Huvud
Massage

Kegel övningar för män

I medicinens historia mitten XX-talet amerikansk läkare Arnold Kegel in som författare till gymnastik för kvinnor, vilket underlättar leverans och påskyndar återhämtningen av kroppen efter dem. Men många decennier senare, visade det sig att muskel övningar är användbara för män - i privatlivet, behandling av prostatit, hemorrojder, enures.

Vad är Kegel gymnastik?

I kroppen finns det muskler som vanligtvis kallas intima. Dessa muskler är så viktiga för att det mänskliga sexuella systemet fungerar som de gamla kinesiska läkarna betraktade dem "livets och dödens portar". Hos män är mellan testiklarna och anus den pubic-coccygeal muskel. Denna lilla muskel kontrollerar processen med urinering, erektion (penisstimulering) och ejakulation (utstötning av fröet). Dessutom, tillsammans med närliggande muskler, skyddar det bäckensgolvorganen från nedåtgående.

Fysiologiskt är en erektion hos män en rush av blod till penisens klyfösa kroppar, vilket leder till att penis ökar och förvärvar fasthet. Det innehåller emellertid bara en del av de ihåliga cellerna, den andra ligger i bäckens djup. För en kvalitativ erektion ska blodet fylla alla klyfösa kroppar. Detta beror till stor del på den pubic-coccygeal muskel, som utför tre huvudfunktioner: kompression, sammandragning och utstötning.

Gymnastik Kegel för män är utformad för att lära sig hur man mentalt hanterar denna muskel. Han bör stressa eller slappna av inte själv, men när hans herre behöver det. Grunden för Kegel övningar är förmågan att avsiktligt begränsa urineringens verkan. Utbildning av intima muskler syftar till att förstärka den pubic-coccygeal muskeln och öka blodflödet till bäckenområdet.

Än intim gymnastik för män är användbart för män

Hem övningar med hjälp av Kegel övningar hjälp:

 • öka libido (sexuell lust);
 • stärka erektion
 • förbättra kvaliteten på sexuella handlingar, eliminera prematur utlösning hos män;
 • öka orgasmens känsla
 • förhindra utvecklingen av prostatit, hemorrojder, urininkontinens, avföring.

Särskilt värdefull är att Kegel övningar för män påverkar prostatakörteln. Rollen av denna gymnastik i behandling och förebyggande av prostatit, prostata adenom är stor. Efter träning minskar stillastående fenomen i bäckenorganen. På grund av detta upplever patienter med hemorrojder, enuresis och encopresis (inkontinens av avföring) också lättnad.

För styrka

Om den pubic-coccygeal muskeln försvagas, har män ett problem med erektion, så det är nödvändigt att stärka den. Den sexuella handlingen regleras av ett komplex av komplexa neurofysiologiska reflexer. Först stimulerar den intima muskeln en erektion. Då fyller blodet i penisens klyfösa kroppar, och så snart trycket når maximalt utlöses ejakulationsmekanismen. Övning för att öka styrkan bidrar till att normalisera denna process.

En annan effekt av gymnastikkegel - förvärring av penisens känslighet, vilket kan stärka orgasmens ljusstyrka avsevärt. Den ökade excitabiliteten hos penisens huvud kan emellertid leda till för tidig utlösning. Penis anpassar emellertid till ett nytt tröskelvärde efter 2-3 veckor. Utveckla en intim muskel, utför övningar Kegel, det är vettigt och att uppleva seriella orgasmer.

Vid urininkontinens

Hos män uppträder enuresis ofta efter operation på prostatakörteln, urologiska infektioner, stroke. Träning av bäckensgolvsmusklerna med Kegel övningar hjälper till att behärska deras spänningar och avkoppling. Som ett resultat blir trängseln att urinera hos män mindre vanlig. Efter att ha lärt sig att dra på baksidan av bäckenbotten, kan du bli av med handlingar av ofrivillig avföring.

Med prostatit

Eftersom en av de främsta orsakerna till inflammation i "andra hjärtat" av moderna kvinnor, särskilt i städerna - deprimerande fysisk inaktivitet, bäcken svårt utflöde av venöst blod. Hennes stasis orsakar en inflammatorisk process i den ömma prostatakörteln. När man utför övningar Kegel för män normaliseras blodcirkulationen, prostata återhämtar sig.

Med hemorrojder

De främsta orsakerna till denna sjukdom - stagnation i bäckenregionen, lyfter överdrivna vikter, frekvent förstoppning. Kegel övningar med fysisk aktivitet, balanserad näring effektivt kan hjälpa muskler och kärl i anus att återställa normal funktion. Förbättringen av blodflödet avlägsnar sjukdomens svårighetsgrad, de hemorroida noderna minskar med tiden, upphör att falla ut.

Hur man utför Kegel övningar för män

Vid daglig träning kan gymnastik förbättra hälsan i några månader. Övningar är enkla, det finns ingen specifik instruktion för deras genomförande. Du kan träna muskler varhelst och när som helst - för andra är det helt osynligt. Det enda villkoret är att genomförandet av komplexet ska vara regelbundet, och det ska göras korrekt.

Det svåraste är att känna var den pubic-coccygeal muskeln är. När du urinerar bör du försöka avbryta lagen. Den muskeln, som i dessa sekunder stammar, och du behöver träna. Den första uppgiften att behärska Kegels metod är att lära sig att avbryta urinflödet. Då kan du övervinna och kontrollera utlösning. Det tar dock tid och tålamod.

Så, hur man gör Kegel övningar korrekt? Först med en tom blåsan. För det andra, utan att musklerna i buken och skinkorna medverkar. Kegelövningar för män utgör ett sådant komplex:

 1. Först måste du spänna muskeln i 1-2 sekunder och sedan slappna av.
 2. Samma, men i en snabb takt (med rätt prestanda, rinner penis).
 3. Räkna från 1 till 5, komprimera gradvis muskeln och sedan räkna från 5 till 1 släppa.
 4. Håll muskeln i spänning, varje gång förlänga tiden.
 5. Raging, stoppa jet 5 eller flera gånger.
 6. Tryck, som med förstoppning (utstötning).
 7. Att tvinga penis i ett tillstånd av erektion att fluktuera upp och ner.

Det rekommenderas att starta Kegel övningar för män med 10 stammar, avslappningar och poppar och lägger till en varje dag. Om musklerna är betydligt trötta måste du ta en paus för en dag eller två. Effektiviteten av övningar med metoden av Kegel ökar om parallellt med att applicera universella anal-tränare. De kan användas av män, tjejer, kvinnor. Luften pumpas in i kammaren, vilken expanderar och, genom att utöva tryck, tränar bäckensmusklerna. Detta är särskilt användbart vid behandling av kronisk prostatit.

Kontra

Innan du börjar träna dina muskler med hjälp av Kegels metod måste du vara säker på att det saknas ett antal sjukdomar och tillstånd i männas bäckenorgan. Dessa är:

 • prostatit, hemorrojder - i exacerbationsstadiet
 • purulenta, inflammatoriska patologier;
 • tumörer, tromboser;
 • postoperativt tillstånd vid avlägsnande av prostata adenom.

Video: hur man gör övningar för att stärka bäckens golvmuskler

recensioner

Michael, 25 år: Svag erektion, för tidig utlösning - idag är det här ett problem för många män, även unga. Försök Kegels teknik är värt det. Skada kommer inte att hända, men fördelarna för män är uppenbara. Bekant försökt, säger de, ger bra resultat. Bara det är svårt att omedelbart hitta rätt muskel. Det viktigaste är att det här inte är en fiktion, det hjälper verkligen att skapa sex.

Dmitry, 33 år gammal: En vän berättade för mig hur han plockade upp svampen, tvekade länge, men var tvungen att gå till doktorn. Det visade sig att prostatit redan uppträdde. Läkaren först skrev starka läkemedel, och sedan Kegel övningar. Jag vet inte vad som hjälpte mer - medicin eller gymnastik, men mannen botades helt. Mest troligt påverkades det både i komplexet.

Andrew, 22 år gammal: Min bror lärde mig på internet att för män finns en sådan gymnastik Kegel. Jag bestämde mig för att prova det, tränade varje dag. Innan dess var hans intima liv med sin fru inte särskilt bra. När de kränktes var erektionen förlorad. Sedan säger han att samlaget förbättrats, kön började känns på något sätt på ett nytt sätt, skarpare. Överraskande verkar detta vara en väldigt effektiv metod för män.

Vi utför Kegel övningar för män för en mångfacetterad organism

Den amerikanska gynekologen Alfred Kegel har kommit upp med övningar som har blivit kända runt om i världen - för kvinnor. De utformades inte bara för att förbättra slidan i slidan, utan också att återföra prenatal tillstånd till kvinnliga organ.

Dessutom ökar träningens inre väggar för att övervinna urininkontinens, vilka kvinnor ofta möter efter att ha fött. Senare insåg uppfinnaren att det utövar en positiv effekt på alla kvinnors hälsa, hjälpa dem inte bara att dra interna muskler, men också för att begränsa vagina för att ta emot och ge mer njutning under sex och uppleva en mycket mer levande orgasm.

Med tiden uppfanns även speciella simulatorer som möjliggjorde kvinnor att träna musklerna i slidan så att de kunde få sex utan friktionsrörelser, vilket gav nöje till mannen.

Över tiden, övningar liknande kvinnor, rekommenderades till män. De har ingenting att göra med sammandragningen av musklerna i anusen, men syftar till att träna den pubic-coccygeal muskeln. Men i en är de liknande - för båda könen förbättrar minskningen av pubic muskler kvaliteten på det intima livet, stärker orgasmen och gör dem till en önskvärd partner.

Så för att försumma övningarna med kvinnors historia, gör män också det, och förutom Kegels teknik för män lovar den senare förmågan att uppleva flera orgasmer, även om han vanligtvis anses vara en kvinnlig prerogativ.

Historia av Kegel övningar

Idag kan vi lugnt säga att Kegel, skapar hans berömda övning för att utbilda de mest intima muskler, baserad på yogaställningar, av vilka några innebär påfrestning bäckenbottenmuskulaturen på detta område.

I yoga är det traditionellt trodde att bäckenregionen är förknippad med energi, och muskelspänningen i detta område är ett sätt att bevara det. Det är sålunda osannolikt att östlig undervisning handlade om ren fysiologi och köttliga nöjen.

Kegel presenterade sina prestationer under 40-talet av förra seklet, presenterade han sina övningar som utformade för att förbättra födelseprocessen, eliminera komplikationer, brott och övergripande förbättringar i hälsan.

De utbildade musklerna i detta område hjälper kvinnor att födas säkert utan att riskera att barnet skadas. Redan under de första testerna blev det tydligt att Kegel övar på kortast möjliga tid, inte bara med uppgiften att underlätta förlossningen, men också med många andra.

Lång tid senare betraktades dessa övningar uteslutande feminin. Medan uppfinnaren själv inte erbjöd dem för män, hade han fastställt hur användbar denna övning var för den kvinnliga hälften. Och jag måste säga, han misstog inte.

Gymnastik för män enligt Kegel kan skapa verkliga mirakel, vilket ger möjlighet att självständigt styra uppkomsten av erektion, varaktigheten av samlag och till och med uppleva flera orgasmer.

Komplexa Kegel övningar för starkare sex

Så vi har redan upptäckt att denna övning är användbar för representanter för båda könen. Om den kvinnliga versionen av övningen är tydlig och förklarad under en längre tid, så kan det inte sägas om männen.

Om kvinnor drabbas av perineum, måste män leta efter sig inte mer eller mindre - den pubic-coccyx-muskeln. Det hör inte till kategorin vanliga, och vanliga människor kan inte ens gissa hur man upptäcker det. Det är denna muskel som stammar under orgasmen.

Utförandeknik

För att känna muskeln själv och dess längd, måste män spänna perineum, samtidigt som man försöker dra upp det, inhalerar luften med en full bröstkorg. Detta är en mycket viktig punkt, vid exekveringstillfället, se din egen andning, för själva träningen är uppdelad i två steg, som görs vid inandning och utandning.

Och du måste få luften kraftigt och andas ut motsatt, smidigt. Detta bestämmer också graden av muskelspänning i LC. Det är, under en långsam inspiration, du sakta och lugnt slappna av.

Överdriv det inte med en viss spänning. I annat fall kan huvudet vara sjuk, tungan pressas till övre himmelen, men utan ansträngning, endast något. Till skillnad från konventionella övningar kan du göra det var som helst, liksom kvinnor.

Det är inte alls nödvändigt att förklara för hemmafru att du kommer att gå för att träna den pubic-coccygeal muskeln och gå med en gympatta till nästa rum. På något sätt kan du göra detta medan du sitter ner, trots det. Även vid det viktigaste mötet kan du sitta framför chefen med ett imperturbable utseende för att öva skönhetsmuskeln och tänka på de kommande nöjen.

Det enda villkoret - börjar en gång, du måste göra minst sju repetitioner, medan du kan laga mat med snabbheten för körning. Att andas in några kompressioner utan att koppla av den tidigare. En sådan implementeringsnivå kräver emellertid en viss nivå av förberedelse, så i början är det bättre att inte experimentera.

Den kvinnliga versionen av övningen förutsätter förebyggande av urininkontinens, men vem sa att det är irrelevant för män? Ingenting av det slaget. Därför kan du göra en annan version av Kegel-träningen. Vid urinering, när strålen redan har blivit tillräckligt kraftfull, försök att skära ur urinkanalen och urinera kraftigt.

Det är inte möjligt omedelbart. För detta måste muskelstyrkan vara starkare än trycket på den emitterade vätskan. Träna tills det visar sig kraftigt och utan läckage av urin, i den här positionen räcker det att hålla ut i tre till sju sekunder.

Det är värt att notera att i denna övning deltar muskelgrupperna i LK och många andra som är involverade i bäckens arbete. Denna övning kombineras idealiskt med den tidigare, och det är bättre att starta den andra, efter att du har fått lite träning med den första.

När är det bättre att träna

Antalet upprepningar och tillvägagångssätt är inte begränsat, gör så mycket du vill och när du kan. Det finns ingen begränsning i detta. Den enda gången att lyssna är regelbundenhet. Om du gör dem från tid till annan kommer resultatet inte att vara antingen en vecka eller en månad. Så var beredd att göra övningarna varje dag.

Om du är orolig att du helt enkelt kommer att glömma bort en sådan ömtålig lektion, bli vana att göra dem varje gång du sitter i en bil, prata i telefon eller något annat som du gör hela tiden. Denna övning kommer snabbt att bli en vana.

Med detta tillvägagångssätt bör resultatet visas någonstans på en och en halv månad, inte tidigare. När allt kommer omkring, när du går till gymmet, förväntar du dig inte omedelbara resultat, här är samma princip - regelbundenhet och tålamod - nyckeln till framgång.

En annan viktig punkt är att ändra positionen. Om du alltid gör sittande träning, blir effekten mindre än om du periodiskt byter position.

En viss tid på dagen, när det vore bäst att göra en sådan särskild träning - nej. Ändå är det inte bara en morgon motion och studera mycket intima muskler, så se upp för, så att under genomförandet av du inte har varit en full blåsa eller mage, men vara hungrig också, inte bör ingrepp med stift. Du borde känna dig bekväm, det är allt.

Var uppmärksam på att det är nödvändigt att spänna endast muskeln i LC, och inte pressen, inte den gluteal muskeln, inte höften.

För att Kegel övningar för män i hemmet ska ge en synlig fördelaktig effekt på din hälsa och förbättra ditt sexliv, måste du strikt följa utförandetstekniken. Det kan hända att du kommer att ägna mycket tid och ansträngning, men du kommer inte att få ett resultat, bara för att exekveringstekniken inte utarbetades i detalj.

Det är bäst att förstå Kegel övningar för män på video. Upprepa för vad du ser på skärmen är alltid lättare att förstå vad som exakt krävs av dig. Det är nog att spendera några minuter för att behärska hela Kegel-övningen för män på video.

Helst måste du gå upp utan tvätten framför spegeln och försök att repetera vad du såg på videon, så att du kan se om du gör allt rätt och känner vilken muskelsmärta som spänner samtidigt. När du har behärskat Kegel övningar för män på videolektioner kan du göra dem vart du vill, när som helst på dagen och var som helst.

Om efter att ha tittat på videon du har några frågor, prova följande teknik: under en stark erektion göra sådana rörelser som orsakar en medlem att nicka, är det möjligt att de flesta män, om du får det, kan du vara säker på - att du hjälpte lobkovo- coccyge muskel.

Börja med att göra Kegel övningar, kom ihåg att huvudämnet i den här verksamheten är inte bara regelbundenhet och systemativitet utan också gradvishet. Till att börja med kommer det att finnas tillräckligt med 10-15 repetitioner ett par gånger om dagen. I en vecka kan antalet enkla upprepningar ökas till 50. "Master" -nivån är mer än trehundra kompressioner.

Därefter kan du arbeta på tiden för att hålla muskeln i spänning. Först i några sekunder, sedan minst tre, fem, tio och sedan trettio. Förresten bör avslappningstiden vara lika med spänningen. För att bestämma tiden, använd stopuret ett par gånger.

Som redan nämnts går Kegels övningar tillbaka till orientaliska metoder, där det finns en tro på att pubicmusiken är källa till koncentrationen av energi av kön. Och inte bara. Den utbildade muskeln hos LC påverkar positivt många områden i det mänskliga livet, så att du kan expandera dina förmågor, inte bara i sängen.

Så den idealiska tiden att återigen dra muskeln LK är:

 • Sysselsättning med vanlig verksamhet. Till exempel kan du träna ut när du rakar, eller under en rökbrytning.
 • Om du måste flytta något tungt. I sådana fall kommer träningen att vara särskilt användbar.
 • På toaletten.
 • Under sex. Då beordrade Gud sig själv, som de säger.

Kegel träningsresultat

Om vi ​​pratar om de förväntade resultaten av träning, bör det noteras att det inte är nödvändigt att vänta på dem fram till två eller tre veckor.

Om du gör allt rätt, kommer ändringarna att ske i nästa.

 • Blodcirkulationen i bäckenorganen förbättras, varigenom risken att utveckla hudsjukdomar minskas många gånger.
 • På grund av att musklerna förbättras blir orgasmen ljusare, mer intensiv och mer minnesvärd.
 • Kvaliteten på erektion ökar betydligt. Det kommer att komma snabbare, förlora slöhet, behovet av ytterligare stimulans före samlag.
 • Ett skämt ungefär hälften av den sjätte kommer att vara olämpligt, eftersom musklerna som stöder penis normaliseras, och därför blir vinkeln på den upprätta penisen mindre, som i ungdomar.
 • Ökar sexuell lust, förbättrar märkbart sexlivet.
 • För tidig utlösning, slöhet vid sex, förlust av erektion - det handlar inte om dig. En säker, stark erektion, förmågan att ha ett långt, fullständigt samlag - det är vad du kan förvänta dig som ett resultat av dessa övningar.
 • Om träningen varar mer än en och en halv och en, kan du förvänta dig en signifikant förbättring av inkontinens. Ofta klagar män, i vilken ålder som helst, urin efter urinering av läckor, smutsiga underkläder. Detta symptom reduceras gradvis och försvinner helt.

Dessa förändringar kan förväntas inom en snar framtid, efter att du startat övningarna. Ju längre du arbetar, förutsatt att tekniken observeras, systematisk, regelbunden och gradvis ökar belastningen. Om du gör en uppsättning övningar kegel för män korrekt, då efter tre månader i din kropp kommer att börja mer allvarliga positiva förändringar.

Orsaken till ett stort antal sjukdomar, inklusive det genitourära systemet, är hypodynami. Särskilt om ditt arbete förutsätter att du ständigt sitter, kan du efter några år av en sådan rytm komma in i en riskgrupp för utveckling av prostatit, minskad styrka och andra lilla trevliga diagnoser.

Faktum är att när en person är en lång tid i sittande ställning, börjar blodet att cirkulera genom den ändrade rutten, exklusive könsorganen, vilket innebär att de inte får tillräckliga nivåer av näring och syretillförsel, som en konsekvens - utveckling av olika typer av sjukdomar.

Muskler som inte används i rörelse, så småningom kommer till funktionsfel, fungerar LCS muskler på samma princip. Om du inte träna den, så småningom kommer det att atrofi, så bli inte förvånad om tiden är ljusstyrkan minskas orgasm, erektion och blir värre och värre, är det banal blekning muskler.

Övningar Kegel hemma kan avsevärt förbättra erektionen på grund av det faktum att förbättra patenen hos även små fartyg. På grund av detta kommer erektionen snabbare, eftersom blodet växer snabbare och bättre.

Tack vare välutvecklade muskler är ställningen för den upprätta penis stabilare. Detta ger också ökad libido, eftersom den normala blodcirkulationen i detta område är en pant av ökad sexualitet.

Ökningen av samlagets varaktighet beror på det faktum att du bättre kan styra graden av din egen spänning och njutning. Denna indikator anses otsenonchnym när en man som sägs vara en älskare - möjlighet att tillbringa en hel samlag och avsluta det inte bara hans egen orgasm, men också ta hand om din partner njutning.

Fördelar med en speciell simulator

Kegelövningar för män i hemmet kan vara ännu mer effektiva om speciella simulatorer används för träning. Om i den kvinnliga versionen används överallt, är den manliga versionen inte så utbredd.

Den mest populära och acceptabla är Magic Kegel Master. Den är gjord av två bollar med olika diametrar, vilka är anslutna ihop. Bollarna är gjorda av ett allergivänligt silikonmaterial, vilket är bekvämt och lätt att använda hemma.

Enheten är utrustad med en sensor som låter dig styra svårighetsgraden i klassen. Naturligtvis, att använda enheten någonstans, sitta i en trafikstockning eller ett kontor på jobbet - fungerar inte. Klasser ska endast utföras hemma.

Observera att den moderna installationen kräver ett program som kan laddas ner till din smartphone och automatiskt övervaka nivån på arbetsbelastning och systematisk utbildning. Bekväm och effektiv nog, med ett minimum av ansträngning från din sida. Men du kan göra utan ett program och lita bara på personliga känslor och preferenser.

I det här fallet måste du själv räkna antalet tillvägagångssätt och komma ihåg resultatet för att driva lastens dynamik. Simulatorn är utformad för både nybörjare och erfarna män. Det är dock värt att överväga en sak - att gå till simulatorn bäst efter att du har behärskat alla nivåer av oberoende studier och är ganska redo att öka belastningen.

Efter att ha bestämt sig för att börja lektioner på Kegel, kom ihåg att det här är först och främst bidraget till din framtida hälsa, vänta inte på resultaten i ett steg, fortsätt att träna, även om du inte märker någonting än.

Var säker på att förändringar i din kropp redan äger rum. Mycket snart påfrestning skönhet ben-coccyx kommer att gå in i din vana, om du först påminner dig om detta, till och med ett banalt larm på din telefon eller på klockan. Att göra dessa enkla övningar varje morgon när du borstar tänderna, kan du redan om några veckor få en användbar vana. Och du kommer att kombinera användbar och användbar information.

Oavsett hur gammal du är, även om du fortfarande är ung nog, hjälper Kegel övningar dig att behålla den önskade attityden under de kommande åren, undvika de vanligaste och farliga manliga sjukdomarna, inklusive impotens och prostatit.

Om du är en ålder, regelbunden, ännu mer korrekt, kommer permanent utbildning att hjälpa dig att återställa en säker erektion och avsevärt förbättra kvaliteten på sexuellt liv, för att inte tala om sjukdomarna i det genitourära systemet.

Som det visat sig finns det inte bara ålder, utan också könsskillnader för att träna pubic-coccyx-muskeln och ta hand om din sexuella hälsa.

Gymnastik Kegel för män: en beskrivning av tekniken, fördelarna och resultaten av regelbunden träning

I de flesta fall är erektil dysfunktion åtföljd av en rad olika störningar från organen i det genitourära systemet. Men för att undvika dem är det inte nödvändigt att ta mediciner eller regelbundet genomgå dyra fysioterapikurser. Gymnastik Kegel för män - ett enkelt, prisvärt och mångsidigt sätt att bekämpa styrkan i störningen, trängsel i bäckenet och nedsatt prostatakörtelfunktion.

Ett sådant övningskomplex skiljer sig avsevärt från de vanliga aktiviteterna för medlemmarna i det starkare könet. De behöver inte några speciella färdigheter, simulatorer och tillräckligt med gratis meta i rummet. Laddning tar flera minuter under hela dagen, dessutom kan vissa av dess element vara helt otänkbara att göra var som helst, även när du arbetar med papper eller skickar nästa nivå av ditt favorit dataspel.

Skaparen av gymnastik är den tyska Arnoldkegeln, född i slutet av 1800-talet. Hela hans liv ledde han gynekologisk övning i USA, och i början av 1950-talet utvecklade han en uppsättning övningar avsedda för kvinnor. Han rekommenderade att göra dem med inkontinens, efter kraftigt arbete, på bäckenorganen. Men senare upptäckte specialisterna att samma laddning är ganska lämplig för att lösa rent "manliga" problem.

Regelbunden motion av gymnastik med Arnold Kegels teknik kommer att hjälpa till att hantera sådana frågor:

 • kronisk bakteriell och icke-infektiös prostatit;
 • hemorrojder;
 • urininkontinens orsakad av åldersrelaterad muskelsvaghet, konsekvenser av operation, sjukdomar i urinvägarna;
 • erektil dysfunktion
 • för tidig utlösning.

Dessutom bidrar träning med Kegel-metoden till att bli av med sjukdomar som är förknippade med stagnation i bäckenområdet, inklusive försämrad testosteronproduktion. Men som med alla andra aktiviteter är det nödvändigt att utföra regelbundna övningar.

Utbildningen bör vara minst 2-3 veckor, då måste du göra 7-10 dagar paus och upprepa komplexet. Över tiden kommer genomförandet av detta komplex att bli en vana, och det blir lättare. Skada kommer inte att bli om du gör Kegel varje dag.

Men innan träningen börjar måste du förstå var muskeln själv är belägen, vilken ska utbildas. I medicinska atlas kallas anatomin koccygeal-pubic (LC) muskeln. I utseende liknar det en hängmatta, vars fibrer är lokaliserade i perineum och omsluter prostata körteln, ändkroppens ändparti, den nedre delen av blåsans hals. Det är i stor utsträckning involverat i någon persons rörelse, men det är möjligt att bara påverka det genom en serie speciella övningar.

Dess funktioner är att kontrollera evakueringen av tarmen och delvis - urinblåsan, som håller bäckensgolvorganen på plats. Dessutom spelar denna struktur en stor roll i prostata körningens normala funktion och styrkan av erektionen. Det är av den anledningen att det ofta kallas kärlekens muskel.

Gymnastik enligt Kegels metod för män, förutsatt att regelbundna klasser hjälper till:

 • förstärkning av alla muskelgrupper i bäckenbotten
 • ökar effektiviteten i behandlingen av olika patologier i urinvägarna (prostatit, cystit, urolithiasis, urininkontinens, etc.);
 • förbättring av sexuell lust;
 • förlängning av sexuell intimitet
 • ökad styrka;
 • ökad känslighet under samlag
 • förbättring av blodfyllning av penis under sexuell upphetsning
 • normalisering av avföringen;
 • förebyggande av utveckling eller förvärring av hemorrojder;
 • utvecklingen av en akut period av prostatit;
 • förebyggande av godartad prostatahyperplasi.

Dessutom kan övningar som använder Kegels teknik hjälpa till att återställa den "ungdomliga" erektionen när vinkeln mellan kroppen och penis är 90º eller ännu mindre.

Kegel övningar för män: en detaljerad beskrivning av tekniken att utföra

Efter 45 år i kroppen utvecklas män irreversibla och svåra att kontrollera förändringar som påverkar funktionen av den pubic-coccygeal muskel. Som ett resultat kan en person uppleva svårigheter med långvarig inneslutning av tömning av blåsan eller tarmarna. Även den sexuella funktionen försämras, prostatakörteln försämras, vilket också påverkar testosterons metaboliska omvandlingar.

Det är därför Kegels övningar för män borde bli en del av daglig träning. Men för deras korrekta genomförande är det viktigt att finna och isolera endast den coccygeal-pubic muskeln utan att röra de omgivande vävnaderna.

Du kan känna spänningen på flera sätt. Det enklaste är enligt följande. Under tömningen av blåsan är det nödvändigt att försöka fördröja urineringsprocessen i några sekunder. Då måste grenen vara avslappnad, och i slutet, spänna igen, som om man försöker pressa ut några fler droppar urin.

Ständigt avbryt urin rekommenderas inte för att undvika njure och blåsesjukdomar.

"Att grova" är pubic-coccyx-muskeln möjlig och under sexuell upphetsning. Det är nödvändigt att försöka "dra upp" den upprätta penisen mot buken. Förresten är denna rörelse en av de olika typerna av gymnastik Kegel, men det bör ske efter flera månaders regelbunden träning.

I övningsförloppet behöver du bara isolera "kärlekens muskel". Det är i detta fall att du kan få önskat resultat.

Var ska man börja

Du kan börja träna när som helst. Till att börja med är det nödvändigt att förkorta muskeln i 2-3 sekunder och sedan slappna av i 3 - 4 sekunder. Upprepa denna rörelse minst två dussin gånger tre gånger om dagen. Gradvis är det nödvändigt att hålla den pubic-coccygeal muskeln i spänning i upp till 5 sekunder, och upprepa övningen 150 till 200 gånger om dagen i 3 till 4 tillvägagångssätt.

Det är viktigt att titta på andra muskler. Det är nödvändigt att "tvinga" endast perineum att arbeta. Samtidigt bör ansiktsuttryck inte förändras, musklerna i anus och buken ska minskas. Också uppmärksamhet bör ägnas åt andning. Gradvis behöver du bara kontrollera det för att vara ganska jämnt och djupt. Gradvis behöver du lära dig att andas under övningarna bara med din mage och genom din näsa. I detta fall bör spänningen sammanfalla med inspirationen och avkoppling med utandning.

Under att muskeln hålls i tonen bör andningen inte avbrytas.

Med tanke på specifika sådana gymnastik, bör det uppstå problem med tid och plats för prestanda. Som praktiken visar utvecklingen av första etappen tar ungefär två veckor. Efter det att ett sådant antal repetitioner inte orsakar svårigheter, bör träningen vara komplicerad.

Den andra etappen

Till den vanliga utbildningen lägger du till följande rörelse. Det är nödvändigt att skära pubic-coccyx muskeln och hålla den i denna position i 10 till 15 sekunder. Gradvis ökas den här tiden till en halv minut. Samtidigt bör andningen vara jämn.

Efter denna rörelse kommer inte att orsaka svårigheter, är det nödvändigt att sakta ner tiden för muskelspänning, räkna till 5, sedan till 10 och så vidare. Samtidigt förblir kvarhållningsperioden densamma - 30 sekunder. De återstående 50 rörelserna görs i samma takt. Många repetitioner bevaras också - 3-4 gånger om dagen. Varaktigheten av sådana övningar är 2 - 3 veckor.

Den tredje etappen

Nästa steg är att förkorta vilotiden.

På detta stadium ser Kegel-övningarna för män ut så här:

 • Långsam kompression, håller spänningen i 30 sekunder och sedan avkopplande.
 • Kompression av muskel, spänning i 10 sekunder och snabb avkoppling, som inte får överstiga 4 sekunder.
 • Den sista rörelsen upprepas upp till 50 - 100 gånger.

Detta komplex utförs fortfarande fyra gånger om dagen. Men i detta skede är det nödvändigt att stanna i 4 - 5 veckor.

Kegel övningar för avancerade

Nästa steg kan flyttas endast om rörelserna i de tidigare stegen inte orsakar några svårigheter.

Komplexet av gymnastik innehåller följande övningar:

 • Utför 50 rörelser i vanlig rytm utan dröjsmål.
 • Stram pubic-coccyx muskeln och håll den i denna position i en halv minut.
 • Gör hundra snabba skärningar.
 • Håll LC-muskeln i spänning i 60 sekunder.
 • Helt slappna av i 2 minuter.
 • Utför 50 rörelser, fördröja toppspänningsspänningen i 5 sekunder.

Du kan göra så komplicerat 2-3 gånger om ugen och växla med den vanliga gymnastiken.

Andra subtiliteter

Kegelövningar kan utföras i kombination med erektion. För att göra detta måste du ta händerna på erektion och fortsätta rörelsen tills utlösningen närmar sig. Då måste du sluta och börja kontrahera muskeln tills spänningen försvinner.

Så gör flera tillvägagångssätt. Ibland i samband med sådan gymnastik uppträder ejakulation. Men då kommer det att skjutas upp allt längre som vittnar om effektiviteten av utövade övningar.

Du kan också försöka med denna teknik för att utföra gymnastik Kegel. Gör övningar också med en upprätt penis. Handflatan är placerad 1 - 1,5 cm ovanför penis, och genom att skära pubic-coccyx-muskeln tenderar den att röra armdelen. När det här ärhölls kan du lätt motstå rörelsen, trycka på penis med handflatan.

Det finns en annan slags gymnastik Kegel. När du utför ett övningskomplex med fördröjning i spänning, är det nödvändigt att dra muskeln mer och starkare tills insatsen blir begränsande.

Hur man kontrollerar resultatet av träningen

För att bedöma effektiviteten av övningarna kan du göra ett enkelt test. För att göra detta hänger en liten handduk på penis (upprätt, grovt sett som en krok) och börjar sammandraga perinealmuskeln. Om det stärks nog, kommer penis också att stiga upp. Förresten, denna metod kan användas för en mängd olika träningar.

Praktisk användning av gymnastik för förlängning av sexuell intimitet

Kegelövningar kan övas tillsammans med en partner, som en del av ett kärleksspel. För detta börjar både mannen och kvinnan att aktivt knyta musklerna i perineum efter införandet av penis i vagina.

Denna taktik fungerar också för förlängning av samlag. När det finns en känsla av att närma sig ejakulation, är det nödvändigt att avbryta friktioner och klämma den kikcyge-pubic muskeln. Spänningen bör hållas tills spänningen minskar något. Andningen bör förbli jämn och djup.

Kegels metod: kontraindikationer, träningsegenskaper

Men för alla dess användbarhet har övningar på Arnold Kegels rekommendationer sina kontraindikationer.

Till listan över restriktioner för utförande av gymnastik bär:

 • inflammatoriska processer av någon etiologi i bäckenregionen i den akuta fasen;
 • blödning som ett resultat av kirurgisk ingrepp eller diagnostisk manipulation
 • tendensen att blöda eller vice versa, bildandet av blodproppar;
 • närvaron av godartade eller maligna neoplasmer i bäckenområdet.

Innan gymnastiken för Kegel i den tidiga postoperativa perioden bör du konsultera en läkare. I en riktning stimulerar träningen regenerativa processer, å andra sidan kan det prova blödning.

Efter regelbunden träning i flera månader är det allt svårare att känna den verkliga spänningen hos den pubic-coccygeal muskeln. För att göra Kegel träningsteknik effektivare kan du ändra positionen där rörelserna utförs.

De behöver ändras när de anpassar sig till gymnastiken i denna ordning:

 • Stående upprätt, fötterna axelbredd isär, händer vilar i nedre delen av ryggen;
 • ligga på ryggen, benen böjer sig och är något öppna (du kan också höja bäckenet);
 • ligga på magen, ett ben böjer sig i knäet;
 • faller på alla fyra, knänna är något ifrån varandra, betoning på armbågarna kan huvudet sänkas i handflatan;
 • sitta på golvet, korsa knäna böjda på knäna (som i "lotus" -ställningen), baksidan är rak;
 • Rakben sprider sig bredare än axlar, händer att vila något ovanför knäna, något böja framåt med en rak rygg;
 • något sitta på huk med skilda fötter (knäna böjda i en vinkel av 90 °), i den direkta händer för att ta en hantel och något luta sig framåt prognuv tillbaka i midjan.

Utöva när som helst, men för att undvika problem med urinvägarna och mag starta gymnastik behövs bara efter tömning av urinblåsan och tarmen. Om du är benägen för förstoppning, kan du först göra en rengörande emalj, men i stort sett är detta råd inte obligatoriskt, utan snarare rekommenderande.

Om en man lider av urininkontinens, bör man i början av gymnastikövningar göra sittande på toaletten (för att undvika obehaglig "generad").

Men i vissa fall med genomförandet av övningar finns vissa komplikationer. De kan relateras till:

 • inte diagnostiseras med bäckenorganens sjukdomar;
 • olämplig gymnastik
 • brist på regelbundenhet, otillräckligt antal repeteringar.

I sådana fall är det nödvändigt att konsultera en specialist. Sådana övningar är en allmänt accepterad rekommendation av urologer. Därför kommer läkaren att förklara i detalj tekniken för att utföra gymnastik. Doktorn hjälper också att utesluta det urogenitala systemets patologi. För att göra detta, tilldela nödvändiga analyser och forsknings (TRUS, bakposev prostata sekretion, klinisk blod- och urintester, en bäcken ultraljud).

När man överensstämmer med genomförandebestämmelserna kommer Kegels teknik i alla fall att ge ett positivt resultat. Effektens varaktighet är emellertid individuell för varje man. Som regel noteras förbättring efter 6 till 8 veckor. Men om pubic-coccygeal muskeln var för svag kan resultatet förekomma även efter 5 till 6 månaders regelbunden motion.

Kegel övningar för män: hur man utför korrekt, foton, videor och recensioner

Kegel övningar för män - är ett effektivt och enkelt sätt att upprätthålla intim hälsa i många år. Komplexet av övningar är utformat speciellt för att stärka den pubic-coccygeal muskel som gör att du kan förbättra erektionen, förhindra utvecklingen av impotens och kongestiv prostatit.

Lite historia

Arnold Kegel, författare till en unik teknik för att stärka intima muskler, utvecklade sin gymnastik speciellt för kvinnor som led av urininkontinens efter födseln. Doktor-gynekologen jämförde sjukdomar med urinering med muskelsträckning i arbetsprocessen och kom fram till att de kan stärkas genom att utföra särskilda övningar.

Med tiden blev det klart att övningar utformade för unga mödrar, du kan ansöka och en stark hälsa av mänskligheten. Förstärkning av pubic-coccygeal muskel hos män säkerställer bäckens organens normala funktion och skyddar mot utveckling av sjukdomar i det genitourära systemet.

För första gången erbjöds gymnastik i fyrtionden av förra seklet. Sedan dess används den allmänt i urologi och gynekologi som ett terapeutiskt och profylaktiskt verktyg för män och kvinnor. Förutom de otvivelaktiga fördelarna för reproduktiv hälsa möjliggör förstärkningen av den pubic-coccyge muskeln med tekniken av den amerikanska läkaren Kegel att förbättra sexuella förmågor hos män och kvinnor. Förstärkning av intima muskler hjälper kvinnor att uppnå orgasm och män - under lång tid att hålla erektion.

Tekniken av Kegel övningar för män slutfördes bokstavligen ett dussin år sedan. Idag är urologläkare mer benägna att idén om att regelbunden träning av gymmet för intima muskler gör att du kan behålla en stark styrka under de kommande åren.

Fördelarna och indikationerna på Kegel gymnastik för män

Kegelövningarna för män utförs för behandling och förebyggande av olika sjukdomar. Övningskomplexet visas för alla män över 30 som leder en stillasittande livsstil. Att utföra enkel gymnastik kommer att förhindra utvecklingen av stillastående prostatit, vilket är resultatet av stillasittande arbete och brist på fysisk aktivitet.

Fördelarna med träning och fördelarna med Kegel övningar för män är som följer:

 • normalisering av blåsan;
 • förbättrar tonen i musklerna i urinblåsan och urinröret;
 • förbättring av mikrocirkulationen i bäckenorganen;
 • Ökad känslighet hos könsorganen;
 • förstärkning av erektion.

Som ett läkande och profylaktiskt läkemedel används Kegel övningar vid behandling av kongestiv prostatit, hemorrojder och enuresis. Regelbunden motion av gymnastik kan förhindra utvecklingen av dessa sjukdomar.

Vid övningar ökar Kegel för män hemma blodtillförseln till bäckenorganen. I det här fallet finns en ökning av blodflödet till penis, vilket därefter har en positiv effekt på erektioner. Dessutom är gymnastik en slags träning för bäckenets bågar, vilket till viss del hjälper till att förhindra utvecklingen av vaskulär impotens vid en äldre ålder.

Kegel övningar är indikerade för enuresis, för män med inkontinens i urinen, sådan träning är extremt nödvändig, eftersom det förbättrar tonen i muskelblåsan och urinröret.

Övningar rekommenderas i följande fall:

 • urininkontinens
 • fekal inkontinens;
 • försämring av erektionen;
 • minska ljusets känslor under orgasmen;
 • försvagning av urinströmmen.

Ett av symtomen på en minskning av musklerna i urinblåsan och urinröret är urinfallets urladdning efter urinering eller under fysisk ansträngning. Utövande övningar Kegel hjälper till att förbättra tonen i kroppen och bli av med en irriterande kränkning.

Bestämma rätt muskler

Plats för pubic-coccygeal muskel hos män och kvinnor

I träningen ingår lumbococcygeal eller pubic-coccygeal muskel. Innan du börjar utföra Kegel övningar för män, video lektioner som helt förklarar alla nyanser av träning, måste du förstå var denna muskel finns.

Det är en samling av muskelfibrer, som på ena sidan når pubicbenet och å andra sidan fäster vid coccyxen. Funktionerna hos denna muskel är:

 • ger stöd till bäckenorganen;
 • kontrollerar urinprocessen
 • Minskar utlösning genom att ge utlösning

Du kan känna denna muskel på två sätt. Den första metoden är retention av urinströmmen under urinprocessen. Samtidigt känns muskelkontraktionen i pubic regionen, som går under blåsan, det här är den pubic-coccygeal muskel.

Det andra sättet är att placera två fingrar bakom testiklarna och dra musklerna som är involverade i urinprocessen och stoppa sedan den imaginära urinströmmen. Vid denna tidpunkt kommer fingrarna att känna muskelkontraktion. Du kan bestämma det i denna position visuellt, om du gör manipuleringen med stoppet av en imaginär urinström framför spegeln. Vid tidpunkten för pubic-coccygeal muskelspänning kommer ett litet skift i penis och testiklar att märkas.

Det rekommenderas att upprepa denna manipulation flera gånger och kom ihåg känslan av sammandragning av pubic-coccyge muskeln. Det är den här spänningen som är den viktigaste huvudpunkten för Kegels hela träning.

utövar

Att känna platsen för rätt muskler och börja göra övningarna bäst under urinering

Efter att ha redogjort för var den största manliga muskeln är, måste du veta hur man utför Kegel övningar för män korrekt.

Det finns två metoder för genomförande. En av dessa är muskelkontraktion under urinering. Hur man gör Kegel övningar för män med urinering är tydligt efter detektering av pubic-coccygeal muskel. För att göra detta, stoppa urinflödet i mitten av processen varje gång du besöker toaletten, skär denna muskel. Först, medan muskeln är svag, är det ganska svårt att göra detta. Ett bra resultat är försvagningen av urinströmmen. Muskelspänningen bör fördröjas i några sekunder, och sedan slappna av och fortsätta att urinera. Gör det varje gång du besöker toaletten.

Du behöver inte överdriva det och först stoppa urinströmmen en gång i några sekunder under urinering. Efter flera veckor med regelbunden träning blir den pubic-coccygeal muskeln starkare, och stoppandet av urinflödet blir enkelt. I det här fallet kan du komplicera uppgiften eller sluta urinera under en längre period (maximalt 15 sekunder) eller upprepa denna manipulation flera gånger i rad.

Den andra tekniken gör övningar oavsett besöket i toaletten. Detta komplex har en stor fördel - det kan utföras när som helst och på något ställe, eftersom spänningen i den pubic-coccyge muskeln uppstår omärkligt för andra.

Så, hur korrekt gör Kegel övningar för män? För att slutföra hela komplexet är det tillräckligt att följa följande algoritm.

 1. Inom fem sekunder drabbas långsamt pubic-coccyx muskeln. Efter att ha nått gränsen, håll den i spänning i ytterligare 5 sekunder och slapp sedan av långsamt.
 2. Inom 30 sekunder snabbt komprimera och omedelbart slappna av pubic-coccyx muskeln.
 3. Under erektion sträcker du pubic-coccyx muskeln så att penis går upp, slappna av det och upprepa igen och håll penis i denna position i några sekunder.

Att ha funderat på hur man gör Kegel övningar för män, måste du göra gymnastiken korrekt. Under träningsprocessen ska endast den pubic-coccygeal muskeln fungera. Du kan inte pressa musklerna på pressen, skinkorna och nedre delen av ryggen.

Under de första träningsveckorna rekommenderas att du gör stående position. Då, när kroppen används och muskeln blir starkare, behöver du göra gymnastik i vilken position som helst och var som helst. Det rekommenderas att alternativa utförande av komplexa stående, sittande och liggande.

Rekommendationer för män

De som bestämde sig för att ägna tid åt gymnastik, kan du lära dig att utföra Kegel övningar för män på bilden. Trots det faktum att spänningen i den intima muskeln är osynlig för andra, kommer bilder att hjälpa till att hitta platsen för denna muskel.

Första gången ska övningar utföras en gång om dagen för 10-15 repetitioner. Detta är nödvändigt för att lära känna rätt muskel. Som du vant, bör antalet upprepningar ökas till 50 per dag. Gymnastik rekommenderas att utföras minst två gånger om dagen - på morgonen och på kvällen.

För att dra största möjliga nytta för människors hälsa rekommenderas Kegels gymnastik både under urinering och i vila. Från tid till annan kan du spänna dina muskler medan du har sex, för att hålla utlösningen, men det ska ske sällan, inte mer än ett par gånger i månaden.

När ska man vänta på resultaten?

Gymnastik för intima muskler behöver utföras dagligen. Under de första två veckorna räcker det med att göra hela övningskomplexet en gång om dagen. Det här är en period att vänja sig vid en ny belastning, när en man lär sig att känna sin kropp och kontrollera den pubic-coccygeal muskel.

Det faktum att träning inte är förgäves kommer att indikeras med lätthet att avbryta urinströmmen under urinering. När detta händer utan för mycket stress kan belastningen gradvis ökas. Detta är ett gott tecken, vilket indikerar att muskeln redan är tillräckligt förstärkt.

De första synliga resultaten kommer att synas efter 3-4 veckors daglig träning. Mannen kommer att börja kontrollera urinprocessen bättre, han kommer att kunna styra den upprätta penisen genom att använda spänningen i den pubic-coccygeal muskeln.

Om övningarna används för att stärka styrkan, bör de första resultaten förväntas efter en och en halv månad. Ungefär samma tid kommer att behövas för att stärka erektionen och bli av med prematur utlösning.

När man gör gymnastik är det viktigt att inte hoppa över träning och inte stanna där. Att märka att övningarna ges enkelt och utan spänning, du borde öka intensiteten i deras genomförande. Om du spänner muskeln inom 10 sekunder är det enkelt, då bör spänningen ökas till 15 sekunder, sedan till 20. När tio repetitioner blir vana ökar de gradvis. Optimal anses att öka intensiteten med 10 repetitioner varje vecka.

I resten är det nödvändigt att lyssna på signalerna från din egen kropp. Förbättring av styrka på grund av förstärkning av pubic-coccygeal muskel är svår att inte märka, det är bara att någon tar 4 veckor för att göra detta, och någon tar 6 veckor.

Mäns återkoppling

Kegel övningar - detta är ett mycket populärt komplex för att lösa olika problem i genitourinary systemet hos män, så feedback om effektiviteten av sådan gymnastik är mycket vanligt. De flesta män är nöjda med resultatet.

Ålder fick sig att känna sig, så jag var tvungen att tänka på hälsan. Det var konstiga smärtor, och jag gick till urologen. Förutom droger rådde läkaren enkla övningar Kegel, men varnade för att de måste utföra dagligen. Under de första veckorna var det svårt, jag kände knappast en muskel, men då blev det lätt att göra övningarna. Cirka två månader senare märkte jag de första resultaten - urinera lättare, ökad libido, ökade möjligheter i kön.

Problem med styrka som sådan hade jag inte, men stillasittande arbete och brist på sport började spänna. På rekommendation av sin fru började utföra Kegel övningar. Det är inte svårt att göra dem. En månad senare märkte jag de första resultaten, det verkar även att penis har ökat. Kanske beror det på förbättrad blodcirkulation. Gymnastik Jag råder alla - du kommer definitivt inte att förlora någonting.

Jag har stillastående prostatit, så jag gör gymnastik på rekommendation av en läkare. Det tog mig tre hela månader att märka resultatet. Nu utför jag övningar ännu oftare, jag nådde 50 repetitioner tre gånger om dagen. Jag kommer inte att sluta - min hälsa är framför allt.