Huvud
Analyser

Kegel övningar för män

I medicinens historia mitten XX-talet amerikansk läkare Arnold Kegel in som författare till gymnastik för kvinnor, vilket underlättar leverans och påskyndar återhämtningen av kroppen efter dem. Men många decennier senare, visade det sig att muskel övningar är användbara för män - i privatlivet, behandling av prostatit, hemorrojder, enures.

Vad är Kegel gymnastik?

I kroppen finns det muskler som vanligtvis kallas intima. Dessa muskler är så viktiga för att det mänskliga sexuella systemet fungerar som de gamla kinesiska läkarna betraktade dem "livets och dödens portar". Hos män är mellan testiklarna och anus den pubic-coccygeal muskel. Denna lilla muskel kontrollerar processen med urinering, erektion (penisstimulering) och ejakulation (utstötning av fröet). Dessutom, tillsammans med närliggande muskler, skyddar det bäckensgolvorganen från nedåtgående.

Fysiologiskt är en erektion hos män en rush av blod till penisens klyfösa kroppar, vilket leder till att penis ökar och förvärvar fasthet. Det innehåller emellertid bara en del av de ihåliga cellerna, den andra ligger i bäckens djup. För en kvalitativ erektion ska blodet fylla alla klyfösa kroppar. Detta beror till stor del på den pubic-coccygeal muskel, som utför tre huvudfunktioner: kompression, sammandragning och utstötning.

Gymnastik Kegel för män är utformad för att lära sig hur man mentalt hanterar denna muskel. Han bör stressa eller slappna av inte själv, men när hans herre behöver det. Grunden för Kegel övningar är förmågan att avsiktligt begränsa urineringens verkan. Utbildning av intima muskler syftar till att förstärka den pubic-coccygeal muskeln och öka blodflödet till bäckenområdet.

Än intim gymnastik för män är användbart för män

Hem övningar med hjälp av Kegel övningar hjälp:

 • öka libido (sexuell lust);
 • stärka erektion
 • förbättra kvaliteten på sexuella handlingar, eliminera prematur utlösning hos män;
 • öka orgasmens känsla
 • förhindra utvecklingen av prostatit, hemorrojder, urininkontinens, avföring.

Särskilt värdefull är att Kegel övningar för män påverkar prostatakörteln. Rollen av denna gymnastik i behandling och förebyggande av prostatit, prostata adenom är stor. Efter träning minskar stillastående fenomen i bäckenorganen. På grund av detta upplever patienter med hemorrojder, enuresis och encopresis (inkontinens av avföring) också lättnad.

För styrka

Om den pubic-coccygeal muskeln försvagas, har män ett problem med erektion, så det är nödvändigt att stärka den. Den sexuella handlingen regleras av ett komplex av komplexa neurofysiologiska reflexer. Först stimulerar den intima muskeln en erektion. Då fyller blodet i penisens klyfösa kroppar, och så snart trycket når maximalt utlöses ejakulationsmekanismen. Övning för att öka styrkan bidrar till att normalisera denna process.

En annan effekt av gymnastikkegel - förvärring av penisens känslighet, vilket kan stärka orgasmens ljusstyrka avsevärt. Den ökade excitabiliteten hos penisens huvud kan emellertid leda till för tidig utlösning. Penis anpassar emellertid till ett nytt tröskelvärde efter 2-3 veckor. Utveckla en intim muskel, utför övningar Kegel, det är vettigt och att uppleva seriella orgasmer.

Vid urininkontinens

Hos män uppträder enuresis ofta efter operation på prostatakörteln, urologiska infektioner, stroke. Träning av bäckensgolvsmusklerna med Kegel övningar hjälper till att behärska deras spänningar och avkoppling. Som ett resultat blir trängseln att urinera hos män mindre vanlig. Efter att ha lärt sig att dra på baksidan av bäckenbotten, kan du bli av med handlingar av ofrivillig avföring.

Med prostatit

Eftersom en av de främsta orsakerna till inflammation i "andra hjärtat" av moderna kvinnor, särskilt i städerna - deprimerande fysisk inaktivitet, bäcken svårt utflöde av venöst blod. Hennes stasis orsakar en inflammatorisk process i den ömma prostatakörteln. När man utför övningar Kegel för män normaliseras blodcirkulationen, prostata återhämtar sig.

Med hemorrojder

De främsta orsakerna till denna sjukdom - stagnation i bäckenregionen, lyfter överdrivna vikter, frekvent förstoppning. Kegel övningar med fysisk aktivitet, balanserad näring effektivt kan hjälpa muskler och kärl i anus att återställa normal funktion. Förbättringen av blodflödet avlägsnar sjukdomens svårighetsgrad, de hemorroida noderna minskar med tiden, upphör att falla ut.

Hur man utför Kegel övningar för män

Vid daglig träning kan gymnastik förbättra hälsan i några månader. Övningar är enkla, det finns ingen specifik instruktion för deras genomförande. Du kan träna muskler varhelst och när som helst - för andra är det helt osynligt. Det enda villkoret är att genomförandet av komplexet ska vara regelbundet, och det ska göras korrekt.

Det svåraste är att känna var den pubic-coccygeal muskeln är. När du urinerar bör du försöka avbryta lagen. Den muskeln, som i dessa sekunder stammar, och du behöver träna. Den första uppgiften att behärska Kegels metod är att lära sig att avbryta urinflödet. Då kan du övervinna och kontrollera utlösning. Det tar dock tid och tålamod.

Så, hur man gör Kegel övningar korrekt? Först med en tom blåsan. För det andra, utan att musklerna i buken och skinkorna medverkar. Kegelövningar för män utgör ett sådant komplex:

 1. Först måste du spänna muskeln i 1-2 sekunder och sedan slappna av.
 2. Samma, men i en snabb takt (med rätt prestanda, rinner penis).
 3. Räkna från 1 till 5, komprimera gradvis muskeln och sedan räkna från 5 till 1 släppa.
 4. Håll muskeln i spänning, varje gång förlänga tiden.
 5. Raging, stoppa jet 5 eller flera gånger.
 6. Tryck, som med förstoppning (utstötning).
 7. Att tvinga penis i ett tillstånd av erektion att fluktuera upp och ner.

Det rekommenderas att starta Kegel övningar för män med 10 stammar, avslappningar och poppar och lägger till en varje dag. Om musklerna är betydligt trötta måste du ta en paus för en dag eller två. Effektiviteten av övningar med metoden av Kegel ökar om parallellt med att applicera universella anal-tränare. De kan användas av män, tjejer, kvinnor. Luften pumpas in i kammaren, vilken expanderar och, genom att utöva tryck, tränar bäckensmusklerna. Detta är särskilt användbart vid behandling av kronisk prostatit.

Kontra

Innan du börjar träna dina muskler med hjälp av Kegels metod måste du vara säker på att det saknas ett antal sjukdomar och tillstånd i männas bäckenorgan. Dessa är:

 • prostatit, hemorrojder - i exacerbationsstadiet
 • purulenta, inflammatoriska patologier;
 • tumörer, tromboser;
 • postoperativt tillstånd vid avlägsnande av prostata adenom.

Video: hur man gör övningar för att stärka bäckens golvmuskler

recensioner

Michael, 25 år: Svag erektion, för tidig utlösning - idag är det här ett problem för många män, även unga. Försök Kegels teknik är värt det. Skada kommer inte att hända, men fördelarna för män är uppenbara. Bekant försökt, säger de, ger bra resultat. Bara det är svårt att omedelbart hitta rätt muskel. Det viktigaste är att det här inte är en fiktion, det hjälper verkligen att skapa sex.

Dmitry, 33 år gammal: En vän berättade för mig hur han plockade upp svampen, tvekade länge, men var tvungen att gå till doktorn. Det visade sig att prostatit redan uppträdde. Läkaren först skrev starka läkemedel, och sedan Kegel övningar. Jag vet inte vad som hjälpte mer - medicin eller gymnastik, men mannen botades helt. Mest troligt påverkades det både i komplexet.

Andrew, 22 år gammal: Min bror lärde mig på internet att för män finns en sådan gymnastik Kegel. Jag bestämde mig för att prova det, tränade varje dag. Innan dess var hans intima liv med sin fru inte särskilt bra. När de kränktes var erektionen förlorad. Sedan säger han att samlaget förbättrats, kön började känns på något sätt på ett nytt sätt, skarpare. Överraskande verkar detta vara en väldigt effektiv metod för män.

Utbildning av bäckens golvmuskler hos män enligt Arnold Kegel-systemet

Övningssystemet, som utvecklats av professor A. Kegel och syftar främst till kvinnliga representanter, visade sig vara mycket effektivt för män. Men av dessa få människor bestämmer sig för att göra gymnastik om det finns problem med urin- eller reproduktionssystemet. Och förgäves, eftersom Kegel övningar för män kan återställa sin hälsa, möjligheten att ingå ett intimt förhållande och njuta av livet igen. Men för att uppleva mirakel och effektivitet av sådan gymnastik är det viktigt att veta hur man hanterar Kegelsystemet ordentligt. Om detta och mycket mer kan du lära av den här artikeln.

Övningssystemet från Kegel är en ny variation av gymnastik, som beskrivs även i antiken i Kamasutra och andra avhandlingar. Genom sådana fysiska aktiviteter kvinnor och män har möjlighet att stärka musklerna i bäckenbotten, samt att förebygga och bli av med vanliga problem urogenitala och sexuella organ.

Intressanta fakta

Arnold Kegel är en legendarisk figur inom gynekologi. På fyrtiotalet var han i ett försök att lösa de problem som är förknippade med urininkontinens hos kvinnor, uppfann en speciell simulator "promezhnostometr" och utvecklat ett system av övningar för att stärka bäckenbottenmuskulaturen och mellangården.

Dessa uppfinningar har visat sig vara medicin på den positiva sidan. Och senare visade det sig att inte bara en kvinna kan bli av med hälsoproblem med hjälp av Kegel övningar, utan också en man. Vidare bekräftades deras höga effektivitet vid behandling av representanter för den starka halvan av mänskligheten under de praktiska testen av simulatorn och gymnastiken.

Det är värt att notera att den amerikanska Arnoldkegeln inte blev den första grundaren av systemet med mirakulösa övningar. Ändå kunde han popularisera den och modifiera den, vilket gör den lämplig för användning i terapi. På grund av detta, enligt systemet med Kegel övningarna, som blev populär på nittiotalet, har vi hjälpt många människor att bli av med sjukdomar i urogenitalsystemet, sexuella dysfunktioner och sjukdomar i ändtarmen. Men är det allt så molntfritt och finns det någon fördel av enkla gymnastikövningar?

Fördelarna med metoden

Fördelarna med övningarna, kombinerad i ett komplex av amerikanska A. Kegel, är vetenskapligt bevisade. Regelbundna lektioner om professorns system med en gradvis ökning av belastningen ger ett fenomenalt resultat och hjälper inte bara till att återfå den tidigare hälsan utan också för att förbättra sina egna resultat.

Patientens feedback och vetenskaplig forskning bekräftar att gymnastik enligt Kegel har många positiva sidor för män. nämligen:

 • Eliminering av de mest obehagliga och smärtsamma manliga problemen (som hemorrojder, prostatit och andra).
 • Ökad tonus av pubic-coccygeal muskel.
 • Ökad libido och sexuell känslighet.
 • Stimulering av blodcirkulationen i könsorganets muskel, vilket positivt påverkar erektionen.
 • Förstärkning av orgasmen, liksom dess längd.
 • Förmågan att kontrollera varaktigheten av en intim handling och processen för utlösning.
 • Att bli av med ett sådant obehagligt syndrom som urininkontinens, som i regel uppträder efter att mannen har tagits bort under operationen (prostatektomi), prostatakörteln helt eller delvis.

Det terapeutiska gymnastiska komplexet av Kegel övningar var ursprungligen utvecklat för att rädda män från inkontinens. Mycket ofta förekommer en sådan sjukdom bland den manliga hälften, som genomgick en kirurgisk operation för att avlägsna en del av prostata eller helt detta organ. Dessutom kommer systemet att hjälpa patienten att bli av med kroniska inflammationer och förbättra blodtillförseln till bäckenorganen. Och även om det inte finns tecken på patologiska abnormiteter hos en man, kan man i förebyggande syfte tillgripa Kegels gymnastik för att förbättra organets funktion i det genitourära systemet. Under träningen återställs deras anatomi gradvis och naturliga funktioner förbättras betydligt.

Kontra

Men, liksom andra terapeutiska metoder, har Kegels gymnastik sina egna egenskaper. Så, för att få en positiv effekt under lektionerna och inte att skada din kropp är det viktigt att veta vilka situationer där träning enligt den amerikanska professorns system kommer att kontraindiceras till patienten.

Undvik att träna övningar för män:

 • i vilka sjukdomar i bäckenorganen som uppträder i akut form diagnostiseras;
 • med kärlsjukdomar i detta område;
 • under rehabilitering postoperativ återhämtning (särskilt vid frekvent blödning);
 • med diagnostiserade neoplasmer;
 • I den postoperativa perioden efter en ny prostatektomi.

I dessa och andra fall blir det inte överflödigt att kontakta din läkare. Den terapeutiska metoden att återställa sexuell, reproduktiv och urinfunktion från Kegel kommer bara att gynna männen om de noggrant följer läkarens anvisningar och observerar själva övningens riktiga teknik.

Funktioner av metoden

Så, hur man gör effektiva övningar på rätt sätt, och vilka är huvudkomponenterna för framgångsrik träning med Kegel-tekniken? Det är värt att notera att framgången i klasserna hemma beror på tre komponenter:

 • Regelbundenhet (övningar ska utföras varje dag).
 • Tydligt bestämt ultimat mål.
 • Den korrekta definitionen av rätt muskler och deras deltagande i utbildningen.

När alla tre förutsättningarna är uppfyllda kan en positiv trend uppmärksammas först efter en månad av daglig träning sedan starten av träningen. Men även efter det positiva resultatet är markerat, är det inte värt att stoppa för att träna gymnastik Kegel. Fortsätter övningarna på den amerikanska professorns system, i framtiden kommer männen inte bara att kunna konsolidera resultatet utan också få full kontroll över bäckens organers muskler.

När det gäller rätt teknik utföra gymnastiska komplex, sedan i början man ska hitta rätt muskler (blygd-svans) att främja sin utbildning har gett önskat resultat - att bli av med sjukdomar, återställt potens, ökad libido och kontroll av urin funktion. För att förstå var den pubic-coccygeal muskel är belägen, måste du lägga handen på skrotet och styra processen med sin sammandragning. Den första lektionen kan göras hemma.

Innan du gör det första träningspasset, var noga med att tömma blåsan. Man bör vara beredd på att under de första 2-3 veckorna av träning kan för tidig utlösning (förändras före och efter träning i bilden) uppstå på grund av en ökning av penisens känslighet. En sådan bieffekt kommer att försvinna redan under den fjärde veckan med vanliga klasser.

Komplex av övningar

Övningarna själva är rörelser som gör att du kan "pumpa" pubic-coccyx-muskeln. För detta är det nödvändigt att utföra följande komplexa:

 • För att öka kontrollen av muskelkontraktion. I vilket som helst lämpligt läge bör du spänna muskeln och slappna av efter 5 sekunder. Det är nödvändigt att utföra tio sådana rörelser i rad.
 • För uthållighet. Under träningen måste muskeln pressas och i den här positionen behållas så länge som möjligt. Du kan upprepa 2-3 gånger så mycket som möjligt, vilket ökar varaktigheten av rörelsen och antalet repeteringar med tiden.
 • Att expandera muskels möjligheter. Först måste den vara lite stressad och hållas i den här positionen i 5 sekunder, varefter den ska spänna ännu mer och igen för att hålla en 5 sekunders paus. Då kan du återställa den till sin ursprungliga position och slappna av det också i etapper.
 • För snabbare minskning av tonen. Så fort som möjligt måste du växelvis komprimera och slappna av den högra muskeln. Sådana rörelser bör också göras vid 10 i början av träningen.

En uppsättning övningar för Kegel, som rekommenderas för män, på video.

För att stärka bäckens golvmuskler hos män var det framgångsrikt, bör du börja med en liten belastning, som gradvis ökar varaktigheten av muskels kontraktion (spasma). Detta gör det möjligt att inte bara avlägsna patologiska abnormiteter utan också att återställa bäckensorganens funktion till en normal nivå och sedan till och med förbättra de erhållna resultaten.

Det viktigaste - sluta inte där. Och om det under första gången är nödvändigt att träna på Kegelsystemet dagligen, då efter 1,5-2 månaders träning kan du träna varannan dag. Under förutsättning att belastningen är tillräcklig för att pausa för vila 1 om 2 dagar.

Vi vill notera att den amerikanska professorn A. Kegels metodik fick många positiva recensioner. Dess fördelaktiga effekt noteras av både kvinnor och män.

Topphemligheter om hur man korrekt utför Kegel övningar för män

Tänk i detalj hur du utför Kegel-träning för män korrekt.

Förutom vem har tänkt upp, är en liten historia

Detta utbildningssystem uppfanns av den amerikanska doktorn Arnold Kegel. Initialt var det ett mål att få bäckensmusklerna och de intima zonen till en tonus hos de som födde kvinnor och gravida kvinnor.

Efter alla dräktighetsprocedurer och sedan barnets födelse i honan blev bäckensgolvets muskler blöta. Det fanns problem med urinering, förlorade tidigare nöjen under sammansättningen.

På grund av den komplexa professor i motion dam återvände till sin forna elasticitet och tonen musklerna i din kärlek, och även gör dem mer motståndskraftig än de var innan barnet är fött.

Efter professorns död insåg man att med tanke på likheten hos den sexuella strukturen i könsområdet skulle doktorns träningssystem också vara mycket effektivt för män.

Alla plusser från konstant träning

Vad är användningen av Kegel övningar för män och resultaten efter daglig träning:

 1. ökar uthållighet i sängen och visas kontroll över en förtidig finish;
 2. förbättrar blodflödet i det ihåliga orgelet, vilket ökar dess stridsberedskap och styvhet;
 3. pumpas genom tekniken av "muskel av kärlek" kan du få mer nöje och förnimmelser i sängen;
 4. risken för prostata sjukdom, prostata adenom försvinner;
 5. förhindra risken för prostatit;
 6. eliminerar risken för sjukdomar i samband med inkontinens eller urinering;
 7. förbättra cirkulation blod i det lilla bäckenet
 8. ökad libido och kvalité av sexuellt liv;
 9. Höjningsvinkeln hos den manliga värdigheten i förhållande till kroppen återställs, det blir mer akut som i unga år;
 10. risken för utveckling av hemorrojder försvinner.

Vad är den här kroppen

Detta är huvudmuskeln i bäckenbotten och kallas för pubic-coccygeal. Det börjar i pubicområdet och slutar på coccyxens plats, därav namnet.

Andra termer och dess synonymer

 • LK-muskel;
 • membran i bäckenbotten;
 • kärlekens muskel
 • den pubic-coccygeal muskel;
 • pubic-coccygeal muscle;
 • Kegelmuskel;
 • PC-muskel.

För vilka funktioner i bäckenet är ansvarig

 1. korrekt funktion av det urogenitala området
 2. blodcirkulation i könsorganet, inflytande och utflöde;
 3. kontroll över tömningen av tarmarna.

Med tillräcklig träning uppnår bonden medveten spänning, avkoppling och imitation av tryckande rörelser i denna muskel.

Och dessa åtgärder görs när det är nödvändigt för människan, och inte godtyckligt.

Vad händer om du inte följer sin ton

flabbiness

Om du ofta sitta, inte leder en aktiv livsstil, lite drag, stöder inte tonen musklerna i bäckenbotten och träna PC muskeln, de blir slapp, och blodcirkulationen i detta område blir många gånger värre.

Dåligt blodflöde till kroppen

Då människans värdighet illa fylld med blod, det är svårt att uppnå sin kampberedskap. Och om det visar sig att uppnås kan utflödet från könsorganet, även med koalition, inträffa vid något oväntat ögonblick.

Och då börjar det allvarligt begränsa personen, för han vet inte varför erektionen försvinner.

Problem med ändtarmen

Dessutom, på grund av svaghet och slaphet i lumbosakralmuskulaturen minskar retentionstid rektal kraft.

Dålig uthållighet i sängen

En annan populär minus är oförmågan att begränsa den för tidiga finishen i sängen med en älskad och frustrerad kärleksspel. Tidigare talade vi också om sätt att hantera en snabb finish här.

För att börja studera instruktionerna om hur man gör Kegel övningar för män korrekt måste du alltid alltid hitta platsen för vår muskel.

Hur man bestämmer platsen för denna muskel

1 metod att hitta

 • När du går på toaletten lite, koncentrera dig på att se till att stoppa urinflödet. För detta spänner du alltid på samma muskel som ligger inom bäckenområdet.
 • Kom ihåg platsen för detta område, vilken typ av muskel du anstränger för att stoppa vätskan i toaletten. Det är du som behöver träna.
 • "Kram ut" resterna av strålen du tillåter också denna muskel. Prova nu upprepning liknande spänningar och kompression redan utanför toaletten.
 • Om du inte lyckades sluta jet, så tills din muskel är för svag och det finns ett större incitament att arbeta med det.
 • Liknande kompressioner som på toaletten kommer att användas av dig i sängen med din älskare för att undvika för tidig finish.

2 metod att hitta

 • När ditt sexuella organ är i kampberedskap och har maximal erektion, behöver du inducera honom börja studs. Detta kommer att ske med hjälp av stammen bara lapanniokockmuskeln.
 • Med en sådan "studsande" kan du lägga handen på skrotet för att fullt ut uppleva muskelspänningen och dess exakta position.
 • Muskeln som kontraherar, rör sig och stammar är den du söker. Det är det vi ska pumpa och träna. Utövandet av sådana hopp i framtiden är ett av svaren på frågan om hur man utför Kegels metod för män. Ta den här metoden själv. Liknande metoder för styrka som vi har beskrivit här.

Börja träna i tre steg

Vår muskel, som vi kommer att arbeta, omger prostata.

Förmågan att medvetet slappna av och stretch "Love muskler" kan du fördröja eller stoppa förväg avsluta i sängen med en favorit, samt ge dig en hel del andra fördelar, som vi skrev om i artikeln.

För detta är det nödvändigt att börja förstärka det och hålla det i gott skick dagligen.

Steg 1. Stress och avkoppling

 1. Stram kärlekens muskel med all sin kraft och behåll den i sådan spänning för 3 sekunder.
 2. Stopp komprimering, slappna av helt i 3 sekunder. Dessa två första steg är 1 cykel.
 3. Sådana cykler du behöver göra 20-30 under dagen.
 4. Gradvis, vid slutet av veckan, öka antalet cykler till 50 per dag.
 5. Du måste utföra dessa övningar varje dag i två veckor. Det är inte alltid nödvändigt att träna Kegel-träningen för män hemma, eftersom det kan göras var som helst och var som helst.

Steg 2. Lär dig att isolera från andra muskelgrupper

 1. Först kommer du att ha en tendens stammen tillsammans med lk-muskeln och andra muskler i bäckenet: skinkor, press, mage, ben, tår, muskler i ansiktet. I början kommer det att vara normalt för en nybörjare.
 2. Men din uppgift är att lära dig att komprimera och slappna av den pubic-coccygeal muskel isolerade från andra muskler. Lär dig att arbeta bara med det. Detta kommer att ge en större effekt.
 3. Det är viktigt att gradvis öka belastningen och antalet cykler när du tränar denna speciella kärlekskärl. Det är som i gymmet när du kom för att svänga. De gjorde sin norm på 15-30 minuter och lämnade sig för att vila. Allt behöver vila.
 4. Constancy - bestäm framgångsfaktorn. Bestäm ditt minimum, vilket du enkelt och utan mycket arbete utför. Och hädanefter börja gradvis öka belastningen. Det är som i gymmet. Denna typ av måttlig och daglig Kegel gymnastik för män och en uppsättning övningar för kompression och avkoppling ger sina frukter.

Steg 3. Komprimering görs längre i tid och avkoppling är kortare

 1. Nu strävar kärlekens muskel med all sin kraft och hålls i sådan kompression för 10 sekunder.
 2. Koppla av den här muskeln på 4 sekunder. Sådana första två nya steg utgör 1 ny cykel.
 3. Sådana cykler du behöver göra 20-30 på en dag och öka gradvis deras antal till 70-100 per dag.
 4. Det är möjligt att bryta övningen att utföra cykler på 2 delar: 50 på morgonen och 50 på kvällen. Till exempel, 50 när du går till jobbet på morgonen och samma kväll på vägen hemma.
 5. Det tredje steget ska genomföras inom 4 veckor. Och då behöver du bara hålla muskeln tonad, släng inte i träningspasserna, och repetera dem regelbundet och återvända till dem.

Titta på följande video om Kegels övning för män och lektioner om hur man förbättrar det.

När det gäller ökad uthållighet i sängen med en älskad man talade vi också i en annan artikel med intressanta uppenbarelser.

Efter avslutad 3 steg

När du går igenom alla 3 steg, är du redan du kan experimentera och hitta vad som fungerar bäst för dig individuellt.

Exempel på individuella preferenser

 • Någon kommer att vara bekväm att göra 2-3 lång kompression i 15 sekunder med en 2 sekunders paus mellan dem.
 • För andra kommer det att finnas en idealisk serie korta klämningar i 5 sekunder.
 • Någon kommer att använda 2-3 korta pressar (för att det ska vara enkelt och utan stor ansträngning), en paus för återhämtning, och igen 2-3 korta pressningar.
 • Vissa människor kommer att göra först om 40 mycket kort kompression som uppvärmning, och sedan 15 långa. Hur bekvämt.
 • Vissa börjar med lätt komprimering på 10-15 sekunder, och gradvis med nästa steg ökar styrkan. När de når maximal kompression, minskar de också gradvis lasten utan att gå i ett avslappnat tillstånd. Endast 3-5 steg med kompressionskraft. Med frekvent träning börjar Kegels muskler hos män vid varje steg att öka kompressionstiden.

Hur man testar styrkan hos musklerna erfarna män efter långa rutiner

 1. När du redan lär dig hur du gör din värdighet i ett spännande tillstånd lätt och utan belastning, sätter erfarna män en handduk på den.
 2. Här är din kropp redan lätt studsa med en liten handduk, draperad ovanpå. Detta kommer inte mycket att komplicera uppgiften, särskilt om du har praktiserat länge.

Det rekommenderas att du gör det med en handduk på morgonen. Återigen krävs det konsekvens. Således kommer du vara mindre benägna att ställa frågor om hur man ökar männs styrka.

Användningen av teknik i sängen för att förlänga närheten

I sängen med din favoritapplikation av tekniken för långvarig kompression av musklerna hjälper Kegel till att fördröja finishen.

 1. Spänning med maximal kraft. När du känner att en flock hästar transporteras bort i fjärran, och målet är oundviklig när tåget närmar sig sitt slut station, börjar du anstränga pubococcygeal muskel med all den maximala effekt som du har. Precis som du lärde dig under träning. Cirka 20-30 sekunder räcker, någon behöver och mer.
 2. Vet hur man känner igen tillvägagångssättet till den kritiska punkten. Vid en kritisk gräns börjar någon att rulla ögonen. I det här fallet börjar din prostata som regel regelbundet minska, sådana vibrationer uppträder i könet. Alla borde tydligt förstå omfattningen av excitationen i hans kropp och förstå början av detta kritiska ögonblick i förväg. Många har inte lärt sig att känna igen den toppen när lokomotivet bär bort, och därför frågar de ofta varför en man snabbt slutar sin verksamhet.
 3. Komprimering är bättre att börja tidigare än vanligt. Du kommer aldrig att förlora din säd, oavsett hur önskvärt och fortsätta att hålla en spänning pubococcygeal muskler, behöver du inte ge slack och inte slappna av för en sekund. Det är bättre att hålla en lång pressning i några sekunder innan det är för sent. Gör precis som nämnts i artikeln och visades för nybörjare i videon lektionen om Kegel träning för män hemma. När vibrationen stannar kan du koppla av.
 4. Dra ut vid rätt tidpunkt. Underlätta tekniken genom att det är bättre att dra ut sin värdighet och därigenom hålla pressen. Fortsätt friktion efter att de släppts och det finns inget behov av muskelspänningar.
 5. Använd små knep. Om det under övning du arbetat med pubococcygeal muskel isolering, redan en partner i sängen, kan du fuska och hjälpa sig själva omfatta andra muskler för att bevara fröet (någon ansträngande press, någon skinkor, ben, muskler i munnen, käken, eller fingrar på benen). Men det här är bara i sängen för att förlänga intimiteten. Under den utbildning som krävs för att göra komprimeringen separat från andra muskler, som beskrivs i steg 2. Det är det enda sättet att verkligen pumpar.

Om vilka subtiliteter som är glömda

1. Förväxla inte träningspraxis med den första fasen att hitta en muskel

 1. Varje gång stoppar vätskestrålen i toaletten inte nödvändigt! Detta är en metod som endast är utformad för att ta reda på var kärlekens muskel ligger i kroppen. Gäller endast vid inledning i nybörjare.
 2. Kärnan i själva tekniken är att lära sig att slappna av och komprimera denna muskel under alla förhållanden och inte bara i en toalett.
 3. När du redan har hittat och känt det, är den mycket steg-för-steg-övningen av kompression och avkoppling bäst utförd med en tom bubbla. Att det inte fanns något övertryck på prostata.
 4. Det är på toaletten att det kommer att vara lämpligt att träna Kegel-träningen för män med inkontinens efter operationen.

2. Applicera de finaste andningsandningarna

 1. Att andas bättre än magen, det måste finnas en sådan bukspray under träning. I detta fall ska luften inandas av näsan, inte genom munnen.
 2. Subtilitet av andning. Inspirationen gör vanligtvis muskelspänningen, och vid en lugn utandning är avslappningen redan klar. Förvirra inte.

3. Kompression görs i olika former och även när man går

Kanske är det lättast för en nykomling att påkalla en muskel när han ligger ner.

Men med erfarenhet och övning borde en person komma till det faktum att stressen av vilken tid som helst ska uppnås och sitta, stå och jämnt under gång. Utan begränsningar i poses.

4. Felaktig tro

 • För många okunniga människor orsakar teknikkens namn ett missförstånd eller skandal, vilket är ett stort misstag på grund av inkompetens.
 • Denna övning är för riktiga män som vill bli bättre bland andra.
 • Önskan att träna manliga Kegel övningar för att stärka bäckenbottenmuskulaturen ger dig ytterligare kunskaper i sängen, är inte inneboende i de vanliga killar.

5. När resultaten är synliga

Beroende på hur mycket muskeln försvagades först före början av alla metoder, kommer resultaten fram till följande termer:

 • 1-2 månader;
 • eller om ett halvt år (om membranet i bäckensgolvet var initialt särskilt svagt).

Till exempel finns det förändringar i sängen när det gäller muskelpumpning och uppskjutning av för tidig finish

Det bestäms mycket av din uthållighet och önskan att ta itu med problemet vid roten. Det viktigaste är att inte ge upp och ge tid varje dag att utveckla sig själv.

Kegel övningar för män: video lektioner hemma

I den här artikeln kommer vi att titta närmare på video lektioner, hur du utför det korrekt Kegel övningar för män hemma med inkontinens, för att stärka bäckens golv, med svag erektion hos män eller hennes minskning, prostatit, prostata adenom, tillstånd efter operation.

Övningar av Kegel på inkontinens

Urininkontinens hos män är en förödmjukande sjukdom som berövar tröst i livet. Med detta problem, cirka 7% av männen i "blomstrande" krafter. Lösningen ligger i det medicinska planet och inom psykologin, trots att en bra terapeutisk effekt uppnås genom Kegel gymnastik - speciella övningar för män med inkontinens.

Kombination av Kegel övningar och träning av blåsan

Kegel övningar för bäcken golvmuskler och blås utbildning rekommenderas ofta som den första raden av tillvägagångssättet för behandling av alla former av urininkontinens. De kan hjälpa till och förbättra symptomen signifikant hos många patienter, bland annat hos äldre som har haft blåsproblem i många år.

Stressfull urininkontinens leder till en ofrivillig förlust av urinkontroll. Samtidigt ökar intra-abdominal tryck under hosta eller nysning. Incontinens utvecklas när bäckenbottenmusklerna försvagar.

Kegelövningar syftar till att stärka bäckensgolvsmusklerna som stöder urinblåsan och stänger sfinkterna. Dr Kegel utvecklade först dessa övningar för att hjälpa kvinnor före och efter förlossningen, men de är mycket användbara för att förbättra abstinens hos alla kvinnor och även hos män.

Du behöver utöva blåsan med specifika övningar mellan urinering.

Patienter gör först korta mellanrum mellan urinering, och sedan uppträder gradvis deras urinering var 3-4 timmar.

Om uppmaningen att urinera inträffar mellan planerade övningar, ska patienterna förbli på plats tills lusten sjunker. Samtidigt flyttar patienten långsamt till badrummet eller toaletten.

De första resultaten av behandlingen, förutsatt att övningarna utförs regelbundet och att de utförs korrekt, observeras 2-3 veckor efter behandlingens början. De vanligaste initiala positiva förändringarna är försvinnandet av läckage av urin med liten fysisk ansträngning, särskilt under första hälften av dagen.

Övning av övningar

Urinering är en kontrollerad process av hjärnans övergripande inflytande på bäckens golv. Deras försvagning och andra problem med blåsans sphincter - en av orsakerna till urininkontinens, dess "läcker" efter avgången på toaletten "på en liten".

Övningar av Arnold Kegel - som syftar till att förstärka de intima musklerna, så att de kan återfå kontrollen över urineringens verkan.

Och om dessa övningar hjälper efter en operation på prostata (transuretral resektion av prostata i adenom)?

Ett viktigt faktum är att A. Kegels övningar hjälper till att återvända mannen till ett helt liv efter en operation för att ta bort prostata.

Övningar utförs i ett komplex, de är enkla, kräver ingen speciell utrustning, tidskostnader: de kan göras av någon man.

Vem passar inte Kegel-komplexet?

Tyvärr har metoden begränsningar och inte alla som lider av inkontinens kan använda den.

Kontraindikationer inkluderar:

 1. återhämtningsperioden efter operation på buken eller könsorganen;
 2. tumörer i bäckenregionen, inklusive prostata;
 3. akuta inflammatoriska och infektionssjukdomar i könsorganen.

Lyckligtvis, efter eliminering av kontraindikationerna beskrivna ovan, blir träningsuppsättningen tillgänglig för utförande.

Teknik för att utföra urininkontinens

Till att börja med måste du hitta och bestämma musklerna i bäckenet som är involverade i övningarna. Det kommer att hjälpa till i denna rutinmässiga urinering:

 1. vid urinkörning - stoppa muskulöst starkt urinflöde och kom ihåg vilka inre muskler som tenderar att spänna;
 2. upprepa muskulär kontraktion och avkoppling "på torr" för att upprepa och komma ihåg känslan;
 3. försök att göra alltför i ett knep läge om du har svårigheter.

Om du är osäker på huruvida den valda platsen är korrekt, försök flera gånger att avbryta urinflödet. Övningen ska inte påkalla musklerna i den främre bukhålan, skinkorna - arbetet utförs endast inuti bäckenet.

När rätt muskelgrupp hittas, gå direkt till tekniken med Kegel övningar:

 1. I första etappengör kortvarig kompression av musklerna - tre uppsättningar av 10 gånger (som om stoppar och återupptar urinering). Gradvis öka antalet muskelkontraktioner med fem gånger för att uppnå 30 nedskärningar och avslappningar i en session.
 2. I andra steget- Försök att hålla en paus på kontraktionen kontinuerligt i 5-10 sekunder (sluta urinera i fem till tio sekunder). Antal tillvägagångssätt 3.
 3. I tredje etappen- Fördjupa inflytningsmåttet på bäckens golvmuskulatur. Det är, klämma djupare och djupare - dra i skrotet - punkten mellan anus och könsorganen inuti, i sig själv.
 4. Det sista steget- långsam träning av bäckensbottenmusklerna från första till sista etappen. När du håller fast i spänningstonen, släpp inte, varje spänningsnivå. Därefter görs en återgång bakåt - gradvis avlägsnande av spänning. Övningsmönstret är standard, består av tre metoder, kvantitativt nog fem till tio övningar i taget.

Du kan leta efter klarhet video tutorials, visar rätt teknik för att utföra Kegel övningar i artikelns andra del.

Förbättring av staten

De första tecknen på att urininkontinens börjar passera dig kommer att märka efter två till tre veckors regelbundna. Om effekten inte är märkbar, då:

 1. övningar utförs inte korrekt
 2. Problemet ligger inte bara i bäckens golvets svaghet, besök urologen.

Användbara tips

 1. Starta övningarna Kegel för män med urinering, så det är lättare att visualisera och känna musklernas funktion.
 2. Studera övningarna gradvis, ta din tid, rusa inte.
 3. Överstryk inte musklerna i bäckenet. Efter Kegel övningar bör det finnas en trevlig värme, en viss väckelse på en intim plats och utseendet av lämpliga tankar om motsatt fält. När du arbetar med muskler känner du lite spänning och avkoppling.
 4. Om, efter en uppsättning övningar, det finns nya känslor eller urladdning ur urinröret - blod är aktivt involverat i det område som behandlas och det stagnerande fenomenet elimineras.

Arnold Kegels komplex kan verka för enkelt att eliminera inkontinensproblemet. Men detta är inte så, utövaren blir snart tydlig varför dessa övningar är populära i mer än 60 år.

Det här är en bedräglig känsla, det är värt att starta dem - det blir omedelbart klart. En annan mycket snabbt kommer till insikten att inte förgäves dessa övningar har efterfrågats i mer än 60 år.

Kegel övningar efter operation för att ta bort prostata

Är Kegel träning effektiv för män med prostatit, är det nödvändigt efter prostataavlägsnande?

I början var övningarna av Kegels teknik konstruerad och riktad specifikt för kvinnor.

Men i praktiken har deras enorma fördel etablerats för behandling och förebyggande av sjukdomar i det genitourära systemet för män.

Med tanke på det faktum att den muskulösa strukturen hos den pubic-coccygeal delen hos män och kvinnor är nästan identisk, skiljer övningstekniken således praktiskt taget inte ut.

Hur gör du övningarna korrekt? Och vad är varianten av träning med prostatit och efter avlägsnande av prostata?

Övningar på Kegel stimulerar funktionen av den pubic-coccygeal muskel. Hon är ansvarig för arbetet:

 1. Endotummen (stöder den i upprätt läge);
 2. urinrör (ger kontroll över urinprocessen);
 3. prostata (denna muskel främjar normal utlösning - utlösning).

Hos män främjar den aktiva pubic-coccyge muskeln erektil funktion för ett aktivt sexuellt liv.

Efter avlägsnande av prostata

För män efter prostataavlägsnande är Kegel gymnastik ordinerad för att stärka musklerna i "bäckenbotten" för att förhindra spontan urinering vid nysning, hostning eller lyftning av vikter.

Den allmänna förstärkningen av bäckensgolvets muskler optimerar erektilfunktionen, förhindrar impotens, risken för vilken ökar efter avlägsnande av prostatakörteln (koncentrationen av testosteron i blodet sjunker kraftigt).

Glöm det inte för Kegel övningar har egna kontraindikationer:

 1. paraproktit är kronisk eller akut
 2. hemorrojder med blödning
 3. endotation i ändtarmen
 4. Förekomst av bråck: navel eller inguinal;
 5. kronisk inkontinens av feces, urin (med brott mot rektalplastik, dysfunktion av pubic-coccygeal muscle plexus).

Teknik: före operation

Innan prostata avlägsnas är en enkel version av Kegel-träningen användningen av en konditionerad belastning för penis.

Det tillverkas endast i ett tillstånd av erektion ("morgon" är också lämplig).

Om en medlem inte är värd, uppnås det nödvändiga tillståndet av onanering utan utlösning.

Därefter måste du, som medlem av "kamppositionen, redo", försöka höja den högre utan att använda händerna - bara bäckens och ljumskans muskler.

Det utförs av den pubic-coccygeal muskel. Det måste utbildas.

Vi bör börja med banal mindre "höja och sänka" medlemmen, använd sedan extra last (en varm våthandduk). Gör övningen minst en gång om dagen.

Denna övning minskar sannolikheten för prostata adenom 20 gånger.

Teknik: efter operation

Kegel övningar för män efter prostata borttagning kommer att vara annorlunda. Först måste du ligga på ryggen på golvet. Höj sedan bäckenet, vila med dina fötter (händer ens vila på golvet med handflatorna).

I det här läget borde du stanna minst en minut och rita in analoga ringen med jämna mellanrum. När träningen utförs, aktiveras den pubic-coccygeal muskeln.

Om något av övningarna orsakar obehag, bör smärta i skönhet, anus, skjuta upp gymnastikens prestanda och söka råd från en urolog.

Gymnastik Kegel för män med prostatit

I komplexet är det möjligt att separat skilja Kegel övningar för män med prostatit. Alla syftar till att träna den pubic-coccygeal muskel.

Den enklaste träningen utförs utan preliminär erektion - en kortvarig urineringsfördröjning. Du kan lära dig hur man urinera avsnitt-för-avsnitt, för fyra till fem tillvägagångssätt med ett intervall på flera sekunder.

Användbara tips

 1. Övning rekommenderas att utföras dagligen samtidigt.
 2. Isolera ansträngning, använd inte musklerna i benen och skinkorna, så lär dig snabbt.
 3. Overtraining behövs inte.
 4. Ska jag öka belastningen? Ja, men lite, inte tidigare än en två veckors träning.

När Kegel övningar för män efter avlägsnande av prostata utförs, bör vistelsetiden i stället för "broen" med betoning på axelbladen och huvudet ökas först efter två till tre veckor.

Övningar för Kegel - utmärkt profylax av prostatit, det bästa verktyget för rehabilitering efter prostataavlägsnande.

Om något inte är klart

Teknik av Kegel övningar för dem som inte hade en operation beskrivs i detalj i början av artikeln i avsnittet "TEKNISKA GENOMFÖRANDET UNDER URINÄR KONTAMINATION"

Hur man korrekt utför Kegel övningar för män

Den moderna världen, det laddade arbetsschemat och många andra dagliga affärer tillåter inte att tilldela tid att gå in för sport eller att göra gymnastik. Även om varje man förstår vikten av fysisk aktivitet för sin hälsa. Ett bra alternativ till gymmet eller körningen är Kegel övningar. Det har länge visat sig att en enkel träning kommer att ge enorm fördel, vilket påverkar sexuella förmågor hos det starkare könet. Tänk på vad Kegels gymnastik är, vad är dess kontraindikationer?

Dra nytta av tillämpningen av Kegel-tekniken

Arnold Kegels lektioner kräver inte mycket tid, men de har otvivelaktiga fördelar för människors hälsa. Om du utför regelbundna övningar kan du uppnå imponerande resultat.

Det är värt att veta: Kegel övningar för män löser många hälsoproblem - bidra till att öka styrkan, förbättra erektilfunktionen. Och också lindra prostatit, stärka musklerna mot inkontinens.

Om du utför Kegel-övningar korrekt för män, kan du uppnå följande resultat:

 1. Signifikant ökar tonen i pubic-coccyge muskeln.
 2. Ökar blodcirkulationen i bäckenets område, vilket bidrar till att stärka erektilfunktionen.
 3. Ökad uthållighet hos män i sängen, vilket i sin tur gör att du kan bli av med okontrollerad utlösning.
 4. Allvarliga patologier i prostatakörteln förhindras - inflammation i prostata, adenom i kirtlet organ.
 5. Ökar sexuell lust, orgasmen blir mer levande, vilket förbättrar kvaliteten på intimiteten avsevärt.

Med hjälp av Arnold Kegels övningar kan hemorrojida sjukdom förebyggas, eftersom övningarna syftar till att återställa normal cirkulation i bäckenorganen.

Gymnastiken har en gynnsam effekt på muskelsystemet, i synnerhet på bäckenbotten, som en konsekvens - på urinprocessen. Om urinen inte håller, så är orsaken i de flesta fall ett problem med sfinkteren. Träning bidrar till att stärka det, därmed är inkontinens nivån.

Synpunkter från läkare på Kegel övningar är helt positiva. Officiell medicin erkände verkligen att metoden bidrar till att stärka perineumets muskler, vilket i sin tur neutraliserar många problem med genitourinary systemet.

Metodens historia

Arnold Kegel har utvecklat en unik uppsättning övningar, men inte för män, men för behandling av det rättvisa könet. Under första hälften av 1900-talet skapade gynekologen en träning som bidrog till att stärka tonen i perineala muskler. Metoden skapas utifrån läkarens anteckningar. Han märkte att kvinnor efter barnets födelse led av ofrivillig urinering, vilket berodde på en minskning av bäckens muskulaturs elasticitet.

Kontrollgruppen utförde ett experiment. Han visade att träning verkligen hjälper till att stärka musklerna, och de allra flesta kvinnor avlägsnade inkontinenssyndromet. Men samtidigt var det en ytterligare effekt - kvinnor noterade förbättringar i sexuellt liv. De har ökat längden på orgasmen, med denna känsla blev mer levande och uttalad.

Lite senare genomfördes andra studier som drog slutsatsen att de förändrade yrkena skulle vara utan tvekan för männen. Enligt de mottagna uppgifterna bidrar regelbundna klasser till att uppnå en god erektion, öka intimiteten, hjälpa till att kontrollera utlösningen.

För information rekommenderas Kegel övningar för män för profylax och terapi av prostatit och hemorrojder. Detta beror på det faktum att patologi uppstår på grund av nedsatt cirkulation i bäckenorganen och spänningen av musklerna. Utbildningen är inriktad på att stärka LC-muskeln, vilket gör att du kan bota sjukdomar och förbättra ditt intima liv.

Tala i allmänhet är träningen inte annorlunda för män och kvinnor, eftersom de syftar till att förbättra tonen i perineala muskler.

Kegel övningar för män hemma

Så, hur man utför korrekt Kegel övningar för män? Beskrivningen av tekniken hemma säger att det är nödvändigt att utföra klasser i steg. Metoden är uppdelad i fyra steg, vilket kräver sekventiell utförande.

Indikationer för Kegel övningar:

 • Minskad sexuell lust eller bristande intresse för intimitet;
 • Otillräcklig hårdhet hos reproduktionsorganet i det exciterade tillståndet;
 • Frånvaron av spontana erektioner på morgonen och på natten, vilket är normen för en frisk man;
 • Tidig utlösning, som inte kan kontrolleras.

Orsaken till dålig erektion är dålig fyllning av blodet med cavernösa kroppar, eftersom cirkulationen är bruten i bäckenet. Om du övar regelbundet, så kan du se förbättringar om två veckor.

 1. Den första stegs instruktionen säger: du behöver spänna och sedan slappna av muskeln. Jag upprepar 10-15 gånger i ett tillvägagångssätt. Först rekommenderas att träna 4 gånger om dagen i flera minuter. Över tiden ökar antalet sessioner per dag upp till 6-8 gånger och antalet muskelkontraktioner till totalt 150 sträckor.
 2. I det andra steget måste du sträcka muskeln i tre sekunder och sedan slappna av i samma tid. Börja träna med 10 repetitioner, öka gradvis till 50 repetitioner per dag. I detta fall måste du öka och spänningen i tid - 20-30 sekunder.
 3. I det tredje steget måste du spänna muskeln, fixa i fem sekunder, försök att spänna ännu hårdare - igen i fem sekunder. Totalt bör det finnas 4-5 spänningssteg. Dagen är klar upp till 10 gånger.
 4. Den fjärde etappen innebär växlande avslappning och spänning av den pubic-coccygeal muskel. Det är viktigt att uppnå "spänningen" effekten. Upprepa upp till tio gånger om dagen.

Viktigt: LC-muskeln måste under träning andas djupt och jämnt. Med spänning inandas och andas ut musklerna under avkopplingsfasen.

Motion Kegel för män bör göras på en tom blåsan. Om du inte följer denna regel kommer mannen att koncentrera sig på viljan att gå på toaletten och inte på korrekt genomförande av lektionen.

Om träning utförs hemma rekommenderas att ändra din position - i första etappen, sitta på en stol, i andra etappen gå upp och på det tredje draget. Under klassen ska utöva endast PC muskler och andra "arbete" inte borde vara, så du bör försöka att inte anstränga magmusklerna och skinkor, även om den första gången de kommer att krympa omedvetet. Men allt kommer med övning, om den första lektionen inte fungerade behöver du inte kasta övningar. Med varje efterföljande tid blir det bättre och bättre.

Kontra

Kegels metod, som utförs regelbundet, bidrar till att avsevärt förbättra kvaliteten på det intima livet. Recensioner av män som har varit engagerade i flera månader, noterar en ökning av styrka, förbättrad erektion, ökade känslor under sex.

Kontraindikationer på en teknik lite. De inkluderar:

 • Inflammatoriska processer i bäckenorganen, speciellt i den akuta fasen;
 • Vaskulära störningar i nedre extremiteterna och i bäckenregionen;
 • Blödning efter operation
 • Tumör neoplasmer av vilken lokalisering som helst.

I den första träningen rekommenderas att du fokuserar på din andning. Många män försöker göra allt rätt, omedvetet hålla andan. Otillräcklig syreförsörjning kommer att påverka slutresultatet, och inte till det bättre.

Arnold Kegels metod för att förstärka den pubic-coccygeal muskel fungerar verkligen effektivt, vilket framgår av läkares och patienters recensioner. Det viktigaste är att vara beständig, var tålamod och ge dig själv tid till din hälsa varje dag.