Huvud
Skäl

Honung sbiten från prostatit

Om den här drinken har få människor hört. Och om dess användbara egenskaper under en lång tid. Trots det kommer hans recept att räknas från ett dussin århundraden. Det användes som en tonic och medicinsk dryck. Honung sbiten från prostatit har varit känd under lång tid. Den var beredd enligt ett speciellt recept och ansågs vara en helig drink. Efter att ha lärt sig den verkliga hemligheten att förbereda en riktig slavisk drink kan du inte bara ge dig en mängd olika smaker, utan också förbättra din hälsa i ordning.

Honungsdrink - sbiteni

Det är svårt att säga vilket land är födelseplatsen för drycken. Analoger hittades i 7th century BC. Det var sant att det moderna receptet var något modifierat, men det ansågs likväl som en guddryck. Dricka honung sbiten dök upp i Ryssland i 11-12 århundraden. Den var beredd enligt ett speciellt recept som hölls hemligt. Processen med skapandet är noggrann, men de fördelar som uppnås i slutet är ovärderliga.

Under lång tid förbrukades det för att höja immuniteten och den allmänna förstärkningen av kroppen. Människor märkte att infusionen perfekt hjälper till att klara förkylning i kylan och det klarar sig bra i värmen. Non-alcoholic version med en styrka på högst 1% under en längre tid var en favorit vid fester. Genom ett speciellt fermenteringssätt skapades en alkoholiserad sbiten. Hans fästning var inte mer än 7%, medan han ansågs vara en riktigt ädel dryck. Kostnaden för vanliga människor var orimlig, så populärheten av att dricka var bara av rika människor.

Med tiden har en unik honungsdryck gått utan existens. Det sätt det gör är noggrant och tidskrävande och kostnaden visade sig vara ganska hög. De billigare analogerna kom att ersätta. Men ingen har sju helande egenskaper än att dricka skapat enligt det ursprungliga ryska receptet.

Vad är honung sbiten?

Det är faktiskt en blandning av honung, örter och vatten. Att uppnå de ovärderliga fördelarna är inte lätt, eftersom det är nödvändigt att samla en speciell sammansättning av medicinalväxter, för att ordentligt stå fast, att blanda och försäkra den perfekt. Man måste komma ihåg att namnet sbiten endast är tilldelat om honungsdrinken är helt genomskinlig. Och detta tillstånd är inte lätt att uppnå. Därför försökte sbitneyevary länge att få ett idealiskt resultat. Ofta var inte insatsprocessen försenad i mer än 21 dagar.

Vad är användbar sbiten?

Drycken förvärvar speciella fördelar på grund av sin inkommande honungskomposition och samling av medicinska växter. Om du förstår fördelarna med honung sbitny, är det värt att framhäva de fördelaktiga mikroelementen och vitaminerna som utgör sin sammansättning:

 • Organiska syror.
 • Vitaminer A, PP, C, B.

På grund av förekomsten av växtbaserade läkemedel har den antiinflammatoriska och antipyretiska egenskaper. Vissa människor använder honung sbiten från prostatit, på grund av dess positiva egenskaper som ges till den manliga kroppen.

Honung Sbit: komposition

Det beror allt på recept och egenskaper som du vill ge drycken. Sammansättningen av sbiten har följande:

 • Naturlig bihonung.
 • Vårvatten.
 • Kryddor.
 • Läkning av örter.

När det gäller sistnämnda beror allt på vad du vill få i slutet och på vilka organ drickens handling kommer att styras. Därför kan bland örterna kryddnejlika, oregano, timjan, salvia, mor och styvmor, citron, muskot, hallon.

Kontra

Du kan helt försäkra dig om att honung sbiten är en otroligt användbar dryck som kan avnjutas av alla. Särskilt i den alkoholfria versionen. Det har emellertid följande kontraindikationer:

 • Intolerans mot honungs- och biprodukter.
 • Sjukdomar i lever och njurar.
 • Diabetes mellitus.

Om det finns några tvivel om det finns kontraindikationer för konsumtionen av drycken eller inte, kan du prova ett par sippor och se kroppens reaktion.

Var att köpa

Receptet på denna helande dryck verkade förlorad. Men vissa bryggerier och privata fabriker som specialiserat sig på produktion av kvass och mjöd försöker återuppliva receptet. Önskar veta var man ska köpa honung sbiten är värt att besöka ett antal folkemässor. Där är det alltid möjligt att hitta tillverkare som producerar denna helande och toning dryck.

Dessutom kan du hitta honung sbiten i apotek. Här säljs det i små behållare, så att du kan förstå om det är värt att konsumera det eller inte, genom att prova det.

Sbiten honung: Recept för matlagning hemma

Önskar att experimentera lite och förbereda detta medicinska behandla dig själv är det värt att lära sig tekniken för tillverkningen. Det är inte så knepigt. Trots det faktum att den noggranna processen är lång är resultatet värt det. Det finns många recept för matlagning sbinth hemma. Därför är det värt att välja det mest underhållande och användbart att behaga dig själv och dina nära och kära med sin oöverträffade smak.

Receptet för honungsbitbitnia från prostatit

Den terapeutiska effekten av drycken är i detta fall ovärderlig. Majoriteten av smärtsamma känslor avlägsnas, så det är möjligt att återvända till normal sexuell funktion.

Receptet för honungsbit från prostatit innehåller följande ingredienser:

 • Filtrerat vatten - 3,5 liter.
 • Naturlig honung är ett glas.
 • Jäst - 10 gram.
 • Braga är 100 milligram.
 • Vinäger - 15 gram.
 • Peppermint.
 • St John's Wort.
 • Carnation.
 • Kanel.
 • Ingefära.
 • Muskot.
 • Kardemumma.
 1. Häll vatten i en djup emaljpanna. Späd honungen. Sätt på elden. Koka upp.
 2. Så snart det kokar, lägg till alla örter, kryddor och braga. Koka ett par minuter.
 3. Jäst utspädd i en liten mängd vatten. Lägg till drycken du tog av med ättikan.
 4. Sätt i en mörk sval plats för att gå igenom jäsningsprocessen för en halv dag.
 5. Placera drycken i tre dagar i kylskåpet. Potsedit. Förvaras i kylskåp.

För att minska symptomen på prostatit är det nödvändigt att ta ett glas en ansträngd drink två gånger om dagen. Prescription sbitnya från prostatit är enkel. Användningen av drycken i mer än en månad ger de önskade effekterna i de flesta fall.

Sbiten med ingefära

Detta är ett utmärkt alternativ till alla antivirala läkemedel så populära under vintersäsongen. Honung sbiten med ingefära är inte bara trevlig att smaka, men också otroligt användbar. Det hjälper till att klara många problem och har en positiv effekt på immunitet.

 • Vattenfiltrerad - liter.
 • Honung naturlig - ett glas.
 • Ingenting är halva roten.
 • Kryddor och kryddor.
 • Kanel - 1/2 tesked.
 • Socker - 1 tsk.
 1. Vattnet sätter på eld och koka. Lägg till honung. Det resulterande skummet bör avlägsnas med ett ljud.
 2. Häll kryddor: kanel, laurel, paprika, kardemumma, socker och finhackad rot av ingefära.
 3. Koka upp. Ta bort från värme. Insistera på ungefär en halvtimme

Många anser att det föreslagna receptet är ett utmärkt alternativ till mulledvin. Honung sbiten med tillsats av ingefära är otroligt användbar och har en mycket trevlig smak och en speciell smak.

Honung Sbiten med örter

Vi kan säga att det här är ett klassiskt recept, eftersom många urter som våra förfäder använde från antiken gick till kompositionen. Det finns inget överflödigt här. En välberedd dryck är ett komplett vitaminkomplex. Sbiten med örter är användbart för vuxna och barn, så lära sig att laga mat, du kan skämma bort dina släktingar med en användbar och tonisk dryck.

 • Vattenfiltrerat - ett par liter.
 • Honung naturlig - ett glas.
 • Örter: Timjan, salvia, pepparmynta, Johannesört.
 • Ginger - 1/2 av roten.
 1. I vattnet för att lösa honung. Sätt på en eld och koka.
 2. Tillsätt 1 matsked av varje ört och en hackad ingefärarot.
 3. Koka i 15 minuter.
 4. Ta bort från värme. Vik upp det. Låt stå i ungefär en timme. Stam.

Servera honung sbiten med örter med en citronskiva. Från detta blir det ännu mer användbart och gott.

Andra recept sbitnya

Många gillar att experimentera med bärsmak. Aboriginal ryska bär för dessa ändamål passar bäst som möjligt. Så, om vi överväger andra recept av honungs sbinth, är tranbärsvarianter oerhört användbar och har en utmärkt smak.

 • Tranbär - 300 gram.
 • Kanel - 1 tesked.
 • Carnation - 5 blomställningar.
 • Ginger är en liten rot.
 • Laurel - ett par blad.
 • Honung naturlig - ett glas.
 • Vatten - 3 liter.
 1. Riska bären noggrant. Häll i kallt vatten. Sätt på elden.
 2. Så snart vätskan börjar koka alla kryddor. Koka cola i 15 minuter.
 3. Ta bort från värme. Lägg till honung. Sköt försiktigt och wrap.

Sådan honung sbiten med bär har en naturlig sur smak och är oerhört rik på vitamin C. Det är oumbärligt både under den kalla årstiden och som en förstklassig tonic dryck.

Sbiten honung från prostatit

Det gamla ryska receptet är oerhört användbart. Det faktum att sbiten honung från prostatit är verkligen effektiv, blev det känt för flera årtionden sedan. Flera recept har försökt att hitta det perfekta alternativet.

Sbiten från prostatit i apotek

Hitta denna drink är inte svårt. Honung sbiten från prostatit på apotek är inte så svårt att hitta. Visst är det inte i alla, så det är värt att fråga i förväg om tillgänglighet. Oftast kan honung sbiten från prostatit hittas i naturliga förrådsrum. Det presenteras omedelbart flera alternativ för denna helande drink.

Hur man förbereder sbiten från prostatit

Receptet för denna härdande dryck beskrevs ovan. Att veta om honungssuppetreceptet, hur man lagar mat och hur man lagrar, måste du komma ihåg att du måste ständigt fylla på varor. Han insisterar i minst tre dagar, så snart mängden dryck oupphörligt minskar är det bättre att lagra dem för framtida bruk.

Behandling av prostatit med honung sbit: hur man tar?

För att få den korrekta effekten av behandling av prostatit med honung sbiten måste hur man tar det vara i förväg. Förberedd jästinfusion. För 50 milligram är det nödvändigt att lösa upp i 150 milligram varmt vatten. Om drycken köps på apotek, är en matsked tillräcklig. Ta två gånger om dagen: på morgonen efter uppvaknande. På kvällen 2 timmar efter sista måltiden.

Behandlingsförloppet är minst 4 veckor, i vissa fall kan du dricka och en och en halv och en halv.

Feedback om användningen av sbiten vid behandling av prostatit

Att säga klart att endast sbiten inte kan hjälpa till. Det ska tas i samband med andra droger. Antibiotikabehandling tillsammans med rätt diet och avslag på dåliga vanor är till stor hjälp. Honung sbiten recensioner är olika. De flesta män som har genomgått sådan behandling noterar att effekten är värdig. Immuniteten ökar med en order och urinering är inte längre associerad med smärtsamma känslor. Närhet blir också trevligare, eftersom smärta vid utlösning försvinner.

Några anmärkningar i de recensioner som drycken är till stor nytta för behandling av infertilitet. Men i detta fall måste kursen överföras flera gånger. Bryt mellan varje inte mindre än en månad.

Sammanfattning av recensionerna, jag måste säga att uppfattningen att honung sbiten är ett utmärkt alternativ för att behandla en sådan sjukdom som prostatit är tydligt rådande.

Det är dock känt att lust och tro på läkning alltid hjälper och ger det önskade resultatet.

Hur man gör honung sbiten?

En av de populära gamla östliga slaviska dryckerna är honung sbiten. Före tekomsten i Ryssland ansågs det nästan vara den enda heta drycken som var tillagad i varje hus. På vintern användes det varmt för att hålla varma, och på sommaren - det var coolt att släcka din törst. Tänk på vad honung sbiten är, vilka recept finns och hur du kan förbereda det själv hemma.

Läkande egenskaper

Användningen av honung sbit beror på närvaron i honung, kryddor och örter. På vintern konsumeras drycken i varm form, eftersom det har en uppvärmning och antiinflammatorisk effekt. I en kall form uppskattades produkten huvudsakligen på sommaren eller under en vandring i badet, eftersom det snabbt släckte törst och tonat i varmt väder. I folkmedicin användes det ofta för behandling:

 • beriberi, skörbjugg;
 • sömnlöshet;
 • stressbetingelser;
 • hypertoni;
 • prostatit;
 • katarralsjukdomar.

Sbiten har en lätt diuretisk effekt, det bidrar till att ta bort toxiner från kroppen. Förbättrar rörligheten i mag-tarmkanalen - förbättrar matsmältningen, främjar bättre matsmältning, ökar aptiten. Lättnar huvudvärk, förbättrar blodkärlstillståndet - det är ett bra sätt att förebygga ateroskleros. Dryck förbättrar humör, toner, släcker törst.

Sammansättning och näringsvärde

En oumbärlig del av honungssbitnia är honung. Beroende på receptet för beredningen av drycken kan johannesört, lövblad, salvia, kapsum och andra kryddor tillsättas. Sbiten är rik på vitaminer och spårämnen:

 • vitaminerna A, B, C, E, H, PP;
 • organiska syror;
 • matfibrer;
 • Mineralämnen: järn, zink, jod, fluor, koppar, fosfor, kalium, magnesium, kalcium.

Den är rik på proteiner och kolhydrater. Genomsnittlig kaloriinnehåll är ca 60 kilokalorier per 100 g produkt. Kan göras som alkoholhaltig (från 4 till 7%) och alkoholfri variant (ca 1%).

recept

Det finns många recept förde ner på honung - som innehåller alkohol, mjuk, enkel, vaniljsås. De äldsta överlevt till våra dagar drinkrecept har beskrivits i monumentet av rysk litteratur XVI-talet - "Domostroy", som är en sammanställning av tips och regler för hantering av ekonomin för varje familjemedlem på den tiden.

Ursprungligen, i de ryska byarna, var sbitenen uteslutande alkoholfri. Endast detta alternativ var tillåtet sbitenshchikam sälja peddling på gatorna, marknaderna, mässor, torg. Men på 1700-talet blev alkoholhaltiga drycker mer populära.

Intresset för sbinth-konsumtionen minskade först efter oktoberrevolutionen. Sedan början av 90-talet i olika regioner i Ryssland försöker återuppliva produktion och konsumtion av denna dryck. Överväg hur man förbereder en honung sbiten på olika sätt hemma.

klassisk

Att förbereda ett klassiskt recept sbitnya, det tar inte lång tid. Förbered följande produkter:

 • 200 g - högkvalitativ bihonung;
 • svartpeppar - om ett dussin;
 • kanel, ingefärapulver - en tesked
 • kryddnejlika - 2 st.
 • anis, kardemon - på knivens spets;
 • 1 liter flaska eller brunnsvatten.

Förberedelsemetoden är som följer. Ta en kastrull, helst med en tjock botten - i en sådan behållare är det mindre chans att honung kommer att brinna och drycken blir hopplöst bortskämd. Torka honung i kallt vatten, sätt på en spis, koka. Kombinera alla ovanstående kryddor och koka över en liten eld i ca 15 minuter, regelbundet avlägsna det resulterande skummet. Ta sedan av från plattan, låt grytan i en handduk, låt sbiten stå i flera timmar.

gammal

Det antika receptet om att göra honung sbinth hemma är mer krävande och kommer att ta tid. Produt blir låg alkohol och förbereder sig i 14 dagar. För tillverkning kommer det att krävas:

 • 1 hink med brunnsvatten;
 • 100 g av någon torrjäst för bakning eller dryck;
 • honung, vit tratt - 1 kg vardera;
 • 3 st. kryddnejlika;
 • kanel - 2 g eller 2 pinnar;
 • Jordgubbe - 2 tsk;
 • 10 st. svartpeppar;
 • kardemumma, baden - efter vilja.

I en kastrull, kombinera alla ingredienser utom jäst, koka upp och koka på låg värme i 30 minuter, ta bort skummet på en regelbunden basis. Ta bort från plattan, låt drinken införa i några timmar. Efter kylning till 25-30 ° C, häll jästen. Placera behållaren på ett mörkt ställe för att vandra vid en temperatur av 15-17 grader. Efter 2 veckor sbiten spolas och häll i flaskor. Förvara produkten på en sval plats i högst en månad.

Moskva

På sättet att förbereda skiljer sig Receptet från Moskva sbitna praktiskt taget inte från det klassiska. Skillnaden ligger i användningen av doftmynt och proportionerna av ingredienser. För detta recept behöver du:

 • honung - 200 g;
 • mynta torr - 4 matskedar;
 • Jordgubbe - 2 tsk;
 • vita melasser - 1 kg;
 • kanel - 0,3 tsk;
 • tubby, kryddnejlika - 3 st.
 • svartpeppar - 15 ärter;
 • brunnsvatten - 5 liter.

I en djup kastrull brygger vi vatten, honung, melass. Koka blandningen över en låg värme i 10 minuter. Lägg sedan till alla övriga ingredienser och koka ytterligare en kvart i timmen, täck med en handduk och lämna i några timmar.

cranberry

Tranbär - en bär, som länge har använts av våra förfäder för beredning av mästare, juicer, kissar. Aktivt används i folkmedicin för behandling av förkylningar, beriberi och terapi av gemensamma patologier. För produktion av tranbär honung sbit, behöver du:

 • honung - 200 g;
 • bär av tranbär - 300 g;
 • kanel - 1 tsk;
 • kryddnejlika - 3 st.
 • laurblad - 1 stycke;
 • kardemumma - 2-3 st.
 • vatten - 3 liter.

Krossa tranbäret på något bekvämt sätt, pressa saften. Tår björnen i en kastrull, tillsätt klyftor, kardemumma, kanel, häll vatten, koka i 20 minuter. För ett par minuter före slutet av matlagningen kastar du ett bladblad. Därefter filtreras blandningen, tillsätt honung, tranbärsjuice. Värm noga drycken nästan till koka, men se upp för att blandningen inte kokar.

Petrovsky

Du kan inte ignorera receptet för sbinth, som kejsaren Peter den Store själv älskade. Det behöver inte kokas, men bör konsumeras uteslutande i kall form. För tillverkning behövs endast tre komponenter:

 • 100 g honung;
 • 1 liter naturlig bröd kvass;
 • 2 tsk. riven pepparrot.

Det första du bör uppmärksamma är bröd kvass. Tyvärr går inte inköpsalternativen här - det är bättre att laga kvass på egen hand, för vilken du kan använda det köpta koncentratet. I detta fall kommer drycken att vara rik och doftande.

Den andra är en riven pepparrot. En färdig torkad produkt är inte heller lämplig. Det är bättre att köpa hela rötter pepparrot och gnugga dem på ett fint rivjärn hem - så att produkten inte har tid att oxidera och inte förlora sin aromatiska flyktiga föreningar.

För att göra ett "Petrovsky" recept, blanda kvass, honung och pepparrot. Rör om, täck och placera på en sval, mörkad plats i 1 dag. Det är rekommenderat att använda kallt.

Hur man dricker ordentligt

I värmen eller när du besöker ett bad används drycken kallt för att återställa vattensaldan, som vanligt te. På vintern eller vid behandling av sjukdomar rekommenderas att man dricker en drink i varm form.

För förebyggande av kroniska sjukdomar eller behandling av beriberi tas produkten 2/2 veckor, en kopp på morgonen och kvällen med måltider.

Sbiten från prostatit

Många representanter för den starka hälften av mänskligheten i åldern 20-40 år står inför ett sådant problem som prostatit - inflammation i prostata. Enligt statistiken lider nästan varje 10 man på planeten av denna sjukdom.

Problemet med sjukdomen ligger i det faktum att långt ifrån varje man, som kände närvaron av ett problem, omedelbart vänder sig till doktorn för hjälp och börjar engagera sig i självmedicinering. Detta tillvägagångssätt delas absolut inte av det medicinska samfundet.

Att fördröja diagnosen och behandlingen av prostatit kan leda till kronisk bäckensmärksyndrom, infertilitet, cystit, urininfektion och sexuell dysfunktion.

Till folkmedicin, vad gäller huvudmetoden för behandling av prostatit, är läkare skeptiska. Det är emellertid insett att vissa till synes enkla recept för drycker baserade på honung och andra medicinska örter verkligen kan bidra till en snabb återhämtning av patienten. Men de måste endast användas som hjälpterapi och i samråd med den behandlande läkaren.

Läkande egenskaper

Som nämnts är den viktigaste ingrediensen i sbitnia en naturlig honung, som länge har förtjänat ett förtältets rykte. Det innehåller en stor mängd vitaminer och spårämnen, vilket positivt påverkar fartygens tillstånd.

Tack vare den unika sammansättningen av medicinalväxter och kryddor har sbiten antibakteriell och antiinflammatorisk effekt. Detta bidrar till snabb reduktion av smärtsamma symtom och generell förbättring av kroppen.

Receptet på matlagning

För att förbereda ett recept för honungsbitbitnia från prostatit behöver du följande ingredienser:

 • honung - 6-7 matskedar;
 • torr mark St John's Wort - 1 msk;
 • mint - 1 matsked
 • kanel - en tesked;
 • Riven muskotmjölk - 0,5 tsk
 • kardemumma, kryddnejlika - 3 st.
 • riven ingefära - 2 matskedar;
 • vatten - 1 liter.

Blanda allt i en kastrull och koka över en liten eld i ungefär en kvart i timmen. Det bildade skumet bör uppsamlas med ett brus. Efter detta måste pannan avlägsnas från elden, täckt med lock, lindas och sätta på en dag vid rumstemperatur. Nästa dag filtreras blandningen.

Inträdesregler

För att lindra symtomen av sjukdomen, bör spädas 1 msk av drycken att upplösas i ett glas varmt vatten och dricka en gång dagligen på morgonen innan du äter. Bushterapin är 3 veckor, då ska du ta en paus i 1 vecka.

I kombination med konventionella behandlingar, sjukgymnastik, kost och droger, kommer denna dryck att bli av obehagliga symptom och förbättra den allmänna hälsan. Men innan du använder den här folkmedicinen rekommenderas att du rådgör med din läkare.

Kontra

Den huvudsakliga kontraindikationen för användningen av någon av dryckerna är den individuella intoleransen hos komponenterna. Ofta manifesteras en allergisk reaktion i förfalskad honung - var försiktig när du köper den. Produkten rekommenderas inte heller för personer med patologier i lever och njurar, gravida eller ammande kvinnor.

Recept för honung sbit: solen i varje rån

Bilder från sajten: Xcook.info

För de som var intresserade är det inte alls hemligt att te, såväl som kaffe, dykt upp i Ryssland inte så länge sedan, som det kan tyckas. Dessa drycker blev populära för två eller tre hundra år sedan, och även då var de så dyra att inte alla hade råd med ett sådant nöje. Men enligt historiska rapporter använde våra förfäder samovar långt före te, och de kokade i dem en doftande sbiten, som omedelbart kunde ta bort alla symtom på en förkylning, muntra upp och anpassa sig till kampläget. På hur man gör honung sbiten hemma, vilka komponenter krävs för detta, vilken typ av örter är det bättre att sätta och hur man dricker det, det är värt att berätta mer i detalj.

Hälsningar från avlägsna förfäder: hur man gör honung sbiten hemma

Foto från sajten: urogenital.ru

Om de är ärliga mot slutet, tror historikerna att det ryska folket inte dricker alkohol, och om de drack den ökända honungen, gjorde de det extremt sällan på stora helgdagar och deras fästning var löjligt, bara cirka 2-6%. Därför var sbiten ursprungligen helt non-alcoholic, bara sedan 1700-talet, när man tillagade stål jäsat genom att tillsätta jäst. Hur man gör en honung sbiten, vid den tiden varje hemmafru visste, idag har traditionella recept blivit sällsynta, och förfädernas erfarenhet är nästan förlorad.

En integrerad del av honungsbitskompositionen är medicinska och doftande örter, varifrån buljongen är beredd, vilken sedan slås ned med en lösning av honung. Lägga till dem i olika uppsättningar och proportioner kan utgöra en hel del ursprungliga sbitneys, som har olika helande egenskaper. Det är dock värt att vara extremt försiktig i detta eftersom endast en specialist kan berätta exakt vilka örter och vilka farmakologiska egenskaper som är olika, hur det fungerar och hur det kombineras med andra komponenter. Därför är det nödvändigt att strikt följa den givna sammansättningen, åtminstone tills du blir expert på sådana frågor.

Många kallar sbiten honung från ryskt mulledvin, och det finns naturligtvis viss sanning i den. Men till skillnad från det är dryckets huvudsakliga ingrediens inte vin, men älskling, produkten är användbar och mycket populär, särskilt under den kalla årstiden och på vintern.

Delvis sbiten verkligen ser ut som det har värmts kryddat vin, eftersom den innehåller också en samling av örter, kryddor och andra ingredienser som kan värma upp i kylan, ägna särskild glädje och även stärka immunförsvaret. Men innan man bestämmer sig för hur man gör honung sbiten måste man först ta reda på vilken typ av användbara egenskaper han har.

Aromatisk och välsmakande honungs sbiten: Dryckets fördelaktiga egenskaper är uppenbara

Tack vare sin unika sammansättning som består av en kontinuerlig "nyttig", sbiten honung, receptet som du kommer att lära sig och även lära honom att omsätta i praktiken, kommer i förgrunden i kampen mot förkylningar under den kalla årstiden. Men det här är bara toppen av ett stort isberg, vilket det är önskvärt att studera från topp till botten. Det här är naturligtvis ett skämt, men det finns legender om användningen av honungssbitet, så det är värt att bo på detta mer detaljerat.

Foto från sajten: male-site.ru

 • Honung sbiten är rik på det bredaste sortimentet av mineraler, spårämnen och vitaminer som C, A, B, PP och många andra som kan hjälpa till att klara avitaminos våren.
 • Drycken på några minuter tar bort trötthet och till och med behandlar stress, ger ett gott humör.
 • Det rekommenderas att använda sbiten alkoholfri plan även för barn med förkylning, såklart, om det inte finns kontraindikationer i form av personlig intolerans mot komponenterna. Ja, och vuxna en sådan drink som sbiten, hjälp bara.
 • Du kan använda sbiten på honung till de som har länge och framgångsrikt kämpar med sömnlöshet, det kommer definitivt att bidra till att drömmen blir djup och fridfull.
 • Honung sbiten hjälper också till att bli av med parasiter om du använder det regelbundet.

Bland annat tog ner med hjälp av receptet med honung i gamla tider healers och medicin män som behandlats med sådana sjukdomar som prostatit, som är känd för att vara mycket svårt mottagliga för medicinska metoder för healing. Man trodde att om man gör det på heligt vatten, liksom med lämplig uppsättning örter, kommer handen att avlägsnas för hand, och oftast visade sig det på så sätt.

En unik honung sbiten: ett recept för matlagning hemma

Foto från sajten: kvasovar.com

Det är värt att säga att receptet för att göra honung är inte detsamma och det finns många alternativ som bör ses separat. När allt kommer omkring har alla unika föreningar också ursprungliga egenskaper, det vill säga de kommer att vara lämpliga i en mängd olika fall. Faktum är att det finns ett visst antikt recept som anses klassiskt eller grundläggande. Det var med honom, och vi ska börja närmare bekantskap, och för första gången för att förbereda en hälsosam och värme, samt en uppfriskande kylda, ingefära och honung sbiten, dricka, så älskad av våra avlägsna förfäder slaverna.

Forntida komposition av honungskaka

 • En kilo vita melasser, och du kan köpa den i matlagning. Oftast finns det val att köpa vita eller svarta melasser. Den första har en mjukare smak, och den andra är mer mättad, men ger en mörk, nästan svart färg, för det kommer definitivt inte att fungera för oss.
 • Tvåhundra gram naturlig honung. Det är värt att se att det inte var en ersättare, annars kommer inte drycken att fungera. Det är bäst att ta honungskalk, bovete eller blomma.
 • Fem saker av en nötkreatur. Om du inte gillar denna krydda, kan du ta en mindre, till exempel tre.

Foto från sajten: urogenital.ru

 • Två gram kanel, eller en eller två kanelpinnar.
 • Två teskedar av ginger, men bara utan toppen, annars kan drycken visa sig överdriven tårta och skållning.
 • Fem eller tio ärter av svart eller vit sötskinnad peppar.
 • Fem eller åtta bitar av kardemumma.
 • Tre mellanklasser av badjan.

All denna vänlighet kräver cirka fem eller sju liter kokande vatten. Tidigare var inte sbiten bryggd för en eller två personer, och omedelbart för en bra två dussin grannar som tittade på gäster på ett vänligt sätt. Men om du tror att detta är för mycket, kan formeln minskas proportionellt. I praktiken visar det sig att ett företag med tre personer lätt dricker fyra eller fem liter av denna ginger-honung sbit, så tänk själv.

Hem magi: hur man bara gör honung sbiten

Foto från sajten: younapitki.ru

Att göra en honung-ginger sbit hemma behöver du en ganska stor kastrull. Det är värt att följa att bottnen av henne var tjock nog, annars kan drycken brinna, och det är helt oacceptabelt.

Om du är i färd med att laga en honungspulver, åtminstone något bränt till botten eller väggarna av krukor, kan du säkert hälla din bryg i vasken, det blir omöjligt att dricka det. Strikt följa receptet och tekniken, det är vad som kan hjälpa till att klara uppgiften, och verkligen att titta på den dryck du behöver inte stanna en sekund, medan den är kokad på spisen.

Värm vattnet och lösa upp melass i det, så att det absolut inte finns några blodproppar kvar. Du kan göra detta i kallt vatten, men du måste röra lösningen mycket längre, det är därför du erbjuds att förvärma vatten innan du lagar mat och om så önskar koka det. Sätt grytan i brand och koka i tio till femton minuter - det är inget problem alls.

Sedan i en kastrull med kokande melasslösning måste du släppa ut alla kryddor och kryddor som du tidigare valt och förberedd. Om du inte vill ha någonting flytande i drycken, knyter du bara alla kryddor i gasbindet, lägger vikten på den, till exempel i form av en pebble-tvättad ren och sänker krukorna till botten. Brew kryddor rekommenderas också i tio minuter.

Om du behöver de medicinska egenskaperna hos sbit, bör honung inte tillsättas omedelbart. Från att koka, och i allmänhet från att vara i varmt vatten, förlorar det helt enkelt alla dess egenskaper. Om du bara behöver en trevlig smak och arom, då kan honung lösas omedelbart, tömma en liten buljong med kryddor i en behållare. För att honung sbiten, receptet som vi lärde oss idag, var mest användbar, skulle honung endast tillsättas efter att dryckens temperatur sjunker i fyrtio grader, på Celsius-skalan.

Stark honung sbiten: ett recept för matlagning för dem som älskar hett

Bilder från sajten: BeHoneybee.ru

Men om du tror att sbiten kan vara exceptionellt alkoholfri, då är du djupt misstag. Varje värdinna eller mästare kan lätt också förbereda en stark, berusande sbiten som som en hand lindrar trötthet, konsekvenserna av långvarig stress och till och med depression.

Sammansättning av alkohol sbiten

 • Ett hundra femtio gram kalk eller honung. Se till att det är naturligt.
 • En liter flaska billigt rött torrt vin, till exempel Bordeaux eller Merlot.
 • Två tre saker av en nötkreatur.
 • Muskot och kanel i markformen läggs till din smak.

Ett enkelt sätt att göra honung sbiten på vin

Återigen, för att korrekt förbereda sbiten på vin måste du alltid ha en kastrull till hands eller en kastrull med en tjock botten som inte tillåter komponenterna att brinna. Häll vinet i en förberedd behållare och värm över låg värme till en temperatur av högst sjuttio grader.

Bilder från sajten: mysekret.ru

Häll lite varmt vin i en liten krus eller ett glas och utspädd honung i den. Och du måste sluta tills han helt sönderbryter och lämnar inga klumpar eller sediment bakom honom. Häll allt detta i en vanlig kastrull, tillsätt kryddor och värm lite mer. Det är värt att komma ihåg att sbiten inte kan kokas på något sätt, som det beryktade mulledvinet hemma, som du kan lära av det klassiska receptet på vår hemsida.

Den legendariska Petrine sbiten: en mirakeldrink från Peter den Store själv

För nybörjare är de redan presenterade recepten för kaprifol nog, men det här antika receptet kan inte ignoreras, eftersom Peter den stora själv respekterade honom och väckte den ryska staten till en helt ny nivå. Trots att han älskade allt utomlands kunde han aldrig neka en sådan behandling. Intressant, den traditionella varm dryck kommer den här gången att vara kallt, men du måste dricka det i värmen, liksom efter badhus, det stärker det ger styrka, normalisera metaboliska processer i kroppen, och mycket mer.

Bilder från sajten: SuperCook.ru

Sammansättningen av Peter sfinxen

 • Ett hundra gram naturlig honung, för det här fallet är det bättre att ta bovete.
 • En liter naturlig, kokad självständigt, bröd kvass.
 • Två eller tre teskedar med toppen av riven pepparrot.

Metod för framställning av sbinth från Peter I

Till att börja med måste du laga kvass, och även om det kommer från koncentratet som säljs i affären gör det inte ont. Men den inköpta kvasskvaliteten sbiten fungerar inte, även på ett fat. Kvass ska vara stark, mättad, färsk och tät, sådan i butiken du inte kan köpa, annars kommer drycken inte att bli smaklig.

Häll kvass i en lämplig behållare, tillsätt honung till den, och även pepparrot. Allt detta ska blandas mycket bra, tills allt är helt upplöst, förutom pepparrotbitar. Förresten, pepparrotrötter är också bättre att köpa i affären och gnugga dig själv, var redo för tårar, det är starkt och kraftfullt om växten lagras ordentligt. Kapaciteten bör täckas tätt, till exempel, gasväv eller en ren trasa och lämna en dag på en mörk plats.

Foto från sajten: RomovyDnevnik.ru

Nästa dag kan sbiten redan vara full. Som du kan se, värmer det inte ens upp, eftersom alla användbara kvaliteter honung och resten lagras i drycken, det visar sig vara lite kolsyrad, tårta och otroligt fräsch. I värmen kan du lägga till några isbitar i ett glas med sbiten, och den uppfriskande effekten blir maximal.

Allt om kaprifol: användbara egenskaper, recept, komposition

Honung sbiten är en populär gammal dryck. Hans klassiska recept för matlagning innebär användning av huvudingrediensen - naturlig honung, liksom vatten, kryddor och örter. Beroende på vilka komponenter som används, ändras smaken av drycken och dess helande egenskaper.

Förmodligen kom dryckets namn från ordet "knock down", vilket är relaterat till sättet att göra sbitnya. Den var kokad i två skålar. I en, var honung infunderad, i den andra, var gräs och kryddor förberedda. I sista skedet kombinerades båda infusionerna och slogs ner (grundligt omrörd).

Vad gör honung sbiten och varför är det användbart?

Honung sbiten, tack vare dess sammansättning och läkning egenskaper hos ingredienserna som används i det, ses ofta som ett alternativ till mediciner. Detta naturmedicin används som en förebyggande och härdande infusion. Samtidigt kan denna tonic och läckra dryck bli full, som vanligt te.

Honung - huvudkomponenten i drycken - är mättad med ett komplex av vitaminer, mineraler och spårämnen. Läkande örter: timjan, kamomill, johannesört, oregano, mint, salvia - kompletterar antivirala, antiinflammatoriska, toniska egenskaper av honung. Läkemedel som timjan, ivan-te, elefant, salvia, har i sig förmågan att förbättra tarmarnas och magens arbete, behandla förkylningar, stärka blodkärlen.

Olika kryddor: peppar, kardemumma, kryddnejlika, ingefära, kanel, vikblad - ge drycken de medicinska egenskaperna. Kardemum förbättrar till exempel aptit och lugnar nervsystemet, kanel påverkar mängden socker i blodet, har antifungala egenskaper, främjar bättre hjärnfunktion. Nötkött lindrar smärta och är en bra antiseptisk, ingefära minskar symtom på förgiftning under förgiftning och har en massa andra användbara egenskaper.

United i Sbitnev dessa i sig mycket nyttiga ingredienser gör det ett läkemedel drink, vilket bidrar till att bekämpa virus och patogener med uppkomsten av kallt väder och under epidemier.

Sbiten hjälper till att återhämta sig snabbare och återhämta sig från sjukdomar och tunga operationer. Det används som ett hjälpterapeutiskt medel för sjukdomar i blodkärl, hjärta, blod, prostatit, högt blodtryck.

Hur man gör honung sbiten?

Under århundradena har tekniken att förbereda en honungsdrink inte förändrats. Det kan vara en alkoholhaltig och alkoholfri dryck, enkel och vanilj. De härdade sbettarna erhålls genom att jäsa honung med olika kryddor (i vissa recept sätts melass och socker till det). Drycker som är förberedda på detta sätt liknar honungsöl, braga, låg alkoholhaltig berusande honung.

Denna sötbrännande dryck älskade i Ryssland och kokade den överallt. Först, i huvudsak förberedda sbiten alkoholfria. Endast i denna dryck tilläts handla fritt på gatorna, basarer, mässor och ambulerande områden Sbitenschik, hälla det från sbytennyk (mor-och farföräldrar samovarer), som liknar vattenkokare, som ägde rum inne i huvuddelen av uppvärmningsanordning - ett rör med podduvalom.

Men förutom att handla på torgen i staden Sbitenschik i den mest trafikerade plats är "Sbiten rökning" (något liknande restauranger). Det erbjuds också ärliga människor dricker varm honung doftande vätska tillförs dessert special stein vid slutet av en läcker måltid med kex, muffins och bagels.

I tavernor var det möjligt att prova olika typer av sbit: kvass eller vin honungsdrycker. Men oavsett sättet att förbereda sig för alla sbitneys är honung sötma, brinnande krydda och härdande egenskaper karakteristiska.

Receptet på den klassiska sbitniaen

Den är beredd mycket enkelt och snabbt. Initialt tillsattes bara svartpeppar till receptet från kryddorna. Som andra utländska kryddor uppträdde, började andra kryddor läggas till.

Vi behöver:

 • Vatten - 1 l
 • Ginger, kanel - för 1 tsk.
 • Kardemum pulveriserad, anis - 1/3 tsk.
 • Honung - 200 g
 • Svartpeppar - 8-10 ärter
 • Nötkött - 4-5 delar.

Vid det första steget sätts honung löst i vatten till koka. Sedan kokar vi tillsammans med kryddorna ytterligare en kvart i timmen. Sbiten bör stå i flera timmar.

Denna heta drink hjälper dig att hålla dig varm och skydda dig mot förkylningar. Antalet kryddor kan tas efter dina önskemål.

Receptet för ett enkelt skott

Enligt detta recept honung (500 g), vatten (6 L), en vit sirap (700 g), mynta, kanel, kryddnejlika, humle och andra smakämnen (om så önskas) måste koka i en halvtimme. Att dricka, som te - hett.

Forntida recept för matlagning sbitnia

Sbiten, beredd med en bryggd metod, anses vara den svåraste tekniken.

Alla produkter: honung (500 g), svag brygga (6 liter), 50 gram äppelcidervinäger, 20 gram ingefära - rör om och koka i 1 timme. Den kylda blandningen bör hällas i en behållare och tillsätt ett halvt glas flytande jäst. För jäsning avlägsnas blandningen under 6-14 timmar i värme. Stäng sedan tunnan och lagra ett par dagar i kylan. Därefter kan du dricka sbiten.

Sbiten med tranbär

För att förbereda sbiten enligt detta recept behöver vi:

 • Bärbär av en tranbär - 250-300 g
 • Kardemumma - 15 st.
 • Honung - 200 g
 • Kanel - 1 tsk.
 • Bay leaf - 1 st.
 • Carnation - 3 knoppar

Kram saften från bären. Häll moset i vattnet, tillsätt klyftor, kardemumma, kanel och koka i 15 minuter. Innan slutet av tillagningen (i 5 minuter) lägger du till bladbladet. Stambuljong och tillsätt honung och tranbärsjuice. Förvärm det, omrörning, tills bildningen av de första bubblorna. Koka inte.

Custard söt sbiten

 • Humle - 40 g
 • Kryddor att smaka
 • Vit honung - 1 kg

Lös upp honung i 3 liter kokande vatten och insistera på 24 timmar. Koka sedan vätskan i 2 timmar. I 15 minuter före utgången av tillagningen tillsätt kanel, kardemumma, kryddnejlika, mynta och humle. I den kylda vätskan tillsätt ½ kopp flytande jäst och insistera det 2 veckor i kylan. Därefter kan du hälla i flaskor för förvaring.

Receptet för den nationella sbiten

1 kg honung rör om i kokande vatten. Tillsätt krydda efter smak och 20 g humle. Alla lagar i två eller tre timmar. Kyld sbiten kan vara full som kvass.

Moskva Sbiten

En riktig rysk sbiten med ingefära, peppar, kanel och honung kan beredas enligt receptet på Moskva Sbit.

 • Vatten - 5-6 l
 • Svartpeppar - 10 ärter
 • Honung - 200 g
 • Mint torr - 5 msk. l.
 • Ginger Ground - 2 tsk.
 • Vit torsk - 1 kg
 • Kanel - 2 g
 • Kardemumma - 6-8 kapslar
 • Carnation - 5 knoppar
 • Badyan - 3 stjärnor

I kokande vatten löser vi upp honung och melass och koka i en kvart i timmen. Häll ut alla kryddor och laga i ytterligare 15-20 minuter.

Recept för alkoholfria sbiten

Förbered de mest alkoholfria sbiten, som inte är värre än någon alkoholvarmer på en kall vinternatt, det kommer inte bli svårt. Det görs snabbt och enkelt: bara en halvtimme - och på bordet finns det redan en uppvärmd hälsosam drink.

För detta behöver vi:

 • Honung - 2 msk. l.
 • Vatten - 3 koppar
 • Kanel - 0,3 gram
 • Tranbär eller Cowberry sirap
 • Nötkött - 0,2 g

Vi kombinerar honung med kryddor och en liten mängd sirap. Den framställda blandningen omröres i vatten, förvärmas. Vi lagar mat i ytterligare 20 minuter efter kokning. Klar dryck ska filtreras och serveras i heta koppar.

Hur man dricker sbiten honung?

Det sätt på vilket drycken konsumeras beror på förberedelsemetoden. Om det är en hemlagad sbiten kan du dricka den som en vanlig dryck, säg kaffe eller te.

På sommaren eller i ett varmt bad är en kall sbiten ett utmärkt botemedel för att återställa vattenbalansen i kroppen. En dryck som liknar kvass att smaka, släcker perfekt törst och hjälper till att tolerera värme.

Vid dåligt väder och kallt sbiten rekommenderas att man dricker varmt som mulledvin, för att stärka kroppens allmänna tillstånd, för att värma och förhindra förkylningar.

Klar sbiten - det här är en ganska koncentrerad dryck med ett stort innehåll av läkemedel. Drick det rekommenderas innan du äter 1 matsked, utspätt i en kopp varmt vatten.

Och även om det finns tvivel om hälsofördelarna med denna dryck, är det nödvändigt att erkänna att honung sbiten i alla fall är mycket mer användbart, säg om moderna kolsyrade drycker. Åtminstone för att den endast tillverkas av naturliga säkra ingredienser.

Perfekt sbiten honung - receptlagning hemma

Foto från sajten: slavyane.org

Vanan att dricka te kom till oss från Kina, där denna dryck anses vara nationell, och kaffe var första berusad i Etiopien. Men få av våra landsmän vet att slaverna också hade sina egna nationella drycker, vars recept inte alls gick förlorade och nästan överlevde till idag. Till exempel är det värt att komma ihåg nästan sbiten honung, receptet hemma som jag kommer att ge dig, dricka en doftande, välsmakande och allt annat, är det också mycket användbart. Det förberedde min farfars far, farfar, då min far, jag laga mat, jag gillar det och min dotter, som också kommer att ge ett recept till dina barn och barnbarn. Så vad är hemligheten av honung fällde, än det är nyttigt, och någon är kontraindicerat, och viktigast av allt, hur man lagar och kommer att diskuteras i vår artikel.

En unik rysk dryck: hur man gör honung sbiten hemma

Bilder från sajten: povarenok.ru

Läsa historieböcker, upptäckte jag att honung sbiten början, vad han var i pre-Petrine gånger och första omnämnandet av det redan kända för Novgorod krönika det elfte århundradet. Detta sbiten var en läsk i över sex århundraden, och endast den sjuttonde-talet började speciellt jäst genom att tillsätta jäst, men då fästningen det nästan nått sex till sju procent. Det är därför vi bara talar om alkoholfria sbinth, vilket inte bara är gott men också mycket användbart.

På grund av den unika uppsättning av örter och naturliga bee honung, som också är en del av, är sbiten honung inte bara trevlig och läcker, men också en läkande dryck. Sanna förberedda honung sbiten som en hand, ta bort symptomen av vanlig förkylning, det lugnar halsen och gynnsam effekt på bronker och lungor, normaliserar mag-tarmkanalen, jämnar ut trycket, ger en positiv attityd och förbättrar tonen.

Den mest grundläggande komponenten i denna unika dryck är naturligtvis naturlig bee produkt, slående egenskaper som kan knappast överskattas, och denna honung alla redan förstår. Han fyller honung sbiten, som ingår i en tillräcklig mängd, en slående uppsättning av vitaminer, mineraler, aminosyror, metaller och andra saker, och örter som kamomill, johannesört, Ålandsrot, timjan, oregano, mynta och Melissa kompletterar dess antiseptiska, antiinflammatoriska egenskaper, och också lite toning up effekt, och det alls ett skämt. Om du inte känner något som det när du dricker sbiten, var det inte kokt korrekt.

 • Sbiten honung kan normalisera arbetet i tarmarna och mag-tarmkanalen som helhet, har en positiv effekt på ämnesomsättningen och påskyndar metabolismen.
 • Reglering av blodsocker - En annan viktig punkt som du måste veta om sbitn.
 • Te-sbiten avlägsnar kroniska smärtor eller åtminstone väsentligt försämrar dem, det har en antiseptisk effekt och underlättar symptomen på förgiftning och förgiftning.
 • I sjukdomar i hjärtat och blodkärlen, såväl som högt blodtryck, rekommenderar även läkare ofta att förbereda honung sbiten på en uppsättning kryddor och örter.
 • För stark hanehälsa, liksom för förebyggande eller behandling av prostatit används honung sbiten också, vilket redan har hjälpt tusentals män. Det har en positiv effekt på styrkan, vilket förbättrar blodcirkulationen i bäckenregionen.

Foto från sajten: ydacha20011.ru

Honung sbiten är ett utmärkt förebyggande verktyg i kylan, när du vill förhindra en tråkig kyla, och det är inte allt som kan sägas om denna ursprungligen ryska dryck. Vitaminer av olika grupper, från A och till PP, fleromättade aminosyror, mineraler, allt detta gör sbiten helt enkelt unik.

Otroligt sbiten honung: ett recept för matlagning hemma

Det måste sägas att många år har gått sedan uppfinning av honungskaka av våra förfäder, och tekniken och metoden för dess förberedelse har inte förändrats. Men den här drinken kan vara annorlunda, till exempel, det finns alkoholhaltiga och alkoholfria alternativ, enkelt och även vanilj. Och sistnämnda var ofta alkoholhaltiga, även om deras fästning fluktuerade från två till sex procent. I motsats till den populära stereotyp i Ryssland har aldrig varit en epidemi av alkoholism, men njuta av ögonblicket våra förfäder kunde, på grund av det faktum och dryck fördes ner och mjöd, vilket upphetsad fantasin, upplyftande och har en kraftfull läkande effekt på hela kroppen.

Bilder från sajten: ProstatitMedic.ru

Det är bara att räkna ut hur man gör honung sbiten korrekt, att det var gott, doftande och hade alla medicinska egenskaper som det borde vara. Faktum är att inget komplicerat, du måste bara förvärva de nödvändiga ingredienserna. Då kommer din familj att be om tillägg, och gästerna kommer att fråga hur man gör honung sbiten hemma och vad som krävs för detta.

För att dölja receptet för skräp på honung är inte meningslöst, låt oss därför studera tillsammans. För att börja, kanske är det nödvändigt från det enklaste, klassiska receptet, och det finns faktiskt många av dem. Tänk på att det förr i tiden var kryddor och kryddor tillgängliga förutom den svarta doftande pepparn, och vissa kryddor uppträdde mycket senare och deras kosta för det vanliga folket var inte så högt. Nu har situationen förändrats, så var inte snål och lägg till allt du behöver.

Sammansättningen av honung sbinth enligt det klassiska receptet

Bilder från sajten: xcook.info

 • Tvåhundra gram ren och naturlig honungsbi. Det rekommenderas att ta en bluff, eftersom han har en vacker, ljus färg, men också en mörk kostym Bovete, är det viktigaste inte att komma till surrogat, annars alla dina brygd, kan du bara kasta bort, varken glädje eller tillräckliga förmåner du får.
 • En liter brunn, eller renat och mjukat vatten.
 • En tesked, utan topp, jord kanel, och också rot av ingefära. Om du inte gillar överdriven skarpa kan du minska dosen av den senare med hälften.
 • På en tredjedel av te sked anis, och även kardemumma.
 • Ett par andra knoppar av kryddnejlika, liksom fem eller åtta ärter av svart doftande peppar.

Cook sbiten honung: receptet är enkelt

Till att börja med måste du späda honung med vatten, och det måste nödvändigtvis vara kallt och inte kokas i förväg. Den verkliga sbiten ska göras på levande vatten, det här är väldigt viktigt, så glöm inte. Det är bättre att ta en kastrull med en tjock botten så att din delikatesse inte brinner eller, ännu bättre, ta en kastrull, det håller temperaturen perfekt.

De flesta av de gamla och klassiska recepten av folk sbitnya betyder bryggning, det är kokande honung. Men vi alla vet, men jag förstår liksom varje expert som när temperaturen stiger till fyrtio grader eller högre, honung inte bara förlorar sina läkande egenskaper, och tvärtom kan vara skadligt. Därför vågar jag erbjuda dig att förbereda sbiten utan tillsats av honung. Det vill säga brygga första örter och kryddor, och först därefter, efter kylning till önskad temperatur, tillsätt utspädd honung.

Så i ett klassiskt recept du behöver för att koka vatten med honung, lägga till alla kryddor som du plockat för det, och koka under omrörning i ca femton eller tjugo minuter, och alltid på en mycket låg värme. Om det finns ett vitt skum på bryggans yta, ska det omedelbart tas av med ett frekvent ljud eller bara en sked. Du kan inte låta det lösas, annars kommer drycken att vara grumlig och inte vacker.

Därefter måste en kastrull med sbiten tas bort från värmen och täck med lock och linda något varmt, till exempel, kan det vara en fluffig mormors näsduk, som länge har legat på hyllan, handduk eller päls. Sträck drycken i två timmar, under denna tid ska den inte helt svalna, så det är bättre att lämna den någonstans i plattan eller batteriet.

Enkel honung sbiten: ett recept för folk för lata människor

Bilder från sajten: ProstatitMedic.ru

Det föregående receptet sbitnya som jag gav dig, i allmänhet, alls inte komplicerat, men någon tid kommer att kräva, under alla omständigheter. Men om du förväntar dig många gäster, tar det lång tid att laga mycket av en sådan uppvärmningsdrink, tillräckligt för alla. Då är det klokt att ta ett recept som är perfekt för ett stort företag, och du kan även tillaga den på en brand i naturen, viktigast av allt, glöm inte att ta med en burk av doftande honung.

Honung sbit komposition för ett stort företag

 • Ett kilo honung, om du inte gillar söt, då mängden kan minskas till åttahundra gram.
 • Fem liter brunnsvatten. Du kan ta en ren och avslappnad.
 • Tjugofemtio gram torra Shishechek humle. Du kan köpa mark och endel, här är allt valfritt. Ju mindre slipning, desto mer mättad och doftande sbiten kommer att visa sig.
 • Kryddor och kryddor att smaka, eller det är till hands.
 • Medicinska och doftande örter på en gren: oregano, timjan, johannesurt, salvia, citronbalsam, mint, och vad som kommer att komma i åtanke.

Förberedelse av honung sbiten på recept

Foto från sajten: proza.ru

Koka vattnet och späd honungen i liten mängd så att den löser sig helt och brinner inte tills du kokar den. Häll den resulterande sirapen i en gemensam kruka och blanda igen, varefter du kan lägga till örter och kryddor till smak samt humle. På en långsam eld, laga den här sbiten i minst två timmar, svalna sedan och servera, istället för kvass, men du kan värma upp och dricka som te med bröd och pepparkakor.

Hur man lagar en honung sbiten utan att förlora nyttan av honung

För att inte förlora de medicinska egenskaperna hos honung, gör jag det annorlunda, och smaken av drycken från detta vinner bara, jag delar med dig en hemlighet. Att odla honung är nödvändigt i en liten mängd redan kokt vatten, och örter och kryddor, i kombination med humle, kokar helt enkelt i vatten. När allt är kokta och buljongen kyls till fyrtio grader, att de två vätskorna blandas och sedan en lite varm i elden, men så att temperaturen inte stiger över femtio eller sextio grader Celsius.

Vi använder vackert och klokt: hur man dricker sbiten honung

Bilder från sajten: findmeals.com

Hur man lagar honung sbiten hemma vi har redan redas ut, kan vi bara förstå hur det är nödvändigt att dricka för att få maximal njutning, liksom en betydande terapeutisk och läkande effekt. Det finns flera hemligheter som inte kommer att skada sig för att lära och observera, vilket är vad jag äntligen vill säga till dig.

 • Nonalcoholic sbiten kan vara full för vuxna, och för barn, och till och med för gravida kvinnor, det vill säga till alla som inte har hittat personlig intolerans mot dryckens komponenter.
 • Använd sbiten honung som te, till exempel med torkning, godis eller kex.
 • På sommaren, när värmen övervinner, svaleras den svalna sbiten för att dricka som kvass, slutar den perfekt törst.
 • Under den kalla årstiden, särskilt efter underkylning i sbiten, kan du lägga till vin, laga mat i form av mulledvin, så att du snabbt kan värma upp.

Bilder från sajten: stodam.ru

Det bör förstås att honung sbiten är en extremt koncentrerad buljong, eftersom den också kan användas som förebyggande för kall och influensa. Torka bara en matsked av denna livgivande elixir i ett halvt glas vatten och drick på tom mage, vilket hjälper till att fylla bristen på vitaminer, mineraler och spårämnen.