Huvud
Förebyggande

Läkemedel för behandling av prostataadenom utan operation

De flesta sjukdomar i prostatakörteln kan botas med medicinering.

BPH är en manlig sjukdom som drabbar mer än hälften av befolkningen.

Att bota det i ett första skede är det möjligt att inte utnyttja en operativ ingrepp och bara använda läkemedel för behandling av prostata adenom.

Vad är BPH? Orsaker, symptom, riskfaktorer

BPH är känt som godartad prostatisk hyperplasi. Sjukdomen, dess andra namn, adenom, är en aktiv proliferation av prostata vävnader, bildandet av noduler i dem. Patologi på grund av brist på utrymme orsakar klämning av urinröret, vilket leder till allvarliga problem.

Orsaken till prostata adenom är en ökning av kroppen hos testosteronhormonet, som degenererar till en mer livlig form. Överflöd av det leder till aktiv uppdelning av prostataceller.

Det finns tre stadier av utveckling av BPH:

 1. Vid första stadiet av adenom finns ofta urinering, ofta på natten. Ibland kan det förekomma förseningar före urinering.
 2. Den andra etappen av BPH har tydligare tecken på ett ökande problem. Symtom ökas av oförmåga att helt tömma urinblåsan, vilket kan leda till akut urinretention, följt av trubbig smärta. Urin är problematisk, i små doser sprutas.
 3. I tredje etappen noteras en ännu större volym urin som inte separeras efter ett försök att tömma, en inkontinens mot bakgrunden av detta.

I urinen kan blod och slem uppträda. Smärtsamma känslor är starka. Nyresvikt utvecklas också. Konstant törst och illamående åtföljs av svår utmattning. Mer information om stadierna av prostata adenom finns här.

Det kommer att vara användbart att ta reda på vad som är riskfaktorerna för sjukdomen:

 • ålder efter 50 år
 • endokrina sjukdomar;
 • hypertoni;
 • passivt sätt att leva
 • fetma.

Vilken läkare kan ordinera behandlingen och vad man ska dricka med prostataadenom läs nedan.

Till vilken läkare kommer att ansöka?

Problem med prostatakörteln bestäms av urologen. Han utser de nödvändiga testerna på grundval av vilka utesluter onkogen tumörutveckling väljer effektiv behandling av BPH läkemedel hos män.

För att behandla prostata adenom läkemedel kan inte väljas oberoende, finns risk för biverkningar.

Än att behandla ett adenom av en prostata hos män läsa medicinskt nedan.

Behandling av prostataadenom utan kirurgi: läkemedel

Endast den tredje etappen av adenom kräver kirurgi. Första steget behandlas effektivt lämpligt valda droger Drug behandling av prostata adenom andra steget den lämpar sig inte så snabbt, finns det också risk för komplikationer såsom akut urinretention, infektion.

Grundtabletterna är antibakteriella medel av ett brett spektrum av åtgärder, visas vid inte säkert exakt orsakssjukdom. Förteckningen över droger för prostataadenom hos män är uppdelad i tre grupper: tetracyklin, penicillin, fluorokinoler.

Vad ska man ta med prostata adenom? En lista över tabletter från prostata adenom se nedan.

Antibiotika. Antibakterier från prostataadenom föreskrivs för sannolikheten för attack av mikroorganismer. Adenom utvecklas oftast tillsammans med bakterieinfektioner, orsaken till detta grannskap är en försvagad organism.

Det är dock värt att överväga att det finns kontraindikationer för användningen av antibiotika i prostata adenom:

 • urinretention mer än 30% av blåsvolymen;
 • orenhet i blodet, slem i urinen;
 • Närvaron av stenar i blåsan.

Gentamicin. Ett läkemedel för behandling av prostata adenom hos män i form av en salva eller ett pulver för en lösning som används intravenöst eller intramuskulärt.

Applicera medicin för prostata adenom, sjukdomar i genitourinary system, andningsorgan, hudinfektion.

Dosen väljs av läkaren baserat på en beräkning av 3 mg per 1 kg kroppsvikt. Behandlingsprocessen för prostataadenom med tabletter hos män är högst 10 dagar.

Kontraindikationer:

 • njursvikt
 • Hörselproblem
 • kvävehaltig blodflöde.

Amoxiclav. Tillämpade piller för prostata adenom, sjukdomar i genitourinary system och andra inre organ.

Doseringen av medlet för behandling av prostata adenom väljs av läkaren beroende på försummelsens tillstånd och tar 14 dagar.

Kontraindikationer:

 • njursvikt
 • intolerans mot penicillin.

Cefalexin. Antibiotika för prostata adenom. Används också för infektioner med måttlig svårighetsgrad, sjukdomar i det genitourinära systemet, andningsorganen, bensystemet.

Dosering - högst 2 gram per dag, vanligtvis 250 mg efter måltid 2 - 4 gånger, i 2 veckor.

Kontraindikationer:

Andra läkemedel. Typiskt, läkemedel (läkemedel) används så att vävnadstillväxt reducerande (inhibitorer), och medel för att underlätta separationen av urin (alfa andrenoblokatory) för behandling av BPH. För att minska smärta, används anestetika för att behandla prostata adenom.

Dutasterid. Läkemedlet används för prostata adenom.

Dosering av ett medel från ett prostata adenom - 1 tablett (kapsel) 1 gång om dagen, ta 6 månader. Förbättringen är märkbar efter en 3-månadersdos av läkemedlet.

Kontraindikationer:

Omnic. Alfa-blockerare i adenom i prostatakörteln brukade normalisera metabolismen.

Dosering - 1 kapsel per dag, varaktighet av appliceringen bestäms av läkaren.

Kontraindikationer:

 • njur-, leverinsufficiens;
 • drogintolerans.

För att lindra smärta, används spasmolytiska droger, vanligtvis kommer behovet av dem i 2: a etappen av BPH.

Drotaverinum. Effektiv medicin för prostata adenom används för att slappna av musklerna i inre organ.

Dosering - tre gånger om dagen till 0,2 (0,4) g. Längden av läkemedelsbehandling av prostata adenom - beror på kroppen.

Kontraindikationer:

Ljus. Rektala suppositorier är effektiva vid behandling av prostataadenom, de verkar omedelbart på körteln.

Kan innehålla både antibakteriella ämnen och dekongestiva ämnen, kan innehålla flera ämnen som syftar till att minska BPH. Klassificering av suppositorier från prostata adenom presenteras i vår artikel.

Diklofenak. Rektala suppositorier är mediciner från prostata adenom som syftar till att eliminera inflammation.

Dosering - 2 stiftpiller per dag, gäller 7 dagar.

Kontraindikationer:

Buscopan. Tabletter från adenom i prostatakörteln - brukade försvaga musklerna i inre organ.

Dosering - 1 stiftpiller per dag i 14 dagar.

Kontraindikationer:

Vitol. Ljus av naturligt ursprung, innehåller valnötolja och teolja. Appliceras med inflammatoriska processer, lindra svullnad.

Dosering 2 ljus per dag. Behandlingsförloppet är 14 dagar.

Kontraindikationer:

På grund av att behandling av prostatahyperplasi med läkemedel ofta inte är effektiv har de senaste åren utvecklats minimalt invasiva metoder och läkemedel för behandling av BPH.

Än är det möjligt att lägga till?

Det är nödvändigt att använda vitaminkomplex för att stärka immunförsvaret. Komplex med högt zinkinnehåll är lämpliga.

 • vägran av röka produkter, kryddor, mjölprodukter
 • konsumtion av sura mjölkprodukter, spannmål.

Det är förbjudet att dricka alkoholhaltiga drycker.

Det är nödvändigt att leda ett aktivt liv utan betydande belastningar, utföra fysiska övningar som syftar till att stärka prostatens muskler.

slutsats

Läkemedelsbehandling för prostataadenom är effektiva vid utveckling av 1: a och 2: a. Valet av droger från prostataadenom bör utföras av en läkare beroende på kroppens egenskaper. Du kan använda folk recept. Glöm inte dieting, en hälsosam livsstil.

Drogbehandling för hyperplasi, eller vilka läkemedel som ska tas för att minska prostatakörteln

Hyperplasi av prostatakörteln är en sjukdom som kännetecknas av mycket förstorade storlekar av detta organ. Detta beror på överdriven spridning av dess vävnader. För närvarande finns det ingen överenskommelse om varför detta händer. De flesta medlemmar av det medicinska samhället antar emellertid en teori enligt vilken hyperplasi uppstår som ett resultat av förändringar i hormonell bakgrund.

Denna åsikt är betingad av att man upptäcker en lämplig korrelation och för det andra av det faktum att denna sjukdom är mer typisk för män från 45 år och äldre.

Det är vid denna ålder att många börjar utveckla avvikelser vid produktionen av hormoner. Denna teori accepteras också eftersom vissa terapeutiska metoder baserade på den är användbara.

Är det möjligt att bota BPH utan operation?

Många skulle vilja tro att prostata adenom kan elimineras utan operation.

Under de senaste decennierna har medicin gjort betydande framsteg, och nu finns det verkligen tekniker som kan leda kroppen till ett normalt tillstånd utan att skära bort överflödig vävnad.

Men de är fortfarande långt ifrån perfekta. Drogbehandling hjälper inte alla och är inte alltid fullständiga. Dessutom bör de endast användas enligt instruktionen av läkaren. Detta beror på det faktum att ett lämpligt verktyg endast kan fastställas på grundval av en omfattande undersökning.

Patienten behöver i alla fall se en läkare. Endast han kommer att kunna avgöra om det är möjligt att prova medicinerapi eller att gå till operationsbordet så snart som möjligt.

Typer av läkemedel som föreskrivs för hyperplasi

Under de senaste decennierna har det farmakologiska företaget skapat många verktyg för att minska prostata. Några av dem visar bra resultat i kliniska prövningar. Nu används tre typer av dessa läkemedel.

De första är inhibitorer av 5-alfa-reduktas. De arbetar eftersom deras beståndsdelar har en effekt på dihydrotestosteron, vilket är ett hormon som kan orsaka vävnadstillväxt för det aktuella orgelet. Betydande resultat från mottagandet av sådana medel observeras först efter sex månader, och det är inte alltid fallet.

Det mest kända läkemedlet i 5-alfa-reduktashämmare är Proscar. Även efter en enda inträde efter ungefär en dag har patienten märkbara positiva förändringar. I synnerhet i patientens kropp minskar innehållet av dihydrotestosteron både i plasma som helhet och direkt i prostata.

En annan grupp droger är alfa-adrenoreceptor-blockerare. Till skillnad från det första är uppgiften med dessa medel inte att minska prostata, utan att förbättra det genitourära systemet och att ta bort symptom.

När du tar lämpliga läkemedel slappar musklerna i prostatakörteln. Detta minskar på nytt trycket i urinröret, så att urinen passerar över det lättare.

När hyperplasi ofta används betyder följande:

 • Testosteronpropionat;
 • metyltestosteron;
 • sustanon;
 • progesteron;
 • Hydroxiprogesteron.

Dessa droger är androgener. De är samma som blockerare och alfa-blockerare förbättra funktionen av det urogenitala systemet (i själva verket, - underlätta processen för urinering), men också öka libido.

Nyligen har Prostatilen blivit mycket populär, vilket visar hög effektivitet. Det beror på det faktum att den aktiva ingrediensen som går in i dess komposition normaliserar blodplätt-vaskulär hemostas. Det förbättrar också blodmikrocirkulationen. Dess mottagning leder till avlägsnande av ödem och minskning av antalet vita blodkroppar i organet.

Suppositorier och injektionsvätska, lösning Prostatilen

Dessutom förbättrar läkemedlet kvaliteten hos spermipatienten. Studier visar att spermierna efter administreringen har en högre aktivitet. Detta är mycket viktigt, eftersom adenom främst påverkade manlig sexuell funktion, och utan användning av lämpliga medel att han kunde förlora fullt möjligt att föreställa sig ett barn.

Behandling med dessa och andra läkemedel utförs vanligen vid tidiga stadier av patologin utveckling. I sådana fall är det mycket hög sannolikhet att de kommer att vara effektiva. Men när prostatan når en viss storlek är deras utnämning meningslös.

Medel som är baserade på naturliga ingredienser

Också på försäljning finns också medel som är baserade på växter. De används aktivt som ett komplement till andra droger.

En av de mest kända växtbaserade läkemedlen är Tykveol. Det tas för att minska inflammationen som uppstod som en följd av en ökning av prostata. Action Tykveol grund av det faktum att den innehåller en mängd olika vitaminer och flavonoider, karotenoider och andra nödvändiga och nyttiga kropps ämnen.

Prostagut - annan naturlig medicinering. Den är baserad på: nätets rott, och även extraktet av palmfrukter av sabalarter. Det visar hög effektivitet vid behandling av hyperplasi i första etappen. Oftast föreskrivs det för inflammation och svaghet i blåsans sfinkter.

Ett annat sätt är Trianol. Dess aktiva substans hjälper epitelet att regenerera snabbare. Det hjälper också till att eliminera inflammation, vilket i sin tur orsakar prostata att öka i storlek ännu mer.

Moderna preparat för behandling av prostatahyperplasi

Konservativ terapi för godartad prostatahyperplasi (BPH) eller prostataadenom är ordinerad för män med milda och måttliga kliniska manifestationer. Enligt den internationella bedömningsskalan av symptom på prostata sjukdomar är den från 8 till 18 - 19 poäng.

Det bör noteras att antalet patienter med prostatahyperplasi ökar varje år, vilket är förknippat med ökad livslängd.

Indikationer för läkemedelsbehandling av prostatahyperplasi

Indikationer för konservativ terapi:

 • summan av poäng på skalaen för att bedöma livskvaliteten är minst 3;
 • Den maximala flödeshastigheten är inte mindre än 5 ml / s;
 • Mängden urin som frigörs per gång är inte mindre än 100 ml;
 • volymen av kvarvarande urin är mindre än 150 ml;
 • samtidig svår patologi, vilket inte tillåter på grund av stor risk att utföra operationen.

Praktisk taktik för dynamisk observation med obligatorisk blodvärdering för PSA och kontroll TRUZI 1 gång per år.

I modern urologisk praxis kan de flesta patienter med prostata adenom hållas konservativt.

Användningen av läkemedel för att behandla BPH började i mitten av 1970-talet med användning av icke-selektiva alfa-blockerare. Med utvecklingen av farmakologin utvecklades läkemedel för adenom till moderna alfa-1-adrenoblocker, vilka anses vara förstahandsläkemedel.

Effekten av droger i BPH är inriktad på följande aspekter:

 • reduktion / eliminering av störningar i det nedre urinvägarna;
 • förebyggande av komplikationer (akut urinretention, renal hydronephrosis, kronisk återkommande inflammatoriska processer, kroniskt njursvikt etc.);
 • förbättring av livskvaliteten.

Alfa-1-blockerare

I adenom symptom associerade med dysuric störningar spelar en särskild roll i den glatta muskulaturen i prostatan stroma spänningen, prostatiska uretra och blåshalsen, vilket stöds av de alfa-1-receptorer. Blockaden av dessa receptorer leder till en avslappning av glattmuskelstrukturer och en förbättring av urinströmmens kvalitet.

Det finns tre subtyper av receptorer: 1a, 1b och 1c. Av dessa är det största antalet alfa-1-a-receptorer koncentrerat i blåsans och prostats hals. Det är dessa receptorer som selektivt påverkas av läkemedel baserade på silodosin och tamsulzin.

Den mest uroselektiva av de moderna preparaten från adenom är silodosin (Urerek) på grund av dess höga affinitet för subtypen av alfa-1a-receptorerna. Det började användas sedan 2008.

Intaget av Doxazosin och Terazosin är dosberoende, det vill säga det är nödvändigt att välja en individuell dosering. Den maximala tillåtna dosen är inte definierad, men det anses att ju högre det är desto större är sannolikheten för biverkningar. Så, biverkningar kan vara som följer:

För närvarande föreskrivs Doxazosin och Terazosin mindre ofta, eftersom det finns mer effektiva läkemedel. Den genomsnittliga dosen 2 - 4 mg / dag.

Föredragen från de alfa-1-adrenerga blockerare idag är utnämningen av silodosin (urereka).

Ta det 8 mg en gång om dagen under lång tid.

Antalet patienter med utveckling av arteriell hypotension med silodosin var bara 1,3%, medan placebo-effekten var 1%.

Läkemedlet är säkert med samtidig administrering med hypotensiva läkemedel hos patienter med högt blodtryck.

Den minsta effekten av silodosin på blodtrycksnivå anses vara en signifikant fördel.

Mot bakgrund av Silodozin-behandling visar upprepade resultat av frågeformuläret en minskning av det totala antalet punkter med 4-6 och en ökning av den maximala flödeshastigheten för urin med 20%. Symtomen på den infrosiska obstruktionen minskar med 30,5% från början, i Tamsulosin - med 14,7%.

Fördelarna med silodosin i jämförelse med Tamsulosiner inkluderar utvecklingshastigheten av den terapeutiska effekten: Snabba insatser gör det möjligt att använda läkemedlet även hos patienter med akut urinretention i bakgrunden av BPH.

Efter 2-6 timmar från konsumtionstillfället ökar den genomsnittliga flödeshastigheten för urin med 2,8 ml / sek. Positiva åtgärder upprätthålls under hela behandlingen.

Den första testningen på IPSS-skalan kan utföras så tidigt som en vecka efter procedurens början.

Om en kombinerad behandlingsplan är planerad med hjälp av hämmare av fosfodiesteras-5 (tadalafil, sildenafil), är det sannolikheten för yrsel.

Samtidig administrering med hypotensiva läkemedel i 1,4% av fallen kan leda till ortostatisk hypotension.

Studier utfördes som visade effekten av alfa-1-adrenerge blockerare vid utlösning. Nästan 90% av patienterna minskade ejakulationsvolymen och 35% visade anejaculering.

Till överträdelser av utlösning leder ofta mottagandet av Tamsulosin eller Silodosin hos relativt unga patienter, med ett bevarat sexuellt liv.

Tamsulosin ordineras en gång om dagen för 0, 4 mg, under lång tid. Vissa patienter kan ta dessa läkemedel för livet, förutsatt att de tolereras väl.

Patienter som tog Alfuzosin eller placebo upplevde inte problem med utlösning.

Vid behandling av prostatahyperplasi har följande grupper av läkemedel:

 • icke-selektiva alfa-blockerare: fenoxibensamin (nu ej längre tillämplig);
 • selektiva alfa-1-blockerare med kort åtgärd: Prazozin, Alfuzozin, Indoramin;
 • selektiva alfa-1-blockerare av långsiktig åtgärd: Terazozin, Doxazosin;
 • selektiva alfa-1 alfa långverkande blockerare: Silodosin, Omnik, Omnik-Okas (med gradvis frisättning), Fokusin, Proflosin;
 • hämmare av 5-fosfodiesteras: Cialis, Levitra;
 • hämmare av 5 alfa-reduktas typ 2.

Inhibitorer av 5-fosfodiesteras

Inhibitorer av 5-fosfodiesteras ordineras i fall av stor volym av prostata och en förhöjd nivå av PSA-blod.

Statistiskt signifikanta symtomatiska förbättringar har rapporterats hos patienter som får Tadalafil, Vardenafil eller Sildenafil. Dessa läkemedel godkändes för en enstegsbehandling av BPH och erektil dysfunktion. Inhibitorer av 5-fosfodiesteras bidrar till avkoppling av de släta musklerna i nedre urinvägarna.

För de flesta män med diagnos av godartad prostatahyperplasi är bevarande av sexuell aktivitet viktig, mot bakgrund av konservativ terapi. Hos 33% av patienterna konstateras missnöje med kvaliteten på spontana erektioner, vilket är förknippat med att ta mediciner. Inklusion i systemet med Tadalafil, Vardenafil eller Sildenafil förbättrar livskvaliteten avsevärt och bidrar till normaliseringen av inte bara urinströmmen utan även erektilfunktionen.

Inhibitorer av 5 alfa-reduktas typ 2

Inhibitorer av 5-alfa-reduktas typ 2 blockera omvandlingen av testosteron till dihydrotestosteron genom att blockera enzymet, de resulterande saktar prliferatsiya celler.

Inhibitorer av 5-alfa-reduktas lindrar dysursjukdomar genom att minska prostatakörteln. För att uppnå bästa möjliga resultat är läkemedel lång, minst 6 månader.

Representanter: Finasterid och Dutasterid.

Som ett resultat av Finasterid (Finasta, Proscar) och Dutosterida (Avodart) nivå av dihydrotestosteron blockeras av 80%, saktar urinering och minskar intensiteten av obstruktion av nedre urinvägssymtom. På samma gång, det finns biverkningar, vilka inkluderar minskade sexualdrift, erektil dysfunktion, ejakulationsstörningar, gynekomasti).

Finasterid och Dutosterid reducerar resultatet av prostata-specifikt antigen med en faktor 2, för att beräkna det sanna resultatet rekommenderas att multiplicera den totala PSA-nivån med 2.

Studier har visat att båda drogerna är lika effektiva vid behandling av godartad prostatahyperplasi.

Nackdelarna innefattar varaktigheten av upptagande till utvecklingen av den terapeutiska effekten.

Antalet biverkningar i kombinationsbehandling är högre, därför är det inte motiverat att behandla patienter med lindriga symtom på urinvägsskador i prostataadenom.

Det finns bevis för att efter 2- 4 sommaren användning av hämmare av 5-alfa-reduktas prostatavolymen minskades till 1/3 - 1/4, och den maximala urinflödeshastigheten ökade till 1,5 - 2,0 ml / sek. Ta 5 mg 1 gång per dag oralt upp till 6 månader.

Alfa-1-receptorblockerare ger snabb lindring av symtom, medan 5-alfa-reduktashämmare bidrar till att minska prostata-storleken. Läkemedelsterapi av urineringsstörningar hos BPH studier har visat att kombinationsterapi minskade risken för progression av adenom, utveckling av akut urinretention, sannolikheten för kirurgi och mer effektiva mot symptomen på BPH.

Resultaten av studier läkemedelskombinationen (alfa-1-blockerare + inhibitor av 5a-reduktas) måste användas endast hos män med prostatavolym på minst 40 ml, och PSA-nivå av 1,5 ng / ml.

Behandlingens varaktighet fastställs i varje enskilt fall. För en mild symtomatologi är det 6 månader. Vid längre tidsmottagning är det möjligt för patienter med svåra sjukdomar i urinering.

antikolinergika

Cholinolytika används praktiskt taget inte på grund av den höga sannolikheten för akut urinretention.

Fytoterapi och livsmedelstillsatser

Fytoterapi och näringstillskott rekommenderas inte för behandling av BPH på grund av bristande bevisning för närvarande, men som en hjälp till grundterapi används ofta över hela världen.

De flesta fytoterapeutiska läkemedel är gjorda av rötter, frön eller frukter av växter som anges nedan:

 • dvärg palm;
 • Afrikansk plommon;
 • nässla, dioecious;
 • råg;
 • pumpa frön.

Några av de föreslagna komponenterna innehåller fytosteroler, fettsyror, pektiner, flavonoider, vegetabiliska oljor och polysackarider.

Det finns preparat som innehåller komponenter av endast en växt, i andra finns det flera.

Förväntade effekter av växter med BPH:

 • antiandrogen;
 • antiöstrogen;
 • blockerande alfa-receptorer;
 • saktar proliferation av prostataceller;
 • anti-edematös och antiinflammatorisk;
 • protektektivny.

Att ta läkemedel på växtbasen med ett adenom är möjligt, eftersom inga oönskade åtgärder registrerades.

Amerikansk dvärg palm

Utdrag av bär av dvärg palm - den mest populära örtmedicin för BPH. Aktiva ingredienser är komponenter som representeras av fettsyror, fytosteroler och alkoholer. Verkningsmekanism:

 • antiandrogen effekt
 • inhibering av 5-alfa-reduktas;
 • antiinflammatorisk effekt.

Den rekommenderade dosen är 160 mg oralt 2 gånger om dagen. Inga omfattande studier har genomförts, men vissa visar en subjektiv förbättring av symtom utan att förbättra objektiva indikatorer på urodynamik.

Kliniska prövningar fortsätter.

Afrikansk plommonträd

Föreslagna verkningsmekanismer innefattar inhibering av fibroblasttillväxt, antiinflammatoriska och antiöstrogena effekter. Ytterligare forskning pågår.

Extraktet erhålls från pollen av råg, som växer i södra Sverige. De föreslagna åtgärdsmekanismerna är följande:

 • blockering av alfa-1-receptorer;
 • ökning av zinknivån i vävnaderna i prostata;
 • inhibering av aktiviteten av 5-alfa-reduktas.

Det finns tecken på signifikant förbättring av symtom jämfört med placebo.

Pumpa frön

Storskaliga studier har visat att pumpa frön kan minska urineringens frekvens och nödvändiga insatser mot bakgrund av prostata adenom.

Det finns praktiskt taget inga biverkningar.

Utsiktsmekanismer: ökad syntes av prostaglandin, på grund av den stora mängden linolsyra och den antiinflammatoriska effekten av gamma-tokoferol och salpetersyra.

Kontraindikationer mot läkemedelsbehandling:

 • misstanke om prostatacancer;
 • cicatricial process i det lilla bäckenet;
 • mellersta delen;
 • tsistolitiaz;
 • återkommande hematuri
 • en neurogen blåsan;
 • överkänslighetsreaktioner på profilpreparat;
 • njursvikt, som stöds av prostatahyperplasi.

prostatilen

Prostatilen, Prostakor, Vitaprost, Vitaprost plus, Vitaprost forte - läkemedel som endast används i Ryssland. Storskaliga studier har inte genomförts, men många experter tror att effekten efter applicering i kompositionen av den första raden av droger är.

Arbetskomponenten är ett komplex av peptider, isolerade på ett speciellt sätt från prostatakörteln hos tjurar.

Den aktiva substansen är förmodligen följande::

 • Organotropona;
 • antiinflammatoriska;
 • avsvällande medel;
 • trombocytaggregationshämmande;
 • normaliserande erektil funktion
 • underlätta förbättringen av mikrocirkulationen etc.

Det finns data som använder Vitaprost forte suppositorier dagligen, i en månad, en gång om dagen, till och med som monoterapi, förbättrar livskvaliteten och lindrar symptomen på BPH.

Mishina Victoria, urolog, medicinsk granskare

2 254 visningar totalt, 1 visningar idag

Moderna metoder för behandling av prostata adenom hos män

En godartad sjukdom har många sätt att behandla. Huvuddelen är att de flesta av dem kan användas i de tidiga skeden av sjukdomen.

Män som vill undvika akuta situationer som är förknippade med prostataadenom bör följa de patologiska förebyggande reglerna i deras liv.

symptom

En förstorad prostata av godartad natur kallad adenom skapar gynnsamma förhållanden för inflammatoriska processer i detta område och följs ofta av dem.

Att pressa urinläkaren gör det svårt att urinera. Urin som dröjer i blåsan provocerar och möjliggör inflammation.

Adenom som ökning bidrar till framväxten av stillastående processer. Prostata i närvaro av adenom är mer benägen för prostatit.

Symtom på prostata adenom:

 • Strålen med urinering har ett underskattat huvud, intermittent.
 • Hyppig uppmaning att tömma blåsan.
 • Avbrott av sömn på natten på grund av behovet av urinering.
 • Fördröjning av någon del av urinen i urinblåsan när den tömmes. Ju mer progressiva processen med proliferation av prostata, ju större volymen av urin är tvungen att fördröja.
 • Vid urinering blir det nödvändigt att spänna.
 • Om det finns ett överflöd av blåsan, då med adenom i de sena utvecklingsstadierna kan det hända att patienten inte kan hålla den.

Än att behandla ett adenom av en prostata hos män?

För att hjälpa till med diagnostiserad prostataadenom finns det en rik arsenal av moderna behandlingsmetoder:

 • medicinsk effekt,
 • operativ ingripande,
 • minimalt invasiva metoder,
 • folkmetoder,
 • icke-traditionella behandlingsmetoder,
 • inflytande på adenom med hjälp av enheter,
 • normalisering av körteln genom hälsoförbättringsåtgärder:
  • diet
  • speciella övningar,
  • massage,
  • avslag på dåliga vanor.

Minimalt invasiva metoder

 • Embolisering av prostata artärer - manipulation utförs av endovaskulära kirurger. Kärnan i metoden är att blockera artärer som levererar blod till den förstorade prostata. Således uppnås det att prostatan krymper i storlek.
 • Laserbehandling - används för resektion av en holmiumlaser. En ny metod med användning av en laser uppstod nyligen. Laserstrålning passerar genom vissa kristaller och styrs av en stråle till prostata. Indunstning av vatten i adenomvävnader och deras vikning sker medan blodkärlen förseglas. Metoden kallas en grön laser, eftersom strålen efter att ha passerat kristallerna blir grön.
 • Kryoterapi - effekten på cellerna i adenomkall. Förfarandet utförs med övervakning av ultraljudsverkningarna. I perinealområdet införs flera ihåliga rör, genom vilka flytande kväve kommer in i adenomets vävnad. Under påverkan av mycket låga temperaturer förstörs adenomvävnader. Metoden kan användas om patologin inte har nått en stor storlek.
 • Mikrovågsterapi - genom en speciell sond som sätts in i urinledaren på prostata-nivån, utlöser en urladdning. Nivån av strömmen regleras av datorn, men skapar en generator. Vävnaderna i prostatan värms upp till 44 grader. Detta ger sönderfallseffekten av hyperplastiska vävnader. Urinvägarna under proceduren skyddar mot överhettning.
 • Ultraljudsbehandling - med hjälp av ett endoskop genom urinapparaten, levereras utrustning som kan skicka ultraljud med hög intensitet. Under påverkan av fokuserad ultraljud värmer adenomvävnaderna upp och är mottagliga för förstörelse.
 • Uretrala stenter är ett sätt att lindra manifestationerna av adenom genom att expandera urinröret genom att installera en speciell cylinder i sin lumen som har ett skelett i väggarna. Polymermaterial används för tillverkning av stenter.
 • Ballongutvidgning - metoden bidrar också till att förbättra urinornas förmåga att tömma urinen. Katetern introducerar en kapsel i urinröret, som öppnar på en smal plats och expanderar området som kläms av adenomen.

Kostnaden för laserterapi

Behandling av prostata adenom med lasermetod (laserförångning) finns i kliniker från 55 tusen rubel.

Detta belopp omfattar inte:

 • analyser,
 • Kostnaden för material för förfarandet - laserfibrer,
 • anestesi
 • stanna på sjukhuset.

Konsult specialist - tre tusen rubel.

medicated

I de tidiga stadierna av behandling för prostata adenom med droger kan vara ganska effektiva. Drogen kan sakta ner proliferationen av adenomvävnad och till och med stoppa processen.

Patienten deltar också i valet av behandlingsmetoder. Vissa metoder är effektiva, men har komplikationer, inklusive erektil dysfunktion. Andra sätt är mindre effektiva, men konsekvenserna av dem är mindre. Droger ska druckas under lång tid, och de har kontraindikationer och biverkningar.

Förteckning över läkemedel

Preparat för behandling av prostata adenom används i olika riktningar, bland dem finns det två stora grupper:

 1. 5-alfa reduktashämmare - Denna typ av droger kan hjälpa till att minska vävnaderna med godartad utbildning. Detta beror på att de påverkar hämningen av testosteron förmåga att förvärva den formen när det orsakar en ökning av prostata. Dessa inkluderar:
  • dutasterid,
  • Finasterid.
 2. Alfablockerare - Denna grupp av läkemedel främjar avslappning av musklerna i prostata och urinblåsan vilket underlättar urinering i patienten. Dessa är:
  • silodosin,
  • segetis,
  • doxazosin,
  • Cardura,
  • terazosin,
  • rötter,
  • tamsulosin,
  • dalfaz,
  • alfuzosin,
  • Omnic,
  • flosin,
  • adenorm,
  • lokren,
  • fokusin,

För medicinering kan andra droger användas:

 • För att eliminera erektil dysfunktion kan tadalafil förskrivas.
 • Om en bakteriell infektion är kopplad till problemet med ökande adenom, då Applicera antibiotika:
  • cefalosporiner,
  • gentamicin.
 • För att behandla prostata adenom upptar ljus en speciell plats. Deras fördel över tabletter är att de nödvändiga ämnena kommer direkt in i prostata. Samma effekt vid användning av mikroclysters, endast i grundvattnet och ledare av medicinska substanser i suppositorier av fetter och oljor. Beroende på de aktiva substanserna delas ljus in i följande grupper:
  • antispasmodisk, till exempel:
   • papaverin,
   • Buscopan;
  • antiseptiska innehållande ämnen:
   • rifampicin,
   • lomefloxacin,
   • norfloxacin
   • vitaminer,
  • antiinflammatoriska suppositorier från prostataadenom kan det vara:
   • voltaren,
   • dikloberl,
   • Diklofenak.

recensioner

Patienter svarar positivt på effekterna av en grupp läkemedel som deprimerar 5-alfa reduktas. Hälften av patienterna efter att ha använt drogerna i denna riktning behandlades utan operation. Tabletter administrerades till patienter med en oöppnad form av prostataadenom.

Patienter som tog finasterid vid de inledande stadierna av prostata adenom noterade att sjukdomsprogressionen var dullad, en minskning av prostatavolymen noterades. Det är också tydligt att sexuell lust under sexuell mottagning minskas. Efter att ha stoppat mottagningen återupptogs funktionen.

Patienter noterar att drogerna i gruppen alfa-adrenoblockers effektivt slappnar av muskelspasmen och urinering är mycket lättare. Utnämning av läkemedel av detta slag görs med hänsyn till patientens tryckvärden.

Patienter med lågt blodtryck kan inte ta dem. Produkterna som tillverkats på basis av tamsulosin har visat sig som läkemedel som inte ger ett kraftigt tryckfall.

Priserna på droger

Ungefärliga läkemedelskostnader:

Läkemedel för prostata adenom hos män

Behandling av prostata adenom (mer korrekt - godartad prostatahyperplasi) med hjälp av läkemedel innebär följande uppgifter:

 • att stoppa spridningen av vävnader, noder, om möjligt, för att vända utvecklingen;
 • för att avlägsna inflammation och svullnad i prostata;
 • minska trycket på urinröret för att normalisera urinpassagen;
 • förhindra renal dysfunktion.

Förberedelser för behandling av prostataadenom, som har en bevisbas för prestation, utse en urolog efter en fullständig undersökning av patienten. Endast en specialist kan bestämma hur man behandlar ett adenom korrekt.

Människans stora misstag är att följa bekräftad rekommendation från bekanta, annonsera absolut okända läkemedel. Oberoende är det omöjligt att vara engagerad i medicinsk process. Det bör alltid komma ihåg att liknande symptom kan ha en cancerous tumör.

Vilka läkemedel anses vara bäst?

Läkemedelsbehandling av prostata adenom administreras samtidigt:

 • med rekommendationer om diet
 • utnämning av fysiska övningar
 • applicering av massage.

Resultatet stöds väl i komplex terapi. Det utförs under lång tid, kräver tålamod och upprepade kurser. Förberedelser utnämns:

 • i tabletter;
 • injektion;
 • rektala suppositorier;
 • microclyster.

Läkemedelseffekten leder inte till en radikal förstöring av adenomen, men det gör det möjligt för en att uppnå en effekt i sjukdomens första och andra steg när det inte finns några komplikationer från njurarna. Om hyperplasi har nått en stor storlek, kan en effektiv lösning endast vara ett kirurgiskt ingripande.

Ibland bestäms valet av konservativ terapi av patientens rädsla för säkerheten hos erektil funktion, förmågan att ha avkomma. Vid ett allvarligt tillstånd hos patienten i samband med samtidig patologi kan den behandlande läkaren inte rekommendera operationen.

För sådana preparat gäller två grupper av medel:

 1. Blockera av alfa-receptorer - lindra spasmen i urinrörets muskler, expandera det, underlätta utsöndringen av urin.
 2. Inhibitorer av 5-alfa reduktas hämmar verkan av enzymet som främjar ackumuleringen av dihydrotestosteron, vilket aktiverar proliferationen av prostataceller.

Läkemedel för behandling av prostata adenom hos män med symptomatisk effekt fixa effekten, ta bort de negativa följderna av sjukdomen. Dessa inkluderar:

 • antispasmodika;
 • bedövningsmedel;
 • förberedelser för att bekämpa inflammation
 • avsvällande medel;
 • komplex av vitaminer och mikroelement
 • immunmodulatorer för att stödja kroppens försvar.

Med tanke på äldre ålder av patienter med adenom, före behandling av prostata hos prostata hos män med mediciner, ska läkaren tänka på deras negativa effekt på andra organ och system. Manlig organism växer gammal före kvinnan. Det är mer oroad över aterosklerotiska förändringar.

Egenskaper hos läkemedelskoncernen av a-receptorblockerare

Gruppen av läkemedel i sin kemiska struktur representeras av antagonister av a1- adrenerga receptorer. Det är uppenbart att receptorerna för denna art huvudsakligen är belägna:

 • på blåsans livmoderhalsdel
 • en kapsel av prostata;
 • den bakre delen av urinröret;
 • struktur av stromavävnad.

De representerar mål "plattformar" för att ta emot signaler från nervfibrer. Genom att blockera den "mottagande" ytan kan man motverka muskelkontraktionen orsakad av nervimpulsen i det önskade området.

Läkemedlen för behandling av prostata adenom hos män i denna grupp är uppdelade:

 • på super selektiv - endast blockera a1-A-adrenerge receptorer, dessa är alla lösningar baserade på Tamsulosin (Silodosin och dess starkare analoga Urerek);
 • selektiva antagonister av alla (inte bara typ A) a1-adrenoreceptorer, de inkluderar Alfuzozin, Terazozin, Doxazosin.

Vid behandling av a1-adrenoblocker hos män finns det mer fri urladdning av urin från blåsan. Detta följs av:

 • minskad svårighetsgrad av symtom på kompression av urinröret;
 • en ökning i jetens hastighet;
 • minskning av kvarvarande urin.

På den negativa effekten på blodtryck (orsaka hypotoni) i gruppen av droger:

De har en antihypertensiv effekt, så de är inte tilldelade hypotension, och för patienter med högt blodtryck krävs en översyn av dosen av andra läkemedel. Andra läkemedel (Omnic, Flosin, Adenorm, Lokren, Fokusin) har inte uttalat hypotensiva förmågor, så de kan tas av patienter med normalt tryck.

Fördelen med Tamsulosinderivat är hög effektivitet i en tillräckligt låg dos. Den dagliga dosen, som har en botande effekt, är tio gånger lägre än vid utnämningen av andra droger i gruppen.

Allvarlig komplikation hos patienter som tar droger (särskilt silodosin och urerek) kan uppträda vid operation för katarakt. Oftalmologer kallar det syndromet av "flabby" iris, det finns ett hot mot den postoperativa kursen i ögonsjukdomen.

Urologer föreskriver mediciner tillsammans med Pikamilon. Läkemedlet anses vara nootropiskt, inbegriper natriumsaltet av N-nikotinoyl-gamma-aminosmörsyra, används vanligtvis vid fall av hjärnfunktionsstörningar. Tack vare antioxidant förmåga, aktivering av ämnesomsättning i vävnader, förbättring av blodcirkulationen bidrar det till att minska den oönskade effekten av läkemedel i blockeringsgruppen. Speciellt visat i åldern.

Funktioner av verkan av droger från gruppen av 5a-reduktashämmare

Minskad aktivitet hos enzymet 5a-reduktas, bryter mot transformationen av testosteron i dihydrotestosteron. Gruppens läkemedel är botemedel mot prostataadenom, vilket kan leda till en minskning av volymen av hyperplastisk körtel. Sålunda reduceras den mekaniska obstruktionen och komprimeringen av urinröret.

För närvarande används inhibitorer vid behandling av män:

Gruppens droger innefattar:

De ordineras till patienter med prostataxtra på mer än 30-40 cm 3. Resultatet är särskilt märkbart i ett tidigt skede av sjukdomen. Behandlingsförloppet är långt, inte mindre än sex månader. Endast långvarig användning resulterar i en volymreduceringseffekt. Resultatet av terapi är avsaknaden av skäl för kirurgisk behandling hos hälften av patienterna.

Negativa egenskaper hos läkemedlen i gruppen inkluderar:

 • minskad sexuell lust;
 • uppkomsten av erektil svaghet
 • reduktion i blodkoncentrationer av PSA (prostataspecifik antigen), som används för att screena och diagnostisera prostatacancer.

Grönsaksberedningar

Läkemedel från växter innehåller många aktiva biologiska ämnen. Deras agerande är mycket svagare än ovanstående medel. Urologer anses vara ett hjälpmedel, symptomatiskt, vilket möjliggör att påverka patientens immunitet.

Det är viktigt att de kan ackumuleras i vävnaderna i prostata, tillsätt baktericida egenskaper till urinvägarna. Effektiviteten av dessa verktyg har ingen tillförlitlig bekräftelse. I praktiken gäller följande:

 • Lycoprofit - innehåller lycopenkarotenoid, mikroelement, vitaminer;
 • Perikson - ett utdrag ur en fläktformad palm;
 • Tandenan - härledd från barken av afrikansk plommon;
 • homeopatiska läkemedlet Afala - lindrar smärta hos patienterna.
 • behandling med örter.

Klinikerna för behandling med droger är långa, i 4-5 månader.

Andra medel för symtomatisk verkan

För att eliminera patologiska förändringar i vävnaderna i prostata och urinvägar använder läkare symptomatiska medel som inte direkt påverkar prostatakörteln. Med syftet att avlägsna spastisk sammandragning av urinrörets kanal och blåsans hals, föreskrivs holinolytika eller antispasmodik.

Den mest uttalade effekten besitter belladonederivat - Atropin i injektioner, droppar, ljus med bellies. Mindre aktiv är Platyphylline. Läkemedlen hjälper till att lindra smärtsyndromet, spänningen i blåsans muskler. De ordineras endast av en specialist i begränsade doser (vi kommer ihåg att i II-III-stadierna av sjukdomen och så kommer muskeln aton).

För att minska svullnaden i prostatavävnaden rekommenderas diuretika diuretika (representativt - Furosemid). Använd inte droger som irriterar urinvägarna. Om det finns ett hot mot inflammation i blåsan, njurarna, föreskriver läkaren antibiotika för adenom. Dessa läkemedel eliminerar också symptomen på prostatit, som ofta åtföljer hyperplasi i körteln.

De vanligaste antibiotika är:

 • cefalosporinserier (cefuroxim, cefaklor, cefixim);
 • aminoglykosider (Gentamicin);
 • fluorokinoloner (Norfloxacin, Ofloxacin, Ciprofloxacin).

Vid allvarlig inflammation är det nödvändigt att göra kombinationer av antiinflammatoriska läkemedel. Du bör ta hänsyn till förekomsten av tecken på njursvikt. När det finns kroniskt organsvikt är aminoglykosider och tetracykliner kontraindicerade på grund av den toxiska effekten på njurparenkymen.

För att aktivera skyddskrafterna tilldelas patienter komplex av vitaminer och mikroelement. De hjälper till att återställa ämnesomsättningen i prostata i körtelvävnaden, minska oxidationen, förbättra blodtillförseln.

Lägg inte symptomatisk behandling på en nivå med speciell behandling för neoplasma. Information som en annonsering visar, som erfarenhet visar, att kunna lura en patients hopp om full återhämtning och tvinga honom till stora ekonomiska kostnader. Men den nödvändiga tiden för konservativ terapi kommer att saknas.

Kinesiskt urologiskt plaster från prostata adenom är bäst kvar för behandling av de kinesiska själva. Det finns inga slutgiltiga uppgifter om dess effektivitet än. Den uppsättning växtbaserade läkemedel som ges i instruktionerna kan inte tränga in i prostatakörteln.

Hur användbar är örtmedicin?

Örter med adenom i prostatakörteln bör användas med försiktighet. Att veta sitt arbete, läkarna och herbalister insisterar aldrig på de mest effektiva åtgärderna för växtbaserade recept. Dietisterna är överens med folkrekommendationerna om inkludering i patientens näring:

 • persilja;
 • lök;
 • linfrö, pumpa olja eller juice.

Förteckningen över användbara grönsaksråvaror för matlagningsbuljonger, infusioner innefattar:

Kända egenskaper hos celandine vid behandling av vårtor och andra formationer på huden (papillom, corncrowths, cracks).

Alla delar av växten är giftiga, så du bör behandla det med försiktighet. Vid behandling av prostata adenom är det viktigt:

 • antimikrobiell;
 • antitumör;
 • ett diuretikum;
 • antispasmodisk effekt.

Balm och celandine juice är bättre att köpa i färdig form på apoteket. Man måste komma ihåg att kronisk administrering av en överdos och eventuellt intestinal dysbios med diarré, illamående och kräkningar, och i allvarliga fall - kramper, hallucinationer, yrsel med svimning.

Från buljongerna av örter framställs tillsatsmedel i stillasittande bad, för mikroclyster. De hjälper till med smärta, spasmer i urinröret. I form av örtte är kända antiinflammatoriska växter rekommenderade:

 • tranbär (bär och löv);
 • kamilleblommor;
 • björksoppa och njure;
 • knotweed;
 • lakritsrot.

För beslut av en fråga om högkvalitativ terapi av hyperplasi av prostata ska läkaren övervägas:

 • stadium av sjukdomen
 • patientens ålder
 • samtidiga sjukdomar hos äldre.

Läkemedelsbehandling används av kirurger i den preoperativa och postoperativa perioden för att säkra effekten av förebyggande av återkommande enheter av tillväxt. Patienterna bör lita på utnämningar av erfarna proffs och inte engagera sig i självmedicinering.

Medicinsk behandling av prostata adenom

Konservativ behandling av prostata adenom

Denna eller den här metoden för behandling av patienter med godartad prostatahyperplasi (BPH) väljs utifrån indikationer och kontraindikationer och utförs strikt individuellt. Detta tar hänsyn till patientens ålder, de samtidiga sjukdomarna i andra system och organ, graden av manifestation av kliniska tecken på aktuell patologi. Särskild uppmärksamhet ägnas åt storleken på prostata (RV) och riktningen av adenomtillväxt.

Vem visas medicinsk behandling av prostata adenom

Läkemedelsterapi bör administreras till patienter med BPH första tecknen tömning utan att involvera urinledarna och njurarna, i frånvaro av komplikationer, och kontraindikationer för kirurgi, både relativa och absoluta. Konservativ behandling ges till patienter som har vägrat kirurgisk behandling eller om det skjuts upp av olika skäl.

Indikationerna av läkemedelsbehandling inkluderar:

 • maxhastigheten hos urinströmmen är inte mindre än 5 och inte mer än 15 ml / s;
 • volymen av urinering inte mindre än 100 ml;
 • Volymen av kvarvarande urin i blåsan är inte mer än 150 ml;
 • Resultatet av QOL-testet (Bestämning av livskvaliteten på grund av befintliga urinproblem) minst 3 poäng;
 • Resultatet av I-PSS-testet (International Symptom Score Assessment System för prostata sjukdomar) är större än 8 och mindre än 19.

Preparat för behandling av prostata adenom

Genom noggrann undersökning av de mekanismer för prostata adenom på molekylär nivå, har de senaste framstegen inom farmakologi tillåtet att skapa ett stort utbud av läkemedel för behandling av godartad prostataförstoring. Syftet med sådana droger är att eliminera orsaken till patologisk tillväxt i körteln. Och det är mycket viktigt - att bekämpa sjukdomen, "skära den i knoppen", vilket är fundamentalt annorlunda än kirurgiska behandlingsmetoder.

Det finns tre huvudgrupper av läkemedel med patogen verkningsmekanism: alfa-1-adrenerga blockerare, inhibitorer av 5-alfa-reduktas och särskilda beredningar av vegetabiliskt ursprung.

Alfa-1-adrenerga blockerare (alfuzosin, doxazosin, tamsulosin, terazosin) används för att förbättra prostatiska uretra, som smalnar följd av bindningen av hormoner med specifika alfa-1-adrenoceptorer. Syftet med behandlingen är att återställa en adekvat passage av urin, för att utesluta sin stasis i blåsan.

Inhibitorer av 5-alfa-reduktas (finasterid eller dutasterid) förhindrar direkt proliferation av prostatavävnad. 5-alfa-reduktas är enzymet som omvandlar testosteron till dihydrotestosteron (DHT), vilket stimulerar tillväxten av prostataceller. När enzymet blockeras minskar mängden DHTS, tillväxten saktar ner och minskar prostata-storleken (upp till 20-30%).

Speciella örtberedningar eller fytoterapeutiska medel är naturliga ämnen som hämmar andra tillväxtfaktorer (utom DGTS). Dessa läkemedel inkluderar "Lipido-sterol extrakt Serenoa Repens" och "Extrakt av roten Pygeum africanum." Verkningsmekanismen för sådana droger har inte studerats nog, men den positiva effekten i behandlingen av prostata adenom har bevisats.

Den största effekten observeras vid kombinerad behandling, särskilt med rätt kombination av droger från första och andra gruppen. Grönsaksberedningar som är brett i klinisk praxis har ännu inte gått in, men de bör inte försummas.

Användningen av hormonella läkemedel och cytostatika drivs nu i bakgrunden, vilket beror på deras allvarliga biverkningar. Dessa läkemedel ordineras om ovanstående är ineffektiva, eller som ett tillägg till dem i små doser.

När infektionen är fäst vid adenomen, föreskrivs polyenantibiotika.

När det gäller progression av adenom, kan läkemedelsbehandling inte alltid ge önskad effekt, men med den aktuella användningen av dessa läkemedel förbättras patientens tillstånd avsevärt och livskvaliteten förbättras. För att förhindra återförstoring av prostatakörteln med efterföljande kirurgisk behandling är det nödvändigt att regelbundet genomföra förebyggande kurser av konservativ terapi.

Kontra

Det finns också kontraindikationer för läkemedelsbehandling av prostata adenom:

 • akut stadium av inflammation i nedre urinvägarna;
 • ärr i det lilla bäckenet som en följd av tidigare operativa ingrepp på bukspottkörteln;
 • stenar i blåsan;
 • allvarlig grad av njursvikt. åtföljd av långvarig urladdning av blod i urinen;
 • misstanke om en malign process i bukspottkörteln.

I sådana situationer behandlas patientens taktik individuellt.

Var sidan användbar? Dela det i ditt favorit sociala nätverk!

Läkemedel för prostata adenom hos män

Behandling av prostata adenom (mer korrekt - godartad prostatahyperplasi) med hjälp av läkemedel innebär följande uppgifter:

 • att stoppa spridningen av vävnader, noder, om möjligt, för att vända utvecklingen;
 • för att avlägsna inflammation och svullnad i prostata;
 • minska trycket på urinröret för att normalisera urinpassagen;
 • förhindra renal dysfunktion.

Förberedelser för behandling av prostataadenom, som har en bevisbas för prestation, utse en urolog efter en fullständig undersökning av patienten. Endast en specialist kan bestämma hur man behandlar ett adenom korrekt.

Människans stora misstag är att följa bekräftad rekommendation från bekanta, annonsera absolut okända läkemedel. Oberoende är det omöjligt att vara engagerad i medicinsk process. Det bör alltid komma ihåg att liknande symptom kan ha en cancerous tumör.

Vilka läkemedel anses vara bäst?

Läkemedelsbehandling av prostata adenom administreras samtidigt:

 • med rekommendationer om diet
 • utnämning av fysiska övningar
 • applicering av massage.

Resultatet stöds väl i komplex terapi. Det utförs under lång tid, kräver tålamod och upprepade kurser. Förberedelser utnämns:

 • i tabletter;
 • injektion;
 • rektala suppositorier;
 • microclyster.

Läkemedelseffekten leder inte till en radikal förstöring av adenomen, men det gör det möjligt för en att uppnå en effekt i sjukdomens första och andra steg när det inte finns några komplikationer från njurarna. Om hyperplasi har nått en stor storlek, kan en effektiv lösning endast vara ett kirurgiskt ingripande.

Ibland bestäms valet av konservativ terapi av patientens rädsla för säkerheten hos erektil funktion, förmågan att ha avkomma. Vid ett allvarligt tillstånd hos patienten i samband med samtidig patologi kan den behandlande läkaren inte rekommendera operationen.

Läkemedel från prostataadenom med patogenetisk verkan anses vara mest kvalitativa. De kontrolleras av forskning, resultaten är bevisade genom övervakning av patienter.

För sådana preparat gäller två grupper av medel:

 1. Blockera av alfa-receptorer - lindra spasmen i urinrörets muskler, expandera det, underlätta utsöndringen av urin.
 2. Inhibitorer av 5-alfa reduktas hämmar verkan av enzymet som främjar ackumuleringen av dihydrotestosteron, vilket aktiverar proliferationen av prostataceller.

Läkemedel för behandling av prostata adenom hos män med symptomatisk effekt fixa effekten, ta bort de negativa följderna av sjukdomen. Dessa inkluderar:

 • antispasmodika;
 • bedövningsmedel;
 • förberedelser för att bekämpa inflammation
 • avsvällande medel;
 • komplex av vitaminer och mikroelement
 • immunmodulatorer för att stödja kroppens försvar.

Med tanke på äldre ålder av patienter med adenom, före behandling av prostata hos prostata hos män med mediciner, ska läkaren tänka på deras negativa effekt på andra organ och system. Manlig organism växer gammal före kvinnan. Det är mer oroad över aterosklerotiska förändringar.

Egenskaper hos läkemedelskoncernen av a-receptorblockerare

Gruppen av läkemedel i sin kemiska struktur representeras av antagonister av a1 - adrenerga receptorer. Det är uppenbart att receptorerna för denna art huvudsakligen är belägna:

 • på blåsans livmoderhalsdel
 • en kapsel av prostata;
 • den bakre delen av urinröret;
 • struktur av stromavävnad.

De representerar mål "plattformar" för att ta emot signaler från nervfibrer. Genom att blockera den "mottagande" ytan kan man motverka muskelkontraktionen orsakad av nervimpulsen i det önskade området.

Läkemedlen för behandling av prostata adenom hos män i denna grupp är uppdelade:

 • på super selektiv - endast blockera a1 -A-adrenerge receptorer, dessa är alla lösningar baserade på Tamsulosin (Silodosin och dess starkare analoga Urerek);
 • selektiva antagonister av alla (inte bara typ A) a1 -adrenoreceptorer, de inkluderar Alfuzozin, Terazozin, Doxazosin.


Indikationer för användning av gruppen bestäms av en måttlig eller svår grad av symptom på prostata adenom

Vid behandling av a1 -adrenoblocker hos män finns det mer fri urladdning av urin från blåsan. Detta följs av:

 • minskad svårighetsgrad av symtom på kompression av urinröret;
 • en ökning i jetens hastighet;
 • minskning av kvarvarande urin.

I detta fall kan den pålitliga förväntade minskningen av prostatavolymen inte uppnås.

På den negativa effekten på blodtryck (orsaka hypotoni) i gruppen av droger:

De har en antihypertensiv effekt, så de är inte tilldelade hypotension, och för patienter med högt blodtryck krävs en översyn av dosen av andra läkemedel. Andra läkemedel (Omnic, Flosin, Adenorm, Lokren, Fokusin) har inte uttalat hypotensiva förmågor, så de kan tas av patienter med normalt tryck.

Fördelen med Tamsulosinderivat är hög effektivitet i en tillräckligt låg dos. Den dagliga dosen, som har en botande effekt, är tio gånger lägre än vid utnämningen av andra droger i gruppen.

Allvarlig komplikation hos patienter som tar droger (särskilt silodosin och urerek) kan uppträda vid operation för katarakt. Oftalmologer kallar det syndromet av "flabby" iris, det finns ett hot mot den postoperativa kursen i ögonsjukdomen.


2 veckor före operation för grå starr, ska läkemedlet stoppas

Urologer föreskriver mediciner tillsammans med Pikamilon. Läkemedlet anses vara nootropiskt, inbegriper natriumsaltet av N-nikotinoyl-gamma-aminosmörsyra, används vanligtvis vid fall av hjärnfunktionsstörningar. Tack vare antioxidant förmåga, aktivering av ämnesomsättning i vävnader, förbättring av blodcirkulationen bidrar det till att minska den oönskade effekten av läkemedel i blockeringsgruppen. Speciellt visat i åldern.

Funktioner av verkan av droger från gruppen av 5a-reduktashämmare

Minskad aktivitet hos enzymet 5a-reduktas, bryter mot transformationen av testosteron i dihydrotestosteron. Gruppens läkemedel är botemedel mot prostataadenom, vilket kan leda till en minskning av volymen av hyperplastisk körtel. Sålunda reduceras den mekaniska obstruktionen och komprimeringen av urinröret.

För närvarande används inhibitorer vid behandling av män:

Gruppens droger innefattar:

De ordineras till patienter med prostataförstoring mer än 30-40 cm 3. Resultatet är särskilt märkbart i ett tidigt skede av sjukdomen. Behandlingsförloppet är långt, inte mindre än sex månader. Endast långvarig användning resulterar i en volymreduceringseffekt. Resultatet av terapi är avsaknaden av skäl för kirurgisk behandling hos hälften av patienterna.

Negativa egenskaper hos läkemedlen i gruppen inkluderar:

 • minskad sexuell lust;
 • uppkomsten av erektil svaghet
 • reduktion i blodkoncentrationer av PSA (prostataspecifik antigen), som används för att screena och diagnostisera prostatacancer.

De bästa drogerna används för att behandla adenom vid utnämningen av kombinationer av båda grupper av droger.

Grönsaksberedningar

Läkemedel från växter innehåller många aktiva biologiska ämnen. Deras agerande är mycket svagare än ovanstående medel. Urologer anses vara ett hjälpmedel, symptomatiskt, vilket möjliggör att påverka patientens immunitet.


BAA från palm sapal extrakt har förmågan att undertrycka ackumulering av dihydrotestosteron, eliminerar huvudorsaken till prostatahyperplasi

Det är viktigt att de kan ackumuleras i vävnaderna i prostata, tillsätt baktericida egenskaper till urinvägarna. Effektiviteten av dessa verktyg har ingen tillförlitlig bekräftelse. I praktiken gäller följande:

 • Lycoprofit - innehåller lycopenkarotenoid, mikroelement, vitaminer;
 • Perikson - ett utdrag ur en fläktformad palm;
 • Tandenan - härledd från barken av afrikansk plommon;
 • homeopatiska läkemedlet Afala - lindrar smärta hos patienterna.
 • behandling med örter.

Klinikerna för behandling med droger är långa, i 4-5 månader.

Andra medel för symtomatisk verkan

För att eliminera patologiska förändringar i vävnaderna i prostata och urinvägar använder läkare symptomatiska medel som inte direkt påverkar prostatakörteln. Med syftet att avlägsna spastisk sammandragning av urinrörets kanal och blåsans hals, föreskrivs holinolytika eller antispasmodik.

Den mest uttalade effekten besitter belladonederivat - Atropin i injektioner, droppar, ljus med bellies. Mindre aktiv är Platyphylline. Läkemedlen hjälper till att lindra smärtsyndromet, spänningen i blåsans muskler. De ordineras endast av en specialist i begränsade doser (vi kommer ihåg att i II-III-stadierna av sjukdomen och så kommer muskeln aton).

För att minska svullnaden i prostatavävnaden rekommenderas diuretika diuretika (representativt - Furosemid). Använd inte droger som irriterar urinvägarna. Om det finns ett hot mot inflammation i blåsan, njurarna, föreskriver läkaren antibiotika för adenom. Dessa läkemedel eliminerar också symptomen på prostatit, som ofta åtföljer hyperplasi i körteln.

De vanligaste antibiotika är:

 • cefalosporinserier (cefuroxim, cefaklor, cefixim);
 • aminoglykosider (Gentamicin);
 • fluorokinoloner (Norfloxacin, Ofloxacin, Ciprofloxacin).

Vid allvarlig inflammation är det nödvändigt att göra kombinationer av antiinflammatoriska läkemedel. Du bör ta hänsyn till förekomsten av tecken på njursvikt. När det finns kroniskt organsvikt är aminoglykosider och tetracykliner kontraindicerade på grund av den toxiska effekten på njurparenkymen.

För att aktivera skyddskrafterna tilldelas patienter komplex av vitaminer och mikroelement. De hjälper till att återställa ämnesomsättningen i prostata i körtelvävnaden, minska oxidationen, förbättra blodtillförseln.


Efter samråd med en erfaren näringsläkare kan patienten ordineras ortomolekylär terapi med höga doser vitaminer och näringstillskott

Lägg inte symptomatisk behandling på en nivå med speciell behandling för neoplasma. Information som en annonsering visar, som erfarenhet visar, att kunna lura en patients hopp om full återhämtning och tvinga honom till stora ekonomiska kostnader. Men den nödvändiga tiden för konservativ terapi kommer att saknas.

Kinesiskt urologiskt plaster från prostata adenom är bäst kvar för behandling av de kinesiska själva. Det finns inga slutgiltiga uppgifter om dess effektivitet än. Den uppsättning växtbaserade läkemedel som ges i instruktionerna kan inte tränga in i prostatakörteln.

Hur användbar är örtmedicin?

Örter med adenom i prostatakörteln bör användas med försiktighet. Att veta sitt arbete, läkarna och herbalister insisterar aldrig på de mest effektiva åtgärderna för växtbaserade recept. Dietisterna är överens med folkrekommendationerna om inkludering i patientens näring:

 • persilja;
 • lök;
 • linfrö, pumpa olja eller juice.

Trots allt är pumpa frön rik på ett spårelement av zink. Och detta är det "huvudsakliga" mineralet som påverkar processen för celldelning, och därmed hyperplasin i prostatavävnaden.

Förteckningen över användbara grönsaksråvaror för matlagningsbuljonger, infusioner innefattar:

Hur man behandlar prostata adenom med folkmekanismer?

Kända egenskaper hos celandine vid behandling av vårtor och andra formationer på huden (papillom, corncrowths, cracks).

Alla delar av växten är giftiga, så du bör behandla det med försiktighet. Vid behandling av prostata adenom är det viktigt:

 • antimikrobiell;
 • antitumör;
 • ett diuretikum;
 • antispasmodisk effekt.

Balm och celandine juice är bättre att köpa i färdig form på apoteket. Man måste komma ihåg att kronisk administrering av en överdos och eventuellt intestinal dysbios med diarré, illamående och kräkningar, och i allvarliga fall - kramper, hallucinationer, yrsel med svimning.


Från celandine beredas den helande oljan

Från buljongerna av örter framställs tillsatsmedel i stillasittande bad, för mikroclyster. De hjälper till med smärta, spasmer i urinröret. I form av örtte är kända antiinflammatoriska växter rekommenderade:

 • tranbär (bär och löv);
 • kamilleblommor;
 • björksoppa och njure;
 • knotweed;
 • lakritsrot.

För beslut av en fråga om högkvalitativ terapi av hyperplasi av prostata ska läkaren övervägas:

 • stadium av sjukdomen
 • patientens ålder
 • samtidiga sjukdomar hos äldre.

Läkemedelsbehandling används av kirurger i den preoperativa och postoperativa perioden för att säkra effekten av förebyggande av återkommande enheter av tillväxt. Patienterna bör lita på utnämningar av erfarna proffs och inte engagera sig i självmedicinering.

Medicinsk behandling av prostata adenom: läkemedel för behandling

Är det effektivt att behandla prostata adenom medicinskt? Allt kommer att bero på sjukdomens allvar. I de första stadierna med hjälp av läkemedel kan man verkligen stoppa patologiska processer.

Om adenomet startas, hjälper läkemedlen bara till att förbättra livskvaliteten ett tag. I allvarliga fall är det mer lämpligt att använda radikala kirurgiska ingrepp eller minimalt invasiva manipuleringar.

För behandling av BPH är det vanligt att använda alfa-1-adrenoblocker, 5-alfa-reduktashämmare och biologiskt aktiva tillsatser. Analgesia läkemedel kan användas för att lindra symptomen på adenom.

Adenom: Definition och symtom

För att förstå vad ett adenom är, måste du komma ihåg anatomin. Så, vad är prostatakörteln? Prostata är ett glandulärt orört organ som ligger direkt under blåsan.

Urinröret passerar genom prostatakörteln. När en man är frisk är prostatakörteln elastisk, har inga tätningar och ärrbildning. Med utvecklingen av patologiska processer ökar prostatakörteln i storlek, vilket förhindrar det normala flödet av urin.

Prostataadenom (förkortat BPH) är en sjukdom där tumörer av den godartade naturen i prostatakörteln. Enligt statistiken är denna patologi vanligast bland män i åldern 55 år.

Bly till adenom kan ett stort antal faktorer, allt från ohälsosam livsstil, och slutar med inflammatoriska sjukdomar i bäckenorganen. Dessutom blir adenomen ofta en följd av inflammation i prostatakörteln.

I närvaro av en godartad neoplasma i den mänskliga prostatan är följande symtom oroande:

 1. Minskad libido, instabil erektion och för tidig utlösning. Sexuellt intyg eller handling följs ofta av det uttryckta smärtsamma syndromet. Dessutom kan i ejakulatet förekomma blodproppar.
 2. Brott mot urinering. Handlingen med urinering åtföljs av smärta i urinröret, brinnande, skärande. Ofta har en man en falsk uppmaning att urinera, vars frekvens ökar på natten.
 3. Svaghet, trötthet, sömnighet.
 4. Utseende av blodiga föroreningar i urinen.

För att eliminera ovanstående symtom måste du använda vissa mediciner, vilka väljs av den behandlande läkaren.

Alfa-1-blockerare

Alfa-1-adrenoblocker är läkemedel som vanligtvis används i urologi. Dessa mediciner bidrar till att minska blåsans ton, förbättra utflödet av urin, eliminera symtomen på obstruktion och irritation i urinvägarna.

Dessutom, med användning av alfa-1-adrenoblocker, stabiliserar tonen i de glatta musklerna i prostatakörteln. Enkelt uttryckt bidrar drogerna i denna grupp till att förbättra urinprocessen och minska svullnaden i prostata. Dessutom kan dessa läkemedel användas vid behandling av kronisk prostatit.

Drogbehandling av prostata adenom ger användningen av selektiva eller icke-selektiva alfa-1-adrenerge blockerare. Selektiv typ används mycket oftare.

Selektiva alfa-blockerare kan användas även efter radikala kirurgiska ingrepp. Den bästa medicinen i denna grupp är Tamsulosin. Detta verktyg kostar cirka 700 rubel. Vid behandling av adenom är det tillräckligt att ta 1 kapsel av läkemedlet dagligen.

Det bör noteras att selektiva alfa-1-adrenoblocker har ett antal kontraindikationer att använda. För det första kan de inte kombineras med typ 5 fosfodiesterashämmare. Fortfarande kan sådana läkemedel inte tillämpas om personen lider av sänkt artärtryck, leverinsufficiens eller urolithiasis.

Icke-selektiva alfa-1-adrenerge blockerare används något mindre ofta på grund av deras lägre effektivitet. Men många patienter föredrar dessa specifika produkter, eftersom de är ganska billiga.

Den bästa icke-selektiva alfa-1-adrenoblockeren anses vara Alfuzosin. Dess kostnad överstiger inte 300 rubel. Den dagliga dosen av detta läkemedel med adenom är 5-10 mg. Alfuzozin har också ett antal kontraindikationer att använda. Läkemedlet är kontraindicerat för män som lider av kroniskt njursvikt, ischemisk hjärtsjukdom, leversvikt.

Alla alfa-1-blockerare ska inte tas för länge. Behandlingsperioden fastställs strikt individuellt.

Hämmare av 5-alfa-reduktas och smärtstillande medel

Behandling av prostataadenom involverar nödvändigtvis användningen av inhibitorer av 5-alfa-reduktas. Varför är det så? Faktum är att drogerna i denna grupp kommer att stoppa ytterligare tillväxt av godartad neoplasm.

Hämmare av 5-alfa-reduktas minskar effekten av manliga hormoner på prostatakörteln. Detta har en fördelaktig effekt på sjukdomsförloppet. Adenom av prostata slutar öka i storlek, och så småningom upphör prostata att vara edematiskt.

Förresten reducerar inhibitorerna av 5-alfa-reduktas nivån av PSA i adenom. Det är värt att notera att användningen av droger i denna grupp är helt meningslös, om BPH-prostata inte ökar i storlek.

Med användning av 5-alfa-reduktashämmare kan följande biverkningar inträffa:

 • Svag styrka.
 • Ökad bröstkörtlar.
 • Minska mängden spermier.

Som redan nämnts ovan adenom ofta åtföljs av utseendet av svår smärt syndrom. Därför kompletteras läkemedelsbehandling ofta med användning av smärtstillande läkemedel.

Snabbt för att stoppa smärtsamt syndrom är det möjligt med hjälp av sådana medel, som Ibuprofen, Movalis, diklofenak. Effektivare är smärtstillande medel, tillverkade i form av ljus.

De bästa anestetiska suppositorierna är Vitaprost, suppositorier baserade på propolis, Voltaren.

Fytopreparationer för adenom

Behandling av prostatahyperplasi med fytopreparationer är möjlig. Sådana läkemedel ska ordineras av den behandlande läkaren. Fördelen med naturläkemedel är det faktum att de kan kombineras säkert med 5-alfa-reduktashämmare och alfa-1-adrenoblockerare.

En bra phyto-medicin är Peponen. Det kostar inte mer än 500 rubel. Den aktiva komponenten i läkemedlet är pumpaolja. Fortfarande i strukturen av ett läkemedel in i sorbitol, vatten, gelatin och glycerin.

När du använder Fytopreparation PEPONEN kan du:

 1. Normalisera processen med urinering.
 2. Ta bort inflammationen i prostata.
 3. Förbättra styrka och libido.

Hur tar man medicin? Den dagliga dosen är 1800 mg. Multiplikation av läkemedlet - 3-4 gånger om dagen, och behandlingens varaktighet - 1 månad, men behandlingstiden kan anpassas av den behandlande läkaren. Förresten måste vi komma ihåg att Pepon har ett antal kontraindikationer för användningen.

Bland dem är kolelithiasis, intolerans mot fruktos, exacerbation av mage och duodenalsår, allergi mot pumpaolja, glycerin eller andra beståndsdelar i läkemedlet.

Peptiden bör inte kombineras med antikoagulantia. Man bör komma ihåg att fytopreparationen är relativt säker, men med en överdos kan det finnas allergiska reaktioner, ringande i öronen, dyspepsi.

Finns det en komplex åtgärdsmedicin som är bekväm att använda och har inga kontraindikationer? Hittills är ett sådant verktyg - det här är den kinesiska urologiska gips ZB Prostatic Navel Plasters. Det bör noteras att kosttillskott kan användas även av äldre patienter.

Vid det givna bioadditiva, till skillnad från syntetiska läkemedel, finns det absolut inga kontraindikationer och biverkningar. Gipset är mycket praktiskt att använda - det behöver bara limmas på naveln och tas bort efter en viss tid.

Fytopreparation kan användas vid behandling av adenom, prostatit, mild styrka och många andra patologier i det genitourära systemet. Kinesiskt urologiskt gips hjälper inte bara till att stoppa symptomen på adenom, men förhindrar också ytterligare tillväxt av tumören.