder som utsetts av läkaren inte bör ignoreras, då kommer patologin att återgå och mannen kommer att kunna leva ett helt liv.

Effektiv behandling av prostatit

Inflammation av prostata adenom är en manlig sjukdom som påverkar en ganska stor andel människor, särskilt om det finns en predisposition. Under lång tid studerade denna sjukdom var det möjligt att ta reda på de metoder som visar maximal effektivitet vid behandling av prostatit.

Den vanligaste orsaken till sjukdomen är en bakterieinfektion, så de flesta teknikerna kämpar med det. För att förskriva en effektiv behandling för prostatit, är det nödvändigt att ta hänsyn till många aspekter, inklusive patientens ålder och tillståndet för hans immunitet.

Våra läsare rekommenderar

Vår regelbundna läsare blev av med PROSTATIT genom en effektiv metod. Han kontrollerade det på sig själv - resultatet av 100% - ett fullständigt bortskaffande av prostatit. Detta är en naturlig honungsbaserad lösning. Vi kollade metoden och bestämde oss för att rådgöra med dig. Resultatet är snabbt. DEN EFFEKTIVA METODEN.

När snabb behandling krävs

Det finns ett antal manifestationer där du omgående ska kontakta en specialist. Behandling av inflammation i ett tidigt skede är mest effektivt. Det finns följande symtom, i detektering som det är nödvändigt att genomgå en undersökning med en urolog:

 • smärta i perineum
 • problem med urinering
 • minskad libido och erektion;
 • generell sjukdom.

Sjukdomen påverkar oftast människor i sin ålder, men i riskzonen är absolut alla män. För att undvika problem i framtiden är det nödvändigt att genomgå regelbundna undersökningar och behandlas vid sjukdoms första manifestationer.

Ett bevisat hemhjälpmedel för att öka Potential:

 • ett fantastiskt resultat,
 • låg kostnad,
 • fullständig säkerhet,
 • orsakar inte överskott.

Vad används i början

Om en person har fått några symtom och vände sig till en läkare, kommer han först och främst att tilldelas diagnos. Det är en av de viktigaste stadierna av hela behandlingen, eftersom det bidrar till att klargöra sjukdomen, dess typ och svårighetsgrad.

Först och främst utser en specialist ett blodprov och saft av prostata. För att diagnostisera en enkel bakteriell prostatit kan det vara tillräckligt. Dessutom kan följande procedurer tilldelas:

 • forskning av urinfloran
 • rektal undersökning av prostata;
 • ultraljudsundersökning av perineum.

Sjukdom kan orsaka så kallade stillastående processer. I detta fall kommer behandlingen av prostatit att förändras avsevärt. Vid diagnossteget är det möjligt att bestämma orsaken till sjukdomen och börja kompetent terapi, som till sist kommer att bota prostatit.

Endast en specialist kommer att kunna ordinera en effektiv behandling för prostatit. Behandlingen ska motsvara svårighetsgraden av sjukdomen. I vissa fall kan du behöva gå till sjukhus (om urinering är svår eller om det finns feber och svår smärta). Under stationära förhållanden kan de snabbt lindra smärtan och utföra en noggrann diagnos.

behandling

En integrerad del och det mest effektiva sättet att behandla prostatit av bakteriell natur är antibakteriella medel. De kan också användas för att bli av med en stagnerande typ, som oftast mot bakgrund av stillastående processer, påverkas prostata av infektioner. De blir grunden för att bli av med sjukdomen, men mycket ofta för att få resultatet kräver användningen av ett integrerat tillvägagångssätt.

Förutom antibiotika tilldelas läkare olika immunostimulanter för att bota prostatit snabbare. Om du inte använder ett integrerat tillvägagångssätt, är det hög sannolikhet att sjukdomen kommer att återvända. Återfall inträffar mycket ofta, särskilt om lesionen har en kronisk kurs. Människor kan också använda folkmedicin som kompletterar traditionell medicin.

Det klassiska sättet

Oftast kan akut infektionsinflammation botas med hjälp av vissa mediciner. De bästa drogerna i det här fallet:

 1. Antibiotika. De tillåter att förstöra den patogena mikrofloran. Förberedelser väljs, baserat på testresultaten, används vanligtvis antimikrobiella medel av ett brett spektrum av åtgärder.
 2. Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel. De kan ta bort symtomen på sjukdomen, vilket underlättar patientens tillstånd. De appliceras rektalt, ofta i form av ljus.
 3. Lokala och interna immunostimulerande medel. Användningen av denna typ av medicinering är nödvändig för att stimulera kroppens egna reserver, vilket helt eliminerar infektionen. Det är immunitet som slutligen botar en person.

Denna teknik används för att behandla akut okomplicerad inflammation i prostata. Det kan variera något under kroppens individuella egenskaper. Oberoende användning av mediciner utan diagnos och rådgivning med en läkare leder till komplikationer och förekomsten av biverkningar.

Kombinationen av olika former av medicinering gör att du snabbt kan besegra sjukdomen. Försum inte bort olika rektala suppositorier, eftersom de hjälper till att leverera den aktiva substansen direkt till lesionsstället. Användningen av denna form av läkemedlet kan effektivt bota någon form av inflammation i prostata.

Terapi av kongestiv inflammation

Om en person lider av stagnation i bäckenområdet, föreskrivs fysioterapeutiska procedurer av en specialist. Effektiv behandling av kronisk prostatit är användningen av så kallad prostata massage. Det är en direktmassage av det inflammerade organet i ett rektalt sätt. Efter denna procedur kan du bli av med allt stagnerande vätska (hemlig prostata, venöst blod). Dessutom kan följande procedurer användas:

 • magnetisk terapi;
 • ultraljudsinflytande;
 • användning av högfrekvent ström.

Fysioterapeutiska förfaranden har kontraindikationer. Vanligtvis används de inte i den akuta sjukdomen. Oftast används de vid tiden för eftergift i kronisk kurs för att få ett stabilt resultat och fullständig botemedel. Före användning genomgår en person en detaljerad undersökning för att säkerställa att förfarandena inte är hälsofarliga. Användningsförmågan bestäms av läkaren. Massage i prostata kan göra ett viktigt bidrag till segern över inflammation och befria området av skador från stillastående processer.

Endast en bra specialist kommer att kunna utföra fysioterapi. För att utföra massagen av prostata är det nödvändigt att ha hög kvalifikation, annars kommer skada att göras istället för nytta.

Folkliga vägar

För behandling av komplexa sjukdomar används alla tillgängliga medel. Det finns ett antal effektiva folkmekanismer som bidrar till att bli av med sjukdomen. I allmänhet syftar de till att öka sin egen immunitet. Vissa läkemedel har en antiinflammatorisk och antimikrobiell effekt på hela kroppen. Det är värt att notera att du endast kan använda sådana verktyg som ett tillägg till traditionell medicin. Terapi av prostata med folkmekanismer för infektion kan bestå i användningen av:

 • vitamindekok och fruktdrycker;
 • örter och ämnen som stimulerar immunitet.

Det mest effektiva folkemedlet för prostatit är malurt, eftersom det har en antibakteriell effekt. Den används både i torr och i bryggd form. Buljongen appliceras 3 gånger om dagen i en dos av 50 ml. För att göra 150 ml bryggt malurt behöver du hälla en tesked torkat gräs med kokande vatten. Innan du använder det är det lämpligt att rådgöra med en läkare. Malurt har en allmän effekt på kroppen, det stimulerar immunitet väl och bekämpar inflammation, men det har kontraindikationer, det kan inte förbrukas under lång tid i stora doser.

Behandling av prostatit med folkmekanismer kan utföras med hjälp av honung. Det kommer att behöva användas i vanligt form eller som tillsats för te. Honung ska ersätta det vanliga sockret, men äter inte mer än 150 gram per dag. Den nuvarande honungsprodukten innehåller ett stort antal användbara ämnen. Det kan användas löpande, viktigast av allt, för att minska konsumtionen av andra söta livsmedel till ett minimum.

Ett annat verktyg är en enkel persilja. Den innehåller alla nödvändiga element för att lyckas avlägsna akut eller kronisk inflammation. Det är nog att använda det på ett bekvämt sätt regelbundet för att vara till nytta. Du kan bara använda persilja juice, i detta fall för att uppnå effekten, du kommer att behöva konsumera 3 matskedar av detta ämne dagligen. Behandling av prostatit med folkmekanismer bör inte störa huvudterapin, bör inte överge läkemedelsmedicin till förmån för de noterade fonderna.

Kirurgisk ingrepp

Operationer för behandling av prostatit är extremt sällsynta. Eftersom de för närvarande är ineffektiva och orsakar många biverkningar (erektil dysfunktion, ejaculationsstörning). I vissa fall är det bara nödvändigt att använda kirurgisk ingrepp. Detta sker om sjukdomen är komplicerad och ett livshotande tillstånd har inträffat. Olika abscesser, oförmåga att urinera, misstänkt svullnad är indikationer på operation.

Själva ingripandet är ett fullständigt eller partiellt avlägsnande av prostata, och dränering av abscessen kan också utföras för att lindra suppuration. Beroende på svårighetsgraden av de komplikationer som uppstår, väljs lämplig typ av operation. Postoperativ återhämtning tar cirka 10 dagar. Cirka 50 procent av fallen med hjälp av partiell borttagning är det möjligt att uppnå fullständig botemedel. Denna andel av många skrämmer bort det här sättet att bli av med sjukdomen.

Vilka biverkningar kan inträffa under behandlingen?

Allvarliga droger används för att bli av med sjukdomen. Antibiotika kräver kontroll av vissa organers funktioner om de används i mer än en månad. Intaget av antibakteriella medel inåt förstör den tjäna mikrofloran i tarmen, och bär också ut i levern. Andra läkemedel som används vid behandling ger sällan biverkningar.

På grund av felaktig eller långvarig användning av antibakteriella medel kan följande biverkningar inträffa:

 • försämring av det allmänna tillståndet
 • smärta i rätt hypokondrium
 • diarré;
 • kräkningar.

Det är viktigt att använda alla läkemedel i enlighet med instruktioner eller instruktioner från en specialist. Överstiga inte dosen eller använd ytterligare produkter utan recept. Om tillståndet förvärras bör du kontakta en specialist för att justera behandlingen. På grund av den fara som uppkommer under administreringen av en tablettform av antibiotika är det nödvändigt att fokusera på att återställa sin egen immunitet. Detta är det enda sättet att snabbt bli av med sjukdomen, utan att allvarligt skada andra organ.

Åtgärder för tidig återhämtning

Förutom läkemedelsterapi måste en person följa vissa regler. Om lesionen är akut är det nödvändigt:

 • att följa sängvila
 • att vägra från sexuella kontakter
 • använd tillräckligt med vätska.

Om sjukdomen har en kronisk kurs är det viktigt:

 • flytta och ge en lätt belastning till bäckenområdet;
 • försöka få ett regelbundet sexuellt liv (särskilt under eftergivningsperioden)
 • ät rätt
 • regelbundet övervakas.

Efter en viss period utan återfall, liksom vid bekräftelse av analys av frånvaro av infektion - sjukdomen botas. För att uppnå en fullständig botemedel är det nödvändigt att hålla sig till specialiserad förebyggande behandling.

förebyggande

För att korrigera resultaten av behandlingen måste du använda förebyggande åtgärder. Förebyggande åtgärder kan börja användas under en kronisk sjukdomsförlopp. När inflammationen är akut är de flesta kontraindicerade.

Profylakse syftar till att eliminera stillastående processer, upprätthålla immunitet, eliminera sammorbiditeter. Det är extremt viktigt att eliminera orsaken till sjukdomen (stagnation, infektion övergång från ett annat område).

Efter det kommer att vara möjligt att bota prostatit, måste vissa åtgärder utföras kontinuerligt. De är enkla och har en allmän karaktär:

 • du måste överge dåliga vanor
 • gå ner i vikt (om tillgängligt) och börja äta ordentligt
 • regelbundet besöka läkare för en undersökning.

Regelbunden leverans av test är en viktig del av förebyggandet. Varje man borde besöka en urolog minst en gång om året. Undersökningar hjälper till att undvika reinfektion. Inspektion och diagnos är också effektiva för primär prevention, eftersom de hjälper till att fixa förutsättningarna för sjukdomen och snabbt bli av med dem.

Tidpunkten för återhämtning från prostatainflammation

Den verkliga behandlingen för prostatit beror på många faktorer. För det första påverkar den organismens individuella egenskaper (ålder, immunitet, ärftlighet). För det andra påverkas detta av tidpunkten för hänvisning till specialister och den föreskrivna behandlingen. Korrekt utvalda mediciner hjälper till att bli av med sjukdomen helt.

I allmänhet kan en akut form som diagnostiseras i ett tidigt skede härdas inom en månad. Kroniskt utseende kräver längre exponering. Mycket ofta säger folk att de misslyckades att bli av med denna sjukdom. Behandling av kronisk inflammation kan ta flera månader. Som ett minimum är det möjligt att uppnå remission och lindring av alla symtom. Med väl valda terapi kan nästan alla förvänta sig ett botemedel.

Om sjukdomen inte är mottaglig för medicinering, görs mer forskning. Det är viktigt att kontrollera varje del av kroppen för förekomst av samtidiga sjukdomar och speciella immunbristförhållanden. Alla negativa faktorer bör elimineras. Till läkarnas förfogande finns det effektiva metoder för terapi och kroppsforskning, så tro inte att sjukdomen är allvarligt behandlad.

Vem sa att det är omöjligt att bota prostatit?

Har du en PROSTATE? Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • konstant smärta i underlivet, skrotum;
 • svårighet att urinera
 • sexuell dysfunktion.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Prostatit kan vara CURED! Gå till länken och ta reda på hur specialisten rekommenderar behandling av prostatit.

Bok: Prostatit. Hembehandling

Prostatit. Behandling i hemmet.

Folk recept för behandling av prostatit.

Vad är prostatit?

Prostatit är en inflammation i prostata.

Orsaker till prostatit

Ofta sker sjukdomen hos fulla män och hos män som leder en stillasittande livsstil. Uppkomsten av sjukdomen är vanligtvis förknippad med nedsatt blodcirkulation i bäckenområdet. Det finns en stagnation av blod som leder till en ökning i prostata, då kommer mikroorganismer in i prostatakörteln och inflammation utvecklas.

Kronisk prostatit. Symptom.

1. Burning i urinröret.

2. Smärta sensioner i perineum, testiklar, nedre rygg.

3. Problem med urinering - snabb och smärtsam urinering, smärta i slutet av urinering, tunn och slät urinström.

4. Störning av sexuell funktion - ömhet med utlösning, tidig utlösning eller fördröjning, försämring av erektion.

5. Ändra egenskaperna hos spermierna: en mörk färg, en mer flytande konsistens, en minskning av antalet spermatozoer.

6. Ökad trötthet, irritabilitet.

Folk behandling av prostata adenom.

Magnet i folkrättsmedel för behandling av prostata adenom

Hos mannen på 72 år fanns det ett adenom av en prostata. Han vände sig till doktorn när sjukdomen redan var i försummad form, och utan en kateter var det omöjligt att tömma blåsan. Han erbjöds omedelbart en operation för att avlägsna adenomen, gick han överens, gick till sjukhuset, men när han såg de postoperativa patienterna blev han rädd, vägrade operation och lämnade sjukhuset med en kateter.

På råd av en urolog började att behandla adenom folkmekanismer:

- på den första dagen på en tom mage bör du äta 0,5 koppar valnötter;

- i andra hälften ett glas solrosfrön;

- den tredje dagen en medelstor glödlampa.

Fortsätt denna behandling av prostatakörteln i tre månader.

Mannen använde denna åtgärd, och adenomen försvann.

Men sedan han ledde en ohälsosam livsstil, några år senare dök upp igen.

Då bestämde han sig för att behandla adenomen med en magnet.

Han köpte en biokorrektor från firmaet Nevoton, men effekten av behandlingen var liten.

Därefter tog mannen, enligt doktorns råd, magneten mer - från radioens talare.

Förutom adenom i prostata körteln hade han ledgång i lederna.

Han bestämde sig för att använda detta botemedel mot båda sjukdomar - han masserade huden över de sjuka ställen med en magnet i cirkulära rörelser två gånger om dagen i 20 minuter.

Två månader senare lyckades han bota adenom helt och ta bort alla symtom på artros.

För behandling av adenom och prostatit med en magnet, räcker det att lägga ringmagneten i 20 minuter i perineum i 15-20 minuter. Behandlingsförloppet med detta medel är 1,5-2 månader.

Nu är mannen 87 år gammal, han kör fortfarande en bil, och han har inga sjukdomar. (HLS 2001 nr 4, sid 3)

Aspen i folkmedicin för behandling av prostata och prostata adenom

En man har lidit av adenom i många år. Bota det hjälpte folklösning - tinktur av bark av asp. Detta verktyg föreslogs av en bekant. Det är nödvändigt att samla i april, i början av sapflödet tills knopparna blommar, bark av ung asp, torka i ugnen på låg värme. Ta 100 g torr bark, hugg, häll 200 gram vodka, insistera i mörkret i 2 veckor. Stamma, vrida ut. Du bör få 90 g tinktur. För behandling, droppa 20 droppar tinktur i vanlig vodka och drick före måltider tre gånger om dagen. Du kan droppa tinkturen inte i vodka, utan i vattnet. När tinkturen är över, försvinner adenomen. Tinktur är tillräcklig i 2 månader. Mannen hade behandlat prostata med detta folkläkemedel och blev av med adenomen. (Hälsosam semester 2001 nr 7, sidan 6), (HLS 2004 nr 18, sidan 27).

En annan man läste detta recept i en hälsosam livsstil och slutsatsen att det är nödvändigt att ta en dos två gånger så mycket eftersom det är svårt att klämma i tinkturen från den sodna skorpan i vodka. Efter tre månaders behandling med detta folkläkemedel minskade adenomen med hälften, tillståndet förbättrades mycket. Innan det drack jag mycket dyra tabletter för prostatacancer i 8 år, men de hjälpte inte honom, bara stoppade tillväxten av adenom. När mannen bestämde sig för att upprepa behandlingen av adenom med asfask, visade sig tinkturen vara mycket bitter och hjälpte inte honom. Därför bör aspenbark skördas endast på våren. (HLS 2002 nr 11, s. 19).

Hemorrojder i folkmedicin för behandling av prostata adenom

En man 87 åldern erkände BPH 4 grader, sätter katetern, och sade att detta är slutet på livet, men mannen ville inte att mäta med denna situation. Jag började leta efter information om hur man cure prostata adenom med hjälp av folkmedicinska lösningar. Han stannade på hemlocket, som läker väl tumörerna. Gjorde tinktur av hemlock, drack 1 sjunker till 45, och sedan till en timme. L., Made mikrolavemang med en lösning av tinkturer (1h. L. Per 100 g vatten), med hemlock frön i torr form (mer behandling adenom beskrivs i artikeln ). Som ett resultat passerade adenom 4 grader i ett adenom i 2-gradskursen. Katetern avlägsnades från mannen. (HSE 2003 nr 21 sid 9-10).

Doktor Lyubimovas råd om behandling av prostata adenom

Du kan använda följande folkmekanismer:

- ljus gjorda av getfett (100 g) och propolis (20 g), en kurs på 30 dagar, ett ljus införs varje natt på natten.

- varje dag att dricka 2 tsk. av linolja.

- ät så mycket färska lök som möjligt

- ta 2 gånger om dagen för 25 st.

- ta infusion av vitlök 3 gånger om dagen för 50 gram (1 matsked riven vitlök häll 500 g kokande vatten, insistera 8 timmar).

- dricka te från kumminfrön

- Undvik kryddig mat och alkohol

- sitta inte på förkylningen

- Använd inte täta elastiska band som hindrar blodcirkulationen i det lilla bäckenet.

- gör övningar som stärker bäckens golvmuskulatur. (HLS 2003 nr 2 sidor 10-11).

Behandling av adenom med bi soppa

Lyssna framgångsrikt adenom kan biet soppa. Receptet för behandling är följande: häll 2 msk. l. Häll 500 ml kallt vatten, koka och simma i 2 timmar på en lugn eld. Stam, förvaras i kylskåp i högst 2 veckor (och helst inte mer än en vecka). Ta avkok av bivax för behandling av prostata adenom, prostatit, impotens av 1 msk. l. tre gånger om dagen, äter 1 tsk. honung. Förloppet av behandling av prostatakörteln lämnades om romet - en halv och en halv månad. De genomför tre sådana kurser med en paus mellan dem på en månad. (HLS 2004 nr 17, sid 28). Vid mannen efter behandling avkok av bivax avstötning av adenom (HLS 2006 nr 15 sidan 24).

Folkbehandling av prostataadenom med propolis och persiljajuice

För behandling, ta en vatten extrakt av propolis vid 1 msk. l. tre gånger om dagen. Varje dag injiceras i ändtarmen med propolis. Behandlingsförloppet av adenom med propolis 2-4 veckor.

Bota adenom och saft av persilja.

Pressa saften, blanda med honung 1: 1. Ta 2 msk. l. 2-3 gånger om dagen.

Persiljajuice hjälper till att bota inte bara prostatakörteln, utan också lösa upp stenar i njurarna och salter i salterna i lederna. Behandlingen utförs kurser i 6 månader eller längre, annars eventuell återväxt av adenom (HLS №4 2004 s. 28, från ett samtal med läkare och professor apiterapevt Sinyakov).

Hjälpa till behandling av prostatit - genom folkmedicin och terapeutiska fysiska övningar

Går på skinkorna för behandling av prostata adenom

Mannen hittade prostata adenom, han fick inte behandlas, tills en natt fanns en attack, togs till sjukhuset, men operationen att ta bort adenom kunde inte göras på grund av ett sjukt hjärta.

Mannen läste en artikel om att gå på skinkorna, vilket starkt ökar blodcirkulationen i bäckenorganen och har en fördelaktig effekt på alla organ som finns där.

För behandling av adenom började mannen göra denna övning - 4 meter framåt och 4 meter tillbaka, bara för att närma sig 40 meter.

Jag gjorde bara ett tillvägagångssätt per dag, som ett resultat av att adenomen upphörde att växa, alla symptom på prostata adenom försvann, det allmänna välbefinnandet förbättrades. (HLS 2004 nr 6 sidan 19).

Från fysiska övningar för att behandla prostatakörteln också normal walking hjälper, övningen "Kalmyk Yoga" och Andra övningar som aktiverar blodflödet i bäckenområdet (HLS 2005 nr 9 sidan 11).

Folk behandling av prostata-adenom pumpafrön 500 g skalade pumpafrön slipning i en köttkvarn och blandades med 250 g honung, och rulla degen Bollar från det storleken på hasselnöt.

För att behandla adenom före måltider sätta bollen under tungan tills den är helt upplöst 3 gånger om dagen. Kurs - tills bollarna går ut.

Efter ett år kan behandlingstiden av prostata upprepas. En man för 10 år sedan hittade de första tecknen på prostata adenom. Han började behandlas med detta folkläkemedel. Utvecklingen av sjukdomen stoppades. (HLS 2004 nr 7 sida 6)

Du kan inte rulla bollar, och ta detta botemedel mot prostatit för 1 tsk. två gånger om dagen (HLS 2007 nr 18 sidan 30)

En man på 78 år diagnostiserades med ett adenom i prostata i 2: a graden, föreslog en operation. Men han köpte en hink frön, torkades och maldes i pulver. 1 msk. Pulver av pumpa frön blandas i 100 ml mjölk och drack, gjorde det två gånger om dagen. Dessutom gjorde jag en träningscykel. Ett år senare hade han inget adenom. (HOOO 2008 nr 17 sidan 10)

Salt i folkmedicin för behandling av prostata adenom

Koksaltlösningen behandlar många sjukdomar, speciellt väl löser olika tumörer.

För behandling måste du ta en 9% lösning av salt i vatten, fukta det med gasväv, vikas i 8 lager och fästas vid sårpunkten.

För behandling sätta mannen en saltförband i ljumskområdet för hela natten. Efter 8 procedurer kände jag stor lättnad (HLS 2004 nr 12, sid 26).

Nettle Root i folklig behandling av prostata

Bota adenomen i prostata hjälper till infusion från nätets rötter: 1 msk. l. rot häll 300 mg, koka 10 minuter, insistera 2 timmar, dela in i tre uppdelade doser och ta 3 gånger om dagen i en halvtimme före måltid. Kursen är 2 månader, sedan en paus och en ny kurs. (HGO 2007 nr 8, sid 29).

Övningar för att behandla prostata adenom

Mannen hade ofta urinering - upp till 7 gånger per natt, när han vände sig till en läkare, diagnostiserad med prostata adenom. De sa att den mest tillförlitliga behandlingsmetoden är kirurgi.

Mannen bestämde sig för att bli botad - genom att ladda och pumpa frön. Utförde tre övningar: "cykel" - 60 gånger, "sax" - 60 gånger, kompression av skinkorna - 300 gånger.

Jag gjorde denna uppsättning övningar 2-4 gånger om dagen. Samtidigt åt han pumpafrön 20 gånger tre gånger om dagen i en halvtimme före måltiderna.

Efter två veckor kände jag mig lättad. Och två månader senare försvann problemet helt. Men för att förhindra att träningen från adenom fortsätter. (HLS av 2009 nr 21, sidan 40).

En blandning av Shevchenko från prostata adenom

Shevchenko-blandningen (30 ml vodka + 30 ml vegetabilisk olja behandlar framgångsrikt olika tumörer, inklusive prostata adenom.

Mannen bestämde sig för att behandla adenomen med en blandning av Shevchenko - drack en gång om dagen på en tom mage två timmar innan hon ätit. Dessutom drack avkoket av roten av kardborre, avkok av rötterna av lakrits naken och infusion av bark och hasselnötblad. Efter fem månader försvann adenomen. (HLS 2010 nr 10, sidan 9).

Vide-ört

Vid 75 år vägrade en man adenom, han vägrade operation och bestämde sig för att behandla prostatakörteln med folkmedicin. Jag läste att kiprejnyj te hjälper eller assisterade, började dricka infusioner kapreja nizkolistnogo och kipreja melkotvetkovkovogo. Jag drack 2 koppar kaprejnogo te en dag, på prostata för natten fixade ett blad av en gyllene mustasch. Som ett resultat hade han ett adenom. (HLS 2011 nr 2, sid 15).

Hur man behandlar adenom med björkpinnar

För 28 år sedan startade en man prostatit. De gjorde injektioner, föreskrivna läkemedel, smärtor stoppade, men efter ett tag började de igen. Snart upphörde han att behandlas. Prostatit från tid till annan påminner om mig själv, men då sänkte smärtan sig själv utan behandling. Mannen tolererade bara med att veta att snart igen kommer allt att gå tillbaka till det normala. Gradvis blev smärtan mindre och mindre, och prostatit slutade oroa honom. Men adenomen utvecklades. Det kom varje halv timme på natten och han gick upp på toaletten. I en bok läste han att löken kämpar bra mot denna sjukdom. Blev en man för tre rå lök om dagen med varje måltid, gjorde han det i tre år, men på fören av hopp är inte fullt ut, men lättade adenom symptom - till badrummet, gick han tre gånger mindre ofta - varje 1, 5 timmar. Han shirilsya redan till sin position och började överväga det normala, men i tidningen HLS han kom över en artikel om den mirakulösa egenskaper björk knoppar. Han gjorde det en tinktur sedan passerade bara en månad och innan han kunde ta totalt 150 g tinktur, men resultaten är bara fantastisk - några dagars behandling med tinktur av njurarna, började han att få upp efter 2 timmar, och ligger nu på natten bara en gång, även om har gått eller har skett endast en månad efter början av behandlingen av ett adenom denna nationella agent. Det tar 20 droppar tinktur 4-5 gånger om dagen. (HOOO 2008 nr 11, sid 8).

Folk recept för behandling av prostatit i hemmet.

Behandling av prostatit hos män genom folkmedicin är mycket effektiv. Det viktigaste är att bota prostatit hemma, du måste ha tillräckligt med viljestyrka och ge inte upp behandling efter 3-4 dagar (!).

Varje nationellt recept beräknas inte mindre än 20 dagar. Ett organ såsom en rot dekokt eller persilja utsäde, grönsaksjuice, extrakt av vitlök, honung produkter avsedda för längre perioder.

Men de kommer inte bara att hjälpa till att bota prostatit, men kommer att föra hela organismen i ordning:

- persilja löser stenar i njurarna och avsättning av salter i lederna,

- vitlök - rensar väggarna i blodkärlen från kolesterolplakor,

- honung och pollen förhindra hjärtsjukdomar.

Därför kan dessa folkmedicin användas för liv med stora hälsofördelar - lever utan sjukdomar i upp till 100 år.

Persilja för behandling av prostatit i hemmet

Receptet är detta: en halv kopp hackad persilja roter häll 1 liter kokande vatten och laga på låg värme i 20 minuter. Stam, drick istället för vatten under hela dagen.

Receptet för behandling är detta: slipa fröna i pulver. 4 tsk pulver häll ett glas kokande vatten, insistera i en termos i 15 minuter, sval, dränera. Ta 1 msk. sked 4-5 gånger om dagen.

Folk behandling av prostatit med pumpa frön.

Pumpa frön är den mest populära folkmedicin för behandling av kronisk prostatit och prostata adenom.

Det rekommenderas att äta dem regelbundet en halvtimme före frukost, men helst under hela dagen. Minst tre matskedar om dagen.

Recept från tidningen "Herald of HSE" № 24, 2011, № 6 2012:

En man på 62 år erkände kronisk prostatit och prostata adenom. Från folkläkemedel valde han behandling av prostatit med pumpa frön. Frön lätt torkad, slipad i en kaffekvarn med en skal och siktas genom en sikt (resterna upprepade gånger malda). En halvtimme före måltiden tog 2 gånger om dagen 2 msk. l. pulver från pumpa frön, tvättas med ett glas varmt vatten med 2 delar l. omrördes i den. honung.

Denna blandning dricker han året runt, utan avbrott.

Nu är han 83 år gammal, och han är helt frisk, i full kraft.

Huvudkravet för dem som vill bli behandlade är att människor ska vara icke-rökare och icke-drinkare.

Ett annat recept på behandling av pumpa frön - "Herald of HLS" №9, 2012 år.

Ta 500 g skalade pumpa frön, passera genom köttkvarn, blanda med 1 glas honung. Förvara blandningen i kylskåp. Ta på morgonen för 1 tsk. med en glid, tvättar med te. En blandning för att behandla prostatit en gång per år

Detta folkrecept läses av en 82-årig man och bestämde sig för att använda den. Efter två behandlingskurser med pumpa frön fanns det en sådan lättnad, som inte ens efter att ha tagit dyra tabletter. "Herald of HLS", nr 2, 2012, sidan 30.

Hembehandling av prostatit med päron

Mycket bra hjälp vid behandling av prostata är päron.

Komposit av päron är det önskvärt att dricka året runt, om vinteren använd torkade päron.

Skogpäron är mer användbara. Men det är ganska svårt för de nordliga invånarna att få dem. Päron är inte sötad kompottbehandla som diabetes - det minskar blodsockret. Därför är det ett mycket framgångsrikt folkmedel, om prostatit hos män kombineras med diabetes.

Hur man behandlar prostatit hos män med skalad kastanjefrukt

25 g torrbrun krossad fruktskal häll 250 g alkohol. Insistera 10 dagar, ta 10 droppar 2 gånger dagligen före måltider, de första 20 dagarna i varje månad. Eller 50 g kastanjskal häll 500 gram vodka, drick 30 droppar.

(HLS №14, s. 14, i andra källor, som beskriver behandlingen av prostatit folk rättsmedel, rekommenderar att öka antalet droppar till 20 droppar för mottagning).

Hembehandling av prostatitjuice

Drick sparrisjuice 1-2 glas om dagen. För en bättre effekt blandas aspargesjuice i lika delar med saft av betor, morötter och gurkor.

Goda resultat kan uppnås genom att använda följande folkrecept: drick 2 glas om dagen med en blandning av morotsjuice och gurka i lika delar.

Folkbehandling av prostatit med honung, propolis och pollen

Det är mycket effektiv behandling av honung och andra biodlingsprodukter.

Honung ska tas för 1 tsk 2-3 gånger om dagen, pollen - 1 dessertsked per dag (och om möjligt tre gånger om dagen) på tom mage.

Dessa huskurer inte bara hjälpa behandla prostatit hos män, men också för att mätta kroppen med alla nödvändiga vitaminer och spårämnen, pollen har dessutom en anti-aging effekt på kroppen.

En anmärkningsvärd folkmedicin för behandling av kronisk prostatit är propolis, som har antibakteriell verkan och bekämpar bra prostatainflammation.

40 droppar 20% alkoholisk tinktur av propolis upplöst i 100 g vatten, ta en halvtimme före måltid, behandlingsförloppet - 45 dagar.

Du kan också använda propolis ljus dagligen i 30 dagar.

För att behandla prostatit hos män med hög effektivitet bidrar biet podmor. Häll 2 msk. l. Häll 500 ml kallt vatten, koka och simma i 2 timmar på en lugn eld. Ta 1 msk. l. tre gånger om dagen, äter 1 tsk. honung. Avkokning lagras i kylskåpet.

Stearinljus med honung - ett effektivt folkmedel för prostatit Mix 1 ägg, 1 tsk. honung och 3 msk. l. rågmjöl för att göra en brant deg. Rulla ljusen, sätt i frysen. Ställ in ett ljus på morgonen och kvällen. Behandlingsförloppet med denna folkbota prostatit - 1 månad, bryt sedan - 10 dagar och upprepa kursen.

Traditionell vitlök behandling

Förbereda läkemedlet för detta recept: 5 hackade vitlöksklyfta häll 0,5 liter kokande vatten, insistera på natten, påfrestning och ta 1/4 kopp 1-2 gånger dagligen före måltid. Kursen är 3-4 veckor.

På grund av det faktum att vitlök är ett erkänt folkmedel för rengöring av kärl, hjälper det bra vid behandling av prostatit, återställer nedsatt blodcirkulation i bäckenområdet.

Behandling av prostatit med örter

Cure prostatit hemma kan vara mycket snabbare om vi kombinerar traditionella lösningarna med att ta naturläkemedel.

Det mest effektiva öret mot denna sjukdom är päronblad.

I den populära behandling av prostatit används växter med diuretikum, antiinflammatoriska, immunstimulerande och anticancereffekt, såväl som växter, förbättra blodflödet i prostatakörteln (honungsklöver, kastanj)

Rhodiola rosa i folkmedicin för behandling av prostatit med örter

1 msk. l. hackade rhodiola rosa rötter, häll 200 gram kokande vatten, koka i ett vattenbad i 15 minuter, insistera 1 timme, stam. Drick 1/2 kopp två gånger om dagen (morgon och eftermiddag).

Människors behandling av prostatit celandine

Göra 10% Spirovo tinktur av torr ört Chelidonium eller pressa saften från färskt celandine och späd den med alkohol i ett förhållande av 1: 1.

Ät varje morgon på tom mage, från 1 droppe till 50 g vatten, tillsätt varje dag 1 droppe. På dag 30, gå till 30 droppar och ta, minska varje dag med 1 droppe. Totalt är behandlingsperioden för prostatit med denna folkmekanism 60 dagar.

Därefter ta en paus i 2 veckor och starta en ny kurs. Denna folkmedicin för prostatitis celandine är en utmärkt profylax av adenom, rensar kroppen av olika tumörer, polyper, cyster, ökar immuniteten.

Tinktur från Kalanchoe

För att bota prostatit hjälpte en man ett sådant folkrecept: 1 glas krossade blad av Kalanchoe häll 500 ml vodka, insistera 5 dagar. Drick 1 tsk. per dag. När du mår bättre, drick 1 tsk. per vecka (tidningen HLS 2002, nr 6).

Här är ett annat liknande recept: 100 g Kalanchoe lämnar för att passera genom köttkvarn, häll 200 gram vodka, insistera 20 dagar, dränera. Ta ca 1 tsk. 3 gånger om dagen - smärtan går snabbt (2011, nr 7, s. 32)

Hur man behandlar prostatit med asp

Vid behandling av folkmedicinska remedier av prostatit används aspenbarken i stor utsträckning. Tinktur av bark, inte bara kan bota kronisk prostatit hos män, men också lätt klara av BPH.

På våren, före stigande knoppar, plocka upp bark av asp. Torka, slipa. Litter kan fylla 1/3 med bark, fyll upp med vodka. Infusera 2 veckor. För att bota prostatit hos män, måste du ta en tinktur på 1 msk. l. 3 gånger om dagen tills tinkturen är över. Därefter måste du genomgå ett test. Om prostatit eller adenom kvarstår, bör en annan behandlingskurs utföras, (tidningen HLS 2002, nr 6).

Hur man behandlar prostatit hos män med kastanj?

Ta bort brunt skal från mogna kastanjer, slipa. 2 msk. l. Skal häll 500 g kokande vatten, insistera på en termosnatt och indunsta sedan i ett vattenbad i 2 gånger. Stam, förvara i kylskåp. Drick 30 droppar 3 gånger om dagen på tom mage.

Den populära behandlingen av prostatit med denna buljong fortsätter tills den är över. Då är det en paus i 1 månad och kursen upprepas. Totalt ska tre sådana behandlingskurser utföras.

Samling av örter används ofta i folkmedicin för behandling av prostatit. Loppet av behandlingsavgifter örter - en månad, efter ett uppehåll på 10 dagar och behandlingen upprepas efter behov, med användning av samma eller en annan samling.

Infusion av örter i den populära behandlingen av prostatit ta 1/2 kopp tre gånger om dagen i en timme före måltiden, om inte annat anges i receptet på samlingen.

Samlingsnummer 1: Ta in 1 del björkblad, vanlig hassel, gräshästsvansfält. 4 msk. Skedar av den krossade blandningen häll en liter vatten, koka i 5-7 minuter, smält i 1 timme. Ta 1/2 kopp tre gånger om dagen.

Samling №2: ta 10 delar nypon och 10 delar av hagtorn frukt, uliginose 5 delar, 4 delar av kamomill och 4 delar älgört blommor, 3 delar björk, tranbär, Willowherb, maskros rot, gräs knotweed, 2 delar av örtmedicinska gräs och vintergröna. 8 msk. l. blandning häll på kvällen 2 liter kokande vatten, insistera, inslagna, natt, dränera. Drick varmt för 5-8 glas om dagen.

Denna samling i den populära behandlingen av prostatit är också ett utmärkt verktyg för att stärka hjärtmuskeln, städa kolesterolens kärl, behandla högt blodtryck.

Samlingsnummer 3: Ta in 1 del av blommorna elderbärsvarta, nässla, linne, immortelle, skinnkvist, celandine, yarrow, kinesisk magnolia vinstock. 2 msk. l. Samla 300 ml kokande vatten, värm på ett vattenbad i 15 minuter, insistera i 1 timme. Ta 1/2 kopp tre gånger om dagen.

Samla nummer 4: Ta in 1 del av löv av cowberry, björk, salvia, gåsfot, gräshästslag, nässla. 2 msk. l. Samla 300 ml kokande vatten, värm på ett vattenbad i 15 minuter, insistera 1 timme

Kollektion nummer 5: Ta in 1 del av löv av cowberry, björk, valerian rot, persilja gräs, horsetail gräs, nässla. 2 msk. l. Samla 300 ml kokande vatten, värm på ett vattenbad i 15 minuter, insistera 1 timme

Samla nummer 6: Ta in 1 del av löv av vintergröna, bärbär, celandine, johannesört, gräsmorgon, plantain, enbärfrukt. 2 msk. l. Samla 300 ml kokande vatten, värm på ett vattenbad i 15 minuter, insistera 1 timme.

Samlingsnummer 7: Ta in 1 del av löv av vintergröna, växtbär, bärbär, enbärsfrukt, celandine gräs, motherwort. 2 msk. l. Samla 300 ml kokande vatten, värm på ett vattenbad i 15 minuter, insistera 1 timme.

Samling №8: ta en del vintergröna blad, kamomill blommor, njurar svart poppel, ört malört, persilja, kålrot, Cikoriarot, nypon. 2 msk. l. Samla 300 ml kokande vatten, värm på ett vattenbad i 15 minuter, insistera 1 timme. (Blad av vinter rotundifolia - används i stor utsträckning huskur för behandling av prostatit vinter Men om du inte gör det, då det kan ersättas med torkade bönor dörrar.)

Samling №9: ta en del av björk knoppar, johannesört, vänder, humle, svalört, rot levzei, malört, renfana, rölleka, johannesört, Ålandsrot rot. Förberedelse och användning: 2 msk samling häll 0,5 liter kokande vatten, dränera tillsammans med gräset i en termos, insistera över natten. 2 msk. l. Samla 300 ml kokande vatten, värm på ett vattenbad i 15 minuter, insistera 1 timme.

Recept från tidningen "Herald of Healthy Habits" №21, 2011 år

Mannen kände igen prostatit, började han samråda med en välbekant apotekare vad medicinen skulle köpa. Hon sa att dyra droger är ineffektiva och bara tillfälligt kväva sjukdomen. Rådde mig att behandla prostatit med folkmekanismer. Denna man har länge varit intresserad av medicinska växter, och det var användbart för honom vid behandling av prostatit. Nästan 2 år tog han upp skörden av örter. Jag försökte mycket. Men det bästa sättet att hjälpa honom var ett recept: 1 msk. l. cikoria örter, 0,5 st. l. och johannesört ört av Origanum 3-4 renfana blommor (ärter), Artemisia nypa - denna blandning häll 500 ml kokande vatten i 20 minuter, dricka en halv kopp 4 gånger per dag. Det är tillräckligt att dricka 3-4 dagar för att känna lättnad. Förloppet av behandling av prostatit i hemmet betyder - 10 dagar, sedan en paus i 3 dagar och ytterligare två kurser med en paus. Totalt, hela behandlingen tar 36 dagar.

Hur man behandlar prostatit med barrträd

Mannen hade prostatit, frekvent uppmaning att urinera. Någon rådde honom att göra barrträdsbad - han kokade tallnålar och hällde en koncentrerad buljong i bassängen. Efter denna hembehandling tog det mer än ett år, och denna sjukdom störde aldrig honom, även om han ständigt fiskade på Volga på sommar och vinter och frös ofta. (2011, nr 12, sid 9)

Prostatit - behandling med kipreem

På mannen på 75 år har man upptäckt en prostatit, har riktat till kirurgen vid operation. Men den här patienten var säker på att alla sjukdomar kan botas med örter.

Jag bestämde mig för att behandla prostatit hemma med infusioner av örtfennikel småblommiga, ett recept på detta folkläkemedel som han läste i 2007 HLS. I apoteket finns ett sådant gräs inte, men fann dess tjocklek nära skogen. 1 tsk. råa saker hällde ett glas kokande vatten, insisterade, drack två gånger om dagen - på morgonen på tom mage och på kvällen 30 minuter innan man ätit. Behandling med kipreem varade flera månader. Därefter började han dricka en infusion av en blandning av örter: kapren narrow-leaved (Ivan-te), kaprei melkotsvetkovy och melissa. På prostatan limmade ett löv av en gyllene mustasch, fixering med gips.

Som ett resultat, en fullständig botemedel. Med sikte på att förebyggande fortsätter att ta infusioner, glöm inte om gymnastik. (HLS 2011, nr 2, sid 15)

Tips: Administratör Shmatko Victor - till skillnad från många åsikter om effekterna av iskallt vatten på prostatan - Jag kan säga att jag inte har träffat en enda valross, vilket skulle skada prostatit. Jag gjorde en hel del tid valross, mitt rekord i 10 minuter i isvatten, och så kan jag säga med fullt ansvar att vinterbad är inte bara bidrar till sjukdomen BPH, och även kunna besegra detta vanlig sjukdom hos män, och en bekräftelse på mina ord kommer att vara ett brev från en från läsarna på min webbplats.

Några svar och tips om behandling av prostatit

En gång läste jag kommentarerna till artikeln "Walrus" och bestämde mig för att skriva till dig, för jag tror att detta kan hjälpa någon.

Jag är början valross som på egen risk och risk med prostatit började framgångsrikt härda!

Innan jag började tog jag kontrasterande själar, torkade mig med snö och gick på den och någonstans på en månad eller två i vinter började jag simma i hålet, först döpte jag bara; Sedan i 20 sekunder sitter eller badar var den sista tiden i upp till 1 minut sitter vid en lufttemperatur på 10.

Självklart var jag rädd för att få komplikationer, men det finns ingen, och för hela vintern störde jag inte av sjukdomen, varför jag badar där där det inte finns någon omklädningsrum och jag badar i 3 minuter i kylan!

Jag ber dig att beskriva mitt fall, plötsligt kommer någon att hjälpa! om det skriver! "

- Jag citerar den mest kraftfulla av kända folkmetoder för att lindra förvärringen av prostatit.

Mycket positiv feedback. Läs noggrant. Effektivitet garanteras. Och inga antibiotika.

För att snabbt lindra förvärringen av prostatit måste du förbereda ett avkok av följande komposition:

Destillerat vatten - 150 ml.

Eukalyptusblad - 1 msk. sked.

Mumiyo - 3 tabletter

För att stärka - i denna komposition kan du lägga till en tesked malurt och en tesked grönt te.

I stället för grönt te kan du lägga en påse Maisky te i avkok i några minuter.

Ta 1 matsked torkade malet blad av eukalyptus (krossa dåligt palms i den fina fraktionen) brygd på ett ångbad i 150 ML destillerat vatten. Håll i lite kokande vatten i 10-15 minuter. Separera avkoket från bladen. Rör om det 3 tabletter mamma. Innan du kommer in i buljongen, skölj ändtarmen med varmt vatten från sprutan. Mycket varm, men inte skållande buljong med en volym av 100-120 ml. gå in i ändtarmen. Ligga på magen i 1 timme. Det är möjligt (men inte nödvändigt) att täcka midjan och skinkorna med en varm filt eller filt för att hålla värmen längre. Placera dig själv på mattan framför TV: n och titta på sändningarna. Du kan sätta en varm vattenflaska på skrotet (även tillval). Förfarandet bör göras två gånger om dagen. Du kan på morgonen och på kvällen. Du kan två gånger i rad på en dag.

Om du på den första dagen känner ett skifte i positiv riktning, var noga med att upprepa proceduren för en annan dag.

Denna buljong är särskilt effektiv efter ångbad. I ett bad är det bra att dricka te med antiinflammatoriska örter. Torrt eukalyptusblad kan försmala i en kaffekvarn och sedan 150 ml. vatten för att hälla det inte ett matsal, men bara en tesked.

Du kan också göra med malurt. Om du har gjort den här proceduren från prostatit en tid, men smärtan inte passera och inte klarar känslan av närvaron av tumör i grenområdet, gå till läkaren för tester som avgör vad som egentligen händer med prostatan?

Detta avkok, testat av så många människor, tar bort den vanliga exacerbationen av prostatit. Och om han inte agerar, då prostatan bildas en hel del ärr, ärrbildning, hårdhet, att endast en erfaren urolog kommer att ta bort dem med hjälp av massage.

Det fungerar inte om det finns en infektion i kroppen.

Trots effektiviteten kommer det inte att bota kronisk prostatit. En vecka eller till och med några dagar senare kommer försvärningen att upprepas, och vi måste röra om igen med avkoket. Men i alla fall sparar han sig från kontinuerlig smärta och obehag. Om buljongen är bra för att lindra exacerbationen, kan de användas under lång tid. Men förr eller senare kommer du fortfarande att bry sig om att brygga den. För att göra det bekvämare, måste du översätta från vätska till fast tillstånd. Det vill säga göra ljus av samma sammansättning och förhållandet mellan komponenter. Du behöver inte blanda och brygga någonting, lägg det i sängen innan du lägger dig och lägger dig. Morgon steg utan förföljelse.

Om du vill ha den enklaste kunskapen om egenskaperna hos medicinska växter kan du göra många alternativ för detta avkok.

Det finns också många recept för anspråkslösa balm, som också används som avkok eller ljus. Om du väljer att bli av kronisk prostatit, inte bära tunga laster, inte cykla, inte äta kryddig, inte dricka alkohol, inte super.

Var noga med att göra ett måttligt sexliv.

Om du efter en massiv användning av antibiotika under de tidigare "kurser" har en dysbakteri, måste den säkert behandlas. Annars kommer han ständigt att provocera en förvärring av prostatit.

Det är nödvändigt att behandla tänderna.

Även en ruttet tand avger tillräckligt med infektion för att provocera en förvärring av prostatit.

En exacerbation av prostatit orsakar och inre hemorrojder.

Både dessa och andra sjukdomar kan framgångsrikt behandlas samtidigt med folkmetoder utan användning av dricksdeckningar.

Pavel Ivanovich Pronin - öppnade en riktig universalmedel för män, 3,5 år skrev läkare, media, hälsoministeriet... Hjälp offentliggöra (kontrollera!). Detaljer läs artikeln - "Finalgon" mot prostatit "på webbplatsen: www.zdravamir.ru.

Ord från redaktören

Boken kommer att vara användbar - för alla som har denna sjukdom, eller på scenen av en kronisk prostatit och hyperplasi i prostatakörteln.

En samling material, en komplett upplaga och en privat upplaga - gjordes av Roman Jurkov.

Din feedback, önskemål, kritik, tacksamhet och förfrågningar om publicering av ny och korrigering av bortskämda böcker - skicka till gmail-adress: