Huvud
Behandling

Hur påverkar prostata strukturen och funktionella egenskaper med medicinsk massage

Medicinsk massage i prostata är en metod att påverka prostatakörteln, vilket gör det möjligt att fixera utflödet av hemlighet från kirtlet och normalisera dess arbete som helhet. Förfarandet har visat sig vara effektivt vid komplex behandling av akuta och kroniska prostata sjukdomar, såväl som i form av ett kraftfullt förebyggande medel. Prostatens massage utförs av en kompetent specialist vid klinikkens tillstånd.

Anatomiska och fysiologiska egenskaper hos prostata

Prostata är ett litet hormonberoende organ, storleken på en valnöt. Järn producerar en särskild sekretionsvätska. Detta ämne skyddar spermatozoa i fröet, och ger också ett tillförlitligt skydd mot prostata i sig. På många sätt beror en sexuell kraft hos en man och hans förmåga att befruktas på prostataens normala funktion.

Orgeln är mycket känslig för aggressiva yttre faktorer. Varje bakteriell eller virusinfarkt, stagnation, brist på sexuell kultur, starka droger, stress, hormonell obalans kan orsaka olika patologier i prostaglandets glandulära struktur.

Eventuell inflammation leder till en ökning i orgeln. Den anatomiska placeringen av körteln är ganska specifik, därför har någon patologi negativ inverkan på sexuellt och urinsystemets arbete. Problem med funktionella förmågor kräver omedelbar medicinsk intervention. I de flesta fall insisterar urologer tillsammans med farmakologisk terapi, fysioterapeutiska aktiviteter och dieter på en prostata-massage.

Effekt av manipulation av prostata

Massage tillåter dig att uppnå följande effekter:

 • Patienten i den prostatiska kanalen återställs, utflödet av sekretionsvätska från kroppen normaliseras;
 • Den höga kvaliteten på den sekretoriska vätskan förbättras, vilket leder till förbättring av den kemiska formeln för själva spermierna.
 • Stagnerande fenomen i prostatakörteln elimineras, vilket ofta blir grunden för utvecklingen av patologiska tillstånd.
 • processen för absorption av prostata av antibiotika och andra farmakologiska produkter som används vid komplex terapi ökar;
 • blodcirkulationen i organ och närliggande vävnader ökar kraftigt;
 • återställde kloningens ton;
 • utflödet av lymf förbättras;
 • korrigerat venöst utflöde.

De viktigaste indikationerna för manipulation

Prostasmassage är ett extremt viktigt förfarande för sådana patologiska tillstånd:

 • prostatit av kronisk typ;
 • eventuella kränkningar i den sexuella sfären
 • smärta i ett litet bäcken, vilket är kroniskt;
 • inflammatoriska processer som förekommer i partiella vesiklar;
 • förbättring av metabolism på cellulär nivå;
 • stasis av blod, lymfsekretionsvätska i organ och närliggande vävnader.

I vissa fall kan manuella effekter användas som en diagnostisk åtgärd för att identifiera kroniska venerala sjukdomar. Till exempel trichomoniasis, klamydia eller gonorré. Vid behandling av dessa infektioner används prostata-massage också för att ge optimal kontroll över effektiviteten av botemedelsproceduren.

Kontraindikationer för medicinsk manipulation

Prostasmassage, som alla andra medicinska procedurer, har ett antal kontraindikationer som bör komma ihåg:

 • akuta allvarliga infektioner i urin- och reproduktionssystemen (orcoepididymit, cystit, urinrörsinflammation, pyelonefrit och andra sjukdomar);
 • akuta tillstånd hos inflammerad prostata;
 • tumörkonglomerat av godartade natur eller maligna neoplasmer belägna i blåsan, rektum och andra organ och vävnader belägna bredvid prostata;
 • tuberkulös lesion av prostata;
 • ett stort antal konkretioner i körteln;
 • Stora konkrement som finns i prostata, även i en liten mängd;
 • Stora cyster som finns i organets glandulära struktur;
 • hemorrojder;
 • sprickor i kanalen;
 • olika patologier i rektum, i ett tillstånd av förvärring
 • överflödande urinblåsa.

Trots det faktum att prostationsmassage används i urologisk övning överallt, och proceduren själv helt rättfärdigade sin effektivitet, bör frågan om lämpligheten att utföra sådana manipuleringar diskuteras uteslutande med en specialist efter att ha passerat alla lämpliga instrument- och laboratorieundersökningar. Som du kan se är listan över kontraindikationer ganska omfattande.

Att verkligen göra ingen skada på en sådan känslig kropp, och att göra alla manipuleringar rätt är det viktigt att närma sig bildandet av terapeutiska förfaranden och manipuleringar med allt ansvar.

Teknik för att utföra ett manuellt förfarande

Patienten antar en knä-armbågsställning, sitter på soffan. Benen leder till bröstet. En androlog eller urolog bär på handskar, smörjer pekfingret med en speciell gel. Fingret injiceras i ändtarmen till ett djup av 3 - 5 cm. Preliminär anestesi är vanligtvis inte nödvändig. Men vissa män som måste uthärda ett sådant ömtåligt förfarande för första gången rekommenderas att ta lugnande medel.

Det första som en specialist ska göra innan man börjar massera av prostata är att genomföra en grundläggande diagnostisk utvärdering av orgeln. Läkaren bestämmer storleken på körteln, undersöker dess struktur för tumörkonglomerat, cystor, konkrement och andra misstänkta förseglingar eller utväxter som kan indikera bildandet av någon patologi.

Det är också viktigt att undersöka prostataformen, bestämma symmetrin och proportionaliteten hos organets lobar, hur de ordnas, vilken konsistens av var och en av formationerna, ytans underskrift som undersöks. Det är också viktigt att genomföra en studie av endotarmen. Finns det några tillväxter eller misstänkta formationer på slemhinnan.

Nyckel aspekter av teknik

Själva massagen börjar med en snygg massering av varje prostataform. Läkaren påverkar växelvis var och en av strukturerna. Det är viktigt att göra rörelser längs utflödet av sekretionsvätska från orgeln - från topp till ned till mittspåret. Nästa steg: utförandet av 8-formade slag med ett litet tryck på orgeln. Tryckkraften under massagen bör gradvis öka. Trycket bör vara ganska märkbart, men inte medföra smärtsamma känslor.

Mindre känslig är prostatens högsta lobe, så massage den först. Fortsätt sedan till den andra delen. Stroking ska vara plan, ytlig. Effektens intensitet på orgeln beror på patientens individuella känslor. Å ena sidan bör kroppen stimuleras noggrant. Å andra sidan tillåts inga hårda, oförskämda, otänkta rörelser som genomtränger organets anatomiska egenskaper.

Särskild uppmärksamhet ägnas åt zonen i centrala sulcus. I sista minuten av massage pressar läkaren försiktigt på orgelet och stimulerar det. Vanligtvis går hela proceduren inte längre än tre minuter. Massage i prostata utförs en gång om två dagar. Totalt krävs 10 till 14 procedurer. I framtiden bestämmer en läkare som utvecklar ett system för att manipulera patienten frekvensen av förfaranden.

Om i början av prostata-massage sker på en dag, närmare slutet av kursen, ska du pausa i 3-5 dagar. Det är viktigt att ta hänsyn till de fördelaktiga effekterna av manuell ingrepp på villkoret av körtelorganet.

Manuell terapi hemma

När det gäller huruvida rationellt att spendera massor av prostata i husets åsikt av experter skiljer sig. Anatomiska egenskaper hos den manliga kroppen tillåter inte en man att självständigt genomföra hela den manuella processen. Även till hjälp av främlingar (till exempel fruen) finns ingen garanti för att tekniken kommer att uppfyllas korrekt.

Även självmedicinering hemma utan föregående undersökning av en kvalificerad specialist kommer sannolikt att bara förvärra befintliga problem. Från en sådan massage kommer det bara att skada.

Å andra sidan kan partnern noggrant lära sig tekniken och utföra en prostata-massage hos sina män, inte värre än en erfaren specialist. Ett noggrant tillvägagångssätt och medvetenhet för att lösa problemet kommer att bidra till att undvika många problem. En man kan gå igenom alla nödvändiga instrumentella procedurer, ta prov och konsultera en androlog eller urolog. Läkaren kommer att kunna på ett adekvat sätt bedöma patientens tillstånd, bestämma graden av nytta av prostata-massage och ge värdefulla rekommendationer för behandling hemma.

Hur man gör en prostata massage

Titta på videon

En hälsosam massage i prostata används som förebyggande åtgärd för vissa manliga sjukdomar - främst prostatit. Nu kommer vi att berätta för dig hur du gör en prostata massage hemma på egen hand eller med hjälp av din fru. Observera att det finns tillräckligt med alternativ för prostata massage, vi kommer att presentera dig för de mest effektiva av dem - enligt läkare och patienter. Viktig anmärkning: Innan du självständigt utför denna eller den här massagen av prostata, kontakta en specialist.

Förbereder för en massage

I händelse av att din fru eller sjuksköterska gör prostata massage, be henne att börja de preliminära procedurerna, som ska sträcka musklerna före huvudmassagen. Först av allt måste du korrekt bearbeta midja och ben, eftersom det är den viktigaste delen av kroppen för att massera prostatan och deras uppvärmning beror till stor del på hur effektiva de nationella domstolen. Därför mosa vi djupt och starkt gnugga midja och ben, lätt att hantera vapen och mage och sedan köra en liten massage av huvudet och nacken. Nå, fortsätt nu direkt till prostataens massage.

Transrectal Massage

Denna typ av massage är en av de mest effektiva och lämpliga för massage hemma, när fruen gör en prostata massage. För att starta proceduren måste du ta knä-armbågsställningen, något böja ryggen. Massira (hustru, en sjuksköterska, en läkare, massör) Använd gummihandskar, smörj pekfingret med vaselin och sätt in den i patientens anus. Förfarandet kan utföras med en fullständig blåsan, men prostata körteln kan då vara lite förstorad för beröring, men det är lättare att fästa det. Förresten ligger den ungefär 4-5 centimeter från ingången till anusen.

Prostatens massage utförs med hjälp av sträckande rörelser på båda delarna av prostata. Intensiteten och ansträngningen som används på dessa rörelser måste kontrolleras utifrån patientens känslor. Observera också att för att genomföra transrektalt prostata massage hemma, måste du först se till att rådgöra med en specialist på frånvaron av kontraindikationer. Naturligtvis, före proceduren måste du göra en preliminär rengöring av endotarmen med enema.

Vibrerande massage

Om du har vibro-massageapparater hemma kan du göra prostata massage och med hjälp. Förfarandet är att med en halvcirkelformad plast eller en gummimunstycke påverkar den nedre bröstkorgs- och ländryggkotan med en liten vibration i 5-7 minuter. Upprepa denna massage ska vara varannan dag i 2-3 veckor. Också, med hjälp av speciella enheter (till exempel "Effect-1") kan du också utföra självmassage i buken, rygg och skinkorna.

Det är bäst att göra detta på morgonen efter tömning av blåsan och tarmarna. För att massagen ska kunna utöva önskad effekt är det också lämpligt att ta ett varmt bad före proceduren eller applicera en så kallad fytokompress (från medicinalväxter). Under massagen, använd en massagekräm som först måste gnidas in i huden.

Bindvävsmassage

Ur namnet är det klart att denna massageteknik är baserad på stimulering av bindväv. Låt oss börja med ryggraden - låt fru eller massage terapeut massera din ländrygg och sakrala delar. Därefter måste du sträcka låren och sidokanten på skinkorna bra. Nu gör vi en magmassage - från naveln till pubicartikulationen och uppåt - till ilium. En sådan massage är användbar inte bara för prostatit men också för olika neuropsykiska sjukdomar, eftersom det finns en stimulering av venös cirkulation och centrala nervsystemet.

Bindvävsmassage utförs bäst varje annan dag, som vibrerande massage. När det gäller andra rekommendationer, hur man gör en prostata massage - videon kommer att vara till stor hjälp för dig här. Att titta på en liten film om tekniken för bindvävsmassage kostar flera sidor av förklarande text.

Whirlpool Prostate

Vissa experter anser att den så kallade hydromassagen av prostata är mycket användbar. Detta kommer att kräva enema (gummi päron), enema, vaselin och kokt vatten. Först måste du tvätta perineum, de yttre könsorganen och anusen, och gör sedan ett rengörande emalj. När du har utfört rengöringen måste du vänta i 15 minuter och sätt in i anusen en speciell lösning som består av avkok av kamille, furacilin och mangan i en liten koncentration.

Lösningens volym bör vara ca 0,5 liter, så att det är svårt att defekera, och själva lösningen ska ha rumstemperatur. Om det inte finns någon uppmaning behöver du öka volymen av lösningen, om den är för stark, då tvärtom - minska dosen. Fördelen med denna lösning är att det är termisk, fysikalisk och kemisk stimulering av neurala receptorer anal-området som har en gynnsam effekt på muskeltonus och tarmar, samt aktivering av blodcirkulationen och prostatafunktioner. Detta är ett av de mest effektiva sätten att göra en prostata massage.

Professionell terapeutisk massage av prostata av en urolog

När en man börjar ha problem med prostatakörteln, får han inte gå till urologen länge - i rädsla för den kommande behandlingen. Bland de föreskrivna procedurerna finns ofta en prostatimassage, som många representanter för hanen är rädda för som eld. Det är allt fel på rykten: de målar förfarandet som ett förödmjukande lidande, vilket inte är platsen för en riktig mans liv. En professionell terapeutisk massage av prostata av en läkare som urolog är dock en effektiv räddning från ett antal allvarliga problem som bara kommer att försämras utan ordentlig behandling.

Terapeutisk massage av prostata kan rekommenderas för alla manliga urologiska sjukdomar, men i de flesta fall är föreskriven för inflammation i prostatakörteln sekre stasis, infertilitet och erektil dysfunktion.

Vem kan hjälpa till?

Professionell högkvalitativ prostata massage görs av urologen

En professionell högkvalitativ prostationsmassage kan endast utföras av en specialist - en urolog eller andrologist. Om patienten inte har allvarliga komplikationer av sjukdomen, får han en hänvisning till behandlingsrummet, där en erfaren sjuksköterska gör en prostata massage. Men inte alla polykliniker har sådana möjligheter. Ofta utförs proceduren av läkaren själv, som observerar patientens tillstånd.

Enligt avtalet kan prostasmassagen av en läkare eller sjuksköterska utföras hos patientens hem. Men denna tjänst betalas och är inte lämplig för varje tillfälle. Till exempel, om en man har ett adenom eller prostatit utan symptom, ges patienten en prostatamassage i kliniken med ytterligare medicinska undersökningar.

Varför inte massera dig själv

Nyanserna av prostata massage på sjukhuset gör att männen ofta känner sig skam och ilska. Men när det inte finns några andra lösningar börjar patienterna tro att de kan göra sig själva en sådan massage på egen hand. Tyvärr har inte fingerens anatomi och prostata platsen en lyckad kombination för självständig procedur. Resultatet är en värdelös massage av anusen.

Massage i prostata med ett finger är en uteslutande medicinsk manipulation

Vissa män söker hjälp från sexpartner, mindre ofta till nära släktingar, som inte tvekar att göra tjänsten. Men detta alternativ leder till förlust, såvida inte assistenten har ett examensbevis i urologi eller andrologi.

Våra läsare rekommenderar

Vår regelbundna läsare blev av med PROSTATIT genom en effektiv metod. Han kontrollerade det på sig själv - resultatet av 100% - ett fullständigt bortskaffande av prostatit. Detta är en naturlig honungsbaserad lösning. Vi kollade metoden och bestämde oss för att rådgöra med dig. Resultatet är snabbt. DEN EFFEKTIVA METODEN.

Prostasmassagen med fingret är en uteslutande medicinsk manipulation. Det utförs av en specialist som vet exakt käftens anatomi, typerna och formerna av hennes sjukdomar. I vissa situationer kan massagen av prostatakörteln förvärra patientens tillstånd. Och dessa nyanser är också kända endast för en kvalificerad läkare.

Hur användbart är prostata massage

Varje behandling kräver kontinuerlig övervakning av patientens tillstånd. Prostatamassage, ordinerad i samband med andra procedurer och läkemedel, gör det möjligt för doktorn att palpera körteln regelbundet och övervaka behandlingsdynamiken. De data som läkaren får med fingret i masseprocessen är mycket viktigt. Tack vare dem blir det tydligt hur körteln känns, om man ska rätta till den befintliga behandlingen.

När en specialist masserar prostata får han följande information:

Visa: prostata i avsnitt

 • Storleken på körteln. Ökad volym indikerar inflammation i orgeln.
 • Konditionens tillstånd, som läkaren bestämmer av organets densitet och symmetri.
 • Prostata neoplasmer. Ett erfarent specialfinger hittar omedelbart tumörer som är palpabla i form av knölar eller täta fläckar. Tätningar tjänar alltid som en ursäkt för en detaljerad undersökning av patienten.
 • Känslighet hos körteln. Om patienten känner sig obekväm under massagen av prostata, kan det också vara ett viktigt symptom.
 • Hemligheten hos prostata. Den typ av vätska som frigörs från urinröret efter en massage är mycket viktigt för korrekt diagnos av tillståndet hos sjukdomen.

Vid förstahandsundersökningen av prostata är det väldigt sällsynt att få en bild av inflammatoriska förändringar i körteljuice. Kanalerna genom vilka hemligheten utsöndras är igensatta med en viskös substans. Och den första massagen räcker inte för att tömma dem. Juice utsöndras endast från friska prostatakörtlar, vilket ger ett falskt intryck av ett hälsosamt organ. Endast efter 3-4 massageprocedurer avslöjas den sanna bilden - de drabbade körtlarna är okorkade och de släpper ut juice med högt innehåll av leukocyter. Lätt från sekretionens stasis, är prostaten också lättad från ackumuleringen av patogena bakterier, metaboliter och pus. Ett annat sätt att ta bort från prostata skadliga kluster - det är omöjligt. Att massera inflammerad prostata i kliniken är det bästa sättet för en man med prostatit.

 • Det finns en profylax av stillastående processer och lymfatisk dränering. Förbättrar blodtillförseln och syreåtkomst till prostata, berikar näring av hennes vävnader.
 • Läkemedelspreparat absorberas bättre om patienten genomgår massage under medicinsk behandling. Faktum är att prostata, bli av med ödem och väl mättat med blod, börjar absorbera de medicinska ämnena bättre.
 • En hotbed av inflammation i körteln är dockad.
 • Förbättrad sexuell förmåga hos män: den positiva sidan av förändringen i styrka, kvaliteten på samlag och känslan av orgasm.
 • Risken för återfall minskar. Prostaten förvärvar "immunitet" före nya sjukdomar.

Framställning av patienten

För att massage ska vara effektiv och med minimal obehag behöver patienten utföra ett antal förberedande förfaranden.

Drick ca 1 liter vatten i 2-2,5 timmar före sessionen, varpå inte gå på toaletten. Blåsan ska fyllas när läkaren masserar prostata, trycker han på hennes finger och järn blir dubbel stimulering (och även på bekostnad av blåsväggen).
Gör en rengörande enema. Fekalmassor i tarmarna bör inte störa manipulering, eftersom massage kommer att ske genom anusen.

Hur fungerar proceduren?

Tekniken för att utföra terapeutisk massage i prostatan innefattar följande egenskaper:

 • Den mest praktiska positionen för patienten är knä-armbåge. Ett annat alternativ - patienten står, vippar kroppen framåt med 90 grader och lutar händerna på soffan. Det tredje alternativet - en man ligger på hans sida och trycker på knäna så mycket som möjligt på bröstet. På vilken sida att ljuga för patienten beror på huruvida högerhandaren eller vänsterhanden sin läkare. Naturligtvis ligger patienten oftast på sin högra sida.
 • Specialisten drar på den medicinska handsken, smörjer funktionsfingeren med petroleumgel och sätter sedan in det här fingret i patientens anus. Sphincten kommer att ha ett naturligt motstånd, vilket måste övervinnas.
 • Prostatakörteln ligger vanligtvis på framväggen 3-5 cm från anusen. Läkaren groper för en speciell elastisk tätning, som nästan är okänslig för beröring. Men de enskilda egenskaperna hos patienten, hans psykiska attityd kan prova ömheten hos både anus och prostata själv. En erfaren doktor försöker som regel att minska obehag till ett minimum.
 • Med hjälp av palpationsmetoden bestämmer läkaren storleken och tillståndet hos körteln, noterar hur smärtsamt det är och hur mobil slemhinnan är ovanför körteln. Naturen hos de omgivande vävnaderna utvärderas också. Först därefter går läkaren till massage.
 • Initiala rörelser är mycket försiktiga. Läkaren mass växelvis vänster och höger lob i prostata, strök kanaler, sedan drar fingret från kant till spåret mellan lober.
 • Effektens styrka på körteln beror på patientens individuella känslor. Men det ökar gradvis. Massageringsprocessen varar upp till 2 minuter.
 • I olika fall kan prostationsmassage vara mild eller aggressiv. Procedurens varaktighet kan också variera, liksom antalet sessioner.
 • Då får patienten klara av ett litet behov. Vidare desinficeras urinvägarna med ett speciellt botemedel.
 • Massage är nödvändigtvis åtföljd av en extra tid till patienten av medicinska örter som kämpar med patogena ämnen i körteln och återställer immuniteten för hela organismen.

Massage är nödvändigtvis åtföljd av en extra tid till patienten av örter

Kontra

Om följande villkor terapeutisk massage prostatan är förbjudet, eftersom det kan förvärra patientens hälsa: prostatit i en akut form, prostatacancer eller misstanke om det, adenom, stora cystor eller stenar i prostatakörteln, urinvägsproblem (försening i vilken i blåsan resterna en stor mängd urin), pyelonefrit och andra urologiska inflammationer i akuta former, hemorrojder, en spricka i anusen.
Antal kontraindikationer är betydande. Endast i medicinska institutioner, där de gör en fullständig och kvalitativ diagnos av kroppens tillstånd, görs en dom om huruvida det är lämpligt att ordna en massage för prostatakörteln.

Förblir ensamma med sina problem, många män sätter sig i riskzonen för komplicerade sjukdomar och för tidig avgång från livet. Men spelningen bakom kulisserna är inte värt ljuset. Endast mod att uthärda detta test och kom ut ur det en vinnare, man kommer att kunna grundligt förstå vad som gör prostatamassage, och varför du kan inte bara ersätta det med mediciner.

Vem sa att det är omöjligt att bota prostatit?

Har du en PROSTATE? Redan mycket pengar försökt och ingenting hjälpte? Dessa symtom är bekant för dig inte av hearsay:

 • konstant smärta i underlivet, skrotum;
 • svårighet att urinera
 • sexuell dysfunktion.

Det enda sättet att använda? Vänta och inte agera med radikala metoder. Prostatit kan vara CURED! Gå till länken och ta reda på hur specialisten rekommenderar behandling av prostatit.

Direkt prostata massage: lita på en specialist

Direkt prostationsmassage utförs endast av en urolog eller specialutbildad sjuksköterska. Icke-specialister kan inte lita på direkt prostata-massage - det här förbättrar inte bara patientens tillstånd utan kan förvärra det. Du kan inte själv utföra en sådan massage.

Vad är direkt prostata massage och vad är det för?

Prostatan i prostata ligger direkt under blåsan. Blåsan är en struktur och funktion och täcker den övre delen av urinröret. Därför orsakar någon prostata sjukdom som åtföljs av hennes svullnad eller vävnad överväxten urinproblem. Smärta är också karaktäristiskt för prostata sjukdomar, eftersom i det område där den finns finns det många nervplexusar.

För att avlägsna ödem och inflammation i prostatavävnaden rekommenderas att en massage utförs. Den mest effektiva är den direkta prostata massagen med fingret över ändtarmen. Men prostata sjukdomar kan vara olika, och alls inte utföra en sådan massage är användbar. Därför undersöks patienten före prostata direktmassage.

Direkt prostata massage utförs med kroniska inflammatoriska processer i prostatakörteln (kronisk prostatit), men i akuta processer är det kontraindicerat. Faktum är att massage orsakar expansionen av blodkärl och en rush av blod till prostata. Vid kronisk prostatit med subakut inflammation är det bra, eftersom det förbättrar ämnesomsättningen, stimulerar körteln och dess befrielse från inflammation och främjar bättre absorptionen av andra läkemedel.

Men i akuta inflammatoriska processer, när inflammation finns många smittämnen och inflammatoriska produkter, massage farlig eftersom alla dessa element går in i vidgade blodkärl och krossa den över patientens kropp, orsakar inflammation i lesioner i olika organ och vävnader. Detta kan leda till sepsis - ett allvarligt tillstånd som kräver akut vård på ett sjukhus.

Du kan inte massage med prostatacancer - det kan stimulera tumörtillväxt och utseende av metastaser.

Hur man utför en direktmassage av prostata

Direkt prostata massage utförs efter undersökningen och den slutliga diagnosen är gjord för att vara säker på att proceduren inte kommer att skada patienten. En prostata massage utförs på urologens kontor av en läkare. Uppförandet av direkt prostata massage av sjuksköterskan till ett urologiska rum är också acceptabelt, vilket har särskild träning i denna fråga.

Patienten bör tydligt förstå alla möjligheter och fördelar med urinrörsmassage, för detta förklarar urologen alltid vad som exakt händer i kroppen som en följd av en sådan påverkan innan förfarandet utnämns. Endast i detta fall kommer patienten att försöka att så mycket som möjligt uppfylla alla krav från läkaren under massagesessionen.

Först av allt måste patienten lära sig att slappna av i en viss position. Det är inte så enkelt som det verkar, eftersom många män anser att massageförfarandet är förödmjukande och det tillåter dem inte att slappna av. Om du inte kan göra själv slappna av, då genomför en massage är försenad och patient specifika läkemedel är utrustade med en lugnande och avkopplande musklerna i åtgärden (vanligtvis lugnande, såsom seduksen).

Förfarandet för direktmassage av prostata bör vara helt smärtfri - en specialist som äger massagetekniken kan enkelt uppnå detta. Smärtsam prostata massage Prostata massage är ett skamligt förfarande? kommer inte att ge patienten nytta.

Hur är proceduren för direkt prostata massage?

Patienten placeras på soffan på höger sida eller i knä-armbågsläget. Läkaren sätter på gummihandskar, smörj pekfingret med vaselin vaselin: en gammal god vän och införs i ändtarmen, känna prostatakörteln. Efter bestämning av storlek och konsistens av prostata (detta krävs före varje behandling) gav en direkt inverkan på dess tyg längs ledningen genom att stimulera utsöndring sekretion.

Först, stroke högerklotet på körteln i riktning från ytterkanten till mitten (mot medianen). Därefter utövas samma direkt effekt på den vänstra delen av prostata. De första två sessionerna av massage är begränsade till sträckning. Om det inte fanns någon försämring av sjukdomen, prostata svullnad och ömhet, sedan den tredje sessionen är ansluten till slagtrycket på prostatakörteln. Totalt utförs cirka 10 sessioner (antalet bestäms av läkaren) med intervall av en gång varannan dag.

Direkt prostata massage är en utmärkt behandling för kronisk prostatit. Kronisk prostatit - varje man borde känna till sina tecken, som kan kombineras med medicinsk behandling.

Självhjälp prostata massage

Stimulering av prostatakörteln är effektiv i olika patologier i det genitourära systemet. Massage prostata själv är inte lätt. Det finns tekniker för att hantera denna uppgift. Att manipulera med egna händer bör tillgripas, om du inte psykologiskt kan överlämna denna procedur till en medicinsk arbetare eller en massageterapeut. Stimulering utförs av en läkare eller sjuksköterska kommer att bli effektivare.

Vill du tillfredsställa någon kvinna med 115%? Prova folkmedicinen för potensen "Mountain Ginseng"! Stärker människans styrka i mer än 5000 år!

Kan jag göra det själv?

Män försummar ofta sin hälsa om de behöver ett obehagligt förfarande för att återställa det. Om en massage i prostatakörteln visas, vägrar den det på grund av förlägenhet. Men få människor vet att du kan göra denna obehagliga manipulation hemma.

När du stimulerar måste du överväga att du har:

 • Det borde inte finnas några obehagliga känslor (de kan förekomma med kontraindikationer).
 • Det är nödvändigt att kontrollera hur effektiva manipulationer är - att allt som görs korrekt indikeras av flera droppar vätska som släpps ut ur urinröret.
 • Det är nödvändigt att nå hela området av körteln, och inte bara till en tillgänglig plats.

Innan sessionen behöver du koppla av, annars blir det omöjligt att göra det rätt. Om du går till massageen smidigt, utan att spänna, blir effekten smärtfri. I förväg lär du tekniken att massera, så att förfarandet är effektivt.

Indikationer och kontraindikationer

Självmassage av prostata är föreskriven när det är nödvändigt att agera på orgel och nervändar som fördärvar det. Det lindrar väl stillastående fenomen som är karakteristiska för prostatit och andra inflammatoriska processer. Efter den manuella effekten börjar juice att produceras, dess isolering stimuleras.

En ytterligare positiv effekt av stimulering är sekretionen tillsammans med hemligheten hos patogena mikroorganismer som framkallar inflammation. Förbättrar blodflödet, vilket leder till snabbare leverans av läkemedel. Därför rekommenderas manipulationen av prostatakörteln att ingå i en omfattande behandling.

En annan indikation på manuell manipulation av prostata är en minskning av en mans sexuell funktion.

Före mötet samlar läkaren en anamnese och genomför en undersökning. Vid vissa patologier är massering förbjuden:

 • hemorrojder;
 • bildandet av stenar i njurarna och urinblåsan;
 • sprickor i anala sphincter;
 • infektiösa lesioner av det genitourinära systemet (uretrit, cystit);
 • feber eller feber
 • tumörskador (malignt, adenom);
 • akut stadium av prostatit.

I slutändan är det nödvändigt att ta bort en akut attack av sjukdomen, i förbättringsstadiet, för att börja massera. Du kan inte ordinera förfarandet själv, eftersom du kanske inte vet om kontraindikationer. Det är nödvändigt att kombinera det med medicinsk behandling, så att nyttan är maximal.

Innan du gör prostata massage själv, studera hur man påverkar den manliga kroppen från alla håll. Det finns flera typer:

Funktioner med oberoende påverkan

Specificiteten av prostasmassagen i sig är en mekanisk verkan på körteln. Mot bakgrund av manipuleringen uppstår impulser som aktiverar organets funktion. Förändringar sker även i djupa vävnader, kärl och muskler.

Särskilda villkor för att stimulera huset att observera är inte nödvändigt. Var noga med att bära handskar och trimma naglar. Långa naglar kan skada det känsliga slemhinnan. Massering bör inte överstiga 3 minuter.

De första 4 procedurerna genomförs i korta sessioner - upp till 1 minut.

Förberedande skede

Före massering är det nödvändigt att förbereda.

 1. Välj en plats för proceduren, täck den med en mjuk handduk eller annan trasa.
 2. Drick en liter rent vatten i en timme så att blåsan är full.
 3. Rengör tarmarna med enema med furatsilinom, en svag lösning av kaliumpermanganat eller ett avkok av kamille.
 4. Om du inte har handskar, sätt en kondom på pekfingret, vilket du kommer att massera körteln.
 5. För att minimera obehag, använd ett smörjmedel - barnkräm, petroleumjelly. Du kan använda ett smörjmedel som säljs för intima ändamål.
 6. Tvätta de externa könsorganen noggrant och torka det torrt.

Efter att ha slutfört alla dessa steg kan du börja självmassage. Försummelse av träning är inte värt det, eftersom det bidrar till att minska obehag från hemterapi. Då måste du ta en bekväm ställning - ligga ner. Det är bäst att sitta på ryggen och dra dina böjda ben mot bröstet. Håll lemmen med en hand. En tillgänglig hållning som liknar ett embryo, men i det kommer dina rörelser att vara begränsade.

Hur hittar man orgeln?

Huvudproblemet i frågan om hur man masserar prostata är detektering av orgelet, det är inte lätt att göra det själv. För att göra detta måste du göra följande:

 • sätt in det färdiga fingret i rektalöppningen;
 • Inträngningsdjupet får inte vara mer än 5 centimeter;
 • gropa på rektumets vägg från konens ljussida - det kommer att vara järn (det skiljer sig i en vågig struktur);
 • med prostatit är det mjukt, det är nödvändigt att massera det försiktigt, utan att orsaka obehag.

I ett normalt tillstånd är prostata ett litet, hårt tuberkel. Om orgeln är sådan kan du göra en liten ansträngning under massagen. Tekniken är som följer:

 • gör framåtriktningar med ditt finger
 • För att justera hemligheten till urinröret, tryck på höger och vänster kant på orgeln;
 • slutföra massagen - genom att flytta fingret längs körkärlets centrum till utgången.

Efter sessionen, töm blåsan, tillsammans med urin kommer det att finnas en hemlig hemlighet. Vissa män upplever en orgasm, med hemlighet. Detta händer ofta när rätt effekt. Töm i båda fallen blåsan för att tvätta bakterierna ur urinröret.

Ingestimulär stimulering

En annan typ utförs genom huden - inguinal, utan penetration. Dess effektivitet är lägre än den indirekta. Tekniken är som följer.

 1. Placera dina handflator över pubic symfysen. De borde inte röra.
 2. Med mitten och ringen fingrarna i varje hand, börja trycka på huden.
 3. Skjut fingrarna till höger och ta tag i huden.
 4. Liknande rörelse gör 2-3 cm till vänster.
 5. Flytta dina palmer upp ett par centimeter.
 6. Upprepa samma sätt - tryck på huden och sträck den till sidorna.
 7. Skjut upp dina palmer igen och repetera. Gör detta tills du flyttar till naveln.
 8. Då måste du också gradvis byta dina palmer tillbaka till pubic symfysen.
 9. Gör samma på sidan av kroppen.

Innan inguinal massering är det nödvändigt att fylla blåsan, och efter slutet av sessionen tömma den. Fördelen med denna typ av självmassage är att det förbättrar blodtillförseln hos alla organen i det lilla bäckenet.

Nackdelen är att den inte direkt stimulerar körteln. Detta alternativ är bra för att förebygga urologiska patologier.

slutsats

Läkare rekommenderar regelbundet en självmassage för prostata. Det är bäst att göra sessionerna dagligen. Men inte alla har råd att besöka en polyklinisk.

Behandling av prostatit hos män med prostata massage

massage inte en panacea, men en av de typer av behandling för manliga sjukdomar.

Prostatakörteln, Det andra hjärtat av en man är viktigt, inte bara för normala sexuella möjligheter, utan för ett helt liv.

I artikeln kommer du att lära dig om prostatit hos män, behandling massage hemma.

Prostatit: prostata massage

Är det nödvändigt massage prostata med prostatit? Massage i prostatakörteln kan göras inte bara genom att lida prostata sjukdomar, men också till friska män med snabb erektion, brist på orgasm.

Massage föreskrivs i följande fall:

 • kronisk form av prostatit av alla slag, med undantag för beräkningar;
 • sexuell impotens, brist på erektion, impotens;
 • systematisk bäckensmärta
 • diagnos, detektering av orsakssambandet hos sjukdomen.

nytta

Ibland vägrar män att behandla prostatit med prostata-massage, på grund av deras negativa inställning till homosexualitet.

Omedvetet identifierar de informella sexuella relationerna och massage.

Detta är ett djupt fel, prostata massage ökade den manliga makten i shahs och sultans haremer från urminnes tid.

Massage ger naturligtvis stora fördelar för männen i allmänhet.

Det främjar också behandling inflammatorisk process Prostata. Dessutom:

 • hjälper till att ta bort den infekterade hemligheten från prostata;
 • rensar kanalerna;
 • lindrar prostatan av stillastående fenomen;
 • påskyndar processen för mottagande av läkemedel
 • förbättrar blodflödet och berikar med syre;
 • återställer muskelton (prostata och perineum);
 • förbättrar kvaliteten på samlag, ökar manlig styrka.

Skada och kontraindikationer

Med rätt diagnos och överensstämmelse med alla uppföranderegler av massage skada på människors hälsa har aldrig identifierats. Men ett antal kontraindikationer för av massage prostatakörteln:

 • Massage är inte föreskriven för akut inflammation i prostatakörteln.
 • Misstänkt cancer och prostata adenom.
 • Oidentifierad exakt diagnos.
 • Infektionssjukdomar i det genitourära systemet.
 • Hemorrojder, förekomsten av sprickor i anusen.
 • Beräknad prostatit.
 • Godartade formationer i alla organ i genitourinary system och små bäcken.
 • Tuberkulos av prostata.
 • Brott mot urinering.
 • Massage inte under perioder försämring kroniska former av prostatit.

massage Prostatakörteln är ordinerad som ett botemedel och för diagnos av sjukdomen. Det utförs av två tekniker - på bougie och transrektal (Fingrar).

För att ställa in diagnosen (bekräftelse) massage spendera en gång i syfte att ta hemlighet, som läkaren samlar i ett provrör eller glas.

Terapeutisk massage är föreskriven kurser, hålls i samband med andra händelser.

Transrectal görs med ett finger, genom anusen.

På sparkeln genom urinröret, med hjälp av en speciell enhet i form av ett tunt rör (spark).

Förfarandet är mer smärtsamt än det första. Genom penisens kanal bougie Passar upp till prostata och slutet (bouja) är en massagesession.

Vem ska jag kontakta för sessionen?

Massage i prostatakörteln är ordinerad av en läkare urolog, han utför det också. Förutom en läkare kan en speciell sjuksköterska massera en sjuksköterska.

utrustning

Hur man behandlar prostatit massage? Förfarandet för att genomföra massage är komplext och ansvarsfullt. Det genomförs i kliniken. Läkaren är en urolog som, när han ställer proceduren, berättar patienten om stadierna av träningen och den nödvändiga träningen.

 • Framställning av. På kvällen, före påföljden, senast 19 timmar bör du ta en lätt middag. 2 timmar före sessionen, gör enema. Vissa läkare råder dig att dricka två, tre glas vatten 30 minuter före massage.
 • Tid för genomförande. Varaktigheten av prostatacenter är en och en halv, två minuter. Hur ofta ska jag göra prostata massage med prostatit? Naturligtvis 10-12 procedurer, varje dag, varannan dag eller två dagar senare. Om det behövs upprepas prostasmassage efter 2-3 veckor för att fixa resultatet
 • Med prostatit, liksom massage? För att genomföra massagen var bekvämare patienten tar en av positionerna: ligger på höger sida med benen böjda, drog knäna upp till magen, reser sig upp på sina armbågar och knän, stående prognuv tillbaka, baserat på en särskild tabell.

Läkaren lägger handsken på sin högra hand, smörjer patientens anus och fingret med en medicinsk Vaseline. Han går in i fingret fem centimeter i anuset.

Massage börjar alltid på höger sida av prostata och sedan gå till vänster.

Fingeret gör mjuka rörelser, som om de sträcker prostataytan från kanten till mitten längs linjen i excretionskanalen.

2-3 sessioner rörelserna är lätta, följande är mer intensiva.

Efter sessionen tas fingret försiktigt bort. Patienten släpper ur urinblåsan, tvättar urinröret.

 • Behandling av prostatit med massage hemma. Du kan göra massage från prostatit själv, men för detta behöver du träna. Annars kan du skada din hälsa. Om det inte finns några andra alternativ fortsätter vi att massage. för 2-3 timmar tömma tarmarna. för 10-30 minuter vi dricker en liter vatten.
 • Hur kan jag göra mig själv massage vid en prostatit? Ligga på ryggen med benen böjda, måste du sätta in ett finger i din högra hand, efter att du har satt på sterila handskar, gnuggar din anus och finger med Vaseline, på 5 centimeter i anusen. Fingeret vänds upp och ner.

  Slipning rörelse, vi sjunker till en liten ojämnhet. Detta är prostatakörteln. Vi masserar höger sida från ovan till botten, smidigt passera till vänster. De första sessionerna gör det lätt att röra sig och sedan trycka upp trycket.

  Vi slutar alltid med rörelse längs det centrala spåret. Ett positivt resultat är valet 3-5 droppar av utsöndring. Vattnet, som var berusat före prostationsmassage, rensar den sexuella kanalen från den utsöndrade hemligheten.

  Gör ensam med prostatit massage hemma är inte särskilt bekvämt. Professionella massörer säger alltid att du måste ligga och slappna av. Och att göra denna procedur själv och slappna av kommer inte fungera.

  För det första är posen inte bekväm, om det finns mage och händer är korta för att göra allt som läkaren råder svårt. För det andra, hur du kan koppla av, när du behöver fokusera på rörelserna och ständigt övervaka för att göra allt rätt.

  Och för det tredje är det bättre, om i så fall din fru hjälper dig. Då kan du koppla av och ha kul. En kärleksfull kvinna är alltid redo att hjälpa, för det beror inte bara på hennes mans hälsa utan också på familjevården.

  försiktighetsåtgärder

  val hemlighet bör vara obligatoriskt, om i slutet av sessionen från penis är minst ett par droppar ett gott tecken på att läkningsprocessen har börjat.

  Tilldelningar bör vara vit-genomskinlig.

  Vad om prostata massage framträder blod

  Utseendet av blod dåligt tecken. Om detta hände i kliniken bestämmer läkaren orsaken och eliminerar den.

  Om du är hemma, avslutas proceduren omedelbart. Vid första tillfälle kontakta en läkare.

  Du bör också vara uppmärksam på smärta under prostata massage eller efter det, purulent urladdning. Det kan finnas flera skäl till detta. Förstärkning av sjukdomen, den inflammatoriska processen som har börjat, inte den rätta positionen under massagen, ett starkt tryck.

  förebyggande

  Massage är kraftfull förebyggande åtgärd inflammation i prostata. Om det finns tecken på sjukdomen med hjälp av massage kan blodflödet förbättras. Detta kommer att utlösa en antiinflammatorisk mekanism som aktiverar kroppens egna krafter. Återställ brottet mot styrka.

  Apparater för behandling

  Online-butiker som bara inte erbjuder idag för män att bekämpa prostatit.

  Enkla massageapparater för behandling av prostatit "The Straw Bull", i form av en brytad stympad kon, som rekommenderas att använda, sätta på sätet på bilen och produkter Premium klass med ett roterande huvud och en kontrollpanel. Läkare råder att köpa dessa produkter endast på apotek.

  Den urologiska enheten "Just" har en terapeutisk effekt på prostatakörteln genom värme. Vid en förhöjd temperatur accelereras metaboliska processer, utflödet av sekretionen av prostatakörteln och seminala vesiklar intensifieras.

  Magnetvågor lindrar smärta, svullnad, lindra inflammation. Vibration förbättrar muskeltonen i det lilla bäckenet, förstör stagnerande fenomen. Patienten ges enema.

  Använd kondom på munstycket, smörj med petroleumgel och injicera i anuset, tryck mot prostata. Enheten själv avslutar sessionen, du behöver inte styra tiden.

  Efter ljudsignalen avlägsnas munstycket, kondomen kastas. Massager för prostatit är gjord av medicinsk plast, oskadlig.

  Kliniska studier har utförts. Ger inte allergier. Säker för användning vid alla åldrar. Naturligtvis 10-12 procedurer. Pris från 6 tusen rubel.

  Den urologiska enheten "Emils-007" en enhet som inte har några analoger för förebyggande och behandling av många manliga sjukdomar.

  Enheten är baserad på en kombination av tre fysioterapeutiska effekter: fototerapi, mikrovibroterapi, exponering av magnetfält.

  fototerapi expanderar blodkärl i prostata. Förhindrar uppdelning av celler i prostatakörteln. Han blockerar smärtan. Mikrovibroterapiya förbättrar blodcirkulationen. Avlägsnar inflammation.

  Magnetfält accelererar biokemiska reaktioner. Använd enheten, som ligger på hans sida, efter att preliminär har använt alla procedurer för att rensa tarmarna. Emitteren är utrustad med ett silikonmunstycke, vilket försiktigt och smärtfritt införs i ändtarmen.

  För förfarandet används kondomer för analsex. Vanligt olämpligt. Under sessionen kan du inte använda telefonen, du måste ta bort alla metallobjekt. Under hela behandlingen, 10-15 procedurer, alkoholhaltiga drycker är uteslutna.

  Efter sessionen rekommenderas att vila 40-60 minuter. "Emils-007" arbetar på nätverket och batterierna. Tillverkad av högkvalitativa råvaror. Han passerade alla testerna. Safe. Värt dyrt 16 000 rubel. Enligt recensioner är effektiva och ger bra resultat.

  Nu vet du allt om hur man gör med prostatit hos män massage och dess behandling. Det spelar ingen roll vilken typ av av massage Du kommer att använda. Det viktigaste att denna process var trevlig för dig, gav tillfredsställelse och hjälpte sig att bli av med sjukdomen.

  Massage i prostata: teknik.

  Prostatit är en vanlig manlig sjukdom som kännetecknas av inflammation i prostatakörteln (prostata). Prostatakörteln är det organ som ansvarar för bildandet av spermatozoa och den efterföljande utsöndringen av dem. En av de mest effektiva metoderna för att bli av med prostatit är terapeutisk massage i prostata.

  Fördelarna med massage

  Prostata massage tillåter:

  1. Eliminera stagnation i prostatakörteln, vilket ökar styrkan i utflödet av hemligheten som utsöndras av den.
  2. Stimulera cirkulationsprocesserna i organ, vilket gör det bästa sättet att säkerställa penetrering av de föreskrivna medicinerna till prostata.
  3. Minska manifestationen av inflammation.
  4. Normalisera patenen i prostata-kanalerna och dess muskelton.
  5. Öka varaktigheten av samlag.

  vittnesbörd

  Prostatsmassage sessioneras för:

  • låg effektivitet från antibiotikabehandling;
  • kronisk prostatit;
  • bäcken som är kroniska;
  • störningar av erektil funktion
  • Behovet av att få prostats hemlighet för forskning.

  Kontra

  För att massagen ska ha en positiv effekt på prostatan och inte förvärra patientens allmänna hälsa, är det viktigt att se till att det inte finns några kontraindikationer före det, inklusive:

  • närvaro av en prostatatumör
  • inflammatorisk process av rektal slemhinnor;
  • akut form av prostatit, uretrit eller epididymit;
  • sprickor i ändtarmen;
  • cystos av prostata;
  • Förekomsten av stenar i prostata körteln hindrar kanalerna;
  • tuberkulös lesion av prostata;
  • kroppstemperatur över 39 grader.

  Förberedande skede

  Massage i prostatakörteln utförs på fullblåsan, och därför rekommenderas ett par timmar före den kommande sessionen att dricka en liter vätska. Detta måste göras för att en specialist ska producera en tvåsidig prostata massage, eftersom en fullblåsning med tryck på prostatakörteln främjar ytterligare massering av organet. Dessutom, omedelbart före proceduren, är det nödvändigt att rengöra tarmarnas avföring, vilket uppnås med emmen.

  Prostata massage: hemma eller medicinsk behandling?

  Det är viktigt att veta att endast en kvalificerad specialist - en andrologist eller urolog - ska utföra en prostata massage. Denna procedur kan också utföras hemma, men igen bör den endast anförtas till en person som har en medicinsk utbildning. Annars kan en sådan massage göra mer skada än bra. Detta beror på det faktum att för korrekt utförande av prostasmassagen krävs att man inte bara känner till de anatomiska egenskaperna hos organs placering, men också formerna och manifestationerna av olika prostata sjukdomar (eftersom massage i vissa sjukdomar kan skada hela kroppen).

  Inledande steg

  Patienten måste acceptera en av de föreslagna bestämmelserna:

  • att luta dina armbågar och knän på soffan;
  • Böj över till bordet, att luta på armbågar och något välvt bakåt;
  • Ligga på din högra sida, böja knäna och skjuta dem i kroppen så mycket som möjligt.

  Läkaren lägger på en medicinsk handske, smörjer pekfingret med en speciell gel eller vaselin och injicerar den i patientens rektum. Prostata definieras som ett något känsligt, smärtfritt utskjutande läge längs den främre väggen i ändtarmen och har en tät elastisk konsistens. Detta organ är probed på ett avstånd av cirka 3-5 cm från anusen. Efter att experten undersökte prostatakörteln, utvärderade dess konsistens, form och storlek, bedömde rörligheten ovanför prostata av rektal slemhinna och tillståndet av omgivande vävnader. Gå sedan direkt till massage.

  Teknik för prostatakörtelnmassage

  I början, massor, noggranna rörelser, massagerar specialistet varje prostas två lobar under sin utsöndringskanaler från toppen ner.

  Under massagen är det vanligt att skilja mellan tre huvudvariationer av fingerens massörrörelser:

  • rörelser som liknar tecknet "oändlighet" eller figuren "8";
  • från prostata sidokanter till centrala spår och sedan längs det centrala spåret i riktning från topp till botten;
  • från periferin till mitten med ett litet tryck på prostatens centrala del (den så kallade "trattformade" massagen).

  I de första sessionerna av massage på prostata bör det finnas ett minimitryck, vars styrka med tiden bör ökas, samtidigt som man fokuserar på patientens känslor. I slutet av massagen kör doktorn ett finger längs det centrala spåret, från djupet till utsidan. I genomsnitt varierar varaktigheten för en session mellan 1 och 2 minuter.

  Eventuella komplikationer

  Massa av prostatakörteln vid underskattning av kontraindikationer kan orsaka ett antal komplikationer, som oftast består i förvärring av sjukdomar hos ett masserat organ. Även med smärtsam och grov exponering föreligger en stor sannolikhet för akut urinfördröjning, som orsakas av svullnad i prostatavävnaden och som regel är kortvarig.

  Eftersom man inte rekommenderar prostata-massage hemma, är det bättre att inte riskera din egen hälsa och söka kvalificerad medicinsk hjälp.