Huvud
Strömförsörjning

Orsaker till mildt huvud under urinering hos män

Ingen man, inte ens den yngste, kan skydda mot risken för sjukdomar i genitourinary systemet.

Deras uppkomst orsakas oftast av hypotermi, kränkning av personliga hygienregler, mottagning av mikrotraumor och många andra faktorer. De främsta orsakerna som orsakar skador på det manliga genitourinära systemet, särskilt framhäver åldersprocesser, infektioner och cancer.

Huvuddragen i början av sjukdomar i det urogenitala systemet hos män är problem med urinering (svag tryck vid urinering hos män dämpnings urin strålehuvud, svårighet att urinera eller omvänt, en konstant önskan att urinera), utseendet av skär smärta längs urinröret, utseende av gravitationen känsla i blygdområdet eller perineum.

Symptom på sjukdomar i det genitourära systemet hos män

På grund av den ganska stora längden av urinröret, är inflammatoriska processer hos män vanligtvis lokaliserade i urinrörets nedre delar. De viktigaste symptomen är konventionellt uppdelade i flera kategorier:

 • Den första hänvisar till förändringarna i de yttre könsorganen som avslöjas under palpation och undersökning.
 • den andra innehåller andra manifestationer, såsom feber, viktminskning, gynekomasti (utvidgning av bröstkörtlarna);
 • Den tredje gruppen av symtom innefattar smärta manifestationer; vanligtvis är smärtan lokaliserad i perineum och yttre könsorganen;
 • den fjärde gruppen innehåller störningar i urinering;
 • Till den femte ingår förändringar i urinen: urinen blir grumlig, dess transparens förändras, blod kan dyka upp;
 • Den sjätte gruppen av symtom innefattar förändringar i spermier och urladdning ur urinröret.

Metoder för att diagnostisera sjukdomar

För att ta reda på vilken sjukdom som kan orsaka sjukdom, och börja behandla tidigt, måste du genomgå en omfattande undersökning. En läkare som utför diagnostik och behandling av sjukdomar i genitourinary system (urolog) kommer att utföra de nödvändiga laboratorie-, kliniska och specialstudierna och förskriva nödvändig behandling. För diagnos av sjukdomar i genitourinary sfären används följande typer av studier:

 • laboratorium (urin, blodprov, sperma, utsöndringar från urinröret);
 • vävnadsbiopsi;
 • transrektala studier (finger, ultraljud);
 • ureteroscopy;
 • Röntgenmetoder för forskning;
 • dator och magnetisk resonansbilder.

Vad som oftast indikeras av ett svagt huvud när man urinerar hos män

Vanliga önskemål om urinering och svag urin kan vara tecken på prostatit eller prostata adenom. Det är viktigt att veta att prostatit och prostata adenom är sjukdomar i samband med åldersrelaterade förändringar och orsakade av hormonella fenomen. Med åldern, det är en minskning av testosteron manliga norm (manligt hormon) och en ökning av östrogen (kvinnligt hormon), dessa faktorer leder till en ökning av prostata. Den förstorade prostata körs i urinröret och minskar trycket i urinströmmen. Denna patologi kallas prostata adenom och är en godartad enhet. När ska träffa en läkare i tid och börjar att behandla sjukdomar med symtomdebut, är det möjligt att stoppa prostataförstoring och för att undvika problem som kan uppstå i framtiden.

Också orsaken till prostataförstoring och utseendet av problem med urinering kan vara en mer formidabel sjukdom - prostatacancer. Statistiken visar att var 7: e man över 50 år blir sjuk med prostatacancer. Prostatacancer är en malign tumör som vanligen utvecklas från prostatakörtelvävnad. Denna typ av tumör är svår att behandla på grund av dess höga förmåga att bilda metastaser.

Diagnos och behandling av prostata adenom

Huvudsymptomen för prostataadenom är utseendet på problem med urinering: en konstant längtan att urinera, urinering på natten för att urinera, en svag urinström, en känsla av otillräcklig tömning av blåsan.

Sjukdomen utvecklas gradvis. Villkorligt kan det delas in i 3 steg.

 1. Det första steget brukar inte uppenbaras alls, bara mindre urineringstörningar kan inträffa, som män som regel inte uppmärksammar. Man bör komma ihåg att urinering på toaletten mer än 10-15 gånger om dagen - det här är inte normen, men avvikelsen från det.
 2. I det andra steget blir symtomen ljusare: urinströmmen är intermittent, en känsla av otillräcklig tömning av blåsan framträder.
 3. I tredje etappen, förutom ett sådant symptom som svaghet i urinering, sker ofta urinering i toaletten under natten, kan urinering orsaka smärta i perinealområdet, urinretention.

Om urintrycket försämras och du börjar uppleva svårighet att urinera, är det ofta långsam urinering - du bör omedelbart kontakta en urolog för att förbättra livskvaliteten och minska risken för komplikationer som akut urinretention.

Vid diagnosering av prostatit ges patienten följande undersökningar: digital rektalundersökning, allmän urinanalys, biokemiskt blodprov, blodprov för prostataspecifikt antigen, transrektal ultraljud.

Normen för blodhalten i prostatan hos ett specifikt antigen är 2,5 till 6,5 ng / ml (nanogram per milliliter). Med åldern stiger nivån på PSA i friska mäns blod. Om värdena överstiger normen kan läkaren ordinera en röntgenstudie, biopsi av prostatavävnad, dator eller magnetisk resonansbildning.

Behandling av prostata adenom är poliklinisk eller inpatient - det beror på svårighetsgraden av sjukdomen, sjukdomsstadiet och förekomsten av komplikationer. I de tidiga stadierna av att använda medicinska behandlingsmetoder. Adenom av prostata kan behandlas bra, och prognosen är gynnsam i de flesta fall. Målet med läkemedelsbehandling är att sakta ner prostatens tillväxt, minska dess volym och ta bort symtom som en svag stråle urin, smärta vid urinering och andra missförhållanden. För att göra detta, använd:

 • hormonella läkemedel som syftar till att minska prostatakörteln.
 • droger som påverkar tonen i prostata och urinröret.

Behandlingsregimen och dosen bestäms av den behandlande läkaren beroende på svårighetsgraden av sjukdomsförloppet, sjukdomsfasen och förekomst av komplikationer. Om du försenar med behandling, då vid senare skeden, är utvecklingen av komplikationer och användningen av kirurgisk ingrepp möjligt.

del henne med vänner och de kommer säkert att dela med dig något intressant och användbart! Det är väldigt enkelt och snabbt, enkelt tryck knappen för den tjänst som du använder oftast:

Långsam urinering

Slack urinering är en vanlig patologi i urologiska området. Som sådan är trög eller svår urinering inte en självständig sjukdom och frigörs som ett symptom på sjukdomar i det genitourära systemet. Slack urinering hos män är vanligare än hos kvinnor på grund av de särskilda egenskaperna hos genito-urinvägarnas struktur och funktion. Således hos män är längden på urinröret 3-4 gånger längre än för kvinnor och i medeltal 18-25 cm. Urinvägskanalen hos män är mobil och har en mindre diameter än den kvinnliga. Och fungerar inte bara urinfunktion, men också reproduktiv.

I urinröret är det 3 zoner som motsvarar vävnaderna i omedelbar närhet av urinröret. Så allokera: prostata, membranösa och svampiga delar av urinvägssystemet, hos kvinnor är prostata och membranösa delar frånvarande. Att känna till de anatomiska egenskaperna hos genitourinary systemet hos män och kvinnor är mycket lättare att förstå på grund av vad som händer en överträdelse av urinering.

Svårighet med urinering

Trög urinering kan varieras, så i vissa fall korta urinera åtföljs av en betydande obehag, ibland finns det inget tryck och urin släpps är mycket dålig, för den här mannen måste anstränga sig för att genomföra urin. Ofta rapporterar patienter att det är svårt att urinera på grund av för ofta uppmanad att urinera, och engångsdelar av urin är mycket små. Stranguria är ett allvarligt symptom. Med vem du behöver börja slåss omedelbart, för att han kan tala om både en mild patologi och en allvarlig sjukdom. Närvaron av strangury är en bra anledning att kontakta en kvalificerad specialist för medicinsk hjälp. Låt oss prata mer om de vanligaste orsaker som kan orsaka smutsig urinering hos män och kvinnor.

Orsaker till slät urinering

Eftersom slack urinering bara är ett symptom på en sjukdom, kan vi skilja mellan tre huvudgrupper av orsaker som leder till strangury: mekanisk, inflammatorisk, neurologisk. Var och en av orsakerna måste demonteras mer i detalj för att få en helhetsbild av urinvägens patologi.

mekanisk

Sådana orsaker är direkt relaterade till kränkningen av lumen i urinröret, vilket leder till svårigheter att avlägsna urinen. Förtäring av urinröret kan bero på en tidigare inflammatorisk sjukdom - uretrit, cystit eller gonorréinfektion. I äldre ålder kommer sjukdomar som är relaterade till förekomst av tumörer först. I de flesta fall dominerar godartad prostatahyperplasi, men det är nödvändigt att utesluta onkologiska sjukdomar i urinröret och prostatakörteln. Tumörbildning kan komprimera uretra och nästan helt täcker den uretrala kanalen och urinblåsan för människan måste utöva stora ansträngningar på detta sätt när trycket inuti urinröret utsläpp av urin erhållen genomföra.

I 70% av fallen hos män äldre än 50 år leder utvecklingen av urinvikten till prostata adenom. Mindre vanliga sjukdomar, men platsen är urolithiasis.

Inflammatoriska processer

Praktiskt taget alla inflammatoriska sjukdomar i samband med bäckenorganen leder till en överträdelse av urinering av varierande svårighetsgrad. I denna grupp är förhållandet mellan män och kvinnor ungefär lika och åldern varierar från 20 till 45 år. Inflammatoriska sjukdomar i genitourinary systemet påverkar ofta unga människor som har ett aktivt sexuellt liv, vilket väsentligt ökar risken för att utveckla sexuellt överförbara sjukdomar. Pyoinflammatoriska sjukdomar i de yttre och inre könsorganen åtföljs av ödem i urinhinnan och omgivande vävnader, vilket leder till en minskning av urinrörets lumen och svårighet att urinera. En trög ström med bakteriella infektioner åtföljs av obehag i form av brännande eller klåda och till och med smärtsamma förnimmelser.

Neurologiska sjukdomar

Neurologiska sjukdomar där blåsig urinering utvecklas är mindre vanligt än i de andra två grupperna. Neurologiska störningar kan utvecklas på grund av metaboliska störningar i samband med diabetes mellitus eller som ett resultat av skador på genito-urinorganen, där nervfibrerna i de yttre och inre könsorganen är skadade. Brott mot innervering av sphincter och smidig muskelfibrer i urinröret orsakar långsam och smärtsam urinering på grund av en spasm i blåsans inre sphincter.

Sjukdomar förknippade med blåsig urinering

Praktiskt taget alltid trög urinering är förknippad med ganska allvarliga patologiska tillstånd som förekommer inom området av yttre och inre genitala organ.

Adenom i prostatakörteln är en vanlig orsak till svårighet att urinera. Urinröret passerar genom hela tjockleken på prostatakörteln och denna del kallas prostata. Med godartad körtel hyperplasi växer körtelvävnaden och urinrörets lumen minskar avsevärt. En annan allvarligare sjukdom är prostatacancer. Mycket ofta har cancer en mikroinvasiv tillväxt och växer in i urinvägskanalerna och därigenom minskar lumen.

På andra plats efter ett prostata adenom är en inflammation i prostatakörteln - prostatit. Med prostatit finns ett starkt ödem i prostatakörteln, det ökar signifikant i storlek och genomgår en lumen i urinröret. Vanligtvis uppträder kränkningen av urinering med en akut form av prostatit, men förekomsten av kronisk sjukdom kan inte uteslutas.

Det är mycket viktigt att notera att nästan alla sexuellt överförbara sjukdomar kan ge ett symptom på strangury.

behandling

Den terapeutiska taktiken för trög urinering beror till stor del på dess patologi, det är därför som det är nödvändigt att fastställa en exakt klinisk diagnos. Ett obligatoriskt stadium före diagnosstudien är ett samtal med patienten. Datainsamling av anamnese av sjukdomen och extern undersökning. Under det första samrådet kan man redan misstänka vilken grupp sjukdomen tillhör, mekanisk, inflammatorisk eller nervös.

För att diagnostisera trög urinering används en standard uppsättning diagnostiska tester som innefattar:

 • Ultraljudsdiagnos av externa och interna genitala organ samt organ i det lilla bäckenet. I vissa fall, för att öka informativiteten hos forskningen, utförs ultraljud av en rektal sensor, vilket bidrar till att klargöra beskaffenheten av prostatakörteln.
 • Komplex urodynamisk studie;
 • Excretory urografi.

Direkt behandling är indelad i två stora grupper: konservativ och kirurgisk.

Konservativ behandling

Den används för alla inflammatoriska sjukdomar hos externa och interna genitala organ, liksom för sexuellt överförbara sjukdomar. Behandlingen innehåller en uppsättning åtgärder som syftar till att förhindra sjukdomsframsteg och förhindrande av patogen mikroflora. Antibiotikabehandling med bredspektrum antibiotika används för detta. Antibiotikabehandling kompletteras nödvändigtvis med underhållsbehandling, som använder komplexa vitaminpreparat, terapeutiska fysioterapiprocedurer till det drabbade området. I genomsnitt lyckas de flesta av de smittsamma processerna i genito-urinvägarna klara 2-3 veckor.

En bra stödjande effekt och ökad effektivitet hos huvudterapin är behandlingen med folkmedicinska lösningar. Herbal njurar, tinkturer och avkok av populäraste örter bidrar till snabb eliminering av patogena organismer från urinvägsytan och har en bra antiinflammatorisk effekt. Herbal preparat bidrar till att minska svullnaden i urinvägsomgångens omgivande vävnader och utöka urinrörets lumen vilket förbättrar urineringens kvalitet.

Kirurgisk behandling

Till kirurgisk behandling tillgripas i fall där konservativ terapi är ineffektiv eller inte alls hjälper. Sådana fall innefattar tumörformationer av det urogenitala området av prostataadenom och maligna neoplasmer. I modern medicin har metoder utvecklats som ger minimalt invasiva kirurgiska ingrepp, i synnerhet TUR-operationen - transuretral resektion av prostatakörteln - har blivit utbredd.

Förebyggande åtgärder

För att undvika en sådan obehaglig sjukdom. Som en svag och svår urinering är det nödvändigt att följa ganska enkla regler. Leda en hälsosam livsstil. Titta på personlig hygien för att undvika utveckling av inflammatoriska sjukdomar hos de yttre könsorganen. Var skyddad när du har sex, speciellt om du är osäker på din partner, eftersom sexuellt överförbara sjukdomar ofta är orsaken till strangury.

Det är väldigt viktigt att inte sitta hemma och försöka bekämpa symptom själv och omedelbart rådfråga en specialist för råd, eftersom strangury bara är ett symptom som kan prata om en allvarlig sjukdom, och ju tidigare du undersöks desto bättre blir behandlingen. Var uppmärksam på din kropp och var hälsosam!

En svag stråle urin hos män är ett tecken på ett problem?

Vilken urinering anses vara normen

En helt frisk man Urineringsprocessen bör inte vara längre än 20 sekunder. Svagt huvud urin oftast orsakad av en allvarlig störning i kroppens funktion.

Men i vissa fall detta fenomen kan bero på fysiologiska orsaker:

 • rökning - I cigaretter finns ämnen som smälter fartygets lumen.
 • Nervösa överbelastningar och påfrestningar - prova frisättningen av adrenalin, minska blodkärlens lumen i hela kroppen.
 • Mottagning av alkoholhaltiga drycker - Etylalkohol påverkar tillståndet av blodkärl och muskler, varför urinering är nedsatt.
 • Genom att använda Viagra - Detta stimulerande läkemedel orsakar en ökning av blåsans och urinrörets ton. På grund av detta börjar urin att utsöndras av en tunn ström, och dräneringsfrekvensen på toaletten ökar betydligt.

Orsaker till ett svagt urinled

Problemet med ett svagt urintryck uppträder ofta hos äldre män, det här är orsakas av funktionella och hormonella förändringar i kroppen. Om en svag stråle under urinering händer hos män yngre än 45 år, då är orsaken i de flesta fall infektion och utveckling prostatit.

När man bestämmer orsaken till ett svagt urintryck hos män är det väldigt viktigt att kontrollera tillståndet hos prostata. BPH är en sjukdom som i första hand manifesteras av ett symptom som svårighet urinering.

Även detta fenomen kan ha följande orsaker:

 • Sexinfektioner - orsakar inflammation i urinröret.
 • Besegrar hjärnans skal - störa överföringen av nervimpulser.
 • Metaboliska störningar.
 • Hormonala förändringar i kroppen.
 • Diabetes mellitus.
 • Sklerotiska förändringar i urinblåsan.

Var uppmärksam! Att ta vissa mediciner kan orsaka en minskning av urintrycket. Var noga med att berätta för din läkare om du tar några mediciner.

Samtidiga symtom och tecken

Hos de flesta män varierar hastigheten av urinering under inverkan av patologiska förändringar mycket långsamt, varigenom det inte alltid är möjligt att märka skillnaden mellan normalt och förändrat tryck i rätt tid.

Att gå på toaletten är också en rutinprocess, som många människor helt enkelt inte uppmärksammar.

För att märka förändringar ibland är det möjligt endast efter förekomst av sjuklighet. Minskningen i urintrycket kan åtföljas av följande symptom:

 • Urineringsprocessen tar mycket längre tid än vanligt.
 • Urin lämnar i separata droppar, men inte en kontinuerlig ström.
 • Jeten bifurcates, på grund av vad dropparna börjar spruta i alla riktningar.
 • När urinen inte längre är kvar och processen slutar, mannen lämnar inte känslan av det hans blåsan är fortfarande full.

Detta är viktigt! En svag ström av urin, en komplicerad process, eventuella obekväma känslor i samband med detta - anledningen till omedelbar överklagande till läkaren. I denna fråga är det strängt förbjudet att fördröja, eftersom snabb behandling kommer att bidra till att förebygga utvecklingen av allvarliga patologier.

Diagnos av sjukdomar

Att utse en omfattande och effektiv behandling skickar en specialist en man för diagnostiska test. Utan dem kan du inte bli av med problemet.

Diagnos är uppförande av laboratorie-, funktionella och kliniska studier. För att bestämma orsaken till ett svagt urinhuvud föreskrivs följande procedurer:

 • Allmän analys av urin.
 • Allmänna och biokemiska blodprov.
 • Spermanalys.
 • Biopsi av vävnader.
 • Ureteroscopy.
 • Smörj från urinröret.
 • Transrectal undersökning.
 • CT och MR.
 • Röntgenundersökning.

Alla dessa studier ger möjlighet att sätta rätt diagnos för att ordinera adekvat behandling.

Foto 2. Utan diagnostiska procedurer för diagnosen kan inte göra. Källa: Flickr (TSI Healthcare).

Behandling av problem med urinering

Sjukdomar i försummade former är sällan mottagliga för terapi.

Vanligtvis används följande metoder för att bli av med försvagad urinering:

 • När urolithiasis är föreskriven droger och fizioprotsedury, upplösande konkretioner.
 • Om lättnad orsakas av en smittsam process, bör behandlingen inkludera antiinflammatoriska och antibakteriella läkemedel. I vissa fall kompletteras terapi med hormonella droger och rektala suppositorier.
 • När du smalnar urinröret kirurgisk ingrepp.
 • Behandling av adenom innebär recept på läkemedel, fysioterapi, kost, massage. Vid långvarig frånvaro av behandlingsresultatet utförs kirurgisk ingrepp.
 • Prostatacancer behandlas kemo- och strålbehandling, hormonbehandling, såväl som kirurgisk excision.

Var uppmärksam! I vissa fall uppstår en minskning av urinflödeshastigheten mot bakgrund av spasmer i urinröret eller urinblåsan. I detta fall föreskrivs antikolinergika.

Lång urinering är ett problem för många män

Ofta möter män ett sådant problem så länge som de är urinerade. När urinretentionen inte avlägsnas helt från urinblåsan blir urinering intermittent. Sjukdomen har två former: akut och kronisk. Orsaken till urinretention kan vara ett brott mot förmågan hos blåsans muskler att kontrahera, obstruktion i urinkanalen, försämring av muskelfunktioner som utvisar och retarderar urinen.

I de allra flesta fall observeras denna sjukdom hos män över 60 år. Faktum är att i äldre prostata förstoras på grund av prostata adenom eller prostatakarcinom (cancer), vilket skapar ett hinder för urinering. Urethral stricture är en av orsakerna till problem med urinering. Med denna sjukdom smalnar urinröret, vilket förhindrar normal urinering.

Problem med urinering kan uppstå på grund av effekterna av medicinska komponenter som hämmar överföringen av nervimpulser. Detta inkluderar antikolinergika. Allvarlig förstoppning leder också till en överträdelse av urinering, tk. Blåsan är klämd, förskjuten, vilket leder till att urinrörets inre mun smalnar. Lång urinering utvecklas hos män som lider av diabetes, Parkinsons sjukdom, multipel skleros. Fördröjningen av urin framstår som ett resultat av operationer på det lilla bäckens organ, vilket ledde till traumatism i nerverna.

Symtom på urineringstörning

Om urinering är försämrad, kan en man inte klara av ett litet behov ensam, efter att ha urinerat mer än 100 ml återstående urinstagnat i blåsan. Ett av dessa två symtom indikerar en försening i urinen. När patienten inte har möjlighet att självständigt urinera, är symtomen mycket uttalade. Så urinering är frånvarande, buken är förstorad och smärtor förekommer över pubis.

Kronisk urinretention kan inte orsaka smärta alls. Vanliga önskemål om urinering, en känsla av ofullständig tömning av blåsan är symtom på en kronisk sjukdom. Ibland i urinblåsan är det alltför stort tryck som ett resultat av blåsans överflöd, på grund av vilket urinering uppträder ofrivilligt. Riklig urinering är som inkontinens.

Så här upptäcker du en fördröjning i urinen

Det är viktigt, när det finns subjektiva symptom på urineringstörningar, att utföra diagnostik; Diagnosen av urin innefattar inte bara subjektiva klagomål hos patienten utan också många andra objektiva indikatorer. Det enklaste sättet att upptäcka urinretention är genom att knacka på blåsans övre kant eller slagverk. Ljudet vid avlyssning beror på miljön där den distribueras. Gränserna för en trång bubbla är lättbandade. Men denna metod har en nackdel - dess indikatorer kommer att vara exakta endast för en stor mängd urin.

Med kronisk retention av urinering orsakad av prostataadenom, urinblåskateterisering och bestämning av volymen av urin som släppts genom katetern är de mest exakta och effektiva metoderna för att bedöma omfattningen av urinretention. En kateter är ett tunt rör som sätts in i urinröret och genom vilket urin frigörs. En noggrann bedömning av volymen av kvarvarande urin är möjlig med ultraljud av blåsan. Ultraljudsenheten är utrustad med ett speciellt program som kan beräkna volymen av blåsan vid givna värden av dess linjära dimensioner. Ultraljud kan vara transabdominal eller transrektal, och en transrektal undersökning som vanligtvis föreskrivs för diagnos av prostata sjukdom möjliggör det mest exakta mätvärdet av kvarvarande urinvolymen.

Långsam urinering hos män

De flesta män, oavsett ålder, har tidigare eller senare problem med svårighet att urinera.

För att snabbt börja behandlingen och bli av med dåliga symptom måste du ta reda på orsaken till deras utseende. När allt kommer omkring kan män drabbas av sådana brott på alla åldrar. Så vid de första symptomen är det nödvändigt att ta itu med urologen snabbt.

Vilken urinering ska vara normal hos män?

Stranguria - detta är namnet på denna patologi hos män, och orsakerna och symtomen på denna sjukdom kan vara mycket olika.

Överträdelse av urinflödet indikerar de patologiska processerna i kroppen. För att noggrant bestämma utvecklingen av sjukdomen behöver du veta vilken urinering anses vara normal.

Frekvens och mängd urinering hos en vuxen beror en man på organismens egenskaper och har en individuell karaktär. Det finns emellertid en viss norm. En frisk man bör urinera, i genomsnitt 4-7 gånger om dagen.

En gång gå på toaletten på natten anses inte heller som en patologi. Men om trängseln att urinera inträffar flera gånger per natt och mer än 7 gånger om dagen, så är detta en direkt indikation på sjukdomsutvecklingen.

i urineringshastighet Det finns också en strikt definierad norm, som är ca 15 ml / s, inte mindre. För en dag borde en frisk man ge ut cirka 1,5 liter urin. Denna indikator beror direkt på mängden vätska berusad, kroppstemperatur, blodtryck.

Med diuretika, alkohol, kaffe eller grönt te ökar den dagliga urinhastigheten signifikant.

Normalt urinerar en man inte mer än 20 sekunder, medan strålhuvud måste vara stark, kontinuerlig. Urinstrålen ska vara elastisk och följa en ganska bred båge. En svag, långsam, intermittent ström eller splittring - ett tecken på patologi.

Med vissa sjukdomar, i slutet av urinering, upplever en man en känsla av en full, inte helt tömd urinblåsa.

Orsaker till abnormiteter

Överträdelse av urinflödet kan orsakas inte bara av olika kroniska sjukdomar utan också av fel livsstil. De provokerande faktorerna:

 • rökning;
 • oregelbundet eller promiskuöst sexliv;
 • hypodynami, stillasittande arbete;
 • fysisk överbelastning
 • alkoholmissbruk
 • Sexuella infektioner;
 • ålderdom
 • hypotermi.

Urinering är nedsatt hos män av olika orsaker, vilket bara en läkare kan ta reda på.

Svagt och trögt strålehuvud

Svaghet, en tunn ström eller om det inte finns något tryck kan det vittna om utvecklingen av prostata adenom. Med denna sjukdom, en växande tumör pressar kraftigt urinröret och urinröret, smalnar lumen och stör störningen av urinen.

Samma effekt är orsakad av onkologisk sjukdom i prostatakörteln. Sådana sjukdomar påverkar vanligtvis män över 35 år och kräver allvarlig behandling.

Fördröjd och lång

Ett sådant tillstånd är karaktäristiskt för utveckling urolitiasis, vid vilka stenar och sand som finns i njurarna, kommer ut. Urinröret är fyllt med sandpartiklar och urinering saktar ner och blir mycket smärtsamt.

Dessutom kan en långsam och svår urinutgång utlösas av följande skäl:

 • diabetes mellitus;
 • stroke;
 • hjärtsjukdom
 • ateroskleros av blåsan;
 • kränkning av metaboliska processer.

För att på något sätt kunna urinera måste mannen lägga en ansträngning, dra in mage musklerna, tryck hårt.

ofullständig

I en frisk man är resten av urinen i blåsan tillåten efter att ha gått på toaletten, men inte mer än 50 ml. Detta anses vara en fysiologisk norm och kräver ingen behandling. Men om den resterande urinen är försenad och ackumulerad i kroppen, kan volymen nå till och med 1 liter.

Detta tillstånd är extremt farligt och leder inte bara till utvecklingen av sjukdomar, men kan i sig vara patologier. Stagnation av urin slutar ofta pyelonefrit, kronisk cystit, eller ett tecken på uretrit (inflammation i urinröret), tsistolitiaza (stenar i urinblåsan).

intermittent

Ett sådant tillstånd är typiskt för akuta infektionssjukdomar i prostata eller urinröret. I de flesta fall kan de överföras sexuellt. Orkit, prostatit, epididymit, mekanisk tilltäppning av urinröret, postoperativa perioden, också leda till intermittent utflöde av urin.

Patologi åtföljs av stark smärta i underlivet, temperaturen kan stiga, det finns en stark svaghet och minskad effektivitet. Det finns frekvent och smärtsam uppmaning att gå på toaletten.

Ökad, riklig

Riklig, långvarig och frekvent urinering (polyuri) framträder på grund av missbruk av alkoholfria drycker och kaffe. I det här fallet är ett sådant fenomen tillfälligt och går snabbt av sig själv. Det händer att ett kraftigt utflöde av urin orsakar en hypertonisk kris eller takykardi.

Efter lindring av exacerbation normaliseras urinering. Om ett sådant symptom visar sig hela tiden, oberoende av mängden alkohol som konsumeras, demonstrerar det polycystisk njursjukdom, njursvikt, pyelonefrit eller hydronefros, diabetes.

Två strömmar

En dubbel ström av urin, riktade i olika riktningar, anses vara en ganska sällsynt patologi. Det kan vara både medfödda och förvärvade.

Orsaken till den förvärvade patologin anses vara en tumör i prostata eller urinblåsan, diabetes, hjärnskada. Splittningen av strålen är ofta åtföljd av en fördröjning och svårighet att urinera, och är orsaken till ett akut samtal till doktorn.

Det är svårt att urinera på morgonen

Morgonproblem med urinflödet är det första tecknet på prostatit. Dessutom har en man erektionsstörning, illamående och svaghet, slemhinnor eller fläckar från urinröret.

Diagnos av befintliga patologier

Om du hittar minst en av ovanstående tecken, måste du kontakta urologen så snart som möjligt för att undvika ytterligare försämring av tillståndet.

läkare noga inspektera en man, kommer att samla anamnese, kommer att fråga om de kroniska sjukdomar och operationer som åtföljer symptomen. Därefter hänvisas patienten till MR, CT, ultraljud, urin och blodprov. För att utesluta eller bekräfta onkologi, ta en biopsi och genomföra en studie på antigener.

Det kan tilldelas urografi (roentgen njure), för bestämning av tillståndet i urinsystemet eller Uroflowmetry (en procedur som bestämmer volymen av urin och hastigheten på dess passage genom urinvägarna).

Nödvändigtvis ett cellprov från ett urinrör till bakteriell infektion och cystoskopi utförs, genom införande i urinröret hos en speciell anordning (urethroscope). Efter att orsaken till sjukdomen identifierats och diagnostiserats kommer specialisten att ordinera en omfattande behandling.

Hur man behandlar

Det är omöjligt att behandlas oberoende och att välja preparat under alla omständigheter.

Läkemedel ska ordineras av en läkare efter diagnos. Behandlingsschema väljs individuellt, i varje fall och inkluderar läkemedel och fysioterapi, överensstämmelse med en viss diet.

De viktigaste medicinerna är:

 • antibiotika som används vid svåra inflammatoriska processer (Ceftriaxon, Jozamycin, Doxycyklin);
 • antikolinerga läkemedel som eliminerar spasmer i urinblåsan och urinröret (Bantine, Oxibutinin, Proanthin);
 • antiinflammatoriska läkemedel och analgetika, läkemedel som saktar tillväxten av prostata adenom.
 • Kirurgisk ingrepp kan krävas vid diagnos av maligna tumörer. Den involverar den fullständiga eller partiellt avlägsnande av prostatan, neoplasma endoskopisk avlägsnande i urinröret, litotripsi tillämpas för destruktion och avlägsnande av njursten och urinblåsa.

  Hur bli av med njurstenar genom ultraljud läs i vår artikel.

  Folkmekanismer

  I kombination med läkemedel kan du ansöka och folk recept, förbättra processen med urinering. De mest populära är örtdekok och infusioner.

  Till exempel, avkok från roten av radiola rosea, vilket är väldigt lätt att förbereda. Det är nog att ta en sked (matsal) av krossad rot, häll ett glas kokande vatten och koka i 15 minuter, spänna och ta två gånger, en halv kopp.

  Ett annat bra verktyg är celandine juice, blandad med samma mängd alkohol. Klar infusion utspädd med 50 ml vatten och ta det från en droppe om dagen, gradvis (en i taget), vilket ökar dosen till 30 droppar. Därefter sker processen i omvänd ordning, upp till 1 droppe per dag.

  Utmärkt resultat ger infusion av vete gräs, beredda genom att hälla och infusera i det kalla vattnet rötterna av denna växt. Efter 10 timmar, när rötterna är väl svullna, hälls de med kokande vatten (1,5 liter) och lämnas i en timme på en varm plats. Sedan tas medicinen tre gånger, 100 ml vardera.

  Bra för svår urinering biodlingsprodukter: älskling, propolis, pollen. Ofta läkare rekommenderar dricka morot, betor och gurka juice, vitlök infusion, dekokt av frön av persilja.

  Någon av dessa metoder är effektiva och säkra, men innan du använder dem är det bättre att rådgöra med din läkare. Trots allt, med vissa samtidiga sjukdomar (allergier, diabetes mellitus) kan folkläkemedel orsaka komplikationer.

  Hur man hanterar svårighet att urinera med prostata adenom kommer att berätta för doktorn i videon:

  Varför flyter urinen när man urinerar hos män?

  Dämpning av strålen under urinering gäller inte kroppens fysiologiska tillstånd. Speciellt om fenomenet inte varar den första dagen och åtföljs av en obehaglig skarp lukt av urin, smärtor inuti kanalen, utsöndringar av olika volymer och konsistens, en ökning av kroppstemperaturen. Med tanke på de troliga orsakerna är behandling av sjukdomar urologen (i vissa kliniska fall, med deltagande av en neurolog).

  Möjliga orsaker till en svag jet

  Försvagningen av urinströmmen beror oftast på prostata patologier.

  Förändring av urintrycket är karaktäristiskt för medelålders och äldre män, vilket förklaras av kroppens funktionella och hormonella processer. Bland unga patienter är fenomenet karakteristiskt för anhängare av tillfälliga sexuella relationer, vilket leder till utveckling av en prostatit av infektiös ursprung.

  Att bestämma betydelsen för kvaliteten på urinering hos en man har ett tillstånd av prostata. Anatomiskt ligger prostatakörteln runt urinröret, så den inflammatoriska processen som uppstått i vävnaderna kan sprida sig till detta organ. Ofta sker försvagningen av urintrycket på grund av utvecklingen av en godartad tumör i prostatakörteln - adenom. När den fortskrider, utövas det ett tryck på urinröret, vilket väsentligt smalnar sin lumen och orsakar en svag strålning vid urinering.

  Ett svagt tryck i urinen åtföljs av följande sjukdomar:

  • godartade och maligna neoplasmer av prostata;
  • störning av kroppens metaboliska processer: i synnerhet i diabetes mellitus stör nervreglering av både själva blåsan och sfinkteren som styr flödet av urin;
  • sklerotiska förändringar i blåsan;
  • Sexuella infektioner: Speciellt ofta inflammatorisk smalning (striktur) i urinröret orsakar gonorré och syfilis;
  • störningar i hjärnans reglerande aktivitet.

  Manifestationer av sjukdomar där urinströmmen försämras

  För att förstå, mot bakgrund av utvecklingen av vilken sjukdom kvaliteten på urinering har förändrats, behöver du veta en kortfattad klinisk beskrivning av de vanligaste sjukdomarna.

  Uretral stricture

  Brott är karakteriserat som en smalning av urinrörets inre lumen. Substitution av fysiologisk, hälsosam ärrväv förekommer av ett antal skäl, varav de vanligaste är:

  • lidit skador, urinrörets brännskador
  • inflammatoriska processer i urinröret, urinblåsan, urinröret;
  • problem med blodcirkulationen i vävnader ur urinvägarna;
  • onkologiska neoplasmer, radioterapi överförd på grund av dem;
  • misslyckade kirurgiska ingripanden av den urologiska planen.

  Uretral striktur åtföljs av sprutning av en stråle av urin (som kan läcka oavsiktligt) tvingar frekvensen ökar, efter att processen är klar, är mannen fortfarande inte helt avkänna blåstömning. Det finns också smärtsyndrom - en obehaglig känsla uppstår i bäckenregionen. Om sjukdomen har blivit en utdragen kurs eller passerat in svår form, är det inte om att minska intensiteten i strålen, och den nästan totala avsaknaden av tryck - urin släpps droppe för droppe. Patienten kan uppmärksamma närvaron av blod (även färgad seminalvätska). Minskad intensitet utlösning som medföljer inte alla sjukdomar i vilka ändrar intensiteten av strålen av urin.

  Ibland blockerar en man helt urinering. Med tanke på symptomen, liknar sjukdomen manifestationer av kronisk prostatit, som ibland blir orsaken till en felaktig diagnos.

  prostatit

  Inflammatorisk process förekommer inuti vävnaderna i prostatakörteln. Patologier är mer benägna att påverka medelålders män. Dess utveckling föregås av:

  1. Förekomst av sexuella infektioner (klamydia, trichomoniasis, ureoplasmos, etc.).
  2. Allmän eller lokal hypotermi hos kroppen.
  3. Akuta eller kroniska inflammatoriska sjukdomar i njurarna, urinblåsan, urinledarna.
  4. Minskade motoraktiviteter, långvarig vistelse i sittande läge.
  5. Minskade skyddande egenskaper hos kroppen.
  6. Hormonal obalans.

  Även predisponerande faktorer är långa perioder av avhållsamhet, bo i en stressig miljö, medfödda missbildningar av prostatakörteln. Symtom av sjukdomen, men liknar uttryck av andra urologiska sjukdomar, men det har också särdrag: smärtan sträcker sig till mellangården, ljumske och sakrala området, man upp kroppstemperatur, det är överdriven svettning.

  När den inflammatoriska processen fortskrider upplever patienten urladdning ur urinröret, en minskning av det intima livets kvalitet, en känsla av fullblåsan.

  adenom

  Adenom komprimerar urinröret, vilket orsakar en försvagning av strålen under urinering.

  Män av medel och ålder är utsatta för utvecklingen av en godartad tumör. Processen att förstora prostatakörteln går obemärkt under en lång tid. På symptomatologin liknar sjukdomen andra sjukdomar som orsakar problem med urinering, men skiljer sig från att urinen släpper i slutet av tömningen. Ibland måste en man pressa en press för att helt pissa.

  Maligna neoplasmer

  Prostatacancer, i sin manifestation, liknar närvaron av adenom. Sjukdomen manifesteras av sådana symptom som den frekventa trängseln att urinera, och tömning ger inte tillfredsställelse. Om processen har spridit sig till urinrörets strukturer, åtföljs processen av skärande och brännande smärtor, urinströmmen är svag, intermittent. Ofta finns det en kombination av svårighet att urinera, känslor av ofullständig tömning av urinblåsan med urinläckage och ofrivillig urinering. När processen sprider sig, uppträder smärta över puben, i nedre delen av ryggen syns blod i urinen och sperma.

  behandling

  Terapi är planerad med hänsyn till orsaken till att urinströmmen försvagas. Om sjukdomen orsakas av prostatit, kommer urologen att förskriva antiinflammatoriska läkemedel, prostata massage, fysioterapi metoder, antibiotika.

  Läkemedel med en svag stråle av urin orsakad av adenom i prostatakörteln syftar till att stärka immuniteten, förbättra blodcirkulationen i prostatacetat, minska ödem. Det kan vara växtextrakt, vilka för enkel administrering och effektivitet av åtgärd görs i form av rektala suppositorier.

  Om trycket av urin reduceras på grund av sammandragning av de interna uretrala lumen utförda plast, mindre sonderings urinrör - med hjälp av ett speciellt långsträckt verktygs urolog utför drag- eller separation packas, smälta delen. För att minska graden av känslighet före proceduren bedövas patienten.

  Med en mjuk stråle av cancer i urinblåsan eller prostatan specialist förskriva hormonbehandling, kemoterapi eller strålbehandling, anser sannolikheten för kirurgiskt ingrepp.

  Brott mot processen med urinering är anledningen till att besöka en urolog. Detta kommer att bidra till att stoppa den patologiska processen på ett tidigt stadium av dess utveckling.

  Orsaker och behandling av mild urin hos män

  Sjukdomar i urin- uppvisar symptom - smärtsam urinering, frekvent behov på toaletten, otillräckligt tryck av urin, etc. Orsakerna till svag ström vid urinering hos män beror på avvikelser i prostata, urinblåsa, sädesblåsor, etc. Om du har problem med att tömma blåsan, är det nödvändigt.. identifiera den faktor som ledde till detta. Baserat på resultaten av diagnostiska aktiviteter föreskriver urologen lämplig behandling. Den terapeutiska kursen orsakas av en specifik sjukdom. Låt oss överväga varför urinlindringen är långsam och hur det patologiska tillståndet behandlas?

  Orsaker till en svag stråle hos män

  Det svaga trycket vid urinering hos män är vanligast hos patienter som har korsat 50 års tröskelvärde, vilket beror på förändringar i kroppen av funktionell och hormonell natur. Hos unga människor avslöjas detta symptom på grund av sexuella infektioner, den infektiösa formen av prostatit och några andra sjukdomar.

  Kvaliteten på urinering, i synnerhet det normala trycket vid tömning av urinblåsan, är baserat på klyftorganets tillstånd - prostata. Anatomiskt är det interna organet lokaliserat runt urinröret, så de inflammatoriska processer som uppträder i sin mjuka vävnad kan spridas till organet.

  I de flesta bilder är den omedelbara orsaken prostatahyperplasi av godartad art (adenom). När sjukdomen fortskrider pressar det ökade järnet mer och mer på urinröret, så urintrycket är långsamt.

  Orsaker till mild urinproduktion hos män:

  • Infektionssjukdomar;
  • Underkylning kroppen;
  • Njurens patologi, genitourinary system;
  • Överdriven fysisk aktivitet;
  • En kraftig minskning av immunstatusen;
  • Långvarig sexuell avhållsamhet
  • Hypodinami (låg motorisk aktivitet).

  Det är värt att veta: mild urinering kan vara en konsekvens av hormonella störningar i kroppen, undernäring, konsumtion av alkoholhaltiga produkter, rökning och vissa mediciner.

  Sjukdomar som försvagar urinströmmen

  Orsakerna till mild urinering hos män är mångfaldiga. I sällsynta fall är de konditionerade av sättet att leva. I de flesta kliniska bilder är etiologin baserad på allvarliga patologier som kräver snabb behandling.

  Strängning (förminskning) i urinrörets kanal är en patologi där en svag stråle diagnostiseras vid urinering hos män. De omedelbara orsakerna till förträngningen av urinröret är följande:

  1. Skada, brinna i urinröret.
  2. Inflammatorisk process i urinröret, urinblåsan eller urinledaren.
  3. Försvagning av blodcirkulationen i kroppen.
  4. Tumör neoplasmer.
  5. Strålbehandling i anamnesen.
  6. Mislyckad urologisk intervention.

  Urinrörets strykning åtföljs inte bara av ett svagt tryck utan också av andra tecken. Patienterna klagar på ofrivillig läckage av urin, en fullblåsans sensation även efter det töms. Om den patologiska processen omvandlas till en kronisk kurs följer urinen med droppar, mannen måste pressa hårt för att tömma urinblåsan.

  Viktigt: smärtan av urinröret på symtom liknar manifestationer av en kronisk form av prostatit, vilket ofta framstår som orsaken till en felaktigt diagnostiserad och ordinerad behandling.

  Dålig micturition hos män är en följd av sådana sjukdomar:

  • Prostatit är en inflammatorisk patologi hos körtelorganet. Genom utveckling orsaker genitala infektioner, hypotermi, akut eller kronisk njursjukdom, urinledare, fysisk inaktivitet, hormonella störningar, minskade immunstatus. Ytterligare symptom inkluderar ospecifik urladdning från urinröret, smärta i processen att tömma blåsan, erektil dysfunktion;
  • Godartad hyperplasi diagnostiseras hos män i äldre ålder. Symtom liknar andra patologier. En särskiljande egenskap - vid slutet av tömningen av urinen frigörs urin med droppar. För att fullständigt urinera behöver patienten pressa pressen hårt. Mot bakgrund av bristen på korrekt behandling kan akut urinretention förekomma, njursvikt kan utvecklas, bildandet av beräkningar i njurarna utesluts inte;
  • Tumor maligniteter. Prostatacancer har sådana symptom: Vanliga resor till toaletten när som helst på dagen, en konstant känsla av blåsans fullhet, urinen är svag, ständigt avbruten. På avancerat stadium manifesteras hemospermi - blod i sperma;
  • Uretrit - inflammation, lokaliserad i urinröret, som åtföljs av ödem och en minskning av urinrörets öppning. Urinen är svag, trängseln är frekvent, processen är smärtsam, det är en svettande och brännande;
  • Närvaron av konkrement i njurarna eller i urinblåsan framkallar utvecklingen av urolithiasis. Fasta partiklar rör sig längs kanalerna vilket väsentligt komplicerar det naturliga utflödet av biologisk vätska;
  • Balanit kännetecknas av inflammation i det reproduktiva organets huvud, det kan också prova problem med urinering.

  En svag stråle urin hos män kan uppstå på grund av utvecklingen av systemiska patologier. Dessa inkluderar diabetes mellitus, ett brott mot hjärnans funktionalitet, en störning av metaboliska processer, skleros av urinblåsan, endokrina sjukdomar.

  Behandling av mild urinering hos män

  Behandling av mild urinering hos män beror på en specifik sjukdom som diagnostiseras hos patienten. Medicinska specialister använder konservativ terapi - föreskriva läkemedel av olika dosformer - tabletter, suppositorier, kapslar. I vissa fall krävs kirurgisk ingrepp, till exempel vid bildandet av en tumörneoplasma eller cyste.

  För information bestäms taktiken för behandling av ett svagt urintryck av resultaten från analyser och studier. Patienten rekommenderas att donera blod för allmänna och biokemiska studier, uriner; undersök ett smet från urinröret Ultraljud av inre organ i bäckenet utförs.

  Funktioner av läkemedelsbehandling beroende på sjukdomen:

  1. Urolithiasis behandlas med lämpliga mediciner, fysioterapeutiska procedurer är dessutom föreskrivna som främjar upplösning och utsöndring av stenar från kroppen.
  2. När prostatit är förskrivet antiinflammatoriska och antibakteriella läkemedel, om etiologin är smittsam. Kan också rekommendera massera prostatakörteln, hormonbehandling.
  3. Strålning av urinröret i 90% av de kliniska bilderna kräver kirurgisk ingrepp med endoskopisk metod.
  4. Hyperplasi i prostatakörteln behandlas med läkemedel, fysioterapiprocedurer, prostata massage, dietterapi, speciell gymnastik. I allvarliga fall utförs en operation.
  5. Körteln i kirtlet organ kräver kirurgi. Dessutom är kemoterapi ordinerad strålbehandling.

  Alla mediciner är föreskrivna individuellt. Behandlingsförloppet bestäms beroende på svårighetsgraden av symtom, hälsotillstånd och andra faktorer. Det rekommenderas inte att engagera sig i självmedicinering, eftersom det kan framkalla allvarliga komplikationer.

  Folkmekanismer

  När patogenesen hos ett svagt urinpress hos män är baserat på muskelspasmer är det inte förbjudet att använda alternativa läkemedel. Helst rekommenderas före användning att du rådgör med en läkare om lämpligheten av sådan behandling.

  Effektiva folkmekanismer:

  • För 1000 ml varmt vatten tillsätt 4 msk hackad hundros. Insistera på tre timmar. Ta 200 ml till fem gånger om dagen. Denna infusion har en antiinflammatorisk effekt, hjälper till att öka immunförsvaret, påverkar kroppen positivt som helhet.
  • Normalisera processen med urinering hjälper tinktur baserat på frukten från terosen. För att förbereda behöver du 50 g av komponenten för att hälla kokande vatten i en volym på 500 ml, insistera några dagar. När hemmet "medicin" blir en gulaktig nyans kan du ta det. Inträde utförs med 50 ml tre gånger om dagen. Behandlingstid - tills eliminering av negativa symtom
  • Häll björkblad (30 g) med 1000 ml varmt vatten. Torka sedan i en vattenbad, torterad i en halvtimme. Låt det svalna naturligt. Lägg till smaka lite lime honung eller granulärt socker. Förvara på en sval plats. Ta 30 ml fyra gånger om dagen.

  Notera: för att bli av intermittent urinering hjälper rönnbär buljong - i en liter kokande vatten, tillsätt 100 g färsk eller torkad frukt, 10 gram malda blad, insisterar 05:00. Ta 200 ml tre gånger om dagen. Behandlingsförloppet är två veckor, efter en vecka lång paus, upprepas i samma dos.

  Förebyggande åtgärder

  Förebyggande av mild urinering i det starkare könet är baserat på förebyggande av sjukdomar som uppenbaras av detta symptom. Grunden är en hälsosam livsstil.

  Förebyggande åtgärder är följande:

  1. Sporter sport - springa, gå och simma. Det rekommenderas att göra speciell gymnastik hemma, som syftar till att öka tonen.
  2. Korrekt näring - att ge upp alkohol, fett och alltför högt kaloriinnehåll, du måste minska konsumtionen av granulärt socker, bordsalt. Menyn innehåller en stor mängd mat som innehåller vegetabilisk fiber.
  3. Vägran att röka Övning visar att en man som röker från 10 cigaretter om dagen inte kan vara hälsosam per definition.
  4. Normalisering av emotionellt tillstånd. Naturligtvis är det omöjligt att utesluta stress från livet, men det är ganska realistiskt att ändra sin inställning till livets problem. Konstanta erfarenheter, neuroser och hälsodepression lägger inte till.
  5. Regelbundet sexliv. Kön är ett bra förebyggande av stillastående fenomen i bäckenet, vilket leder till prostatit och andra sjukdomar. Vid oavsiktligt samlag, använd alltid kondomer för att förhindra infektion med sexuellt överförbara sjukdomar.

  Faktum: många patologier i genitourinärsystemet har en latent kurs, vilket resulterar i att den uttryckta symtomatologin saknas under lång tid. Därför rekommenderas att man genomgår profylaktiska undersökningar hos urologen två gånger per år.

  Det svaga trycket i urinen är ett symptom på många sjukdomar. Om du har detta symptom ska du omedelbart besöka en sjukvårdspersonal. Tidig diagnos och efterföljande behandling kommer att bidra till att förhindra allvarliga komplikationer inom en snar framtid.