Huvud
Analyser

Bearberry - medicinska egenskaper och kontraindikationer av björnar

Bearberry Ordinarie, Mjölon ( «vinstockar bear", 'bära öron'), dess terapeutiska egenskaper och kontraindikationer, som används i folkmedicinen - det är ämnet för dagens artikel om alter-zdrav.ru.

Bearberry - en beskrivning av växten, var och hur det växer, foto

Bearberry är en läkemedelsväxt från Vereskov-familjen, betraktad som ett utmärkt diuretikum (diuretikum). Den växer i form av buskar upp till två meter i höjd, inte stora tjocktar uppstår.

"Och på träden växer träd" - det handlar om henne, eftersom hon väldigt hårt tolererar närvaron av andra växter i närheten och "föredrar" platser där de är mindre. Det är lättälskande, det brukar växa på öppna ställen, i tall och lövskogar i Rysslands centrala band, växten är resistent mot låga temperaturer.

Blommande varar från maj till juni, varefter utseendet på små runda bär av röd färg liknar tranbär, vanligtvis i augusti-september. Löv små, runda, mjuka till beröring.

Förresten, kan inte bara bearberry bär som tranbär, löv, och faktiskt hela anläggningen, spirande samlare av skogsresurser lätt förväxlas med tranbär dessutom att distributionsområdet de är mycket lika.

Och dessa sorgsälskare ställer frågor - Björnbär och tranbär, en och samma eller inte? Naturligtvis nej, de är helt olika växter, och de har sina egna användbara egenskaper.

Hur skiljer man? Berry bär är smaklösa, med en vit mjölkmassa inuti som liknar en fiber, och de passar inte för en persons kost, om du äter mer än ett par bär kan du och förgifta dig själv. Även om för björnar, hasselkroppar - bara utsökt!

Något annorlunda och broschyrer av växter, i bärbär är de fluffiga, liknar örat med en tunn bas och en spridande topp. Tranbärbladet har mörka fläckar på undersidan.

Samling, lagring och lagring av bärbärblad

Insamling av skott och löv kan utföras två gånger under vårhöstperioden, före blomning i april-maj och efter fruiting.

höst - Den mest gynnsamma tiden för detta är mängden användbara ämnen är mycket större. Ett blad av björnar är avskuret eller snitt avskuren med händerna. I inget fall kan du riva skottet från roten.

Därefter torkas bärbärs frukter och löv naturligt i ett välventilerat skuggat rum. Bären torkas på samma sätt, eftersom dessa frukter inte har speciella smakegenskaper.

Då kan de krossas till mjöl (därmed namnet "bearberry ») och använd, som bladen, som grund för beredning av buljonger. Du kan lagra i små väskor av naturmaterial, till exempel lin, calico eller calico, hållbarhetstid - ca 5 år.

Gräsbärbär - medicinska egenskaper

Hälsa egenskaper bärbär är inte begränsade till inflytningsfältet på njuren och genitourinary systemet, de hjälper också framgångsrikt vid behandling av sjukdomar i matsmältningssystemet, metaboliska störningar, nervsystemet.

 • antiseptikum;
 • diuretika;
 • antiinflammatoriska;
 • smärta;
 • bindemedel;
 • kuverte;
 • antibakteriella;
 • desinfektionsmedel;
 • lugnande medel;
 • regenerativ;
 • antioxidant - förebyggande för tidig åldrande
 • förebyggande av cancerceller.

Användning av björnar i folkmedicin

Bärbärets medicinska växt är mycket efterfrågat både inom folkmedicin och i traditionell medicin.

 • Effektiva vid förebyggande av sjukdomar i det urogenitala systemet, i synnerhet i urinblåsan (cystit), njure (pyelonefrit, pyelitis) och prostata (prostatit), har en stark diuretisk verkan, vilket underlättar tillbakadragande av överflödig vätska från kroppen, vilket eliminerar svullnad och normalisera njurarna.
 • För komplexa effekter på kroppen kan användas i kombination med lakritsrot och kronblommor.
 • Också kan mildra effekten av en variation av allergiska reaktioner har gynnsamma effekter i störningar i mag-tarmkanalen, skapa de nödvändiga förutsättningarna för återvinning av vävnads sår i magen och tarmen, kolit, gastrit, halsbränna hjälp, koppla i förstoppning.
 • Stark desinfektionseffekt noterades.
 • Björnbärslövet är en effektiv naturlig lugnande och återställer sömnväckning.
 • Bearish öron är också användbara för huden - vid användning minskar ansiktsrinkarna, hudtonen tänds, inflammatoriska reaktioner minskar.
 • Applicera på bärbärare för gikt, reumatism, diatese, livmoderblödning, diabetes mellitus.

Kontraindikationer av bärbärare vanliga, skada

 • Det rekommenderas inte för njursvikt, glomerulonefrit.
 • Dessutom kan löv och bär bärbär vara icke-invasiv under graviditeten (kan orsaka missfall eller för tidig födsel), amning, barn under 12 år, individuell intolerans av komponenterna är möjlig.

Om insamlingen inte utförs självständigt men köps i nätverket för apoteket eller i andra högspecialiserade butiker, är det överflödigt att veta hur du kan vara säker på om produkten faktiskt är vad som anges på paketet. Du kan blanda med löv av cowberry.

För detta användbara kristall av järnsulfat, placerades på onsdag infusion av mjölon, och i fallet med förvärvet av den flytande första rödaktiga, sedan violett nyans, finns det inget tvivel om äkthet.

I vissa områden i Ryssland är listad i den röda boken som en försvinnande art. Vid referensen rekommenderas att det gäller extremt noga.

Symptom på överdosering och nödvändig kost vid behandling av bärbär

Undvik överdosering, som är fylld med möjligt obehag i magen i form av illamående och även kräkningar, tinnitus, frossa och feber, smärta i ryggen - inte mer än 1 matsked sex gånger per dag för en vuxen.

Vid tilldelning av en kurs av denna växtbaserade infusion rekommenderas att minska mängden protein, stekt, alltför salt mat, svamp i kosten, begränsa till bageriprodukter, söta och helt eliminera alkohol. Som ersättare kan du använda spannmålsprodukter, grönsaker och frukt.

Folk recept för infusioner, tinkturer och buljonger med björnbär

Användbara egenskaper av örtbärbär är realiserade i olika recept av folkläkning. Vi kommer att analysera beredningen hemma av infusion, buljong och vodka tinktur.

 • Infusion. De torkade bladen av björnarna hälls med vatten vid rumstemperatur och infunderas i 12-20 timmar.
 • 1 msk. l. torra blad bärbär 200 ml varmt vatten (inte kokande vatten) hälls, står för 2,5 timmar, filtreras, utspätt till smak med kokt vatten. infusion redo. Drick hans matsked tre gånger om dagen, förvaras i kylskåp för ett par dagar.
 • Buljong. 1 msk. l. krossade torra blad bärbär växter hällde 200 ml kokande vatten, håll i ett vattenbad för en kvart i timmen. Låt stå i en timme, efter filter, ta tillbaka till 200 ml. topping med kokt vatten. ta dekokt 50 ml tre gånger om dagen 30 minuter efter att ha ätit. I kylen håller buljongen i två dagar.
 • Tinktur. beredning tinkturer björnbär är också enkelt - 4 msk krossad örtbärbär hälls i ett glas vodka av hög kvalitet. Remediet infunderas i 14 dagar, varefter det filtreras och används 15 droppar tre gånger om dagen. Till exempel, för behandling av cystit, uretrit.

Hur användbart är örtbjörns öron för blåsor?

Många människor frågar en sådan fråga: Är björnarna verkligen ett gräs? Blå cystit hjälper dig att bli av med denna sjukdom? Blodkärlen är som en vanlig och mycket obehaglig sjukdom, och därför är effektiva läkemedel mycket efterfrågade i vår tid.

Gräs björnar öron

Denna växt har många olika namn, björnar är en av folket. Dessutom används den i vardagen: barrenessen, björnen, björndruvorna, björnvinen, tolonen etc. Hans vetenskapliga namn är Björnbär. Växten tillhör en släkt av små buskar som tillhör lyngfamiljen. Den är perfekt anpassad till livet i det arktiska och subarktiska klimatet.

Denna anläggning har använts för ett antal sjukdomar under lång tid och har visat sig vara effektiv under århundraden av användning. Moderna läkare ger också honom kredit som vid behandling av cystit, liksom i ett antal andra sjukdomar, som inkluderar: prostatit, uretrit, pyelonefrit, och pielity (samt andra njursjukdom). Det används för en mängd olika sjukdomar i mag-tarmkanalen, sår, reumatism, diates och många andra.

Cystitis är en inflammatorisk sjukdom i blåsan. Cystitis i urologi förstås ofta som symtomatologi av en urininfektion, där blåsans slemhinnor blir inflammerad, dess funktion fungerar stört och urinsedimentet förändras.

Cystitis manifesterar sig i mycket olika former. Det kan orsakas av både infektion och andra orsaker: från termiska och kemiska till allergiska. Han har två former: akut och kronisk. Dessutom är den uppdelad i primär och sekundär, vilket är resultatet av en annan blåsansjukdom.

Behandlingen av denna sjukdom utförs genom en uppsättning förfaranden, inklusive medicinska dekoktioner.

Applicering av bearberry

Björnbär med blåsor användes i antikens Grekland och kanske ännu tidigare. Där kom hon från de stammar som bodde i det moderna Östers territorium. Under dessa dagar applicerades infusioner på en mängd olika växtberedningar, inklusive den växten. De användes som ett diuretikum. Användningen av infusioner och buljonger med björnörrar får helt återställas inom 2-3 veckor.

Numera har folkmedicinen bevarat sätten att behandla blåsor med örter nästan oförändrade. För att hjälpa bearberry-baserad produkt, bör du följa reglerna för dess förberedelse och mottagning. Neka inte doserna och, naturligtvis, kombinera denna behandling med rätt rytm av liv och näring.

Blanketter i vilka

Ofta används baisseör för blåsor i sådana former som buljonger, vatten och alkoholtinkturer. I detta avseende är jag glad att preparatet av preparat från denna anläggning är en ganska enkel uppgift. Därför kan alla göra vad som är nödvändigt.

Alla typer av tinkturer anses vara de mest effektiva, för när de lämnar björnbäret lämnar inte värmebehandlingen och behåller därför alla användbara egenskaper. Det bör noteras att alkoholinfusion med akut sjukdom kan vara förbjuden att använda. Och med en lätt mottagning på en sked en dag kommer bara att gynna. Det är viktigt att komma ihåg att alkohol med cystit är en oönskad produkt. Denna tinktur tar tid att förbereda, och om den inte är lagrad i förväg, koka och vänta tills den når den önskade tillståndet, för länge.

Dess vattenkompis har en annan nackdel: den lagras mycket mindre. Endast en dag efter att ha fyllt bladen är den lämplig för användning. I det här fallet måste du antingen göra en ny infusion varje dag eller göra en långvarig förvaringstankur i förväg.

Te och avkok med denna anläggning fick också respekt. Naturligtvis lämnar några av de värdefulla ämnena, behandlas med varmt vatten, men fortfarande är deras lejonandel upprätthållen, vilket bidrar till en snabb återhämtning.

För att behandla småbarn, använd ibland en gelé på basis av baisseörrar. Receptet är enkelt, och det är mycket effektivt som medicin.

Antal tillträde

Dosering av läkemedel som används på basis av bajsa öron beror på ett antal faktorer. Inklusive från patienten själv: svårighetsgraden av sjukdomsförloppet, vikt, ålder etc. Och även på vilken typ av läkemedel som används och om det används ensamt eller i ett komplex.

Tinktur på alkohol för en vuxen kan appliceras ca 10-15 droppar inte mer än tre gånger per dag. Bäst efter att ha ätit på morgonen, lunch och kväll.

Men te från denna växt bör druckas tre gånger om dagen efter måltiden, men en kopp.

Buljonger från björnörrar rekommenderas att ta 3 till 5 gånger om dagen på matsked. Hur man dricker medicin på grundval av denna växt till barn, ska endast installeras av en läkare. När allt kommer omkring beräknas den önskade dosen baseras på ett antal faktorer, inklusive vikt och ålder.

Proportionerna för användningen av vatteninfusion från denna växt är ungefär samma som de som nämnts ovan. Det är tre, högst fyra gånger om dagen, en - två matskedar blir optimala.

Det är viktigt att notera att stora mängder preparat baserade på björnar kan leda till ett antal biverkningar. Så det är bättre att ta lite mindre än tillräckligt för att spara. Eftersom konsekvenserna av överdriven konsumtion av droger kan leda till större problem än cystitis.

Dessutom, låt oss återkomma igen: Blåsan är en allvarlig sjukdom, om det är bättre, det är bättre att se en läkare, ta prov, undersökas och få en korrekt formulerad behandling.

Många läkare rekommenderar decoctions och infusioner från bearberry, de kan beräkna rätt dos för dig.

Användning av gräsbjörnungar för njurar: hur man behandlas med bärbärare

Bearberry är en vintergröna buske på vilken globala frukter av ljus röd färg växer.

I allmänhet distribueras växten i mittenbältet, som ofta finns i tallskogar och på platser där jorden är sandig och väl belysning.

Bearberry på externa grunder lätt att förvirra med rödblåbär, men deras huvudsakliga skillnad är att björnbäret sprider sig, och dess bär har inte svarta prickar.

Bladens öron är obovata, med vener klart synliga. Blommarbärbärsfjäder, blommor är vitaktigt rosa.

Egenskaper hos björnar är mycket olika. För behandlingen används hela växten - från löv till rötter. Tinktur från gräsbjörnen har följande sfär tillämpningar:

 • har en sammandragande egendom,
 • slutar blod,
 • eliminerar spasmer,
 • tar bort mikrober,
 • ofta används som ett diuretikum,
 • tar bort inflammation,
 • används för desinfektion i njurarna.

I Tyskland patenteras även recept med användning av björn öron för att behandla inflammation i urinvägarna.

Ett antal studier har visat att denna metod för bearbetning av bärbär ger maximal bevarande av alla användbara egenskaper hos växten.

Anläggningen används också och i veterinärmedicin för behandling av klöverhuvud.

Innan du använder örtbjörnarna bör du definitivt läsa bruksanvisningen.

Urologiska sjukdomar som bärbär

urolitiasis

För beredning tinktur eller buljong råvaror är löv.

Att laga mat infusion, måste du göra följande:

 • behöver cirka 10 g löv, som hälls 1 liter kokande vatten;
 • Vidare sätter den mottagna vikten på ett vattenbad och kokar några minuter;
 • lämna till insistera på mer än en halvtimme, varefter den resulterande buljongen måste filtreras genom flera lager av gasbindning;
 • i den resulterande volymen för att tillsätta så mycket vatten som ursprungligen.

Tinktur konsumeras ett halvt glas ett par gånger om dagen, ungefär en timme efter måltiden.

Även för bli av med njurstenar Du kan också använda dessa recept:

 • Blanda 15 krossade löv av björns öron, tillsätt ett par matskedar av malurt, horsetail och fänkål frön; till den mottagna delen häll några skedar frön av vilda morötter. Allt du behöver häll 3 liter kokande vatten och insistera hela natten. På morgonen kokas den erhållna tinkturen, kyls sedan och filtreras. Det rekommenderas att ta in en mängd av 50 ml i enlighet med det önskade antalet gånger per dag efter måltid. Det är bättre att lagra på en sval plats.
 • dekokt, som är beredd på grundval av samma beräkning, men koka massan i 30 minuter och omedelbart filtrera, vilket inte låter svalna.
 • alkoholisk tinktur - Förbered i proportioner på 20 g blad per 100 ml 40% alkohol. De får brygga i 14 dagar, varefter de filtrerar och konsumerar ett par dussin droppar ungefär 3 gånger om dagen efter måltiden.

uretrit

Som det är känt är urinritning en kronisk inflammation i urinvägarna, men det kan också förekomma i en akut form. Denna sjukdom påverkar både män och kvinnor.

När du använder bearberry under behandling, kan du uppnå de önskade resultaten. Tack vare de ämnen som finns i björnarna, hjälper tinkturer och avkok från anläggningen att bli av med infektioner, vilket snabbt återställer urinfunktionen.

Här är några användbara recept:

 • Blanda 100 g av varje ört - poplar knoppar, sporer, äldre, bärbär, horsetail, enbär och cowberry; brygg och drick tre koppar om dagen;
 • Vi tar upp till ett dussin bitar av bönablad, 15 ark björnbär och samma antal knoppar av björk, sporrows och cornflowers. Vi brygger och dricker som te.

Gräs björnar öron med blåsor

Många vet att cystit är den inflammatoriska processen som bildar sig i blåsan och orsakas av infektionens penetration. Tyvärr är ingen immun mot denna sjukdom, det viktigaste är att börja behandlingen i tid. I detta fall är väldigt användbar bearberry.

För behandling av njursjukdomar använder våra läsare framgångsrikt Metod av Galina Savina.

recept

I avsaknad av exacerbation Ta ett par gram löv av öronörr vanliga och för samma antal blad av björk- och enbärfrukter, lägg till 5 gram gräshästslag och roten på lår-saxifragen.

Allt krossat och hälldes med kyldt vatten, ungefär 1 glas. Låt stå i 6 timmar och koka sedan i några minuter, först filtrera och svalna.

För behandling måste du ta 50 g 3-4 gånger om dagen.

Du kan ta kyld infusion från 40 gram blad av huvudväxter och 10 g celandine, tillsätt 10 g persilja frön till massan.

Den resulterande blandade blandningen och ta från sig volymen av en matsked; häll ett glas kallt vatten och lämna i 6 timmar; Efter ett tag koka i ca 10 minuter. Ät på samma sätt som föregående recept.

pyelonefrit

De positiva egenskaperna hos bearish öron vid behandling av pyelonefrit är avlägsnande av inflammation och antimikrobiell verkan. Infektionen lämnar kroppen med urin.

För att bekämpa denna sjukdom, följande receptet:

 • ta 3 matskedar av blad av öron öron, salvia, svänger och löv av tranbär, lägg sedan till ett ark med njure te, horsetail fält, sikshi gräs - 2 skedar;
 • blanda tillsätt rosen till maskros - 4 matskedar, Adonis gräs - 1 sked och lakritsrot 5 msk. l.
 • Forma en blandning av häll kokt varmt vatten - 1 liter, låt det brygga natten.

I mängden 50 ml för att konsumera från 5 till 8 gånger om dagen.

prostatit

Denna sjukdom påverkar män efter 40 års ålder. Många är övertygade om att allt kommer att gå undan i sig, men det här är vilseledande, eftersom prostatit går i en försummad form, vilket ger många komplikationer.

För behandling av prostatitpassning björnar i kombination med andra örter.

recept

Ta först en del av sådana örter som salvie, nässla, häststång, yarrow, kamille; Lägg till hälften av viktdelen av mynta, växt och moderkött; Bearberry läggs till två delar. Alla tillgängliga örter är noggrant krossade.

Från den beredda blandningen av örter ta bara 2 matskedar och häll en halv liter kokande vatten. I ett par timmar är massan infunderad. Därefter måste du spänna buljongen.

Ät ett halvt glas i en halvtimme före morgon, lunch, middag eller ett mellanmål. Läkare rekommenderar en 3-veckors behandling.

att För att ta bort från kroppen ackumulerade salter och ställa in kroppssignalen, till exempel, efter vintern kan de recept som beskrivs nedan användas.

Cirka 4-6 löv av björns öron sätts i en termos och häll endast ett glas kokande vatten. Insistera och den mottagna infusionen dricker allt under dagen. Förebyggande åtgärder bör vara minst 2 veckor.

Bildandet av urinvägarna

Många människor står inför sådana problem som maligna och godartade tumörer. Du kan behandla cancer i urinvägarna genom kirurgisk ingrepp, eller du kan använda traditionell medicin.

Men det är lämpligt att använda folkläkemedel i kombination med läkemedel.

Det bör noteras att medicinska växter kan påskynda postoperativ rehabilitering eller lindra smärtssyndrom.

receptet

Örter samling av flera växter, häll 400 ml bara kokande vatten, lämna under ett slutet lock för en och en halv timme och dränera sedan. Du kan dricka ett halvt glas flera gånger om dagen.

Andra njursjukdomar

Det finns en populär åsikt att med olika njursjukdomar, särskilt med hematuri, hjälper björnarna öronen bättre än alla läkemedel.

Det kan användas för att förbereda avkok och tinkturer både separat och i kombination med andra örter.

Beroende på det ursprungliga antalet örter kokas massan i ca 15 minuter, insisterade i ungefär en halvtimme, filtrerades och berusades flera gånger om dagen i små mängder.

Eventuella kontraindikationer för behandling av gräs med björnar

Liksom alla läkemedel och örter, har denna växt ett antal biverkningar, för vilka det kan kontraindiceras, att använda bärbär.

 • För det första är björnbär kontraindicerat för gravida kvinnor, eftersom växten irriterar livmoderns smidiga muskler och kan leda till missfall.
 • Eftersom björnarna är ett bra diuretik, är det värt att avstå från växten under amning, eftersom ätning kan leda till underskott av mjölk.
 • Om du lider av magbesvär, rekommenderas inte bärbärsblad eftersom de irriterar slemhinnan, vilket leder till diarré och illamående.
 • Som det är känt innehåller växten tanniner, som i sin tur har en sammandragande effekt på tarmarna, så det är kontraindicerat att ta björnarna med förstoppning.

Vilket läkemedel som helst kan bota dig och få nya sjukdomar och patologier. Du behöver inte starta din egen hälsa och börja behandla i tid.

Och för att uppnå de önskade effekterna måste du söka hjälp av kvalificerade proffs, istället för självmedicinska.

Hur man använder björnar för blåsor

På grund av deras medicinska egenskaper är björnar en ört i cystit, som anses vara en av de mest effektiva folkmedicinska lösningarna. Denna unika växt användes för att behandla patologier i urinvägarna några århundraden sedan. Effekten av läkemedlet har bekräftats av många kliniska studier, vilket gör det möjligt att framgångsrikt använda det i modern medicin.

Björnörrar - det här är det populära namnet på växten, som härstammar från bladets form, liknar öronen. Det andra namnet på växten är Björnbär, som används i officiell medicin och farmakologi. Björnörrar är en vintergröna medicinalväxt från ljungfamiljen. Den växer huvudsakligen i norra breddgrader, har långa stjälkar, krypande längs marken och små röda bär, liknande tranbär. I medicin används det för sjukdomar i urinblåsan och njurarna som desinfektionsmedel.

Anläggningens egenskaper

Som en del av läkemedlen används bladet på växten, som innehåller en stor mängd användbara ämnen: organiska syror, tanniner, eteriska oljor, vitaminer och mikroelement. Från dem förbereder tinkturer, buljonger, komprimerar och lotioner. Bladen av björnar har en diuretik och desinfektionsegenskaper. Genom att påverka organens urinvägar förstör plantan patogener och bakterier. På grund av diuretisk verkan, eliminerar effektivt inflammation på grund av intensiv urinutsöndring.

Av alla patologier i genitourinärsystemet är björnor mest effektiva vid behandling och förebyggande av cystit. I vissa länder är växten officiellt erkänd som det mest effektiva botemedlet för inflammation i bäckenorganen och används i officiell medicin.

Förutom positiva effekter på urinorganen har bearberry många andra egenskaper:

 • har en rik kemisk sammansättning;
 • har en antimikrobiell effekt, påverkar urin som ett antiseptiskt medel, förstör patogena bakterier, inklusive antibiotikaresistenta
 • tack vare närvaron av garvningsmedel förstörs svampfloran och har en antiinflammatorisk effekt;
 • ger resistens hos vävnader under betingelser som saknar syre och uttorkning av organismen;
 • kan bidra till att öka blodtrycket
 • substansen hydrokinon som finns i blad av bärbär, främjar absorption av glukos och förhindrar komplikationer i diabetes mellitus;
 • Tanniner har en sammandragande effekt på matsmältningsorganens slemhinnor.

Effekter på kroppen

I örten innehåller björnbär en hög koncentration av arbutin (eter-extrakt), vilket bidrar till att minska surheten hos urinen. Detta är mycket viktigt för cystit, som i alltför sura urinbakterier reproducerar snabbare, vilket leder till en ökning av inflammatorisk process.

Växtens löv har en stark antimikrobiell och diuretisk egenskap, så att urinen renas och tas bort från kroppen intensivare. I kombination med andra medicinska växter har öron öron smärtstillande verkan, så de används ofta vid förhöjning av cystit, prostatit och andra sjukdomar.

Björnbär från bärbär har en allmän förstärkningseffekt och tas i komplexet för att förbättra skyddsfunktionerna. Tack vare dess bakteriedödande egenskaper läker produkten perfekt sår, sår och är mycket effektiv som komprimerar och lotioner. Örten har en positiv effekt på nervsystemet, så det rekommenderas för stress och sömnlöshet.

Man bör komma ihåg att björnens öron i behandlingen av blåsan inte är huvudet, utan en hjälp, och bör vara närvarande i komplexet för att förbättra den terapeutiska effekten. I den akuta fasen av sjukdomen ska läkemedlet kombineras med andra antiinflammatoriska läkemedel, och eventuellt med antibiotika.

Folk recept baserade på örter

Bearberry i cystitis användes av våra mormor. Sedan dess har många moderna läkemedel visat sig behandla inflammation i urinblåsan, men örtens ört anses nu vara den mest effektiva. Följande beredningar görs på basis av växten:

 1. Avkok av blåsor. Detta är det enklaste receptet: en sked av torkade blad häll 200 ml vatten och koka i 15 minuter, insistera sedan och ta tre gånger om dagen för 100 ml.
 2. Iste: 2 tsk. växter häll 250 ml kokt kyldt vatten, insistera på 24 timmar, rör om ibland. Före användning värm lite. Dela in i två delar
 3. En blandning av örter. Torr gräs celandine och persilja för att ta 1 tsk. hernivum och björnbär - 2 msk varje. l. Häll en blandning av ett glas kokande vatten och insistera en timme. Ta en tredjedel av glaset tre gånger om dagen.
 4. Tinktur. En matsked torra örter hälls i 100 ml vodka och insisterade i två veckor. Ta tre gånger om dagen för en sked. Kursen är en månad.
 5. Te från blåsan. I samma mängd blandat torrt ört, Johannesört, bärbär, plantain och höfter. Två skedar av blandningen hälls i ett glas kokande vatten och kokas i 5 minuter och får sedan stå. Dela in i tre delar I kronisk blåsan rekommenderas att kursen administreras var sjätte månad.
 6. Buljong från bärbär och majsstammar. Blanda ingredienserna i lika stora mängder, 1 msk. l. Blanda med 200 ml vatten och koka i 15 minuter. Kyld buljong bör tas flera gånger under dagen. Flyttar snabbt inflammation, rekommenderas i den akuta fasen av blåsan.

Applikationsfunktioner

För medicinska samlingar används främst björnöron. De är mycket täta och när de torkas, behåller de nästan alla användbara ämnen. Frukt och blommor används också i medicin, men mycket mindre ofta. Den maximala mängd näringsämnen ackumuleras i bladen i slutet av sommaren och i början av hösten, därför rekommenderas att samla bärbäret under denna period. Torka gräset i solen och i skuggan växelvis. Växten kräver en lång torkning, eftersom dess löv inte vill länge.

Vid kokning av färskt gräs produceras en bitter buljong som kan irritera magslemhinnan. Sådan behandling är inte lämplig för personer som lider av gastroenterologiska sjukdomar och barn. I vissa recept rekommenderas att fylla björnen öron med kallt vatten och insistera i 24 timmar. Men med detta insisterar får du ett iste med lågt innehåll av aktiva ingredienser, så det bästa alternativet för att förbereda buljonger och tinkturer är torkad ört.

Bearberry har utmärkta helande egenskaper, men på grund av sin rika kemiska sammansättning kan ha en oönskad effekt på kroppen och är därför kontraindicerat i sådana fall:

 • Under graviditeten främjar björnbärets diarréverkan en intensiv fyllning av blåsan, vilket medför att den pressar på livmodern och kan leda till missfall eller för tidig födsel.
 • under laktation - gräset av björnarörrar kan orsaka kolik i barnet och också leda till ett fel i mjölkproduktionen.
 • ålder upp till 12 år
 • njursjukdom i akut stadium - gräset har en uttalad bitter smak som kan förvärra sjukdomsförloppet och orsaka smärta.
 • intolerans av läkemedlet - i sällsynta fall kan växten orsaka en allergisk reaktion;
 • sjukdomar i matsmältningssystemet i akut form - buljong av bärbär kan irritera slimhinnan, orsaka illamående och spasmer.

Behandling med björnörrar ska inte vara längre än tre veckor. Under behandlingen bör det inte utföras diagnostiska tester av urin, eftersom urladdningen kan målas i grönt.

För att uppnå den bästa effekten vid behandling av cystit måste du följa en diet.

Saltade och stekta livsmedel är helt undantagna från kosten. Salt som ingår i mat, främjar vätskeretention och neutraliserar den terapeutiska effekten av bärbärare. Användningen av stärkelse, söta rätter och bakning leder till en förändring i urinsammansättningen och utseendet av utländska föroreningar. Spannmålsprodukter, rå grönsaker, frukt och juice bör råda i kosten. Effekten av läkemedlet ökar den rikliga användningen av vätska, särskilt rent vatten och naturliga juicer.

Gräs björnarör (björnar) - bruksanvisning

Sedan forntiden är gräs och bär av björns öra eller bärbär känd. Alternativ medicin använder alltid avkok, infusioner, tinkturer. Björns öragräs, vars tillämpning beskrivs under tolfte århundradet. Det används också av moderna folkläkare.

Plats för tillväxt

Björnsöget är en flerårig örtgrön växt. Denna buske hänför sig till Heather-familjen. Den har en låg, tunn stjälk och ett brett spridet fasthållande rotsystem. Blomstrar från april till juni. Blommorna är vita och rosa. Blad halva ovala, tjocka, inuti - mjölkiga. Bären är röd, syrlig smak. Beroende på växlingsplatsen har björns öga andra namn: björnbär, björnar, bärbär och andra. Och det växer i kalla, bergiga platser. I grund och botten är detta norra, västra Sibirien, Fjärran Östern, Baltikum och Transkaukasus.

Beskrivning av växten

Under tolfte århundradet var växten med ovannämnda namn känt som medicinskt. Människor skördade det för framtida användning och brukade behandla olika sjukdomar. Som läkemedel används blad, bär och stam. Växtbjörnsöget, eller björnbär, ser ut som cowberry och växer ofta med det i grannskapet. Men för att skilja det från en annan lyngbush är det inte svårt. På den nedre delen av tranbärslövet finns mörka prickar, medan bärbärblad är släta. Varje bär innehåller bara fem frön. Växten är inte rädd för förkylningen och i de frostiga vintrarna fortsätter sina löv gröna. De mest rik på medicinska egenskaper är löv och bär på sensommaren. Därför skördas råvaror i augusti-september. Torka det i skuggan eller i solen, vilket spelar ingen roll. Det här är en annan egenskap hos björnens öga - när torkningen förlorar sin helande egenskaper inte styrkan.

Sammansättning och användning av växten

Det faktum att bära öron - ett användbart gräs, som många känt under lång tid. Dess sammansättning är mycket rik på eteriska oljor, användbara syror, mineraler, tanniner och andra användbara ämnen. Löv som samlats in under blomningsperioden, med sina medicinska egenskaper, förtjänar uppmärksamhet hos många mediärer och traditionella läkare. Närvaron av tanniner i gräset har en sammandragande effekt. Hjälper till att bli av med tarmsjukdomar, främjar sårläkning. Inne i gräset har glukos och hydrokinon en desinfektions- och smärtstillande effekt. Bärens öra är utrustad med sådana egenskaper som räddar en person från många sjukdomar. Förbättra och förlänga sitt liv.

Personer som lider av hjärtsjukdomar måste eliminera puffiness. En bra bärare i detta är Björnbärsbären. Det är en del av tinkturer och te, som säljs fritt i apotek. Där kan du också rekommenderas för badning, vilket kommer att underlätta tillståndet.

Applicering av bearberry

Applicera björnar i form av infusioner, buljonger, brickor, pulver, salvor. Sår tvättas ut med lösningar, gör lotioner och komprimerar. Den vanligaste användningen av örter vid behandling av blåsor, inflammatoriska processer i njurarna och urinblåsan. Åtgärden är i detta fall mest gynnsam: både med urininkontinens och med avlägsnande av diurese. Infusion för behandling bereds enligt följande: 20 gr. torra krossade bladbärbär (björnsög), hällde en halv liter kallt vatten och infunderas i 10-12 timmar. Därefter kokas infusionen i fem minuter och filtreras. Ta innan måltider (i 20 minuter) för 30 gram. Det händer att infusionen orsakar illamående eller diarré. För att förhindra detta är det nödvändigt att ta 5 gram innan du använder läkemedlet. läsk, tvätta den med vatten.

Matlagning recept

Inte mindre effektivt är ett annat recept: 10 gr. blad hällde 20 ml varmt vatten, åldrat på ett vattenbad i 10-15 minuter. När allt filtreras genom tät gasbindning tillsätts kokt vatten, upp till 200 ml. Ta en medicinsk infusion av 60 ml, flera gånger om dagen, före måltid.

Växten bär öron, gräs och bär som används för att förbereda buljongen, kan också användas för matlagning av tinkturer. Det är enklare och bekvämare. I folkmedicin rekommenderas tinktur för normalisering av blodtrycket. För detta ändamål insisteras i 100 ml 40% etanol 20 gr. torkade och krossade löv i 15 dagar på en torr och varm plats. Efter två veckor filtreras allt och tinkturen är klar. Ta det 10 droppar, tre gånger om dagen, efter att ha ätit. Tinktur används för att behandla nervsystemet, i kampen mot alkoholism, för att stoppa livmoderblödningen.

Använda tibetanska healare

I tibetansk medicin, björn öron, är mycket populärt i form av dekokter vars användning och infusioner används för att behandla bihåleinflammation, struma, anemi, gonorré, lungtuberkulos. Salvor, beredda på basis av bärbärbär, behandla sjuka leder, gikt. Avklingning av bladen tvättas med purulenta sår. Använd växten som ett pulver för pulver. Buljongen bereds enligt följande: 20 gr. torra blad placeras i en skål, helst emaljerad, häll 200 ml kokande vatten. Lämna i ett vattenbad i 15 minuter. Buljongen kyles vid rumstemperatur i nästan en timme. Sedan filtreras det. Råmaterial pressas ut, och buljongen tillsätts med vatten, naturligtvis kokt (upp till 200 ml). Ta hälften av glaset (eller 60 ml) flera gånger om dagen några minuter efter att ha ätit.

Förvarade - beväpnade

På apotek är björns öga en ört, vars användning alltid anges på förpackningen. Hennes löv är en del av te som rekommenderas för avlägsnande av inflammation i blåsan, normalisering av kanalernas verkan, eliminering av njurkolik. Varje apotek följer alltid en instruktion. Det måste noggrant läsas innan du använder det. Även om du tror att du kommer ihåg bra råd och rekommendationer från en läkare. Det är extremt försiktigt och bör vara försiktig om användning av läkemedel som rekommenderas av traditionell medicin. Varje växt som har medicinska egenskaper kan skada din hälsa om den används felaktigt. Inklusive gräsbjörns öga. Anvisningar för användningen bör också observeras fullständigt.

Gräs björnar öron - vad läker, hur man ansöker?

Björnörrar (andra populära namn - Björnvin, Björnbär, Björndruvor) - Kända medicinalväxter. Det är en vintergröna växande växter.

Bearberry är inte bara en prydnadsväxt, utan också ett populärt läkemedel. Det används för behandling och för förebyggande av ett stort antal sjukdomar. Särskilt effektiv vid behandling av genitourinärsystemet.

Egenskaper hos växten

Björnörrar är en liten buske av Vereskov-familjen. En lång, stalkande växt med en tunn stjälk och läderiga, halv ovala blad. Rotsystemet är starkt expanderat.

Björnbärblommorna i april-juni, rosa-vita, klockliknande blommor.

Frukt - rund röd drupe, smak - sura.

En växt är utbredd i Amerika, Europa. I Ryssland är björnvinen vanligare i Sibirien och mittbältet. Det föredrar marshy områden eller barrskogar.

Hittills är mer än 50 växtarter kända. Av dessa används endast några av dem i folkmedicin. Mest populära:

 1. Bearberry Alpine. Buskar som inte är mer än 30 cm höga med hakiga löv som blir röda med början av kallt väder. Frukt är mörkt lila. Distribueras i de skandinaviska länderna, Kanada, Ryssland. Det används för behandling av inflammatoriska processer i njure och urogenitala systemet.
 2. Bearberry gemensamma. Höjden på växten är 5-30 cm. Bladen är avlånga, täta. Frukten är rik röd. Det växer på territoriet i Nordamerika, Sibirien. Används vid behandling av urolithiasis och gastrointestinala problem.

Läkande egenskaper

Gräsbäröron i tillräcklig volym innehåller vitaminerna B, E, C. Appliceringen av björnbär har en positiv effekt på hälsotillståndet. Det används aktivt när:

 • behandling av gastrit, gastrointestinala sjukdomar;
 • cystit;
 • dysfunktion i matsmältningssystemet;
 • måste stärka immunförsvaret
 • sjukdomar i nervsystemet
 • behandling av sår, eksem, repor.

Dessutom bidrar växten till att avlägsna överskott av vätska från kroppen, mättas med användbara vitaminer. Men ta björnbäret bör endast vara enligt instruktionerna, noggrant iakttagande av doseringen.

Kvinnor rekommenderas att ta björnar med låg immunfunktion, vitaminbrist, dysfunktion i matsmältningssystemet, dermatologiska sjukdomar och hudskador.

För män rekommenderas en medicinsk växt för behandling av prostatit. Det har en återställande effekt, återställer reproduktionssystemets funktioner, ökar styrkan.

Barn med hjälp av läkemedel baserade på björnbär behandla gastrit, repor, sår. Man bör komma ihåg att dosen för barnet är mycket mindre än vuxen.

Korrekt användning skadar inte barnens hälsa.

Användning i folkmedicin

 • cystit

Björnbär av bärbär är ett välkänt läkemedel med starkt diuretikum, antiinflammatorisk, antibakteriell verkan. Det används ofta vid behandling av cystitis.

För matlagning använd torkade blad (de säljs i varje apotek).

En matsked tebladen hälls i 200 ml varmt, förkokt vatten. I 25 minuter. sätt på ett ångbad. Efter buljongen svalna och filtrera. Klar medicin kan spädas med en liten mängd kokt vatten.

Ta ett avkok på 100 ml efter 30 minuter. efter att ha ätit.

Behandlingsförloppet beror på sjukdomsförloppet. Förbättringar sker vanligen 3-4 dagar, de flesta symptomen passerar.

 • Från reumatism

För att behandla reumatism används infusion av bärbär.

Ett glas vatten (rumstemperatur) hälls i en matsked av torrt råmaterial. Lämna i 9-10 timmar. Efter infusionen bringas till 100 ° C och kokas i 5 minuter. på ångbadet. Låt sedan svalna och dekantera.

Gör 5-6 receptioner under infusionsdagen för 1 msk. l. Mellan måltid och mottagning av ett läkemedel är det nödvändigt att bibehålla inte mindre än 3 timmar.

I stora mängder innehåller örten tanniska ämnen, vars alltför stora användning skadar kroppen. Därför bör läkemedlet strikt följas av instruktionerna.

 • Med pyelonefrit

Användningen av bärbärare för personer som lider av pyelonefrit är i antimikrobiell och antiinflammatorisk verkan. På grund av diuretiska egenskaper utsöndras infektionen snabbt från kroppen tillsammans med urin.

För behandling använd infusion med tillsats av andra medicinska örter.

En blandning av örter från tre matskedar bära öronen, salviablad, tranbär, följd, ett enda ark av njure te, åkerfräken, maskros fyra skedar, en sked av örter Adonis, fem matskedar lakrits. Den resulterande örtkollektionen hälls i en liter kokande vatten, insisterar hela natten.

Ta 5-8 gånger om dagen för 50 ml.

 • För behandling av prostatit

Prostatit påverkar män efter åldern av fyrtio. Vissa lägger inte vikt vid denna sjukdom och tror att allt kommer att gå över sig själv. Men över tid förvärvar prostatit en mer komplex form, vilket medför många komplikationer.

Vid behandling av prostatit används björns vinstockar tillsammans med andra örter.

Genom nässlor, salvia, åkerfräken, kamomill, rölleka, tagna en tesked, tillsätt en halv tesked mynta, Hjärt, groblad och två teskedar mjölon. Gräs males och blandas i en torr behållare. Den resulterande blandningen ta två matskedar och brygga det i halv en liter kokande vatten. I två eller tre timmar infiltreras läkemedlet och filtreras sedan.

Ta det tre gånger om dagen för 100 ml. i trettio minuter före en måltid. Den rekommenderade behandlingstiden är tre veckor.

För att förhindra prostatit, för att rensa kroppen av ackumulerat salt, kan du använda ett annat recept, enklare: sätt björnbärslövarna (5-6 st) i en termos och häll 200 ml brant kokande vatten. Den resulterande infusionen är full i hela dagen. Den förebyggande kursen bör vara minst två veckor.

 • Som en naturlig energi

I folkmedicin används ett recept som tar bort trötthet och kan vitalisera kroppen. Den fungerar enligt principen om energidryck.

Endast 10 gr. Björnbär hällde 200 ml. kokande vatten och sätta på ett vattenbad i ca 5-7 minuter. Det avkylda avkoket är klart för användning.

Denna åtgärd rekommenderas som återställande till personer som utsätts för konstant fysisk stress.

Ta det en matsked varje gång efter att ha ätit. Det är förbjudet att ta medicin mer än sex gånger om dagen. Inträdeslängd bör inte vara mer än 2 veckor.

 • Applicering av den allmänna förstärkningstinkturen

Under säsongsepidemin av virus- och infektionssjukdomar, för att öka kroppens immunförmåga, är det möjligt att ta infusion av bearberry tonic fortifierande.

För framställning i emaljerade rätter sätta 10 gr. torra löv, häll 200 ml kokt vatten, 15 minuter stå i ett vattenbad. De lät det svalna, fällningen tappades bort. Och återstående mängd infusion tillsätts kokt vatten för att få den ursprungliga volymen (200 ml).

Tillagning av infusioner i stora volymer är inte nödvändig, eftersom det förlorar sina värdefulla egenskaper inom 24 timmar.

Infusion tas av en tredjedel av glaset till fem gånger om dagen, en halvtimme efter en måltid.

 • Te, som hjälper till att ta bort gifter och toxiner

För att rensa kroppen av ackumulerade toxiner och toxiner kan du göra te.

I termoserna, vik 5-6 färska, tidigare tvättade, blad av bärbär och häll 200 ml. brant kokande vatten.

Ta te för några sippor hela dagen. För bättre effekt konsumeras te i minst 14 dagar.

Egenskaper av behandlingen

Läkemedel beredda på basis av björnvinar tas som en självständig behandling eller kompletterande med läkemedel. De kan användas även i kombination med antibiotika.

Trots detta rekommenderas inte mottagandet av björnvinen till alla. Kontraindikation för användning av bärbär kan vara:

 1. Graviditet. Vissa delar av växten har en irriterande effekt på livmoderns muskulatur. Detta kan leda till för tidig sammandragning.
 2. Amning. Med en diuretisk effekt tar björnen bort mycket vätska från kroppen, vilket påverkar mängden mjölk.
 3. Diarré. Växtens löv innehåller ämnen som irriterar matsmältningsorganens slemhinnor. På grund av detta kan sjukdomen intensifiera och kompletteras med kräkningar.
 4. Kronisk förstoppning. Stammar och blad av växten i stora mängder innehåller tanniner, som har en sammandragande effekt och kan förstärka förstoppning.

Björnörrar, som alla andra medicinska växter, kan bota och kan orsaka nya hälsoproblem. Du kan inte försumma behandlingen av medicinska örter, du måste strikt följa dosen och bruksanvisningen.

Vad botar gräsbjörnen öron - användning och kontraindikationer

Björnbär, eller björnörrar - en vintergröna buske spred i mittbältet med runda röda frukter, som liknar frukten av cowberry.

Den medicinska växten används ofta i folkmedicin för förebyggande och behandling av urinväg och njure. Hur man korrekt förbereder recept för återhämtning av kroppen, kommer vi att diskutera nedan.

Allmän beskrivning

I folkmedicin används växten för att behandla sjukdomar i excretionssystemet:

 • cystit;
 • uretrit;
 • pyelonefrit (njurtea);
 • pielotsistit.

Björnbär av öron hjälper till med prostatit:

 • det stimulerar njurfunktionen, lindrar inflammation och underlättar urinering.

Komprimerar med buljong av bärbär används för behandling av trofasår, eksem och purulenta sår.

Med hjälp av buljongbär av bärbärare behandlade våra farmor framgångsrikt gastrit och andra sjukdomar i matsmältningskanalen:

 • Den avstängande effekten av avkoket, som användes i kosten (skrivet här) hjälper till att stabilisera tarmfunktionen.

Ämnen som ingår i bär, påskynda regenereringen av slemhinnorna i matsmältningssystemet, så dekokter och infusioner av klackarna bära effektiva för gastrisk (behandling folk rättsmedel) och tolvfingertarmen.

Recept baserade på bärbär är säkra För små barn är det viktigaste att inte överdriva dosen.

Björnörrar används som alternativa medel behandling av maligna tumörer:

 • flavonoiderna och antioxidanterna i växten hämmar utvecklingen av tumörceller.

. Och vad vet du om medicinska recept från amarantmjöl? Läs om medicinsk bakning i en användbar artikel.

Effektiviteten hos hushållssåpen mot papillom är skrivet här.

Traditionell medicin innebär användning av alla delar av växten:

Den högsta koncentrationen av flavonoider finns i frukter och blad av bärbär.

Björnbärsbär från blåsan

Avkok från bladen på björnar har en uttalad diuretisk effekt, och är också ett effektivt antiinflammatoriskt och antibakteriellt folkläkemedel.

För att göra det används torkade blad av växten (det enklaste sättet är att köpa dem i färdig form i apoteket).

En matsked av löv hälls ett glas varmt, kokt vatten i förväg och lägger på ett vattenbad i 25 minuter.

Kyldes till rumstemperatur filtreras buljongen genom en sikt och utspädes med en liten mängd kokt vatten.

Ta avkok ska vara ett halvt glas 30 minuter efter varje måltid.

Behandlingstiden buljong bearberry (medicinska egenskaper och kontra) beror på svårighetsgraden av sjukdomen, men som regel vid 3-4 dagars mottagning markerade blekning viktigaste symptomen på cystit.

Med reumatism

1 msk. l. torrbärbär bör fyllas med ett glas kallt vatten i 10 timmar. Sedan kokas infusionen i ett vattenbad i 5 minuter och insisterar i en halvtimme.


Den avvisade buljongen tas av 1 msk. l. 6 gånger om dagen.

Intervallet mellan att äta mat och medicin ska vara minst 3 timmar.

Denna infusion innehåller en stor mängd tanniner, en överdos av vilken är skadlig för kroppen, därför är det oönskade att överskrida dosen.

Den naturliga kraftingenjören

Med detta folkrecept kan du ta bort trötthet och få kroppen att bli en ton inte värre än någon energidryck.

Dess mottagning rekommenderas för återställande av krafter under förhållanden med regelbunden fysisk ansträngning. 10 g. Torka björnbär häll ett glas brant kokande vatten och skickas till ett vattenbad i 5 minuter.

Kyl buljongfiltret och drick en matsked efter varje måltid. Den optimala mottagningsfrekvensen är 6 gånger om dagen.

Den maximala användningsperioden för energi från björnar är 3 veckor.

Återställande infusion

Detta recept används för att stärka kroppen under säsongsepidemier.

10 g. Torkade blad av öronör hällde ett glas kokt vatten i en emaljbehållare och åldrades i 15 minuter i ett vattenbad.

Efter kylning av buljongen dräneras fällningen och återstående vätska späds med kokt vatten till den ursprungliga volymen (1 glas).

Den erhållna infusionen förbrukas 4-5 gånger om dagen för en halv eller en tredjedel av glaset 30 minuter efter att ha ätit.

För att förbereda en stor mängd allmän fortifierande infusion för framtida användning är det inte nödvändigt:

 • det förlorar sina användbara egenskaper efter 24 timmar.

Läkning av te för att ta bort toxiner och toxiner från kroppen

För att förbereda denna infusion använder jag färska blad av bärbärare (de måste sköljas noggrant i förväg).

5-6 löv lägger på termosens botten och häll ett glas brant kokande vatten.

Egenskaper av behandlingen

Dekoktioner och infusioner på basis av björnörrar kan användas parallellt med terapin av medicinska preparat, inkl. och antibiotika.

Men i samband med växtens egenskaper kan den inte tas till vissa patientgrupper:

 • Gravida kvinnor.
  Ämnen som finns i bärbär har en irriterande effekt på livmoderns smidiga muskler, vilket kan leda till för tidig sammandragning.
 • Amning mammor.
  Eftersom björnar är ett diuretikum kan användningen av avkok och infusioner från denna växt orsaka uttorkning av kroppen, vilket leder till minskad laktation.
 • Patienter som lider av diarré.
  Ämnen som ingår i bladen av växterna irritera slemhinnorna i matsmältningskanalen (ca fänkålsfrön till bukspottkörteln skrivet i denna artikel), som ett resultat av diarré ökar, och kan åtföljas av kräkningar.
 • Patienter med förstoppning.
  Tanniner närvarande i löv och stjälkar av bärbärare kännetecknas av sammandragande åtgärder och kan förstärka förstoppning.

Vi erbjuder dig att titta på en video om de användbara egenskaperna hos en medicinsk växtbjörnöron.