Huvud
Strömförsörjning

Modernt läkemedel för prostatit

Prostatit. Denna diagnos kommer att panikera någon som har minst den minsta kunskapen inom urologiska sjukdomar. inflammation i prostatan - är ett allvarligt problem med män i åldern 20 till 50 år står inför. Anledningen kan vara både dålig ekologi och andra yttre faktorer. Bli ägare av prostatit kan vem som helst som slarvigt om sin hälsa, flytta lite, är promiskuös och missbruk spirtnym.Izbavitsya av denna sjukdom kan vara, men det tar tid, tålamod och en stadig följa alla krav i den behandlande läkaren.

Behandling av prostatit

Ta terapeutiska åtgärder mot prostatit följer den inledande fasen av sjukdomen. Akut form av inflammation i prostata kan botas utan konsekvenser, men den kroniska formen kan leda till allvarliga komplikationer. Running prostatit hotar infertilitet, impotens, skleros, adenom och prostatacancer. För att förhindra övergången från akut prostatit till kronisk, efter att ha upptäckt synliga symptom på sjukdomen, bör du konsultera en specialist. Förutom detta är varje sex månader nödvändig för att diagnostisera förekomsten av sjukdomar i det genitourinära systemet. Prostatit visar inte alltid ljusa symtom och därför är det mycket problematiskt att etablera det på ett tidigt stadium.

Läkemedelsbehandling av prostatit i vår tid anses vara den mest effektiva och används vid varje stadium av sjukdomen. Behandling av inflammation i prostatakörteln innehåller ett antal droger som kombinerar positiv påverkan på prostata och hjälper till med att bli av med sjukdomen.

Förteckning över läkemedel

Vilka läkemedel används för att behandla prostatit och vad är deras effekt?

 • Antibiotika. Dessa innefattar beredningar av gruppen pencniclinovyh, fluorokinoloner, tetracyklin, cefalosporiner, makrolider. Utnämnd oavsett form av prostatit, med dess exacerbationer och återfall. De skiljer sig åt i deras sammansättning, förmåga att ackumuleras i prostata vävnader i den erforderliga kvantiteten och grad av verkan på patogener. Användningen av antibiotika syftar till att avlägsna inflammation och eliminera huvudorsaken till dess utseende - infektion. Formutsläpp: tabletter, injektioner, suppositorier (som inkluderar ett antibiotikum).
 • Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel. Den aktiva beståndsdelen är dexlofenak, ketaprofen. Används i de första stadierna av terapi för att lindra inflammation, svullnad och smärtsymptom. Produceras huvudsakligen i form av rektala suppositorier. Påverka de olika typerna av patogener.
 • Spasmolytika. Analoger av dessa läkemedel är muskelavslappnande medel. Baclofens verkan syftar till att slappna av mjuk muskler i körteln för att eliminera spasmer och lindra smärta i perineum och bäckenregionen. De lindrar tillståndet och lindrar smärta.
 • Alfablockerare. Denna kategori av droger innefattar: Terazozin, Doxysosin, Alfuzosin, Tamsulosin. Med kronisk prostatit finns det problem med urinering och naturlig utsöndring av prostata. Detta är resultatet av spasmer och neuromuskulära störningar. Alfa-adrenoblockers normaliserar tillståndet för smidiga muskler och blockerar nervimpulser. Detta bidrar till att eliminera stagnation, normal urin och utsöndring av körteln.
 • Vitaminer och makroelement. I komplex terapi behövs för att stärka immuniteten, så att kroppen har förmåga att självständigt motstå infektionen och kämpa med patogener. Särskilt viktigt för den manliga kroppen är zink, vitamin A, C och E. Den bästa komplexa vitaminberedningen är Vitrum.
 • analgetika. Utsedd i fall där prostatit åtföljs av svår smärta, skärningar och konstant obehag. Exkret från denna grupp Analginum, Novokain, Anestezin, Antipirin. Effektivare dessa läkemedel i form av mikro-enemas, eftersom i denna form har en direkt effekt på prostata. I form av tabletter används också, men i detta fall är läkemedlets analgetiska effekt mindre uttalad.
 • Immunmodulerande medel. De spelar en viktig roll för att stärka skyddsfunktionerna hos människokroppen. Det bästa är immun, immunoglobulin, pentoxyl och metyluracil. Bland immunstimulans stimulans utsöndras också Cycloferon, Neovir och Viferon.
 • Hormonala läkemedel. De uppstår när det föreligger en kränkning av hormonell bakgrund och hormonella störningar.
 • Antikolinerge läkemedel. Den vanligaste användningen av denna serie är oxybutynin, trospium och tolterodin. Normalisera urinering och arbete i genitourinary system, återställ sexuell funktion.
 • Bio-regulatorer (peptider). Dessa är alla kända Vitaprost och Prostatilen preparat. Sådana droger innehåller i sig komponenter av prostatakörteln, vilka isoleras hos nötkreatur. Dessa substanser har antiinflammatoriska egenskaper, lindrar ödem och förhindrar bildandet av trombi i små kärl i prostata vävnaden.
 • antidepressiva medel. Behålla nervsystemet i män med prostatit. Som du vet, orsakar den långvariga förloppet av denna sjukdom med uttalade symptom allvarliga psykiska störningar, neuroser och depression. För att undvika utseende av sådana tillstånd är det nödvändigt att ta antidepressiva medel eller lugnande medel tillsammans med andra läkemedel.

För att hitta lämpliga droger och göra ett intagskort måste du kontakta din läkare som ska genomföra undersökningen och bedöma tillståndet för prostata. Komplex drogbehandling av prostatit tillåter dig att glömma ett så allvarligt problem som inflammation i prostatakörteln och återgå till det normala livet!

Tabletter från prostatit hos män vid behandling av akuta och kroniska former av sjukdomen

Vad är prostatit, tyvärr vet många män nu. Tidigare ansågs denna sjukdom vara en åldersrelaterad sjukdom, men nyligen växer den snabbt yngre. Om sjukdomen inte stoppas i tid, kommer det att ta en kronisk karaktär. Och detta är fyllt med mycket obehagliga konsekvenser, inklusive problem med urinering och även med erektion.

I de tidiga stadierna av sjukdomsutvecklingen kan en patient dra nytta av sådana doseringsformer som tabletter. Korrekt utvalda läkemedel kommer att sakta ner utvecklingen av inflammation och återställa funktionen i prostatakörteln. Syftet med behandlingen är dock en specialists privilegium.

Vilka tabletter för prostatit kommer att hjälpa till i ett visst fall, kan bara lösas av en läkare baserat på följande viktiga faktorer:

 • patientens ålder
 • svårighetsgrad av sjukdomen
 • Förekomsten av sjukdomar förknippade med problem med prostatakörteln;
 • Förekomsten av kontraindikationer mot detta eller det läkemedlet.

Ta medicinering är nödvändigt vid första tecken på sjukdom. Det är pillerna i behandlingen av prostatit hos män är grunden för ytterligare behandling.

Indikationer för användning av tabletter

Tabletter är vanligtvis föreskrivna, med tanke på informationen om vilken typ av sjukdom som kan erhållas genom att passera vissa typer av test. Det kan vara infektiös prostatit, kronisk prostatit, icke-infektiös prostatit. Beroende på detta föreskrivs behandling. I sällsynta fall, när arten av sjukdomen inte är tydlig, föreskriver urologer behandling med bredspektrumläkemedel, vilket signifikant ökar risken att eliminera infektionen i prostata.

Det traditionella behandlingsregimen för olika typer av prostatit är som följer:

Tabletter från prostatit: en lista över droger

Behandling av prostatit kommer att bli effektivare om den utförs i ett komplex samtidigt som alla möjliga länkar i kedjan av inflammatorisk process påverkas. Det är därför med läkemedel som inte är begränsad till utnämningen av ett läkemedel, men använder en kombinerad terapeutisk behandling med flera läkemedelskategorier.

Vilka tabletter som är mest effektiva vid behandling av inflammation i prostata, kan endast avgöras av den behandlande läkaren. Att göra självmedicin är inte bara fel, men också hälsofarligt. Tänk på spektret av mediciner som oftast föreskrivs för prostatit hos män.

antibiotika

Antibakteriell terapi är ledande inom behandling av inflammation i prostata. För att korrekt fördela de nödvändiga antibiotiska tabletterna måste du först passera en bakteriekultur för att bestämma sjukdoms exakta natur.

Vanligtvis föreskrivs följande grupper av läkemedel:

Nonsteroidala antiinflammatoriska läkemedel

Dessa mediciner är bra för allvarlig smärta i perinealområdet. Nonsteroidläkemedel reducerar smärta och lindrar inflammation. På grund av detta förbättras patientens välbefinnande avsevärt.

I denna klass av droger är spasmolytika och muskelavslappande medel mest effektiva. Det är i sanning, trollspö för behandling av prostatit, eftersom de inte bara lindra smärta, utan också säkerställa korrekt blodflödet till bäckenorganen, samt öka utflödet av vätska från prostatakörteln.

Tabletter från den kroniska formen av sjukdomen i detta fall - midokalm och baclofen. De är dock kontraindicerade vid magsår, myasthenia gravis och allergiska manifestationer.

smärtstillande medel

Dessa läkemedel kan lindra patientens tillstånd vid tidpunkter med akuta smärta. Som smärtstillande tabletter används:

Den nödvändiga dosen i varje fall föreskrivs endast av läkaren, eftersom biverkningarna av sådana läkemedel är mycket olika.

Alfablockerare

Medicin för prostatit hos män i denna grupp bidrar till avslappning av urinrörets muskler och blåsans hals. Detta bidrar till ett bättre urinflöde. Sådana droger används i nästan alla behandlingsregimer för prostatit. Vanligtvis används:

Terapi med dessa droger är ganska lång tid. De flesta av alfa-adrenoblockerna syftar inte till att behandla själva sjukdomen utan eliminera obehagliga symptom som förhindrar att den fungerar fullt ut.

immunomodulatorer

Immunomodulerande läkemedel kan användas både i akut och kronisk prostatit. Immunomodulatorer stimulerar sin egen cellulära och humorala immunitet och stärker kroppens motståndskraft mot infektioner.

Ett utmärkt exempel på sådana droger är polyoxidonium.

Polyoxidonium (azoximbromid) kan användas förutom andra läkemedel för prostatit. Gränsvärdet för läkemedlet observeras under de tre första timmarna efter intag.

Växtbaserade tabletter och homeopatiska preparat

Växt- och homeopatiska läkemedel för prostatit är särskilt populära under det senaste decenniet. Om det är en fråga, än att behandla prostatit utan att tillgripa antibiotika, kommer den bästa lösningen vara en mottagning av homeopatiska och naturläkemedel. Behandling med sådana droger är vanligtvis effektiv och absolut säker. De har praktiskt taget inga kontraindikationer och biverkningar. Bland drogerna i denna klass är följande:

Vad att dricka extra med prostatit hos män

Idag arbetar apotekare för att skapa fler och fler nya läkemedel för prostatit, som används utöver bakgrunden till grundbehandling. Här är listan över de mest populära och effektiva tabletterna idag för män:

 • Prostatilen. Minskar ödem i prostatakörtelvävnaden, har en bakteriostatisk effekt på mikrofloran av sekretionen av prostata, reducerar leukocyter;
 • Vitaprost. Minskar svullnad och prostatsekretion av prostata;
 • Prostamol av DNA. Växtberedning från frukterna av palm sabal;
 • Prostanderivat. Påverkar den totala mängden PSA;
 • Peponen. Vegetabilisk beredning baserad på pumpa frön.

Kinesiska tabletter

Nyligen kinesisk medicin blir popularitet i världen, företrädare för vilka lovar högkvalitativ behandling med naturliga preparat. De flesta av dessa läkemedel har ingen certifiering i vårt land, men sådana tabletter kan köpas, till exempel via nätbutiker. Oavsett om det är värt att köpa kinesiska lösningar för prostatit, bestämmer varje patient sig själv. Vi kan ge råd: Ta inte snabba beslut utan att konsultera en medicinsk specialist.

De mest kända kinesiska kapslarna för prostatit är:

 • Sjuntsi - ett komplext regenerativt och antiinflammatoriskt läkemedel mot prostatit;
 • Cordyceps är ett biologiskt aktivt tillsats mot prostatit;
 • Shenshitong - ett kombinerat antiinflammatoriskt bioaktivt komplex;
 • Bullsgenital - ett läkemedel för behandling av prostatit och sexuell dysfunktion. Huvudkomponenten är nötkreaturgenitalier, rådjur, ginseng, schisandra;
 • Magictext är ett preparat baserat på växtkomponenter. Förbättrar erektion, ökar önskan. Kontraindicerat i problem med nervsystemet
 • Fuzhunbao - kapslar för människors hälsa. Perfekt återställa funktionen av blodkärl. Det är bättre att sluta använda detta läkemedel om det finns hjärtproblem.
 • Chichungang är ett antiinflammatoriskt läkemedel som tillfälligt blockerar symptomen på prostatit. Det är skapat uteslutande på grundval av kinesiska medicinalväxter.

Nya droger för prostatit

Den farmaceutiska marknaden uppdateras ständigt. Nya läkemedel för behandling av prostatit innehåller mer effektiva ämnen och komponenter som orsakar färre biverkningar. Läkemedel av den nya generationen kännetecknas av snabb penetration i prostata vävnaden och en kumulativ effekt:

 1. Gentamicin - på grund av den aktiva substansen (sulfat gentamycin) eliminerar känsliga för det mikroorganismer.
 2. Samprost - avser gruppen av bioregulatoriska peptider som stimulerar återställandet av körtelfunktionen.
 3. Kanamycin är en antibiotisk aminoglykosid, bestående av 3 komponenter: kanamycin A, B och C.

Tabletter för förebyggande av inflammation i prostata

Ingen typ av behandling kommer att hjälpa, om du inte leder en hälsosam livsstil, ge inte upp alkohol och röka, var inte uppmärksam på fysisk aktivitet. Det är nödvändigt att justera kosten, fylla kosten med matrika spårämnen och vitaminer. Det är viktigt att undvika stress och hypotermi. Allt detta är en nödvändig del av sjukdomsförebyggande.

Det finns emellertid också läkemedel som syftar till att förebygga utvecklingen av prostatit. Det finns sådana droger för förebyggande:

 1. Prostalamin - förbättrar körtelens funktion och metaboliska processer.
 2. Prostatilen - har en kombinerad effekt, ger näring till blodkärlen.
 3. Prostata Forte - säkra tabletter innehåller extrakt av örter och ett komplex av vitaminer.