Huvud
Skäl

Diet för prostatacancer

Beskrivningen är aktuell på 2017/07/10

 • effektivitet: förbättring av välbefinnandet
 • datum: Fram till återhämtning / för livet
 • Kostnad för produkter: 3500-4500 gnidning. per vecka

Allmänna regler

sjuklighet prostatacancer (PCa) i den allmänna strukturen hos onkologiska sjukdomar hos män ökar snabbt, särskilt i åldersgruppen från 65 till 80 år. I etiologin för prostatacancer spelar patientens ålder, sexuellt beteende, organismens hormonella status, kost, genetiska egenskaper, miljöfaktorer en ledande roll.

Effektiviteten av prostatacancerbehandling bestäms till stor del av sjukdomsstadiet. Och om lokaliserad / lokalt avancerad prostatacancer är 1-2 grader och i frånvaro metastaser en radikal prostatektomi (kirurgisk avlägsnande av prostata) eller en fjärrkontroll strålningsterapi, sedan med spridning av cancer i 3-4 grader och närvaron av metastaser, syftar behandlingen till att minska / minska smärtssyndromet och sänka sjukdomshastigheten, förlänga patientens livslängd. Vid detta stadium av sjukdomen föreskrivs kombinerad strålbehandling och hormonbehandling, där bestrålning av prostata / lymfkörtlar kombineras med intag av hormonella läkemedel som sänker nivån av det manliga könshormonet - testosteron, vilket bidrar till att sänka dugg av den maligna tumören / minska dess storlek. Om det finns avlägsna metastaser, kemoterapi.

En viktig faktor som kan reducera / sakta ner metastasprocesserna i prostatacancer är en ordentligt organiserad kostdiet. Det övergång till diet hos patienter med tidigt stadium av sjukdomen kan minska risken för metastaser och förbättra chanserna till överlevnad efter behandling. Nutrition för prostatacancer bestäms till stor del av sjukdomsfasen och behandlingsmetoderna. I allmänhet är en diet i prostatacancer i syfte att minska animaliska fetter och kalciumintag, en minskning av totala kalorier (oavsett strålning / kemoterapi perioden), samt införandet i dieten av ämnen av naturligt ursprung, vilka är tumörsuppressorer och förmågan att sakta cancercellproliferationsprocesser och tillväxt av tumörer.

Dietary mat för lokaliserad / lokalt förekomsten av prostatacancer i den preoperativa perioden / utanför exponeringstiden är att minska konsumtionen av rött kött (gris, lamm, nöt, kalv) 80-100 g / dag genom att ersätta den med floden / havsfisk, möjligheter fjäderfä ( kyckling, kalkon), kanin, och sojaprodukter (sojaost, såser, keso, mjölk).

Det är nödvändigt att minska konsumtionen av animaliska fetter (fett kött, ost, bakverk grädde, grädde, fett keso) och produkter som innehåller trans-fettsyror (margarin, smältost, stekt mat), främja tillväxten av cancerceller, ersätta dem med oraffinerad majs, sesam, olivolja och solrosolja, där det finns många vitamin E, skyddar celler från handling fria radikaler. I allmänhet bör den rekommenderade andelen av fettintag i den dagliga kosten inte överstiga 30% av dagens kalorihastighet.

Det är nödvändigt att begränsa användningen av rökt / saltat köttprodukter och i synnerhet korv som innehåller en stor mängd både synligt och doldt fett (korv, kokta korv).

Kategoriskt kontraindicerade koncentrerade buljonger, jäst, svamp, snabbmat, mjölprodukter, ättika, mjölk, förpackade juicer, biprodukter, bekvämlighetsmjölk, kaffe, söta kolsyrade drycker.

Det rekommenderas att öka mängden fisk och skaldjur i kosten som är källa till omättade fettsyror (omega-3) och mikroelement (zink, magnesium, selen) som är nödvändiga för kroppen i detta tillstånd.

Sådana arter av fisk som sardiner, makrill, tonfisk, lax och öring bör vara närvarande i den dagliga rationen minst 3 gånger i veckan. Extremt användbara grönsaker, som inkluderar karotenoider, flavonoider, polyfenoler (morötter lök, betor, gurkor, grönsaker). Det rekommenderas att inkludera i kosten av ca 450 gram grönsaker (rå) och minst 200-250 g frukt, vilket det är lämpligt att inte äta inte samtidigt, men uppdelad i flera portioner. Glöm inte om torkade frukter.

Det är särskilt nödvändigt att inkludera i kost av grönsaker, frukter och bär av röd färg, både i naturlig och kulinarisk bearbetad form, som är naturliga produkter-onkoproteiner.

Viktig närvaro i kosten för spannmål (vetegroddar, bovete, brunt ris), baljväxter (ärter, bönor, linser), kli och fullkornsbröd. Kosten bör vara närvarande mjölksyra produkter med låg fetthalt, bioyoghurts, kefir, mager färskost, nötter och frön av olika slag (valnötter, mandlar, sesam, pumpa, solros).

I kost av patienter med prostatacancer måste nödvändigtvis inkluderas: produkter som innehåller biologiskt aktiva substanser som kan förhindra / sakta utvecklingen av cancerbehandling:

 • Citrusfrukter (grapefrukt, citron, apelsin, mandarin) innehållande monoterpenföreningar.
 • Sojaprodukter (som en källa saponiner, tumördämpare).
 • Ingefära, vitlök, lakrits, lök, gröna saker, torkad frukt, spannmål, solrosfrön innehållande mikro / spårelement (selen, magnesium, kalium, germanium, zink, molybden, mangan, koppar).
 • Tomater och produkter från det - såser, ketchupar, paprikor, aprikoser, morötter, (innehåller lykopen, förtryckande tillväxt av maligna celler).
 • Kål (broccoli, vitbellied, Bryssel), som inkluderar askorbinsyra och indol-3-karbinol, besitter antitumöraktivitet.
 • Grönt te. Den innehåller katekiner: epigallokatekin, epigallocatechin-3-gallate, epikatekin-3-gallat, De har en retarderande effekt på framsteg av cancer.
 • Rädisa, pepparrot, rutabaga, raps som källor till glukosonolater.
 • Seaweed (chlorella, spirulina, combo).
 • Bee produkter (pollen, honung, kunglig mjölk, propolis).
 • Kryddor innehållande curcumin, kapsaicin och gurkmeja (gurkmeja, koriander, curry, chili, kummin).

Risken för progressiv utveckling av prostatacancer ökar signifikant med förhöjda halter av kalcium i kosten. Därför innehåller kostmat för uteslutning från kosten av kalciumhaltiga livsmedel (mjölk, förädlad ost, ost, grädde, gräddfil, ost, konserverad fisk). Kostnäring kan kombineras med vitamin-mineral komplex, kapslar med fiskolja, livsmedelstillsatser som kan rekommenderas som kosttillskott indigal och Indigal Plus, förhindra reproduktion av tumörceller som är säkra, väl tolererade och kompatibla med alla andra droger.

Vid senare skeden av sjukdomen och särskilt under sessionerna strålbehandling kosten anpassas individuellt beroende på patientens tillstånd, aptit, svårighetsgrad av biverkningar (illamående, kräkningar), närvaro / frånvaro av viktminskning.

vittnesbörd

Prostatacancer.

Tillåtna produkter

Kostnäring i prostatacancer inkluderar inkludering i kosten:

 • Produkter som innehåller högklassiga lättfördelningsbara djur / vegetabiliska proteiner - Kostymer av fjäderfäkött (kyckling, kalkon) och kanin, feta arter av havs- / flodfisk, kycklingägg, baljväxter.
 • Orefinerade vegetabiliska oljor (majs, sesam, olivolja och solros), smör.
 • Grönsaker / frukt och bär - vete groddar, kål (blomkål, kålrabbi, broccoli, kål), sparris, tomat, grön saker, potatis, rödbetor, zucchini, morötter, gurka, aubergine, kelp, päron, banan, hallon, äpple, mandariner, jordgubbar, aprikoser, persikor.
 • Spannmålsprodukter - kornbröd, gröt från brunt ris, bovete, hirs, bröd från en måltid med grovslipning.
 • Produkter av biodling, nötter, frön, torkade frukter.
 • Sojaprodukter (sojostar, såser, stallost, mjölk).
 • Av dryckerna - örtteter, buljong av vildrosa, icke-kolsyrade bordsvatten, grönt te.

Nutrition för prostatacancer: Allmänna rekommendationer för att välja en diet, som bör överges i första hand

Detektionen av cancerframkallande neoplasm i prostatakörteln är ett slag för någon man. En sådan diagnos innebär en långvarig, fyllig med allvarliga komplikationer, dyr behandling, strålning, kemoterapi.

En bieffekt av denna effekt på kroppen är nästan konstant illamående, kräkningar, brist på hunger, olika matsmältningsstörningar.

Korrekt näring i prostatacancer kan emellertid inte bara minska intensiteten av oönskade reaktioner av behandlingen utan också förhindra utvecklingen av komplikationer och sekundär onkologi.

Statistiken visar att förekomsten av prostatacancer är signifikant lägre i vissa regioner. Först var detta förknippat med rasegenskaper, men forskare tenderar att tro att det är en skillnad i kost och livsmedelspreferenser.

I kroppen produceras inte alla näringsämnen som är nödvändiga för normal vital aktivitet, metaboliska processer, cellregenerering. Även för en frisk person är en riktig och balanserad diet nödvändig för att upprätthålla alla organens och vävnadens normala funktion. Detta är särskilt viktigt för patienter med cancer.

Lämplig mat för prostatacancer hjälper till:

 • hantera strålningsbelastningen;
 • Att avlägsna från kroppen toxiner och slutprodukterna av ämnesomsättningen av droger;
 • mätta vävnaderna med nödvändiga vitaminer, antioxidanter och näringsämnen;
 • normalisera matsmältningsförfarandet, vilket påverkar den totala metabolismen, utsöndringen av ett antal hormoner och andra biologiskt aktiva föreningar.

Hittills är det ingen tvekan om att vissa produkter har cancerframkallande aktivitet och kan stimulera malign celltransformation. Samtidigt kan rätt näring i prostatacancer sakta ner de patologiska processerna.

Grunden för kosten bör vara:

 • grönsaker, särskilt alla sorter av kål, pumpa;
 • frukter;
 • magert kött av fjäderfä;
 • mager fisk;
 • Mjölkprodukter med låg fetthalt;
 • bakning av rågmjöl
 • Nötter (i begränsade mängder);
 • spannmål;
 • nötköttlever.

Nutrition för prostatacancer måste nödvändigtvis inkludera tomater, olika sorter av kål, vitlök. Dessa produkter innehåller specifika biologiskt aktiva föreningar som förhindrar bildandet av sekundära metastaser och progressionen av den maligna processen.

I kosten är det nödvändigt att inkludera matrika med fettsyror i ω-3-komplexet. Det här är havsfisk (makrill, sill, lax), valnötter, linfrö.

Nutrition för prostatacancer bör också innefatta B-vitaminer och folsyra (vilket är ytterligare som skall vidtas i form av en multivitamin komplex): bönor, kål, mjölk och mejeriprodukter (konsumera begränsad), paprika, citrus, selleri, pumpa.

Dieten bör innehålla rätter rik på en av de starkaste naturliga antioxidanterna - askorbinsyra (citrusfrukter, alla slags kål, vitlök, vinbär, jordgubbar, viburnum). Nutrition för prostatacancer inkluderar nödvändigtvis produkter med selen. Användbara nötter, baljväxter, majs, ägg, skaldjur.

När du förbereder en diet, överväga följande aspekter:

 • Utan att misslyckas är det nödvändigt att vägra stekt mat. Alla måltider är kokta eller ångad med en minimal tillsats av grönsaker och smör.
 • Nutrition för prostatacancer ska delas, bestå av 4 till 5 måltider under hela dagen.
 • Använd om möjligt hemlagade produkter utan tillsats av konserveringsmedel, färgämnen, smaker.
 • När hormonbehandling och exponeringstid är hög är risken för förkalkning i olika delar av urinsystemet hög, vilket kräver en korrekt korrigering av kosten.

Nyligen har rå mat, svält och andra egenskaper hos kosten blivit populära. Det finns emellertid inget behov av att gå till ytterligheter, eftersom sådan näring i prostatacancer kan försvaga organismen och framkalla en komplikation av sjukdomsförloppet.

Vid onkologisk vävnadsskada måste ett antal produkter uteslutas från kosten. Dessa är:

 • Alkohol. Endast en liten mängd högkvalitativt rött vin är tillåtet.
 • Animaliska fetter som ingår i fett, fett köttvarianter, smör, margarin, konfekt.
 • Vissa typer kött, särskilt nötkött, lamm, kalvkött. Preference bör ges till fågeln (men inte fet), kanin.
 • Korvprodukter, oavsett deras kvalitet. För att förbereda de flesta av dessa produkter (inklusive inhemska) används fettköttssorter och i industriell skala används lågkvalitativa, andraklassiga köttbiprodukter, fetter, olika tillsatser för att öka mängden hakat kött och hållbarhet.
 • Marinerad, saltad grönsaker. Överskott av salt leder till bildandet av perifer ödem, förändrar kärlväggen, främjar ökat blodtryck, nedsatt njurfunktion.
 • Kalcium och zink. Dessa mineraler är nödvändiga för kroppen, men samtidigt påverkar de negativa effekterna av den onkologiska processen. Därför bör näring för prostatacancer vara begränsad till att omfatta surmjölkprodukter, bovete och havregrönsaker, bönor, ärter.
 • Vitamin E. Å ena sidan har tokoferol en uttalad antioxidant effekt, å andra sidan visar de senaste studierna sin tvetydiga roll vid malign transformation av celler. Använd därför inte mutter, vegetabiliska oljor.
 • Koncentrerade kött- och fiskbuljonger.
 • Snacks och snabbmat.
 • Bakning och mjölprodukter.

Nutrition för prostatacancer bör kombineras med rätt sätt att leva, avvisande av dåliga vanor. Obligatoriskt minimum (i enlighet med hälsotillståndet och åldern) fysisk aktivitet - åtminstone dagligen går det i frisk luft.

Diet i prostatacancer: recept för att laga vissa rätter, ungefärlig daglig ration

Många dietdiskar är förknippade med en frisk, oförutsedd smak.

Men det är mycket viktigt att kosten inte bara är användbar, men också varierad och välsmakande.

Till exempel, som en första maträtt, kan du laga denna soppa:

 • Häll olivolja i en stekpanna, värm det lätt och tillsätt några krossade vitlöksklyftor och en liten massa timjan. Lätt steka dem, ta bort och kassera.
 • Lägg separat vatten på elden.
 • På samma olja lät man lätt lossa band av kalkon eller kycklingfilé, morötter och lök. Överför till en kastrull.
 • Dice alla grönsaker: tomater, paprika, zucchini, selleri, kan blomkål vara några minuter passe i samma olivolja och lägg till soppan förbereds.
 • Salt, tillsätt kryddorna och laga tills det är klart. I slutet, lägg till gröna (helst basilika).

Diet för prostatacancer bör nödvändigtvis inkludera rätter med bröstkorgar.

Det stoppar utvecklingen av tumören och förhindrar spridningen av metastaser.

Det är värt att notera att likheten av det inte är allt på grund av dess specifika obehagliga smak.

Diversifiera menyn kan vara en sådan maträtt:

 • Kål bör tvättas och kokas i saltat vatten.
 • Häll en pumpa (den kan ersättas med aprikoser), valnötter.
 • Lägg i potatis, nötter, några skedar av någon sylt i den multivarka kålen (helt eller skuren), blanda och sätt på släckningsregimen i 15-20 minuter.

Du kan komplettera kosten med följande recept:

 • Spenatblad i 1-2 minuter koka i saltat vatten och sätt på en pappershandduk.
 • Förbered köttbullar från en vriden kyckling eller kalkonbröst med tillsats av lök, vitlök, kryddor, salt.
 • Skär köttbullarna med de hackade löken och tillsätt spenaten några minuter innan de är färdiga. Klar att servera med grönsaker.

En ungefärlig diet med en malign tumör i prostata (oavsett svårighetsgraden av sjukdomen) innefattar en sådan diet:

 • Första frukosten (omedelbart efter uppvaknandet): Du måste dricka ett glas varmt kokt vatten med en sked honung (i avsaknad av allergier). Färskpressad juice är mycket användbar, de kan kompletteras med en handfull nötter eller torkade frukter.
 • Andra frukost. Gröt på vattnet (bovete, havregryn, ris), kokta ägg (inte mer än 2 gånger i veckan). Istället för dem mager mögelost kommer yoghurt att närma sig.
 • lunch. Den första kursen: grönsak eller magert soppa, borsch, kokt med en minsta mängd smör och fett, pumpa soppa - puré, bönsoppa. På den andra: garnera (gröt, kokta potatis - högst två gånger i veckan), ångad fisk, alternerande med köttgödda köttbullar, köttbullar, skivad grönsak.
 • Eftermiddagsmat. Skaldjurssallad, frukt, mager mjölkprodukter, torkade frukter, nötter.
 • middag (senast kl 19.00). Den sista måltiden innan du lägger dig ska vara lös, stimulera matsmältningskanalen. Lämpliga stewed grönsaker (courgette, aubergine), kokta bönor. På kvällen är det bättre att undvika kött, mjölkrätter (den senare kan orsaka halsbränna).

Diet i prostatacancer kräver obligatorisk överensstämmelse med dricksregimen (det består av torkade frukter, grönt te, fruktdrycker, självkokta juicer). Bröd bör ätas med råg eller med tillsättning av kli.

Intag av mat bör helst vara samtidigt, du borde inte låta utse en känsla av akut hunger, på jobbet äta måltider som är lagade hemma.

Nutrition för prostatacancer: skadliga och hälsosamma livsmedel

Prostatacancer är en allvarlig sjukdom, som tyvärr diagnostiseras oftare.

I de tidiga stadierna är sjukdomen härdbar, möjligen kirurgisk ingrepp och kemoterapi. Rätt diet för prostatacancer är en viktig punkt i behandlingen av sjukdomen.

Korrekt näring i prostatacancer stärker kroppens försvar, hjälper till att framgångsrikt bekämpa sjukdomen och återhämta sig efter intensiv behandling.

Skadliga produkter

Listan över de mest kontroversiella produkterna för prostatacancer är ledd av rött kött. De flesta läkare erbjuder att helt utesluta från menyn lamm, fläsk och nötkött. Vissa experter tillåter en begränsad mängd magert kött (inte mer än 2 gånger i veckan).

Förbjudna produkter inkluderar:

 • rökt produkter;
 • korv;
 • saltad fisk;
 • grädde, fettost, gräddfil och andra mejeriprodukter;
 • naturligt kaffe
 • starkt te;
 • kryddor;
 • konserverade varor.

Experter rekommenderar att du reducerar innehållet i fetter och kalcium, minska mängden salt och peppar i maten. Mat kan inte stekas eller kokas på grillen, helst bakning eller tillagning. Den dagliga kaloriperioden är ca 2000, övervikt påverkar utvecklingen av tumören väsentligt.

De mest användbara rätterna

För att stärka kroppens försvar i menyn måste du inkludera grönsaker och frukter. Läkare rekommenderar minst 400 gram grönsaker och 250 gram frukt eller bär dagligen.

Frukt kan användas:

 • färska;
 • att baka
 • att laga mat;
 • ångas.

Särskilt användbara är tomater som innehåller höga doser av antioxidanter och lycopen, fiberrika baljväxter, liksom kål i alla arter, vilket bidrar till fördröjd utveckling av tumörer.

I kosten måste det finnas frukt och grönsaker av gul och röd färg, rik på vitaminerna A och C.

Förteckningen över villkorligt användbara produkter omfattar:

 • rätter från soja (minska risken för återfall, underlätta tillståndet under kemoterapi);
 • mager kanin kött, kalkon, kyckling (rik på protein);
 • skaldjur (källa till zink, magnesium, selen);
 • torkade frukter och nötter (innehåller användbara kolhydrater och fruktos);
 • helkornsprodukter (en källa till värdefull fiber);
 • vegetabiliska oljor (en källa till fleromättade fettsyror);
 • magert fisk (lätt smält, innehåller mycket protein).

Hur bör näring organiseras i prostatacancer, för att förhindra eller åtminstone hjälpa till att minimera risken för förekomst och utveckling av alla komplikationer, se nedan.

Diet för prostatacancer

Prostatacancer diagnostiseras: vad kan du äta? Att diet med onkologi av prostata inte verkar fräsch och tråkig, försök att diversifiera kosten så mycket som möjligt. Nutrition för onkologi av prostata bör balanseras. Behöver äta i små portioner 4-5 gånger om dagen. Förbered en lista med rätter i förväg, så kommer det att hjälpa till att planera dina inköp. Produkterna ska vara färska, antalet halvfabrikat i menyn ska minskas till ett minimum, och helst och helt elimineras.

Frukost ska vara näringsrik, Det rekommenderas att inkludera proteinrätter och komplexa kolhydrater.

Förbered gröt på vattnet:

I den färdiga skålen läggs lite salt och raffinerad vegetabilisk olja. För att förbättra smaken i rotan kan du lägga till honung och krossade torkade frukter: torkade aprikoser, svampar, russin. Två gånger i veckan gröt ersättas med kokta eller ångade ägg. Lämplig och smörgåsar på kornbröd med tomater, gurka, grönsallat och kokt kyckling.

Lunchmenyn innehåller nödvändigtvis en nyberedd soppa. Koka på vatten eller luta kycklingbuljong.

Mycket användbara lätta och näringsrika soppor, potatismos:

Speciellt rekommenderas är tomatsoppa, rik på lykopen och antioxidanter. På sommaren är det möjligt att laga kall vegetarisk okroshki på vassle eller tomatjuice. Som en andra maträtt är vitt kött med en grönsaksgarnering lämplig. Det är värt att inkludera i menyn en nyberedd grönsalladsalad, smaksatt med vegetabilisk olja och citronsaft.

Till middag är rätter som kombinerar komplexa kolhydrater med fiber användbara. Det kan vara pasta med grönsaksås, en mängd grytor, grönsakspannor, flingor, hjärtliga sallader. Du måste äta minst 3 timmar före sänggåendet. När sömnlöshet innan du lägger dig, kan du dricka urtete med en sked full av honung.

Provmeny

måndag

 • bovete gröt;
 • grönsallad med färska gurkor och vegetabilisk olja;
 • en drink av cikoria med sojamjölk.
 • sallad från gröna bönor och zucchini;
 • tomatsoppa med hemlagad croutons;
 • kycklingfilé ångad, stewed blomkål;
 • tranbärgelé.
 • gryta från makaroner med sojaost och malet kött från kalkon;
 • te med sylt.

tisdag

 • 2 mjukkokta ägg, rostat bröd från torkat rågbröd, 2 bit sojaost med svamp smak;
 • en drink av cikoria med sojamjölk.
 • sallad från surkål;
 • rassolnik med kycklinggiblets;
 • köttnötkött med potatismos
 • kompote av torkade frukter.
 • stuvad zucchini med ris;
 • svagt te med sylt och toast.

onsdag

 • havregryn med torkade frukter och nötter;
 • örtte med honung.
 • Leavesallad med smör och citronsaft;
 • Färskkålssoppa med kornbröd;
 • potatis med köttbullar;
 • kompote av färska äpplen.
 • Vegetarisk pilaf med morötter;
 • bakade äpplen med honung.

torsdag

 • omelett med svamp och rostat bröd;
 • färska tomater;
 • te från en hundros.
 • tomat sallad med gröna;
 • gräddesoppa med gröna ärter;
 • torsk för ett par med bröstkorgar;
 • gelé från bär.
 • Sallad av apelsiner med sojaost.
 • Spaghetti med skaldjur;
 • fruktsallad med honung.

fredag

 • heta smörgåsar med kyckling och grönsaker;
 • en drink av cikoria med sojamjölk.
 • sallad från färskkål;
 • magert borsch, pampushki med vitlök;
 • pollock, bakad under en vegetabilisk kappa;
 • hembärsjuice.
 • äpple dumplings med berrysås.
 • fyllda paprika;
 • gelé från svart vinbär.

lördag

 • risgröt på sojamjölk
 • te, rostat bröd med hemlagad sylt.
 • sallad av gurkor och tomater;
 • öra;
 • lata kålrullar;
 • bakade bananer.
 • en varm sallad av morötter, sojaost och tomater;
 • äppelpaj.

söndag

 • smörgåsar med kokt ägg och färska tomater;
 • te med sojamjölk.
 • grönsallad med hemlagad croutons;
 • linssoppa;
 • Bakade äggplanter med tomater och vitlök;
 • cowberry drink.
 • potatisgryta med malet kött
 • crimson mousse.

På alla stadier av prostatacancer kräver en diet en omtänksam inställning. Det är lämpligt att laga mat självständigt, helt kontrollerar diskens sammansättning.

Det är viktigt att inte överdriven, titta på vikt och kolesterolnivån. Rätt meny hjälper dig att må bättre och framgångsrikt bekämpa en farlig sjukdom.

Vilken sjukdom som helst är förfärlig, och cancer kan förstöra en person. Det är också mycket svårt att återuppbygga patientens diet. Min man hade prostatacancer. Följaktligen var det nödvändigt att strikt följa kosten. Han lyckades emellertid göra nychki med mat eller äta inte hemma. Han förstod inte att allt kunde sluta på allvar. Men när han än en gång gick till doktorn och han fick veta att allt kan vara dödligt. Han tog upp sig, satt på en diet, släppte ett extra kilo och låg ner under kniven. Nu fortsätter livet som vanligt.

Kost i prostatacancer och nödvändig mat

En av de riskfaktorer för prostatacancer anses vara i strid med undernäring optimal balans av proteiner, fetter och kolhydrater.

En högkaloridemeny med en stor mängd mättade fetter (animaliskt ursprung) och ett högt kalciuminnehåll i kombination med låg rörlighet är en av de viktigaste faktorerna i utvecklingen av sjukdomen i sina tidiga skeden.

Som regel provar fetma, diabetes, undernäring inte bara patologins utseende, men komplicerar även sjukdomsförloppet och rehabilitering efter operationen.

Diet i prostatacancer eliminerar praktiskt taget konsumtionen av fett kött, bekvämlighetsmat och andra källor till mättade fetter. Dessutom innehåller kosten hos en patient med en tumör i prostatakörteln livsmedel där en minskad mängd kolhydrater.

Nutrition regler för prostatacancer

Dieten för prostatacancer är inriktad på två mål: att hämma den onkologiska processen och förbättra patientens livskvalitet vid kemoterapi, bestrålning eller hormonbehandling.

Den optimala kosten bör innehålla grönsaker, omättade syror (vegetabiliska oljor, fisk), flingor och soja, men innehåller minst fett av animaliskt ursprung. Härav följer att de mest lämpliga för patienterna är de klassiska medelhavs- och japanska dieterna.

Att rekommendera näring för prostatacancer ska onkologen och dietisten, med hänsyn till data om hälsotillståndet, patientens ålder, utvecklingsstadiet av tumörprocessen, den valda behandlingsstrategin och andra faktorer. Det finns emellertid flera allmänna regler som måste uppfyllas:

 1. Avlägsna helt källorna till transfetter (snabbmat, godis med konfektfett) och så mycket som möjligt minska konsumtionen av produkter med färgämnen och konserveringsmedel.
 2. Avvisa från att röka, dricka kolsyrade, koffeinerade och alkoholhaltiga drycker. Du kan äta en liten mängd löst svart te, men gradvis är det nödvändigt att byta till gröna sorter och örtkompositioner.
 3. Uteslut regelbundet konsumtion av konserverade och syltade produkter, minska saltintaget till 3-5 gram per dag.
 4. Minska kalciumintag till 600-1000 mg per dag och begränsa konsumtionen av fettmejeriprodukter (främst mjölk och grädde).
 5. Ät minst 4-5 grönsaker och 2 frukter om dagen. Andelen vegetabiliska livsmedel bör vara över 60%.
 6. Menyn bör innehålla mjölkprodukter som innehåller probiotika, eller preparat med liknande sammansättning ("Linex", "Lactovit", etc.).
 7. Alla rätter ska lagas på grillen, i hylsan för bakning eller ångning.

Baserat på experimentet hos möss uttryckte amerikanska onkologer hypotesen om effektiviteten av en lågt kolhydratdiet i prostatacancer. De föreslår att effekten av att minska frekvensen av tumörtillväxt är associerad med en minskning av koncentrationen i insulinets blod och ett insulinliknande protein som är i den onkologiska processen.

För att bromsa utvecklingen av cancer är det nödvändigt att minska intaget av källor till enkla kolhydrater - socker, konfekt, söta drycker (inklusive nektar).

Nödvändiga vitaminer och mineraler för prostatacancer

Den onkologiska processen medför ett ökat behov av vissa vitaminer och mineraler. Biologiskt aktiva substanser hjälper till att förkorta perioden för rehabilitering efter kemoterapi och kirurgisk ingrepp, fördröja tumörens spridning till omgivande vävnader och underlätta patientens liv under terapi och mellan hennes kurser.

Kosten för prostatacancer bör innehålla en ökad mängd sådana vitaminer, mineraler och syror, såsom:

 • vitaminer i grupp B;
 • vitamin D (calciferol);
 • askorbinsyra;
 • tokoferol (vitamin E);
 • magnesium och kalium;
 • järn;
 • krom;
 • selen och zink;
 • vitamin K;
 • fleromättade och enkelomättade fettsyror;
 • anticarcinogena substanser (silymarin, karotenoider, flavonoider, polyfenoler, indol, lykopen).

Vitaminer är involverade i blodet, vävnadsregenerering och metabolism av proteiner, fetter och kolhydrater. Några av gruppens representanter är antioxidanter och stimulanser för förökning av användbar intestinal mikroflora.

Kombinationen av selen, zink och vitamin E förstör proteinerna som deltar i tumörprocessen. Antitumöregenskaper manifesteras inte bara på grund av förstörelsen av cancerceller, men också på grund av inhiberingen av framställning av androgener - manliga hormoner som stimulerar tumörtillväxt.

Bristen på konsumtion av krom sänker vävnadens känslighet mot insulin och provar ett akut behov av sötsaker (enkla kolhydrater). D-vitamin binder till specifika receptorer av maligna tumörceller och dämpar därmed sin tillväxt. Den högsta effekten av kalciferol är i kombination med strålbehandling.

Magnesium, järn och vitaminer C och K säkerställer det normala funktionen av det kardiovaskulära, ben- och hematopoetiska systemet under intensiv terapi. Kalium minskar svullnaden som uppstår med adenom och prostatacancer.

Överstiga inte dagliga intagsnormer för fettlösliga vitaminer A (karotenoider), E, ​​K och D.

Oönskade biologiskt aktiva ämnen i menyn hos en patient med tumör i prostata är sackaros, kolesterol (kolesterol) och kalcium. Användningen av dessa ämnen, i synnerhet, måste minskas till de maximala möjliga värdena.

Användbara produkter för prostatacancer

Nutrition för prostatacancer bör vara rik på ovanstående mineraler och vitaminer, vegetabiliska proteiner, omättade fettsyror och källor till antikarcinogener. Till listan över användbara produkter i tumörprocessen ingår:

 • sojabönor (som en källa till vegetabiliskt protein och saponiner med anti-cancer effekt);
 • grönt te;
 • citrusfrukter (innehåller pektiner som undertrycker tumörmetastas);
 • vitlök, ingefära rot, lakrits
 • Mager ost;
 • Vitt kött (kyckling, kanin, kalkon);
 • nötter;
 • avokado;
 • majs, linfrö, olivolja, sesam och solrosoljor;
 • spannmål (bovete, brunt ris, vete gröt, vetegroddar);
 • kli och bröd
 • bönor (ärtor, linser, njurbönor);
 • fet fisk, tonfisk;
 • tomater, morötter, aprikoser, paprika (innehåller lykopen, som har en cancer mot cancer);
 • druvor (i en liten mängd), hallon, blåbär, granatäpple, grapefrukt;
 • broccoli och bröstspiror (innehåller isotiocyanat, vilket hämmar aktiveringen av tumörprocessen) och andra gröna grönsaker;
 • kryddor innehållande capsaicin, gurkmeja eller curcumin (chili, kummin, koriander, karry, gurkmeja).

Matkällor för vitaminer, mikroelement, fettsyror och fibrer kan kombineras med vitamin-mineral komplex, fibertillskott (i form av pulver) och kapslar med fiskolja.

Inkludering av listade produkter i menyn har en positiv effekt på patientens hälsa under behandling, ökar effektiviteten av konservativ behandling och kan fungera som en profylax för förekomst av prostatacancer.

Patientens ungefärliga meny

Tumör- och anticancerbehandling skapar en stor belastning på kroppen. Under behandlingen och i mellanrummen mellan kurser ska patienten äta fullständigt och korrekt och konsumera minst 2000-2500 kalorier per dag.

Med kemoterapi kan det finnas en minskning av aptit, illamående, en kränkning av matuppfattningen. Därför, under intensiv behandling är det nödvändigt att dricka sura juicer, örtinfusioner och tinkturer, vilket stimulerar produktionen av magsaft och ökar aptiten.

Cirka menyn hos en patient med prostatacancer:

 • Frukost: frukt, flera nötter, örtte. En halvtimme före frukost ska du dricka ett glas utspädd äppeljuice: detta bidrar till att öka aptiten.
 • Den andra frukosten: spannmål från spannmål med torkad frukt eller en smörgås med helvete bröd med grönsaker och fisk.
 • Lunch: Spenat- eller bönsoppa, Stekad kalkon med brunt ris, Grönt te eller juice.
 • Snack: En portion stugaost (100 g) med sura bär eller en handfull torkade aprikoser med pommes frites.
 • Middag: potatis i en uniform, rikligt stränkt med örter, med bakad fisk.
 • Andra middag: växtdekok eller unsweet kompote av torkade frukter. Du kan också äta en liten toast av kli bröd, en handfull ångad torkad aprikoser eller pommes frites.

Mat bör vara vanligt: ​​varje nästa måltid ska följa 2-4 timmar efter föregående.

Fastan kan utföras endast under överinseende av en läkare och endast i intervallen mellan kurser strålbehandling, hormon och kemoterapi.

Lämplig behandling, regelbundna utflykter och rätt näring är de tre komponenterna i effektiv behandling av prostatacancer. Överensstämmelse med kost och sömn i cancer är inte en traditionell åtgärd med okunnig effekt, men ett viktigt bidrag till kampen mot cancer.

Diet för prostatacancer

Beskrivningen är aktuell på 2018/08/02

 • datum: för livet / till återhämtning
 • Kostnad för produkter: 3500-4500 gnidning. per vecka

Allmänna regler

Prostatacancer (CaP) avser sjukdomar stadigt växande (i genomsnitt 3%) och har en ledande position i den övergripande strukturen av onkologiska sjukdomar av män, särskilt i åldersgruppen från 60 till 70 år. I det här fallet går majoriteten av patienterna till doktorn med den redan startade sjukdomen och närvaron metastaser. I etiologin för prostatacancer är den ledande roll som patientens ålder, genetiskt anlag, egenheter hormonstatus av organismen, sexuellt beteende, näring, miljöfaktorer. Den vanligaste formen av epitelial adenom tumör är adenokarcinom olika typer.

Symptomen på sjukdomen beror främst på förekomsten av cancer. I lokalt avancerad (begränsad) prostatacancer kliniska manifestationer visas ofta obstruktiva symptom (klämma) Bladder - takykardi / svårigheter att urinera, slapp jet, svårighetsgraden av vilket beror på graden av komprimering av urinröret. Vid urinering av urinrörets sfinkter noteras urininkontinens. Disseminerad PCa (närvaron av avlägsna metastaser) förändrar också den kliniska manifestationen av sjukdomen och manifesterar sig i formen:

 • uttryckte smärta i benen som drabbats av metastaser (smärta i bäcken / bäckenbenet)
 • förstorade lymfkörtlar;
 • paraplegi / isalgi orsakad av komprimering av ryggmärgsstrukturen
 • viktminskning (kakexi), generell svaghet, sömnighet.

Behandling av prostatacancer bestäms primärt av sjukdomsstadiet / graden av differentiering av tumören. I lokaliserad form (stadium 1-2) av prostatacancer består behandlingen av en radikal prostatektomi med efterföljande möte strålbehandling.

När metastatisk (stadium 3-4) prostatacancer behandling syftar till lindring / minskning av smärta genom administrering av opioid eller ingen opioid och saktar sjukdomsprogression, som används strålning/hormonbehandling, Kombinera bestrålning av prostata / lymfkörtlar med intag av hormonella läkemedel som sänker nivån testosteron, vilket minskar storleken och saktar tillväxten för den maligna tumören.

Kraft för prostatacancer, även om det inte är ett förfarande för behandling, de, emellertid, har en betydande inverkan på effektiviteten av de viktigaste metoderna för behandling, det allmänna tillståndet hos patienten, tillväxten av tumörer och patientöverlevnad efter behandling. Diet i PCa görs individuellt, med hänsyn till sjukdomsfasen, kliniska symtom, närvaro / frånvaro av kroppsmassunderskott och behandling.

I allmänhet är kosten för prostatacancer baserad på följande principer:

 • Minska kaloriinnehållet i den dagliga kosten (utanför perioden med strålbehandling / kemoterapi).
 • Begränsning av konsumtionen av animaliska fetter och produkter som innehåller mycket kalcium.
 • Inklusion i kosten av naturliga suppressor substanser onkologiska processer, vilket bidrar till att sakta ner reproduktionen av cancerceller och därmed tillväxten av tumörer.

Dietary bestrålning av livsmedel är en period av lokaliserad prostatacancer innebär att begränsningen i kosten för rött kött (nöt, gris, lamm, nötkött) till 80/100 g / dag, ersätta den med fisk, kanin och fågel (kyckling, kalkon), och också - sojaprodukter (stew, mjölk, sojabönor).

Minskad förbrukning av alla typer av animaliskt fett (grädde, ost, grädde, fett keso, fett kött, krämfyllda bakverk) och de produkter i vilka strukturen domineras av transfettsyror (stekt mat, margarin, smältost) främja aktiva tillväxt / utveckling av cancerceller.

Det rekommenderas att ersätta sådana produkter med oraffinerade vegetabiliska oljor (olivolja, majs, linfrö, solros och sesam) som innehåller vitamin E, som har en skyddande effekt från fria radikaler. I den dagliga kosten bör andelen fetter inte stå för mer än 30% av det dagliga kaloriintaget.

Absolut kontraindicerat integration i de diet livsmedel såsom rökta / saltade köttprodukter (korv, rökta produkter, halvfärdiga produkter, konserverade köttprodukter, snabbmat), svamp, koncentrerade buljonger, jäst, vinäger, mjölk, mjöl, förpackade juicer, läskedrycker med koldioxid. Det är extremt användbart och är alltid närvarande i dieten bör vara: fisk (makrill, lax, sardiner, forell, tonfisk) och skaldjur (räkor, musslor, krabbor), innehåller stora mängder av omega-3-omättade fettsyror och spårämnen (selen, zink, magnesium), som kroppen behöver i detta tillstånd.

En obligatorisk del av kosten är grönsaker / frukt innehållande flavonoider, karotenoider, polyfenoler (Grön stuff morot, betor, lök, gurka), bör vars volym vara minst 400 g (grönsaker) och 200 g av frukter en dag både i natur (rå) och kulinariska-bearbetad form.

Särskilt användbara grönsaker / frukt och röd frukt, som innehåller substanser med onkoprotektornyh handling. Dieten bör innehålla magra mjölkprodukter (ost, bioyoghurts, kefir), olika typer av muttrar / frön. Är användbara och vetegroddar, brunt ris, kli, baljväxter (ärter, linser, bönor), vetebröd, alger (Chlorella, Spirulina), kryddor, innehållande curcumin (curry, gurkmeja, koriander, kummin), biprodukter (propolis, honung, pollen, kunglig gelé).

Nyligen rekommenderas att det ingår i kost av näringsämnen av naturligt ursprung, som kan hämma processen för cancerframkallande i prostatakörteln. Det bör noteras några av deras fördelar. För det första är dessa substanser inte giftiga, och för det andra har de multipel antitumöraktivitet som påverkar olika delar av karcinogenes.

De mest kända av dem med bevisad effektivitet är:

 • Indol-3-karbinol (Indol-3-karbinol), kraftfull onkoprotektor, som är rika på korsblommiga grönsaker: kål (brysselkål, kål, blomkål, broccoli). Indol-3-karbinol modulera östrogenmetabolism process i levern, minska produktionen av karcinogena metaboliter, såväl som blockerande aktivitet i tumörceller för östrogenreceptor-alfa, och därigenom bryta cellcykeln hos tumörceller, vilket ger antioxidantskydd och främjar tumör celldöd.
 • flavonoid epigallocatechin-3-gallate (epigallocatechin-3-gallat) som finns i grönt te. Den mest aktiva antioxidanten från te katekiner, Skydda celler från effekterna av fria radikaler inducerad av en cancerframkallande effekt. Det innebär att konsumtionen av grönt te minskar innehållet av fria radikaler i kroppen, vilket i viss utsträckning förebygger förekomsten av prostatacancer, vilket framgår av uppgifterna i länder där befolkningen traditionellt konsumerar mest stora mängder grönt te.

Antitumöraktivitet indol-3-karbinol/epigallocatechin-3-gallate autentiskt etablerad i samband med onkologiska sjukdomar hos olika organ / vävnader. Enligt de vetenskapliga data, som identifieras av ett flertal biologiskt aktiva molekylära mål inhiberas (förstörbara) indol-3-karbinol / epigallocatechin-3-gallate, som täcker alla patogenetiska länkar av malign celltillväxt.

Användningen av grönt te minskar kroppens friradikalinnehåll, vilket förebygger förekomst av prostatacancer

Som en källa av indol-3-karbinol / epigallocatechin-3-gallate och organ för primär / sekundär kemoprevention av prostatacancer kan tjäna som inte har någon kontraindikationer BAA "ProstaDoz 'sammansatt av en annan del av vitamin E, palmetto fruktextrakt, zink och selen. Läkemedlet har inga toxiska effekter, inte orsaka komplikationer ens med långvarig användning.

Med spridda (3-4 steg), PCa, särskilt på tid / efter sessioner strålbehandling Kostnäring anpassas och en diet ordineras för strålbehandling, med hänsyn till protein-energiinsufficiens, svårighetsgrad av biverkningar (kräkningar / illamående), aptit och patientens tillstånd.

vittnesbörd

Prostatacancer.

Tillåtna produkter

Dieten för prostatacancer inkluderar inkludering av:

 • Dietary typer av kanin kött, fågel (kyckling, kalkon), hav / river fisk, skaldjur, ägg, baljväxter, soja (soja ost, keso, mjölk), som innehåller fullständiga / smält djur / vegetabiliska proteiner.
 • Produkter från korn - gröt från brunt ris, bovete, hirs, brödkorn / från mjöl av grovslipning.
 • Värmda vegetabiliska oljor (olivolja, linfrö, solros, majs, sesam), smör.
 • Grönsaker / frukt / bär - gröna grejer, vetegroddar, och olika typer av kål (kål, blomkål, broccoli, kålrabbi), sparris, zucchini, betor, tomat, potatis, aubergine, morötter, gurka, äpplen, päron, hallon, citrusfrukter, jordgubbar, persikor, aprikoser.
 • Torkad frukt, biodlingsprodukter, nötter / frön.
 • Te av grönt, örtte, stillvattenbord, buljong med rosa höfter.

Diet för prostatacancer

Diet prostatacancer kännetecknas av att den är i stånd att både minska sannolikheten för sjukdom, och i viss mån förhindra utvecklingen och utvecklingen av den patologiska processen.

Hittills finns det tillräckligt av resultaten från olika studier av förhållandet mellan förekomsten av maligna tumörer i prostatan från en meny av funktioner och människans kost, så med alla skäl att förklara förekomsten av ett samband mellan kost och utseendet av cancer. I synnerhet är den faktor som är gynnsam för att minska risken för att utveckla ett sådant sjukdom att följa principen om hälsosam kost, vilket innefattar konsumtion av mat och rätter som inte innehåller en stor mängd fett. Dessutom är det nödvändigt att den dagliga menyn innehåller en betydande mängd frukt och grönsaker. De är användbara och användbara eftersom de medför vitaminer och alla slags substanser av vegetabiliskt ursprung som förhindrar uppkomst och utveckling av många typer av maligna patologier.

Behovet av en låg fetthalt, som bör vara annorlunda diet för prostatacancer har logik som framkallar fetthaltiga livsmedel tenderar att utvecklas i kroppen stora mängder testosteron, som till stor del ansvarig för uppkomsten av prostatit. Den höga sannolikheten för prostatacancer skulle kunna vara på grund av närvaron i dieten av en stor mängd av mättat fett, av vilka många återfinns i mejeriprodukter - grädde, majonnäs, margarin, liksom rött kött.

Vad är kosten för prostatacancer?

Hur ska näring ges i närvaro av denna sjukdom för att förhindra eller åtminstone hjälpa till att minimera risken för förekomst och utveckling av alla komplikationer, se nedan.

Varje störning av den normala friska funktion innebär ett avsevärt slöseri med energi i kroppen, som vid sjukdom aktiverar skyddsfunktioner, liksom de resurser som krävs för vävnadsrekonstruktion benägna patologiska transformationer, för att ge motståndskraft mot sjukdomar och genomförandet av ett lämpligt immunsvar. Utgående från detta blir frågan om kost mycket viktigt, vilket är särskilt viktigt vid onkologiska sjukdomar. Det faktum att kroppen har cancer i de drabbade, hur man motstå spridningen av drabbade celler onkologi och återställa vävnad som har skadats genom att använda röntgen och kemoterapi. Om till följd av dessa terapeutiska åtgärder patientens avföring har en flytande konsistens, måste du dricka ett avkok av bark av ek, körsbär, risgryn, granatäpple peeling. För att bekämpa de framväxande missförhållandena används mintdroppar.

Analysera frågar vad diet i prostatacancer, kan vi konstatera att de grundläggande principerna därav är rekommendationer dietister och tillhörande vårdpersonal för att minimera innehållet i dieten mycket stekt och färdiglagad mat stekning metod. Denna metod för matlagningsprodukter är förknippad med bildandet av transfett, vilket är en av de faktorer som leder till utvecklingen av malaktig tillväxt. Frukt och grönsaker, som i cancerpatientens diet bör vara närvarande i stora mängder, är det önskvärt att äta rå, men du kan värma dem. Grönsaker och frukter innehåller fibrer, vilket hjälper till att optimera peristaltis, vilket bidrar till att absorbera bättre näringsämnen.

På grund av närvaron av stora mängder vitamin C i sin naturliga form är det rekommenderat citrus, bär, sur frukt, spenat, söt peppar.

Dietrecept för prostatacancer

Följande kostuppskrifter för prostatacancer kan vara en underbar väg att diversifiera menyn utan att avvika från recepten och rekommendationerna för att organisera riktig näring i närvaro av en så allvarlig sjukdom som prostatacancer.

Bakade i citronsaft, kyckling (kalkon) bröst kräver för framställningen av ett pund till 800 gram kyckling eller kalkon att medan i behållaren för bakning, fylld tidigare framställts från olivolja sås, citronsaft, vitlök, salt, peppar och kryddor. Som ett alternativ - lämna kycklingen i en marinaden för natten. Skydda med folie och baka i minst 40 minuter, tills kokt, i ugnen, uppvärmd till 200 grader. Antalet ingredienser i receptet beräknas på 4 portioner. Innan du serverar kan du använda gröna och citronskivor för att dekorera skålen.

Brysselkål är kända som ett riktigt lagerhus för ett stort antal vitaminer, så det rekommenderas oftare. Men eftersom det i sin naturliga form är det ganska friskt, för att förbättra smakkvaliteten du kan laga, till exempel, Brysselspirer i vitlökssås. Kål bör tvättas och skär sin koanchiki i längdriktningen i halva eller i 4 delar, varefter den ska koka över medium värme i 5-10 minuter i saltat vatten. För att förbereda såsen upphettas olivoljan i en panna, den hackade vitlöken får användas i olja i 1 minut. När kålen är klar kastas den tillbaka till kolven, och efter allt vatten dränerar det kryddat med vitlökolja, saltad och pepparad efter smak. All blandning, du måste ge upp en kvart i timmen. Att smaka bättre i en färdig maträtt, rekommenderas att hälla en halv citronjuice.

Meny diet för prostatacancer

I en del av den senaste tidens forskning som syftar till att hitta sätt att stärka män hälsa, vilket även omfattar att förebygga prostatacancer, det möjligt att klargöra, särskilt att regelbunden konsumtion av lök och vitlök bidrar till att minska risken för att utveckla sjukdomen med nästan hälften. I händelse av att den patologiska utvecklingen av sådan cancer i den manliga kroppen redan har börjat, är det också rekommenderas att inkludera i kosten meny för prostatacancer alla typer av kål: kål, blomkål, brysselkål och broccoli. För att uppnå en positiv effekt måste du äta dem minst tre gånger i veckan.

En viktig faktor är också det korrekta sättet att laga grönsaker med anti-cancer egenskaper. Annars kan många användbara ämnen och element, eller till och med alla, förstöras under tillagningen. Reglerna för att laga kål är att det ska serveras i den fuktiga, eller något ångad. Vattnet i vilket kålen kokades kan användas för att tillverka såser eller sås.

Dietmenyn för prostatacancer kan ha ungefärligt följande formulär.

 • Dagen börjar med en frukost av havregryn med sojamjölk, hallon och honung. Som ett alternativ serveras frukost med en omelett med lök, svamp och tomater.
 • För lunch presenteras den första maträtten med tomatsoppa med vitlök och lök, följt av kokt ris med en biffhack. En kombination med samma soppa kan göras från bönor och shish kebab från kyckling.
 • Snack består av pannkakor med valnötter och hallon.
 • Under middagen erbjuds det att äta bönor, tonfisk sallad, avokado eller böna lobio med lök.

Vad kan du äta med prostatacancer?

Det viktigaste du kan äta med prostatacancer är först och främst grönsaker och frukter. De kännetecknas av en hög halt av vitaminer och essentiella spårämnen, vars närvaro underskottet i kroppen i cancerpatologi av prostatakörteln kan främja okontrollerad proliferation och tillväxt av maligna celler, är en faktor som förvärrar sjukdomen. Vitamin A-haltiga produkter är aprikoser, nötlever, sallat och spenat Vitamin C i stora mängder i citrus, svarta vinbär, surkål och röd paprika. Källa för vitaminer B, D, E, och mineraliska ämnen kalcium, zink, selen är pumpa, morot, olika typer av mejeriprodukter. När det gäller mejeriprodukter är det nödvändigt att uppmärksamma det faktum att främst de som har låg fetthalt är användbara.

Vad kan du äta med prostatacancer? Upprepa den ovillkorliga användbart innehåll i den dagliga menyn, massor av frukt och grönsaker, kan vi konstatera att den ledande rollen i det här fallet tilldelas tomater. Den speciella situation tomater i förteckningen över produkter som får äta i närvaro av malignitet i prostata, på grund av det faktum att dessa grönsaker är olika innehåll i sin sammansättning ett ämne lykopen. Lykopen är en naturlig antioxidant karotenoid grupp, och som framgår av resultaten av forskning, ofta äter medan man äter ketchup och annan tomatsås, kan du notera en tendens att bromsa utvecklingen av cancer. Lykopen finns i ett glas tomatjuice, om du dricker det minst en gång i veckan, tillräckligt för att bli ganska effektiv förebyggande åtgärd mot uppkomsten av cancer och bidra till att minska utvecklingen av en befintlig malignitet. Dessutom är detta ämne inte speciellt för att provocera oavsett biverkningar.

Övergripande förbättring av tillståndet hos män som har prostatacancer underlättas också av att de ingår i kosten av kål i alla dess sorter. Både i vitt och Bryssel, i färg, finns en stor mängd sulforafinförening, som visar sina egenskaper för att förhindra utvecklingen av cancerceller.

De gynnsamma effekterna, manifesteras i aktivering av immunsystemet och öka kroppens skyddsresurser påverkas malignitet, och gör användningen av vitlök.

Vad kan inte ätas med prostatacancer?

Tillsammans med vilka produkter som är acceptabla och rekommenderade för användning som en del av kosten i närvaro av denna cancer finns det ett antal restriktioner och otillåtna kostbehov för vad som inte kan ätas med prostatacancer. För de flesta dietister och hälsoexperter är eniga om att den grundläggande regeln om kraften i detta fall bör vara ett undantag till patienten menyn rött kött och minimera mängden konsumtion av produkter som innehåller stora mängder fett, särskilt av animaliskt ursprung.

Enligt rött kött i sin relation med risk för uppkomsten av prostata maligniteter betyda, först och främst, lamm, nöt och fläsk, vars användning i överdrivna mängder kan framkalla utveckling av onkologi i en manlig kropp. Som ett motsvarande ersättning för rött kött kan fisk och fjäderfäkött uppträda. Som det huvudsakliga innehållet i fettet är i huden av fjäderfä, äta den tillsammans med den "vita" kött av fjäderfä rekommenderas inte. Bättre också välja för matlagning kycklingbröst - det fett som finns närvarande i extremt små mängder.

Tala om vad som inte kan ätas med prostatacancer, kan inte göra utan att nämna så älskade många köttprodukter som korv. Även trots att det finns sorter av korv och kokt kött utan att uttryckligen lägga till fett, som är lite fett i sin rena form, de fortfarande definitivt närvarande "gömda" fett. Dold fett förekommer exempelvis i kokta korv, korv, korv. Dessutom finns det i kakor och bakverk med grädde och andra konfektprodukter, i fettost, grädde, gräddfil, i ostar.