Huvud
Analyser

Medicin för prostatit

Prostatit - den vanligaste manliga sjukdomen, och i allt högre grad är de sjuka män från 30 till 40 år, och även i senare ålder upplever nästan alla människor obehag i prostatakörteln. Ju tidigare du börjar behandla prostatit, desto mer kommer det att finnas en chans till full återhämtning, vilket kommer att säkerställa ett fullständigt sexliv och bli av med obehagliga konsekvenser.

Rekommenderas att själv prostatit, eftersom det kan leda till komplikationer av sjukdomen och orsaka allvarliga hälsoproblem i allmänhet. Medicinsk behandling av prostatit kräver ett integrerat tillvägagångssätt och genomförandet av ett antal aktiviteter som utses under strikt övervakning av en kvalificerad specialist.

Diagnos av prostatit

Diagnos av prostatit innefattar följande typer av studier:

 • Rektal palpation av prostata.
 • Ultraljud av prostatakörteln kan produceras på två sätt: genom den främre bukväggen och genom ändtarmen.
 • Studie av utsöndringen av prostata.
 • Bestämning av antalet könshormoner.
 • Blodtest för prostataspecifikt antigen.

Före behandlingen måste patienten genomgå en diagnostisk undersökning för att identifiera orsaken och omfattningen av prostatit. De procedurer som utförs under diagnosen kan ge lite obehag och smärta, men de måste gå vidare.

Typer av läkemedelsbehandling av prostatit

Ett positivt resultat av behandling av prostatit kan uppnås med ett omfattande tillvägagångssätt. Det innebär att läkemedelsbehandling av prostatit innefattar utnämningen av följande droger:

 • antibakteriella;
 • alfa-blockerare;
 • hormonell;
 • muskelavslappnande medel;
 • immunmodulerande;
 • rektala suppositorier.

Det är värt att notera att behandlingen i varje enskilt fall kan vara olika. Det beror på svårighetsgraden av sjukdomen, dess orsaker, den speciella strukturen av prostatakörteln, närvaron eller frånvaron av allergiska reaktioner mot läkemedel, och de individuella egenskaperna hos enskilda män.

Antibakteriella läkemedel

Antibakteriell terapi med prostatit är av stor betydelse, och även om det inte är unikt, men grundläggande, som i de flesta fall förekommer prostatit på grund av penetration i infektionsdelen. Antibiotika - detta är det viktigaste läkemedlet för förstörelse av patogener. Men för att förskriva antibakteriella läkemedel måste läkaren - urologen, se till att prostatit är bakteriell och inte orsakad av en överträdelse av blodflödet i det lilla bäckens organ. Annars kan utnämningen av antibiotika inte bara hjälpa, men också skada.

I de flesta fall faller valet av läkare vid behandling av prostatit på medicinerna i en grupp fluorokinoloner. Dessa inkluderar: ciprofloxacin, lomefloxacin, ofloxacin, moxifloxacin, gatiloxacin och andra. Dessa läkemedel är effektiva på grund av hög antibakteriell aktivitet, god permeabilitet i prostatavävnad, med brett spektrum antimikrobiella verkan och förmåga att ackumuleras i prostatan genom oral administrering.

Med kronisk prostatit kommer antibakteriella preparat av tetracyklin-serien - doxycyklin, metacyklin - att vara den mest effektiva; makrolider - erytromycin, oleandomycin; cefalosporiner - cefalexin.

Alpha-adrenoblockerare

Läkemedelsbehandling av prostatit innefattar ofta drogerna i gruppen alfa-adrenoblockerare. Dessa är substanser som verkar på receptorerna hos prostata och blåsans ytliga muskelceller. Till följd av detta slappnar musklerna från spasmer, normalisering av sphinkersna under urinering och förbättrar utflödet av urin som faller in i prostatakörlens kanaler. Läkemedlen i gruppen av alfa-adrenoblocker innefattar: amikacin, gentamicin, fentolamin, prazosin.

hormonell

Av drogerna som används för hormonbehandling kan du identifiera: androkur, flutamid, cyproteronacetat och andra. Behandling med hormoner har två åtgärder - antiinflammatorisk och stimulerande erektilfunktion.

Hormonbehandling är endast föreskriven på strikta indikationer, eftersom det kan orsaka irreparabel hälsorisk. Som ett antiinflammatoriskt medel användes glukokortikoider - perdnisolon, hydrokortison. De introduceras genom elektrofores. De hjälper till att eliminera inflammation och hjälpa till med snabb läkning av vävnader. Som ett medel för att stimulera erektion föreskrivs hormonbehandling strikt enligt indikationer, eftersom den oberoende produktionen av hormoner kan gå av helt. Detta tillstånd kallas farmakologisk kastration.

Muskelavslappnande medel

Preparat av denna grupp fungerar som en bedövning tack vare deras förmåga att avlägsna den ökade muskeltonen, öka blodflödet i bäckenorganen och utflödet av prostatajuice. Dessa inkluderar droger som: midokalm, metokarbamol, baclofen.

Immunomodulerande läkemedel

Förutom den komplexa behandlingen av läkemedelsbehandling av prostatit är ofta utnämningen av immunmodulerande läkemedel. Deras åtgärder syftar till att stimulera cellulär och humoristisk immunitet. Det mest effektiva läkemedlet i detta område är polyoxidonium. Det ökar kroppens motståndskraft mot svamp, virala och bakteriella infektioner, stimulerar antikroppsproduktion och återställer immunreaktionen av kroppen i ett tillstånd av immunbrist.

Rektala ljus

Tillsammans med mediciner som tas oralt rekommenderas det att använda aktuella preparat. Ett bra tillägg i detta fall är det rektala suppositoriet. De kan ordineras av en läkare, både under en period av förvärring av sjukdomen och för förebyggande. Ljus kan vara med antibiotika, med spasmolytika, med biodlingsprodukter, på grundval av komponenter i prostata körtlar av nötkreatur och andra. Men de har alla en positiv effekt på prostata. Detta är eliminering av ödem, inflammation och smärta. De bidrar också till att etablera sexuella funktioner och förhindra utveckling av trombos av små kärl, förbättra blodcirkulationen och återställa normal urinering. Ljusa representanter i denna grupp är: bioprost, viferon, ostezin, prostopin, prostatilen.

Prostatit är en vanlig sjukdom i vår tid, från vilken, med rätt tillvägagångssätt och professionell behandling, kan du bli av med dig helt. Det finns också metoder för förebyggande, vetande och användning som du kan undvika denna sjukdom och dess obehagliga konsekvenser.

Behandlingsschema för akut och kronisk prostatit hos män

Inflammation av prostata, oavsett orsak till dess förekomst, kräver brådskande behandling.

Behandlingsregimen för prostatit måste nödvändigtvis väljas med avseende på dess form. Läkare delar prostatit i en smittsam och icke-infektiös en. Enligt statistiken, stagnationen i prostatakörteln lider ofta äldre män, yngre patienter oftast upptäcks bakteriell form av prostatit.

Dessutom kan sjukdomen ha ett akut och kroniskt stadium, vilket också påverkar och bestämmer innehållet i behandlingstiden för prostatit hos män.

Hur man behandlar sjukdomen?

För att undertrycka den inflammatoriska processen i prostata används läkemedelsbehandling. För att bli av med infektionen är det nödvändigt att klara laboratorietester som hjälper till att identifiera patogenen och förskriva specifika antibakteriella läkemedel. Korrekt utvalda antibiotika - nyckeln till framgångsrik behandling.

Ofta rekommenderar läkare antibakteriella läkemedel med ett brett spektrum av åtgärder, men de leder inte alltid till önskad effekt. Därför föreskriver erfarna specialister endast antibiotika efter testresultaten.

Män måste passera ett allmänt blodprov, urin och bakpossev för att fastställa patogenen. Först efter detta föreskrivs specifik terapi och ytterligare behandlingsmetoder. Antibiotika måste användas för akut och kronisk prostatit.

Den viktigaste förutsättningen för behandling av prostatainflammation med antibiotika: En behandling är nödvändigt att passera fullständigt, utan avbrott, även då symptomen inte längre är närvarande. En obehandlad sjukdom kan utvecklas till en kronisk sjukdom.

Tiden för att ta antibakteriella läkemedel är cirka två veckor. Den terapeutiska taktiken bestäms av läkaren, personligen för varje patient.

Vid starka smärtsamma förnimmelser förutom antibiotika föreskriver antispasmodik, antiinflammatoriska preparat, medel för förbättring av blodcirkulationen, vitaminkomplex.

Förutom läkemedel måste patienten följa en speciell diet, delta i speciell gymnastik.

Sammanfattningsvis kan vi formulera vad en man borde göra vid behandling av prostatit:

 • ta antibiotika som föreskrivs av en läkare
 • att övervaka immunitet, om nödvändigt, använda vitaminkomplex
 • med svår smärta, använd smärtstillande medel;
 • att tillgripa hjälp av antidepressiva medel;
 • genomgå fysioterapi
 • balansera fysisk aktivitet och vila
 • ät rätt
 • gör prostata massage enligt den ordinerande läkaren;
 • normalisera sexlivet.

Tänk på de två sista styckena i rekommendationerna närmare, eftersom de är mest känsliga.

Prostatisk massage

Förloppet av behandling för inflammation i prostatakörteln innefattar massering av prostata. Denna procedur uppfattas av många män som förödmjukande och påverkar deras ära. Det är nödvändigt att erkänna delikatessen av förfarandet, men i själva verket är dess effektivitet mycket viktigt för att bli av med sjukdomen.

Om en man tvekar att massera på sjukhuset med personal eller andra patienter, är det möjligt att utföra det hemma, antingen ensam eller med hjälp av en nära anhörig.

Läkare rekommenderar att man köper en speciell apparat för att utföra en prostata-massage, men om denna möjlighet inte är tillgänglig är det ganska möjligt att göra med improviserade medel.

Sex är det bästa och viktigaste sättet för maskulin natur för en prostata-massage. Massage uppstår på grund av sammandragningar av musklerna i anusen. Därför är den rådande uppfattningen att under prostatit är det nödvändigt att avstå från intima relationer helt felaktigt. Tvärtom bör sexlivet vara regelbundet.

Men kom ihåg att byta partners inte rekommenderas. Helst måste du ha sex med bara en partner, en konstant. Sexologer råder en man, om inte, då är det bättre att engagera sig i självtillfredsställelse.

Du behöver inte heller låta processen dra ut eller vice versa.

Funktioner vid behandling av akuta och kroniska typer av prostatit

Även om symtomen på dessa sjukdomar är mycket lika, är samma behandlingsregimer för kronisk prostatit och akut något annorlunda.

För det första är den akuta formen botad många gånger lättare, eftersom kroppen hos en man fortfarande kan hantera infektion och inflammation på egen hand. Det räcker bara för att hjälpa honom lite.

Att kämpa på samma sätt med de försummade problemen kräver mycket ansträngning och tid både från patienten och hans läkare, på grund av att det finns en försvagning av kroppen, en minskning av immuniteten. Och huvudkroppen hos en man slutar kämpa för infektion. I stället börjar han anpassa sig till detta tillstånd, lär sig att leva med sjukdom. Och det blir väldigt svårt att få honom att leva på den gamla vägen utan sjukdom.

Förfarandet för att bekämpa prostatit hos män i akut form kräver i de flesta fall användning av antibiotikabehandling. Detta kommer att hjälpa den manliga kroppen att framgångsrikt bekämpa de patogena bakterierna som orsakade inflammation i prostata.

När det smärtsamma tillståndet förvärras ökar patientens smärtor, i detta fall tilldelas patienten adrenoblockerare. Detta görs för att minska inflammation och ödem i prostata. Samtidigt med händelserna rekommenderas massage och fysioterapi.

Akut prostatit

Schematiskt kan behandling av den akuta formen av sjukdomen representeras enligt följande:

 • antibiotikabehandling;
 • sulfanilamidpreparat;
 • i närvaro av smärtssyndrom - antiinflammatoriska läkemedel;
 • droger för att stärka och stödja immunitet
 • alfa-adrenoblocker för svullnad;
 • fysioterapi.

Schema för behandling av kronisk inflammation i prostata

Vid inkompetent behandling eller sen behandling av en patient med akut form för sjukvård finns risk för komplikationer med sjukdomsövergången till kronisk form.

Vad ska man göra vid behandling av kronisk sjukdom:

 • prodiagnostirovat hormonbalans. Om det finns problem föreskrivs speciella mediciner för att eliminera dem.
 • att stärka immunförsvaret för att organisera rätt näring och ta vitaminkomplex
 • att återställa ett regelbundet sexliv, medan alltför aktiva sexuella handlingar i medicinsk yrke erkänns som oacceptabla;
 • ta emot utnämningen av antiinflammatoriska läkemedel;
 • börja ta droger som förbättrar blodcirkulationen (heparin etc.);
 • helt överge användningen av alkohol och tobaksrökning
 • bota alla befintliga infektioner av infektiös natur. Detta kommer att undvika återinfektion av prostata;
 • Använd antibiotika av olika grupper. Och det rekommenderas att dessa grupper förändras mellan sig under behandlingen - det här hjälper till att undvika missbruk av patogenen mot drogen.
 • inkludera i samband med terapi fysioterapi. Särskilt värt att uppmärksamma prostatens massage, som släpper ut järnkanalerna från utsöndring.

Det är viktigt att stärka hela kroppen, förbättra patientens övergripande tillstånd med samtidig blockering av inflammatorisk process.

Behandling av kronisk form tar ganska lång tid utan garanti för fullständig återhämtning av patienten. Därför är det viktigt att förhindra särskilt allvarliga konsekvenser i form av skador på andra organ.

Det är önskvärt att upprätta en lång period av eftergift. Annars kan allvarliga problem vara möjliga i de organ som ansvarar för reproduktion, inklusive infertilitet och sexuell impotens (impotens).

Effektiva droger vid behandling av prostatit

Som redan nämnts kan prostatitbehandling inte göra utan att antibiotika utses. Nedan är en lista över de mest populära grupperna av antibiotika. Och även om deras utnämning endast bör behandlas av en specialist, är det för män som en introduktion värt att lära sig mer om dem:

 1. Först och främst är detta allt känt penicillin och dess derivat. Trots dess "ålder" är det fortfarande ett läkemedel med bred tillämpning. Den vanligaste av denna grupp av läkemedel för närvarande är Amoxiclav och Amoxicillin. Deras effektivitet har bevisats kliniskt.
 2. Makrolider - fördelen med denna grupp är deras nontoxicitet. Därför finns det ingen negativ effekt på tarmens mikroflora. Representanter för gruppen är Sumamed, Rulid, Clatid.
 3. Nästa grupp är Cephalosparin. Används endast permanent. Introducerades intravenöst.
 4. En annan grupp, som endast används i en stationär inställning, är Ceftriaxone.
 5. Om från alla ovannämnda läkemedel inte finns något resultat, föreskriver läkare vanligtvis fluorokinoler.

Vid användning av antibiotika rekommenderas patienterna inte att minska doseringen och behandlingstiden självständigt. Hela kursen är inte mindre än två veckor. För personer som är benägen för allergier är det nödvändigt att informera den behandlande läkaren om det. Då kommer han att upprätta en konstant observation för att undvika förekomsten av en allergisk reaktion på läkemedlet.

Om det finns sjukdomar i njurarna, levern, då ska du omedelbart varna läkarna om det. Då väljer de ett annat behandlingsschema.

Än att behandla en prostatit hos män - läkemedel och tecken på en sjukdom

I modern medicin anses prostatit vara den vanligaste urologiska sjukdomen. Det finns olika orsaker som leder till sjukdomen, de är täckta både i bakteriella infektioner och i människans sätt att leva.

För att uppnå kompensation av kronisk form och bli av med akut smärta är en komplex process som består av en hel uppsättning förfaranden och åtgärder.

För detta är det viktigt att ta vissa mediciner för att behandla prostatit hos män, de är ordinerade vid utseendet av de första tecken på sjukdom. Vilka av de moderna drogerna på marknaden är den mest effektiva och snabba agerande vi kommer att överväga i den här artikeln.

Det är värt att notera att denna sjukdom ibland är felaktigt identifierad med en annan patologi, prostata adenom. Och även om orsakerna och mekanismen för utveckling av dessa sjukdomar är olika, har behandlingen i vissa fall liknande egenskaper.

Tecken på prostatit hos män

Hos män börjar de första tecknen på prostatit med en obehaglig och smärtsam urinering. Det finns ett behov av att stå upp 1-2 gånger om natten på toaletten. Efter ett tag kommer det att skjuta eller dra smärta i perineum och ovanför puben, det finns möjlighet att smärta i penis och anus.

Urinering blir snabb och smärtsam, urinmoln. Smärta kan manifestera med avföring. Det händer att patienten märker fördelningen av droppar av vit hemlighet på morgonen. Kroppstemperaturen stiger till 38 grader.

Prostatit är en smutsig sjukdom i modern urologi. Män föredrar att vara tysta under en lång tid och gömma symptom, hänvisar till läkaren endast om smärtan blir helt enkelt outhärdlig. Detta är en frivolous hälsoinriktning. Konsekvenserna efter ett sådant beteende kan vara mycket komplexa, inklusive infertilitet och inflammatoriska processer hos organen.

Det är också värt att notera att symptomen på prostatit har tecken på andra farliga sjukdomar som cystit, godartade prostatatumörer, blåscancer.

Vilka läkemedel används för att behandla prostatit?

En specialist, baserat på könens tillstånd, kan ordinera en (eller flera) av följande former av medicinering:

 1. Ljus för rektal ingång. Sådana droger förbättrar metabolismen.
 2. Injektioner. De främjar snabb penetration av läkemedlet i kroppen, stimulerar immun- och vaskulära system. Det mest populära sättet för injektioner är Prostatilen.
 3. Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) - förhindra utveckling av inflammatoriska reaktioner.
 4. Instillation. Med denna typ av behandling administreras läkemedlet av läkaren direkt till destinationen.
 5. Microclysters. De anses vara en folkmetod. Eftersom läkemedel använder infusioner och decoctions av örter, är det baserat på temperatur och medicinska effekter. Det utförs före sänggåendet, prostata körteln efter proceduren bör inte överföras och superkylas.
 6. Tabletter. Oftast innebär behandling av prostatit med tabletter användningen av antibakteriella läkemedel som har ett brett spektrum av effekter. Särskilt i fall där specifika patogener inte är etablerade.
 7. Alfa-adrenoblocker - har en liknande effekt genom att blockera alfa-adrenoreceptorerna i det sympatiska nervsystemet.

Varje läkemedel har sina egna särdrag och kan passa en patient, men en annan gör det inte. Den mest effektiva botemedel mot prostatit är en apparat som speciellt väljs av läkaren för patienten, med hänsyn till hans individuella egenskaper och särdrag hos sjukdomsbanan.

antibiotika

Om det är bestämt att prostatit orsakas av bakterier, ska antibiotika ordineras. Välj främst droger med ett brett spektrum av åtgärder, det vill säga de som kan förstöra flera typer av mikrober.

I allmänhet är antibiotika representerade av tre grupper av läkemedel:

 • Fluoroquinolaminer - Ciprofloxacin, Norfoxacin, Levofloxacin, etc.
 • Tetracykliner - Oxytetracyklin, Minocyklin, Doxycyklin, etc.
 • Penicilliner - Oxacillin, Carbenicillin, Ampicillin och andra.

Ofta använder behandlingen ljus som används rektalt (de sätts in i anus). Sådana läkemedel stoppar effektivt smärta och har en antibakteriell effekt. Injiceringslösningar penetrerar mest i kroppens vävnader. De har en systemisk effekt som utövar en stimulerande effekt på immunitet och kärlsystemet.

smärtstillande medel

Denna grupp droger gör livet enklare för många patienter. I regel används följande läkemedel som narkosmedel för behandling: Aspirin, Ibuprofen, Diklofenak. Dosen ska dock kontrolleras med din läkare.

Alfablockerare

En grupp droger som slappnar av urinrörets smidiga muskler (urinrör) och blåsans hals, vilket bidrar till ett bättre urinflöde.

De vanligaste drogerna är:

 1. Tamsulosin (omnix, flomax) 0,4 mg en gång om dagen. Behandlingsförloppet är långt.
 2. Silodosin (urorek) 4 mg en gång om dagen. Behandlingsförloppet är långt.

Effekten av alfa-blockerare är inte riktad mot behandling av prostatit, men på eliminering av obehagliga symptom orsakade av sjukdomen. I detta fall är symtomen utveckling av akut eller kronisk urinretention.

Muskelavslappnande medel

De har en effekt liknande alfa-adrenerge blockerare, men riktas mot perinealområdet, som ständigt är i ökad ton med prostatit. Minska trycket på bäckenet, minska smärta.

Läkemedel som förbättrar blodcirkulationen

Med någon form av sjukdomen är det alltid ett brott mot blodcirkulationen, vilket leder till stillastående fenomen och tillåter inte organens vävnader att återhämta sig. Därför är det i komplex behandling nödvändigt att använda läkemedel som förbättrar blodcirkulationen.

För att normalisera fyllningen av blodkärl med blod används läkemedel som Escuzan, Pentoxifylline.

Fytoterapeutiska läkemedel

De är baserade på naturliga örter. Minska ödem i prostatakörteln, dess inflammation, förhindra stagnation, återställa utflödet av fysiologiska vätskor. Populära är droger baserade på pumpa frön, krypande palmfrukter och sabal.

vitaminer

Intag av vitaminer är nödvändigt för att stärka kroppens immunförsvar, vilket påverkas allvarligt under prostatit. Den kroniska kuren av sjukdomen påverkar starkt människans skyddsfunktioner, så vitaminer tas i samband med den huvudsakliga läkemedelsbehandlingen.

Effektiva botemedel mot prostatit: en lista och priser

Att välja något bästa läkemedel för prostatit, som skulle behandla alla män, oavsett orsaken till inflammation i prostata adenom, är inte möjligt. Eftersom ett antibakteriellt läkemedel, även om det är tre gånger effektivt läkemedel, inte kan hjälpa en patient med en parasitisk infektionsform och vice versa.

Men om vi överväger olika läkemedel som föreskrivs i dessa eller dessa fall kan de bästa drogen för prostatit vara:

 1. Prostatilen - i huvudsak är detta läkemedel för prostataadenom ett extrakt från prostata av tjurar. Det har en selektiv effekt på prostata och enskilda organ. Effekten av läkemedlet är att eliminera och minska ödemets ödem, bakteriostatisk effekt på utsöndringens mikroflora, en minskning av leukocyternas innehåll i kutens utsöndringar. Priset är 450 rubel.
 2. Vitaprost - tillgängliga i form av tabletter och suppositorier, som omfattar pulver "Samprost", reducerar ödem, trombos venoler, leukocytinfiltration och stagnation av sekret i bihålorna prostata. Priset är 900 rubel.
 3. Prostamol OOO är en växtbaserad beredning, vars huvudsakliga aktiva beståndsdel är ett extrakt från sabalpalms frukter. Priset är 850 rubel.
 4. Prostan är en syntetisk beredning baserad på finasterid, som, liksom Prostatilen, är extremt effektiv, men i motsats till det senare påverkar Prostan den totala mängden PSA. Det är denna speciella egenskap som ledde till långa studier för att bestämma om drogen ökar risken för att utveckla cancer i patienten. Priset är 300 rubel.
 5. Pepon är en örtberedning, skapad på basis av pumpa frön. Finns i form av kapslar. Formulering utvecklades väl som en medicin för behandling av prostata adenom i de tidiga stadierna av sjukdomsutveckling, eftersom dess ingående organiska ämnen, eliminera urinering störning uppstår från adenom, beskärs smärta och ökad potens. Priset är 950 rubel.

Effektiva medel för behandling av inflammation i prostatakörteln producerade en hel del, men du kan inte tilldela dem till dig själv efter att ha läst recensioner, även om någon kontra existerande.

Prostatilen för injektioner

Läkemedlet förbättrar aktiviteten i musklerna i blåsan och prostata, förbättrar blodcirkulationen i prostataorganen, påverkar positivt hela kroppens immunsystem.

Angivanden för antagning:

 • Kronisk prostatit, prostata adenom, fördröjning och kränkningar av urinering.
 • Kontraindikationer: Individuell intolerans mot läkemedlet.
 • Biverkningar: Ej identifierad.
 • Instruktioner för användning: intramuskulärt, 5-10 mg per dag, behandlingskurs - 50 till 10 dagar. Före användning ska pulvret spädas i 2 ml saltlösning eller i 2 ml novokain.

Vitaprost

Vitaprost-suppositorier refererar till snabbtverkande läkemedel och ordineras i kronisk form eller efter operation på prostatakörteln.

Detta läkemedel i form av rektala suppositorier har antibakteriell och antiinflammatorisk effekt. Ansökan uretrala suppositorier normaliserar processen och minskar risken för trombos i kärl av prostata och återställer funktionen av blåsmuskeln, och förbättrar kvaliteten av sperma.

Prostamol Uno

Läkemedlet reglerar funktionen hos organen i genitourinärsystemet, har antiinflammatoriska egenskaper och utövar en antiexudativ och antiandrogen effekt.

Det är indicerat för godartad prostatahyperplasi i steg 1 och 2, som en komplex terapi för prostatit. Kapsel tas oralt efter en måltid, helt med en stor mängd vatten, 320 mg / dag samtidigt. En detaljerad kurs ordineras av en läkare. Kostnaden är från 600 till 1100 rubel.

Peponen

Läkemedlet tillverkas på basis av pumpafröolja, i kapslar om 0,3 № 90. Det avlägsnar dysursymptom hos män, lindrar smärtsyndrom och främjar ökad potens.

Med långvarig användning minskar innehållet av lipider i blodet. Med prostata adenom utse 1 till 2 kapslar 3 gånger om dagen. Liksom varje växtberedning krävs det endast en långsiktig användning för att uppnå den önskade effekten.

Schema för behandling av prostatit med antibiotika

Prostatit kallas inflammation i prostata vävnaden. Prostatakörteln - ett organ i kroppen av den man som producerar prostatavätska, som utgör en del av sperman, och även spelar rollen av ventilen, som under erektion stänger utloppet av blåsan. Dessutom bidrar prostatakörteln till produktion av testosteron, som är ansvarig för maskulinitet.

klassificering

Prostatit är uppdelad i akut och kronisk, liksom infektiös (bakteriell) och icke-infektiös (abakteriell).

Orsakerna till denna sjukdom är följande:

 1. STI, det vill säga sexuellt överförbara infektioner (ureaplasma, klamydia, gonokocker, Candida-svampar etc.) kan penetrera och skada urinvävnaderna.
 2. Förvirrad blodcirkulation i bäckenet. Stagnerande fenomen, som observeras i prostata, kommer att leda till inflammation.
 3. En stillasittande livsstil. På risk är kontorsarbetare, förare och tjänstemän.
 4. Störd immunitet
 5. Regelbunden stress.
 6. Störning av hormonbalans.
 7. Brist på mikronäringsämnen och vitaminer i kroppen.
 8. Regelbunden hypotermi.

Det kan inte sägas att om du har frekventa stress eller du är bussförare, så kommer du att få 100% prostatit. Du kan dock säga att du är i fara, och du bör noggrant övervaka din hälsa.

Behandling av prostatit

Som vi ser finns det en hel del skäl för att utveckla prostatit, och nästan alla av dem på något sätt orsakas av olika mikroorganismer (virus, bakterier, svampar och protozoer).

När vi börjar behandla prostatit möter vi två mycket viktiga uppgifter: att förstöra patogenen och att ta bort inflammationen.

Det är värt att notera att för att avlägsna inflammation finns det en hel del tekniker, allt från medicinska förfaranden och slutar med folkmedicinska lösningar. Men för att övervinna patogenen kan bara antibiotika hjälpa oss, vilket förresten inte alltid klarar sig själva.

Detta beror på det faktum att antibiotika kan verka på bakterier och protozoer, medan samma virus har full motstånd mot dem, och mot svampar finns en speciell antifungal behandling.

Hur man behandlar prostatit med antibiotika

Idag finns det också ett stort antal antibakteriella läkemedel och behandlingsregimer för prostatit med antibiotika. Men man måste komma ihåg att för en lyckad behandling är det bäst att bestämma vilken typ av patogen som helst. Du kan använda antibiotika och ett brett spektrum av åtgärder, men deras effektivitet är mycket lägre än antibiotika, som skärps för en viss patogen.

För att bestämma typen av patogen utförs en särskild analys. Det behöver bara juice i prostatakörteln. Dessutom utförs en annan analys för att testa känsligheten hos en viss patogen till ett antal antibiotika. Dessa tester kommer att underlätta behandlingen i framtiden. Och det är därför som goda läkare inte ordinerar läkemedel omedelbart till patienten, men föredrar att vänta på testresultaten först.

Kortfattat om sjukdomsformer

Valet av läkemedlet beror helt och hållet på vilken form av prostatit det är, i vilket skede det är och vad patientens allmänna tillstånd är.

Det finns 2 former av sjukdomen:

 1. Akut. Symtom är väl uttalad. Patienten är orolig för den oupphörliga klåda i ljummen, urinering av fraktionerade delar, smärtsamt och svårt. Sällan kan det åtföljas av hög temperatur. Om du går till en läkare i tid och tar en behandling, är prognosen en fullständig återhämtning
 2. Kronisk. Sjukdomen är återkommande. Perioderna för förvärring följs av perioder av eftergift. Förekommer i situationer där akut prostatit inte har botats eller om behandlingen inte var korrekt. Det är som regel mycket svårt och prognosen är mycket ogynnsam, upp till prostata adenom eller prostatacancer.

Behandling av det akuta stadium av prostatit tar endast 3-5 veckor. Vad gäller det kroniska scenet är allt här mycket långsammare. Effekten av behandlingen kan bara bytas efter några veckor, och återhämtningen kan fördröjas i sex månader.

Hur man väljer ett läkemedel

Antibiotika har olika förmåga att tränga igenom skalet av något organ och ackumulering i detta organ för att uppnå effektiv koncentration. Det är därför som innan behandlingen påbörjas är det så viktigt att först genomföra en analys av känsligheten hos en viss patogen mot antibiotika och först då börja behandla. I vår tid leder den oordnade administreringen av antibiotika till det faktum att mikroorganismer utvecklar resistens mot läkemedel snabbare än läkemedelsföretag producerar dem. Till sist kan vi naturligtvis få en situation där vi helt enkelt inte har antibiotika.

På grund av detta föredrar behöriga specialister att vänta på resultaten av analysen, och först då förskriva det nödvändiga läkemedlet. Om läkemedlet är ordinerat tidigare och inte det som behövs kommer det inte att göra kroppen bättre, men mikroorganismen börjar utveckla motstånd mot detta läkemedel. Och även om det inte är så kritiskt i den här situationen, eftersom bakterien inte kommer att kunna sprida sig speciellt, men även i denna situation får man inte glömma det.

Dessutom är spektrumet av verkan av antibiotika också viktigt. Ju bredare detta spektrum desto mer sannolikt är det att klara alla patogener. Men glöm inte att ju bredare spektrumet av handling, desto svagare antibiotikum för en viss parasit.

Viktiga nyanser

Under behandlingen av bakteriell prostatit bör antibiotika helt eliminera alkohol från kosten. Även små doser alkohol, i form av ett glas på middag, kan försvaga antibiotikas funktion och försämra också ditt övergripande tillstånd.

En annan viktig nyans är att alla starka antibiotika har en spermatoxisk effekt. Därför ska det ta cirka 5-6 månader efter avslutad användning av antibiotika och före uppfattningsdatumet.

Vidare bör du vid behandling med antibiotika försöka utföra andra åtgärder som förbättrar prostata körtelens arbete. Det är bra att genomföra massageprocedurer, olika terapeutiska och, naturligtvis, vitaminer.

Grupper av antibiotika

Det bör komma ihåg att det som skrivs nedan är skrivet endast för informationsändamål. Under inga omständigheter ska du själv diagnostisera dig själv eller dina vänner med prostatit och behandla det utan att ha råd med en specialist.

Det finns 6 huvudgrupper av antibiotika som kan hjälpa en person att övervinna prostatit

penicilliner

Amoxicillin och Amoxiclav. Läkare tycker om att använda denna grupp av antibiotika på grund av att deras verksamhet är väl undersökt. Amoksiklav frisätts i form av ett pulver, en tablettform eller i form av en oral suspension. En enstaka dos är lika med 250 eller 500 mg, den dagliga dosen får inte överstiga 2 g. Läkemedlet rekommenderas att delas upp i 3-4 doser. Amoxicillin används huvudsakligen i tablettform. En enstaka dos på 500-1000 mg, den dagliga dosen får inte överstiga 3 g. Droppintaget är också uppdelat 3-4 gånger.

tetracykliner

Doxycyklin och tetracyklin. Antibiotika i denna serie förskrivs som regel med prostatit, som orsakades av klamydia eller mykoplasma. Formlösning tetracyklin-tablett. Enstaka doser är 250 mg. Dagligt intag överskrider inte 1 g. Läkemedlet ska delas 4 gånger om dagen. Doxycyklin har också en tablettform. En enstaka dos är 100 mg. Den dagliga överskrider inte 200 mg. Ta det 2 gånger om dagen.

Tsefalospariny

Ceftriaxon och Cefuroxime - dessa antibiotika har ett brett spektrum av effekter. Ceftriaxon Cefuroxim och förmår strida mot anaeroba infektioner, såväl som både gram + och gram bakterier (Proteus, Staphylococcus, Streptococcus, och Haemophilus influenzae). Ceftriaxon administreras uteslutande parenteralt, dvs intravenöst eller intramuskulärt. Det finns ingen tabellform. Enlig och daglig dos är från 1 till 2 g. Detta beror på det faktum att läkemedlet administreras en gång om dagen. Metoden för administrering av cefuroxim är samma som för ceftriaxon. Endos är från 750 till 1500 mg, och dagligen från 2 till 6 g. Godkänd 3 gånger om dagen.

fluorokinoloner

Oflaxacin och Ciprofloxacin - har ett brett spektrum av åtgärder. De är inte valfria läkemedel. Deras huvudsakliga särdrag är att de tränger in i prostatakörteln och ackumuleras där. De används för att upptäcka många gram + och grambakterier, liksom klamydia, mycoplasma gardnerella och ureaplasma. Oflaksatsin producerar uteslutande i kapslar. Kapslar kan vara 200 och 400 mg. Det tas en gång om dagen. Ciprofloxacin har en tablettform, men används ofta som en injektion. Enstaka doser är 200 eller 400 mg. Den dagliga kan nå 800 mg. Läkemedlet tas 2 gånger om dagen.

makrolider

Josamycin och Azithromycin, som också kallas Sumamed.

Huvudskillnaden är förmågan att kumulera i prostatakörtelns vävnader. Fördelen med antibiotika i denna serie är låg toxicitet. Jozamycin är tillgängligt i tablettform. En enstaka dos är 250, 500 eller 750 mg. Den dagliga dosen 1-2 g. Den tas 3 gånger om dagen. Azitromycin har en tablettform och en pulverform för injektion. En enstaka dos är 150 eller 300 mg. Dagligen - 300 eller 600 mg. Läkemedlet tas 1-2 gånger om dagen.

Aminoglikazidy

Kanamycin, Gentamicin, 5-NOC. Dessa antibiotika har ett brett spektrum av åtgärder och används i situationer där det är omöjligt att korrekt identifiera orsaksmedlet för prostatit. Gentamicin är endast tillgängligt i form av en injektionsvätska. Den appliceras i en hastighet av 2-5 mg per 1 kg kroppsvikt 1-3 gånger om dagen. Kanamycin har samma form av frisättning. Endosdosen är 500 mg. Den dagliga överskrider inte 1-2 g. Dagen tas 2-4 gånger. 5-NOC finns som dragee. Enstaka doser är 100-200 mg. Den dagliga når 800 mg. Det tas 4 gånger om dagen.

Återigen påminner vi oss om att en specifik behandling ska bestämmas av en läkare. Idag finns det ingen ideell ordning för behandling av prostatit, vilket skulle vara absolut för alla människor.

I akut form av prostatit behöver du dricka antibiotika i ca 2-4 veckor. Då kommer det att vara nödvändigt att ta om testen och om nödvändigt återigen dricka läkemedlet.

Allmänna rekommendationer

Vad bör förstås av personer som är förskrivna antibiotika

 1. Antibiotika bidrar till det faktum att kroppens immunitet minskar på grund av undertryckandet av normal mikroflora. För att upprätthålla immunitet rekommenderar läkare att probiotikaprocessen ska druckas omedelbart efter eller under antibiotikabruk.
 2. Antibiotika orsakar ganska ofta allergiska reaktioner. Oavsett det är det rekommenderat att dricka antihistaminerna. Dessa läkemedel förutom att förhindra allergiska reaktioner tillåter inte heller utvecklingen av candidiasis.
 3. Långtidsanvändning av antibiotika har en negativ effekt på levern. Under ett långvarigt intag av antibiotika (mer än 2 veckor) bör regelbundet dricka hepatoprotektorerna.
 4. Om du inte känner lättnad efter behandlingen, är det nödvändigt att informera den behandlande läkaren om det. Vid akut form av pankreatit kan förbättring av tillståndet observeras om 5-6 dagar.
 5. Det är strängt förbjudet att minska doserna oberoende eller att avbryta behandlingen. Om du känner dig bättre, och sedan minskat dosen av läkemedlet eller ens slutat ta det, kommer symtomen att komma tillbaka, eftersom mikroorganismen som orsakar sjukdomen ännu inte har fullständigt förstörts.
 6. Om du tar antibiotika i tablettform bör du kombinera sin mottagning med matintag. Faktum är att antibiotika, som många andra droger, har en destruktiv effekt på magslemhinnan. Tar piller under måltider eller med ett litet mellanmål som räddar dig från att utveckla sår.

Vid kronisk prostatit är det nödvändigt att regelbundet dricka antibiotika.

Detta beror på det faktum att fullständigt hantera kronisk prostatit för en behandlingstid inte fungerar.

Många män skäms över prostatit och på grund av detta är de rädda för att vända sig till en specialist. Det finns inget skamligt i denna sjukdom. Nuförtiden undergrävs immuniteten av många, och orsaken till bakteriell prostatit kan vara ett banalt besök i bastun eller pool.

Och kom ihåg igen, alla försök till självbehandling av prostatit leder bara till att det kommer att gå från en akut form till en kronisk och du behöver fortfarande vända dig till en specialist och konsekvenserna blir mycket värre.

Ta hand om din hälsa och var inte rädd för att kontakta en specialist.

Behandling av prostatit, etiologi och symtom på sjukdomen

Inflammation av prostata körteln är en vanlig anledning till att en man ska gå till en urologisk klinik.

Behandling av prostatit är att identifiera orsaken till sjukdomen och utnämning av speciella läkemedel för att förbättra käftens funktion.

Dessutom spelar den aktiva rollen i livet, regelbunden träning och fysisk terapi en viktig roll i terapin.

Dessutom har urologer inget emot behandling av prostatit med användning av traditionella medicinrecept. För att undvika förvärring av sjukdomen är det bättre att applicera dem samtidigt med läkemedelsbehandling.

Orsakerna till inflammation i prostata är:

 • stagnation i bäckenområdet på grund av stillasittande livsstil;
 • sexuellt överförbara sjukdomar;
 • urinvägsinfektion;
 • långvarig abstinens från kön;
 • avbrott av samlag
 • komplikationer efter kateterisering av urinröret
 • konstant superkylning;
 • missbruk av alkohol, kryddig och kryddig mat;
 • infektioner av andra organ (t.ex. angina, bihåleinflammation, lunginflammation, karies) mot försvagad immunitet.

I form av flödet isoleras akut och kronisk prostatit.

Beroende på den etiologiska faktorn skiljer sig följande former av sjukdomen:

 • Akut bakteriell prostatit orsakas huvudsakligen av gram-negativ patogen mikroflora. Detta är E. coli (Escherichia coli), gonokocker (Neisseria gonorrhaeae), Trichomonas (Trichomonas vaginalis).
 • Kronisk bakteriell prostatit diagnostisera i nästan 30% av fallen. Dess främsta orsak är infektion med klamydia (Chlamydia trichomonas), ureaplasma (Ureaplasma urealyticum), mykoplasma (Mycoplasma). Sjukdomen kan förekomma antingen ensam eller som en komplikation av den akuta formen av prostatakörtelns inflammatoriska process.
 • Granulomatös prostatit är relativt sällsynt. Det orsakar syfilis, könsorganets tuberkulos, svampinfektioner.
 • Kronisk icke-bakteriell prostatit förekommer i de flesta fallen hos män över 50 år. Dess främsta orsak är åldersrelaterade cirkulationsstörningar.

Hemligheten i prostatakörteln har en viss antimikrobiell aktivitet och hanterar effektivt infektionen.

Därför uppträder vanligtvis utvecklingen av en bakteriell typ av patologi i närvaro av stillastående fenomen i könsområdet. Av denna anledning anser vissa experter att bakteriell prostatit är den första etappen av icke-infektiös kronisk inflammation.

Den akuta formen av sjukdomen är vanligen åtföljd av sådana symptom:

 • känsla av tyngd i perineum, särskilt i sittande läge
 • frekvent uppmaning att urinera, ibland är de falska på grund av kompressionen av urinröret, förstorad i storlek av körteln;
 • svår, smärtsam urladdning av urin;
 • smärta i perineum med bestrålning i penis och anus
 • känsla av närvaron av en främmande kropp i ändtarmen
 • smärta under tarmrörelsen
 • ökning i temperaturen till 38 - 40 ° C.

Om behandlingen av akut prostatit startas snabbt, förbättras patientens tillstånd redan 3: e-4: e dagen. I avsaknad av adekvat terapi föreligger emellertid en risk för att utveckla en purulent abscess av prostata. Detta kräver omedelbar medicinsk vård i en sjukhusinställning. Nedan listar vi tecknen på kronisk prostatit.

smärta. Det är av varierad natur, kan uppstå under urinering, ejakulering eller i vila. Intensiteten beror på många faktorer. Ibland klagar en man helt enkelt på en tunghet, och i vissa fall behövs en bedövning. Lokalisering av smärta är också annorlunda - i perineum, glanspenis, testiklar eller rektum.

Micturition störningar. Detta är en frekvent uppmaning att gå på toaletten, särskilt på natten, en svag, intermittent ström av urin, en känsla av att blåsan inte är tillräckligt tömd. Brott mot den sexuella funktionen uppträder i form av tidig utlösning eller försvagning av erektionen.

Psykologiska symptom. Patienter klagar över sömnlöshet, ökad svettning, irritabilitet, snabb trötthet. Dessa tecken passerar i en remissionfas och förvärras under aktiveringen av processen. Specialister betonar att det är nödvändigt att skilja adenom i prostatakörteln från dess inflammation.

Adenom är godartad hyperplasi (ökning i storlek) hos orgeln. Denna sjukdom är förknippad med åldersrelaterade förändringar i den hormonella bakgrunden hos en man och kräver samråd med andrologen. Behandling av prostatit läkaren producerar genom att förskriva läkemedel för lokalt (suppositorium) och systemisk användning (tabletter och injektioner vid sjukdoms akuta sjukdom).

Terapi riktar sig till:

 • stoppa bakteriell aktivitet;
 • förbättring av mikrocirkulation och cirkulation;
 • eliminering av ödem;
 • upphörande av den inflammatoriska processen
 • normalisering av utflöde av utsöndring från prostata;
 • förbättring av immunsystemet;
 • om nödvändigt, korrigering av hormonella störningar.

Enligt patientens recensioner ökar effektiviteten av läkemedelsbehandling av prostatit med samtidig konsumtion av buljonger och tinkturer från olika medicinska växter:

 • olja från pumpa frön;
 • löv, rötter och frukt av persilja;
 • biodlingprodukter (honung, propolis, perga, zabrusi);
 • bark av asp
 • celandine juice;
 • Skal av kastanj
 • tinktur av hemlock.

Nyligen har socotyping blivit populär. Denna teknik hjälper till att rengöra kroppen av toxiner, stärka immunsystemet, normalisera arbetet i tarmar, lever och njurar, och stabilisera vikten. Förutom behandling av prostatit hjälper cocoterapi till att hantera många andra kroniska sjukdomar. Detaljer om denna metod kan läsas på specialiserade forum.

Behandling av prostatit hos män: läkemedel och principen om deras verkan

Förutom sådan fysioterapi som transrektal massage i prostatakörteln, termisk mikrovågsterapi, vid behandling av prostatit, förskriver män sådana läkemedelskategorier:

 • antibiotika;
 • icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel;
 • beredningar på växt och biologisk basis
 • angioprotektorer och vasodilatormedel;
 • a-adrenerga blockerare;
 • antispasmodika;
 • hämmare av 5-a-reduktas;
 • immunomodulatorer.

Antibakteriella läkemedel för behandling av prostatit hos män förskrivs nästan alltid oavsett sjukdomsformen. Detta är inte helt korrekt.

Behovet att använda antibiotika bör bekräftas av resultaten från laboratorietester. Gör den så kallade bakposev hemliga prostata. Studien visar inte bara närvaron eller frånvaron av patogen mikroflora, men också dess känslighet mot vissa antibakteriella läkemedel.

Varaktigheten av behandlingen är från 2 till 4 veckor, om det behövs, fortsätt i ytterligare en månad. När läkemedlet ordineras beaktas dess förmåga att ackumuleras i vävnaderna i prostatakörteln. Fluoroquinoloner, antibiotika i penicillinkoncernen, lincosamider, tetracykliner, makrolider äger denna egenskap. Ibland antimikrobiell behandling indikeras och med risk för komplikation av icke-infektiös prostatit genom bakteriell infektion. Dosering av droger beräknas individuellt baserat på ålder, patientens tillstånd och närvaron av samtidiga sjukdomar i njurarna, leveren, matsmältningssystemet.

För att behandla akut prostatit hos män föredrar läkare injektioner och växlar sedan till tabletter. Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) används för att eliminera smärta och svullnad. Effekten av droger är baserad på inhibering av prostaglandinsyntes och blodplättsaggregering, de viktigaste faktorerna i utvecklingen av inflammatorisk process och åtföljande ömhet, feber och svullnad.

Vid behandling av prostatit hos män är läkemedlen lämpliga för topisk applicering i form av ljus. Detta säkerställer en snabb intag och maximal koncentration av den aktiva substansen i organ. Spasmolytika och a-adrenoblocker underlättar urinering med inflammation i prostata. Svårigheter med att tömma blåsespecialisterna är inte bara förknippade med mekanisk komprimering av urinröret med en förstorad prostata.

Orsaken till detta symptom är också en reflex spasm av urinvägens smidiga muskler. Svårighet att urinera, inte helt utmattad blåsan kan orsaka sekundär bakterieinfektion, ackumulering av sand och bildande av stenar. Adrenoblockers verkan utvecklas gradvis. Nästan 90% av patienterna noterade förbättring efter 1 till 2 veckor efter starten av behandlingen. Spasmolytika "fungerar" lite snabbare, dessutom lindrar de smärtan.

Fytopreparationer (Prostamol, Afala, etc.) och medel som bygger på utsöndring av prostatakörteln (Prostatilen) i form av tabletter eller ljus har en komplex effekt. De har inte lika uttalad effekt som syntetiska läkemedel.

För behandling av prostatit hos män används läkemedel-fytopreparationer antingen som en del av komplex terapi eller i eftergift för förebyggande av sjukdomsförstöring. Angioprotektorer kan användas i form av kapslar eller salvor för extern användning. Deras åtgärder är inriktade på att normalisera blodcirkulationen i prostatakörteln. Förbättring av venöst utflöde främjar snabb avlägsnande av inflammatoriskt exsudat och eliminering av puffiness.

Immunomodulatorer vid behandling av prostatit hos män används för att stärka kroppens försvar. Faktum är att försvagning av immunitet inte spelar den minsta rollen i utvecklingen av inflammation, i så fall ökar risken för olika bakteriekomplikationer. Utbredd användning av preparat av tymus körtel, interferoner, stimulatorer av sin egen immunitet.

Dessutom används multivitaminkomplex för behandling av prostatit hos män (vilket läkemedel att välja patienten bestämmer, beroende på pris och tillverkare). Med en stark nervös spänning uppvisar sömnlöshet ett ljust lugnande medel och antidepressiva medel. Om ultraljudsundersökning av organens urinvägar uppvisade ackumulering av sand i njurarna väljs lämpliga läkemedel för att förhindra att sten bildas.

Hur man behandlar prostatit hemma: kost, motion, recept av traditionell medicin

Prostatakörteln är huvudorganet hos det manliga könsystemet, så många är intresserade av behovet av hormonbehandling i utvecklingen av den inflammatoriska processen. Experter är överens om att sådana mediciner endast är nödvändiga i avsaknad av effekten av huvudterapin av avancerad prostatit. I synnerhet gäller följande:

Preparat av gruppen glukokortikoider (Prednisolon, Cortison). För att minska biverkningar och systemiska effekter, ordineras de topiskt med hjälp av elektrofores.

inhibitorer 5-α reduktas. Läkemedel i denna grupp är inte hormoner. Mekanismen för deras verkan är baserad på att minska effekten av androgener på prostatakörteln. Således reduceras organs storlek och symptomen på prostatit lindras.

Testosteron för att förbättra sexuell funktion. Utnämnd extremt sällan av medicinska skäl och efter blodprov för innehållet i större hormoner. Läkare råder att öka effektiviteten av läkemedelsbehandling och minska dess längd med medel från arsenalen av traditionell medicin.

Hur man behandlar prostatit med folkrecept:

 1. Skal kastanjarna och finhacka skalen och häll den med ett glas vodka. Infusera på en sval torr plats i 14 till 20 dagar. Torka sedan och tillsätt 100-150 ml rent vatten vid rumstemperatur. Ta 10 droppar två gånger om dagen på tom mage i 2 veckor. Då måste du göra en sju dagars paus och upprepa behandlingen.
 2. Olja från pumpa frön rekommenderas att dricka på en matsked före varje måltid.
 3. Värm ett glas vegetabilisk olja på ett vattenbad och tillsätt 2 matskedar vatten till det. av mark propolis och fortsätt uppvärmning tills fullständig upplösning. Den erhållna blandningen används som en salva 1 gång per dag före sänggåendet. Behandlingstiden är 28 till 30 dagar.

En bra effekt har en regelbunden massage i prostata. Du kan göra det själv, be om hjälp från en älskad eller använd en av de speciella enheterna, i en mängd presenterade på den moderna marknaden. Kontraindikation för massage är bildandet av stenar i prostatakörteln (beräknad prostatit).

Även denna procedur rekommenderas inte för försvagning av sjukdomen, som åtföljs av smärta och feber. Dessutom, när man bestämmer sig för att bota prostatit, hjälper fysiska övningar. Moderata sportbelastningar tjänar som en utmärkt profylax av kongestiva fenomen i bäckenområdet, hjälper till att bekämpa fetma.

Urologer rekommenderar att man utför sådana element av gymnastik:

 1. Kegelövningar består av rytmisk spänning och avslappning av skrotmusklerna. De måste utföras minst 30 gånger 3 till 4 gånger om dagen.
 2. Går på trappan eller lyfter knäna till bröstet medan du står.
 3. Knäböj.
 4. Björk. "
 5. Öka dina ben upp på tvärstången.

Du kan också göra video yoga lektioner. Cure prostatit kommer att hjälpa inverterade asanas, andning övningar. Men det betyder inte att du efter att ha tränat kan fortsätta att leda en stillasittande livsstil. För effektiv profylax av prostatit och impotens rekommenderar experter att representanter för det starkare könet flyttar så mycket som möjligt.

Ett bra komplement till de traditionella metoderna för behandling av sjukdom är hirudoterapi. Kursen är 8 till 9 procedurer, det är bättre att starta dem i början av en akut inflammatorisk process.

Effektiviteten av manipulering beror på följande faktorer:

 • under leech-förfarandet släpps substansen hirudin, vilket spädar blodet och underlättar dess cirkulation;
 • ödem försvinner på grund av utsöndring av inflammatoriska exsudater;
 • Reflexverkan på aktiva punkter i bäckenområdet och könsorganen.

Det är nästan omöjligt att behandla prostatit utan att observera en lämplig diet. Det är nödvändigt att ge upp alkohol, kryddig, rökt, kryddig och salt mat. För att ge företräde följer juicer från gröna grönsaker (särskilt spenat, gröna), fettfattiga sorter av kött och fisk, drick mycket vätskor (vatten, komposit, fruktdrycker).

På alla åldrar är zink användbart. Detta mineral stimulerar spermatogenes, förbättrar kvaliteten på hankönet. I stora mängder finns det i nötkött, pinjenötter, jordnötter, baljväxter.

Men trots alla ansträngningar från läkare är det omöjligt att bota försummade former av icke-bakteriell eller infektiös prostatit med uttalat ödem och smärtssyndrom med hjälp av mediciner och fysioterapi. I sådana fall kommer endast kirurgi att hjälpa till. För att undvika det måste du övervaka din vikt, delta i lämplig ålders- och hälsosport. Det är också nödvändigt att undvika hypotermi, för att förhindra utvecklingen av kroniska infektioner.

Förberedelser för behandling av prostatit: en jämförande egenskap

Val av läkemedel för behandling av inflammation i prostatakörteln kräver ett individuellt tillvägagångssätt. Vid förskrivning av läkemedel måste läkaren ta hänsyn till förekomsten av kontraindikationer, egenskaperna vid sjukdomsförloppet och kostnaden för droger för behandling av prostatit.

Deras korta översikt ges i tabellen:

Uppenbarligen är sortimentet av medel för behandling av inflammation i prostatakörteln bred. Men höga kostnader betyder inte alltid effektivitet. Välj ett läkemedel för behandling av prostatit och deras dosering ska bara vara en läkare. Samråd med en specialist är också nödvändig innan du använder traditionell medicin med honung eller medicinska örter.